back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >> Sari la pagina:

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Iulie 2011, ora 21:32

De la: CR0N0S, la data 2011-07-10 20:27:00Mai tinere.......... Tu ai jignit primul ,eu doar am vrut sa te trezesc la realitate. Postarea ta suna cam asa :
"Amestecati lucrurile din nestiinta ! Studiat intreaga Biblie (Sfanta Scriptura) si o sa vedeti ca aceasta cuprinde atat Vechiul Testament, cat si Noul Testament ! " .....de unde stii tu ce stiu eu ,de ce crezi ca eu nu am citit biblia si ca nu o inteleg mai bine decat tine ? Nu sunt obligat sa cred tot ce scrie intr-o carte sau alta. Sa cred orbeste doar pe motiv ca m-am nascut intr-o tara crestina. Tu daca te nasteai in india credeai in buda,daca te nasteai in israel il injurai pe isus iar daca erai arab credeai in mahomed.Nici asta nu iti da de gandit? Eu cel putin imi pun niste intrebari ,nu cred tot ce se scrie.Tu ,parintii tai si bunicii tai ati crezut si in comunism ,altii nu au crezut si au luptat pana la moarte uneori...pentru un crez .Frica de dumnezeu sau credinta intr-un mesia este adevarata fata a necunoasterii. A lua ceva ce au transmis unii din trecut fara a verifica si fara a filtra o informatie de o asemenea importanta , mi se pare o greseala de neiertat . Nu ai argumentele tale personale,daca te nasteai in pestera acum 10000 de ani ai fi crezut ca toata lumea in pomul urias de langa "casa".Daca toti ar fi procedat la fel si acum am trai in pesteri. Exista oameni care isi pun intrebari ,acestia uneori sunt asasinati precum Copernic-de catre cei care ca si tine ,nu-si pun intrebari. Pentru mine isus este isus ,nu iisus -avand in vedere cate crime s-au facut in numele lui.

1) Daca m-as lua dupa varsta pe care o aveti postata la "avatar" ar insemna sa-mi spuneti ... "nene", pt ca sunt mai "batran" decat dvs.
2) Daca ati fi citit cu atentie "Sfanta Scriptura" aveati un alt vocabular cand discuteti o tema bisericeasca.
3) Eu v-am postat anterior ceva, dar ... "va faceti ca ploua", uitand sa-mi spuneti ca nu doriti sa discutati asa ceva (asta ca sa nu mai astept raspunsul dvs - le-am si numerotat pt ca sa va fie mai usor sa dati raspunsul).
4) Eu nu am afirmat ca trebuie sa CREDETI Biblia, ci ca sa o CITITI si dupa credeti dvs ca ati inteles-o SA PARTICIPATI la DISCUTII. Nu ma acuzati de ceva ce n-am spus si care v-ati inchipuit ca as spune.
5) Dumneavoastra de unde stiti ce cred eu sau ce au crezut parintii si stramosi mei despre Comunism ? Vedeti ca va contraziceti singur in afirmatii !
6) Motivati ceva (credinta in Dumnezeu si "mesia" - Iisus Hristos) fara a veni cu date concrete, dar repetati o "lozinca comunista" (desi v-am rugat sa nu veniti cu asa ceva pt ca sunt satul de aceste lozinci).
7) De unde stiti dvs ca eu nu am studiat aceasta problema (mai in profunzime decat dvs) si mi-am format o idee despre aceasta problema care poate sa fie identica sau nu cu a dvs) ?
8) Vedeti ca am avut dreptate cand am afirmat ca nu ati CITIT sau nu ati INTELES aceasta "Sfanta Scriptura" ? Daca ati fi citit aceasta lucrare (populara) mai cu atentie, ati fi observa ceva la care macar din "spiritul POLITETII" (care se vede ca va cam lipseste, din pacate), ca si "ATEISTII" declarati ai societatii comuniste romanesti, aveau grija sa respecte NUMELE si BISERICA pe care o denigrau.
9) Eu v-am explicat (dar se vede ca nu ati citit toata postarea mea precedenta) de ce se prefera aceasta scriere, asa ca nu mai revin la acesta problema.
10) Eu NU DORESC sa va fac sa CREDETI IN IISUS, pt ca nu acesta este scopul acestui "site", dar nu inteleg (desi cam banui) de ce "militati" asa de tare ca sa ma faceti pe mine sa declar daca sunt ateu sau crestin, uitand sa ne spuneti daca dvs sunteti ateu (declarat si de ce - cu date concrete - binenteles) sau ... crestin care a renuntat la aceasta denumire (si de ce - binenteles).

Pana nu o sa-mi raspundeti la toate intrebarile puse in ultimele mele postari (din POLITETE puteti sa-mi scrieti ca nu sunteti pregatit pt continuarea discutiei si o s-o reluam atunci cand veti fi pregatit) consider ca discutia dintre noi este ineficianta si total neproductiva pt acest site si deci si comunicarea este "pierdere de vreme" de ambele parti !

O seara placuta in continuare !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 10 Iulie 2011, ora 22:27

Domnule eugenb,puteti sa scrieti tot Testamentul nou,dar in Biserica lui Dumnezeu dupa Hristos nu veti gasi popi si mitropoliti.

Daca veti citi "Biblia sau Sfanta Scriptura" (versiunea Anania) veti afla in Anexa lucruri ce va da peste cap afirmatia de mai sus :

ARHIEREU

(termenul se suprapune în unele locuri cu cel de preot, având sensul de „mare preot“ - în perioada antemozaicã - ºi cu slujirea hristicã).

Arhiereii V. T.:
Melchisedec ºi preoþii dinainte de Lege: Fc 14, 18; Evr 5, 6; 5, 10; 6, 20; 7, 1-21.
Ietro: Iº 2, 16; alþi preoþi: Iº 19, 22; 19, 24, numiþi îngeri: Ecc 5, 6.
Arhiereul mozaic: Lv 21, 10-15.
Veºmintele arhiereului: Iº 28, 2-43; 39, 1-31; Lv 8, 7-9.

Arhieria Noului Testament:
Sã nu-l vorbeºti de rãu: FA 23, 5.
Slujirea sa: Nm 1, 3; 4, 19; 5, 15; 8, 3; 8, 11-21; 18, 2-7; 27, 18-21; 31, 26-29; Iº 27, 20-21; 30, 7-8; 30, 10; 1 Rg 2, 28; 2, 36; 4, 18; Lv 4, 3-12; 16; 24, 3-4; 24, 8; Evr 5, 1; 5, 3; 8, 3; 9, 7; 9, 22-23; 1 Par 23, 13; 2 Par 24, 6-14; 34, 9; 4 Rg 12, 10; 22, 4; Mt 26, 3; 26, 50; 26, 57; 26, 62; FA 5, 21-28.

Iisus - Arhiereul mãrturisirii noastre: Evr 3, 1; 5, 5; 8, 1.
- superior arhieriei V. T.: Evr 7, 11; 7, 26; 7, 28; 8, 6.
- arhiereu al bunãtãþilor celor viitoare: Evr 9, 11.
- arhiereu milostiv: Evr 2, 17.
- strãbate cerurile: Evr 4, 14.
- suferã pentru slãbiciunile noastre: Evr 4, 15.

Pentru Hristos arhiereu, vezi: Hristos.

PREOT

(vezi: ARHIEREU)
Premozaic:
Melchisedec: Fc 14, 18; Evr 5, 6; 5, 10-11; 7, 1-21.
Ietro: Iº 2, 16.

Mozaic: Iº 28, 1-4; 29, 9; Nm 3, 10; 1 Par 23, 13.

Atribuþiile preoþeºti:
- oferirea jertfelor: Lv 1, 4-17; 2, 2; 3, 5; 1 Par 16, 40; 2 Par 13, 11.
- sã aprindã lampa din tabernacol ºi sã vegheze ca ea sã stea tot timpul aprinsã: Lv 6, 12-13.
- sã slujeascã: Evr 9, 6.
- sã fie judecãtori: Nm 5, 14-31.
- sã cureþe pe cei necuraþi: Lv 15, 31.
- cãpetenii ale leviþilor: Nm 3, 9; 3, 32; 4, 19; 4, 28; 4, 33; 1 Par 9, 20.
- sã ofere pârga roadelor: Lv 23, 10-11; Dt 26, 3-4.
- sã pronunþe binecuvântãrile: Nm 6, 22-27; Dt 21, 5.
- sã înveþe Legea (cu sensul de a preda): Lv 10, 11; Dt 24, 8; 27, 14; 31, 9-13; Ir 2, 8; Mal 2, 7.

În Noul Testament sunt:
Hirotoniþi de cãtre apostoli, prin punerea mâinilor, în N. T.: FA 14, 23; 1 Tim 4, 14; Tit 1, 5.
Hristos i-a fãcut pe creºtini preoþi Dumnezeului ºi Tatãlui Sãu: Ap 1, 6; 5, 10; 20, 6.

Desi puteam sa scriu doar ce se referea la subiectul acesta m-am gandit ca este mai cu folos pt crestinii ortodocsi care citesc aceasta postare sa dau toata explicatia data de traducatorul Anania (care a fost Mitropolit al Patriarhiei Romane).

Succes la studiu !
----------------
Eugenb,am prevazut ca vei scrie versete despre popi ca sa imbrobodesti pe cei nestiitori,folosindu-te mai mult de vechiul Testament,dar una este sa gasesti versete despre popi si alta este sa gasesti macar un verset in Noul Testament ca Dumnezeu a randuit in Biserca Lui si preoti.Se vede treaba ca nu ai gasit.Tu aperi mai mult biserica ortodoxa decat dreptatea si adevarul lui Dumnezeu,pentruca ai dumnezeii tai facuti de maini omenesti care nu sant placuti lui Dumnezeul Cel Atotputernic.Multa lumina si trezire iti doresc.

Raporteaza abuz de limbaj
CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 00:36

De la: eugenb, la data 2011-07-10 21:32:42
De la: CR0N0S, la data 2011-07-10 20:27:00Mai tinere.......... Tu ai jignit primul ,eu doar am vrut sa te trezesc la realitate. Postarea ta suna cam asa :
"Amestecati lucrurile din nestiinta ! Studiat intreaga Biblie (Sfanta Scriptura) si o sa vedeti ca aceasta cuprinde atat Vechiul Testament, cat si Noul Testament ! " .....de unde stii tu ce stiu eu ,de ce crezi ca eu nu am citit biblia si ca nu o inteleg mai bine decat tine ? Nu sunt obligat sa cred tot ce scrie intr-o carte sau alta. Sa cred orbeste doar pe motiv ca m-am nascut intr-o tara crestina. Tu daca te nasteai in india credeai in buda,daca te nasteai in israel il injurai pe isus iar daca erai arab credeai in mahomed.Nici asta nu iti da de gandit? Eu cel putin imi pun niste intrebari ,nu cred tot ce se scrie.Tu ,parintii tai si bunicii tai ati crezut si in comunism ,altii nu au crezut si au luptat pana la moarte uneori...pentru un crez .Frica de dumnezeu sau credinta intr-un mesia este adevarata fata a necunoasterii. A lua ceva ce au transmis unii din trecut fara a verifica si fara a filtra o informatie de o asemenea importanta , mi se pare o greseala de neiertat . Nu ai argumentele tale personale,daca te nasteai in pestera acum 10000 de ani ai fi crezut ca toata lumea in pomul urias de langa "casa".Daca toti ar fi procedat la fel si acum am trai in pesteri. Exista oameni care isi pun intrebari ,acestia uneori sunt asasinati precum Copernic-de catre cei care ca si tine ,nu-si pun intrebari. Pentru mine isus este isus ,nu iisus -avand in vedere cate crime s-au facut in numele lui.

1) Daca m-as lua dupa varsta pe care o aveti postata la "avatar" ar insemna sa-mi spuneti ... "nene", pt ca sunt mai "batran" decat dvs.
2) Daca ati fi citit cu atentie "Sfanta Scriptura" aveati un alt vocabular cand discuteti o tema bisericeasca.
3) Eu v-am postat anterior ceva, dar ... "va faceti ca ploua", uitand sa-mi spuneti ca nu doriti sa discutati asa ceva (asta ca sa nu mai astept raspunsul dvs - le-am si numerotat pt ca sa va fie mai usor sa dati raspunsul).
4) Eu nu am afirmat ca trebuie sa CREDETI Biblia, ci ca sa o CITITI si dupa credeti dvs ca ati inteles-o SA PARTICIPATI la DISCUTII. Nu ma acuzati de ceva ce n-am spus si care v-ati inchipuit ca as spune.
5) Dumneavoastra de unde stiti ce cred eu sau ce au crezut parintii si stramosi mei despre Comunism ? Vedeti ca va contraziceti singur in afirmatii !
6) Motivati ceva (credinta in Dumnezeu si "mesia" - Iisus Hristos) fara a veni cu date concrete, dar repetati o "lozinca comunista" (desi v-am rugat sa nu veniti cu asa ceva pt ca sunt satul de aceste lozinci).
7) De unde stiti dvs ca eu nu am studiat aceasta problema (mai in profunzime decat dvs) si mi-am format o idee despre aceasta problema care poate sa fie identica sau nu cu a dvs) ?
8) Vedeti ca am avut dreptate cand am afirmat ca nu ati CITIT sau nu ati INTELES aceasta "Sfanta Scriptura" ? Daca ati fi citit aceasta lucrare (populara) mai cu atentie, ati fi observa ceva la care macar din "spiritul POLITETII" (care se vede ca va cam lipseste, din pacate), ca si "ATEISTII" declarati ai societatii comuniste romanesti, aveau grija sa respecte NUMELE si BISERICA pe care o denigrau.
9) Eu v-am explicat (dar se vede ca nu ati citit toata postarea mea precedenta) de ce se prefera aceasta scriere, asa ca nu mai revin la acesta problema.
10) Eu NU DORESC sa va fac sa CREDETI IN IISUS, pt ca nu acesta este scopul acestui "site", dar nu inteleg (desi cam banui) de ce "militati" asa de tare ca sa ma faceti pe mine sa declar daca sunt ateu sau crestin, uitand sa ne spuneti daca dvs sunteti ateu (declarat si de ce - cu date concrete - binenteles) sau ... crestin care a renuntat la aceasta denumire (si de ce - binenteles).

Pana nu o sa-mi raspundeti la toate intrebarile puse in ultimele mele postari (din POLITETE puteti sa-mi scrieti ca nu sunteti pregatit pt continuarea discutiei si o s-o reluam atunci cand veti fi pregatit) consider ca discutia dintre noi este ineficianta si total neproductiva pt acest site si deci si comunicarea este "pierdere de vreme" de ambele parti !

O seara placuta in continuare !

1. varsta mea e alta,asa ca e posibil ca eu sa fiu nenea......
2. eu am citit scriptura acum vreo 50 de ani,dar nu pot discuta "altfel" despre ea,ar insemna sa-i dau importanta si nu e cazul !
3.cand se abereaza prefer sa nu dau importanta subiectului .
4.eu am citit biblia insa nu am retinut nimic din ea,poate doar pasajele violente,despre crimele dumnezeului tau,m-au oripilat putin,aveam vreo 4 ani cand le-am citit(bunicul era dascal....duminica)
O asemenea carte ar trebui arsa in piata publica ,poate avea un impact naucitor asupra copiilor sau cel putin ar trebui sa aiba o bulina rosie si sa fie interzisa pana la 18 ani.O carte mizerabila unde dumnezeul evreilor e preocupat de crime in serie,chiar de genocid. Da porunca sa fie ucisi barbatii,femeile,copiii si pruncii,chiar si animalele-halal creator.
5.daca stramosii tai sau chiar tu ,daca nu aveti dosare la CNSAS ar trebui sa te gandesti de ce altii aveau si voi nu !
6.Eu il "studiez" pe dumnezeu de pe la varsta de 4 ani . Mi-am dat seama rapid ca ceva nu ewste in regula. Dumnezeul din vechiul testament era prea "pamantean",aparea si disparea ,acum a disparut de tot ,de cand i-a facut figura Duhu' sfant cu maria . Unde este acest dumnezeu ? De ce nu mai apare ? S-a suparat pe evrei ? De ce nu a aparut decat la evrei ? Nu cumva pe crestini e suparat ? Poate e suparat ca acestia cred intr-un om ,in isus.Cine l-a vazut dintre crestini?
7.Pentru mine dumnezeul din biblie e mos craciun iar isus este harap alb !
8.Eu nu sunt ateu ,ar insemna sa dau importanta tuturor religiilor . Pentru mine religia este ca si nevoia acelor tineri consumatori de etnobotanice , a creat prin frica si amenintari , dependenta.

9...10 si etc. Eu nu pot sa fiu crestin , nu pot sa fiu nici ateu .....ar insemna sa acord o importanta nemeritata unor mituri ancestrale . Incerc sa inteleg ce se intampla fara sa tin cont de parerea celor mai putin inteligenti(creatorii de mituri si scripturi) si nici de parerea celor inteligenti (Einstein&companyyy). Daca nu voi reusi sa inteleg singur inseamna ca nu merit sa inteleg sau poate ca inca e prea devreme sa intelegem . Credinciosii in schimb au avut dintotdeauna pretentia ca ei inteleg si ca au inteles totul fara insa a citi macar....scripturile
Daca ar fi sa cred toate "scripturile" ar insemna sa cred in mithra,marduk,horus,dumnezeu,buda,isus,zeus,cronos si de ce nu .....zalmoxe

Fosta membra 9am.ro

425 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 00:47

,,cineva se joaca... e ....creeatorul '' !?!
www.youtube.com/watch?v=1O-y6fv9FLc&feature=relate e o matematica ...rece...

vesti bune,dupa multe greutati si suferinte...
Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 01:01

De la: Gaius, la data 2011-07-11 00:47:46,,cineva se joaca... e ....creeatorul '' !?!

Gaius,

cred cã unii, dimpotrivã, tânjesc sã asiste la autodafé-uri
... sã le reinventeze, cicã

hmm

ro.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_451_(film)

Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 01:16

De la: _neue_rundschrift, la data 2011-07-11 01:01:16
De la: Gaius, la data 2011-07-11 00:47:46,,cineva se joaca... e ....creeatorul '' !?!

Gaius,

cred cã unii, dimpotrivã, tânjesc sã asiste la autodafé-uri
... sã le reinventeze, cicã

hmm

ro.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_451_(film)

iar la "Cântarea Cântãrilor" nici vorbã sã fi ajuns: nici unii, nici alþii!

vei rãmâne cu o întrebare ºi fãrã niciun rãspuns.

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 10:03

De la: eugenb, la data 2011-07-07 21:58:39D-le Opris :
1) Am vazut ca aveti o varsta care a trecut de pubertate (32 ani) si s-ar crede ca puteti dialoga cu cineva, fara al jigni pe celalalt (referirea la "chiloti" este jignitoare pt mine - dvs puteti sa o luati cum doriti) ! Gresesc cumva ! Eu am dublul varstei dvs, va consider matur si va tratez corespunzator varstei aratate, rog ca si dvs sa faceti similar cand va adresati persoanei mele ! O consider o "scapare", dar va rog sa nu se mai intample pe viitor. Respectati-ma ... ca sa va respect si eu !
2) Felul cum isi desfasoara reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane in fata Parintilor si al Copiilor ii priveste direct si personal. Ca este bine sau nu, are cine sa-i judece. Eu doar ma refer NUMAI la o DISCUTIE, pur si simplu, de TEORIE (functie de "bagajul de cunostinte" pe care il am). Ca dvs vreti sa faceti "din tantar ... armasar" este treaba dvs, dar nu ma intereseaza acest lucru, stiind ca "padure fara uscaturi nu exista" !
3) In legatura cu problema construirii Catedralei Mantuirii Neamului (denumirea este cf BOR si sunt nevoit sa o respect) va recomand si dvs sa intrati pe site -ul Patriarhiei Romane si veti gasi toate datele care va intereseaza. Nu are sens ca sa le prezint eu, cand aveti posibilitatea DIRECTA si CORECTA sa le aflati singur. Ca le veti crede sau nu este o problema care nu mai face obiectul subiectului de fata.
4) V-as ruga sa precizati la ce problema nu am raspuns (pusa de cine ?!) pe acest subiect, desi aveam posibilitatea sa fac acest lucru ! - deci : problema in litigiu, cine a pus-o si pe ce va bazati ca nu am vrut sa raspund ?
5) Ca nu sunteti dvs "platit" de cineva ca sa denigrati Biserica Ortodoxa Romana ma bucura, dar nu am inteles ce ati vrut sa spuneti cu afirmatia, va citez : "iote ca nu sunt dila alta relijie ...sunt ateu". Sunteti de "religie ortodoxa" pt ca asa vreti dvs sau pt ca asa au gandit parintii dvs cand v-ati nascut ? Ati devenit intre timp cu trecerea timpului ? Logica dvs "schioapata" dupa mine ! Va rog sa precizati mai bine in ce pozitie va aflati si de ce ati ajuns asa (cu date concrete va rog, altfel sunt nevoit sa nu va bag in seama afirmatia respectiva si ajungem la din nou la pct. 4 !
6) Se vede ca nu ati intrat sau nu ati citit toate variantele dictionarele www.dex-online.ro :
SATANÍSM s. n. 1. caracter, atitudine satanicã. 2. cult consacrat lui Satana și rãului. 3. tendințã în literatura romanticã de a lua ca motiv de inspirație diavolul; demonism (2). (< fr. satanisme). Sursa: MDN (Marele Dictionar de Neologisme) - vedeti primele doua explicatii in special.
Pe tanarul Karpov l-am intrebat daca face parte dintr-un asemenea grup si pe ce se bazeaza ca sustine ca Iisus Hristos ar fi murit in anul 666 e.n. Daca faceti pe "avocatul" lui atunci inseamna ca stiti ce stie si acest tanar (in caz contrar va rog sa-l lasati pe dansul sa raspunda) si puteti sa-mi lamuriti ... misterul. Din ce ati afirmat pana acum dovedeste ca nu aveti cunostintele necesare pt a-mi raspunde in cunostinta de cauza (la intrebarile puse de mine lui Karpov - evident). Altceva nu ma intereseaza deocamdata in aceasta privinta, fiind o discutie
7) Sustineti ca aveti date (neoficiale) despre Imparatul Constantin, dar nu vi le sustineti cu nimica si aveti pretentia sa le iau in considerare. Imi pare rau, dar tocmai ca nu le sprijiniti pe date concrete dovedeste ca ... nu sunteti ATEU adevarat (ci "parat" - un fel de "Gica contra" care contrazice doar de dragul de a se da mai citit decat ceilalti). Cand o sa aveti date concrete vi le voi citi, dar deocamdata nu am la ce sa fac comentariu !
8) Modul de organizare al englezilor nu ma intereseaza acum, deoarece nu face obiectul subiectului nostru. Ati fost total cu aceasta problema (asa gandesc eu - evident, dvs puteti sa credeti ce doriti).
9) Din nou va rog ca in discutia cu mine sa numai folositi expresii, care nu sunt politicoase, la adresa unor oameni care nu mai pot sa va raspunda (sunt morti) si care au insemnat pt altii ceva deosebit.
10) Acel Edict de care amintiti se referea la faptul ca, TOLERANTA celor doi Imparati (de Apus si de Rasarit), care au permis LIBERTATEA CRESTINISMULUI in cele doua Imperii, deci este si acest subiect noi avand un alt subiect.

interesant mod de a te freca in cap cand te manaca in ...spate ...

spui ca eu sa te respect si sa nu te jignesc si tu o arunci cu ,, parat ,, gica contra ,, .... si imi ceri sa nu vorbesc mortii de rau ....

no taica varsta pentru mine nu reprezinta nimic ...am vazut oameni destul de pierduti si la 20 si la 80 ...deci faza cu respecta-ma ca am 100 de ani e nula la mine ....respectul se castiga ori tu l-ai pierdut in momentul in care ceri respect simtindu-te jignit de faptul ca eu spun lucruri ,, nedovedite ,, despre altii...

nu cred ca puteti sa aveti o discutie open minded despre religie fiind un aparator si nu intelegator al religie in general ceea ce nu va convine puneti off topic ceea ce va convine discutati ca si ceva cu integritate logica infailibila ...

o zi buna

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 10:34

De la: 9am121159, la data 2011-07-10 22:27:57 Domnule eugenb,puteti sa scrieti tot Testamentul nou,dar in Biserica lui Dumnezeu dupa Hristos nu veti gasi popi si mitropoliti.

Daca veti citi "Biblia sau Sfanta Scriptura" (versiunea Anania) veti afla in Anexa lucruri ce va da peste cap afirmatia de mai sus :

Despre Arhiereu (Marele Preot) :
ARHIEREU

(termenul se suprapune în unele locuri cu cel de preot, având sensul de „mare preot“ - în perioada antemozaicã - ºi cu slujirea hristicã).

Arhieria Noului Testament:
Sã nu-l vorbeºti de rãu: FA 23, 5.
Slujirea sa: Evr 5, 1; 5, 3; 8, 3; 9, 7; Mt 26, 3; 26, 57; 26, 62; FA 5, 21-28.

Iisus - Arhiereul mãrturisirii noastre: Evr 3, 1; 8, 1.
- superior arhieriei V. T.: Evr 7, 11; 7, 26; 7, 28; 8, 6.
- arhiereu al bunãtãþilor celor viitoare: Evr 9, 11.
- arhiereu milostiv: Evr 2, 17.
- strãbate cerurile: Evr 4, 14.
- suferã pentru slãbiciunile noastre: Evr 4, 15.
PREOT

(vezi: ARHIEREU)
- sã slujeascã: Evr 9, 6.
În Noul Testament sunt:
Hirotoniþi de cãtre apostoli, prin punerea mâinilor, în N. T.: FA 14, 23; 1 Tim 4, 14; Tit 1, 5.
Hristos i-a fãcut pe creºtini preoþi Dumnezeului ºi Tatãlui Sãu: Ap 1, 6; 5, 10; 20, 6.

Succes la studiu !
----------------
Eugenb,am prevazut ca vei scrie versete despre popi ca sa imbrobodesti pe cei nestiitori,folosindu-te mai mult de vechiul Testament,dar una este sa gasesti versete despre popi si alta este sa gasesti macar un verset in Noul Testament ca Dumnezeu a randuit in Biserca Lui si preoti.Se vede treaba ca nu ai gasit.Tu aperi mai mult biserica ortodoxa decat dreptatea si adevarul lui Dumnezeu,pentru ca ai dumnezeii tai facuti de maini omenesti care nu sant placuti lui Dumnezeul Cel Atotputernic.Multa lumina si trezire iti doresc.

1) Aveti ceva impotriva ... "Vechiului Testament" ? Asa se pare !
2) Asa cum am precizat anterior "Vechiul Testament" il citati (ca si ... evreii de astazi) NUMAI CAND VA ... CONVINE, altfel il ignorati total.
3) Va dau citate in care este vorba de ... arhiereu (adica Mare Preot) sau de preoti (inclusiv de Iisus Hristos) :

[ NT ] Noul Testament
[ FA ] Faptele Apostolilor
[ Cap. 23 ] Pavel în faþa sinedriului. Uneltirea Iudeilor împotriva lui Pavel. Apostolul e dus la Cezareea.

5 Iar Pavel a zis: „Fraþilor, nu ºtiam cã este arhiereu; cã scris este: Pe mai-marele poporului tãu sã nu-l vorbeºti de rãu“.

[ NT ] Noul Testament
[ Evr ] Epistola Sfântului Apostol Pavel cãtre Evrei
[ Cap. 5 ] Iisus, Marele Preot (continuare). Mustrãri ºi îndemnuri împotriva apostaziei.

1 Cãci orice arhiereu, fiind luat dintre oameni, pentru oameni este pus în slujba lui Dumnezeu, ca sã aducã daruri ºi jertfe pentru pãcate.

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 8 ] Arhiereul unui testament nou ºi mai bun.

3 Fiindcã orice arhiereu este pus sã aducã daruri ºi jertfe; ca urmare, era de trebuinþã ca ºi Acesta sã aibã ceva de adus

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 9 ] Altarul pãmântesc ºi altarul ceresc. Superioritatea jertfei lui Hristos faþã de acelea ale Vechiului Testament.

7 în cel de-al doilea însã numai arhiereul, o datã pe an, ºi nu fãrã sânge, pe care-l aducea pentru sine însuºi ºi pentru pãcatele cele din neºtiinþã ale poporului.

[ NT ] Noul Testament
[ Mt ] Evanghelia dupã Matei
[ Cap. 26 ] Sfat împotriva lui Iisus. Ungerea din Betania. Cina cea de Tainã. Rugãciunea din Ghetsimani. Trãdarea lui Iuda. Prinderea lui Iisus. Înfãþiºarea înaintea arhiereilor. Lepãdarea lui Petru.

3 Atunci arhiereii ºi bãtrânii poporului s'au adunat în curtea arhiereului care se numea Caiafa

57 Iar cei ce L-au prins pe Iisus L-au dus la Caiafa, arhiereul, unde erau adunaþi cãrturarii ºi bãtrânii.

62 ªi ridicându-se arhiereul, I-a zis: „Nu rãspunzi nimic la ceea ce mãrturisesc aceºtia împotriva ta?“

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 5 ] Anania ºi Safira. Multe semne ºi minuni. Apostolii sunt închiºi, dar un înger îi elibereazã, apoi sunt duºi în sinedriu. Sfatul lui Gamaliel.

21 ªi ei, auzind, au intrat de dimineaþã în templu ºi învãþau. Dar venind arhiereul ºi cei împreunã cu el, au adunat sinedriul ºi tot sfatul bãtrânilor fiilor lui Israel ºi au trimis la temniþã sã-i aducã.

24 Când au auzit cuvintele acestea, cãpetenia templului ºi arhiereii erau nedumeriþi cu privire la ei, ce-ar putea sã fie aceasta.

27 ªi, aducându-i, i-au pus în faþa sinedriului. Iar arhiereul i-a întrebat,

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 3 ] Iisus e mai presus de Moise. Odihnã pentru poporul lui Dumnezeu.

1 De aceea, fraþi sfinþi, pãrtaºi ai unei chemãri cereºti, luaþi aminte la Apostolul a ºi Arhiereul b mãrturisirii noastre, la Iisus Hristos:

[ NT ] Noul Testament

1 Dar lucrul cel mai de seamã'n cele spuse este acela cã noi un astfel de Arhiereu avem, Care a ºezut de-a dreapta tronului Slavei în ceruri,

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 7 ] Rânduiala preoþeascã a lui Melchisedec.

11 Dacã deci desãvârºirea ar fi fost prin preoþia Leviþilor – cãci sub ea i s'a dat poporului legea –, ce nevoie mai era ca un alt preot sã se ridice dupã rânduiala lui Melchisedec, ºi sã nu se zicã „dupã rânduiala lui Aaron“?

26 Un Arhiereu ca Acesta ne ºi trebuia nouã: sfânt, lipsit de rãutate, fãrã patã, osebit de cei pãcãtoºi ºi devenit mai înalt decât cerurile,

28 Cãci legea aºazã arhierei oameni supuºi slãbiciunii, dar cuvântul jurãmântului, care a venit mai târziu decât legea h, a aºezat un Fiu desãvârºit în veac.

[ NT ] Noul Testament

6 Acum însã [Arhiereul nostru] a dobândit o slujire cu atât mai înaltã cu cât El este ºi Mijlocitor al unui testament mai bun, care a fost întemeiat pe mai bune fãgãduinþe.

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 9 ] Altarul pãmântesc ºi altarul ceresc. Superioritatea jertfei lui Hristos faþã de acelea ale Vechiului Testament

11 Dar Hristos, Arhiereu al bunãtãþilor celor viitoare, venind prin cortul cel mai mare ºi mai desãvârºit – nu fãcut de mânã, adicã nu din zidirea aceasta –,

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 2 ] Mântuirea cea mare. Hristos, Începãtorul mântuirii.

17 Pentru aceea era El dator sã li Se asemene'ntru totul fraþilor, ca sã devinã El Arhiereu milostiv ºi credincios în slujba lui Dumnezeu, spre a ispãºi pãcatele poporului.

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 4 ] Odihnã pentru poporul lui Dumnezeu (continuare). Iisus, Marele Preot.

14 Drept aceea, având noi un Mare Arhiereu Care a strãbãtut cerurile, pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu, sã ne þinem cu tãrie mãrturisirea;
15 cã nu avem un Arhiereu care sã nu poatã suferi cu noi în slãbiciunile noastre, ci Unul dupã asemãnarea noastrã întru toate ispitit, în afarã de pãcat.

Despre Preoti :

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 9 ] Altarul pãmântesc ºi altarul ceresc. Superioritatea jertfei lui Hristos faþã de acelea ale Vechiului Testament.

6 Astfel fiind întocmite lucrurile, preoþii intrau întotdeauna în primul cort, sãvârºind sfintele slujbe;

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 14 ] Pavel ºi Barnaba propovãduiesc în Iconiu, Listra, Derbe ºi se întorc la Antiohia.

23 ªi hirotonindu-le preoþi în fiecare Bisericã, rugându-se cu postiri, i-au încredinþat Domnului în Care crezuserã.

[ NT ] Noul Testament
[ 1Tim ] Epistola Sfântului Apostol Pavel întâia cãtre Timotei
[ Cap. 4 ] Prezicerea lepãdãrii de credinþã. Bunul slujitor al lui Iisus Hristos.

14 Nu nesocoti harul care este întru tine, care þi s'a dat prin profeþie cu punerea mâinilor preoþimii

[ NT ] Noul Testament
[ Tit ] Epistola Sfântului Apostol Pavel cãtre Tit
[ Cap. 1 ] Salutare. Lucrarea lui Tit în Creta.

5 Pentru aceasta te-am lãsat în Creta, ca sã pui rânduialã în cele ce-au mai rãmas ºi ca'n fiecare cetate sã aºezi preoþi aºa cum þi-am poruncit eu:

[ NT ] Noul Testament
[ Ap ] Apocalipsa Sfântului Ioan
[ Cap. 1 ] Introducere. Salutare cãtre cele ºapte Biserici. Vedenie pregãtitoare.

6 ºi ne-a fãcut pe noi împãrãþie, preoþi Dumnezeului ºi Tatãlui Sãu, Lui fie-I slava ºi puterea în vecii vecilor! Amin

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 5 ] Cartea cu ºapte peceþi ºi Mielul.

10 ºi i-ai fãcut pe ei
împãrãþie ºi preoþi Dumnezeului nostru,
ºi ei vor domni pe pãmânt“.

[ NT ] Noul Testament
[ Cap. 20 ] Mia ºi miile de ani. Înfrângerea Satanei. Judecata la marele tron alb.

6 Fericit ºi sfânt cel ce are parte de învierea cea dintâi! Peste aceºtia moartea cea de-a doua nu are putere, ci ei vor fi preoþi ai lui Dumnezeu ºi-ai lui Hristos ºi vor împãrãþi cu El de-a lungul miilor de ani.

Se pare ca dvs nu stiti sa interpretati "Sfanta Scriptura" pt ca tocmai ce ma acuzati ca nu as intelege (nu as face) aceea chiar dvs nu faceti (intelegeti). Diferenta intre noi este ca eu am studiat mai mult decat dvs si nu am "inghitit" tot ce am citit despre asa ceva (sau am auzit intr-o Biserica Ortodoxa). Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar dvs imi lasati impresia ca studiati din aceasta Biblie, numai doar ce va da ... Preotul (prelatul sau cum il numiti in Biserica pe care o slujiti).

In concluzie, ati afirmat ca nu se gaseste in Biblie precizat numele de Preoti si de Mitropoliti (Mari Preoti - Arhierei), dar v-am demonstrat ca v-ati inselat. Studiati mai atenta "Biblia sau Sfanta Scriptura" pt ca aveti "scapari". Cornilescu dupa care ati studiat Biblia nu este cel mai bun traducator. El a fost cataterisit de Biserica Ortodoxa Romana, asa ca nu reprezinta un traducator prea bun (din pct meu de vedere) pt ca are o traducere facuta cu o ... "tendinta" gresita.

Obs. "Dumnezeul fals" pe care il slujesti te va duce in pierzanie pana la urma - asa as zice daca as cauta sa te "atrag" in CREDINTA ORTODOXA. Intrebare : De ce Biserica Ortodoxa Romana nu militeaza in mod "agresiv" pt atragerea enoriasilor crestini, iar Biserica dvs face acel lucru in continuu ? Nu cumva pt ca este in ... "minoritate" (deci "Secta") intemeiata de un "profet mincinos" ?
Mai ganditi-va, unde se gaseste "adevarul adevarat" la care sperati sa ajungeti ! Si asta fara sa ... cereti "sprijinul" Preotului (Prelatul sau cum il numiti) ca sa gasiti ... "raspunsul" la intrebarile mele ? Arata-ti-mi ca puteti sa ganditi si singura fara ajutorul (direct interesat) Biserica dvs.

Mentiune : Sunt crestin prin Botez (asa au hotarat parintii mei la nastere), am fost Ateu prin formare scolaristica, dar nu am fost Comunist si nici acuma nu sunt. De vreo 30 de ani studiez "gandirea teologica" indiferent de Religie (avand cunostinte si despre modul de a gandi al Bisericii dvs), asa ca se pare ca dvs trebui sa fiti "luminata" de Dumnezeul atot puternic (Intrebare : De ce nu ati spus "sa ne lumineze ... Sfanta Treime" ? - nu o recunoasteti cumva ?).

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 11:04

De la: OprisVasile, la data 2011-07-11 10:03:05interesant mod de a te freca in cap cand te manaca in ...spate ...

spui ca eu sa te respect si sa nu te jignesc si tu o arunci cu ,, parat ,, gica contra ,, .... si imi ceri sa nu vorbesc mortii de rau ....

no taica varsta pentru mine nu reprezinta nimic ...am vazut oameni destul de pierduti si la 20 si la 80 ...deci faza cu respecta-ma ca am 100 de ani e nula la mine ....respectul se castiga ori tu l-ai pierdut in momentul in care ceri respect simtindu-te jignit de faptul ca eu spun lucruri ,, nedovedite ,, despre altii...

nu cred ca puteti sa aveti o discutie open minded despre religie fiind un aparator si nu intelegator al religie in general ceea ce nu va convine puneti off topic ceea ce va convine discutati ca si ceva cu integritate logica infailibila ...

o zi buna

1) Eu v-am pus niste intrebari la care nu mi-ati raspuns asa ca nu va inteleg ... LOGICA (care dupa mine nu va este cel mai bun "prieten").
2) Asa cum observasem initial, dvs nu cititi toata postarea la care vreti sa raspundeti si din cauza asta intelegerea textului citit are ... "scapari" (am si precizat ca este parerea mea si ca nu caut sa va "atrag" in CREDINTA ORTODOXA - dar se vede ca nu ati observat asta).
3) Observasem ca POLITETEA dvs este cu totul absenta in discutii, dar speram ca o sa faceti o "exceptie" cu mine (pt ca eu v-am tratat totdeauna ca pe un om ... politicos), dar se vede ca iar m-am inselat (remarca personala - se vede ca va place sa fiti tratat ca pe un ... copil si din cauza asta va place acest fel de a discuta; scuze, dar mie nu-mi face placere).
4) Faptul ca dvs nu aveti posibilitatea (cunostintele) necesara(e) ca sa puteti purta o discutie pe "probleme teologice" (aceasta este tema data pe acest site) se vede, dar nu mai faceti afirmatii in necunostinta de cauza (eu am inteles Religia - in general, dar pretind sa nu depasiti cadrul acestei teme si nu imi plac "LOZINCILE COMUNISTE - ATEISTE", cu care dvs ati dori sa va sustineti argumentatia).

Obs. Sper ca acuma (fiind mai putine puncte de citit) o sa aveti rabdare sa le cititi in totalitate. Stiu ca veti argumenta numai in cazul ca veti crede ca sunteti "tare" in LOGICA, asa ca nu sper prea mult de la dvs. (chiar aveti ... 32 ani sau si asta este "o pacaleala" - pt ca nu aratati deloc ca ar fi varsta dvs adevarata ?).

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 11:50

De la: CR0N0S, la data 2011-07-11 00:36:211. varsta mea e alta,asa ca e posibil ca eu sa fiu nenea......
2. eu am citit scriptura acum vreo 50 de ani,dar nu pot discuta "altfel" despre ea,ar insemna sa-i dau importanta si nu e cazul !
4.eu am citit biblia insa nu am retinut nimic din ea,poate doar pasajele violente,despre crimele dumnezeului tau,m-au oripilat putin,aveam vreo 4 ani cand le-am citit(bunicul era dascal....duminica)
O asemenea carte ar trebui arsa in piata publica ,poate avea un impact naucitor asupra copiilor sau cel putin ar trebui sa aiba o bulina rosie si sa fie interzisa pana la 18 ani.O carte mizerabila unde dumnezeul evreilor e preocupat de crime in serie,chiar de genocid. Da porunca sa fie ucisi barbatii,femeile,copiii si pruncii,chiar si animalele-halal creator.
5.daca stramosii tai sau chiar tu ,daca nu aveti dosare la CNSAS ar trebui sa te gandesti de ce altii aveau si voi nu !
6.Eu il "studiez" pe dumnezeu de pe la varsta de 4 ani . Mi-am dat seama rapid ca ceva nu ewste in regula. Dumnezeul din vechiul testament era prea "pamantean",aparea si disparea ,acum a disparut de tot ,de cand i-a facut figura Duhu' sfant cu maria . Unde este acest dumnezeu ? De ce nu mai apare ? S-a suparat pe evrei ? De ce nu a aparut decat la evrei ? Nu cumva pe crestini e suparat ? Poate e suparat ca acestia cred intr-un om ,in isus.Cine l-a vazut dintre crestini?
8.Eu nu sunt ateu ,ar insemna sa dau importanta tuturor religiilor . Pentru mine religia este ca si nevoia acelor tineri consumatori de etnobotanice , a creat prin frica si amenintari , dependenta.

9...10 si etc. Eu nu pot sa fiu crestin , nu pot sa fiu nici ateu .....ar insemna sa acord o importanta nemeritata unor mituri ancestrale . Incerc sa inteleg ce se intampla fara sa tin cont de parerea celor mai putin inteligenti(creatorii de mituri si scripturi) si nici de parerea celor inteligenti (Einstein&companyyy). Daca nu voi reusi sa inteleg singur inseamna ca nu merit sa inteleg sau poate ca inca e prea devreme sa intelegem . Credinciosii in schimb au avut dintotdeauna pretentia ca ei inteleg si ca au inteles totul fara insa a citi macar....scripturile
Daca ar fi sa cred toate "scripturile" ar insemna sa cred in mithra,marduk,horus,dumnezeu,buda,isus,zeus,cronos si de ce nu .....zalmoxe

1) Daca aveti peste 60 atunci nu va contrazic ... deci care este varsta dvs adevarata ?!
2) Deci cati ani aveati cand ati citit-o ? Si sunteti sigur ca ati ... inteles-o intr-adevar ?
3) As fi de acord cu acest lucru, dar cum va dati seama ca este ... o aberatiie ?
4) Incepeti sa va recunoasteti ... varsta ! Daca sustineti ca acum vreo 50 de ani aveati 4 ani cand ati citit Biblia ... rezulta 54 (deci ... cati ani spuneti ca aveati ?!). Este normal ca sa NU INTELEGETI nimic la acea varsta. De aceea trebuia sa cititi cartile potrivite ale copilariei.
5) Ati iesit asa ca aceasta posibilitate nu ma intereseaza acum, si deci nu va pot raspunde la ea.
6) Daca ati fi citit mai atent Biblia ati fi vazut ca este vorba de ... Sfanta Treime (Dumnezeu + Iisus Hristos + Sfantul Duh), deci nu a "disparit" a ramas in continuare (in conceptia crestinilor ortodocsi) - cred ca nu l-ati "inteles" ... pt ca nici parintii nu au avut timp de dvs (la "educatia religioasa" ma referam) - in ce Biserica era "Dascal de Duminica" Bunicul dvs ?
7) Deci, desi ati ramas la nivelul Copilariei referitor la cunostintele despre Biblie vreti sa discutati "probleme teologice" - imi pare rau dar sunteti total in afara subiectului acum.
8) Daca nu sunteti ateu, atunci in ce credeti ?
9), 10) si etc. - Va contrazic afirmatia ca ... "Credinciosii in schimb au avut dintotdeauna pretentia ca ei inteleg si ca au inteles totul fara insa a citi macar....scripturile" - nu este adevarat ! Nu toti crestinii cred asa ! De ex. Crestinii ortodocsi romani nu au aceasta pretentie si cauta sa cunoasca Sfanta Scriptura prin participarea la activitatile ce se desfasoara permanent in Biserica (Parohia din care fac parte). Binenteles, sunt si unii asa-zisi "credinciosi" care ajung la Biserica numai cand au nevoie de ea (botez, nunta sau deces), dar aceia sunt numai cu numele credinciosi, asa ca nu-i bag in seama. Iar amestecarea de religii pe care o faceti nu ma convinge-ti ca ati avea dreptate !

O zi placuta in continuare !

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 12:46

Imi place, cand gasesc crestini convinsi, sa le pun cateva intrebari simple sa vad daca ei chiar cred tot ce scrie in Biblie. De multe ori constat ca ei nu obisnuiesc sa mearga prea departe cu rationamentele lor.

Iata cateva intrebari:
1. Cum se face ca D-Zeu a muncit la facerea lumii cateva zile inainte ca soarele sa existe? (delimitarea zi-noapte are nevoie tocmai de o sursa de lumina)
2. Cum e posibil ca o fiinta atat de complexa cum e omul sa fie facut din pamant si adus la viata dintr-o suflare? (poate cineva care a studiat cat de cat anatomia si stie ca un om e format din miliarde de celule organizate in sisteme: osos, circulator, digestiv, nervos, etc. sa creada asa ceva?)
3. Cum e posibil ca o balena sa inghita un profet? (o balena nu poate, din punct de vedere fiziologic sa inghita obiecte mari... daca nu ma credeti documentati-va in privinta fanoanelor)
4. Cat de mare ar fi trebuit sa fie arca lui Noe pentru ca sa incapa toate animalele? (oamenii de stiinta tot mai descopera specii noi...)
5. De ce ar trebui sa abandonam cu totul logica cand vine vorba de religie? (mi se tot explica ca stiinta se aplica partii materiale pe cand religia se adreseaza sufletului. O viziune foarte frumoasa nu pot sa zic, dar cum faci diferenta intre diferite credinte, daca nu ai voie sa argumentezi?) O sa fiu putin carcotas si o sa intreb: cum putem sa facem diferenta dintre D-zeu si Mos Craciun?

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 16:02

Maica , de ce va certati voi nu stiu ...se poate demonstra existenta sau inexistenta ?

..si matematica are multe axiome la baza , poate de-aia pare asa ..logica . Pentru ca pleaca de la punct , nu de la nimic . Chiar , ce este " nimicul " ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 16:05

Nimicul e...totul....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 16:07

Matematica e f logica, fiindca porneste de la axiome, fixe, si...ilogice, dpdv de vedere al unuia ce habar nu are de ce e asa de logica matematica.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 16:22

De la: nastasemihail, la data 2011-07-11 16:05:37Nimicul e...totul....

parol , e un pic mai mult !

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 16:24

De la: nastasemihail, la data 2011-07-11 16:07:03Matematica e f logica, fiindca porneste de la axiome, fixe, si...ilogice, dpdv de vedere al unuia ce habar nu are de ce e asa de logica matematica.

ce-mi plac mie subtilitatile astea ...ah !!...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 16:27

De la: oLady, la data 2011-07-11 16:24:44
De la: nastasemihail, la data 2011-07-11 16:07:03Matematica e f logica, fiindca porneste de la axiome, fixe, si...ilogice, dpdv de vedere al unuia ce habar nu are de ce e asa de logica matematica.

Urmareste firul...logic

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 16:49

De la: nastasemihail, la data 2011-07-11 16:27:47

Urmareste firul...logic

Nu exista fapte , ci doar interpretari !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 17:42

De la: Sil100, la data 2011-07-11 12:46:58Imi place, cand gasesc crestini convinsi, sa le pun cateva intrebari simple sa vad daca ei chiar cred tot ce scrie in Biblie. De multe ori constat ca ei nu obisnuiesc sa mearga prea departe cu rationamentele lor.

Iata cateva intrebari:
1. Cum se face ca D-Zeu a muncit la facerea lumii cateva zile inainte ca soarele sa existe? (delimitarea zi-noapte are nevoie tocmai de o sursa de lumina)
2. Cum e posibil ca o fiinta atat de complexa cum e omul sa fie facut din pamant si adus la viata dintr-o suflare? (poate cineva care a studiat cat de cat anatomia si stie ca un om e format din miliarde de celule organizate in sisteme: osos, circulator, digestiv, nervos, etc. sa creada asa ceva?)
3. Cum e posibil ca o balena sa inghita un profet? (o balena nu poate, din punct de vedere fiziologic sa inghita obiecte mari... daca nu ma credeti documentati-va in privinta fanoanelor)
4. Cat de mare ar fi trebuit sa fie arca lui Noe pentru ca sa incapa toate animalele? (oamenii de stiinta tot mai descopera specii noi...)
5. De ce ar trebui sa abandonam cu totul logica cand vine vorba de religie? (mi se tot explica ca stiinta se aplica partii materiale pe cand religia se adreseaza sufletului. O viziune foarte frumoasa nu pot sa zic, dar cum faci diferenta intre diferite credinte, daca nu ai voie sa argumentezi?) O sa fiu putin carcotas si o sa intreb: cum putem sa facem diferenta dintre D-zeu si Mos Craciun?

Si dvs chiar ati mers mai departe cu acest rationament ? Sau ati preluat intrebarile dintr-o carte de "ateism stiintific" care aparea pe vremea comunistilor si acum va dati atot-cunoascator in aceasta problema ? Sunt intrebari (fara raspuns) in ambele "tabere" asa ca le-ati pus degeaba ! Tot asa va pot pune si eu intrebari similare :
1) De unde stiti ca delimitarea zi-noapte avea nevoie atunci de ... lumina si nu de o sursa de energie diferita celei cunoscute (de noi) acum ? Poate interpretarea zi-noapte este data de cei care au scris Biblia pt ca nu aveau cu ce sa asemene acest fapt !
2) De unde stiti ca acest lucru nu era posibil atunci ? De unde stiti dvs ca initial primul om nu a fost creeat dintr-o materie organizata altfel decat cunoastem noi acum si de unde stiti ca in urma transformarilor suferite a ajuns sa aiba o forma fizica aproximativ a celei de astazi (ati citit in Biblie cati ani a trait Adam ?!).
3) De unde stiti ca balenele (casalotii) nu puteau sa inghita oamenii din vremea trecuta ? Doar tot stiinta" de astazi afirma ca sunt specii care au ... disparut intre timp (unele dintre aceste specii au fost descoperite de abia cativa ani) .
4) De unde stiti ca Noe nu a construit acel mijloc de transport pe vremea lui ? Sunt multe lucruri pe care stramosii nostri le faceau, iar noi le-am redescoperit de abia ceva vreme. De ex. Rachetele Chinezesti au fost redescoperite de un sas transilvanean si redescoperite efectiv (ca utilitate practica) din nou de nemti in razboiul II Mondial.
5) De unde stiti ca Religia (indiferent de cea la care ne referim) nu ar avea ... Logica ei ? Numai din cauza ca nu ati aflat-o dvs pana acum sau din cauza ca va este mai usor sa preluati ce va dau acei asa-zisi "ateisti" ?! Cat priveste intrebarea dvs. este simplu raspunsul de dat : Dumnezeu este Mos Craciunul Religiei, iar Mos Craciun este Dumnezeul ateistilor ! Va intrebati cum asa ?! Simplu ! Pentru ca daca n-ar exista, ateistii nu ar mai avea ... zile libere de aceasta sarbatoare si ar muncii "de le-ar sari capacele", cum ar spune unii useri mai tineri de pe acest site ! Cumva, ma insel ?!
Acum o sa va intreb ceva si eu (si daca doriti o sa-mi raspundeti - desigur ca nu o sa ma supar daca nu-mi razpundeti) :
Dumneavoastra ati fost ... optimist vreodata ? Sau ati fost un ... pesimist incurabil ? Aceasta este diferenta dintre un "om religios" si un "om ateist" ("declarati") - dupa mine, desigur.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 17:53

De la: oLady, la data 2011-07-11 16:49:53Nu exista fapte , ci doar interpretari !

Dupa mine, (binenteles), cand exista/au loc/se produc/apar fapte, interpretarile pot fi diferite de la o Religie la alta (asta ca sa ne referim la subiectul acestei pagini de site - altfel suntem ) sau de la un om la altul (in functie de cunostintele si posibilitatea de a intelege a fiecaruia) !

Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 19:07

De la: oLady, la data 2011-07-11 16:49:53

Urmareste firul...logic

My Lady, existã ºi fapte (acþiuni sau omisiuni)

La 29 mai 1453 (într-o zi de marþi), cãderea capitalei Bizanþului s-a datorat unei simple uituceli; careva a uitat sã zãvorascã una dintre porþi (kekaporta) peste care turcii au dat absolut întâmplãtor, dupã vreo douã luni de asediu în van (cã aveau ziduri straºnice) !

Ah! dar sã nu uit : în vremea asta învãþaþii cei mai luminaþi ai epocii, teologii, dezbãteau înverºunat o chestiune arzãtoare: sexul îngerilor
Ci oare câþi îngeri încap pe un vârf de ac?

Ce logicã, My Lady? poate a ABSURDULUI

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 21:14

De la: eugenb, la data 2011-07-11 11:50:20
De la: CR0N0S, la data 2011-07-11 00:36:211. varsta mea e alta,asa ca e posibil ca eu sa fiu nenea......

1) Daca aveti peste 60 atunci nu va contrazic ... deci care este varsta dvs adevarata ?!
2) Deci cati ani aveati cand ati citit-o ? Si sunteti sigur ca ati ... inteles-o intr-adevar ?
3) As fi de acord cu acest lucru, dar cum va dati seama ca este ... o aberatiie ?
4) Incepeti sa va recunoasteti ... varsta ! Daca sustineti ca acum vreo 50 de ani aveati 4 ani cand ati citit Biblia ... rezulta 54 (deci ... cati ani spuneti ca aveati ?!). Este normal ca sa NU INTELEGETI nimic la acea varsta. De aceea trebuia sa cititi cartile potrivite ale copilariei.
5) Ati iesit asa ca aceasta posibilitate nu ma intereseaza acum, si deci nu va pot raspunde la ea.
6) Daca ati fi citit mai atent Biblia ati fi vazut ca este vorba de ... Sfanta Treime (Dumnezeu + Iisus Hristos + Sfantul Duh), deci nu a "disparit" a ramas in continuare (in conceptia crestinilor ortodocsi) - cred ca nu l-ati "inteles" ... pt ca nici parintii nu au avut timp de dvs (la "educatia religioasa" ma referam) - in ce Biserica era "Dascal de Duminica" Bunicul dvs ?
7) Deci, desi ati ramas la nivelul Copilariei referitor la cunostintele despre Biblie vreti sa discutati "probleme teologice" - imi pare rau dar sunteti total in afara subiectului acum.
9), 10) si etc. - Va contrazic afirmatia ca ... "Credinciosii in schimb au avut dintotdeauna pretentia ca ei inteleg si ca au inteles totul fara insa a citi macar....scripturile" - nu este adevarat ! Nu toti crestinii cred asa ! De ex. Crestinii ortodocsi romani nu au aceasta pretentie si cauta sa cunoasca Sfanta Scriptura prin participarea la activitatile ce se desfasoara permanent in Biserica (Parohia din care fac parte). Binenteles, sunt si unii asa-zisi "credinciosi" care ajung la Biserica numai cand au nevoie de ea (botez, nunta sau deces), dar aceia sunt numai cu numele credinciosi, asa ca nu-i bag in seama. Iar amestecarea de religii pe care o faceti nu ma convinge-ti ca ati avea dreptate !

Si eu am citit biblia in tinerete ,tot inainte de a merge la scoala ! Cred ca iti dai seama ce impresie buna mi-a facut . Acolo am aflat despre incest,despre placerea sadica a 'mnezeului tau in a ucide femei ,copii si prunci....Acolo am descoperit adevarata lui fata....un dumnezeu paranoic ,sadic si razbunator....Acolo i-am descoperit si prostia . Pe contemporanii lui Noe i-a casapit singur,pe cei din Sodoma si Gomora ,idem....in schimb pe cei din clanul lui Amalec si multi altii i-a casapit prin interpusi. Bunatatea lui dumnezeu in vechiul testament este egala cu ZERO ! Colegii tai de credinta de pe la tara , cand le aduceam argumente de acest gen se uitau cu gura cascata la mine (eu aveam vreo 10 ani) . Nu intelegeau nimic, nu citisera nimic despre religie , stiau doar cateva cuvinte iar ca argumentatie zero.....Astia sunt "baza" crestinismului.....Daca nu esti in stare ca matur sa-mi aduci argumente si dovezi ca sa-mi probezi existenta lui dumnezeu atunci e grav...A flutura permanent vechiul testament mi se pare o copilarie....De ce aceasta carte ar contine adevarul absolut si celelalte nu ? De ce nu as crede in alti dumnezei ,de ce nu as crede in buda sau horus ? Sa cred in dumnezeu doar pe motiv ca sunt nascut intr-o tara ortodoxa ? Si evreii cred in dumnezeul tau insa isus pentru ei este un zero absolut iar maria lu' precista este o parashuta care in acele vremuri ar fi fost lapidata pentru pacatul de a se lasa violata de catre un duh....sfant....poate daca era cel din Lampa lui Aladin....mai avea o scuza.....

Hai sa lasam biblia la o parte si sa vorbim despre acel cineva sau ceva care a fost la inceputuri ,sa vedem cat de logica este interpretarea ta cu privire la existenta unui creator . Eu merg pe ideea ca nu a existat un creator....sau daca ar fi fost sa existe nu are nimic de a face cu acel dumnezeu primitiv descris de catre niste psihopati prin vechiul testament.

Eu nu cred in dumnezeu....nu cred in Alba ca Zapada si nu cred nici in Mos Craciun.....Universul este mult prea complicat pentru a fi facut de un dumnezeu atat de "pamantean" si nu are nicio noima daca il privim ca si crestini....creati de un neica nimeni din lut ....Mai ramane sa credem ca stelele ...planetele si celelalte corpuri ceresti au fost facute din plastelina si aruncate in neant pentru distractia noastra.....

E un mod simplist de a privi lumea ....de a o privi prin ochii primitivilor care au scris biblia ....de a o privi chiar si prin ochii unuia ceva mai destupat la minte ....cum ar fi sa credem ca isus a existat....desi eu nu sunt convins......
De ce ar fi creat dumnezeu acest univers....nelocuit in mare parte ....de ce atata risipa de energie....atata energie risipita si nefolosita de catre nimeni.....
De ce omnipotentul si-ar dori ca pamantul sa alerge prin spatiu cu 700.000 km pe ora,de ce trebuie sa ne miscam in jurul axei in 24 de ore ....de ce trebuie sa alergam in jurul soarelui 365 de zile ?
Nu era mai simplu sa stam pe loc ? Sa fie o temperatura constanta si sa avem un singur mod de a ne "hrani" cu energie ? De ce atata complexitate la cineva creat din lut ? Dar tu nu iti pui asemenea intrebari .Tu iei totul de-a gata....nu gandesti ....tu doar crezi......Eu am imaginatie , in general copiii au "defectul" asta ....asa ca aici te depasesc........Ar trebui sa te gandesti ca e absurd sa crezi ca poti trai 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999 de ani alaturi de cel de sus.....Ar insemna sa crezi ca-ti da importanta....asta seamana a trufie....si din cate am invatat eu pe la religie.....e cam pacat.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 21:24

De la: _KARPOV, la data 2011-07-11 21:14:51

Si eu am citit biblia in tinerete ,tot inainte de a merge la scoala ! Cred ca iti dai seama ce impresie buna mi-a facut . Acolo am aflat despre incest,despre placerea sadica a 'mnezeului tau in a ucide femei ,copii si prunci....Acolo am descoperit adevarata lui fata....un dumnezeu paranoic ,sadic si razbunator....Acolo i-am descoperit si prostia . Pe contemporanii lui Noe i-a casapit singur,pe cei din Sodoma si Gomora ,idem....in schimb pe cei din clanul lui Amalec si multi altii i-a casapit prin interpusi. Bunatatea lui dumnezeu in vechiul testament este egala cu ZERO ! Colegii tai de credinta de pe la tara , cand le aduceam argumente de acest gen se uitau cu gura cascata la mine (eu aveam vreo 10 ani) . Nu intelegeau nimic, nu citisera nimic despre religie , stiau doar cateva cuvinte iar ca argumentatie zero.....Astia sunt "baza" crestinismului.....Daca nu esti in stare ca matur sa-mi aduci argumente si dovezi ca sa-mi probezi existenta lui dumnezeu atunci e grav...A flutura permanent vechiul testament mi se pare o copilarie....De ce aceasta carte ar contine adevarul absolut si celelalte nu ? De ce nu as crede in alti dumnezei ,de ce nu as crede in buda sau horus ? Sa cred in dumnezeu doar pe motiv ca sunt nascut intr-o tara ortodoxa ? Si evreii cred in dumnezeul tau insa isus pentru ei este un zero absolut iar maria lu' precista este o parashuta care in acele vremuri ar fi fost lapidata pentru pacatul de a se lasa violata de catre un duh....sfant....poate daca era cel din Lampa lui Aladin....mai avea o scuza.....

Hai sa lasam biblia la o parte si sa vorbim despre acel cineva sau ceva care a fost la inceputuri ,sa vedem cat de logica este interpretarea ta cu privire la existenta unui creator . Eu merg pe ideea ca nu a existat un creator....sau daca ar fi fost sa existe nu are nimic de a face cu acel dumnezeu primitiv descris de catre niste psihopati prin vechiul testament.

Eu nu cred in dumnezeu....nu cred in Alba ca Zapada si nu cred nici in Mos Craciun.....Universul este mult prea complicat pentru a fi facut de un dumnezeu atat de "pamantean" si nu are nicio noima daca il privim ca si crestini....creati de un neica nimeni din lut ....Mai ramane sa credem ca stelele ...planetele si celelalte corpuri ceresti au fost facute din plastelina si aruncate in neant pentru distractia noastra.....

E un mod simplist de a privi lumea ....de a o privi prin ochii primitivilor care au scris biblia ....de a o privi chiar si prin ochii unuia ceva mai destupat la minte ....cum ar fi sa credem ca isus a existat....desi eu nu sunt convins......
De ce ar fi creat dumnezeu acest univers....nelocuit in mare parte ....de ce atata risipa de energie....atata energie risipita si nefolosita de catre nimeni.....
De ce omnipotentul si-ar dori ca pamantul sa alerge prin spatiu cu 700.000 km pe ora,de ce trebuie sa ne miscam in jurul axei in 24 de ore ....de ce trebuie sa alergam in jurul soarelui 365 de zile ?
Nu era mai simplu sa stam pe loc ? Sa fie o temperatura constanta si sa avem un singur mod de a ne "hrani" cu energie ? De ce atata complexitate la cineva creat din lut ? Dar tu nu iti pui asemenea intrebari .Tu iei totul de-a gata....nu gandesti ....tu doar crezi......Eu am imaginatie , in general copiii au "defectul" asta ....asa ca aici te depasesc........Ar trebui sa te gandesti ca e absurd sa crezi ca poti trai 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999 de ani alaturi de cel de sus.....Ar insemna sa crezi ca-ti da importanta....asta seamana a trufie....si din cate am invatat eu pe la religie.....e cam pacat..... [/quo

Save as.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 21:25

De la: _KARPOV, la data 2011-07-11 21:24:13
De la: _KARPOV, la data 2011-07-11 21:14:51

Nu era mai simplu sa stam pe loc ? Sa fie o temperatura constanta si sa avem un singur mod de a ne "hrani" cu energie ? De ce atata complexitate la cineva creat din lut ? Dar tu nu iti pui asemenea intrebari .Tu iei totul de-a gata....nu gandesti ....tu doar crezi......Eu am imaginatie , in general copiii au "defectul" asta ....asa ca aici te depasesc........Ar trebui sa te gandesti ca e absurd sa crezi ca poti trai 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999 de ani alaturi de cel de sus.....Ar insemna sa crezi ca-ti da importanta....asta seamana a trufie....si din cate am invatat eu pe la religie.....e cam pacat..... [/quo

Save as.....

Save as.......

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 21:45

De la: _neue_rundschrift, la data 2011-07-11 19:07:06

Urmareste firul...logic

La 29 mai 1453 (într-o zi de marþi), cãderea capitalei Bizanþului s-a datorat unei simple uituceli; careva a uitat sã zãvorascã una dintre porþi (kekaporta) peste care turcii au dat absolut întâmplãtor, dupã vreo douã luni de asediu în van (cã aveau ziduri straºnice) !

Ah! dar sã nu uit : în vremea asta învãþaþii cei mai luminaþi ai epocii, teologii, dezbãteau înverºunat o chestiune arzãtoare: sexul îngerilor

Cer scuze pentru offtopiceala , raspunsul meu ii era adresat strict lui Mihail ; stie el de ce..

...." Nu e nimic si totusi e .."....

Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2011, ora 22:44

De la: oLady, la data 2011-07-11 21:45:52
De la: _neue_rundschrift, la data 2011-07-11 19:07:06

Urmareste firul...logic

Cer scuze pentru offtopiceala , raspunsul meu ii era adresat strict lui Mihail ; stie el de ce..

...." Nu e nimic si totusi e .."....

My dear, dear Lady

Am bãtut câmpii, atâta tot!

Dacã ar fi sã o iau în serios, demonstraþia existenþei lui Dumnezeu pe cale experimentalã/raþionalã e o capcanã. În sens invers, nu poate fi demonstratã inexistenþa.

Sunt tabere ireconciliabile - cele douã tipuri de "cunoaºtere". Dar ei nu-ºi bat capul cu aºa ceva. Ce sã spun? "hominem unius libri timeo", dar nici nu sufãr sã aud cã unii-ºi viseazã o CARTE pusã pe rug! (pe motiv cã-i sursa unicã ºi imprescindibilã a cunoaºterii pentru ceilalþi)

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 00:31

Pentru eugen,
Sunt crestin prin Botez (asa au hotarat parintii mei la nastere), am fost Ateu prin formare scolaristica, dar nu am fost Comunist si nici acuma nu sunt. De vreo 30 de ani studiez "gandirea teologica" indiferent de Religie.
------------------
Biblia mentioneaza ca unii invata toata viata si nu ajung niciodata la cunostinta adevarului pentru ca trebuie sa va dezlege Dumnezeu daca-L cauti cu toata inima.Mie mi-a dezlegat-o El intr-un an pentru ca L-am rugat.Biblia se citeste cu rugaciune.
Este bine ca recunoaste-ti ca botezul vi la hotarat alti deci este facut fara credinta si nu este valabil.Si ca sa fiti convins ca nu este valabil,puteti lua exemplul calugarilor care sant ai ortodoxiei si ei fac al doile botez prin credinta.Iata ce ne spune Domnul Isus despre botez:
Marcu 16/16Cine va crede ºi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
Deasemenea nu veti gasi in toata Biblia ca botezul se face in cazanel,jghiab,cada,bazin,ci la rau,apa curgatoare unde se afla puterea lui Dumnezeu.Deci pregatiti-va pentru adevaratul botez.
Va-ti gandit vreodata ca si ortodoxia este tot o secta ca s'a desprins din catolicism?
Va-ti gandit vreodata ca ortodoxia nu pazeste cele 4 porunci ale lui umnezeu?Deci este fara Dumnezeu in lume,fara Legaminte,si daca este nelegiuita fata de Dumnezeu prin nerespectarea poruncilor Lui,este nelegiuita si fata de semeni,caci: se fura,se minte,se preacurveste,se necinstesc parinti,se ucide,se pofteste nevasta aproapelui cu toate bunurile inclusiv casa.Ti-am scris aceasta ca sa-ti dai seama ce inseamna preotia aleasa din Noul Testament.
1 Petru 2/4Apropiaþi-vã de El, piatra vie, lepãdatã de oameni, dar aleasã ºi scumpã înaintea lui Dumnezeu.
5ªi voi, ca niºte pietre vii, sunteþi zidiþi ca sã fiþi o casã duhovniceascã, o preoþie sfântã, ºi sã aduceþi jertfe duhovniceºti, plãcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.
6Cãci este scris în Scripturã: "Iatã cã pun în Sion o piatrã din capul unghiului, aleasã, scumpã; ºi cine se încrede în El, nu va fi dat de ruºine."
7Cinstea aceasta este dar pentru voi care aþi crezut! Dar pentru cei necredincioºi, "piatra, pe care au lepãdat-o zidarii, a ajuns sã fie pusã în capul unghiului";
8ºi "o piatrã de poticnire, ºi o stâncã de cãdere". Ei se lovesc de ea, pentru cã n-au crezut Cuvântul, ºi la aceasta sunt rânduiþi.
9Voi însã sunteþi o seminþie aleasã, o preoþie împãrãteascã, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu ªi l-a câºtigat ca sã fie al Lui, ca sã vestiþi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunatã;
10pe voi, care odinioarã nu eraþi un popor, dar acum sunteþi poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu cãpãtaserãþi îndurare, dar acum aþi cãpãtat îndurare.
Deci eugenb,intradevar Domnul Isus este arhiereu,Mare Preor,si chiar Dumnezeu,facut de Dumnezeu Tatal,preotia aleasa sant cei chemati care au venit la El prin credinta,El ne-a rascumparat de sub puterea diavolului si a morti,ne-a impacat cu Dumnezeu Tatal,ca sa umblam in faptele pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru noi.
Pe cand preoti in biserica ortodoxa,in mijlocul slujbei zic: Cei chemati iesiti,cei chemati iesiti ca nimenea din cei chemati sa nu ramana.Te rog sa ii aminte la tot ce-ti scriu,ca sa te luminezi.Nu este bine sa zaci de boala contrazicerilor,sa scri versete la infinit,dar sa nu ajungi la nici-o concluzie si sa ramai ratacit si acum sin vesnicii.
Sa sti ca Biblia de Cornilescu este mai bine tradusa.Am sa-ti dau doua versete sa le compari sa vezi care a tradus mai bine.
Cornilescu, Apocalipsa 9/20Ceilalþi oameni, care n-au fost uciºi de aceste urgii, nu s-au pocãit de faptele mâinilor lor, ca sã nu se închine dracilor ºi idolilor de aur, de argint, de aramã, de piatrã ºi de lemn, care nu pot nici sã vadã, nici sã audã, nici sã umble.
21ªi nu s-au pocãit de uciderile lor, nici de vrãjitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtiºagurile lor. ....
Biblia ortodoxa, Apocalipsa 9/20.Dar ceilalti oameni care nu au murit de plagile acestea,nu s'au pocait de faptele mainilor lor,ca sa nu se mai inchine demonilor si idolilor de aur si de argint si de arama si de piatr si de lemn,carenu pot nici sa vada,nici sa auda,nici sa umble.
21.Si nu s'au pocait de uciderile lor,nici de fermecatoriile lor,nici de desfranarea lor, nici de furisagurile lor...
Deci Cornilescu scrie draci si celalalt scrie demoni....pai mai intelege baba Rada de la tara? ca drac si demon este acelasi lucru?
Deasemenea Cornilescu in loc de ,si,si,si,si, pune virgula.....nu crezi ca este mai corect? s.a.m.d.In concluzie nu te grabi sa te dai mare crezand ca sti,ca se vede de la o posta ca nu ai ajuns la cunostinta adevarului.Multa pace si lumina.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 00:42

Matematica e logica, fiindca e facuta sa fie asa.
Exemplul ala cu Bizantul, eu nu-l stiam, dar tine de istorie. Nu de matematica.
Apropo, invatatii Bizantului, chiar au dat occidentului, ce stiau ei, dupa ce au fost imprastiati de acea distrugere.
De fapt, de atunci a inceput epoca luminilor.

Fosta membra 9am.ro

211 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 01:00

De la: nastasemihail, la data 2011-07-12 00:42:48Matematica e logica, fiindca e facuta sa fie asa.
Exemplul ala cu Bizantul, eu nu-l stiam, dar tine de istorie. Nu de matematica.
Apropo, invatatii Bizantului, chiar au dat occidentului, ce stiau ei, dupa ce au fost imprastiati de acea distrugere.
De fapt, de atunci a inceput epoca luminilor.

Mihai, nu intervenisem pe discuþia dintre tine ºi My Lady, a fost o joacã, un pretext!

Deci nu mã refeream la matematicã, ci la modul în care ei (cele douã tabere) îºi contrapun "argumentele".

Credinþa nu are nevoie de dovezi, demonstraþii, experimente ...
E altceva. Dimpotrivã, ºtiinþa are.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 01:08

Save as...
-------------------
De ce,de ce,de ce........Pentru ca sa vezi puterea si bunatatea lui Dumnezeu,ca desi in orice secunda santem in nesiguranta,ca ne tot invartim din muuuuulte puncte de vedere nu numai cu planetele,El ne asigura siguranta,chiar vesnica daca il ascultam si credem in El.
Se vede ca doar ai citit Biblia dar nu ai studiat-o,deaceia nu ai vazut ca daca asculti pe Dumnezeu ai viata si acum si in vesnicii,dar daca asculti de diavol ai moartea si acum si in vesnicii.Oamenii aceia care au murit pe timpul lui Noe sau in Sodoma si Gomora,ascultau de diavol nu de Dunezeu care i-a creat.Daca copilul tau iti da foc la casa si arde de tot,il ierti si construiesti alta,iar da foc,iar ierti si faci alta mai mica asa ca un cort ca nu mai ai bani,iar da foc si la cort,apoi mai sare si la tine sa te omoare ascultand de prieteni lui ucigasi ca si el.Degeaba ii tot spui ca el nu se corecteaza niciodata ca nu crede in tine care l-ai facut ci in prieteni lui.......ce ai face? l-ai dezmosteni si l-ai trimite la prietenii lui diavolesti care i-ar pricinui moartea in final.Mai gandeste-te Karpov si din alte unghiuri.Sa nu crezi tu ca poporul este prost si tu destept,poate nu au avut posibilitati materiale ca tine ca sa studieze,sau alte probleme.Dar se vede treaba ca poporului,adica oamenilor de rand le place mai mult dreptatea si adevarul decat tie.Un Imparat s-a urcat pe palat si se mandrea in sinea lui,uitandu-se la tot ce realizase el.Dumnezeu cunoscandu-i gandul,i-a luat mintile si a stat ani de zile pe camp ,pascand iarba ca vitele,neras si cu parul lung.Abia cand i-a venit ideea sa priveasca cerul,sa se gandeasca la Dumnezeu,a primit din nou imparatia ca sa vada ca tot ce avem,bunuri materiale,intelepciune,pricepere,cunostinte.......sant de la El.A lui sa fie,lauda,slava,marirea,puterea......in veci de veci Amin.

Pagini: << 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: