back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 18:57

GALATENI ------3......1 O, galateni nechibzuiți!(SAU ADVENTISTI) Mă întreb cine este acela care a reușit să exercite asupra voastră efectul unui vrăjitor…(presupun si sigur este asazisa profeta adventa ELLEN WAYT)
(se poate presupune că așa) ați ajuns să renunțați la acea imagine care-l prezenta pe Isus crucificat.
2 Doresc să-mi răspundeți la o singură întrebare: În ce mod ați primit voi Spiritul (Sfânt)
– făcând faptele pretinse de legea mozaică, sau crezând (mesajul Veștii Bune)?
3 Sunteți chiar atât de nechibzuiți? După ce ați început prin Spiritul Sfânt, doriți acum să vă finalizați drumul prin efortul naturii voastre umane păcătoase?
4 Să înțeleg că ați suferit (adversitățile) degeaba? – dacă în mod real a fost degeaba!
5 Oare Cel care vă oferă Spiritul Său și care face minuni între voi, vă recompensează astfel pentru că v-ați conformat cerințelor legii mozaice, sau pentru că ați crezut când vi s-a predicat (Vestea Bună)?
6 Priviți la Avraam: despre el se spune c㠄a crezut în Dumnezeu; și astfel a fost considerat drept.”.
7 Să înțelegeți și voi că descendenții lui Avraam sunt aceia care au credință!
8 Anticipând faptul că Dumnezeu urma să considere drepte prin credința lor (și) pe celelalte națiuni ale lumii, Scriptura prezintă această Veste Bună pe care El a oferit-o lui Avraam: „Toate națiunile lumii vor fi binecuvântate prin tine!”
9 Astfel, cei care trăiesc bazați pe credință, sunt binecuvântați împreună cu Avraam care a crezut.
10 Toți cei care se bazează pe fapte reprezentând respectarea cerințelor legii mozaice, sunt sub incidența blestemului. Și se întâmplă așa, pentru că este scris: „Oricine nu manifestă ascultare față de toate prevederile legii mozaice, este blestemat”.
11 Acum, având în vedere faptul c㠄cel drept, va trăi prin credință”, este evident că prin intermediul legii mozaice, nimeni nu este considerat drept în raportul lui cu Dumnezeu.
12 De fapt, legea mozaică nu conține principiul credinței; ci ea spune c㠄acela care face aceste lucruri, va trăi prin ele.”
13 În Scriptură (mai) este scris: „Oricine va fi spânzurat pe lemn, este un om blestemat.” Cristos ne-a răscumpărat de sub incidența blestemului legii mozaice, acceptând ca în locul nostru să fie El sub efectul blestemului.
14 A făcut acest lucru pentru ca binecuvântarea oferită lui Avraam să vină asupra națiunilor prin El; și astfel, prin credință, noi să primim Spiritul promis.
-----------------
Te aplauzi singur si degeaba ca nu ai inteles Epistola catre Galateni.
Galateni 3/2 Doresc să-mi răspundeți la o singură întrebare: În ce mod ați primit voi Spiritul (Sfânt)
– făcând faptele pretinse de legea mozaică, sau crezând.
Care erau faptele pretinse de Legea mozaica din primul legamant?
Aducerea de jertfe din animale, pentru pacat si nu numai,Circumcizia......si altele
Printre Galateni erau niste iudei care-i tulburau,indemnandui sa faca circumcizia ceruta in primul legamant.In acest fel ei deveneau robi Legi.Dar noi prin credinta in Isus avem o lege a slobozeniei prin Duhul Sfant care ne-a taiat imprejur inima si mintea deaceia nu se mai face circumcizia in carne.Deasemenea nu mai aducem jerfe de animale caci avem jertfa Domnului Isus care este mult superioara si o data pentru totdeauna.Deci prin credinta santem in al doilea legamant prin Sangele domnului Isus,dar prin credinta nu desfintam Legea care este o Lege a slobozeniei.
Galateni 5/13Fraților, voi ați fost chemați la slobozenie. Numai, nu faceți din slobozenie o pricină ca să trăiți pentru firea pământească, ci slujiți-vă unii altora în dragoste.
14Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."
15Dar dacă vă mușcați și vă mâncați unii pe alții, luați seama să nu fiți nimiciți unii de alții.

Faptele firii pământești și Duhul.

16Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul, și nu împliniți poftele firii pământești.
17Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți.
18Dacă sunteți călăuziți de Duhul, nu sunteți sub Lege.
19Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,
20închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,
21pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
22Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,
23blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
24Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.
25Dacă trăim Duhul, să și umblăm prin Duhul.
26Să nu umblăm după o slavă deșartă, întărâtându-ne unii pe alții, și pizmuindu-ne unii pe alții.
Mai cugeta,ca sa ajungi la cunostinta adevarului.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 19:28

Cred ca aveti de asteptat mult pt ca raspunde numai la ce crede ca te poate "ameti" cu citatele ei. Te mai si minte in fata ca n-ar fi spusceva, pana ce ii aduci dovada cand o da din nou la "intors" si sare la un alt exemplu.

Eu m-am plictisit de acest "joc", asa ca nu o s-o mai bag in seama daca o tine tot asa !

O noapte placuta in continuare !
-----------
Eugenb,daca ti-as raspunde la toate intrebarile o data, ai ameti de tot.Daca-ti raspund la putine intrebari si nu pricepi nimic.Nici pana in prezent nu te-ai lamurit ca arhierei si preotia pamanteasca nu sant randuiti in Biserica lui Hristos.Pavel face parte din Biserica Arhiereului Cel Mare care este Domnul Isus Hristos,dar arhiereul care l-a palmuit nu va face parte niciodata din Biserica lui Hristos,chiar daca scrie despre el in Biblie.
Referitor la Ps 97/7Sunt rușinați, toți cei ce slujesc icoanelor, și care se fălesc cu idolii: toți dumnezeii se închină înaintea Lui.
Cred ca scrie destul de clar "Cei ce slujesc icoanelor,si....".nu este cazul sa rastalmacim Biblia.Te-am anuntat anterior ca scriu din Biblia de Cornilescu,care a impartit Psalmul 50 in doua,deaceia in Biblia de care va folositi scrie acelasi verset in Ps 96/7.Trebuie sa tinem seama de sfatul lui Pavel "ingaduinta crestina",deasemenea este bine sa recunoastem adevarul.

Raporteaza abuz de limbaj
9am246905

29 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 22:18

citat de la DOAMNA VALERICA___16Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul, și nu împliniți poftele firii pământești.
17Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți.
19Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
si daca stiti care este carmuirea Duhului sfant de ce se intampla tot feliul de lucruri inpotriva legi in biserica ADVENTISTA ...cum ar fi cele enumerate mai sus....si unde chiar si pastori vosti ii protejeaza si ascund adevarul din biserica --dar din pacate adventisti sunt carmuiti de o femeie asazisa profeta ELLEN WAYT...care este pusa mai pe sus decat BIBLIA...

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 23:22

A fost odat' , ca niciodat' ,un mos fara barba alba ,il chema Qujisama....Femeia lui era foarte batrana ,aproape ca si el.....erau de cand lumea si pamantul . Erau singuri de ceva timp , de peste 6666666666666 de miliarde de ani , Se plictiseau singuri in lumea lor mica , in spatiul lor de 0,000000000000 mm .....asa ca au decis sa se extinda . Au regizat un mic bang bing si asa a luat nastere universul.... Au remarcat ca plictiseala persista asa ca s-au gandit sa dea nastere la niste ciudatenii care sa semene cu duhu' lor. Au incercat pe cale divina dar nu au reusit ,ea era mult prea batrana si nu mai reusea sa duca un proiect de o asemenea complexitate pana la capat si maria divina nu se nascuse inca.....Duhu' insa a avut o revelatie....s-a gandit la varianta manuala...i s-a aratat in vis un mos cu barba...pe nume Brancusi...Mosu l-a invatat cum se poate fabrica o forma din lut......Duhu' s-a apucat de treaba si a reusit sa creeze un monstru , care ii semana oarecum ..... a folosit niste inovatii de ultima ora si l-a "inviat" a cincea zi dupa prescuri . Acesta a primit numele de A-da ....dupa cateva zile cu ajutorul celulelor stem a creat-o si pe E-ba . Acestia au fost parintii primului criminal de pe pamant ....pe numele lui de botez Ca-in .

Cap. I .....Legea Universala 1....versetul 666

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 23:23

De la: gabigabi, la data 2011-07-16 09:08:12Eugene, pe cind Lic. de fete I. Creanga era spate-n spate cu Lic. de baieti M. Eminescu, TU NU ERAI NASCUT INCA ... am intrat in cl. I a. in 1954 ! moaama, ce mult e de atunci...o vesnicie !

Eram nascut de cativa ani ! Daca Lic.IC era spate in spate cu Lic.M.E inseamna ca nu se mutase langa Seminarul Teologic !
P.S. Istoria Lic.M.E. o cunosc destul de bine, dar a Lic.I.C. nu, cu toate ca sora mea si fratele meu (mai mici cu ani buni decat mine) au invatat acolo.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 23:31

De la: eugenb, la data 2011-07-16 23:23:46
De la: gabigabi, la data 2011-07-16 09:08:12Eugene, pe cind Lic. de fete I. Creanga era spate-n spate cu Lic. de baieti M. Eminescu, TU NU ERAI NASCUT INCA ... am intrat in cl. I a. in 1954 ! moaama, ce mult e de atunci...o vesnicie !

Eram nascut de cativa ani ! Daca Lic.IC era spate in spate cu Lic.M.E inseamna ca nu se mutase langa Seminarul Teologic !
P.S. Istoria Lic.M.E. o cunosc destul de bine, dar a Lic.I.C. nu, cu toate ca sora mea si fratele meu (mai mici cu ani buni decat mine) au invatat acolo.

Bei ! Daca voi credeti ca sunt la Creanga , deci daca voi credeti ce spun eu ......de ce nu ma credeti cand eu va spun ca isus a fost cel mult un simplu muritor......?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 23:48

Ceea ce a fost ...nu are cum sa mai fie....

Ceea ce este nu va mai fi ..... insa este desi nu a fost si nici nu trebuia sa fie inainte de a fi si totusi este desi nu putea sa existe fara a exista ceva inainte de a fi acel ceva ce a existat inainte de a fi ....fir....ar sa fie....Amin....

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2011, ora 23:52

De la: 9am121159, la data 2011-07-16 19:28:01Eugenb,daca ti-as raspunde la toate intrebarile o data, ai ameti de tot.Daca-ti raspund la putine intrebari si nu pricepi nimic.Nici pana in prezent nu te-ai lamurit ca arhierei si preotia pamanteasca nu sant randuiti in Biserica lui Hristos.Pavel face parte din Biserica Arhiereului Cel Mare care este Domnul Isus Hristos,dar arhiereul care l-a palmuit nu va face parte niciodata din Biserica lui Hristos,chiar daca scrie despre el in Biblie.
Referitor la Ps 97/7Sunt rușinați, toți cei ce slujesc icoanelor, și care se fălesc cu idolii: toți dumnezeii se închină înaintea Lui.
Cred ca scrie destul de clar "Cei ce slujesc icoanelor,si....".nu este cazul sa rastalmacim Biblia.Te-am anuntat anterior ca scriu din Biblia de Cornilescu,care a impartit Psalmul 50 in doua,deaceia in Biblia de care va folositi scrie acelasi verset in Ps 96/7.Trebuie sa tinem seama de sfatul lui Pavel "ingaduinta crestina",deasemenea este bine sa recunoastem adevarul.

1) Biserica lui Dumnezeu a fost "ridicata" dinaintea aparitiei lui Iisus pe pamant, dar nu o recunoasteti pt ca nu vreti sa recunoasteti Vechiul Testament (in intregime - ci numai pe ... "sarite").
Intrebare : Recunoasteti ... "Sfanta Treime" ? Nu se vede ?
2) Nu stiti sa-mi raspundeti la toate intrebarile pe care le-am ridicat eu si de aceea raspundeti doar ... "pe sarite" si numai la ce va simtiti stapana pe raspuns.
3) Gresiti ! Acel Arhiereu recunoscuse "Biserica lui Dumnezeu", dar nu vreti sa recunosteti acest lucru.
4) Iar ati dat cu ... "batul in balta"
VT, Ps, 96:7
7 Să se rușineze toți cei ce se închină la chipuri cioplite
și se laudă cu idolii lor.
Închinați-vă Lui toți îngerii Lui!
Ies 20:4 Lv 26:1 Dt 5:8 Dt 32:43 Is 42:17 FA 19:26 Evr 1:6

Deci unde scrie de icoane ?! Mai de graba la Catolici si Protestanti intalnesti "chipuri cioplite" in Biserica lor, ca in Religia Ortodoxa nu sa gaseste asa ceva !

V-am atras atentia ca va inchinati la un "Dumnezeu Fals" si nu ati vrut sa ma credeti ! Iata ca adevarul a iesit la suprafata ca undelemnul la suprafata apei ! Ortodocsi nu au idoli ciopliti ca alte Religii !

P.S. Daca tot va folositi de site care se dau ca sunt ...ortodoxe si ele sunt deschise de unii oameni de credinte diferite (dar numai crestin-ortodox nu) asta se intampla, ... gresiti foarte grav. V-am rugat sa incetati sa va faceti "reclama religioasa" cand discutati cu mine, ca pierdeti timpul degeaba si ma plictisiti foarte tare. O sa ajung sa nu va mai raspund ! Asta doriti de fapt ?! Asta o sa capatati !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 00:05

Neantul naste monstri....monstrii isi duc veacul in biblie....sunt mediatizati de cateva mii de ani dupa care totul se va transforma in mit.....Apoi o luam de la capat , inventam altceva .... avem o sete de ne-cunoastere..... ne desprindem cu greu de pestera............. Speram , nici noi nu stim ce speram , simtim frica unei morti eterne si cautam sa atenuam aceasta frica...inventand povesti in care noi avem rolul principal . Frica de moarte poate fi evitata daca incercam sa intelegem acest fenomen fara frica , ca pe o necesitate . Simtim ca nu vrem sa parasim aceasta lume insa nu gandim ca noi nu depunem niciun efort pentru a crea posibilitatea ca lumea noastra sa ne suporte in caz ca s-ar intampla sa traim o mica vesnicie pe acest pamant.....Noi nu facem nimic ,asteptam rezolvarea de la cel de sus. O divinitate nu poate fi chiar atat de lipsita de creier ....e putin probabil sa gandeasca asa cum credem noi . Sfanta treime nu exista....a fost inventata de catre niste idi.oti . Niste idi.oti care au contribuit la stagnarea civilizatiei....... Niste id.ioti care alaturi de stat si politicieni manelizeaza universul . Niste cre.tini care nu inteleg in ce univers sublim suntem tolerati.....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 08:52

De la: eugenb, la data 2011-07-16 23:23:46

nu stiu exact cind s-a mutat Liceul....ti-am zis ca in 62 cind am intrat la Creanga, el era deja in Incinta seminarului ...si nici nu stiu mai departe ce s-a-ntimplat ca m-am mutat dupa 2 ani la Aurel Vlaicu !

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 10:02

yoga.felicitari-virtuale.ro/realizarea_sinelui.php

exista o faza intermediara intre constiinta fiintei umane si constiinta divina numita realizarea Sinelui.
fara a intra in acest domeniu,neglijat de toti cei ce conduc sistemele religioase actuale datorita lipsei lor de profunzime, nu se poate accede si nici vorbi despre Dumnezeu.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 12:16

De la: YS, la data 2011-07-17 10:02:18yoga.felicitari-virtuale.ro/realizarea_sinelui.php

exista o faza intermediara intre constiinta fiintei umane si constiinta divina numita realizarea Sinelui.
fara a intra in acest domeniu,neglijat de toti cei ce conduc sistemele religioase actuale datorita lipsei lor de profunzime, nu se poate accede si nici vorbi despre Dumnezeu.

Sper ca nu incercati o apropiere (trimitere) de (la) ... "Yoga lui Bivolaru" !?

Si ce legatura are tema propusa de dvs ("realizarea Sinelui") si subiectul aici de fata ("Cine este Dumnezeu") ?

ion00

367 mesaje
Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 12:17

De la: YS, la data 2011-07-17 10:02:18yoga.felicitari-virtuale.ro/realizarea_sinelui.php

Ivazia Pagana: Orientul seduce occidentul

video.google.com/videoplay?docid=2371271569005065172#

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 13:14

Proști...da' mulți!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
tamina

22 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 14:41

Cand omul refuza sa-si asume responsabilitatea propriilor fapte, cand nu poate gasi niste raspunsuri logice la anumite evenimente, intitulate "ciudate" sau "misterioase" (poate nu-l ajuta dezvoltarea cognitiva sau nu are cunostinte in domeniul de referinta al "evenimentului"), cand are nevoie de un sprijin (macar moral) si nu gaseste, cand explicatiile ii sunt insuficiente si neclare pentru determinarea cauzei si efectului unor situatii...., invoca o forta superioara (de altfel, existenta doar in propria-i imaginatie), care-i "clarifica" problemele si nelinistile, precum si intrebarile fara raspuns: "e de la Dumnezeu", "Dumnezeu a vrut", "Dumnezeu a dat", "....datorita Lui" etc...
Si uite asa, de mai bine de 2000 de ani, omul poate sa doarma mai linistit: Dumnezeu vegheaza, Dumnezeu lucreaza....
Dar de fapt, lucrurile stau altfel: religia a indobitocit omul si l-a facut mai usor (sau foarte usor) de manipulat.
Mai pe larg, cu alta ocazie.

sa nu uiti sa uiti...
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 16:07

De la: eugenb, la data 2011-07-17 12:16:21

Si ce legatura are tema propusa de dvs ("realizarea Sinelui") si subiectul aici de fata ("Cine este Dumnezeu") ?

nu a lui bivolaru, ca nimeni nu poate acapara si nici nu poate vorbi IN NUMELE unei relegii sau filozofii sau practici spirituale, asa cum este yoga ....sau isihasmul ! este doar o cale...o alta CALE de a ajunge la acea INTELIGENTA Creeatoare de-i zicem noi Dumnezeu, Cale descoperita si practicata cu mult inaintea Crestinismului ! NIMIC NU TREBUIE LASAT NECERCETAT, eugenb ! NIMIC !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 16:39

Proști...da' mulți!
-------------------
Jignesti semeni,la Dumnezeu nu este nimeni prost.El cheama pe toti la credinta,dar nu vin
Deaceia cei ce nu vin sant muuuuuuuuuuulti,dar sant cenuse.Putini vin dar sant lumina.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 16:43

eh, eugene, cind realizarea Sinelui s-a facut, intelegi si cine-i Dumnezeu, asta-i legatura !

kolonics_ing_2

35 mesaje
Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 16:51

De la: gabigabi, la data 2011-07-17 16:43:43

eh, eugene, cind realizarea Sinelui s-a facut, intelegi si cine-i Dumcred ca am inteles cine e dzeu

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 17:16

Eugenb,daca ti-as raspunde la toate intrebarile o data, ai ameti de tot.Daca-ti raspund la putine intrebari si nu pricepi nimic.Nici pana in prezent nu te-ai lamurit ca arhierei si preotia pamanteasca nu sant randuiti in Biserica lui Hristos.Pavel face parte din Biserica Arhiereului Cel Mare care este Domnul Isus Hristos,dar arhiereul care l-a palmuit nu va face parte niciodata din Biserica lui Hristos,chiar daca scrie despre el in Biblie.

1) Biserica lui Dumnezeu a fost "ridicata" dinaintea aparitiei lui Iisus pe pamant, dar nu o recunoasteti pt ca nu vreti sa recunoasteti Vechiul Testament (in intregime - ci numai pe ... "sarite").
---------------
Nu eu nu o recunosc,ci Dumnezeu si Domnul Isus nu o recunoaste,asa cum nici ei nu au recunoscut pe Fiul lui Dumnezeu.
-------------
Intrebare : Recunoasteti ... "Sfanta Treime" ? Nu se vede ?
--------------
Nu vezi ca nu ai ochi sa vezi.Adventisti cred in Sf.Treime.
------------
2) Nu stiti sa-mi raspundeti la toate intrebarile pe care le-am ridicat eu si de aceea raspundeti doar ... "pe sarite" si numai la ce va simtiti stapana pe raspuns.
---------------
Ce sa-ti raspund.Eu iti scriu ca botezul se face prin credinta si la rau,iar tu scri ca este o taina daca se face in cazanelul popi si fara credinta.......intradevar noi doi nu prea avem ce discuta pentru ca tu vezi la 180 de grade fata de adevarul Biblic
-------------
3) Gresiti ! Acel Arhiereu recunoscuse "Biserica lui Dumnezeu", dar nu vreti sa recunosteti acest lucru.
----------------
Cand recunosti biserica vii la ea....el nu a venit.
------------------
4) Iar ati dat cu ... "batul in balta"
VT, Ps, 96:7
7 Să se rușineze toți cei ce se închină la chipuri cioplite
și se laudă cu idolii lor.
Închinați-vă Lui toți îngerii Lui!
Ies 20:4 Lv 26:1 Dt 5:8 Dt 32:43 Is 42:17 FA 19:26 Evr 1:6

Deci unde scrie de icoane ?! Mai de graba la Catolici si Protestanti intalnesti "chipuri cioplite" in Biserica lor, ca in Religia Ortodoxa nu sa gaseste asa ceva !
-------------------
Citeste Biblia de Cornilescu,Biblia ta te duce in eroare.Voi nu ciopliti lemnul ca sa faceti din el icoane? sau dati din nas ca Samanta si iese icoana din lemnul din padure si vine in casele voastre.Iata ce scrie Isaia 44/9Cei ce fac idoli, toți sunt deșertăciune, și cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de rușine.
10Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu, sau să fi turnat un idol, și să nu fi tras nici un folos din el?
11Iată, toți închinătorii lor vor rămâne de rușine, căci înșiși meșterii lor nu sunt decât oameni; să se strângă cu toții, să se înfățișeze, și tot vor tremura cu toții și vor fi acoperiți de rușine.
12Fierarul face o secure, lucrează cu cărbuni, și o fățuiește și-i dă un chip cu lovituri de ciocan, și o lucrează cu puterea brațului; dar dacă-i este foame, este fără vlagă; dacă nu bea apă, este sleit de puteri.
13Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, fățuiește lemnul cu o rindea, și-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într-o casă.
14Își taie cedri, goruni și stejari, pe care și-i alege dintre copacii din pădure. Sădește brazi, și ploaia îi face să crească.
15Copacii aceștia slujesc omului pentru ars, el îi ia și se încălzește cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pâine, și tot din ei face și un dumnezeu căruia i se închină, își face din ei un idol, și îngenunchiază înaintea lui!
16O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregătește o friptură, și se satură; se și încălzește, și zice: "Ha! ha!" m-am încălzit, simt focul!"
17Cu ce mai rămâne însă, face un dumnezeu, idolul lui. Îngenunchiază înaintea lui, i se închină, îl cheamă, și strigă: "Mântuiește-mă, căci tu ești dumnezeul meu!"
18Ei nu pricep și nu înțeleg, căci li s-au lipit ochii, ca să nu vadă, și inima, ca să nu înțeleagă.
19Nici unul nu intră în sine însuși, și n-are nici minte, nici pricepere să-și zică: "Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe cărbuni, am fript carne și am mâncat-o: și să fac din cealaltă parte o scârbă? Să mă închin înaintea unei bucăți de lemn?"
20El se hrănește cu cenușă, inima lui amăgită îl duce în rătăcire, ca să nu-și mântuiască sufletul, și să nu zică: "N-am oare o minciună în mână?"
----------------
V-am atras atentia ca va inchinati la un "Dumnezeu Fals" si nu ati vrut sa ma credeti ! Iata ca adevarul a iesit la suprafata ca undelemnul la suprafata apei ! Ortodocsi nu au idoli ciopliti ca alte Religii !
-----------
Esti ratacit rau de tot.......o sa postez mai multe intr-un comentariu separat ca sa intelegi si tu voi lui Dumnezeu,privind idoli,lucrurile facute de maini omenesti.
--------------
P.S. Daca tot va folositi de site care se dau ca sunt ...ortodoxe si ele sunt deschise de unii oameni de credinte diferite (dar numai crestin-ortodox nu) asta se intampla, ... gresiti foarte grav. V-am rugat sa incetati sa va faceti "reclama religioasa" cand discutati cu mine, ca pierdeti timpul degeaba si ma plictisiti foarte tare. O sa ajung sa nu va mai raspund ! Asta doriti de fapt ?! Asta o sa capatati !
--------------
Daca nu doresti sa sti despre adevarurile Biblice,poti sa te retragi.Dumnezu nu obliga pe nimeni,El doreste sa alegem adevarul,dar multi nu vin la adevar ca sa nu li se vada faptele ,caci faptele lor sant rele si cei pacatosi nu pot sta in adunarea celor neprihaniti.
Citeste poate te luminezi:
6Și am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie veșnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminții, oricărei limbi și ori cărui norod.
7El zicea cu glas tare: "Temeți-vă de Dumnezeu, și dați-I slavă, căci a venit ceasul judecății Lui; și închinați-vă Celui ce a făcut cerul și pământul, marea și izvoarele apelor!"
8Apoi a urmat un alt înger, al doilea, și a zis: "A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul mâniei curviei ei!"
9Apoi a urmat un alt înger, al treilea, și a zis cu glas tare: "Dacă se închină cineva fiarei și icoanei ei, și primește semnul ei pe frunte sau pe mână,
10va bea și el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; și va fi chinuit în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului.
11Și fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Și nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei și icoanei ei, și oricine primește semnul numelui ei!
12Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.
13Și am auzit un glas din cer, care zicea: "Scrie: Ferice de acum încolo de morții, care mor în Domnul!" - "Da", zice Duhul; "ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!"

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 17:48

PENTRU EUGENB,

ISAIA 44/9-20.Ceice* fac idoli,toti sant desertaciune,si cele mai frumoase lucrari ale lor nu slujesc la nimic.Ele insele marturisesc lucrul acesta:n'au** nici vedere,nici pricepere,tocmai ca sa ramana de rusine.10.Cine este acela care ca facut un dumnezeu,sau sa fi turnat un idol si sa nu fi*tras nici-un folos din el?11.Iata,toti inchinatorii lor vor ramanea de rusine*,caci insisi mesterii lor nu sant decat oameni;sa se stranga cu totii,sa se infatiseze,si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.12.Fierarul*face o secure,lucreaza cu carbuni,si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,si o lucreaza cu puterea bratului;dar daca-i este foame,este fara vlaga;daca nu bea apa este sleit de puteri.13.Lemnarul intinde sfoara,face o trasatura cu creionul,fatuieste lemnul cu o rindea,si-i inseamna marimea cu compasul;face un chip de om,un frumos chip omenesc,ca sa locuiasca intr-o casa.14.Isi taie cedri,goruni si stejari,pe care si-i alege dintre copacii din padure.Sadeste brazi,si ploaia ii face sa creasca.15.Copacii acestia slujesc omului pentru ars,el ii ia si se incalzeste cu ei.Ii pune pe foc,ca sa coaca paine,si tot din el face si un dumnezeu caruia i se inchina,isi face din ei un idol,si ingenunche inaintea lui!16.O parte din lemnul acesta o arde in foc,cu o parte fierbe carne,pregateste o friptura,si se satura;si se incalzeste ,si zice;'Ha! ha!'m-am incalzit simt focul!'17.Cu ce mai ramane insa,face un dumnezeu,idolul lui,i se inchina,il chiama ,si striga:'Mantuieste-ma,caci tu esti dumnezeul meu!'18.Ei*nu pricep si nu inteleg,caci li s-au lipit**ochii,ca sa nu vada,si inima,ca sa nu inteleaga.19.Niciunul nu intra in sine*insusi,si n-are nici minte,nici pricepere sa-si zica:'Am ars o parte din el in foc,am copt paine pe carbuni,am fript carne si am mancat-o:si sa fac din cealalalta parte o SCARBA?Sa ma inchin inaintea unei bucati de lemn?20.El se hraneste cu cenusa,inima*lui amagita il duce in ratacire,ca sa nu-si mantuiasca sufletul,si sa nu zica:'N'am oare o minciuna in mana?'

Dumnezeu numeste idoli draci in versetele:
Deutronom 32/17.Au adus jertfe*dracilor,unor idili care nu sant dumnezei.Unor dumnezei care nu-i cunosteau....
Apocalipsa 9/20,21.Ceilalti oameni ,care nu au fost ucisi de aceste urgii,nu* s'au pocait de faptele mainilor lor,ca sa nu se inchine dracilor**si idolilor de aur,de argint,de arama,de piatra,de lemn,cari nu pot nici sa vada,nici sa auda nici sa umble.21.Si nu s'au pocait de uciderile lor,nici de vrajitoriile*lor nici de vcurvia lor,nici de furtisagurile lor.

Apocalipsa 16/2.Cel dintai s'a dus si-a varsat potirul lui pe*pamant.Si o rana rea si dureroasa a lovit**pe oamenii,cari aveau semnul fiarei,si care se inchinau icoanei ei.
Psalm 97/7.Sant rusinati*,toti cei ce slujesc icoanelor*,si care se falesc cu idolii:'toti dumnezeii se inchina inaintea Lui.
Apocalipsa 14/9,10,11,12.Apoi a urmat un alt inger,al treilea,si a zis cu glas tare:'Daca se inchina cineva*fiarei si icoanei ei,si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana,10.va bea*si el din vinul maniei lui Dumnezeu,turnat**neamestecat in paharul maniei Lui;si va fi chinuit in foc si in pucioasa,inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.11.Si fumul*chinului lor se suie in sus in veci vecilor.Si nici ziua,nici noaptea n'au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei,si oricine primeste semnul numelui ei!12.Aici*este rabdarea sfintilor cari**pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
Isaia 21/9.Si iata ca a venit calarime si calareti doi cate doi.Apoi a luat iarasi cuvantul si a ziz:'A*cazut,a cazut Babilonul,si toate icoanele dumnezeilor lui sant sfaramate la pamant!'
Ezechel 7/20.Se faleau cu podoaba lor mareata si cu ea au facut*icoanele uraciunilor lor,ale idolilor lor,deaceea le-o voi preface in scarba pentru ei.
Romani 1/18,22-32 .Mania*lui Dumnezeu se descopere din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor,care inaduse adevarul in nelegiuirea lor.22.S'au*falit ca sant intelepti,si au inebunit;23.si au schimbat slava Dumnezeului*nemuritor intr-o icoana,care seamana cu omul muritor,pasari,dobitoace cu patru picioare si taratoare.24.De "aceea*Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei,sa urmeze poftele inimilor lor;asa ca** isi necinstesc singuri trupurile;25.caci au schimbat in minciuna adevarul*lui Dumnezeu,si au slujit si s'au inchinat fapturi in**locul Facatorului,care este binecuvantat in veci!Amin.26.Din pricina aceasta,Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi*scarboase;caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr'una care este impotriva firi;27.tot astfel si barbatii,au parasit intrebuintarea fireasca a femeii,s'au aprins in poftele lor unii pentru altii,au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insasi plata cuvenita pentru ratacirea lor.28.Fiindca n'au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor,Dumnezeu i-a lasat in voia minti lor blestemate,ca sa faca lucruri neingaduite.29.Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire,de curvie,de viclenie,de lacomie,,de rautate;plini de pizma,de ucidere,de cearta,de inselaciune,de porniri rautacioase;sant soptitori,30.barfitori,uratori de Dumnezeu,,obraznici,trufasi,laudarosi,nascocitori de rele,neascultatori de parinti,31.fara pricepere,calcatori de cuvant,fara dragoste fireasca,neinduplicati,fara mila.32.Si,macar ca stiu*hotararea lui Dumnezeu,ca cei ce fac asemenea lucruri,sant**vrednici de moarte,totusi ,ei nu numai ca le fac,dar si gasesc de buni pe cei ce le fac

Deci observati ce au facut si fac oamenii fara Dumnezeu,
au schimbat slava Dumnezeului*nemuritor intr-o icoana,care seamana cu omul muritor".Cine poate sa faca,sau sa picteze,sa deseneze pe Dumnezeu nemuritor?Nimeni.Aici este marea gresala a omenirii,care deseneaza,picteaza,ciopleste un chip,o statuie,moarta care seamana cu omul muritor si se inchina inaintea ei,pe cand Dumnezeu este nemuritor si in slava.Cugetati si grabiti-va sa veniti sa va impacati cu Dumnezeul Cel Atotputernic care este viu si in slava.Grabiti-va ca "DOMNUL VINE,VINO DOAMNE ISUSE AMIN".

Psalm 16/4.Idolii se inmultesc,oamenii alearga dupa dumnezei straini,dar eu n'aduc jertfele lor de sange,si nu pun numele*lor pe buzule mele. Dupa cum vedeti nici numele idolilor nu trebuie sa fie pe buzele noastre
Faptele Apostolilor 19/26.si vedeti si auziti ca Pavel acesta,nu numai in Efes,dar aproape in toata Asia,a induplicat si a abatut,mult norod,si zice ca zeii facuti de maini nu*sant dumnezei. Galatieni 4/8.Odinioare,cand nu cunosteati*pe Dumnezeu,erati robiti**celor ce din firea lor,nu sant dumnezei. Psalm 96/5.Caci toti dumnezeii popoarelor sant niste idoli,dar**Domnul a facut cerurile.
1 Ioan 5/21.Copilasilor,paziti-va* de idoli,Amin. Psalm 31/6.Eu urasc pe ceice*se lipesc de idoli deserti,si ma incred in Domnul
2 Imparati 11/18Tot poporul țării a intrat în templul lui Baal, și l-au dărâmat, i-au sfărâmat cu desăvârșire altarele și icoanele, și au ucis înaintea altarelor pe Matan, preotul lui Baal. Preotul Iehoiada a pus străjeri în Casa Domnului.
Isaia 10/10"După cum mâna mea a pus stăpânire pe împărățiile idolilor, (unde erau mai multe icoane decât la Ierusalim și în Samaria),
Isaia 10/11cum am făcut Samariei și idolilor ei, nu voi face și Ierusalimului și icoanelor lui?"

1 Corinteni 10/18. Uitați-vă la Israelul după trup: cei ce mănâncă jertfele, nu sunt ei în împărtășire cu altarul?
19. Deci ce zic eu? Că un lucru jertfit idolilor, este ceva? Sau că un idol este ceva?
20. Dimpotrivă, eu zic că ce jertfesc Neamurile, jertfesc dracilor, și nu lui Dumnezeu. Și eu nu vreau ca voi să fiți în împărtășire cu dracii.
21. Nu puteți bea paharul Domnului și paharul dracilor; nu puteți lua parte la masa Domnului și la masa dracilor.
22. Sau vrem să întărâtăm pe Domnul la gelozie? Suntem noi mai tari decât El?
1 Corinteni 8/10. Căci dacă te vede cineva pe tine, care ai cunoștință, că șezi la masă într-un templu de idoli, cugetul lui, care este slab, nu-l va împinge pe el să mănânce din lucrurile jertfite idolilor?
1 Corinteni 12/1. În ce privește darurile duhovnicești, fraților, nu voiesc să fiți în necunoștință.
2. Când erați păgâni, știți că vă duceați la idolii cei muți, după cum erați călăuziți.
1 Corinteni 5/9. V-am scris în epistola mea să n-aveți nici o legătură cu curvarii. -
10. Însă n-am înțeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrăpăreți, sau cu cei ce se închină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieșiți din lume.
11. Ci v-am scris să n-aveți nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că își zice "frate", totuși este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau bețiv, sau hrăpăreț; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncați.
12. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecați pe cei dinăuntru?
13. Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Dați afară dar din mijlocul vostru pe răul acela.
1 Corinteni 6/9. Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții,
10. nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
11. Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos, și prin Duhul Dumnezeului nostru.
1 Corinteni 10/6. Și aceste lucruri s-au întâmplat ca să ne slujească nouă drept pilde, pentru ca să nu poftim după lucruri rele, cum au poftit ei.
7. Să nu fiți închinători la idoli, ca unii dintre ei, după cum este scris: "Poporul a șezut să mănânce și să bea; și s-au sculat să joace."
8. Să nu curvim, cum au făcut unii din ei, așa că într-o singură zi au căzut douăzeci și trei de mii.
9. Să nu ispitim pe Domnul, cum L-au ispitit unii din ei, care au pierit prin șerpi.
10. Să nu cârtiți, cum au cârtit unii din ei, care au fost nimiciți de Nimicitorul.
11. Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde, și au fost scrise pentru învățătura noastră, peste care au venit sfârșiturile veacurilor.
12. Astfel dar, cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă.
13. Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.
14. De aceea, preaiubiții mei, fugiți de închinarea la idoli.
2 Corinteni 6/14. Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?
15. Ce înțelegere poate fi între Hristos și Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?
16. Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: "Eu voi locui și voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu."
17. De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor, și despărțiți-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeți de ce este necurat, și vă voi primi.
18. Eu vă voi fi Tată, și voi Îmi veți fi fii și fiice, zice Domnul Cel Atotputernic."
Apocalipsa 9/20. Ceilalți oameni, care n-au fost uciși de aceste urgii, nu s-au pocăit de faptele mâinilor lor, ca să nu se închine dracilor și idolilor de aur, de argint, de aramă, de piatră și de lemn, care nu pot nici să vadă, nici să audă, nici să umble.
Psalm 115/3. Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.
4. Idolii lor sunt argint și aur, făcuți de mâini omenești.
5. Au gură, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu văd,
6. au urechi, dar n-aud, au nas, dar nu miroase,
7. au mâini, dar nu pipăie, picioare, dar nu merg; nu scot nici un sunet din gâtlejul lor.
8. Ca ei sunt cei ce-i fac; toți cei ce se încred în ei.
Psalm 135/15. Idolii neamurilor sunt argint și aur, lucrare făcută de mâinile oamenilor.
16. Au gură, și nu vorbesc, au ochi, și nu văd,
17. au urechi, și totuși n-aud, da, n-au suflare în gură.
18. Ca ei sunt cei ce-i fac, toți cei ce se încred în ei.
Psalm 97/7. Sunt rușinați, toți cei ce slujesc icoanelor, și care se fălesc cu idolii: toți dumnezeii se închină înaintea Lui.
Psalm 78/58. L-au supărat prin înălțimile lor, și I-au stârnit gelozia cu idolii lor.
Psalm 106/35. Ci s-au amestecat cu neamurile, și au învățat faptele lor,
36. au slujit idolilor lor, care au fost o cursă pentru ei.
37. Și-au jertfit fiii și fiicele la idoli,
38. au vărsat sânge nevinovat, sângele fiilor și fiicelor lor, pe care i-au jertfit idolilor din Canaan, și țara a fost spurcată astfel prin omoruri.
39. S-au spurcat prin faptele lor, au desfrânat prin faptele lor.
40. Atunci Domnul S-a aprins de mânie împotriva poporului Său, și a urât moștenirea Lui.
Psalm 31/6. Eu urăsc pe cei ce se lipesc de idoli deșerți, și mă încred în Domnul.
Psalm 16/1. Păzește-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred.
2. Eu zic Domnului: "Tu ești Domnul meu, Tu ești singura mea fericire!"
3. Sfinții, care sunt în țară, oamenii evlavioși, sunt toată plăcerea mea.
4. Idolii se înmulțesc, oamenii aleargă după dumnezei străini, dar eu n-aduc jertfele lor de sânge, și nu pun numele lor pe buzele mele.
Psalm 96/4. Căci Domnul este mare și foarte vrednic de laudă. El este mai de temut decât toți dumnezeii.
5. Căci toți dumnezeii popoarelor sunt niște idoli, dar Domnul a făcut cerurile.

1 Ioan 5/21. Copilașilor, păziți-vă de idoli. Amin.
1 Tesalonicieni 1/9. Căci ei înșiși istorisesc ce primire ne-ați făcut, și cum de la idoli v-ați întors la Dumnezeu, ca să slujiți Dumnezeului celui viu și adevărat,
10. și să așteptați din ceruri pe Fiul Său, pe care L-a înviat din morți: pe Isus, care ne izbăvește de mânia viitoare.
Romani 2/21. tu deci, care înveți pe alții, pe tine însuți nu te înveți? Tu, care propovăduiești: "Să nu furi", furi?
22. Tu care zici: "Să nu preacurvești", preacurvești? Tu, căruia ți-e scârbă de idoli, le jefuiești templele?
Galatieni 5/19. Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,
20. închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,
21. pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.

Coloseni 3/5. De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea, și lăcomia, care este o închinare la idoli.
6. Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
7. Din numărul lor erați și voi odinioară, când trăiați în aceste păcate.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 17:56

citat de la DOAMNA VALERICA___16Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul, și nu împliniți poftele firii pământești.
19Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
si daca stiti care este carmuirea Duhului sfant de ce se intampla tot feliul de lucruri inpotriva legi in biserica ADVENTISTA ...cum ar fi cele enumerate mai sus....si unde chiar si pastori vosti ii protejeaza si ascund adevarul din biserica --dar din pacate adventisti sunt carmuiti de o femeie asazisa profeta ELLEN WAYT...care este pusa mai pe sus decat BIBLIA...
-----------------
Fanica,vezi tu din Italia ce fac adventisti in Biserica?
Esti tu judecator in locul lui Dumnezeu?
Te vei ridica tu vreodata la nivelul sorei Elen White?
Biblia spune ca cel ce cade este cu neputinta a se mai ridica.Iar daca te-a suparat cineva de la Adventisti cat ai activat in Biserica......nu sant eu aceia.Multa pace.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 22:00

De la: tamina, la data 2011-07-17 14:41:32Cand omul refuza sa-si asume responsabilitatea propriilor fapte, cand nu poate gasi niste raspunsuri logice la anumite evenimente, intitulate "ciudate" sau "misterioase" (poate nu-l ajuta dezvoltarea cognitiva sau nu are cunostinte in domeniul de referinta al "evenimentului"), cand are nevoie de un sprijin (macar moral) si nu gaseste, cand explicatiile ii sunt insuficiente si neclare pentru determinarea cauzei si efectului unor situatii...., invoca o forta superioara (de altfel, existenta doar in propria-i imaginatie), care-i "clarifica" problemele si nelinistile, precum si intrebarile fara raspuns: "e de la Dumnezeu", "Dumnezeu a vrut", "Dumnezeu a dat", "....datorita Lui" etc...
Si uite asa, de mai bine de 2000 de ani, omul poate sa doarma mai linistit: Dumnezeu vegheaza, Dumnezeu lucreaza....
Dar de fapt, lucrurile stau altfel: religia a indobitocit omul si l-a facut mai usor (sau foarte usor) de manipulat.

Parca ar semana cu cineva....cu Sorin Ovidiu Vantu.....

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 23:08

Lui "9am121159" :

Ati uitat sa amintiti de ... Cristosi scluptati si de Crucile ce sunt in Bisericile Catolice si protestante ! De cand lemnul a ajuns ... "lucru interzis" in Biserica lui Dumnezeu ? Vedeti ca iar dati cu "batul in balta de noroi" ! Biserica Ortodoxa se roaga la "imagini" ale Sfintilor nu la "idoli ciopliti" ca alte Biserici crestine sau ... asa-zis crestine !

Va bagati "capul in lat" singura :

Afirmati ca : "Deci observati ce au facut si fac oamenii fara Dumnezeu,
au schimbat slava Dumnezeului*nemuritor intr-o icoana,care seamana cu omul muritor".Cine poate sa faca,sau sa picteze,sa deseneze pe Dumnezeu nemuritor?Nimeni.Aici este marea gresala a omenirii,care deseneaza,picteaza,ciopleste un chip,o statuie,moarta care seamana cu omul muritor si se inchina inaintea ei,pe cand Dumnezeu este nemuritor si in slava."

Dar uitati sa amintiti la ce va rugati dvs si cum imi dovediti ca va rugati la ceva ? Daca va ganditi doar la un gand anume, atunci nu mai este nevoie sa mai postati aici pt ca nu puteti sa ne dovediti ca va rugati cu adevarat si atunci putem afirma fara sa gresim ca sunteti o persona care vrea doar sa ne amageasca !

NT, Ap., 14:9
Și un alt înger, al treilea, le-a urmat, zicând cu glas mare: „Dacă cineva i se închină Fiarei și chipului ei și-i primește semnul pe fruntea sau pe mâna lui,

Deci este vorba de "chip" si nu de "icoana" - credeti ca toti sunt ... prosti cum ii credeti dvs. Daca Cornilescu v-a tradus asa inseamna ca ori era un prost traducator (si daca continuati cu exemple din traducerea lui inseamna ca sunteti ... naiva), ori ca cei care i-au retranscris traducerea intr-o limba straina si acum inapoi in limba romana (de unde poate ati preluat-o dvs) a fost facuta gresita intentionat (si i-ar sunteti ... naiva, pt ca apelati la traduceri gresite fara sa le verificati). O alta varianta ar fi aceea, ca dvs ... cu intentie ati schimbat cuvantul corect (si atuncea imi dati dreptate cand va acuz ca va inchinati la un Dumnezeu FALS) ! Deci hotarati-va, la ce varianta va opriti, ca sa stiu ce am de facut in continuare !

P.S. Inca nu mi-ati raspuns la toate intrebarile mele anterioare ! Respectati, daca vreti sa fiti respectata !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Iulie 2011, ora 01:21

In sfarsit am dovada..... Eu nu sunt creat de dumnezeu...... Am descoperit pe net , intr-o monografie pe unul din cei 128 de stra-stra-stra-stra-strabunici.....de pe la 1795....il chema Negrea si era poreclit Panac....de la panaceu.....se pricepea la leacuri "babesti" pentru animale....Era strabunicul... strabunicului meu ,Alexa P. Negrea....zis Bruma....unul din cei 8 strabunici pe care i-am avut ( e din partea tatalui meu , pe linie materna)..... Deci sunt creat pe cale naturala....nu din lut ....ca voi crestinii Cred ca are o logica....un creier "natural" e cu mult mai complicat decat unul artificial....ca cel creat de dumnezeu din lut

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2011, ora 11:44

Intr-una din zilele trecute am citit o stire in Adevarul. Un copil de vreo 12 ani (daca am retinut eu bine) s-a ratacit pe cand se intorcea de la scoala (undeva in New York) si a fost atars de un "barbat cu probleme psihice" care s-a oferit sa-l ajute. Intr-un final copilul a fost omorat, transat... in fine trec peste amanunte. Ce mi-a atras atentia a fost declaratia parintilor. Ei au spus ca nu doresc sa se razbune pe ucigas, ca prin moarea fiului lor D-zeu a dorit sa le transimita ca au gresit cu ceva si acum se roaga sa afle unde au gresit...
Ce parere aveti de logica asta? De modul de comunicare al lui D-zeu? Unora credinta le intuneca in asa masura gandirea incat nu pot sa conceapa ca unele lucruri pur si simplu se intampla fara a fi vina lor. Poti sa cresti un copil exemplar si sa fie accidentat mortal in timp ce asteapta autobuzul in statie.

Logica scartie rau in multe explicatii de natura religioasa. Un amic de-al meu incerca sa ma convinga ca bolile apar ca rezultat al pacatelor noastre. In aceasta ordine de idei, de vreme ce unele boli au fost eradicate, concluzia e ca oamenii au reusit cu succes sa evite anumite pacate (care duceau la respectivele boli) si sapunul e un bun aliat al divinitatii de vreme ce a frecventa multor boli infectioase a fost semnificativ redusa. Sa-i multumim medicinei sau lui D-zeu?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2011, ora 15:28

Ati uitat sa amintiti de ... Cristosi scluptati si de Crucile ce sunt in Bisericile Catolice si protestante ! De cand lemnul a ajuns ... "lucru interzis" in Biserica lui Dumnezeu ? Vedeti ca iar dati cu "batul in balta de noroi" ! Biserica Ortodoxa se roaga la "imagini" ale Sfintilor nu la "idoli ciopliti" ca alte Biserici crestine sau ... asa-zis crestine !

Va bagati "capul in lat" singura :

Afirmati ca : "Deci observati ce au facut si fac oamenii fara Dumnezeu,
au schimbat slava Dumnezeului*nemuritor intr-o icoana,care seamana cu omul muritor".Cine poate sa faca,sau sa picteze,sa deseneze pe Dumnezeu nemuritor?Nimeni.Aici este marea gresala a omenirii,care deseneaza,picteaza,ciopleste un chip,o statuie,moarta care seamana cu omul muritor si se inchina inaintea ei,pe cand Dumnezeu este nemuritor si in slava."

Dar uitati sa amintiti la ce va rugati dvs si cum imi dovediti ca va rugati la ceva ? Daca va ganditi doar la un gand anume, atunci nu mai este nevoie sa mai postati aici pt ca nu puteti sa ne dovediti ca va rugati cu adevarat si atunci putem afirma fara sa gresim ca sunteti o persona care vrea doar sa ne amageasca !

NT, Ap., 14:9
Și un alt înger, al treilea, le-a urmat, zicând cu glas mare: „Dacă cineva i se închină Fiarei și chipului ei și-i primește semnul pe fruntea sau pe mâna lui,

Deci este vorba de "chip" si nu de "icoana" - credeti ca toti sunt ... prosti cum ii credeti dvs. Daca Cornilescu v-a tradus asa inseamna ca ori era un prost traducator (si daca continuati cu exemple din traducerea lui inseamna ca sunteti ... naiva), ori ca cei care i-au retranscris traducerea intr-o limba straina si acum inapoi in limba romana (de unde poate ati preluat-o dvs) a fost facuta gresita intentionat (si i-ar sunteti ... naiva, pt ca apelati la traduceri gresite fara sa le verificati). O alta varianta ar fi aceea, ca dvs ... cu intentie ati schimbat cuvantul corect (si atuncea imi dati dreptate cand va acuz ca va inchinati la un Dumnezeu FALS) ! Deci hotarati-va, la ce varianta va opriti, ca sa stiu ce am de facut in continuare !

P.S. Inca nu mi-ati raspuns la toate intrebarile mele anterioare ! Respectati, daca vreti sa fiti respectata !
--------------------
Ce faci omule,ma acuzi pe nedrept,crezi ca asa reusesti sa pui minciuna la loc de cinste.Citeste mai sus am scris un comentariu in care am scris ca in fata lui Dumnezeu nimeni nu este prost.Inteleg ca nu-ti place adevarul deaceia nu mai continuam.Nu este bine sa dam margaritarele la........Totusi mai citeste inca o data Apocalipsa 9/20 si vei vedea ca sant idoli si de lemn.Ai ajuns mai destept decat Cornilescu,totusi Biblia tradusa de el s'a publicat de oameni mai mari ca tine si ca mine......Las-o mai usor cu critica si cauta adevarul ,nu mai duce oamenii in ratacire.

tamina

22 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2011, ora 15:47

De la: _KARPOV, la data 2011-07-17 22:00:27
De la: tamina, la data 2011-07-17 14:41:32Cand omul refuza sa-si asume responsabilitatea propriilor fapte, cand nu poate gasi niste raspunsuri logice la anumite evenimente, intitulate "ciudate" sau "misterioase" (poate nu-l ajuta dezvoltarea cognitiva sau nu are cunostinte in domeniul de referinta al "evenimentului"), cand are nevoie de un sprijin (macar moral) si nu gaseste, cand explicatiile ii sunt insuficiente si neclare pentru determinarea cauzei si efectului unor situatii...., invoca o forta superioara (de altfel, existenta doar in propria-i imaginatie), care-i "clarifica" problemele si nelinistile, precum si intrebarile fara raspuns: "e de la Dumnezeu", "Dumnezeu a vrut", "Dumnezeu a dat", "....datorita Lui" etc...

Parca ar semana cu cineva....cu Sorin Ovidiu Vantu.....
Si daca te gandesti ce "tzeapa" a tras Ovidel (si el a "vegheat") si mai apoi faci conexiunea cu doamne_doamne ...

sa nu uiti sa uiti...
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2011, ora 16:05

De la: Sil100, la data 2011-07-18 11:44:02 Intr-una din zilele trecute am citit o stire in Adevarul. Un copil de vreo 12 ani (daca am retinut eu bine) s-a ratacit pe cand se intorcea de la scoala (undeva in New York) si a fost atars de un "barbat cu probleme psihice" care s-a oferit sa-l ajute. Intr-un final copilul a fost omorat, transat... in fine trec peste amanunte. Ce mi-a atras atentia a fost declaratia parintilor. Ei au spus ca nu doresc sa se razbune pe ucigas, ca prin moarea fiului lor D-zeu a dorit sa le transimita ca au gresit cu ceva si acum se roaga sa afle unde au gresit...
Ce parere aveti de logica asta? De modul de comunicare al lui D-zeu? Unora credinta le intuneca in asa masura gandirea incat nu pot sa conceapa ca unele lucruri pur si simplu se intampla fara a fi vina lor. Poti sa cresti un copil exemplar si sa fie accidentat mortal in timp ce asteapta autobuzul in statie.

Logica scartie rau in multe explicatii de natura religioasa. Un amic de-al meu incerca sa ma convinga ca bolile apar ca rezultat al pacatelor noastre. In aceasta ordine de idei, de vreme ce unele boli au fost eradicate, concluzia e ca oamenii au reusit cu succes sa evite anumite pacate (care duceau la respectivele boli) si sapunul e un bun aliat al divinitatii de vreme ce a frecventa multor boli infectioase a fost semnificativ redusa. Sa-i multumim medicinei sau lui D-zeu?

nu ma voi referi in raspunsul meu decit la faza cu bolile eradicate : da, unele au fost eradicate si au aparut altele si mai ucigatoare !
ca una care mai stiu cite ceva despre bioenergie, am sa compar corpul uman cu bidon si "pacatele " noastre cu rugina care maninca tabla bidonului....degeaba -l sudezi, cirpindu-l sa nu-i fuga energia din el... omul continua sa gindeasca urit si rau si rugina ii gaureste " bidonul" pina nu mai poate fi cirpit !

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2011, ora 17:29

De la: gabigabi, la data 2011-07-18 16:05:05
De la: Sil100, la data 2011-07-18 11:44:02 Intr-una din zilele trecute am citit o stire in Adevarul. Un copil de vreo 12 ani (daca am retinut eu bine) s-a ratacit pe cand se intorcea de la scoala (undeva in New York) si a fost atars de un "barbat cu probleme psihice" care s-a oferit sa-l ajute. Intr-un final copilul a fost omorat, transat... in fine trec peste amanunte. Ce mi-a atras atentia a fost declaratia parintilor. Ei au spus ca nu doresc sa se razbune pe ucigas, ca prin moarea fiului lor D-zeu a dorit sa le transimita ca au gresit cu ceva si acum se roaga sa afle unde au gresit...

nu ma voi referi in raspunsul meu decit la faza cu bolile eradicate : da, unele au fost eradicate si au aparut altele si mai ucigatoare !
ca una care mai stiu cite ceva despre bioenergie, am sa compar corpul uman cu bidon si "pacatele " noastre cu rugina care maninca tabla bidonului....degeaba -l sudezi, cirpindu-l sa nu-i fuga energia din el... omul continua sa gindeasca urit si rau si rugina ii gaureste " bidonul" pina nu mai poate fi cirpit !

Ideea ca pacatele singure ar fi capabile sa provoace boli fizice e fundamental gresita. Nu exista pacate care sa provoace tuberculoza, cancer, lepra sau mai stiu eu ce! Spre exemplu o persoana sanatoasa nu se poate imbolnavi de tuberculoza decat daca se infecteaza cu bacilul Koch si daca bacilul respectiv gaseste conditii favorabile de inmultire in corpul persoanei respective. Deci cauza inbolnavirii e microbul respectiv nu vreun pacat mai mult sau mai putin inchipuit.

P.S.: Pentru cei care se bat in citate din Biblie eu am o propunere. Se ia o bilbie ortodoxa si una mai putin ortodoxa si se lasa in ploaie. Dupa un timp (cateva luni) se revine sa se vada care a avut mai multa protectie divina (sau o hartie de calitate mai buna).

Pagini: << 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: