back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist

Pagini: << 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Februarie 2012, ora 23:43

De la: coradu, la data 2012-02-17 21:26:39ROBOTUL TELEFONIC AL BUNICII

Daniela
Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 19 Februarie 2012, ora 08:46

De la: Emilescu, la data 2012-02-16 16:35:42iote dom'le, ca regele are s-un verisooooor si se iubesc ca pisica, cu, ciineleee!
na! ca acum ati pus-o! o sa aveti rege nou de Carol II
asta , asaa... ca v-ati plins ca regele ie batrin...acu , iote unu mai tinar, in Portugalia

Fostul rege Mihai are un nepot de frate dar care nu are nimic in comun cu "Casa regala" ci numai cu base' care i-a botezat fiul si l-a injurat cum s-a priceput pe Mihai! Scuze, da/

Raporteaza abuz de limbaj
Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
Fosta membra 9am.ro

766 mesaje

Postat pe: 19 Februarie 2012, ora 08:48

Era cu douã zile înainte de Hanuca ºi domnul Feldman se învârtea ca un leu în cuºcã, de colo pânã colo:
- De unde sã iau bani, ca sã cumpãr cadouri pentru sãrbãtoarea asta sfântã? se întreba el amãrât, gândindu-se la nevastã-sa ºi la copii.
Ieºind în oraº, trecu pe lângã o bisericã pe uºa cãreia era un mic anunþ:
"Orice evreu care intrã în aceastã bisericã astãzi ºi se creºtineazã, capãtã o sutã de dolari”.
Gãsise soluþia problemei! Intrã, se creºtineazã ºi capãtã o sutã de dolari, aºa cum fãgãduise anunþul.
Seara, la cinã, povesti familiei cum a fãcut rost de bani, fluturând un teanc de bancnote în vãzul tuturor.
- Iubitule, spuse nevastã-sa, îþi aduci aminte de rochia aia pe care mi-ai promis-o acum trei ani? Acum se vinde cu reducere.
- Cât costã?
- Numai cincizeci de dolari, cu toate cã meritã pe puþin optzeci ºi cinci.
Feldman scoase cinci bancnote de zece dolari ºi i le înmânã.
Apoi, începu sã vorbeascã fiul:
- Tatã, de mult strâng bani ca sã-mi cumpãr o bicicletã englezeascã, cu trei schimbãtoare de viteze. Am reuºit sã adun cea mai mare parte, dar îmi mai lipsesc niºte bani.
- Câþi?
- Douãzeci ºi cinci de dolari.
Feldman îi înmânã banii.
- Tãticule, spuse fiica lui adolescentã, sãptãmâna viitoare ºcoala noastrã organizeazã o serbare, cea mai importantã din tot anul. Fãrã o rochie nouã nu pot sã mã duc acolo.
- Bine, scumpa mea. Cât costã rochia?
- Numai douãzeci ºi cinci de dolari, tãticule dragã.
Feldman dã fetei restul de 25 de dolari, se lasã pe spate ºi începu sã zâmbeascã.
- Aºa se întâmplã întotdeauna, spuse el. De îndatã ce noi, creºtinii, facem rost de un ban, voi, evreii, ni-i ºi luaþi…

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu ci in neravnirea lui. Galina
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Februarie 2012, ora 16:55

De la: coradu, la data 2012-02-10 22:13:45
A fost o datã un evreu înþelept.. ªi zicea el cã totul se poate reduce la ce ai în cap. Îl chema Solomon.

Dupã el, a venit un alt evreu înþelept. ªi zicea el cã totul se poate reduce la ce ai în inimã. Îl chema Isus.

Dupã el, a venit un al treilea evreu înþelept. ªi zicea el cã totul se poate reduce la ce ai în stomac. Îl chema Marx.

Dupã el, a venit un al patrulea evreu înþelept ºi a zis cã totul se poate reduce la ce ai între picioare. Îl chema Freud.
La sfârºit, a venit un alt evreu, mai înþelept decât toþi (pe nume Einstein) ºi a zis: "Totul e relativ"

am avut si noi un evreu intelept, de care mi-era tare drag, pe forumul asta si-si zicea @Shlomo Mire si ne-a spus ca nu mai e nimic de facut si , a disparut !sa fie sanatos p'acolo pe unde e !

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Februarie 2012, ora 16:58

O bruneta are un accident in care isi pierde auzul. Se duce la spital iar doctorul in urma consultatiei decide sa ii faca transplant de timpan ,dar ii spune ca timpanul este transplantat de la o blonda. Operatia decurge bine , bruneta urmand sa vina la control dupa o luna.Trece o luna si bruneta revine. - Ei domnisoara cum te simti, auzi bine? - Aud tot, nu inteleg nimic!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

976 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 19 Februarie 2012, ora 20:57

Un cioban intreaba un brasovean jme" :
- N-ai vazut o turma da boi ?
- De ce, te-ai pierdut ?

Jules Verne....
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 19 Februarie 2012, ora 21:30

De la: revenitu, la data 2012-02-19 20:57:10Un cioban intreaba un brasovean jme" :
- De ce, te-ai pierdut ?

Fosta membra 9am.ro

976 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 19 Februarie 2012, ora 21:44

De la: Ingrid, la data 2012-02-19 21:30:18
De la: revenitu, la data 2012-02-19 20:57:10Un cioban intreaba un brasovean jme" :
- De ce, te-ai pierdut ?

Stiu ca nu am reactionat unui mesaj ... Nu sunt in tara si nu imi permit . Eu sunt vorba lunga ...

Jules Verne....
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2012, ora 07:34

De la: revenitu, la data 2012-02-19 21:44:59
De la: Ingrid, la data 2012-02-19 21:30:18
- De ce, te-ai pierdut ?

Stiu ca nu am reactionat unui mesaj ... Nu sunt in tara si nu imi permit . Eu sunt vorba lunga ...

ahaaaa si aia n-au curent la priza ptr. laptopul tau ?

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2012, ora 20:11

Directorul unei foarte mari companii de stat venea la lucru în fiecare dimineațã cu mașina de servici.

Când ajungea la poartã, bariera se ridica instantaneu iar portarul dãdea binețe:

- Bunã dimineața, Domnule Director! Sã trãiți! Sã trãiți!

Intr-o dimineațã, ca sã-și mai limpezeascã mintea și sã mai scape de stres, directorul hotãrãște sã vinã pe jos la servici, mai ales cã stãtea și destul de aproape.

Ajunge în dreptul barierei și este vãzut de portar:

- Ce-i bã, Pulicã! Nu mai ești director?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 22 Februarie 2012, ora 09:59

Of , Of !!! Sau asa cum spunea tiganul in armata. Nu am sa inteleg un lucru aici la voi. Daca tot va obositi sa scrieti despre lucruri senzationale, care unele din ele nu ne priveste sau chiar nu ne tine de foame, macar lasati-ma sa-mi exprim si eu liber parerea , asa buna sau proasta , asa cum este. Ce tot ma cenzurati si-mi stergeti comenturile. Si nu e prima data. Domnii moderator de la 9AM vad ca isi fac treaba cu constinciozitate , cand e vorba de cenzura. Vad ca aplicati aceasta modalitate peste tot si , cred ca numai la comentariile mele. Nu stiu la altii…? Dar daca tot scriem sa stim si noi si altii … Nu ? Ce va supara adevarul? Nu vreti sa se faca cunoscut si la altii de relele pricinuite si de altii. Ce v-a suparat comentariul despre excrocii de la Bingo? Doar era ceva preluat nu era nimic personal. Sau repovestirea despre acele doua crime abominale?...pe care pe mine m-au marcat pe viata? Vad ca altii care isi manifesta in mod mai ` practic` parerile si , uneori pe buna dreptate , nu le dati atentie. Apoi daca e tradare , sa fie tradare , dar sa o stim cu totii, cum spunea nea Iancu… Nustiu cum dintre o mie de pareri , numai cu ale mele nu sunteti de accord. Daca nu va plac, sau credeti ca nu trebuie sa mai apara , dezabonati-ma fratilor !Si gata ! Eu pentru orice comentariu depun o munca, Si ca atare rog sa fie respectata, cum respect si eu pe a voastra. Nu-mi amintesc sa va fi adresat ceva neplacut la adresa voastra. Cu Bine ! Presupun ca nici acest comentariu nu v-a supravietui prea mult. Am si eu dreptul la libera exprimare , asa cum o au si altii, chiar daca nu sunteti de accord cu ea. Niciodata nu poti sa multumesti pe toata lumea.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2012, ora 15:41

Un crocodil inota linistit pe un riu.
Vine la el o gaina golasa, fara pene
-Cu cit dai pielea aia, ca nu o vad bine.
Crocodilul
-Te invit sa o vizitezi si la interior.

Nu e nici un apropo

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2012, ora 13:03

Si uite asa, ca sa le fac in ciuda celor care nu le plac comentariile mele, vin iar cu o serie noua de povestiri depre mine....continaund povestea mai departe.

Un iepuras se iveste dupa o tufa cu flori. In mare parte erau rosii. Era cald. Vantul adia din cand in cand , zburlindu-mi cateva suvite de par. La cativa pasi mai in colo pasteau niste caprioare. Mai la vale se zarea o padure din care razbatea pana la m ine zeci de cantece, ale unor pasari ce nu le stiam rostul. Stateam jos pe iarba inalta presarata ici colo cu cateva flori multicolore. Nici eu nu stiam cum ajunsesem acolo. Iepurele dupa ce ma privi, pret de cateva minute , isi intoarse brusc capul si topaind interrupt, mai intai agale, ca intr-un final sa alerge in salturi tot mai mari si mai rapide , pana se pierdu in departare. Ma uit dupa cele doaua caprioare. Mai erau inca , pascand linistite pe pajistea din fata mea. Incerc sa ma scol sa-mi dau seama unde eram. La miscarea mea brusca, cele doua caprioare, isi intoarsera si ele brusc capul asteptand, urmatoarea mea miscare. De teama sa nu le sperii si pe ele, statui incremenit cateva minute. Ele dupa ce ma studiara indeajuns, se hotarara sa lase capul jos , continuindu-si masa. Ma uit prin prejur. Un arici alerga mai incolo. Ma uitam la el curios , cum o faptura atat de mica si cu pretentii mici la felul lui de a fi, putea sa o faca. Dand cu ochii de mine se opri nehotarat adulmecand aerul cu nasucul lui mic si negru. Il lasai sa-si vada de drum. Parca ghicindu-mi gandurile acesta se apropie de mine si , se opri drept in fata mea. Ma uitam la el mirat. Ne uitam pret de cateva minute la el si el la mine, fixandu-ne din priviri. Acesta se ridica incet pe picioarele de dindarat si il auzii rostind:
-Nu ai vazut papucii mei?
Ma uit speriat la el si vad, ca pe labele din spate, avea ceva ce se putea numi `papuci`.
-Cum stii sa vorbesti ca noi? fac eu mirat foarte tare si totodata si surprins.
-Da ce voi va credeti asa de destepti?, sigur ca da ! Noi intelegem tot ce vorbiti si ce faceti si, ce vreti sa faceti. Faceti numai rele , conchide in final ariciul.
-Nu n-am vazut!, ii spun eu in loc de alt raspuns.
- Poi sigur , ma si miram eu sa-i fi vazut , face imbufnat ariciul.
Nu stiu de ce, dar parca vorbele ariciului erau parca altfel. Parca prea aduceau cu o voce de mult uitata. Ariciul suparat ca nu ii vazusem papucii isi lua picioarele la spinare ducandu-se in treaba lui bombanind. Ma uit prin jur si vad un trunchi de copac taiat proaspat de cineva, cam la o distanta de 30 de cm de sol. Ma pun pe el in chip de scaun. Dar nici nu ma asez bine cand isi facu aparitia , as zice de nicaieri, o cumatra vulpe. La un moment dat , vulpea se apropie de mine - o vulpe roscata. Dar cred ca dupa parerea mea putea aduce si cu un caine mai inchis la culoare. Sau poate asa o consideram eu!
-Tu ce ai mai pierdut?, intreb eu asa intr-o doara, zicandu-mi in sinea mea :` Ca nu cred ca si ea stie sa vorbeasca`. Dar nu mica mi-a fost mirarea cand si vulpea apropiindu-se de mine , ma trage de pantaloni, spunand si ea: Ce te-ai pus iar jos, scoala ca acu se intuneca si ne apuca noaptea.
-Noaptea !... Intuneca !... De ce sa ma scol? Intreb eu fara sa stiu ce zic.
Dar ea ma apuca serios de picioare si reusi sa ma dea jos de pe trunchi., direct pe iarba.
Socul loviturii cu solul reusi sa ma faca, ca sa ma aduca iar la realitate, smulgandu-ma din acea realitate virtuala, placuta ce ma incantase in micul meu vis. Cand deschisei ochii in sfarsit o vazui iar pe mama care , acu incerca sa ma prinda de mana si sa ma scoale de langa marginea patului, unde ea ma trantise jos. Cu parere de rau, reusesc sa ma scol pana la urma, uitandu-ma la mama total nesatisfacut , ca imi intrerupse frumusete de vis.
-Ce ai ?, ma intreaba mama.
-Visam asa de frumos , si tu m-ai sculat … fac eu inbufnat.
-E 4 cat dormi? Parca vroiai sa mergi la mama-ita.
-Da merg ! zic eu trezandu-ma brusc la realitate. O realitate cruda. Deodata imi trec prin minte toate detaliile si iar ma inasprii la fata
-Ce ai ?, repeta mama, uitandu-se curios la mine. Dute si da-ti cu apa pe ochi, ca sa te trezesti mai bine.
Ma duc in sala si ii urmez exemplu, cu atat ravna , incat si mama se sperie de sarguinta mea.
-Gata ajunge ca consumi toata apa !...I-a prosopul si te sterge si imbracarea!
Constat, ca nici apa din belsug ,nu reusise sa ma schimbe prea mult. Dar eram in gandul meu impacat, ca totusi mergeam la nana si bunica iar.Si asta mai facu sa-mi ridice buna dispozitie iar. Taat se termina repede de gatit. Se ferchezuise si se rase, dandu-se cu colonie, de parca se ducea la intalnire. Se apropie de mine si ma dadu si pe mine cu cativa stropi de colonie ` Carmen`. Eu nu o puteam suferi.
-Lasa, nu te mai ferchezui atata, ca nu te insori ! , face mama catre tata.
-De unde stii tu…?
-Asa,… stiu!...
Dupa ce ma terminai si eu, iesiram pe usa. Tata se opri in prag si incuie sarguincios , de doua ori usa cu cheia. `Santinela de Berdan state ape banca , locul ei stiut, si ne privea.
-Lasa nu o mai incuia atata ca nu ai o avere si ti-i frica ca vin hotii sa ti-o ieie.
-De unde stii mata, poate am…
-Da ai ! Ha, ha,ha …ha ! …chiria cand mi-o dai…? face mai departe madam Berdan, razand in felul ei characteristic. Dupa care continua:
-Da unde ati plecat asa gatiti si cu graba, de parca va duceti la nunta…
Adevarul e ca tata si mama cand se ducea in oras sau prin vizite , de lucru- obisnuiau sa puna pe ei tot ce mai aveau mai bun. Singurul costum al tatei si rochia mai buna a mamei.
Lina , fica-sa auzind din casa discutie, isi iteste si ea capul pe usa, intervenind:
-Lasa oamenii ! Ce treaba ai tu ?...Unde se duc!...
-Ma duc la nunta ta, raspunse tata, neputand sa se abtina.
Mama nu comenta, nici cand trecu pe langa ea, lasand capul in pamant, fara sa o invredniceasca macar cu o privire. Cand iesiram pe poarta nici pe mama nu o rabda:
-La nunta de pe lumea ailalta…harca batrana…
Tata zambi cand auzi remarca ei. Numai eu nu zambeam. Nici nu prea aveam motive sa o fac. Imi vazui mai departe de drum , poate chiar prea repede dupa opinia lor.
-Ei ce te grabesti asa ! aud in spatele meu reprosul mamei. Incetinesc pasii lasandu-i sa ma ajunga din urma. Apoi merg alaturi de ei , distrat si cu gandul aiurea.
-De ce ai sculat pe Bebelus al nostru din somn? Face tata emotionat , privindu-ma cu interes.
-Da sa stii ca visam asa de frumos…Se facea…
-Poi dute acasa si continua-ti visul , facu mama.
-Da stiu…
Restul drumului il strabatu-i in tacere , tragand cu urechea din cand in cand la discutiile lor. Intr-un final ajungem la statia de tramvai, de pe Tecuci. Chiar atunci se intampla sa vina si tramvaiul. Asa ca, fara prea multa vorba, ne urcaram repede in el. Mama imi dadu iar bani. Stiam ca asta era misiunea mea, sa scot bilete. Asa ca ma conformai. De data asta , mama imi daduse bani fixi. Asa ca nu mai trebui sa cer si restul. Luaram loc fiecare pe cate un scaun gol. Ca erau din belsug. Ca Duminica nu prea se circula pe acea parte. Dupa 20 de minute –tranc!-tranc!, ajungem la capat. Dupa ce ne dam jos , mama vine cu propunerea ca mai intai sa mergem la mama-ica, cum ii zicea ea si soru-sa, tanti Lili. Tata accepta, dar nu fara sa intrebe:
-Dar la Maria nu mergem?
-Mergem si la ea , dupa ce ne intoarcem.
Asa ca in loc sa o luam la dreapta pe langa cele doua scoli, pe Alba Iulia, o luaram drept strada inainte , Sterian Ignat- azi Gladiolelor. La capatul strazii se vedea inca de departe teiul de langa gardul lor, ce predomina inaltimile din cartier. Era singurul cel mai mare si frumos tei. Cativa plopi, schilozi si amarati , incercau si ei sa tina pasul si concurenta, dar fara folos. Dupa cateva minute, ajunseram si noi la poarta lor. Chiar in capatul strazii la nr 10, unde se bifurca alta strada la fel de bine cunoscuta,- Calugareni. Ne deschise poarta chiar matusa, care se inviora la vederea noastra. Zambind cu gura pana la urechi ea continua, pe acelasi ton vessel:
-Ati venit si la noi ? V-ati indurat?
-Da ! face sec mama, fara prea mare chef de vorba.
Tata se uita si el la ea un pic cam vesel, dar prefacut. Dar acest gest nu trecu neobservat de mama, care se uita urat la tata. Dar tata se facu ca nici nu observa gestul mamei. Intraram in casa.
Pe pat ne intampina bunica, Adica mam-nare, asa cum ii placea ei sa-i zicem si mai ales , eu!
-Vai ati venit? face si ea incercand cu oarecare greutate sa se ridice in sezut. Ce vreti ? Avea pe atunci , daca eu eram in clasa a 4-a , cam 80 de ani. Isi aseza ochelarii pe nas , ca sa ne vada mai bine. Dupa care i se adresa direct mamei:
- Ai adus banii?...
Aceasta intrebare reusi sa smulga cateva hohote de ras din partea lui tanti Lili, ceea ce ne molipsira pe toti.
-Auzi , face ea in continuare razand cu pofta, `Ai adus banii`? o imita ea iar. Cred ca toata saptamana nu a putut sa doarma de grija asta , complecta ea mai departe.
-Voi stiti sa radeti. Ce mai stiti alceva, spuse mama-mare suparata.
-Tu ce stii ? face ea iar adresandu-i-se si la tanti Lili:
-Tu daca nu muncesti, nustii cum se pastreaza banii…
-Aceasta remarca avu darul ca sa-I mai domoleasca rasul de pe fata matusii, care pieri ca prin farmec.
-Ei , cum ? Muncesc si eu…Toata ziua lucrez…
-Da lucrezi…Si unde is banii? Dai vreun ban mie?...
Ca sa treaca peste obstacol, tanti Lili , ni se adresa, asta asa mai mult ca sa schimbe vorba :
- Cu ce va servesc? Am dulceata de capsuni si de trandafiri. Ce va dau dulceata sau .. serbet cu apa, isi aduse aminte tanti Lili.
- Poi , mie , da-mi dulceata de trandafiri, fac eu uitand de ceilalti.
- Poi da lui dai dulceata si noua serbet, incerca tata sa faca o gluma. Numai ca gluma prinse, spre tristetea tatei , nu stiu daca si a mamei, dar tanti Lili, dupa ce imi pese pe o farfuriaora o cantitate impresionanta de dulceata, lor le dadu serbet cu apa. Asta consta dintr-o lingurita cu serbet, pusa apoi intr-un pahar cu apa , cu tot cu ligurita. Asa ca trebuia sa te ocupi de lingurita , sugand-o si baund si cate putina apa din cand in cand , pana se termina apa din pahar. Mama se uita cam gales la farfuria mea si chiar si tata. Observand , tanti Lili zise:
-Daca vreti si voi dulceata , spuneti ca va dau dulceata.
-Ei lasa de-acu…ramane asa., ! facu mama. Intre timp mama , se apropie de bunica si ii intinse suta. Aceasta o lua si aproape ca o si mirosi , de atat studiu la ea. Dupa ce o cerceta o lua cu grija o impaturii si o baga intr-un portofel ce il scoase la iveala de sub perna. Aseza banul acolo, dand din cap si bombanind ceva, ce nimeni nu intelese. Apoi ascunse portofelul iar sub perna. Intre timp ne incinsem in discutii, asta asa ca sa mai treaca vremea.
-Da ce ai ? observa tanti Lili ca eu nu prea le tineam hangul ca deobicei.
-la-m sculat din somn, si doarme si acu…face mama.
-Aaa! Se explica atunci.
-Visasem asa de frumos…
-da visase-si… isi aminteste mama. Stii ce mi-a zis intr-o zi saptaman trecuta? Intreaba mama , reusind sa capteze atentia .
- Ce a visat? face tanti Lili.
Cica… a visat ca o sa murim … ca o sa more u , tasu, tu mamaica si nan-sa… complecat cu naduf mama descurajata.
-Ei ii!, se stradui tanti Lili , sa mai indulceasca un pic atmosfera. --Odata o sa trebuiasca sa murim, odata si o data, facu ea vessel.
Da , dar intreaba-l cand?
- Cand mai ?, incerca ea sa ma traga de limba.
Si cum eu nu raspundeam sau nu voiam sa spun , continua pe acelasi ton:
-lasa nu –ti mai face atatea griji! Ca o fi azi , sau ca o fi maine, cine poate stii?
Nu stiu daca remarca asta o facu pe mama sa se mai linisteasca,
ca mama numai de discutii nu mai avea chef.
Mama-mare in tot acest timp, plimba capul de la fiecare in parte incercand sa prinda sau sa ghiceasca dupa miscarea buzelor ce discutam. Multe vorbe se pierdeau pentru ea. Ca fiind batrana, nu prea mai auzea bine. Din cand in cand tanti Lili , la o gluma mai reusita, razand, ii `traducea` si bunicii ce vorbeam noi.Asta o facu sip e bunica sa mai rada rar , cu cate un, ha , ha, ha monosilabic. La un moment dat se plictisii si nu ii mai `traduse`
-Zi-mi si mie ce spuneti , ca sa rad si eu , face mama-mare.
-Da, poi nu auzi? Ia sa te vorbeasca cineva de rau, sau sa-ti zica ceva de dulce , atunci sa vezi ce repede auzi…
-Poi da asta aud…face mama-mare starnind hohote de ras din partea noastra . Dintre noi tanti Lili si tata ce isi mai tineau hangul. Dupa un timp tata isi aduce aminte:
-Dar la Maria nu mai mergem?
-Poi da la Maria… De abia asteptati sa va gasiti, face cu naduf mama.
Remarca asta il cam ofili pe tata, dar nu mai spuse nimic. Se ridica si se pregati de plecare. Dupa ce ne luaram ramas bun de la toata lumea si ele de la noi, ne indreptaram catre usa.
-Si restul de 50 cand imi aduci ? face mama-mare ingrijorata, oprindu-ne in prag.
- Care rest ,? Se apara mama. Ti-am dat pe toti . Ti-am dat o suta.
-Asai ! Confirma si tanti Lili. Mimi tia dat o hartie de o suta.
-Da ? face ea neincrezatoare , bagand iar mana sub perna dupa portofel. Il ia si cauta infrigurata in el. Dupa ce scoate un teanc de bacnote de cate o suta , le numara iar si intr-un final zice:
-Da asai! Am crezut ca mi-ai dat o hartie de 50 de lei.
-Cum sa-ti dau o hartie de 50?, sare in sus mama. Vezi ca e o suta ! Dupa ce se lamuri definitiv , ne lasa sa plecam, inpacata. Tanti Lili ne condu-se pana la poarta. Dupa ce o pupai si eu pe mama-mare si pe tanti Lili, plecaram. In urma noastra tanti Lili incuie poarta de doua ori cu cheia. Pe drum mama tot comenta:
-Auzi la ea, sa zica ca i-am dat 50…Noroc cu sora-mea ca a vazut , ca alfel ma scotea si datoare…
-Ei lasa ca a gresi!, facu tata impaciuitor.
-Da ! A gresit dar daca se putea ? ramanea ca in tren…
Mama mergea inaintea noastra cam bosumflata si tot comenta. Eu cu tata, in urma ei, faceam haz de necaz despre ea. Din cand in cand intorcea capul si ne zicea suparata:
-Da voi stiti ale voastre…Dar numai eu stiu cate am pe cap…

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2012, ora 17:13

Am auzit azi la o emisiune , cred ca la otv, precum ca , violenta se datoreste unor boli, ca tensiune arteriala, boli de inima etc. Dar eu am observat ca 90 la suta din tineret sunt violemti. Sa nu te legi de ei, sa nu-i superi ca i-au foc imediat. Oare chiar sunt si bolnavi? O fi si din alte cauze cum ar fi : stresul zilnic , neputinta ocuparii unui loc de munca si mai ales cu pretentii mari. Dar daca cei saraci sunt stresati sau bolnavi, atunci cum se pune problerma la cei sanatori si nestresati, dar care ei fac legea junglei pe strazi sau in cartierele marginase.. Oare cel de la otv, o fi avand dreptate ca suntem si bolnavi..?.O fi radiatiile de vina... printre altele. dar raman la convingerea ca tot lipsa celor 7 , adica 6 ani de acasa poarta toata vina , precum si nepasarea parintilor si implicit a statului.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2012, ora 19:55

16

Mergem noi cateva strazi. Cotim prima la stanga, apoi tinem inainte, cale de doua strazi dupa care o luam la stanga iar. Si asa ne trezim in strada cu pricina, - Patrascoiu- azi Olanesti( sau cine mai stie daca mai exista)- Pe locul ala s-a facut un bloc cu 4-6 scari, cat strada, unde locuia nana mea respective sora si cumnata parintilor. Cum poarta era si la ea incuiata, a trebuit sa batem mult si sa strig la ea, ca sa ne deschida. Cand dupa 5 minute o auzim la usa de la marchiza:
- Cine-i!
- Oameni buni, face tata. Dupa glas am recunoscut-o imediat. `Analizase` din plin cel putin o sticla de bautura oarecare. Ca pentru ea tot una ii era. Se facea praf din doua inghitituri. O aud ca bolboreseste ceva , dar tot intarzie sa ne deschida. Cred ca nu mai gasea cheia.
- Daca sunteti oameni buni va dau drumul , daca nu … sa stati afara ! Ultimele vorbe le rostise atat de tare incat cred ca le auzira si vecinii de alaturi.
-Intrati , face ea iar.
-Poi e incuiata nana, fac eu.
-E cheia in poarta. Probabil ca a vrut sa zica ca e sus la poarta, unde o lasa de obicei. Dar probabil ca nici nu iesise afara pe poarta inca, in ziua aceia. Incerc iar poarta, era incuiata. Imi fac vant si ma ridic si cu ajutorul tatei pe poarta. Ma uit in jos. Cheia se afla in broasca . Ma ridic in sus si escaladez poarta cu tot cu gard. Sar inauntru.
- Vezi ai grija sa nu cazi ! , face mama grijulie. Dupa ce am ajuns dincolo, deschid poarta. Intra si ei, iar eu o pornesc vitejeste inainte catre marchiza. Cand dau cu ochii de ea, o vad cazuta jos langa usa. Dar tot nu-i tacea gura. Tocand multe si marunte. Cand da cu ochii de mine , se uita la mine razand prosteste.
-Ai … Ai venit la nana… ta!...
Cand apare din urma mea si tata cu mama , se ofera sa o ridice de jos. Dupa ce a ajuns la orizontala, pardon la vertical, buna dispozitie se puse in miscare iar pe chipul ei, dand si cu ochii de ei. Bineteles ca nu mai contenira pupacelile. Ceea ce o enerva pe mama.
-Bine ai venit … cumnate…Zicea toate astea apasand pe fiecare cuvant. Si tu finule, zise ea mai departe:
-Pe mine nu ma pupi?
-Cum sa nu , fac eu cuprinzand-o in brate si strangand-o cat puteam eu de tare.
-Mai incet .. ca ma omori. Ai sa ma omori…zicea in continuare zambind mai departe prosteste.
-Haideti inauntru!... in casa… ce stati afara?...
-Hai ca nu stam mult, am trecut oleaca sa te vedem….Am fost pe la mama-ica…. Plecam repede.
-Mai … cade… mai cade omul …oamenii din copaci… si se …asa cum am cazut eu… dar se si mai scoala., spuse ea razand intr-una.
Intr-un final intram in camera ei de la strada. Focul ardea in soba, nici el nu stie cum oare. Mai avea un lemn ce dadea sa se stinga si el. Iau un alt lemn de langa soba si il introduc in soba. Dupa cateva minute focul isi reia activitatea voios.
-Asa fa focul…Poi bine ma cumnate, ai venit… ai venit… si tu la mine… si nu bem nimic?
-Lasa ca ai baut destul , face mama.
-Tu sa taci!... Ce treaba ai tu… Eu.. Eu beau… banii me ice doar nu sun tai tai… , vreau sa beau un pahar cu vin cu cumnatul meu… Ce treaba ai tu?
-Of , Of, Of, face mama. Iar ai baut ? Nu vezi ca abia te mai tii pe picioare , bautura iti mai trebuie.
-Stti ceva, face nana artagoasa. Daca nu-ti convine sa te duci la casa ta…!
-Poi de acolo vin, face cu naduf mama.
-Ce nu ..ce nu ..ramas acolo…?
- Apoi…Hai Fanica acasa…!
-Ba nu … o sa plecati cand vreau eu… am zis.
Dupa care iese val-vartej afara. Noi credeam ca se duce la closet. Dupa vreo cateva minute apare victorioasa cu cheia de la poarta in mana zicand:
-Sa vad pe unde plecati….Cheia e la mine. Si o ascunse` bine` intr-un loc usor de imaginat dar si sigur.
-Ei na !... Acu sa va vad…! Cum o s-o mai luati, zise ea mai departe pastrand aceeasi mutra zambitoare si vesela.
-Sarim poarta !, fac eu.
-Ba o s-o sariti pe masa…Nu va dau voie. .. voie sa plecati…Ati inteles!…
-Hai Marie lasa gluma ca avem treaba…incearca mama sa o inbuneze.
-Fanica, face nana iar, neluand in seama protestele mamei. Vino sa bem un paharel. Poi … cum tu venit la mine… mine si eu .. nu bem nimic?
Se apleaca la marginea patului, sau mai bine zis incearca sa se aplece si … daca nu era tata s-o tina , ar fi facut iar cunostinta cu podeaua. In fine gaseste sticla care se golise binisor. Cred ca mai erau cam pret de doau pahare si ceva. Ceva mai putin de jumate. Vine cu sticla la masa si toarna in doua pahare. La primul a reusit sa-l umple, cand ia venit si randul la al doilea, jumate curse pe masa. In tot acest timp radea.
-lasa… ca bea si mortii…Si asa a zis Bebi ca o sa murim…Dara sa murim veseli…Si isi continua meseria. Pana la urma reusi. Cam batea vantul sticla aia, ca mereu se plimba pe deasupra paharului. Dupa care punand sticla jos, asa a crezut ea , ca sticla nu voia nici in ruptul capului sa o asculte si cazu pe masa rostogolindu-se jos.
-N-are nimic a cazut pe covor…a cazut pe moale… si asa e goala…nu mai are nimic…
Dupa ce dadura tata si ea paharul peste cap, tata il puse jos si se pregati de plecare. Iar mama urmarea toate aceste scene cu sufletul la gura din prag. Am vazut ca nu-I faceau nici ei placere , si mai ales cand tata , acasa , ii lua locul nanei.
-Finule…o iubesti tu pe nana ta…Hai ca iti dau 25 de lei dute si mai ia o sticla…. Sticla de vin ce-o fi.
- Ce-o fi nu beau, face tata.
-Ei mai … mai faci si mofturi…Acu nu-ti mai cumpar nimic…da banii face ea aproape smulgandu-mi banii din mana. Noroc ca nu ii tineam strans, ca alfel…
Reusise tata sa o supere pe nana. O vad ca se intoarce, si zisce iar:
-Bebi dute la aaa…alimentara si cumpara mai repede ceva ca m-ati enervat…. Ma duc sa fumez o tigara. Hai Fanica pana vine… nepotu.. sa fumam o tigara, spuse ea aruncandu-mi iar banii. Ma aplec si ma uit si la mama , care nu arata prea bine, si la tata. Pana la urma inteleg. Nici tata nu voia sa piarda o asa ocazie. Daca se putea de ce nu ?
-Unde te duci?, incearca sa ma opreasca mama.
-las-l tu… aproape ca racneste nana.. dute… dute… si ma impinge afara din marchiza.
- Hai Fanica acasa , ce iti mai trebuie si bautura, incearca mama sa-l induplece , aproape plangand. Dar tata nu o mai auzi ca se refugie cu nana in bucatarie la una mica. Cand sa ies pe poarta imi aduc aminte de cheie. Ma duc la nana si i-o cer. In prima faza nu-si aminteste unde o pusese. Eu incerc sa-I amintesc:
-Vezi ca ai ascuns-o in chiloti. Tata se uita la mine zambind. Pana la urma scoate cheia fara nici o jena si mi-o inmaneaza:
-Ai venit…?
Plec si ma duc la alimentara. Ma duc inauntru si aleg o sticla la intamplare. Numai vin sa fie. Trec pe la casa si o achit. In graba mea uit de rest. Cand imi aduc aminte ,ma intorc si imi recuperez pana la urma restul , dar nu inainte de o cearta cu casierita si cu seful magazinului. Aceasta nu mai recunostea ca ii dadusem 25 de lei. Iar vinul facea 7,50 lei. In fine plec multumit. Cand ajung acasa spiritele se incinsera serios. Nana reusise sa mai gaseasca o sticla de visinata ramasa , prin nustiu ce minune neatinsa. Cred ca si nana uitase de ea. Acu se cinsteau amandoi. Deja tata incepuse sa i se dezlege si lui limba. Se intelegeau foarte bine amandoi. Cand apar si eu cu sticla , ma ia la rost nana:
-Unde ai ..umblat?Acu se vine?... Da-I si lui unpaharel de `snaps` face nana de bucurie la vederea sticlei. Tata imi toarna un paharel mic pe care il umple pe jumate.
-Mai ..umple- ce te zgarcesti asa … ca doar…cad oar … nu dai de la tine.
-E mic , copii nu au voie bautura. El carte nu bautura, intervine mama militaros.
-Las-l fa … ca o gura nu strica…
Intr-un final mi se da si mie voie sa-l gust. Nici nu-l duc bine la gura , cand o aud pe mama:
-Gata ajunge destul !
Nana rade:
-Lasa-l fa tu .. ca nici baut macar…din pahar…Iau totusi un gat cam mare si simt ca imi arde gatlejul. Il pun repede jos, cerand apa.
- Ce te frige asa-i? Cand eu zic , voi spuneti ca eu vorbesc prostii.
Si imi ia paharelul si il ascunde dupa o alta sticla. Ei isi vedeau inainte de treaba.
-Hai sa .. jucam … sa te fac … o… table, isi aminteste nana.
- las alta data, incearca tata sa schimbe macazul . Stia si el ca nici cand era treaza nu-i rezista, dar apoi acu. Dar ea nu si nu. Pana la urma mai mult in sila ii face placerea ei. Dupa ce le aseaza , sau mai bine zis incearca sa le aseze, ca nici pulurile nu le mai vedea bine, arunca cu zarul intr-un gest teatral:
-6:6…Ha , ha, , face entuziasmata nana. Te-am batut…
- Lasa ca vedem pana la urma cine i-a linia.
Cand fu randul tateai acesta dadu 2:1., ceea ce starni si mai mare hohote de ras din partea nanei. Cand veni iar randul ei dadu 5:5.
-Ei asa nu ma mai joc face tata, nervos.
Pana la urma cum necum , mutandu-le si aiurea , pe care multe din ele le corecta tata, reusi sa ia doua linii.
-Gata nu mai joc , se declara tata invins . Ai noroc la zar. Asta-i!
-Hai inca una ca am … o pofta … de bataie…
Dupa ce se chinui in van sa le aseze iar , arunca iar cu zarurile. Din viteza unul poposeste sub masa.
-Vezi… tu … ca s-au dus jos… sub masa…
-Ca doar nu erau sa se duca sus, complecta tata.
Tata se face ca vrea sa caute zarul.
-Bebi, bagate… bagatea-s…uitate si cauta zarul…
Ma execut si incerc si eu la randu-mi sa-l gasesc. Stand cu capul in jos sub masa , tata imi face semn ca sa nu-l gasesc.
Ma fac si eu la randu-mi ca nu il gasesc intarziind cat mai mult posibil actiunea.
-Hai ...la-i gasit?, face nana.
-Nu-l gasesc fac eu, incercand sa ma uit dupa el. Dar chiar ca se ascunse asa de bine ca nu reusi nici macare sa-l vad. Ma las pagubas si ies de sub masa.
-Uite.. .ca la gasit, face nana victorioasa… Da-l incoa!
- Nu , Nu l-am gasit…
-Nu vrei .. sa-l gasesti… lasa ca mai am eu unele. Se repede sa se duca in alta camera. Viteza ei isi spusese cuvantul si cum nu o adaptase conditiilor meteo, se impedica si cazu iar jos.
-Maria ! tipa mama la ea.
-Da! .. ce-i fa ?sunt aici, face ea mai mult in gluma.
Cu ajutorul tatei care si el incepuse sa se clatine reusi pana la urma sa se scoale. Tot razand intr-una se repede iar la pahar , pe care il credea plin. Il ea si isi da seama ca de fapt se terminase demult. Se opreste nervoasa uitandu-se dupa sticla. Dar sticla nicaieri. Mama profitase de caderea ei , ca sa ascunda si sticla cu ce mai era in ea. Nu de alta, dar mai mult se gandea la tata. Nici cu tata nu imi era rusine. Se matolise sufficient, ca sa nu cada. Cu greu mama reusi sa o potoleasca pe nana, si sa ne lase sa plecam. Cu chiu cu vai reusiram sa iesim pe poarta. De acu se insera. Ce ca era de acu noapte. Nu se mai vedea nimic la doi pasi. Si cum strazile pe care trebuiau sa le traversam pana in piata , erau cufundate in bezna, mama il lua la brat pe tata si o lua cu viteza inaite. Reusi sa le tin si eu pasul. Ajungem la tramvai. Staturam o ora , ca tramvaiul se incapatina intradins sa nu mai vina. Doar era Duminica seara…Se retrageau multe…
-Hai pe jos , decide mama.
Nu prea imi facea placere decizia mamei, mai ales in cazul de fata.
Pana la urma il convinge pe tata sa o luam tus trei pe jos. Trebuia sa strabatem toata strada Tecuci pana in Morilor ca apoi , luad-o pe , a sa ajungem intr-un final acasa pe strada noastra. Cum afara plouase gospodareste cat timp noi eram la chef, se adunasera cateva balti din loc in loc. In timp ce mergeam cu tata pe trotuar, vine o masina, care trecu cu viteza, chiar in balta din directia noastra , stropindu-ne din cap pana-n picioare pe toti, si mai ales pe tata. Eu reusii sa ma mai feresc cat de cat, dar tot ma mai atinse cativa stropi. Aceasta, il facu pe tata sa-l scoata din minti. Incepu sa strige si sa gesticuleze din urma soferului.
Cu greu il mai putea stapanii mama. Cand vazu tata, in ce hal ii facuse costumul lui cel nou, se enerva isi scoase haina si o arunca jos in prima balta mai mare.
-Ce faci Fanica? ai inebunit? Dar tata nu o mai auzea. Dupa ce o tranti jos , se mai urca si cu picioarele peste ea. Pana la urma mama se apleaca si o ia asa cum era. Tata pleca nervos inainte injurand de mama focului. Oscila pe tot trotuarul. Mereu dadea cand de gard cand de bordura.
- Dute invartindu-te. Asa iti trebuie, ca bei , ca nu te mai satura, isi revarsa mama cu naduf, amarul . Tata, noroc ca preucupat cu atributele adresate soferuli, nu o mai auzea si pe mama. Si mai bine ca nu o auzea. Eu incerc sa o mai potolesc pe mama, care in necazul ei nu mai contenea cu vorbele si cu plansul. Dupa cateva ore ajungem in sfarsit acasa. Mai bine zis ne tararam pana acasa. Cand deschidem poarta , Miky isi facu datoria. Lina , atrasa de hanait, isi iti capul afara sa vada cine a venit. Cand a dat cu ochii de noi, s-a ascuns repede in casa, comentand vessel despre starea tatei. Asta o facu pe mama sa se aprinda si mai tare, adresandu-le cate ceva de dulce. Noroc ca au inchis usa. Nu stiu daca au auzit tot monologul mamei. Cand in sfarsit ne cataram si pe balcon , eu deschid usa si apoi intra si ei. Fara alte comentarii mama il trimite pe tata la culcare. Cu greu reusi sa-l mai dezbrace si de restul hainelor. Ea le lua si le puse pe speteaza unui scaun langa soba , nadajduind ca pana dimineata, se vor usca. Cand dau cu ochii de haina si vazu in ce hal e, se apuca cu mainele de cap.
-Lasa-le acolo ca dupa ce se usuca, o sa le periez noroiul de pe ele. Seara se scurse fara alte incidente. Mancai si eu ce gasi la repezeala, si ma bagai in pat. Dar vizita asta mi-a ramas in memorie, ca si multe altele, precum si alte intamplari , ce vor venii dupa ele.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2012, ora 08:49

Ce faceti copii? V-ati sculat? Gata cafeaua? Azi pe unde mai umblam?

Fosta membra 9am.ro

788 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2012, ora 17:19

Nu mai fi suparat, nea Marine! C-o fi Suca, al de sterge!

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2012, ora 20:44

De la: Marin56, la data 2012-02-23 17:13:47Am auzit azi la o emisiune , cred ca la otv, precum ca , violenta se datoreste unor boli, ca tensiune arteriala, boli de inima etc. Dar eu am observat ca 90 la suta din tineret sunt violemti. Sa nu te legi de ei, sa nu-i superi ca i-au foc imediat. Oare chiar sunt si bolnavi? O fi si din alte cauze cum ar fi : stresul zilnic , neputinta ocuparii unui loc de munca si mai ales cu pretentii mari. Dar daca cei saraci sunt stresati sau bolnavi, atunci cum se pune problerma la cei sanatori si nestresati, dar care ei fac legea junglei pe strazi sau in cartierele marginase.. Oare cel de la otv, o fi avand dreptate ca suntem si bolnavi..?.O fi radiatiile de vina... printre altele. dar raman la convingerea ca tot lipsa celor 7 , adica 6 ani de acasa poarta toata vina , precum si nepasarea parintilor si implicit a statului.

si mass-media are rolul ei..din moment ce promoveaza violenta de limbaj si chiar fizica,,..

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2012, ora 20:56

Poi daca tot veni vorba,…veni vorba stii, auzi , veni vorba de Suca…Poi sa va spui una cu el. Sa va spun una cu el. Cu el auziti! Cu Suca bre…si Sache a lui zapacitu…a lui zapacitu…Sache !…De ,Sau poate o vreti cu aia cu Veta..Cu Veta, da !

Poate va MAI ADUCETI AMINTE DE NEUITATELE LUI SNOAVE. neuitatele glume a lui nea Marin…la revelioanele de alta data…
Nu am facut decat sa scriu sau sa rescriu scenariu dupa videou-l de alta dat. De alta dat… Poi da ! Ce te joci? E lucru mare fratilor !
…- Ba fratilor, ba ! Poi sa vezi si sa nu crezi, auzi! Poi ce poate sa treaca la unii prin cap, e minune mare! E minune mare! Ce mai ! Mai cand auzi asa prin basme, ca de-ale lui Pacala si Tandala, nu vine sa-ti crezi urechilor. Zau asa-i mai !Cca Tandala si Pacala asta, lasara samanta in urma lor. Lasara samanta in urma lor. Poi da! ca mai sunt si in zilele noastre de-alde ei. Poi stai sa vezi. Acu cateva zile , nimerii eu asa , fara sa vreau asa, fusei martor la o cearta. O cearta intre nepotul meu Suca si prietenul lui Sache a lui zapacitu. Adica vorba vine cearta, ca astia doi nu au pentru a se certa , ca sunt intr-o minte amandoi. Si eu bag seama ca la o cearta, e nevoie de o diferenta cumva. Stii ca la terezie. Ca la cantar bre. Ca trebuie sa atarne dreptatea intr-o parte, intr-o parte, nu-I asa? Ma din ce se luara ei , nu prea stiu, ca nimerii tocmai la mijlocul harmalaiei, ca striga Sache cat il tinea gura.
-Mai Suca , mai! Mai tu vorbesti mai? Faci pe desteptul? Parca nu-mi spuse mie Marghioala lui Talabosul, ca te apucasi sa uzi prunii din capatul viei cu vitriol , ca sa iese tuica tare.
-Ia uite la el ma!, tu incepi ca nasul sa te iei de mine ? Tu ma? Ma parca nu stie tot satul, Cat u te-ai apucat de ai mutat boul al de cea cu cel da hais, i-ai schimbat intre ei, ca sa faci caruta antiderapanta , ha, ha , caruta antiderapanta. Si ca soruta de vrednica ce e, s-a dus sa scoata apa de la fantana popii, si de vrednica ce e, a adormit cu lantul in mana, de a tras-o ciutura in fantana. Poi da! Poi daca nu o vedea tata , Floarea lui Cocosel, se ineca, Poi da ! Se ineca ca cand sa o scoata afara , ea saraca tot adormita era.
- Cine ma ? Sorumea, ma!
- Da ma soruta! Ce te mir asa. Poi stie tot satul! Ca de vrednica ce e, anul trecut cand cu gripa aia, era ea saraca sa se curate. Sa se sufoce , ca ii era lene sa tuseasca.
- Mai ce te iei tu de soru-mea?, zice Sache, De ce nu te iei tu de vara-ta ? De Catarita a lui trei Carligi, ca asta toaman cand dete bruma aia, a dintai, isi muta difuzorulk din prispa . in opdaie langa soba, sa nu raceasca Dolanescu. Ha, ha, ha…
-Bai ! , zice, ba nu de geaba va zice voua ba : ` a lui Zapacitul` !. Poi ce nu stiu eu ca tac-tu cand se insura, cand fu ginere bre ! Ca daca nu gasi manusi albe , se apuca sa bage mainele in var , ca sa le faca albe, stii! Dar gresi! In loc sa le bage in var , le baga in galeata cu ghips. De noaptea nuntii, ii dete , ii dete mata in gura ca alfel ramanea nemancat saracu. Ca intepenise ce mai !
- Ba uite ce e ? zice Sache , nu te lua de neamurile mele . Ca ma iau si eu de neamurile tale. Poi nu stiu eu ca unchiul tau , Nae a lui Plamadeala, s-a apucat sa faca gaura in zid, si a bagat coada vacii ca sa dea mustele afara.
- Voi vorbiti ? zice. Voi vorbiti? asta a lui Suca, Voi care v-ati apucat de dat la jigodia aia de caine al vostru, lui Cartus de, i-ati dat sa manance mamaliga fiarta si pe urma sa bea apa rece, ca sa raguseasca , sa latre gros , sa sperie hotii. Ha! , Ia uite la el.
- Ma Suca zice mai , in locul tau as tacea din gura, mai , As tacea din gura . cand se apucara ai tai sa-ti scoata maseaua de minte, si o legara de clanta de la usa de la grajd si cand zbici tat`tu o data, sparse usa de la grajd de capul tau, ca se deschidea incoa , nu incolo.
- Mai Sache mai, noroc cu tine ma , ca tu nu ai ce scoate. Poi da ca la tine nici nu a incoltit macar saraca masea, ca nu iese , ca nu iese la toata lumea. Se mai uita si ea la om asa…Se mai uita la om.
- Taci ma din gura , zice Sache, Taci ma ca dca la armata daca nu eram eu, ai fi sta numai la arrest, de destept ce esti.
- Noroc cu tine , zice Suca, Poi da , noroc cu tine, ca alfel sedeam singur.
- Da ma Suca zice , Sache, da mai multe mai trasaram noi doi impreuna ba. Multe trasaram.
Mai fratilor cand ii vazui asa catraniti , zic : mai copii mai !, mai Impacativa mai! Impacativa mai , ca nu o fi foc.
-Poi ne-am impaca noi zice Sache , dar nu are cine a ne impaca.
- Poi hai ca va impac eu.
Ii luai la mine acasa , scosei o oala de zaibar, stii, ca sa udam impacarea.
- Mai ce aveti voi de impartit de va certati? Ba de ce va certat voi mai .
- Poi musai , zise Sache. Musai sa ne certam , ca nu avem de ce a ne impaca, sti !
- Mai , zic: va certati des?
-A-a, zice Suca. Numai asa cand dam de un om milos ca dumneata sa ne impace, zice Sache
- O doamne iama ! Ce vorba e asta mai?
-Poi da , ca alfel ne chemai sa-ti gustam zaibarul.
- Mai fir-ar-va chielea in puscarie , sa va fie.Cum facura-ti tot taraboiul asta ca sa gustati din zaibarul ?
- Poi dar cum ?, zice Suca.
Mai fratilor dar cand plecara aici de la mine, striga Suca peste gard:
- Bai nea Marine ba. Sambata seara musai sa fii acasa, ca ne certam rau de tot, rau de tot foc, auzi ! Venim la matale sa ne impaci…ca ai darul vorbirii.
- Vezi mai fratilor minte la ei ba. Auzi minte la ei. Da lasa-I mancaleai sufletul, mai fratilor , daca nu vo place ce impacare le fac eu saptamana viitoare, ma , sa nu-mi ziceti nea Marin a lui Juvete, Marin a lui Juvete sa nu-mi spuneti mie, daca nu vo place ce impacare le-oi face eu saptamana viitoare. Ce impacare le-oi face lor, dacanu le-o place Aia e ! Asteptati o tara si o sa vedeti.

Dca mai vret si continuarea...

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 20:21

Incendiu mare la un spital. Ca de obicei, sosesc operativ SMURD-ul și
pompierii. Acționeazã organizat, se luptã cu flãcãrile, dar îºi fac
treaba profesionist, sting incendiul și intervin pentru salvarea
persoanelor aflate în pericol.
La urmã, șeful formației raporteazã managerului de spital:
- Dle Doctor, operaþiunea a fost încheiatã cu succes, au fost salvaþi
aproape toþi, doar la subsol, din cele trei persoane inconștiente
gãsite acolo, doar douã am reuºit sã le resuscitãm, una... din pãcate,
a murit. Ne pare rãu..
Doctorul:
- Bai, sunteti nebuni? La subsol se aflã morga..!

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2012, ora 23:17

O sa mai spun si eu cateva… acu le zice- bancuri, iar pe vremuri le zicea …anecdote…

Domnul Florica vine cu pekinezul sau la un doctor veterinar spunandu-i:
-Ce sa ma fac domnule doctor…Bubi al meu a inghitit un tranzistor si doua diode…?
-Eu va recomand, spune doctoral, sa-i puneti si o antena !

Gina il intalneste pe strada, dupa multi ani, pe unul din profesorii ei de la politehnica.
-Domnule professor, vad ca nu ma mai cunoasteti. Doar m-ati cerut in casatorie cand eram studenta…!
-Desigur , desigur… raspunse profesorul ingandurat, potrivindu-si ochelarii si straduindu-se sa-si aminteasca. Si …a-ti acceptat?

Intr-o intrepridere seful personalului adresandu-se directorului:
-Domnule director ce facem cu telefonista, ca si-a pierdut auzul.
-Uite ce faci, spuse directorul, o muti la biroul de reclamatii.

Mirela apasa insistent pe butonul soneriei de la apartamentul 13 etajul …de la un bloc. In sfarsit usa se deschide si apare o doamna in varsta.
-Va rog colega Ionescu e acasa?
-Care din ele, ca sunt trei surori?
-Aceea care are un frate electronist.

Intr-un compartament de tren, Costel intreaba pe doamna de alaturi:
-Pot sa dau drumul tranzistorului , doamna?
-Simtiti-va ca acasa…raspunse aceasta.
-Atunci imi cer scuze, zise Costel si bga aparatul in geamantan.

Fiziceanul francez Andre Ampere ( 1775-1836) era deseori foarte distrat. (Si nu numai el) Pierzandu-si odata ceasul, dupa ce l-a cautat cu asiduitate, s-a apucat sa-l descrie intr-o scrisoare catre prietenul in casa caruia, isi petrecuse seara din ajun. El banuia ca isi uitase ceasul acolo si ca atare ruga gazda sa-l caute si sa i-l trimita.
Scrisoarea se incheie cu urmatoarele cuvinte:
``Exact in momentul acesta mi-am gasit ceasul.Ca atare va rog sa nu-l mai cautati si sa nu mi-l mai trimiteti``.

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2012, ora 20:17

Eu nu o sa mai mananc oua ` STRESATE`...Dupa asta ce aliment mai urmeaza. Poate banane stresate , portocale mahnite, anansi tristi...Dupa castraveti ce mai urmeaza? Intotdeauna UE mai gaseste cate o `gaselnita` ca sa ne faca sa murim de foame.Ne-a trebuit UE, avem acu UE. Am ajuns la cheremul lor. Ei ne spun ce sa mancam, ce sa facem ?... Is foarte grijulii Poate au grija de noi sa ne mentinem silueta, mai stii! Oare de ei cine are grija...?

Fosta membra 9am.ro

1478 mesaje

Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 10:49

10 negri mititei

10 negri mititei au mincat oua
1 s-a intoxicat si-au ramas doar 9

9 negri mititei au plecat la-not
1 si-a pierdut un slap si-au ramas doar 8

8 negri mititei au baut lapte
1 a albit de tot si-au ramas doar 7

7 negri mititei construiau case
1 s-a facut zidar si-au ramas doar 6

6 negri mititei incaltau opinci
1 s-a impiedicat si-au ramas doar 5

5 negri mititei au plecat la teatru
1 s-a facut actor si-au ramas doar 4

4 negri mititei au mincat ardei
1 s-a iutit mai tare si-au ramas doar 3

3 negri mititei s-au dus la razboi
1 a fost decorat si-au ramas doar 2

2 negri mititei au plecat cu trenul
1 s-a pierdut in gara si-a ramas doar 1

1 negru mititel s-a-nsurat c-o fata
Fata i-a facut pe loc 10 negrii-odata !

Mai fratilor, dar bag seama ca nu prea il agreati pe nea marin, mai putin miliardar, ba chiar as putea spune milionar... Poi da ce te joco acu toata lumea e milionara. Topata lumea e milionara. Poi da ca inainte , inainte daca te prindea ca esti milionar te ascundea repede... Te-a ascundea repede, ca nu mai stiiau nimeni de tin .... si nici tu de ei. Nici tu de ei... Ma gandeam sa v-o spun pe aia cu .. aia bre... cu OZN-urile. Da ! OZN-urilr lui Veta. ca de cand au aparut astia si pe la TV numai ma lasa sa dorm toata noapatea , de frica OZN-urilor. Ce te joci?... cu astia ...Te joci cu astia! Daca ii superi indata vin si te ascund si astia mai acatarii ca aia de demult. Indata te ascund. Si cica fac experente cu tine. da fac experiente cu tine. Oare astia nu au alta treaba acolo pe planeta lor. Sa stea la casa lor ! Ce tot atat ! POi numai sa vie mie unul in batatura , ca indata ii indrept cobilita pe spinarea lui ca ai zice ca l-a facut masa fara noroc... l-a facut masa fara noroc. Dar uite ca intr-o zi au venit, adica a venit unul si mi-a vizitat pivnita. Facea ca de toate.Ba ca sirena salvarii ba ca sirena militei, si jucau niste lumini asa ca ziceai ca sunt la teatru. Ca ziceai ca sunt la teatru ce mai... Cred ca avenit sa i-a combustibil niste zaibar de al meu. ca alfel nu vad ce ar cauta el acolo in pivnita. Asa ca intr-o seara veta mea nu o prindea de loc somnul. Tot citea o carte despre martieni si OZN-uri.
Veta statea in pat si Marin a lui Juvete dormea sforaind de se cutremura camera. Numai Veta statea adancita in citit. Stateau in paturi separate, cate unul in fiecare pat, iar paturile erau apropiate. Veta tot dadea paginile cartii si nu se indura sa o mai lase din mana. Cand deodata veta il intreaba:
-Marine dormi? il intreaba aceasta.
- Da dorm , face acesta oprindu-se din sforait si plecaind nemultumit, ca i se risipise visul.
- Auzi Marine !
- Ce-i?
Auzi marin ce o fi si cu extraterestrii astia? Cica sunt de pe marte.
- Ce ai fa neroado suntem in Noiembrie.
- Nu tu... astia care cica vin la noi sunt din marte. Treaba lor...zise marin incercand sa adoarma la loc.
- Auzi marine, face iar veta, sculandu-l iar pe Marin.
-Ce mai e fa ?. lasa-ma sa dorm...
Auzi visa-i ca a venit unul la noi...
-Poi cand visai ,? , ca nici nu te culcasi!...
Deodata niste lumini care palpaiau in toate culorile luminara curtea insotite de niste sunete ca de toate ambulantele si masinile politiei la un loc.
-Au ! face Veta. Scoala Marine ca au veniot martienii!
- O fi pisica ...
- Ce pisica? Noi nu avem pisica!
-Da dar nici martieni, nu am avut....zise marin incercand sa se culce la loc.
Dar niste zgomote puternice , ce razbateau din beci, il facu si pe marin sa sara din pat, zicand:
Aiii ! Astia au venit in beci sa-mi fure combustibilui...
- Ce combustibil?
- Ei zaibarul nu intelegi?....Au terminat pesemne combustibilul si au venit la mine sa-si faca plinul....

To be continued...

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 1 Martie 2012, ora 09:08

De la: Marin56, la data 2012-02-29 10:49:1310 negri mititei

10 negri mititei au mincat oua
1 s-a intoxicat si-au ramas doar 9

9 negri mititei au plecat la-not
1 si-a pierdut un slap si-au ramas doar 8

8 negri mititei au baut lapte
1 a albit de tot si-au ramas doar 7

7 negri mititei construiau case
1 s-a facut zidar si-au ramas doar 6

6 negri mititei incaltau opinci
1 s-a impiedicat si-au ramas doar 5

5 negri mititei au plecat la teatru
1 s-a facut actor si-au ramas doar 4

4 negri mititei au mincat ardei
1 s-a iutit mai tare si-au ramas doar 3

3 negri mititei s-au dus la razboi
1 a fost decorat si-au ramas doar 2

2 negri mititei au plecat cu trenul
1 s-a pierdut in gara si-a ramas doar 1

1 negru mititel s-a-nsurat c-o fata
Fata i-a facut pe loc 10 negrii-odata !

Mai fratilor, dar bag seama ca nu prea il agreati pe nea marin, mai putin miliardar, ba chiar as putea spune milionar... Poi da ce te joco acu toata lumea e milionara. Topata lumea e milionara. Poi da ca inainte , inainte daca te prindea ca esti milionar te ascundea repede... Te-a ascundea repede, ca nu mai stiiau nimeni de tin .... si nici tu de ei. Nici tu de ei... Ma gandeam sa v-o spun pe aia cu .. aia bre... cu OZN-urile. Da ! OZN-urilr lui Veta. ca de cand au aparut astia si pe la TV numai ma lasa sa dorm toata noapatea , de frica OZN-urilor. Ce te joci?... cu astia ...Te joci cu astia! Daca ii superi indata vin si te ascund si astia mai acatarii ca aia de demult. Indata te ascund. Si cica fac experente cu tine. da fac experiente cu tine. Oare astia nu au alta treaba acolo pe planeta lor. Sa stea la casa lor ! Ce tot atat ! POi numai sa vie mie unul in batatura , ca indata ii indrept cobilita pe spinarea lui ca ai zice ca l-a facut masa fara noroc... l-a facut masa fara noroc. Dar uite ca intr-o zi au venit, adica a venit unul si mi-a vizitat pivnita. Facea ca de toate.Ba ca sirena salvarii ba ca sirena militei, si jucau niste lumini asa ca ziceai ca sunt la teatru. Ca ziceai ca sunt la teatru ce mai... Cred ca avenit sa i-a combustibil niste zaibar de al meu. ca alfel nu vad ce ar cauta el acolo in pivnita. Asa ca intr-o seara veta mea nu o prindea de loc somnul. Tot citea o carte despre martieni si OZN-uri.
Veta statea in pat si Marin a lui Juvete dormea sforaind de se cutremura camera. Numai Veta statea adancita in citit. Stateau in paturi separate, cate unul in fiecare pat, iar paturile erau apropiate. Veta tot dadea paginile cartii si nu se indura sa o mai lase din mana. Cand deodata veta il intreaba:
-Marine dormi? il intreaba aceasta.
- Da dorm , face acesta oprindu-se din sforait si plecaind nemultumit, ca i se risipise visul.
- Auzi Marine !
- Ce-i?
Auzi marin ce o fi si cu extraterestrii astia? Cica sunt de pe marte.
- Ce ai fa neroado suntem in Noiembrie.
- Nu tu... astia care cica vin la noi sunt din marte. Treaba lor...zise marin incercand sa adoarma la loc.
- Auzi marine, face iar veta, sculandu-l iar pe Marin.
-Ce mai e fa ?. lasa-ma sa dorm...
Auzi visa-i ca a venit unul la noi...
-Poi cand visai ,? , ca nici nu te culcasi!...
Deodata niste lumini care palpaiau in toate culorile luminara curtea insotite de niste sunete ca de toate ambulantele si masinile politiei la un loc.
-Au ! face Veta. Scoala Marine ca au veniot martienii!
- O fi pisica ...
- Ce pisica? Noi nu avem pisica!
-Da dar nici martieni, nu am avut....zise marin incercand sa se culce la loc.
Dar niste zgomote puternice , ce razbateau din beci, il facu si pe marin sa sara din pat, zicand:
Aiii ! Astia au venit in beci sa-mi fure combustibilui...
- Ce combustibil?
- Ei zaibarul nu intelegi?....Au terminat pesemne combustibilul si au venit la mine sa-si faca plinul....

To be continued...

Nea' MARINE,ai schimbat Topicul?Am crezut ca nu mai scrii!

Fosta membra 9am.ro

1142 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2012, ora 17:09

De la: coradu, la data 2012-02-27 20:21:25Incendiu mare la un spital. Ca de obicei, sosesc operativ SMURD-ul și
pompierii. Acționeazã organizat, se luptã cu flãcãrile, dar îºi fac
treaba profesionist, sting incendiul și intervin pentru salvarea
persoanelor aflate în pericol.
La urmã, șeful formației raporteazã managerului de spital:
- Dle Doctor, operaþiunea a fost încheiatã cu succes, au fost salvaþi
aproape toþi, doar la subsol, din cele trei persoane inconștiente
gãsite acolo, doar douã am reuºit sã le resuscitãm, una... din pãcate,
a murit. Ne pare rãu..
Doctorul:
- Bai, sunteti nebuni? La subsol se aflã morga..!

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2012, ora 14:00

Un profesor de filosofie stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri. Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis.
I-a întrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor.
Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin iar acestia au fost de acord cã era.
Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba iar acestia au rãspuns în cor "pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv.
Studentii au râs..
Dupã ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: "Acum as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã.
Mingiile de tenis reprezintã lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sãnãtate, prieteni si pasiunile voastre.
Dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte.
Dacã veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde sã puneti mingile de tenis si pietricelele.
La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine.
Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacã-te cu copiii, iesi cu sotia în oras la cinã, joacã tenis, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv.
Ai, în primul rând grijã de mingiile de tenis, ele conteazã cu adevãrat. Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip.."
Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zâmbit:
"Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten."

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2012, ora 15:00

De la: nastasemihail, la data 2012-02-22 15:41:15Un crocodil inota linistit pe un riu.
Vine la el o gaina golasa, fara pene
-Cu cit dai pielea aia, ca nu o vad bine.
Crocodilul
-Te invit sa o vizitezi si la interior.

Nu e nici un apropo

Si s-a facut seara

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 09:59

Seara mai ales ptr cei ce strica poantele altora.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 12:15

- Alo, 112?
- Care este urgenþa dv.?
- Douã femei se bat pentru mine.
- ªi care este problema?
- Aia mai naºpa e pe cale sã învingã...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 12:21

De la: nastasemihail, la data 2012-03-04 09:59:13Seara mai ales ptr cei ce strica poantele altora.

Pagini: << 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Galceava buburuzei republicane cu gandacul monarhist
Mergi la: