Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 10:08
De la: 9am121159, la data 2011-07-12 20:59:42P.S.: De ce n-ai incercat sa raspunzi si la intrebarea cu arca lui Noe? Ai inceput sa faci calcule si "a dat cu rest"? Sunt surpins ca tocmai acum ati ratat plasarea unui citat... asa ca va trimit eu la citatul corespunzator. Aruncati-va, va rog, un ochi peste relatarea despre potop. Din cate imi amintesc eu Noe trebuia sa ia cu el 7 perechi de animale curate si cate una din cele necurate... Nu-mi este clar cum se face distintia intre aceste categori, dar oricum am da-o tot se ajunge la un numar imens de animale.Pentru a simplifica putin lucrurile, faceti un calclul cat de cat simplist luand in considerare sa zicem doar 1000 de specii de mamifere. De cat spatiu ar fi nevoie pentru a imbarca toate aceste animale? Ce necesitati de hrana au pentru perioada potopului? Tot calculul de mai sus e pentru a va face o idee cat de cat despre dimensiunea problemei... pentru ca oricum asta nu explica supravietuirea tuturor specilor de animale. (Va reamintesc ca, conform Bibliei, D-zeu a facut animalele o singura data in zilele creatiei...) |
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 15:52
De la: eugenb, la data 2011-07-11 11:04:08De la: OprisVasile, la data 2011-07-11 10:03:05interesant mod de a te freca in cap cand te manaca in ...spate ... interesant lucru la uni postaci care cred ca au teofilia la mana dreapta si penisul in mana stanga , dramuind adevaruri cu ambele maini in toate directiile .... intrebarile tale sunt jigniri , daca erau intrebari raspundeam ... cum la jigniri se raspunde prin jigniri ma vad obligat sa te trimit in mata cu primul mijloc de transport ... sper ca argumentatia de mai sus este conforma cu religia dvs caci la urma urmei daca Iisus e nascut pe cale fantomatica de ce nu un adept al acestuia sa intre tot pe cale fantomatica la loc . observand tematica topicului nu pot sa nu admir dobitocimea dvs in a va face explicit unui ,, parat ,, sau ,,gica contra,, sau mai rau unuia care scrie sa ii mai citeasca cineva ce scrie sau cum frumos spuneti acum nu prea le are cu logica ... de asemenea nu pot sa nu admir cretinatatea idiotenie mele stupide care m-a facut sa scriu pe acest forum plin de constipati intelectuali ( cu cateva exceptii) care analizeaza analize anale ale analistilor analizati .... etc etc ... |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 15:56
De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:37:54De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 ma era o proasta pe aici care posta asa in proasta cu nemiluita de nu mai stiam ce sa facem cu ea ....bag sama ca ne pricopsiram cu aceiasi specie insolenta daca nu e chiar aceiasi persoana care cere respect si da cu mucii in toti .... a dracu rasa de crestin .... |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 16:16
De la: OprisVasile, la data 2011-07-13 15:56:21De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:37:54De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 sper totusi sa nu tragi un semn de egalitate intre crestini si credinciosi, nu de alta ,dar e putina diferenta intre ei....chiar si-ntre crestini exista aceasta diferenta si vad ca voi nu reusiti sa faceti o diferentiere si totul e un talmes-balmes din care cu greu se va ajunge la un raspuns cit de cit logic ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 16:19
De la: _g_alina, la data 2011-07-12 17:49:50De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:37:54De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 problema este ca ateii nu spun ca dumnezeu nu exista ci ca este foarte putin probabil ca acesta sa existe dat fiind lipsa de dovezi care sa sprijine o asemenea existenta .... de asemenea ateii au nevoie de sprijin spiritual pe care il gasesc in semenii lor ( atentie !) credinciosi sau atei .... ceea ce vor ateii este o reprezentare realista a lumii si nu una ideala in care sa venim cu tot felul de idei idealiste care s-au aratat falimentare gen rasa / religie/sex etc .... cat despre noncombat ideologic ...stimata doamna in momentul de fata sua a blocat cercetarea celulelor stem condamnand la moarte mii de oameni din motive pur ideologice ( embrionul din care se recolteaza celulele stem are suflet dpdv al religiei catolice americane ) ... exista dovezi clare ca in invatamant , lectiile de religie afecteaza psihologic copii care capata angoase cu privire la relele pe care le fac si care v-or fi sau nu pedepsite cu iadul ?... si in incheiere as spune vorba lui Richard Carrier care spunea :" daca as fi in rai si as sti ca exista oameni care se chinuie in iad si eu nu as putea sa fac nimic sa ii ajut atunci raiul ar fi iad pentru mine " un gand hrana gandurilor . nu va mai luati dupa tot felul de pseudo atei parliti care fac am vazut si " biserici " atee si care nici macar nu cunosc biblia sau coranul daramite sa le si combata ideologic ca inutile si periculoase ... o zi buna . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 16:26
suna bine fraza aia cu iadul si raiul, dar fiecare isi poarta iadul sau raiul cu sine in functie de cum gindeste, traieste si actioneaza ....nimeni nu ajunge intrun loc sau altul ,degeaba si doar asa ca i s-a casunat nu stiu cui pe el ! fiecare e acolo unde-l duc gindurile sale si eu nu pot sa fac mai nimic ptr. a-ti schimba tie, de ex., felul de a gindi ! !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 16:37
De la: gabigabi, la data 2011-07-13 16:16:41De la: OprisVasile, la data 2011-07-13 15:56:21De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:37:54De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 dar te-ai intrebat de ce e asa o diversitate in flora si fauna crestina ? asta se datoreaza faptului ca in general crestinismul nu ofera toate raspunsurile astfel ca au existat oameni care au simtit ca nu e corect ce se spune oficial , Filioque este un caz , de exemplu , care a dus la marea schisma din 1054 desi ca o paranteza in acel moment nici o parte nu intelegea logica celeilate parti cu privire la aceptarea lui filioque sau respingerea acestuia .... toata pestritaraia asta de secte , sectulete , sectisoare se datoreaza ambiguitatilor biblice care permiteau mai multe interpretari ale aceluias text ( in cazul filioque este cel in care iisus zice '' eu si tatal una suntem'' , interpretate de catolici ca fiind evident ca duhul sfant purcede si de la iisus iar bizantinii nu criticau doar spuneau ca latinii nu sunt credinciosi edictelor concililor ecumenice dar actionau ca si cum filioque nu era corect caci au scos din Crez partea cu duhul sfant care vine si de la iisus => anateme reciproce ) numai bine . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 16:47
De la: gabigabi, la data 2011-07-13 16:26:18suna bine fraza aia cu iadul si raiul, dar fiecare isi poarta iadul sau raiul cu sine in functie de cum gindeste, traieste si actioneaza ....nimeni nu ajunge intrun loc sau altul ,degeaba si doar asa ca i s-a casunat nu stiu cui pe el ! fiecare e acolo unde-l duc gindurile sale si eu nu pot sa fac mai nimic ptr. a-ti schimba tie, de ex., felul de a gindi ! ! da dar eu te-am pus un pic pe ganduri nu ?....de fapt Richard Carrier a facut-o ... felul de a gandi nu e un fel de granit ...se modeleaza singur in functie de ce instrumente gaseste ... cel mai greu ma impac cu cei care zic '' uite un cersetor si nu am cum sa il ajut " exact acelas lucru vad si la crestini cu privire la cei care ii contrazic si au obiectii fondate cu privire la religia lor ... nu cred ca as fi deranjat de un crestin care doar se roaga in camera lui seara la culcare ...dar cu totii stim ca a fi crestin inseamna mult mai mult .... discutand cu cineva in tren despre obiceiurile maramuresenilor mi-a spus foarte calm ca acolo crestinismul nu o sa moara in veci caci duminica tot morosanul se imbraca frumos la toala noua populara si mere la biserica , apoi mere si manca cu mai multe familii laolata ... evident ca religia era si este o forma de socializare , este o norma morala ( ceea ce este si cel mai periculos lucru ,vezi 11 sept la americani ) numai bine. |
|
|
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 16:48
e adevarat ce spui tu si se stie deja asta ! eu m-am referit la faptul ca fiecare credincios isi are propria capacitate de intelegere si de acceptare ,de la cel dogmatic care nici nu concepe sa puna-n discutie vreo vorbulita din dogma si pina la cel care stie , caci a iesit din dogma si conventii si are propriul raspuns,restul fiind poveste ! de aici si problemele de pe oricare topic cu subiectul religie : se intilnesc si dogmatici si fanatici si liberi cugetatori si atei fanatici si dogmatici si dintre cei care mai Stiu si care oricit s-ar stradui sa transmita cite ceva din ceea ce stiu ,se lovesc de zidul cuvintelor si neputinta de intelegere a celorlalti ! ....in fond, avem fiecare, propria noastra limitare : ce intelegi tu din filozofia si minunea matematicii , fiind doctor in matematica, nu pot intelege eu ,copilul de cl.I !
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 16:53
De la: OprisVasile, la data 2011-07-13 16:47:12De la: gabigabi, la data 2011-07-13 16:26:18suna bine fraza aia cu iadul si raiul, dar fiecare isi poarta iadul sau raiul cu sine in functie de cum gindeste, traieste si actioneaza ....nimeni nu ajunge intrun loc sau altul ,degeaba si doar asa ca i s-a casunat nu stiu cui pe el ! fiecare e acolo unde-l duc gindurile sale si eu nu pot sa fac mai nimic ptr. a-ti schimba tie, de ex., felul de a gindi ! ! multumesc ptr. urare, dar te rog eu frumos, mai citeste o data raspunsul meu si poate cazi si tu un pic pe ginduri ! te rog si gindeste-te la implicatia celor spuse de mine ! |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 17:17
Tovarasu eugen Beee dixit :
"Nu cunosc sintagma de "atesim stiintific". Ateismul nu este o stiinta, tot asa cum nici religia nu e. O definitie acceptata ea ateismului e "lipsa credintei intr-o divinitate" sau daca vreti "negarea exitentei lui D-zeu". Intrucat atei nu cred in existenta lui D-zeu consider ca prima definitie e mai adecvata (cum poti sa negi ceva despre care nu crezi ca exista?). Dupa cum cred ca se poate observa intrebarile nu sunt foarte profunde si nu neceseita un nivel foarte mare de documentare. Nici macar nu ating subiecte "delicate" de tipul "omului facut dupa chipul si asemanarea lui D-zeu", cum a putut o fecioara sa nasca un copil sau natura "duala" a lui Iisus... Ceea ce voiam sa pun in evidenta cu primele intrebari era faptul ca cei mai multi credinciosi nici nu incearca sa faca o legatura intre logica elementara si ceea ce se spune in Biblie. Multi nici nu sunt destul de atenti la nuante. De exemplu putini au observat ca exista o discrepanta intre crearea Soarelui si alternata zi-noapte. Observ ca incercati sa faceti o apropiere intre comunism si ateism. Ca sa nu intram in polemici inutile tin sa va precizez ca cei doi termeni nu se suprapun si nu au nimic in comun. Ateismul nu a aparut o data cu comunismul si nu are niciun rost sa amestecati cele doua notiuni." zappppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu sti ce e acela ateism stiintific din pura ignoranta , crezi ca ateii dovedesc evolutia doar prin faptul ca " a fost scris in zilele de demult " ?... te balacesti in ignoranta ca scroafa-n paie din nou aceiasi ignoranta crasa de tupeist(-a) cu privire la definitia ateului ... nu te uita in dex uita-te la ce se intampla in lume , citeste si ce mai zic ateii nu doar ce sobor oficiaza slujba de inviere ... sa zic ce zice dawkins ? ...neaaaa.....ar fi inutil ... sa te luminez cu fecioara care naste un copil ? ....pai daca il facea cu Iliescu ce farmec mai avea biblia ? ... daca negi provenienta divina a lui Iisus ce mai ramane din crestinism ?....logica aia fina pe care o ai a scapat ditamai implicatia ? daca citeai biblia , ceea ce ma indoiesc , profund vedeai ca se zice ca a facut lumina nu ca a facut soarele si luna ...a facut LUMINA ....fira-ar mama ei a dracu de limba romana si de logica propozitionala .... cum comunismul nu se suprapune cu ateismul ? pai la cate sti despre ateism e clar ca nu prea poti gasi puncte comune ...ia la subrat vre-un culianu si mai vorbim dupa ... praf pulbere fina .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 17:34
maaaaama, cite pcte comune are ateismul cu comunismul, doar trebuie sa vrei sa vezi :
amindoua doreau o lume mai buna si mai dreapta amindoua refuza un Rai ipotetic si-si propun unul acusica, pe loc , aici pe pamint amindoua afirma ca omul nou e cinstit : nu fura, nu insala, nu minte, nu pacatuieste uitindu-se la sotia altuia , nu rivneste la bogatii nu are alt Dumnezeu decit pe Primul secretar de partid biserica lui e partidul si fratii sai sunt tovarasii sai necredinciosii sunt bogatii si razboiul sfint e lupta de clasa ..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 17:57
De la: OprisVasile, la data 2011-07-13 17:17:02Tovarasu eugen Beee dixit : Salutare, Constat ca esti suparat rau pe dl. Eugen... Nu vreau sa ma bag intre voi, dar citatul pe care l-ai comentat nu-i apartine dl. Eugen, ci a fost scris de mine ca raspuns la un comentariu al aceluias domn. Deci cateva precizari: -> am dat o definitie simplificata a ateismului doar pentru a lamuri ca n-are rost sa-l consideram o stiinta. Daca vrei sa vorbesti despre evolutie atunci termenul de evolutionism e cel corect. Evolutionismul nu are nevoie de ateism pentru a explica evolutia speciilor. (nicio stiinta nu are nevoie de D-zeu: fie ca e vorba de matematica, fizica, chimie, astronmie, biologie... de unde unii au venit cu ideea ca stiinta in general e ateista) -> in multe cazuri se afirma ca atei sunt comunisti in incercarea de a discredita ateismul. Biserica a profitat din plin de aceasta tendinta cand dupa revolutia din '89 multi oameni s-au intors spre credinta tocmai pentru ca pe vremea comunistilor religia a fost interzisa (cel putin la anumite nivele). Pentru a afirma ca "atei sunt comunisti" ar trebui ca cele doua notiuni sa se suprapuna sau sa ca una dintre ele s-o includa pe cealalta. Or acest lucru nu se intampla atismul se refera la lipsa credintei intr-o divinitate pe cand comunismul este o forma de organizare social-politica opusa capitalismului. Da, comunismul a promovat ateismul (intr-o oarecare masura), dar asta nu inseamna ca toti comunisti au fost atei sau toti atei sunt comunisti. Faptul ca Hitler a avut mustata nu inseamna ca toti mustaciosi au acelasi caracter ca Hitler. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 18:06
De la: Sil100, la data 2011-07-13 17:57:38De la: OprisVasile, la data 2011-07-13 17:17:02Tovarasu eugen Beee dixit : mda, dar intemeiat pe o educatie materialist -stiintifica, ceea ce a dus la declarea bisericii ca institutie dusman de clasa, minastirile inchise si multi preoti arestati , inchisi in inchisoare sau dusi la canal .....interzicerea cununiilor religioase si botezatul copiilor.....numai de inmormintare le-a fost teama sa se atinga ca, deh....daca o fi totusi ceva ?
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 18:38
De la: gabigabi, la data 2011-07-13 17:34:01maaaaama, cite pcte comune are ateismul cu comunismul, doar trebuie sa vrei sa vezi : Nu stiu unde ati gasit toate aceste asemanari si ce vreti sa spuneti cu ele de fapt. Atismul nu este o doctrina, nu spune ce ai voie sa faci sau sa nu faci si nu promite nimic. Unele din afirmatiile pe care le faceti se potrivesc in multe situati ca de exemplu: "doreau o lume mai buna si mai dreapta" (cine anume nu doreste asta? exista vreun politician de orice orientare ca nu vrea asta?) "refuza un Rai ipotetic si-si propun unul acusica, pe loc , aici pe pamint" (afirmatia se potriveste si curentelor filosofice materialiste de diferite orientari, diferite de comunism) "afirma ca omul nou e cinstit : nu fura, nu insala, nu minte, nu pacatuieste uitindu-se la sotia altuia , nu rivneste la bogatii" (asta e un ideal moral la care aspira orice societate civilizata) "nu are alt Dumnezeu decit pe Primul secretar de partid" (dedicatia fata de partid sau de o organizatie data e specifica doar comunistilor atei?) Daca cercetati viata primelor comunitati crestine s-ar putea sa gasiti asemanari cu comunismul acolo. Stiati ca menbrii comunitatilor crestine isi puneau averea la comun de unde fiecare lua "dupa nevoi"? Ia uitati-va la faptele apostolilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 18:55
De la: gabigabi, la data 2011-07-13 18:06:12De la: Sil100, la data 2011-07-13 17:57:38De la: OprisVasile, la data 2011-07-13 17:17:02Tovarasu eugen Beee dixit : Gabi, putina atentie la nuante nu strica (parerea mea)... Comunistii au trimis in inchisori si la canal pe toti care li se impotriveau si pe care i-au putut prinde fie ca a fost vorba de politicieni, preoti, tarani sau alte categorii de populatie. Daca comunistii ar fi vrut sa interzica total religia ar fi putut s-o faca. Concluzia e ca celor care au fost de acord cu ideologia comunista le-a mers bine pe timpul comunistilor, pe cand celorlalti nu prea. Pe de alta parte comunistii au si profitat de pe urma Bisericii, sa nu uitam de informatorii proveniti din randul preotilor si episcopilor! |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 19:07
De la: Sil100, la data 2011-07-13 18:38:15De la: gabigabi, la data 2011-07-13 17:34:01maaaaama, cite pcte comune are ateismul cu comunismul, doar trebuie sa vrei sa vezi : chiar nu intelegi paralelismul facut de mine cu biserica inlocuita cu ateismul si comunismul care inlocuieste o credinta cu alta credinta, intemeiata pe Exact aceeasi organizare ? ma dezamagesti ! aveam impresia c amintea ta are o oarecare mobilitate ....ma scuzi , dar de fapt era un raspuns in prima instanta la afirmatia lui @Opris Vasile....apoi in postarea ta si tu ai atins subiectul, deci suntem pe "felie" toti trei ....inclusiv al patrulea - adica @eugenB caruia @ Opris Vasile i-a spus ca nu-i nici-o legatura intre atei si comunism vs. religie ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 21:07
De la: _galina_, la data 2011-07-13 10:02:22De la: eugenb, la data 2011-07-13 00:56:331) Va respect CREDINTA, dar nu ne-ati explicat cum de ati ajuns la El si cum L-ati personificat numai pt dvs. ?! Desi nu sunt prea multumit de raspunsul primit, totusi ... va respect parerea ! Dar as avea o ultima intrebare/rugaminte : Ce varsta aveti cu adevarat ? 10 ani cat ati trecut la "datele personale" sau ... cat sugereaza poza atasata la "avatar" ? ![]() Nu de alta, dar as vrea sa stiu si eu cu cine stau de vorba (cu un ... "copil" - care de-abia a fost "Botezat" sau cu un ... "adult" care "s-a lovit" de multe in viata lui pana acum) ?! P.S. Sper sa nu fie un ... secret "feminin" aceasta varsta sau ca macar sa-mi sugerati raspunsul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 21:45
De la: eugenb, la data 2011-07-13 21:07:35De la: _galina_, la data 2011-07-13 10:02:22De la: eugenb, la data 2011-07-13 00:56:331) Va respect CREDINTA, dar nu ne-ati explicat cum de ati ajuns la El si cum L-ati personificat numai pt dvs. ?! O sa incep cu raspunsurile de jos in sus. Am 70 de ani 'trecute fix" pe 7 februarie dar ceea ce am modificat acolo a fost o gluma speciala pentru un anume user. Si ca sa clarific: cu atata timp m-am ales din tot de care imi aduc aminte ca ar fi fost traiti asa cum mi-am dorit. Nu o sa fac aici un roman ca s-ar putea sa iasa mai multe volume si nu intereseaza pe nimeni dar asta e! In plus, fiind veche pe forum doar cei noi imi pun intrebari dar o sa trec varsta reala. Cat privesc raspunsurile, eu nu scriu pentru a multumi pe cineva ci scriu doar ceea ce gandesc (inca!) fara sa incerc sa schimb parerea cuiva sau sa-l fac prozelit. Avem dreptul si moral zic eu chiar datoria fata de prieteni sa scriem ceea ce simtim, ceea ce gandim despre un anume subiect, o anume stare, etc. Atata vreme cat nu contrazic parerile altora impunandu-mi ideile proprii, cred ca va respect pe toti. Imi place sa dialoghez, sunt receptiva dar in limita bunului simt de care ai dat dovada ca il stapanesti. Daca mai gasim probleme inca neelucidate, revino indiferent pe ce topic. O seara buna! G
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 21:49
De la: Sil100, la data 2011-07-13 10:08:55Aruncati-va, va rog, un ochi peste relatarea despre potop. Din cate imi amintesc eu Noe trebuia sa ia cu el 7 perechi de animale curate si cate una din cele necurate... Nu-mi este clar cum se face distintia intre aceste categori, dar oricum am da-o tot se ajunge la un numar imens de animale. 1) Va multumesc pt clarificarea divergentelor dintre dvs si mine (necesare d-lui Opris). 2) Vedeti ca ati copiat gresit din Biblie pasajul cu nr fiecarei specii : VT, Fc., cap.7, 19 Și din toate dobitoacele, din toate târâtoarele, din toate fiarele și din tot trupul tu vei aduce'n corabie două câte două j, ca să le ții în viață împreună cu tine; ele vor fi parte bărbătească și parte femeiască. 20 Din tot soiul de păsări zburătoare după fel și din tot soiul de dobitoace după fel și din tot soiul de târâtoare după fel, două câte două din toate să vină la tine, parte bărbătească și parte femeiască, pentru ca'mpreună cu tine să le ții în viață. 21 Iar tu ia cu tine din toate bucatele ce se mănâncă și fă-ți acolo strânsură; ele vă vor fi vouă de mâncare, ție și lor. 3) Cat priveste numarul speciilor se mai poate discuta fara a avea pretentia ca se epuizeaza subiectul. Intai ar fi trebuit sa faceti ... cubajul de aer necesar oameniilor (putini cei drept) si necesar pt speciille celelalte (Biblia spune ca Dumnezeu a "inchis Corabia", dar nu avem prea multe de date in aceasta directie). Intrebare: Stiti cate specii existau pe vremea lui Noe (poate erau doar 10, 100, etc.) si cate au disparut intre timp sau au suferit un proces de transformare ? Este dupa mine o intrebare fara raspuns deocamdata (asa ca multe altele). P.S. Sper ca ati observat ca, chiar daca v-am contrazis in discutie, totusi ... va respect parerea si nu incerc sa va "atrag in spiritul religios". Spre deosebire de alti useri care fac tot ce pot (uneori chiar prin folosirea de "expresii vulgare" (care le arata ce vocabular sub-urban au) vor sa faca pe toata lumea sa CREADA CE CRED EI. Eu nu-i bag in seama pt ca nu ma cobor la nivelul lor ! "Nu intra in troaca porcilor pt a nu te manca !" La unii POLITETEA este un termen pe care nu l-au invatat la scoala ! O seara placuta in continuare ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 22:02
De la: _galina_, la data 2011-07-13 21:45:12O sa incep cu raspunsurile de jos in sus. Respectele mele stimata doamna si LA MULTI ANI ! Ma gandeam eu ca este o gluma si ca poza va da de gol (de fapt si vocabularul folosit de dvs indica o varsta care nu era de copil, dar ... sper ca o sa-mi scuzati "insistenta" - eu sunt cu 10 ani nascut mai tarziu decat dvs; asta ca si dvs sa stiti cu cine stati de vorba daca era nevoie). Multumesc pt completarile facute (si o sa tin seama de ele - sper) ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 22:19
Am aproape 2 ani de cand sunt pe forum ! De 2 ani incerc sa va lamuresc sa ganditi logic.....se pare insa ca va cer prea mult . Eu joc sah si GO , fara logica nu as putea sa joc aceste jocuri . Nu e greu sa gandesti logic , trebuie doar sa-ti pui intrebari si sa cauti un raspuns logic . Nu trebuie sa te bazezi pe ce spune unul sau altul sau sa te bazezi pe ce scrie intr-o singura carte . Eu am ales pentru a intra la liceu o optiune din 400 si am nimerit unde mi-am dorit ....singurul liceu unde se invata japoneza intensiv...Si asta fara ajutorul celui de sus ( si fara sa ma omor cu invatatul....nu prea am timp de asa ceva )........ Sunt convins ca multi colegi de generatie au pus lumanari si au "depus" acatiste pentru a lua note bune sau au dat bani profesorilor ( spaga nu e un pacat ) , ajung prin licee sau nu ajung pe unde isi doresc deoarece dumnezeu ii pedepseste pentru ce nu au facut........ca asa e el razbunator....Ca d-aia se spune ca "asa a vrut dumnezeu" sau "cum o vrea domnul"...... Sa te lasi pe mana unuia care nu exista e cam....grav...Ajungi sa termini liceul si nu iei bacu' si atunci te gandesti ca tu nu ai nicio vina ....ca si-a bagat coada . S-ar parea ca dumnezeu are si el un rol , la fel si domnul drac'...... ai pe cine sa dai vina pentru esecurile tale .Nu stiu daca o sa mai am timp de voi , s-ar putea sa va ia ....in primire ....eu trec la alt nivel .....o sa incerc sa-i educ pe cei de la gradinita.....sunt mai receptivi.....Eu oricum va aduc din nou si ....iar....la cunostinta faptul ca dumnezeu exista....dar numai in biblie . Realitatea e alta , cu mult mai complexa...Cu trecerea anilor poate va vine si voua mintea la cap....sa stiti ca nu strica ceva minte si nici nu doare.... Incercati sa ganditi cu al vostru creier ...nu va mai luati dupa creierele bolnave ale celor care au scris scriptoacele
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 22:25
Bine v-am intalnit d-na Gabi ! Desi imi placea sa discut cu dvs un alt subiect (cred ca v-ati dat seama de care amintesc) imi place ca ati intrat si pe acest site. Poate ca veti aduce un "suflu" nou acestui site care de la o vreme a inceput sa semene cu altceva si nu-mi place deloc !
Userii sunt ... ori niste tineri care de-abia au iesit in viata si cred ca numai ei au dreptate (daca ii contrazic "iau foc" si trec pe "expresii triviale") sau ... alti useri, care au de acum o varsta care ar presupune o reactie mai de ... "om adult" si cu un vocabular cat de cat acceptabil cand sunt contrazisi, ei din contra isi arata... "adevarata fata" ascunsi de un nume (chiar daca unii isi pun numele adevarat, uneori). Cred ca vor plecarea userilor (care-i ii contrazic) de pe acest site ! Daca doriti va dau doua nume : "tanarul de 15 ani" (stiindu-i varsta, si fiind minor, nu am voie sa-i dau numele chiar daca este un "pseudo-nume" cf Legii) si cel care m-a gratulat cu expresii care m-au facut sa cer ajutorul dl. "admin" pt vocabularul folosit. Singura masura pe care o pot lua deocamdata, este de a nu-i baga in seama de acum inainte ! O zi placuta in continuare ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 22:45
daca esti legionar si omori cateva sute de evrei = progrom daca esti fascist si omori cateva milioane de oameni = genocid daca esti catolic si omori cateva milioane de oameni = nimic Catedrala Sf. Iosif Bucuresti Str. General Berthelot nr. 19, sector 1, 70749 București Comunitatea este formată din 480 familii, cuprinzând cca. 1.700 persoane. Liturghia este celebrată de obicei în limba română, în capela Catedralei ea se ține duminica și în limba spaniolă. Comunitatea spaniolă este formată în principal din membrii corpului diplomatic din București care vorbesc această limbă. Ei sunt păstoriți de pr. Cristinel Tampu. Catedrala nu are nici filiale, nici un cimitir propriu. O catedrala pentru o mana de oameni ...dar cu mari pretentii.....Vor sa demoleze constructia de langa ea....desi aceasta ar fi oferit mii de locuri de munca....Biserica insa isi urmeaza crezul....cel al distrugerii....Se considerab a fi un locas de cult si de .....cultura.....ei , cei care sute de ani au distrus cultura...Culmea tupeului....si ne lasam manipulati de niste mascarici imbracati ca niste clovni.....
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 22:59
De la: _KARPOV, la data 2011-07-13 22:45:34 Ce nume predestinat are nenea preotu'.....
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 23:06
De la: eugenb, la data 2011-07-13 22:25:33Bine v-am intalnit d-na Gabi ! Desi imi placea sa discut cu dvs un alt subiect (cred ca v-ati dat seama de care amintesc) imi place ca ati intrat si pe acest site. Poate ca veti aduce un "suflu" nou acestui site care de la o vreme a inceput sa semene cu altceva si nu-mi place deloc ! Ti-e frica sa iei numele meu in desert ? Ai invatat bine pariul lui Pascal......e mai bine sa crezi ca eu sunt Mesia ...ca sa nu te risti ....sa-ti pierzi eternitatea....iar daca nu sunt....nu ai nimic de pierdut....decat cateva glume bune din partea celor care vor citi peste cateva sute de ani ce scrii tu pe aici..... Si eu rad in prezent de prostii care nu au crezut in ce spunea Copernic....si ii consider criminali alaturi de biserica respectiva....o institutie criminala.....
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 23:07
De la: _KARPOV, la data 2011-07-13 22:19:53 Eu am ales pentru a intra la liceu o optiune din 400 si am nimerit unde mi-am dorit ....singurul liceu unde se invata japoneza intensiv Felicitari pt intrarea la Liceu ! Daca locuiesti in Bucuresti inseamna ca o sa inveti la ... Liceul "Ion Creanga" (www.adevarul.ro/actualitate/social/Liceenii-Creanga-aflat-indrag...#). Si ca sa aveti ceva cu ce va mandri (oare o sa va mandriti ?!) : Stiiati ca, : "gard-in-gard" cu Liceul "Ion Creanga" se gaseste Liceul Seminarului Teologic din Bucuresti si Manastirea "Radu-Voda" ? Mai cunoasteti si ca, "Liceul a fost construit in curtea unei scoli Generale (care scoala a fost construita in curtea Manastirii - prin ordin al ... Comunistilor)" ? Stiti si ca, "in fiecare Sala de curs din Scoala Generala este pusa o icoana (deasupra "Tablei de scris") si ca acolo se tin acum si ore/cursuri de "Religie" (si ca sunt elevi care participa la "Concursuri cu premii" organizate de Patriarhia Ortodoxa Romana si cu sprijinul cadrelor bisericesti din Liceul-Seminar Teologic) ? Obs. Nu stiu ce se intampla acum in Liceul "Ion Creanga" pt ca de 4 ani nu am mai intrat acolo (serviciul mi-a incetat datorita afectiunii medicale pe care am suferit-o). P.S.1.- Ma intreb ce veti face daca veti avea "o majoritate" in randul colegilor care vor dori sa participe la ... orele de Religie ?! Veti participa si dvs sau o sa faceti "atitudine separate" de ceilalti (ca doar acuma o sa puteti preciza singuri daca veti participa sau nu la orele de Religie) ?! Dar ce veti face cand va trebui sa invatati despre ... religiile din Japonia ?! O sa invatati sau nu ?! Intrebari ... intrebari ... intrebari ... P.S.2.- Cand credeam ca ati inceput ca sa dovedesti ca meritati sa va bag in seama ... "ati dat din nou cu batul in noroi !" Daca doar atat ati priceput din ce am postat eu (ca nu ma lasa LEGEA existenta in vigoare sa va spun ce meritati pt postarile anterioare) atunci va voi trata asa cum meritati in continuare (adica nu o sa va bag in seama). |
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 23:11
De la: eugenb, la data 2011-07-13 22:02:31De la: _galina_, la data 2011-07-13 21:45:12O sa incep cu raspunsurile de jos in sus. Mai mult sau mai putin conteaza varsta atunci cand tratezi un subiect in mod serios. Greseala a fost a mea ca nu am revenit imediat la datele personale. Acum sunt corecte. Cred ca e bine sa stim si cam pe unde ne aflam pe coordonata propriului timp pentru a evalua o gandire, indiferent despre ce este vorba. Experienta, invatatura, trairea reala ne consolideaza felul de a percepe fenomene, de a crede in ceva palpabil sau numai descris de altii!, etc. Ceea ce scriu eu nu este in interesul celorlalti de a-si schimba un crez, o parere pe care si-o cimenteaza din experiente proprii. Totusi revin la tema din titlu: Dupa ce am inchis calculatorul am primit un telefon de la o persoana foarte draga mie si mi-a confirmat un experment programat. M-am bucurat pentru ca iata, ceea ce mi se intampla imi confirma credinta in existenta unui Dumnezeu care ma iubeste si caruia nu-i cer nimic in plus in afara de ce obtin singura pentru ca stiu ca e tot de Acolo! Asta sunt, nu mai revin asupra subiectului decat sa scriu ca am stat mai demult in coma profunda si nu am vazut nici luminita de la capatul tunelului, nici Eden si nici macar negru inaintea ochilor! Absolut nimic! Numai acele pendulei mi-au sugerat scurgerea timpului cam 40 de minute. De aceea am sustinut (parerea proprie) ca nu exista nimic dupa ultima respiratie. Moartea de fapt se identifica prin pierderea suflului ultim cand dispare si sufletul. Daca analizam cuvantul suflet descoperim ca el exista atata timp cat respiram.
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 00:45
FÁLIC, -Ă I. adj. care aparține cultului falusului. II. s. f. pl. sărbători religioase la cinstea zeului Bacus. (< fr. phallique, lat. phalicus) Societatea actuala pare a fi instaurat un cult al organelor sexuale feminine. Revistele pentru femei publica tot mai des articole despre clitoris, vulva si vagin asemuindu-le cu flori gingase. Piesa Monoloagele vaginului este un succes international, iar expozitiile de nuduri feminine sau de fotografii artistice ale zonelor ascunse ale femeilor sunt la mare cautare. Vulva a devenit brusc o opera de arta. Cum ramane cu simbolul barbatiei? Popoarele antice foloseau orice prilej pentru a imortaliza schite de falusuri, pana cand pudoarea a pus stapanire pe noi. Acum asistam la o rasturnare de situatie. Inca de la inceputuri, falusul simbolizeaza masculinitatea, forta si chiar viata. In Grecia si Roma Antica, imagini ale falusului erau prezente aproape peste tot. Pe vase erau pictate falusuri, sculpturile si decoratiunile le prezentau de asemenea, iar de la multe ceremonii publice nu lipseau penisurile erecte, gigantice. Aceasta obsesie/ admiratie fata de penis influenta viata sociala, privata, sistemul juridic, politic s.a
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 00:48
In Roma Antica, baietii obisnuiau sa poarte pandantive aducatoare de noroc ce erau sub forma de falusuri. Casele erau decorate cu membre uriase. Rolul lor era acela de a proteja casa si de a le ura oaspetilor bunastare si fertilitate. Imaginati-va cum ar reactiona o femeie din zilele noastre daca ar intalni o statueta explicita in casa unui barbat Undeva in Evul Mediu, penisul a devenit ceva necurat (in ambele sensuri). Sexul era pus la zid si catalogat drept arma a diavolului. Operele de arta in care era evident cultul penisului au fost fie castrate, fie acoperite. Cel mai mult s-a lucrat probabil la ascunderea penisului din Dorset. Pe dealurile din Dorset, Anglia este sculptat cel mai mare penis erect 8 m impreuna cu purtatorul sau. Artefactele de la Pompei sunt varianta incipienta a pornografiei. Daca astazi noi asociem termenul pornografie cu filme deocheate si poze datatoare de senzatii tari, aflati ca el a fost prima data folosit in 1850 pentru a descrie cataloagele de arta cu schitele operelor de la Pompei.
|
|
|
|

asa ca va trimit eu la citatul corespunzator. Aruncati-va, va rog, un ochi peste relatarea despre potop. Din cate imi amintesc eu Noe trebuia sa ia cu el 7 perechi de animale curate si cate una din cele necurate... Nu-mi este clar cum se face distintia intre aceste categori, dar oricum am da-o tot se ajunge la un numar imens de animale.