back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:36

De la: _KARPOV, la data 2011-09-15 14:24:11
De la: gabigabi, la data 2011-09-15 14:21:38
De la: _KARPOV, la data 2011-09-15 14:14:30

Viata lui isusul ......

...nasterea din fecioara ?
.....copilaria si tineretea.....prin Nazaret....ca tamplar(nu prea il ducea capu" )
.....pe la 30 de ani s-a botezat...si i s-a declansat schizofrenia....sau autismul ??!!
....intre 30 si 33 de ani ....a taiat frunze la caini impreuna cu 12 golani....pescari la origine....in mare parte....
......dupa un chef monstru....numit cina cea de taina....s-a certat cu stapanirea si a fost arestat....pentru tulburarea ordinii publice.....si condamnat la o moarte normala in acele vremuri....agatarea pe cruce. ....o mare greseala.....s-au gasit niste neica nimeni ....care l-au transformat in martir....si asa ne-am ales cu o noua religie......

mai tincule ce-ti permiti cam multe , NU intimplator are meseria de TIMPLAR ....LEMNUL semnifica Viata MORALA si, omu-i ca pomu' ce se poate prelucra ! offffff !

Eu invat...materia in avans....asta am inteles eu citind cartea de religie....

n-ai Inteles nimic.....functionezi ca un robot ce "stie"sa citeasca, dar nu intelege semnificatia cuvintelor....hai, du-te si invata !

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:36

De la: anabell, la data 2011-09-15 14:29:17GabiGabi ai intrebat de ce a venit Iisus.Iti raspund eu :Iisus a venit ca sa ne salveze sa ne dea un viitor si o speranta.Din dragoste s-a lasat crucificat pentru ca ,doar cu un cuvant ar fi venit milioane de iingeri care sa-l salveze. Ne-a iubit. Iisus iarta pacatele si astazi.Imparatia cerurilor este aproape literalmente,daca te uiti la semnele vremurilor in care traim
Iisus te asteapta si daca in timp ce citesti acest mesaj ai vreo boala sau esti racit sau altceva ,te vindeci chiar acum in numele lui Iisus.

Unde dracu a venit isus ala de care tot vorbiti atat?L-ati vazut careva?...Sunteti drogati?
Unde spumele marii ati vazut voi vindecare pe planeta asta in numele cuiva?...Cand eu dau pentru o gripa banala zeci de lei..
Nu mai bateti campii...cautati dracu un psihiatru...!

Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:38

De la: anabell, la data 2011-09-15 14:29:17GabiGabi ai intrebat de ce a venit Iisus.Iti raspund eu :Iisus a venit ca sa ne salveze sa ne dea un viitor si o speranta.Din dragoste s-a lasat crucificat pentru ca ,doar cu un cuvant ar fi venit milioane de iingeri care sa-l salveze. Ne-a iubit. Iisus iarta pacatele si astazi.Imparatia cerurilor este aproape literalmente,daca te uiti la semnele vremurilor in care traim
Iisus te asteapta si daca in timp ce citesti acest mesaj ai vreo boala sau esti racit sau altceva ,te vindeci chiar acum in numele lui Iisus.

multumesc, anabell, dar cred ca n-ai citit din postarile mele, caci daca ai fi citit ai fi inteles ca dincolo de frazele astea , e CEVA ULUITOR si aceea caut !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:40

de unde stii ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 14:42

De la: gabigabi, la data 2011-09-15 14:36:06
De la: _KARPOV, la data 2011-09-15 14:24:11
De la: gabigabi, la data 2011-09-15 14:21:38
De la: _KARPOV, la data 2011-09-15 14:14:30

Viata lui isusul ......

...nasterea din fecioara ?
.....copilaria si tineretea.....prin Nazaret....ca tamplar(nu prea il ducea capu" )
.....pe la 30 de ani s-a botezat...si i s-a declansat schizofrenia....sau autismul ??!!
....intre 30 si 33 de ani ....a taiat frunze la caini impreuna cu 12 golani....pescari la origine....in mare parte....
......dupa un chef monstru....numit cina cea de taina....s-a certat cu stapanirea si a fost arestat....pentru tulburarea ordinii publice.....si condamnat la o moarte normala in acele vremuri....agatarea pe cruce. ....o mare greseala.....s-au gasit niste neica nimeni ....care l-au transformat in martir....si asa ne-am ales cu o noua religie......

mai tincule ce-ti permiti cam multe , NU intimplator are meseria de TIMPLAR ....LEMNUL semnifica Viata MORALA si, omu-i ca pomu' ce se poate prelucra ! offffff !

Eu invat...materia in avans....asta am inteles eu citind cartea de religie....

n-ai Inteles nimic.....functionezi ca un robot ce "stie"sa citeasca, dar nu intelege semnificatia cuvintelor....hai, du-te si invata !

vreau ceva dovezi....nu vorbe.....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 15:55

De la: Ic3, la data 2011-09-15 14:36:36

Unde dracu a venit isus ala de care tot vorbiti atat?L-ati vazut careva?...Sunteti drogati?
Unde spumele marii ati vazut voi vindecare pe planeta asta in numele cuiva?...Cand eu dau pentru o gripa banala zeci de lei..
Nu mai bateti campii...cautati dracu un psihiatru...!

mai tizule, cita vreme esti cu in gura, optind ,care va sa zica , ptr. principiul raului , bine n-o sa-ti fie, ca n-are cum !
P.S ....hai sa ma explic, ca sa nu vorbesc si eu ca cineva ,,,,nu spui cine, persoana importanta
daca nu crezi nici in Dumnezeu si nici in satana, atunci de ce il invocati voi ,cu predilectie , in conversatiile voastre pe ? de ce nu va vine la mai indemnina sa spuneti : de ce Dumnezeu...etc etc si spuneti de ce ? vedeti ca ati facut o alegere instinctiva intre cele 2 entitati ? ... sa zicem ca DUMNEZEU este principiul Binelui si SATANA cel al raului , nu va dati seama ca invocindu-l mereu pe acela, nu are cum sa fie de bine ?

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 16:35

De la: gabigabi, la data 2011-09-15 13:54:20
De la: Sil100, la data 2011-09-14 17:59:14
De la: gabigabi, la data 2011-09-14 15:54:03
De la: Sil100, la data 2011-09-14 10:24:32
De la: gabigabi, la data 2011-09-13 18:42:41
De la: Sil100, la data 2011-09-13 12:33:22
De la: gabigabi, la data 2011-09-09 15:58:21"concurenta" nu-i concurenta, ci o alta fateta a "fiintei" sale, iar celelalte probleme de care zici : incalzire, aia-ailalta, ne sunt de dinainte anuntate ....vezi Apocalipsa, asadar , nu suntem luati chiar pe nepregatite.....ca nu vrem nici acum sa credem, nu-i bai ...li s-a mai intimplat si altora, in alte timpuri , in alt ciclu !

Gabi, nu stiu de ce ai impresia ca daca repeti de mai multe ori o idee aceasta devine adevarata. Desi pot exista cazuri cand unele idei isi pot schimba valoarea de adevar daca circumstantele se schimba sunt si idei care raman false orice le-ai face. Ideea ca D-zeu ar fi perceput diferit de diverse populatii ramanand tot timpul acelasi nu poate fi sustinuta fara a te intreba pe cine si de ce a mintit D-zeu.

Sa luam cazul lui Iisus Hristos. Evreii n-au nicio treaba cu el, nu e Mesia pe care si-l doreau. Crestinismul il considera personaj central (de la care si-a luat si numele), il considera chiar fiul lui D-zeu, iar musulmanii ii acorda o oarecare consideratie privindu-l ca pe un profet obisnuit.

Deci poate fi Iisus atat fiul lui D-zeu (cum il considera crestinii) si in acelasi timp sa nu fie fiul lui D-zeu (dupa parerea musulmanilor)? Sa nu uitam ca ambele religii se pretind inspirate de acelasi D-zeu (doar ca ii zic altfel).

O alta problema: daca Iisus e Mesia atunci venirea lui ar fi trebuit sa-i salveze pe evrei (ceea ce se pare ca nu s-a intamplat... sau nu si-or fi dat ei seama?). La crestini e neclara treaba. De ce a venit Iisus pana la urma? Sa creeze o religie si sa-i salveze pe adepti cand va reveni? (Scenariul asta e uimitor de asemantor cu cel al evreilor vesnic in asteptarea unui salvator...)

cred ca eu nu reusesc sa ma fac inteleasa foarte bine si tu nu intelegi ,orice as spune !
incerc sa va fac sa intelegeti ca acea Minte Creeatoare , pe care noi o numim Dumnezeu Tatal este UNUL Singur si doar ni s-a adresat in fel si chip noua, oamenilor ! ISUS este EL INSUSI INTRUPAT ....ca nu l-au recunoscut evreii ca atare si-l asteapta pe Mesia in continuare, e treba lor ....care-i rostul lui, am mai incercat sa descifrez impreuna cu voi ceea ce se spune ca ar fi Mintuirea ! mintuirea de ce ,ar fi intrebarea corecta ? si am gasit un posibil raspuns pe care l-am si scris aici ....ca tu nu l -ai vazut ....sau l-ai vazut si nu l-ai acceptat , este exact la fel ca problema evreilor care nu l-au acceptat pe isus ! da, exact la fel si asta inseamna ca unul nu aude ; altul nu vede ; altul nu intelege ; altul nu accepta si doar cine intelege ,il urmeaza pe Calea deschisa de el ! ....acum, ca sa fiu corecta pina la capat , chiar si dintre cei care-l urmeaza , PUTINI , foarte PUTINI , au patruns in miezul "problemei " si-i inteleg profunda semnificatie !
P.S
ce intelegi tu prin a fi SALVAT ? ce-ai vrea sa vezi ? cum coboara Isus din ceruri si ma ia in brate si ma urca la cer ? asta ati vrea sa vedeti ca sa credeti ? n-o sa vedeti asta niciodata, ptr. ca nimic nu se petrece la nivel fizic, corporal....alta-i Dimensiunea in care se face salvarea si aia nu se vede cu ochii, ci se intelege cu inima si sufletul si daca omul este liber in gindire, atunci si mintea lui o vede si STIE !

Gabi, eu ti-am pus niste intrebari foarte specifice tocmai pentru a evita "sa vorbim discutii" (asa ne spunea profesoara de romana in liceu cand vedea ca nu am citit lecturile obligatorii pe care voiam totusi sa le comentam). Reiau intrebarile intr-o forma putin modificata: Cum putea acelasi D-zeu sa-l recomande pe Iisus pe de o parte ca fiu al lui crestinilor, iar musulmailor ca simpu profet? Cu alte cuvinte poate Iisus sa fie si sa nu fie fiu al lui D-zeu?

Orice semnificatie i-am da cuvantului "salvat" evreii n-au beneficiat de nimic. Cei care au ramas evrei si-au continuat viata la fel ca inainte (din punct de vedere religios), iar ulterior s-au raspandit prin lume incetand a mai fi un popor unitar... Halal salvare!

P.S.: Daca nu ai de gand sa raspunzi la intrebarea despre Iisus, te rog ignora comentariul meu.

aaaa ! pai stai putin ! Isus si Mahomed Nu sunt de acelasi " rang " , chiar daca amindoi sunt INVATATORI si au dat nastere unor noi religii ! Isus este FIU ,iar Mahomed a fost doar un OM Iluminat ....
P.S te-am intrebat ce intelegi tu prin SALVAT si ce-ai astepta sa se-ntimple in cadrul acestui SALVAT ca sa-i dai aceasta semnificatie ?

ma bucur ca in sfarsit suntem de acord... De vreme ce in cele 3 religii abrahamice (Iudaismul, Crestinismul si Islamismul) un persoanaj important - in speta Iisus, e privit in 3 moduri incompatibile (pentru evrei nu e Mesia, pentru crestini e Mesia si fiul lui D-zeu, iar pentru musulmani e un profet de o importanta mai mica decat a lui Mahomed, fara a fi si fiul lui D-zeu) rezulta ca ori D-zeu i-a mintit pe oameni ori nu e vorba de acelasi D-zeu.

Deci sa nu te mai prind cu ideea rasuflata a unui D-zeu universal pana nu rezolvi aceasta dilema.

P. S.: O sa revin cu discutia despre salvare ulterior.

INCOMPATIBIL cu CE, Silule ?
nu stiu de ce ti se pare atit de aiurea ca aceesi persoana e privita altfel de catre altii ? chiar nu te inteleg cum gindesti....nu numai tu , ca sa nu te superi.... dar TU esti privit de catre toti cunoscutii tai la fel ? iubita te priveste si te crede la fel ca parintii tai ? la serviciu esti la fel ca acasa ? sau prietenii te vad la fel ca dusmanii tai ? maiiii, ia mai gindeste-te ! uita-te la reactia spectatorilor ce ies dintr-o sala de film sau de teatru, cit de diferita e reactia lor ,desi AU VAZUT, AU AUZIT TOTI ACELASI SUBIECT si PERSONAJE ....pe unii ii convinge personajul principal....pe altii nu tocmai....altii cred ca mai important a fost un altul care prin actiunea lui a determinat...lalala ! ca sa nu spun ca religia crestina aparuse deja si "functia " de Mesia era data lui Isus....Islamismul nascut dupa 630 si ceva de ani, in alta parte, in alte conditii si cu adresabilitate la alte natii net deosebite temperamental de evrei sau de occidentalii care suntem , isi cauta si el un lider .....dar, dupa cum bagi bine de seama Isus este confirmat si recunoscut de ei ,chiar daca nu ca FIU , ci ca Profet ,de talia lui Mohamed, totusi !
P.S.
acu' , ca Ti-am rezolvat "dilema", pot sa spun ca Dumnezeu este UNUL SINGUR ?

ce-ti mai place sa te ascunzi dupa deget! Daca am fi vorbit despre religii dezvoltate pe arii geografice complet izolate si care nu au nicio legatura una cu alta am fi putut spune cu toata convingerea: da, exista posibilitatea ca D-zeu sa se fi "relevatat" in diferite feluri. Cand insa apar personaje comune perspectiva se schimba complet. Acelasi personaj trebuie aiba roluri daca nu la fel cel putin compatibile. Altfel pe undeva cineva umbla cu cioara vopsita.

Parca vad discutia dintre D-zeu si Mohamed cand vine vorba despre Iisus:

versiunea 1:
Mahomed: Ce facem doamne cu Iisus? Le spun credinciosilor mei ca ai avut un fiu?
D-zeu: Lasa-i in pace, stii ca-s mai grei de cap, nici evrei n-au priceput cum sta treaba, nu-i mai incurca cu tot felul de informatii aiurea.
Mahomed: Da' pot sa le spun macar c-a fost profet? Stii asta m-ar ajuta sa convertesc cativa crestini (ca sigur vor fi cate unii care-or sa se indagosteasca de vreo musulmanca).
D-zeu: Bravo! Stiam eu ca esti baiat destept... (cred ca d-aia te-am si ales)

versiunea 2:
Mahomed: Ce facem doamne cu Iisus? Le spun credinciosilor mei ca ai avut un fiu?
D-zeu: Mahomed, esti nebun? Am avut atatea probleme cu fecioria Mariei... vrei s-o iau de la capat cu explicatile? Baietii tai sunt mai destepti, n-o sa creada nicicum povestea asta.
Mahomed: Mare dreptate ai doamne! Hai sa-l lasam totusi ca profet. Stii, unii au mai auzit de el... Nu cred ca ne incurca prea rau.
D-zeu: Bine, Mahomed. Il las pe mana ta.

Incompatibilitea e cu adevarul. Daca exista doua versiuni ale aceleasi povesti in mod sigur ceva e fals pe acolo. Faptele sunt cu atat mai grave cu cat se pare ca instigatorul la minciuna e insusi D-zeu pentru ca el a inspirat atat Biblia cresina cat si Coranul islamic. Nu sesizezi o problema de morala aici?

Sa vorbim putin despre salvare. In ipoteza, la care nu subscriu, a dualitati corp-suflet (corpul material gazduieste un suflet care ii da viata) se pare ca salvarea sufletului ar fi telul suprem. Cum se face asta? Aici se pare ca D-zeu e cheia. O relatie spirituala cu D-zeu si o comportarea morala ireprosabila rezolva totul. In timp ce spiritualitatea e greu de definit si de inteles, moralitatea ireprosabila nu e posibila (religia a definit in asa fel pacatul ca nimeni sa nu poata fi fara pacat). Deci salvarea nu poate surveni decat daca D-zeu ne trece cu vederea pacatele. Are rost sa ne mai straduim sa fim morali daca tot nu putem fi "fara de pacat"?

Toata poveste asta cu spiritualitatea si sufletul vine de fapt ca o explicatie menita sa acopere lipsa dovezilor existentei divinitatii. "Nu vezi niciun efect al existentei Domnului? Nu stii unde sa te uiti. Sa vezi ce rasplata o sa primesti pe lumea cealalta!" (se mai gandeste cineva la "Hainele cele noi ale imparatului" de H.C. Anderson?)

Ce ar insemana o salvare adevarata? Dupa parea mea asta ar trebui sa insemne o imbunatatire a vietii AICI si ACUM pe Pamanat. De ce daca am o comportare morala efectele sa nu se vada in viata mea de zi cu zi? De ce daca e un cutremur mor majoritatea celor din apropriere indiferent de modul de viata? Sirul de intrebari ar putea continua...

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 18:35

ma bucur ca in sfarsit suntem de acord... De vreme ce in cele 3 religii abrahamice (Iudaismul, Crestinismul si Islamismul) un persoanaj important - in speta Iisus, e privit in 3 moduri incompatibile (pentru evrei nu e Mesia, pentru crestini e Mesia si fiul lui D-zeu, iar pentru musulmani e un profet de o importanta mai mica decat a lui Mahomed, fara a fi si fiul lui D-zeu) rezulta ca ori D-zeu i-a mintit pe oameni ori nu e vorba de acelasi D-zeu.
----------
Domnule Sil100,revin dupa cateva zile de munca in gradina casei mele de la tara,unde am cules merele care mi-au mai ramas si mie pe acolo.Este foarte adevarat ca majoritatea Evreilor nu l-au acceptat pe Domnul Isus,dar stiti cum au platit gazati de germani si nu numai.Totusi Sfinti Apostoli si multi crestini dintre Evrei au
primit lumina si au trecut la crestinism.Diferenta dintre Mahomed si Domnul Isus este maaaaaaare.El a fost un razboinic cu multe pacate pe cand Domnul Isus este vesnic nevinovat si ne poate salva prin neprihanirea lui.El este Fiul lui Dumnezeu,dar nu Dumnezeu Tatal ci doar Cuvantul Tatalui care s'a facut trup pentru noi,El creatorul nostru,caci prin Cuvant au fost facute toate lucrurileEl este Fiul lui Dumnezeu si a fost inviat din morti de Tatal,deci nu Tatal a fost rastignit cum spun unii ci Cuvantul Tatalui.Acum cred ca intelegi crestinismul,care este religia ce mai superioara a tuturor timpurilor caci insasi Dumnezeu prin Fiul lucreaza la sufletele credinciosilor transformandu-le prin Duhul Sfant trimis de Dumnezeu in urma paziri poruncilor Lui.....nu oricum cum cred cei multi.Un adevarat credincios nu face ce a facut Ben-Laden.Cine trece la adevaratul Dumnezeu este si el in adunarea in sarbatoare a Ingerilor si este lucrator cu Ingerii.Multa pace si lumina va doresc dar cu credinta.

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 19:16

De la: 9am121159, la data 2011-09-15 18:35:55ma bucur ca in sfarsit suntem de acord... De vreme ce in cele 3 religii abrahamice (Iudaismul, Crestinismul si Islamismul) un persoanaj important - in speta Iisus, e privit in 3 moduri incompatibile (pentru evrei nu e Mesia, pentru crestini e Mesia si fiul lui D-zeu, iar pentru musulmani e un profet de o importanta mai mica decat a lui Mahomed, fara a fi si fiul lui D-zeu) rezulta ca ori D-zeu i-a mintit pe oameni ori nu e vorba de acelasi D-zeu.
----------
Domnule Sil100,revin dupa cateva zile de munca in gradina casei mele de la tara,unde am cules merele care mi-au mai ramas si mie pe acolo.Este foarte adevarat ca majoritatea Evreilor nu l-au acceptat pe Domnul Isus,dar stiti cum au platit gazati de germani si nu numai.Totusi Sfinti Apostoli si multi crestini dintre Evrei au
primit lumina si au trecut la crestinism.Diferenta dintre Mahomed si Domnul Isus este maaaaaaare.El a fost un razboinic cu multe pacate pe cand Domnul Isus este vesnic nevinovat si ne poate salva prin neprihanirea lui.El este Fiul lui Dumnezeu,dar nu Dumnezeu Tatal ci doar Cuvantul Tatalui care s'a facut trup pentru noi,El creatorul nostru,caci prin Cuvant au fost facute toate lucrurileEl este Fiul lui Dumnezeu si a fost inviat din morti de Tatal,deci nu Tatal a fost rastignit cum spun unii ci Cuvantul Tatalui.Acum cred ca intelegi crestinismul,care este religia ce mai superioara a tuturor timpurilor caci insasi Dumnezeu prin Fiul lucreaza la sufletele credinciosilor transformandu-le prin Duhul Sfant trimis de Dumnezeu in urma paziri poruncilor Lui.....nu oricum cum cred cei multi.Un adevarat credincios nu face ce a facut Ben-Laden.Cine trece la adevaratul Dumnezeu este si el in adunarea in sarbatoare a Ingerilor si este lucrator cu Ingerii.Multa pace si lumina va doresc dar cu credinta.

de unde stii ca a inviat....?

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 20:29

ce-ti mai place sa te ascunzi dupa deget! Daca am fi vorbit despre religii dezvoltate pe arii geografice complet izolate si care nu au nicio legatura una cu alta am fi putut spune cu toata convingerea: da, exista posibilitatea ca D-zeu sa se fi "relevatat" in diferite feluri. Cand insa apar personaje comune perspectiva se schimba complet. Acelasi personaj trebuie aiba roluri daca nu la fel cel putin compatibile. Altfel pe undeva cineva umbla cu cioara vopsita.

Parca vad discutia dintre D-zeu si Mohamed cand vine vorba despre Iisus:

versiunea 1:
D-zeu: Lasa-i in pace, stii ca-s mai grei de cap, nici evrei n-au priceput cum sta treaba, nu-i mai incurca cu tot felul de informatii aiurea.
Mahomed: Da' pot sa le spun macar c-a fost profet? Stii asta m-ar ajuta sa convertesc cativa crestini (ca sigur vor fi cate unii care-or sa se indagosteasca de vreo musulmanca).
D-zeu: Bravo! Stiam eu ca esti baiat destept... (cred ca d-aia te-am si ales)

versiunea 2:
D-zeu: Mahomed, esti nebun? Am avut atatea probleme cu fecioria Mariei... vrei s-o iau de la capat cu explicatile? Baietii tai sunt mai destepti, n-o sa creada nicicum povestea asta.
Mahomed: Mare dreptate ai doamne! Hai sa-l lasam totusi ca profet. Stii, unii au mai auzit de el... Nu cred ca ne incurca prea rau.
D-zeu: Bine, Mahomed. Il las pe mana ta.

Incompatibilitea e cu adevarul. Daca exista doua versiuni ale aceleasi povesti in mod sigur ceva e fals pe acolo. Faptele sunt cu atat mai grave cu cat se pare ca instigatorul la minciuna e insusi D-zeu pentru ca el a inspirat atat Biblia cresina cat si Coranul islamic. Nu sesizezi o problema de morala aici?

Sa vorbim putin despre salvare. In ipoteza, la care nu subscriu, a dualitati corp-suflet (corpul material gazduieste un suflet care ii da viata) se pare ca salvarea sufletului ar fi telul suprem. Cum se face asta? Aici se pare ca D-zeu e cheia. O relatie spirituala cu D-zeu si o comportarea morala ireprosabila rezolva totul. In timp ce spiritualitatea e greu de definit si de inteles, moralitatea ireprosabila nu e posibila (religia a definit in asa fel pacatul ca nimeni sa nu poata fi fara pacat). Deci salvarea nu poate surveni decat daca D-zeu ne trece cu vederea pacatele. Are rost sa ne mai straduim sa fim morali daca tot nu putem fi "fara de pacat"?

Toata poveste asta cu spiritualitatea si sufletul vine de fapt ca o explicatie menita sa acopere lipsa dovezilor existentei divinitatii. "Nu vezi niciun efect al existentei Domnului? Nu stii unde sa te uiti. Sa vezi ce rasplata o sa primesti pe lumea cealalta!" (se mai gandeste cineva la "Hainele cele noi ale imparatului" de H.C. Anderson?)

Ce ar insemana o salvare adevarata? Dupa parea mea asta ar trebui sa insemne o imbunatatire a vietii AICI si ACUM pe Pamanat. De ce daca am o comportare morala efectele sa nu se vada in viata mea de zi cu zi? De ce daca e un cutremur mor majoritatea celor din apropriere indiferent de modul de viata? Sirul de intrebari ar putea continua...
-----------
Ce va place sa inventati povesti.Altul care nu stie despre ce este vorba,citeste si asa crede.....Niciodata nu a vorbit Dumnezeu lui Mahomed.Am citit coranul,in care precizeaza ca i-a vorbit Ingerul Gabriel si atat.Mai degraba mi-a vorbit mie Dumnezeu,dupa atatia ani de la Mahomed.Dar oamenii cu putere daca le vorbeste un Inger,face o noua religie pentru castig,in loc sa creada ca Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau ca lumina pentru toate Neamurile.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 00:58

Care este cel mai tare dumnezeu ?

Horus ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 00:59

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 00:58:57

Horus ?

Marduk ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:00

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 00:59:45

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:00

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:00:19

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:01

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:00:44

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:01

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:01:13

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:02

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:01:43

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:03

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:02:27

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:03

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:09

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:03:10

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:09

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:10

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:09:29

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:11

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:10:08

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:11:19

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

I-jos ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:12

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:11:54

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

I-jos ?

Stefan...cel ...Mare ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:21

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:12:46

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

I-jos ?

Stefan...cel ...Mare ?

Luca ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:21

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:21:07

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

I-jos ?

Stefan...cel ...Mare ?

Luca ?

Matei ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:23

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:21:47

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

I-jos ?

Stefan...cel ...Mare ?

Luca ?

Matei ?

Ioan?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 01:24

De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:23:43
De la: _KARPOV, la data 2011-09-16 01:21:47

Horus ?

Marduk ?

Mitra ?

Zeus ?

Cronos ?

Jupiter ?

Enki ?

Buda ?

Alllah ?

Dumnezeu ?

I-sus ?

I-jos ?

Stefan...cel ...Mare ?

Luca ?

Matei ?

Ioan?

EBA ?

Pagini: << 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: