Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 3 Octombrie 2012, ora 23:42
ptr. blonde, suficient addenndum-ul
Addendum:
Imagineaza-ti ca: sumele pe care le incaseaza religiile pentru a-si intretine existenta-la nivel global_ ar fi alocate cercetarii : fundamentale, aplicate, etc. din absolut toate domeniile pe care omul le considera vitale.
Imagineaza-ti aceste sumea locate cercetarii pentru realizarea unui sistem informatizato-robotizat perfect realizabil capacitat sa realizeze productii abundente de bunuri necesare individului uman pentru ca el sa fie exclus din campul muncii fizice, rezervandu-si-o doar campul muncii creationist- intelectuala.
poezii !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16238 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 3 Octombrie 2012, ora 23:46
De la: 9am_761, la data 2012-10-03 23:34:47De la: _Ingrid, la data 2012-10-03 23:24:33De la: 9am_761, la data 2012-10-03 23:03:41De la: _Ingrid, la data 2012-10-03 22:17:02De la: 9am_761, la data 2012-10-03 21:30:28...ingrid, n-am de gand sa-ti traduc amestecul de mai jos, tot asa cum nici tu n-ai raspuns transant unei intrebari concrete, insa, ai reusit sa compui un mix socio-comportamental pe care l-ai ridicat la rang de faimoasa acceptiune pragmatica a tangentelor inter-sociale saturate , eventual profund impregnate, de un desuet romantism sentimental -subiectiv evident, pe care il nuantatezi pe alocuri c-un procent de perfidie direct proportional avantajului pe care si-l insuseste pacificatorul interconfesional, sau socionegociatorul cointresat.
...trotileno, gableando, bagati-va si voi retina-n text, poa´ va repozitionati meterezele metempsihotice din care va duelati contodent.
"Flen flyys
...un Cleric plictisit
Gata am prins ideea: puriceii salta veseli in timp ce taurasul Ferdinand miroase floarea
Mersi de supraapreciere, care-i intrebarea concreta?Asta?
,,...si atunci, cum poti respecta ceva de care nu esti convinsa, sau pe cineva care isi argumenteaza valorile in care crede ,dar in care tu nu crezi, convinsa fiind ca, sunt un summum de idei si valorri absurde insotite de argumentatii puerile, irelevante, egale cu 0 in ceea ce te priveste/privesc ?"
Am raspuns, dar mai incerc o data.
Valoarea argumentelor e diferita pentru fiecare persoana.
Intelegem asta cand e vorba de femei, de exemplu: tu cazi lesinat pe loc daca iti falfaie din gene Jennifer Aniston. Mie mi se pare o proasta insipida. Orice mi-ai spune despre ea ar fi ,,argumentatii puerile, irelevante, egale cu 0 in ceea ce ma priveste"
Dar nu pe parerea ta despre Jennifer Aniston se bazeaza respectul meu pentru tine, ci pe alte calitati pe care le apreciez. N-ai decat sa ai damblaua asta, pentru ca ai calitati care sunt importante pentru mine si pentru care te respect.
In alta ordine de idei consider un lucru bun faptul ca oamenii au un sprijin moral in credinta, daca ar fi sa-mi suflec manecile ca sa deretic un pic spre binele omenirii, m-as apuca de combaterea credintei numai dupa ce as fi rezolvat cu criminalitatea, betia si altee care afecteaza si pe cei din jur nu numai propriul cuget.
...a-a !...n-a fost o supraAPRECIERE , posibil si-o subevaluare disimulata, totusi, in ce consta valoarea unui argument intr-o speta religioasa si- intr-un oarecare context dat ? Transfera aceste argumente religiose vreo valoare, realist determinata, care sa posede capabilitarea, rational-relationala, de-a influenta variabilele de referinta ale functiei continuu evolutioniste?
Vrei sa stopezi criminalitatea,etc.?
...impune,exigent, respectarea normei !
Doresti sa stopezi diferitele conflicte ?
...supune dogmele, normelor!
Á propos, acel sprijin moral pe care religiile il ofera credinciosilor, nu cumva este intr-un conflict evident cu acea etica umanista real-rationala ? ...mmmm!?
Asa zic si eu, apropo de crimnalitate si conflicte..si? ti se pare ca s-a rezolvat sau e pe cale?
N-am vorbit nici un moment despre religii si preoti, e cu totul alt subiect
"In alta ordine de idei consider un lucru bun faptul ca oamenii au un sprijin moral in credinta, daca ar fi sa-mi suflec manecile ca sa deretic un pic spre binele omenirii, m-as apuca de combaterea credintei numai dupa ce as fi rezolvat cu criminalitatea, betia si altee care afecteaza si pe cei din jur nu numai propriul cuget."
deductiv, conotativ, subinteles.....hmmm ! o clatesti , sau o scalzi ?
Le consider lucruri diferite: religia este un mijloc de manipulare a maselor, iar credinta omului este o stare a lui, poate fi alimentata de biserica sau nu.
Dupa cum m-ai intrebat la inceputul discutiei, daca sunt crestina in adevaratul sens al cuvantului, cred ca foarte foarte putini pot raspunde corect, afirmativ.
Pentru ca asta ar insemna sa crezi in Dumnezeu, sa marturisesti, sa mergi la biserica la toate slujbele si sa aplici toate regulile religioase.
Eu am relaxat notiunea si m-am referit la respectul pe care il am pentru crezul omului, asta insemnand ca daca ma imprietenesc cu un japonez ii respect si credinta lui si am grija sa nu ii aduc atingere, desi habar n-am in ce cred japonezii. Crezi ca astfel impiedic evolutia omeninii?
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
Fosta membra 9am.ro
4095 mesaje
|
Postat pe: 3 Octombrie 2012, ora 23:51
De la: 9am_761, la data 2012-10-03 23:42:30ptr. blonde, suficient addenndum-ul
Addendum:
Imagineaza-ti ca: sumele pe care le incaseaza religiile pentru a-si intretine existenta-la nivel global_ ar fi alocate cercetarii : fundamentale, aplicate, etc. din absolut toate domeniile pe care omul le considera vitale.
Imagineaza-ti aceste sumea locate cercetarii pentru realizarea unui sistem informatizato-robotizat perfect realizabil capacitat sa realizeze productii abundente de bunuri necesare individului uman pentru ca el sa fie exclus din campul muncii fizice, rezervandu-si-o doar campul muncii creationist- intelectuala.
poezii ! cu alte cuvinte...
nu dati banii pe prostii
faceti poze la copii....
sau poezii la sotii
Bine, bine, dar pana la urma, unde se duc banii aia?.... ca ceva se cumpara cu ei...galeti , fasole, carnati, sepcute, umbrelute....
Raporteaza abuz de limbaj
|
Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 3 Octombrie 2012, ora 23:53
...n-o clatesti si nici n-o scalzi, dar o mocirlesti nonsalant evitand evidentele. ok. nu insist, disconfortul (...) ar putea deveni, stanjenitor.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16238 mesaje
|
Postat pe: 3 Octombrie 2012, ora 23:56
De la: 9am_761, la data 2012-10-03 23:53:11...n-o clatesti si nici n-o scalzi, dar o mocirlesti nonsalant evitand evidentele. ok. nu insist, disconfortul (...) ar putea deveni, stanjenitor.
Cred ca vorbim in planuri diferite, eu vorbesc de relatiile interumane, tu de evolutia umanitatii
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:04
De la: _Ingrid, la data 2012-10-03 08:57:16De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 08:46:50De la: nastasemihail, la data 2012-10-03 00:01:14Daca Isus a fost o fiinta mult superioara, el trebuia sa arate ca moartea poate fi invinsa, si sa-i invete si pe oameni asta. Nu a putut face asa, fiindca el nu se putea salva decit pe el....cu ajutorul executiei. Asta e esentialul. Si inca nu am expus ideea.
Pe un blog nu e expun, ca imi atrag ura celor cu religia.
Probabil ca trebuie sa mai astept sa se mai limpezeasca apele in domeniu.
Teoria inchegata e scrisa pe acest forum de vreo 2 ori. Parca pe ....despre orice....
si tu, Nu impui altora ce crezi tu ? sa spuna si sa creada asa cum vezi tu ? altfel de ce-ai scrie, nu ca sa-i Convingi pe ceilalti de cum vezi tu lucrurile ?
da' cum nu-ti dai seama ca suntem la fel ? cum ?
Isus a aratat ca moartea poate fi invinsa: " cu moartea pe moarte calcind " se cinta la INVIERE, piatra de temelie a acestei religii ce ne spune ca Moartea nu-i definitiva ! ....ca tu nu crezi si nu intelegi, asta-i altceva....cu totul altceva si e DREPTUL tau sa crezi sau sa nu crezi....am spus asta de 1 milion de ori !
daca pot sa te conving, bine, daca nu, iarasi bine , asa cum si tu incerci sa ma convingi ca nu-i asa !
Mie mi se pare foarte interesanta ideea lui Mihai si vad ca nu incearca sa convinga pe nimeni, chiar e destul de retinut in expunerea ei
Am expus-o cu lux de amanunte, si eu cred in ea. Na....crezutul.
E din ceea ce stie toata lumea, si s-a inchegat in ceva cu mult mai pragmatic, si mai apropiat de natura omului, a viului.
Adica tine cont ca viul evolueaza si traieste prin....egoism. Ceva mai putin prin altruism.
Cam asta e ideea. El s-a folosit de executie, cu toate ca putea scapa f usor. Era un om cu capacitati f mari. Dar avea nevoie de acele date sociale.
Inca nu am spus.
Si nu impun la nimeni ideile mele.
Daca sint logice si chiar pica pe niste adevaruri, ce au fost ignorate, se impun. Nu le impun eu.
Cind umbli pe linga adevar, e posibil sa fii ilogic.
Inca nu am repetat ideea respectiva despre el.. Si nu stiu daca o mai repet. E cam prea revolutionara.
Daca o spune altcineva, caut prin urma si o arat atunci.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
4095 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:04
De la: 9am_761, la data 2012-10-03 23:53:11...n-o clatesti si nici n-o scalzi, dar o mocirlesti nonsalant evitand evidentele. ok. nu insist, disconfortul (...) ar putea deveni, stanjenitor.
eu inteleg perfect ce spune Ingrid... Eu sunt crestin-ortodox....dar respect optiunea unui musulman, sau a unui ateu, chiar daca nu reusesc sa-l conving ca eu am dreptate...si nici el sa ma convinga pe mine
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:06
De la: 9am_761, la data 2012-10-03 09:46:53Ingrid, tu esti credinciosa , in adevaratul sens al termenului ?
Cum poti afirma ca este interesanta o pura si absurda speculatie ipotetica de un subiectivism evident?
Karpov, intr-adevar, dumnezeu nu exista, dar nici tu nu mai esti cel ce ai fost din momentul in care ai gandit si produs afirmatia si pana-n momentul in care ai terminat s-o caligrafiezi si transmiti virtual.
argument:
Mr. Karpov, garantarea evolutiei universale in spatiu-timp rezulta cert din acea minima perioada Planck si principiul incertitudinii al lui Heisenberg.
tu, fiind o entitate evolutiv-spatiala intr-un timp limitat de propriul metabolism
Nici nu stii despre ce vorbesc,ea isi aduce aminte.
Si te pronunti pe nu stiu ce subiectiviism. Nu vorbeam de Dumnezeu.
Si nu stiu cine esti, si de fapt nu ma intereseaza.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:07
De la: syster_daniela, la data 2012-10-03 23:51:16De la: 9am_761, la data 2012-10-03 23:42:30ptr. blonde, suficient addenndum-ul
Addendum:
poezii ! cu alte cuvinte...
nu dati banii pe prostii
faceti poze la copii....
sau poezii la sotii
Bine, bine, dar pana la urma, unde se duc banii aia?.... ca ceva se cumpara cu ei...galeti , fasole, carnati, sepcute, umbrelute....
...o groaza de fraieriti finanteaza confortul existential al unei multimi parazite, ....sintetizand-sintetic, ptr.blonde hoax
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:13
De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 10:02:49De la: _Ingrid, la data 2012-10-03 08:57:16De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 08:46:50De la: nastasemihail, la data 2012-10-03 00:01:14Daca Isus a fost o fiinta mult superioara, el trebuia sa arate ca moartea poate fi invinsa, si sa-i invete si pe oameni asta. Nu a putut face asa, fiindca el nu se putea salva decit pe el....cu ajutorul executiei. Asta e esentialul. Si inca nu am expus ideea.
Teoria inchegata e scrisa pe acest forum de vreo 2 ori. Parca pe ....despre orice....
si tu, Nu impui altora ce crezi tu ? sa spuna si sa creada asa cum vezi tu ? altfel de ce-ai scrie, nu ca sa-i Convingi pe ceilalti de cum vezi tu lucrurile ?
Isus a aratat ca moartea poate fi invinsa: " cu moartea pe moarte calcind " se cinta la INVIERE, piatra de temelie a acestei religii ce ne spune ca Moartea nu-i definitiva ! ....ca tu nu crezi si nu intelegi, asta-i altceva....cu totul altceva si e DREPTUL tau sa crezi sau sa nu crezi....am spus asta de 1 milion de ori !
daca pot sa te conving, bine, daca nu, iarasi bine , asa cum si tu incerci sa ma convingi ca nu-i asa !
Mie mi se pare foarte interesanta ideea lui Mihai si vad ca nu incearca sa convinga pe nimeni, chiar e destul de retinut in expunerea ei
Ingriduto, cine cineva isi expune ideile aici si si-le sustine cu tarie, inseamna ca vrea sa convinga de adevarul sustinut de el ! despre asta spun : ca e Incorect sa-l acuzi pe un altul de ceva ce insuti tu, faci , repetind cu obstinatie cum vor altii sa-si impuna ideile ! ideile NU se pot impune cu forta, altora, Aici , unde fiecare citeste sau nu ; ignora sau combate, venind cu contra-argumente !
cum ar arata un topic in care unu' zice Ceva si toti ceilalti spun : da ! asa e ! bravo ! bine zis ! felicitari ! s.m.d cind cineva pretinde asa ceva, plingindu-se ca i se IMPUNE o alta parere , atunci sa se astepte ca topicul deschis de el sa nu aibe " clienti " si sa se mire ca nu-i bagat in seama , caci participarea pe orice tema ,inseamna A COMENTA acel subiect , pro sau contra !
Donsoara....nu am spus nimic.
Si tu ma contrazici inainte de a spune ceva concret despre acea teorie.
Deci iti exprimi clar dorinta sa nu fim de acord in nici un fel cu ce spun unii pe aici, ca sa ce?
sa fie razboi verbal? Asta reiese.
Sau sa impui tu ce? Contraziceri sau ce?
DECI NU AM EXPUS IN NICI UN FEL....ACUM ACEA TEORIE. Acum 2-3 ani, da.
Dar e pe aici, nu-ti face griji ca se pierde. Si in capul meu.
Nu a combatut-o decit Ioana. Si parca Adipopa, credea ca il atac pe el. A luat-o ca pe ceva personal.
Deci cine pune pumnul in gura altora? Pai tocmai tu, fiindca eu vin cu ceva ce inca nu am expus, si tu ma contrazici preventiv, sa nu vorbeasca si asta PE AICI, CA IMI STRICA MAUSUL.
E cu lux de amanunte in privinta sustinerii. Dar nu o expun. E posibil cam deloc. Sint lamurit.
|
Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:19
De la: nastasemihail, la data 2012-10-04 00:06:43De la: 9am_761, la data 2012-10-03 09:46:53Ingrid, tu esti credinciosa , in adevaratul sens al termenului ?
Cum poti afirma ca este interesanta o pura si absurda speculatie ipotetica de un subiectivism evident?
Karpov, intr-adevar, dumnezeu nu exista, dar nici tu nu mai esti cel ce ai fost din momentul in care ai gandit si produs afirmatia si pana-n momentul in care ai terminat s-o caligrafiezi si transmiti virtual.
argument:
Mr. Karpov, garantarea evolutiei universale in spatiu-timp rezulta cert din acea minima perioada Planck si principiul incertitudinii al lui Heisenberg.
tu, fiind o entitate evolutiv-spatiala intr-un timp limitat de propriul metabolism
Si nu stiu cine esti, si de fapt nu ma intereseaza.
...
|
Fosta membra 9am.ro
4095 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:22
De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:07:08
...o groaza de fraieriti finanteaza confortul existential al unei multimi parazite, ....sintetizand-sintetic, ptr.blonde hoax
hoax?....iar vorbesti pe mesopotameste...
ca si agentiile, ca si FNI, ca si taxa de drum, ca si taxa de pod, taxa de fum, taxa de scrum, taxa de deget in nas.... Pe astea nu sare nimeni.... Eu sunt deacord ca biserica profita de prostime, dar credinta e una si biserica si clerul e alta.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:27
De la: ana__totir, la data 2012-10-03 12:54:00De la: nastasemihail, la data 2012-10-03 00:13:23Ptr mine notiunea a crede in Dumnezeu nu are sens, fiindca am depasit-o de mult. Tocmai prin cunoastere.
Cind unul se roaga sa nu se intimple ceva rau, iar eu stiu cum sa ma feresc de acel rau, sau fenomen ce nu imi convine, nu am cum sa cred. Fiindca aplic cu cea mai mare viteza ce stiu.
Dar....exista situatii cind trebuie sa ccepti acea parte rea.....ptr calire.
Deci nu se cere o credinta sau nu stiu ce ruga.
Un exemplu, as putea gasi oricind.
Raportarea aceasta la Dumnezeu tine mai degraba de necunoasterea unei situatii, si implicatiile ei.
Cum ar fi intrarea intr-o regiune virgina. Nici nu mai sint.
Mihai foarte frumos :
1-pt ca ai ,,curajul,, sa spui ( ai vazut ce ciomege are Gabi pregatite pt asa ceva ,sta cu ele dupa usa)
2.-esti destul de curajos daca tu iti asumi propriul tau destin farasa dai vina pe cineva anume.
3-gasesc ca iti trebuie o doza mare de maturitate pt asta
4.-ca sa nu zic si inteligenta
Fiindca vad ca intelegi ce spun, repet ce am mai spus referitor la credinte. Nu imi apartine in totalitate, eu am dezvoltat aceasta evolutie.
Exista la oameni.
Credinta in orice, zei, amulete, etc.
Credinta in Dumnezeu, ca zeitate unica.
Cunoasterea, obtinuta prin invatatura. Marea majoritate a oamenilor in acest stadiu sint...care sint.
Cunoasterea totala, holistica. Teribila ca manifestari, si benefica daca ai stapinire de sine.
Se incearca inlocuirea acestei cunoasteri holistice, instantanee, cu bazele de date pe internet. Nu stiu daca sint atit de eficiente.
Reintoarcerea la o raportare divina, cunoscind cauzalitatea si avind posibilitatea de creatie de pe alte trepte. Aici ar fi mai multe de spus, dar ma abtin.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:33
De la: syster_daniela, la data 2012-10-04 00:04:51De la: 9am_761, la data 2012-10-03 23:53:11...n-o clatesti si nici n-o scalzi, dar o mocirlesti nonsalant evitand evidentele. ok. nu insist, disconfortul (...) ar putea deveni, stanjenitor.
eu inteleg perfect ce spune Ingrid... Eu sunt crestin-ortodox....dar respect optiunea unui musulman, sau a unui ateu, chiar daca nu reusesc sa-l conving ca eu am dreptate...si nici el sa ma convinga pe mine
Ingrid e musulmana?
|
Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 00:46
De la: syster_daniela, la data 2012-10-04 00:22:00De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:07:08
Eu sunt deacord ca biserica profita de prostime, dar credinta e una si biserica si clerul e alta.
...`ai nu ma-nnebuni , ce spui frantz, ca s-ar face unii fara ceilalti , de unde systero jeppuri, chiolhane si chilabale clericale, catedrale, manastirii, biserici, si-alte alea-d´alelalte daca unii nu s-ar lasa prostiti iar ceilalti n-ar avea studii universitare pentru a invata cum sa-i prosteasca mai bine?
systero, spitalele si scolile ti-au fost inchisse, dar firmele funebre ale clericilor prospera, cimitirele solicita alocarea de spatii suplimentare, incinerarile decedatilor au fost afurisite, taxe si impozitenu platesc, inclusiv impozitarea salariului nu doresvsa-l mai plateasca, dar revendica sute de mii de hectare silvice si agricole, detin carciumi, hoteluri, moteluri , baruri si discoteci, etc. as continua, dar m-a cuprins o imensa greata si-o infinita lehamite
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 01:11
Si UE de ce nu intervine in cazul asta?
Ei interzic la fel, cresterea nivelului de trai al populatiei.
Cit de curind le va pare rau de aceasta politica de mentinere a nivelului de trai al rominilor la un nivel f scazut.
Fiindca exista un curent antiue, cu care eu nu sint de acord, f puternic.
|
Fosta membra 9am.ro
2146 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 01:12
De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:46:08De la: syster_daniela, la data 2012-10-04 00:22:00De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:07:08
Eu sunt deacord ca biserica profita de prostime, dar credinta e una si biserica si clerul e alta.
...`ai nu ma-nnebuni , ce spui frantz, ca s-ar face unii fara ceilalti , de unde systero jeppuri, chiolhane si chilabale clericale, catedrale, manastirii, biserici, si-alte alea-d´alelalte daca unii nu s-ar lasa prostiti iar ceilalti n-ar avea studii universitare pentru a invata cum sa-i prosteasca mai bine?
systero, spitalele si scolile ti-au fost inchisse, dar firmele funebre ale clericilor prospera, cimitirele solicita alocarea de spatii suplimentare, incinerarile decedatilor au fost afurisite, taxe si impozitenu platesc, inclusiv impozitarea salariului nu doresvsa-l mai plateasca, dar revendica sute de mii de hectare silvice si agricole, detin carciumi, hoteluri, moteluri , baruri si discoteci, etc. as continua, dar m-a cuprins o imensa greata si-o infinita lehamite
Vezi ca mai spunea unu'p'aici ca a atins apogeul lehamitei!!  Cu infinitu'io nu ma pricep  daca e de bine sau de rau!
originala ...nu-mi plac copiile .
|
Fosta membra 9am.ro
293 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 01:20
De la: ana__totir, la data 2012-10-04 01:12:22 Cu infinitu'io nu ma pricep daca e de bine sau de rau!
..asimptotic in ambele situatii.
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 08:12
De la: Yorick, la data 2012-10-03 23:23:27De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 08:36:47
'neata, Yorick ! eu nu aveam nicio nedumerire, caci uite-te sus pe postarea de inceput, unde am facut afirmatia ca tu esti ATEU si de aici a inceput discutia !
sigur ca nu vreau sa pun etichete ; sigur ca ar trebui sa dau mai multe explicatii, dar si de le-as STII pe toate, atunci as fi Mafalda si iar mi-ati reprosa "ca le stiu eu pe toate", ori asa am si spus : ca Nu le stiu dar, pe de alta parte : tu nu stii cine-i forta Creeatoare ? nu stii cum totul in Univers a pornit de la un Punct - CENTRUL ala catre care tindem- un punct in extensie ce a dat nastere a tot ceea ce spunem Univers , inclusiv Terra si Viata de pe ea ? ba cred ca stii si atunci, de ce s-o iau de la-nceput cu explicatiile ?
Crede-ma, nu esti in pericol sa-ti reprosez ca "le stii pe toate".
Dar , ca sa iti raspund la intrebare : nu, nu stiu "cine" e forta creatoare. De fapt intrebarea ta e confuza, deoarece folosesti cuvantul "cine" care deja implica o persoana. Ori asta e o eroare de logica.
Ar trebui mai intai sa justifici de ce folosesti acest "cine" . Pe urma s-ar putea sa iti dai seama de confuzia pe care o faci.
Daca se desprinde o piatra din versantul unui munte si o ia la vale , intrebarea corecta nu este "cine a aruncat cu piatra". Intrebarea corecta este "ce s-a intamplat cu piatra?". Si raspunsul ar putea fi : procesul de eroziune sub influenta vantului, ploii , diferentelor de temperatura etc. a dus la desprinderea pietrei din munte , iar gravitatia si obstacolele intalnite au contribuit la traiectoria pietrei.
Desigur , exista si situatii cand cineva realmente arunca cu piatra. Dar in acele situatii , pentru a folosi in mod justificat cuvantul "cine" , e necesar sa detinem date suplimentare. Spre exemplu sa observam pe acel cineva , facand acel gest. Sau sa gasim piatra scrijelita cu inscriptia: "Gigel a aruncat aceasta piatra la data de.." . Sau sa observam o traiectorie nefireasca a pietrei, in conditii naturale. (spre exemplu o piatra care o ia in sus. Trebuie sa existe o forta aplicata , care sa invinga gravitatia in acest caz).
Dar ceea ce descrii tu , si anume "totul in Univers a pornit de la un punct.." este inscris in ceea ce stim despre natura. Nu exista loc pentru "cine". Decat daca aduci date suplimentare...
bine, m-ai convins : tu nu o sa-mi faci reprosul respectiv, dar altii mi l-au facut !
si, iar m-ai ingropat in logica ta ....
si, asa am si spus : daca inlocuiesti cuvintul Natura care a dat nastere la tot ce vedem sau nu vedem , cu Dumnezeu , ajungi la disputa Evolutionism vs. Creationism !
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 08:26
De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:46:08De la: syster_daniela, la data 2012-10-04 00:22:00De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:07:08
Mytcoras, am trait cu toti intr-un sistem comunist - ateist- materialist-stiintific si ce ? Nu exista un grup minoritar intretinut bine de fraierii atei ? nu existau avantaje ptr. cei ce ne conduceau, vile de protocol, chiolhanuri sau ptr. cei ce-i serveau , care primeau produse de la gospodaria de partid, in timp ce boborul edificat- educat si eliberat de dogme religioase ,statea la cozi interminabile ?
ce vreau sa spun ? ca de nu-i una, e alta si ca intotdeauna se vor gasi unii mai daastepti care-i incaleca pe cei multi , vinzindu-le himere !
|
Fosta membra 9am.ro
1431 mesaje
Oras: Sinaia
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 11:16
De la: gabigabi2, la data 2012-10-04 08:26:06De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:46:08De la: syster_daniela, la data 2012-10-04 00:22:00De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:07:08
Mytcoras, am trait cu toti intr-un sistem comunist - ateist- materialist-stiintific si ce ? Nu exista un grup minoritar intretinut bine de fraierii atei ? nu existau avantaje ptr. cei ce ne conduceau, vile de protocol, chiolhanuri sau ptr. cei ce-i serveau , care primeau produse de la gospodaria de partid, in timp ce boborul edificat- educat si eliberat de dogme religioase ,statea la cozi interminabile ?
ce vreau sa spun ? ca de nu-i una, e alta si ca intotdeauna se vor gasi unii mai daastepti care-i incaleca pe cei multi , vinzindu-le himere !
Care atei ,bre....? Ca dupa revolutie erau peste 90% orto-doxi  si restul alte religii. S-ar parea ca acei comunisti tot de catre crestini au fost ajutati,crestinii au fost securisti,informatori,turnatori ,calai,membri de partid-ateu, au fost si secretari de partid si propagandisti.
9
|
Fosta membra 9am.ro
4095 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 11:29
De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:46:08
si fabricile au fost inchise, dar au rasarit zeci de hypermarketuri...........
daca eu cred in Dumnezeu, nu inseamna ca dau bani la biserici. Am cumparat uneori cate-o carticica, sau o lumanare, dar nu din banii mei isi fac ei hoteluri. Cat despre impozite, aici e greseala alesilor nostri, ca au dat o lege nejustificata. O activitate nonprofit nu se impoziteaza....dar daca productia patronata de biserica scoate profit, e de bun simt sa fie inregistrata la fisc. La fel si activitatea "vrajitoarelor" a manelistilor, a prostitutiei, etc...
Discutia a divagat...
Eu zic sa revenim la Dumnezeu, cel despre care se spune ca a creat lumea. Orice lucru sau fiinta este facut de cineva, sau ceva. Si cu asta cred ca toata lumea este de acord.
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 14:05
De la: The_Mummy, la data 2012-10-04 11:16:08De la: gabigabi2, la data 2012-10-04 08:26:06De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:46:08De la: syster_daniela, la data 2012-10-04 00:22:00De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:07:08
Care atei ,bre....? Ca dupa revolutie erau peste 90% orto-doxi si restul alte religii. S-ar parea ca acei comunisti tot de catre crestini au fost ajutati,crestinii au fost securisti,informatori,turnatori ,calai,membri de partid-ateu, au fost si secretari de partid si propagandisti.
9
mumy, toti ne-am nascut asa si asa am fost botezati: in ritul crestin- ortodox.....dar eu spuneam despre altceva si ori te faci ca nu pricepi, ori chiar nu pricepi ? de ce oare ?
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 14:24
De la: nastasemihail, la data 2012-10-04 00:13:21De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 10:02:49De la: _Ingrid, la data 2012-10-03 08:57:16De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 08:46:50De la: nastasemihail, la data 2012-10-03 00:01:14Daca Isus a fost o fiinta mult superioara, el trebuia sa arate ca moartea poate fi invinsa, si sa-i invete si pe oameni asta. Nu a putut face asa, fiindca el nu se putea salva decit pe el....cu ajutorul executiei. Asta e esentialul. Si inca nu am expus ideea.
Ingriduto, cine cineva isi expune ideile aici si si-le sustine cu tarie, inseamna ca vrea sa convinga de adevarul sustinut de el ! despre asta spun : ca e Incorect sa-l acuzi pe un altul de ceva ce insuti tu, faci , repetind cu obstinatie cum vor altii sa-si impuna ideile ! ideile NU se pot impune cu forta, altora, Aici , unde fiecare citeste sau nu ; ignora sau combate, venind cu contra-argumente !
cum ar arata un topic in care unu' zice Ceva si toti ceilalti spun : da ! asa e ! bravo ! bine zis ! felicitari ! s.m.d cind cineva pretinde asa ceva, plingindu-se ca i se IMPUNE o alta parere , atunci sa se astepte ca topicul deschis de el sa nu aibe " clienti " si sa se mire ca nu-i bagat in seama , caci participarea pe orice tema ,inseamna A COMENTA acel subiect , pro sau contra !
Deci iti exprimi clar dorinta sa nu fim de acord in nici un fel cu ce spun unii pe aici, ca sa ce?
Nu a combatut-o decit Ioana. Si parca Adipopa, credea ca il atac pe el. A luat-o ca pe ceva personal.
Deci cine pune pumnul in gura altora? Pai tocmai tu, fiindca eu vin cu ceva ce inca nu am expus, si tu ma contrazici preventiv, sa nu vorbeasca si asta PE AICI, CA IMI STRICA MAUSUL.
E cu lux de amanunte in privinta sustinerii. Dar nu o expun. E posibil cam deloc. Sint lamurit.
ca de obicei, sibilinic ! tu ai ceva in gindul tau ,dar nu-l spui , in schimb ai impresia ca te contrazic....e tare rau asta ! Dumnezeu sa te-nteleaga, ca eu nu reusesc !
P.S
aaaaa, ai spus ca NU exista Altruism ? asa ai spus ?  dar in dec. 89 de ce oare am iesit in strada, stiind foarte bine ce ni se poate intimpla si totusi, am iesit riscind totul : si libertate si viata !? eu una am gindit atunci ca pot sa-mi dau viata ptr. ca fiul meu si alti fii si fiice sa traiasca altfel !
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 14:56
De la: syster_daniela, la data 2012-10-04 11:29:08De la: 9am_761, la data 2012-10-04 00:46:08
si fabricile au fost inchise, dar au rasarit zeci de hypermarketuri...........
daca eu cred in Dumnezeu, nu inseamna ca dau bani la biserici. Am cumparat uneori cate-o carticica, sau o lumanare, dar nu din banii mei isi fac ei hoteluri. Cat despre impozite, aici e greseala alesilor nostri, ca au dat o lege nejustificata. O activitate nonprofit nu se impoziteaza....dar daca productia patronata de biserica scoate profit, e de bun simt sa fie inregistrata la fisc. La fel si activitatea "vrajitoarelor" a manelistilor, a prostitutiei, etc...
Discutia a divagat...
Eu zic sa revenim la Dumnezeu, cel despre care se spune ca a creat lumea. Orice lucru sau fiinta este facut de cineva, sau ceva. Si cu asta cred ca toata lumea este de acord.
Fabricile s-au inchis si au aparut buticuri. Au ras buticurile si au aparut hipertmarketurile. Cam asta a fost ordinea.
Si acum dupa doar 8-9 ani de hiper, 2000-2008-2009, hiperurile au vinzare mica. Au avut scadere si 90 %, la unele game de prduse. Criza.
Cine stia stia ce se intimpla cind se exagereaza si iti elimini rivalul ptr a putea exista tu.
Exagerat cu prea multe hiper. Eliminat buticuri si intreprinderi ptr a putea exista hiperurile.
Si asta se putea deduce din niste analize economice. Nu raportare la al de sus.
Scaderea veniturilor in regiunea unde vrei sa vinzi te falimenteaza si pe tine care faci loby ptr desfiintarea surselor de venit celor la care le vinzi.
Acum urmeaza desfiintarea sistemului energetic. Cred ca e clar ce se va intimpla...dependenta de energia din exterior.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 14:59
De la: gabigabi2, la data 2012-10-04 14:24:07De la: nastasemihail, la data 2012-10-04 00:13:21De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 10:02:49De la: _Ingrid, la data 2012-10-03 08:57:16De la: gabigabi2, la data 2012-10-03 08:46:50De la: nastasemihail, la data 2012-10-03 00:01:14Daca Isus a fost o fiinta mult superioara, el trebuia sa arate ca moartea poate fi invinsa, si sa-i invete si pe oameni asta. Nu a putut face asa, fiindca el nu se putea salva decit pe el....cu ajutorul executiei. Asta e esentialul. Si inca nu am expus ideea.
ca de obicei, sibilinic ! tu ai ceva in gindul tau ,dar nu-l spui , in schimb ai impresia ca te contrazic....e tare rau asta ! Dumnezeu sa te-nteleaga, ca eu nu reusesc !
P.S
aaaaa, ai spus ca NU exista Altruism ? asa ai spus ? dar in dec. 89 de ce oare am iesit in strada, stiind foarte bine ce ni se poate intimpla si totusi, am iesit riscind totul : si libertate si viata !? eu una am gindit atunci ca pot sa-mi dau viata ptr. ca fiul meu si alti fii si fiice sa traiasca altfel !
Acum oamenii sint platiti ptr munca lor. Cine face munca gratis e luat drept prost.....deocamdata.
|
gabigabi2
33366 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 15:08
hai, mai Mihaile, ce legatura are raspunsul tau cu SACRIFICIUL facut de ISUS din ALTRUISM si iubire de oameni, ca doar TU ai spus ca Nu exista altruism si nu crezi in el , cu atit mai putin in motivatia lui ? ei, zau ca ma exaspereaza stilul asta de dialog al surzilor si orbilor !
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 15:17
Societatea impune lipsa de altruism. Ajuta tu un om aflat la anaghie, si toata lumea se uita la cei 2 ca la spectacol. Nimeni nu ajuta, sa nu se sifoneze. Am observat asta chiar la revolutie. Unii au dat semnalul ca e pericol f mare, si altii stateau pe bara si se uitau, cum eventual respectivii fac sacrificiul suprem. sa le fie lor bine. Si a cam fost asa.
Altruismul apare spontan si dispare in egoismul general.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 15:36
|
symy1
4661 mesaje
Oras: Zalau
|
Postat pe: 4 Octombrie 2012, ora 16:07
De la: nastasemihail, la data 2012-10-04 15:17:36Societatea impune lipsa de altruism. Ajuta tu un om aflat la anaghie, si toata lumea se uita la cei 2 ca la spectacol. Nimeni nu ajuta, sa nu se sifoneze. Am observat asta chiar la revolutie. Unii au dat semnalul ca e pericol f mare, si altii stateau pe bara si se uitau, cum eventual respectivii fac sacrificiul suprem. sa le fie lor bine. Si a cam fost asa.
Altruismul apare spontan si dispare in egoismul general.
 Cred ca exagerezi;In comunitatea din care fac parte(fara sa pun membrii familiei,inclusiv neamurile)nici macar UNUL dintre ei ,NU a ramas fara paine pe masa;medicamente;bani(pentru cei in somaj;vaduve;bolnavi)...Mihai,mai sunt inca oameni cu suflet,care dau din putinul lor.  ...
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
|