Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 1142 mesaje Membru din: 16/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 16:45
De la: gabigabi, la data 2011-06-23 16:38:41De la: oLady, la data 2011-06-23 11:20:55De la: gabigabi, la data 2011-06-23 10:32:24hahaha ! dar nu te culca pe o ureche ,chiar daca el nu alearga dupa nimeni sa-i rupa picioarele ! singuri ne aplicam pedeapsa ,alegindu-ne Intruparea din urmatoarea viata si platind in ea, greselile comise ! Maica , ora nasterii n-o stiu . Sunt un soricel de apa
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 16:48
De la: gabigabi, la data 2011-06-23 16:45:31da' ma mir ca nu a aparut inca nimeni care sa spuna ca discutam despre "blestematii" pe un topic cu un asa titlu ! si uite-te si tu tu, Lady ce piele de e pe mine / noi : nu puteam vorbi despre toate astea ,civilizat, frumos, pe topicul deschis de @ALTULsi sa-i facem si lui o bucurie ?ofof !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 16:50
De la: oLady, la data 2011-06-23 16:45:36De la: gabigabi, la data 2011-06-23 16:38:41De la: oLady, la data 2011-06-23 11:20:55De la: gabigabi, la data 2011-06-23 10:32:24hahaha ! dar nu te culca pe o ureche ,chiar daca el nu alearga dupa nimeni sa-i rupa picioarele ! singuri ne aplicam pedeapsa ,alegindu-ne Intruparea din urmatoarea viata si platind in ea, greselile comise ! zauuuu ? ca an de nastere ? eu mi-s de pamint + dragon+ sarpe ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1142 mesaje Membru din: 16/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 17:27
De la: gabigabi, la data 2011-06-23 16:50:07De la: oLady, la data 2011-06-23 16:45:36De la: gabigabi, la data 2011-06-23 16:38:41De la: oLady, la data 2011-06-23 11:20:55De la: gabigabi, la data 2011-06-23 10:32:24hahaha ! dar nu te culca pe o ureche ,chiar daca el nu alearga dupa nimeni sa-i rupa picioarele ! singuri ne aplicam pedeapsa ,alegindu-ne Intruparea din urmatoarea viata si platind in ea, greselile comise ! eeei..nah.., nu vrei sa-ti zic si CNP' ?
|
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 17:30
De la: oLady, la data 2011-06-23 17:27:15De la: gabigabi, la data 2011-06-23 16:50:07De la: oLady, la data 2011-06-23 16:45:36De la: gabigabi, la data 2011-06-23 16:38:41De la: oLady, la data 2011-06-23 11:20:55De la: gabigabi, la data 2011-06-23 10:32:24hahaha ! dar nu te culca pe o ureche ,chiar daca el nu alearga dupa nimeni sa-i rupa picioarele ! singuri ne aplicam pedeapsa ,alegindu-ne Intruparea din urmatoarea viata si platind in ea, greselile comise !
|
Fosta membra 9am.ro 50 mesaje Membru din: 15/07/2009 |
Postat pe: 24 Iunie 2011, ora 07:09
Buna dimineata
E sarbatoare...sa aveti sufletul o floare si in credinta lui Dumnezeu
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 24 Iunie 2011, ora 18:12
Levitic 20/6Dacã cineva se duce la cei ce cheamã pe morþi ºi la ghicitori, ca sã curveascã dupã ei, Îmi voi întoarce Faþa împotriva omului aceluia, ºi-l voi nimici din mijlocul poporului lui.
Levitic 19/31Sã nu vã duceþi la cei ce cheamã duhurile morþilor, nici la vrãjitori: sã nu-i întrebaþi, ca sã nu vã spurcaþi cu ei. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 50 mesaje Membru din: 15/07/2009 |
Postat pe: 25 Iunie 2011, ora 15:56
asa este, sa nu mergem la vrajitori, iar daca am facut-o s ane caim si sa nu mai mergem si mai ales sa ne rugam pt iertare si ptr minte luminta...o zi buna tuturor credinsiosilor in Domnul!
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 25 Iunie 2011, ora 16:30
Dumnezeu , sunt eu ! Astept osanale !
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 16:57
De la: _KARPOV, la data 2011-06-25 16:30:49 Tu esti Dumnezeul tau pentru ca eu il am pe al meu! Vrei osanale? Na osanale! De ce nu ai intins mana cand ti le-am dat? Acum trebuie sa le strangi de pe jos!
Raporteaza abuz de limbaj
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Fosta membra 9am.ro 788 mesaje Membru din: 29/03/2011 |
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 17:03
De la: _KARPOV, la data 2011-06-25 16:30:49 Minoru' pacatosule! Pocaieste-te de rele, ca de nu, uite cine vine dupa tine
|
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 17:47
"Trebuie sa va spun adevarul, oameni buni; cand vine vorba de abureala, de o abureala absoluta, de mare clasa, trebuie sa tremuri plin de veneratie in fata campionului tuturor timpurilor la capitolul promisiunilor false si al afirmatiilor exagerate -- religia!"
|
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 17:52
Dar vreau sa stiti ceva, si v-o spun sincer. Vreau sa stiti ca eu chiar am incercat sa cred in Dumnezeu; am incercat din rasputeri. Am incercat sa cred ca exista un Dumnezeu care l-a creat pe fiecare dintre noi dupa chipul si aseamanarea sa, care ne iubeste foarte mult si se ingrijeste ca totul sa fie in ordine. Chiar am incercat sa cred asta, dar trebuie sa va spun ca cu cat traiesc mai mult, cu cat observ mai multe lucruri, cu atat mai mult imi dau seama ca ceva e in neregula. Ceva e intr-o mare neregula aici; razboaie, boli, moarte, distrugere, foamete, mizerie, saracie, tortura, crima si coruptie. Ceva este evident in neregula. Asta nu este o treaba bine facuta. Daca asta este tot ce poate face Dumnezeu mai bine, eu unul nu sunt impresionat. Rezultate de acest gen nu isi au locul in CV-ul unei fiinte supreme. Mai degraba, te poti astepta la astfel de rateuri din partea unui incepator care are probleme de atitudine. Si fie vorba intre noi, in orice Univers condus decent tipul acesta ar fi fost demis din functie cu mult timp in urma. Apropo, am spus "tipul acesta" deoarece sunt ferm convins, vazand aceste rezultate, ca daca exista un Dumnezeu el trebuie sa fie un barbat. O femeie nu ar reusi niciodata sa incurce lucrurile atat de rau. Asadar, daca exista un Dumnezeu, consider ca orice om care are o gandire cat-de-cat rationala ar fi de acord ca el este cel putin incompetent, si ca poate ca i se rupe de noi. Il doare in fund, lucru pentru care il admir si care explica toate rezultatele negative ale creatiei sale.
|
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 17:55
Asa ca decat sa fiu un robot religios irational care crede orbeste ca totul este in mana unui tata ceresc incompetent caruia i se rupe de noi, m-am decis sa caut in jurul meu un alt subiect demn de venerat. Ceva pe care sa ma pot baza, si imediat m-am gandit la Soare. S-a intamplat intr-o clipa; peste noapte am inceput sa venerez Soarele. Ei bine, nu "peste noapte", pentru ca Soarele nu poate fi vazut noaptea -- dar la prima ora a diminetii am inceput sa venerez Soarele. Din mai multe motive; in primul rand pentru ca pot vedea Soarele, intelegi? Spre deosebire de alti zei pe care as putea sa-i mentionez, Soarele este destul de vizibil. Chestia asta ma incanta. Daca pot vedea ceva, stii, parca devine mai credibil. Asadar, in fiecare zi vad Soarele oferindu-mi tot ce am nevoie; caldura, lumina, hrana, flori in parc, reflexii pe lac, ocazional si un cancer de piele -- dar cel putin nu exista crucificari si nu dam foc la oameni doar pentru ca nu sunt de aceeasi parere cu noi.
|
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 17:57
Venerarea Soarelui e o chestie simpla. Nu exista niciun mister, niciun miracol, nicio sarbatoare grandioasa, nimeni nu cere bani, nu exista cantece care trebuiesc invatate, si nu avem o cladire speciala unde sa ne adunam o data pe saptamana pentru a ne compara hainele. Iar cel mai bun lucru legat de Soare este faptul ca el nu imi spune niciodata ca sunt nevrednic. Nu imi spune ca sunt o persoana rea care trebuie sa se caiasca. Nu mi-a spus niciodata vreo vorba urata. Se poarta foarte frumos cu mine. Asadar, venerez Soarele. Dar nu ma rog la Soare. Stii de ce? Nu as forta prietenia noastra. Nu ar fi politicos. Deseori mi s-a parut ca oamenii se poarta nepoliticos cu Dumnezeu, adresandu-i zilnic miliarde de rugaciuni -- fa-mi asta, da-mi asta, vreau o masina noua, un loc de munca mai bun. Iar majoritatea acestor rugaciuni sunt facute duminica; in ziua lui libera. Nu asa trebuie sa te porti cu un prieten.
|
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 17:58
Dar oamenii se roaga, si se roaga pentru o multime de lucruri diferite; stii, cand sora-ta are nevoie de o operatie intre picioare, cand fratele tau a fost arestat pentru ca si-a facut nevoile in mijlocul Mall-ului sau, mai degraba, cand chiar ai vrea sa i-o tragi vanzatoarei roscate de la magazinul din colt. Stii, tipa aceea cu un ochi acoperit si cu un picior de lemn. Te poti ruga pentru asa ceva? Eu cred ca trebuie sa o faci! Si zic, bine, roaga-te pentru orice ti-ai dori. Roaga-te pentru orice, dar ce ne facem cu Planul Divin? Ai uitat cumva? Planul Divin. Cu mult timp in urma, Dumnezeu a facut un Plan Divin. I-a luat mult timp sa-l gandeasca, apoi a hotarat ca este un plan bun si l-a pus in practica. Timp de miliarde si miliarde de ani Planul Divin s-a desfasurat fara incidente. Acum vii tu si te rogi pentru ceva. Sa ne imaginam ca lucrul pentru care te rogi nu se afla in Planul Divin al lui Dumnezeu. Cam ce ai vrea sa faca el? Sa isi schimbe planul? Asa, pentru tine? Nu ti se pare ca esti putin cam arogant? Aici vorbim despre un Plan Divin! La ce bun sa fii Dumnezeu daca orice trecator care are o carte de rugaciuni de 2 dolari iti poate da peste cap Planul Divin? Si uite inca o problema pe care o poti avea; sa presupunem ca rugaciunile tale nu sunt indeplinite. Ce spui atunci? "Asta e voia Domnului. Faca-se voia lui." Bine-bine, dar daca asta este voia Domnului, iar el oricum o sa faca ceea ce vrea, de ce dracu' te mai deranjezi sa te rogi? Asta imi suna ca o mare pierdere de timp. Nu poti sari peste partea cu rugatul si sa treci direct la "voia Domnului"? Chestiile astea sunt cam derutante.
|
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 18:00
Deci, pentru a elimina chestiile derutante, am decis sa venerez Soarele. Dar, asa cum am mai spus, nu ma rog la Soare. Stii la cine ma rog? Ma rog la Joe Pesci -- din doua motive. In primul rand, cred ca Joe este un actor foarte bun, ok? Pentru mine lucrul acesta conteaza. In al doilea rand, arata ca un tip care poate rezolva orice problema. Joe Pesci nu sta la discutii. Mai exact, Joe Pesci s-a descurcat in cateva situatii in care Dumnezeu a avut probleme. Ani de zile l-am rugat pe Dumnezeu sa faca ceva in legatura cu vecinul meu galagios al carui caine latra in continuu; Joe Pesci mi l-a rezolvat pe fraier dintr-o singura vizita. Este uimitor cate se pot rezolva cu o simpla bata de baseball. Asa ca de aproape un an ma rog la Joe Pesci, si am observat ceva. Am observat ca toate rugaciunile pe care obisnuiam sa i le adresez lui Dumnezeu si toate rugaciunile pe care acum i le adresez lui Joe Pesci sunt ascultate cam in acelasi procent de 50%. O data primesc ce imi doresc, o data nu. La fel sta treaba cu Dumnezeu, e totul o nimereala. La fel cu povestea trifoiului norocos, a potcoavei de cal, a fantanii cu monede, sau a vrajitoarei voodoo care iti prezice viitorul prin masarea testiculelor unui tap. Totul se bazeaza pe coincidente, asa ca alege-ti o superstitie, fa-te confortabil, pune-ti o dorinta si simte-te bine. Celor care cauta in Biblie invataturi moraliste si literatura de calitate le recomand o serie de alte povestioare. Cred ca v-ar placea si "Cei Trei Porcusori" -- asta este chiar reusita. Are un final fericit, sunt sigur ca o sa va placa. Apoi mai este si "Scufita Rosie", desi povestea are un pasaj horror in care lupul cel rau chiar o mananca pe bunicuta -- de care, apropo, mie nu mi-a pasat. Si, in sfarsit, va recomand sa cititi despre Humpty Dumpty. Personajul mi-a oferit un confort psihic deosebit. Pasajul meu preferat din poveste este urmatorul; "Toti caii si toti slujitorii regelui nu au mai reusit sa-l reintregeasca pe Humpty Dumpty." Iar asta pentru ca nu exista niciun Humpty Dumpty, asa cum nu exista niciun Dumnezeu. Zero, nici unul, nici un Dumnezeu nu a existat vreodata.
|
Fosta membra 9am.ro 189 mesaje Membru din: 1/06/2011 |
Postat pe: 26 Iunie 2011, ora 18:11
George Carlin - Religia e aburealã: Religion is bullshit
Spune ºi cine-i autorul. Înþelegi? e autorul unei creaþii, e CREATOR www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o Raporteaza abuz de limbaj |
|
racukoto 209 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 27 Iunie 2011, ora 08:15
De la: 9am121159, la data 2011-06-24 18:12:26Levitic 20/6Dacã cineva se duce la cei ce cheamã pe morþi ºi la ghicitori, ca sã curveascã dupã ei, Îmi voi întoarce Faþa împotriva omului aceluia, ºi-l voi nimici din mijlocul poporului lui. Pot sa intreb.......DE CE ? Care-i baiul cu ..vrajitoarele, "spiritisti" sau mai stiu eu ce ? De ce sunt....huliti de DUMNEZEU ? Asta inseamna sovinism si nu se cade la ditamai ...DUMNEAZEU. De ce vrea DUMNEZEU sa-l veneram numai pe el, sau , simplu , sa-l veneram ? De ce alte ....populatii compacte, venereaza alti .....BUDA, HINDU sau ....alte zeitati de tipul..... Ghandi ? Poate pentru ca lui DUMNEZEU ( cel descris in scrierile bisericii ) ii este frica de aceestia care, datorita informatiilor relevate prin ..extrasenzorial, demonteaza minciuna bisericii ca DUMNEZEU este singurul....in care trebuie sa crezi sau ca DUMNEZEU este intruchiparea CREATORULUI sau ca, de fapt propandistica bisericii este decat o....gogorita tocmai buna pentru...creduli, ca sa nu zic altfel. Eu sunt convins ca exista un CREATOR, care poate fi numit cum vrei, inclusiv DUMNEZEU, care nu seamana in nici un caz cu cel al ......bisericii. |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Iunie 2011, ora 16:58
Apropo de ideea de sacrificiu, trecand peste nevoia ca un creator sa sacrifice ceva pentru creatia sa - asa cum se zice in Biblie ca s-a intamplat cu Iisus Hristos care s-a sacrificat pentru pacatele noastre trecute (adica de pana la el) si viitoare (cele de care suntem vinovati toti cei de dupa el...) - ce inseamna de fapt sacrificiu?
Daca luam de buna povestea din Biblie cu sacrificiul lui Iisus intrebarea care se pune este daca chiar a fost un sacrificiu. Povestea spune ca el a murit si a inviat dupa 3 zile. Pe mine asta ma duce cu gandul la vanzarea porumbeilor. Stiti ce se intampala daca dati drumul unui porumbel dupa ce l-ati cumparat din piata? Pasarea se va intoarce pur si simplu la vanzator, iar cumparatorul ramane cu mana goala. Deci, daca povestea e adevarata, fiul se intoarce la tata... nimic nu se pierde si toata lumea e fericita, happy end... da' carcotasi nu pot sa nu se intrebe unde-i sacrificiu? Stie cineva? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Iunie 2011, ora 17:13
mda ! hai sa zicem ca Sacrificiul a fost durerea carnii batuta-n cuie, caci partea lui umana , cea care se roga la Tata sa ia paharul ala de la el, se infioara de supliciul la care urma sa fie supus ....ca si strigatul final , tot al carnii indurerate era ! si acceptarea urii si ocarile , pietrele si spinii infipti in carne , tot o acceptare a unui sacrificiu se cheama ca e si rostul lui este, dupa parerea mea Necesitatea aparitiei unei religii , mult simplificata fata de tot ce aparuse pina atunci si daca ele erau slujite de catre Invatatori, aceasta nou-nascuta religie era centrata pe partea Divina a lui Iisus , el devenind CALEA si regulile ce trebuiau urmate ptr. ca omul sa-si incheie periplul pe Pamint , Mintindu-se de chinul Samsarei !
|
Postat pe: 27 Iunie 2011, ora 17:15
MINTUINDU-SE !
|
ametist8 93 mesaje Membru din: 6/10/2008 |
Postat pe: 28 Iunie 2011, ora 10:50
"Preotul cel tâmpit pentru Hristos și maiorul excroc
[Dialog între pãrintele Constantin Crișan și pãrintele Nicolae Grebenea, la întâlnirea celor doi în închisoare. Pãrintele Constantin este cel care povestește cum a fost închis și anchetat, iar pãrintele Nicolae este cel care a consemnat în memoriile sale dialogul n.n.]: ...cum ai cãzut si ai ajuns în temnitã? - Sã vezi, spuse. Am scris un roman „Zbateri” si l-am semnat cu pseudonimul Toma Spãtaru. Romanul cuprinde viata tãranului român între cele douã rãzboaie si conflictele ce le-au avut cu boierii. Romanul s-a bucurat de un succes deosebit. Era publicat numai primul volum, dar erau douã. Partidul s-a sesizat: cum poate apãrea un roman atât de bun semnat de un popã care e si legionar? ªi mi-au cerut sã publice ei ambele volume sub un alt nume, si sã-mi dea o rãscumpãrare în bani. Eu am refuzat oferta si m-au condamnat. - ªi de câti ani faci temnitã? am întrebat. - De sapte ani. - Bine! Mâncând din pita asta amarã, te-ai mai reabilitat si tu si ti-ai mai rãscumpãrat multe pãcate. ªi l-am îmbrãtisat. Cum s-au purtat la anchetã? Cu bãtãi? - Nu! S-au purtat binisor. Mã ancheta un maior care într-o zi mi-a spus: - Hai sã vorbim, pãrinte, de la om la om. Pãcat cã n-ai primit propunerile ce ti le-au fãcut. Erau hotãrâti sã te bage la Academie. ªi acum înfunzi puscãria. N-ai fost destept. Eu am rãspuns: - Da! Se poate. Eu însã stiu pãrerea dumneavoastrã despre noi, preotii. - Care e? - Ne-ati bãgat în douã categorii: unii tâmpiti si altii escroci. Tâmpiti ar fi cei ce mai cred azi în Dumnezeu si în valorile religiei dupã ce, spun comunistii, sunt explicatii stiintifice despre Univers si viatã si nu mai e nevoie de explicatiile mistice ale religiei. Iar escrocii sunt preotii destepti ce nu cred, dar se fac cã cred, ca sã-si mentinã posturile si sã se mentinã. - ªi dumneata unde te încadrezi? - Eu la tâmpiti. - Imposibil, pãrinte, dumneata esti prea destept. Dumneata te încadrezi la escroci. - Nu, nicidecum, cã eu cred. Eu sunt la tâmpiti. Dar si noi vã împãrtim pe dumneavoastrã tot asa: în tâmpiti si escroci. - Adicã cum? - Tâmpiti, cei ce dusi de propaganda comunistã îsi închipuie si cred cã nu existã Dumnezeu si cã lumea asta frumoasã s-a fãcut prin hazard, printr-un joc si combinatie întâmplãtoare a atomilor, desi, judecând, si cei mai simpli pot vedea cã existã Dumnezeu. Escrocii sunt cei ce înteleg cã existã Dumnezeu, stiu cã existã si unii au si icoane într-o camerã mai dositã, unde se si roagã, dar, dacã vine cineva si întreabã: cum de le aveti? Ei spun: e artã veche pentru soacrã-mea. Dar ca sã-si pãstreze posturile sau ca sã placã partidului spun cã nu existã Dumnezeu. - ªi pe mine unde mã plasezi? - La escroci: cãci din discutiile noastre deduc cã dumneata esti inteligent si e cu neputintã sã nu întelegi cã existã Dumnezeu si cã lumea nu s-a fãcut la întâmplare. Dar ca sã-ti poti pãstra postul si gradul, spui cã nu existã Dumnezeu." Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am244386 56 mesaje Membru din: 19/12/2010 |
Postat pe: 28 Iunie 2011, ora 12:42
De la: _KARPOV, la data 2011-06-26 17:52:30 cred ca s-a inteles acum motivul aparitiei hemoroizilor Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Iunie 2011, ora 17:34
De la: gabigabi, la data 2011-06-27 17:13:47mda ! hai sa zicem ca Sacrificiul a fost durerea carnii batuta-n cuie, caci partea lui umana , cea care se roga la Tata sa ia paharul ala de la el, se infioara de supliciul la care urma sa fie supus ....ca si strigatul final , tot al carnii indurerate era ! si acceptarea urii si ocarile , pietrele si spinii infipti in carne , tot o acceptare a unui sacrificiu se cheama ca e si rostul lui este, dupa parerea mea Necesitatea aparitiei unei religii , mult simplificata fata de tot ce aparuse pina atunci si daca ele erau slujite de catre Invatatori, aceasta nou-nascuta religie era centrata pe partea Divina a lui Iisus , el devenind CALEA si regulile ce trebuiau urmate ptr. ca omul sa-si incheie periplul pe Pamint , Mintindu-se de chinul Samsarei ! Toata povestea asta cu suferinta e numai buna pentru a ne impresiona pe noi oamenii, dar ce a sacrificat D-zeu? Ce a pierdut el? P.S.: Natura duala a lui Iisus a fost stabilita prin conventie, iar cei care nu credeau asta au fost declarati eretici si n-au avut o soarta prea buna. Nu subscriu la idea: "crestinismul e o religie simplificata", ba chiar dimpotriva... a luat destule traditii de la evrei si am mai adaugat si altceva... asta e simplificare? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Iunie 2011, ora 17:37
De la: ametist, la data 2011-06-28 10:50:42"Preotul cel tâmpit pentru Hristos și maiorul excroc Mi se pare mie sau din textul asta lipsesc argumentele? Sunt puse doar etichete dupa formula: "cei care cred afirmatia X sunt Y, iar cei care nu cred sunt Z" Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2011, ora 04:17
Doinel, nu l-ai gasit sau desemnat inca?
Nu ti-e mila ce vinzoleala e pe topicul tau. Mai e putin si pica in convertire si Karpovica. Si cade in depresie saracu.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 29 Iunie 2011, ora 08:34
De la: Sil100, la data 2011-06-28 17:34:52De la: gabigabi, la data 2011-06-27 17:13:47mda ! hai sa zicem ca Sacrificiul a fost durerea carnii batuta-n cuie, caci partea lui umana , cea care se roga la Tata sa ia paharul ala de la el, se infioara de supliciul la care urma sa fie supus ....ca si strigatul final , tot al carnii indurerate era ! si acceptarea urii si ocarile , pietrele si spinii infipti in carne , tot o acceptare a unui sacrificiu se cheama ca e si rostul lui este, dupa parerea mea Necesitatea aparitiei unei religii , mult simplificata fata de tot ce aparuse pina atunci si daca ele erau slujite de catre Invatatori, aceasta nou-nascuta religie era centrata pe partea Divina a lui Iisus , el devenind CALEA si regulile ce trebuiau urmate ptr. ca omul sa-si incheie periplul pe Pamint , Mintindu-se de chinul Samsarei ! pai, normal ca e ptr. impresionarea oamenilor, ca doarlor li se adreseaza povestea ! ca orice poveste buna ,are Eroul principal in lupta cu nedreptatea si mai marii zilei, erou pe care-l urmaresti cu sufletul la gura si pe care ajungi sa-l IUBESTI .....asta-i si rostul : sa-l iubesti , sa-ti faci un model din el si sa-l urmezi ! atita doar ca povestea asta nu are un happy end clasic ci, dimpotriva : se termina dramatic, impresionant si moralizator ! ....si de aici incepe povestea Crestinismului , caci, gindeste-te : daca Nu se termina asa cum s-a terminat, aceasta Religie nu aparea ....romanii,impresionati, nu o duceau la Roma , nu ajungea in lumea cucerita de ei ...nici in Dacia si lumea, categoric ,ar fi aratat altfel ! am spus ca-i simplificata , desi e clar ca are elemente din toate cultele si filozofiile de pina la ea, dar faptul ca are 10 porunci mari si clare si o modificare a legii talionului , inlocuind-o cu " iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" , prin asta spunind : EU SUNT TU , ca asta-i sensul tainic al acestei recomandari, imi pare mult simplificata : Urmeaza-ma, ca eu sunt calea ; iubeste-ti aproapele ca tu esti el si respecta cele 10 porunci si, vei fi Mintuit de reintruparea din acest spatiu ! ....cam asta-i ce inteleg eu si mi se pare simplu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Iunie 2011, ora 08:43
De la: nastasemihail, la data 2011-06-29 04:17:32Doinel, nu l-ai gasit sau desemnat inca? da' chiar asa : DORINELE, unde esti ? ne-ai lasat de izbeliste ! haide, vino ! mai da un semn de viata !
|
Postat pe: 29 Iunie 2011, ora 17:53
De la: gabigabi, la data 2011-06-29 08:34:33De la: Sil100, la data 2011-06-28 17:34:52De la: gabigabi, la data 2011-06-27 17:13:47mda ! hai sa zicem ca Sacrificiul a fost durerea carnii batuta-n cuie, caci partea lui umana , cea care se roga la Tata sa ia paharul ala de la el, se infioara de supliciul la care urma sa fie supus ....ca si strigatul final , tot al carnii indurerate era ! si acceptarea urii si ocarile , pietrele si spinii infipti in carne , tot o acceptare a unui sacrificiu se cheama ca e si rostul lui este, dupa parerea mea Necesitatea aparitiei unei religii , mult simplificata fata de tot ce aparuse pina atunci si daca ele erau slujite de catre Invatatori, aceasta nou-nascuta religie era centrata pe partea Divina a lui Iisus , el devenind CALEA si regulile ce trebuiau urmate ptr. ca omul sa-si incheie periplul pe Pamint , Mintindu-se de chinul Samsarei ! Incepusei bine si ai fi putut continua la fel de bine daca ai fi spus ca e o poveste facuta de oameni pentru oameni. Cat despre simplitatea crestinismului, ce pot sa spun: explicatia ta pune in evidenta tocmai contrariul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Inseamna ca sunt multi nou-nascuti la prima intrupare . Si astia noi , daca n-au feedback , se nasc direct ingeri ?
e pe mine / noi : nu puteam vorbi despre toate astea ,civilizat, frumos, pe topicul deschis de @ALTULsi sa-i facem si lui o bucurie ?ofof !