back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist

Pagini: << 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 15:09

De la: coradu, la data 2012-01-02 19:07:10tuturor va doresc sa aveti un an nou plin de momente frumoase!

Daniela
Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 16:47

‎"In viata, sint doar doua lucruri pentru care trebuie sa-ti faci griji: daca esti sanatos sau bolnav. Daca esti sanatos, n-ai de ce sa-ti faci griji. Dar daca esti bolnav, sint doar doua lucruri pentru care trebuie sa-ti faci griji: daca te faci bine sau daca mori. Daca te faci bine n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca mori, sint doar doua lucruri pentru care trebuie sa-ti faci griji: daca mergi in Rai sau in Iad. Daca mergi in Rai, n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca mergi in Iad... o sa fii asa de ocupat in a da mina cu toti prietenii tai, ca n-o sa ai vreme sa-ti faci griji!’

Raporteaza abuz de limbaj
coradu

3399 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 17:27

Un preot se despartea de parohia sa dupa multi ani de slujire.
Pe langa masa de adio, enoriasii s-au gandit sa-i faca si un cadou. Ca peste tot, a fost invitat si un politician sa spuna cateva cuvinte si sa-i inmaneze cadoul. Dar ca toti politicienii, a intarziat, si atunci parintele s-a gandit sa umple timpul cu un discurs:
- Prima mea impresie despre parohia aceasta mi-am facut-o cu ocazia primei spovedanii. M-am gandit ca am fost trimis intr-un loc teribil, deoarece primul care s-a spovedit mi-a marturisit ca furase un televizor, ca le-a furat banii parintilor, ca a mai furat si la locul de munca, pe langa faptul ca avea o aventura sexuala cu sotia sefului. In unele ocazii, facea trafic si vanzare de droguri. Si la urma, a zis ca i-a transmis o boala venerica sorei sale. Am ramas inmarmurit. stupefiat. si foarte speriat! Dar, dupa aceea, am cunoscut lume care nu semana deloc cu acest individ. Mai mult, pot sa spun ca a fost o parohie de oameni responsabili, cu valori morale, credinciosi si ca am trait aici ani minunati!

In acest moment, soseste si politicianul, asa ca l-au chemat repede sa ia cuvantul. Dupa ce s-a scuzat pentru intarziere, a inceput astfel:
- Niciodata n-am sa uit cand a venit parintele in parohie. De fapt, am avut onoarea sa fiu primul care s-a spovedit la el.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 20:08

De la: 9am250228, la data 2012-01-04 16:47:54 ‎"In viata, sint doar doua lucruri pentru care trebuie sa-ti faci griji: daca esti sanatos sau bolnav. Daca esti sanatos, n-ai de ce sa-ti faci griji. Dar daca esti bolnav, sint doar doua lucruri pentru care trebuie sa-ti faci griji: daca te faci bine sau daca mori. Daca te faci bine n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca mori, sint doar doua lucruri pentru care trebuie sa-ti faci griji: daca mergi in Rai sau in Iad. Daca mergi in Rai, n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca mergi in Iad... o sa fii asa de ocupat in a da mina cu toti prietenii tai, ca n-o sa ai vreme sa-ti faci griji!’

Mai este si varianta: ca atunci cand vrei sa te faci bine , nic nu mori si nici nu te mai faci bine , pana mori.

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2012, ora 20:42

Intr-o zi un om merge cu masina pe autostrada.La radio apare o stire importanta:
-Un nebun merge pe autostrada 57 invers !!
La care soferul zice:
-Nu unul , sute , sute !!!!!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2012, ora 13:08

11.

Cu povestea mamei , se facuse seara. Vad ca apare si tata din dormitorul lui, cam `sifonat` dar bine dispus. Ma uitam la el sa vad in ce stare e. Ca stiam eu ce stiam. Daca trecuse de faza de sculare , era bine. Daca nu....
- Auzi Fanica , uite ce vrea sa stie Bebi.
- Ce mai vrea sa stie?
- Cica , de ce in certificatul lui e trecut anul 1959, si el s-a nascut in `56?
Vad ca asta il cam puse pe ganduri pe tata. Se schimbase la fata. O vreme nu a comentat nimic. Dupa o vreme se hotara si il aud:
- Hai, Mimi sa-i spunem . Mai bine ii spun eu, decat sa afle de la altii.
Cateva priviri schimbate cu sub inteles intre mama si tata, ma facu sa inteleg. Nu cred ca le faceau prea multa placere sa-mi mai povesteasca si asta.
- Era iarna Ne luase iarna cam de timpuriu. Din octombrie. Era ger si omatul cat casa. Era frig in casa. Nu aveam lemne si bani. Stateam unul in altul ca sa ne incalzim. Ba pe deasupra se imbolnavi, si mama-ta. Cand se mai inzdraveni ea, ma dobora si pe mine. Si se facu spre sfarsitul lui Februarie, cand ne hotararam sa ne luam si noi. Mi-a spus mama-ta : Fanica, daca mai apucam primavara hai sa ne facem acte si sa infiem un copil. Asa ai aparut tu. Da! Esti de la Casa Copilului. Noi nu am avut copii. In timp ce imi spunea toate astea, eu eram cu lacrimi in ochi. Mama facea fete fete, ascultand povestea tatei, dar se mai linistii dupa aia, cand vazu ca tata se limitase la o poveste scurta, si insuficienta pentru mine.
- Asta-i tot?, fac eu nemultunit de sfarsitul povestii. Mai aflasem odata asta, dar nustiu daca fusese rostita, sau nu. Dar probabil ca atunci era prima oara. Ca altfel m-ar fi atentionat. Ca aveau o memorie foarte buna si ei. Nimic nu uitau. Nici ca trebuia sa ma bata, in ziua respectiva. Chiar daca nu gaseau , cautau, si isi dadeau silinta sa cad in `oval` Apropo de armata. Cum spuneam , era mare sarbatoare si pentru mine si pentru ei , ca nu ma cafteau intr-o zi. Ca si se mirau si ei, cum de reusisem sa fiu asa de cuminte. Ca isi faceau si griji dupa aia: Ca nu cumva sunt bolnav? Cu toate incercarile mele de a mai afla si alceva , fuse peste poate. Imi spuneam ca poate nana sau bunica or sa fie mai generosi. Dar aveam sa ma conving cu amaraciune in suflet, ca nici ele nu imi spusesera prea multe. Poate ca acum cand aveam aceasta ocazie, ar fi trebuit sa mai insist, dar teama de bataile lor, ma facu sa devin in continuare prudent. Nu trebuia sa intind prea mult coarda. Poate nici lor si in special tatei , nu-i facea prea multa placere sa mai aminteasca de asta. Cred ca stia el ce stia. Poate avea si motive. De aceia ma faceau sa-mi treaca prin cap tot felul de scenarii, care mai de care mai palpitante , sau dureroase. Cred ca nu aveam sa mai aflu niciodata. Si la urma urmei nustiu daca mai se merita atata osteneala din partea mea. Asa ca odata cu venirea serii cina se desfasura normal si aceiasi, dupa care veni si inevitabil, culcarea. Noaptea trecu foarte greu atunci. Nu mai puteam sa dorm. In spre dimineata atipii si eu, iar cand mama aprinse din nou lumina , care ma orbi pentru un moment, nu-mi credeam ochilor ca se facuse iar dimineata. Parca nici nu ma culcasem. Mai tarziu la scoala, toate se desfasurara aproape normal. Nustiu daca la fel de normal ca acu cu multi ani in urma, cand eram numai eu. Dar pentru ca era Luni , trebuia ca invatatoarea sa ma incalte cu un nou 4, si de data asta, ca nu fusesem atent. Eram asa de adancit in ganduri, ca nici nu mai auzeam ce spunea invatatoarea sau ceilalti colegi pe care ii asculta. Cand mi s-a dat si mie cuvantul :
- Grigoriule spune mai departe!
Normal ca nici nu stiam despre ce e vorba.
- Alta data sa fii mai atent, si nu se lasa pana nu mazgali ceva in catalog, in dreptul meu. Nici nu stiam la ce mi-l pusese. In recreatie aveam sa aflu cand mi-l trecuse si pe graficul de pe perete cu note proaste. Aveam o bulina rosie in dreptul meu. Eu sparsesem gheata. Dupa mine aveau sa mai urmeze si altii. La sfarsitul orelor ma grabesc iar la blocul meu cu pricina. Tutu nu ma mai urma. Profitai, si ma duc singur. Cand ajung acolo spre bucuria mea , ce nu avea sa tina multa vreme, liftul mergea. Ma urc in graba si , imi si faceam ganduri , ca am sa termin cu acest cosmar, si am sa ma trezesc iar langa Palatul de Justitie pe care il stiam de mult, de cand se construise. Dar scurta imi fu bucuria , cand ajunsesem la 5 , trecusem si de el, eram acu si la 10 , si .. nimic ! Nu se intampla nimic. Ies abatut si mai mult in sila , fara sa pricep o iota. Ce se intamplase? De ce nu a mai functionat ca data trecuta? Plin de ganduri ma indreptai , fara sa-mi dau seama in inapoi pe scari. De abia cand mai aveam doua etaje, ma trezii si eu. Le strabatu-i si pe celea, si ma indreptai spre casa. De cum intru mama ma ataca cu o avalansa, de intrebari:
- Ai venit?... Te-a ascultat la ceva?, Ai stiut? ...Ti-a pus nota? Ce iar nu ai stiut?...
Cred ca nici SRI-ul nu era mai bine informat decat mama. Oare de unde le stia ea chiar pe toate? Dar mima mea o facu pe mama sa afle deja unele raspunsuri la intrebarile zilnice ale ei.
- A , deci te-a ascultat , si iar nu ai stiut? Asai?
- Da ! fac eu stins, dar nu ca nu am stiut , ci pentru ca nu am fost atent la ora.
- Poi altadata sa fii mai atent , face ea si isi puse si parafa cu doua palme peste fata mea.
- Ti-a pus 4 , asai?
- Cred ! ...
- Cum adica , `cred`!
- Poi nu mi l-a trecut in carnet....
- Dezbracarea si la lectii. Mananci cand vine tac`tu.
- Si daca el vine... iar diseara ...
- Ce? Se aprinse mama. Mai ai si nasul sa comentezi? Misca la lectii.
Ma apuc mai mult in sila iar de lectii. Acu era mai usor , ca se repetau orele si eram la zi. Dar....
- Ce iar nu stii sa le faci? Ma pandeste mama, vazand ca nu prea ma grabeam sa scriu.
- Ba da ....
- Dupa ce termini de scris te controlez! Si apoi treci la citit ca te ascult.
Vechile ei vorbe. De acu ma si plictiseau. O faceam mai mult ca sa-i fac ei placere, si nici decum ca eram asa de silitor. Ultimile stiri ma descumpanise teribil. Nu mai aveam chef de nimic. Si pe deasupra si liftul ala nenorocit imi facea si el viata grea , si asa amara.
Incerc sa ma concentrez iar la lectii. Dar ce ? parca puteam. Dupa cateva randuri citite , gandul, ma purta iar aiurea. Fapt constatat si de mama , care ma aduse iar in lumea reala, cu un prosop aplicat peste spinarea mea, pe cand se plimba prin casa.
- Ce faci dormi?, de aia zice pe drept invatatoarea ca nu esti atent. Ce ai?
Incerc sa-i fac pe plac mai departe. Cu greu , cand ma asculta reusesc sa trec de `punctajul` ei. Totusi imi da cartea , dar nu inainte de a mai spune sa o citesc inca o data , ca nu este multumita. Cu restul parca merse mai bine. In sfarsit dupa vreo 4 ore reusesc , spre satisfactia mamei, sa termin cu invatatul. Vazand ca nu are de gand sa ma invite la masa, imi fac de lucru sa citesc si alceva.
- Lasa cartea aia, daca ai terminat cu cele de scoala. Treci si ma ajuta! Adu apa, apoi sterge praful.
Imi dadea mereu de treaba, numai ca sa nu ma vada ca fac alceva sau ca eu stau si ea face treaba. Isi aduce apoi aminte ca nu mai are paine si zahar. Asa ca tot pe mine cade pacatul. Dar daca atunci in prima zi, cand de abia ` aterizasem ` iar in viata mea, imi facea placere sa mai `evadez` putin afara, ca sa ma imi fac drum la lift, acu ultima incercare ma abatuse puternic. Si tot nu intelegeam - de ce? Ma supun si ma reped la ` Bucur` ca era mai aproape.
- Vezi painea sa fie proaspata, ca de nu iti dau cu ea in cap, imi aminteste ea la plecare , pe cand eram deja la poarta. `santinela` cand aude incepe sa rada in stilul ei caracteristic.
- Ha..ha.. ha!
Ajung la `Bucur` si iau zahar , dar painea nu era prea pe placul mamei. O iau totusi, cam cu teama.
- Alta mai proaspata nu aveti ? , incerc eu, desi stiam ca la ora aia nu mai primea alta paine. Nici nu am mai ascultat raspunsul vanzatorului. Ies si ajung iar acasa. `santinela` iar la post.
- Sa nu-mi spui ca e si calda , face in zeflemea madam Berdan.
- Cum sa nu , acu a scos-o din cuptor, fac eu ironic.
- Da? Face ea razand iar.
Eu scot zaharul din sacosa si il dau ei in brate. Apoi o iau in viteza si fara sa vada ea , scot painea si o pun in sacosa nostra de paine. Dupa ce ma schimb, ma pun in pat. Ma uit la ceas, si vad ca ar fi ora ca sa vie tata. Se face 4.30, se face 5, tata sa mai vie , pace!
- Pe semne ca iar s-a oprit la ` Meluta` face ea.
Se face 5,30. Se face 6...pe mama nu o mai rabda. Parca statea pe ghimpi. Pana la urma isi calca pe inima si ma trimite inaintea lui la ` Meluta`.
- Si daca nu este acolo? fac eu crezand ca scap.
- Vii intins acasa!
Ma duc la `Meluta` si o singura uitatura pe geam ma convinse ca prezicerile ei se confirmara. Tata era la o masa cu cativa prieteni, si nu dadea semne ca s-ar grabii spre casa. Cum deschid usa , privirea lui fu atrasa de a mea. Il vad ca se schimba la fata.
- Ce ? Iar te-a trimis mata?
- Nu stia unde esti si de ce intarzii, fac eu incercand sa atenuiez momentul vizitei, care nu fusese prea placut din partea tatei. Ma prezinta mai departe la prietenii lui. Ma fac si eu ca sunt incantat , dand mana cu ei. Unul ca sa ma necajeasca:
- Ce ma , ai venit dupa tac-tu... ce credeai ca l-ai perdut iar?... O privire aspra a tatei asupra celui in cauza, il facu pe acesta sa –i inghete veselia pe buze.
- Ce ma , face altul , asta-i nu-i tac-tu , e un tigan , nu vezi ce negru e?
- Ba nu-i tigan, il apar eu.
Afirmatia mea il facu pe tata sa –i mai coboare asprimea de pe fata, si chiar sa i se schimbe fata intr-un zambet la inceput timid. Ba mai mult se duse la vanzator si imi comanda si mie un sirop.
- De care vrei?, ma intreba el de la tejghea , destul de tare.
- De care o fi, fac eu egal.
Revine cu un pahar cu sirop , in care nea ` Meluta ` avusese grija ca sa mi-l stropeasca din belsug cu sifon. Si asa `masura` lui de sirop era si mica si nici nu o umpluse bine. O tinea inclinata ca sa vada lumea ca e la capat. Asa facea si cu celelalte bauturi, si mai ales cu ele. Pe langa suc , tata imi mai luase si o pralina. Un sortiment de prajitura , care acu pe vremea mea a disparut cu desavarsire. Avea gust de fondanta, numai ca era imbracata in ciocolata. Costa 65 de bani. Ca mai tarziu , se si scumpise, pana sa dispara.
- Si zi asa, face in treacat tata, i s-a facut matei dor de mine...
Imi sorb siropul alternand cu mancatul pralinei. Cand termin se hotaraste si tata sa se ridice, spre nemultumirea musteriilor. Ajungem la usa si vad cu surprindere ca tata nici nu se cunostea ca bause. Sau pote nu bause destul, sau ...
Cand ajungem acasa, pentru ca `santinela` era tot la post, tata o intampina cu un :
- Ce faci hoasca batrana?
Bineteles ca nu-i fu pe plac lui madam Berdan asa ca discutia capata amploare. Noroc de mama, care era in asteptarea noastra, deschise usa , si il chema pe tata inauntru. Dar nici cand ajunse la usa , tata nu se abtinu, si tot ii mai scapa:
- Holero !
Dupa ce intra inauntru, se deslantui uraganul in casa.
- Poi bine mai femeie, ai inceput sa trimiti dupa mine la bodega. Sa vada lumea ca ma tii sub papuc,...
Eu o sterg de langa ei cu inima cat un purice. Stiam ca era inceputul inceputului. Incepuse inevitabilul, si nu stiam cum o sa se sfarseasca.
- Te astept de atatea ore cu masa intinsa...Crezi ca eu stau toata ziua cu masa intinsa , face ea iar. Dar tata nu era usor de induplecat , si mai ales cand o mai lua si pe la ureche. Se indrepta catre mama , cu gandul sa-i atribuie niste corectii. Dar mama mai incerca o ultima replica:
- Nici Bebi nu a mancat , te-a asteptat pe tine....
Poate in alte circumstante , tata, nu ar fi cedat asa de usor. Numai ca la auzul vestii, se potoli ca prin farmec si, se duse intins la masa, unde il astepta mancarea , reincalzita pentru a nustiu cata oara. Il urmai si eu tacut si curios sa vad , ce se mai intampla. Numai ca nu se mai intampla nimic. Masa decurse in liniste. Poate chiar prea in liniste, dupa parerea mea. Eu cum mancasem pralina si bausem sucul , nu prea mai aveam chef de mancare. Asa ca am frunzarit. La felul doi, pentru ca era galuste de gris in sos de rosii cu rosii, am mancat mai cu convingere. Nu stiu daca faptul ca nu mancasem il linistise pe tata. Dupa ce termina se ridica , si fara sa mai spuna nimic se duse in odaia lui si se culca. Vazui ca si mama rasufla usurata. Dupa ce stranse masa se apuca sa spele vasele. Dupa ce termina se puse si ea in pat langa mine , sa se odihneasca. In scurt timp adormii. Motiv si prilej,ca si eu sa-mi continuui lectura din afara scolii. Numai ca nici aceasta lectura a cartii mele preferate, nu imi capta pe deplin atentia. Gandul iarasi nu-mi dadea pace. Ma intrebam la infinit, oare unde gresisem? Dar vorbele mamei taioase , ma trezi iar. Era pe inserat. Oare cand adormisem? Mama iar se pregatea sa puna de cina. Tat inca nu se sculase, dar nici mama nu avea curaj sa-l scoale.
- S-o scula el...face ea. Ci crede ca il rog, nu are decat sa doarma pana maine , ca nu ma supar.
Numai ca de data asta prezicerea ei nu se implini. Pe cand eram pe la sfarsite cu masa, se trezi si tata si ne vizita. Imi arunca mie un zambet, iar mamei o privire acra. Cred ca mai tinea minte de ce se intamplase cu ore in urma. Dar nu spuse nimic. Pe cand manca si el, citea nelipsitul ziar. Dupa ce termina se apuca sa citeasca o carte pe care o incepuse cu cateva zile in urma. Nu se mai auzea nici musca. Eu incerc sa dau drumul la radio. Vazand ca nu primesc nici o impotrivire, prind curaj si caut un post. Pana la urma ma hotarasca si aud iar un teatru care era inceput. Il mai auzisem. Era : `Omul care a vazut moartea.` in interpretarea lui Beligan. Dupa ce se termina teatrul, inchise si tata cartea. Ne pregatiram de culcare. Daca la inceput nici somnul nu voia sa se prinda de mine, ma lasai linistit in vraja lui si pana la urma incet , incet adormii, fara vise.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2012, ora 17:51

CINE STIE, CUM SA FAC SA PUN MAI MULTE DE 10 TABLOURI PE BLOGUL MEU. SI PE FIECARE TABLOU SA POT POSTA MAI MULT DE 200 KB CA PESTE , IMI DA EROARE. sI CA SA POSTEZ ALT TABLOU TREBUIE SA STERG PE CEL IMITIAL.

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2012, ora 21:38

De la: Marin56, la data 2012-01-05 17:51:12CINE STIE, CUM SA FAC SA PUN MAI MULTE DE 10 TABLOURI PE BLOGUL MEU. SI PE FIECARE TABLOU SA POT POSTA MAI MULT DE 200 KB CA PESTE , IMI DA EROARE. sI CA SA POSTEZ ALT TABLOU TREBUIE SA STERG PE CEL IMITIAL.

sorry..habar n-am

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 6 Ianuarie 2012, ora 00:28

De la: Marin56, la data 2012-01-05 17:51:12CINE STIE, CUM SA FAC SA PUN MAI MULTE DE 10 TABLOURI PE BLOGUL MEU. SI PE FIECARE TABLOU SA POT POSTA MAI MULT DE 200 KB CA PESTE , IMI DA EROARE. sI CA SA POSTEZ ALT TABLOU TREBUIE SA STERG PE CEL IMITIAL.

eu nu stiu...poate stie mos craciun....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2012, ora 09:45

MOS CRACIUN A PLECAT ! POATE CAND VINE LA ANUL.... DACA MAI VINE....

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2012, ora 22:39

Bãsescu face o vizitã de lucru de unul singur, la unul din podurile aflate de mult timp în construcþie. Din neatenþie, cade în apã, cât pe ce sã se înece.
Trei bãieþi aflaþi la pescuit sar în apã ºi îl scot din râu.
- Sunt preºedintele României, domnilor, o sã vã îndeplinesc câte o dorinþã!
Primul bãiat vrea sã meargã la Disneyland.
Al doilea vrea abonament pe tot sezonul la meciurile Stelei.
... Al treilea îi cere un scaun cu rotile complet automatizat, cu CD player inclus.
- De ce vrei aºa ceva? Doar nu eºti un copil cu dizabilitãþi!
- Deocamdatã nu sunt, dar când o sã afle tata ca v-am salvat...

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2012, ora 22:41

Aici radio Phenian!
Bunã dimineața tovarãși!
Este ora 6, tovarãșul Kim se trezeste...
Sã ne trezim și noi!
Este ora 6 și 15, tovarãșul Kim se învioreazã..
... Sã ne înviorãm și noi!
Este ora 6:30, tovarãșul Kim se spalã...
Sa ne spãlãm și noi!
Este ora 6:45, tovarãșul Kim mãnâncã.
Sã-i urãm poftã bunã!

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2012, ora 22:43

Un tip vine acasa si observa cu stupoare dobermannul propriu defiland mandru cu iepurasul vecinilor in falci.
-Dumnezeule!!!! Ce ma fac???? Astia ma vor uri pe vecie, de acum inainte!
Ia iepurasul, respiratie gura la gura,masajul inimii,primu'-ajutor ca la SMURD,nimic.
Iepurasul teapan.
Hai sa-l spal de bale si sa-l pun in cusca lui, poate nu se prind vecinii cine-i criminalul....
... Zis si facut! A doua zi il opreste vecinul:
Sti c-a murit Pif?
Omul cu dobermann, verde:
Aaaaa....pai....cum...ce s-a intamplat?????
-Vecine zona crepusculara!Murise, il ingropasem de dimineata, numai ca s-a intors in cusca lui, tot mort, doar mirosind a parfum!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Ianuarie 2012, ora 11:04

De la: coradu, la data 2012-01-06 22:41:41Aici radio Phenian!
Bunã dimineața tovarãși!
Sã ne trezim și noi!
Sa ne spãlãm și noi!
Sã-i urãm poftã bunã!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
coradu

3399 mesaje

Postat pe: 7 Ianuarie 2012, ora 15:11

Vorbesc douã prietene:

- Eu ºi soþul meu dormim în camere diferite...

- Pãi... ºi cum faceþi cu obligaþiile conjugale?

- Simplu, atunci când are el chef, fluierã ºi ... se rezolvã!

- ªi atunci când ai tu chef?

- Îl întreb: "Ioaaane, ai fluierat?"

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2012, ora 09:05

De la: Ingrid, la data 2012-01-07 11:04:54
De la: coradu, la data 2012-01-06 22:41:41Aici radio Phenian!
Bunã dimineața tovarãși!
Sã ne trezim și noi!
Sa ne spãlãm și noi!
Sã-i urãm poftã bunã!

Si daca tovarasul Kim, mai facea si alceva,.... ce i-am mai fi urat?....O ga...ceva.... sau astea erau cenzurate....

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2012, ora 09:55

,,Merse omul de ispravã,
La un doctor bun acasã,
C-o femeie grav bolnavã
ªi-o gãinã sãnãtoasã."

Gaina Bio evident..si light, am vazut eu ca exista

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2012, ora 10:58

De la: Ingrid, la data 2012-01-08 09:55:48,,Merse omul de ispravã,
La un doctor bun acasã,
C-o femeie grav bolnavã
ªi-o gãinã sãnãtoasã."

Gaina Bio evident..si light, am vazut eu ca exista

Nu la gaina ma refeream ci la una cu 2 picioare si roscovana ceva acolo....gagica.....

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2012, ora 18:10

Apropo de retetaele astea de slabire. Cica cu 8 retete de slabire si 6 mese pe zi slabesti 25 de Kg. Probabil ca mesele constau numai in slata....

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 17:51

Nevasta unui ardelean il trimite pe acesta pana la market...
„Ia te rog un litru de lapte si daca au oua ia 6”
Se intoarce ardeleanu de la market cu 6 litri de lapte..
Nevasta: „De ce dracu ai luat 6 litri de lapte?”
Ardeleanu: „Aveau oua”

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 19:01

De la: coradu, la data 2012-01-10 17:51:39Nevasta unui ardelean il trimite pe acesta pana la market...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 19:15

12.

Dimineata ce a urmat, s-a desfasurat cu aceaiasi monotonie, ca multe altele precedente. Si ca monotonia ei sa nu fie una normala , avu grija sa o alimenteze mama din belsug, cu cateva injuraturi la adresa mea , ce se finalizasera si cu cateva dupace si palme date la intamplare. Si asta intai ca trageam de timp ca sa ma scol. Urmata de o incetinire a activitatii mele de a ma imbraca, si culminand cu iesitul pe usa. Era un miracol daca reuseam sa ies dimineata nebatut din casa. Mereu gasea cate ceva neinregula. Se lega de orice:
- Nu vezi cum te-ai imbracat? Vezi cum manaci ca te murdaresti, sau : mainile le-ai spalat?, sau ai facut geanta, sau pantofii i-ai facut ? cum te duci cu pantofii sau ghetele murdare? Si dupa ce imi mai dadea si cu cate un pantof in cap, tot eu ma puneam sa le lustruiesc. De multe ori , drept pedeapsa, ma punea sa-i fac si pantofii tatei. Si fereasca Dumnezeu sa nu-i fi facut cum trebuia....Ca ala eram. Dar nici daca toate ieseau pana la urma bine , tot nu se lasa, si imi mai croia si cate una drept despartire, zicea ea ca sa imi intre bine in cap. Plec, mai bine zis scap cu fuga catre poarta. Din pacate , cum invatam atunci dimineata ` Santinela` nu se sculase nici ea. Asa ca tot drumul il facui in liniste. Liniste? Vorba vine. Cand eram mai mic , mama imi spunea deseori de dupa o partida de bataie:
- Of , de-ai incepe mai repede scoala , ca sa scap si eu de hazul tau.
Daca la inceput eram oarecum de acord cu vorbele mamei, aveam sa constat cu amaraciune, ca mai bine era acasa decat la scoala. Cel putim scapam numai cu o bataie. Scoala nu era pentru mine decat continuarea episoadelor de bataie de acasa. Daca mama o mai facea la inceput cu mana, sau mai tarziu cu nuiaua- Sf Neculai` cum il numea ei , sau cureaua tatei, ce lasa urme adanci pe trupul meu, nu acelasi lucru as putea spune si despre bataia de la scoala. Aici se facea in mod `organizat` Pe care prindea sau cadea in `oval`, ii administra tovarasa cateva linii specifice de ale ei, cu toata forta de care era ea in stare, ca toata ziua numai putea nici tocu sau creionul in mana. Si cum mana te durea , literele si ele plangeau pe hartie, cea ce facea ca si pentru asta sa mai administreze inca o duzina de alte `linii` la palma. Unii mai faceau si pe ei de usturime. Altii si-o lua ca intorceau capul la vecin si vorbeau, sau cate si mai cate. Cand, satula cateodata, de a ne mai bate , dadea comanda : ` Mainile la spate si nici musca sa nu sa se mai auda`. Si nu se mai auzea !Odata fiind geamul deschis , chiar intra o musca bazaind. Multi se amuzara. Radea si tovarasa, dar musca dupa ce dadea cateva rotocoale, prin clasa, simtii si ea parca primejdia, si o lua la sanatoasa pe unde intrase.Dar linistea nu tinea mult. Asta o ora , cel putin doua , pana cand o lua de la inceput. Asa ca bucuria mea de a scapa de bataile mamei , cat timp eram la scola, era sa fie spulberata. Si asta nu era numai la clasa noastra. Mai erau si alte clase `renumite` in aplicarea corectiilor corporale. Cred ca se facea o intrecere intre tovarase, care sa fie mai apriga, sustinute si de Director. Cateodata iesea si el intr-o recreatie sa vada cum ne comportam . Tinea un bat in maneca de la haina si trecea pe langa un grup mai petrecaret. Cand ajungea la cel cu pricina , scotea `bagheta` magica si ne croia la intamplare pe toata lumea din grup , indiferent daca erai vinovat sau nu. Cei care se simteau cu musca pe caciula o tuleau, ramanand sa indure cei nevinovati. La actiunile directorului se mai alatura si cate o invatatoare mai dracoasa, dand si in stanga si in dreapta. Asa ca nici in recreatie nu scapai nebatut. Cei care mai aveau curaj sa iasa si sa stea pe hol erau niste tinte sigure. Era de bine pentru cei care ramaneau in clasa. Cred ca 5 sau 15 si 20 de minute erau ca in vis. Asta daca reuseai sa nu mai pleci si pentru tine jos. Dar nici la toaleta la baieti nu scapai nebatut. Aici intervenea femeia de servici cu coada de matura si teul. Asa ca....cel mai bine erai sa fii invizibil. Cred ca asta era o mostenire de familie. Se zice ca `bataia e rupta din Rai` dar parca prea mult semana cu Iadul. Ce era mai frumos , e ca fetele nu erau pe lista. Oare chiar ele erau cele mai cuminti din acea vreme? Nustiu cum ajunsesera invatatoarele la aceasta concluzie? Adevarul ca pentru a ne ` cuminti` cum spunea invatatoarea, ne punea cu cate o fata in banca. Si aceasta ` pedeapsa` dura depinde de durata reabilitarii. Cand credea tovarasa ca e timpul. Era ca o corectie pentru noi si o rusine totodata de a fi in banca cu o fata. Dar cum numarul baietilor erau aproape egal cu cel al fetelor , nu vad motivatia. Dar asta era vorba ei. Putini erau cate doi baieti in banca. Si astia erau cei mai buni din clasa. Premiantii ! Bine ca erau si grupuri izolate si de cate doua fete. Dar tot numai crema. Noi pedestrimea ...ca in armata. Cate doi incolonati `in copaci`. Stateam si ma gandeam adesea cat de asemanatoare sunt unele evenimente , chiar daca avusesera loc la intervale de timp diferite. Eu , in opinia mea am fost `obraznic` inca de la inceput. Asa ca m-a pus in banca cu Any a mea. Any , cu care am impartit si bucuri si necazuri si batai mai mult eu. Pe ea nu-mi amintesc sa o fi batut-o. In schimb avea `grija ` permanenta de mine. Multe din batai erau si din cauza ei. Dupa care vedeam ca ii pare rau. Nici in recreatie cand incercam si eu sa mai ` zburd` cate o tira, aveam si atunci interdictie. Acum cand ma vedeam iar in postura de atunci , parca ma intreb : ` Oare cum am putut suporta atat teroare? Teroare la scoala, teroare pe strada, teroare acasa. Da si pe strada. Sa nu credeti ca daca eram pe drum spre casa sau la scoala, scapam nepedepsit. Nuuu ! Da de unde ? Aveam niste ` colegi` foarte `prietenosi ` le facea o deosebita placere sa ma sacaiau cu diferite scene. Ori ma mazgaleau cu creta si apoi fugeau. Ori imi puneau piedica, ori veneau in fuga si imi luau sapca din cap si o arunca de la unul la altul sau pe jos intr-o cate o balta. Mai erau si altii mult mai agresivi, pe care ripostele mele erau slabe, nu-i facea sa renunte asa de usor. La vederea lor inima mi se facea cat un purice. Cateodata daca aveam timp mai fugeam. Alteori... Asa ca veneam acasa si batut de altii. Si in special de cei , din mahalaua noastra. Erau multi increzuti. Probabil ca voiau sa-si scoata parleala cu mine sau cu altii. Aveau dragan la mine. Dar nu , nu eram singurul. Ca apoi si tata s-a suparat pe mine, vazand cata bataie luam. De aceia ma invata diferite trucuri, pe care, in rusinea mea nu le aplicam. De multe ori iesea inaintea mea , cu cureaua ascunsa in buzunar. Sa fi incercat unul sa-mi taie calea ca ala era ! Dar din pacate, atunci nu se mai atingea nimeni de mine. Cand m-am mai ridicat si eu cat de cat, si cum tata ma invatase `arma secreta` - rasucitul mainii la spate , am fost o vreme campion. Acum impuneam si eu respect, dar fara sa ma folosesc decat la aparare, sau cand mai incercam sa apar si eu pe altii. Si a mers o vreme...Chiar si acu cand imi amintesc de toate astea , parca ar fi desprinse dintr-n film , un film de cosmar. Dar nu renuntasem nici la lifturile mele. Ma duceam dupa fiecare iesire de la scola. Uneori cand ma , sau ne vedeau cei din bloc, si stiind ca nu facem parte din efectivul lor, ne fugareau. Acu mai era alta problema. Trebuia sa pandim si cat de linistit era holul. De multe ori asteptand liftul , si fiind ocupat , la iesire ne mai intampina si cate o baba nervoasa, care isi decarca oful pe mine sau noi. Adica si pe Tutu. Numai ca pe mine cadea cel mai des oful lor, si greu scapam nescarmanat. Tutu cum ii vedeau o si zbughea ca din pusca. Avea ceva viteza la acest capitol . Cred ca la acest capitol satatea cel mai bine. Vorba aia : ` Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa`. Sanatoasa pentru el , si rusinoasa pentru mine. La astea se mai adauga si prostiile pe care le facea pe strada printre trecatori, si beleaua , binenteles cadea iar pe mine. Iar el era sfantul. Usturoi nu mancase , gura nu-i mirosea. Aveam sa indur multe si din cauza lui o vreme pana cand `am dat si eu armata jos din pod`. Am apelat si in cazul lui, fara restrictie la arma mea secreta. Ceea ce nu-i convenea de loc. Dar era singura solutie sa-l mai temperez de multimea belelelor pe care mi le facea, si pentru care pateam , sau aram sa patesc destule din cauza lui. Odata aveam `fereastra`. Era ora de franceza. Noi eram ` englezi` Si ne petreceam afara `orele` Asta ca nu coincidea orele grupei noastre de engleza cu cea de franceza. Sau ca mai chiulea si profesorul cateodata, spre bucuria noastra. Asa ca plictisindu-ne de ce mai aveam sa facem , atentia ne-a fost atrasa de un dispozitiv de stropire automat rotativ, care uda gazonul. Cum in curtea scolii erau si pietre din belsug, ce ne trece prin cap, adica lui Tutu. Hai sa ochim cu pietre tasnitoarea. Cateodata o ratam dar si de multe ori o si nimeream, mai ales Tutu. Joaca noastra a fost obsevata de tatal unui coleg care ne urmarea de ceva vreme, de la unul din geamuri de la etajul 2. Cum noi eram `concentrati` la joaca noastra , nici nu am abservat de venirea acestuia printre noi. Cum eu eram mai aproape de el, a pus mana intai pe mine. Bineteles ca Tutu nu a mai stat sa –l prinda si pe el, si a sters-o crezand ca scapa. Dupa ce ma duce pe mine la director, afla tot de la mine si cine era si celalalt coleg la insistenta parintelui. Bineteles ca mi-a scris in carnet ca sa vin cu tata , sau mama la scoala. Si cu confirmare de semnatura. Cred ca va imaginati ce viata grea am avut pana a doua zi si a doau zi , in cancelarie, de fata cu toti tovarasii, sau tovarasele. Unii mi-au luat apararea dand vina pe Tutu, stiind si ei ce poama era el, altii....Asa ca nu am scapat cu nota scazuta la purtare un trimestru. Cand l-a prins unul din pedagogi si pe Tutu si l-a adus si pe el in cancelarie, bineteles ca el nu era de vina si nici daca s-ar fi putut sa spuna ca nici nu participase. Noroc de parintele ala. A doau zi , adica a teia la el, cand a venit masa lui Tutu cu o falca in cer si alta in pamant . Cum adica baiatul ei....Tot eu eram vinovat. Copilul ei era cel mai cuminte. Si ca eu il indemnam pe el la rele si nu invers. Iar eu , cum ma categorisise ea, eram cel mai rau din scoala. Bineteles ca mama a crezut si ea la inceput. Dar a venit iar la scoala ca sa se convinga. De data asta tovarasa a linistit-o, domolind-o. Dar de atunci nu m-a mai lasat sa mai umblu cu Tutu. Acelasi lucru mi-a spus si mie ,masa lui. Ca sa vezi ce iti pot face prietenii. Prieteni care tu ai face orce pentru ei, iar ei ...De atunci m-am mai invatat minte.

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 21:19

De la: Marin56, la data 2012-01-10 19:15:1512.

Dimineata ce a urmat, s-a desfasurat cu aceaiasi monotonie, ca multe altele precedente. Si ca monotonia ei sa nu fie una normala , avu grija sa o alimenteze mama din belsug, cu cateva injuraturi la adresa mea , ce se finalizasera si cu cateva dupace si palme date la intamplare. Si asta intai ca trageam de timp ca sa ma scol. Urmata de o incetinire a activitatii mele de a ma imbraca, si culminand cu iesitul pe usa. Era un miracol daca reuseam sa ies dimineata nebatut din casa. Mereu gasea cate ceva neinregula. Se lega de orice:
- Nu vezi cum te-ai imbracat? Vezi cum manaci ca te murdaresti, sau : mainile le-ai spalat?, sau ai facut geanta, sau pantofii i-ai facut ? cum te duci cu pantofii sau ghetele murdare? Si dupa ce imi mai dadea si cu cate un pantof in cap, tot eu ma puneam sa le lustruiesc. De multe ori , drept pedeapsa, ma punea sa-i fac si pantofii tatei. Si fereasca Dumnezeu sa nu-i fi facut cum trebuia....Ca ala eram. Dar nici daca toate ieseau pana la urma bine , tot nu se lasa, si imi mai croia si cate una drept despartire, zicea ea ca sa imi intre bine in cap. Plec, mai bine zis scap cu fuga catre poarta. Din pacate , cum invatam atunci dimineata ` Santinela` nu se sculase nici ea. Asa ca tot drumul il facui in liniste. Liniste? Vorba vine. Cand eram mai mic , mama imi spunea deseori de dupa o partida de bataie:
- Of , de-ai incepe mai repede scoala , ca sa scap si eu de hazul tau.
Daca la inceput eram oarecum de acord cu vorbele mamei, aveam sa constat cu amaraciune, ca mai bine era acasa decat la scoala. Cel putim scapam numai cu o bataie. Scoala nu era pentru mine decat continuarea episoadelor de bataie de acasa. Daca mama o mai facea la inceput cu mana, sau mai tarziu cu nuiaua- Sf Neculai` cum il numea ei , sau cureaua tatei, ce lasa urme adanci pe trupul meu, nu acelasi lucru as putea spune si despre bataia de la scoala. Aici se facea in mod `organizat` Pe care prindea sau cadea in `oval`, ii administra tovarasa cateva linii specifice de ale ei, cu toata forta de care era ea in stare, ca toata ziua numai putea nici tocu sau creionul in mana. Si cum mana te durea , literele si ele plangeau pe hartie, cea ce facea ca si pentru asta sa mai administreze inca o duzina de alte `linii` la palma. Unii mai faceau si pe ei de usturime. Altii si-o lua ca intorceau capul la vecin si vorbeau, sau cate si mai cate. Cand, satula cateodata, de a ne mai bate , dadea comanda : ` Mainile la spate si nici musca sa nu sa se mai auda`. Si nu se mai auzea !Odata fiind geamul deschis , chiar intra o musca bazaind. Multi se amuzara. Radea si tovarasa, dar musca dupa ce dadea cateva rotocoale, prin clasa, simtii si ea parca primejdia, si o lua la sanatoasa pe unde intrase.Dar linistea nu tinea mult. Asta o ora , cel putin doua , pana cand o lua de la inceput. Asa ca bucuria mea de a scapa de bataile mamei , cat timp eram la scola, era sa fie spulberata. Si asta nu era numai la clasa noastra. Mai erau si alte clase `renumite` in aplicarea corectiilor corporale. Cred ca se facea o intrecere intre tovarase, care sa fie mai apriga, sustinute si de Director. Cateodata iesea si el intr-o recreatie sa vada cum ne comportam . Tinea un bat in maneca de la haina si trecea pe langa un grup mai petrecaret. Cand ajungea la cel cu pricina , scotea `bagheta` magica si ne croia la intamplare pe toata lumea din grup , indiferent daca erai vinovat sau nu. Cei care se simteau cu musca pe caciula o tuleau, ramanand sa indure cei nevinovati. La actiunile directorului se mai alatura si cate o invatatoare mai dracoasa, dand si in stanga si in dreapta. Asa ca nici in recreatie nu scapai nebatut. Cei care mai aveau curaj sa iasa si sa stea pe hol erau niste tinte sigure. Era de bine pentru cei care ramaneau in clasa. Cred ca 5 sau 15 si 20 de minute erau ca in vis. Asta daca reuseai sa nu mai pleci si pentru tine jos. Dar nici la toaleta la baieti nu scapai nebatut. Aici intervenea femeia de servici cu coada de matura si teul. Asa ca....cel mai bine erai sa fii invizibil. Cred ca asta era o mostenire de familie. Se zice ca `bataia e rupta din Rai` dar parca prea mult semana cu Iadul. Ce era mai frumos , e ca fetele nu erau pe lista. Oare chiar ele erau cele mai cuminti din acea vreme? Nustiu cum ajunsesera invatatoarele la aceasta concluzie? Adevarul ca pentru a ne ` cuminti` cum spunea invatatoarea, ne punea cu cate o fata in banca. Si aceasta ` pedeapsa` dura depinde de durata reabilitarii. Cand credea tovarasa ca e timpul. Era ca o corectie pentru noi si o rusine totodata de a fi in banca cu o fata. Dar cum numarul baietilor erau aproape egal cu cel al fetelor , nu vad motivatia. Dar asta era vorba ei. Putini erau cate doi baieti in banca. Si astia erau cei mai buni din clasa. Premiantii ! Bine ca erau si grupuri izolate si de cate doua fete. Dar tot numai crema. Noi pedestrimea ...ca in armata. Cate doi incolonati `in copaci`. Stateam si ma gandeam adesea cat de asemanatoare sunt unele evenimente , chiar daca avusesera loc la intervale de timp diferite. Eu , in opinia mea am fost `obraznic` inca de la inceput. Asa ca m-a pus in banca cu Any a mea. Any , cu care am impartit si bucuri si necazuri si batai mai mult eu. Pe ea nu-mi amintesc sa o fi batut-o. In schimb avea `grija ` permanenta de mine. Multe din batai erau si din cauza ei. Dupa care vedeam ca ii pare rau. Nici in recreatie cand incercam si eu sa mai ` zburd` cate o tira, aveam si atunci interdictie. Acum cand ma vedeam iar in postura de atunci , parca ma intreb : ` Oare cum am putut suporta atat teroare? Teroare la scoala, teroare pe strada, teroare acasa. Da si pe strada. Sa nu credeti ca daca eram pe drum spre casa sau la scoala, scapam nepedepsit. Nuuu ! Da de unde ? Aveam niste ` colegi` foarte `prietenosi ` le facea o deosebita placere sa ma sacaiau cu diferite scene. Ori ma mazgaleau cu creta si apoi fugeau. Ori imi puneau piedica, ori veneau in fuga si imi luau sapca din cap si o arunca de la unul la altul sau pe jos intr-o cate o balta. Mai erau si altii mult mai agresivi, pe care ripostele mele erau slabe, nu-i facea sa renunte asa de usor. La vederea lor inima mi se facea cat un purice. Cateodata daca aveam timp mai fugeam. Alteori... Asa ca veneam acasa si batut de altii. Si in special de cei , din mahalaua noastra. Erau multi increzuti. Probabil ca voiau sa-si scoata parleala cu mine sau cu altii. Aveau dragan la mine. Dar nu , nu eram singurul. Ca apoi si tata s-a suparat pe mine, vazand cata bataie luam. De aceia ma invata diferite trucuri, pe care, in rusinea mea nu le aplicam. De multe ori iesea inaintea mea , cu cureaua ascunsa in buzunar. Sa fi incercat unul sa-mi taie calea ca ala era ! Dar din pacate, atunci nu se mai atingea nimeni de mine. Cand m-am mai ridicat si eu cat de cat, si cum tata ma invatase `arma secreta` - rasucitul mainii la spate , am fost o vreme campion. Acum impuneam si eu respect, dar fara sa ma folosesc decat la aparare, sau cand mai incercam sa apar si eu pe altii. Si a mers o vreme...Chiar si acu cand imi amintesc de toate astea , parca ar fi desprinse dintr-n film , un film de cosmar. Dar nu renuntasem nici la lifturile mele. Ma duceam dupa fiecare iesire de la scola. Uneori cand ma , sau ne vedeau cei din bloc, si stiind ca nu facem parte din efectivul lor, ne fugareau. Acu mai era alta problema. Trebuia sa pandim si cat de linistit era holul. De multe ori asteptand liftul , si fiind ocupat , la iesire ne mai intampina si cate o baba nervoasa, care isi decarca oful pe mine sau noi. Adica si pe Tutu. Numai ca pe mine cadea cel mai des oful lor, si greu scapam nescarmanat. Tutu cum ii vedeau o si zbughea ca din pusca. Avea ceva viteza la acest capitol . Cred ca la acest capitol satatea cel mai bine. Vorba aia : ` Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa`. Sanatoasa pentru el , si rusinoasa pentru mine. La astea se mai adauga si prostiile pe care le facea pe strada printre trecatori, si beleaua , binenteles cadea iar pe mine. Iar el era sfantul. Usturoi nu mancase , gura nu-i mirosea. Aveam sa indur multe si din cauza lui o vreme pana cand `am dat si eu armata jos din pod`. Am apelat si in cazul lui, fara restrictie la arma mea secreta. Ceea ce nu-i convenea de loc. Dar era singura solutie sa-l mai temperez de multimea belelelor pe care mi le facea, si pentru care pateam , sau aram sa patesc destule din cauza lui. Odata aveam `fereastra`. Era ora de franceza. Noi eram ` englezi` Si ne petreceam afara `orele` Asta ca nu coincidea orele grupei noastre de engleza cu cea de franceza. Sau ca mai chiulea si profesorul cateodata, spre bucuria noastra. Asa ca plictisindu-ne de ce mai aveam sa facem , atentia ne-a fost atrasa de un dispozitiv de stropire automat rotativ, care uda gazonul. Cum in curtea scolii erau si pietre din belsug, ce ne trece prin cap, adica lui Tutu. Hai sa ochim cu pietre tasnitoarea. Cateodata o ratam dar si de multe ori o si nimeream, mai ales Tutu. Joaca noastra a fost obsevata de tatal unui coleg care ne urmarea de ceva vreme, de la unul din geamuri de la etajul 2. Cum noi eram `concentrati` la joaca noastra , nici nu am abservat de venirea acestuia printre noi. Cum eu eram mai aproape de el, a pus mana intai pe mine. Bineteles ca Tutu nu a mai stat sa –l prinda si pe el, si a sters-o crezand ca scapa. Dupa ce ma duce pe mine la director, afla tot de la mine si cine era si celalalt coleg la insistenta parintelui. Bineteles ca mi-a scris in carnet ca sa vin cu tata , sau mama la scoala. Si cu confirmare de semnatura. Cred ca va imaginati ce viata grea am avut pana a doua zi si a doau zi , in cancelarie, de fata cu toti tovarasii, sau tovarasele. Unii mi-au luat apararea dand vina pe Tutu, stiind si ei ce poama era el, altii....Asa ca nu am scapat cu nota scazuta la purtare un trimestru. Cand l-a prins unul din pedagogi si pe Tutu si l-a adus si pe el in cancelarie, bineteles ca el nu era de vina si nici daca s-ar fi putut sa spuna ca nici nu participase. Noroc de parintele ala. A doau zi , adica a teia la el, cand a venit masa lui Tutu cu o falca in cer si alta in pamant . Cum adica baiatul ei....Tot eu eram vinovat. Copilul ei era cel mai cuminte. Si ca eu il indemnam pe el la rele si nu invers. Iar eu , cum ma categorisise ea, eram cel mai rau din scoala. Bineteles ca mama a crezut si ea la inceput. Dar a venit iar la scoala ca sa se convinga. De data asta tovarasa a linistit-o, domolind-o. Dar de atunci nu m-a mai lasat sa mai umblu cu Tutu. Acelasi lucru mi-a spus si mie ,masa lui. Ca sa vezi ce iti pot face prietenii. Prieteni care tu ai face orce pentru ei, iar ei ...De atunci m-am mai invatat minte.

dupa oina...la romani bataia-i sport national...
nici nu stiu unde poate salaslui atata violentza....si se mai zice ca suntem un popor pasnic....
de luptat,nu o facem ca nu avem curaj decat cu cei lipsiti de aparare....femeile si copii-s tinte predilecte fiindca-s fara aparare..halal voinicie!!!!

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2012, ora 21:35

Un om vorbea cu sotia lui: - Azi mi s-a intamplat o chestie ciudata. In timp ce ma aflam in tramvai, un tip mi-a strigat, "Hopaaa..., IMPOTENTULE!". - Ei, sunt tot felul de nebuni, ii raspunse nevasta. Nu-i mai baga si tu in seama... A doua zi, in timp ce sotul mergea cu tramvaiul spre serviciu, acelasi individ se apropie de el si ii striga: - Hopaaa..., PARACIOSULE

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2012, ora 11:36

Un surdo mut se duce acasa dupa o zi grea de munca.Acasa il asteapta sotia in prag. Bun, se aseaza tipul la masa face semnul de papa, vine sotia, ii pune mancare; face semnul de baut, ii pune sotia vin in pahar; apoi pune mainile la gura in forma de romb si da cu limba, bun, se dezbraca fata dar, stupefactie, nu vroia asta... in fine neintelegand, il pune sa scrie pe hartie ce vrea .... la care mutul scrie "Ai spalat Renault-ul?"

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2012, ora 11:38

Itic si Strul erau prieteni. Moare Strul. Itic se duce la mica publicitate sa dea un ferpar. Scrie: "Strul mort". Functionara ii spune: - Oricum se taxeaza pe minimum 4 cuvinte. Itic se gindeste si scrie: "Strul mort vand Trabant"

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2012, ora 13:31

Asta era ultimul lucru pe care il puteau scoate Guvernatii nostri scumpi si dragi pe anul asta. Iertarea cainilor vagabonzi. De parca asta era si ultimul lucru de care aveam musai nevoie. Se joaca ca cu `alba neagra`. Au ajuns `vedetele` sa comande guvernul. Nu mai poate scoate guvernanti nici o lge de `frica` vedetelor. Greu am mai ajuns ! Ele sa-si vada de treburile lor de la casa lor si sa nu-i intereseze de catelusii` nostri. Daca li e mila atat sa vina si sa-i stranga pe toti. Sa-i i-a la ele acasa. Daca nu au le vand eu un pont. Sa vina aici In galati, unde la fiecare colt de strada te pandesc 8-10 caini. ca la fiecare intersectie se aduna in haita. Ca pietile si in special in piata mea din 39 sunt peste 20 de caini. caini ce itit este frica sa-i depasesti, fara ca vreunul sa nu sa se uite urat la tine. Multi sfarsesc cu muscaturi sau spereituri. Si eu am trecut prin aceste momente cand de nicaieri ma trezeam cu cate 7un caine pe la spatele meu hamaind si speriindu-ma foarte. Chiar si azi cand m-am dus sa platesc impozitul la fisc in 39, de unde am iesit dupa o ora mai mult mort decat viu, de atat stat in picioare. Si asta ca si oamenii astia dadeau navala , de parca intrase zilele in sac , sau sfarsitul lumii. Si asta pentru 5% Cica fac reducere de 10% si au scumpit cu 5% Deci benefeciem doar de 5% reducere. Si cum spuneam cand dau sa o iau spre piata o haita de 5-6 caini tabarasera pe niste copii, si se dadeau la ei tare. A trebuit asa ametit cum eram sa ma duc inspre ei si sai apar de caini. Multi ! Foarte multi ! Ar trebui facut si in acest sens ceva. Nu sa fie omorati dar nici sa zburde liber pe toate strazile. care acu cu imperecherea parca s-au inmultit si mai mult. mereu apar altii si altii. Sunt ei si in centru, si se plimba nestingherit pe sub geamurile primariei, si sub nasul primarului Nicolae. Lui nu-i pasa. Ca el ca si altii au masina si pe ei nu-i musca nimeni. Asa si pe guvernati care se plimba cu maisnutile. Eu as propune ca fiecare guvernant care a votat azi, sa plateasca din propiul buzunar , cheltuielile de spitalizare s8 tratament a celor muscati de caini. Ca trebuie sa recunoastem sunt miii si chiar zeci de mii. Eventula si despagubirile de inmormantare a celor ucisi. Poate asa se invata si ei minte sa gandeasca si cu capul nu numai cu picioarele.

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 22:46

De la: Marin56, la data 2012-01-11 13:31:24Asta era ultimul lucru pe care il puteau scoate Guvernatii nostri scumpi si dragi pe anul asta. Iertarea cainilor vagabonzi. De parca asta era si ultimul lucru de care aveam musai nevoie. Se joaca ca cu `alba neagra`. Au ajuns `vedetele` sa comande guvernul. Nu mai poate scoate guvernanti nici o lge de `frica` vedetelor. Greu am mai ajuns ! Ele sa-si vada de treburile lor de la casa lor si sa nu-i intereseze de catelusii` nostri. Daca li e mila atat sa vina si sa-i stranga pe toti. Sa-i i-a la ele acasa. Daca nu au le vand eu un pont. Sa vina aici In galati, unde la fiecare colt de strada te pandesc 8-10 caini. ca la fiecare intersectie se aduna in haita. Ca pietile si in special in piata mea din 39 sunt peste 20 de caini. caini ce itit este frica sa-i depasesti, fara ca vreunul sa nu sa se uite urat la tine. Multi sfarsesc cu muscaturi sau spereituri. Si eu am trecut prin aceste momente cand de nicaieri ma trezeam cu cate 7un caine pe la spatele meu hamaind si speriindu-ma foarte. Chiar si azi cand m-am dus sa platesc impozitul la fisc in 39, de unde am iesit dupa o ora mai mult mort decat viu, de atat stat in picioare. Si asta ca si oamenii astia dadeau navala , de parca intrase zilele in sac , sau sfarsitul lumii. Si asta pentru 5% Cica fac reducere de 10% si au scumpit cu 5% Deci benefeciem doar de 5% reducere. Si cum spuneam cand dau sa o iau spre piata o haita de 5-6 caini tabarasera pe niste copii, si se dadeau la ei tare. A trebuit asa ametit cum eram sa ma duc inspre ei si sai apar de caini. Multi ! Foarte multi ! Ar trebui facut si in acest sens ceva. Nu sa fie omorati dar nici sa zburde liber pe toate strazile. care acu cu imperecherea parca s-au inmultit si mai mult. mereu apar altii si altii. Sunt ei si in centru, si se plimba nestingherit pe sub geamurile primariei, si sub nasul primarului Nicolae. Lui nu-i pasa. Ca el ca si altii au masina si pe ei nu-i musca nimeni. Asa si pe guvernati care se plimba cu maisnutile. Eu as propune ca fiecare guvernant care a votat azi, sa plateasca din propiul buzunar , cheltuielile de spitalizare s8 tratament a celor muscati de caini. Ca trebuie sa recunoastem sunt miii si chiar zeci de mii. Eventula si despagubirile de inmormantare a celor ucisi. Poate asa se invata si ei minte sa gandeasca si cu capul nu numai cu picioarele.

daca-i musca comunitarii...nici cu picioarele nu or mai fi in stare sa..legifereze..

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2012, ora 22:49

Un cuplu de tineri cãsãtoriþi au decis sã-ºi petreacã luna de miere la o pensiune izolatã la munte.

S-au cazat ºi n-au mai ieºit din camerã timp de cinci zile.

Îngrijorat de soarta lor, proprietarul pensiunii s-a hotãrât sã vadã dacã n-au pãþit ceva.
Aºa cã a bãtut la uºã ºi i-a întrebat dacã sunt în regulã.

- Suntem foarte bine, mulþumim, trãim din fructele dragostei.

- Aºa mi-am ºi imaginat, dar v-aº ruga sã nu mai aruncaþi pieliþele de la fructe în curte cã îmi sufocaþi raþele.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2012, ora 12:31

De la: coradu, la data 2012-01-10 17:51:39Nevasta unui ardelean il trimite pe acesta pana la market...

Daniela
Pagini: << 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist
Mergi la: