back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 13:46

un om credincios e o povara pentru societate
-------
Cu ce te-am impovarat????

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 13:51

eu cred in catelusul cu parul cret,cred ca el a creat lumea, poate cineva sa-mi demonstreze contrariul ?
dumnezeu nu exista,nu poate fi dovedit ca ceea ce scrie in biblie este real,ar fi absurd sa credem ca basmele de acolo prezinta o realitate din trecut.
Mi-ar fi sila daca acel dumnezeu ar fi real ,pare cam id.iot,sau cel care a scris biblia era un id.iot.
------------
Esti de plans.Pana cand si diavolul stie ca exzista Dumnezeu si pentru ca s-a razvratit a fost azvarlit din cer cu trei sferturi din ingeri,iar finalul lui si a celor ce nu cred este cenusa.

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 14:02

Mai bine discutam despre nimic.Parerea mea este ca nimic....ul exista.
Se simte ,oriunde te-ai uita in jurul tau ,simti existenta nimicului.
Plantele ,animalele,omul,nu puteau exista daca nu exista nimicul.
Fara nimic existenta noastra nu este de conceput.
Este nevoie de nimic,trebuie sa credem in nimic,trebuie sa facem apologia nimicului.
Nimicul sta la baza universului creat ,dupa cum se stie......din nimic.
-------------
Toti sant un nimic in fata lui Dumnezeu.
Isaia 40/Puterea lui Dumnezeu.

12"Cine a măsurat apele cu mâna lui? Cine a măsurat cerurile cu palma, și a strâns țărâna pământului într-o treime de măsură? Cine a cântărit munții cu cântarul, și dealurile cu cumpăna?
13Cine a cercetat Duhul Domnului, și cine L-a luminat cu sfaturile lui?
14Cu cine S-a sfătuit El, ca să ia învățătură! Cine L-a învățat cărarea dreptății? Cine L-a învățat înțelepciunea, și I-a făcut cunoscut calea priceperii!
15Iată, neamurile sunt ca o picătură de apă din vadră, sunt ca praful pe o cumpănă; El ridică ostroavele ca un bob de nisip.
16Libanul n-ajunge pentru foc, și dobitoacele lui n-ajung pentru arderea de tot.
17Toate neamurile sunt ca o nimica înaintea Lui, nu sunt decât nimicnicie și deșertăciune.
18Cu cine voiți să asemănați pe Dumnezeu? Și cu ce asemănare Îl veți asemăna?
19Meșterul toarnă idolul, și argintarul îl îmbracă cu aur, și-i toarnă lănțișoare de argint.
20Iar cine este sărac, alege ca dar un lemn care nu putrezește; își caută un meșter iscusit, ca să facă un idol, care să nu se clatine.
21"Nu știți? N-ați auzit? Nu vi s-a făcut cunoscut de la început? Nu v-ați gândit niciodată la întemeierea pământului?"
22El stă deasupra cercului pământului, și locuitorii lui sunt ca niște lăcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o mahramă subțire, și le lățește ca un cort, ca să locuiască în el.
23El preface într-o nimica pe voievozi, și face o nimica din judecătorii pământului.
24De abia sunt sădiți, de abia sunt semănați, de abia li s-a înrădăcinat tulpina în pământ: și El suflă peste ei, de se usucă, și un vârtej îi ia ca pe niște paie.
25"Cu cine Mă veți asemăna, ca să fiu deopotrivă cu el?" zice Cel Sfânt.
26"Ridicați-vă ochii în sus, și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în șir, oștirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; așa de mare e puterea și tăria Lui, că una nu lipsește."

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 17:38

De la: Yorick, la data 2011-11-05 13:25:14
De la: 9am249382, la data 2011-11-05 07:33:45
nu inteleg ce nu intelegi ? cum nu are legatura prima afirmatie cu haosul si lipsa Liantului ? hai, mai Yorick , mai gindeste-te putin , am mai multe pretentii de la tine ! sau te incapatinezi sa pui contre doar de dragul de a nu ceda ? e chestie de ambitie aici sau n-ai nici pic de aplecare spre gindul filozofic ?

Nu e vorba de nici o ambitie. Realmente nu pricep ce legatura are una cu alta. Asa ca te rog sa imi explici ca unui copil de 5 ani.

Daca ai facut afirmatia :

"cu cit mai multi oameni se rup si devin atei, cu atit haosul creste s'apoi vin si te-ntreaba, tot ei : unde-i Dumnezeu de permite tot acest rau ,nedindu-si seama ca-l cheama ( raul) chiar prin ei insisi ?!"

iar eu ti-am solicitat sa o justifici, atunci ce legatura are etatizarea bisericii, razboaiele provocate de culte, credinta in totul (orice o fi insemnand asta) etc.... cu afirmatia? Trebuie sa aduci argumente legate de : inmultirea ateilor si felul cum provoaca rau.
Restul cuvintelor sunt doar abureli. NU AU LEGATURA CU CE AI AFIRMAT!
Ori iti sustii afirmatia ori recunosti ca ai aruncat cuvinte la nimereala.

Yorick, am vorbit despre primul aspect ,in care Institutia ca atare nu-si mai face de mult-mult de tot menirea, rupindu-se ea insasi de Credinta aia PURA despre care vorbesc in a doua parte ! am spus de cei care in taina lor, nestiuti de nimeni sustin prin iubirea lor totala si neconditionata aceasta lume, ei fiind liantul ce-o tine in picioare ! iubire totala si neconditionata, am zis ? in ce , m-ai intrebat tu si eu am spus in TOT ! chiar nu stii ce-i acest tot ?in apa lacului sau riului ; in munti si-n cimpii ; in copaci si flori si animale IL VAD pe Dumnezeu .....TOT acest ecosistem si ce-l inconjoara ,este CREEATIE DIVINA , inclusiv tu, eu si cele 7 mld. de paminteni ! a iubi profund si neconditionat inseamna : Emotie pina la lacrimi in fata frumusetii ce se desfasoara-n fata ochilor , Incintare , Fericire si o Infinita Recunostinta ! si, Nu ceri nimic, caci deja ai totul ! cum sustine aceasta Iubire Lumea ca un liant ? exact asa cum iubirea din familia ta, a mea, sustin familia din care facem parte si fiecare membru al ei isi aduce aportul la bunastarea familiei, indeplinindu-si sarcinile ce-i revin in conf. cu virsta si puterile lui ! cum atrag Ateii raul ,prin ruperea lor ? simplu si tot in exemplul familiei vei gasi un raspuns : sa zicem ca adolescentul familiei nu mai vrea sa invete si chiuleste de la scoala....apare cearta cu parintii carora le contesta autoritatea , betii, droguri, furtisaguri ...datorii facute ptr. droguri, furat bani din casa si vindut obiectele de valoare ; e cautat acasa de dealerii de droguri si familia este obligata sa vinda casa ca sa -l scape pe nefericit ....ptr. familia aia, s-a declansat Haosul si lumea lor s-a darimat alegindu-se praful ?
dimineata, ma duc la bucatarie si deschid geamul si-i zimbesc cerului ce tocmai se tiveste cu auriu , caci rasare soarele ....sunt citeva mierle prin copacii din fata blocului si trag o cintare, de mi se umple inima de bucurie si se revarsa catre lumea din fata ochilor o bucurie fara margini ....
mi-ai spus sa-ti explic ca unui copil de 5 ani ....altfel ti-as fi spus ca in clipa aia ,kundalini se ridica si tisneste prin fontanela, ca o sageata de foc ce se desface intocmai ca niste artificii si lumineaza si transfigureaza tot de jur imprejur ! si cind sentimentele mele sunt atit de puternice incit "sageata " a plecat de la mine , stiu ca mesajul meu de iubire si recunostinta , a ajuns la destinatie ! care-i aia ? printre altele / altii, unul dintre destinatari ,esti chiar tu !

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 18:13

De la: 9am249382, la data 2011-11-05 17:38:03
Yorick, am vorbit despre primul aspect ,in care Institutia ca atare nu-si mai face de mult-mult de tot menirea, rupindu-se ea insasi de Credinta aia PURA despre care vorbesc in a doua parte ! am spus de cei care in taina lor, nestiuti de nimeni sustin prin iubirea lor totala si neconditionata aceasta lume, ei fiind liantul ce-o tine in picioare ! iubire totala si neconditionata, am zis ? in ce , m-ai intrebat tu si eu am spus in TOT ! chiar nu stii ce-i acest tot ?in apa lacului sau riului ; in munti si-n cimpii ; in copaci si flori si animale IL VAD pe Dumnezeu .....TOT acest ecosistem si ce-l inconjoara ,este CREEATIE DIVINA , inclusiv tu, eu si cele 7 mld. de paminteni ! a iubi profund si neconditionat inseamna : Emotie pina la lacrimi in fata frumusetii ce se desfasoara-n fata ochilor , Incintare , Fericire si o Infinita Recunostinta ! si, Nu ceri nimic, caci deja ai totul ! cum sustine aceasta Iubire Lumea ca un liant ? exact asa cum iubirea din familia ta, a mea, sustin familia din care facem parte si fiecare membru al ei isi aduce aportul la bunastarea familiei, indeplinindu-si sarcinile ce-i revin in conf. cu virsta si puterile lui ! cum atrag Ateii raul ,prin ruperea lor ? simplu si tot in exemplul familiei vei gasi un raspuns : sa zicem ca adolescentul familiei nu mai vrea sa invete si chiuleste de la scoala....apare cearta cu parintii carora le contesta autoritatea , betii, droguri, furtisaguri ...datorii facute ptr. droguri, furat bani din casa si vindut obiectele de valoare ; e cautat acasa de dealerii de droguri si familia este obligata sa vinda casa ca sa -l scape pe nefericit ....ptr. familia aia, s-a declansat Haosul si lumea lor s-a darimat alegindu-se praful ?
dimineata, ma duc la bucatarie si deschid geamul si-i zimbesc cerului ce tocmai se tiveste cu auriu , caci rasare soarele ....sunt citeva mierle prin copacii din fata blocului si trag o cintare, de mi se umple inima de bucurie si se revarsa catre lumea din fata ochilor o bucurie fara margini ....
mi-ai spus sa-ti explic ca unui copil de 5 ani ....altfel ti-as fi spus ca in clipa aia ,kundalini se ridica si tisneste prin fontanela, ca o sageata de foc ce se desface intocmai ca niste artificii si lumineaza si transfigureaza tot de jur imprejur ! si cind sentimentele mele sunt atit de puternice incit "sageata " a plecat de la mine , stiu ca mesajul meu de iubire si recunostinta , a ajuns la destinatie ! care-i aia ? printre altele / altii, unul dintre destinatari ,esti chiar tu !

mda, poezii pastorale...

Problema este insa ca nu ai facut nici un fel de argumentatie logica. Asta e doar un simulacru de raspuns. Eu iti cer sa iti justifici concret afirmatia despre raul pe care il fac ateii, iar tu imi servesti abureli despre adolescenti care beau si se drogheaza.. Care-i legatura?
Vrei oare sa spui ca adolescentii care fac asa ceva sunt atei? Scuze , dar daca vrei sa spui asta ramane in continuare datoria ta sa o demonstrezi in loc sa te astepti ca noi restul vom inghiti gogosi.

A ma bucura de natura, de mierle si alte vietati imi este perfect accesibil si mie in calitatea mea de ateu. Insa oricum n-ar avea nici o legatura cu afirmatia despre cum fac eu rau altora prin faptul ca-s ateu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 18:29

nu numai ca NU citesti atent si analogiile nu-ti spun nimic , dar esti chiar rau voitor ! regret ! sa ai o seara buna !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 18:41

De la: 9am249382, la data 2011-11-05 18:29:02nu numai ca NU citesti atent si analogiile nu-ti spun nimic , dar esti chiar rau voitor ! regret ! sa ai o seara buna !

Rau-voitor? Ma rog, asta e perspectiva ta.
Tot ce am facut este sa iti solicit justificari pentru afirmatia pe care tu ai facut-o. Daca acuzi pe unii de ceva - cum ar fi ca fac rau - sa te astepti sa ti se solicite justificari pentru acuzatie. Nimeni nu te-a obligat sa faci acea afirmatie. Dar odata ce o faci porti raspunderea ei. Asa functioneaza lucrurile in lumea normala.
A te supara ca ti se cer explicatii pentru afirmatiile pe care le faci este un lucru copilaresc.
Pe de alta parte oricine poate gresi. Atitudinea corecta este insa sa renunti la ideile care se dovedesc eronate, in loc sa tii cu dintii de ele.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 19:55

De la: Yorick, la data 2011-11-05 18:41:26
De la: 9am249382, la data 2011-11-05 18:29:02nu numai ca NU citesti atent si analogiile nu-ti spun nimic , dar esti chiar rau voitor ! regret ! sa ai o seara buna !

Rau-voitor? Ma rog, asta e perspectiva ta.
Tot ce am facut este sa iti solicit justificari pentru afirmatia pe care tu ai facut-o. Daca acuzi pe unii de ceva - cum ar fi ca fac rau - sa te astepti sa ti se solicite justificari pentru acuzatie. Nimeni nu te-a obligat sa faci acea afirmatie. Dar odata ce o faci porti raspunderea ei. Asa functioneaza lucrurile in lumea normala.
A te supara ca ti se cer explicatii pentru afirmatiile pe care le faci este un lucru copilaresc.
Pe de alta parte oricine poate gresi. Atitudinea corecta este insa sa renunti la ideile care se dovedesc eronate, in loc sa tii cu dintii de ele.

am facut o analogie intre familie= mica lume si Lumea mare ,spunind despre adolescentul din exemplul meu , ce CONTESTA Autoritatea parinteasca, dar tu nu ai inteles ca iar am facut un PARALELISM intre ATEUL care CONTESTA si el AUTORITATEA TATALUI CERESC si baiatul respectiv si raul ce-l atrage dupa sine ! n-am ce face si nici n-am argumente ptr. cineva care n-are imaginatie....imi pare rau, Yorick....imi placi , dar n-avem nici-o sansa sa ajungem la un numitor comun si mintea ta functioneaza mult prea pragmatic ptr. a intelege lumea mea interioara ! LIANTUL LUMII asteia este Iubirea si Intelegerea ; cind oamenii devin ultra- individualisti si Ego.ul lor creste peste masura, punindu-se pe sine in centrul Lumii, NU mai intra nimic de dinafara lor, in inima si mintea lor !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 21:12

De la: 9am121159, la data 2011-11-05 14:02:57 Toti sant un nimic in fata lui Dumnezeu.

12"Cine a măsurat apele cu mâna lui? Cine a măsurat cerurile cu palma, și a strâns țărâna pământului într-o treime de măsură? Cine a cântărit munții cu cântarul, și dealurile cu cumpăna?
14Cu cine S-a sfătuit El, ca să ia învățătură! Cine L-a învățat cărarea dreptății? Cine L-a învățat înțelepciunea, și I-a făcut cunoscut calea priceperii!
15Iată, neamurile sunt ca o picătură de apă din vadră, sunt ca praful pe o cumpănă; El ridică ostroavele ca un bob de nisip.
16Libanul n-ajunge pentru foc, și dobitoacele lui n-ajung pentru arderea de tot.
17Toate neamurile sunt ca o nimica înaintea Lui, nu sunt decât nimicnicie și deșertăciune.
19Meșterul toarnă idolul, și argintarul îl îmbracă cu aur, și-i toarnă lănțișoare de argint.
20Iar cine este sărac, alege ca dar un lemn care nu putrezește; își caută un meșter iscusit, ca să facă un idol, care să nu se clatine.
21"Nu știți? N-ați auzit? Nu vi s-a făcut cunoscut de la început? Nu v-ați gândit niciodată la întemeierea pământului?"
22El stă deasupra cercului pământului, și locuitorii lui sunt ca niște lăcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o mahramă subțire, și le lățește ca un cort, ca să locuiască în el.
23El preface într-o nimica pe voievozi, și face o nimica din judecătorii pământului.
24De abia sunt sădiți, de abia sunt semănați, de abia li s-a înrădăcinat tulpina în pământ: și El suflă peste ei, de se usucă, și un vârtej îi ia ca pe niște paie.
26"Ridicați-vă ochii în sus, și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în șir, oștirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; așa de mare e puterea și tăria Lui, că una nu lipsește."

In Biblia Ortodoxa (www.DERVENT.ro » Sfânta Scriptură: Versiunea Anania) scrie :

[ VT ] Vechiul Testament
[ Is ] Isaia
[ Cap. 40 ] Profeție asupra Înaintemergătorului.

12 Cine a măsurat apele cu mâna (g)
și cerul cu palma
și'ntreg pământul cu pumnul?
Cine a cântărit munții pe cântare
și pădurile într'o cumpănă?
Is 48:13
13 Cine a cunoscut gândul Domnului?
și cine I-a fost sfetnicul
care să-L învețe?
Iov 15:8 Ir 23:18 Sol 9:13 Sir 1:6 Rm 11:34 1Co 2:16
14 sau cu cine S'a sfătuit și L-a învățat?
sau cine L-a învățat pe El judecata,
sau cine I-a arătat calea înțelegerii?
sau cine I-a dat lui primul
ca să poată fi plătit în schimb (h) ?,
Sir 1:6 Rm 11:35
15 de vreme ce neamurile toate
atârnă cât o picătură dintr'o găleată
și cât o'nclinare de cumpănă
și doar cât un scuipat vor atârna?
Dn 4:35 Ps 102:14 Sir 17:32
16 Libanul, el, nu e de-ajuns spre ardere,
nici vitele, cu toatele, spre ardere-de-tot;
Dn 4:35
17 și neamurile toate ca o nimica sunt,
ca un nimic atârnă.
Ps 38:5 Dn 4:35
18 Cu cine L-ați asemuit voi pe Domnul? (i)
și cu ce asemănare L-ați asemuit?
Is 40:25 Is 46:5 Ir 16:20 FA 17:29 FA 19:26
19 Tâmplarul oare n'a făcut un chip?
sau argintarul, după ce-a topit aurul,
nu l-a poleit și l-a făcut asemănare?
Jd 17:4 Is 44:12-13 Ir 10:4 Sol 13:11 Sol 15:9 FA 17:29 FA 19:26
20 Căci tâmplarul alege lemn care nu putrezește
și cu înțelepciune va chibzui cum își va alcătui chipul
astfel ca el să nu se zdruncine.
FA 17:29 FA 19:26
21 Oare nu veți cunoaște? (j)
oare nu veți auzi?
oare nu v'a spus de la'nceput?
N'ați cunoscut voi temeliile pământului?
22 El este Cel ce-i ține pământului rotundul;
acei ce-l locuiesc sunt ca niște lăcuste;
El este Cel care a alcătuit cerul ca pe o cămară
și ca pe un cort l-a'ntins să fie locuință;
Ps 103:2 Is 44:24 Ir 10:12 Za 12:1
23 Cel ce a pus principi să fie domni peste nimic
și ca pe o nimica a făcut pământul.
Iov 12:21 Ps 61:9
24 Căci ei nu vor sădi
și nici vor semăna
și nici că rădăcina lor se va prinde în pământ;
El a suflat asupră-le, iar ei s'au veștejit
și viforul îi va duce ca pe niște uscături.
25 Acum, dar, cu cine M'ați asemănat
pentru ca Eu să fiu înălțat? a zis Cel-Sfânt.
Is 40:18
-------
(g) - Versetele 12-17: Tablou magnific al măreției lui Dumnezeu.
(h) - Aceste ultime două stihuri lipsesc din Textul Masoretic. Septuaginta le are în Codicii Sinaiticus și Alexandrinus, precum și în Efraemi rescriptor; ele vor fi citate ca atare de către Pavel în Rm 11, 35.
(j) - Versetele 21-30: Din nou despre măreția lui Dumnezeu (uneori în comparație cu nimicnicia celor de jos).

Puneti alaturat cele doua citate si veti vedea ca cea scrisa (tradusa) de Anania este cu mult mai ... corecta si are explicatii mai la obiect, decat a celui care v-a tradus Biblia dvs. (traducerile in romaneste din alte limbi sufera de ... "traducere imperfecta" - putini sunt traducatorii care cunosc ... "la perfectie" ambele limbi). Daca a fost tradusa de Cornilescu, nici acesta nu mai este ... de actualitate (fiind tradusa in alta limba si apoi inapoi in romaneste se schimba sensul lexului) - in plus el a fost inlaturat din Preotii romani ortodocsi pt ca nu a respectat canoanele acestei Biserici si a trecut in alta Biserica.

Cred ca cea mai importanta Anexa la aceasta traducere (ca cartii lui Isaia) o reprezinta explicatiile pe care le aduce textului prezentat din care eu voi cita un fragment (pt amatori) :

"Opera sa este, deopotrivă, teologică, istorică și literară. Ca nimeni altul – și cu mult deasupra celorlalți – Isaia Îl prevestește pe Mesia ca născându-Se din fecioară, asumându-Și păcatele omenirii și suferind pentru mântuirea ei; viziunea sa e în răspăr cu întreaga mentalitate iudaică, triumfalistă, asupra venirii unui Mântuitor, dar în acord cu inspirația Duhului Sfânt și, prin aceasta, cu ceea ce avea să se petreacă cu șapte secole mai târziu, fapt pentru care Sfinții Părinți l-au numit „Evanghelistul Vechiului Testament“. În Noul Testament există nu mai puțin de 89 de citate isaiene, preluate aidoma, aluziv sau prin parafrazare, ceea ce înseamnă că, după Psalmi, Cartea lui Isaia este cea mai puternică legătură dintre cele două Legi.

Ca și în alte cazuri, critica raționalistă protestantă (căreia i s-au raliat și o seamă de bibliști catolici) contestă autenticitatea integrală a Cărții lui Isaia, emițând teoria că, de fapt, ar exista nu un singur autor, ci doi (un Isaia propriu-zis și un Deutero-Isaia) și chiar trei (celor doi li se adaugă un Trito-Isaia) (ceva de felul butadei că Shakespeare n-ar fi existat și că opera lui a fost scrisă de un altul, care însă se numea tot Shakespeare...). Adevărul este că acest tip de critică pornește de la negarea caracterului revelat al Sfintei Scripturi, reducând-o la dimensiunea ei pur omenească; or, din acest unghi, e imposibil de conceput că evenimente istorice majore, cum ar fi întoarcerea Iudeilor din captivitatea babilonică, sau refacerea Ierusalimului și restaurarea templului, ar fi putut fi „văzute“ (prezise, profețite) de cineva (un om!) cu șase-șapte decenii înainte. După acest criteriu, cel ce a scris capitolul 53 din Isaia ar fi trebuit să fie cel puțin contemporan cu patimile lui Iisus! Iar dacă în laturile sau la marginile celor 66 de capitole se constată diferențe de stil, de limbaj sau de abordare, nimic mai firesc (ca și în cazul lui Moise) la un autor ce-și exercită condeiul pe durata a patruzeci de ani. Atât vechea tradiție iudaică, precum și cea creștină, atestă autenticitatea deplină a operei lui Isaia, ca aparținând aceluiași autor. Pe de altă parte, avem toate motivele să credem că Septuaginta este versiunea care păstrează până astăzi, intactă, Cartea lui Isaia. În Noul Testament există numeroase citate reproduse din Septuaginta, care nu se regăsesc în Textul Masoretic.

Dar, la urma urmelor, oricâte controverse s-ar isca asupra autorilor pământeni, supremul Autor al Sfintelor Scripturi este și rămâne unul și același: Duhul Sfânt.

(Anania Bartolomeu, care a fost Mitropolit al BOR pana cand a "trecut la Domnul").

P.S. Aceasta "intrerupere" am facut-o pt d-na "9am121159" care a dat citatul din Biblie, pt ca am constatat ... ca denumirea data de d-sa era alta in Biblia tradusa de Anania. Pe considerentul ca atunci cand se dau citate din Biblie trebuie sa scriem si de unde am luat acest citat (pt ca sa poata fi VERIFICATA EXACTITATEA acestuia) am trecut si eu acest lucru in speranta ca si d-na va scrie si d-sa de unde a luat citatul dansii. Daca toate traducerile ar fi TRADUSE IDENTIC as accepta orice traducere, dar cat sunt scrise de traducatori care reflecta BISERICI DIFERITE consider ca este OBLIGATORIU sa se scrie si numele traducatorului si din ce traducere provine citatul respectiv. Macar din ... POLITETE pt cei care citesc acel citat !

Obs. Cred ca veti renunta la a insira tot ce am postat (in comentariul meu - nu ma refer la CITAT, binenteles) daca vreti sa-mi adresati ceva, pt ca ... eu imi verific totdeauna textul pe care il postez din POLITETE pt cei care imi vor citi postarea, asa ca ... nu mai este nevoie sa-mi aduceti in fata textul scris de mine si sa ... ocupati atata spatiu. Va rog !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 23:45

De la: 9am121159, la data 2011-11-05 13:51:15eu cred in catelusul cu parul cret,cred ca el a creat lumea, poate cineva sa-mi demonstreze contrariul ?
dumnezeu nu exista,nu poate fi dovedit ca ceea ce scrie in biblie este real,ar fi absurd sa credem ca basmele de acolo prezinta o realitate din trecut.
Mi-ar fi sila daca acel dumnezeu ar fi real ,pare cam id.iot,sau cel care a scris biblia era un id.iot.
------------
Esti de plans.Pana cand si diavolul stie ca exzista Dumnezeu si pentru ca s-a razvratit a fost azvarlit din cer cu trei sferturi din ingeri,iar finalul lui si a celor ce nu cred este cenusa.

unde scrie bazaconia asta ?

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 23:48

De la: 9am121159, la data 2011-11-05 14:02:57
Mai bine discutam despre nimic.Parerea mea este ca nimic....ul exista.
Se simte ,oriunde te-ai uita in jurul tau ,simti existenta nimicului.
Plantele ,animalele,omul,nu puteau exista daca nu exista nimicul.
Fara nimic existenta noastra nu este de conceput.
Este nevoie de nimic,trebuie sa credem in nimic,trebuie sa facem apologia nimicului.
Nimicul sta la baza universului creat ,dupa cum se stie......din nimic.
-------------
Toti sant un nimic in fata lui Dumnezeu.

eu stiu raspunsul la ghicitoarea asta
este vorba despre x2y3z5xxx22

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 23:57

De la: 9am121159, la data 2011-11-05 13:46:51un om credincios e o povara pentru societate
-------

1.profesori de religie platiti din banii mei
2.preotii platiti din banii mei
3.biserici si catedrale construite pentru a manca din banii mei de la buget
4.bani cheltuiti aiurea de catre primarii si politie ,de sarbatori sau atunci cand sunt aduse moastele unor neica nimeni
5.copiii asasinati de preoti in timpul botezului obligatoriu
6.ritualurile pagane-manelizate, pe care trebuie sa le suporte unul ca mine ,la botez,nunta sau inmormantare
7.etc....etc.......si sunt cam multe etc...uri

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 00:53

De la: The_Mummy, la data 2011-11-05 23:57:24
De la: 9am121159, la data 2011-11-05 13:46:51un om credincios e o povara pentru societate
-------

4.bani cheltuiti aiurea de catre primarii si politie ,de sarbatori sau atunci cand sunt aduse moastele unor neica nimeni
6.ritualurile pagane-manelizate, pe care trebuie sa le suporte unul ca mine ,la botez,nunta sau inmormantare

Pt ca faceti referire la toti cei ce sunt Credinciosi ca ar fi "o povara pentru societate" ma vad nevoit sa va atrag atentia ca sunteti intr-o mare gresala :

1) Profesorii de Religie sunt platiti de la Buget (indiferent de Religia de care apartin) intr-adevar, dar si orice profesor (indiferent de specializarea pe care o au) castiga aceeasi suma de bani ca si cei de Religie (in functie de pregatirea, vechimea si gradul didactic pe care il au. As mai completa ca sunt Preoti care detin si titluri academice atat clerice, dar si laice - aici ati gresit !
2) Preotii NU sunt platiti din banii dvs si nici de la Buget. Exceptie o fac Preotii care (avand studii pedagogice in complementar) predau si orele cursului de Religie (in functie de Biserica de care apartin si daca aceea Biserica este RECUNOSCUTA de Statul Roman - si aici ati gresit.
3) Cladirile de cult construite sau reparate din bani de la Buget se hotareste de ... Guvernul Romaniei cu aprobarea Parlamentului Roman, asa ca daca nu va convine aveti doua variante : prima sa cereti socoteala Guvernului si Parlamentului Roman sau ... sa renuntati la CETATENIA ROMANA - asa ca si aici ati gresit.
4) Moastele aduse in tara din alte parti ale lumii sunt aduse pe banii BISERICII care le-au adus si plata POLITIEI care le-a asigurat securitatea se face in contul SCHIMBURILOR dintre Tarile respective (ei ne platesc pe noi si noi ii platim pe ei in asemenea cazuri) - asa ca iar ati gresit.
5) V-ati legat de un accident care se poate oricarui om si dati vina pe un Preot care NU A FOST AVERTIZAT DE PARINTI, ca acel copil are afectiuni care trebuiau sa fie ingrijite in mod special. Deci vina este a PARINTILOR si nu a Preotului respectiv. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in gura (mancare), in cap (minte), etc. - ati gresit si acum.
6) Nu stiu la ce "ritualuri pagane-manelizate" va referiti ? Deoarece ca, ritualile unei Biserici (indiferent la care ne referim) prin definitie nu sunt (nu pot) fi incadrate in cele "pagane", iar "manelele" au fost "descoperite" de tiganii (rromii) nostrii de-abia acum si eu nu am auzit (vazut, citit, etc.) ca s-ar canta intr-o Biserica recunoscuta de Statul Roman - asa ca ati gresit din nou.
7) etc., etc., etc. - asa ca ati gresit din pre multa ... neatentie (asta ca sa nu folosesc un cuvant care v-ar putea jigni - cu toate ca dvs nu aveti grija la aceste expresii cand va postati ceva in sprijinul ideii dvs.

Obs.
a) Fiti mai atent cum alegeti exemplele pt ca cele anterioare nu va fac cinste deloc (dupa parerea mea - evident) !
b) Postarea aceasta a mea nu se vrea un RASPUNS al userului caruia i s-a adresat, ci numai o remarca pt dvs din cauza ca nu ati facut referire la o Biserica anume (recunoscuta de Statul Roman) sau la alte Biserici (sectante) care n-au fost recunoscute de Statul Roman - evident.
c) Ati intrat pana acum pe site -le diverselor Biserici (recunoscute in Romania) ? Dar pe site Ministerului Cultelor ? Cred ca nu ! Daca intrati nu trebuie sa cititi tot asa cum cititi si o postare care nu va intereseaza ci ar fi bine sa aveti ... un creion pt a nota problemele care nu le intelegeti sau cu care nu sunteti de acord. Asta ca sa puteti sa le adresati intrebari la care sunt OBLIGATI sa raspunda in termenul legal ! Dupa aceea veti discuta in cunostinta de cauza si nu ... "dupa ureche" cum mi se pare ca ati facut de data asta ! Succes la ... invatatura !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 01:41

De la: eugenb, la data 2011-11-06 00:53:18
De la: The_Mummy, la data 2011-11-05 23:57:24
-------

Pt ca faceti referire la toti cei ce sunt Credinciosi ca ar fi "o povara pentru societate" ma vad nevoit sa va atrag atentia ca sunteti intr-o mare gresala :

1) Profesorii de Religie sunt platiti de la Buget (indiferent de Religia de care apartin) intr-adevar, dar si orice profesor (indiferent de specializarea pe care o au) castiga aceeasi suma de bani ca si cei de Religie (in functie de pregatirea, vechimea si gradul didactic pe care il au. As mai completa ca sunt Preoti care detin si titluri academice atat clerice, dar si laice - aici ati gresit !
2) Preotii NU sunt platiti din banii dvs si nici de la Buget. Exceptie o fac Preotii care (avand studii pedagogice in complementar) predau si orele cursului de Religie (in functie de Biserica de care apartin si daca aceea Biserica este RECUNOSCUTA de Statul Roman - si aici ati gresit.
3) Cladirile de cult construite sau reparate din bani de la Buget se hotareste de ... Guvernul Romaniei cu aprobarea Parlamentului Roman, asa ca daca nu va convine aveti doua variante : prima sa cereti socoteala Guvernului si Parlamentului Roman sau ... sa renuntati la CETATENIA ROMANA - asa ca si aici ati gresit.
4) Moastele aduse in tara din alte parti ale lumii sunt aduse pe banii BISERICII care le-au adus si plata POLITIEI care le-a asigurat securitatea se face in contul SCHIMBURILOR dintre Tarile respective (ei ne platesc pe noi si noi ii platim pe ei in asemenea cazuri) - asa ca iar ati gresit.
5) V-ati legat de un accident care se poate oricarui om si dati vina pe un Preot care NU A FOST AVERTIZAT DE PARINTI, ca acel copil are afectiuni care trebuiau sa fie ingrijite in mod special. Deci vina este a PARINTILOR si nu a Preotului respectiv. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in gura (mancare), in cap (minte), etc. - ati gresit si acum.
6) Nu stiu la ce "ritualuri pagane-manelizate" va referiti ? Deoarece ca, ritualile unei Biserici (indiferent la care ne referim) prin definitie nu sunt (nu pot) fi incadrate in cele "pagane", iar "manelele" au fost "descoperite" de tiganii (rromii) nostrii de-abia acum si eu nu am auzit (vazut, citit, etc.) ca s-ar canta intr-o Biserica recunoscuta de Statul Roman - asa ca ati gresit din nou.
7) etc., etc., etc. - asa ca ati gresit din pre multa ... neatentie (asta ca sa nu folosesc un cuvant care v-ar putea jigni - cu toate ca dvs nu aveti grija la aceste expresii cand va postati ceva in sprijinul ideii dvs.

Obs.
a) Fiti mai atent cum alegeti exemplele pt ca cele anterioare nu va fac cinste deloc (dupa parerea mea - evident) !
b) Postarea aceasta a mea nu se vrea un RASPUNS al userului caruia i s-a adresat, ci numai o remarca pt dvs din cauza ca nu ati facut referire la o Biserica anume (recunoscuta de Statul Roman) sau la alte Biserici (sectante) care n-au fost recunoscute de Statul Roman - evident.
c) Ati intrat pana acum pe site -le diverselor Biserici (recunoscute in Romania) ? Dar pe site Ministerului Cultelor ? Cred ca nu ! Daca intrati nu trebuie sa cititi tot asa cum cititi si o postare care nu va intereseaza ci ar fi bine sa aveti ... un creion pt a nota problemele care nu le intelegeti sau cu care nu sunteti de acord. Asta ca sa puteti sa le adresati intrebari la care sunt OBLIGATI sa raspunda in termenul legal ! Dupa aceea veti discuta in cunostinta de cauza si nu ... "dupa ureche" cum mi se pare ca ati facut de data asta ! Succes la ... invatatura !

Nici nu stiu ce proverb ti se potriveste,banuiesc ca stii asa ca ma abtin,ca sa nu fii nevoit sa spui ca iar am gresit.
Mai citeste ,bre nene,cate ceva din istoria crestinismului,pana si papa a recunoscut ca ritualul crestinilor e preluat de la pagani.
Cat despre botez ,mnezeu cu mila......s-a gasit un do.bitoc,pe nume ioan,ruda cu iesusu ,acum 2000 de ani ,sa inventeze botezul si toti au preluat acest obicei barbar de la un popor care de fapt nu-l recunoaste pe iesus ............si daca ma gandesc bine(mai gandesc si eu uneori-culmea)ionica ,cel cu botezul nu prea era crestin si a dat ortul popii inainte de decesul apocalipticului iesus -sau epilepticului,ca mai stie ce era.
In rest ce sa mai zic,nu intelegi nimic,ti se pare normal ca la moaste politia sa pazeasca sarmalele,pe banii mei iar faptul ca niste idi.oti care vremelnic sunt la putere,iau decizia de a repara niste cladiri de prost gust ,nu inseamna ca totul e in regula. Asa credeai tu si pe vremea comunismului ca totul e in regula ,ca asa spuneau cei de la partid,dar s-a dovedit ca uneori cei aflati la putere pot termina intre 4 scanduri"stropiti cu gloante"....Le vine randul tuturor si de voi toti ,in viitor ,urmasii vostri vor rade de cat de naivi sunteti,asa cum acum chiar si voi va cruciti de idiotenia celor care l-au asasinat pe giordano bruno si nu uita si ei atunci credeau ca sunt crestini.
Crestinismul si bisericile in general,au un rol nefast,distrug sufletul si creierul enoriasilor ,ii transforma in niste legume vorbitoare,limitate in timp si spatiu,obligandu-i sa traiasca intr-un anacronism continuuuuuuuu.
Prefer eternitatea de dinainte de a fi ,decat sa cred in ceva ce nu exista ! E usor sa inventezi un dumnezeu,pe intelesul tuturor,e mult mai greu sa incerci sa intelegi .

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 02:44

De la: 9am249382, la data 2011-11-05 19:55:55
am facut o analogie intre familie= mica lume si Lumea mare ,spunind despre adolescentul din exemplul meu , ce CONTESTA Autoritatea parinteasca, dar tu nu ai inteles ca iar am facut un PARALELISM intre ATEUL care CONTESTA si el AUTORITATEA TATALUI CERESC si baiatul respectiv si raul ce-l atrage dupa sine ! n-am ce face si nici n-am argumente ptr. cineva care n-are imaginatie....imi pare rau, Yorick....imi placi , dar n-avem nici-o sansa sa ajungem la un numitor comun si mintea ta functioneaza mult prea pragmatic ptr. a intelege lumea mea interioara ! LIANTUL LUMII asteia este Iubirea si Intelegerea ; cind oamenii devin ultra- individualisti si Ego.ul lor creste peste masura, punindu-se pe sine in centrul Lumii, NU mai intra nimic de dinafara lor, in inima si mintea lor !

Ba am inteles foarte bine analogia, numa' ca ti-am respins-o ca fiind incorecta. Tu iti imaginezi in mod eronat ca daca insiri cateva cuvinte unul dupa altul , iar cineva iti raspunde ca acele cuvinte sunt nonsensuri, e vina acelui cineva ca "nu are imaginatie". Scuze, insa uneori e posibil sa fie realmente nonsensuri. De aceea e de datoria ta sa argumentezi logic , daca cumva ai pretentia ca altcineva sa iti accepte ideile. Tu in loc sa faci asta mi-ai servit lucruri fara nici o legatura cu afirmatia pe care iti solicitam sa o justifici.
Adolescentii care se razvratesc impotriva autoritatii parintesti au uneori dreptate, deoarece uneori parintii sunt betivi si abuzivi. Asa ca "autoritatea" parinteasca trebuie meritata, cel putin din perspectiva mea de om ganditor. Mai ales cand e vorba de un asa zis "parinte" care e cel putin absent si neglijent in caz ca ar exista. Nu serveste la nimic sa faci asumptii despre "autoritatea parinteasca" a unui zeu inexistent. Asemenea asumptii sunt nonsensuri si nu ar trebui sa te mire ca cineva iti atrage atentia asupra lipsei evidente de logica in acele asumptii.
Faci, deasemenea, confuzie intre ce inseamna "a avea imaginatie" si situatia despre care discutam. Imaginatie am cu carul. Pot sa impart fiecare argument in partile sale componente si sa imaginez experimente in care sa pun la lucru aceste parti si sa observ cum se comporta in functiune. Ceea ce te pot invata si pe tine, daca asculti.
In schimb, ceea ce descrii tu ca "a avea imaginatie" este echivalent cu a renunta la capacitatea de a gandi. Inseamna doar : "crede-ma pe mine, desi nu prezint nici un fel de dovada". Acest lucru este o aberatie.
Incearca sa inveti un lucru, care e cel mai important cand vrei sa construiesti un argument. Si anume: incearca sa iti folosesti propria argumentatie in alta situatie , sa vezi daca functioneaza. Mai precis: uite, putem sa ne folosim de exemplul tau. Tu socotesti ca daca iti resping ipoteza cu "parintele" , atunci probabil n-am imaginatie. Fie! Dar acest mod de a argumenta ar trebui sa stea in picioare si in alte situatii , daca ar fi valid. Asa ca eu il scot la iveala pe zeul Bula , pe care l-am mai folosit in alte argumente. Si rostesc urmatoarele: zeul Bula este adevaratul zeu , si el il tine in lesa pe zeul Yehova al bibliei , si uneori ii mai da cate o cravasa peste fund. Acum , daca tu nu crezi in zeul Bula si in adevarul celor rostite de mine , probabil ca esti lipsita de imaginatie!
Ia gandeste-te, are sens aceasta argumentatie? Daca vei concluziona ca nu are sens, ca este aberanta, atunci ar trebui sa realizezi ca este taman argumentatia ta. Si daca nu functioneaza aici , nu functioneaza nici dincolo. Renunta la ea , pentru ca este absurda. Nu este valabil sa imi vorbesti despre lipsa mea de imaginatie, cand in realitate tu iti neglijezi datoria de a aduce dovezi reale in sprijinul a ceea ce crezi.

Astea nu au mare legatura cu discutia noastra anterioara, incercam doar sa iti explic de ce raspunsurile tale sunt lipsite de sens.
Sa ma refer, totusi, la discutia noastra anterioara, si sa luam afirmatiile tale (chiar si asa vagi):

"LIANTUL LUMII asteia este Iubirea si Intelegerea ; cind oamenii devin ultra- individualisti si Ego.ul lor creste peste masura, punindu-se pe sine in centrul Lumii, NU mai intra nimic de dinafara lor, in inima si mintea lor !"

Sa incerc sa iti arat eu cum se da un raspuns concret.
1. Fraza asta este o abureala deoarece nu ai demonstrat ca ateii sunt incapabili de iubire si intelegere. Vrei cumva sa sustii asta? Atunci te astept cu probe suplimentare.
2. Oamenii devin ultra-individualisti... te referi cumva la atei? Daca da, ar trebui sa fii in stare sa aduci niste dovezi. Altfel este o vorba aruncata aiurea.
Trebuie sa fii in stare sa definesti un criteriu dupa care sa masori faptul ca ateii sunt mai individualisti decat alte categorii. Si trebuie sa vezi cine si cand a masurat aceste lucruri. Da' - crede-ma - vei avea niste dificultati enorme sa gasesti asemenea dovezi, avand in vedere faptul ca in tarile cu procente ridicate de atei (cele scandinave, etc.) in realitate protectia sociala este la nivelul cel mai ridicat din lume. Ciudat, nu? Atatia atei , si totusi au grija unii de altii in societatile alea.
Daca nu la asta te-ai referit , atunci tu trebuie sa faci precizari. Nu e nicidecum suficient sa zici la nimereala "cand oamenii devin ultra-individualisti.." Daca rostesti fraze la intamplare iti pierzi credibilitatea.

Fosta membra 9am.ro

1254 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 07:52

Daca esti rau,,incapabil,hot,puslama,demagog,diversionist,,șmecher,poți convinge pe unii sa te creada DUMNEZEU !

http://www.youtube.com/watch?v=F1SBPwpj4Kc http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=TA3FvTSnqFI http://www.youtube.com/watch?v=DuX41-2HAYU&feature=related
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 08:48

parca stabilisem ,ca dumnezeu nu exista.
de ce trebuie ,mereu sa o luam de la capat?
ce sens are sa ramanem ancorati intr-o realitate a evreilor primitivi?
sau te pomenesti ca si noi suntem evrei -desi eu merg pe ideea ca suntem tigani

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 09:13

De la: Yorick, la data 2011-11-06 02:44:19
De la: 9am249382, la data 2011-11-05 19:55:55

Ba am inteles foarte bine analogia, numa' ca ti-am respins-o ca fiind incorecta. Tu iti imaginezi in mod eronat ca daca insiri cateva cuvinte unul dupa altul , iar cineva iti raspunde ca acele cuvinte sunt nonsensuri, e vina acelui cineva ca "nu are imaginatie". Scuze, insa uneori e posibil sa fie realmente nonsensuri. De aceea e de datoria ta sa argumentezi logic , daca cumva ai pretentia ca altcineva sa iti accepte ideile. Tu in loc sa faci asta mi-ai servit lucruri fara nici o legatura cu afirmatia pe care iti solicitam sa o justifici.
Adolescentii care se razvratesc impotriva autoritatii parintesti au uneori dreptate, deoarece uneori parintii sunt betivi si abuzivi. Asa ca "autoritatea" parinteasca trebuie meritata, cel putin din perspectiva mea de om ganditor. Mai ales cand e vorba de un asa zis "parinte" care e cel putin absent si neglijent in caz ca ar exista. Nu serveste la nimic sa faci asumptii despre "autoritatea parinteasca" a unui zeu inexistent. Asemenea asumptii sunt nonsensuri si nu ar trebui sa te mire ca cineva iti atrage atentia asupra lipsei evidente de logica in acele asumptii.
Faci, deasemenea, confuzie intre ce inseamna "a avea imaginatie" si situatia despre care discutam. Imaginatie am cu carul. Pot sa impart fiecare argument in partile sale componente si sa imaginez experimente in care sa pun la lucru aceste parti si sa observ cum se comporta in functiune. Ceea ce te pot invata si pe tine, daca asculti.
In schimb, ceea ce descrii tu ca "a avea imaginatie" este echivalent cu a renunta la capacitatea de a gandi. Inseamna doar : "crede-ma pe mine, desi nu prezint nici un fel de dovada". Acest lucru este o aberatie.
Incearca sa inveti un lucru, care e cel mai important cand vrei sa construiesti un argument. Si anume: incearca sa iti folosesti propria argumentatie in alta situatie , sa vezi daca functioneaza. Mai precis: uite, putem sa ne folosim de exemplul tau. Tu socotesti ca daca iti resping ipoteza cu "parintele" , atunci probabil n-am imaginatie. Fie! Dar acest mod de a argumenta ar trebui sa stea in picioare si in alte situatii , daca ar fi valid. Asa ca eu il scot la iveala pe zeul Bula , pe care l-am mai folosit in alte argumente. Si rostesc urmatoarele: zeul Bula este adevaratul zeu , si el il tine in lesa pe zeul Yehova al bibliei , si uneori ii mai da cate o cravasa peste fund. Acum , daca tu nu crezi in zeul Bula si in adevarul celor rostite de mine , probabil ca esti lipsita de imaginatie!
Ia gandeste-te, are sens aceasta argumentatie? Daca vei concluziona ca nu are sens, ca este aberanta, atunci ar trebui sa realizezi ca este taman argumentatia ta. Si daca nu functioneaza aici , nu functioneaza nici dincolo. Renunta la ea , pentru ca este absurda. Nu este valabil sa imi vorbesti despre lipsa mea de imaginatie, cand in realitate tu iti neglijezi datoria de a aduce dovezi reale in sprijinul a ceea ce crezi.

Astea nu au mare legatura cu discutia noastra anterioara, incercam doar sa iti explic de ce raspunsurile tale sunt lipsite de sens.
Sa ma refer, totusi, la discutia noastra anterioara, si sa luam afirmatiile tale (chiar si asa vagi):

"LIANTUL LUMII asteia este Iubirea si Intelegerea ; cind oamenii devin ultra- individualisti si Ego.ul lor creste peste masura, punindu-se pe sine in centrul Lumii, NU mai intra nimic de dinafara lor, in inima si mintea lor !"

Sa incerc sa iti arat eu cum se da un raspuns concret.
1. Fraza asta este o abureala deoarece nu ai demonstrat ca ateii sunt incapabili de iubire si intelegere. Vrei cumva sa sustii asta? Atunci te astept cu probe suplimentare.
2. Oamenii devin ultra-individualisti... te referi cumva la atei? Daca da, ar trebui sa fii in stare sa aduci niste dovezi. Altfel este o vorba aruncata aiurea.
Trebuie sa fii in stare sa definesti un criteriu dupa care sa masori faptul ca ateii sunt mai individualisti decat alte categorii. Si trebuie sa vezi cine si cand a masurat aceste lucruri. Da' - crede-ma - vei avea niste dificultati enorme sa gasesti asemenea dovezi, avand in vedere faptul ca in tarile cu procente ridicate de atei (cele scandinave, etc.) in realitate protectia sociala este la nivelul cel mai ridicat din lume. Ciudat, nu? Atatia atei , si totusi au grija unii de altii in societatile alea.
Daca nu la asta te-ai referit , atunci tu trebuie sa faci precizari. Nu e nicidecum suficient sa zici la nimereala "cand oamenii devin ultra-individualisti.." Daca rostesti fraze la intamplare iti pierzi credibilitatea.

yorick, draga , ce e de comentat si dat exemple concrete la fraza : Contesta Autoritatea " ? ce-nseamna a contesta autoritatea cuiva , ca e a Tatalui, a tatalui sau a Statului ? nu inseamna sa NU TE SUPUI Legilor , devenind rebel, razvratit sau nihilist si asta atrage dupa sine oaresce consecinte , de cele mai multe ori negative ? individualismul duce la o dezvoltare a personalitatii umane , caci omul e concetrat pe sine insusi ptr. a se cunoaste mai bine , dar pina la un punct....de acolo incoace , devine constient ca face parte dintr-o mare familie - a lumii- a umanitatii - si, incununarea Cunoasterii ar fi realizarea apartenentei la acel mare TOT despre care spun mereu ....una e sa fii o caramida intr-o constructie si sa fi mindru de ce esti si sa refuzi sa te Aliniezi ca prostul cu toate celelalte caramizi in rind, straduindu-te sa iesi din aliniere si alta , cu totul alta e sa-ti dai seama ca asa mica cum esti , tu si celelalte caramizi + Liantul dintre ele, faci parte dintr-o mare si frumoasa Constructie ....si atunci cind ti se schimba perceptia asupra acestor lucruri, nu te mai zbati sa iesi din rind , ci esti fericit si multumit ca ai contribuit prin tine insuti la ceva trainic si inaltator !
ce vrei sa-ti mai spun ? nu stiu sa spun altfel decit asa ,caci eu asa gindesc si tu gindesti altfel si nu imi intelegi si nici accepti explicatiile ....ce sa fac, daca nu-ti pot explica ce e si cum e Iubirea ? daca n-ai iubit niciodata cu tremur interior cind te apropii de celalalt sau te ia cu lesin cind se uita la tine, pot spune toate cuvintele din lume si tu ma vei trimite la lectia de Logica....ori Iubirea, nu are nici-o logica !....cu drag, Yorick, iti doresc sa ajungi sa cunosti un pic despre ce spun eu, imbogatindu-te Altfel ....

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 11:09

De la: The_Mummy, la data 2011-11-06 01:41:38 Nici nu stiu ce proverb ti se potriveste,banuiesc ca stii asa ca ma abtin,ca sa nu fii nevoit sa spui ca iar am gresit.
Mai citeste ,bre nene,cate ceva din istoria crestinismului,pana si papa a recunoscut ca ritualul crestinilor e preluat de la pagani.
Cat despre botez ,mnezeu cu mila......s-a gasit un do.bitoc,pe nume ioan,ruda cu iesusu ,acum 2000 de ani ,sa inventeze botezul si toti au preluat acest obicei barbar de la un popor care de fapt nu-l recunoaste pe iesus ............si daca ma gandesc bine(mai gandesc si eu uneori-culmea)ionica ,cel cu botezul nu prea era crestin si a dat ortul popii inainte de decesul apocalipticului iesus -sau epilepticului,ca mai stie ce era.
In rest ce sa mai zic,nu intelegi nimic,ti se pare normal ca la moaste politia sa pazeasca sarmalele,pe banii mei iar faptul ca niste idi.oti care vremelnic sunt la putere,iau decizia de a repara niste cladiri de prost gust ,nu inseamna ca totul e in regula. Asa credeai tu si pe vremea comunismului ca totul e in regula ,ca asa spuneau cei de la partid,dar s-a dovedit ca uneori cei aflati la putere pot termina intre 4 scanduri"stropiti cu gloante"....Le vine randul tuturor si de voi toti ,in viitor ,urmasii vostri vor rade de cat de naivi sunteti,asa cum acum chiar si voi va cruciti de idiotenia celor care l-au asasinat pe giordano bruno si nu uita si ei atunci credeau ca sunt crestini.
Crestinismul si bisericile in general,au un rol nefast,distrug sufletul si creierul enoriasilor ,ii transforma in niste legume vorbitoare,limitate in timp si spatiu,obligandu-i sa traiasca intr-un anacronism continuuuuuuuu.
.

Ametesti, ametesti ... poate se prinde ceva ! Cam asa se intelege postarea dvs de azi. Fiti mai la obiect, pt ca de "generalitati" suntem satuli !

1) Nu faceti nici o referire la ... DOCUMENTE care sa va sustina ideile, ci doar le ... "aburiti" cu gandul nemarturisit ca ... poate ... veti nimerii ceva odata si odata.

2) Politia nu avea in grija ... "sarmalele", care va sunt atat de "neplacute", ci ca nu se provoace "tulburari ale linistii publice" in general si ca sa-i prinda pe cei ce se ocupa cu "furtul din buzunarilor" celor care sunt prea creduli in "cinstea" confratilor de suferinta (ca sunt ... rromi sau nu conteaza mai putin acest lucru acum). Pt dvs cei care le mananca (acele sarmale) sunt doar niste "paria" ale societatii - cauza pt care au ajuns asa nu va intereseaza pe dvs. si cum ati putea sa-i ajutati efectiv.

Intrebari :
a) Sunteti cumva ... "cocalar" ? - Pt ca din cate vad, numai cei asemeni cu dvs sunt ... demni de a fi bagati in seama.

b) De ce mai intrati pe acest site (subiect) daca tot nu va este pe plac acest lucru ? Sunteti ... masochist cumva ?!

3) Ved ca iar va place sa atribuiti celorlalti useri lucruri pe care le ganditi numai dvs (se pare) si care de cele mai multe ori sunt NEREALE (de ex. cele ce se refera la mine), numai pt a va putea justifica ideile (aberante - zic eu) pe care le aveti sau care le preluati din ... "literatura straina" poporului roman. Eu sunt roman !

Intrebare :
Dumneavoastra sunteti ... "strain" cumva ?

4) Daca doriti sa discutati cu mine pe teme Biblice, va trebui "sa puneti mana pe carte" (adica pe Biblie - indiferent traducatorul), ce spuneti acum denota o "lipsa crasa" de cunostinte minime in aceasta directie si a discuta cu dvs pe "teme biblice" ar insemna ca ma ... "desconsider" si as fi la fel de "amator" in aceasta privinta ca d-ta (care orice mi-ati zice ... sunteti "total afon" - cu aceste cunostinte reduse pe care le demonstrati permanent).

5) Raspunsul meu in legatura cu ... "cheltuielile facute pt construirea sau repararea cladirilor de cult (recunoscute de Statul Roman) vi l-am dat anterior (Guvernul si Parlamentul Roman este de ... "vina" si trebuie sa le cereti "socoteala" lor), asa ca a vorbi despre acest lucru (in continuare), fara sa faceti o referire la "Raspunsul" pe care l-ati primit de la aceste "foruri" care conduc aceasta tara, este o desconsiderare atat a lor, dar si a ... cetatenilor romani.

Intrebare :
Dvs aveti ... "cetatenia romana" cumva ? - Nu aratati deloc ca ati detine asemenea cinste, prin felul cum ii tratati pe ceilalti oameni care ... au intr-adevar aceasta CINSTE de a fi ROMANI.

6) Asa cum am precizat mai inainte va folositi de exemple care nu au nici o legatura cu "crestinii" care RECUNOSC ORTODOXIA (romana). Iar acest lucru dovedeste ca cel care trebuie sa "puna mana pe carte" sunteti ... dvs. Daca o faceati, ati fi aflat ca cei care recunosc Biserica Catolica (impreuna cu "variantele" recunoscute de ei) au RECUNOSCUT ex. pe care l-ati sustinut dvs. , dar ... Biserica Ortodoxa nu are asemenea de exemple pt care sa-si "ceara scuze" enoriasilor ei (ca are si aceasta Biserica ... "greselile" ei este p alta problema care nu o discutam aici).

7) Faptul ca dvs nu recunoasteti "rolul" Crestinismului si al Bisericilor este problema dvs nu a mea, asa ca puteti avea orice parere in aceasta privinta (eu nu va oblig sa credeti altceva), dar ... cer acelasi lucru si din partea dvs. Asta ca sa ne putem ... intelege ! Insa, atata timp cat singurul crez pe care il aveti sta in ... a obliga pe cei din jur sa CREADA doar ce CREDETI dvs, nu ne putem intelege deloc in aceasta privinta.

Obs.
Chiar dvs v-"ati dat cu stangul in dreptul" prin ultima afirmatie facuta in aceasta postare (care se vroia foarte la "obiect" - dar aleasa ... gresit) :

Spuneti ca :

"Prefer eternitatea de dinainte de a fi ,decat sa cred in ceva ce nu exista ! E usor sa inventezi un dumnezeu,pe intelesul tuturor,e mult mai greu sa incerci sa intelegi "

Crestinii spun acelasi lucru, dar dvs nu intelegeti acest lucru din pacate !

A) Eternitatea este recunoscuta si de d-ta , dar si de Crestini prin recunoasterea ... ETERNITATII lui Dumnezeu (daca ati fi STUDIAT cu adevarat BIBLIA ati fi aflat acest lucru si singur).
B) Va NEGATI singur AFIRMATIA ... "sa cred in ceva ce nu exista" ! Daca exista ETERNITATEA inseamna ca si Dumnezeu poate exista si ... Reciproca : Daca Dumnezeu nu exista (cum afirmati dvs) inseamna ca si ... ETERNITATEA nu poate exista !

Concluzie :

Cu un singur lucru sunt de acord cu dvs (cu o mica corectura insa) :

"E usor sa-L recunosti pe Dumnezeu, dar este mult mai greu sa incerci ... sa-L intelegi !"

P.S. Daca cititi ... numai pe sarite, postarea pe care doresti sa o "combateti" (dupa cum vad ca aveti tendinta) va inselati in ce ma priveste, asa ca va recomand sa cititi INTEGRAL postarile mele pt a INTELEGE cu adevarat ce am avut de spus, altfel ... nu va bag in seama postarile care denota ... necitirea integrala a postarii mele. Este vorba de ... POLITETEA minima pe care fiecare trebuie sa o arate celorlalti pt a putea sa ceara si el acelasi lucru. La capitolul POLITETE multi useri ... raman datori, crezand ca ei sunt ... "buricul targului", uitand ca sunt ... "un fir de praf in calea uitarii a celorlalti" ! Cine pricepe acest lucru inseamna ca merita sa fie ... OM. Cine nu pricepe acest lucru ... inseamna ca mai are foarte mult de INVATAT ! Succes !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 13:04

De la: 9am249382, la data 2011-11-06 09:13:56
yorick, draga , ce e de comentat si dat exemple concrete la fraza : Contesta Autoritatea " ? ce-nseamna a contesta autoritatea cuiva , ca e a Tatalui, a tatalui sau a Statului ? nu inseamna sa NU TE SUPUI Legilor , devenind rebel, razvratit sau nihilist si asta atrage dupa sine oaresce consecinte , de cele mai multe ori negative ? individualismul duce la o dezvoltare a personalitatii umane , caci omul e concetrat pe sine insusi ptr. a se cunoaste mai bine , dar pina la un punct....de acolo incoace , devine constient ca face parte dintr-o mare familie - a lumii- a umanitatii - si, incununarea Cunoasterii ar fi realizarea apartenentei la acel mare TOT despre care spun mereu ....una e sa fii o caramida intr-o constructie si sa fi mindru de ce esti si sa refuzi sa te Aliniezi ca prostul cu toate celelalte caramizi in rind, straduindu-te sa iesi din aliniere si alta , cu totul alta e sa-ti dai seama ca asa mica cum esti , tu si celelalte caramizi + Liantul dintre ele, faci parte dintr-o mare si frumoasa Constructie ....si atunci cind ti se schimba perceptia asupra acestor lucruri, nu te mai zbati sa iesi din rind , ci esti fericit si multumit ca ai contribuit prin tine insuti la ceva trainic si inaltator !
ce vrei sa-ti mai spun ? nu stiu sa spun altfel decit asa ,caci eu asa gindesc si tu gindesti altfel si nu imi intelegi si nici accepti explicatiile ....ce sa fac, daca nu-ti pot explica ce e si cum e Iubirea ? daca n-ai iubit niciodata cu tremur interior cind te apropii de celalalt sau te ia cu lesin cind se uita la tine, pot spune toate cuvintele din lume si tu ma vei trimite la lectia de Logica....ori Iubirea, nu are nici-o logica !....cu drag, Yorick, iti doresc sa ajungi sa cunosti un pic despre ce spun eu, imbogatindu-te Altfel ....

Se pare ca nu ai fost atenta la ceea ce am explicat.
Ti-am spus deja ca iti resping analogia , deoarece este incorecta. Si tu continui pe aceeasi linie ca si cum ti-au trecut cuvintele pe langa urechi..
Este o exprimare improprie din punct de vedere logic , sa imi spui ca contest autoritatea vreunui zeu, cand in realitate acel zeu este inexistent. Pana cand dovedesti existenta zeului ... este ilogic sa vorbesti despre autoritatea sa. Asa ca eu nu contest nici un fel de autoritate.
In al doilea rand , vorbesti despre individualism ca si cum asta ar fi un concept aplicabil ateilor. Asta inseamna ca faci confuzii majore in felul in care folosesti cuvintele. Am zis deja (sau macar ar fi trebuit sa deduci) ca admir sistemul social al societatilor scandinave, in care oamenii au grija unii de altii. Acelor oameni li se pot aplica multe epitete , insa "individualisti" nu este unul dintre ele. Asa ca intreaga ta argumentatie este lovita de nulitate , deoarece folosesti neglijent cuvintele si nu iti pasa de acuratetea propriilor idei. Sunt doar cuvinte aruncate la nimereala, fara a justifica realmente de ce ai descrie categoria atei prin epitetul "individualisti". Eu tocmai iti demonstrasem ca un asemenea epitet nu este valid pentru aceasta categorie.
Pe de alta parte , chiar daca ar fi vorba de vreo revolta impotriva unei asa zise autoritati a unui zeu care nu a fost demonstrat ca existent, si ce daca? Ti-am raspuns deja ca respectul pentru o autoritate trebuie castigat si nu este implicit. Cel putin pentru oamenii ganditori. Daca autoritatea este abuziva , atunci exista un merit in a te revolta. Iar asta ar trebui sa o inveti din istorie. Martin Luther King sau Ghandi au condus miscari de protest impotriva autoritatilor , insa aveau dreptate! Despre divinitate, ti-am spus deja , ca este cel putin absenta si neglijenta , ca sa nu zic abuziva. Asa ca o asemenea autoritate nu ar merita nici un dram de respect, daca ar exista.
Iar partea despre iubire ... este deasemeni jignitoare , cum a fost si cea cu raul pe care il fac doar datorita faptului ca as fi ateu. Faci asumptii fara a cunoaste despre ce vorbesti.

Vineri

42 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 14:06

Imi spune si mie cineva cum se impaca religia, credinta, Biblia cu ceea ce se practica?
Un singur, si graitor, exemplu: unde anume scrie in Biblie ca un om nu va fi ingropat de preot daca nu-si plateste "darile", anual, la biserica???
Asta cum se potriveste cu ceea ce spune Biblia?
Si atunci, sa stam stamb si sa judecam drept: nu este biserica un SRL, prestator de servicii platite? Nu este preotul un angajat, bugetar? Cu ce se deosebeste el de angajatii de la primarie care colecteaza taxe si impozite + spaga?
Unde se "pupa" asta cu credinta, iertarea, pastorul cu turma si oile lui, mai mult sau mai putin ratacite?
Dupa mine, diferitele "biserici", credinte, sau cum le-or spune, aduc mult cu partidele politice in campanie permanenta: promit, momesc, insista sa aderi, sa cotizezi, etc si se denigreaza intre ele...
Asta este credinta?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 17:31

De la: Yorick, la data 2011-11-06 13:04:15
De la: 9am249382, la data 2011-11-06 09:13:56

Se pare ca nu ai fost atenta la ceea ce am explicat.
Ti-am spus deja ca iti resping analogia , deoarece este incorecta. Si tu continui pe aceeasi linie ca si cum ti-au trecut cuvintele pe langa urechi..
Este o exprimare improprie din punct de vedere logic , sa imi spui ca contest autoritatea vreunui zeu, cand in realitate acel zeu este inexistent. Pana cand dovedesti existenta zeului ... este ilogic sa vorbesti despre autoritatea sa. Asa ca eu nu contest nici un fel de autoritate.
In al doilea rand , vorbesti despre individualism ca si cum asta ar fi un concept aplicabil ateilor. Asta inseamna ca faci confuzii majore in felul in care folosesti cuvintele. Am zis deja (sau macar ar fi trebuit sa deduci) ca admir sistemul social al societatilor scandinave, in care oamenii au grija unii de altii. Acelor oameni li se pot aplica multe epitete , insa "individualisti" nu este unul dintre ele. Asa ca intreaga ta argumentatie este lovita de nulitate , deoarece folosesti neglijent cuvintele si nu iti pasa de acuratetea propriilor idei. Sunt doar cuvinte aruncate la nimereala, fara a justifica realmente de ce ai descrie categoria atei prin epitetul "individualisti". Eu tocmai iti demonstrasem ca un asemenea epitet nu este valid pentru aceasta categorie.
Pe de alta parte , chiar daca ar fi vorba de vreo revolta impotriva unei asa zise autoritati a unui zeu care nu a fost demonstrat ca existent, si ce daca? Ti-am raspuns deja ca respectul pentru o autoritate trebuie castigat si nu este implicit. Cel putin pentru oamenii ganditori. Daca autoritatea este abuziva , atunci exista un merit in a te revolta. Iar asta ar trebui sa o inveti din istorie. Martin Luther King sau Ghandi au condus miscari de protest impotriva autoritatilor , insa aveau dreptate! Despre divinitate, ti-am spus deja , ca este cel putin absenta si neglijenta , ca sa nu zic abuziva. Asa ca o asemenea autoritate nu ar merita nici un dram de respect, daca ar exista.
Iar partea despre iubire ... este deasemeni jignitoare , cum a fost si cea cu raul pe care il fac doar datorita faptului ca as fi ateu. Faci asumptii fara a cunoaste despre ce vorbesti.

iata ca ne acuzam unul pe altul de neatentie si, probabil si unul si celalalt avem dreptate ... oare ce ai inteles din fraza mea: "ce vrei sa-ti mai spun ? nu stiu sa spun altfel decit asa , caci eu gindesc asa si tu altfel....."

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 18:41

și doar cât un scuipat vor atârna?
-------------
Am luat din comentariul dumneavoastra eugenb,doar acest citat pe care nu l-am gasit in cele cpoiate de mine din Biblia tradusa de Cornilescu,pe care eu il vad superior lui Anania.Totusi cine vrea sa urmeze calea lui Dumnezeu,poate intelege ce doreste Dumnezeu de la noi si dupa Biblia tradusa de Cornilescu si dupa Biblia tradusa de Anania si dupa Biblia martorilor lui Iehova.Am scris scurt....multa pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 18:50

Imi spune si mie cineva cum se impaca religia, credinta, Biblia cu ceea ce se practica?
Un singur, si graitor, exemplu: unde anume scrie in Biblie ca un om nu va fi ingropat de preot daca nu-si plateste "darile", anual, la biserica???
Si atunci, sa stam stamb si sa judecam drept: nu este biserica un SRL, prestator de servicii platite? Nu este preotul un angajat, bugetar? Cu ce se deosebeste el de angajatii de la primarie care colecteaza taxe si impozite + spaga?
Unde se "pupa" asta cu credinta, iertarea, pastorul cu turma si oile lui, mai mult sau mai putin ratacite?
Dupa mine, diferitele "biserici", credinte, sau cum le-or spune, aduc mult cu partidele politice in campanie permanenta: promit, momesc, insista sa aderi, sa cotizezi, etc si se denigreaza intre ele...
Asta este credinta?
--------------
Credinta este personala si mantuirea la fel,deaceia este mai bine a da decat a lua scrie Biblia.Cand va veni Domnul,va pune caprele la stanga si oile la dreapta,El va judeca pe cei fatarnici si rapareti,din toate bisericile.La biserica Adventista nu se platesc inmormantarile,botezurile,cununiile,dar sufletele nu vin la adevar ca sa nu li se vada faptele sau pentru ca nu au credinta adevarului.Har,pace ,lumina de la Dumnezeu.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 19:11

un om credincios e o povara pentru societate
-------

------------
Eu sant femeie,nu sant la popi si nu ti-am luat nici-un banut.......nu generaliza.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 19:55

De la: Vineri, la data 2011-11-06 14:06:01Imi spune si mie cineva cum se impaca religia, credinta, Biblia cu ceea ce se practica?
Asta este credinta?

1) In Biserica (indiferent de Religie) se afla ... oameni. Si din aceasta cauza acesti oameni sunt ... supusi greselii. Daca nu ati gresit dvs niciodata ... aruncati atunci primul cu piatra (asa sta scris in ... Biblie) ! Daca ati gresit inseamna ca sunteti ... asemeni lor ! Daca pricepeti la ce ma refer este bine, daca nu ... iarasi bine (nu va mai bag in seama - sunteti mai "pacatoasa" decat credeam si nu merita sa va mai bag in seama).
2) Preotul este "bugetar" numai cand lucreaza "la" si "pentru" Stat (in Romania cel putin asa se intampla), si el (Preotul respectiv) practica un lucru folositor Statului - adica este de ex. PROFESOR la cursul de "Religie" (din nou precizez ca toate Bisericile recunoscute de Statul Roman pot avea din randul Preotilor/Prelatilor/etc. PROFESORI platiti de la Buget - ca nu va convine acest lucru este treaba dvs pur personala si pe mine chiar ma intereseaza prea putin in acest moment). Ma refer doar la cei care predau in scolile de STAT (cei care predau in scolile Regiilor NERECUNOSCUTE ca Religii RECUNOSCUTE de Statul Roman sunt platiti NUMAI de BisericIle respective).
3) Faptul ca dvs platiti pe langa "taxele+impozitele" OBLIGATORII cerute de "Fiscul" Roman (cf. Legii respective) si ... SPAGA, este problema NUMAI A DVS (daca nu vreti ... nu o platiti - eu nu am vazut pe nimeni, ca ia "bagat mana in buzunar" cineva si el a stat ... "ca prostu' si nu a chemat Politia pt FURT DIN AVUTUL PERSONAL). Dvs puteti sa faceti cu banii personali si pe mine, cel putin, nu ma intereseaza deloc acest lucru.
BISERICA (indiferent de Religie) isi face/procura FONDURI (prin care poate ii AJUTA PE CEI MAI NEVOIASI si nu numai) prin o serie de "incasari" care se percep de la ENORIASII (cu "dare de mana" - adica cei care "au de unde da" sa-i AJUTE "pe cei care nu au" posibilitatile primilor de care spuneam. Daca dvs sunteti "in lipsa puternica" veniti la Biserica unde sunteti inregistrata ca ENORIASA si veti fi AJUTATA de ceilalti enoriasi care "au posibilitati". Sunteti ... NEVOIASA ? - veniti si cereti ajutorul Bisericii. Nu intrati in acea categorie ? - veniti si platiti pt prestarea Bisericii, pt ca aceasta (la Biserica ma refer) sa ajute pe cei intr-adevar in "necaz". Oamenii care nu se ajuta ... nu sunt OAMENI ! Alegeti ce vreti sa fiti ! (Obs. Vedeti ca m-am referit la TOATE Bisericile care sunt RECUNOSCUTE de Statul Roman - Sectele ma intereseaza mai putin).
4) Pt a preintiampina o afirmatie gresita va pot spune (stiu din date certe - mama face parte din Colectivul Parohial de care apartine si a fost aleasa de ceilalti enoriasi sa verifice ce se intampla cu banii pe care ii strange Preotul lor) ca banii care se strang pt FONDURILE si NEVOILE BISERICII sa se cunoasca exact pt a putea achita "la zi" taxele si impozitele pe care Biserica si Parohia respectiva le au de dat la ... BUGET (deci la acelasi "FISC" romanesc - adica la ... Agentia Nationala de Administrare Fiscala - ANAF pe scurt).

P.S. Inainte de a face afirmatii incercati sa va informati mai atent/a despre subiectul la care faceti referire. S-ar putea sa nu gasiti oameni care sa va bage in seama si veti ramane cu ce va dau ... tot partidele pe care le uati atata (asta nu inseamna, binenteles, ca eu le-as "iubi" - la Partide ma refer desigur, ... mai mult decat dvs. - ci dimpotriva).

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 6 Noiembrie 2011, ora 20:57

De la: 9am121159, la data 2011-11-06 19:11:46 Eu sant femeie,nu sant la popi si nu ti-am luat nici-un banut.......nu generaliza.

Daca la atata se reduce ... CREDINTA dvs in DUMNEZEU si in BISERICA pe care o recunoasteti, ma intreb daca sa va mai iau in serios postarile pe care le tot adresati unuia sau altuia user, care va "provoaca" la discutii pe aceasta tema !

A fugi de raspunderea sustinerii afirmatiilor facute, banuiam ca este uneori un ... "sport national" indeosebi femeilor (dar sunt si multi barbati care nu "sar" prea departe de acestea, asa ca nu ma "umflu in pene"), dar nu ma gandeam ca aveam una chiar langa noi pe acest site. Cat voi trai ... voi avea de invatat ...

P.S. Cititi atunci ce am scris eu in numele "crestinilor" recunoscuti de Statul Roman atunci, ca sa "prindeti" putin CURAJ al afirmatiilor proprii si nu cum sa va ascundeti "dupa deget", cand crezi ca doar asa "scapi de intrebari" (chiar daca sunt si neplacute uneori). Binenteles, aceasta este doar parerea mea si nu va pot obliga, si nici nu vreau sa fac acest lucru, sa ganditi ca mine - departe de mine acest gand.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Noiembrie 2011, ora 17:29

La multi ani.....Mihai.......si Gabi..................din partea mea si a prietenului meu...........cel de sus

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Noiembrie 2011, ora 18:01

De la: _KARPOV, la data 2011-11-08 17:29:17

La multi ani.....Mihai.......si Gabi..................din partea mea si a prietenului meu...........cel de sus

te pup, Karpoave si multumesc ....vezi ma bunica , cum apelezi la prieteni "sus-pusi" atunci cind iubesti pe cineva ?

DORIN__538_A

19 mesaje
Oras: Cernavoda

Postat pe: 8 Noiembrie 2011, ora 20:25

De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Ma aflu la Herghelia,un loc pierdut intre dealuri si paduri ,unde vin oamenii cu credinta in Dumnezeu si in sine ,pentru tratarea unor boli ,deficiente sau remedierea unor greseli.Totul este insotit de ruga catre Dumnezeu,fara de care ne simtim singuri.

Verifica ce consumi ca aliment,Guvernul nu-ti garanteaza produsele din piata,sanatatea este scumpa,cauta sa o protejezi !
Pagini: << 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: