Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Noiembrie 2011, ora 22:35
De la: eugenb, la data 2011-11-06 20:57:22De la: 9am121159, la data 2011-11-06 19:11:46 Eu sant femeie,nu sant la popi si nu ti-am luat nici-un banut.......nu generaliza. Am citit toate comentariile anterioare și am ajuns la concluzia că ....vă faceți că nu înțelegeți, așa că mă văd obligată să vă explic ce-au vrut să scoată în evidență cei la care le-ați răspuns!!!! Nu mă interesează dacă aveți sau nu rude care fac parte din tagma bisericească....eu doar mă întreb de ce săriți cu așa mare patos în apărarea lor... Eu sau neamul meu n-am avut parte de nici un ajutor din partea bisericii...care indiferent că vreți sau nu să recunoașteți, cei de mai sus, au avut dreptate, este plătită din banii mei, a lui Gigel și toți ceilalți....indiferent că ne convine ori ba! TAXELE și IMPOZITELE....se duc la BUGETUL STATULUI ...de unde IDIOȚII DIN GUVERN îi împart! Taxele și impozitele sunt strânse de la noi....partea care nu ne convine nouă, este că o parte din acei bani (cantitate deloc neglijabilă) se duce la biserică și INCLUSIV SALARIILE POPILOR. Nu se pune problama că "nu respectăm autoritatea staului și conducătorii acesteia"...RESPECTUL SE CÂȘTIGĂ dragă domnule....nu se dă așa aiurea, doar pentru că într-o campanie electorală a prostit "pupătorii de oase", cu 2Kg de zahăr și ouăle lui Năstase (dacă mă-nțelegeți ce vreau să spun!?). Dacă la conducere sunt niște cretini...n-ai cum să-i respecți!!!! Dacă ați încercat să argumentați că este necesar ca popimea să primească bani din bugetul statului (adică din buzunarul nostru, al tuturor plătitorilor de taxe și impozite), prin faptul că dvs. sunteți de acord....lăsați-o baltă....aceasta nu este o argumentație, atât timp cât sunt persoane care nu doresc asta. Biserica, ar trebui să se descurce singură, așa cum o fac și celelalte culte! În cea mai democrată țară de pe Terra, nu se dau bani de la buget pentru biserică....este aberant!!!!! Chiar credeți că pe guvernanții noștrii îi doare așa tare de "nemurirea sufletului neamului românesc"??? sincer?! Măcar știți a cât-a putere în stat este biserica? De ce creți că primește biserica bani de la stat??? Sunt chiar curioasă de răspunsul pe care-l dați...îl aștept cu nerăbdare
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
NAPASTA 6 mesaje Membru din: 18/11/2011 |
Postat pe: 18 Noiembrie 2011, ora 07:18
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
NESIMTITUL 786 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: Cluj |
Postat pe: 18 Noiembrie 2011, ora 10:07
De la: NAPASTA, la data 2011-11-18 07:18:23De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund. Vezi ce gaozar esti ! Daca nu aveai un dobitoc nesimțit ca mine sa-l bagi la inaintare ,erai suspendat de mult !
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 18 Noiembrie 2011, ora 14:09
Problema cea mai grea este ca oamenii nu mai cred in Dumnezeu,creatorul lor ,care-i hraneste zi de zi sau nici hrana nu o vedeti.
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 18 Noiembrie 2011, ora 18:11
De la: gabigabi, la data 2011-04-06 08:03:17De la: symy1, la data 2011-04-05 22:24:22De la: gabigabi, la data 2011-04-05 18:15:46eh, Simy, ne-a batut destul cu vorba, ieri dar, vezi tu cum oamenii nu asculta nici macar de propriile sfaturi ? spunea, si pe buna dreptate ca, vorbind, fiecare cuvint ne destructureaza si ca ar trebui sa TACEM....desigur, de aici vine si vorba cu Tacerea e de Aur ....dar la ce iures de vorbe grele, mai ales, a revarsat el aici in spatiul public, a fost atit de mare ca s-a destructurat si a disparut de pe forum ....a pilpiit s'un pic de gladylf si gata, s-a dus ! am avut o nostalgie si m-am apucat sa recitesc din vechile postari....oau, ce frumoase si aprinse discutii ! ce-ati patit fratilor de v-ati inmuiat asa ? hai, la treaba, va astept !
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2011, ora 14:10
În consiliul ceresc, s-a luat măsura ca oamenii, desi păcătosi, să nu piară în neascultarea lor, ci, prin credința în Hristos ca Înlocuitor și Garant al lor, să devină aleșii lui Dumnezeu, rânduiți mai dinainte să fie înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale. Dumnezeu vrea ca toți oa menii să fie mântuiți; pentru că au fost luate toate măsurile prin oferirea singurului Său Fiu ca preț de răscumpărare pentru om. Cei care vor pieri vor pieri pentru că refuză să fie înfiați de Dumnezeu, prin Isus Hristos. Mândria îl împiedică pe om să accepte măsurile luate pentru mântuire. Însă meritul omului nu va face ca sufletul să fie acceptat în prezența lui Dumnezeu. Lucrul care îl va face pe om să fie primit de Dumnezeu este harul lui Hristos atribuit omului prin credința în Numele Său. Nu putem lua faptele sau avântul de moment al emoțiilor drept dovadă că suntem aleșii lui Dumnezeu, fiindcă aleșii Săi sunt aleși prin Hristos. Ellen G. White, Chosen in Christ, Signs ofthe Times, 2 ian. 1893
|
Lylu67 1052 mesaje Membru din: 30/08/2011 Oras: Arad |
Postat pe: 19 Noiembrie 2011, ora 14:53
De la: NAPASTA, la data 2011-11-18 07:18:23De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund. Hai taci puisor....ca trece si asta
|
marcone 16 mesaje Membru din: 6/07/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 19 Noiembrie 2011, ora 20:05
raspunsul este citatul lui issus:uita-te in oglinda si il vezi pe d-zeu.problema este ca il vedem si pe satana
.deci ne nvartim in jurul cozii,da-mi vina pe imaginar dar vinovatii santem noi
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 163 mesaje Membru din: 12/10/2011 |
Postat pe: 20 Noiembrie 2011, ora 08:24
De la: DORIN__538_A, la data 2011-11-08 20:25:13De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund. Si cat te costa? (Nu rugaciunile ci un sejur de 21 de zile sau cate-or fi)?
Raporteaza abuz de limbaj
Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri.
Dorina
|
|
Fosta membra 9am.ro 766 mesaje Membru din: 14/10/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Noiembrie 2011, ora 09:38
De la: 9am121159, la data 2011-11-19 14:10:47În consiliul ceresc, s-a luat măsura ca oamenii, desi păcătosi, să nu piară în neascultarea lor, ci, prin credința în Hristos ca Înlocuitor și Garant al lor, să devină aleșii lui Dumnezeu, rânduiți mai dinainte să fie înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale. Dumnezeu vrea ca toți oa menii să fie mântuiți; pentru că au fost luate toate măsurile prin oferirea singurului Său Fiu ca preț de răscumpărare pentru om. Cei care vor pieri vor pieri pentru că refuză să fie înfiați de Dumnezeu, prin Isus Hristos. Mândria îl împiedică pe om să accepte măsurile luate pentru mântuire. Însă meritul omului nu va face ca sufletul să fie acceptat în prezența lui Dumnezeu. Lucrul care îl va face pe om să fie primit de Dumnezeu este harul lui Hristos atribuit omului prin credința în Numele Său. Nu putem lua faptele sau avântul de moment al emoțiilor drept dovadă că suntem aleșii lui Dumnezeu, fiindcă aleșii Săi sunt aleși prin Hristos. Ellen G. White, Chosen in Christ, Signs ofthe Times, 2 ian. 1893 Si noi trebuie sa credem numai ca e strain de neamul nostru ori sa ne dam seama ca sunt nebuni pe tot pamantul? Cum adica "In consiliul ceresc"? In ce loc de pe pamant sau aiurea s-a tinut acest consiliu ceresc? Asa in neant se facea prezenta membrilor, pardon duhurilor? Deci suntem infiati dupa buna placere a lui Hristos? De unde stie autorul ce vrea Dumnezeu care si-a oferit (greseala capitala, nu fiul ci fiul Duhului!), ca pret de rascumparare. Oare ne prostim de tot? Nu ne ajung oscioarele la care ne inghesuim sa le atingem; nu ne ajunge birul pe care trebuie sa-l dam popilor care il reprezinta pe Dumnezeu? Cand o sa ne trezim sa vedem ca totdeauna au existat clase de exploatare paralele: una prin legi aspre si cealalta prin supunere cu teama ca nu vom fi acceptati acolo unsde se tin consiliile. Cata lipsa de imaginatie trebuie sa avem ca sa ne speriem?
Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
|
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2011, ora 10:40
@ Galina, te-am mai intrebat o data si nu mi-ai raspuns : daca Dumnezeul Tau seamana cu al meu si a altora, ca nu suntem noi unicate din pct. asta de vedere, atunci DE CE te / va deranjeaza Dumnezeul acelora care nu-l pot gasi decit in mod organizat - adica l-au inchis intr-un sistem, o institutie, o carte, desi EL E ACELASI PRETUTINDENI, ptr. TOTI !? de ce atita ura si dispret , daca ai inteles ca El e atit de PERSONAL si ni se adreseaza fiecaruia dintre noi pe masura puterii noastre de intelegere ?
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2011, ora 18:21
De la: 9am249382, la data 2011-11-20 10:40:30@ Galina, te-am mai intrebat o data si nu mi-ai raspuns : daca Dumnezeul Tau seamana cu al meu si a altora, ca nu suntem noi unicate din pct. asta de vedere, atunci DE CE te / va deranjeaza Dumnezeul acelora care nu-l pot gasi decit in mod organizat - adica l-au inchis intr-un sistem, o institutie, o carte, desi EL E ACELASI PRETUTINDENI, ptr. TOTI !? de ce atita ura si dispret , daca ai inteles ca El e atit de PERSONAL si ni se adreseaza fiecaruia dintre noi pe masura puterii noastre de intelegere ? Gabita, intai o sa-ti scriu o intamplare care nu ma lasa sa gandesc consecvent, profund. Duminica am fost la sora mea (nu scriu nici localitatea si nici numele ei pentru ca ai vazut ce repede sunt depistata!), sa aniversam 82 de ani ai celui care mi-a fost cumnat, nas de cununie, cumatru ca i-am botezat primul copil. El a tinut foarte mult sa merg desi il mai vazusem cu cateva luni inainte. Am ramas peste noapte pentru ca nu a avut cine sa ma conduca la gara care e la trei km de localitate(toti consumasera nitel alcool si nu am vrut sa riste). Ne-am culcat pe la ora doua, eu intr-o camera dintr-o anexa a casei. Dupa doua ore a venit sora mea si m-a trezit ca murit cumnatul. Am ramas la ea pana ieri. Inca nu mi-am revenit pentru ca asa s-a intamplat si cu una din bunicile mele. Dupa ce am fost la ea a spus: Acum ca te-am vazut si pe tine pot sa mor. Eu am plecat si ea a murit. Acum vezi de ce spun "Dumnezeul meu"? Stiu ca e unic si ca e acelasi pentru toti dar pentru ca in subconstient il simt aparte imi permit sa zic ca e al meu. Eu mai sus am criticat textul propriu zis ca nu pot accepta aberatiile alea. Citeste si tu atenta si o sa te minunezi. Deocamdata atat.
|
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2011, ora 18:50
@Galina, ESENTIALUL in textul meu era altul si-l voi relua Altfel, cu alte cuvinte si, poate -poate se va recepta : DACA STII ce-ai scris, atunci DE CE NU poti accepta ca unii NU au ajuns la nivelul tau de a avea o relatie personala cu Dumnezeu- caci asta-i rostul : REVELAREA lui Dumnezeu in Inima noastra ? ii admir si inteleg zelul dnei @159 , dar domnia sa are nevoie de un CADRU ORGANIZAT ,institutionalizat , cu biserica, cu un preot si o carte ....cei ce cauta acest cadru ,sunt intocmai ca acei copii de cl. I si biserica e scoala, biblia este abecedarul si preotul ii este invatatorul ! DE CE NU LE PUTETI ACCEPTA NEVOIA de a ajunge si ei la ceea ce zici ca stii tu ?asta era intrebarea mea : de ce atita ura si dispret ? !
n-am inteles ce-ai vrut sa spui cu povestirea ta, insa ? te miri si te-ntrebi de ce mor oamenii din preajma ta sau ce ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 01:11
De la: 9am121159, la data 2011-11-18 14:09:32Problema cea mai grea este ca oamenii nu mai cred in Dumnezeu,creatorul lor ,care-i hraneste zi de zi sau nici hrana nu o vedeti. Hmm.. Fara sa ma ridic EU personal din pat si sa merg la piata sa iau cartofi, carnati si rosii nu vad nici un gram de mancare pe masa mea. Deasemeni, daca niste OAMENI nu pun cartofii in camion , acestia nu ajung la piata de unii singuri. Deasemeni daca alti OAMENI nu cultiva si apoi nu culeg cartofii, acestia nu au cum sa apara in camion, din neant... Asa ca poate te gandesti un pic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 01:42
De la: eugenb, la data 2011-11-06 19:55:28 Cred ca ar trebui sa reflectezi un pic asupra conceptului de "folositor statului" pe care il folosesti in pasajul de mai sus. Sa exemplific: hai sa presupunem ca statul ar colecta bani pentru bordeluri. Hai sa presupunem deasemeni ca atat eu cat si tu platim 2 lei impozit, care se duc la aceste bordeluri. Hai sa presupunem insa ca eu trec pragul bordelurilor, iar tu nu. Faptul ca eu ma folosesc de banii tai luati ca impozit in acest fel, ti s-ar parea corect? Daca nu ti s-ar parea corect, atunci nu imi servi povesti despre ce e "folositor statului". Cine vrea sa treaga pragul bordelului, sa scoata singur bani din propriul buzunar. Insa, daca cumva ti s-ar parea corect, contacteaza-ma cu mesaj privat ca sa stabilim cum sa ne intalnim sa imi dai 2 lei. (Nota bene: accept cate 2 lei de la toti cei carora li se pare corect sistemul descris mai sus). De la: eugenb, la data 2011-11-06 19:55:28 Din cate stiu eu bisericile nu prea platesc taxe. Poate doar in anumite conditii: cand depasesc 15000 EUR pe an (care e nontaxabil) si nici macar atunci nu pentru orice categorie de venituri. Sursa: fiscalitatea.manager.ro/aspecte-fiscal-contabile-privind-unitati... Scrie aici: "Cultele religioase sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru urmatoarele venituri: venituri obtinute din producerea si valorificarea obiectelor si produselor necesare activitatii de cult, venituri obtinute din chirii, alte venituri obtinute din activitati economice, venituri din despagubiri in forma baneasca, obtinute ca urmare a masurilor reparatorii prevazute de legile privind reconstituirea dreptului de proprietate." Adica daca vand lumanari la biserica , alea intra in categoria "obiecte si produse necesare activitatii de cult". Poti sa vinzi 1 milion de lumanari si nu platesti taxe la ele.... Ain't reality a bitch? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 09:34
De la: Yorick, la data 2011-11-21 01:11:38De la: 9am121159, la data 2011-11-18 14:09:32Problema cea mai grea este ca oamenii nu mai cred in Dumnezeu,creatorul lor ,care-i hraneste zi de zi sau nici hrana nu o vedeti. uffff dar si daca ar disparea hrana de pe pamint, iaca asa : brusc ? ....desigur, e o presupunere ce frizeaza absurdul, dar sa nu zici hop pina nu sari, ca nu se stie niciodata ! P.S. unde ne intilnim sa-ti dau cei 2 lei ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 163 mesaje Membru din: 12/10/2011 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 14:55
De la: 9am121159, la data 2011-11-19 14:10:47În consiliul ceresc, s-a luat măsura ca oamenii, desi păcătosi, să nu piară în neascultarea lor, ci, prin credința în Hristos ca Înlocuitor și Garant al lor, să devină aleșii lui Dumnezeu, rânduiți mai dinainte să fie înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale. Dumnezeu vrea ca toți oa menii să fie mântuiți; pentru că au fost luate toate măsurile prin oferirea singurului Său Fiu ca preț de răscumpărare pentru om. Cei care vor pieri vor pieri pentru că refuză să fie înfiați de Dumnezeu, prin Isus Hristos. Mândria îl împiedică pe om să accepte măsurile luate pentru mântuire. Însă meritul omului nu va face ca sufletul să fie acceptat în prezența lui Dumnezeu. Lucrul care îl va face pe om să fie primit de Dumnezeu este harul lui Hristos atribuit omului prin credința în Numele Său. Nu putem lua faptele sau avântul de moment al emoțiilor drept dovadă că suntem aleșii lui Dumnezeu, fiindcă aleșii Săi sunt aleși prin Hristos. Ellen G. White, Chosen in Christ, Signs ofthe Times, 2 ian. 1893 E normal ca un om sa-si imagineze orice profitand de Biblie. Bine ca am aflat ca a scris articolul in anul 1893. Prin dorinta de a se afirma nu a facut decat sa dea o palma religiei. Raporteaza abuz de limbaj
Nefericirea este o avertizare de a merge mai departe, nu de a sta jos; marile evenimente sentimentale sunt intotdeauna esecuri.
Dorina
|
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 19:02
Problema cea mai grea este ca oamenii nu mai cred in Dumnezeu,creatorul lor ,care-i hraneste zi de zi sau nici hrana nu o vedeti.
---------- Hmm.. Fara sa ma ridic EU personal din pat si sa merg la piata sa iau cartofi, carnati si rosii nu vad nici un gram de mancare pe masa mea. Deasemeni, daca niste OAMENI nu pun cartofii in camion , acestia nu ajung la piata de unii singuri. Deasemeni daca alti OAMENI nu cultiva si apoi nu culeg cartofii, acestia nu au cum sa apara in camion, din neant... Asa ca poate te gandesti un pic. -------------- Ioel 1/9Au încetat darurile de mâncare și jertfele de băutură din Casa Domnului; preoții, slujitorii Domnului, jelesc. 10Câmpia este pustiită, pământul întristat, căci grâul este nimicit, mustul a secat, untdelemnul nu mai este. 11Înmărmuriți, plugari, văitați-vă, vieri, din pricina grâului și orzului, căci bucatele de pe câmp sunt pierdute. 12Via este prăpădită, smochinul este veștejit, rodiul, finicul, mărul, toți pomii de pe câmp, s-au uscat... Și s-a dus bucuria de la copiii oamenilor! 13Încingeți-vă, preoți, și plângeți! Bociți-vă, slujitori ai altarului; veniți și petreceți noaptea îmbrăcați cu saci, slujitori ai Dumnezeului meu! Căci au încetat darurile de mâncare și jertfele de băutură din Casa Dumnezeului vostru. Dumnezeu spune "Cine nu munceste nici sa nu manance." Citeste versetele de mai sus,cand vor disparea roadele de pe camp,degeaba cultiva oamenii ca nu vor mai avea ce cara de pe camp si nici tu nu mai ai ce cara din magazine.Acum intelegi,ca oamenii sadesc dar cel ce face sa creasca este Dumnezeu.Daca ai crede ai gandi duhovniceste.Har si pace de la Dumnezeu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 20:14
dumnezeu este un Mos Craciun primitiv
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 22:26
De la: The_Mummy, la data 2011-11-21 20:14:09dumnezeu este un Mos Craciun primitiv Nu! Mos Craciun primitiv e mos Gerila! Dumnezeu e altcineva!
|
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 22:39
De la: 9am249382, la data 2011-11-20 18:50:07@Galina, ESENTIALUL in textul meu era altul si-l voi relua Altfel, cu alte cuvinte si, poate -poate se va recepta : DACA STII ce-ai scris, atunci DE CE NU poti accepta ca unii NU au ajuns la nivelul tau de a avea o relatie personala cu Dumnezeu- caci asta-i rostul : REVELAREA lui Dumnezeu in Inima noastra ? ii admir si inteleg zelul dnei @159 , dar domnia sa are nevoie de un CADRU ORGANIZAT ,institutionalizat , cu biserica, cu un preot si o carte ....cei ce cauta acest cadru ,sunt intocmai ca acei copii de cl. I si biserica e scoala, biblia este abecedarul si preotul ii este invatatorul ! DE CE NU LE PUTETI ACCEPTA NEVOIA de a ajunge si ei la ceea ce zici ca stii tu ?asta era intrebarea mea : de ce atita ura si dispret ? ! O sa-ti explic: De cate ori am vrut sa merg la bunica mea in 17 ani de zile nu am reusit. Mereu gaseam altceva in concediu si distanta mi se parea enorma. Intr-o zi mi-a venit un gand, mi-am luat imediat concediu de odihna si m-am dus direct la ea si apoi la parinti. Ei gandul acela zic eu ca a fost divin. Cand am ajuns acasa din concediu am gasit o scrisoare in care tata ma anunta ca dupa ce am plecat eu bunica a murit. Acum cu nasul meu (cumnat si cumatru) desi avea 82 de ani nimeni nu a banuit ca se va sfarsi. Am zis tot asa ca nu merg la aniversare. Dumnica dimineata m-am uitat la ceas si am vazut ca daca ma grabesc prind trenul si ajung la timp inainte de pranz. Pana in acea clipa nu m-am gandit absolut deloc la o iesire din casa. Acestea sunt motivele pentru care mi-L insusesc pe Dumnezeu! Sunt multe lucruri pe care nu vreau sa le fac stiind ca risc dar intr-o clipa de strafulgerare imi calc pe fire si imi iese bine. Eu am spus intotdeauna ca aici imi scriu parerile proprii si ca fiecare are dreptul sacru de a crede, a se ruga si a se mantui. Daca eu am indoieli in unele privinte nu inseamna ca scriindu-le urmaresc sa inlatur pe cineva de la credinta proprie. Te pup si cum se zice pe la noi: odihna placuta si vise (Doamne ce era sa scriu!!!) frumoase!
|
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 22:59
De la: 9am121159, la data 2011-11-21 19:02:40 Mda. Sa citesc versetele de mai sus... ok, le-am citit. 3 secunde irosite. Ceea ce e trist este ca dumneata nu reusesti sa faci distinctia intre realitate si basme. Ca altfel nu se explica de ce iti imaginezi ca versetele respective merita vreo atentie. Sa incerc sa iti explic. Citeste mai intai "Punguta cu doi bani". Vei observa acolo ca la finalul povestii mosul se trezeste stapan peste cirezi de vite, nenumarate oratanii si sipete cu galbeni. Si pe urma eu iti zic: motivul pentru care dumneata ai mancare acasa, este ca un cocos se duce lunar cu doi galbeni la banca si ii depune in contul pensiei dumitale (la cursul mediu pe acea luna galben/RON). Iar dumneata imi vei raspunde : "fugi dom'le de aici! Cine a mai auzit de un cocos care sa faca depuneri la banca?" Iar eu ti-as raspunde: "Citeste povestea cocosului cu punguta cu doi bani, drept dovada ca cocosul exista si iti trimite bani lunar". Acum intelegi ca oamenii emit carduri bancare, dar cel ce face depuneri in cont este Cocosul Invizibil ? Daca ai gandi ai crede in Cocos. Har si pace de la Cocosul Mult Prea Milostiv! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2011, ora 23:33
De la: Yorick, la data 2011-11-21 22:59:14De la: 9am121159, la data 2011-11-21 19:02:40 'Yorick' esti de milioane! Oare s-a inteles cum e cu...culesul? Daca cei care au scris Biblia ar invia si ar vedea cam cum e pe lumea asta si s-ar adapa din stiinta zilelor noastre; daca ar vrea sa citeasca din nou textele scrise de ei s-ar minuna si nu ar recunoaste, ba mai mult ar incerca s-o repare: o reparatie capitala (in tehnica RK, adica peste 60%)! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2011, ora 14:35
Mda. Sa citesc versetele de mai sus... ok, le-am citit. 3 secunde irosite.
Ceea ce e trist este ca dumneata nu reusesti sa faci distinctia intre realitate si basme. Ca altfel nu se explica de ce iti imaginezi ca versetele respective merita vreo atentie. Sa incerc sa iti explic. Citeste mai intai "Punguta cu doi bani". Vei observa acolo ca la finalul povestii mosul se trezeste stapan peste cirezi de vite, nenumarate oratanii si sipete cu galbeni. Si pe urma eu iti zic: motivul pentru care dumneata ai mancare acasa, este ca un cocos se duce lunar cu doi galbeni la banca si ii depune in contul pensiei dumitale (la cursul mediu pe acea luna galben/RON). Iar dumneata imi vei raspunde : "fugi dom'le de aici! Cine a mai auzit de un cocos care sa faca depuneri la banca?" Iar eu ti-as raspunde: "Citeste povestea cocosului cu punguta cu doi bani, drept dovada ca cocosul exista si iti trimite bani lunar". Acum intelegi ca oamenii emit carduri bancare, dar cel ce face depuneri in cont este Cocosul Invizibil ? Daca ai gandi ai crede in Cocos. Har si pace de la Cocosul Mult Prea Milostiv! ------ Nu uita Galina ca si eu la randul meu,am fost cocosul care depunea bani la banca pentru alti pensionari.Cand am citit prima data Biblia si am vazut ca nu se mananca animalele necurate,ex.iepurele,porcul ,camila,am ingenunchiat si am zis "Doamne daca este adevarat ce scrie in cartea aceasta,iar eu cresc iepuri si-i mananc,fa prin minunea Ta sa moara toti deodata,picior sa nu ramana si sa nu apuc sa mananc carne din ei".Rugaciunea s'a implinit intocmai.Deci tot ce este scris in Biblie nu sant basme asa cum este gandirea ta,ci toate versetele sant adevarate.Stiu ca eu nu te pot convinge,dar Dumnezeu te poate convinge cu conditia sa crezi in El.Roaga-te ,credinta este un dar de la Dumnezeu care se capata la cerere.Poate ca in viata ta ai plantat cate ceva,dar ai fost tu in stare sa cresti macar o varza?Mai gandeste-te,caci tot ce este plantat de om este crescut de Dumnezeu care le-a creat.Multa pace,lumina,adevar de la Dumnezeu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2011, ora 17:19
De la: The_Mummy, la data 2011-11-21 20:14:09dumnezeu este un Mos Craciun primitiv ce faci, mumie, unde ai disparut ? ai mai iesit pe forum sa-ti incalzesti oscioarele ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Noiembrie 2011, ora 17:28
De la: 9am121159, la data 2011-11-22 14:35:15Mda. Sa citesc versetele de mai sus... ok, le-am citit. 3 secunde irosite. Pot sa-ti sugerez ceva? Mai repeta o data experimentul cu iepurii... Poate ceea ce s-a intamplat atunci a fost o simpla coincidenta. Sunt numeroase exemple in stiinta cand un cercetator a crezut ca a inteles ceva dintr-un experiment cand de fapt ceea ce intelesese el era gresit. Exemplul care imi vine acum in minte este cel cu grupa sanguina: s-a observat ca dintre cei care primeau sange prin transfuzii unii mureau dupa putin timp in timp ce altii supravietuiau. Cercetari ulterioare au stabilit ca pentru o transfuzie reusita e nevoie de un sange de un anumit tip (care sa fie compatibil cu grupa de sange a celui care primeste). |
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2011, ora 17:46
De la: Sil100, la data 2011-11-22 17:28:03De la: 9am121159, la data 2011-11-22 14:35:15Mda. Sa citesc versetele de mai sus... ok, le-am citit. 3 secunde irosite. dar mai exista o varianta : Puterea Gindului ei ! atit de tare si-a dorit o confirmare prin moartea iepurasilor, ca prin privirea aruncata asupra lor le-a modificat starea pin' la a-i omori ! |
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2011, ora 18:09
De la: Sil100, la data 2011-11-22 17:28:03De la: 9am121159, la data 2011-11-22 14:35:15 Sugestia ar fi buna daca .. nu ar cadea pe pamant sterp (ca sa ma folosesc de o pilda din scriptura). Adesea ma intreb ce fel de argumentatie logica poate fi folosita intr-o discutie cu cineva care nu intelege logica. Si ma apuca cateodata amaraciunea. |
|
Postat pe: 22 Noiembrie 2011, ora 18:29
De la: 9am249382, la data 2011-11-22 17:46:01 Variante exista o infintate. Nu lipsa variantelor este problema. Problema este mecanismul de care te folosesti pentru a distinge care variante sunt aberatii si care au sanse de a putea explica un fenomen observat. Vrei sa iti insir alte variante? 1. schizofrenia poate fi o explicatie. O personalitate otraveste iepurii si alta personalitate se roaga ca acestia sa moara. Surpriza! -iepurii mor 2. vreun copil, vecin, ruda etc. mai rautacios a auzit rugaciunea cea stupida si a omorat iepurii doar ca sa faca misto de o persoana mai .. saraca cu duhul. E crud, poate. Da' stim ca se mai intampla cateodata. 3. coincidenta. Tocmai in acel moment se perinda prin vazduh o gripa iepureasca. 4. lipsa de grija asupra propriilor oratanii din momentul in care au intrat ganduri absurde in cap. Cusca iepurilor nu a fost inchisa si acestia si-au luat campii (literalmente) 5. tot ca varianta precedenta : usa nu a fost inchisa, insa de data asta pisica sau cainele a dat iama in iepuri. 6. a fost doar un vis. Nimic nu s-a intamplat. 7. povestea cu iepurii e o metafora subtila, pe care nu o pricepem noi muritoriii de rand. Nu trebuie luata literal. Iepurii reprezinta inteligenta. Doamna a citit printre randuri in scriptura ca inteligenta nu e apreciata de creator, asa ca a decis sa se roage sa i se ia inteligenta. Ceea ce s-a si intamplat. s.a.m.d. Cum oare discernem intre atatea posiblitati? Ai vreo idee? Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Noiembrie 2011, ora 06:19
De la: 9am249382, la data 2011-11-22 17:46:01De la: Sil100, la data 2011-11-22 17:28:03De la: 9am121159, la data 2011-11-22 14:35:15Mda. Sa citesc versetele de mai sus... ok, le-am citit. 3 secunde irosite. Eu am avut un iepuras pe care il adormeam in citeva secunde. Si niste gaini. Dar numai cu burta in sus. La cel mai mic zgomot se trezeau. Nu cu privirea. Cu miinile. La alt iepuras, nu a mers. In astfel de situatii, chiar nu intra nici o logica. Nu se explica, fiindca nu se iau in considerare alte forme de energii. Bio, si mentale. Cu privirea poti hipnotiza. dar cind persoana nu vrea, nu se poate.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|

Am citit toate comentariile anterioare și am ajuns la concluzia că ....vă faceți că nu înțelegeți, așa că mă văd obligată să vă explic ce-au vrut să scoată în evidență cei la care le-ați răspuns!!!! Nu mă interesează dacă aveți sau nu rude care fac parte din tagma bisericească....eu doar mă întreb de ce săriți cu așa mare patos în apărarea lor...
Nu te teme,vulpoiul s-a ascuns in vizuina,si acum asi ascute ghearele
si iubim pe toata lumea
Hai taci puisor....ca trece si asta