back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Noiembrie 2011, ora 19:35

De la: nastasemihail, la data 2011-11-30 15:35:57
De la: 9am249375, la data 2011-11-28 09:16:24
De la: 9am249382, la data 2011-11-27 15:45:58
De la: nastasemihail, la data 2011-11-27 12:22:49
De la: Ingrid, la data 2011-11-23 06:35:20
De la: nastasemihail, la data 2011-11-23 06:19:25
De la: 9am249382, la data 2011-11-22 17:46:01
De la: Sil100, la data 2011-11-22 17:28:03
De la: 9am121159, la data 2011-11-22 14:35:15Mda. Sa citesc versetele de mai sus... ok, le-am citit. 3 secunde irosite.
Ceea ce e trist este ca dumneata nu reusesti sa faci distinctia intre realitate si basme. Ca altfel nu se explica de ce iti imaginezi ca versetele respective merita vreo atentie.
Sa incerc sa iti explic. Citeste mai intai "Punguta cu doi bani". Vei observa acolo ca la finalul povestii mosul se trezeste stapan peste cirezi de vite, nenumarate oratanii si sipete cu galbeni. Si pe urma eu iti zic: motivul pentru care dumneata ai mancare acasa, este ca un cocos se duce lunar cu doi galbeni la banca si ii depune in contul pensiei dumitale (la cursul mediu pe acea luna galben/RON).
Iar dumneata imi vei raspunde : "fugi dom'le de aici! Cine a mai auzit de un cocos care sa faca depuneri la banca?" Iar eu ti-as raspunde: "Citeste povestea cocosului cu punguta cu doi bani, drept dovada ca cocosul exista si iti trimite bani lunar".
Acum intelegi ca oamenii emit carduri bancare, dar cel ce face depuneri in cont este Cocosul Invizibil ? Daca ai gandi ai crede in Cocos. Har si pace de la Cocosul Mult Prea Milostiv!
------
Nu uita Galina ca si eu la randul meu,am fost cocosul care depunea bani la banca pentru alti pensionari.Cand am citit prima data Biblia si am vazut ca nu se mananca animalele necurate,ex.iepurele,porcul ,camila,am ingenunchiat si am zis "Doamne daca este adevarat ce scrie in cartea aceasta,iar eu cresc iepuri si-i mananc,fa prin minunea Ta sa moara toti deodata,picior sa nu ramana si sa nu apuc sa mananc carne din ei".Rugaciunea s'a implinit intocmai.Deci tot ce este scris in Biblie nu sant basme asa cum este gandirea ta,ci toate versetele sant adevarate.Stiu ca eu nu te pot convinge,dar Dumnezeu te poate convinge cu conditia sa crezi in El.Roaga-te ,credinta este un dar de la Dumnezeu care se capata la cerere.Poate ca in viata ta ai plantat cate ceva,dar ai fost tu in stare sa cresti macar o varza?Mai gandeste-te,caci tot ce este plantat de om este crescut de Dumnezeu care le-a creat.Multa pace,lumina,adevar de la Dumnezeu.

Pot sa-ti sugerez ceva? Mai repeta o data experimentul cu iepurii... Poate ceea ce s-a intamplat atunci a fost o simpla coincidenta. Sunt numeroase exemple in stiinta cand un cercetator a crezut ca a inteles ceva dintr-un experiment cand de fapt ceea ce intelesese el era gresit. Exemplul care imi vine acum in minte este cel cu grupa sanguina: s-a observat ca dintre cei care primeau sange prin transfuzii unii mureau dupa putin timp in timp ce altii supravietuiau. Cercetari ulterioare au stabilit ca pentru o transfuzie reusita e nevoie de un sange de un anumit tip (care sa fie compatibil cu grupa de sange a celui care primeste).

dar mai exista o varianta : Puterea Gindului ei ! atit de tare si-a dorit o confirmare prin moartea iepurasilor, ca prin privirea aruncata asupra lor le-a modificat starea pin' la a-i omori !

Eu am avut un iepuras pe care il adormeam in citeva secunde. Si niste gaini. Dar numai cu burta in sus. La cel mai mic zgomot se trezeau. Nu cu privirea. Cu miinile. La alt iepuras, nu a mers.
In astfel de situatii, chiar nu intra nici o logica. Nu se explica, fiindca nu se iau in considerare alte forme de energii. Bio, si mentale.
Cu privirea poti hipnotiza. dar cind persoana nu vrea, nu se poate.

Cum procedai, le impuneai sa doarma?

Le intorceam usor cu burta in sus. Dar incet, daca era repede nu serveau. Numai pe spate. Si le intindeam usor cu mina. Pina stateau in echilibru pe spate. In acel moment intrau in transa. Se trezeau numai la un zgomot sau daca isi pierdeau echilibrul de pe spate. Fiindca aveau spatele putin rotund. Daca tineam mina intinsa pe burtica, ramineau asa mult timp. Minute.
E chestie si de gindit. Cum te gindesti ca nu ar putea sa mearga, sau te gindesti ca se misca....se misca. E regula.
Cind sint pe spate, mina trebuie sa fie cu palma intinsa pe animal. Si misti usor o data peste corp. Numai o data.
Se pare ca merge f bine la nimale mici.

si la copiii mici....il mingiiam usor pe burtica , i se calmau si colicii si relaxindu-se, dormea ca un ingeras !

Ai copii? Nu stiu, cred ca nu am inteles.

Are, bineinteles. Si eu am facut ca ea.

'nastase' nu te supara dar poti sa-mi explici cum ai facut ca ea? Stiu ca nu e frumos sa ma intercalez pe dialogurile altora dar crede-ma ca daca am imbatranit a fost de vina numai curiozitatea!

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Lylu67

1052 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 30 Noiembrie 2011, ora 19:39

De la: HIDOASA, la data 2011-11-30 18:45:38
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Terminați odata cu balivernele astea de misticism ,nu-l avem pe Basescu ?!
Pe post de...........

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2011, ora 19:42

De la: The_Mummy, la data 2011-11-30 14:17:38
De la: 9am249375, la data 2011-11-30 13:43:27
De la: Sil100, la data 2011-11-30 12:32:26
De la: 9am249382, la data 2011-11-30 08:31:41@yorick - hehehe ce zici de asta : 1+1+1+1+1= multimea lui 1 , da ? nu e metafora ,nici poezie nu e ci, matematica , chit ca si ea isi are poezia ei !
P.S
excesul de logica il conduce pe om spre absurdul situatiei de a refuza orice pe care nu -l poate detecta cu cele 5 simturi din dotare , desi si aici suntem atit de deosebiti , de la un cinteret cu o voce dumnezeiasca ,pina la afon ,de ex. !

@SIL 100- Doamne si tu vrei sa fim toti la fel ? Slava Domnului, Nu suntem, altfel toti am prefera aceeasi culoare, aceeasi mincare, acelasi fel de haine....noroc ca avem perceptii diferite !

Gabi, nu inteleg la ce te referi... Noi, ateii n-avem nicio problema in a fi diferiti. Noi nu promovam idea de "turma" cum adesea fac credinciosii. Si nu ne suparam intr-atat pe cei care nu ne impartasesc opiniile incat sa organizam cruciade, atentate sau mai stiu eu ce...

Spus altfel singurul lucru care ne defineste ca atei e lipsa credintei intr-o divinitate creatoare a tot si toate. In rest de ce am avea ceva impotriva diverisitatii?

Ideea ca ne bazam doar pe cele 5 simturi e falsa. Sunt si lucruri pe care nu le vedem dar stim ca exista. Razele X sunt un exemplu. Nu le putem vedea si nici simti in vreun fel, dar (si asta e important!) le putem detecta cu aparate adecvate.

Exista, daca vrei, un fel de matematica distractiva in care 1+1 = 1 (daca adunam un lup flamand cu un iepure rezulta un lup satul, iar saracul iepure dispare din ecuatie). Dar exista si un caz in care 1+1 = 10 (de data asta in matematica "pe bune"). Ai putea sa-mi spui care?

Ce faceti frati intru domnu'? Construim biserici care vor fi ale lui Dumnezeu sau probleme de perspicacitate si matematica distractiva?

Pai dumnezeu e divin..a ,el nu apare ,ne pune in situatia sa rezolvam o ecuatie cu o (un) necunoscuta. A fi sau a nu fi ,eu cred ca nu este insa daca este,atunci ne putem folosi de matematica din dotare , cea divina,ca banuiesc ca el,cel de sus a creat si matematica-ne folosim de ea ca sa demonstram ca de fapt ,cel de sus (care sus?) nu exista.

The Mummy, te rog da-mi si mie sursa de informare ca in biblie nu am gasit nici un verset care sa-mi dea o (mie, 'un'), necunosvut/a sau macar o teorema ca exista si ca noi trebuie numai s-o demonstram dupa preceptele 'cartii sfinte'!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2011, ora 19:42

De la: lilu_67, la data 2011-11-30 19:39:45
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Si totusi ....

Pe post de...........

....de ZEUS, bineinteles ! ce mi-e Zeu ,ce mi-e Dumnezeu ?!

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2011, ora 19:47

De la: lilu_67, la data 2011-11-30 19:39:45
Si totusi ....

Pe post de...........

Porunca intaia: sa nu ai alti Dumnezei inafara lui si a doua:sa nu iei numele domnului in zadar! (adica sa nu necinstim numele sau).

CR0N0S

1163 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 03:11

De la: 9am121159, la data 2011-11-30 15:11:47CRONOS a scris,

Dumnezeu este detinatorul unui falus numit duhul sfant
Din cand in cand duhul sfant este trimis pe pamant sa ajute la perpetuarea speciei umane.
Astfel s-a nascut isus ,din maica precista.

Azi am aflat,cu bucurie in suflet, ca duhu' sfant a pogorat iar pre terra si a mai lasat o precista gravida.
Si asa ,maica stareta de la manastirea Tariceni din judetul Calarasi a dat nastere la 2 gemeni,pe care nu a vrut sa-i recunoasca.
Mi se pare logic,ar trebui duhu' sfant sa-si recunoasca pacatul.
Peste cativa ani acesti gemeni isi vor face rost de CV si poate au noroc si ei de o golgota ca oricum cel de sus nu o sa-i ajute,ca asa este el ,mai ciudat !
CRONOS,tu crezi ca Duhul Sfant este prin manastiri sau in bisericile nelegiuite? Te inseli.
Duhul Sfant se primeste in urma paziri poruncilor lui Dumnezeu ,prin credinta in Domnul Isus.La aceasta stareta a lucrat un duh diavolesc.Iata si versetele ca sa te convingi.
Ioan 14/15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.), care să rămână cu voi în veac;
17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi

Eu cred ca este vorba de altceva ! Avem de a face cu oameni ""informati""-o calugarita si un preot!
Acestia stiu ceea ce enoriasii de rand,nu stiu. Ei stiu ca dumnezeu nu exista ,acesta fiind si motivul pentru care ei nu respecta "poruncile",li se "rupe" de cele zece porunci
Ei stiu adevarul,ei stiu tot ce se intampla-ei stiu ca dumnezeu NU exista.Sunt preoti sau calugari doar pentru interes.......cel material si ceea ce mi se pare ......relevant ,este ca nu sunt "saraci cu duhu' ""

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 13:20

De la: 9am249382, la data 2011-12-01 07:44:27
ai "vorbit " cam mult ptr. a-mi dovedi ceea ce stiam deja : ca nici tu nu intelegi nimic !

P.S.
0= nemanifestat si 1 = manifestat sau cum ai spus tu : activ si inactiv !

Am "vorbit cam mult" deoarece eu inteleg ca e necesar sa imi argumentez ideile in loc de a spune cu seninantate : "nici tu nu intelegi nimic".
Eu iti spun si MOTIVELE pentru care argumentatie ta nu sta in picioare. Iar asta e o diferenta fundamentala intre modul in care noi abordam problema. Tu, dupa zeci de discutii pe acest subiect, inca nu intelegi ca e necesar sa furnizezi dovezi pozitive pentru ideile tale , in cazul in care doresti sa ai o argumentatie coerenta. Tu ne inviti pe noi ceilalti sa luam o pozitie bizara , si anume: "exista o realitate in alt plan decat cel material testabil". Ori asta e o simpla afirmatie lipsita de fundament. Nu iti respecti datoria de a raspunde la intrebarea justificata : "pe ce anume te bazezi cand faci aceasta afirmatie?". Si in loc de a da un raspuns coerent la aceasta intrebare justificata, o dai la scaldat cu replici poetice, care n-au nici o legatura cu subiectul.
Sa stii totusi ca nu vreau sa iti las impresia ca ma iau de tine asa dur. In realitate iti port o simpatie mai mare decat altor credinciosi, datorita faptului ca macar esti deschisa la discutie si incerci sa produci o argumentatie cat de cat. E drept ca eu consider ca argumentatie produsa e invalida si iti atrag atentia asupra motivelor pentru care e invalida, dar oricum cred ca e o situatie mai buna decat o discutie cu un credincios dogmatic , care nu vede mai departe de paginile unei singure carti.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 13:47

Cimpurile electromagnetice nu se....vad...
Nici in materiale solide nici in materiale gazoase, nici in asa zisul vid. Care nu e de fapt vid.
Sentimentele noastre nu se vad, gindurile la fel nu se vad...etc.
Toate astea au sau nu efecte vizibile, cind....vrem noi. Deci sintem stapinii acestor ...nemanifestari.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 14:56

multumesc @Yorick, ptr sinceritate si-ti port si eu aceeasi simpatie ....si tie si lui @SIL 100
acum :
aceasta ultima discutie a inceput spunindu-ti ca din pct. de vedere spiritual esti ca un copil de cl. I.a care descopera incintat ca 1+1=2 si ca tii sa spui la toata lumea ce-ai aflat si ca oricine ti-ar spune altceva, in ochii tai va fi un nebun si ti-am mai spus ca , totusi ,se-ntimpla ca si 1+1= 1 ...e adevarat pina aici ? tu mi-ai raspuns ca fac poezie .... eu ti-am raspuns ca nu-i poezie si nici metafora, ca asa ai spus ,anihilindu-mi argumentatia , ci Matematica , vorbind despre MULTIMEA lui 1 .....ce era incoerent pina aici in ce-am spus, dovedind ca mai exista o realitate care nu are legatura cu cea a copilului de cl. I.a, dar care-i depaseste nivelul de intelegere ? nu a fost logic ? ce-am mai spus ? am spus ca din pct. meu de vedere , asa cum inteleg in acest moment conceptul de Dumnezeu , el este acel 0 si 1 care a generat tot Universul ! cum am ajuns la sistemul binar la care am facut trimitere prin acel 0 si 1 ? am ajuns ptr. ca SIL100 m-a impins intr-acolo ,intrebindu-ma daca nu cumva 1+1 =10 si de aici ,restul discutiei ! mai uita-te o data pe postari ! deci : si eu ca si tine , Argumentez dupa cunoasterea , imaginatia, stilul si posibilitatile personale de a imbraca ideile-n cuvinte ! ca tu nu accepti sau nu recunosti in ele valabilitatea lor, e limita ta asa cum si eu imi am propriile limite !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 15:03

De la: nastasemihail, la data 2011-12-01 13:47:16Cimpurile electromagnetice nu se....vad...
Nici in materiale solide nici in materiale gazoase, nici in asa zisul vid. Care nu e de fapt vid.
Toate astea au sau nu efecte vizibile, cind....vrem noi. Deci sintem stapinii acestor ...nemanifestari.

da, cind ni le putem stapini suntem stapinii lor ....cind nu, ne stapinesc ele si atunci e prapad !

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 16:42

De la: 9am249382, la data 2011-12-01 14:56:55multumesc @Yorick, ptr sinceritate si-ti port si eu aceeasi simpatie ....si tie si lui @SIL 100
acum :
aceasta ultima discutie a inceput spunindu-ti ca din pct. de vedere spiritual esti ca un copil de cl. I.a care descopera incintat ca 1+1=2 si ca tii sa spui la toata lumea ce-ai aflat si ca oricine ti-ar spune altceva, in ochii tai va fi un nebun si ti-am mai spus ca , totusi ,se-ntimpla ca si 1+1= 1 ...e adevarat pina aici ? tu mi-ai raspuns ca fac poezie .... eu ti-am raspuns ca nu-i poezie si nici metafora, ca asa ai spus ,anihilindu-mi argumentatia , ci Matematica , vorbind despre MULTIMEA lui 1 .....ce era incoerent pina aici in ce-am spus, dovedind ca mai exista o realitate care nu are legatura cu cea a copilului de cl. I.a, dar care-i depaseste nivelul de intelegere ? nu a fost logic ? ce-am mai spus ? am spus ca din pct. meu de vedere , asa cum inteleg in acest moment conceptul de Dumnezeu , el este acel 0 si 1 care a generat tot Universul ! cum am ajuns la sistemul binar la care am facut trimitere prin acel 0 si 1 ? am ajuns ptr. ca SIL100 m-a impins intr-acolo ,intrebindu-ma daca nu cumva 1+1 =10 si de aici ,restul discutiei ! mai uita-te o data pe postari ! deci : si eu ca si tine , Argumentez dupa cunoasterea , imaginatia, stilul si posibilitatile personale de a imbraca ideile-n cuvinte ! ca tu nu accepti sau nu recunosti in ele valabilitatea lor, e limita ta asa cum si eu imi am propriile limite !

Se pare ca pe ici pe colo ne putem intelege. De pilda constat ca ai oarecare idee de aritmetica binara. Nu-i rau...

Ceea ce tot incercam sa punem in evidenta cei cativa atei de pe acest forum e ca in spatele unor afirmatii trebuie sa fie niste argumente care sa le sustina. Trebuie sa existe o modalitate de a diferentia intre ceea ce e adevarat si ceea ce este fals. Altfel toate ideile ar avea aceasi valoare si n-am mai stii sa deosebim stanga de dreapta. Ai idee cum am putea face asta in lipsa logicii si a experimentelor?

Cum vedem daca o idee spirituala e adevarata sau nu? Spre exemplu cum facem diferenta dintre Iisus si Bula (ma refer la acel Bula zeitate descris de Yorick)?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 16:52

eu stiu daca nu cumva, prin cine stie ce colt de jungla uitat de lume, nu exista un zeu caruia bastinasii i-au zis Bula ?
eu incerc sa spun ca asa cum nu poti explica in mod logic de ce ne indragostim....aaaa, sa nu-ncepi cu endorfine si eu stiu ce reactie chimica , ca aia e tot un EFECT fizic nascut in urma indragostirii ....tot asa nu se poate explica ce Este Dumnezeu ....nu putem vedea decit efectul si, nu rar se spune despre cite cineva : a innebunit de dragoste ....si cu Credinta e cam tot asa !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 1 Decembrie 2011, ora 22:32

CRONOS a scris,

Dumnezeu este detinatorul unui falus numit duhul sfant
Din cand in cand duhul sfant este trimis pe pamant sa ajute la perpetuarea speciei umane.
Astfel s-a nascut isus ,din maica precista.

Azi am aflat,cu bucurie in suflet, ca duhu' sfant a pogorat iar pre terra si a mai lasat o precista gravida.
Si asa ,maica stareta de la manastirea Tariceni din judetul Calarasi a dat nastere la 2 gemeni,pe care nu a vrut sa-i recunoasca.
Mi se pare logic,ar trebui duhu' sfant sa-si recunoasca pacatul.
Peste cativa ani acesti gemeni isi vor face rost de CV si poate au noroc si ei de o golgota ca oricum cel de sus nu o sa-i ajute,ca asa este el ,mai ciudat !
CRONOS,tu crezi ca Duhul Sfant este prin manastiri sau in bisericile nelegiuite? Te inseli.
Duhul Sfant se primeste in urma paziri poruncilor lui Dumnezeu ,prin credinta in Domnul Isus.La aceasta stareta a lucrat un duh diavolesc.Iata si versetele ca sa te convingi.
Ioan 14/15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.), care să rămână cu voi în veac;
17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi-
-------

Eu cred ca este vorba de altceva ! Avem de a face cu oameni ""informati""-o calugarita si un preot!
Acestia stiu ceea ce enoriasii de rand,nu stiu. Ei stiu ca dumnezeu nu exista ,acesta fiind si motivul pentru care ei nu respecta "poruncile",li se "rupe" de cele zece porunci
Ei stiu adevarul,ei stiu tot ce se intampla-ei stiu ca dumnezeu NU exista.Sunt preoti sau calugari doar pentru interes.......cel material si ceea ce mi se pare ......relevant ,este ca nu
sunt "saraci cu duhu' ""
---------------
1 Corinteni 12/28Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
Ti-am scris acest verset ca sa vezi ca de la Domnul Isus incoace,preotii nu mai fac parte din Biserica lui Dumnezeu,deaceia Dumnezeu da pe fata si preotii si calugarii ca nu sant la Biserica cea adevarata unde se pazesc toate cele 10 porunci si credinta lui Isus.Dumnezeu exzista cu adevarat dar ei slujesc altui dumnezeu care este diavolul..Multa lumina iti doresc.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 2 Decembrie 2011, ora 17:18

De la: Yorick, la data 2011-11-30 02:17:25
De la: 9am249382, la data 2011-11-24 07:18:40
din pacate, din exces de logica, iti scapa esentialul ! sa fii sanatos, yorick, esti fara speranta din pct. meu de vedere !....aaaaa, pardon: speranta exista pina-n ultima clipa, dar nu in viata asta vei intelege despre ce-i vorba ,ci mai tirziu ....esti in postura unui copil Entuziasmat ca a aflat la scoala ca 1+1 = 2 si insista sa spuna la toata lumea asta , certindu-i ca nu sunt atenti la el....cum sa-i spui ca, uneori 1+1= 1 ? te poate asculta cu adevarat , daramite a te iintelege ? nu, asa ca-l lasi sa se joace, invatind sa descopere minunea ce-l inconjoara ! sa ai o zi minunata ! G

Mda. "Exces de logica" este o sintagma la fel de coerenta ca "exces de sanatate". Mai las-o naibii cu obsesia cu sanatatea, ca noua ne place boala!
Ok, n-am nimic impotriva celor care obtin placere de pe urma vreunei boli, desi gasesc aceasta preferinta ciudata. Aveti dreptul de a va complace in boala, daca asa doriti.
In schimb am pretentia (justificata) ca sa va supuneti carantinei. Daca virusii va fac placere pe plan personal, fie, dar nu consider ca e nevoie sa tusiti in preajma copiilor cu sistem imunitar fragil.
Sper ca mi-ai inteles parabola.
Ceea ce ma duce la parabola ta. "uneori 1+1=1". Mda. Poetic. Sau depinde.
Pot sa inteleg multe la nivel poetic. Dar e o eroare a confunda poezia cu realitatea. Iar aceasta confuzie este in intregime a ta , si nici o secunda a mea.
Nichita Stanescu zice ca (citat aproximativ): "daca te-as saruta pe talpa, nu-i asa ca dupa aia vei schiopata putin de teama ca imi vei strivi sarutul?" . E o metafora frumoasa, iar cei din generatia mea (cel putin cei din preajma mea) au contemplat-o indelung. Da' asta nu ma impiedica sa am capul pe umeri , in loc de a il avea in gunoi. Stiu foarte bine ca nu exista nici un fel de om pe fata pamantului care sa fi schiopatat datorita implicatiei versurilor. Imi si imaginez scena: fata la magazin vine schipatand si cere o franzela, 200 grame de masline, doua iaurturi (cu cereale), 200 grame muschi tiganesc si un pachet de tigari "Glamour". Si casiera o intreaba ce-a patit de schiopateaza. Iar fata raspunde suav, iesind cu franzela si muschiul tiganesc din magazin: "m-a sarutat Fat Frumos pe calcai". Cu totii stim ca scena ar fi suprarealista. Nu se intampla niciodata, si daca s-ar intampla de fata cu tine, te-ai intreba daca nu te ia cineva la misto, si daca nu esti la "Camera Ascunsa".
Asta inseamna ca ai putea sa faci chiar si tu o distinctie intre metafora si realitate. Si ai sti ca una nu e acelasi lucru cu cealalta.
Motivul este simplu: se intampla uneori ca oamenii sa pupe talpile altora. Eu garantez, pentru ca eu am facut asta candva. Dar nu ne asteptam literalmente ca acele persoane sa schiopateze, deoarece intelegem diferenta intre metafora si realitate.
Din pacate insa, s-ar parea ca tu nu o intelegi. 1+1=1 este o propozitie valida strict in poezie. Niciodata in realitate. Imi pare rau, insa confuzia iti apartine totalmente. Eu stiu sa fac distinctia.
Pe de alta parte metaforele nu sunt intotdeauna pozitive, Daca ai fi retinut ce am pomenit intr-un comentariu anterior, referitor la George Orwell..... ei bine, ai fi stiut si propozitia 2+2=5. Iar aceasta propozitie nu e una pozitiva. Dimpotriva. Pentru elucidare recomand a se citi "1984".

Dar sa nu ne indepartam (prea mult) de subiect : pretentiile doamnei 9am121159 referitoare la iepurii dansei nu intra in categoria mecanicii cuantice care se refera strict la nivelul subatomic al fizicii. asa ca nu imi servi gogosi despre ce nu intelegi. La nivel supraatomic experimentele sunt intotdeauna consistente. O baza interactioneaza intotdeauna cu un acid. Un mar cade intotdeauna "jos". Un iepure interactioneaza intotdeauna cu un cutit... intr-un mod gustos as adauga, spre ofuscarea doamnei 159..
Iar "privirea" dumneaei o provoc sa implore pana poimarti sa ma trazneasca zeul ei preferat daca IL (sic) tin bracinarii... Sa vedem cat de testabile sunt prostiile perorate...

m-am intors sa recitesc @yorick, ptr. ca asa mi-ai recomandat si, uite ce frumoasa e fraza ta in care-mi zici ca 1+1= 1 e o propozitie valida strict ca poezie , niciodata-n realitate ....nu-i asa ca n-ai sa recunosti ca te-ai pripit cu judecata ? in sfirsit ! altceva vreau sa-ti spun ....tot o poezie, metafora sau poveste, ca tot am intrat in sezonul povestilor de iarna ....n-am zis de Craciun, vezi ? m-am abtinut !
deci , povestea mea se leaga de pupatul pe talpa....pe calcii ! pffffi ce frumos si ce SIMBOLISTICA se ascunde aici si nu numai simbolistica ,dar si practica aplicata strict pe talpa ? stii ca acolo fiecare organ din organism are un punct de acupunctura ? si ca stimularea lor cu mina, cu degetele , etc.ca se poate face si presopunctura, are efect benefic asupra intregului organism si daca apesi, mingii pe punctele ALEA speciale se stimuleaza si erectie si apetit sexual , diminueaza disfunctii ale aparatului sexual si ca in acest tablou, Calciul e un loc foarte special ? ca femeile cochete din alte timpuri , isi vopseau calciiele cu rosu ca sa fie atragatoare ? ca nu intimplator Ahile avea un calcii vulnerabil , ca atunci cind te-ndragostesti ti se aprind calcaiele sau ca-ti sfiriie calciiele dupa cineva ....iata expresii ce vorbesc tocmai depre asta si ca, printre altele, Eva a fost muscata de sarpe de calcii si trimisa apoi pe Pamint ca sa se sporeasca , impreuna cu Adam , populind spatiul pus la dispozitie ptr. a capata ce si-au dorit : CUNOASTEREA ?

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2011, ora 23:14

De la: 9am249382, la data 2011-12-01 15:03:13
De la: nastasemihail, la data 2011-12-01 13:47:16Cimpurile electromagnetice nu se....vad...

da, cind ni le putem stapini suntem stapinii lor ....cind nu, ne stapinesc ele si atunci e prapad !

Si eu recunosc....

Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2011, ora 23:20

De la: 9am249382, la data 2011-12-01 16:52:44 eu stiu daca nu cumva, prin cine stie ce colt de jungla uitat de lume, nu exista un zeu caruia bastinasii i-au zis Bula ?
eu incerc sa spun ca asa cum nu poti explica in mod logic de ce ne indragostim....aaaa, sa nu-ncepi cu endorfine si eu stiu ce reactie chimica , ca aia e tot un EFECT fizic nascut in urma indragostirii ....tot asa nu se poate explica ce Este Dumnezeu ....nu putem vedea decit efectul si, nu rar se spune despre cite cineva : a innebunit de dragoste ....si cu Credinta e cam tot asa !

Si eu am crezut odata ca m-am smintit din dragoste dar dupa ceva timp m-am lamurit: fusese o boare care imi luase respiratia!
Cu credinta zicem noi ca e la fel mai ales cand facem nazbatii si apar consecintele. In loc sa spunem: cine m-a indemnat, rostim: ne-a pedepsit Dumnezeu! Cum am putea sa recunoastem in fata constiintei noastre greselile cotidiene?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2011, ora 06:13

Am spus ca exemplu de ceea ce nu se vede. Nu ca stapinire sau nu, neaparat.
Fiindca s-ar spune ca exista doar ce se vede.
Aia cu stapinitul imi scapa fiindca asa consider eu de cuviinta. Nu ma intereseaza stapinitul......in aceasta discutie. Si nu vreau sa duc discutia in aceasta directie.
Si eu consider ca macar atit avem dreptul sa stapinim si noi oamenii, propria noastra fiinta.
Eu personal nu am de gind sa cedez din ea altora.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Decembrie 2011, ora 07:10

De la: _gal_ina, la data 2011-12-02 23:20:44
De la: 9am249382, la data 2011-12-01 16:52:44 eu stiu daca nu cumva, prin cine stie ce colt de jungla uitat de lume, nu exista un zeu caruia bastinasii i-au zis Bula ?

Si eu am crezut odata ca m-am smintit din dragoste dar dupa ceva timp m-am lamurit: fusese o boare care imi luase respiratia!
Cu credinta zicem noi ca e la fel mai ales cand facem nazbatii si apar consecintele. In loc sa spunem: cine m-a indemnat, rostim: ne-a pedepsit Dumnezeu! Cum am putea sa recunoastem in fata constiintei noastre greselile cotidiene?

nu respiratia ne-o ia, ci mintile .... totul din noi se modifica in acea clipa ! atunci si numai atunci putem spune ca plutim de fericire , ajungind in al 9 .lea cer de fericire sau, ca l-am apucat de picior pe Dumnezeu !
cit despre ceealalta a ta, nu stiu ce sa-ti zic : oamenilor li s-a dat dreptul de a alege, punindu-li-se variantele-n fata ! deci ne apartine decizia luata....de ce sa dam vina pe altcineva ?
da' asta mi-aduce aminte de ce-mi spunea mama cind eram mica : ca pe un umar sta ingerasul meu ocrotitor si pe umarul celalalt, un dracusor ! si ca decite ori fac ceva, se bucura sau plinge unul sau celalalt !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Decembrie 2011, ora 07:15

De la: nastasemihail, la data 2011-12-03 06:13:59

Aia cu stapinitul imi scapa fiindca asa consider eu de cuviinta. Nu ma intereseaza stapinitul......in aceasta discutie. Si nu vreau sa duc discutia in aceasta directie.
Si eu consider ca macar atit avem dreptul sa stapinim si noi oamenii, propria noastra fiinta.

am inteles ce ai vrut sa demonstrezi ,dar, mai zic o data ce-am zis : Stapinim doar daca ne putem stapini ....in rest, ti se pare ca lumea asta , cu toate excesele ei de toate felurile, da dovada de Stapinire de Sine ?

Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 3 Decembrie 2011, ora 22:57

Cine este Dumnezeu? Inca nu ati aflat? E acela care nu ne lasa sa ne unim vointa in ceva ce sa semene cu o forta care sa ne elibereze! Este acela care nu ne atentioneaza cand fugim dupa o himera si credem ca am descoperit feicirea intro persoana de sex opus! Si mai cine este? In nici un caz nu e cel descris de biblie.

Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri. Dorina
Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2011, ora 23:02

De la: 9am249375, la data 2011-12-03 22:57:18Cine este Dumnezeu? Inca nu ati aflat? E acela care nu ne lasa sa ne unim vointa in ceva ce sa semene cu o forta care sa ne elibereze! Este acela care nu ne atentioneaza cand fugim dupa o himera si credem ca am descoperit feicirea intro persoana de sex opus! Si mai cine este? In nici un caz nu e cel descris de biblie.

Acela nu-i dumnezeu decat in mintea ta! Dumnezeul e in noi! Mai citeste si altceva decat biblia!

Fosta membra 9am.ro

163 mesaje
Postat pe: 3 Decembrie 2011, ora 23:05

De la: _gal_ina, la data 2011-12-03 23:02:06
De la: 9am249375, la data 2011-12-03 22:57:18Cine este Dumnezeu? Inca nu ati aflat? E acela care nu ne lasa sa ne unim vointa in ceva ce sa semene cu o forta care sa ne elibereze! Este acela care nu ne atentioneaza cand fugim dupa o himera si credem ca am descoperit feicirea intro persoana de sex opus! Si mai cine este? In nici un caz nu e cel descris de biblie.

Acela nu-i dumnezeu decat in mintea ta! Dumnezeul e in noi! Mai citeste si altceva decat biblia!

Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri. Dorina
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 4 Decembrie 2011, ora 19:29

----------------------
Dumnezeu este in noi daca facem binele si-L ascultam prin credinta.Dar cine face raul in el vine diavolulu,si nu unul ci o herghelie,sau o leciune.Dumnezeu nu locuieste in omul pacatos.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Decembrie 2011, ora 02:24

De la: 9am249382, la data 2011-12-01 14:56:55multumesc @Yorick, ptr sinceritate si-ti port si eu aceeasi simpatie ....si tie si lui @SIL 100
acum :

greu cu logica, n-am ce-ti face.

Totusi, sa incercam altfel:

1+1=2 . Corect? DA! Prin urmare "dumnezeu" nu exista.

Nu te grabi, pana nu-ti explic ce-am vrut sa zic. M-am folosit de tactica ta absurda de a rosti o propozitie la nimereala , care poate chiar fi si adevarata intr-un anumit context , pentru ca apoi sa sari la o analogie prin care chipurile iti imaginezi ca ai zis ceva de valoare despre existenta divinitatii.
Asta este o eroare logica. Analogiile pot fi folosite pentru a zugravi mai simplu o idee, insa ele nu demonstreaza in nici un fel valabilitatea ideii.
Exemplul meu era menit tocmai sa iti arate asta. Daca spun o propozitie valabila, nu pot pretinde ca si propozitia imediat urmatoare este valabila. Ele pot fi cantarite independent una de alta, pentru a determina valabilitatea fiecareia dintre ele.
Tu in schimb nu faci nimic altceva decat sa arunci propozitii la nimereala. Asta e tiparul :

TU: "exista un alt plan al realitatii, unde salasluieste divinitatea"
EU: "si pe ce te bazezi cand spui asta?"
TU: "pe faptul ca 1+1=10 in sistem binar"
EU: "ce legatura are una cu alta?"

Intelegi oare? Faptul ca poti rosti o propozitie valabila , nu indica in nici un fel ca cealalta propozitie era valabila, DECAT DACA au legatura logica. In cazul tau nu au. Nu ai facut nimic care sa te scape de datoria de a demonstra ceva despre pretentile exprimate in prima propozitie. Propozitia a doua putea la fel de bine sa fie : "ratele stiu sa inoate" . Era tot o propozitie valabila, insa cu aceeasi relevanta fata de subiect.

Pretentiile despre "planul realitatii" pe care tu in atingi iar eu nu , pe langa faptul ca-s arogante , sunt si lipsite de fundament. Cel putin nu ai oferit unul pana acum. Si gandeste-te la faptul ca exista oameni care se cred Napoleon. E oare posibil sa aiba dreptate , insa tu sa nu observi asta , deoarece nu accezi la acea "realitate" a lor?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Decembrie 2011, ora 02:45

De la: 9am121159, la data 2011-11-25 11:19:12
Este logic Yoric.Daca studiezi o carte de prajituri,faci prajituri daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de bucate,gatesti bine daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de chimie,reusesti experientele daca respecti ce este scris.Tot asa ,daca studiezi Biblia ajungi in viata vesnica si ai un loc in Imparatia lui Dumnezeu daca respecti ce este scris in ea prin credinta.Ce castigati voi care va impotriviti adevarului?

Serios?
Hmm.. pai in cartea de chimie zice ca apa e H2O si alcoolul de beut este C2H5OH.
Acu ia spuneti-mi conform cartii dumneavoastra de "bucate" de unde apar atomii aia de carbon acolo? Ca tare as vrea sa fac sa curga vin la chiuveta la mine acasa. Pana acu' eu ca fraieru' ma duceam si cumparam de la magazin.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Decembrie 2011, ora 03:15

De la: 9am249382, la data 2011-12-02 17:18:18
m-am intors sa recitesc @yorick, ptr. ca asa mi-ai recomandat si, uite ce frumoasa e fraza ta in care-mi zici ca 1+1= 1 e o propozitie valida strict ca poezie , niciodata-n realitate ....nu-i asa ca n-ai sa recunosti ca te-ai pripit cu judecata ? in sfirsit ! altceva vreau sa-ti spun ....tot o poezie, metafora sau poveste, ca tot am intrat in sezonul povestilor de iarna ....n-am zis de Craciun, vezi ? m-am abtinut !
deci , povestea mea se leaga de pupatul pe talpa....pe calcii ! pffffi ce frumos si ce SIMBOLISTICA se ascunde aici si nu numai simbolistica ,dar si practica aplicata strict pe talpa ? stii ca acolo fiecare organ din organism are un punct de acupunctura ? si ca stimularea lor cu mina, cu degetele , etc.ca se poate face si presopunctura, are efect benefic asupra intregului organism si daca apesi, mingii pe punctele ALEA speciale se stimuleaza si erectie si apetit sexual , diminueaza disfunctii ale aparatului sexual si ca in acest tablou, Calciul e un loc foarte special ? ca femeile cochete din alte timpuri , isi vopseau calciiele cu rosu ca sa fie atragatoare ? ca nu intimplator Ahile avea un calcii vulnerabil , ca atunci cind te-ndragostesti ti se aprind calcaiele sau ca-ti sfiriie calciiele dupa cineva ....iata expresii ce vorbesc tocmai depre asta si ca, printre altele, Eva a fost muscata de sarpe de calcii si trimisa apoi pe Pamint ca sa se sporeasca , impreuna cu Adam , populind spatiul pus la dispozitie ptr. a capata ce si-au dorit : CUNOASTEREA ?

Acupunctura nu e nimic mai mult decat placebo. Iar povestea cu organele si corespondenta lor pe talpa.. e doar o poveste de luat banii la fraieri.
Poate ca nu ai aflat, insa se fac autopsii de ceva vreme.. Cateva secole probabil. Medicii au invatat multe ca urmare a acestor autopsii, da' stii ce anume nu au gasit? Nici urma de nerv care sa mearga de la ficat la calcai. Sau de la sex la calcai. Sau de la laringe la calcai. etc....
Toti merg in cap. La creier adica. Desigur, poti sa inventezi tot soiul de metode fantasmagorice prin care nervii din calcai declanseaza ceva in cap , care pe urma se transmite la ficat. Sau sex. Sau laringe. etc. Problema apare insa cand ti se solicita sa zici "pe ce te bazezi".
Evident, cata vreme nu trebe sa dovedesti vreo afirmatie poti zice orice.

Calcaiul e un loc special? Ma doare in cot de asta! Iti place cum am cotit-o? Abilitatea asta e determinata de faptul ca mi-am ros coatele pe bancile scolii, n-am umblat cu coate-goale. Ma rog, probabil nu e ultima data cand ne dam coate.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2011, ora 08:46

De la: Yorick, la data 2011-12-05 03:15:24
De la: 9am249382, la data 2011-12-02 17:18:18

Acupunctura nu e nimic mai mult decat placebo. Iar povestea cu organele si corespondenta lor pe talpa.. e doar o poveste de luat banii la fraieri.
Poate ca nu ai aflat, insa se fac autopsii de ceva vreme.. Cateva secole probabil. Medicii au invatat multe ca urmare a acestor autopsii, da' stii ce anume nu au gasit? Nici urma de nerv care sa mearga de la ficat la calcai. Sau de la sex la calcai. Sau de la laringe la calcai. etc....
Toti merg in cap. La creier adica. Desigur, poti sa inventezi tot soiul de metode fantasmagorice prin care nervii din calcai declanseaza ceva in cap , care pe urma se transmite la ficat. Sau sex. Sau laringe. etc. Problema apare insa cand ti se solicita sa zici "pe ce te bazezi".
Evident, cata vreme nu trebe sa dovedesti vreo afirmatie poti zice orice.

Calcaiul e un loc special? Ma doare in cot de asta! Iti place cum am cotit-o? Abilitatea asta e determinata de faptul ca mi-am ros coatele pe bancile scolii, n-am umblat cu coate-goale. Ma rog, probabil nu e ultima data cand ne dam coate.

in ce sens ai folosit expresia "a ne da coate " ? ca eu stiu ca-nseamna a ne ralia ptr. a ironiza pe cineva, ceva si nicidecum de a ne razboi intre noi !

P.S
parca ziceai ca urasti Dogmatismul ! zau ?
o sa-i spun lui Mos Niculae sa-ti puna o nuielusa-n ghetute , asta daca-l prind la telefon, ca-i cam ocupat in perioada asta !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2011, ora 09:00

De la: Yorick, la data 2011-12-05 02:24:22
acum :

greu cu logica, n-am ce-ti face.

Totusi, sa incercam altfel:

1+1=2 . Corect? DA! Prin urmare "dumnezeu" nu exista.

Nu te grabi, pana nu-ti explic ce-am vrut sa zic. M-am folosit de tactica ta absurda de a rosti o propozitie la nimereala , care poate chiar fi si adevarata intr-un anumit context , pentru ca apoi sa sari la o analogie prin care chipurile iti imaginezi ca ai zis ceva de valoare despre existenta divinitatii.
Asta este o eroare logica. Analogiile pot fi folosite pentru a zugravi mai simplu o idee, insa ele nu demonstreaza in nici un fel valabilitatea ideii.
Exemplul meu era menit tocmai sa iti arate asta. Daca spun o propozitie valabila, nu pot pretinde ca si propozitia imediat urmatoare este valabila. Ele pot fi cantarite independent una de alta, pentru a determina valabilitatea fiecareia dintre ele.
Tu in schimb nu faci nimic altceva decat sa arunci propozitii la nimereala. Asta e tiparul :

TU: "exista un alt plan al realitatii, unde salasluieste divinitatea"
EU: "si pe ce te bazezi cand spui asta?"
TU: "pe faptul ca 1+1=10 in sistem binar"
EU: "ce legatura are una cu alta?"

Intelegi oare? Faptul ca poti rosti o propozitie valabila , nu indica in nici un fel ca cealalta propozitie era valabila, DECAT DACA au legatura logica. In cazul tau nu au. Nu ai facut nimic care sa te scape de datoria de a demonstra ceva despre pretentile exprimate in prima propozitie. Propozitia a doua putea la fel de bine sa fie : "ratele stiu sa inoate" . Era tot o propozitie valabila, insa cu aceeasi relevanta fata de subiect.

Pretentiile despre "planul realitatii" pe care tu in atingi iar eu nu , pe langa faptul ca-s arogante , sunt si lipsite de fundament. Cel putin nu ai oferit unul pana acum. Si gandeste-te la faptul ca exista oameni care se cred Napoleon. E oare posibil sa aiba dreptate , insa tu sa nu observi asta , deoarece nu accezi la acea "realitate" a lor?

undeva pe topicul asta am spus ca Dumnezeu suntem noi ....adica 1om+1om+1om +1 om +1om +1om....= Multimea lui 1 ....a Umanitatii , adica .....pe care eu o identific a fi Creeatorul ei, exact la fel cum un tablou, mai multe tablouri , o intreaga creeatie a unui pictor il defineste si-l reprezinta , facindu-l , astfel, cunoscut celorlalti prin intreaga sa creeatie ! te deranjeaza ca eu gindesc asa ? de ce ? ptr. mine Lumea e un miracol de care nu contenesc sa ma incint, ptr. tine nu si tot ceri dovezi ca sa-ti demonstrez trairea mea....n-am si ce am, nu te intereseaza pe tine ! ce sa fac mai mult decit sa-mi para rau ptr. tine ?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 6 Decembrie 2011, ora 01:56

De la: nastasemihail, la data 2011-12-03 06:13:59

Of,of....nu contează că nu se văd ....contează că se pot MĂSURA!...de-aia știm că există...că avem aparate ce le detectează!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 6 Decembrie 2011, ora 12:04

Este logic Yoric.Daca studiezi o carte de prajituri,faci prajituri daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de bucate,gatesti bine daca respecti retetele.Daca studiezi o carte de chimie,reusesti experientele daca respecti ce este scris.Tot asa ,daca studiezi Biblia ajungi in viata vesnica si ai un loc in Imparatia lui Dumnezeu daca respecti ce este scris in ea prin credinta.Ce castigati voi care va impotriviti adevarului?

--------
Serios?
Hmm.. pai in cartea de chimie zice ca apa e H2O si alcoolul de beut este C2H5OH.
Acu ia spuneti-mi conform cartii dumneavoastra de "bucate" de unde apar atomii aia de carbon acolo? Ca tare as vrea sa fac sa curga vin la chiuveta la mine acasa. Pana acu' eu ca fraieru' ma duceam si cumparam de la magazin.
-------------
Retine Yorick ca betiviiiii nu pot sa intre in Imparatia lui Dumnezeu,si tu vrei sa curga vin la chiuveta? Din aceasta cauza iubiti voi stiinta ca vreti sa mancati si sa beti fara munca.......dar nu se poate.Singurul care te iubeste cu adevarat este Dumnezeu,asculta-L.

Pagini: << 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: