back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.

Pagini: << 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 13:23

De la: karpov, la data 2009-11-01 12:13:16

TUTENES

Cum poti sa consideri ca predarea evolutionismului inseamna indoctrinare ateista si sa fii de acord cu predarea religiei in scoli !
La scoala inveti matematica,fizica,biologie,desen,muzica,istorie,geografie si in functie de ce iti place mai tarziu iti alegi drumul in viata ,
Stiintele in general sunt exacte-uneori se mai lucreaza si cu date aproximative sau cu teorii!
Sa mergem pe ideea ca teoria evolutionismului e inexacta -cu atat mai bine-avem posibilitatea sa cercetam si sa aflam adevarul.
Adevarul insa nu va fi niciodata cel predat la ora de religie !
pariului lui Pascal, zice: "Daca eu cred si Dumnezeu nu exista, n-am pierdut nimic. Dar daca eu nu cred si El exista, am pierdut totul".
Acesta nu mai e de mult un argument pentru cineva care a frunzarit vreodata un manual de filozofie.
Prima observatie, celebrul “pariu” propus de Pascal libertinului, nu tine: el pleaca de la presupunerea ca Dumnezeu accepta pariul si zice “ma prind”
De acest pariu se prevaleaza uneori crestinii insa uita ca a fost gandit pe la anul 1600-in aceea perioada e clar ca religia era predominanta si indoctrinarea fortata te facea sa nu ai curajul sa gandesti altfel !
Totusi pentru acea epoca deja o astfel de afirmatie te inobila -adica te ajuta sa gandesti ca exista si alternativa !
Pascal insusi este foarte clar cand zice: “Omul nu face nicicand un rau mai complet si mai cu atat entuziasm, ca atunci cand il face din convingere religioasa.”
Nu se poate zice, de asemenea, ca cei care cred, nu pierd nimic: e vorba de timp personal dedicat rugaciunilor, stresul permanent stiindu-te etern si secunda de secunda supravegheat de o forta de care depinzi, care iti contorizeaza despotic orice gest dar chiar si orice gand fugar, stresul de a te plia pe ceea ce crezi ca o forta supranaturala iti cere sa faci (Freud vorbea de religie ca de o nevroza colectiva . . . .), dar cel mai important lucru de luat in seama este consecinta constanta a existentei unei populatii religioase: istoria ne arata zecile de razboaie religioase, crimele si abuzurile religiei in general, insa a monoteismelor in mod cu totul special, intoleranta ca efect al dogmelor primitive ce caracterizeaza aceste religiii si consecintele ei.
A indoctrina de mici -copiii mi se pare o mare prostie !
Copiii nu au discernamant la acea varsta si ca urmare a acestui fapt ramane tarat pe viata -nu vor avea curajul din cauza amenintarilor voalate cu pedeapsa iadului,sa renunte la credinta in dumnezeu -nu e cinstita o asemenea abordare -oamenilor li se ia dreptul de a opta pentru o alta religie sau pentru a deveni atei,gnostici,agnostici sau liber cugetatori .
Cei mai multi religiosi/credinciosi au nivelul de studii minim, iar intr-o populatie, cu cat un grup are mai multa educatie, cu atat e mai putin religios.
nu ajunge doar simpla credinta in Dumnezeu, existand in fapt multe alte conditii:
credinta in fiul sau, cainta,
“sa se nasca din nou” (????),
“sa se nasca din apa si din duh”,
sa creada tot ce sta scris in Scriptura,
“sa manance trupul si sa bea sangele fiului omului” (???),
“sa primeasca imparatia lui Dumnezeu ca un copilas”,
sa faca fapte bune si sa ajute nevoiasii,
Cei care cred in dumnezeul Bibliei, ar trebui sa stie lucrurile astea, caci daca ei nu le stiu, atunci cine sa le cunoasca, ateii?
In Academia americana [forul care reuneste oamenii de stiinta ai SUA si care se numeste Academia Nationala de Stiinte(NAS)] mai putin de 10 la suta sunt credinciosi; dintre cei din ‘bransa’ biologilor membrii ai N.A.S. ('stiintele vietii'), credinsiosi sunt mai putin de 5 procente
Rata divorturilor este mai mica la atei decat la credinciosi; cu cat o denominatie crestina este mai fundamentalista, cu atat rata divorturilor in cazul lor este mai mare
Un procent important (majoritatea) dintre superstitiosi considera ca in scoli trebuie sa se predea 'stiinta' (Teoria Evolutiei) si nu povestile Bibliei
Eu ,de exemplu am fost indoctrinat de mic ,aveam un bunic care era dascal la biserica ,am facut si religie in scoala si cu toate astea am reusit,singur,pe la varsta de 11-12 ani sa-mi dau seama de faptul ca divinitatea nu poate exista .
La inceput ,din cauza tarelor,aveam un fel de frica insa cu timpul am reusit sa ma autoeduc si aceasta frica a disparut.
Imi dau seama ca cei prosti sau lasi nu vor reusi sa treaca de frica pedepsei-lor chiar daca le aduci dovezi clare nu vei reusi sa le schimbi parerea .
Totusi daca te uiti in jurul tau ,daca ai putin creier ,observi ca asazisii credinciosi prefera duminica sa mearga la munte,la mare sau la iarba verde !
Majoritatea merg la biserica doar de pasti ,de craciun,la nunta proprie si la botezul lor(cu forta) si la cel al copiilor .
Religia in scoli trebuie sa dispara !
Icoanele din scoli trebuie sa dispara -ce ar fi daca intr-o clasa ar fi elevi din mai multe confesiuni -ar fi un adevarat talcioc de obiecte de cult !
Daca crestinii ar avea CREIER si ar sti ca exista un cult al falusului -s-ar gandi daca le-ar face placerea ca acel falus sa fie expus in clasa !
Langa scoala unde am invatat eu era o biserica,cu o mare cruce ,la intrarea in curte -ce ar fi fost daca langa biserica si scoala -unde exista un mare teren viran -cineva ar fi construit un templu al adeptilor falusului -cu un falus de 2 metri in curte,care s-ar fi observat chiar si din unele clase ,in timpul orelor .
Asa ceva exista in india
Undeva in Evul Mediu, penisul a devenit ceva necurat (in ambele sensuri). Sexul era pus la zid si catalogat drept arma a diavolului. Operele de arta in care era evident cultul penisului au fost fie “castrate”, fie acoperite.
Inca de la inceputuri, falusul simbolizeaza masculinitatea, forta si chiar viata
In Grecia si Roma Antica, imagini ale falusului erau prezente aproape peste tot. Pe vase erau pictate falusuri, sculpturile si decoratiunile le prezentau de asemenea, iar de la multe ceremonii publice nu lipseau penisurile erecte, gigantice. Aceasta obsesie/ admiratie fata de penis influenta viata sociala, privata, sistemul juridic, politic s.a.
In Roma Antica, baietii obisnuiau sa poarte pandantive aducatoare de noroc ce erau sub forma de falusuri. Casele erau decorate cu membre uriase. Rolul lor era acela de a proteja casa si de a le ura oaspetilor bunastare si fertilitate. Imaginati-va cum ar reactiona o femeie din zilele noastre daca ar intalni o statueta explicita in casa unui barbat…
Acum intelegi sfatul meu ?
Trebuie sa stii cate ceva din toate -ca sa poti sa gandesti-sa le legi- ca sa poti sa iei o hotarare logica ,in cunostinta de cauza !
Prostii care cred si multi dintre preoti nu au multe informatii ,la baza -ei cred si atat tot -la tine am pretentii !

Karpov,ti-am mai spus ca nu ma intereseaza polologhia pe care tot feci eforturi sa o scrii .
Cand vei aborda discutia cu respect si obiectivitate atunci iti voi raspunde .
Nu intelegi si am senzatia ca ni ci nu vrei sa intelegi cum gandesc credinciosii(ma refer la crestini in special) . Consider ca jignirile la adresa crestinilor nu ajuta la nimic .
Oricum,daca tot repeti cu infrigurare de crestini ca nu au creier,nu inteleg de ce cauti cu atata insistenta discutia cu ei ; oricum concluzia e deja formata in mintea ta .
Pana iti vei schimba atitudinea ,la revedere !

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 14:25

Pai eu nu-i jignesc de fapt pe crestini -eu ma refer la acei oameni care sunt fara creier si pe deasupra mai sunt si crestini !
Peste 80 % din populatia lumii nu gandeste-sunt prosti si usor de manipula!
Nu au informatii -se limiteaza in a lua de bun tot ce i se pare ca i se potriveste -religia si politica se bazeaza pe prostime !
Ceilalti ,care gandesc si totusi sunt manipulati -sunt in asemenea situatie din alte motive !
-indoctrinarea religioasa inca din copilarie
-lipsa dorintei de a cauta adevarul
-lipsa informatiilor
-accesul limitat la cunoastere
-probleme majore in familie sau societate-care il impiedica sa-si dezvolte gandirea
-frica de necunoscut
-lasitatea
-lipsa capacitatii de intelegere
-dorinta de a ramane ancorat in cultura din care provine
-nu vrea sa aiba probleme cu familia sau cu cei din imediata lor apropiere
-interesul de a sustine apartenenta la o anumita religie

Pe mine in general ma deranjeaza prostii,tampitii,nesimtitii,idiotii,nebunii,oligofrenii ,retardatii -ma deranjeaza deoarece ei inclina balanta la alegeri-ei impun comportamentul in societate-ei isca conflicte-din cauza lor avem razboaie-din cauza lor mor oameni de foame,mor oameni asasinati,au loc violuri si in societate exista o falsa scara a valorilor !
Acesti prosti daca nu existau atunci religiile ar fi fost de tolerat -ar fi fost o credinta intr-o divinitate
o credinta bazata pe bun simt !
Daca tu crezi in credinciosii care iubesc bautura in exces-asculta manele cu boxele la maxim-merg la sfintele moaste in speranta ca vor obtine un avantaj-se distreaza duminica ,in loc sa mearga la biserica-nu isi ajuta aproapele-sunt in stare sa faca rau -asa cum faceau pe vremea comunistilor cand erau turnatori sau informatori-prostii in general sunt si rai !
Daca tie iti place sa faci parte dintr-o asemenea elita -e dreptul tau !
Daca eu as fi crestin -as sta acasa-m-as ruga in liniste-nu cred ca dumnezeu te apreciaza mai mult daca mergi la biserica .
Eu consider ca sunt mai bun decat multi dintre crestinii tai -ajut oamenii si nu-i deranjez cu nimic!
Eu sunt revoltat de faptul ca s-a introdus religia in scoli-de faptul ca s-au introdus icoanele-de faptul ca la fiecare intersectie dai de o biserica-de faptul ca se mentine indoctrinarea fortata a noilor generatii !
Ma deranjeaza si faptul ca o parte din banii mei ajung pe mana preotilor !
Daca te lauzi ca ai 18 milioane de adepti atunci ar trebui sa-ti rezolvi partea materiala cu acestia -printr-o cotizatie lunara sau prin zeciuiala prevazuta in biblie !
Nu vad rostul bisericilor -cred ca ar fi suficiente cateva -la care enoriasii sa mearga din cand in cand eventual cu programare-Eu merg pe ideea ca poti sa te rogi acasa .
Rostul bisericilor cred ca este mai mult un mod de a face publicitate -vor sa te faca sa crezi ca sunt inca puternici -adevarul este ca de la revolutie -desi se preda religia in scoala -credinta a slabit-dar acei prosti care conduc biserica -nu inteleg asta !

alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 15:44

Cineva spunea despre atei ca sunt trufasi ...poate in parte sa fie adevarat ...dar nu mai putin adevarat ca trufia credintei precum ca ortodoxia ar fi intr-adevar ,, dreapta credinta ,, .
Ce ii indreptateste pe credinciosi ,in pofida oricarei evidente sa creada acum in era informatiei ca ...Dumnezeu ...tine de hazardul nasterii???
Am sa redau un paradox descris de Kierkegaard ....... ne vorbeste despre “resemnare infinita” si “credinta”, avand in centrul dialecticii sale pe patriarhul credintei, credinciosul ultimativ, absolut – Avraam. Pentru Kierkegaard, resemnarea infinita nu este supunerea individualului in fata unui destin fatidic, ci este constientizarea permanenta ca in lumea aceasta obiectul dorintei ramane total inaccesibil. A te resemna, in sens kierkegaardian, inseamna a renunta la aceasta lume, la placerile ei, stiind bine ca fericirea este neputinta de a trai in lume (in conformism cu ideologia) si putinta de a trai in credinta (in non-conformism cu ideologia). De asemenea, resemnarea infinita este pasul prin care omul poate sa ajunga la credinta, si nu credinta este pasul prin care omul ajunge la resemnare infinita. Pentru a crede trebuie sa renunti la lume, si nu invers. Neputinta de a crede este tocmai aceasta confuzie dintre cele doua miscari: cand individualul confunda miscarea resemnarii infinite cu miscarea credintei, atunci apare necredinta; pot spune ca cred numai dupa ce am renuntat la lume. Dar ce inseamna a renunta la lume? A renunta la lume inseamna tocmai prima porunca din Decalog: “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau. Sa nu ai alti dumnezei afara de mine, nici sa-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a celor ce sunt sus in cer, sau jos pe pamant, sau in apa si sub pamant” (Deuteronom 5:6-8). Sa te resemnezi infinit inseamna sa nu faci din stiinta vreun Dumnezeu, sa nu faci din filozofie vreun Dumnezeu, sa nu faci din morala vreun Dumnezeu si nici din estetica sa nu faci vreun Dumnezeu . Dumnezeu este dincolo de orice criteriu, el este absolutul. La resemnarea infinita poate ajunge orice om ce nu vrea sa fie las si vrea sa fie liber. La credinta nu pot ajunge toti cei care ajung la resemnarea infinita, caci, pentru Kierkegaard, credinta e paradoxala, e absurdul, iar pentru aceasta omul trebuie sa aiba un “curaj paradoxal”, intrucat credinta nu se lasa gandita.

addan

127 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 15:48

...pt.mole :

Referitor la sustinerea ca pozitia ta actuala se datoreaza ratiunii si spiritului tau logic , as preciza urmatoarele :

Ideea de ratiune nu este contrara credintei prin asertiune, inaintasii spuneau :
„intellige ut credas, crede ut intelligas” , ...eu as spune insa ca fara sa extrapoleze egoul sau, fiecare individ poate fi indrumat de „lumina ratiunii” din interiorul sau.

Tainele pot primi o explicatie si oamenii pot raspunde la obiectiile ce se aduc impotriva acestora, chiar dacă sunt adevaruri care sunt deasupra ratiunii spiritului nostru, cum este Sfanta Treime dar de aici nu trebuie sa concluzionam ca un adevar ar fi contrar ratiunii sau ca o dogma combatuta si ingenuncheata de ratiune nu ar fi incomprehensibila.
Ratiunea reprezinta totalitatea propozitiilor adevarate indiferent de sursa acestora.
Adevarurile de credinta nu sunt contrare ratiunii desi depasesc ratiunea.
Din ratiune stiinta a creat bomba: – din ratiune omul a devenit propriul lui produs, fiind creat in eprubeta.

Daca din ratiune stiinta a determinat distrugerea si dezumanizarea, ar fi mai corect ca ratiunea insasi sa fie supravegheata.

777
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 15:49

Drum bun si vant din pupu...crestinule tutenes..Bine faci ca parasesti lumea noastra..atat de lipsita de logica..atat de neinteles pentru cei ca tine...Bye bye...Calatorie sprancenata si sa mai intri pe topic cand am sa te caut eu..

Ca un paragraf la ce spunea amicul Karpov..
Este adevarat ca pe spatele prostilor (crestinilor) sunt create averi de miliarde in tara asta.Tot ei se fac vinovati de saracia in care inotam de mai bine de 20 de ani.Din vina lor suntem datori vanduti fondului monetar international.Din vina lor suntem condusi de lipitori..din vina lor acceptam sa fim calcati in picioare atunci cand cautam dreptatea..atunci cand avem nevoie sa fim intelesi si suntem mintiti.Atunci cand nu avem ce pune pe masa.Atunci cand foamea si frigul,mizeria si saracia apar la fiecare colt de strada..Cand se inghesuie sa pupe oasele sfintilor inventati spre a ingrosa buzunarele si umple burtile putorilor bisericii romane...
Spui ca asta e rautate?....Nu maestre...Rautate este sa generezi prostie.Sa alimentezi prostia prin rationamentul care te impinge sa negi realitatea..Cel care te multumeste cu traiul indestulat pe care probabil il duci...Dar....multe sunt nespuse si putini sunt cei care vor sa inteleaga...sa vada adevarul in toata splendoarea lui....Au revoir..!

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 15:53

Cartea scrisa de Kirkegaard ,,Frica si cutremur,,, cautatorul credintei va ramane totusi nedumerit aproape suspendat de multitudinea de intrebari si lipsa de raspunsuri: Kierkegaard vorbeste despre credinta, insa nu crede – “[. .] curajul meu nu e curajul credintei si nici ceva asemanator lui. Dar eu nu am credinta, acest curaj imi lipseste”, ne spune el. Autorul danez este filozof. Totusi, treptat isi face simtita prezenta o mare calitate umana a autorului: el ne vorbeste despre credinta din postura necredinciosului, insa fara a utiliza impostura specifica acestuia. Consider ca opera kierkegaardiana ofera omului de azi posibilitatea de a citi prezentul din cheie retrospectiva, putand astfel sesiza mai usor neajunsurile unei lumi confiscate din ce in ce mai mult de o mana de viitorologi. Secretul credintei rezida in faptul ca viata noastra trebuie sa ramana in natura ei.

„Credinta nu este o emotie estetica, ci este ceva mult mai inalt, deoarece este precedata de resemnare. Ea nu este o inclinatie spontana a inimii, ci este paradoxul existentei“

Multiculturalismul nihilist al epocii noastre, deghizat in fata umana prin tot felul de “identitati de grup” sau de interes (feminism, gay fest, solidaritati ale “libertatii de constiinta” etc.), cunoaste foarte bine ignoranta fata de sacru. O individualitate fundamentata pe o realitate sacra devine mereu demna de “suspiciune” in fata politicului. Democratia de opereta, nulitati care se vor repere si monarhisti republicani care cred ca un nume care nu este a lor poate fi un reper sau o alternativa la insanatosirea unei natiuni. Ce dreptate a avut Søren Kierkegaard cand a scris: “umanitatea autentica este pasiunea prin care o generatie o intelege cu desavarsire pe cealalta” la noi generatiile s-au “dezlanat”, si a ramas numai neintelegerea.
Al naibi de pacat ca avem politicieni inculti care poate nici nu au auzit de Kierkegaard.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 15:59

Søren Kierkegaard – Omul cu “Frică si cutremur”

Søren Kierkegaard (1813- 1855) este unul din cei mai influenti filozofi și teologi crestini din secolul al XIX-lea. Concepția filozofică a lui Kierkegaard este filozofia neputintei omului de a-și alege destinul. Se poate spune fara dubiu ca Søren Kierkegaard este “tatal” filozofiei existențiale. Studiază teologia intre anii 1830 și 1840 la Universitatea din Copenhaga, susținându-și dizertația finală in iulie 1840 cu o teză despre ironia socratică. În același an, se logodește cu tânăra Regine Olsen, in vârstă de numai 18 ani. În octombrie 1841, din motive extrem de neclare, el rupe logodna. Pasiunea lui neimplinita fata de Regine Olsen il va chinui toata viata si va lasa urme adinci in gandirea lui filozofica si teologica. Renunță la intenția de a se face pastor evanghelic, dedicându-se cu precădere filosofiei, și pleacă la Berlin, pentru a audia cursurile lui Schelling.

Incepând cu anul 1843, gânditorul danez își intensifică activitatea prin publicarea unor lucrări, al căror subiect variază între filozofie, psihologie, religie și chiar predici creștine. Va publica și o serie de eseuri si pamflete extrem de acide, in care atacă deschis și demască păgânismul și ipocrizia mediului ecleziastic al contemporanilor săi.

In luna octombrie 1855 suferă de un atac cerebral și moare la 11 noiembrie 1855 la varsta de numai 42 de ani. Opera sa a exercitat o influență considerabilă, mai ales dupa primul război mondial, fiind o sursă de inspirație pentru teologia dialectică, existențialismul filozofic și creștin și chiar asupra psihologiei moderne.

Søren Kierkegaard este primul teolog ce va trage un semnal de alarma asupra urmarilor dezastruoase pe care rationalismul occidental le va genera in lumea spiritului. Promotoare a existentialismului filozofic si crestin, gandirea kierkegaardiana evidentiaza mutatiile suferite de ratiune in demersul ei iluzoriu de a merge mai departe (rationalismul, filozofia – Kant), “dincolo de Bine si de Bine si de Rau” (nihilismul multiculturalismului – Nietzsche), in sfera secularizarii trufase (“etica ce ignora pacatul” sau “stiinta zadarnica”). Pe aceste mutatii ale ratiunii, generatiile ajung sa nu se mai inteleaga intre ele, astfel viitorul devine pieirea noastra, intrucat “umanitatea autentica este pasiunea prin care o generatie o intelege cu desavarsire pe cealalta, intelegandu-se simultan pe sine. Fiecare individ incepe de la inceput si nu ajunge mai departe decat precedentul in masura in care a ramas fidela exigentei sale si nu a abandonat-o”. Insa care este pasiunea si exigenta cea mai inalta a unui neam sau a unui individual? Raspunsul este unul singur: credinta.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 16:18

In 1854Kirkegaard , intra in conflict deschis cu Biserica daneza prin publicarea unei serii de articole-pamflet extrem de acide, in care ataca deschis si demasca paganismul si ipocrizia mediului ecleziastic al contemporanilor sai. La inceputul lunii octombrie 1855 se prabuseste in plina strada si se stinge din viata cinci saptamani mai tarziu, la 11 noiembrie, intr-un spital din Copenhaga. Opera sa a exercitat o influenta considerabila, mai ales dupa primul razboi mondial, fiind o sursa de inspiratie pentru teologia dialectica, existentialismul filozofic si crestin si chiar in cadrul psihologiei moderne.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 16:23

De la: The_Mole, la data 2009-10-31 17:51:05
De la: addan, la data 2009-10-31 13:55:29

pt. mole, (si ceilalti atei)... :

* Am observat ca esti o persoana civilizata,deloc trufasa,de aceea ma adresez in cele ce urmeaza ,daca imi pemiti , cu trimitere la ceea ce poate constitui o Cauza.
Ce te-a facut sa-ti pierzi credinta si sa lasi loc indoielii care ti-a intristat sufletul?
Efectul in cazul tau a fost unul regresiv pornind de la indoiala si sfarsind cu impietrirea inimii.
E trist sa aflii despre un om ca L-a pierdut pe Dumnezeu fie si temporar, insa mai exista o Speranta si pt. tine si pt. toti cei care cauta cu dragoste,fara mandrie Adevarul Biblic care nu e usor de gasit fara putin sacrificiu si ceva vointa.
Cand te considerai credincios L-ai avut cu adevarat pe Hristos in inima ta?
Eu spun ca nu, altfel nu ar mai fi iesit de acolo, te asigur. Odata ce a intrat in camaruta sufletului nimic nu mai poate scoate prezenta Lui de acolo,chiar daca ai indoiala in suflet ea este o borna de intarire a credintei si nu un zid de netrecut. diavolul cand sopteste la ureche iti cere mereu :dovezi...dovezi...dovezi! Vreau dovezi !
Ei bine,ele sunt peste tot, trebuie sa-ti deschizi cu adevarat "ochii mintii" si fereastra inimii si le vei avea.
Eu am avut astfel de dovezi fara sa le cer, fara sa ma gandesc la ele ,totdeauna am lasat o usita deschisa a inimii mele ,chiar daca si eu de-a lungul timpului am fost incercat de multe ori de indoiala,inima nu a fost impietrita pe deplin.
Nu judec un ateu, il recunosti imediat dupa cat este de trufas, dupa cum se considera bietul de el,deasupra tuturor si deasupra lucrurilor care nu le intelege,crezandu-se in ratacirea lui, superior semenilor sai care nu-i vede altfel decat ca niste posibil pretendenti la farfuria cu supa din care se hraneste doar el, ateul .

Opusul plinatatii Duhului Sfant este golul , vidul din sufletul oricarui ateu si nimeni si nimic nu il poate lua locul, nici cele mai ascutite minti pervertite nu poate inlocui golul lasat prin plecarea Duhului Sfant din inima ateului. Ti-as spune fara fatarnicie ca am simtit puterea Duhului Sfant , dar m-ai crede ?
Hristos daruieste, trebuie doar sa-I ceri, nu oricum , prin smerenie si cu inima indoita altfel la ce ar mai folosi instruirea omului daca sufletul sau este mort ?

Sufletul, este precum vita-de-vie,daca nu o ingrijesti la timp , ea se usuca si apoi nu mai da rod, in cele din urma...moare. Ti-am marturist cu inima curata si dovada prezentei fizice a Duhului Sfant , nu din interes doar pentru Marirea TATALUI si FIULUI si SFANTULUI DUH ,

AMIN !

iti multumesc pentru apreciere si as dori sa clarific cateva lucruri.

Ceea ce m-a dus la pozitia pe care o am acum fata de divinitate se numeste ratiune, logica si spirit de observatie.
Afirmatia ta ca daca l-as fi avut cu adevarat pe Hristos in inima nu as fi putut sa imi pierd credinta este ceea ce numesc englezii "wishfull thinking". In logica e o eroare de argumentatie de genul:
"nici un roman nu mananca ciorba de fasole fara o ceapa. Cand cineva raspunde - uite ca Gheorghe mananca ciorba de fasole fara ceapa , se schimba propozitia: nici un roman ADEVARAT nu mananca ciorba de fasole fara ceapa"
Asta inseamna sa schimbi definitiile initiale ale cuvintelor pe care le folosesti.
La fel e si cu argumentatia ta. Daca eu zic ca am fost crestin candva dar acum nu mai sunt , tu raspunzi ca nici un crestin adevarat nu ar putea sa piarda credinta.
Ce definesti tu drept crestin?
Faptul ca tu nu poti intelege cum unii pot sa isi schimbe parerea in timp nu te indreptateste sa oferi o non-explicatie de genul "nu au avut niciodata parerea aia"
Pe ce te bazezi cand faci asemenea afirmatii? Cu siguranta nu pe logica.
Nu ai de unde sa stii cat de sinceri in trairi au fost alti oameni.
Non-explicatia pe care ti-o oferi nu este nimic altceva decat o auto-amagire. Pentru ca daca ai gandi pentru o singura clipa ca oameni rationali, sinceri etc pot sa fie atei , ar trebui sa cauti o explicatie. Preferi probabil sa crezi ca e ceva in neregula cu ei, ca sunt defecti cumva , ca au inima impietrita. Dar asta nu e decat o patura de siguranta sub care te ascunzi ca sa nu fii nevoit sa cauti adevarate raspunsuri.

un posibil raspuns ar fi afirmatia antica : " Omul e masura tuturor lucrurilor "!

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 16:32

Toma D'Aquino da 3 ratiuni în apararea lui :
1. Profetiile scripturii s-au îndeplinit.
2. În traditia crestina au avut loc miracole. (Summa contra gentililor, cartea 1, cap 7)
3. Biserica crestina a avut succes fara a promite placeri carnale în viata de apoi si fara a recurge la violenta.

Nu avem deloc motive bune sa credem ca profetiile biblice s-au îndeplinit. De exemplu :
* Conform Genezei 2:17, Adam va muri în ziua în care va mânca fructul. Totusi, el nu a murit atunci, ba mai mult, a trait 930 de ani. De notat ca acelasi cuvânt este folosit în vechiul Testament cu sens de a muri fizic.
* Conform Iosua 17:17-18, Efraim si Manase îi vor alunga pe Canaaniti, dar conform Judecatori 1:27-29, ei nu i-au alungat.
* Conform Exodul 3:8 israelitii vor trai într-un tarâm vast, foarte bogat iar conform 2 Samuel 7:10 ei nu vor fi deranjati de nimeni. Stim însa ca nu a fost asa. Etc.
Nu e clar nici ca avem motive sa credem ca exista într-adevar miracole. Sa luam cunoscutul caz al vindecarilor de la Lourdes. Multi cercetatori recunoscuti au negat caracterul supranatural al unor "vindecari" celebre. De pilda, în cazul lui Serge Perrin, somitati medicale precum Donald Harter, Dummond Rennie, Robert Levine etc. au sustinut ca nu avem de ce sa credem ca avem de-a face cu o vindecare miraculoasa. Mai mult, avem motive sa credem ca clasificarea acelor vindecari ca fiind "miraculoase" este urmarea cunostintelor medicale insuficiente ale celor care au facut-o la momentul respectiv. Într-adevar, daca aceasta clasificare s-ar datora cunostintelor medicale insuficiente, atunci ne-am astepta ca odata cu progresul medicinei sa apara din ce în ce mai putine vindecari considerate miraculoase si exact asta s-a întâmplat. Din 1883 pâna în 1947, nu mai putin de 5000 de vindecari au fost clasificate ca fiind inexplicabile (aproximativ 78 pe an), dar din 1947 pâna în 1980 numai 28 (mai putin de una pe an).
În plus, multe biserici interioare si exterioare crestinismului au avut succes în modul specificat de Toma. Este clar ca aceasta nu poate însemna ca Dumnezeu a revelat adevaruri religioase acestor traditii religioase, din moment ce ele prezinta propozitii contrare sau chiar contradictorii iar astfel de propozitii nu pot fi toate adevarate în acelasi timp.
În sfârsit, pretentia lui Toma cum ca biserica crestina nu s-a folosit de violenta pentru a-si câstiga adepti e cel putin dubioasa.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 16:37

Contrariul păcatului nu este virtutea, contrariul păcatului este libertatea.
Kirkegaard

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 16:39

Dumnezeu a creat lumea din nimic. Minunat, vei spune. Fii sigur că e așa, dar face lucruri și mai minunate: face sfinți din păcătoși.
Kirkegaard

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 16:40

În această viață mă mulțumesc să fiu căsătorit cu mâna stângă, iar credința e îndeajuns de umilă pentru a o pretinde și pe dreapta; că aceasta înseamnă umilință nu neg și nici nu voi nega niciodată.

citat din Kierkegaard

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 16:49

Una dintre cele mai importante dintre lucrările sale este cartea „Sau – sau”. Kierkegaard distinge două căi în viață: estetică (hedonistă), în care omul trăiește pentru căutarea plăcerilor sau acumularea bunurilor și calea etică, alegând-o pe care omul simte o obligație, preocupare permanentă pentru viața socială și religioasă.

În lucrările mai târzii Kierkegaard susține că și a doua cale, calea etică, îl ajută pe om să fugă de individualitatea personală, și propune o a treia cale: religia, când prin supunerea voii lui Dumnezeu poate fi găsită adevărata libertate. Kierkegaard se oprește asupra poruncii lui Dumnezeu lui Abraham de a-și sacrifica fiul (Geneza, 22:1 – 22:19). O astfel de faptă poate fi făcută numai într-o stare de „suspendare a eticii”, însă anume ea i-a permis lui Abraham s㠄ajung㔠la Dumnezeu. Kierkegaard consideră că numai prin astfel de „aruncări” în credință se poate obține adevărata libertate.

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 19:56

Dosarul unui detinut politic ,turnat si de sotia sa,Aurora !

La fel ca celelalte mii de victime ale represiunii, vrea sa isi vada dosarul personal de la Securitate. Dupa ani de solicitari, in noimbrie 2001, isi citeste dosarul de 22 de volume din arhivele CNSAS. Angoasele racapata chip, pentru ca afla ca Aurora semnase un formular de colaborare, iar dupa eliberarea din inchisoare informase Securitate cu privire la deplasarile, intentiile si scrierile lui. Perchezitia in apartament, descoperirea ascunzatorii cu manuscrise, toate i se datorau. " Dosarul continea lista a 43 de persoane, prieteni, cunostinte. colegi, vecini. "Toata lumea din jurul meu colabora. Iar eu eram ca un peste in acvariu", comenteaza Gavrilescu, care a scris17 carti, de la autobiografie la poezie, pentru a descrie natura malefica a vechiului "sistem tortionar".

Dupa parerea unora de pe aici -respectivul traia intr-o oaza de ateism !
Toti cei 43 de turnatori adica rude,prieteni ,colegi si vecini erau atei !
Asa functioneaza logica crestina !
Crestinii nu puteau sa toarne la securitate-ei au o credinta netarmurita in dumnezeu -GANDESC APARTE !

QED

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 20:02

Ai sa gasesti contre cat cuprinde universul.Simplitatea lucrurilor decurge din complexitatea variabilelor posibile.Si asta numai in mintea si rationamentul bicisnic al celui care crede in ceva suprem...ceva care il conduce..Pentru ca..cel ce nu isi gaseste calea..asteapta intotdeauna un indrumator,un mentor...O parghie care sa il sprijine in prostia la care se raporteaza si atunci cand respira...Pentru ca da...Ooooooooo da..Pentru ca si atunci se leaga de ajutorul divin...Exemplul vine atunci cand vedem oile domnului in toiul praznicelor inventate de burtosii cu barbi sure..citind si fornaind pe nari slujbe nonsensuale...pline de evlavie..Evlavia de a da...nu de a lua cuiva ceva..Pentru ca...domnul a dat...domnul a luat....Iar prostul sa conformat..

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 20:03

Ne nastem diferiti , cu potential diferit ,din parinti diferiti ....cu vieti sociale diferite ......
Tutenes ...de ce respingi ...din start ce expune Karpov ??? eu am citit ...fara sa consider blasfemie ....
Adaug si altceva ...
Crucea este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai importante simboluri ale bisericii romano-catolice. Ea este expusă pe vârful acoperișurilor și al turnurilor. Este văzută pe altare, pe mobilier și pe veșmintele ecleziastice. Forma majorității bisericilor catolice este ca cea a unei cruci. În căminele, spitalele și școlile catolice, crucea împodobește pereții. Pretutindeni, crucea este vizibil onorată și adorată - în sute de moduri!

Când un sugar este stropit cu apă, preotul face semnul crucii deasupra frunții lui, spunând: „Primește semnul crucii pe fruntea ta". În timpul confirmării, candidatul este însemnat cu semnul crucii. În Miercurea cenușii (zi de miercuri în care începe postul Paștelui - n.tr.) se folosește cenușă pentru a se face o cruce pe frunte. Când catolicii intră în clădirea bisericii, își înmoaie degetul arătător al mâinii drepte în „apă sfințită", își ating fruntea, pieptul, umărul stâng și umărul drept - trasând astfel forma crucii. Același semn este făcut înainte de luarea mesei. În timpul liturghiei, preotul face semnul crucii de 16 ori și binecuvântează altarul cu semnul crucii de 30 de ori.

În bisericile protestante, la modul general, oamenii nu cred în facerea semnului crucii cu degetele. Ei nu se apleacă înaintea crucilor, nici nu le folosesc ca obiecte de închinare. Ei au înțeles că aceste lucruri sunt nescripturale și ținând de superstiție. Dar folosirea crucii s-a păstrat în continuare pe turnuri de biserică, pe amvoane și în diverse alte moduri ca forme de împodobire.

Primii creștini n-au considerat crucea pe care a murit Isus ca un simbol al virtuții, ci mai degrabă ca „lemnul blestemat", un mijloc al morții și al „rușinii" (Evrei 12:2). Ei nu s-au încrezut într-o veche cruce tristă. Dimpotrivă, credința lor era în ceea ce s-a îndeplinit pe cruce; și prin această credință, ei au cunoscut iertarea deplină și completă a păcatului! În acest sens au predicat apostolii despre cruce și au preamărit-o (1 Corinteni 1:17,18). N-au vorbit niciodată despre cruce ca despre o bucată de lemn pe care ar putea-o atârna cineva de un lănțișor în jurul gâtului sau pe care ar purta-o la mână ca protector sau talisman. O astfel de întrebuințare a crucii a apărut mai târziu.

Crucea a ajuns să fie considerată ca simbol creștin doar din momentul în care creștinismul a început să fie păgânizat (sau, așa cum preferă unii, păgânismul a fost creștinizat). În anul 431 s-au introdus crucile în biserici și în încăperi, iar folosirea crucilor pe turle nu a apărut decât prin 586 [1]. În secolul 6, imaginea crucifixului a fost autorizată de biserica de la Roma [2]. Nu li s-a cerut caselor particulare să posede cruce decât începând cu al doilea Conciliu din Efes [3].

Dacă crucea este un simbol al creștinismului, nu se poate afirma cu corectitudine că ar fi avut originea în cadrul creștinismului, căci într-o formă sau alta a fost un simbol sacru cu mult înaintea erei creștine și printre multe popoare necreștine. Conform dicționarului An Expository Dictionary of New Testament Words, ea și-a avut originea printre babilonienii din Caldeea antică. „Forma bisericească a unei cruci cu două raze... și-a avut originea în Caldeea antică și a fost folosită ca simbol al zeului Tamuz (apărând în forma misticului Tau, inițialele numelui său) în acea țară și în ținuturile dimprejur, inclusiv Egiptul... Pentru a face să crească prestigiul sistemului ecleziastic apostat, păgânii au fost primiți în sânul bisericilor fără regenerarea prin credință, și li s-a permis în mare parte să-și păstreze semnele și simbolurile păgâne. De aceea Tau sau T, în forma ei cea mai frecventă, cu bara orizontală pusă mai jos, a fost adoptată ca să reprezinte crucea lui Cristos"! [4]

În orice carte despre Egipt care arată vechile monumente și ziduri ale templelor antice, se poate vedea folosirea crucii Tau. Imaginea alăturată jos îl prezintă pe Amon, zeul egiptean, care ține în mână o cruce Tau.

Pe o clădire a lui Amenofis IV din Teba, în Egipt, se află o imagine care îl arată pe un rege cum se roagă. Se poate abserva cercul rotund al soarelui cu o reprezentare mistică a zeului-soare sub el. Un cunoscut istoric spune referitor la Egipt: „Aici găsim, neschimbate de mii de ani, printre cele mai sacre hieroglife ale ei, crucea în diverse forme... dar cea care este cunoscută în mod deosebit ca fiind ,crucea din Egipt’ sau crucea Tau are forma literei T, adesea cu un cerc sau un oval deasupra ei. Totuși, acest simbol mistic nu a fost specific acestei țări, ci a fost venerat... printre caldei, fenicieni, mexicani și în fiecare popor antic din ambele emisfere" [5].

Pe măsură ce simbolul crucii s-a răspândit în diverse națiuni, folosirea lui s-a dezvoltat în diferite moduri. Printre chinezi, „crucea este... recunoscută a fi una dintre cele mai vechi reprezentări artistice... este înfățișată pe zidurile pagodelor lor, este pictată pe felinarele folosite la iluminarea celor mai tainice nișe din templele lor" [6].

Crucea a fost un simbol sacru în India timp de secole printre necreștini. A fost folosită la însemnarea borcanelor cu apă sfântă luată din Gange, precum și ca un simbol al sfinților Jaina dezincarnați. În partea centrală a Indiei, au fost descoperite două cruci grele de piatră care datează cu mult înaintea erei creștine - una având peste trei metri, cealaltă peste doi metri. Budiștii, și numeroase alte secte din India, îi însemnau pe adepții lor pe cap cu semnul crucii [7].

Pe continentul Africa, la Susa, băștinașii înfing o cruce în râul Gitche. Femeile Kabile, deși sunt mahomedane, își tatuează o cruce între ochi. În Wanyamwizi, zidurile sunt împodobite cu cruci. Yarick-ii, care au întemeiat un șir de regate din Niger până la Nil, aveau o imagine a crucii pictată pe scuturile lor [8].

Când spaniolii au ajuns pentru prima dată în Mexic, „nu și-au putut reține uimirea", spune Prescott, „când au văzut crucea, simbolul sacru al propriei lor credințe, înălțată ca obiect de închinare în templele lui Anahuac. Spaniolii nu știau că simbolul închinării din cea mai îndepărtată antichitate... a unor națiuni păgâne asupra cărora lumina creștinismului nu strălucise niciodată era crucea" [9].

La Palenque în Mexic, întemeiat de Votan în secolul 9 înaintea erei creștine, se află un templu păgân cunoscut sub numele de „Templul Crucii". Acolo, gravată pe lespedea unui altar, se află o cruce centrală de 2 pe 3, 35 metri. The Catholic Encyclopedia conține o fotografie a acestei cruci, sub care se află cuvintele: „Cruce pre-creștină din Palenque" [10].

În vremuri străvechi, mexicanii s-au închinat unei cruci cu numele de tota (tatăl nostru). Această practică de a se adresa unei bucăți de lemn cu titlul de „tată" este menționată și în Biblie. Când israeliții au amestecat idolatria cu religia lor, ei au. spus unui butuc: „Tu ești tatăl meu" (Ieremia 2:27). Dar este contrar Scripturii să numești o bucată de lemn (sau un preot) cu titlul de „tată" (Matei 23:9).

Cu multe secole înainte, în Italia, înainte ca oamenii să fi știut ceva despre artele civilizației, ei au crezut în cruce ca simbol religios. Ea era considerată ca protectoare și era pusă pe morminte. Monede romane din anul 46 î.Cr. îl arată pe Jupiter ținând un sceptru lung care se termina cu o cruce [11]. Fecioarele Vestale ale Romei păgâne purtau crucea atârnată de lănțișoarele de la gât, așa cum poartă acum maicile din Biserica Romano-catolică [12].

Grecii au pictat cruci pe panglica pe care o avea în jurul capului zeul lor, care corespundea lui Tamuz al babilonienilor. Porcelli menționează faptul că Isis era reprezentată având o cruce pe frunte. Preoții ei purtau cruci rituale în închinarea pe care i-o aduceau. Deasupra templului Serapis din Alexandria se afla o cruce. Când a fost dezgropat templul Sfinxului, s-a descoperit că are o formă de cruce. Persanii aveau stindarde în formă de cruce în timpul luptelor lor cu Alexandru cel Mare (335 î.Cr.).

Crucea a fost folosită ca simbol religios de către aborigenii din America de Sud în vremuri străvechi. Copiii nou născuți erau puși sub protecția ei împotriva duhurilor rele. Cei din Patagonia își tatuau o cruce pe frunte. S-a descoperit olărie antică în Peru, marcată cu semnul crucii ca simbol religios. Monumentele arată că regii asirieni purtau cruci atârnate de lănțișorul de la gât, asemenea străinilor care s-au luptat împotriva egiptenilor [13].

Niște cruci erau reprezentate și pe veșmintele Rot-n-no, și anume deja în secolul 15 înaintea erei creștine

The Catholic Encyclopedia recunoaște c㠄semnul crucii, reprezentat în forma lui cea mai simplă prin încrucișarea a două linii în unghiuri drepte, exista cu mult înainte de creștinism, atât în Est, cât și în Vest. E întâlnită în trecutul foarte îndepărtat al civilizației umane" [15].

„Dar oare nu este crucea un simbol creștin de când a fost crucificat Isus?" se întreabă unii. Este adevărat că în gândirea celor mai mulți crucea a ajuns acum să fie asociată cu Cristos. Dar cei care îi cunosc istoria și modurile superstițioase în care a fost folosită - mai ales în secolele trecute - pot vedea o altă față a monedei. Deși sună dur, cineva a pus întrebarea: „Să presupunem că Isus ar fi fost omorât cu o pușcă; ar fi oare acesta un motiv să avem o pușcă agățată de gât sau pe vârful acoperișului bisericii?" De aici rezultă: Lucrul important este cine a fost cel ce a murit, nu care a fost instrumentul morții. Sf. Ambrozie a spus pe drept: „Să ne închinăm lui Cristos, Regele nostru, care a atârnat pe lemn, și nu lemnului” [11].

Crucificarea ca metodă a morții „a fost folosită în antichitate ca pedeapsă pentru crime oribile în Egipt, Asiria, Persia, Palestina, Cartagina, Grecia și Roma... Tradiția atribuie unei femei, regina Semiramida, introducerea pedepsei cu moartea pe cruce"! [16]

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 20:04

De la: Horus, la data 2009-11-01 19:56:36

La fel ca celelalte mii de victime ale represiunii, vrea sa isi vada dosarul personal de la Securitate. Dupa ani de solicitari, in noimbrie 2001, isi citeste dosarul de 22 de volume din arhivele CNSAS. Angoasele racapata chip, pentru ca afla ca Aurora semnase un formular de colaborare, iar dupa eliberarea din inchisoare informase Securitate cu privire la deplasarile, intentiile si scrierile lui. Perchezitia in apartament, descoperirea ascunzatorii cu manuscrise, toate i se datorau. " Dosarul continea lista a 43 de persoane, prieteni, cunostinte. colegi, vecini. "Toata lumea din jurul meu colabora. Iar eu eram ca un peste in acvariu", comenteaza Gavrilescu, care a scris17 carti, de la autobiografie la poezie, pentru a descrie natura malefica a vechiului "sistem tortionar".

Crestinii nu puteau sa toarne la securitate-ei au o credinta netarmurita in dumnezeu -GANDESC APARTE !

QED

Abureala Perversitate si prefacatorie..Sau cum spun cres[t]inii...Fariseism

Ic3

922 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 20:05

De la: Horus, la data 2009-11-01 19:56:36

QED

Abureala Perversitate si prefacatorie..Sau cum spun cres[t]inii...Fariseism

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 20:43

DEX

AGHEASMĂ f. Apă sfințită. ♢ Vrei, nu vrei, bea, Grigore, ~ se spune când cineva trebuie să facă ceva fiind constrâns.

??????????????????????????????????????????????

constrans ?

Fosta membra 9am.ro

48 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 21:38

alehin,daca ti-ai asumat si inteles ideile lui kikegard .din tot ce am citit pe forumul asta.esti singura care stii ca religia are si nu are legatura cu credinta.care are si in acelasi timpnu are legatura cu biserica .ca o credinta sanatoasa .inteleasa cum trebuie te face liber de fapt si iti da discernamantul necesar sa circuli frumos pe pamant,ca poate sa-ti placa ,sa te bucuri de tot si toate si nimic sa nu te stapaneasca,nimic nu se transforma in patima si obsesie.Oamenii au considertat religia ca un cod penal,dar cred ca nu au citit nimic si sunt sclavii unor text,porunci,expresii, .scoase din context de terte persoane.Majoritatea cartilor sfinte, indiferent de religie,te sfatuiesc cum sa traiesti frumos ca fiinta sociala.Mi-a placut articolul tau

sunt asa cum m-a creat Dumnezeu.Daca nu va place reclamati la birou de relatii cu publicul
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 21:55

De la: 9am114782, la data 2009-11-01 21:38:21alehin,daca ti-ai asumat si inteles ideile lui kikegard .din tot ce am citit pe forumul asta.esti singura care stii ca religia are si nu are legatura cu credinta.care are si in acelasi timpnu are legatura cu biserica .ca o credinta sanatoasa .inteleasa cum trebuie te face liber de fapt si iti da discernamantul necesar sa circuli frumos pe pamant,ca poate sa-ti placa ,sa te bucuri de tot si toate si nimic sa nu te stapaneasca,nimic nu se transforma in patima si obsesie.Oamenii au considertat religia ca un cod penal,dar cred ca nu au citit nimic si sunt sclavii unor text,porunci,expresii, .scoase din context de terte persoane.Majoritatea cartilor sfinte, indiferent de religie,te sfatuiesc cum sa traiesti frumos ca fiinta sociala.Mi-a placut articolul tau

Ma bucura mult raspunsul tau ... ... si sper sa nu primesc pietre ...ca drept raspuns ....deja ....m-am obisnuit ...

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 10:03

De la: karpov, la data 2009-11-01 14:25:49

Pai eu nu-i jignesc de fapt pe crestini -eu ma refer la acei oameni care sunt fara creier si pe deasupra mai sunt si crestini !
Peste 80 % din populatia lumii nu gandeste-sunt prosti si usor de manipula!
Nu au informatii -se limiteaza in a lua de bun tot ce i se pare ca i se potriveste -religia si politica se bazeaza pe prostime !
Ceilalti ,care gandesc si totusi sunt manipulati -sunt in asemenea situatie din alte motive !
-indoctrinarea religioasa inca din copilarie
-lipsa dorintei de a cauta adevarul
-lipsa informatiilor
-accesul limitat la cunoastere
-probleme majore in familie sau societate-care il impiedica sa-si dezvolte gandirea
-frica de necunoscut
-lasitatea
-lipsa capacitatii de intelegere
-dorinta de a ramane ancorat in cultura din care provine
-nu vrea sa aiba probleme cu familia sau cu cei din imediata lor apropiere
-interesul de a sustine apartenenta la o anumita religie

Pe mine in general ma deranjeaza prostii,tampitii,nesimtitii,idiotii,nebunii,oligofrenii ,retardatii -ma deranjeaza deoarece ei inclina balanta la alegeri-ei impun comportamentul in societate-ei isca conflicte-din cauza lor avem razboaie-din cauza lor mor oameni de foame,mor oameni asasinati,au loc violuri si in societate exista o falsa scara a valorilor !
Acesti prosti daca nu existau atunci religiile ar fi fost de tolerat -ar fi fost o credinta intr-o divinitate
o credinta bazata pe bun simt !
Daca tu crezi in credinciosii care iubesc bautura in exces-asculta manele cu boxele la maxim-merg la sfintele moaste in speranta ca vor obtine un avantaj-se distreaza duminica ,in loc sa mearga la biserica-nu isi ajuta aproapele-sunt in stare sa faca rau -asa cum faceau pe vremea comunistilor cand erau turnatori sau informatori-prostii in general sunt si rai !
Daca tie iti place sa faci parte dintr-o asemenea elita -e dreptul tau !
Daca eu as fi crestin -as sta acasa-m-as ruga in liniste-nu cred ca dumnezeu te apreciaza mai mult daca mergi la biserica .
Eu consider ca sunt mai bun decat multi dintre crestinii tai -ajut oamenii si nu-i deranjez cu nimic!
Eu sunt revoltat de faptul ca s-a introdus religia in scoli-de faptul ca s-au introdus icoanele-de faptul ca la fiecare intersectie dai de o biserica-de faptul ca se mentine indoctrinarea fortata a noilor generatii !
Ma deranjeaza si faptul ca o parte din banii mei ajung pe mana preotilor !
Daca te lauzi ca ai 18 milioane de adepti atunci ar trebui sa-ti rezolvi partea materiala cu acestia -printr-o cotizatie lunara sau prin zeciuiala prevazuta in biblie !
Nu vad rostul bisericilor -cred ca ar fi suficiente cateva -la care enoriasii sa mearga din cand in cand eventual cu programare-Eu merg pe ideea ca poti sa te rogi acasa .
Rostul bisericilor cred ca este mai mult un mod de a face publicitate -vor sa te faca sa crezi ca sunt inca puternici -adevarul este ca de la revolutie -desi se preda religia in scoala -credinta a slabit-dar acei prosti care conduc biserica -nu inteleg asta !

Daca Al. ioan cuza nu ar fi secularizat averile manastirilor, biserica at fi avut venituri pentru sustinerea materiala a scopurilor sale .
Pe mine care sunt ortodox ma deranjeaza ca se duc bani la alte culte carora statul nu le-a confiscat averile,cat si la Francmasonerie .
Insa sae pare ca nu cunosti situatia aceasta sau nu vrei sa o cunosti !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 10:52

De la: alehin, la data 2009-11-01 20:03:10Ne nastem diferiti , cu potential diferit ,din parinti diferiti ....cu vieti sociale diferite ......
Tutenes ...de ce respingi ...din start ce expune Karpov ??? eu am citit ...fara sa consider blasfemie ....
Adaug si altceva ...
Crucea este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai importante simboluri ale bisericii romano-catolice. Ea este expusă pe vârful acoperișurilor și al turnurilor. Este văzută pe altare, pe mobilier și pe veșmintele ecleziastice. Forma majorității bisericilor catolice este ca cea a unei cruci. În căminele, spitalele și școlile catolice, crucea împodobește pereții. Pretutindeni, crucea este vizibil onorată și adorată - în sute de moduri!

Când un sugar este stropit cu apă, preotul face semnul crucii deasupra frunții lui, spunând: „Primește semnul crucii pe fruntea ta". În timpul confirmării, candidatul este însemnat cu semnul crucii. În Miercurea cenușii (zi de miercuri în care începe postul Paștelui - n.tr.) se folosește cenușă pentru a se face o cruce pe frunte. Când catolicii intră în clădirea bisericii, își înmoaie degetul arătător al mâinii drepte în „apă sfințită", își ating fruntea, pieptul, umărul stâng și umărul drept - trasând astfel forma crucii. Același semn este făcut înainte de luarea mesei. În timpul liturghiei, preotul face semnul crucii de 16 ori și binecuvântează altarul cu semnul crucii de 30 de ori.

În bisericile protestante, la modul general, oamenii nu cred în facerea semnului crucii cu degetele. Ei nu se apleacă înaintea crucilor, nici nu le folosesc ca obiecte de închinare. Ei au înțeles că aceste lucruri sunt nescripturale și ținând de superstiție. Dar folosirea crucii s-a păstrat în continuare pe turnuri de biserică, pe amvoane și în diverse alte moduri ca forme de împodobire.

Primii creștini n-au considerat crucea pe care a murit Isus ca un simbol al virtuții, ci mai degrabă ca „lemnul blestemat", un mijloc al morții și al „rușinii" (Evrei 12:2). Ei nu s-au încrezut într-o veche cruce tristă. Dimpotrivă, credința lor era în ceea ce s-a îndeplinit pe cruce; și prin această credință, ei au cunoscut iertarea deplină și completă a păcatului! În acest sens au predicat apostolii despre cruce și au preamărit-o (1 Corinteni 1:17,18). N-au vorbit niciodată despre cruce ca despre o bucată de lemn pe care ar putea-o atârna cineva de un lănțișor în jurul gâtului sau pe care ar purta-o la mână ca protector sau talisman. O astfel de întrebuințare a crucii a apărut mai târziu.

Crucea a ajuns să fie considerată ca simbol creștin doar din momentul în care creștinismul a început să fie păgânizat (sau, așa cum preferă unii, păgânismul a fost creștinizat). În anul 431 s-au introdus crucile în biserici și în încăperi, iar folosirea crucilor pe turle nu a apărut decât prin 586 [1]. În secolul 6, imaginea crucifixului a fost autorizată de biserica de la Roma [2]. Nu li s-a cerut caselor particulare să posede cruce decât începând cu al doilea Conciliu din Efes [3].

Dacă crucea este un simbol al creștinismului, nu se poate afirma cu corectitudine că ar fi avut originea în cadrul creștinismului, căci într-o formă sau alta a fost un simbol sacru cu mult înaintea erei creștine și printre multe popoare necreștine. Conform dicționarului An Expository Dictionary of New Testament Words, ea și-a avut originea printre babilonienii din Caldeea antică. „Forma bisericească a unei cruci cu două raze... și-a avut originea în Caldeea antică și a fost folosită ca simbol al zeului Tamuz (apărând în forma misticului Tau, inițialele numelui său) în acea țară și în ținuturile dimprejur, inclusiv Egiptul... Pentru a face să crească prestigiul sistemului ecleziastic apostat, păgânii au fost primiți în sânul bisericilor fără regenerarea prin credință, și li s-a permis în mare parte să-și păstreze semnele și simbolurile păgâne. De aceea Tau sau T, în forma ei cea mai frecventă, cu bara orizontală pusă mai jos, a fost adoptată ca să reprezinte crucea lui Cristos"! [4]

În orice carte despre Egipt care arată vechile monumente și ziduri ale templelor antice, se poate vedea folosirea crucii Tau. Imaginea alăturată jos îl prezintă pe Amon, zeul egiptean, care ține în mână o cruce Tau.

Pe o clădire a lui Amenofis IV din Teba, în Egipt, se află o imagine care îl arată pe un rege cum se roagă. Se poate abserva cercul rotund al soarelui cu o reprezentare mistică a zeului-soare sub el. Un cunoscut istoric spune referitor la Egipt: „Aici găsim, neschimbate de mii de ani, printre cele mai sacre hieroglife ale ei, crucea în diverse forme... dar cea care este cunoscută în mod deosebit ca fiind ,crucea din Egipt’ sau crucea Tau are forma literei T, adesea cu un cerc sau un oval deasupra ei. Totuși, acest simbol mistic nu a fost specific acestei țări, ci a fost venerat... printre caldei, fenicieni, mexicani și în fiecare popor antic din ambele emisfere" [5].

Pe măsură ce simbolul crucii s-a răspândit în diverse națiuni, folosirea lui s-a dezvoltat în diferite moduri. Printre chinezi, „crucea este... recunoscută a fi una dintre cele mai vechi reprezentări artistice... este înfățișată pe zidurile pagodelor lor, este pictată pe felinarele folosite la iluminarea celor mai tainice nișe din templele lor" [6].

Crucea a fost un simbol sacru în India timp de secole printre necreștini. A fost folosită la însemnarea borcanelor cu apă sfântă luată din Gange, precum și ca un simbol al sfinților Jaina dezincarnați. În partea centrală a Indiei, au fost descoperite două cruci grele de piatră care datează cu mult înaintea erei creștine - una având peste trei metri, cealaltă peste doi metri. Budiștii, și numeroase alte secte din India, îi însemnau pe adepții lor pe cap cu semnul crucii [7].

Pe continentul Africa, la Susa, băștinașii înfing o cruce în râul Gitche. Femeile Kabile, deși sunt mahomedane, își tatuează o cruce între ochi. În Wanyamwizi, zidurile sunt împodobite cu cruci. Yarick-ii, care au întemeiat un șir de regate din Niger până la Nil, aveau o imagine a crucii pictată pe scuturile lor [8].

Când spaniolii au ajuns pentru prima dată în Mexic, „nu și-au putut reține uimirea", spune Prescott, „când au văzut crucea, simbolul sacru al propriei lor credințe, înălțată ca obiect de închinare în templele lui Anahuac. Spaniolii nu știau că simbolul închinării din cea mai îndepărtată antichitate... a unor națiuni păgâne asupra cărora lumina creștinismului nu strălucise niciodată era crucea" [9].

La Palenque în Mexic, întemeiat de Votan în secolul 9 înaintea erei creștine, se află un templu păgân cunoscut sub numele de „Templul Crucii". Acolo, gravată pe lespedea unui altar, se află o cruce centrală de 2 pe 3, 35 metri. The Catholic Encyclopedia conține o fotografie a acestei cruci, sub care se află cuvintele: „Cruce pre-creștină din Palenque" [10].

În vremuri străvechi, mexicanii s-au închinat unei cruci cu numele de tota (tatăl nostru). Această practică de a se adresa unei bucăți de lemn cu titlul de „tată" este menționată și în Biblie. Când israeliții au amestecat idolatria cu religia lor, ei au. spus unui butuc: „Tu ești tatăl meu" (Ieremia 2:27). Dar este contrar Scripturii să numești o bucată de lemn (sau un preot) cu titlul de „tată" (Matei 23:9).

Cu multe secole înainte, în Italia, înainte ca oamenii să fi știut ceva despre artele civilizației, ei au crezut în cruce ca simbol religios. Ea era considerată ca protectoare și era pusă pe morminte. Monede romane din anul 46 î.Cr. îl arată pe Jupiter ținând un sceptru lung care se termina cu o cruce [11]. Fecioarele Vestale ale Romei păgâne purtau crucea atârnată de lănțișoarele de la gât, așa cum poartă acum maicile din Biserica Romano-catolică [12].

Grecii au pictat cruci pe panglica pe care o avea în jurul capului zeul lor, care corespundea lui Tamuz al babilonienilor. Porcelli menționează faptul că Isis era reprezentată având o cruce pe frunte. Preoții ei purtau cruci rituale în închinarea pe care i-o aduceau. Deasupra templului Serapis din Alexandria se afla o cruce. Când a fost dezgropat templul Sfinxului, s-a descoperit că are o formă de cruce. Persanii aveau stindarde în formă de cruce în timpul luptelor lor cu Alexandru cel Mare (335 î.Cr.).

Crucea a fost folosită ca simbol religios de către aborigenii din America de Sud în vremuri străvechi. Copiii nou născuți erau puși sub protecția ei împotriva duhurilor rele. Cei din Patagonia își tatuau o cruce pe frunte. S-a descoperit olărie antică în Peru, marcată cu semnul crucii ca simbol religios. Monumentele arată că regii asirieni purtau cruci atârnate de lănțișorul de la gât, asemenea străinilor care s-au luptat împotriva egiptenilor [13].

Niște cruci erau reprezentate și pe veșmintele Rot-n-no, și anume deja în secolul 15 înaintea erei creștine

The Catholic Encyclopedia recunoaște c㠄semnul crucii, reprezentat în forma lui cea mai simplă prin încrucișarea a două linii în unghiuri drepte, exista cu mult înainte de creștinism, atât în Est, cât și în Vest. E întâlnită în trecutul foarte îndepărtat al civilizației umane" [15].

„Dar oare nu este crucea un simbol creștin de când a fost crucificat Isus?" se întreabă unii. Este adevărat că în gândirea celor mai mulți crucea a ajuns acum să fie asociată cu Cristos. Dar cei care îi cunosc istoria și modurile superstițioase în care a fost folosită - mai ales în secolele trecute - pot vedea o altă față a monedei. Deși sună dur, cineva a pus întrebarea: „Să presupunem că Isus ar fi fost omorât cu o pușcă; ar fi oare acesta un motiv să avem o pușcă agățată de gât sau pe vârful acoperișului bisericii?" De aici rezultă: Lucrul important este cine a fost cel ce a murit, nu care a fost instrumentul morții. Sf. Ambrozie a spus pe drept: „Să ne închinăm lui Cristos, Regele nostru, care a atârnat pe lemn, și nu lemnului” [11].

Crucificarea ca metodă a morții „a fost folosită în antichitate ca pedeapsă pentru crime oribile în Egipt, Asiria, Persia, Palestina, Cartagina, Grecia și Roma... Tradiția atribuie unei femei, regina Semiramida, introducerea pedepsei cu moartea pe cruce"! [16]

Eu am credinta ortodoxa si nu cunosc exact ce se intampla si invatatura Bisericii Catolice.
Voi incerca insa sa iti raspund la rationamentele cu caracter general .
1 Corinteni 1,18 "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. "
Galateni 6,14 " Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume! "
Cred ca versetele sunt destul de clare si arata foarte bine atat pozitia apostolilor fata de cruce cat si a primilor crestini .
In continuare faci o trimitere catre un dictionar care sugereaza forma T a crucii ,lucru care nu corespunde cu realitatea Noului Testament:
Matei 27,37. Și deasupra capului au pus vina Lui scrisă: Acesta este Iisus, regele iudeilor.
De aici rezulta clar ca forma crucii se continua deasupra capului .
"In continuare imi voi permite sa citez dintr-o lucrare :
Istoria Crucii ne-o înfățișează ca pe cel dintâi obiect sfânt al religiei noastre, bucurându-se de un cult relativ. Cinstirea Crucii devenise așa de generală în primele trei secole încât unul din motivele atacurilor împotriva religiei creștine în acea vreme era tocmai venerarea Crucii care scandaliza mentalitatea păgână și pe păgâni, pe care aceștia neînțelegând-o, o răstălmăceau și o denaturau, numindu-i în derâdere pe creștini cruciolani adică, Adoratori ai Crucii. Tocmai aceste atacuri pe care le adresau păgânii, în lucrările lor, creștinilor, au făcut ca să avem consemnări din cele mai vechi timpuri despre existența cultului Crucii. Marii apologeți creștini, Tertulian, Minucius Felix, Origen și alții, s-au văzut obligați să răspundă acestor atacuri menționându-le în operele lor.
Despre creștini, Caecillius spunea: “…se cunosc între ei după anumite semne, … povestesc despre un om ucis, despre lemnele unei cruci, pentru care ei fac ceremonii funerare”.
Pe la sfârșitul secolului II și începutul secolului III, Tertulian numește pe creștini cinstitori ai Crucii aceștia însemnându-se cu semnul ei sau purtând cruci ca amulete protectoare:
“… Sfântul Procopiu martir din timpul persecuțiilor lui Dioclețian (303), purta la gât o cruce de aur și argint … ”
Din cauza persecuțiilor, în primele trei secole, semnul Sfintei Cruci se găsește reprezentat sub forme deghizate sau simboluri pe foarte multe monumente: ancora, tridentul, litera grecească T (Crux commissa) sau monogramul, în diferitele lui variante (Crux decussata, X sau X suprapus cu P etc).
Prima reprezentare sigură și datată a crucii pe un monument creștin apare incizată pe peretele unei case din Herculanum înainte de anul 79.
Următoarea reprezentare clară a Crucii, în ordinea vechimii, o găsim în inscripția de pe un altar din Palmiria, datând din anul 134, iar în inscripțiile și epitafele din picturile catacombelor, se găsesc circa 20 de cruci."
Minucius Felix Octavius, apud. Nechita Runcan, Istoria Literaturii Patristice din Perioada Persecuțiilor Autocreștine, Constanța, 1999, p. 230 - 231
Pr. Prof. Ene Braniște, Op. Cit., p. 210
Daniel Rops, Jesus în seiner zeit, Wien – Munchen, 1936, p. 228, apred. Pr.Prof.Dr. Ene Braniște, Op. Cit., p. 210
E de inteles faptul ca incepand din secolul IV cultul crucii s-a amplificat deoarece din acel secol crestinismul nu a mai fost prigonit de autoritati .
Faptul ca semnul crucii exista demai inainte nu demonstreaza ca acesta a fost preluat de crestini de la pagani .
Mergand dupa aceeasi logica , ar insemna sa tragem concluzia ca daca piramidele au fost reprezentative pentru culturile egiptene si precolumbiene inseamna neaparat ca unii le-au preluat de la ceilalti .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 16:46

dar v-ati gindit vreodata ca facindu-va cruce,va confirmati apartenenta fata de acest spatiu al Pamintului ? ca va fixati aici si acum ? ca cele 3 degete impreunate : degetul mare- simbol al pamintului ; mijlociul - simbol al cerului si aratatorul ce face contactul cu cele 2 dimensiuni ,se duc pe directia N-S ,apoi pe directia E-V -adica pe coordonatele pamintului ? ca fiu al cerului si pamintului fiind ,Omul ,traieste acum in acest spatiu ,caruia ii cere protectie ptr.a putea creste si dezvolta ....v-ati gindit vreodata ? ca gesturile astea,simbolurile astea,de n-ar fi avut tilcul si rostul lor ascuns s-ar fi uitat demult,ca tot ce-i inutil ? ori ele au traversat mileniile ....v-ati gindit vreodata ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 16:51

Cind iti faci semnul crucii este o aparare de rele. Care este ptr o perioada de timp. De aceea se face mai mereu. E semn magic, dar e doar momentan.
Cum te fereste semnul crucii de cataclisme sau razboaie. Sa pleci din calea lor, dar nu sa nu se intimple.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 17:46

De la: gabigabi, la data 2009-11-02 16:46:42dar v-ati gindit vreodata ca facindu-va cruce,va confirmati apartenenta fata de acest spatiu al Pamintului ? ca va fixati aici si acum ? ca cele 3 degete impreunate : degetul mare- simbol al pamintului ; mijlociul - simbol al cerului si aratatorul ce face contactul cu cele 2 dimensiuni ,se duc pe directia N-S ,apoi pe directia E-V -adica pe coordonatele pamintului ? ca fiu al cerului si pamintului fiind ,Omul ,traieste acum in acest spatiu ,caruia ii cere protectie ptr.a putea creste si dezvolta ....v-ati gindit vreodata ? ca gesturile astea,simbolurile astea,de n-ar fi avut tilcul si rostul lor ascuns s-ar fi uitat demult,ca tot ce-i inutil ? ori ele au traversat mileniile ....v-ati gindit vreodata ?

Cele 3 degete impreunate reprezinta unirea-identitatea-comuniunea dintre ipostasurile Sfintei Treimi-Tatal,Fiul si Sfantul Duh .
Celelalte 2 degete impreunate in podul palmei simbolizeaza cele 2 firi ale Lui Iisus Hristos - divina si umana .

addan

127 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 20:07

. ***

Crucea pentru crestin (si sa nu pierd prilejul de a repeta, orice om e crestin): simbolul interferentei cerului cu pamantul, al spiritului cu materia.

777
addan

127 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 20:13

" Crucea este tiparul care, singurul, ne ingaduie sa intelegem taina lumii si a vietii, e singura cheie de care dispunem. "

- N. Steinhardt - ( Jurnalul fericirii )

777
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 21:07

Crucea ca simbol crestin a fost introdusa in crestinismul apostaziat dupa Constantin Cel Mare si este legata de acesta cum si inlocuirea sambetei ca zi de odihna poruncita de Dumnezeu cu duminica poruncita tot de acest imparat roman.
Legenda crestina sustine ca atunci cand Constantin Cel Mare era in razboi cu fratele sau si cand sortii de izbanda erau neclari, acesta ar fi avut un vis in care i s-a prevazut biruinta asupra fratelui sau si i s-ar fi dat ca semn al biruintei semnul crucii .
Este imposibil de dovedit veridicitatea acestei legende desi ea este considerata actul de nastere al sanctificarii crucii atat ca semn cat si ca obiect crestin.
Ceea ce este cert insa este faptul ca atunci cand biserica crestina a dorit sa ridice la rang de dogma ceva ce nu se regasea in Scriptura nu s-a dat inapoi de la nici-un fel de inselatorie, impunere cu forta, varsare de sange si alte metode la fel ca si in paganismul pe care sustine ca-l detesta.
Este adevarat ca,...... Constantin Cel Mare l-a invins pe fratele sau...... si l-a ucis(dovada ca visul, daca chiar a fost un vis, era de natura draceasca mai degraba decat divina), si-a ucis apoi sotia, dupa care si-a ucis si fiul, ramanand la domnie doar cu mama lui, respectiv imparateasa Elena. De atunci, crestinismul paganizat a ridicat la rang de "sfinti" pe Constantin si Elena nespunand poporuli adevarul ca cei doi erau mama si fiu si ca fiul este un fraticid, un pruncucigas si ucigasul propriei sotii.
Asa dar vinovat de o tripla crima ca un semn dracesc al "sfintei treimi", o dogma deasemenea pagana si importata in crestinism tot in timpul si sub obladuirea acestui ucigas.

Pagini: << 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism si motivatii impotriva religiei.Logica si Ratiune existentiala.
Mergi la: