back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 16:59

evident : o INTELIGENTA !

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 17:19

De la: nastasemihail, la data 2011-07-14 16:56:45deci sintem incercati?
Si cei ce incearca, cine ii incearca?

In prima instanta cei care ii incearca pe credinciosi sunt cei care au de castigat de pe seama lor, in speta Biserica si alte soiuri de autoritati religioase...

Cine ii incearca pe incercareti? Asta n-as putea sa spun.

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 17:32

De la: Sil100, la data 2011-07-14 17:19:31

In prima instanta cei care ii incearca pe credinciosi sunt cei care au de castigat de pe seama lor, in speta Biserica si alte soiuri de autoritati religioase...

dar de ce crezi tu totusi ca oamenii au avut nevoie de un Dumnezeu ? ca inainte de a apare cei care profita de pe urma lor, mai intii au aparut ei !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 21:37

De la: 9am121159, la data 2011-07-14 12:54:267ªi Noe a intrat în corabie cu fiii sãi, cu nevasta sa ºi cu nevestele fiilor sãi, din pricina apelor potopului.
8Din dobitoacele curate ºi din dobitoacele necurate, din pãsãri ºi din tot ce se târãºte pe pãmânt,
9au intrat în corabie la Noe, douã câte douã, câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã, aºa cum poruncise Dumnezeu lui Noe.
Ca sa stiti despre ce discutati.

7 ªi Noe ºi fiii sãi ºi femeia sa ºi femeile fiilor sãi au intrat în corabie ca sã scape de apele potopului.
Sol 14:6 Lc 17:27 1Ptr 3:20 2Ptr 2:5
8 ªi din pãsãrile curate ºi din pãsãrile necurate ºi din dobitoacele curate ºi din dobitoacele necurate ºi din fiare ºi din toate cele ce se târãsc pe pãmânt,
Lc 17:27 1Ptr 3:20
9 parte bãrbãteascã ºi parte femeiascã, douã câte douã au intrat cu Noe în corabie, aºa cum Dumnezeu îi poruncise lui.
Fc 6:19 Fc 7:16 Lc 17:27 1Ptr 3:20

Deci in Corabie au intrat mai multe specii ... decat cele 7 specii ("curate") ~

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 21:59

De la: gabigabi, la data 2011-07-14 14:01:18 Liceul Ion Creanga ? oau ! acolo am invatat si eu si, in 1962 cind am intrat in liceu, cursurile se faceau Chiar in incinta Seminarului ....eh, ce clasire, ce sali de clasa, ce profesori exceptionali , ce curte imensa si ce livada minunata avea...si ce gutui gaaaalbene , imense, dulci si parfumate ....ce amintiri dulci si inmiresmate am de acolo !
eugenb, de intrat pe topicul asta am intrat mai demult, dar m-am cam lasat pagubasa ,caci a propavadui in desert....ca si pe celalalt topic....nu-i de mine : nu mai am chiar asa de multa rabdare si, oricum, eu nu-s nici cal nici magar pe subiectul asta, avind o alta abordare in care Dumnezeu poate avea 1001 de nume....El este UNIC ....suntem Creeatia lui si toate - TOATE - religiile si filozofiile Lumii Vorbesc despre El, UNICUL , chiar daca perceptia despre EL a fost diferita in functie de epoca si civilizatia respectiva !

Intr-adevar, in 1962 Scoala Generala nu era construita in totalitate pt ca de abia se incepuse daramarea cladirilor pt deschiderea Bulevardului "Magistrala Nord-Sud" (acum Dimitrie Cantemir). Un an s-a invatat pe la alte scoli din zona (Scoala "Ienachita Vacarescu" - care avea doua scoli reunite 119 de Baieti si 120 de Fete - initial + Liceul "Gheorghe Sincai"). Din aceasta cauza Liceul "Ion Creanga" a functionat destul de multi ani in clasele ce se gaseau in cadrul Seminarului Teologic Bucuresti. Si ce "hrube" aveau ... si ce ne jucam pe acolo ... Amintiri ... Am locuit in zona pana in 1973. Parculetul din fata Scolii Generale a ramas ... dar livada a disparut.

Cat priveste subiectul acesta am inceput sa ma gandesc ca sa caut alt site mai ... calm, pt ca asemeni site de care va aduceam aminte, fiecare isi tine parerea si vrea sa-i convinga si pe ceilalti. Putini sunt cei care stiu (au inteles) ca se discuta doar IDEI si nu trebuie sa punem atata patos in discutie.

O seara placuta in continuare !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 23:16

DNA-ul .....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 23:18

De la: eugenb, la data 2011-07-14 21:59:28
De la: gabigabi, la data 2011-07-14 14:01:18 Liceul Ion Creanga ? oau ! acolo am invatat si eu si, in 1962 cind am intrat in liceu, cursurile se faceau Chiar in incinta Seminarului ....eh, ce clasire, ce sali de clasa, ce profesori exceptionali , ce curte imensa si ce livada minunata avea...si ce gutui gaaaalbene , imense, dulci si parfumate ....ce amintiri dulci si inmiresmate am de acolo !
eugenb, de intrat pe topicul asta am intrat mai demult, dar m-am cam lasat pagubasa ,caci a propavadui in desert....ca si pe celalalt topic....nu-i de mine : nu mai am chiar asa de multa rabdare si, oricum, eu nu-s nici cal nici magar pe subiectul asta, avind o alta abordare in care Dumnezeu poate avea 1001 de nume....El este UNIC ....suntem Creeatia lui si toate - TOATE - religiile si filozofiile Lumii Vorbesc despre El, UNICUL , chiar daca perceptia despre EL a fost diferita in functie de epoca si civilizatia respectiva !

Intr-adevar, in 1962 Scoala Generala nu era construita in totalitate pt ca de abia se incepuse daramarea cladirilor pt deschiderea Bulevardului "Magistrala Nord-Sud" (acum Dimitrie Cantemir). Un an s-a invatat pe la alte scoli din zona (Scoala "Ienachita Vacarescu" - care avea doua scoli reunite 119 de Baieti si 120 de Fete - initial + Liceul "Gheorghe Sincai"). Din aceasta cauza Liceul "Ion Creanga" a functionat destul de multi ani in clasele ce se gaseau in cadrul Seminarului Teologic Bucuresti. Si ce "hrube" aveau ... si ce ne jucam pe acolo ... Amintiri ... Am locuit in zona pana in 1973. Parculetul din fata Scolii Generale a ramas ... dar livada a disparut.

Cat priveste subiectul acesta am inceput sa ma gandesc ca sa caut alt site mai ... calm, pt ca asemeni site de care va aduceam aminte, fiecare isi tine parerea si vrea sa-i convinga si pe ceilalti. Putini sunt cei care stiu (au inteles) ca se discuta doar IDEI si nu trebuie sa punem atata patos in discutie.

Frica pazeste pepenii....credintei ......
Degeaba fugi de adevar....pana la urma te va ajunge din urma....Vai de cei care vor fi ultimii....atei...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 01:12

Se cred Dumnezei. Si vor sa gindeasca ei in locul tuturor.
Nu incearca nici o fiinta suprema. Cind treci prin greu e din cauza slabirii psihice.
Aceleasi incercari in conditii de psihic puternic, trec neobservate.
Oricine poate experimenta pe pielea ui. pe pielea altora nu are valoare, fiindca nu....simti.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 08:39

De la: eugenb, la data 2011-07-14 21:59:28

ei, uite ca eu mi-amintesc- dar nu te contrazic totusi - ca lic. Ion Creanga era scoala de fete si era vecin cu lic. de baieti Mihai Eminescu , pe cal. Rahovei, in spatele Tribunalului, ceva mai sus ....am invatat clasele primare la lic. Ion Creanga si, ptr. ca aparuse legea cu invatatul la sc. de care apartii teritorial, elementara am facut-o pe str. Antim intr-o sinagoga transformata in scoala elementara si apoi, am intrat la liceu in 62 ! ce frumoasa a fost copilaria aia ,indiferent de ce vremuri erau si cit de greu le-a fost parintilor nostri !

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 13:02

Deci am rezolvat dilema :

Dumnezeu e cel care i-a bagat animalu in barca lui Noe ...

...bine dracu ca aflai si asta ca muream prost si incult plin de patos si angoase ....

singura mea intrebare e : ce joc a jucat noe 40 de zile ca sa nu se plictiseasca ?...leapsa ? popa prostu ? rummy ? sah ? go ? ....

karpoave ceva in cartile de istorie ale sahului nu zice nimic de noe ? deschiderea noe ? mat in patru mutari stil noe ?

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 13:15

De la: gabigabi, la data 2011-07-14 16:59:18evident : o INTELIGENTA !

hmmmm....

O INTELIGENTA SAU O INTELIGENTZA ?...

nu de alta dar sper sa fie inteligenta ..as dori sa fiu incercat de o inteligenta ... maica ta Stroe Buzescu ce mi-as dori sa ma incerce colo o inteleigenta deaia de ma sparge in silogisme si ma ataca la ficat cu legi booleene , imi toarna in ureche ulei de logica fina , preparat la foc mic ....

zau de nu ... mi sa facu pielea gaina pe sira spinarii ...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 13:19

o INTELIGENTZA - ca tot ce-i Universul asta este LOGIC !

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 13:43

De la: gabigabi, la data 2011-07-14 17:32:22

dar de ce crezi tu totusi ca oamenii au avut nevoie de un Dumnezeu ? ca inainte de a apare cei care profita de pe urma lor, mai intii au aparut ei !

Nu stiu exact cum gandeau cei din vechime... nu pot decat sa presupun.
Probabil ca religia provine din incercarea oamenilor de a gasi explicatii ale fenomenelor naturii. Mai departe, o intelegere aproximativa a cauzalitatii i-a facut sa creada ca "trebuie sa fie cineva" care sa fi creat tot.

O alta sursa ar putea fi relatia dintre parinti si copii. De aici s-a ajuns probabil la ideea unui "tata ceresc" care actioneaza cam la fel ca un tata obisnuit numai ca la alta scara.

De unde provine o credinta e cam greu de spus, dar de transmis se transmite usor prin traditie si educatie. Copiii sunt foarte usor de convins de catre parinti la varste mici de tot felul de lucruri...

Odata cu structurarea cat de cat a unei urme de credinta conducatorii politici au inceput sa profite declarandu-se descendenti din zei (credinta care mai persista si acum in Japonia unde imparatul e "fiul Soarelui", in Tailanda si in alte parti).

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 13:58

De la: Sil100, la data 2011-07-15 13:43:44

Probabil ca religia provine din incercarea oamenilor de a gasi explicatii ale fenomenelor naturii. Mai departe, o intelegere aproximativa a cauzalitatii i-a facut sa creada ca "trebuie sa fie cineva" care sa fi creat tot.

O alta sursa ar putea fi relatia dintre parinti si copii. De aici s-a ajuns probabil la ideea unui "tata ceresc" care actioneaza cam la fel ca un tata obisnuit numai ca la alta scara.

De unde provine o credinta e cam greu de spus, dar de transmis se transmite usor prin traditie si educatie. Copiii sunt foarte usor de convins de catre parinti la varste mici de tot felul de lucruri...

Odata cu structurarea cat de cat a unei urme de credinta conducatorii politici au inceput sa profite declarandu-se descendenti din zei (credinta care mai persista si acum in Japonia unde imparatul e "fiul Soarelui", in Tailanda si in alte parti).

asa am invatat si eu la scoala si am crezut ca-i asa ! ca si materilismul s-a predat ca o unica alternativa de cind eram mici ! dar ce te faci cind, om adult fiind, la 40 ani , te fulgera- si nu-i o figura de stil ci o realitate concreta - o intelegere totala si parca ti se lumineaza capul si cind deschizi ochii inchisi de stralucirea fulgerarii, totul devine altfel ?! asta cum o mai explici ? unde poti fixa o experienta ....hai sa-i zic, mistica...in tabloul desenat de tine ?

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 15:44

De la: gabigabi, la data 2011-07-15 13:58:07
De la: Sil100, la data 2011-07-15 13:43:44

asa am invatat si eu la scoala si am crezut ca-i asa ! ca si materilismul s-a predat ca o unica alternativa de cind eram mici ! dar ce te faci cind, om adult fiind, la 40 ani , te fulgera- si nu-i o figura de stil ci o realitate concreta - o intelegere totala si parca ti se lumineaza capul si cind deschizi ochii inchisi de stralucirea fulgerarii, totul devine altfel ?! asta cum o mai explici ? unde poti fixa o experienta ....hai sa-i zic, mistica...in tabloul desenat de tine ?

nu puteai sa vii cu o intrebare mai simpla? Nu am toate explicatiile la mine acum...

Lasand gluma la o parte, nu am pretentia ca pot sa explic orice. Unul dintre cele mai mari mistere pentru cunoasterea omeneasca e functionarea propriului nostru creier. Nu se stie exact de ce, cum si de unde ne vin ideile. Se accepta in general ca expunerea la un mediu variat si bogat in informatii duce la generarea de noi idei. Cu alte cuvinte creierul trebuie sa aiba o "materie prima" pentru a genera idei noi si subiectul (cel caruia ii vin ideile) trebuie sa fie cumva interesat de informatiile pe care le primeste ca "materie prima". Dintr-un grup de oameni, supusi la acelasi gen de stimuli, se pot genera idei diverse din domenii diverse daca orizontul lor de interes e diferit.

Poate te intrebi ce legatura e intre ce am scris eu si experienta ta. Nu stiu ce anume i-au dat tu "sa rumege" creierului tau. Dar probabil cateva idei legate de paranormal s-au strecurat pe acolo si la un moment dat creierul ti-a servit pe tava o experienta de genul asta.

Multe experiente de genul celei descrise de tine au loc in vis unde cineva viseaza de exemplu ca vorbeste cu D-zeu. Cum se explica asta? Eu n-am visat niciodata asa ceva, dar am o idee despre raspuns prin prisma altei experiente. Mi s-a intamplat ca dupa ce am invatat intens la fizica sa visez formule noaptea. Deci, la fel ca mai sus, creierul se foloseste de informatii pe care le are si dupa ce le combina ne trezim ca visam ceva legat de ce-am facut sau am gandit in ultima perioada.
Nu pot sa nu ma intreb ce s-ar fi intamplat daca in loc sa invat la fizica as fi studiat Biblia si as fi adormit mormaind rugaciuni. Oare as fi ajuns sa vorbesc cu D-zeu sau macar cu un slujitor mai marunt de-al lui?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 16:12

mda, preocuparile noastre, ideile noastre si cu cit ele sunt mai "inalte" cu atit si raspunsurile primite sunt si mai surprinzatoare ! oricum, ramine intrebarea in acest caz : de unde vin aceste raspunsuri ? sunt ele structurate tematic si pe diverse nivele de intelegere ?
P.S.
as avea un raspuns la toate astea si, intr-un fel sau altul, am tot vorbit despre ele decit tot "circul" pe forum, dar.....

Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 16:32

De la: OprisVasile, la data 2011-07-15 13:15:23
De la: gabigabi, la data 2011-07-14 16:59:18evident : o INTELIGENTA !

hmmmm....

O INTELIGENTA SAU O INTELIGENTZA ?...

nu de alta dar sper sa fie inteligenta ..as dori sa fiu incercat de o inteligenta ... maica ta Stroe Buzescu ce mi-as dori sa ma incerce colo o inteleigenta deaia de ma sparge in silogisme si ma ataca la ficat cu legi booleene , imi toarna in ureche ulei de logica fina , preparat la foc mic ....

zau de nu ... mi sa facu pielea gaina pe sira spinarii ...

apreciez clarificarea! deºi îþi admir INTELIGENÞA ºi argumentaþia, ca sã nu mai vorbim de "fondul chestiunii", pe care însã nu l-aº putea exprima într-un mod atât de tranºant, dur ºi intransigent faþã de sensibilitãþile altora, înþeleg cã nu va (mai) fi cazul sã te abordez.

presupun cã ai calculat dinainte probabilitatea de a întâlni o astfel de INTELIGENTZA pe un forum generalist, motiv pentru care te afli aici.

well ...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 16:40

ba, eu cred ca asta asteapta ...si el si yorick si karpov....asteapta acea inteligenta - nu conteaza ca purtatorul ei e barbat sau femeie- care sa-i convinga dindu-le Dovada existentei cit si a inteligentei creeatorului acestei lumi ....ori ea, aceasta dovada, se afla la purtator ....e in fiecare dintre noi si asteapta sa fie descoperita si in asta consta drumusetea cautarii !

Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 16:42

De la: gabigabi, la data 2011-07-15 16:40:17ba, eu cred ca asta asteapta ...si el si yorick si karpov....asteapta acea inteligenta - nu conteaza ca purtatorul ei e barbat sau femeie- care sa-i convinga dindu-le Dovada existentei cit si a inteligentei creeatorului acestei lumi ....ori ea, aceasta dovada, se afla la purtator ....e in fiecare dintre noi si asteapta sa fie descoperita si in asta consta drumusetea cautarii !

Nu.

Gabi, niciunul dintre noi (cei trei ºi cu mine) nu credem.
Cum o afirmãm, în ce termeni, cât de toleranþi suntem, disponibilitatea de a accepta ALTERITATEA, respectul faþã de libertatea altuia (gândire/ conºtiinþã/ idei) ... doar asta variazã.
Nu voi mai reveni pe acest topic.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 16:49

De la: _neue_rundschrift, la data 2011-07-15 16:42:46
De la: gabigabi, la data 2011-07-15 16:40:17ba, eu cred ca asta asteapta ...si el si yorick si karpov....asteapta acea inteligenta - nu conteaza ca purtatorul ei e barbat sau femeie- care sa-i convinga dindu-le Dovada existentei cit si a inteligentei creeatorului acestei lumi ....ori ea, aceasta dovada, se afla la purtator ....e in fiecare dintre noi si asteapta sa fie descoperita si in asta consta drumusetea cautarii !

Nu.

Gabi, niciunul dintre noi nu credem.
Cum o afirmãm, în ce termeni, cât de toleranþi suntem, disponibilitatea de a accepta ALTERITATEA ... doar asta variazã.

ce vrei sa spui ? ca daca am crede cu adevarat, cu toata fiinta, ne-am dematerializa instantaneu ?

Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 17:06

Nu.

Cum o afirmãm, în ce termeni, cât de toleranþi suntem, disponibilitatea de a accepta ALTERITATEA, respectul faþã de libertatea altuia (gândire/ conºtiinþã/ idei) ... doar asta variazã.

Îi cer scuze lui Yorick: no harm intended.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 17:14

Nu.

cum ai facut de-ai modificat - adaugat, de fapt- textul ca atunci cind te-am citat nu erau acele adaugiri ?

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 19:18

Esti atat de impietrit fata de adevarul lui Dumnezeu.......Eu nu am spus ca in Biblie nu scrie despre preoti,am spus ca ei nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu din Noul Testament.Dar daca vin la pocainta,ies afara din nelegiuirea biserici ortodoxe,si asculta de Dumnezeu,atunci au sanse,numai ca preoti nu renunta la viata libera si colaci.Am intalnit preoti care au recunoscut ca adevarul nu este in biserica ortodoxa,dar nu au voie sa spuna,ca sa manance si ei o paine.

Iar cautati sa va ascundeti dupa vorbe : www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/22588/Cine-este-Dumnezeu/... - 8 iulie 2011 10:58 – ati afirmat : “Vezi tu ca scrie in Biserica lui Dumnezeu,popi sau mitropoliti?”

Sa fi uitat ce ati postat mai inainte ... asa de repede ?! Sau credeti ca sunt de varsta tanarului care tot incearca sa fie bagat in seama ?! Sau incercati ... sa ma mintiti in fata ?!

Dar daca ati facut afirmatia referindu-va la "Biserica" si la "Dumnezeul" la care va inchinati dvs sunt nevoit sa va dau dreptate ... Pt ca acel Dumnezeu este .... FALS, la care NU se inchina Biserica Crestina !

Daca spuneati ca Preotii apartinand de BOR "nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu" era altceva ! Si atunci v-as fi cerut sa-mi aduceti dovezi concrete care sa va sustina afirmatia !

Dar atat timp cat Biserica Ortodoxa Romana isi bazeaza CREDINTA pe Religia Ortodoxa si atata timp ce "Sfanta Scriptura" se bazeaza pe traducerea care are la baza traducerea Septuagintei (care este mult mai veche decat traducerea "majoretilor" - chiar si Catolicii au renuntat la parti din traducerea majoretilor pt ca si-au dat seama ca a fost scrisa cu ... "tendinta") inseamna ca recunosc si paragraful/paragrafele in care se spune de ... "pocainta". Mereu scoateti din contex adevarul dupa cum se vede !

P.S. Cititi si "Cuvânt lãmuritor asupra Sfintei Scripturi" si daca intelegi limba romana o sa aflati de ce Biserica Ortodoxa Romana a RECUNOSCUT aceasta "Sfanta Scriputura", iar daca o sa cititi si Anexa referitoare la "Nota asupra editiei" veti afla ce documente a folosit traducatorul Anania pt completarea traducerii sale.
-------------
Nu am vazut pana azi acest raspuns
Da eu am scris “Vezi tu ca scrie in Biserica lui Dumnezeu,popi sau mitropoliti?”,dar vad ca nu poti sa discerni,pentru ca intradevar in Biserica lui Dumnezeu nu sant randuiti popi sau mitripoliti.Iti mai scriu inca o data versetele.
1 Corinteni 12/28ªi Dumnezeu a rânduit în Bisericã, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învãþãtori; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tãmãduirilor, ajutorãrilor, cârmuirilor, ºi vorbirii în felurite limbi.
Efeseni 4/11ªi El a dat pe unii apostoli; pe alþii, prooroci; pe alþii, evangheliºti; pe alþii, pãstori ºi învãþãtori,
12pentru desãvârºirea sfinþilor, în vederea lucrãrii de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,
Deci in Biblie la modul genereal scrie si popi,dar nu scrie niciunde ca ei fac parte din Biserica lui Dumnezeu.
Daca gasesti aceste versete scrise in Bibliile enumerate de tine in care scrie ca popi fac parte din Biserica lui Dumnezeu dupa Hristos,scrie-le ca sa vedem si noi.
Sper sa nu scri alte versete in locul lor ca sa te dezvinovatesti.
eferitor la dumnezeii cei falsi ,ei sant chiar in biserica ta.Acestia sant:
Apocalipsa 9/20Ceilalþi oameni, care n-au fost uciºi de aceste urgii, nu s-au pocãit de faptele mâinilor lor, ca sã nu se închine dracilor ºi idolilor de aur, de argint, de aramã, de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble.
Mai sant si oamenii vii si morti la care va rugati,adica moastele.
Stiai ca Dumnezeul cel adevarat are un semn intre El si credincios.Ai tu semnul acesta la biserica ta?
Ezechel 20/20Sfinþiþi Sabatele Mele, cãci ele sunt un semn între Mine ºi voi, ca sã ºtiþi cã Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!" Din cate vezi eu sant la Dumnezeul Cel adevarat.Sant convinsa ca sti,dar ai rolul de a duce in eroare enoriasi vostri.De aceia te incurci singur in multimea versetelor scrise sau copy/ paste.
Psalm 97/ 7Sunt ruºinaþi, toþi cei ce slujesc icoanelor, ºi care se fãlesc cu idolii: toþi dumnezeii se închinã înaintea Lui.

9am246905

29 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 23:01

Ezechel 20/20Sfinþiþi Sabatele Mele, cãci ele sunt un semn între Mine ºi voi, ca sã ºtiþi cã Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!" Din cate vezi eu sant la Dumnezeul Cel adevarat.Sant convinsa ca sti,dar ai rolul de a duce in eroare enoriasi vostri.De aceia te incurci singur in multimea versetelor scrise sau copy/ paste.
-------------------------------------------
cam scoti din context ..acest text vezi mai intai la cine se refera si nu pacali oameni....intre mine si voi ...cine ISRAEL...si nu se refera la Biserica lui Cristos .nici nu exista Biserica---
iata ca acel semn nu este valabil si pentru BISERICA...
-Biserica are un alt semn pe care voi Adventisti il ignorati si sunteti dusi in eruoare de asazisa profeta adventa Ellen wayt care a devenit un idol in cultul Adventist..
semnul BISERICI este de a te inchina Tatalui in DUH SI ADEVARsi nu unei zile de sabat-IOAN--20 Pãrinþii noºtri s-au închinat pe muntele acesta; ºi voi ziceþi cã în Ierusalim este locul unde trebuie sã se închine oamenii.”
21 „Femeie”, i-a zis Isus, „crede-Mã cã vine ceasul când nu vã veþi închina Tatãlui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.
22 Voi vã închinaþi la ce nu cunoaºteþi; noi ne închinãm la ce cunoaºtem, cãci Mântuirea vine de la iudei.
23 Dar vine ceasul, ºi acum a ºi venit, când închinãtorii adevãraþi se vor închina Tatãlui în duh ºi în adevãr; fiindcã astfel de închinãtori doreºte ºi Tatãl.
24 Dumnezeu este Duh; ºi cine se închinã Lui trebuie sã I se închine în duh ºi în adevãr.”
25 „ªtiu”, I-a zis femeia, „cã are sã vinã Mesia (cãruia I se zice Hristos); când va veni El, are sã ne spunã toate lucrurile.”
26 Isus i-a zis: „Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela.”

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 23:06

De la: gabigabi, la data 2011-07-15 08:39:30 ei, uite ca eu mi-amintesc- dar nu te contrazic totusi - ca lic. Ion Creanga era scoala de fete si era vecin cu lic. de baieti Mihai Eminescu , pe cal. Rahovei, in spatele Tribunalului, ceva mai sus ....am invatat clasele primare la lic. Ion Creanga si, ptr. ca aparuse legea cu invatatul la sc. de care apartii teritorial, elementara am facut-o pe str. Antim intr-o sinagoga transformata in scoala elementara si apoi, am intrat la liceu in 62 ! ce frumoasa a fost copilaria aia ,indiferent de ce vremuri erau si cit de greu le-a fost parintilor nostri !

In curtea Liceului "Mihai Eminescu" se gasea initial Liceul Economic 1 (mutat ulterior in locul Liceului "Mihail Sadoveanu" - Bd.Dacia in apropiere de ASE cladirea noua), iar dupa mutarea Liceului Economic a fost mutat vremelnic si o Scoala de Meserii (Transporturi daca nu gresesc), dupa care a ramas Liceul "Mihai Eminescu" (a preluat niste spatii care initial nu erau ale lor). Stiati ca ... Bustul lui Eminescu (lucrat de Oscar Han) cand au vrut sa-l scoata din scoala nu a putut fi scos ? De ce nu stiu ! Era foarte greu ! Stiati ca ... cladirea unde se gaseste in prezent Primaria Sectorului 4 (primar Piedone) fusese construita initial pt ca se mute acolo Liceul "Mihai Eminescu" si Liceul Economic nr. 1 sa ramana singur in locul Liceului "M.Eminescu" ? Stiti ca ... pana la schimbarile din anii 1985 (cred) se mai gasea o Soba care era de pe timpul lui Alexandru Odobescu (el predase in Scoala ce se gasea in acel corp de cladire in anii cand fusese profesor) ? Stiati ca ... peste cativa ani se implinesc de cand a aparut Revista "Ramuri" scoasa de elevii acestui Liceu ? Amintiri ... amintiri ... amintiri ...

Ma opresc aici pt ca am iesit in , dar amintirile mele sunt inca vii si nu-mi dau pace (aveam niste profesori ... "jos palaria"... iar unii dintre noi erau ... cand cuminti ... cand mai neastamparati ... dar INVATAM de dragul lor, al profesorilor nostri (si al parintilor nostri - evident) !

9am246905

29 mesaje
Postat pe: 15 Iulie 2011, ora 23:12

GALATENI ------3......1 O, galateni nechibzuiþi!(SAU ADVENTISTI) Mã întreb cine este acela care a reuºit sã exercite asupra voastrã efectul unui vrãjitor…(presupun si sigur este asazisa profeta adventa ELLEN WAYT)
(se poate presupune cã aºa) aþi ajuns sã renunþaþi la acea imagine care-l prezenta pe Isus crucificat.
2 Doresc sã-mi rãspundeþi la o singurã întrebare: În ce mod aþi primit voi Spiritul (Sfânt)
– fãcând faptele pretinse de legea mozaicã, sau crezând (mesajul Veºtii Bune)?
3 Sunteþi chiar atât de nechibzuiþi? Dupã ce aþi început prin Spiritul Sfânt, doriþi acum sã vã finalizaþi drumul prin efortul naturii voastre umane pãcãtoase?
4 Sã înþeleg cã aþi suferit (adversitãþile) degeaba? – dacã în mod real a fost degeaba!
5 Oare Cel care vã oferã Spiritul Sãu ºi care face minuni între voi, vã recompenseazã astfel pentru cã v-aþi conformat cerinþelor legii mozaice, sau pentru cã aþi crezut când vi s-a predicat (Vestea Bunã)?
6 Priviþi la Avraam: despre el se spune cã „a crezut în Dumnezeu; ºi astfel a fost considerat drept.”.
7 Sã înþelegeþi ºi voi cã descendenþii lui Avraam sunt aceia care au credinþã!
8 Anticipând faptul cã Dumnezeu urma sã considere drepte prin credinþa lor (ºi) pe celelalte naþiuni ale lumii, Scriptura prezintã aceastã Veste Bunã pe care El a oferit-o lui Avraam: „Toate naþiunile lumii vor fi binecuvântate prin tine!”
9 Astfel, cei care trãiesc bazaþi pe credinþã, sunt binecuvântaþi împreunã cu Avraam care a crezut.
10 Toþi cei care se bazeazã pe fapte reprezentând respectarea cerinþelor legii mozaice, sunt sub incidenþa blestemului. ªi se întâmplã aºa, pentru cã este scris: „Oricine nu manifestã ascultare faþã de toate prevederile legii mozaice, este blestemat”.
11 Acum, având în vedere faptul cã „cel drept, va trãi prin credinþã”, este evident cã prin intermediul legii mozaice, nimeni nu este considerat drept în raportul lui cu Dumnezeu.
12 De fapt, legea mozaicã nu conþine principiul credinþei; ci ea spune cã „acela care face aceste lucruri, va trãi prin ele.”
13 În Scripturã (mai) este scris: „Oricine va fi spânzurat pe lemn, este un om blestemat.” Cristos ne-a rãscumpãrat de sub incidenþa blestemului legii mozaice, acceptând ca în locul nostru sã fie El sub efectul blestemului.
14 A fãcut acest lucru pentru ca binecuvântarea oferitã lui Avraam sã vinã asupra naþiunilor prin El; ºi astfel, prin credinþã, noi sã primim Spiritul promis.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 00:22

Lui "9am246905"

Cred ca aveti de asteptat mult pt ca raspunde numai la ce crede ca te poate "ameti" cu citatele ei. Te mai si minte in fata ca n-ar fi spusceva, pana ce ii aduci dovada cand o da din nou la "intors" si sare la un alt exemplu.

Eu m-am plictisit de acest "joc", asa ca nu o s-o mai bag in seama daca o tine tot asa !

O noapte placuta in continuare !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 04:01

De la: gabigabi, la data 2011-07-15 16:49:55

Nu.

Gabi, niciunul dintre noi nu credem.
Cum o afirmãm, în ce termeni, cât de toleranþi suntem, disponibilitatea de a accepta ALTERITATEA ... doar asta variazã.

ce vrei sa spui ? ca daca am crede cu adevarat, cu toata fiinta, ne-am dematerializa instantaneu ?

Da. Asta o spun mai toti. Si eu.
Orice e posibil.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 09:08

De la: eugenb, la data 2011-07-15 23:06:29
De la: gabigabi, la data 2011-07-15 08:39:30 ei, uite ca eu mi-amintesc- dar nu te contrazic totusi - ca lic. Ion Creanga era scoala de fete si era vecin cu lic. de baieti Mihai Eminescu , pe cal. Rahovei, in spatele Tribunalului, ceva mai sus ....am invatat clasele primare la lic. Ion Creanga si, ptr. ca aparuse legea cu invatatul la sc. de care apartii teritorial, elementara am facut-o pe str. Antim intr-o sinagoga transformata in scoala elementara si apoi, am intrat la liceu in 62 ! ce frumoasa a fost copilaria aia ,indiferent de ce vremuri erau si cit de greu le-a fost parintilor nostri !

In curtea Liceului "Mihai Eminescu" se gasea initial Liceul Economic 1 (mutat ulterior in locul Liceului "Mihail Sadoveanu" - Bd.Dacia in apropiere de ASE cladirea noua), iar dupa mutarea Liceului Economic a fost mutat vremelnic si o Scoala de Meserii (Transporturi daca nu gresesc), dupa care a ramas Liceul "Mihai Eminescu" (a preluat niste spatii care initial nu erau ale lor). Stiati ca ... Bustul lui Eminescu (lucrat de Oscar Han) cand au vrut sa-l scoata din scoala nu a putut fi scos ? De ce nu stiu ! Era foarte greu ! Stiati ca ... cladirea unde se gaseste in prezent Primaria Sectorului 4 (primar Piedone) fusese construita initial pt ca se mute acolo Liceul "Mihai Eminescu" si Liceul Economic nr. 1 sa ramana singur in locul Liceului "M.Eminescu" ? Stiti ca ... pana la schimbarile din anii 1985 (cred) se mai gasea o Soba care era de pe timpul lui Alexandru Odobescu (el predase in Scoala ce se gasea in acel corp de cladire in anii cand fusese profesor) ? Stiati ca ... peste cativa ani se implinesc de cand a aparut Revista "Ramuri" scoasa de elevii acestui Liceu ? Amintiri ... amintiri ... amintiri ...

Ma opresc aici pt ca am iesit in , dar amintirile mele sunt inca vii si nu-mi dau pace (aveam niste profesori ... "jos palaria"... iar unii dintre noi erau ... cand cuminti ... cand mai neastamparati ... dar INVATAM de dragul lor, al profesorilor nostri (si al parintilor nostri - evident) !

Eugene, pe cind Lic. de fete I. Creanga era spate-n spate cu Lic. de baieti M. Eminescu, TU NU ERAI NASCUT INCA ... am intrat in cl. I a. in 1954 ! moaama, ce mult e de atunci...o vesnicie !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 18:12

-------------------------------------------
cam scoti din context ..acest text vezi mai intai la cine se refera si nu pacali oameni....intre mine si voi ...cine ISRAEL...si nu se refera la Biserica lui Cristos .nici nu exista Biserica---
iata ca acel semn nu este valabil si pentru BISERICA...
-Biserica are un alt semn pe care voi Adventisti il ignorati si sunteti dusi in eruoare de asazisa profeta adventa Ellen wayt care a devenit un idol in cultul Adventist..
semnul BISERICI este de a te inchina Tatalui in DUH SI ADEVARsi nu unei zile de sabat-IOAN--20 Pãrinþii noºtri s-au închinat pe muntele acesta; ºi voi ziceþi cã în Ierusalim este locul unde trebuie sã se închine oamenii.”
21 „Femeie”, i-a zis Isus, „crede-Mã cã vine ceasul când nu vã veþi închina Tatãlui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.
22 Voi vã închinaþi la ce nu cunoaºteþi; noi ne închinãm la ce cunoaºtem, cãci Mântuirea vine de la iudei.
23 Dar vine ceasul, ºi acum a ºi venit, când închinãtorii adevãraþi se vor închina Tatãlui în duh ºi în adevãr; fiindcã astfel de închinãtori doreºte ºi Tatãl.
24 Dumnezeu este Duh; ºi cine se închinã Lui trebuie sã I se închine în duh ºi în adevãr.”
25 „ªtiu”, I-a zis femeia, „cã are sã vinã Mesia (cãruia I se zice Hristos); când va veni El, are sã ne spunã toate lucrurile.”
26 Isus i-a zis: „Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela.”
--------------------
Fanica eu te cunosc,tu ai fost adventist,te-au dat afara,acum esti la penticostali si dai cu pietre in Biserica adventista,care pe langa inchinarea in duh si adevar adusa lui Dumnezeu,prin credinta ei nu au desfintat Legea asa cum scrie Pavel in Romani.Penticostali cui va inchinati daca paziti doar 9 porunci?.Exzista profeti mincinosi si profeti adevarati.Elen White este un profet adevarat ca spune adevarul in scrierile ei.Arvuna Duhului Sfant se primeste prin credinta si esti pecetluit cu Duhul Sfant chiar atunci cand depui marturia de credinta in apa botezului.Dar tu de unde ai primit Duhul Sfant cand ai primit botezul,de la soare? Ca tu pazesti duminica si nu ai semnul lui Dumnezeu.Veniti-va in fire oameni cu inima impartita,De ce nu intrati pe usa si sariti pe alte parti?Dumnezeu doreste sa intram pe usa.Te mai astept cu pace.

Pagini: << 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: