Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 01:08
Si eu am citit biblia in tinerete ,tot inainte de a merge la scoala ! Cred ca iti dai seama ce impresie buna mi-a facut . Acolo am aflat despre incest,despre placerea sadica a 'mnezeului tau in a ucide femei ,copii si prunci....Acolo am descoperit adevarata lui fata....un dumnezeu paranoic ,sadic si razbunator....Acolo i-am descoperit si prostia . Pe contemporanii lui Noe i-a casapit singur,pe cei din Sodoma si Gomora ,idem....in schimb pe cei din clanul lui Amalec si multi altii i-a casapit prin interpusi. Bunatatea lui dumnezeu in vechiul testament este egala cu ZERO ! Colegii tai de credinta de pe la tara , cand le aduceam argumente de acest gen se uitau cu gura cascata la mine (eu aveam vreo 10 ani) . Nu intelegeau nimic, nu citisera nimic despre religie , stiau doar cateva cuvinte iar ca argumentatie zero.....Astia sunt "baza" crestinismului.....Daca nu esti in stare ca matur sa-mi aduci argumente si dovezi ca sa-mi probezi existenta lui dumnezeu atunci e grav...A flutura permanent vechiul testament mi se pare o copilarie....De ce aceasta carte ar contine adevarul absolut si celelalte nu ? De ce nu as crede in alti dumnezei ,de ce nu as crede in buda sau horus ? Sa cred in dumnezeu doar pe motiv ca sunt nascut intr-o tara ortodoxa ? Si evreii cred in dumnezeul tau insa isus pentru ei este un zero absolut iar maria lu' precista este o parashuta care in acele vremuri ar fi fost lapidata pentru pacatul de a se lasa violata de catre un duh....sfant....poate daca era cel din Lampa lui Aladin....mai avea o scuza..... Hai sa lasam biblia la o parte si sa vorbim despre acel cineva sau ceva care a fost la inceputuri ,sa vedem cat de logica este interpretarea ta cu privire la existenta unui creator . Eu merg pe ideea ca nu a existat un creator....sau daca ar fi fost sa existe nu are nimic de a face cu acel dumnezeu primitiv descris de catre niste psihopati prin vechiul testament. Eu nu cred in dumnezeu....nu cred in Alba ca Zapada si nu cred nici in Mos Craciun.....Universul este mult prea complicat pentru a fi facut de un dumnezeu atat de "pamantean" si nu are nicio noima daca il privim ca si crestini....creati de un neica nimeni din lut ....Mai ramane sa credem ca stelele ...planetele si celelalte corpuri ceresti au fost facute din plastelina si aruncate in neant pentru distractia noastra..... E un mod simplist de a privi lumea ....de a o privi prin ochii primitivilor care au scris biblia ....de a o privi chiar si prin ochii unuia ceva mai destupat la minte ....cum ar fi sa credem ca isus a existat....desi eu nu sunt convins...... De ce ar fi creat dumnezeu acest univers....nelocuit in mare parte ....de ce atata risipa de energie....atata energie risipita si nefolosita de catre nimeni..... De ce omnipotentul si-ar dori ca pamantul sa alerge prin spatiu cu 700.000 km pe ora,de ce trebuie sa ne miscam in jurul axei in 24 de ore ....de ce trebuie sa alergam in jurul soarelui 365 de zile ? Nu era mai simplu sa stam pe loc ? Sa fie o temperatura constanta si sa avem un singur mod de a ne "hrani" cu energie ? De ce atata complexitate la cineva creat din lut ? Dar tu nu iti pui asemenea intrebari .Tu iei totul de-a gata....nu gandesti ....tu doar crezi......Eu am imaginatie , in general copiii au "defectul" asta ....asa ca aici te depasesc........Ar trebui sa te gandesti ca e absurd sa crezi ca poti trai 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999 de ani alaturi de cel de sus.....Ar insemna sa crezi ca-ti da importanta....asta seamana a trufie....si din cate am invatat eu pe la religie.....e cam pacat..... [/quo Save as... ------------------- De ce,de ce,de ce........Pentru ca sa vezi puterea si bunatatea lui Dumnezeu,ca desi in orice secunda santem in nesiguranta,ca ne tot invartim din muuuuulte puncte de vedere nu numai cu planetele,El ne asigura siguranta,chiar vesnica daca il ascultam si credem in El. Se vede ca doar ai citit Biblia dar nu ai studiat-o,deaceia nu ai vazut ca daca asculti pe Dumnezeu ai viata si acum si in vesnicii,dar daca asculti de diavol ai moartea si acum si in vesnicii.Oamenii aceia care au murit pe timpul lui Noe sau in Sodoma si Gomora,ascultau de diavol nu de Dunezeu care i-a creat.Daca copilul tau iti da foc la casa si arde de tot,il ierti si construiesti alta,iar da foc,iar ierti si faci alta mai mica asa ca un cort ca nu mai ai bani,iar da foc si la cort,apoi mai sare si la tine sa te omoare ascultand de prieteni lui ucigasi ca si el.Degeaba ii tot spui ca el nu se corecteaza niciodata ca nu crede in tine care l-ai facut ci in prieteni lui.......ce ai face? l-ai dezmosteni si l-ai trimite la prietenii lui diavolesti care i-ar pricinui moartea in final.Mai gandeste-te Karpov si din alte unghiuri.Sa nu crezi tu ca poporul este prost si tu destept,poate nu au avut posibilitati materiale ca tine ca sa studieze,sau alte probleme.Dar se vede treaba ca poporului,adica oamenilor de rand le place mai mult dreptatea si adevarul decat tie.Un Imparat s-a urcat pe palat si se mandrea in sinea lui,uitandu-se la tot ce realizase el.Dumnezeu cunoscandu-i gandul,i-a luat mintile si a stat ani de zile pe camp ,pascand iarba ca vitele,neras si cu parul lung.Abia cand i-a venit ideea sa priveasca cerul,sa se gandeasca la Dumnezeu,a primit din nou imparatia ca sa vada ca tot ce avem,bunuri materiale,intelepciune,pricepere,cunostinte.......sant de la El.A lui sa fie,lauda,slava,marirea,puterea......in veci de veci Amin. |
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 04:33
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 13:00
De la: eugenb, la data 2011-07-11 17:42:32De la: Sil100, la data 2011-07-11 12:46:58Imi place, cand gasesc crestini convinsi, sa le pun cateva intrebari simple sa vad daca ei chiar cred tot ce scrie in Biblie. De multe ori constat ca ei nu obisnuiesc sa mearga prea departe cu rationamentele lor. Dupa cate vad nu mi-ati dat niciun raspuns relevant la nicio intrebare. Ati incercat sa ripostati punand alte intrebari care se invart in jurul cozii. Intrebarile mele vizau interpretarea Bibliei: cu alte cuvinte s-o luam de buna asa cum e sau sa ne gandim ca de fapt e un fel de alegorie cam in genul fabulelor pentru copii. S-o luam totusi pe rand: 1.La prima intrebare mi-ati raspuns prin presupuneri. De unde stiu ca delimitarea zi/noapte are nevoie de lumina? Dvs. nu stiti asta? Cand auziti vorbindu-se de zile si nopti la ce va ganditi? "Poate interpretarea zi-noapte este data de cei care au scris Biblia pt ca nu aveau cu ce sa asemene acest fapt !" spuneti dvs. Sigur ca da, poate ca asa e, poate ca nu. Daca cel care a scris partea respctiva din Biblie s-a inselat (cu toate ca era inspirat de D-zeu, asa se spune nu?), de ce nu a intervenit D-zeu printr-o revelatie a unui alt profet pentru a elimina greseala din "cartea sfanta"? Daca a gresit in acest caz, nu cumva mai sunt si alte greseli raspandite prin Biblie? Ce sa credem si ce sa nu credem din ce e scris? 2."De unde stiti ca acest lucru nu era posibil atunci ? De unde stiti dvs ca initial primul om nu a fost creeat dintr-o materie organizata altfel decat cunoastem noi acum si de unde stiti ca in urma transformarilor suferite a ajuns sa aiba o forma fizica aproximativ a celei de astazi (ati citit in Biblie cati ani a trait Adam ?!)." Nu stiu cum a fost creat primul om. Personal am mari indoieli ca s-a petrecut intocmai cum e relatat in Biblie. Partea cu crearea Evei din coasta lui Adam cel putin e de tot rasul... Cercetatorii care au studiat ramasite ale oamenilor de acum cateva mii de ani nu au observat mari diferente anatomice intre oamenii din prezent si cei de acum cateva mii de ani, deci nu cred ca "primul om nu a fost creeat dintr-o materie organizata altfel decat cunoastem noi acum" Nu cred ca Adam a trait sute de ani cum se spune in Biblie, nu exista nicio dovada ca vreun om a ajuns vreodata la o varsta atat de inaintata! (prin metode stiintifice se poate determina varsta pe care a avut-o un om in momentul mortii) 3.Fosilele de balene gasite nu indica o transformare radicala in decursul ultimilor mii de ani (aprox. 7000 daca ar fi sa credem cronologia biblica). 4.Probabil ca Noe putea sa construiasca o arca de dimensiunile celei prezentate in Biblie. Problema e daca in acea arca ar fi putut sa puna toate speciile de animale de pe toata planeta (chiar daca le excludem din analiza pe cele acvatice si pe cele zburatoare... tot mai raman milioane de specii terestre). 5.Logica in religie? E o gluma? "Crede si nu cerceta.", revelatie divina, etc... Eu sunt un optimist cu siguranta... nu stiu de unde ati tras concluzia ca as fi pesimit. Nu-mi trebuie promisiuni desarte de genul "vietii de apoi" pentru a ma bucura de viata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 13:40
Imi place, cand gasesc crestini convinsi, sa le pun cateva intrebari simple sa vad daca ei chiar cred tot ce scrie in Biblie. De multe ori constat ca ei nu obisnuiesc sa mearga prea departe cu rationamentele lor.
Iata cateva intrebari: 1. Cum se face ca D-Zeu a muncit la facerea lumii cateva zile inainte ca soarele sa existe? (delimitarea zi-noapte are nevoie tocmai de o sursa de lumina) 2. Cum e posibil ca o fiinta atat de complexa cum e omul sa fie facut din pamant si adus la viata dintr-o suflare? (poate cineva care a studiat cat de cat anatomia si stie ca un om e format din miliarde de celule organizate in sisteme: osos, circulator, digestiv, nervos, etc. sa creada asa ceva?) 3. Cum e posibil ca o balena sa inghita un profet? (o balena nu poate, din punct de vedere fiziologic sa inghita obiecte mari... daca nu ma credeti documentati-va in privinta fanoanelor) 4. Cat de mare ar fi trebuit sa fie arca lui Noe pentru ca sa incapa toate animalele? (oamenii de stiinta tot mai descopera specii noi...) 5. De ce ar trebui sa abandonam cu totul logica cand vine vorba de religie? (mi se tot explica ca stiinta se aplica partii materiale pe cand religia se adreseaza sufletului. O viziune foarte frumoasa nu pot sa zic, dar cum faci diferenta intre diferite credinte, daca nu ai voie sa argumentezi?) O sa fiu putin carcotas si o sa intreb: cum putem sa facem diferenta dintre D-zeu si Mos Craciun? ----------------- Daca tu rationezi mai bine ca noi,cum de nu poti face diferenta intre lumina soareli si lumina zilei.Dumnezeu a ceat in prima zi lumina. Genesa 1/2Pãmântul era pustiu ºi gol; peste faþa adâncului de ape era întuneric, ºi Duhul lui Dumnezeu se miºca pe deasupra apelor. 3Dumnezeu a zis: "Sã fie luminã!" ªi a fost luminã. 4Dumnezeu a vãzut cã lumina era bunã; ºi Dumnezeu a despãrþit lumina de întuneric. 5Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o searã, ºi apoi a fost o dimineaþã: aceasta a fost ziua întâi. ------- Dumnezeu poate sa creeze orice,poate face oameni si din pietre.In fata Lui o dai in bara cu rationamentul tau --------- iblia spune ca pe ona l-a inghitit un peste,nu o balena. Iona 1/17Domnul a trimis un peºte mare sã înghitã pe Iona, ºi Iona a stat în pântecele peºtelui trei zile ºi trei nopþi. --------- Cine ti-a zis ca nu ai voie sa argumentezi religia dupa opinia ta?Problema este ca omul intelege Biblia la nivelul lumini din mintea lui,de aceia este bine sa iei aminte la opinia altuia care este mai luminat ca tine..Diferenta dintre mos craciun si Dumnezeu este ca Dumnezeu a creat pe mos craciun si nu invers.Pace ,credinta si lumina. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 13:41
Imi place, cand gasesc crestini convinsi, sa le pun cateva intrebari simple sa vad daca ei chiar cred tot ce scrie in Biblie. De multe ori constat ca ei nu obisnuiesc sa mearga prea departe cu rationamentele lor.
Iata cateva intrebari: 1. Cum se face ca D-Zeu a muncit la facerea lumii cateva zile inainte ca soarele sa existe? (delimitarea zi-noapte are nevoie tocmai de o sursa de lumina) 2. Cum e posibil ca o fiinta atat de complexa cum e omul sa fie facut din pamant si adus la viata dintr-o suflare? (poate cineva care a studiat cat de cat anatomia si stie ca un om e format din miliarde de celule organizate in sisteme: osos, circulator, digestiv, nervos, etc. sa creada asa ceva?) 3. Cum e posibil ca o balena sa inghita un profet? (o balena nu poate, din punct de vedere fiziologic sa inghita obiecte mari... daca nu ma credeti documentati-va in privinta fanoanelor) 4. Cat de mare ar fi trebuit sa fie arca lui Noe pentru ca sa incapa toate animalele? (oamenii de stiinta tot mai descopera specii noi...) 5. De ce ar trebui sa abandonam cu totul logica cand vine vorba de religie? (mi se tot explica ca stiinta se aplica partii materiale pe cand religia se adreseaza sufletului. O viziune foarte frumoasa nu pot sa zic, dar cum faci diferenta intre diferite credinte, daca nu ai voie sa argumentezi?) O sa fiu putin carcotas si o sa intreb: cum putem sa facem diferenta dintre D-zeu si Mos Craciun? ----------------- Daca tu rationezi mai bine ca noi,cum de nu poti face diferenta intre lumina soareli si lumina zilei.Dumnezeu a ceat in prima zi lumina. Genesa 1/2Pãmântul era pustiu ºi gol; peste faþa adâncului de ape era întuneric, ºi Duhul lui Dumnezeu se miºca pe deasupra apelor. 3Dumnezeu a zis: "Sã fie luminã!" ªi a fost luminã. 4Dumnezeu a vãzut cã lumina era bunã; ºi Dumnezeu a despãrþit lumina de întuneric. 5Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o searã, ºi apoi a fost o dimineaþã: aceasta a fost ziua întâi. ------- Dumnezeu poate sa creeze orice,poate face oameni si din pietre.In fata Lui o dai in bara cu rationamentul tau --------- iblia spune ca pe ona l-a inghitit un peste,nu o balena. Iona 1/17Domnul a trimis un peºte mare sã înghitã pe Iona, ºi Iona a stat în pântecele peºtelui trei zile ºi trei nopþi. --------- Cine ti-a zis ca nu ai voie sa argumentezi religia dupa opinia ta?Problema este ca omul intelege Biblia la nivelul lumini din mintea lui,de aceia este bine sa iei aminte la opinia altuia care este mai luminat ca tine..Diferenta dintre mos craciun si Dumnezeu este ca Dumnezeu a creat pe mos craciun si nu invers.Pace ,credinta si lumina. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 13:45
e constiinciosi crestinii astia,nu citesc biblia, dar o interpreteaza fiecare cum ii vine...
Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 13:49
De la: 9am121159, la data 2011-07-12 01:08:45 si mie biblia mi-a facut o impresie foarte buna, are hartia moale,nu zgarie partile moi si sensibilicoase, basca se poate folosi foarte bine pt.cornete de seminte sau confectionat avioane sau broscute...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 14:14
De la: 9am121159, la data 2011-07-12 13:40:55Imi place, cand gasesc crestini convinsi, sa le pun cateva intrebari simple sa vad daca ei chiar cred tot ce scrie in Biblie. De multe ori constat ca ei nu obisnuiesc sa mearga prea departe cu rationamentele lor. 1. Aha, deci asa era... D-zeu a creat o lumina (a zilei) in prima zi si apoi a creat Soarele si Luna in zilele urmatoare. Ce si-o fi zis el dupa ce a creat Soare? N-o fi mai bine sa contopesc lumina zilei cu lumina Soarelui ca sa nu mai stau tot timpul cu mana pe intrerupator? Si pun Pamantul sa se invarteasca... astfel incat zilele si noptile sa se succeada. Buna treaba! 2. Nu puteai de la inceput sa spui ca D-zeu poate sa creeze orice? Si terminam discutia inainte de a o incepe... 3. Pe Iona l-a inghitit un peste? Foarte bine, da' ce fel de peste o fi fost? Mai traiesc si acum pesti capabili sa inghita un om si sa-l tina in viata 3 zile si 3 nopti sau o fi fost ceva "de unica folosinta"? 4. Chestia asta cu "opinia altuia care este mai luminat ca tine.." mie imi suna a indoctrinare. Pana la urma nici nu mai conteaza ce scrie intr-o carte daca citind-o nu poti sa-ti faci o opinie clara si ai nevoie de o "interpretare" a altcuiva. (Asta e principiul sectarismului: eu am gasit o interpretare mai buna a Bibliei, deci urmati-ma pe mine, lasati-i pe cei din religia principala). P.S.: De ce n-ai incercat sa raspunzi si la intrebarea cu arca lui Noe? Ai inceput sa faci calcule si "a dat cu rest"? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 14:56
De la: 9am121159, la data 2011-07-12 00:31:45Biblia mentioneaza ca unii invata toata viata si nu ajung niciodata la cunostinta adevarului pentru ca trebuie sa va dezlege Dumnezeu daca-L cauti cu toata inima.Mie mi-a dezlegat-o El intr-un an pentru ca L-am rugat.Biblia se citeste cu rugaciune. Iar amestecati lucrurile ! 1) Nu mi-ati raspuns la intrebarile anterioare ! Sunteti de acord cu mine cumva si va este terama sa recunoasteti ?! Altfel inseamna ca ... recunoasteti ca raspundeti asa cum v-a invatat Preotul (Prelatul sau cum il numiti) - adica numai la ce va convine, iar cand dati "zbarci" schimbati "partitura". Dupa mine asta este o ... lipsa de POLITETE si ma intreb daca mai are ... IMPORTANTA ce postati dvs. pe acest site.. 2) [ NT ] Noul Testament [ Mc ] Evanghelia dupã Marcu [ Cap. 16 ] Învierea lui Iisus. Câteva din arãtãrile Sale. Împuternicirea apostolilor. Înãlþarea la cer. 15 ªi le-a zis: „Mergeþi în toatã lumea ºi propovãduiþi Evanghelia la toatã fãptura. Is 2:3 Is 52:10 Mt 28:19 Col 1:23 16 Cel ce va crede ºi se va boteza, se va mântui; dar cel ce nu va crede, se va osândi. In 3:5 In 3:15 In 3:18 In 3:36 In 12:48 FA 2:38 FA 8:37 FA 16:31 FA 16:33 Rm 10:9 1Ptr 3:21 Iuda 1:4 : 17 Iar celor ce vor crede, aceste semne le vor urma: în numele Meu demoni vor izgoni, în limbi noi vor grãi, Lc 10:17 FA 2:4 FA 2:11 FA 8:7 FA 10:46 FA 16:18 FA 19:6 1Co 14:2-40 18 ºerpi vor lua în mânã, ºi chiar ceva dãtãtor de moarte de vor bea, nu-i va vãtãma; pe bolnavi mâinile-ºi vor pune, ºi aceia se vor face bine“. Lc 9:6 Lc 10:19 Lc 13:13 FA 4:30 FA 5:16 FA 8:27 FA 28:5-8 1Co 12:9 Iac 5:14-15 19 Deci Domnul Iisus, dupã ce a vorbit cu ei, S'a înãlþat la cer ºi a ºezut de-a dreapta lui Dumnezeu. Iar ati scos din contex acel verset ! De ce ? Se vede ca nu cunoasti cu adevarat rolul Tainei Botezului ! Cititi atunci si aceste versete : BOTEZ Primul Botez în Noul Testament: Botezul lui Ioan ºi celelalte tipuri de Botez: Sf. Ioan Botezãtorul: Mt 3, 1-12; 11, 11-13; 14; 16, 14; Mc 1, 1-13; 6; Lc 1; 3, 1-22; In cap. 1. Botezul lui Ioan: Mt 21, 25; Mc 11, 30; Lc 7, 29; 20, 4; FA 1, 21; 10, 37; 18, 25. Botezul pocãinþei: Lc 3, 3; FA 13, 24; 19, 4. Mãrturia lui Iisus despre Ioan: Mt 17, 13; Lc 7, 20, 33. Botezul lui Iisus: Mt 3, 13-17; Mc 1, 9-13; Lc 3, 19-22; In 1, 31-34. Botezul sângelui: Mt 20, 22-23; Mc 10, 38-40; Lc 12, 48-50. Botezul cu Duhul Sfânt: Mt 3, 11; Mc 1, 8; Lc 3, 16; In 1, 26; FA 1, 5; 10, 47; 11, 16; 19, 3-6; 1 Co 12, 13. Botezul creºtin instituit ca Tainã: Mt 28, 19-20; Mc 16, 16. Iisus boteza?: In 3, 22-23; 4, 1-2. Primele botezãri: Botezul celor trei mii în numele lui Hristos: FA 2, 38-41; alte botezãri: FA 7, 12-13; 8, 16, 36-40; 10, 48; cap. 16; 18, 8; Rm 6, 3-5; Ga 3, 27; 4, 5; Col 2, 12. Botezarea lui Saul: FA 9, 18. Dispute pe tema Botezului: 1 Co 1, 13-17; Evr 6, 2. Simboluri vechitestamentare ale Botezului: 1 Co 10, 2; 1 Ptr 3, 12. 3) Ati vazut ca v-ati facut de ras cu afirmatia ca nu exista in Biblie cuvintele Preoti si Mitropoliti - sunt amintite cuvintele ARHIEREA (adica MARE PREOT) si PREOTI, si ati trecut la alte cuvinte (asta ca sa-mi dovediti ca ati studiat ... Biblia, sau ca v-ati facut "temele" fata de Superior ?! ) incepeti sa ma plictisiti cum puneti problema ... 4) Daca ati ajuns la concluzia ca ORTODOXIA este o ... secta desprinsa din Catolicism inseamna ca sunteti "slab pregatita" in acest domeniu si imi pierd timpul sa va raspund la intrebari ! Cititi inainte de a va face de ras in continuare ! Este pacat de varsta pe care o aveti si de ... Religia pe care sustineti in prezent ! 5) a - intai cititi Concordanta Biblica recunoscuta de Biserica Ortodoxa (inclusiv cea Romana) despre ARHIEREU si despre PREOTI si daca tot nu intelegeti atunci mergeti intr-o Biserica Ortodoxa si cereti explicatii mai amanuntite). b - [ NT ] Noul Testament [ 1Ptr ] Epistola Soborniceascã întâia a Sfântului Apostol Petru [ Cap. 2 ] Piatra cea vie ºi neamul cel sfânt. Trãiþi ca slujitori ai lui Dumnezeu! Exemplul suferinþei lui Hristos. 4 Apropiaþi-vã de El, Piatra cea vie, într'adevãr neluatã'n seamã de oameni, dar aleasã la Dumnezeu ºi preþioasã; Ps 117:22 Is 28:16 Mt 21:42 FA 4:11 Ef 2:20 1Co 3:11 5 ºi voi înºivã, ca niºte pietre vii zidiþi-vã'n casã duhovniceascã, preoþie sfântã, ca sã aduceþi jertfe duhovniceºti, plãcute lui Dumnezeu prin Iisus Hristos 6 Pentru cã scris este în Scripturã: Iatã, pun în Sion Piatra din capul unghiului, aleasã, preþioasã, ºi cel ce se va încrede'n Ea nu va fi ruºinat. Is 28:16 FA 4:11 Rm 9:33 Ef 2:20 1Co 3:11 7 Aºadar, pentru voi, cei ce credeþi, ea e preþioasã; dar pentru cei ce nu cred ea este piatra pe care ziditorii n'au bãgat-o'n seamã, care a ajuns sã fie'n capul unghiului Ps 117:22 Mt 21:42 Mc 12:10 Lc 20:17 FA 4:11 8 ºi piatrã de'mpiedicare ºi piatrã de poticnire, de care ei s'au împiedicat pentru cã nu s'au supus cuvântului; spre aceasta au ºi fost ei rânduiþi b. Is 8:14 Lc 2:34 Lc 7:23 Rm 9:33 9 Dar voi sunteþi seminþie aleasã, preoþie împãrãteascã, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu c ca sã vestiþi în lume bunãtãþile Celui ce v'a chemat din întuneric la lumina Sa cea minunatã, Ies 19:5-6 Ies 23:22 Dt 4:20 Dt 7:6 Dt 10:15 Dt 14:2 Ps 23:6 Is 9:2 Is 43:20-21 Is 61:6 Is 66:21 FA 26:18 2Co 4:6 Ef 5:8 Col 1:13 Col 3:12 Tit 2:14 1Ptr 1:3 1Ptr 2:5 Ap 1:6 Ap 5:10 Ap 20:6 10 voi, cei ce odinioarã nu eraþi popor d, dar care acum sunteþi poporul lui Dumnezeu; voi, cei ce odinioarã nu aveaþi parte de milã, dar care acum sunteþi miluiþi. Is 62:4 Os 1:6 Os 1:9 Os 2:1 Os 2:25 Rm 9:25 --- b - Împiedicarea, poticnirea, cãderea sunt consecinþa fireascã a necredinþei, a refuzului de a primi Evanghelia. c - Literal: popor pe care El (Dumnezeu) ªi l-a pus în posesie. d - Popor ales (titlul de nobleþe al lui Israel). V-am atras atentia ca traducerea lui Cornilescu lasa de dorit ! - (am copiat si explicatiile date de Anania - cf. www.dervent.ro/biblia.php ) . 6) Sa inteleg ca ati ajuns la concluzia ca eu am avut dreptate cand v-am dat exemple cu denumirea de Arhiereu (Mare Preot) a lui Iisus Hristos, de ati menit sa imi dati exemple cu El ? Multumesc dar nu era nevoie ! 7) Interesant ! Dvs stiti ce spune un Preot ortodox la Liturghie, dar cand trebuie sa stiti/acceptati ceva anume din "Sfanta Scriptura" daca nu va convine ... "sariti" peste acel moment ! De ce procedati asa ? Asa ati fost invatata de ... Dumnezeul la care va inchinati ? 8) Cornilescu a motivat cand a fost scos din randul Preotilor Ortodocsi a motivat ca el a facut traducerea Bibliei pt ca oamenii (romani) sa inteleaga toate cuvintele, dar a schimbat unele cuvinte cu altele care aveau un inteles total diferit decat cel din Septuaginta. Avand in vedere ca acel Cornilescu a facut acea traducere in folosul Protestantilor si nu al Ortodocsilor, la rugamintea unei femei care trecuse la Religia Protestanta de la cea Ortodoxa - greaca, (oare l-a amagit femeia ?!). Cat despre versetele pe care le atribuiti Bisericii Ortodoxe Romane nu sunt corecte : [ NT ] Noul Testament [ Ap ] Apocalipsa Sfântului Ioan [ Cap. 9 ] Trâmbiþele a cincea ºi a ºasea. 20 Dar ceilalþi oameni, care n'au murit de plãgile acestea, nu s'au pocãit de faptele mâinilor lor: sã nu se mai închine demonilor ºi idolilor de aur ºi de argint ºi de aramã ºi de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble; Dt 32:17 Ps 134:15-17 Dn 5:23 Sol 15:13 1Co 10:19-20 Ap 16:9 Ap 16:11 Ap 16:21 21 ºi nu s'au pocãit de crimele lor, nici de vrãjitoriile lor, nici de desfrânarea lor, nici de hoþiile lor. Ap 16:9 Ap 16:11 Ap 16:21 Dvs afirmati ca ... Cornilescu a tradus : 20Ceilalþi oameni, care n-au fost uciºi de aceste urgii, nu s-au pocãit de faptele mâinilor lor, ca sã nu se închine dracilor ºi idolilor de aur, de argint, de aramã, de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble. 21ªi nu s-au pocãit de uciderile lor, nici de vrãjitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtiºagurile lor. .... Pai daca credeti ca traducerea lui Cornilescu este mai corecta decat cea a lui Anania discutam degeaba (fiecare ramane cu propria parere) : Unde sunt semne de punctuatie diferite ca le-au folosit amandoi traducatorii in acelasi fel, in schimb acolo era vorba de intelesuri diferite ale cuvintele folosite la traducere ? Iar ati ales exemplu gresit : Dar ceilalti (Anania) = Ceilalti (Cornilescu) n'au murit de plãgile acestea (Anania) = n-au fost uciºi de aceste urgii (Cornilescu) demonilor (Anania) = dracilor (Cornilescu) crimele (Anania) = uciderile (Cornilescu) desfranarea (Anania) = curvia (Cornilescu) hotiilor (Anania) = furtisagurile (Cornilescu). Obs. Mai multa atentie la alegerea citatelor si ... "abandonati" ideea ca veti face pe cineva sa CREADA in Dumnezeul dvs. Este prea ... FALS. |
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 16:31
De la: Sil100, la data 2011-07-12 13:00:33Si dvs chiar ati mers mai departe cu acest rationament ? Sau ati preluat intrebarile dintr-o carte de "ateism stiintific" care aparea pe vremea comunistilor si acum va dati atot-cunoascator in aceasta problema ? Sunt intrebari (fara raspuns) in ambele "tabere" asa ca le-ati pus degeaba ! Tot asa va pot pune si eu intrebari similare : Dupa cate vad nu mi-ati dat niciun raspuns relevant la nicio intrebare. Ati incercat sa ripostati punand alte intrebari care se invart in jurul cozii. Intrebarile mele vizau interpretarea Bibliei: cu alte cuvinte s-o luam de buna asa cum e sau sa ne gandim ca de fapt e un fel de alegorie cam in genul fabulelor pentru copii. S-o luam totusi pe rand: 1.La prima intrebare mi-ati raspuns prin presupuneri. De unde stiu ca delimitarea zi/noapte are nevoie de lumina? Dvs. nu stiti asta? Cand auziti vorbindu-se de zile si nopti la ce va ganditi? "Poate interpretarea zi-noapte este data de cei care au scris Biblia pt ca nu aveau cu ce sa asemene acest fapt !" spuneti dvs. Sigur ca da, poate ca asa e, poate ca nu. Daca cel care a scris partea respctiva din Biblie s-a inselat (cu toate ca era inspirat de D-zeu, asa se spune nu?), de ce nu a intervenit D-zeu printr-o revelatie a unui alt profet pentru a elimina greseala din "cartea sfanta"? Daca a gresit in acest caz, nu cumva mai sunt si alte greseli raspandite prin Biblie? Ce sa credem si ce sa nu credem din ce e scris? 2."De unde stiti ca acest lucru nu era posibil atunci ? De unde stiti dvs ca initial primul om nu a fost creeat dintr-o materie organizata altfel decat cunoastem noi acum si de unde stiti ca in urma transformarilor suferite a ajuns sa aiba o forma fizica aproximativ a celei de astazi (ati citit in Biblie cati ani a trait Adam ?!)." Nu stiu cum a fost creat primul om. Personal am mari indoieli ca s-a petrecut intocmai cum e relatat in Biblie. Partea cu crearea Evei din coasta lui Adam cel putin e de tot rasul... Cercetatorii care au studiat ramasite ale oamenilor de acum cateva mii de ani nu au observat mari diferente anatomice intre oamenii din prezent si cei de acum cateva mii de ani, deci nu cred ca "primul om nu a fost creeat dintr-o materie organizata altfel decat cunoastem noi acum" Nu cred ca Adam a trait sute de ani cum se spune in Biblie, nu exista nicio dovada ca vreun om a ajuns vreodata la o varsta atat de inaintata! (prin metode stiintifice se poate determina varsta pe care a avut-o un om in momentul mortii) 3.Fosilele de balene gasite nu indica o transformare radicala in decursul ultimilor mii de ani (aprox. 7000 daca ar fi sa credem cronologia biblica). 4.Probabil ca Noe putea sa construiasca o arca de dimensiunile celei prezentate in Biblie. Problema e daca in acea arca ar fi putut sa puna toate speciile de animale de pe toata planeta (chiar daca le excludem din analiza pe cele acvatice si pe cele zburatoare... tot mai raman milioane de specii terestre). 5.Logica in religie? E o gluma? "Crede si nu cerceta.", revelatie divina, etc... Eu sunt un optimist cu siguranta... nu stiu de unde ati tras concluzia ca as fi pesimit. Nu-mi trebuie promisiuni desarte de genul "vietii de apoi" pentru a ma bucura de viata. [/quote] Daca cititi numai pe sarite nu o sa ne intelegem deloc ! Am deschis postarea mea anterioara cu fraza : "Si dvs chiar ati mers mai departe cu acest rationament ? Sau ati preluat intrebarile dintr-o carte de "ateism stiintific" care aparea pe vremea comunistilor si acum va dati atot-cunoascator in aceasta problema ? Sunt intrebari (fara raspuns) in ambele "tabere" asa ca le-ati pus degeaba ! Tot asa va pot pune si eu intrebari similare :" Deci mai intai trebuia sa-mi raspundeti la intrebarile de mai sus si dupa aceea sa analizati ca v-am raspuns cu alte intrebari : Deci : a) "Ati mers cu acest rationament sau v-ati oprit cu acest rationament?" Aceasta pt ca mai intai trebuia sa demonstrati ca rationamentul dvs este demn de a fi bagat in seama sau nu ! Nu ati venit cu ceva date concrete in sprijinul afirmatiei dvs, asa ca afirmatia dvs nu este viabila. b) V-am intrebat apoi care este sursa pe care v-ati bazat atunci cand ati pus intrebarile respective si am exemplificat posibilitatea ca v-ati bazat pe preluarea de idei care nu va apartin si iarasi "v-ati facut ca ploua". De ce ? Sa inteleg ca am dreptate ? Atunci ... discutia dintre noi nu are "obiect" ! c) Am afirmat inca de la inceput ca sunt intrebari care (deocamdata) nu au un raspuns (acceptabil) si ca discutiile pe marginea lor este nerelevanta (altfel se poate spune ca sunt ... "pierdere de vreme") si dvs ca un ... ateist ce va pretindeti, ati fi trebuit sa va dati seama usor ca am drepte si ca trebue sa va alegeti un alt subiect pt a nu discutam in van despre aceleasi lucru. d) Rescrierea intrebarilor de catre mine era un (simplu) motiv de a arata ca se pot pune intrebarile si altfel si, acestea sa aiba raspunsuri pe care sa nu le puteti accepta daca nu aveti cunostintele necesare ca se pot petrece lucruri/fenomene/fapte/etc pe care nu le puteti intelege. De aceea v-am si intrebat daca sunteti un "om optimist" pr ca numai asa au putut fi descoperite o serie de lucruri de care nu stia ca exista sau ca pot fi intrebuintate de om. Omul intai a VISAT si numai apoi a DESCOPERIT ! Ex. Omul a VISAT ca se poate intrebuinta ATOMUL in folosul lui si, abia apoi a reusit sa DESCOPERE si modul cum sa o faca ! Deci mai intai raspundeti la punctele initiale pt a fi CREDIBIL in afirmatii si numai dupa aceea mai vedem daca mai are rost sau nu sa discutam in stilul acesta. O zi buna in continuare ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 16:37
De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 Dar dvs ati citit-o cu adevarat ? Dupa cat de confuz ( ) sunteti, cred ca nu ati citit-o ( ) pt ca ati folosit-o in modul de care spuneati ! Ma intreb ce cautati pe acest site !?
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 17:44
De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:31:15De la: Sil100, la data 2011-07-12 13:00:33Si dvs chiar ati mers mai departe cu acest rationament ? Sau ati preluat intrebarile dintr-o carte de "ateism stiintific" care aparea pe vremea comunistilor si acum va dati atot-cunoascator in aceasta problema ? Sunt intrebari (fara raspuns) in ambele "tabere" asa ca le-ati pus degeaba ! Tot asa va pot pune si eu intrebari similare : Daca cititi numai pe sarite nu o sa ne intelegem deloc ! Am deschis postarea mea anterioara cu fraza : "Si dvs chiar ati mers mai departe cu acest rationament ? Sau ati preluat intrebarile dintr-o carte de "ateism stiintific" care aparea pe vremea comunistilor si acum va dati atot-cunoascator in aceasta problema ? Sunt intrebari (fara raspuns) in ambele "tabere" asa ca le-ati pus degeaba ! Tot asa va pot pune si eu intrebari similare :" Deci mai intai trebuia sa-mi raspundeti la intrebarile de mai sus si dupa aceea sa analizati ca v-am raspuns cu alte intrebari : Deci : a) "Ati mers cu acest rationament sau v-ati oprit cu acest rationament?" Aceasta pt ca mai intai trebuia sa demonstrati ca rationamentul dvs este demn de a fi bagat in seama sau nu ! Nu ati venit cu ceva date concrete in sprijinul afirmatiei dvs, asa ca afirmatia dvs nu este viabila. b) V-am intrebat apoi care este sursa pe care v-ati bazat atunci cand ati pus intrebarile respective si am exemplificat posibilitatea ca v-ati bazat pe preluarea de idei care nu va apartin si iarasi "v-ati facut ca ploua". De ce ? Sa inteleg ca am dreptate ? Atunci ... discutia dintre noi nu are "obiect" ! c) Am afirmat inca de la inceput ca sunt intrebari care (deocamdata) nu au un raspuns (acceptabil) si ca discutiile pe marginea lor este nerelevanta (altfel se poate spune ca sunt ... "pierdere de vreme") si dvs ca un ... ateist ce va pretindeti, ati fi trebuit sa va dati seama usor ca am drepte si ca trebue sa va alegeti un alt subiect pt a nu discutam in van despre aceleasi lucru. d) Rescrierea intrebarilor de catre mine era un (simplu) motiv de a arata ca se pot pune intrebarile si altfel si, acestea sa aiba raspunsuri pe care sa nu le puteti accepta daca nu aveti cunostintele necesare ca se pot petrece lucruri/fenomene/fapte/etc pe care nu le puteti intelege. De aceea v-am si intrebat daca sunteti un "om optimist" pr ca numai asa au putut fi descoperite o serie de lucruri de care nu stia ca exista sau ca pot fi intrebuintate de om. Omul intai a VISAT si numai apoi a DESCOPERIT ! Ex. Omul a VISAT ca se poate intrebuinta ATOMUL in folosul lui si, abia apoi a reusit sa DESCOPERE si modul cum sa o faca ! Deci mai intai raspundeti la punctele initiale pt a fi CREDIBIL in afirmatii si numai dupa aceea mai vedem daca mai are rost sau nu sa discutam in stilul acesta. O zi buna in continuare ![/quote] Nu am capacitatea de a-mi da seama ce parte dintr-o postare este considerata foarte importanta de catre autorul ei. Am considerat ca pasajul la care va referiti e un fel de introducere a ceea ce urma sa spuneti. N-am evitat intentionat sa va raspund. O voi face acum. a) Un strop din rationamentul meu l-ati putut vedea in parantezele care urmeaza dupa fiecare intrebare. Daca e ceva neclar acolo pot sa dezvolt... (puteam sa dezvolt fiecare rationament pe multe pagini, dar nu stiu daca ar fi avut cineva rabdare sa citeasca) b) Nu cunosc sintagma de "atesim stiintific". Ateismul nu este o stiinta, tot asa cum nici religia nu e. O definitie acceptata ea ateismului e "lipsa credintei intr-o divinitate" sau daca vreti "negarea exitentei lui D-zeu". Intrucat atei nu cred in existenta lui D-zeu consider ca prima definitie e mai adecvata (cum poti sa negi ceva despre care nu crezi ca exista?). Dupa cum cred ca se poate observa intrebarile nu sunt foarte profunde si nu neceseita un nivel foarte mare de documentare. Nici macar nu ating subiecte "delicate" de tipul "omului facut dupa chipul si asemanarea lui D-zeu", cum a putut o fecioara sa nasca un copil sau natura "duala" a lui Iisus... Ceea ce voiam sa pun in evidenta cu primele intrebari era faptul ca cei mai multi credinciosi nici nu incearca sa faca o legatura intre logica elementara si ceea ce se spune in Biblie. Multi nici nu sunt destul de atenti la nuante. De exemplu putini au observat ca exista o discrepanta intre crearea Soarelui si alternata zi-noapte. Observ ca incercati sa faceti o apropiere intre comunism si ateism. Ca sa nu intram in polemici inutile tin sa va precizez ca cei doi termeni nu se suprapun si nu au nimic in comun. Ateismul nu a aparut o data cu comunismul si nu are niciun rost sa amestecati cele doua notiuni. c) Sa inteleg ca daca nu aveti raspuns la o intrebare aceasta devine nerelevanta? Daca o intrebare nu are raspuns in Biblie e nerelevanta? Cel mai corect raspuns e sa recunoasteti ca nu stiti raspunsul... d) Eu v-am raspuns si la intrebarile reformulate... pot conta acum pe un raspuns al dvs.? Cred ca in loc de optimism ati vrut sa va referiti la "minte deschisa"... Aveti partial dreptate in ceea ce priveste rolul imaginatiei in descopeririile stiintifice (omul intai a VISAT si numai apoi a DESCOPERIT !). Probabil ca stiti ca unele descoperiri s-au facut din intamplare. Nu inteleg care e relevanta in sensul discutiei noastre totusi... O seara buna si dvs.! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 17:49
De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:37:54De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 De obicei nu contrazic parerile celorlalti ci imi scriu ceea ce gandesc, ceea ce cred eu, dar faptul ca se interzice prin intrebarea ...ce cautati pe acest site, m-a obligat sa iau atitudine. Toti "virtualii" sunt inzestrati cu aceleasi drepturi si cu aceleasi obligatii de respect pentru colegi, de respect pentru gramatica limbii in care scriem si mai ales de crezul propriu. Topicul "Cine este Dumnezeu" permite tuturor virtualilor sa-si scrie parerea. A da mereu citate din cartile "sfinte" nu inseamna ca avem si un orizont mai larg de cultura si ca ne putem explica corect anumite pasaje sau dezvoltarea lor azi, cand tehnica ne permite sa aducem unele explicatii mai aproape de real. Eu, care am citit Biblia si nu am ajuns la concluzia ca trebuie mereu sa-mi sustin teza prin citate, imi pot permite sa am si indoieli si chiar negatii fata de o stare anume. Acum as dori ca cei care nu cred in Dumnezeu sa faca un exercitiu de negare: sa-si inchipuie ca niciodata nu L-au acceptat indiferent ce forma sau nume i-au dat, ca nu vor apela la bunavointa lui in cazuri de dezastre, stari sufletesti indoielnice, etc. Daca vor aparea astfel de oameni, foarte bine! Inseamna ca sunt atei convinsi si ca nu au nevoie de nici unh ajutor spiritual pentru a-si indeplini planurile. Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 17:59
De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:37:54De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 Cred ca Florin incearca sa va ajute ....... cu ceva cultura generala. A sosit timpul ca si biblia sa fie de folos la ceva.
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 19:11
De la: _KARPOV, la data 2011-07-12 17:59:13De la: eugenb, la data 2011-07-12 16:37:54De la: XYW, la data 2011-07-12 13:45:20 Imi pare rau, dar pt mine ati ramas tot ceea ce sunteti cu adevarat, adica un COPIL care se vrea/vede MARE. Deocamdata ... NU ati crescut deloc (in ochii mei) si in concluzie parerea dvs nu ma intereseaza ABSOLUT DE LOC ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 425 mesaje Membru din: 27/03/2011 |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 20:34
De la: _neue_rundschrift, la data 2011-07-11 19:07:06De la: oLady, la data 2011-07-11 16:49:53De la: nastasemihail, la data 2011-07-11 16:27:47De la: oLady, la data 2011-07-11 16:24:44De la: nastasemihail, la data 2011-07-11 16:07:03Matematica e f logica, fiindca porneste de la axiome, fixe, si...ilogice, dpdv de vedere al unuia ce habar nu are de ce e asa de logica matematica. si macar de-ar fi fost doar ,,poarta lasata deschisa din intimplare''...dar solii bizantini au fost lasati de flota turcului sa mearga [sa navigheze,nota m.] la ,,a cere ajutor'' ,,vestului''' crestin ,care nu avea nici un interes in zona...siu care areactionat ,,extrem de violent'' ...lasindu-i pe proscrisi sa se intoarca in ,,tinutul lui Hades''...cu care nu mai ,,speculau'' nimic... Raporteaza abuz de limbaj
vesti bune,dupa multe greutati si suferinte...
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 20:55
De puterea lui Dumnezeu iti dai seama atunci cand dai cu capul de grinda de sus,cat sunteti sanatosi,cat aveti ce pune pe masa cat sunteti inca tineri si viata nu v-a e pusa in pericol,va place sa BRAVATI si sa v-a dati atotstiutori,eu nu va doresc sa cereti cu adevarat sprijinul PRONIEI CERESTI,v-a fi prea tarziu.........Viata pe pamant dureaza o secunda,viata de dincolo e .........VESNICA,cine se vinde
e optiunea lui,cine mai vrea ajutor.....D-zeu fie cu ei !!! Eu in fiecare moment din zi si din noapte invoc ajutorul ,pana nu privesti moartea in fata,te crezi viteaz.........
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
|
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 20:59
P.S.: De ce n-ai incercat sa raspunzi si la intrebarea cu arca lui Noe? Ai inceput sa faci calcule si "a dat cu rest"?
--------------- Noe nu a plimbat in arca toate animalele pamantului,ci cate o pereche sau doua din animalele necurate si curate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 21:06
Ateilor si credinciosilor...va rog bre...descatusati-ma bre din ,,transncendentalul'' intertestamentar, stiintifica lehaciana, ce se intimpla cu ,,postarea'' cintarea cintarilor''' acolo unde e...? si cu ,,visul'' relevant a lu' hawking despre existentialitatea celor prezente sau virtuale ...stringologiste,pozitroviste, antimateriale...
ce atita abureala in afirmatii goale de continut, explicind NIMIC...pen' ca Nimicul... ne sfideaza provocindu-ne, distrindu-se ,in starea lui de ,,nemuritor si rece''... distorsionind ,constient or nu realitatea asa cum doreste sau nu : ma oftic ca sunt un ,,biet program care nu-si depaseste conditia'' numind ,,evolutie ,,intelepciunea'' imprumutata din propriul destin , eu si restul vietuitoarelor numite ,,homo sapiens'' sml-happy0086:
|
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 21:14
De la: Gaius, la data 2011-07-12 21:06:19Ateilor si credinciosilor...va rog bre...descatusati-ma bre din ,,transncendentalul'' intertestamentar, stiintifica lehaciana, ce se intimpla cu ,,postarea'' cintarea cintarilor''' acolo unde e...? si cu ,,visul'' relevant a lu' hawking despre existentialitatea celor prezente sau virtuale ...stringologiste,pozitroviste, antimateriale... Ai privit moartea in ochi ? Ai simtit ca esti un nimic pe pamant,un atom nesemnicativ ? Cand ai sa ai parte de toate astea atunci sa te dai cocos,pana atunci.........mediteaza. Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
|
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 21:17
De la: 9am121159, la data 2011-07-12 20:59:42P.S.: De ce n-ai incercat sa raspunzi si la intrebarea cu arca lui Noe? Ai inceput sa faci calcule si "a dat cu rest"? De ce nu mergi sa te luminezi la un Preot adevarat,la un Calugar cu Har,de ce pui intrebari.....de dradul de a le pune ? Nu pe forum vei gasi raspunsuri'le...........poate in sufletul tau. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 21:26
De la: Silver9AM, la data 2011-07-12 21:14:28De la: Gaius, la data 2011-07-12 21:06:19Ateilor si credinciosilor...va rog bre...descatusati-ma bre din ,,transncendentalul'' intertestamentar, stiintifica lehaciana, ce se intimpla cu ,,postarea'' cintarea cintarilor''' acolo unde e...? si cu ,,visul'' relevant a lu' hawking despre existentialitatea celor prezente sau virtuale ...stringologiste,pozitroviste, antimateriale... Am privit moartea prin ochii tatalui meu care mi-a murit in brate,ca un copil cu un oftat ce semana cu al unui copil, si asta m-a marcat tot restul vietii...stii TU ce e moartea ? Nici eu nu stiu...dar a trecut odata pe linga mine...anul trecut cind am cazut de la 4 m pe o sina de cale ferata si nu mai puteam sa ma misc.. DIN CAUZA UNOR TIMPITI CARE AU GRESIT CEVA ...am ajuns la spital si,, sistemul'' ,imputit de acolo m-a expediat acasa ,invocind criza si fara cm , care tocamai se controla cu politia ...doctorului fiindu-i frica s-o comita...[ DEALTFEL UN CINIC PE CARE NU-L BANUIAM DE O INTELIGENTA PRECOCE, CI DE UN NEPOTISM IMPLEMENTAT,MOSTENIT CU FORTA} am avut o ambitie sa traiesc crezind in puterea creierului meu de a-mi modela corpul, reusindu-mi asta , dar ,atunci cind am invocat iesirea tatalui meu din coma nu m-a asculatat NATURA... sa-l ia de c...t de sistem si de viteji proscrisi care ,ei dau cocosi, da' n-au pic de hormoni in c---ie....Moartea e ceva necunoscut unora ,care vorbesc ,intr-un fel ipocrit exact ca ...da' nu mai zic ca-i in zadar...Replica nu ma supara...e in necunostinta de cauza...dar constienta...e un rau...
|
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 21:29
Biblia mentioneaza ca unii invata toata viata si nu ajung niciodata la cunostinta adevarului pentru ca trebuie sa va dezlege Dumnezeu daca-L cauti cu toata inima.Mie mi-a dezlegat-o El intr-un an pentru ca L-am rugat.Biblia se citeste cu rugaciune.
Este bine ca recunoaste-ti ca botezul vi la hotarat alti deci este facut fara credinta si nu este valabil.Si ca sa fiti convins ca nu este valabil,puteti lua exemplul calugarilor care sant ai ortodoxiei si ei fac al doile botez prin credinta.Iata ce ne spune Domnul Isus despre botez: Marcu 16/16Cine va crede ºi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit. Deasemenea nu veti gasi in toata Biblia ca botezul se face in cazanel,jghiab,cada,bazin,ci la rau,apa curgatoare unde se afla puterea lui Dumnezeu.Deci pregatiti-va pentru adevaratul botez. Va-ti gandit vreodata ca si ortodoxia este tot o secta ca s'a desprins din catolicism? Va-ti gandit vreodata ca ortodoxia nu pazeste cele 4 porunci ale lui umnezeu?Deci este fara Dumnezeu in lume,fara Legaminte,si daca este nelegiuita fata de Dumnezeu prin nerespectarea poruncilor Lui,este nelegiuita si fata de semeni,caci: se fura,se minte,se preacurveste,se necinstesc parinti,se ucide,se pofteste nevasta aproapelui cu toate bunurile inclusiv casa.Ti-am scris aceasta ca sa-ti dai seama ce inseamna preotia aleasa din Noul Testament. 1 Petru 2/4Apropiaþi-vã de El, piatra vie, lepãdatã de oameni, dar aleasã ºi scumpã înaintea lui Dumnezeu. 5ªi voi, ca niºte pietre vii, sunteþi zidiþi ca sã fiþi o casã duhovniceascã, o preoþie sfântã, ºi sã aduceþi jertfe duhovniceºti, plãcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. 6Cãci este scris în Scripturã: "Iatã cã pun în Sion o piatrã din capul unghiului, aleasã, scumpã; ºi cine se încrede în El, nu va fi dat de ruºine." 7Cinstea aceasta este dar pentru voi care aþi crezut! Dar pentru cei necredincioºi, "piatra, pe care au lepãdat-o zidarii, a ajuns sã fie pusã în capul unghiului"; 8ºi "o piatrã de poticnire, ºi o stâncã de cãdere". Ei se lovesc de ea, pentru cã n-au crezut Cuvântul, ºi la aceasta sunt rânduiþi. 9Voi însã sunteþi o seminþie aleasã, o preoþie împãrãteascã, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu ªi l-a câºtigat ca sã fie al Lui, ca sã vestiþi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunatã; 10pe voi, care odinioarã nu eraþi un popor, dar acum sunteþi poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu cãpãtaserãþi îndurare, dar acum aþi cãpãtat îndurare. Deci eugenb,intradevar Domnul Isus este arhiereu,Mare Preor,si chiar Dumnezeu,facut de Dumnezeu Tatal,preotia aleasa sant cei chemati care au venit la El prin credinta,El ne-a rascumparat de sub puterea diavolului si a morti,ne-a impacat cu Dumnezeu Tatal,ca sa umblam in faptele pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru noi. Pe cand preoti in biserica ortodoxa,in mijlocul slujbei zic: Cei chemati iesiti,cei chemati iesiti ca nimenea din cei chemati sa nu ramana.Te rog sa ii aminte la tot ce-ti scriu,ca sa te luminezi.Nu este bine sa zaci de boala contrazicerilor,sa scri versete la infinit,dar sa nu ajungi la nici-o concluzie si sa ramai ratacit si acum sin vesnicii. Sa sti ca Biblia de Cornilescu este mai bine tradusa.Am sa-ti dau doua versete sa le compari sa vezi care a tradus mai bine. Cornilescu, Apocalipsa 9/20Ceilalþi oameni, care n-au fost uciºi de aceste urgii, nu s-au pocãit de faptele mâinilor lor, ca sã nu se închine dracilor ºi idolilor de aur, de argint, de aramã, de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble. 21ªi nu s-au pocãit de uciderile lor, nici de vrãjitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtiºagurile lor. .... Biblia ortodoxa, Apocalipsa 9/20.Dar ceilalti oameni care nu au murit de plagile acestea,nu s'au pocait de faptele mainilor lor,ca sa nu se mai inchine demonilor si idolilor de aur si de argint si de arama si de piatr si de lemn,carenu pot nici sa vada,nici sa auda,nici sa umble. 21.Si nu s'au pocait de uciderile lor,nici de fermecatoriile lor,nici de desfranarea lor, nici de furisagurile lor... Deci Cornilescu scrie draci si celalalt scrie demoni....pai mai intelege baba Rada de la tara? ca drac si demon este acelasi lucru? Deasemenea Cornilescu in loc de ,si,si,si,si, pune virgula.....nu crezi ca este mai corect? s.a.m.d.In concluzie nu te grabi sa te dai mare crezand ca sti,ca se vede de la o posta ca nu ai ajuns la cunostinta adevarului.Multa pace si lumina. Iar amestecati lucrurile ! 1) Nu mi-ati raspuns la intrebarile anterioare ! Sunteti de acord cu mine cumva si va este terama sa recunoasteti ?! Altfel inseamna ca ... recunoasteti ca raspundeti asa cum v-a invatat Preotul (Prelatul sau cum il numiti) - adica numai la ce va convine, iar cand dati "zbarci" schimbati "partitura". Dupa mine asta este o ... lipsa de POLITETE si ma intreb daca mai are ... IMPORTANTA ce postati dvs. pe acest site.. 2) [ NT ] Noul Testament [ Mc ] Evanghelia dupã Marcu [ Cap. 16 ] Învierea lui Iisus. Câteva din arãtãrile Sale. Împuternicirea apostolilor. Înãlþarea la cer. 15 ªi le-a zis: „Mergeþi în toatã lumea ºi propovãduiþi Evanghelia la toatã fãptura. Is 2:3 Is 52:10 Mt 28:19 Col 1:23 16 Cel ce va crede ºi se va boteza, se va mântui; dar cel ce nu va crede, se va osândi. In 3:5 In 3:15 In 3:18 In 3:36 In 12:48 FA 2:38 FA 8:37 FA 16:31 FA 16:33 Rm 10:9 1Ptr 3:21 Iuda 1:4 : 17 Iar celor ce vor crede, aceste semne le vor urma: în numele Meu demoni vor izgoni, în limbi noi vor grãi, Lc 10:17 FA 2:4 FA 2:11 FA 8:7 FA 10:46 FA 16:18 FA 19:6 1Co 14:2-40 18 ºerpi vor lua în mânã, ºi chiar ceva dãtãtor de moarte de vor bea, nu-i va vãtãma; pe bolnavi mâinile-ºi vor pune, ºi aceia se vor face bine“. Lc 9:6 Lc 10:19 Lc 13:13 FA 4:30 FA 5:16 FA 8:27 FA 28:5-8 1Co 12:9 Iac 5:14-15 19 Deci Domnul Iisus, dupã ce a vorbit cu ei, S'a înãlþat la cer ºi a ºezut de-a dreapta lui Dumnezeu. Iar ati scos din contex acel verset ! De ce ? Se vede ca nu cunoasti cu adevarat rolul Tainei Botezului ! Cititi atunci si aceste versete : BOTEZ Primul Botez în Noul Testament: Botezul lui Ioan ºi celelalte tipuri de Botez: Sf. Ioan Botezãtorul: Mt 3, 1-12; 11, 11-13; 14; 16, 14; Mc 1, 1-13; 6; Lc 1; 3, 1-22; In cap. 1. Botezul lui Ioan: Mt 21, 25; Mc 11, 30; Lc 7, 29; 20, 4; FA 1, 21; 10, 37; 18, 25. Botezul pocãinþei: Lc 3, 3; FA 13, 24; 19, 4. Mãrturia lui Iisus despre Ioan: Mt 17, 13; Lc 7, 20, 33. Botezul lui Iisus: Mt 3, 13-17; Mc 1, 9-13; Lc 3, 19-22; In 1, 31-34. Botezul sângelui: Mt 20, 22-23; Mc 10, 38-40; Lc 12, 48-50. Botezul cu Duhul Sfânt: Mt 3, 11; Mc 1, 8; Lc 3, 16; In 1, 26; FA 1, 5; 10, 47; 11, 16; 19, 3-6; 1 Co 12, 13. Botezul creºtin instituit ca Tainã: Mt 28, 19-20; Mc 16, 16. Iisus boteza?: In 3, 22-23; 4, 1-2. Primele botezãri: Botezul celor trei mii în numele lui Hristos: FA 2, 38-41; alte botezãri: FA 7, 12-13; 8, 16, 36-40; 10, 48; cap. 16; 18, 8; Rm 6, 3-5; Ga 3, 27; 4, 5; Col 2, 12. Botezarea lui Saul: FA 9, 18. Dispute pe tema Botezului: 1 Co 1, 13-17; Evr 6, 2. Simboluri vechitestamentare ale Botezului: 1 Co 10, 2; 1 Ptr 3, 12. 3) Ati vazut ca v-ati facut de ras cu afirmatia ca nu exista in Biblie cuvintele Preoti si Mitropoliti - sunt amintite cuvintele ARHIEREA (adica MARE PREOT) si PREOTI, si ati trecut la alte cuvinte (asta ca sa-mi dovediti ca ati studiat ... Biblia, sau ca v-ati facut "temele" fata de Superior ?! ) incepeti sa ma plictisiti cum puneti problema ... 4) Daca ati ajuns la concluzia ca ORTODOXIA este o ... secta desprinsa din Catolicism inseamna ca sunteti "slab pregatita" in acest domeniu si imi pierd timpul sa va raspund la intrebari ! Cititi inainte de a va face de ras in continuare ! Este pacat de varsta pe care o aveti si de ... Religia pe care sustineti in prezent ! 5) a - intai cititi Concordanta Biblica recunoscuta de Biserica Ortodoxa (inclusiv cea Romana) despre ARHIEREU si despre PREOTI si daca tot nu intelegeti atunci mergeti intr-o Biserica Ortodoxa si cereti explicatii mai amanuntite). b - [ NT ] Noul Testament [ 1Ptr ] Epistola Soborniceascã întâia a Sfântului Apostol Petru [ Cap. 2 ] Piatra cea vie ºi neamul cel sfânt. Trãiþi ca slujitori ai lui Dumnezeu! Exemplul suferinþei lui Hristos. 4 Apropiaþi-vã de El, Piatra cea vie, într'adevãr neluatã'n seamã de oameni, dar aleasã la Dumnezeu ºi preþioasã; Ps 117:22 Is 28:16 Mt 21:42 FA 4:11 Ef 2:20 1Co 3:11 5 ºi voi înºivã, ca niºte pietre vii zidiþi-vã'n casã duhovniceascã, preoþie sfântã, ca sã aduceþi jertfe duhovniceºti, plãcute lui Dumnezeu prin Iisus Hristos 6 Pentru cã scris este în Scripturã: Iatã, pun în Sion Piatra din capul unghiului, aleasã, preþioasã, ºi cel ce se va încrede'n Ea nu va fi ruºinat. Is 28:16 FA 4:11 Rm 9:33 Ef 2:20 1Co 3:11 7 Aºadar, pentru voi, cei ce credeþi, ea e preþioasã; dar pentru cei ce nu cred ea este piatra pe care ziditorii n'au bãgat-o'n seamã, care a ajuns sã fie'n capul unghiului Ps 117:22 Mt 21:42 Mc 12:10 Lc 20:17 FA 4:11 8 ºi piatrã de'mpiedicare ºi piatrã de poticnire, de care ei s'au împiedicat pentru cã nu s'au supus cuvântului; spre aceasta au ºi fost ei rânduiþi b. Is 8:14 Lc 2:34 Lc 7:23 Rm 9:33 9 Dar voi sunteþi seminþie aleasã, preoþie împãrãteascã, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu c ca sã vestiþi în lume bunãtãþile Celui ce v'a chemat din întuneric la lumina Sa cea minunatã, Ies 19:5-6 Ies 23:22 Dt 4:20 Dt 7:6 Dt 10:15 Dt 14:2 Ps 23:6 Is 9:2 Is 43:20-21 Is 61:6 Is 66:21 FA 26:18 2Co 4:6 Ef 5:8 Col 1:13 Col 3:12 Tit 2:14 1Ptr 1:3 1Ptr 2:5 Ap 1:6 Ap 5:10 Ap 20:6 10 voi, cei ce odinioarã nu eraþi popor d, dar care acum sunteþi poporul lui Dumnezeu; voi, cei ce odinioarã nu aveaþi parte de milã, dar care acum sunteþi miluiþi. Is 62:4 Os 1:6 Os 1:9 Os 2:1 Os 2:25 Rm 9:25 --- b - Împiedicarea, poticnirea, cãderea sunt consecinþa fireascã a necredinþei, a refuzului de a primi Evanghelia. c - Literal: popor pe care El (Dumnezeu) ªi l-a pus în posesie. d - Popor ales (titlul de nobleþe al lui Israel). V-am atras atentia ca traducerea lui Cornilescu lasa de dorit ! - (am copiat si explicatiile date de Anania - cf. www.dervent.ro/biblia.php ) . 6) Sa inteleg ca ati ajuns la concluzia ca eu am avut dreptate cand v-am dat exemple cu denumirea de Arhiereu (Mare Preot) a lui Iisus Hristos, de ati menit sa imi dati exemple cu El ? Multumesc dar nu era nevoie ! 7) Interesant ! Dvs stiti ce spune un Preot ortodox la Liturghie, dar cand trebuie sa stiti/acceptati ceva anume din "Sfanta Scriptura" daca nu va convine ... "sariti" peste acel moment ! De ce procedati asa ? Asa ati fost invatata de ... Dumnezeul la care va inchinati ? 8) Cornilescu a motivat cand a fost scos din randul Preotilor Ortodocsi a motivat ca el a facut traducerea Bibliei pt ca oamenii (romani) sa inteleaga toate cuvintele, dar a schimbat unele cuvinte cu altele care aveau un inteles total diferit decat cel din Septuaginta. Avand in vedere ca acel Cornilescu a facut acea traducere in folosul Protestantilor si nu al Ortodocsilor, la rugamintea unei femei care trecuse la Religia Protestanta de la cea Ortodoxa - greaca, (oare l-a amagit femeia ?!). Cat despre versetele pe care le atribuiti Bisericii Ortodoxe Romane nu sunt corecte : [ NT ] Noul Testament [ Ap ] Apocalipsa Sfântului Ioan [ Cap. 9 ] Trâmbiþele a cincea ºi a ºasea. 20 Dar ceilalþi oameni, care n'au murit de plãgile acestea, nu s'au pocãit de faptele mâinilor lor: sã nu se mai închine demonilor ºi idolilor de aur ºi de argint ºi de aramã ºi de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble; Dt 32:17 Ps 134:15-17 Dn 5:23 Sol 15:13 1Co 10:19-20 Ap 16:9 Ap 16:11 Ap 16:21 21 ºi nu s'au pocãit de crimele lor, nici de vrãjitoriile lor, nici de desfrânarea lor, nici de hoþiile lor. Ap 16:9 Ap 16:11 Ap 16:21 Dvs afirmati ca ... Cornilescu a tradus : 20Ceilalþi oameni, care n-au fost uciºi de aceste urgii, nu s-au pocãit de faptele mâinilor lor, ca sã nu se închine dracilor ºi idolilor de aur, de argint, de aramã, de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble. 21ªi nu s-au pocãit de uciderile lor, nici de vrãjitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtiºagurile lor. .... Pai daca credeti ca traducerea lui Cornilescu este mai corecta decat cea a lui Anania discutam degeaba (fiecare ramane cu propria parere) : Unde sunt semne de punctuatie diferite ca le-au folosit amandoi traducatorii in acelasi fel, in schimb acolo era vorba de intelesuri diferite ale cuvintele folosite la traducere ? Iar ati ales exemplu gresit : Dar ceilalti (Anania) = Ceilalti (Cornilescu) n'au murit de plãgile acestea (Anania) = n-au fost uciºi de aceste urgii (Cornilescu) demonilor (Anania) = dracilor (Cornilescu) crimele (Anania) = uciderile (Cornilescu) desfranarea (Anania) = curvia (Cornilescu) hotiilor (Anania) = furtisagurile (Cornilescu). Obs. Mai multa atentie la alegerea citatelor si ... "abandonati" ideea ca veti face pe cineva sa CREADA in Dumnezeul dvs. Este prea ... FALS. ----------------- Esti atat de impietrit fata de adevarul lui Dumnezeu.......Eu nu am spus ca in Biblie nu scrie despre preoti,am spus ca ei nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu din Noul Testament.Dar daca vin la pocainta,ies afara din nelegiuirea biserici ortodoxe,si asculta de Dumnezeu,atunci au sanse,numai ca preoti nu renunta la viata libera si colaci.Am intalnit preoti care au recunoscut ca adevarul nu este in biserica ortodoxa,dar nu au voie sa spuna,ca sa manance si ei o paine. |
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 21:45
Noi mereu il cautam pe Dumnezeu in versetele biblice si ii dam o anume valoare care reiese din amalgamul de precepte. Pentru ca sunt multe topicuri ce dezbat subiecte religioase: crestin;atei, etc., aici ar trebui sa raspundem la intrebarea care da titlul topicului: Cine este Dumnezeu? Nu trebuie nici coborit pe pamant si a ni-l gasi in Hristos! Stiu ca Dumnezeu este ceva "mai presus de toate" de puterea de a gandi corect, de a lua hotararile normale, de a nu ne abate de la poruncile Lui mai ales ca acestea ne conduc in fata complexului de judecata. Eu care am de cand ma stiu un Dumnezeu al meu, nu decupat din carti, nu imprumutat din biserica: nu e decat o constiinta universala de care nu abuzez. A respecta energia pozitiva din univers inseamna a face parte din acea energie care echilibreaza, din care nu te poti infrupta ori de cate ori ai un necaz pe care l-ai savarsit din trufie, din neatentie, din ura, etc. Personal nu cred ca imi va folosi la nimic Dincolo pentru ca odata cu ultima respiratie mi-am pierdut si energia iar starea amorfa nu va contriibui la echilibru. Nu exista iad si nici rai! Toate sunt inchipuiri pentru a subjuga dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne respectam aici intotdeauna, pana la sfarsit. Dumnezeu e in noi, e cu noi, de aceea ni-l si inchipuim pretutindeni! Pretutindeni unde exista oameni. Puterea de gandire a omului a ajuns atat de departe (prin absorbtia stiintei), incat isi poate inchipui orice si nu doar la ce s-a scris (adunat de-a lungul timpului din multe alte scrieri).
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 22:40
De la: _g_alina, la data 2011-07-12 21:45:29Noi mereu il cautam pe Dumnezeu in versetele biblice si ii dam o anume valoare care reiese din amalgamul de precepte. Pentru ca sunt multe topicuri ce dezbat subiecte religioase: crestin;atei, etc., aici ar trebui sa raspundem la intrebarea care da titlul topicului: Cine este Dumnezeu? Nu trebuie nici coborit pe pamant si a ni-l gasi in Hristos! Stiu ca Dumnezeu este ceva "mai presus de toate" de puterea de a gandi corect, de a lua hotararile normale, de a nu ne abate de la poruncile Lui mai ales ca acestea ne conduc in fata complexului de judecata. Eu care am de cand ma stiu un Dumnezeu al meu, nu decupat din carti, nu imprumutat din biserica: nu e decat o constiinta universala de care nu abuzez. A respecta energia pozitiva din univers inseamna a face parte din acea energie care echilibreaza, din care nu te poti infrupta ori de cate ori ai un necaz pe care l-ai savarsit din trufie, din neatentie, din ura, etc. Personal nu cred ca imi va folosi la nimic Dincolo pentru ca odata cu ultima respiratie mi-am pierdut si energia iar starea amorfa nu va contriibui la echilibru. Nu exista iad si nici rai! Toate sunt inchipuiri pentru a subjuga dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne respectam aici intotdeauna, pana la sfarsit. Dumnezeu e in noi, e cu noi, de aceea ni-l si inchipuim pretutindeni! Pretutindeni unde exista oameni. Puterea de gandire a omului a ajuns atat de departe (prin absorbtia stiintei), incat isi poate inchipui orice si nu doar la ce s-a scris (adunat de-a lungul timpului din multe alte scrieri). Bine ,scris''...zis ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 00:13
De la: 9am121159, la data 2011-07-12 21:29:47 Esti atat de impietrit fata de adevarul lui Dumnezeu.......Eu nu am spus ca in Biblie nu scrie despre preoti,am spus ca ei nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu din Noul Testament.Dar daca vin la pocainta,ies afara din nelegiuirea biserici ortodoxe,si asculta de Dumnezeu,atunci au sanse,numai ca preoti nu renunta la viata libera si colaci.Am intalnit preoti care au recunoscut ca adevarul nu este in biserica ortodoxa,dar nu au voie sa spuna,ca sa manance si ei o paine. Iar cautati sa va ascundeti dupa vorbe : www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/22588/Cine-este-Dumnezeu/... - 8 iulie 2011 10:58 – ati afirmat : “Vezi tu ca scrie in Biserica lui Dumnezeu,popi sau mitropoliti?” Sa fi uitat ce ati postat mai inainte ... asa de repede ?! Sau credeti ca sunt de varsta tanarului care tot incearca sa fie bagat in seama ?! Sau incercati ... sa ma mintiti in fata ?! Dar daca ati facut afirmatia referindu-va la "Biserica" si la "Dumnezeul" la care va inchinati dvs sunt nevoit sa va dau dreptate ... Pt ca acel Dumnezeu este .... FALS, la care NU se inchina Biserica Crestina ! Daca spuneati ca Preotii apartinand de BOR "nu fac parte din Biserica lui Dumnezeu" era altceva ! Si atunci v-as fi cerut sa-mi aduceti dovezi concrete care sa va sustina afirmatia ! Dar atat timp cat Biserica Ortodoxa Romana isi bazeaza CREDINTA pe Religia Ortodoxa si atata timp ce "Sfanta Scriptura" se bazeaza pe traducerea care are la baza traducerea Septuagintei (care este mult mai veche decat traducerea "majoretilor" - chiar si Catolicii au renuntat la parti din traducerea majoretilor pt ca si-au dat seama ca a fost scrisa cu ... "tendinta") inseamna ca recunosc si paragraful/paragrafele in care se spune de ... "pocainta". Mereu scoateti din contex adevarul dupa cum se vede ! P.S. Cititi si "Cuvânt lãmuritor asupra Sfintei Scripturi" si daca intelegi limba romana o sa aflati de ce Biserica Ortodoxa Romana a RECUNOSCUT aceasta "Sfanta Scriputura", iar daca o sa cititi si Anexa referitoare la "Nota asupra editiei" veti afla ce documente a folosit traducatorul Anania pt completarea traducerii sale. |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 00:19
Pentru cercetatorii acestei lucrari - cf www.dervent.ro/biblia.php :
"Notã asupra ediþiei Aceastã versiune a Bibliei a fost întocmitã prin metoda comparatistã: ediþia curentã a fost confruntatã cu treisprezece versiuni reprezentative, româneºti ºi strãine, precum ºi cu textele originale, în osteneala de a restaura, pentru Vechiul Testament, prezenþa ºi autoritatea Septuagintei în tradiþia biblicã româneascã. Aºadar, Versiunea Ebraicã, accesibilã adiacent prin cele mai bune traduceri occidentale, s`a aflat în continuã ºi amãnunþitã alãturare cu versiunea greacã, aceasta din urmã fiind reprezentatã atât de tãlmãcirile româneºti tipãrite între 1688-1914, cât ºi de textul ediþiei critice a lui Alfred Rahlfs. Diferenþele semnificative dintre versiunile greacã ºi ebraicã sunt semnalate ºi, dupã caz, comentate în notele infrapaginale. Deºi versiunea de faþã îºi propune sã calce cât mai fidel pe urmele Septuagintei, numele proprii – de persoane ºi localitãþi – sunt redate dupã Versiunea Ebraicã. Actuala lor grafiere însã a þinut seama nu numai de extracþia lor lingvisticã, dar ºi de actualul lor statut lexical, ºtiut fiind cã ele au intrat în limba românã prin cea greacã ºi cã nu toate ºi-au restaurat pronunþia originalã în evoluþia limbii vorbite. Pentru Noul Testament a fost folositã ediþia criticã a lui Kurt Aland. Ediþii biblice: Septuaginta. Id est Vetus Testamentum graece iuxta LXX interpretes. Edidit Alfred Rahlfs. Stuttgart f.a. The Septuagint with Apocrypha: Greek and English. Sir Lancelot C. L. Brenton. Hendrickson, 5th ed. 1995 Biblia Sacra. Iuxta Vulgatam Versionem. Vol. I-II. Stuttgart 1975 Biblia. Bucureºti 1688 (a lui ªerban) Biblia. Blaj 1795 (a lui Bob) Biblia. Sibiu 1858 (a lui ªaguna) Biblia. Bucureºti 1914 (ediþia Sfântului Sinod) Biblia. Traducere de Nicodim Munteanu, Gala Galaction ºi Vasile Radu. Bucureºti 1936 Biblia. Traducere de Preoþii Profesori Vasile Radu ºi Gala Galaction. Editura Fundaþiilor Regale. Bucureºti 1938 Biblia. Traducere de Patriarhul Nicodim Munteanu. Bucureºti 1944 The Holy Bible. King James Authorised Version. Oxford University Press 1977 *The New Oxford Annotated Bible. Revised Standard Version. Oxford University Press 1977 Good News Bible. Today`s English Version. New York 1978 *La Bible de Jérusalem. Paris (Cerf) 1973 *La Bible. Traduction Oecuménique (TOB). Paris (Cerf) 1978 *La Bible. Traduction par Émile Osty avec la collaboration de Joseph Trinquet. Paris (Seuil) 1973 *The Interpreter`s Bible. In the King James and Revised Standard Versions. With general articles and introduction, exegesis, exposition for each book of the Bible. Vol. I-XII. Arlingdon Press, New York and Nashville (USA) 1957 The Greek New Testament (critical edition) by Kurt Aland, Matthew Black, Carlo M. Martini, Bruce M. Metzger and Allen Wirgren. UBS 1975 Noul Testament. Ediþie revizuitã de Pr. Prof. C. Corniþescu, Pr. Ioan Mircea, Pr. Prof. Nicolae Petrescu ºi Pr. Prof. Dumitru Radu. Bucureºti 1979 Noul Testament (ediþia 1979 cu îmbunãtãþiri). Bucureºti 1983 Noul Testament. Ediþia 1979 revizuitã prin adnotãri marginale manuscrise de Pr. Prof. Dumitru Fecioru; revãzutã parþial de Pr. Prof. C. Corniþescu (foarte utilã mai ales prin sesizarea erorilor ºi neajunsurilor). Lucrãri auxiliare (selectiv): *The Interpreter`s Dictionary of the Bible. Vol. I-V. Nashville, Tennessee (USA) 1990 *Pr. Prof. Ion Bria, Dicþionar de Teologie Ortodoxã. Bucureºti 1981 *F. Vigouroux, Dictionnaire de la Bible. Vol. I-V (1-10). Paris 1926 Biblia Patristica. Index des citations et allusions bibliques dans la littérature patristique. Vol. I-V. Paris 1986-1991 *Preot Prof. Dr. Dumitru Abrudan ºi Diac. Prof. Dr. Emilian Corniþescu, Arheologie biblicã. Bucureºti 1994 A concordance of the Septuagint. Compiled by George Morrish. Grand Rapids, Michigan (USA) f.a. *Studiul Vechiului Testament (pentru Institutele Teologice). Manual alcãtuit de Preoþii Profesori Vladimir Prelipceanu, Nicolae Neaga, Gh. Barna ºi Mircea Chialda. Bucureºti 1985 *Johanna Manley, Grace for Grace: The Psalter and the Holy Fathers. Menlo Park, California 1992 *Johanna Manley, Isaiah through the ages, Menlo Park, California 1995 *Apostolos Makrakis, Commentary on the Psalms of David. Chicago 1995 *Bruce M. Metzger, A Textual Commentary on the Greek New Testament. UBS 1975 Kurt Aland, Synopsis Quattuor Evangeliorum, Stuttgart 1978 M. Bardy, O. Odelain, P. Sandevoir, R. Séguineau, Concordance de la Bible. Nouveau Testament. Paris (Cerf) 1983 Alfred Schmoller, Handkonkordanz zum Griechischen Neuen Testament, Stuttgart 1973 *Johanna Manley, The Bible and the Holy Fathers for Orthodox, Menlo Park, California, 1990 *Pr. Dr. Ioan Mircea, Dicþionar al Noului Testament. Bucureºti 1984 The United Bible Societies Translator`s Guides / Handbooks: *Robert G. Bratcher, To the Gospel of Matthew. 1981 *Robert G. Bratcher, To the Gospel of Mark. 1981 *Robert G. Bratcher, Eugene A. Nida, Pour l`évangile de Marc. 1961 *Robert G. Bratcher, To the Gospel of Luke. 1982 *J. Reiling, J. L. Swellengrebel, On the Gospel of Luke. 1971 *Barclay M. Newman, Eugene A. Nida, On the Gospel of John. 1980 *Barclay M. Newman, Eugene A. Nida, On the Letter to the Romans. 1973 *Paul Ellingworth, Howard Hatton, On the First Letter to the Corinthians. 1985 *Robert G. Bratcher, On the First Letter to the Corinthians. 1982 *Robert G. Bratcher, On the Second Letter to the Corinthians. 1983 *Daniel C. Arichea Jr., Eugene A. Nida, On the Letter to the Galatians. 1976 *Robert G. Bratcher, Eugene A. Nida, On the Letter to the Ephesians. 1982 *I-Jin Loh, Eugene A. Nida, On the Letter to the Philippians. 1977 *Robert G. Bratcher, Eugene A. Nida, On the Letter to the Colossians and Philemon. 1977 *Paul Ellingworth, Eugene A. Nida, On the Letters to the Thessalonians. 1976 *Robert G. Bratcher, To the Letters to Timothy and to Titus. 1983 *Daniel C. Arichea, Eugene A. Nida, On the First Letter from Peter. 1980 *Robert G. Bratcher, On the Letters from James, Peter and Jude. 1984 *C. Haas, M. de Jonge, J. L. Swellengrebel, On the Letters of John. 1972 *Robert G. Bratcher, To the Revelation of John. 1984 Lucrãrile marcate cu asterisc (*) se numãrã printre cele ce au contribuit la alcãtuirea introducerilor ºi notelor infrapaginale. Redactarea acestora a urmãrit nu numai claritatea, ci ºi concizia, în funcþie de economia spaþiului tipografic. Versiunea e redactatã în ortografia clasicã a limbii române (abolitã în 1953 ºi restauratã parþial în 1991 de Academia Românã). Pentru sistemul de abreviere a cãrþilor Sfintei Scripturi încã nu existã norme precise sau un consens general; ca atare, ediþia de faþã introduce sigle mult simplificate, menite sã reducã la jumãtate spaþiul tipografic aferent. Au fost puse între paranteze drepte ã î cuvintele ºi expresiile care nu existã în textul original (ca fiind subînþelese), dar necesare în traducere. Întrucât greaca veche folosea doar câteva semne de punctuaþie, elementare, traducerile au, în general, o mare libertate în a adopta o punctuaþie adecvatã, aceasta variind de la autor la autor ºi de la o limbã la alta. Cea din versiunea de faþã e pusã în slujba textului nou, a accentelor de conþinut, dar ºi în aceea a unor cadenþe stilistice. Majuscularea sau nemajuscularea pronumelor divine s`a fãcut în funcþie de calitatea ºi atitudinea personajelor care le rostesc. " |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 00:56
1) Va respect CREDINTA, dar nu ne-ati explicat cum de ati ajuns la El si cum L-ati personificat numai pt dvs. ?!
2) Am impresia ca va contraziceti !? a - afirmati ca il cunosteti pe "Dumnezeul personal" de cand va stiti. Ce sa intelegem de aici : de cand v-ati nascut sau de la o varsta anume (si care ar fi aceasta) ?! b - afirmati ca "A respecta energia pozitiva din univers inseamna a face parte din acea energie care echilibreaza", dar uitati sau nu stiti sa ne spuneti de unde a aparut aceasta "energie pozitiva" in discutie pt ca in Religie nu este deloc vorba de asa ceva. Poate n-am inteles eu, dar cred ca ar trebui sa aduceti ceva care sa va sustina afirmatia. c - Nu precizati la ce/cine va referiti cand afirmati ca "Personal nu cred ca imi va folosi la nimic". d - In legatura cu cu afirmatia dvs. : "Nu exista iad si nici rai!" nu am ce comenta pt ca va respect parerea (fiecare crede ce doreste sau ce stie el ca este adevarat sau nu). e - Intai afirmati ca "toate sunt inchipuiri", dupa care imediat afirmati ca "Dumnezeu este in noi, cu noi, etc" - cele doua afirmatii se contrazic singure. 3) In sfarsit, suntem de acord cu afirmatia : "Puterea de gandire a omului (...) isi poate inchipui orice". Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 09:00
De la: Gaius, la data 2011-07-12 21:26:45De la: Silver9AM, la data 2011-07-12 21:14:28De la: Gaius, la data 2011-07-12 21:06:19Ateilor si credinciosilor...va rog bre...descatusati-ma bre din ,,transncendentalul'' intertestamentar, stiintifica lehaciana, ce se intimpla cu ,,postarea'' cintarea cintarilor''' acolo unde e...? si cu ,,visul'' relevant a lu' hawking despre existentialitatea celor prezente sau virtuale ...stringologiste,pozitroviste, antimateriale... Imi pare rau de experienta tragica traita de tine,acum sa nu ne laudam cu asa ceva(cine a vazut moartea de mai multe ori) despre sistemul sanitar am acceias parere cu tine,niste spagari nenorociti,nimic fara plic,si atunci servicii de proasta calitate. Sunt de acord cu tine si in privinta "vitejilor " nu inteleg legatura cu ....."proscrisi',dar ma rog,sunt multi care din spatele unui monitor se dau mari eroi,as vrea sa'i vad si in ocazii mai putin favorabile lor,dar pentru asta sunt altii......asa e in fiecare societate.... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 10:02
De la: eugenb, la data 2011-07-13 00:56:331) Va respect CREDINTA, dar nu ne-ati explicat cum de ati ajuns la El si cum L-ati personificat numai pt dvs. ?! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

: în vremea asta învãþaþii cei mai luminaþi ai epocii, teologii, dezbãteau înverºunat o chestiune arzãtoare: sexul îngerilor