back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2011, ora 14:01

De la: Sil100, la data 2011-12-15 11:04:37
De la: 9am121159, la data 2011-12-10 14:25:46M-a nedumerit si remarca: "Recunosc ca nu ai cautat bine". De unde stii ce am cautat si ce-am gasit eu?
-----------
Sil100,la mine a fost o deductie ca esti ortodox,nu o uitare,pentru ca am stat de vorba cu altcineva care a marturisit ca este ortodox,l-am adaugat la prieteni si am primit numele lui legat de numele tau si atunci am crezut ca unul este clona.Dar daca tu esti ateu cum sustii,si cercetezi oarecum si Biblia si alte culte ca si cum ai face o lucrare.....eu iti spun cinstit ca pe un ateu nu-l intereseaza deloc aceste cercetari,si ma bucur ca pe tine te intereseaza.
Dar ca sa vezi ca tu esti cel uituc,iata cuvintele tale ca raspuns la intrebarea "De unde stii ce am cautat si ce-am gasit eu? '( Cinstita recomandare, nu zic nu... In ceea ce ma priveste n-am gasit prea multe adevaruri prin Biblie, dar poate n-am cautat eu prea bine.).......si pentru ca tu singur ai scris ca nu ai gasit,ti-am dat eu raspunsul.Acum te intreb si eu de ce te superi tu cam la fiecare raspuns al meu ? Sti ca supararea este un pacat in fata lui Dumnezeu?Este scris in Biblie.Noi aici discutam prieteneste conform convingerilor religioase ca sa invatam unii de la altii,dar sa si demonstram ca avem suport Biblic in convingerile noastre.Eu nu doresc sa fii suparat pe mine,degeaba pentru ca eu chiar am stima pentru cercetarile tale.Domnul sa fie cu tine,multa pace.

9am121159, s-o luam pe rand:

Sa-ti explic intai ce e cu remarca care m-a nedumerit.
Eu am spus "In ceea ce ma priveste n-am gasit prea multe adevaruri prin Biblie, dar poate n-am cautat eu prea bine.", iar raspunsul tau a fost:
"Recunosc ca nu ai cautat bine". Eu cred nu ai folosit in mod adecvat verbul "a recunoaste". Uite care sunt sensurile pe care le are acest verb:

RECUNOÁȘTE, recunósc, vb. III. Tranz. 1. A identifica un lucru, o persoană etc. cunoscute mai înainte. ♦ A deosebi ceva după anumite semne caracteristice. ♦ Refl. A-și descoperi în altul trăsăturile caracteristice, a se regăsi în altul. 2. A admite (ca existent, ca bun, ca valabil); a mărturisi. ♦ A considera pe cineva sau ceva merituos, valoros. ♦ A declara că acceptă sau a admite tacit o anumită situație nou creată în relațiile internaționale. ♦ A declara un copil natural ca legitim. 3. (Mil.) A cerceta terenul și pozițiile inamice; a cerceta terenul pe unde urmează să meargă o unitate. 4. A se arăta recunoscător față de cineva sau de ceva.

Ti se pare ca vreunul dintre aceste sensuri se potriveste cu ce ai vrut sa spui?

Din restul comentariului inteleg ca a fost vorba de o confuzie nu de uitare cand ai presupus ca-s ortodox. Sigur, admit ca se poate intampla asta in conditiile in care diferiti useri pot avea "nume de scena" diferite si pot sa le foloseasca pentru a vorbi pe mai multe voci. Nu este si cazul meu. Deci, in prima instanta (adica inainte de a afla ca e vorba despre o confuzie) nu pot fi incantat cand cineva imi atribuie tot felul de caracterisitici pe care nu le am. Tu ai fi incantata daca cineva te-ar intreba cum a fost pelerinajul la Mecca?

Nu stiu de ce crezi ca ma supar cam la fiecare raspuns al tau. Eu am spus doar ce aveam de spus folosind argumente adecvate. Nu am folosit cuvinte urate si n-am injurat pe nimeni niciodata in vreo postare pe forum. M-am ferit chiar si sa ironizez opiniile altor useri.

In ceea ce priveste motivele pentru care scriu pe forum pot sa spun ca ma intereseaza mai degraba sa inteleg rationamentul credinciosilor decat o religie anume. Nu caut sa gasesc o religie "potrivita" in care sa ma inregimentez, ci sa-i inteleg pe cei care practica anumite credinte. E important sa intelegem de ce o fac in ciuda dovezilor contrare. Mie nu mi se pare normal sa facem biserici in loc de spitale din bani publici sau sa dam o parte din banii (de obicei 10% la adventisti, musulmani, etc.) pentru a sustine activitatea unui cult religios. Nu sunt de acord nici cu multe alte practici religioase, dar faptul ca eu nu sunt de acord nu inseamna ca ele nu exista si eu ar trebui sa le ignor.

Ca sa fac o paralela cu codul rutier, chiar daca eu ca pieton nu am masina asta nu inseamna ca nu mi-ar fi de folos daca as stii cam ce reguli trebuie sa respecte autovehiculele. Deci eu nu vad nicio incompatibilite intre a fi ateu si a te interesa de religie.

uite o interpretare si spune-mi de ti se pare corecta ! deci : " a deosebi ceva dupa anumite semne caracteristice ", da ? ei bine, eu am citit cam asa raspunsul valericai ( caci asa o cheama pe @159) , acela cu "recunosc ca nu ai cautat bine " ..... Recunosc dupa semnele caracteristice din discursul tau de ateu ca nu ai cautat bine ! asa ca pe mine nu m-a "socat " raspunsul ei ....a fost putin taiat/ simplificat, dar de inteles , totusi !
de ce m-am bagat ca musca-n ciorba acum ? ca sa-ti spun ca exact asa citim si interpretam tot ceea ce citim , vedem si auzim : variat , cu o multime de posibilitati de interpretare si, uita-te si tu : de la legile nescrise , la cele scrise juridice sau filozofice, pina la Constitutie, totul e Interpretabil si discutabil si, ca s-o bag un pic si prin politica, dl. Boc, ne-a spus ca e si Optional sa le iei ca atare !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Decembrie 2011, ora 14:40

Nu am folosit cuvinte urate si n-am injurat pe nimeni niciodata in vreo postare pe forum. M-am ferit chiar si sa ironizez opiniile altor useri.
-----------
Recunosc Sil 100,ca ai aceste calitati,dar prea despici firul in patru.Deaceia trec peste comentariul tau pentru ca nu zideste.Pentru ca se apropie sarbatorile,iti doresc "Sarbatori fericite"

Raporteaza abuz de limbaj
ametist8

93 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2011, ora 16:06

"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteți tari și cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi și ați biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2011, ora 23:10

"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteți tari și cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi și ați biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)
----------
Minunat verset,dar acesti tineri s'au intors la Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos deaceia sant tari.Multa pace.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2011, ora 00:44

Adevărata istorie a Crăciunului

Posted: 20 Dec 2011 11:57 PM PST

Adevărată istorie a Crăciunului

Nașterea Domnului Iisus Christos este unul dintre evenimentele marcante ale istoriei omenirii. Celebrată de Crăciun, de unii cu emoție, de alții cu indiferență, de cele mai multe ori sărbătoarea pierde din vedere Personajul principal. Semnificațiile religioase rămân în umbră, în timp ce dimensiunile comerciale sunt urmărite cu orice preț.

Un sondaj realizat în România, în decembrie 2008, pe un eșantion de 400 de respondenți din mediul urban, evidenția faptul că prea puțini oameni asociază direct Crăciunul cu nașterea Fiului lui Dumnezeu. La întrebarea: „Care este primul lucru care vă vine în minte atunci când vă gândiți la Crăciun?”, 24% dintre respondenți au menționat bradul sau mirosul de brad, 15,6% au amintit familia sau armonia din familie, în timp ce un procent nesemnificativ, de numai 2%, s-au referit la nașterea Domnului Iisus Christos. S-a constatat totuși că, în momentul în care aspectul religios al sărbătorii a fost indus printr-o întrebare secundară, 76,1% dintre respondenți și-au amintit de semnificația religioasă a Crăciunului.

Crăciunul rămâne o sărbătoare importantă pentru români, însă concluzia sondajului[1] a fost că românii nu mai consideră această sărbătoare drept una religioasă.

De ce 25 decembrie?

Crăciunul este celebrat anual în data de 25 decembrie. Este acceptat însă faptul că nu se cunoaște data exactă a nașterii lui Iisus. Evangheliștii Noului Testament au relatat despre nașterea Mântuitorului fără a menționa o dată anume, iar Biserica primului secol creștin nu a sărbătorit nașterea Domnului. Începând cu secolul al II-lea d.Ch., scriitorii creștini au vorbit despre data probabilă a nașterii lui Iisus, fără a o considera sărbătoare. Părerile au fost însă împărțite, unii optând pentru data de 20 mai, alții pentru 29 martie (prin corelație cu Paștele iudeilor) sau 29 septembrie (prin asociere cu vechea Sărbătoare a Corturilor). La începutul secolului al II-lea d.Ch., episcopul Telesphorus, conducător al Bisericii din Apus, ar fi susținut că serviciul bisericesc pentru celebrarea nașterii lui Iisus ar trebui să aibă loc în luna decembrie. Nu există însă dovezi convingătoare în această privință[2] . În primele trei secole ale istoriei bisericii, creștinii au celebrat nașterea Mântuitorului în diverse zile ale anului.
Împăratul roman Aurelian (214-275 d.Ch.) proclama, în 274, data de 25 decembrie drept „Dies Natalis Solis Invicti” (ziua de naștere a Soarelui neînvins). Festivalul era dedicat soarelui invincibil,fiind promovat în tot imperiul[3] . Apoi, în anul 320 d.Ch., Papa Iulius, episcop al Romei (337-352), a făcut primul pas spre oficializarea sărbătoririi nașterii Domnului în data de 25 decembrie. Odată cu creștinarea împăratului Constantin și proclamarea creștinismului ca religie oficială, a început un proces de asimilare a vechilor credințe păgâne, multe sărbători fiind absorbite în creștinism. Sărbătorile de iarnă, care se întind pe două săptămâni (24 decembrie-6 ianuarie), s-au suprapus cu sărbătorile antice prin care era onorată întoarcerea Soarelui la solstițiul de iarnă, Saturnaliile romane (17-23 decembrie) și cu sărbătoarea zeului Mithra (25 decembrie). Saturnalia era un festival al secerișului, a cărui dată varia în fiecare an, între 17 și 23 decembrie, fiind o ocazie pentru desfrâu și petreceri în exces.

Treptat, data de 25 decembrie a devenit o sărbătoare de referință. Împăratul francilor, Carol cel Mare (742-814 d.Ch.), a fost încoronat de către Papa Leon al III-lea ca Imperator Augustus al Sfântului Imperiu Roman chiar pe 25 decembrie 800 d.Ch. Împărați și personalități influente din diferite epoci ale erei creștine aveau să confirme existența unei sărbători dedicate nașterii Mântuitorului. Au existat și cazuri în care sărbătoarea Crăciunului a fost interzisă. De pildă, Oliver Cromwell a interzis în Anglia sărbătoarea nașterii lui Iisus prin așa-numitele „Legi Albastre”, între 1647-1660. El s-a opus tradițiilor care însoțeau Crăciunul și le-a considerat imorale. În anul 1660 a fost înlăturat de la putere și legea care interzicea sărbătorirea Crăciunului a fost abolită. De asemenea, în timpul mișcărilor de trezire religioasă au existat creștini care s-au opus acestei sărbători. Puritanii secolului al XVI-lea, care promovau reforma Bisericii Anglicane în conformitate cu principiul „Sola Scriptura”, au fost împotriva zilelor sfinților, a dezlegării clericale de păcate, a nașilor la botez și a sărbătorii Crăciunului. Au continuat să promoveze aceste convingeri și în Lumea Nouă, unde au emigrat.

Nu există argumente pentru asocierea nașterii lui Iisus cu data de 25 decembrie. De fapt, se poate constata o legătură mai strânsă cu sărbătorile romanilor, care aveau loc în perioada de iarnă a anului. Este bine, totuși, că lumea creștină dorește să aibă în fiecare an o zi în care să redescopere semnificațiile întrupării Fiului lui Dumnezeu.

Adevărul despre Moș Crăciun

O legendă străveche spune că în timp ce-și căutau găzduire la Betleem, Iosif și Maria ar fi ajuns la ușa unui hangiu hapsân numit Crăciun. Rău din fire și lipsit de orice sentimente, Crăciun ar fi refuzat să-i primească pe cei doi soți care păreau atât de amărâți și săraci. Soția lui însă, fiind un suflet generos, i-a găzduit în grajdul animalelor fără știința soțului. Aflând ulterior de fapta soției, Crăciun s-a mâniat teribil și i-a tăiat mâinile ca pedeapsă. Fecioara a săvârșit însă o minune, lipindu-i Crăciuniței mâinile la loc. Minunea a avut darul de a determina o schimbare profundă în caracterul lui Crăciun, acesta devenind un om bun.

Tradiția istorică și religioasă a lui Santa Claus (Moș Crăciun) este legată în general de un episcop din Asia Mică, Sfântul Nicolae de Mira, care l-a începutul secolul al IV-lea s-a remarcat prin fapte pline de generozitate. A murit pe 6 decembrie 345 d.Ch., dată care avea să devină sărbătoarea de Sfântul Nicolae, după ce a fost sanctificat în Biserica Romano-Catolică. „Evoluția de la Sfântul Nicolae la Santa Claus implică integrarea mai multor tradiții.”[4] În tradiția țărilor nordice se întâlnesc legende care descriu mici creaturi numite Nisse sau Julenisse, îmbrăcate în roșu și cu barbă albă, despre care se credea că aduc daruri după cina de Crăciun. La germani, Winterman este personajul legendar care coboară din munți ca să vestească sosirea iernii. În Olanda, personajul numit Sinterklass colindă țara pentru a pune mâncare în cizmulițele copiilor ascultători sau o nuia de mesteacăn pentru cei care au fost neascultători. Când emigranții olandezi au întemeiat în Lumea Nouă colonia New Amsterdam, copiii lor se bucurau de vizita Sfântului Nicolae. Mai târziu, sub autoritatea Angliei, colonia a devenit New York și majoritatea formată din englezi prezbiterieni, nedorind să păstreze un obicei catolic, au transferat vizita misteriosului Santa Claus pe data de 25 decembrie și au schimbat imaginea personajului.

Scriitori ca Charles Dickens, în Colind de Crăciun (1843), și Washington Irving, în Cum se ține Crăciunul în Bracebridge Hall (1822), au popularizat sărbătoarea. Cam în aceeași perioadă, Clement Clark Moore (1779-1863), poet și profesor de teologie, publica un poem intitulat „Vizita Sfântului Nicolae”, în care povestea istoria unui bătrân spiriduș, vesel și jucăuș, care zbura într-o sanie în miniatură, trasă de opt reni la fel de mici. În anul 1860, ilustratorul și caricaturistul american Thomas Nast (1840-1903), inspirându-se din povestirile europene despre Sfântul Nicolae, îi dăruia acestuia un chip, creându-l pe cel care avea să devină atât de celebru sub numele de Santa Claus (Moș Crăciun). Santa Claus era îmbrăcat într-o tunică roșie, îmblănită, purta o centură lată de piele și avea o barbă albă și stufoasă. Norman Rockwell l-a pictat pe Santa Claus pentru publicația Saturday Evening Post, în anul 1931. Imaginea cea mai răspândită astăzi este cea realizată de către Haddon Sundblom, în același an, în contextul unei promoții susținute de compania Coca-Cola. Moș Crăciun a ajuns să fie asociat tot mai mult cu sărbătoarea religioasă a nașterii Domnului, fiind un personaj extrem de agreat. Cadourile lui Moș Crăciun au distras atenția de la Cadoul pe care Dumnezeu l-a oferit omenirii în persoana Fiului Său.

[1] www.e-sondaj.ro
[2] W. F. Dawson, Christmas: Its origin and associations, Londra, 1902, p. 15
[3] Titlul Sol Invictus a fost atribuit mai multor zeități solare, de la Elah-Gabal, zeul sirian al Soarelui, până la Mithras, „Soarele nebiruit” din mitologia persană, numele comun fiind introdus pentru a încuraja închinarea comună înaintea acestor divinități păgâne.
[4] James A. Fowler, Christmas. Its History and Meaning, California, C.I.Y. Publishing, 2006, p. 75

www.semneletimpului.ro/revista/Taina-intruparii-36.html

CR0N0S

1163 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Decembrie 2011, ora 13:51

Iar vorbiti,despre mosu'? Cred ca se face o mare confuzie,de fapt -dumnezeu, s-a dovedit,este Mos Craciun. El face adevaratele minuni-aduce cadouri-dumnezeu nu aduce nimic-doar crime ,boli,foamete,crize........de isterie si nu numai. S-ar parea ca nu exista ,ca daca ar fi sa fie-ar da un semn de viata . E o poveste urata,despre un criminal,vinovat de multe crime ,atat in trecut cat si in prezent. Si cei care fac apologia crestinismului ii seamana -sunt homosexuali ,pedofili,criminali-se numesc insa preoti .

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 22 Decembrie 2011, ora 15:40

Iar vorbiti,despre mosu'? Cred ca se face o mare confuzie,de fapt -dumnezeu, s-a dovedit,este Mos Craciun. El face adevaratele minuni-aduce cadouri-dumnezeu nu aduce nimic-doar crime ,boli,foamete,crize........de isterie si nu numai. S-ar parea ca nu exista ,ca daca ar fi sa fie-ar da un semn de viata . E o poveste urata,despre un criminal,vinovat de multe crime ,atat in trecut cat si in prezent. Si cei care fac apologia crestinismului ii seamana -sunt homosexuali ,pedofili,criminali-se numesc insa preoti .
-------------
Darurile lui mos craciun,sant o nimica pe langa darurile lui Dumnezeu.Numai lumina daca o ia Dumnezeu si mos craciun,nu mai vede sa vina.Daca ia aerul,mosul nu mai ajunge la copii ca mor toti inainte de a primi darul.Daca ia hrana,nimeni nu mai are ce pune pe masa.Daca ia vederea sau auzul......s.a.m.d.Dar Dumnezeu are si daruri duhovnicesti,citeste in:
- Efeseni- 2/8,4/7-8
- Evrei- 2/4,6/4
- Romani- 6/23,5/16-17,11/29,12/6
- Matei - 7/11
- Luca - 21/15
- F.A - 8/20,2/38,10/45
- 1 Corinteni - 12/1-11
SARBATORI FERICITE!

ion00

367 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2011, ora 18:23

De la: CR0N0S, la data 2011-12-22 13:51:54Iar vorbiti,despre mosu'? Cred ca se face o mare confuzie,de fapt -dumnezeu, s-a dovedit,este Mos Craciun. El face adevaratele minuni-aduce cadouri-dumnezeu nu aduce nimic-doar crime ,boli,foamete,crize........de isterie si nu numai. S-ar parea ca nu exista ,ca daca ar fi sa fie-ar da un semn de viata . E o poveste urata,despre un criminal,vinovat de multe crime ,atat in trecut cat si in prezent. Si cei care fac apologia crestinismului ii seamana -sunt homosexuali ,pedofili,criminali-se numesc insa preoti .

Domnule "Cronos" faceti o totala confuzie: Relele de care pomeniti sint opera oamenilor si NU a lui Dumnezeu! Acesti oameni din trecut ca si cei de azi se chemau crestini dar NU ERAU si NU SINT pentru-ca Nu implineau.SI nu implinesc poruncile lui Isus Christos Domnul!

' Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie,
. fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine,
. vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;
. având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.
. Sunt printre ei unii, care se vâră prin case, și momesc pe femeile ușuratice îngreuiate de păcate și frământate de felurite pofte,
care învață întotdeauna și nu pot ajunge niciodată la deplina cunoștință a adevărului.'
(Extras din Biblie)

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 22 Decembrie 2011, ora 23:24

De la: ion00, la data 2011-12-22 18:23:52
De la: CR0N0S, la data 2011-12-22 13:51:54Iar vorbiti,despre mosu'? Cred ca se face o mare confuzie,de fapt -dumnezeu, s-a dovedit,este Mos Craciun. El face adevaratele minuni-aduce cadouri-dumnezeu nu aduce nimic-doar crime ,boli,foamete,crize........de isterie si nu numai. S-ar parea ca nu exista ,ca daca ar fi sa fie-ar da un semn de viata . E o poveste urata,despre un criminal,vinovat de multe crime ,atat in trecut cat si in prezent. Si cei care fac apologia crestinismului ii seamana -sunt homosexuali ,pedofili,criminali-se numesc insa preoti .

Domnule "Cronos" faceti o totala confuzie: Relele de care pomeniti sint opera oamenilor si NU a lui Dumnezeu! Acesti oameni din trecut ca si cei de azi se chemau crestini dar NU ERAU si NU SINT pentru-ca Nu implineau.SI nu implinesc poruncile lui Isus Christos Domnul!

Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie,
. fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine,
. vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;
. având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.
. Sunt printre ei unii, care se vâră prin case, și momesc pe femeile ușuratice îngreuiate de păcate și frământate de felurite pofte,
care învață întotdeauna și nu pot ajunge niciodată la deplina cunoștință a adevărului.'
(Extras din Biblie)

din cate stiu eu.......oamenii au fost creati de dumnezeu..... .....dumnezeu a dorit ca omul sa fie asa cum este.....El stia......avand in vedere ca stie viitorul.....ce vor face oamenii creati de el.....Daca se mira de ce fac.....inseamna ca a gresit...."softul"....in momentul.....creatiei......Este plauzibil......nu ar fi prima data cand greseste........In episodul cu Noe a mers pe ideea ca doar acesta si familia sa ....merita sa supravietuiasca ....potopului....Total gresit.....din nou.....si iar.....dovedeste ca NU stie viitorul.....Urmasii lui Noe au fost in mare parte criminali....si noi suntem urmasii lui.....si nu prea dam dovada ca dumnezeu nu a gresit.....Dumnezeu a creat o fiinta imperfecta.....acum trage ponoasele si......se lamenteaza......Eu nu as fi procedat astfel....daca eram...."creator".....as fi incercat sa-mi indrept greseala.....sa ajut.....sa cobor in randul celor care "depind" de mine.....Daca nu o face....eu pot interpreta ....ca de fapt....el nu exista.....Exista altceva.....ce nu tine de o constiinta......este mai apropiat de materie.....este o "intamplare"....care tine de hazard.....este ceva ce poate doar prin noi.....incepe sa constientizeze.....sa iasa la suprafata....sa-si castige dreptul.......la gandire.......la constientizare......

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 07:41

De la: _KARPOV, la data 2011-12-22 23:24:23
De la: ion00, la data 2011-12-22 18:23:52

(Extras din Biblie)

din cate stiu eu.......oamenii au fost creati de dumnezeu..... .....dumnezeu a dorit ca omul sa fie asa cum este.....El stia......avand in vedere ca stie viitorul.....ce vor face oamenii creati de el.....Daca se mira de ce fac.....inseamna ca a gresit...."softul"....in momentul.....creatiei......Este plauzibil......nu ar fi prima data cand greseste........In episodul cu Noe a mers pe ideea ca doar acesta si familia sa ....merita sa supravietuiasca ....potopului....Total gresit.....din nou.....si iar.....dovedeste ca NU stie viitorul.....Urmasii lui Noe au fost in mare parte criminali....si noi suntem urmasii lui.....si nu prea dam dovada ca dumnezeu nu a gresit.....Dumnezeu a creat o fiinta imperfecta.....acum trage ponoasele si......se lamenteaza......Eu nu as fi procedat astfel....daca eram...."creator".....as fi incercat sa-mi indrept greseala.....sa ajut.....sa cobor in randul celor care "depind" de mine.....Daca nu o face....eu pot interpreta ....ca de fapt....el nu exista.....Exista altceva.....ce nu tine de o constiinta......este mai apropiat de materie.....este o "intamplare"....care tine de hazard.....este ceva ce poate doar prin noi.....incepe sa constientizeze.....sa iasa la suprafata....sa-si castige dreptul.......la gandire.......la constientizare......

ai aparut ! bravos, mai copile ! cum merge scoala ? alt nivel, nu ? alte cerinte !

Nu se Lamenteaza , stai linistit ....noi ne lamentam, dar nu facem nimic ptr. a ne corija....e lenea prea mare !
oricum, "eroarea" de care zici , se va indeparta si va incepe un alt ciclu....alta umanitate, alte obiective ....alte credinte !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 23 Decembrie 2011, ora 15:05

---------------
Dumnezeu ne-a creat perfecti,dar noi pacatosi in loc sa ascultam de cel ce ne-a creat,ascultam de diavol,.Dupa ce te casatoresti vei face un baiat.....ce fericireeeee. Baiatul creste ,tu il iubesti nespus,dar el nu asculta de tine sa mearga sa termine o facultate ca tine ,ci asculta de un vecin de-al tau,care-l ia la furat,il invata sa si omoare daca este prins ca sa poata scapa,cu banii prinde femei cate doreste dar intra in conflict cu amantii lor,se bat se ucid si intra la puscarie.Ei Karpov ce copil ai facut,ce ai dorit tu pentru el si ce a iesit......Cam asa santem noi toti ca fiecare gresim intr-o directie.Dar Dumnezeu care este iubitor de oameni,merge la baiatul tau in puscarie sii spune ca-l iarta de tot ce a facut prin Fiul Sau,Domnul Isus care-i ia toate pacatele si-l rascumpara din mana vecinului sau care l-a facut sa ajunga la puscarie.Dumnezeu face aceasta favoare fiului tau il scoate din puscarie ii da putere sa devina un om nou,care nu mai este prieten cu vecinul cel rau,incepe sa asculte de Dumnezeu si de tine,termina chiar teologia si se face Pastor.El incepe sa marturiseasca ,cat de mare este puterea lui Dumnezeu si cum l-a transformat aducandu-l la lumina,pe calea cea buna.Vine si iti marturiseste si tie dar tu nu crezi si nu vii la pocainta crezandu-te bun ca tu ai terminat o facultate,ai o pozitie in societate........Baiatul isi da seama ca tu esti intr-un mare pericol,desi pamanteste esti un om bun,dar esti fara Dumnezeu si tu care esti bun nu te vei mantui pentru ca te bazezi pe tine,iar el care a facut atatea greseli se mantuieste pentru ca el crede in Dumnezeu vazand ce schimbare a facut cu el.El va intra in Imparatia lui Dumnezeu si va avea viata vesnica,iar tu vei pieri.Pentru ca nu prin fapte bune sau rele ajungi la Dumnezeu,ci prin credinta.Sarbatori fericite.

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2011, ora 14:04

dumnezeu este ,cel ce nu este !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2011, ora 18:51

----------
Ai dreptate despre acest dumnezeu cu "d" mic.Dar Dumnezeul cu "D" mare este viata si viata vesnica este totul Marire si Slava Lui.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 31 Decembrie 2011, ora 19:35

La Multi Ani !

Sa dea -sa traiti 100 de ani

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2011, ora 19:37

De la: 9am121159, la data 2011-12-29 18:51:24dumnezeu este ,cel ce nu este !
----------
Ai dreptate despre acest dumnezeu cu "d" mic.Dar Dumnezeul cu "D" mare este viata si viata vesnica este totul Marire si Slava Lui.

Cum poti crede in cineva care nu are nici macar adresa...

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2012, ora 00:45

----------
-------
----------
Dumnezeu are scaunul de domnie in ceruri.dar tu nu poti ajunge la adresa Lui.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2012, ora 01:27

De la: 9am121159, la data 2012-01-02 00:45:39 dumnezeu este ,cel ce nu este !
----------
-------
----------

Adormita......maicii domnului-cerul nu exista-exista spatiul cosmic-de aceea tu nu intelegi despre ce este vorba-nu cunosti realitatea

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2012, ora 07:56

De la: The_Mummy, la data 2012-01-02 01:27:28
De la: 9am121159, la data 2012-01-02 00:45:39 dumnezeu este ,cel ce nu este !
----------
-------
----------

Adormita......maicii domnului-cerul nu exista-exista spatiul cosmic-de aceea tu nu intelegi despre ce este vorba-nu cunosti realitatea

la multi ani, mumy draga ! doar n'oi pretinde acus' ca tu CUNOSTI Realitatea ! ohohoho !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2012, ora 19:25

----------
-------
----------
-------
-----------
Eu stiu ca exzista ceruri,din Biblie.Pana la primul cer am fost dusa si eu in vis si am vazut poarta cerului,e asa de stramta ca abia intra cate un om pe ea.Nu crezi,nu ai experiente....

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2012, ora 22:46

De la: 9am121159, la data 2012-01-02 19:25:04 dumnezeu este ,cel ce nu este !
----------
-------
----------
-------
-----------
Eu stiu ca exzista ceruri,din Biblie.Pana la primul cer am fost dusa si eu in vis si am vazut poarta cerului,e asa de stramta ca abia intra cate un om pe ea.Nu crezi,nu ai experiente....

In biblie scrie ca stelele sunt luminatori,adica un fel de becuri,acum stim ca stelele sunt altceva.Daca tu crezi bazaconiile din biblie,e treaba ta,insa nu trebuie sa ai pretentia ca prostiile de acolo trebuie predate in scoli. Au trecut 2000 de ani,e nevoie de altceva-dumnezeu nu mai exista-esti orfana-cauta-ti alta carja-dumnezeu te-a tradat de prea multe ori-nu numai pe tine-pe toti cei care credeti. El exista doar in biblie-e ceva asemanator cu Alba ca Zapada

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 03:49

----------
-------
----------
-------
-----------
-----------
In biblie scrie ca stelele sunt luminatori,adica un fel de becuri,acum stim ca stelele sunt altceva.Daca tu crezi bazaconiile din biblie,e treaba ta,insa nu trebuie sa ai pretentia ca prostiile de acolo trebuie predate in scoli. Au trecut 2000 de ani,e nevoie de altceva-dumnezeu nu mai exista-esti orfana-cauta-ti alta carja-dumnezeu te-a tradat de prea multe ori-nu numai pe tine-pe toti cei care credeti. El exista doar in biblie-e ceva asemanator cu Alba ca Zapada
------------
Mai gandeste-te,ca nu Biblia m-a dus sa vad poarta cerului ci Dumnezeu.Deasemenea m-am rugat sa fie o iarna calduroasa,si Dumnezeu nu numai cami-a ascultat rugaciunea dar a si implinit-o In orasul meu si acum sant 9 grade si soare in fiecare zi.Cred ca se minuneaza si cei care spun vremea zilnic.Anuntasera ca de craciun ninge si Dumnezeu le-a dejucat pronosticurile.Vezi ce mare este Dumnezeu?Ai sa te caiesti amarnic ca nu crezi in El,creatorul tau si al tuturor.

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 08:14

Eu cred ca nici dumnezeu nu mai este sigur ca este dumnezeu

originala ...nu-mi plac copiile .
gabriel_fratila

411 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 15:54

Doi copilași vorbeau în burta mamei unul cu celălalt.

- Tu crezi în viața de după naștere?
- Desigur! După naștere trebuie să urmeze ceva… Probabil că ne aflăm aici tocmai pentru a ne pregăti pentru ceea ce urmează.

- Ce prostie! După naștere nu urmează nimic. Și, de altfel, cum ar putea să arate?
- Nu știu exact, dar desigur că va fi mai multă lumină decât aici. Poate că vom umbla pe propriile picioare și vom mânca cu propria gură…

- Ce ciudat! Nu se poate să umbli. Iar ca să mănânci cu gura, chiar că ar fi de râs! Doar noi mâncăm prin cordonul ombilical! Însă ia să îți spun eu ceva: putem exclude viața de după naștere, pentru că deja acum e prea scurt cordonul ombilical.

- Ba da, ba da, cu siguranță va fi ceva. Însă, probabil, ceva mai altfel decât ne-am obișnuit noi aici.
- Păi de acolo nu s-a întors nimeni. O dată cu nașterea, viața se termină, pur și simplu. De altfel, viața nu este altceva decât o permanentă înghesuială, într-un întuneric profund.

- Eu nu știu exact cum va fi dacă ne vom naște, dar desigur că o vom găsi pe MAMA, iar ea va avea grijă de noi.
- Pe mama? Tu crezi în mamă? Și după tine, unde ar putea ea să fie?

- Păi oriunde, în jurul nostru. Doar trăim în ea și prin ea. Fără ea, nu am fi deloc.

- Eu nu cred asta! Eu nu am văzut nicicând, nici un fel de mamă, așa că e evident că nu există!
- Dar, uneori, când suntem în liniște, o auzim cum cântă, simțim cum mângâie lumea din jurul nostru.

Știi, eu cred că viața adevărată ne așteaptă abia de acum încolo!

Nu ma duce in ispita, gasesc drumul singur. Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj! Pierdut ani, ofer recompensa!
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 16:26

si asa a aparut Luminita de la capatul tunelului si am intrat in lume!

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 18:13

Si lupu a cascat botu mareeeeeeeeee....Si a halit-o pe scufita

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 18:23

De la: Ic3, la data 2012-01-04 18:13:55
Si lupu a cascat botu mareeeeeeeeee....Si a halit-o pe scufita

la care postare ai dat tu raspunsul asta, ca daca citesti discutia dintre cei doi gemeni ce asteapta momentul nasterii, ai sa intelegi ca , pe bune, fatul chiar se-ndreapta spre Luminita de la capatul tunelului prin care intra-n lume !

Fosta membra 9am.ro

2243 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2012, ora 02:09

Karpov oameni rai sint multi,dar avind in vedere ca nimeni nu sa intors de acolo sa ne spuna concret,nu putem stii ce este in lumea de dincolo,o fii bine, o fii rau, nu stie nimeni,noi traim doar cu speranta
sa fie bine.

Zambesc celor ce ma urasc sa simta ura mea...Zambesc celor ce ma iubesc sa simta dragostea mea... ..Iar daca intr-o zi cei pe care ii iubesc ma vor trada le zambesc sa simta indiferenta mea...
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 5 Ianuarie 2012, ora 19:42

Cui dracu o sa dati socoteala mai cucuveilor?...O sa muriti la fel de singuri pe cat v-ati nascut...!

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2012, ora 21:23

dumnezeu....inseamna....poate univers....poate asa era perceput de cei care incercau sa inteleaga ceva ....cu mii de ani in urma.
Si in prezent sunt multi cei care nu inteleg nimic.....nu inteleg rostul lor ,in asta lume. Cei care inteleg au depasit nelinistile stramosilor nostri....ei stiu deja ca dumnezeu....inseamna altceva.
Multi nu vor sa inteleaga,inca......ei incearca sa pastreze datina strabuna....
E o mare greseala.....astfel nu vom ajunge niciunde....vom trai ca si pana acum.....in bezna.
Daca toti am intelege rostul nostru in univers.....atunci civilizatia materiala ....s-ar uni cu spiritul si am depasi faza de pestera din care inca nu reusim sa evadam.Schimbarea s-ar face rapid....multe idei invechite nu si-ar mai avea rostul....Am reusi sa intelegem si sa ne intelegem.....Poate ca am reusi in sfarsit sa gandim.....
Dumnezeu e o himera....universul este o certitudine....universul s-a creat....pe sine insusi....Dumnezeu este de fapt universul....dar nu are nimic de a face cu dumnezeul biblic....care nu este altceva decat o mica zeitate locala.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2012, ora 01:58

daca exista rai....de ce nu dorim sa ajungem acolo mai repede?.....de ce apelam la sfintele moaste cand suntem bolnavi.....oare pentru a ne scapa de rai ?.....nu cumva ne este frica de dumnezeu......si de aceea vrem sa amanam intalnirea cu el?
-----------
Dar prietene,invierea este in ziua de apoi,cand va veni Domnul Isus,pana atunci nu inviaza nimeni,iar cei ce nu pazesc cele 10 porunci si credinta lui Isus,nu vor invia atunci,ci la a doua inviere pentru judecata..

Pagini: << 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: