back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist

Pagini: << 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 13:17

pescareasca

-Intr-o zi pescuiesc, povesteste un pescar inrait, si raman fara momeala. Alaturi de mine, pe mal, vad un sarpe care se chinuie sa-nghita o broasca. I-am luat-o si am taiat-o bucati ca sa o folosesc drept momeala. Simtindu-ma vinovat ca i-am luat sarpelui mancarea de la gura, i-am turnat putina votca pe gat, ca tot ramasese cu gura cascata. Si, ce sa vezi? Dupa un timp, simt ca ma inghionteste ceva la picior.... Era sarpele meu, cu doua broaste in gura...

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2012, ora 15:40

PERLE Cateva mortale de tot!
Bacalaureat 2009

° Inima este cel mai important organ genital al omului.

° Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului.

° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost.

° Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.

° Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa

° Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia.. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.

° Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate! ". Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.

Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita "inspre Dunare, o mina."

° La a-2-a parte a subiectul cerinta este compunerea unei scrisori catre o persoana imaginara pe nume Paula. Un elev raspunde(in scris):"Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet... si pe Paula nici nu o cunosc!"

° Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.

° Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. In balada "Miorita" este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul "Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diverse categorii de fluiere.

° Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.

° Calin tine de mîna mireasa care are parul lung de fericire.
Ea lupta sa puna mîna pe dragostea flacaului.

° Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barca.

° Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.

° Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.

° În romanul "Rascoala" personajul principal este poporul si marea masa a taranilor.

° Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa.

° Nechifor Lipan statea " pe spate cu fatza in jos"..

Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.

° Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.
Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cât o carte groasa, si are atâtea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intâlnesti cu ea si in final.

În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care socheazã prin prostia lui.

° Toma Alimos era viteaz pentru cã cu o mânã conducea calul, cu o mânã îsi tinea matele si cu o mânã se bãtea cu Manea..

Zoe si Tipãtescu se iubeau pe la spate.

° Împãratul avea o grãdinã si în fund un mãr.

Eminescu este trist pentru cã nu a reusit sã facã nimic în viata lui.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 16:45

De la: Ingrid, la data 2012-03-04 12:21:06
De la: nastasemihail, la data 2012-03-04 09:59:13Seara mai ales ptr cei ce strica poantele altora.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 16:47

Galinaaaaaa.....nu e nici un apropo cu bancul ala.
Mie imi vin bancurile din.......adincul gindirii mele....adica nu prea gindesc atunci.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 18:49

De la: 9am250228, la data 2012-03-04 15:40:01

Bacalaureat 2009

În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care socheazã prin prostia lui.

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
coradu

3399 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 20:59

Regina Elisabeta a II-a, B. Obama si Traian Basescu mor si ajung in iad.
Dupa un timp, Elisabeta:
- Mi-e dor de Anglia ! Vreau sa sun in Anglia sa vad ce face lumea acolo.
Suna regina , vorbeste cam 5 minute si apoi il intreaba pe Diavol:
- Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
- 5 milioane $.
Semneaza regina cecul de 5 milioane $ si se duce la cazanul ei...
Dupa cateva momente, Obama tipa:
E randul meu! Vreau sa sun si eu sa vad ce se intampla in Statele Unite, ce
fac americanii!
Suna Obama, vorbeste cam 10 minute, dupa care il intreaba Diavol:
- Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
- 10 milioane $.
Obama, cu o privire taioasa, semneaza un cec de 10 milioane de $ si se duce
la locul lui...
Vazand acestea, Basescu solicita si el, pe un ton vehement:
- Vreau sa sun in Romania , sa vad ce fac romanii, daca au scapat de
coruptie? Vreau sa vorbesc cu ministrii, cu deputatii, vreau sa vorbesc cu
toti!
Suna Basescu in Romania , sta la telefon vreo 2 ore, vorbeste cu toate
neamurile, cu toti prietenii, cu toti deputatii si ministrii... Dupa ce
termina de vorbit, se pregateste sa-i plateasca Diavolului:
- Scuze, am stat cam mult... Cat iti datorez?
- Un dolar...
- Poftim?!?!? Doar un amarat de dolar??
-Pai, da... Ca daca suni dintr-un iad in alt iad, e convorbire in retea ...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 5 Martie 2012, ora 12:59

Amu, nu trebuie sa dam vina pe bietii nostrii copilasi , chiar in toate perlele, sau la toate perlele. Unele cred ca au si fost `prelucrate ` expre.. Ca prea rimeaza...sau nu au gasit alta rima. Dar unele chiar sunt pline de adevaruri ascunse. De pilda cea cu 1877 , de ce credeti ca nu ar fi fost asa? Sau cea cu Manole, si .. si nu au gasit alta rima ce sa faca si ei. Din nimic nici nu stiti cate advaruri ies la lumina. Asa mai spuneti si voi cate cava , ca pe mine ma doare gura de atat scris si...capul ! ASta asa pana mai fac eu o pauza. Pana mai fac eu o pauza. Poi ce te joci ? ....Si.. daca le mai cititi inca odata atent le v-eti gasi pline de candoare....si cate putin adevar. Cahir daca nu coincid cu realitatea ...unele.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2012, ora 13:48

Azi noapte am facut dragoste...
M-a epuizat nenorocita… am cunoscut-o la un prieten, nu mai stia cum sa scape de ea. Saracul era distrus, arata ca dupa un accident de masina, si el o cunostea de cateva zile dar i-a fost de ajuns, a fost aproape sa-l distruga, a scapat de ea cu greu. A, si da, si el a cunoscut-o de la alt prieten…
N-a fost dragoste la prima vedere, la inceput am incercat s-o refuz, sa ma eschivez elegant, sa scap de ea, simteam ca nu e ce-mi trebuie. Dar… moale ca orice barbat, i-am cedat. Luni s-a auto-invitat la mine, ne-am iubit putin dar pana la urma am reusit s-o trimit la ea, unde-o fi asta nu stiu… dar credeam c-a plecat de tot.
Ieri pe zi a revenit, insistenta nenorocita… n-am mai putut sa ies din casa, la Buftea n-am mai ajuns, nici la Povestiri n-a fost cu putiinta sa ma duc… in pat, doar in pat, iar in pat… dar am facut fata, m-am luptat cu ea, am refuzat cat am putut…
Azi-noapte insa… am facut dragoste cu ea fara oprire. Am transpirat ca un nebun, nu m-a lasat nici macar o secunda, am dat din maini si din picioare toata noaptea, simteam ca-mi ard plamanii, ca-mi ia foc pielea, am incercat sa ma ridic din pat de cateva ori insa, de fiecare data, m-a trantit la loc in asternutul ud si m-a lasat acolo, sleit.
Eu am crezut ca e un agatament de o seara… stiti cum e, te cunosti cu ea, stati putin de vorba, se baga in seama si vine pana la tine, va tavaliti o noapte si dimineata dispare ca si cand n-a fost niciodata pe-acolo. Asta am sperat si eu, cand ma trezesc in dimineata asta n-o sa mai fie acolo, c-o sa fie plecata, ca n-o s-o mai vad in viata mea!
Ei as! Asta cauta relatie! Si cand am vazut-o dimineata, peste mine in pat, m-au luat nervii si am intrebat-o:
- Cum te cheama, fa?!
- Gripa!
… De doua zile nu mai sunt om, m-a nenorocit gripa asta! Am crezut ca nu scap de noaptea asta… 41 febra, indopat cu medicamente din unghii si pana-n ultimul fir de par, am chemat Salvarea de 2 ori, am tremurat ca varga sub 3 plapumi puse degeaba una peste cealalta… speram ca macar in dimineata asta sa fie mai bine dar…
`` Am chemat dn nou salvarea... Incepusem sa delirez... Febra ajunse la 42 fara cateva liniute. Incepusem sa am vedenii. Cand a venit asistenta am sarit in bratele ei. Ea s-a speriat asa de tare ca a lesinat. Iar eu i-am acordat primul ajutor, gura la gura... Drept raspuns ea m-a recompensat cu un algocalmin. ca sa imi mai ia din dureri. Ma durea teribil si pieptul. Ea s-a facut ca nu observa ca mainile mele incepura sa o ia razna. Dar ea mi-a dat crezare... eram foarte bolnav...A stat pana dimineata cu mine. Nu de alta dar , zicea ea ca se sarutase, asta ... spun numai prostii, ce vreti febra asta, bate-o vina,...se saturase de mine. Asa ca, a stat in pat cu mine pana la ziua... A doua zi eram vesel si plin de voiosie. Ma vindecase complect. Nici nu mai stia cum ma cheama...Imi spunea mereu `Puisorule`....``

Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 15:36

De la: 9am250228, la data 2012-03-04 15:40:01

Bacalaureat 2009

° Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului.

° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost.

° Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.

° Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa

° Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia.. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.

° Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate! ". Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.

Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita "inspre Dunare, o mina."

° La a-2-a parte a subiectul cerinta este compunerea unei scrisori catre o persoana imaginara pe nume Paula. Un elev raspunde(in scris):"Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet... si pe Paula nici nu o cunosc!"

° Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.

° Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. In balada "Miorita" este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul "Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diverse categorii de fluiere.

° Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.

° Calin tine de mîna mireasa care are parul lung de fericire.
Ea lupta sa puna mîna pe dragostea flacaului.

° Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barca.

° Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.

° Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.

° În romanul "Rascoala" personajul principal este poporul si marea masa a taranilor.

° Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa.

Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.

° Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.
Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cât o carte groasa, si are atâtea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intâlnesti cu ea si in final.

° Toma Alimos era viteaz pentru cã cu o mânã conducea calul, cu o mânã îsi tinea matele si cu o mânã se bãtea cu Manea..

Zoe si Tipãtescu se iubeau pe la spate.

Eminescu este trist pentru cã nu a reusit sã facã nimic în viata lui.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2012, ora 12:40

Am observat surprins, ca Ion Creanga nu a ascris numai povesti ci si poezii, pentru copii si copii mai mari...

*** POEZII DE DRAGOSTE ***

Ion Creanga
Poezii pentru copii

Pasarica-n timpul iernii

Iarna ninge si ingheata,
Frigul creste tot mereu,
Pasarica cea isteata
Nu mai zice cantul sau,

Cand afara viscoleste
Ea se-ascunde tremurand,
Intr-un colt, unde gaseste
Nu ca vara, ciripind,

Si zbarlita si-ntristata
Si flamanda, vai de ea!
Pe la drum, mancarea-si cata,
Sarmanica pasarea!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2012, ora 14:32

…-Ba nenormalilor , v-am adunat acile la mine astazi, ca azi e ziua din an, in care trebuie sa fim mai barbati ca oricand. Stai si tu aici , copchile?
-Da nenea !
- Stai jos si taci !
-Deci eu personal anul trecut am dat chix ! Ca i-am luat lui bunica de 8 marte o lingura de lemn, si ia mi-o zis , ca de ce i-am adus mobila in casa…Asa ca anul asta facem noi un cadou special fiecare.
-Da ce fratica , iar ne pui sa facem flotari?
-Nu boule ! Uite ce o foaie de hartie fiecare, aveti 10 minute sa scrieti cate o poezie. Da? Start!.........
-Bun ! Gata ! Ungure esti primu!
-Amu nustiu ce o iesit dar….
- Zii odata !...
-Hmmm!:
`Dragi femei noi va iubim,
Ca ca voi noi nu gasim,
Daca si voi ne iubiti, ,
Mars acasa si gatiti.`
-Bai cioban subteran, ba, dar sper ca ti-ai dat seama ca e 8 Martie Da? Ziua femeii mai necioplitule, Cei cu textul asta misogin? Ia repede sa faci unul frumos ! Da ?
-Bine, no !
No, Gustere pe tine ma bizui, hai sa vad…
-Poi fi atent fraticule:
-Va iubesc fetitelor,
Si va astept in dormitory
Nu suntem cu toti ciocani,
Sanatate si la multi ani.
-Baaaa… Erai s-o merlesti , Noroc ca ai redresat la urma . Bravo, Bravo!
-Copchile hai , Baga!
-Nenea , eu stiu un cantec.
-Hai zi odata !
-De ziua taaa…mamicooo…
In dar ti-am adus o cafea,
Si crede-ma mamico,
Un dor mai bengos , nici nu se puteaaa….
-Ba , da ce va invata astia la scoala…ha!…Da in fine Bravo !...Si acuma atentie la mine !
La final de poezie, vrem cu totii sa se stie, ca acuma Ungurul, Fratica si Gusterul, va ureaza doamnelor, * Martie infloritor, Sa va curga in jet cu bani, Si va zicem : ` La Multi Ani~
Doamnelor , domnitelor, domnisoarelor, Ungurul Bulan , Copchilul si Fratica , va ureaza un sincer : `La Multi Ani !`.Si aveti de grija sa nu va imbatati tare rau diseara . Pa !
- Uraaa ! Uraaa…!....
…. De ce beu eu cate odata….
De ce beu eu cate odata…

Si cu Gusterul oi bea
Ca e smecher de Baia…

Amu chiar daca acest ,… asta …cum ii zice…va placut sau nu… nu e personal ci de la Kiss Fm. Cu Ungurul…

Amu daca tot suntem si la acest capitol, Hai sa va zic si eu,
Doamnelor , domnisoarelor si domnitelor cate o mica… asta o poezie…

De ziua voastra dragi femei,
Va dau un martisor cu sete,
Dragostea noastra e cu temei,
Tot ce va doriti, pe indelete,
As mai spune : dar nu am mai gasit alte rime…
In fine: Lamulti ani si numai bine !

Astazi e ziua ta,
Zi frumoasa ca tine,
Ti-am trimis ghiocei
Ca sa-ti murmure ei,
Cat de mult te iubesc.

DE 8 MARTIE,VA DORESC , LA TOATE DOAMNELOR, DOMNISOARELOR SI DOMNITELOR, DE PE ACEST TOPIC SI NUNUMAI, UN CALDUROS SI SINCER LA MULTI ANI !!!

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 6 Martie 2012, ora 18:31

Nea marine, te ajut si eu dar nu cu rime, ci pun si eu suflet la frumoasa matale initiativa.
Un dicton celebru spunea: ' Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului' (Isus)

Atunci sa -i dam Femeii ce-i a femeii: respectul in primul rand, dragoste si pretuire, libertatea de a-si
exprima feminitatea si realizarea performantelor ei, demnitatea de a se simti femeie, in deplina egalitate
cu barbatii.
Sa le uram tuturor femeilor de ziua lor stabilita- 8 martie- tot norocul si binele din lume, dar mai ales sa simta ca aceasta zi este cu adevarat importanta pentru ele, in ochii tuturor.
La multi ani!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2012, ora 12:01

Poate nu stiti cata durere de cap va poate da un bancomat? Da si la propiu si la figurat. De pilda mi s-a intamplat azi mie. Cum economiile mele de la `saltea` se cam subtiase, intrase la apa, m-am dandit sa le mai rotunjesc cu ceva de la ce cred4am eu ca mai am in bancomat. Stiam ca am acolo 50 $ neatinsi pusi de asta toamna ptr zile negre. Asa ca inarmat cu cardul plecam victorios catre bancomatul de la banca Carpatica. Dupa operatiile de rutina cand vreau sa extrag , gresesc soldul si in loc de 200 R extrag 20 Adica 200 de miii. Imi da 4 bacnote de 5 si le bag linistit in buzunar. A doua oara apas direct pe 100 fara sa-l mai interoghez. Imi da 100 R Mai apas odata si ii mai cer 100 R. Surpriza ! Imi spune : ` Aveti fonduri insuficiente`. Ma uit la el prostit si nu-mi vine a crede. In fine il interoghez sa vad cat mai am? Si vad ca mai am 21,90 R. Mai bag odata cardul si ii iau si pe cei 20R care au mai ramas. Dupa socoteala mea mai trebuia sa am cel putin 70 de Roni . Unde sunt restul de bani? Chiar asa de mari sunt comisioanele de retragere ? Sau faptul ca mi-a pastrat , mi-a luat si atunci bani ? Si asa m-a apucat durerea de cap. Nici nu mai vedeam cifrele...Dar nici scarile...Noroc ca avea balustrada metalica inoxidabila, ca stralucea mai ceva ca soarele. Vin acasa si ma apuc de calcule, adica minicalculatorul , ca eu nu mai vedeam nici tastele bine. Si incep: Deci 50 de E fac -cu 42000, 210R Bun. Eu am scos 20 + 100 +20 ; T=140 . Si restul pana la 210 unde-s ? E posibil asa ... ceva? ca pe trei tranzactii sa-mi i-a 70 Roni? gata ! NU mai pun bani la bancomat nici la CEC , ca si acolo pentru 100 iti i-a 10. Ii pun la ciorap sau saltea. Ca si asa e mai mult praf decat bani. Vorba vine - bani...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 7 Martie 2012, ora 12:03

Scuze sunt 50 De Euro nu dolari...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2012, ora 09:06

LA MULTI ANI, FETELOR, FEMEIILOR, DOAMNELOR , DOMNISOARELOR SI DOMNITILOR....SI IN SFARSIT...SA TRAIASCA ... SI ELE SI NOI PE LANGA ELE, CA DACA N`AR FI ELE AR FI BAI MARE....SI PTR NOI SI PTR ELE... LASA CA MAINE NE SCOATEM SI NOI PARLEALA. CE NUMAI ZIUA VOASTRA IN FIECARE AN ?SA MAI FIE SI ZIUA NOASTRA LA NOI ESTE , CUM ZICEA STRATAN , ODATA PE AN ... SI IN FIECARE ZI.... HAI CA AM REDRESAT-O SI EU LA URMA ... CA ALFEL CE MA FACEAM..? ERA BAI MARE...!!!`

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2012, ora 11:16

RODICA OJOG-BRAªOVEANU
320 DE PISICI NEGRE
CAPITOLUL I
ARESTAREA
Maiorul Cristescu o examinã câteva clipe, apoi scoase din buzunar un
pacheþel negru ºi-l puse pe masã.
— Ce-i asta? Un dar pentru Mirciulicã?
— Aþi vrut o probã, spuse Cristescu clãtinând capul. O aveþi!
Bãtrâna desfãcu hârtia încet. Rãmase cu filmul în palmã ºi-l privi nedumeritã.
— Ce trebuie sã fac? Nu ºtiu sã umblu cu el...
— Þineþi-l în dreptul luminii, zâmbi maiorul amuzat, ºi derulaþi-l încet...
Destul! Imaginea nu vã spune nimic? Este filmul pe care i l-aþi dat lui Raul
Ionescu pentru a se familiariza cu topografia muzeului ºi, mã rog, pentru
confecþionarea cheii de la grilaj. Când v-aþi întors acasã — evident, dupã ce
aþi fotografiat sãlile muzeului, câteva tablouri ºi chiar pe câþiva dintre
vizitatori — aparatul fiind încãrcat l-aþi declanºat, probabil din neatenþie, ºi
pelicula a înregistrat o parte din odaia în care ne aflãm. Se vede limpede
tabloul cu cale, scrinul, pendulul, chiar un colþ de perdea. Vã daþi seama cã
nu încap confuzii. Mi se pare de asemenea extrem de dificil sã gãsiþi
justificarea prezenþei acestei imagini în filmul recuperat de la Dascãlu.
Melania avu un surâs ciudat.
"Asta era proba! Îngrozitor de caraghioasã! Cine s-ar fi gândit... Trebuia
sã distrugã filmul dupã confecþionarea cheii. Cu nebunii nu e bine sã
porneºti la drum, lucrul acesta se plãteºte. ªi apoi Mirciulicã..."
Revãzu scena. Motanul pe masã jucându-se cu aparatul, apãsând, fãrã
ca ea sã audã ori sã bage de seamã, pe declanºator...
Se frânse dintr-o datã. În faþa maiorului nu se mai afla femeia fãrã vârstã,
sprintenã ºi graþioasã, ci o strãinã. O strãinã cu chipul sleit, obositã ºi
tristã.
ªopti, fluturându-ºi absentã degetele într-un ciudat rãmas-bun:
— Mirciulicã... Totdeauna mi-a fost teamã cã nu-i tocmai sincer cu
mine.
Motanul privea fix lumânãrile tortului. În ochii transparenþi, flãcãrile
aprindeau vâlvãtãi lungi, de un verde-mineral ca otrava.
Picãturi de cearã roºie cãdeau pe masã. Maiorul desprinse ciorchinele
fierbinte de la buza sfeºnicului ºi începu sã-l modeleze între degete. Suflã în
lumânare. Un zâmbet nesigur se ivi pe chipul Melaniei. Cãutã reazem ºi se
ridicã. O siluetã gracilã pe care ar fi putut-o doborî un copil.
— ªtiu ce am de fãcut, ºopti. Sunt aresta... da! Probabil va trebui sã vã
acompaniez.
Cristescu îi ocoli privirea. Din inima lui se alungaserã bucuria, satisfac-
1
þia stridentã, drapelele ºi trâmbiþele ºi focurile de artificii ale izbânzii.
"De ce dracu'", se întrebã frãmântând nervos cocoloºul de cearã, "de
ce-a trebuit sã-mi pice mie istoria asta pe cap? Bãtrâna are un farmec
cãruia nu-i pot rezista, mã fascineazã mintea ºi personalitatea ei, surâsul ºi
aerul de fetiþã neajutoratã, parfumul odãii, ºi Mirciulicã, ºi punga de
fondante din scrin..."
κi închipuia, fãrã sã fie convins cã nu se înºalã, cã în alte împrejurãri
Melania Lupu ar fi continuat sã ducã existenþa încântãtoare pe care puþini
bãtrâni o cunosc. Trecea cu graþie peste neplãcerile vârstei, nu se lãsase
obsedatã de boalã, economii ºi locul de veci, ºtia sã-ºi inventeze o mie de
bucurii. "Tablourile acelea blestemate i-au aþâþat fantezia. Goya ºi Rembrandt!
Dacã nu s-ar fi spart atunci þeava de apã, nu le-ar fi descoperit
niciodatã. ªi dacã vecinii ei nu s-ar fi lãsat antrenaþi în aceeaºi cursã
dementã... ªi dacã ceilalþi, Scarlat, Ionescu, Dascãlu, ameþiþi de mizã,
aceeaºi mizã, n-ar fi muºcat din nadã. Aceeaºi nadã. ªi dacã... Prea mulþi
dacã..."
Îi venea greu sã-ºi ridice ochii. Un foºnet de mãtase plutea în liniºtea
încãperii. Motanul încerca sã-ºi deznoade panglica roºie de la gât. Cu o miºcare
mecanicã, Melania îºi desprinse perlele. Le lãsã sã curgã printre
degete, cântãrindu-le parcã.
"Pãcat, draga mea! O loviturã — cãci nu vãd de ce nu am spune
adevãrului pe nume — concepuseºi o lo-vi-tu-rã, minunat combinatã, care
s-a sfãrâmat ca un porþelan delicat. Ah! Gândeºte-te numai la performanþa
de a-þi fi dirijat complicii fãrã ca ei sã te cunoascã. Îþi vine sã plângi de
necaz, dar crede-mã, Melanie, nu-i acum momentul. N-ai fi putut bãnui în
ruptul capului cã Mirciulicã va declanºa aparatul foto."
Inventarie obiectele înregistrate pe peliculã, singura probã împotriva
ei: perdeaua, scrinul, tabloul de la bunica, pendulul cu muzicã, lucruri dragi,
cãci nu-i fuseserã niciodatã indiferente obiectele care o înconjurau. Era o
femeie de interior ºi-i plãcea, când deschidea ochii, sã se lase desfãtatã de
luciul catifelat al mobilei, de prospeþimea unei acuarele sau de strãlucirea
serviciului de ceai, pregãtit anume pe masã pentru a primi dimineaþa tot
soarele pe rotunjimile de argint. Nu admisese niciodatã sã pãstreze un
obiect, oricât de valoros, dacã el nu-i aducea frumuseþe ºi bucurie.
"Colonelul proceda exact invers. La moartea lui ai vândut cãpcãunii din lemn,
þi se zbârlea pielea doar privindu-i ca ºi oroarea aceea cubistã a domnului...
mi se pare cã-l chema Gleizes. O iei razna, Melanie! Nu-i momentul acum
sã-þi aminteºti lucrurile astea. Un fapt e in-con-tes-ta-bil! Dacã, printr-o
minune, ar dispãrea scrinul, tabloul cu cale, perdeaua ºi pendulul, proba,
preþioasa probã a maiorului, pelicula descoperitã la domnul Dascãlu s-ar
spulbera în vânt, ca un nimb de pãpãdie..."
Mintea bãtrânei scotocea febril. Cum ar putea dispãrea? Ah, focul!
Cutia cu chibrituri se afla lângã tortul neînceput. N-avea decât sã-l
pofteascã pe Cristescu alãturi, în bucãtãrie, sub pretextul cã vrea sã se
schimbe, ºi sã scapere un bãþ de chibrit.
Îi întâlni privirea stingheritã, interogativã în acelaºi timp. Melania
întinse mâna plinã de mãrgele. Roºi, rostind cu ochii plecaþi:
— Nu sunt într-o þinutã potrivitã... Mi s-a spus cã la puºcãrie se face
mult... sport. Dacã aþi vrea... În câteva minute pot fi gata.
Cristescu, prea obosit ca sã mai reacþioneze, se ridicã. Bãtrâna închise
2
uºa în urma lui. Se apropie încet de masã, privind fix chibriturile. Ascunse
cutia în palma micã. Ascultã zgomotele de alãturi ºi aprinse un bãþ lângã
perdea. Aproape instantaneu îl stinse, strivindu-l sub talpa pantofului.
— E o prostie, fetiþo, ºopti. O soluþie vulgarã la îndemâna oricãrui apaº
lipsit de spirit. Vei distruge proba, dar nimic nu te-ar mai putea dezvinovãþi
în ochii domnului maior. Te va urmãri de aici încolo cu puteri înzecite ºi cu o
urã neînduplecatã. Sunt sigurã cã vei gãsi altã ieºire pentru a scãpa din
aceastã micã încurcãturã. Chicoti: De fapt, ai ºi gãsit-o! Eºti o ºmecherã ºi
jumãtate, Melania! Bagã de seamã numai ca triumful sã nu þi se citeascã în
privire.
Peste cinci minute Cristescu o gãsi gata echipatã. Bãtrâna, îºi zise,
avea reprezentãri ciudate despre sporturile practicate în penitenciare.
Îmbrãcase o rochie cenuºie, încheiatã în faþã, cu nasturi mari de cristal.
Cravata, cu monogramã, era roºie. Din buzunarul de la piept ieºeau discret
marginile unei batiste diafane, cu trandafiri însângeraþi. În sacul de voiaj
înghesuise cutii de conserve, un termos, restul de fursecuri, spirtiera ºi o
sticlã de Spumos. Observând privirea nedumeritã a maiorului, Melania se
scuzã zâmbind:
— Schimbarea de aer îmi provoacã un apetit teribil. Când fãceam excursii
la iarbã verde, coºuleþul meu de mâncare era totdeauna cel mai bine garnisit...
ªi-apoi nu-mi place sã mãnânc singurã în societate.
— Care societate?!
— În puºcãrie îþi faci o grãmadã de cunoºtinþe.
Cristescu îºi simþi inima grea. Nu încercã s-o contrazicã. Bãtrâna îi întinse
mâinile. Întoarse capul gata, gata sã plângã.
— Nu înþeleg, îngânã maiorul.
Melania articulã greu:
— Cãtuºele. ªtiu de la portarul nostru, o persoanã foarte instruitã, cã
aºa se procedeazã.
— A, da... Hm, bãnuiesc cã ne vom putea descurca ºi fãrã ele.
— Cum credeþi. Totdeauna am susþinut cã sunteþi un gentilom. Mirciulicã
poate sã confirme. Adevãrul este cã mã scutiþi de multe neplãceri.
Existã unele obiecte care te compromit, iar vecinii mei sunt în privinþa
aceasta foarte severi.
Îmbrãþiºã încãperea într-o privire ºi suspinã.
Pe palier îi întâmpinã zâmbetul locotenentului Azimioarã.
— Ah! exclamã bãtrâna. Te pomeneºti cã aþi venit pentru ceaºca aceea
de ceai pe care v-am fãgãduit-o de atâta vreme. Ce întâmplare neplãcutã!
E prima datã când nu pot primi un oaspete aºa cum se cuvine. Trebuie însã
sã înþelegeþi...
— Înþelege, spuse sec Cristescu.
Spectacolul bãtrânei era peste puterile lui.
— Atunci... Melania ridicã motanul care i se încurca printre picioare. Îmi
dau seama cã-i un abuz, dar când a fost vorba de prietenii mei, am gãsit
totdeauna cutezanþa care în mod obiºnuit îmi lipseºte. V-aº ruga, domnule
Azimioarã, sã vã ocupaþi de Mirciulicã. Nu mã are decât pe mine, ºi nu cred
cã se va descurca singur. Poate veþi încerca sã-l cazaþi într-o familie dispusã
sã-i arate îngãduinþã.
3
Locotenentul, fãrã replicã, dãdu evaziv din cap. κi scoase batista, tamponându-
ºi obrazul. Melania îi mulþumi cu lacrimi în ochi. κi lipi obrazul de
capul motanului, ºoptindu-i nedesluºit:
— Rãmâi cu bine, Mirciulicã. Nu sunt supãratã pe tine. Dacã avem noroc,
o sã ne mai întâlnim.
Azimioarã sigilã apartamentul, apoi cãutã motanul cu intenþia sã-l lase
prin vecini. Nu-l gãsi nicãieri ºi, în drum spre casã, intrã la braseria Cina sã
bea o bere, spunându-ºi cã pentru el ºi Cristescu începe o binecuvântatã
perioadã de liniºte. Slavã cerului, nu se naºte câte o Melanie în fiecare zi.
Maºina tãie bulevardul, angajându-se pe Calea Victoriei.
"E vinovatã", gândi maiorul. "E vinovatã, ºi totuºi îmi pare rãu. Mã gândesc
ce figurã va face când or sã-i ia toate fleacurile din sac, Spumosul ºi
conservele ºi celelalte — la naiba, totuºi la noi nu-i camping — ºi mi se întunecã
înaintea ochilor. Ar trebui sã mã consoleze ideea cã cel puþin de aici
înainte nu-mi va mai da dureri de cap. Dar mã consoleazã?"
Stopul cãscã un ochi roºu. La Casa Centralã a Armatei, un grup în
haine de searã cobora scãrile râzând zgomotos. O blondã înaltã, cu blana
pe umeri, þinea ridicatã poala rochiei albe, sã nu atingã trotuarul ud. Scoase
un braþ gol, ciufulind pãrul bãrbatului de lângã ea. Hohotele de râs
pãtrundeau în maºinã.
"Îmi pare rãu de domnul maior", gândi Melania Lupu. "E o persoanã delicatã,
bine crescutã ºi plinã de sensibilitate. Ultimul lucru pe care mi-l doresc
este sã-i procur din nou momente dez-a-gre-a-bi-le. Presimt însã cã nu
mã voi putea împiedica s-o fac. De fapt n-ai încotro, draga mea."
Suspinul bãtrânei rãsuci un piron în inima maiorului. O ceaþã uºoarã
cãdea peste oraº.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2012, ora 16:25

Elefantelul curios

A fost odata, demult, un elefantel foarte curios. Intr-o zi s-a trezit cu o noua intrebare: "ce maninca crocodilul seara?"
Asa ca a plecat prin padure sa intrebe animalele si s-a intilnit cu ursuletul si-l intreaba:
- Ursuletule, ce maninca crocodilul seara?
- Nu stiu, a raspuns ursuletul, dar du-te la lac si vei afla.
Si a plecat mai departe elefantelul sa caute lacul. Pe drum s-a intilnit cu o broscuta:
- Broscuto, ce maninca crocodilul seara?
- Nu stiu, a raspuns broscuta, dar du-te la lac si vei afla.
In apropiere de lac, elefantelul s-a intilnit cu sarpele boa:
- Sarpe, ce maninca crocodilul seara?
- Nu stiu, a raspuns si sarpele, dar uite lacul aici, sunt sigur ca vei afla raspunsul.
Tocmai atunci iesea din apa crocodilul. Elefantelul s-a apropiat de el, dar nu stia ca vorbeste chiar cu crocodilul:
- Scuza-ma te rog, stii cumva ce maninca crocodilul seara? Crocodilul siret ii spune:
- Vino mai aproape sa-ti spun la ureche sa nu ne auda nimeni.
Elefantelul s-a apropiat si crocodilul -hat!, l-a apucat de nas, ca pe vremea aia elefantelul avea un nas ca toate nasurile, micut asa ca al tau.
Si cum se chinuia bietul elefantel sa scape din gura crocodilului a venit repede, repede sarpele boa, care se afla in apropiere si a inceput sa-l traga pe elefantel de coada.
Si atita a tras crocodilul de nas si sarpele boa de coada , ca pina la urma sarpele a reusit sa-l salveze pe elefantel,
dar nasul i se intinsese atit de tare ca aproape ii atirna pe jos. Si uite asa, de atunci are elefantelul trompa.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2012, ora 16:26

MAI DAR VOI NU SUNTETI CURIOSI SA VEDETI CE MAI FACEM ... DUPA O ASA IARNA GREA cATI AM MAI APUCAT PRIMAVARA...?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2012, ora 20:41

Am mai spus eu , ca ministrii si guvernantii nostrii inca mai gandesc cu picioarele si nu cu capul. In spevial asta nou acu. Cum le-a tunat prin cap sa infiinteze un liceu numai al rromilor? S-au gandit mult? Multi nu au nici 4 clase si putini sunt si acei care au terminat cu mare greutate si 8, daramite un liceu. Acolo pe ce baza se intra ? Credeti ca in felul asta au gasit solutia de a integra comunitatea rroma? Poi cat credeti ca v-a dura acea cladire a vechii unitati , cate geamuri or mai ramane , cate scaune , banci etc vor mai exista. Vor trece hunii pe acolo. Doar daca or pune ctae un gardian la fiecare m in fiecare clasa si hol si curtea liceului. Lupul isi schimba parul , dar naravul , ba!.Sa nu mi spuneti voi Marin , daca nu se v-a auzi la stirile de la PRO TV ca unul sau mai multi profesori au fost caftiti de catre un rrom sau mai multi. Ei deabia fac fata cu ai nostrii de p[rin scolle noastre , daramite cu ei.Nu ! Cel mai bine daca vor sa-i integreze sa-i lasa sa invete limba noastra la comun si materiile predate in limba romana. La toate scolile inclusiv maghiare sau alte nationalitati. Sunt cetateni la noi , fac parte din teritoriul nostru, mananca la noi, cresc la noi, invata la noi, lucreaza la noi si cu noi, atunci egalitate la toata lumea. Aceeasi liumba. Nu au decat sa o profeseze in particular. Dar nu obligatoriu. In felul asta se vor adanci si mai mult neintelegerile. Ce e aia facultate straina ? pentru ce ? Daca vor sa invete in limba lor sa se duca fiecare la casa lui. Aici se invata , sa traim si sa murim romaneste.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2012, ora 21:39

SAH! , SAH! SAH SI ...MAT!!! SAU CUM O SA STUDIEM STRATEGIA IN SCOALA...SAU NU....

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2012, ora 19:42

Bãsescu ºi Raed Arafat se împacã ºi se aºeazã la masã sã negocieze pe
Legea Sãnãtãþii. La un moment dat lui Raed îi sunã telefonul, ascultã
puþin, se ridicã ºi iese spunând: "Mã scuzaþi, e o urgenþã!" Se
întoarce în câteva minute, se reia discuþia ºi iar sunã telefonul. Se
repetã secvenþa cu "Mã scuzaþi, e o urgenþã!" Dupa a cincea sau a
ºasea oarã, Bãse exasperat se pune-n uºã :"Doctore, n-o sã terminãm
niciodatã dacã mergi sã intervii la toate accidentele!" Raed se scuzã:
"Dar nu merg la nici-un accident. Mã tot sunã unul care-mi spune cã mã
vede prin lunetã ºi mã avertizeazã sã ies naibii din
cadru!"

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2012, ora 19:48

De la: Marin56, la data 2012-03-13 20:41:18Am mai spus eu , ca ministrii si guvernantii nostrii inca mai gandesc cu picioarele si nu cu capul. In spevial asta nou acu. Cum le-a tunat prin cap sa infiinteze un liceu numai al rromilor? S-au gandit mult? Multi nu au nici 4 clase si putini sunt si acei care au terminat cu mare greutate si 8, daramite un liceu. Acolo pe ce baza se intra ? Credeti ca in felul asta au gasit solutia de a integra comunitatea rroma? Poi cat credeti ca v-a dura acea cladire a vechii unitati , cate geamuri or mai ramane , cate scaune , banci etc vor mai exista. Vor trece hunii pe acolo. Doar daca or pune ctae un gardian la fiecare m in fiecare clasa si hol si curtea liceului. Lupul isi schimba parul , dar naravul , ba!.Sa nu mi spuneti voi Marin , daca nu se v-a auzi la stirile de la PRO TV ca unul sau mai multi profesori au fost caftiti de catre un rrom sau mai multi. Ei deabia fac fata cu ai nostrii de p[rin scolle noastre , daramite cu ei.Nu ! Cel mai bine daca vor sa-i integreze sa-i lasa sa invete limba noastra la comun si materiile predate in limba romana. La toate scolile inclusiv maghiare sau alte nationalitati. Sunt cetateni la noi , fac parte din teritoriul nostru, mananca la noi, cresc la noi, invata la noi, lucreaza la noi si cu noi, atunci egalitate la toata lumea. Aceeasi liumba. Nu au decat sa o profeseze in particular. Dar nu obligatoriu. In felul asta se vor adanci si mai mult neintelegerile. Ce e aia facultate straina ? pentru ce ? Daca vor sa invete in limba lor sa se duca fiecare la casa lui. Aici se invata , sa traim si sa murim romaneste.

sigur e vorba de o scoala unde puradeii invata sa iasa la ciordit..

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2012, ora 19:51

Trei români pescuiau intr-o barca. Apare langa ei un inger vindecator. Dupa ce le revine glasul, românii incep sa-i ceara:- Eu am o durere mare de spate de cativa ani, nu pot sa scap de ea... Ingerul ii atinge spatele si e vindecat!- Eu trebuie sa port ochelari toata viata, ca nu vad bine, si as vrea sa vad... Ingerul ii ia ochelarii, ii arunca in apa si ochii i se vindeca...Se uita ingerul si la al treilea... Asta sare:- Nuuu!!! Nu, nu!!! Pe mine sa nu ma atingi!!! Io primesc pensie de boala!

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2012, ora 20:39

De la: coradu, la data 2012-03-16 19:42:06Bãsescu ºi Raed Arafat se împacã ºi se aºeazã la masã sã negocieze pe
Legea Sãnãtãþii. La un moment dat lui Raed îi sunã telefonul, ascultã
puþin, se ridicã ºi iese spunând: "Mã scuzaþi, e o urgenþã!" Se
întoarce în câteva minute, se reia discuþia ºi iar sunã telefonul. Se
repetã secvenþa cu "Mã scuzaþi, e o urgenþã!" Dupa a cincea sau a
ºasea oarã, Bãse exasperat se pune-n uºã :"Doctore, n-o sã terminãm
niciodatã dacã mergi sã intervii la toate accidentele!" Raed se scuzã:
"Dar nu merg la nici-un accident. Mã tot sunã unul care-mi spune cã mã
vede prin lunetã ºi mã avertizeazã sã ies naibii din
cadru!"

Daniela
coradu

3399 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2012, ora 21:37

Deodata, desi pe jumatate adormita, ea simti mangaierile lui. La inceput
timide, rusinoase. Apoi, mangaierile devenira mai indraznete. Mai mult si
mai mult, pe tot corpul, mainile lui se plimbau cu nesat asa cum se
intampla ... nu-si mai aducea aminte exact, cu cativa ani in urma.
Senzatiile uitate se intorceau. Memoria sentimentelor era vie si o ajuta
sa raspunda la fel. Mangaierile se ingramadeau, se repetau, el o invaluia,
o intorcea. Acum era ca un vartej de senzatii de nedescris. Deodata ...
nimic. Absolut nimic!
- Ce s-a intamplat? intreaba ea, surprinsa. Te rog,
nu te opri ...
- Shhhh ... incerca el sa o linisteasca, gata, s-a
terminat!
- Cum adica s-a terminat?
- Am gasit telecomanda, dormi
linistita! ...

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2012, ora 23:19

Da unde ati fost pana acu ? Ati hibernat ca ursii ?...Gata :Vine , vine primavaraaaaa...! sau caum am vazut prin revistele de umor ` Urzica` a tatei, cu care ma delectam cel mai grozav. In una din poze era un grup de oameni care cantau la un cor. : `Vine , vine primavara... Si pe geam se vedea cum ninge de zor...Erau foarte bune acele poante , chiar daca nu erau pe placul oricui.
Era singura revista in care cuvantul Ceausescu sau Elena nu apareau scrise. De ce oare....???

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 17 Martie 2012, ora 09:03

De la: Marin56, la data 2012-03-16 23:19:21Da unde ati fost pana acu ? Ati hibernat ca ursii ?...Gata :Vine , vine primavaraaaaa...! sau caum am vazut prin revistele de umor ` Urzica` a tatei, cu care ma delectam cel mai grozav. In una din poze era un grup de oameni care cantau la un cor. : `Vine , vine primavara... Si pe geam se vedea cum ninge de zor...Erau foarte bune acele poante , chiar daca nu erau pe placul oricui.
Era singura revista in care cuvantul Ceausescu sau Elena nu apareau scrise. De ce oare....???

apai....la ce iarna a fost....cui i-a mai ars de conversatii!!!

Daniela
coradu

3399 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2012, ora 11:08

Trei tauri stau pe virful unui deal si arunca priviri pofticioase spre o turma de vaci, aflata in vale, la pascut.- Repede, repede! Sa coborim la ele si sa le facem felul, spune cel mai tinar dintre ei.- Ei, ei. Nici chiar asa, tinerelule! Ai putintica rabdare. Mai intii mincam bine, ne facem baieti frumosi si apoi chemam doamnele sa vina pina sus la noi, spune cel de-al doilea, ceva mai in virsta decit primul.- Fiti seriosi. De ce sa coborim? De ce sa le chemam? spune cel mai batrin dintre tauri. Se vede foarte bine si de-aici.

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2012, ora 11:12

De la: daniela_, la data 2012-03-17 09:03:59
De la: Marin56, la data 2012-03-16 23:19:21Da unde ati fost pana acu ? Ati hibernat ca ursii ?...Gata :Vine , vine primavaraaaaa...! sau caum am vazut prin revistele de umor ` Urzica` a tatei, cu care ma delectam cel mai grozav. In una din poze era un grup de oameni care cantau la un cor. : `Vine , vine primavara... Si pe geam se vedea cum ninge de zor...Erau foarte bune acele poante , chiar daca nu erau pe placul oricui.

apai....la ce iarna a fost....cui i-a mai ars de conversatii!!! [/quote

uite,,,apare luma o data cu urzicile......nu-i bine asa?
si o ciorbitza,,si o tocanitza,,,,hmmmmmmmmmmm

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2012, ora 11:15

Paraschiva ii povesteste unei prietene:
- Sa-ti spun ceva ciudat, draga: acum o saptamana, suna cineva la usa .
Deschid, si, in fata usii, un barbat tanar, inalt si frumos ma intreaba:

sotul dumneavoastra este cumva acasa ?
Nu, spun.
La care ma ridica in brate, ma duce in dormitor, ma pune pe pat si stii tu
ce a urmat.
Luni a aparut din nou. S-a intimplat acelasi lucru. Si marti, si miercuri.

Mor de curiozitate, oare ce doreste acest barbat de la sotul meu ?

Pagini: << 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist
Mergi la: