Info
x
Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist
|
Fantoma_din_Zanzibar_31_01_2012 26 mesaje Membru din: 31/01/2012 |
Postat pe: 31 Ianuarie 2012, ora 15:18
De la: oLady, la data 2012-01-31 12:56:49Criza datoriilor grecesti pe intelesul tuturor Da,la noi este altfel ! Iti spun pe scurt povestea deoarece imi este lene ... ____________________________________________________ Statul portocaliu ,pe intelesul tuturor . Un cioban își păștea oile pe o pajiște. La un moment dat zărește un hotel, își lasă oile și se duce direct acolo. Este întâmpinat de patronul hotelului. Patronul: Ce e cu dumneata aici? Nu cazăm ciumpalaci ! Ciobanul: Știti, eu sunt cioban, dar sunt obosit și vreau ca în seara aceasta să dorm la dvs. în hotel e singurul din zonă. Vă plătesc 1000 de euro. Patronul: Da-te dracu',mars afara si dormi pe zapada, ca hotelul este ocupat de Jeffrey Franks cu baietii de la PDL ! Au zis ca oricum vei plati tu maine ! |
|
coradu 3399 mesaje Membru din: 6/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Februarie 2012, ora 20:16
La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani.Se gandi sa mearga la vecinul lui evreu Itic, si sa-i ceara 2 lei, ca imprumut pana la primavara.
Itic il asculta atent, apoi ii zise: -Bine, iti dau 2 lei imprumut pana la primavara, dar imi lasi toporul ca zalog, si la primavara imi dai 4 lei inapoi, altfel nu ne invoim. E bine? Mai de voie, mai de nevoie, intr-un final Bula se invoi. Lasa toporul ca zalog, lua banii si da sa plece. Insa Itic il striga: -Bai Bula ! Ia fi atent la mine, la ce m-am gandit. La primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei, intrucat iarna e lunga si grea, asa ca stii ce ? Ia da tu acum 2 lei inapoi, si la primavara iti mai raman de dat doar 2 lei, ce zici, o sa-ti fie mai usor? Bula se gandi putin si recunoscu in sinea lui ca Itic are dreptate si ca, uite e un vecin adevarat, asa ca se invoi, ii dete inapoi cei 2 lei si pleca acasa, ceva mai usurat. Insa pe drum tot calcula: -Hmmm ! Bani nu am, topor nu am, insa m-am ales cu o datorie de 2 lei si totusi nu a fost nimic in neregula... MORALA: Acelasi Itic ne dadu si noua, Romaniei, imprumut de atatea ori, numai ca acum se numeste FMI !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Februarie 2012, ora 01:06
-Bula si sora lui vroiau un papagal desi mama lor nu avea destui bani sa le cumpere unu. Intr-o zi mama lui bula trece pe langa un bordel si vede un papagal , de curiozitate intra sa vada daca este de vanzare. -Buna Ziua , vindeti acest papagal mai ieftin ? -Da dar are 1 singur defect -Care? -Vorbeste urat -Nu e nici o problema il invat eu sa vorbeasca frumos. -Ajunge acasa si papagalul incepe si vorbeste: -Ooo patroana noua bordel nou. -Vin si copii acasa se joaca si incepe din nou papagalul si vorbeste: -Ooo patroana noua bordel nou , angajati noi. -Vine tatal lui bula se aseaza toti la masa si incepe din nou papagalul si vorbeste: -Oooo patroana noua bordel nou ,angajati noi , oo Vasile ce faci ma ?
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Februarie 2012, ora 07:15
De la: coradu, la data 2012-02-03 20:16:42La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani.Se gandi sa mearga la vecinul lui evreu Itic, si sa-i ceara 2 lei, ca imprumut pana la primavara. Maiculita ce dura-i asta!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2012, ora 22:12
Un om se plimba prin Central Park in New York . Deodata vede o fetita atacata de un pitbull.
Alearga spre fetita si incepe sa se lupte cu cainele. Reuseste in cele din urma sa omoare cainele, salvand astfel viata fetitei. Un ziarist care privise scena vine la el si ii spune: - Esti un erou, maine vei putea citi in toate ziarele: "Un brav newyorkez a salvat viata unei fetite." - Dar eu nu sunt newyorkez! - Oh, in acest caz va scrie in ziarele de maine dimineata: "Un brav american a salvat viata unei fetite." - Dar nu sunt american. Sunt afgan! A doua zi in ziare scria: "Un extremist islamist a ucis un caine american." Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Februarie 2012, ora 22:11
Bei o cafea cu mine?
Un profesor de filosofie stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri. Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a întrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin iar acestia au fost de acord cã era. Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba iar acestia au rãspuns în cor "pliiin"! Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv. Studentii au râs.. Dupã ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: "Acum as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã. Mingile de tenis reprezintã lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sãnãtate, prieteni si pasiunile voastre. Dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte. Dacã veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde sã puneti mingile de tenis si pietricelele. La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacã-te cu copiii, iesi cu sotia în oras la cinã, joacã tenis, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv. Ai, în primul rând grijã de mingile de tenis, ele conteazã cu adevãrat. Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip.." Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zâmbit: "Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten." Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip.."
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 7 Februarie 2012, ora 14:43
Frumos ! E cu talc ! Numai ca daca e sa facem si o paranteza vis-a-vis de cle petrecute cu schimbarea ministrului, eu cred ca noi suferim de boala` schimbarii`. Pentru ca intotdeauna cand nu ne-a convenit cate ceva, gata! jos cu el. In opinia noastra daca un sef de stat sau ministru nu ne mareste salariile sau pensiile, scade preturile , scade TVA-ul si alte dari, nu este bun ca sef. Nu zic ca am ajuns bine , dar cineva trebuie sa i-a taurul de coarne. De unde iei mereu si nu pui la loc , nu are de unde sa mai fie. Mai trebuie sa si producem si sa fim si oleaca renumerati ca dupa buget...coane Fanica.
|
aida_verdi 2 mesaje Membru din: 7/02/2012 |
Postat pe: 7 Februarie 2012, ora 14:53
,, NIMIC NOU SUB SOARELE'' ROMANIEI, ORICE GUVERN SAU PRESEDINTE AR VENI LA CONDUCEREA ROMANIEI !! DUPA LOVITURA DE PALAT DIN DECEMBRIE 1989, ACTUAL TRAIM IN CONTINUARE INTR-O ROMANIE COMUNISTA ,, RESAPATA'' CONDUSA PRIN ROTIREA CADRELOR DE ,,COMUNISTI '' VOPSITI, ORGANIZATI IN PARTIDE SI CULORI, ACTUALI DE LA PUTERE FIIND COMUNISTII VOPSITI IN ,, PORTOCALII ''
MONARHIA SALVEAZA ROMĂNIA ! --- ESTE TIMPUL ȘI SINGURA SOLUȚIE ! Anul acesta se împlinesc 65 de ani de la distrugerea în 1947de către cei 800 comuniști cu ajutorul armatei sovietice de ocupație a statului român de drept REGATUL ROMÂN, MONARHIA ROMÂNĂ și forțarea M.S. REGELE MIHAI I să abdice. Vreți un nivel de trai ca în ANGLIA, SPANIA, OLANDA, BELGIA, etc...., țări europene cu monarhii, ALEGEȚI REVENIREA LA REGATUL ROMÂN, MONARHIA ROMÂNĂ și M.S.REGELE MIHAI I, altfel veți fi poporul orbilor, veți cânta ,, Republică Măreață Vatră și ,, Odă Conducătorului Iubit , sclavi în propria țară sau sclavi pe plantații în celelalte țări europene și vom fii în continuare de râs drept MĂMĂLIGA Europei pentru toate națiunile europene. MONARHIA SALVEAZA ROMÂNIA ! REGELE MIHAI ! REGELE MIHAI ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 7 Februarie 2012, ora 15:36
Domnu sau doamna `Aida verdi` de ce credeti ca `Monarhia salveaza Romania?` Eu am auzit de la bunici putinii pe care ii mai aveam , ca nici atunci nu o duceam mai bine. Ca erau si atunci bogati si saraci , si foarte saraci ca si acum. Ca de fapt se duceau niste interese si atunci. ca nimeni care ar veni la putere nu s-ar lasa el in ... gol, si ne-ar imbraca pe noi, ca nu ar saraci el ca sa ne imbogateasca pe noi. ca daca nu om munci aceasi soarta ne-ar astepta si atunci. Nustiu ce aveti cu fostii sau actualii fosti comunisti , ca nu ei erau de vina ci structura. Ca nu facem decat sa jucam o carte pentru Europa cu mainile noastre. Suntem la cheremul ei. Cu ce ar veni nou un eventual rege? Eu nu stiu cum a fost cu adevarat. Dar ...Intotdeauna omul de-a lungul istoriei , indiferent ce forma de oranduiere o avut, tot asa au dus-o mereu. Ca erau doua clase: de exploatati si de exploatatori. Poate ma insel eu ?...Credeti ca sub un regim monarhic o s-0 ducem mai bine? sa dea Domnul sa fie asa...
|
Postat pe: 7 Februarie 2012, ora 21:34
Aho, aho, primari tâmpiti
Stati si nu deszapeziti De 8 ore, ca nebunu, Locuiesc pe DN1 ... Am o sora si doi frati ... În Logan la Afumati Iar matusa si bunica Stau în Opel la Saftica La bunic îi fac pomeni Dintr-un Aro la Pucheni Tata-i rupt de foame-n gura De 5 ore pe centura Manânca la-mpinge tava Într-un Duster la Jilava Nici pe jos, nici în mâncare Nu e nici un pic de sare Plugusor cu 4 boi, Io sunt unul dintre voi Sofati baaaaai!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Februarie 2012, ora 09:19
Asta era binevenita de anul nou, dar e loc de ea si acu , si intotdeauna... E la moda mereu. Urarea Adica....!
|
Postat pe: 8 Februarie 2012, ora 19:00
Cat de pline de adevar sunt vorbele populare. Mai intotdeauna exista un adevar. De aici s-au nascut si proverbele populare. Cei care nu s-au lovit in viata de unele lucruri neplacute, nu le-au au luat niciodata in serios. De abia cand ai problem sau nevoia te impinge de la spate, le intelegi sensul lor plin de talc. Zicala : ` ca omul gospodar isi face iarena car , si vara sanie, nu este intamplatoare. Sau : ` cine sapa groapa altuia
. Departe ajunge. Sau alta : ` Niciodata nu apreciezi ceea ce ai decat atunci cand ramai fara el`. Este si asta perfecta adevarata in cea ce priveste dintii Asa mi s-a intamplat si mie. Stim cu totii ca trebuie sa avem grija de ei, dar mai uitam sa ii `periem`, sa folosim `ata dentara` sau apele de gura. Anii trec si odata cu ei se duc si dintii nostrii. Si atunci trebuie inlocuiti cu dinti falsi, asa numitele proteze dentare. Si uite ca dupa asta vine iar proverbul : ``De ce ti-e frica nu scapi`, sau : cum iti asterni , asa dormi`, sau : `la omul sarac nici boii nu trag`, sau `ce ti-I scris este sip e frunte, ma rog
o multime de proverb care ti s-ar putea potrivi de-a lungul vietii. Intodeuna ai cate ceva de invatat din ele. Oare pe cei care le-au nascocit , cine i-a invata s i e ei. Si asta numai vis-a vis de dinti. Cum spuneam mi-a venit si randul meu sa apelez la aceste substitutii. Nu de alta dar cred ca chiar trebuia, sa o fac sip e asta. Acu sunt in perioada de acomodare. Acomodare care ma cam costa
dar cred ca se si merit ape undeva. Daca tot am atins aceasta problema cu proverbele , hai sa facem ceva de genul unui concurs cu proverb. ` trasnite`. Adica ceva de genul : `` Cine sapa groapa altuia ,
. ajung departe
Niste potriveli cat mai trasnite dar si cu rima. Care sa se si potriveasca pe undeva. Ar merge orice jumatate de proverb care sa se impleteasca cu alta jumate care rimeaza. Ce ziceti?
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2012, ora 22:40
Intr-o camera de hotel,Messi si prietena lui urmau sa faca dragoste.La un moment dat,in timp ce tipa se dezbracă,Messi ii spune ca se intoarce imediat si iese pe ușă.Revine repede cu doi barbati dezbracati,la care fata-i spune:-Leoooo!Cine-s ăștia?Messi raspunde:-Scuze,iubi..dar eu fără Xavi si Iniesta nu știu s-o bag...
|
Postat pe: 8 Februarie 2012, ora 22:43
Asta asa ca o parere la ce se discuta s ipe alte topuri
Ce treaba au astrele cu nevasta sau afacerile, sau cu viata t?. Totul nu este decat o afacere profitabila ptr altii. Ei cum sa castige bani. E la fel ca s icu ghicitoarele. Cand o multime de prostime se lasa inselata. Toate nu sunt decat minciuni. Iar daca unele se mai si adeveresc , asta e rodul destinului, sau a auto sugestiei. Oricum daca astrele iti prevestesc ca te vei inbogatii , iar tu nu ai nici servici si nici alta ruda, de unde? Sau tu daca stai prost cu snatatea o sa te faci bine chiar daca doctorii ti-au mai dat 7 zile de trait...Sa fim seriosi. Cat la suta din ce se interpreteaza se si adevereste. Sa va spun eu daca nu stiti cum au aparut semnificatia asttrelor, ceva de genul si a religiei. Numai daca acolo era bagata cu forta, aici fiecare e liber sa-si aleaga `balanta` sa. In vremuri de mult apuse pe cand puricele se lega cu cate 9 ocale de picior, si sarea in sus cale de mii de km, ca sa ne aduca povesti... este tot o poveste si aici. Oamenii primitivi cand seara nu aveau ce face, numarau si ei stelel pe cer inainte de a adormi, pana adormeau. mai tarziu tot asa stand culcati pe camp ca nu aveau case toti ca si acu, au inceput sa faca diferite analogii si legaturi la diferite stele sau grupuri de stela , dandula diferite denumiri dupa imaginatia fiecaruia. Dar cum munca campului era pe atunci o lege deloc de neglijat , nu ca astazi, faceu ca sa le denumeasca dupa carele lor cu boi, dupa diferite animale, cea ce isi inchipuiau fiecare atunci pe vremea lor. Asa au aparut berbecii , caprele, pestii leii , scorpionii si altel. Iar faptul ca atunci cand se nasteau cate un copil intro anumita perioada din an , ii meneau de ursitoare , care erau pe atunci si ele la moda, ca v-a avea noroc , bani , dragoste, si cate si mai cate, asta in schimbul unei recompense, care trebuia sa fie cat mai atragataore pentru ca copilu respectiv sa aiba parte de norocc si bani si alte lucruri bune. care erau zgarciti sau nu aveau de unde, erau sortiti sa nu aiba viata buna. Totul nu a fost si este decat un simplu `joc`. Pentru ati da niste sperante care la multi din ei , sau dovedit a fi si desarte. Ce treaba are preferinta de culoare cu `culoarea sufletului`, care daca vrem sa despicam firul in patru , nu are nici o legatura intre ele. Eu prefer culoarea albastra si derivatele ei in specila bleul sau mai bine zis culoarea cerului senin vara. Unii prefera galben altii rosul sau movul si asa mai departe. Eu am studiat si eu aceasta chestie despre culori , descoperind alte asemanari sau legaturi. Ca se face o corelalre intre grupele sanguine si profesiunile fiecaruia. De ex. Grupa 01 prefera albastru. A2 rosul,dar si violetul. B3 galbenul , ab4 cu cate putini din fiecare sau chiar preferinte de culori bizare care le poate reuni pe toate astea. NU e batut in cuie. In general variaza de la individ la individ, de la varsta si de sex. DE asemenea este bine sa tinem seama si de grupele partenerilor. ca alfel or sa iasa scantei. Nu este de preferat ca doua grupe de acelasi semn , sa se ieie.)1 sau a2 , ci numai combinat cu alte grupe. La capitolul asta se facea aluzie si in functie de zodie, sau de data sau luna de nastere. Este si aici un `CE` ca de fapt noi cand ne nastem nu suntem de fapt nascuti in ziua de su luna de ... pentru ca viata noastra incepe din luna procreierii. La care se adauga inca aprox 9 luni. Deci?...pentru ca viata noastra inplicit incepe cu intaia zi de procreare. Care desigur nu multi o stim dar o putem afla dand timpul inapoi....cu 9 luni. Bine ca nici asta nu e batuta in cuie, dar e un punct de plecare. Nu credeti? Grigoriu Marin Top Commenter Liceul cfr nr 6 Si revin , ca in incercarea mea de a dezvalui niste chestii, m-am abatut de la subiectul cu `culoarea sufletului`. Oare cine si-a vazut culoarea sufletului? De unde stie el ca e alb sau negru. Numai prin faptul ca se comporta diferit de ceilalti? Ca unul e rau sau altul e bun? Nimic din toate astea. Aparentele pot insela. Ca ne mintim unii pe altii. Ca nu suntem sinceri nici cu altii dar nici chiar cu noi insine. Vreau sa stiu si eu , sau sa -mi spuna cineva cu argumente ca el are culoarea sufletului roz. Este o metafaora sau ce? LA VOI CE CULOARE ARE SUFLETUL?... |
|
Postat pe: 10 Februarie 2012, ora 14:07
14. Promit ca voi fi si , plecara amandoi la piata. Ramas singur ma apuca o plictiseala teribila. Incercai sa prind ceva pe la radio, dar nu ma satisface. Incerc sa citesc o carte. Dar parca nici de citit nu-mi ardea. Ma uit prin camera si vad cateva farfurii si alte cratii, precum si cateva ustensile, ce stateau gramada murdare intr-un lighean, pe o masa. Probabil ca mama le lasase acolo, cu gandul, ca se v-a ocupa de ele, cand vine de la piata. ``Ce ar fi ?`` fac eu in gand. Poate o mai imbunez oleaca. Sau cel putin scapam poate de o eventuala bataie pe ziua respective. Dar in gandul meu, celalalt `eu`al meu , nu-mi dadea deloc pace: ``Crezi ca o sa te pupe? Ce doua farfurii , acolo `` ``Lasa , ca o sa-I faca deosebita placere``incerc eu sa contraatac si sa ma amagesc iar singur. `` Treaba ta !`` ma descuraja iar gandul, `` Lasa ca n-o fi dracul asa de negru``, incerc eu sa ma incurajez sin gur in continuare. Pana la urma a invins gandul cel bun. Zis si facut. Focul in soba mai ardea. Introduc in soba un lemn ca sa-l atatai, dupa care pun apa direct in lighean. Il asez mai bine pe soba. Ma asezai pe pat in asteptare, pandind cand apa se v-a incalzi. Dupa cateva minute vad ca ies aburi din lighean, semn ca apa se incalzise suficient. Dau ligheanul la o parte si ma apuc de treaba. Pe cand mutam farfuriile si altele , hodorogeala provocata de mine o scoase la iveala , de prin nustiu ce cotloane, pe Brandusa. Aceasta cand auzi zgomotul vaselor, se si infinta in graba in prag. Cand dadu cu ochii de mine , ramase in prag nehotarata cu o laba ridicata si cu una pe prag. Se uita la mine uimita si nu stia ce sa faca- sa fuga sau sa intre. Ma uit la ea cu coada ochiului, in timp ce ma invredniceam cu spalatul vaselor. Vazand ca nu-I dau atentie, prinde curaj si inainteaza, la inceput cu grija si teama, apoi in secunda urmatoare se lipea de picioarele mele , mionand. O intreb: Ce vrei ? Crezi ca eu mananc placinte sau fripturi, si nu-ti dau si tie? Asta era si vorba lui madam Berdan , cand isi certa cainele , pe Miky. Cand ii dadea mancare si aceasta era refuzata la export: ``Ce nu-ti place ? Crezi ca am fripturi si nu vreau sa-ti dau? ``Daca vrei carne, du te la macelarie !`` Asa ca i-am pus si eu `banda` Brandusei. Ea nu se prea sinchisea de scuzele mele si isi continua pleadoria, frecandu-se in continuare de picioarele mele si mionand intr-una. Pe cand curatam una din farfurii, gasesc o bucata de zgarci plasat de cineva in farfurie, care nu-I convenise. O iau si i-o arunc jos. Se repede si o infasca, chinuindu-se oleaca ca s-o mestece. Se uita la mine cam neincrezatoare, ca si cum m-ar fi intrebat: ` Ce alceva mai bun nu ai gasit sa-mi dai ?`` Multumestete cu ce ti-am dat , fac eu , continuund mai departe. Dupa alte minute vad ca se hotaraste pana la urma si o inghite , aproape sa se inece. Si veni iar la mine. Gata iar mai vrei? Si veni si confirmarea cu un nou mionat. Ei gata nu mai am, fac eu. Dar insistentele ei se parea ca nu avura darul sa o convinga. Si cum incepuse sa ma enerveze, o prefac in minge de forbal, si cu o pasa bine plasata, o trimit tocmai la marginea patului, mai , mai sa intre si sub pat. Se ridica speriata , uitandu-se urat la mine. Gestul meu o frustrase rau de tot. Imi arunca niste priviri sa ma ucida nu alta. Daca nu ma lasi , fac eu ca o posibila scuza. Continuui mai departe sa spal vasele. Din timp in timp o priveam cu coada ochiului. Dupa ce se satura sa ma mai priveasca, incepu sa se spele , chipurile. Ii `sifonasem blana` ce vreti! Dupa ce se spala pe burta , continua cu labutele din fata , apoi cu spatele. Dupa care isi ridica si o labuta in sus. Privind-o, ma tenta sa o apuc iar de picior. Dar o lasai sa-si vada mai departe de treaba. Apoi se lasa pe burta ascuzandu-si labele sub ea. I se mai vedeau doar petele albe ale labutelor din fata. Se cumintise. In sfarsit termin de spalat vasele. Le i-au si le randuiesc pe un stergar pe masa, lasandu-le sa se scurga de apa , cu fata in jos. Brandusa in tot acest timp ma urmarea numai cu privirea. Gasesc o bucatica de paine ramasa pe masa si i-o arunc, chemand-o, cu un `Pis-Pis. Intr-o clipa se si scula si maraind de placere se infinta iar intre picioarele mele. Dar dand de bucata de paine, se uita la mine dezamagita si totodata si nedumerita. Se uita la mine mionand usor, ca si cum ar fi spus: ``Poi de asta imi dai?`` Alceva n-am , fac eu in final. Isi mai apleaca odata capul si mirosind-o se declara nesatisfacuta luindu-si picioarele la spinare. Se retrase un pic mai incolo, stand in coada. Dupa care se aseza iar pe burta , vazand ca nu se mai procopseste cu nimic. Cum trecuse inca o ora si ai mei inca mai intarziau, si nestiind ce sa mai fac , ma gandii sa ma joc cu pisica. Doar o si `hranisem` Ma apropii de ea usor, cu gandul sa nu o sperii, momind-o cu alta bucatica de paine. Dupa ce se apropie de mine, o apuc de o labuta si incerc sa-I intru in voie. La inceput nu se arata prea amatoare de intentiile mele. Incerca iar sa se spele, ridicandu-si iar o labuta in aer. Ii ating pernutele negre si incerc sa o gadil. Nu prea i-a convenit. Cred ca se gadila. Ca mi-a protestat cu un nou mionat, ca si cum mi-ar fi spus : ` ` Lasa-ma in pace ! Nu vezi ca am treaba?`` dar eu nu si nu. Pana la urma nu se lasa pana nu-mi administra si o zgarietura. Asta ma facu sa reactionez mai violent cu ea. O apucai de cap si o intoarse-I cu picioarele in sus. Ii pusei mana la gat si o fixez de podea. Dar boala se apara cu picioarele din spate dand cu ale la viteza a doua. O lass a-si faca damblaua si astept. Dupa un timp frecventa miscarii picioareleo se mai atenua. Din cand in cand ma mai ` altoia ` cu cate un picior, crezand ca , asa scapa de mine. In fine o eliberez. In timp ce imi retrageam mana, boala se arunca fulgerator la mana mea, care o tinuse captiva. Dar nu se lasa pana nu ma si musca de degete. Asta fusese picatura ce daduse afara ! Ma inham gospodareste de ea, si ii trasei o scarpinare, de-i merse fulgii. Dar nici ea nu se lasa. Cauta mereu cate un prilej de a ma ataca si musca. Si fiindca nu reusea, asta o facau sa se enerveze si mai rau, facand salturi si mai mari si mionand continuu. Nu stiu cum s-ar fi terminat `lupta` daca nu l-as fi auzit pe Miky hamaind, semn ca se intorsese tata cu mama de la piata. Asa si era. Era timpul sa fiu iar cuminte. Brandusa vazand ca nu-I mai dau atentie, se refugie sub un scaun, asteptand. Eu ies in sala in intampinarea lor. Cand aude vocea mamei, boala de Brandusa iese smerita din camera si o intampina si ea cu un nou mionat, ca si cum ar fi spus: ` Ati venit? Bine ca ati venit ca iar m-a scarmanat asta `` Parca ghicindu-i gandurile , mama i se adreseaza , avandu-ma si pe mine in vizor. Ce ? Iar nu te-a lasat in pace Bebi? Lasa ca d -au eu cu crucea peste el, o asigura mama pe Brandusa. La care Brandusa , prinzand curaj isi continua mai departe pleadoria. Iar nu ai lasat pe Brandusa , se repede mama la mine. Din spatele meu tata intervene: Lasa-l in pace ca nu i-a facut nimic zise el , aruncandu-mi si mie o privire plina de inteles. Vazui ca tata era cam vessel , semn ca se abatuse pe la nea Meluta. Ma uit la tata lung si incerc sa ghicesac cat de `vesel` era. Ce te uiti la tac`tu, face mama a trebuit sa ma abat cu el la `una mica` cum zice el. M-a fituit iar de bani. Ei lasa ca doare 6 lei 6lei? Ce, un rachiu mic de 3 lei, nu iti era de ajuns? Acu te-ai boierit , ieri cum era buna? Ei asta a fost ieri ! Azi e azi ! Ce vrei sa beau numai rachiu, mai schimb si eu pe rom Poi da , cheltuie banii mei. Vezi ca sunt banii mei. Eu ti-i-am dat. Acu ca sunt la mine , sunt ai mei, nu se lasa mama, intrand in camera. Deodata se auzi o exclamatie de uimire din partea mamei. Ia uite ce baietel harnic am eu , face mama foarte entuziasmata dand cu ochii de vasele mele proaspat spalate. ``Baietel ` fac eu in sinea mea. Dar ce le-ai lasat aici si nu le-ai si pus la locul lor, continua mama cu repros. Poi, abia le-am spalat, le lasasem sa se scurga. Poi ajunge s-au scurs destul , punele la locul lor. Daca ai inceput o treaba , apoi du-o pana la capat. Ma apropii de masa si incerc sa le strang. Mai bine lasa-le , sa nu le spargi, ma opreste mama. Se apuca ea sa le stranga, punandu-mile in brate una cate una si apoi ducandu-le la locul lor in bufet. Dupa aia incepu sa-si faca de treaba cu descarcatul sacoselor. Cred c a il cocosase oleaca pe tata , carandu-le. Brandusa de abia astepta. Stia ca e rostul sa se capete si ea cu cate ceva. Si cum isi incepuse rondul inprejurul mamei mionand continuu, nu faca decat sa isi atraga ponoase si din partea mamei, asupra ei. Daca la inceput mama se multumise sa nu-I acorde prea mare atentie, insistentele ei devenira sacaitoare , ce-a ce o enerva pe mama. Ce vrei ? Dute de aici ! Ce ti-a mirosit a carne? Vazand ca nu se potoleste, nu scapa nici de mama, care ii administra si ea un picior. Da dute dracului ! Ce stai atat intre picioarele mele? Na ! Si zicand acestea ii alese o bucata de pielita din pachet, ce nu-I placuse mamei , arucandui-o ei. Bineteles ca nu o refuza si cand o termina isi linse cu destula ravna, gura si mustatile. In fine mama termina cu cele pachete si le ` ascunse ` bine, prin dulapuri. Cat e ceasul ?, intreaba mama. Poi e aproape 12 , fac eu uitandu-ma la ceasul tatei de buzunar cu lantug, ce atarna in cuiul de sub un tablou. Tata se deritica cu cititul presei. Poi pune masa ca mi-este foame, isi aminteste tata. Dupa aia mai vedem ce e de facut. Dupa masa, nu mergem la nana si la bunica? , intreb eu , crezand ca mama uitase de vizita. Da mai tarziu , nu acu! Dupa ce mancam ce se gaseste, complectand meniul din mers, cu ce aduse din piata, mama se hotara sa se odihneasca, ceea ce si tata facu. Eu ma gandeam numai la bunica, si imi era teama sa nu amane pentru saptamana viitoare. |
|
Postat pe: 10 Februarie 2012, ora 22:13
A fost o dată un evreu înțelept.. Și zicea el că totul se poate reduce la ce ai în cap. Îl chema Solomon. După el, a venit un alt evreu înțelept. Și zicea el că totul se poate reduce la ce ai în inimă. Îl chema Isus. După el, a venit un al treilea evreu înțelept. Și zicea el că totul se poate reduce la ce ai în stomac. Îl chema Marx. După el, a venit un al patrulea evreu înțelept și a zis că totul se poate reduce la ce ai între picioare. Îl chema Freud. La sfârșit, a venit un alt evreu, mai înțelept decât toți (pe nume Einstein) și a zis: "Totul e relativ"
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Februarie 2012, ora 22:50
De la: coradu, la data 2012-02-07 21:34:01Aho, aho, primari tâmpiti
Daniela
|
|
Postat pe: 11 Februarie 2012, ora 12:28
De la: coradu, la data 2012-02-10 22:13:45 Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Februarie 2012, ora 15:22
Perpetuum mobile!
Cum gândesc femeile: - Mi-am cumpărat pantofi noi - nu am fustiță. Mi-am cumpărat fustiță - nu am bluziță. Mi-am cumpărat bluziță - n-am o jachetă ca lumea. Mi-am cumpărat jachetă - la jachetă am nevoie de o geantă nouă. Mi-am cumpărat geantă - nu se potrivește cu pantofii...
|
Postat pe: 13 Februarie 2012, ora 13:03
O sotie vine acasa seara tarziu, cu o zi mai devreme dupa ce fusese plecata intr-o calatorie de afaceri si deschide incet usa de la dormitor.
De sub patura ea vede iesind patru picioare in loc de doua. Se intinde dupa bata de baseball si incepe sa loveasca cu sete patura. Dupa ce termina se duce in bucatarie sa se racoreasca cu un pahar de vin. Cand intra in bucatarie il vede pe sotul sau citind o revista. "Buna draga!" spune el ... "Parintii tai au venit in vizita si i-am lasat sa stea in dormitorul nostru. I-ai salutat si tu?" Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 Februarie 2012, ora 12:23
Hmmm!...Cenzura e`nfloare ! Cred ca o sa ma las pagubas , de a mai posta ceva pe aici. O sa ma mut la mine... acasa.
|
Fosta membra 9am.ro 788 mesaje Membru din: 29/03/2011 |
Postat pe: 16 Februarie 2012, ora 16:35
iote dom'le, ca regele are s-un verisooooor
si se iubesc ca pisica, cu, ciineleee!na! ca acum ati pus-o! o sa aveti rege nou de Carol II asta , asaa... ca v-ati plins ca regele ie batrin...acu , iote unu mai tinar, in Portugalia
|
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 11:26
In urma inundatiilor toti locuitorii sunt evacuati, doar Ion nu vrea sa plece.
- Vino, Ioane, nu vezi ca te ia apa! - La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor. Creste aca se urca Ion la etajul casei, vin pompierii cu barca - Vino, Ioane, in barca! ... -La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor. Creste apa se suie ion pe acopesis,vin unii cu o barca - Vino, Ioane, in barca! -La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor. Creste apa Ion in apa pana la gat vine o barca - Vino, Ioane, in barca! -La-s ca nu ma lasa Dumnezeu pe mine sa mor. Moare Ion ajunge in rai se vede cu Dumnezeu -Bine, Doamne, eu am incredere in tine si tu m-ai lasat sa mor ?!? - Ioane, nu stiu cum sa-ti zic dar eu ti-am TRIMIS 3 BARCI! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 15:53
Ea avea 18, el 30. Erau singuri. Ea stia ce va face el acum. El s-a aplecat usor asupra ei, ea a inceput toata sa tremure.
- Mi-e frica...- a soptit ea. - Sa nu-ti fie! - a spus el. ... Apoi i-a extras dintele. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 788 mesaje Membru din: 29/03/2011 |
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 18:01
baaaai republicanilor, aici ie vorba de monarh!
|
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 20:17
Singurul absolvent de liceu din România care a luat bacalaureatul in 2011 va scrie o carte: "Kum a-m loat bacu"
|
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 20:20
De la: Marin56, la data 2012-02-16 12:23:15Hmmm!...Cenzura e`nfloare ! Cred ca o sa ma las pagubas , de a mai posta ceva pe aici. O sa ma mut la mine... acasa. cine te-a cenzurat????????sper ca nu CNA-ul.....acuma-s ocupati cu cenzurarea talentelor de stripper ale BOCULUI.....nu-l lasa pe om sa se afirme.....mama lor...
|
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 21:05
Eminescu , răsucindu-se în mormant ...
A fost odată ca-n povesti, A fost , de-ar mai fi iară , Din neamuri tracice , regești, O prea frumoasă țară. Și era una pe pământ Și mândră-n toate cele Cum e icoana unui sfânt Și Luna între stele. Mă doare-n suflet când privesc La tot ce se întamplă , Și in mormant mă răsucesc Și cuie-mi intră-n tâmplă . Eu nu mai simt miros de tei În viata mea postumă , Nu văd nici vajnici pui de lei , Doar mucegai și humă . Luceferi nu mai strălucesc Cand țara e o rană , Copiii mamele-și bocesc , Ca n-au în blide hrană . Cântat-am graiul românesc , Această dulce limbă . Dar astăzi , cei ce-o mai vorbesc Prin alte țări o schimbă . Degeaba le-am lăsat cu dor O "Doină", să tresară ! Trecutul nu e viitor Și viața li-i amară . Nici harta nu-i ca-n alte dăți , Din Nistru până-n Tisa . Moldova-i astăzi jumătăți . Cât rău făcutu-ni-s-a ! Degeaba scris-am eu scrisori Din vremuri de urgie , Și m-am rugat de-atâtea ori Mai bine să vă fie . Avut-am piatră la hotar Și-n țara noastră singuri Cules-am holde din brăzdar . Acum n-aveți nici linguri ... O , biet popor român sărac Cu-o țară prea bogată ! Tu vino-i răului de hac Să nu ți-o vândă toată ! Și dă-i afară pe străini Cu toți îmburgheziții , Să nu-ți mai fie-n alte mâini Guverne și poliții ! Cu trupe de comedianți Numindu-le partide , Sunteți românii emigranți Din Rai în țări aride . Pierdut-ați banii țării-n vânt Și-i goală visteria . Mai dați și ape și pământ Și vindeți România . Mihai Viteazu v-a lăsat O țară mai rotundă . Voi azi ați scos-o la mezat, Străinii vă inundă . Aveți întinsul Bărăgan , Și nu aveți o pâine . Aveți și turme și ciobani , Dar duceți vieți de câine . Aveți bogații munți Carpați Și dulcea Mioriță , Păduri de brazi ce vă sunt frați , Și flori în poieniță . Aveți o deltă ca-n povești , Vedeți să nu v-o fure , Atâtea ape , atâția pești Și nu mâncați nici mure ... Nici vii pe deal nu mai zăresti , Livezile se-uscară , Când mărul Țarii Românești Se-aduce de afară . Nu vine Mircea cel Batrân , Nici Ștefan de la Putna , Să vi-l alunge pe păgân Cand voi lăsat-ați lupta ! Albastrul cerului senin Se-ntunecă mai tare De-atâția nouri de venin , De-atâta delăsare . Nu voi a vă-nvăța de rău Ci-ncerc a vă-nțelege . De ani și ani cădeți în hău , Nimic nu vă mai merge . Rușine să vă fie-n veac Că v-ați trădat străbunii De parcă n-ați fi pui de dac Ci rude-ați fi cu hunii ! Lasați pe-ai voștri guvernanți Să vă înece-n smoală , Să fiți doar simpli figuranți În țara voastră goală .. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 21:26
ROBOTUL TELEFONIC AL BUNICII
- Bună ziua, în acest moment nu sunt disponibilă. Vă rog să lăsați un mesaj după sunetul caracteristic: Beeeeeppp! - Dacă ești unul dintre copiii mei, apasă 1, 2, 3, ... (în funcție de care copil ești) și folosește următoarele opțiuni: - Dacă vrei să-ți țin copiii, apasă 2. - Dacă vrei să-ți spăl hainele și să ți le calc, apasă 3. - Dacă vrei să doarmă copiii aici, apasă 4. - Dacă vrei să-ți iau copiii de la școală, apasă 5. - Dacă vrei să-ți trimit mâncare acasă, apasă 6. - Dacă vrei să vii să mănânci aici, apasă 7. - Dacă vrei bani, apasă 8. - Dacă vrei să vin ca să-ți fac curat in casa, apasa 9. - Dacă vrei să mă chemi la cină, să mă duci la teatru, sau la restaurant, să ma inviți la o ieșire la plimbare in wek-end, să ma inviți în vacanta la mare sau la munte, nu apasa nici o tasta, doar începe să vorbești!!!
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 23:42
De la: Ingrid, la data 2012-02-13 13:03:32O sotie vine acasa seara tarziu, cu o zi mai devreme dupa ce fusese plecata intr-o calatorie de afaceri si deschide incet usa de la dormitor.
Daniela
|
|
|
|