Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 00:52
Hounen Festivalul Fertilitatii, Komaki, Japonia Cultul fertilitatii si al penisului exista in Asia centrala si de Est preistoric, influentand religiile pre-Budista si pre-Shinto. In cea ce priveste festivalul din Komaki, pastrat pana astazi, nimeni nu poate spune de cand exista. Festivalul se desfasoara pe 15 martie, incepand cu ora 14. 'Figura' centrala este binenteles un penis, lung de aproximativ 3 metri si cantarind in jur de 280kg. P.S. Sper sa nu am probleme la liceu ....sa mi se permita si mie sa pun un obiect de cult alaturi de icoana
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 00:53
Min, Zeul Egiptean Min, zeul Egiptean al fertilitatii este ilustrat tinand in cu mana stanga falusul, iar cu mana dreapta ridicata un instrument agricol de treierat. Perioada de crestere a 'popularitatii' acestui a fost 2500BC, iar in Era Kingdom (1550BC) era figura centrala in Ceremoniile de Incoronare a noilor Faraoni.
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 00:55
Trasnetul Inflacarat Drukpa Kunley a fost un calagur budist in secolul XVI si a trait unde astazi este tara Bhutan. Era cunoscut in special sub numele de 'Nebunul Divin'. Si-a petrecut viata calatorind, dupa ce a devenit calugar in tinerete, impartasind cat mai multor tinere intelepciunea si iluminarea sa. Acesta le promitea si le arata calea spre Nirvana prin folosirea 'Trasnetului Inflacarat'(penisul) aflat in posesia lui. Devenit faimos, ajunsese sa fie cautat de femei sau cel putin sa se arate disponibile in preajma lui. In schimbul iluminarii spirituale cerea a fi platit in bere. Intre si in timpul deflorarilor, Kunley le sfatuia cum sa-si balanseze Karma si cum sa acceada starea de Budha(iluminarea). Kunley provaduia extazul sexual si betia, sustinand ca aceasta este cea mai buna cale de a transcede iluzia universului material spre devenirea unul cu sine.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 00:57
Cele de mai sus au fost scrise in cartile sfinte inca inainte de a se fabrica biblia......Par a fi mai credibile , se refera la ceva cunoscut si usor de demonstrat....Mai ca iti vine sa te lasi de crestinism....
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 01:05
De la: _galina_, la data 2011-07-13 23:11:57Mai mult sau mai putin conteaza varsta atunci cand tratezi un subiect in mod serios. Greseala a fost a mea ca nu am revenit imediat la datele personale. Acum sunt corecte. Cred ca e bine sa stim si cam pe unde ne aflam pe coordonata propriului timp pentru a evalua o gandire, indiferent despre ce este vorba. Experienta, invatatura, trairea reala ne consolideaza felul de a percepe fenomene, de a crede in ceva palpabil sau numai descris de altii!, etc. Ceea ce scriu eu nu este in interesul celorlalti de a-si schimba un crez, o parere pe care si-o cimenteaza din experiente proprii. Totusi revin la tema din titlu: Dupa ce am inchis calculatorul am primit un telefon de la o persoana foarte draga mie si mi-a confirmat un experment programat. M-am bucurat pentru ca iata, ceea ce mi se intampla imi confirma credinta in existenta unui Dumnezeu care ma iubeste si caruia nu-i cer nimic in plus in afara de ce obtin singura pentru ca stiu ca e tot de Acolo! Asta sunt, nu mai revin asupra subiectului decat sa scriu ca am stat mai demult in coma profunda si nu am vazut nici luminita de la capatul tunelului, nici Eden si nici macar negru inaintea ochilor! Absolut nimic! Numai acele pendulei mi-au sugerat scurgerea timpului cam 40 de minute. De aceea am sustinut (parerea proprie) ca nu exista nimic dupa ultima respiratie. Moartea de fapt se identifica prin pierderea suflului ultim cand dispare si sufletul. Daca analizam cuvantul suflet descoperim ca el exista atata timp cat respiram. Eu cred ca ceva-ceva asemanator dvs am trait si eu acum 4 ani de la care mi se trage afectiunea care ma supara astazi (paralizie totala pe partea dreapta a corpului - scriu la calculator numai cu stanga, eu fiind "dreptaci") dar in acesti 4 ani ca nimeni nu stie cu adevarat prin ce trece un om daca nu trece prin ceva asemanator cu cel in cauza, asa ca am postat ca stiu ... "ceva-ceva". In cazul meu am fost in Reanimare cam 10-14 zile dupa care am reinceput "incet-incet" (cu ajutorul nepretuit al sotiei) sa revin la viata (mi-am revenit cat de cat abia dupa 2 luni si sa zicem total de-abia dupa jumatate de an). Am avut sansa ca in momentul "caderii" mele vorbeam la telefon cu fratele meu mai mic (a murit de un an - era ziua mea de nastere) care vazand ca nu-i mai raspund a luat un taxi si a venit la mine (toti membrii familiei mele erau plecati din localitate) si a chemat Salvarea. Am ajuns in cele 3 ore fatidice (dupa care ai (ne)sansa sa mori sau sa ramai o simpla ... "leguma" (adica un adevarat ... "balast" pt familie). Diferenta dintre noi doi este dupa mine ca pt dvs a fost un "semn" a lui Dumnezeu (pe care il "simtiti" ca pe o entitate "energetica"), iar eu ... "inca il mai caut" (desi nu am fost ... comunist, pe vremea ... trecuta). Dar totusi nu-mi plac unii tineri de astazi (indiferent ca au 15 sau 30-35 de ani) care se "bat cu caramida in piept" si care fac afirmatii denigratoare despre diferite Religii, unde doar au citit (ca pe o poveste) Biblia (Sfanta Scriptura) in cel mai bun caz, dar sustin pareri date de catre altii (acestia avand scopuri "bine definite"). Daca-i contrazici si le ceri sa vina cu date concrete care sa le sustina afirmatia, ei ajung (in lipsa unui vocabular civilizat) sa ajunga la "expresii triviale" cu scopul nemarturisit ca "ti-au inchis gura". Ei sunt de principiul "cine nu-i cu mine, inseamna ca este impotriva mea" ! De, "Garda de Fier" trebuia sa lase urmasi, dupa cum se vede ! Dar aceea macar credeau in ... Dumnezeu , chiar daca nu ii respectau "Preceptele" ! |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 01:17
Azi o sa va povestesc si eu despre mitul lui Buda....ceva mai spre dimineata....ca de cel al lui dumnezeu m-am cam saturat....... POATE VA SPUN CATE CEVA SI DE HORUS...MARDUK SI MITRA....MITURI CARE AU STAT LA BAZA MITULUI LUI ISUS......
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 01:19
BEI ! SA NU VA LUATI DE DUMNEZEII MEI CA VA IA MAMA
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 01:59
Bei ! Asta e singurul topic XXX - EL ?
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 09:32
De la: eugenb, la data 2011-07-14 01:05:28De la: _galina_, la data 2011-07-13 23:11:57Mai mult sau mai putin conteaza varsta atunci cand tratezi un subiect in mod serios. Greseala a fost a mea ca nu am revenit imediat la datele personale. Acum sunt corecte. Cred ca e bine sa stim si cam pe unde ne aflam pe coordonata propriului timp pentru a evalua o gandire, indiferent despre ce este vorba. Experienta, invatatura, trairea reala ne consolideaza felul de a percepe fenomene, de a crede in ceva palpabil sau numai descris de altii!, etc. Ceea ce scriu eu nu este in interesul celorlalti de a-si schimba un crez, o parere pe care si-o cimenteaza din experiente proprii. Totusi revin la tema din titlu: Dupa ce am inchis calculatorul am primit un telefon de la o persoana foarte draga mie si mi-a confirmat un experment programat. M-am bucurat pentru ca iata, ceea ce mi se intampla imi confirma credinta in existenta unui Dumnezeu care ma iubeste si caruia nu-i cer nimic in plus in afara de ce obtin singura pentru ca stiu ca e tot de Acolo! Asta sunt, nu mai revin asupra subiectului decat sa scriu ca am stat mai demult in coma profunda si nu am vazut nici luminita de la capatul tunelului, nici Eden si nici macar negru inaintea ochilor! Absolut nimic! Numai acele pendulei mi-au sugerat scurgerea timpului cam 40 de minute. De aceea am sustinut (parerea proprie) ca nu exista nimic dupa ultima respiratie. Moartea de fapt se identifica prin pierderea suflului ultim cand dispare si sufletul. Daca analizam cuvantul suflet descoperim ca el exista atata timp cat respiram. Am scris ca nu voi mai reveni aici pentru ca ce am avut de spus privitor la titlul topicului, am epuizat punctul meu de vedere. Dar, iata, ca fiind atat de atent la ceea ce am scris mi-ati raspuns detaliat cu intamplarea din viata personala, motiv care ma obliga sa va raspund. Va doresc in continuare sa va pastrati credinta asa cum o percepeti si sunt sigura ca acel Dumnezeu ne va ajuta pe toti in masura rascumpararii greselilor neintentionate indiferent ca sunt fapte, ganduri sau expresii scrise sau rostite. Multa sanatate si numai bine! G.
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 10:21
Azi o sa va povestesc si eu despre mitul lui Buda....ceva mai spre dimineata....ca de cel al lui dumnezeu m-am cam saturat.......
POATE VA SPUN CATE CEVA SI DE HORUS...MARDUK SI MITRA....MITURI CARE AU STAT LA BAZA MITULUI LUI ISUS.... ---------------------- Karpov este bine ca citesti despre acesti zei in care ajunsesera sa creada oamenii in loc sa creada in Dumnezeu care a creat si oamenii si zeii.Dumnezeu este peste acesti zei.Numai lui Dumnezeu i se cuvine inchinare,lauda,slava,putere,tarie,binecuvantari in veci Amin pentru ca El este creatorul tuturor cele vazute si cele nevazute.Din momentul in care Dumnezeu ni se face cunoscut,nu ne mai putem intoarce la zei care sant oameni ca si noi.Este un verset Biblic care spune"Blestemat cel ce se increde in om".Paralel cu invataturile tale despre acesti zei,studiaza cu atentie si Biblia si atunci vei intelege cat de mare este bunatatea lui Dumnezeu,prin planul sau de mantuire a omului cazut in pacate,in faradelege,in moarte.Nimeni in afara de El nu te poate scapa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 10:22
Azi o sa va povestesc si eu despre mitul lui Buda....ceva mai spre dimineata....ca de cel al lui dumnezeu m-am cam saturat.......
POATE VA SPUN CATE CEVA SI DE HORUS...MARDUK SI MITRA....MITURI CARE AU STAT LA BAZA MITULUI LUI ISUS.... ---------------------- Karpov este bine ca citesti despre acesti zei in care ajunsesera sa creada oamenii in loc sa creada in Dumnezeu care a creat si oamenii si zeii.Dumnezeu este peste acesti zei.Numai lui Dumnezeu i se cuvine inchinare,lauda,slava,putere,tarie,binecuvantari in veci Amin pentru ca El este creatorul tuturor cele vazute si cele nevazute.Din momentul in care Dumnezeu ni se face cunoscut,nu ne mai putem intoarce la zei care sant oameni ca si noi.Este un verset Biblic care spune"Blestemat cel ce se increde in om".Paralel cu invataturile tale despre acesti zei,studiaza cu atentie si Biblia si atunci vei intelege cat de mare este bunatatea lui Dumnezeu,prin planul sau de mantuire a omului cazut in pacate,in faradelege,in moarte.Nimeni in afara de El nu te poate scapa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 10:53
De la: gabigabi, la data 2011-07-13 19:07:48De la: Sil100, la data 2011-07-13 18:38:15De la: gabigabi, la data 2011-07-13 17:34:01maaaaama, cite pcte comune are ateismul cu comunismul, doar trebuie sa vrei sa vezi : Gabi, daca voiai sa faci o comparatie intre comunism si religie ar fi mers cat de cat analogia, dar nu m-am prins care e implicarea ateismului in toata aceasta poveste. Comunistii s-au folosit de tot felul de unelte pentru a-si atinge scopurile printre care si atesimul. Dar pe cand comunismul este o ideologie ateismul nu e. Am mai spus-o si ma vad nevoit sa repet: singurul lucru pe care il au in comun toti atei e lipsa de credinta intr-o divinitate. Ateismul nu poate inlocui o alta credinta pentru ca nu e o credinta (nu te lasa pacalita de terminatia cuvintelor ateISM, respectiv crestinISM). Apropo, daca spui despre cineva ca nu are o minte mobila, deschisa sau oricum vrei tu sa-i zici asta nu inlocuieste lipsa de argumente. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 11:15
De la: 9am121159, la data 2011-07-14 10:22:24Azi o sa va povestesc si eu despre mitul lui Buda....ceva mai spre dimineata....ca de cel al lui dumnezeu m-am cam saturat....... Imi spui si mie de unde puteau sa stie de dumnezeu sumerienii,egiptenii , asirobabilonienii ,cei de prin india si china ? Astia cand se inchinau la zei ....evreii inca nu coborasera din copaci......asa ca nu aveau o biblie la dispozitie..... Mai intai ar trebui citita istoria si dupa aia biblia..... Asa putem sa ne dam seama ca evreii de fapt au luat pasaje din vechile religii....Ca sa nu-i prindem ca au plagiat ....au dat foc la sutele de mii de manuscrise din bibliotecile antice.....Daca dumnezeu exista nu mi se pare logic ca acesta sa astepte aparitia evreilor in istorie pentru a se da in stamba.....Curios este ca altii au gandit inaintea evreilor ca e posibil ca lumea sa fi fost creata. Aia de unde aveau aceasta "informatie" ? Mai logic mi se pare ca aceste mituri sa fi evoluat spre un dumnezeu omnipotent dar cam criminal. Zeii amintiti mai sus nu isi pedepseau creatiile......... Cum poti sa gandesti ca un dumnezeu care este de partea binelui ,pedepseste ? Pai atunci dracu ' ....ce dracu' pazeste ? Pare cam ilogic ....cum de fapt sunt toate religiile....Pai daca exista un dumnezeu al crestinilor .....de ce mai e nevoie de ortodoxism,catolicism,evanghelisti,anglicani,penticostali,adventisti ? Ceva scartie.....Eu cred ca e vorba de fapt despre o lupta pentru putere si racolare de enoriasi....E nevoie de enoriasi pentru a sustine aceasta mare inselatorie ....numita religie crestina....... Nu poti fi atat de ilogic incat sa crezi ca singura religie valabila este cea a natiei in care te-ai nascut. Asta inseamna superficialitate ,poate altul este adevarul....necautandu-l ...poate ca te indrepti spre pacat .....
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 11:47
KARPOV a scris,
.si ne lasam manipulati de niste mascarici imbracati ca niste clovni..... ------------------------ Evrei 11/1ªi credinþa este o încredere neclintitã în lucrurile nãdãjduite, o puternicã încredinþare despre lucrurile care nu se vãd. 2Pentru cã prin aceasta, cei din vechime au cãpãtat o bunã mãrturie. 3Prin credinþã pricepem cã lumea a fost fãcutã prin Cuvântul lui Dumnezeu, aºa cã tot ce se vede n-a fost fãcut din lucruri care se vãd. 4Prin credinþã a adus Abel lui Dumnezeu o jertfã mai bunã decât Cain. Prin ea a cãpãtat el mãrturia cã este neprihãnit, cãci Dumnezeu a primit darurile lui. ªi prin ea vorbeºte el încã, mãcar cã este mort. 5Prin credinþã a fost mutat Enoh de pe pãmânt, ca sã nu vadã moartea. ªi n-a mai fost gãsit, pentru cã Dumnezeu îl mutase. Cãci înainte de mutarea lui, primise mãrturia cã este plãcut lui Dumnezeu. 6ªi fãrã credinþã este cu neputinþã sã fim plãcuþi Lui! Cãci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sã creadã cã El este, ºi cã rãsplãteºte pe cei ce-L cautã. Ti-am scris aceste versete ca sa vezi ca nu scrie niciunde sa credem in clovni si ai dreptate sant destui.Totusi numai din biserici putem lua hrana spirituala,asa cum din magazine luam ce ne trebuie.Este adevarat ca in zilele noastre sant foarte multe biserici,dar numai una este adevarata si trebuie sa o cautam singuri cu Biblia studiata.Este o alegere de buna voie,dupa incredintarea pe care o avem la ce biserica sa mergem.Gresala multora este ca atunci cand merg la biserica privesc la oameni ,in loc sa priveasca la Dumnezeu si la Domnul Isus pe care ni l-a dat ca pilda,singurul nevinovat,neprihanit,nemuritor,singura noastra scapare din mocirla pacatului si a morti.Daca nu ne supunem lui Dumnezeu care lucreaza cu noi prin Cuvantul scris si prin Biserica cea adevarata ne numim razvratiti si razvratirea este un pacat,si darea de mita este un pacat(am vazut ca ai scris undeva ca nu este pacat).Biserica cea adevarata dupa Biblie trebuie sa aibe toate cele 10 porunci si credinta lui Isus.Bisericile care nu au toate poruncile si credintalui Isus sant biserici ratacite si nelegiuite.Deaceia vedeti atatea contraziceri intre crestini bisericilor,pentru ca unii sant adevarati si altii sant falsi.Si prin aceasta se cunosc cei falsi nu au: Apocalipsa 14/12Aici este rãbdarea sfinþilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu ºi credinþa lui Isus. Acestia sant adevarati sfinti,nu cei facuti de oameni in biserici nelegiuite.Iata ce spune Domnul Isus despre nelegiuiti: Matei 7/21Nu oriºicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împãrãþia cerurilor, ci cel ce face voia Tatãlui Meu care este în ceruri. 22Mulþi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tãu? N-am scos noi draci în Numele Tãu? ªi n-am fãcut noi multe minuni în Numele Tãu?" 23Atunci le voi spune curat: "Niciodatã nu v-am cunoscut; depãrtaþi-vã de la Mine, voi toþi care lucraþi fãrãdelege." Si tocmai acesti oameni care stau in biserici nelegiuite contrazic mai tare pe adevarati crestini ca sa tina oamenii in minciuna si moarte vesnica.Dumnezeu ne sfatuieste "Cercetati voi singuri care este adevarul"Ti-am scris cam mult dar tu esti baiat inteligent si intelegi,chiar daca deocamdata nu crezi......credinta va veni caci este un dar de la Dumnezeu,pe care-l primesti dupa ce cauti pe Dumnezeu cu tyoata inima.Multa pace. |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 12:04
De la: eugenb, la data 2011-07-13 21:49:37De la: Sil100, la data 2011-07-13 10:08:55Aruncati-va, va rog, un ochi peste relatarea despre potop. Din cate imi amintesc eu Noe trebuia sa ia cu el 7 perechi de animale curate si cate una din cele necurate... Nu-mi este clar cum se face distintia intre aceste categori, dar oricum am da-o tot se ajunge la un numar imens de animale. Incepe sa devina o discutie constructiva si ma bucur ca ati adus in discutie termeni tehnici (cubajul de aer necesar oamenilor si animalelor). Poate ca am gresit cu numarul de specii bune, dar asta nu simplifica foarte mult problema pentru ca oricum nu stim care e criteriul de departajare pentru animalele curate si cele necurate. Poate ca erau doar vreo 10 animale domesticite si considerate curate (e doar o estimare) asta n-ar fi prea mult fie ca e vorba de o pereche, fie de 7. Problema e cu toate celelalte animale. Tot raman foarte multe. Cat priveste numarul de animale existente pe vreme lui Noe raspunsul e simplu potrivit Bibliei. D-zeu a facut o singura data animalele, iar daca evolutionismul nu e recunoscut de Biblie (deci fara transformari) nu ne ramane decat sa consideram ca numarul de animale de pe timpul lui Noe e acelasi cu numarul de animale din ziua de azi minus cele care au disparut intre timp. Acum provocarea e sa calculam cam cate perechi de animale ar fi putut incapea in arca lui Noe (niste dimensiuni sunt date pe acolo) si daca arca se dovedesete a nu fi foarte incapatoare eu zic sa abandonam cu totul povestea potopului sau cel mult s-o luam ca pe o alegorie. P.S.: Ar mai fi probleme delicate de dezbatut cum ar fi daca o specie se poate reface pornind de la o singura pereche (problema consangvinitatii) sau daca Noe a calatorit pe tot globul pentru a plasa animalelele care sunt acum endemice la locul lor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 12:10
Arca lui Noe este o figura de stil.
N-au fost imbarcate animale pe nici o nava ... Potopul este si el figurativ ... De cel real a scapat cel care a crezut si care si-a luat masuri pentru supravietuire. Daca a putut. Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
racukoto 209 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 12:23
Poate ca arca a fost o nava ..ultra dotata si speciile, toate , au fost numai....ADN... pentru ...clonare si atunci se clarifica si volumul de aer si locul acupat in "araca"...si multe altele, dar ramane neelucidat fenomenul.....CINE ESTE DUMNEZEU ?.
Este persoana descrisa de blblie sau este ceva.....mai altfel, ceva mai parope de Enstein, Pasvlov, Curie, adica mai aproape de ....omul de stiinta care are posibilitati ...tehnoligice , cu ( pardon ) care poate crea o....lume...presarata pe o planeta, numira PAMANT Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 12:32
POATE VA SPUN CATE CEVA SI DE HORUS...MARDUK SI MITRA....MITURI CARE AU STAT LA BAZA MITULUI LUI ISUS.... ---------------------- Karpov este bine ca citesti despre acesti zei in care ajunsesera sa creada oamenii in loc sa creada in Dumnezeu care a creat si oamenii si zeii.Dumnezeu este peste acesti zei.Numai lui Dumnezeu i se cuvine inchinare,lauda,slava,putere,tarie,binecuvantari in veci Amin pentru ca El este creatorul tuturor cele vazute si cele nevazute.Din momentul in care Dumnezeu ni se face cunoscut,nu ne mai putem intoarce la zei care sant oameni ca si noi.Este un verset Biblic care spune"Blestemat cel ce se increde in om".Paralel cu invataturile tale despre acesti zei,studiaza cu atentie si Biblia si atunci vei intelege cat de mare este bunatatea lui Dumnezeu,prin planul sau de mantuire a omului cazut in pacate,in faradelege,in moarte.Nimeni in afara de El nu te poate scapa. -------------- Imi spui si mie de unde puteau sa stie de dumnezeu sumerienii,egiptenii , asirobabilonienii ,cei de prin india si china ? Astia cand se inchinau la zei ... ---------------- Dumnezeu stie totul despre toate popoarele si despre fiecare om in parte.Dumnezeu le-a incurcat limbile cand au construit turnul babel. ------------- .evreii inca nu coborasera din copaci......asa ca nu aveau o biblie la dispozitie..... Mai intai ar trebui citita istoria si dupa aia biblia..... Asa putem sa ne dam seama ca evreii de fapt au luat pasaje din vechile religii....Ca sa nu-i prindem ca au plagiat ....au dat foc la sutele de mii de manuscrise din bibliotecile antice.....Daca dumnezeu exista nu mi se pare logic ca acesta sa astepte aparitia evreilor in istorie pentru a se da in stamba..... -------------- Dumnezeu a vazut ca popoarele cazusera in paganitate prin zeii in care credeau.Atunci a chemat pe Avram din paganitate ca sa-Si faca un popor care sa-L asculte si care sa fie pilda tuturor popoarelor.Dar se vede treaba ca omul este mai cazut decat animalele ,fata de credinta in Creiator.Este adevarat ca din poporul Evreu,multi au crezut in Dumnezeu mai ales pentru semnele si minunile pe care le-a facut pentru ei,dar majoritate au cazut in nelegiuire,iar Dumnezeu i-a imprastiat printre neamurile nelegiuite unde era locul lor.Dumnezeu nu poate suporta pacatul sau nelegiuirea deaceia ti se pare tie rau,El doreste sa-L ascultam.Cei nelegiuiti nu sant ai lui,ei au alti dumnezei stapani ai nelegiuiri,acestia sant -------------- Curios este ca altii au gandit inaintea evreilor ca e posibil ca lumea sa fi fost creata. Aia de unde aveau aceasta "informatie" ? Mai logic mi se pare ca aceste mituri sa fi evoluat spre un dumnezeu omnipotent dar cam criminal. Zeii amintiti mai sus nu isi pedepseau creatiile......... Cum poti sa gandesti ca un dumnezeu care este de partea binelui ,pedepseste ? Pai atunci dracu ' ....ce dracu' pazeste ? ------------ Karpov,oamenii din toate timpurile si din toate popoarele au fost interesati de credinta in Dumnezeu,dar pentru faptul ca nu-l vedeau isi faceau dumnezeii lor facuti de maini omenesti care nu sant adevarati,deaceia a intervenit Dumnezeu dorind sa creeze un popor ca pilda,dar s-a dovedit in final un popor neascultator.Atunci Dumnezeu ne-a Trimis pe Domnul Isus care este chiar Cuvantul Sau si care era dumnezeu din vesnicie.Domnul Isus a reusit sa pazeasca poruncile lui Dumnezeu invingand pe diavol si moartea.El este pilda noastra,deaceia daca un crestin vrea sa biruiasca trebuie sa pazeasca si sa implineasca cele 10 porunci ca si Domnul Isus daca vrea viata vesnica si un loc in Imparatia lui Dumnezeu.Deci Dumnezeu prin Cuvantul scris si prin Domnul Isus ne-a spus tot ce avem de facut.Cine vrea asculta si biruieste cine nu piere.Dumnezeu ne da aceiasi sansa la toti,dar nu este El vinovat daca oamenii aleg pe diavol si nelegiuirea. ------------- Pare cam ilogic ....cum de fapt sunt toate religiile....Pai daca exista un dumnezeu al crestinilor .....de ce mai e nevoie de ortodoxism,catolicism,evanghelisti,anglicani,penticostali,adventisti ? Ceva scartie.....Eu cred ca e vorba de fapt despre o lupta pentru putere si racolare de enoriasi....E nevoie de enoriasi pentru a sustine aceasta mare inselatorie ....numita religie crestina....... Nu poti fi atat de ilogic incat sa crezi ca singura religie valabila este cea a natiei in care te-ai nascut. Asta inseamna superficialitate ,poate altul este adevarul....necautandu-l ...poate ca te indrepti spre pacat ..... ------ Ai perfecta dreptate,Dumnezeu trebuie cautat si se va lasa gasit daca-L vei cauta cu toata inima,dar ne atentioneaza sa avem grija sa nu cautam un interes al nostru ca atunci nu santem ai lui.Unii il vor pe Dumnezeu,dar vor si nelegiuirea adica sa se inchine la lemne,la zei,la oase moarte,sa pazeasca alta zi de odihna in locul Sambetei stabilita de El,sa preacurveasca,sa ucida,sa fure,sa minta,sa pofteasca ce nu este al lor,sa necinsteasca parintii.........Deci documenteaza-te,dar trebuie sa ajungi la o concluzie,si precun bisericile din vechime s-au dus prin venirea Domnului trebuie sa-ti alegi o biserica.Important este ca acea biserica sa aibe pe adevaratul Dumnezeu ca sa ai parte de mostenirea promisa de El.Multa pace si lumina divina( nu de lumanare) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 12:54
Incepe sa devina o discutie constructiva si ma bucur ca ati adus in discutie termeni tehnici (cubajul de aer necesar oamenilor si animalelor). Poate ca am gresit cu numarul de specii bune, dar asta nu simplifica foarte mult problema pentru ca oricum nu stim care e criteriul de departajare pentru animalele curate si cele necurate. Poate ca erau doar vreo 10 animale domesticite si considerate curate (e doar o estimare) asta n-ar fi prea mult fie ca e vorba de o pereche, fie de 7. Problema e cu toate celelalte animale. Tot raman foarte multe.
Cat priveste numarul de animale existente pe vreme lui Noe raspunsul e simplu potrivit Bibliei. D-zeu a facut o singura data animalele, iar daca evolutionismul nu e recunoscut de Biblie (deci fara transformari) nu ne ramane decat sa consideram ca numarul de animale de pe timpul lui Noe e acelasi cu numarul de animale din ziua de azi minus cele care au disparut intre timp. Acum provocarea e sa calculam cam cate perechi de animale ar fi putut incapea in arca lui Noe (niste dimensiuni sunt date pe acolo) si daca arca se dovedesete a nu fi foarte incapatoare eu zic sa abandonam cu totul povestea potopului sau cel mult s-o luam ca pe o alegorie. P.S.: Ar mai fi probleme delicate de dezbatut cum ar fi daca o specie se poate reface pornind de la o singura pereche (problema consangvinitatii) sau daca Noe a calatorit pe tot globul pentru a plasa animalelele care sunt acum endemice la locul lor. --------- Genesa 7/1Domnul a zis lui Noe: "Intrã în corabie, tu ºi toatã casa ta; cãci te-am vãzut fãrã prihanã înaintea Mea în neamul acesta de oameni. 2Ia cu tine câte ºapte perechi din toate dobitoacele curate, câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã; 3ºi câte ºapte perechi de asemenea, din pãsãrile cerului, câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã, pentru ca sã le þii vie sãmânþa pe toatã faþa pãmântului. 4Cãci dupã ºapte zile, voi face sã ploaie pe pãmânt patruzeci de zile ºi patruzeci de nopþi; ºi voi ºterge astfel de pe faþa pãmântului toate fãpturile pe care le-am fãcut." 5Noe a fãcut tot ce-i poruncise Domnul. 6Noe era de ºase sute de ani, când a venit potopul pe pãmânt. 7ªi Noe a intrat în corabie cu fiii sãi, cu nevasta sa ºi cu nevestele fiilor sãi, din pricina apelor potopului. 8Din dobitoacele curate ºi din dobitoacele necurate, din pãsãri ºi din tot ce se târãºte pe pãmânt, 9au intrat în corabie la Noe, douã câte douã, câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã, aºa cum poruncise Dumnezeu lui Noe. Genesa 7/13În aceeaºi zi au intrat în corabie: Noe, Sem, Ham ºi Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe ºi cele trei neveste ale fiilor lui cu ei: 14ei, ºi toate fiarele câmpului, dupã soiul lor, toate vitele dupã soiul lor, toate târâtoarele care se târãsc pe pãmânt dupã soiul lor, toate pãsãrile dupã soiul lor, toate pãsãrelele, tot ce are aripi. 15Au intrat în corabie la Noe, douã câte douã, din orice fãpturã care are suflare de viaþã. 16Cele care au intrat, erau câte o parte bãrbãteascã ºi câte o parte femeiascã, din orice fãpturã, dupã cum poruncise Dumnezeu lui Noe. Apoi Domnul a închis uºa dupã el. 17Potopul a fost patruzeci de zile pe pãmânt. Apele au crescut ºi au ridicat corabia, ºi ea s-a înãlþat deasupra pãmântului. 18Apele au ajuns mari ºi au crescut foarte mult pe pãmânt, ºi corabia plutea pe deasupra apelor. 19Apele au ajuns din ce în ce mai mari ºi toþi munþii înalþi, care sunt sub cerul întreg, au fost acoperiþi. 20Cu cincisprezece coþi s-au înãlþat apele deasupra munþilor, care au fost acoperiþi. 21ªi a pierit orice fãpturã care se miºca pe pãmânt, atât pãsãrile cât ºi vitele ºi fiarele, tot ce se târa pe pãmânt, ºi toþi oamenii. 22Tot ce rãsufla, tot ce avea suflare de duh de viaþã în nãri, tot ce era pe pãmântul uscat, a murit. 23Toate fãpturile care erau pe faþa pãmântului au fost nimicite, de la om pânã la vite, pânã la târâtoare ºi pânã la pãsãrile cerului: au fost nimicite de pe pãmânt. N-a rãmas decât Noe ºi ce era cu el în corabie. 24Apele au fost mari pe pãmânt o sutã cincizeci de zile. Ca sa stiti despre ce discutati. Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 14:01
De la: eugenb, la data 2011-07-13 23:07:05De la: _KARPOV, la data 2011-07-13 22:19:53 Eu am ales pentru a intra la liceu o optiune din 400 si am nimerit unde mi-am dorit ....singurul liceu unde se invata japoneza intensiv Liceul Ion Creanga ? oau ! acolo am invatat si eu si, in 1962 cind am intrat in liceu, cursurile se faceau Chiar in incinta Seminarului ....eh, ce clasire, ce sali de clasa, ce profesori exceptionali , ce curte imensa si ce livada minunata avea...si ce gutui gaaaalbene , imense, dulci si parfumate ....ce amintiri dulci si inmiresmate am de acolo ! eugenb, de intrat pe topicul asta am intrat mai demult, dar m-am cam lasat pagubasa ,caci a propavadui in desert....ca si pe celalalt topic....nu-i de mine : nu mai am chiar asa de multa rabdare si, oricum, eu nu-s nici cal nici magar pe subiectul asta, avind o alta abordare in care Dumnezeu poate avea 1001 de nume....El este UNIC ....suntem Creeatia lui si toate - TOATE - religiile si filozofiile Lumii Vorbesc despre El, UNICUL , chiar daca perceptia despre EL a fost diferita in functie de epoca si civilizatia respectiva ! |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 15:28
De la: Silviu, la data 2011-07-14 12:10:31Arca lui Noe este o figura de stil. Sper ca intelegi ce implica concluzia ta... Daca arca lui Noe e o figura de stil atunci si alte evenimente relatate pe acolo (si inspirate tot de divinitate) ar putea fi tot "figuri de stil". Intrebarea care se pune e cum diferentiem care evenimente sunt reale si care sunt figuri de stil. Apoi, mai ramane ceva dupa ce inlaturam toate figurile de stil din Biblie? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 15:37
De la: Sil100, la data 2011-07-14 15:28:19De la: Silviu, la data 2011-07-14 12:10:31Arca lui Noe este o figura de stil. da, ar putea ramine ideea ca EI ne Insotesc in evolutia noastra inca de la inceput ar mai putea sa ne duca gindul si la "experimentul Terra" ,cum ca suntem niste clone .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 16:03
De la: Sil100, la data 2011-07-14 12:04:05De la: eugenb, la data 2011-07-13 21:49:37De la: Sil100, la data 2011-07-13 10:08:55Aruncati-va, va rog, un ochi peste relatarea despre potop. Din cate imi amintesc eu Noe trebuia sa ia cu el 7 perechi de animale curate si cate una din cele necurate... Nu-mi este clar cum se face distintia intre aceste categori, dar oricum am da-o tot se ajunge la un numar imens de animale. Problema e alta....Cum le-a lamurit pe bacterii sa-l urmeze ? Cum a reusit sa le "vada" ,o fi imprumutat un microscop de la cel de sus ? De bacterii , microbi ,virusi ....biblia nu pomeneste ....De ce nu le-a spus dumnezeu de existenta lor....de ce nu le-a spus isus ? De ce nu ne-a dat isus leacul cu ... antibioticele....ar fi fost salvate sute de milioane de vieti....Multi au murit aiurea de ciuma,holera sau gripa....Eu cred ca isus habar n-avea pe ce lume traieste ....cred ca nici tatal lui ....duhu' ....nu stia....doar managerul general stia....Dar cine o fi managerul general ? Asa ca povestea cu Noe e cusuta tot cu ata ....e pentru mintea copiilor de gradinita !
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 16:12
Daca voi luati mot-a-mot povestea potopul......
O fi fost ceva, dar arca e demonstrat ca nu putea fi construita. Poate or fi fost luate animale de pe pamint, inainte, de alte fiinte. Asta e posibil. O corabie de lemn, de asemenea marime nu e posibil sa fie construita. Potopul in sine e posibil sa aduca doar cam 40 m inaltime de apa. Din atmosfera. Atit poate intra in 90 km de atmosfera. Si acum se produc ploi de 32 m, in 5 luni, la poalele Himalayei. Restul poate fi de la o cometa de apa dezintegrata. Dar si aceea ar fi trebuit sa fie cit un planetoid. Imposibil sa nu provoace distrugerea suprafetei total. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 16:29
ai devenit obsedat de chestia asta ! nu esti cam tinar ptr. astfel de obsesii ?
si asa, ca chestie, cu potop sau fara potop, virusii si tot ce-ai pomenit tu existau si exista si nu trebuie sa-i pui in sticluta ca sa iei cu tine, ca oricum coabitezi cu ei !
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 16:35
Acum aveti grija ...virusilor
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 16:48
De la: _KARPOV, la data 2011-07-14 16:03:47De la: Sil100, la data 2011-07-14 12:04:05De la: eugenb, la data 2011-07-13 21:49:37De la: Sil100, la data 2011-07-13 10:08:55Aruncati-va, va rog, un ochi peste relatarea despre potop. Din cate imi amintesc eu Noe trebuia sa ia cu el 7 perechi de animale curate si cate una din cele necurate... Nu-mi este clar cum se face distintia intre aceste categori, dar oricum am da-o tot se ajunge la un numar imens de animale. Pentru mine e clar ca relatarea potopului nu e decat o poveste ca multe altele din "cartea sfanta". Ceea ce speram si cred ca am reusit, era sa le dau si altora o tema de reflectie. Dupa parerea mea Biblia e presarata cu tot felul de "teste de credinta" pentru credinciosi. E nevoie sa-i "testezi" cumva pe acestia ca sa vezi cu cine ai de-a face. Daca sunt suficient de creduli pentru a digera pe nemestecate tot felul de "povesti nemuritoare" atunci poti sa faci cam tot ce vrei cu ei. De exemplu sa-i trimiti sa omoare niste oameni de alta credinta "pentru ca asa vrea D-zeu", sa voteze un anumit candidat politic "placut Domnului" sau sa dea bani pentru "catedrala mantuirii". Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 16:56
deci sintem incercati?
Si cei ce incearca, cine ii incearca? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

noastra inca de la inceput