back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 >> Sari la pagina:

Sil100

250 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Decembrie 2011, ora 16:20

De la: 9am121159, la data 2011-12-06 12:04:46 Este logic Yoric.Daca studiezi o carte de prajituri,faci prajituri daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de bucate,gatesti bine daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de chimie,reusesti experientele daca respecti ce este scris.Tot asa ,daca studiezi Biblia ajungi in viata vesnica si ai un loc in Imparatia lui Dumnezeu daca respecti ce este scris in ea prin credinta.Ce castigati voi care va impotriviti adevarului?

--------
Serios?
Hmm.. pai in cartea de chimie zice ca apa e H2O si alcoolul de beut este C2H5OH.
Acu ia spuneti-mi conform cartii dumneavoastra de "bucate" de unde apar atomii aia de carbon acolo? Ca tare as vrea sa fac sa curga vin la chiuveta la mine acasa. Pana acu' eu ca fraieru' ma duceam si cumparam de la magazin.
-------------
Retine Yorick ca betiviiiii nu pot sa intre in Imparatia lui Dumnezeu,si tu vrei sa curga vin la chiuveta? Din aceasta cauza iubiti voi stiinta ca vreti sa mancati si sa beti fara munca.......dar nu se poate.Singurul care te iubeste cu adevarat este Dumnezeu,asculta-L.

In chimie, ca de altfel in toate celelalte stiinte, orice se poate schimba daca se aduc dovezi ca este gresit. In cazul religiilor insa schimbarea nu se poate face decat prin interpretari, nu prin modificarea cartilor de baza. Care este deosebirea dintre diferitele ramificatii crestine? In mare totul se reduce la "noi credem ca D-zeu a vrut sa zica asta... (urmeaza o ideologie specifica), iar voi ati inteles asta... (ideologie rivala)". Cum se poate afla adevarul dintre mai multe pareri care nu se pot testa in conditile in care D-zeu nu intervine nicicum in discutie? Mai mult decat atat: daca toate parerile sunt gresite (adica acolo nu este niciun adevar)?

Inainte de a afirma ca cineva "se impotriveste adevarului" ar fi necesara o demonstratie a adevarului respectiv.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Decembrie 2011, ora 17:09

De la: Sil100, la data 2011-12-06 16:20:33
De la: 9am121159, la data 2011-12-06 12:04:46 Este logic Yoric.Daca studiezi o carte de prajituri,faci prajituri daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de bucate,gatesti bine daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de chimie,reusesti experientele daca respecti ce este scris.Tot asa ,daca studiezi Biblia ajungi in viata vesnica si ai un loc in Imparatia lui Dumnezeu daca respecti ce este scris in ea prin credinta.Ce castigati voi care va impotriviti adevarului?

--------
Serios?
Hmm.. pai in cartea de chimie zice ca apa e H2O si alcoolul de beut este C2H5OH.
Acu ia spuneti-mi conform cartii dumneavoastra de "bucate" de unde apar atomii aia de carbon acolo? Ca tare as vrea sa fac sa curga vin la chiuveta la mine acasa. Pana acu' eu ca fraieru' ma duceam si cumparam de la magazin.
-------------
Retine Yorick ca betiviiiii nu pot sa intre in Imparatia lui Dumnezeu,si tu vrei sa curga vin la chiuveta? Din aceasta cauza iubiti voi stiinta ca vreti sa mancati si sa beti fara munca.......dar nu se poate.Singurul care te iubeste cu adevarat este Dumnezeu,asculta-L.

In chimie, ca de altfel in toate celelalte stiinte, orice se poate schimba daca se aduc dovezi ca este gresit. In cazul religiilor insa schimbarea nu se poate face decat prin interpretari, nu prin modificarea cartilor de baza. Care este deosebirea dintre diferitele ramificatii crestine? In mare totul se reduce la "noi credem ca D-zeu a vrut sa zica asta... (urmeaza o ideologie specifica), iar voi ati inteles asta... (ideologie rivala)". Cum se poate afla adevarul dintre mai multe pareri care nu se pot testa in conditile in care D-zeu nu intervine nicicum in discutie? Mai mult decat atat: daca toate parerile sunt gresite (adica acolo nu este niciun adevar)?

Inainte de a afirma ca cineva "se impotriveste adevarului" ar fi necesara o demonstratie a adevarului respectiv.

cum poti afla Adevarul, intrebi tu ? devenind tu insuti Credincios , raspund eu ! ca sunt mai multe pareri in legatura cu el, da , sunt, intr-adevar , dar asta nu inseamna ca El nu exista ....aici toti credinciosii, din orice religie sau filozofie , sunt de acord cu existenta lui ! contrazicerile sunt pe lucruri minore , nu pe Esential !

Raporteaza abuz de limbaj
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Decembrie 2011, ora 21:49

Gabi dragă, problema este că de când s-au inventat toate aceste religii...au murit milioane de oameni, cauza fiind tocmai aceste "lucruri minore", de care aminteai tu mai sus.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2011, ora 08:29

De la: Dorulet, la data 2011-12-06 21:49:28 Gabi dragă, problema este că de când s-au inventat toate aceste religii...au murit milioane de oameni, cauza fiind tocmai aceste "lucruri minore", de care aminteai tu mai sus.

offf, fata draga, daca s-ar fi murit NUMAI din cauza diferentelor religioasa, ai fi putut da vina pe asta, dar Omul e o rasa tare violenta ....singura modalitate gasita de el ptr. a supravietui ,a fost Lupta si daca te uiti bine la lumea in care traim, nici animalele si nici plantele nu au alt model de supravietuire decit "care pe care" ! e trist , zicem noi acum....unii dintre noi, caci, in fapt continua aceasta lupta....mascat sau mai pe fata , dar tot lupta e !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 8 Decembrie 2011, ora 09:15

De la: 9am249382, la data 2011-12-07 08:29:07
De la: Dorulet, la data 2011-12-06 21:49:28 Gabi dragă, problema este că de când s-au inventat toate aceste religii...au murit milioane de oameni, cauza fiind tocmai aceste "lucruri minore", de care aminteai tu mai sus.

offf, fata draga, daca s-ar fi murit NUMAI din cauza diferentelor religioasa, ai fi putut da vina pe asta, dar Omul e o rasa tare violenta ....singura modalitate gasita de el ptr. a supravietui ,a fost Lupta si daca te uiti bine la lumea in care traim, nici animalele si nici plantele nu au alt model de supravietuire decit "care pe care" ! e trist , zicem noi acum....unii dintre noi, caci, in fapt continua aceasta lupta....mascat sau mai pe fata , dar tot lupta e !

Eu cred ca si ceilalti au murit tot din cauza religiei,insa unele razboaie au fost motivate "altfel".
Mai sunt si cei decedati in urma unor epidemii sau pandemii si ei au murit tot din motive religioase deoarece religia a stopat dezvoltarea medicinei si ridicarea "nivelului de trai "

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2011, ora 09:37

De la: The_Mummy, la data 2011-12-08 09:15:16
De la: 9am249382, la data 2011-12-07 08:29:07

Eu cred ca si ceilalti au murit tot din cauza religiei,insa unele razboaie au fost motivate "altfel".
Mai sunt si cei decedati in urma unor epidemii sau pandemii si ei au murit tot din motive religioase deoarece religia a stopat dezvoltarea medicinei si ridicarea "nivelului de trai "

auzi tu, exact asa dati voi vina pe religie ptr. toate relele, cum dam noi vina acum pe Bas' ! ignorind violenta si rautatea si lacomia si setea de dominare a altora ,ceee ce ne caracterizeaza si societatea pe care am construit-o e dupa chipul si asemanarea noastra ! si, intotdeauna, cautam un tap ispasitor.... ptr. nimic in lume nu putem accepta ca-i raul din noi si sa-ncepem a-l corija !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 8 Decembrie 2011, ora 12:03

------------
In Biblie este scris "Blestemat cel ce se increde in om,cercetati voi singuri care este adevarul"
Deci ce mai astepti,cerceteaza singur adevarul Biblic si atunci putem discuta,care a inteles bine si care nu.Spor la treaba.

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2011, ora 17:49

De la: 9am121159, la data 2011-12-08 12:03:28

------------
In Biblie este scris "Blestemat cel ce se increde in om,cercetati voi singuri care este adevarul"
Deci ce mai astepti,cerceteaza singur adevarul Biblic si atunci putem discuta,care a inteles bine si care nu.Spor la treaba.

Cinstita recomandare, nu zic nu... In ceea ce ma priveste n-am gasit prea multe adevaruri prin Biblie, dar poate n-am cautat eu prea bine.

Da-mi voie totusi sa fiu sceptic in privinta cercetarii pe care o recomazi. De obicei convertirea unor noi membri la o religie sau alta se face de catre cei sunt deja credinciosii. Li se recomanda noilor adepti sa studieze individual Biblia pentru a ajunge intr-un final la aceeasi concluzie ca vechii membri? Li se prezinta cinstit anternativele pe care celelalte organizatii rivale le predica? Exista o dezbatere a subiectelor biblice in care toata lumea sa-si spuna in mod democratic parerea? Cat de deschis este un cult religios la inovatie si schimbare? Aveti intalniri periodice in care sa spuneti: "haideti sa identificam greselile facute de conducatorii nostrii spirituali in interpretarea Bibliei"?

As putea paria ca nu v-ati pus niciodata intrebarile de mai sus si ca adevarul il preluati "exact cum e livrat" de cei care va conduc. Ma insel oare?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2011, ora 15:53

------------
--------
Cinstita recomandare, nu zic nu... In ceea ce ma priveste n-am gasit prea multe adevaruri prin Biblie, dar poate n-am cautat eu prea bine.

Da-mi voie totusi sa fiu sceptic in privinta cercetarii pe care o recomazi. De obicei convertirea unor noi membri la o religie sau alta se face de catre cei sunt deja credinciosii. Li se recomanda noilor adepti sa studieze individual Biblia pentru a ajunge intr-un final la aceeasi concluzie ca vechii membri? Li se prezinta cinstit anternativele pe care celelalte organizatii rivale le predica? Exista o dezbatere a subiectelor biblice in care toata lumea sa-si spuna in mod democratic parerea? Cat de deschis este un cult religios la inovatie si schimbare? Aveti intalniri periodice in care sa spuneti: "haideti sa identificam greselile facute de conducatorii nostrii spirituali in interpretarea Bibliei"?

As putea paria ca nu v-ati pus niciodata intrebarile de mai sus si ca adevarul il preluati "exact cum e livrat" de cei care va conduc. Ma insel oare?
------
Recunosc ca nu ai cautat bine,dar esti tanar ai abia 33 de ani,ti-am vazut pagina,deci ai timp sa mai cauti.Eu am cautat si am gasit:
- Dumnezeu Tatal este adevarul,
- Dumnezeu Fiul este adevarul,
- Dumnezeu Duhul Sfant este adevarul,
- Poruncile Lui sant adevarul,
- Cuvantul Lui este adevarul.
In ce ma privste te inseli,atat eu cat si fratii mei preluam adevarul asa cum este livrat de Dumnezeu in Cuvatul Sau ,iar cuvantul Sau este adevarul,dupa cum ti-am scris mai sus.Noi nu ne mai luam dupa invataturile incepatoare la care tu esti inca adept.
Galatieni 4/1Dar câtă vreme moștenitorul este nevârstnic, eu spun că nu se deosebește cu nimic de un rob, măcar că este stăpân pe tot.
2Ci este sub epitropi și îngrijitori, până la vremea rânduită de tatăl său.
3Tot așa și noi, când eram nevârstnici, eram sub robia învățăturilor începătoare ale lumii.
4Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,
5ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.
6Și pentru că sunteți fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: "Ava", adică: "Tată!"
7Așa că nu mai ești rob, ci fiu; și dacă ești fiu, ești și moștenitor, prin Dumnezeu.
8Odinioară, când nu cunoșteați pe Dumnezeu, erați robiți celor ce din firea lor, nu sunt dumnezei.
9Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou?
Deci tu stai sub invataturile incepatoare si saracacioase ale biserici lumesti,a datinilor si obiceiurilor,a inchinari la idoli si oase moartesi si slujiri lor,deaceia nu poti primi inca invatatura sanatoasa din Cuvantul lui dumnezeu care este adevarul,si pana cand te vei intoarce la Dumnezeul Cel adevarat,ce ai invatat aceia vei marturisi.Dar daca te vei intoarce vreodata,Dumnezeu iti va pune Cuvintele Lui in mintea ta si pe buzele tale,atunci nu tu vei vorbi ci Dumnezeu va vorbi prin tine......dar asta inseamna sa crezi.Deci cine te va aduce la biserica Adventista? Numai Dumnezeu care stie credinta din tine.Noi putem doar sa marturisim,dar Cel ce face sa creasca este Dumnezeu.Incearca,la noi se primeste greu,deci nimeni nu te va boteza,mai ales daca nu crezi.....dar vei invata multe lucruri necesare,mantuiri si mosteniri vesnice.Har,pace,lumina si adevar,de la Dumnezeu.

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2011, ora 16:54

De la: 9am121159, la data 2011-12-09 15:53:09 In chimie, ca de altfel in toate celelalte stiinte, orice se poate schimba daca se aduc dovezi ca este gresit. In cazul religiilor insa schimbarea nu se poate face decat prin interpretari, nu prin modificarea cartilor de baza. Care este deosebirea dintre diferitele ramificatii crestine? In mare totul se reduce la "noi credem ca D-zeu a vrut sa zica asta... (urmeaza o ideologie specifica), iar voi ati inteles asta... (ideologie rivala)". Cum se poate afla adevarul dintre mai multe pareri care nu se pot testa in conditile in care D-zeu nu intervine nicicum in discutie? Mai mult decat atat: daca toate parerile sunt gresite (adica acolo nu este niciun adevar)?

------------
--------

------
Recunosc ca nu ai cautat bine,dar esti tanar ai abia 33 de ani,ti-am vazut pagina,deci ai timp sa mai cauti.Eu am cautat si am gasit:
In ce ma privste te inseli,atat eu cat si fratii mei preluam adevarul asa cum este livrat de Dumnezeu in Cuvatul Sau ,iar cuvantul Sau este adevarul,dupa cum ti-am scris mai sus.Noi nu ne mai luam dupa invataturile incepatoare la care tu esti inca adept.
Galatieni 4/1Dar câtă vreme moștenitorul este nevârstnic, eu spun că nu se deosebește cu nimic de un rob, măcar că este stăpân pe tot.
3Tot așa și noi, când eram nevârstnici, eram sub robia învățăturilor începătoare ale lumii.
4Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,
6Și pentru că sunteți fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: "Ava", adică: "Tată!"
7Așa că nu mai ești rob, ci fiu; și dacă ești fiu, ești și moștenitor, prin Dumnezeu.
8Odinioară, când nu cunoșteați pe Dumnezeu, erați robiți celor ce din firea lor, nu sunt dumnezei.
9Dar acum, după ce ați cunoscut pe Dumnezeu, sau mai bine zis, după ce ați fost cunoscuți de Dumnezeu, cum vă mai întoarceți iarăși la acele învățături începătoare, slabe și sărăcăcioase, cărora vreți să vă supuneți din nou?
Deci tu stai sub invataturile incepatoare si saracacioase ale biserici lumesti,a datinilor si obiceiurilor,a inchinari la idoli si oase moartesi si slujiri lor,deaceia nu poti primi inca invatatura sanatoasa din Cuvantul lui dumnezeu care este adevarul,si pana cand te vei intoarce la Dumnezeul Cel adevarat,ce ai invatat aceia vei marturisi.Dar daca te vei intoarce vreodata,Dumnezeu iti va pune Cuvintele Lui in mintea ta si pe buzele tale,atunci nu tu vei vorbi ci Dumnezeu va vorbi prin tine......dar asta inseamna sa crezi.Deci cine te va aduce la biserica Adventista? Numai Dumnezeu care stie credinta din tine.Noi putem doar sa marturisim,dar Cel ce face sa creasca este Dumnezeu.Incearca,la noi se primeste greu,deci nimeni nu te va boteza,mai ales daca nu crezi.....dar vei invata multe lucruri necesare,mantuiri si mosteniri vesnice.Har,pace,lumina si adevar,de la Dumnezeu.

9am121159, daca as vrea sa fiu rautacios si sa iau in considerare varsta ta cum tocmai ai facut tu, as spune ca te cam lasa memoria... si nu mai stii cu cine vorbesti. N-as fi facut aceasta remarca..., da' sa spui ca ma inchin la idoli si la oase moarte asta-i prea de tot! Cu ceva timp in urma m-ai suspectat ca sunt martor (al lui Iehova). Am precizat atunci ca sunt ateu. Acum o luam de la capat? Trecem pe la o alta biserica? Daca orientarea religioasa a cuiva iti e neclara cel mai simplu (si mai eficient) lucru pe care poti sa-l faci e sa-l intrebi direct.

Prin raspunsul tau, in care ai ignorat multe din intrebarile mele, mi-ai confirmat unele banuieli. Ceea ce faceti voi (si ma refer aici nu doar la adventisti, ci si la ceilalti credinciosii), nu e sa incurajati cercetarea individuala, ci indoctrinarea. Voi aveti oameni care va spun ce sa credeti (nu stiu ce denumiri au la voi) adica va transmit doctrina lor (pe care si ei au preluat-o de la altii si tot asa). Asta e cercetare?

Ce-ai vrut sa spui cu: "atat eu cat si fratii mei preluam adevarul asa cum este livrat de Dumnezeu in Cuvatul Sau"? Ar trebui sa cred ca voi nu aveti niciun fel de literatura religioasa (alta decat Biblia careia banuiesc ca-i spuneti "cuvantul lui D-zeu")?

M-a nedumerit si remarca: "Recunosc ca nu ai cautat bine". De unde stii ce am cautat si ce-am gasit eu?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2011, ora 16:56

@159, care-i deosebirea dintre biserica ortodoxa si adventista ? prin ce anume sustineti c-ar fi mai "adevarata" biserica voastra decit toate celelalte ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2011, ora 16:59

De la: Sil100, la data 2011-12-09 16:54:29
De la: 9am121159, la data 2011-12-09 15:53:09 In chimie, ca de altfel in toate celelalte stiinte, orice se poate schimba daca se aduc dovezi ca este gresit. In cazul religiilor insa schimbarea nu se poate face decat prin interpretari, nu prin modificarea cartilor de baza. Care este deosebirea dintre diferitele ramificatii crestine? In mare totul se reduce la "noi credem ca D-zeu a vrut sa zica asta... (urmeaza o ideologie specifica), iar voi ati inteles asta... (ideologie rivala)". Cum se poate afla adevarul dintre mai multe pareri care nu se pot testa in conditile in care D-zeu nu intervine nicicum in discutie? Mai mult decat atat: daca toate parerile sunt gresite (adica acolo nu este niciun adevar)?

------------
--------

------

9am121159, daca as vrea sa fiu rautacios si sa iau in considerare varsta ta cum tocmai ai facut tu, as spune ca te cam lasa memoria... si nu mai stii cu cine vorbesti. N-as fi facut aceasta remarca..., da' sa spui ca ma inchin la idoli si la oase moarte asta-i prea de tot! Cu ceva timp in urma m-ai suspectat ca sunt martor (al lui Iehova). Am precizat atunci ca sunt ateu. Acum o luam de la capat? Trecem pe la o alta biserica? Daca orientarea religioasa a cuiva iti e neclara cel mai simplu (si mai eficient) lucru pe care poti sa-l faci e sa-l intrebi direct.

Prin raspunsul tau, in care ai ignorat multe din intrebarile mele, mi-ai confirmat unele banuieli. Ceea ce faceti voi (si ma refer aici nu doar la adventisti, ci si la ceilalti credinciosii), nu e sa incurajati cercetarea individuala, ci indoctrinarea. Voi aveti oameni care va spun ce sa credeti (nu stiu ce denumiri au la voi) adica va transmit doctrina lor (pe care si ei au preluat-o de la altii si tot asa). Asta e cercetare?

Ce-ai vrut sa spui cu: "atat eu cat si fratii mei preluam adevarul asa cum este livrat de Dumnezeu in Cuvatul Sau"? Ar trebui sa cred ca voi nu aveti niciun fel de literatura religioasa (alta decat Biblia careia banuiesc ca-i spuneti "cuvantul lui D-zeu")?

M-a nedumerit si remarca: "Recunosc ca nu ai cautat bine". De unde stii ce am cautat si ce-am gasit eu?

ei, se deduce ca ai cautat CEVA , altfel toate aceste discutii n-ar fi !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2011, ora 14:25

-----------
Sil100,la mine a fost o deductie ca esti ortodox,nu o uitare,pentru ca am stat de vorba cu altcineva care a marturisit ca este ortodox,l-am adaugat la prieteni si am primit numele lui legat de numele tau si atunci am crezut ca unul este clona.Dar daca tu esti ateu cum sustii,si cercetezi oarecum si Biblia si alte culte ca si cum ai face o lucrare.....eu iti spun cinstit ca pe un ateu nu-l intereseaza deloc aceste cercetari,si ma bucur ca pe tine te intereseaza.
Dar ca sa vezi ca tu esti cel uituc,iata cuvintele tale ca raspuns la intrebarea "De unde stii ce am cautat si ce-am gasit eu? '( Cinstita recomandare, nu zic nu... In ceea ce ma priveste n-am gasit prea multe adevaruri prin Biblie, dar poate n-am cautat eu prea bine.).......si pentru ca tu singur ai scris ca nu ai gasit,ti-am dat eu raspunsul.Acum te intreb si eu de ce te superi tu cam la fiecare raspuns al meu ? Sti ca supararea este un pacat in fata lui Dumnezeu?Este scris in Biblie.Noi aici discutam prieteneste conform convingerilor religioase ca sa invatam unii de la altii,dar sa si demonstram ca avem suport Biblic in convingerile noastre.Eu nu doresc sa fii suparat pe mine,degeaba pentru ca eu chiar am stima pentru cercetarile tale.Domnul sa fie cu tine,multa pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2011, ora 14:48

---------
Noi avem si literatura religioasa,dar Biblia este pe primul plan.Sant multi cei care scriu,chiar si eu am tiparit o carte religioasa "Vremea sfarsitului".Avem cartile lui Elen White,dar cartile noastre contin adevarurile Biblice,si sant scrise pentru cei ce nu o inteleg.Sant convinsa ca nu ti-am rspuns la toate intrebarile tale cum poate nici tu nu mi-ai raspuns la tot ce am scris eu,asta nu din rea vointa.Eu sant inscrisa pe multe saituri,unde marturisesc adevarurile Biblice,si este firesc sa nu raspund la tot.Daca o intrebare sau mai multe te intereseaza in mod deosebit te rog sa intrebi din nou si-ti voi raspunde.Tot ce doresc este sa avem niste comentarii dupa opiniile noastre cu suport Biblic,dar cu pace si respect reciproc.Te mai astept.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2011, ora 16:10

Valerica, vad ca nu ti-a aparut raspunsul la intrebarea mea, dar intrind pe avatarul tau, l-am vazut !
eh, da' stii ca intii a fost biserica Crestina si voi , cale de 1000 de ani ati stat cuminti linga ea .....ce revelatie brusca ati avut de v-ati rupt de ea si cu ce te-mplineste mai mult cultul adventist decit cel ortodox, devreme ce Dumnezeu e unul Singur si e in Toate ? de ce a trebuit sa-si parasesti biserica stramoseasca si sa te lipesti de ceva ce nu-i nici macar in spiritul romanesc, ci-i venit de peste ocean ?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2011, ora 16:12

@159, care-i deosebirea dintre biserica ortodoxa si adventista ? prin ce anume sustineti c-ar fi mai "adevarata" biserica voastra decit toate celelalte ?
-------
gabigabi2,ti-am dat raspunsul la topicul "CARE ESTE BISERICA CEA ADEVARATA DUPA BIBLIE. Multa pace.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2011, ora 16:28

De la: 9am121159, la data 2011-12-10 16:12:48@159, care-i deosebirea dintre biserica ortodoxa si adventista ? prin ce anume sustineti c-ar fi mai "adevarata" biserica voastra decit toate celelalte ?
-------
gabigabi2,ti-am dat raspunsul la topicul "CARE ESTE BISERICA CEA ADEVARATA DUPA BIBLIE. Multa pace.

da, am vazut , dar vezi ca te-am mai intrebat ceva in postarea de mai sus si te rog sa-mi raspunzi CINSTIT !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2011, ora 22:42

-------
----------
da, am vazut , dar vezi ca te-am mai intrebat ceva in postarea de mai sus si te rog sa-mi raspunzi CINSTIT !
---------
Avem semnul ca santem la Dumnezeul Cel adevarat.....CINSTIT !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2011, ora 23:09

De la: 9am121159, la data 2011-12-06 12:04:46

A mia oara constat dificultatea in a discuta cu cineva care nu pricepe logica. Ba mai mult, nici nu-si da seama de asta.
Raspunsul tau are doar 3 randuri, insa ai reusit sa concentrezi in el o gramada de absurditati. Sa le luam pe rand:

1. daca vreau sa curga vin la chiuveta inseamna ca-s betiv? (poate ca sunt, insa asta nu e nicidecum modul prin care sa determini acest lucru)
2. ignori complet faptul ca exemplul pe care l-am propus e luat din scriptura si chiar zeul tau preferat este cel care chipurile a transformat apa'n vin. Dupa parerea mea e un miracol de iarmaroc, da' e potrivit pentru o zeitate meschina precum cea crestina
3. te pacalesti singura vorbindu-mi despre imparatia zeului tau preferat. Pe de o parte nu avem nici un motiv de a crede ca e altceva decat o poveste, si pe de alta parte, daca ar fi reala, de ce presupui ca as vrea sa ajung acolo? Poate ca as alege ca si Ivan Turbinca, iadul, deoarece : tabacioc iesti, votchi iesti, guleaiu iesti. In schimb imparatia despre care imi vorbesti matale e cam searbada.
4. "de aia iubim noi stiinta, ca vrem sa mancam si sa bem fara munca.." ?!?!?! Pe langa faptul ca e o stupizenie crasa, ignori iarasi faptul ca tocmai zeul tau preferat a dat vinu' ala pe gratis la nunta, ca sa nu mai vorbim de inmultirea painilor si a pestilor facuta tot de zeul tau preferat. S-ar parea ca tocmai religia ta preferata incurajeaza mancatul si bautul fara munca.
Trebuie sa admit, totusi, ca as incuraja si eu acest lucru. Daca as avea suficiente resurse as da de mancare la toti subnutritii aia de somalezi, despre care se fac bancuri. Insa, datorita faptului ca sunt ancorat in realitate, imi dau seama ca lucrul asta nu-mi sta in puteri.
5. toate prostiile astea pe care le-ai indrugat nu aveau legatura cu subiectul. Nu conteaza motivatiile mele pentru care vreau sa curga vin la chiuveta si nu conteaza ce crezi tu despre ce mi se poate intampla daca beau vin de la chiuveta. Discutia era legata de alt subiect si anume: CUM se transforma apa in vin? De unde apar atomii aia de carbon din formula alcoolului, daca apa nu are acei atomi.
Nu e nevoie sa imi raspunzi la asta. Stiu foarte bine ca nu ai cum sa raspunzi. Decat cu o baiguiala de genul: "daca vrea zeul meu preferat, atunci apar de nicaieri". Intrebarea de fapt fusese retorica. Era doar o modalitate de a aborda comentariul anterior, cel referitor la : "daca studiezi o carte de chimie, daca urmaresti o carte de bucate, etc...." Prin intrebarea mea retorica incercam doar sa te fac sa pricepi ca acele carti de chimie sau de bucate fac recomandari testabile in REALITATE. Ceea ce scriptura lu' matale nu face. Asa incat analogia era eronata.
Biblia nu e in aceeasi categorie cu cartile de chimie sau cartile de bucate , din aceasta perspectiva. Din aceasta perspectiva, cea a testabilitatii, biblia este in categoria basmelor. Adica egala cu Punguta cu doi bani.
Sper ca acu' ai priceput ce am vrut sa zic, daca am zis-o direct.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2011, ora 08:38

De la: 9am121159, la data 2011-12-11 22:42:47 @159, care-i deosebirea dintre biserica ortodoxa si adventista ? prin ce anume sustineti c-ar fi mai "adevarata" biserica voastra decit toate celelalte ?
-------
----------
---------

care-i acela sau nu se spune decit la alesi ? oricum, ca sa-ti parasesti biserica stramoseasca si sa imbratisezi ceva ce nu-i de la ai tai, e ceva ! sa va fie de bine !

ametist8

93 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2011, ora 18:21

“Nu fi desert, o, suflete al meu, si nu deveni surd la urechea inimii din cauza zgomotului desertaciunii tale. Iata unde se afla binele: acolo unde se simte gustul adevarului. In adancul inimii se afla, dar inima s-a indepartat de El. O, voi, tradatori ai cauzei celei bune, intorceti-va la inima voastra si lipiti-va cu sufletul de Cel Care v-a facut. Linistea nu se afla acolo unde o cautati voi. Voi cautati viata fericita intru imparatia mortii? Ea nu este acolo. Caci, in ce fel ar putea sa existe viata fericita acolo unde nici macar viata nu este?Sa se duca si sa fuga din fata Ta toti cei nelinistiti si cei nedrepti. Tu ii vezi si le distingi bine umbrele si iata ca umbrele lor sunt frumoase, dar ei sunt urati. Intrucat ei nu stiu ca Tu Te afli peste tot, nu stiu ca Tu esti singurul prezent chiar si in fiinta celor care se indeparteaza de Tine. Sa se intoarca, asadar, si sa Te caute pe Tine, fiindca Tu nu ai parasit creatura Ta, asa cum ei au parasit pe Creatorul lor.” – Sfantul Augustin

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2011, ora 19:12

-------
----------
---------

--------
care-i acela sau nu se spune decit la alesi ? oricum, ca sa-ti parasesti biserica stramoseasca si sa imbratisezi ceva ce nu-i de la ai tai, e ceva ! sa va fie de bine !
---------
Ezechel 20/20Sfințiți Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine și voi, ca să știți că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!"
Apocalipsa 14/12Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.
Si biserica ortodoxa pana in anul 321 dupa hristos avea ca zi de odihna sfanta, Sambata,dar in anul 321 imparatu Constantin a dat un decret si a schimbat Sambata cu duminica,de atunci ortodoxia asculta de imparatu Constantin,nu de Dumnezeu.Am postat acest decret la topicul "Adevarata zi de odihna",unde il puteti vedea.deasemenea biserica ortodoxa nu are sfintirea,numai cei ce pazesc toate cele 10 porunci si credinta lui Isus are sfintirea,ei nu mananca nimic necurat.Biserica ortodoxa este in primul legamant al neamurilor "din fire" nu a intrat in al doilea legamant facut in sangele Domnului Isus Hristos.Apostolul Pavel si ceilalti Apostoli au fost in primul legamant in care se pazeau cu adevarat cele 10 porunci si tot au schimbat biserica,pentruca este mai mare al doilea Legamant prin Domnul Isus.Deci nu este pacat daca parasesti o biserica nelegiuita.Pacat este atunci cand pleci de la o biserica care are Legea si pe Domnul Isus,si te intorci iarasi la faradelege.Biblia spune ca esti ca "purceaua care vine sa se tavaleasca iarasi in mocirla pacatului si a morti'.Parintii,mosii si stramosi sant oameni,dar peste ei este Dumnezeu.Biserica la care merg cei ce gasesc adevarul lui Dumnezeu este in Romania,nu in Texax,este dupa Constitutia Tari noastre.Santem datori sa cautam biserica dupa Biblie,nu dupa datini,obiceiuri si nelegiuire.Sper sa intelegeti ce am scris.Multa pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2011, ora 19:18

“Nu fi desert, o, suflete al meu, si nu deveni surd la urechea inimii din cauza zgomotului desertaciunii tale. Iata unde se afla binele: acolo unde se simte gustul adevarului. In adancul inimii se afla, dar inima s-a indepartat de El. O, voi, tradatori ai cauzei celei bune, intorceti-va la inima voastra si lipiti-va cu sufletul de Cel Care v-a facut. Linistea nu se afla acolo unde o cautati voi. Voi cautati viata fericita intru imparatia mortii? Ea nu este acolo. Caci, in ce fel ar putea sa existe viata fericita acolo unde nici macar viata nu este?Sa se duca si sa fuga din fata Ta toti cei nelinistiti si cei nedrepti. Tu ii vezi si le distingi bine umbrele si iata ca umbrele lor sunt frumoase, dar ei sunt urati. Intrucat ei nu stiu ca Tu Te afli peste tot, nu stiu ca Tu esti singurul prezent chiar si in fiinta celor care se indeparteaza de Tine. Sa se intoarca, asadar, si sa Te caute pe Tine, fiindca Tu nu ai parasit creatura Ta, asa cum ei au parasit pe Creatorul lor.” – Sfantul Augustin
--------------
Dumnezeu spune "Cercetati voi singuri care este adevarul,blestemat cel ce se increde in om".
Consideri ca Augustin a fost sfant? A pazit el toate cele 10 porunci si credinta in Isus,ca sa fie sfant? De ce crezi ce spune Augustin care este doar om si nu crezi pe Cel atotputernic care este Dumnezeu?.Mai cugeta cu sinceritate.Dumnezeu nu are in vedere fata omului,El doreste sa credem,dar sa nu fim nelegiuiti.Multa pace.

PICKARD

79 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2011, ora 20:00

buna seara ! ce mai e nou pe aici in afara de notificarile zilnice?!

analizez, judec si dau verdicte.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2011, ora 21:42

De la: PICKARD, la data 2011-12-12 20:00:47buna seara ! ce mai e nou pe aici in afara de notificarile zilnice?!

Iaca! un vagabond stelar L-ai vazut pe cel de sus?

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Decembrie 2011, ora 23:09

De la: PICKARD, la data 2011-12-12 20:00:47buna seara ! ce mai e nou pe aici in afara de notificarile zilnice?!

taman aici ti-a venit sa te bagi...?!!

Daniela
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2011, ora 14:06

Mai sant si banalitati....

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2011, ora 11:04

De la: 9am121159, la data 2011-12-10 14:25:46M-a nedumerit si remarca: "Recunosc ca nu ai cautat bine". De unde stii ce am cautat si ce-am gasit eu?
-----------
Sil100,la mine a fost o deductie ca esti ortodox,nu o uitare,pentru ca am stat de vorba cu altcineva care a marturisit ca este ortodox,l-am adaugat la prieteni si am primit numele lui legat de numele tau si atunci am crezut ca unul este clona.Dar daca tu esti ateu cum sustii,si cercetezi oarecum si Biblia si alte culte ca si cum ai face o lucrare.....eu iti spun cinstit ca pe un ateu nu-l intereseaza deloc aceste cercetari,si ma bucur ca pe tine te intereseaza.
Dar ca sa vezi ca tu esti cel uituc,iata cuvintele tale ca raspuns la intrebarea "De unde stii ce am cautat si ce-am gasit eu? '( Cinstita recomandare, nu zic nu... In ceea ce ma priveste n-am gasit prea multe adevaruri prin Biblie, dar poate n-am cautat eu prea bine.).......si pentru ca tu singur ai scris ca nu ai gasit,ti-am dat eu raspunsul.Acum te intreb si eu de ce te superi tu cam la fiecare raspuns al meu ? Sti ca supararea este un pacat in fata lui Dumnezeu?Este scris in Biblie.Noi aici discutam prieteneste conform convingerilor religioase ca sa invatam unii de la altii,dar sa si demonstram ca avem suport Biblic in convingerile noastre.Eu nu doresc sa fii suparat pe mine,degeaba pentru ca eu chiar am stima pentru cercetarile tale.Domnul sa fie cu tine,multa pace.

9am121159, s-o luam pe rand:

Sa-ti explic intai ce e cu remarca care m-a nedumerit.
Eu am spus "In ceea ce ma priveste n-am gasit prea multe adevaruri prin Biblie, dar poate n-am cautat eu prea bine.", iar raspunsul tau a fost:
"Recunosc ca nu ai cautat bine". Eu cred nu ai folosit in mod adecvat verbul "a recunoaste". Uite care sunt sensurile pe care le are acest verb:

RECUNOÁȘTE, recunósc, vb. III. Tranz. 1. A identifica un lucru, o persoană etc. cunoscute mai înainte. ♦ A deosebi ceva după anumite semne caracteristice. ♦ Refl. A-și descoperi în altul trăsăturile caracteristice, a se regăsi în altul. 2. A admite (ca existent, ca bun, ca valabil); a mărturisi. ♦ A considera pe cineva sau ceva merituos, valoros. ♦ A declara că acceptă sau a admite tacit o anumită situație nou creată în relațiile internaționale. ♦ A declara un copil natural ca legitim. 3. (Mil.) A cerceta terenul și pozițiile inamice; a cerceta terenul pe unde urmează să meargă o unitate. 4. A se arăta recunoscător față de cineva sau de ceva.

Ti se pare ca vreunul dintre aceste sensuri se potriveste cu ce ai vrut sa spui?

Din restul comentariului inteleg ca a fost vorba de o confuzie nu de uitare cand ai presupus ca-s ortodox. Sigur, admit ca se poate intampla asta in conditiile in care diferiti useri pot avea "nume de scena" diferite si pot sa le foloseasca pentru a vorbi pe mai multe voci. Nu este si cazul meu. Deci, in prima instanta (adica inainte de a afla ca e vorba despre o confuzie) nu pot fi incantat cand cineva imi atribuie tot felul de caracterisitici pe care nu le am. Tu ai fi incantata daca cineva te-ar intreba cum a fost pelerinajul la Mecca?

Nu stiu de ce crezi ca ma supar cam la fiecare raspuns al tau. Eu am spus doar ce aveam de spus folosind argumente adecvate. Nu am folosit cuvinte urate si n-am injurat pe nimeni niciodata in vreo postare pe forum. M-am ferit chiar si sa ironizez opiniile altor useri.

In ceea ce priveste motivele pentru care scriu pe forum pot sa spun ca ma intereseaza mai degraba sa inteleg rationamentul credinciosilor decat o religie anume. Nu caut sa gasesc o religie "potrivita" in care sa ma inregimentez, ci sa-i inteleg pe cei care practica anumite credinte. E important sa intelegem de ce o fac in ciuda dovezilor contrare. Mie nu mi se pare normal sa facem biserici in loc de spitale din bani publici sau sa dam o parte din banii (de obicei 10% la adventisti, musulmani, etc.) pentru a sustine activitatea unui cult religios. Nu sunt de acord nici cu multe alte practici religioase, dar faptul ca eu nu sunt de acord nu inseamna ca ele nu exista si eu ar trebui sa le ignor.

Ca sa fac o paralela cu codul rutier, chiar daca eu ca pieton nu am masina asta nu inseamna ca nu mi-ar fi de folos daca as stii cam ce reguli trebuie sa respecte autovehiculele. Deci eu nu vad nicio incompatibilite intre a fi ateu si a te interesa de religie.

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2011, ora 11:47

De la: 9am121159, la data 2011-12-10 14:48:16Ce-ai vrut sa spui cu: "atat eu cat si fratii mei preluam adevarul asa cum este livrat de Dumnezeu in Cuvatul Sau"? Ar trebui sa cred ca voi nu aveti niciun fel de literatura religioasa (alta decat Biblia careia banuiesc ca-i spuneti "cuvantul lui D-zeu")?
---------
Noi avem si literatura religioasa,dar Biblia este pe primul plan.Sant multi cei care scriu,chiar si eu am tiparit o carte religioasa "Vremea sfarsitului".Avem cartile lui Elen White,dar cartile noastre contin adevarurile Biblice,si sant scrise pentru cei ce nu o inteleg.Sant convinsa ca nu ti-am rspuns la toate intrebarile tale cum poate nici tu nu mi-ai raspuns la tot ce am scris eu,asta nu din rea vointa.Eu sant inscrisa pe multe saituri,unde marturisesc adevarurile Biblice,si este firesc sa nu raspund la tot.Daca o intrebare sau mai multe te intereseaza in mod deosebit te rog sa intrebi din nou si-ti voi raspunde.Tot ce doresc este sa avem niste comentarii dupa opiniile noastre cu suport Biblic,dar cu pace si respect reciproc.Te mai astept.

Afirmatia asta cu Biblia aflata pe primul plan o pot spune cu mana pe inima probabil toate cultele crestine. Problemele incep atunci cand apar diferite versiuni ale acestei cartii si cand chiar si aceste versiuni necesita o alta literatura pentru a o "explica". Astfel apar tot felul de intermediari intre "cuvantul domnului" si credinciosi. Eu cred ca in loc de a explica de cele mai multe ori e vorba de indoctrinare. E ceva de genul: "noi iti spunem ca e ca noi, daca tu nu vrei sa ne crezi putem eventual discuta ca sa te convingem, iar daca tu continui totusi sa ai alta parere du-te in alta parte (cult religos)".

In privinta cartilor care se pot scrie de catre adeptii unui cult religios cred ca totul e bine atata timp cat se respecta o anumita linie, dar ce se intampla cand aceasta linie e depasita?

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 15 Decembrie 2011, ora 12:00

De la: gabigabi2, la data 2011-12-10 16:10:17Valerica, vad ca nu ti-a aparut raspunsul la intrebarea mea, dar intrind pe avatarul tau, l-am vazut !
eh, da' stii ca intii a fost biserica Crestina si voi , cale de 1000 de ani ati stat cuminti linga ea .....ce revelatie brusca ati avut de v-ati rupt de ea si cu ce te-mplineste mai mult cultul adventist decit cel ortodox, devreme ce Dumnezeu e unul Singur si e in Toate ? de ce a trebuit sa-si parasesti biserica stramoseasca si sa te lipesti de ceva ce nu-i nici macar in spiritul romanesc, ci-i venit de peste ocean ?

Ce intelegi mai exact prin "biserica stramoseasca"? Biserica ortodoxa, cea catolica? (amandoua au fost prezente "din mosi stramosi" pe plaiurile nostre).

In sfarsit putem vorbi si de alti stramosi de dinainte de romanizare. Ar trebui sa ne simtim vinovati ca nu am perpetuat cultul lui Zamolxe?

Pagini: << 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: