back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.

Pagini: << 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >> Sari la pagina:

OprisVasile

570 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 00:32

De la: stejerean_vasile, la data 2009-12-27 05:52:20
cum ar spune unii... am intrat in zodia Varsatorului, din punct de vedere planetar. de aici darele de stiinta care abunda pe la noi...2. a cauta logica si ratiunea in viata noastra, este o idee bizara, deoarece spatiul nostru mintal este nelimitat si nu vom gasi nici o logica... au murit generatii de filozofi, incercand sa inteleaga ceva, pana la urma nu au inteles, au facut notite si ne-au abstractizat si mai tare orizonturile. 3. credinta la oameni(nu cea crestina, ci credinta primitiva) s-a nascut odata cu ratiunea si moralitatea. Omul a incercat sa se defineasca prin ratiune, ca o creatie a naturii Divine. Acum a ajuns atat de "destept" incat incearca sa se redefineasca. Doar ca va esua si de data asta. Asta este, suntem inca primitivi din acest punct de vedere...

nimeni nu te opreste sa crezi ce vrei tu .....

daca asta consideri apai trageti caciula pe cap , ia-o pe femeia ta de un crac si targe-o in pestera

bafta la mozoleala ca vad ca " filosofeala " ai pus-o in cui ....

aaaaaaa si inca ceva ...... a cauta ratiune in viata de zi cu zi nu este o idee bizara dar pentru ca tu esti roman ...te iert ....daca ai cunoaste putina filosofie ai sti macar un lucru elementar :Nietzsche a trecut dincolo de ideea de bine si rau ......nu vorbi de rau pe cel cel iti vrea binele ...fi indiferent daca vrei dar nu il vorbi de rau .....domnule destept....

"spatiul nostru mintal este nelimitat si nu v-om gasi nici o logica ".......fraza asta face toti banii ...sincer din motivul asta mai intru pe forum ....sunt unii ce arunca apoftegme de zici ca au 1000 de ani de experienta .....Babacule esti tare .....

www.esnips.com/doc/c6992b69-d020-4947-92ce-5beaf3106307/Friedric...

numai bine

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 10:25

De la: Opris_Vasile123, la data 2009-12-28 00:32:33
De la: stejerean_vasile, la data 2009-12-27 05:52:20
cum ar spune unii... am intrat in zodia Varsatorului, din punct de vedere planetar. de aici darele de stiinta care abunda pe la noi...2. a cauta logica si ratiunea in viata noastra, este o idee bizara, deoarece spatiul nostru mintal este nelimitat si nu vom gasi nici o logica... au murit generatii de filozofi, incercand sa inteleaga ceva, pana la urma nu au inteles, au facut notite si ne-au abstractizat si mai tare orizonturile. 3. credinta la oameni(nu cea crestina, ci credinta primitiva) s-a nascut odata cu ratiunea si moralitatea. Omul a incercat sa se defineasca prin ratiune, ca o creatie a naturii Divine. Acum a ajuns atat de "destept" incat incearca sa se redefineasca. Doar ca va esua si de data asta. Asta este, suntem inca primitivi din acest punct de vedere...

nimeni nu te opreste sa crezi ce vrei tu .....

daca asta consideri apai trageti caciula pe cap , ia-o pe femeia ta de un crac si targe-o in pestera

bafta la mozoleala ca vad ca " filosofeala " ai pus-o in cui ....

aaaaaaa si inca ceva ...... a cauta ratiune in viata de zi cu zi nu este o idee bizara dar pentru ca tu esti roman ...te iert ....daca ai cunoaste putina filosofie ai sti macar un lucru elementar :Nietzsche a trecut dincolo de ideea de bine si rau ......nu vorbi de rau pe cel cel iti vrea binele ...fi indiferent daca vrei dar nu il vorbi de rau .....domnule destept....

"spatiul nostru mintal este nelimitat si nu v-om gasi nici o logica ".......fraza asta face toti banii ...sincer din motivul asta mai intru pe forum ....sunt unii ce arunca apoftegme de zici ca au 1000 de ani de experienta .....Babacule esti tare .....

www.esnips.com/doc/c6992b69-d020-4947-92ce-5beaf3106307/Friedric...

numai bine

Prin urarea din josul paginii sa inteleg ca nu esti totusi de acord cu nietzsche ...?

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 14:21

Asa se trezeste cate unu ...sa faca filozofie din rahatul ingropat de cate unii..si scos la iveala de alti discipoli ai normalitatii si bicisnicei banalitati...din care ne infruptam indeobjte toata plamada de enoriasi..SIC...
Eu unul...ma multumesc sa fumeg cu aducere aminte la cele trecute...si sa cuget la cele viitoare....Cum sa pun una peste alta ...sa am ce hali si ce be maine si poimaine...

Am uitat sa adaug...

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 14:50

io va dau un sfat tuturor misticilor de orice confesiune: mergeti si faceti apostolat prin munti,printre animalele padurii sau prin pesteri fara nici cea mai mica urma de confort modern,ACOLO-I LOCUL VOSTRU IN VEACUL VECILOR, HAIDI---PA !!!!

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 15:37

De la: florinpreda999, la data 2009-12-28 14:50:40io va dau un sfat tuturor misticilor de orice confesiune: mergeti si faceti apostolat prin munti,printre animalele padurii sau prin pesteri fara nici cea mai mica urma de confort modern,ACOLO-I LOCUL VOSTRU IN VEACUL VECILOR, HAIDI---PA !!!!

Misticii de care vorbesti macar au curajul de a-si sustine credinta , tu nu faci altceva decat sa contrazici tot ce spun ceilalti . Si nu se vor lua niciodata dupa un sfat asa de aberant cum e acela venit de la tine .
Esti patetic. Macar de ai avea curajul de a spune in ce crezi si cum crezi tu .

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 15:50

Eu am cunoscut o stare de asazis pragmatism excesiv. Inainte de revolutie. Pot sa spun sigur ca asta duce ori la distrugere din partea celor ce consuma excesiv, care nu participa la ceea ce faci tu, sau chiar tu cind te plioctisesti de munca ta, sau forte externe distructive, razboi, dezastre. Asta in cazul in care munca ta nu intra normal in circuitul de schimb social. Cei care nu se consuma excesiv pe partea materiala, trec mai bine peste aceste distrugeri inerente. In momentul in care iti folosesti si cealalta emisfera, parca stinga, A meditatiei, apare ceva care nu se poate spune. E precum intrebarea..."eu de ce fac asta? cine ma pune, eu, altii, nevoia, prostia." Si raspunsul apare inevitabil.
Fara folosirea dezechilibrata a celor 2 emisfere (in exces ori cea stinga ori cea dreapta), apar excese, de tip violenta, neintelegere inalta a tot ce e in jur. Tutenes mai mult ptr tine am scris, ca ai o putere mare de intelegere. Dar si ptr cei care sint dispusi sa fie echilibrati in viata, si sa-si foloseasca capacitatile intelectuale, corect.
Deci cind se unifica in interiorul tau, gindirea pragmatica cu asazisa gindire abstracta apar solutii la orice problema.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:02

De la: nastasemihail, la data 2009-12-28 15:50:21Eu am cunoscut o stare de asazis pragmatism excesiv. Inainte de revolutie. Pot sa spun sigur ca asta duce ori la distrugere din partea celor ce consuma excesiv, care nu participa la ceea ce faci tu, sau chiar tu cind te plioctisesti de munca ta, sau forte externe distructive, razboi, dezastre. Asta in cazul in care munca ta nu intra normal in circuitul de schimb social. Cei care nu se consuma excesiv pe partea materiala, trec mai bine peste aceste distrugeri inerente. In momentul in care iti folosesti si cealalta emisfera, parca stinga, A meditatiei, apare ceva care nu se poate spune. E precum intrebarea..."eu de ce fac asta? cine ma pune, eu, altii, nevoia, prostia." Si raspunsul apare inevitabil.
Fara folosirea dezechilibrata a celor 2 emisfere (in exces ori cea stinga ori cea dreapta), apar excese, de tip violenta, neintelegere inalta a tot ce e in jur. Tutenes mai mult ptr tine am scris, ca ai o putere mare de intelegere. Dar si ptr cei care sint dispusi sa fie echilibrati in viata, si sa-si foloseasca capacitatile intelectuale, corect.
Deci cind se unifica in interiorul tau, gindirea pragmatica cu asazisa gindire abstracta apar solutii la orice problema.

Pragmatismul excesiv , asa cum l-am cunoscut eu , mi-a pustiit sufletul . Asta mi s-a intamplat mie . Si m-a dus inspre latura egoista si individualista a vietii . N-a fost chiar placut .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:04

De la: nastasemihail, la data 2009-12-28 15:50:21Eu am cunoscut o stare de asazis pragmatism excesiv. Inainte de revolutie. Pot sa spun sigur ca asta duce ori la distrugere din partea celor ce consuma excesiv, care nu participa la ceea ce faci tu, sau chiar tu cind te plioctisesti de munca ta, sau forte externe distructive, razboi, dezastre. Asta in cazul in care munca ta nu intra normal in circuitul de schimb social. Cei care nu se consuma excesiv pe partea materiala, trec mai bine peste aceste distrugeri inerente. In momentul in care iti folosesti si cealalta emisfera, parca stinga, A meditatiei, apare ceva care nu se poate spune. E precum intrebarea..."eu de ce fac asta? cine ma pune, eu, altii, nevoia, prostia." Si raspunsul apare inevitabil.

se crede ca majoritatea oamenilor folosesc una sau alta din cele 2 emisfere si foarte putini pe cele doua ! si @tutenes : apropo de yoga despre care mai facuram noi ceva vorbire , principalul atu al celor care o practica.....dar,de'adevaratelea,nu asa de moft ....este recladirea puntii dintre cele 2 emisfere despre care zice Mihail si intrarea in echilibru .

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:14

De la: gabigabi, la data 2009-12-28 16:04:47

se crede ca majoritatea oamenilor folosesc una sau alta din cele 2 emisfere si foarte putini pe cele doua ! si @tutenes : apropo de yoga despre care mai facuram noi ceva vorbire , principalul atu al celor care o practica.....dar,de'adevaratelea,nu asa de moft ....este recladirea puntii dintre cele 2 emisfere despre care zice Mihail si intrarea in echilibru .
Chiar cum este starea in care folosesti cele 2 emisfere in acelasi timp. Este ceea ce injura astia pe aici?
Se confunda folosirea celor 2 emisfere cu folosirea celei drepte, emisfera ciudata?
Eu am facut un test si mi-a iesit clar ca folosesc echilibrat ambele.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:15

De la: tutenes, la data 2009-12-28 16:02:15

Pragmatismul excesiv , asa cum l-am cunoscut eu , mi-a pustiit sufletul . Asta mi s-a intamplat mie . Si m-a dus inspre latura egoista si individualista a vietii . N-a fost chiar placut .
Cam asta am spus si eu, dar totusi nu avem cum fara pragmatism. eu vorbeam de un echilibru intre cele 2.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:21

Gabi , mai demult am practicat si eu yoga . M-am dus acolo cu inima curata si am plecat cu un gust amar ...
Ti se pare tie ca lumea aceasta are lipsa cumva de cunoastere sau ratiune ?
Mie mi se pare ca duce lipsa de afectiune si iubire .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:43

@tutenes : de ce adica ,ai plecat cu un gust amar ? poti sa povestesti ? eu n-am facut yoga,dar m-am intilnit multi ani de'a rindul cu ei,la Costinesti ,la gazda mea ....dar si a lor ! am vorbit cu ei si am constatat ca aveam foarte multe pcte comune si, ei....s-au intimplat si niste vise cu totul si totul deosebite,care mi-au deschis o poarta catre acea Cunoastere de care zici tu si care nu-i completa daca nu-i una a Inimii si alta a ratiunii ! apoi,cind cele doua isi dau mina si cad de acord, coborind mintea in inima, atunci Mihaile ,apare echilibrul ....gindesti / analizezi si tragi concluzia ! esti pragmatic atunci cind trebuie,dar meditativ fiind si intelegind de unde si de ce vin toate cite vin, poti sa actionezi in mod just... cel putin asta-i convingerea mea !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:54

De la: gabigabi, la data 2009-12-28 16:43:33@tutenes : de ce adica ,ai plecat cu un gust amar ? poti sa povestesti ? eu n-am facut yoga,dar m-am intilnit multi ani de'a rindul cu ei,la Costinesti ,la gazda mea ....dar si a lor ! am vorbit cu ei si am constatat ca aveam foarte multe pcte comune si, ei....s-au intimplat si niste vise cu totul si totul deosebite,care mi-au deschis o poarta catre acea Cunoastere de care zici tu si care nu-i completa daca nu-i una a Inimii si alta a ratiunii ! apoi,cind cele doua isi dau mina si cad de acord, coborind mintea in inima, atunci Mihaile ,apare echilibrul ....gindesti / analizezi si tragi concluzia ! esti pragmatic atunci cind trebuie,dar meditativ fiind si intelegind de unde si de ce vin toate cite vin, poti sa actionezi in mod just... cel putin asta-i convingerea mea !

Pai de exemplu , tu crezi ca prin sex se poate ajunge la Dumnezeu ?
Multi din ei asta fac .

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 17:10

prin abstractizarea gandirii se ajunge la pragmatism .....ce scrii tu pe ultima propozitie este un non-sens....iar concluzia e lamentabila .....

sper ca nu doresti o demonstratie la ce am scris?....daca vrei atunci cauta pe altcineva sa-si piarda timpul cu adevaruri evidente ....

numai bine.

gabyzTa

4 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 17:35

De la: tutenes, la data 2009-12-28 16:21:55

Gabi , mai demult am practicat si eu yoga . M-am dus acolo cu inima curata si am plecat cu un gust amar ...

gabyzTa

4 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 17:40

...Gabi , mai demult am practicat si eu yoga . M-am dus acolo cu inima curata si am plecat cu un gust amar ...

ai facut o alegere perfecta si la timp, inainte de a fi prea tarziu. Yoga, new age ,etc,etc, sunt niste organizatii SATANICE ascunzandu-se sub masca religiei( incluzandu-L pe DUMNEZEU cand de fapt ei n-au nici-o legatura cu EL ci cu "ALTCINEVA".

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 17:53

De la: Opris_Vasile123, la data 2009-12-28 17:10:55

prin abstractizarea gandirii se ajunge la pragmatism .....ce scrii tu pe ultima propozitie este un non-sens....iar concluzia e lamentabila .....

sper ca nu doresti o demonstratie la ce am scris?....daca vrei atunci cauta pe altcineva sa-si piarda timpul cu adevaruri evidente ....

numai bine.
Nu doresc sa explici nimic. Ai aruncat cu laturi si ai plecat. Nu ai adus nimic la ce am spus eu. Doar ai distrus. Nici de la tine nu ai spus nimic. Si tu ai tot ce trebuie sa gindesti si presupun ca-l folosesti,
Eu nu am spus ca prin abstractizarea gandirii se ajunge la pragmatism, ci prin unirea gindirii abstracte cu cea pragmatica, se ajunge la solutii la orice problema.
Regina stiintelor, matematica, foloseste gindirea abstracta, dar nu se pot pune in practica o mare parte din teorii fiind prea avansate.
Oricum imi pierd timpul cu oameni ca tine, care interpreteaza aiurea ce spun altii.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 17:53

De la: tutenes, la data 2009-12-28 16:54:01
De la: gabigabi, la data 2009-12-28 16:43:33@tutenes : de ce adica ,ai plecat cu un gust amar ? poti sa povestesti ? eu n-am facut yoga,dar m-am intilnit multi ani de'a rindul cu ei,la Costinesti ,la gazda mea ....dar si a lor ! am vorbit cu ei si am constatat ca aveam foarte multe pcte comune si, ei....s-au intimplat si niste vise cu totul si totul deosebite,care mi-au deschis o poarta catre acea Cunoastere de care zici tu si care nu-i completa daca nu-i una a Inimii si alta a ratiunii ! apoi,cind cele doua isi dau mina si cad de acord, coborind mintea in inima, atunci Mihaile ,apare echilibrul ....gindesti / analizezi si tragi concluzia ! esti pragmatic atunci cind trebuie,dar meditativ fiind si intelegind de unde si de ce vin toate cite vin, poti sa actionezi in mod just... cel putin asta-i convingerea mea !

Multi din ei asta fac .

iar altii au ales calea abstinentei !
as vrea sa fac o analogie : suntem calatori si toti dorim sa ajungem la OMU....el e tinta, dar sunt mai multe drumuri - CAI - de ajuns acolo ! cred ca fiecaruia dintre noi i se potriveste o anume Cale si daca si-o urmeaza cu credinta ,ajunge la tinta ! ideea este ca a-i critica pe ceilalti ca au ales o alta cale,e o lipsa de intelegere ....de orizont spiritual ! ajuns acolo sus, realizezi ca efortul sustinut,sinceritatea si dragostea ,conteaza ptr. calatorul pornit pe drumul cunoasterii ,caci TOATE DRUMURILE duc la MARELE OM !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 18:00

De la: gabigabi, la data 2009-12-28 17:53:43 TOATE DRUMURILE duc la MARELE OM !

Mare vorba ai spus.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 18:24

De la: gabigabi, la data 2009-12-28 17:53:43

Multi din ei asta fac .

as vrea sa fac o analogie : suntem calatori si toti dorim sa ajungem la OMU....el e tinta, dar sunt mai multe drumuri - CAI - de ajuns acolo ! cred ca fiecaruia dintre noi i se potriveste o anume Cale si daca si-o urmeaza cu credinta ,ajunge la tinta ! ideea este ca a-i critica pe ceilalti ca au ales o alta cale,e o lipsa de intelegere ....de orizont spiritual ! ajuns acolo sus, realizezi ca efortul sustinut,sinceritatea si dragostea ,conteaza ptr. calatorul pornit pe drumul cunoasterii ,caci TOATE DRUMURILE duc la MARELE OM !

Gabi , nu ma refer la tine-ipocrizia si minciuna nu duc la Dumnezeu .
Eu am fost la cursuri la yoga la gregorian bivolaru si pot sa-ti spun ca el si multi din adeptii lui sunt niste mari sarlatani iar ideologia predata e plina de neconcordante si minciuni ; au unele practici care te ingrozesc . Eu am stat cateva luni . am vazut minciunile sfruntate pe care le promoveaza si am plecat .
Fratele meu si sotia lui au fost la el la cursuri vreo 12 ani , pana acum cativa ani . Acum nici ei nu stiu cum au putut sa creada si sa practice asa ceva .
Totodata nu pot fi de acord cu viziunea ta despre caile numeroase prin care se poate ajunge la Dumnezeu . Nu pot exista mai multe adevaruri , adevarul este unul singur . Religiile se contrazic , nu pot fi toate adevarate .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 18:42

doar APARENT @tutenes ! doar aparent se contrazic, ESENTA este UNA SINGURA ! doar cuvintele oamenilor,neintelegerea lor denatureaza - da coaja de'oparte si vei descoperi simburele ,intocmai ca la o piersica,de ex : poate fi coapta sau mai putin coapta ; mai mare sau mai mica; mai salbateca/nealtoita ,adica sau,din contra,mare,parfumata si zemoasa .... dar, indiferent de Forma pe care o are , SIMBURELE este mereu acelasi ! dam prea multa importanta formei,in detrimentul fondului !
p.s. deci, yoga nu este Calea ta,asta-i clar ! asadar,caut-o pe a ta...dar respecta intotdeauna ,indiferent de calea urmata de celalalt ,sinceritatea si ardoarea cautarii !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 18:55

De la: tutenes, la data 2009-12-28 18:24:01
De la: gabigabi, la data 2009-12-28 17:53:43

Multi din ei asta fac .

Gabi , nu ma refer la tine-ipocrizia si minciuna nu duc la Dumnezeu .
Eu am fost la cursuri la yoga la gregorian bivolaru si pot sa-ti spun ca el si multi din adeptii lui sunt niste mari sarlatani iar ideologia predata e plina de neconcordante si minciuni ; au unele practici care te ingrozesc . Eu am stat cateva luni . am vazut minciunile sfruntate pe care le promoveaza si am plecat .
Fratele meu si sotia lui au fost la el la cursuri vreo 12 ani , pana acum cativa ani . Acum nici ei nu stiu cum au putut sa creada si sa practice asa ceva .
Totodata nu pot fi de acord cu viziunea ta despre caile numeroase prin care se poate ajunge la Dumnezeu . Nu pot exista mai multe adevaruri , adevarul este unul singur . Religiile se contrazic , nu pot fi toate adevarate .
Acum inteleg de ce esti dezamagit de yoga. Acolo se practica tantra-yoga. Si bineinteles ca a degenerat, cum era de asteptat, atunci cind nu se merge pe drumul drept. Care e cam greu.
Adevarul este intr-adevar unul singur. Dupa care se da imprastierea......liber.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 19:23

@mihail si @tutenes !

dupa cum am zis ,in tantra-yoga,unii sunt abstinenti si am aflat de la yoghinii ,chiar ai lui Bivolaru,ca unii isi spun de mina dreapta,ceilalti de mina stinga ....nu incepeti cu mistocareala,va rog ! toti respecta posturile si aplica aceleasi exercitii si posturi ,dar difera calea de atingere a lui shamadi ! unii si cei pe care i-am cunoscut eu ,erau arhitecti sau ingineri ; altii, medici si practicau ayurveda si toti niste oameni absolut deosebiti ca tinuta morala ! problema este ca prin anii de inceput ,s-au alipit de ei oameni de tot felul : curiosi, ciudati, frustrati ,snobi ....sau oameni al caror drum NU era acela ! multi au fost,putini au ramas ! ideea ca Minciuna si Ipocrizia nu conduc spre Dumnezeu, nu suporta contrazicere ! asa este ! Calea ce duce spre EL ,nu-i o sosea de lux ; cintec,joc si voie buna ! e un drum greu,facut din dragoste ,dar presarat cu pietre de incercare ,dar mai devreme sau mai tirziu,toti il parcurgem ! asta-i rostul ptr. care am venit in lumea asta ,chit ca avem impresia ca faima, cariera, banii sau puterea sunt lucrurile ptr. care merita sa traiesti !.....sunt si ele importante pina intr-o zi ,apoi lucrurile se aseaza in ordinea lor fireasca .....cu drag tuturor

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 19:28

De la: gabigabi, la data 2009-12-28 19:23:57@mihail si @tutenes !

dupa cum am zis ,in tantra-yoga,unii sunt abstinenti si am aflat de la yoghinii ,chiar ai lui Bivolaru,ca unii isi spun de mina dreapta,ceilalti de mina stinga ....nu incepeti cu mistocareala,va rog ! toti respecta posturile si aplica aceleasi exercitii si posturi ,dar difera calea de atingere a lui shamadi ! unii si cei pe care i-am cunoscut eu ,erau arhitecti sau ingineri ; altii, medici si practicau ayurveda si toti niste oameni absolut deosebiti ca tinuta morala ! problema este ca prin anii de inceput ,s-au alipit de ei oameni de tot felul : curiosi, ciudati, frustrati ,snobi ....sau oameni al caror drum NU era acela ! multi au fost,putini au ramas ! ideea ca Minciuna si Ipocrizia nu conduc spre Dumnezeu, nu suporta contrazicere ! asa este ! Calea ce duce spre EL ,nu-i o sosea de lux ; cintec,joc si voie buna ! e un drum greu,facut din dragoste ,dar presarat cu pietre de incercare ,dar mai devreme sau mai tirziu,toti il parcurgem ! asta-i rostul ptr. care am venit in lumea asta ,chit ca avem impresia ca faima, cariera, banii sau puterea sunt lucrurile ptr. care merita sa traiesti !.....sunt si ele importante pina intr-o zi ,apoi lucrurile se aseaza in ordinea lor fireasca .....cu drag tuturor
Nu am inteles cine face misto. Vezi ca eu vorbesc de ceva serios cu sinusoida.
Calea asta catre divinitate nu este numai ptr unii. Iar restul...nu. E ptr toti oamenii.
Iar acolo la bivolaru se spunea mai nimic. Trebuia sa gasesti tu. Iar el, se lauda cu femeile si mai spunea si niste rautati despre femei. Deci....
Si lasa tineri sa rataceasca fara sa-i indrume. Deci cine nu avea chemare. Cei parasiti de el sau el. A facut mari greseli. El poate ca gasise drumul, dar ii lasa pe altii sa rataceasca. De aceea oamenii nu mai au incredere in yoga. Orice stare extrema de fericire dusa mult in timp duce la cadere psihica. Aici e marea problema cu yoga practicata fara discernamint.
Eu as fi vrut sa am niste discutii cu el, dar era inabordabil.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 21:19

De la: nastasemihail, la data 2009-12-28 19:28:44
De la: gabigabi, la data 2009-12-28 19:23:57@mihail si @tutenes !

Nu am inteles cine face misto. Vezi ca eu vorbesc de ceva serios cu sinusoida.
Calea asta catre divinitate nu este numai ptr unii. Iar restul...nu. E ptr toti oamenii.
Iar acolo la bivolaru se spunea mai nimic. Trebuia sa gasesti tu. Iar el, se lauda cu femeile si mai spunea si niste rautati despre femei. Deci....
Si lasa tineri sa rataceasca fara sa-i indrume. Deci cine nu avea chemare. Cei parasiti de el sau el. A facut mari greseli. El poate ca gasise drumul, dar ii lasa pe altii sa rataceasca. De aceea oamenii nu mai au incredere in yoga. Orice stare extrema de fericire dusa mult in timp duce la cadere psihica. Aici e marea problema cu yoga practicata fara discernamint.
Eu as fi vrut sa am niste discutii cu el, dar era inabordabil.

bivolaru poate gasise drumul ???
Poate drumul care duce in bratele lu corneanu (ala cu coarne) nu la Dumnezeu .
bivolaru era ipocrizia intruchipata , la sfarsitul cursurilor se posta la usa si cu femeile frumoase se saruta pe gura pe cand atunci cand venea una urata intorcea obrazul cu scarba ...
el care propovaduia "detasarea de planul material" avea in 1991 vreo trei vile in Bucuresti si vreo 3-4 masini .
Intr-una din vile am fost si eu si erau cazate numai studente dar numai din alea trase pe spranceana , nici una urata ...
cred ca facea tantra cu ele , nu le lua un ban pe cazare .
desi era hidos din punct de vedere fizic , femeile de toate varstele si conditiile care frecventau cursurile erau atrase de el, parca le hipnotiza - cumparau in disperare poze cu "grig" cum il alintau .
yoghinii mai avansati erau incurajati sa faca "meditatii" prin cimitire si alte chestii de genul asta ...
Ca sa nu mai spun de retelele de prostitutie infiintate de bivolaru si de filmele erotice facute de misa , poate va amintiti de celebrul caz cu judecatoarea ...

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 21:42

despre bivolaru numai de bine,un fost agent al masoneriei,pus sa acuze masoneria,un obsedat sexual,trecut in rezerva in urma scandalurilor sexuale iscate,nu va faceti griji are pensia asigurata

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 06:22

De la: gabigabi, la data 2009-12-28 18:42:54doar APARENT @tutenes ! doar aparent se contrazic, ESENTA este UNA SINGURA ! doar cuvintele oamenilor,neintelegerea lor denatureaza - da coaja de'oparte si vei descoperi simburele ,intocmai ca la o piersica,de ex : poate fi coapta sau mai putin coapta ; mai mare sau mai mica; mai salbateca/nealtoita ,adica sau,din contra,mare,parfumata si zemoasa .... dar, indiferent de Forma pe care o are , SIMBURELE este mereu acelasi ! dam prea multa importanta formei,in detrimentul fondului !
p.s. deci, yoga nu este Calea ta,asta-i clar ! asadar,caut-o pe a ta...dar respecta intotdeauna ,indiferent de calea urmata de celalalt ,sinceritatea si ardoarea cautarii !

Nu se contrazic doar aparent , asta e parerea mea .
Cum poti sa spui asa ceva ? Crestinismul e pur si simplu incompatibil cu yoga .
In yoga se incurajeaza magia , vrajitoria pe cand crestinismul o condamna ferm ; yoga spune de reancarnare desi nu vorbeste de motivul plecarii sufletelor (atman) de la Brahman pe cand crestinismul vorbeste de o singura viata petrecuta pe Pamant , dupa aceea urmand viata in locul randuit de Dumnezeu in urma judecatii ; yoga vorbeste de politeism pe cand crestinismul vorbeste de monoteism ; crestinismul se bazeaza in primul rand pe ajutorarea aproapelui si milostenie pe cand yoga rezolva situatia celor nefericiti si nevoiasi decretand ca "asta e karma lor" invatand ca nu cumva sa-i ajuti in vreun fel deoarece "iti strici karma" -mostenirea din vietile anterioare ; yoga propovaduieste panteismul , acceptand schimbarea in esenta divina pe cand crestinismul priveste creatia ca pe ceva exterior , neconfundand creatia cu creatorul , si exemplele pot continua .
Diferentele sunt imense .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 14:57

De la: tutenes, la data 2009-12-29 06:22:11
De la: gabigabi, la data 2009-12-28 18:42:54doar APARENT @tutenes ! doar aparent se contrazic, ESENTA este UNA SINGURA ! doar cuvintele oamenilor,neintelegerea lor denatureaza - da coaja de'oparte si vei descoperi simburele ,intocmai ca la o piersica,de ex : poate fi coapta sau mai putin coapta ; mai mare sau mai mica; mai salbateca/nealtoita ,adica sau,din contra,mare,parfumata si zemoasa .... dar, indiferent de Forma pe care o are , SIMBURELE este mereu acelasi ! dam prea multa importanta formei,in detrimentul fondului !

Nu se contrazic doar aparent , asta e parerea mea .
Cum poti sa spui asa ceva ? Crestinismul e pur si simplu incompatibil cu yoga .
In yoga se incurajeaza magia , vrajitoria pe cand crestinismul o condamna ferm ; yoga spune de reancarnare desi nu vorbeste de motivul plecarii sufletelor (atman) de la Brahman pe cand crestinismul vorbeste de o singura viata petrecuta pe Pamant , dupa aceea urmand viata in locul randuit de Dumnezeu in urma judecatii ; yoga vorbeste de politeism pe cand crestinismul vorbeste de monoteism ; crestinismul se bazeaza in primul rand pe ajutorarea aproapelui si milostenie pe cand yoga rezolva situatia celor nefericiti si nevoiasi decretand ca "asta e karma lor" invatand ca nu cumva sa-i ajuti in vreun fel deoarece "iti strici karma" -mostenirea din vietile anterioare ; yoga propovaduieste panteismul , acceptand schimbarea in esenta divina pe cand crestinismul priveste creatia ca pe ceva exterior , neconfundand creatia cu creatorul , si exemplele pot continua .
Diferentele sunt imense .

imi pare rau,Tutenes : Creatia este in afara de Creeatorului ei sau asa cum spui ca ,nu se confunda cu el !? ce imensa Eroare ! SUNTEM IN EL si nu in afara SA ! si ne confundam exact in aceeasi masura in care un tablou semnat de un X ,este creeatia lui si-l exprima in totalitate ! oricite tablouri ar face si cu oricit de diferite teme ar avea, in toate il recunosti pe autorul lor ! asa-i si LUMEA intreaga : este expresia LUI intreaga si-n fiece lucru ,oricit de mic,il recunosti pe cel ce-a creeat-o !
- cum adica sa se incurajeze magia sau vrajitoria ? phaiii,Tutenes : yoga le aduce aminte oamenilor ca ei sunt Cununa Creeatiei si au fost facuti perfect ! numai departarea de Dumnezeu i-a decazut la nivel de animalitate.....ce experienta urita ai trait tu sau asa ai inteles-o tu ?! .....deci,am zis bine : NU ti s-a potrivit de nici-un fel .....poate -i prea abstracta teoria karmika ptr. tine ? intradevar : Crestinismul are o carte de capatii si-i suficient sa te tii ad litteram de ea ! ....pe mine nu m-a multumit si am Cercetat si ce cred altii despre creeatie si Creeator !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:03

Crestinismul si toate religiile se trag din yoga. Yoga e mai veche decit omenirea. Si culmea, e mai moderna ca oricind. Dar nu confundati aceasta disciplina cu cei care gresesc.
Yoga e un univers, chiar mai mare decit orice disciplina umana.

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:11

yoga nu reprezinta o religie in sine,evident se poate da o conotatie religioasa chiar si simplelor practici de respiratie sau diverselor asane[pozitii], ceea ce a facut bivolaru nu a fost yoga ci o acoperire pt. obsesiile lui de om bolnav mintal,precum si o initiere in asa zisele mistere masonice, asadar nu mai confundati filozofia yoga cu bivolaru bautoru' de urina

Pagini: << 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ateism si motivatii impotriva religiei.Logica si Ratiune existentiala.
Mergi la: