Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Iunie 2010, ora 04:31
De la: alehin, la data 2010-06-15 19:43:54 Raspund pe topicul asta, pentru ca mi se pare mai apropiat de subiectul discutiei. Exista o suma de afirmatii pe care le faci si pe care as vrea sa le comentez, chiar daca in alta ordine decat cea in care le faci. In primul rand as vrea sa vorbesc despre aria de cuprindere a diferitelor stiinte de care vorbesti. Logica nu e premergatoare filosofiei. Logica descrie doar un mecanism prin care putem sa tragem concluzii. Ea este (sau macar ar trebui sa fie) parte integranta a oricarei stiinte. Logica ne ofera doar o metoda de a analiza valabilitatea unui argument. Drept urmare ea poate fi parte a matematicii, medicinei, fizicii, chimiei sau... a filosofiei. "Stiinta" e un concept foarte larg. Ea cuprinde cele enumerate mai devreme (fizica, chimie, biologie, astronomie, si multe altele). In schimb logica trebuie sa fie parte integranta a tuturor acestora. Concluziile pe care le trag fizicienii trebuie sa fie ...LOGICE. Deasemeni concluziile pe care le trag filosofii. Toate stiintele respecta acelasi tipar: Premize (sau observatii) ... ipoteze-demonstratii.... deci CONCLUZII. Logica nu e altceva decat mecanismul prin care concluziile pot fi analizate. Logica analizeaza fiecare parte a intregului, adica analizeaza premizele, demonstratia si concluziile , pentru a putea valida sau invalida un argument. Prin urmare iti resping urmatoarea afirmatie: "Si totusi inaintarea in stiinta nu poate fi posibila... daca ea ar fi ghidata doar de logica. Inevitabil stiinta se ciocneste de erori sau ambiguitati unde in mod necesar este nevoita sa faca compromisuri, aproximari. Din clipa aceea logica dispare, filozofia luandu-i locul." Un asemenea demers din partea mea ar trebui sa fie ne-necesar, deoarece orice tip de discurs pe care il avansezi ar trebui sa respecte o logica. Cu alte cuvinte , daca vrei sa sustii ideea ca logica se opreste la un punct iar filosofia continua mai departe , aceasta idee trebuie vrand-nevrand sa o sustii in mod LOGIC. E un paradox, admit, insa nu prea poti scapa de el. Trebuie sa te corectez si in alte priviinte. Stiinta nu stie tot , desigur, altfel nu ar mai fi necesara cercetarea stiintifica, insa e eronat sa spui : "totul este clar, evident, neinterpretabil, rigid. Este forma bruta a cunoasterii universului fizic. Este o forma de cunoastere publica, exterioara. Ofera raspunsuri. Stiinta este Concreta. Totul este perfect cuantificabil, fiecare cuanta fiind perfect explicata de o serie de legi care se leaga intre ele facand posibila existenta ansamblului." Totul NU este clar. Totul NU este evident. Totul NU este neinterpretabil si rigid. Sau poate nu ai auzit de IPOTEZE stiintifice? Stiinta are un mecanism de testare a ipotezelor. Aceste ipoteze trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru a putea fi numite "stiintifice". Ele trebuie sa fie TESTABILE si FALSIFICABILE (si probabil experimentele trebie sa fie REPETABILE). Si filosofia trebuie sa respecte principiile logicii. Altfel orice afirmatie ar avea aceeasi valoare. "Pietrele sunt paralelipipedice" ar fi egal cu "universul e infinit" sau cu "dumnezeu exista" sau cu "porcii zboara" sau cu "sexul meu are 3 metri". Asupra ORICAREI dintre aceste afirmatii TREBUIE sa aplici principii ale logicii pentru a determina daca este valida ori ba. Filosofia acopera o gama foarte variata de subiecte. Fie epistemologie (stiinta despre cunoastere) fie metafizica (natura existentei) fie etica (cum trebuie sa actionezi) fie alte forme ale filosofiei. Ceea ce trebuie observat este ca orice domeniu al filosofiei este studiat prin argumentatii LOGICE. Logica e pur si simplu un concept. E vorba despre metoda de a argumenta ceva. E singura metoda de a analiza afirmatiile altcuiva, din punct de vedere al validitatii. Logica NU e metoda de cunoastere ci e doar metoda de analiza. Cunoasterea e domeniul altor stiinte. In asta consta eroarea pe care o faci. Logica nu spune daca ceva EXISTA ci spune daca ARGUMENTUL in sprijinul existentel a ceva este VALID ori nu. Sunt doua categorii distincte, si totusi nu total distincte deoarece orice argument trebuie sa fie construit in mod logic. Spre exemplu nu pot spune "copii cred in Mos Craciun , deci Isus e Dumnezeu" . Logica analizeaza doar de ce nu e valid un asemenea argument. Demontand acest argument nu demonstrez nici ca Mos Craciun nu exista, nici ca Isus nu e Dumnezeu, ci doar ca una nu are legatura cu alta si ca nu poti trage concluzia din acea premiza. Nu stiu daca sunt suficient de clar. Mos Craciun poate sa existe indiferent daca argumentul de mai sus este demonstrat ca fals. Mos Craciun poate sa existe chiar si daca in mod logic eu resping premiza ca el exista si spun ca acea premiza trebuie demonstrata pentru ca eu sa o accept intr-un argument. Logica e strict preocupata cu modul de constructie a unui argument. Logica nu contesta trairile interioare ale cuiva ci poate contesta doar concluziile trase in baza acelor trairi (de fapt logica poate contesta si trairile interioare ale cuiva , dar nu ca trairi subiective, ci doar ca manifestari obiective, in caz ca sunt prezentate in acest fel de catre cel cu pricina). E destul deocamdata. Si e tarziu. Sau devreme. |
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 26 Iunie 2010, ora 09:07
Logica nu spune daca ceva EXISTA ci spune daca ARGUMENTUL in sprijinul existentel a ceva este VALID ori nu. Sunt doua categorii distincte, si totusi nu total distincte deoarece orice argument trebuie sa fie construit in mod logic. Imi cer scuse pentru copy/paste...Dar nu pot sa ma abtin.Imi place nespus de mult cand cineva face apel la ratiune ca sa exprime si sa sustina adevarul pur..in toata splendoarea lui...si fara complexitatea sugestiiilor de a inghite orice si oricum
Ca o completare: Logica si argumentul sunt elementele de baza atunci cand dorim sa clarificam aspecte legate de existenta..atunci cand existenta este pusa sub semnul indoielii.Raportam aceasta la existenta oricarei forme.Palpabile,vizibile..Lizibile...atata timp cat capacitatea de intelegere a celor care inghit asemenea comentarii este acceptabila..Cand stam de vorba cu nea Costica din fundul gradinii ...trebuie totusi sa avem grija.Deoarece acesta are tendinta (intotdeauna)de a devia de la subiectul de baza,transformand logica in mixtura..In ceva greu de digerat si cu care nu poti avea rabdare. Thanks again...!
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 27 Iunie 2010, ora 17:31
""Am pazit o singura lege, sa nu ne plecam genunchii niciodata! In fata nimanui! Nici chiar in fata lui dumnezeu ? " NICI .....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 16:42
De la: _KARPOV, la data 2010-06-27 17:31:30
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2146 mesaje Membru din: 7/07/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iulie 2010, ora 11:20
De la: _KARPOV, la data 2010-06-27 17:31:30
Raporteaza abuz de limbaj
originala ...nu-mi plac copiile .
|
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 2 Septembrie 2010, ora 16:05
De la: Ic3, la data 2010-06-17 18:36:20Religia infraneaza evolutia si distrage atentia maselor.Problemele majore prin care care trece umanitatea sunt produse ale unor cercuri de interese la nivel global.Deschideti ochii pana nu e prea tarziu. |
|
Fosta membra 9am.ro 1113 mesaje Membru din: 7/01/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Ianuarie 2013, ora 12:43
De la: Dorinel, la data 2009-12-31 00:32:25De la: florinpa, la data 2009-12-31 00:31:13Cate religii ai avut ocazia sa cunosti amanuntit?Eu cunosc bine una ... cea a bunului simt. Exista asta in religia crestina ? Asta e blasfemie,sa crezi ca pe dumnezeu il intereseaza bunul simt El insusi e un mare nesimtit,pune mana pe biblie,necredinciosule
Anubis
|
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2013, ora 22:11
De la: Ic3, la data 2010-06-26 09:07:42Logica nu spune daca ceva EXISTA ci spune daca ARGUMENTUL in sprijinul existentel a ceva este VALID ori nu. Sunt doua categorii distincte, si totusi nu total distincte deoarece orice argument trebuie sa fie construit in mod logic. Imi cer scuse pentru copy/paste...Dar nu pot sa ma abtin.Imi place nespus de mult cand cineva face apel la ratiune ca sa exprime si sa sustina adevarul pur..in toata splendoarea lui...si fara complexitatea sugestiiilor de a inghite orice si oricum Despre logica,argumente si despre multe altele : www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Crestinismul%20redu... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2013, ora 22:58
De la: ion00, la data 2013-01-17 22:11:31De la: Ic3, la data 2010-06-26 09:07:42Logica nu spune daca ceva EXISTA ci spune daca ARGUMENTUL in sprijinul existentel a ceva este VALID ori nu. Sunt doua categorii distincte, si totusi nu total distincte deoarece orice argument trebuie sa fie construit in mod logic. Imi cer scuse pentru copy/paste...Dar nu pot sa ma abtin.Imi place nespus de mult cand cineva face apel la ratiune ca sa exprime si sa sustina adevarul pur..in toata splendoarea lui...si fara complexitatea sugestiiilor de a inghite orice si oricum Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 04:23
Domnulor si doamnelor;
Este logic ca avem ochi? Este logic ca avem urechi Este logic ca vedem cu ochi doar o mica parte din creatiunea lui Dumnezeu?.....cam cat vede o gaina bobul Rugati-va sa vi se deschida ochii si veti vedea,sa vi se deschida urechile si veti auzi.Multa pace si lumina cereasca caci santeti prea pamantesti.Stiti ca santem facuti din tarana....dar nu vreti sa iesiti putin cate putin din huma? Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 08:36
De la: 9am121159, la data 2013-01-18 04:23:32Domnulor si doamnelor; inca nu pot , iarta-i ! Mintea lor de "carne" ii tine inca in mrejele "ratiunii " pamintesti care, Da , este valabila de la un pct pina la altul ....dincolo de el , Inima e cea care vorbeste despre o alta Logica !si cind se-ntimpla ca Mintea sa se puna de acord cu Inima, ei , abia atunci intelege omul ca sunt doua lucruri diferite care nu pot fi analizate cu aceleasi "unelte" ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 16:25
De la: 9am121159, la data 2013-01-18 04:23:32Domnulor si doamnelor; De ce crezi ca e creatia lui dumnezeu,de ce n-ar fi a lui Horus?De ce nu ar fi cum spun ateii?Tu nu ai dovezi,doar vorbe.De ce dumnezeul tau,TACE? Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 16:26
De la: gabigabi2, la data 2013-01-18 08:36:13De la: 9am121159, la data 2013-01-18 04:23:32Domnulor si doamnelor; Ai niscaiva dovezi sau doar ganduri? Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 16:59
De la: 9am_1275, la data 2013-01-18 16:26:48De la: gabigabi2, la data 2013-01-18 08:36:13De la: 9am121159, la data 2013-01-18 04:23:32Domnulor si doamnelor; si ce-s GINDURILE, bre ? nu-s materialul de constructie al Universului ? cind vrei sa faci ceva , tu NU GINDESTI in sinea ta la ceea ce vrei sa faci , pina la cel mai mic detaliu ? si nu-ti faci mai intii o "schita" mentala, un PLAN si abia apoi treci la Materializarea Ideii tale ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 17:19
De ce crezi ca e creatia lui dumnezeu,de ce n-ar fi a lui Horus?De ce nu ar fi cum spun ateii?Tu nu ai dovezi,doar vorbe.De ce dumnezeul tau,TACE?
----------- Nu tace,mie mi-a vorbit in vis,are o voce asa de puternica,ca pana dimineata nu am mai dormit.Apoi am citit in Biblie ca asa a vorbit la muntele sfant unde a dat poruncile.Poporul s'a speriat,a rugat pe Moise sa-i lase sa plece ca sa nu moara din cauza voci.Treziti-vaaaaaaa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 17:21
Ai niscaiva dovezi sau doar ganduri?
-------[- Gandurile,mintea si vorbirea celor ce cred sant duhovnicesti,cei care sant lumesti nu au minte duhovniceasca.Multa pace si lumina. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2013, ora 19:04
De la: 9am121159, la data 2013-01-18 17:19:16De ce crezi ca e creatia lui dumnezeu,de ce n-ar fi a lui Horus?De ce nu ar fi cum spun ateii?Tu nu ai dovezi,doar vorbe.De ce dumnezeul tau,TACE? Si de ce crezi ca era dumnezeu si nu Horus?S-a prezentat in vis? Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 20:16
Si de ce crezi ca era dumnezeu si nu Horus?S-a prezentat in vis?
---- Ai un fix cu Horus? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2013, ora 23:44
De la: 9am121159, la data 2013-01-19 20:16:23Si de ce crezi ca era dumnezeu si nu Horus?S-a prezentat in vis? Era un exemplu si el e cel pe care il copia isus
Anubis
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 00:20
Se cauta personal ptr ISS.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 09:18
De la: 9am_1275, la data 2013-01-19 23:44:02De la: 9am121159, la data 2013-01-19 20:16:23Si de ce crezi ca era dumnezeu si nu Horus?S-a prezentat in vis? zbang cu mamaliga-n geam de cite ori ai ocazia si daca n-ai o ocazie, ti-o construiesti tu singur ! intr- o multime de povesti populare apare Dumnezeu care se coboara pe Pamint, impreuna cu sf.Petru , ca sa vada ce si cum mai gindesc si se comporta oamenii ! si de fiecare data , IMBRACA straie omenesti ....Intelegi ce-nseamna in termeni actuali, asta ? adica isi creeaza un AVATAR ! AVATAR a fost si Horus si My tra si Isus ....e chiar asa de greu sa te prinzi de asta, ca doar zici ca mintea ta gindeste si analizeaza toate aspectele ! mai incearca totusi, nu te lasa !Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 12:16
de pe net...
O tânără profesoară, cu vizibile tendințe liberale, explica micuților ei elevi faptul ca ea este atee și-i întreba dacă nu cumva sunt și ei. Neștiind, de fapt, ce-i ăla un ateu și dorind să fie și ei ca și profesoara lor, micuții își ridicaseră mânuțele în aer. Dar iată și o excepție. O fetiță pe nume Maria nu se luă după mulțime, și nu ridică mâna. Profesoara, observând-o, o intrebă de ce s-a decis să fie diferită. Pentru că nu sunt atee. Profesoara o întrebă din nou: Dar tu ce esti? Sunt creștin-ortodoxă. Puțin deranjată profesoara se înroși. O întrebă, totuși, de ce este creștină. Ei bine, am fost crescută să-L cunosc și să-L iubesc pe Domnul Iisus Hristos. Bunicii au fost creștin-ortodocși, mama este creștin-ortodoxă, la fel și tata, așa sunt și eu. Profesoara s-a infuriat: Asta nu este un motiv, spuse ea în gura mare. Ce-ar fi dacă maică-ta ar fi o idioată și la fel și taică-tău? Ce ai fi tu atunci ? Fetița tăcu puțin și zâmbind finuț îi zise: Atunci aș fi atee! Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 12:31
Foarte isteti sunt crestinii,ling crucile,alearga dupa moaste,o zi si o noapte,se bat pentru sarmale gratuite si dupa o vadra de aghesma.Cred in minciunile preotilor care-si pun tarife in functie de vadul pe care-l are biserica si isi boteaza copiii in faza de sugari desi dupa scripturi botezul ar trebui efectuat cu mult mai tarziu,insa atunci manipularea ar fi cu mult mei greu de efectuat.
Anubis
|
|
Fosta membra 9am.ro 1281 mesaje Membru din: 30/12/2012 Oras: Iasi |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 13:03
Eu nu ma cert pe motive politice, sexuale si religioase. Fiecare e liber sa aleaga si sa creada in ce vrea el. Numai sa nu lezeze pe ceilalti. Mai bine ma indepartez de cei care n-au puncte de vedere asemenea mie, decat sa se iste dispute.
Daniela
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 13:14
De la: gabigabi2, la data 2013-01-20 09:18:13De la: 9am_1275, la data 2013-01-19 23:44:02De la: 9am121159, la data 2013-01-19 20:16:23Si de ce crezi ca era dumnezeu si nu Horus?S-a prezentat in vis? vezi, asta se intampla cand rostesti idei la intamplare... Horus e un avatar? E tot "dumnezeu" da' in straie omenesti? Serios? Ciudat ca Horus e o zeitate reprezentata de un soim , sau un om cu cap de soim.... Da' nu-i nimic, inconsistenta in idei nu e o problema cand nu iti pui intrebarea "pe ce ma bazez".... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 13:55
La mormantul lui ARSENIE BOCA. Parintele a lasat cu limba de moarte ca nimeni sa nu se atinga de osemintele lui pana la a doua venire a lui Hristos
Posted by Camelia Tabacu in Duhovnicesti, Splendoare on 28 noiembrie 2010 21 de ani de la moartea Parintelui Sfantul Ardealului, Soarele si Luna ortodoxiei romanesti, s-a stins la 28 noiembrie 1989 in chilia sa de la metocul manastirii Prislop (asezamant din orasul Sinaia). Oficial, decesul Parintelui a survenit in urma unor probleme de sanatate, dar cauzele mortii sale sunt inca invaluite in mister. Se spune ca Parintele ar fi fost chemat de Ceausescu cu cateva luni de zile inainte de moarte si i-ar fi spus acestuia: Vezi ce faci, ca nu este bine, da-le mancare la oameni, da-le libertate, ca nu e bine. Dupa ce a iesit de acolo, l-a urmarit Securitatea si la iesirea din Bucuresti au fost somati sa se opreasca. Soferul nu voia, dar Parintele i-a spus: Opreste, ca te impusca, te omoara, si tu ai copii. Pe mine o sa ma maltrateze, dar de mine nu ramane nimic in urma. Si atunci soferul a oprit. Au venit doi securisti, l-au scos din masina, l-au mutat intr-o alta, ulterior fiind predat fara suflare maicutelor la Sinaia, conform marturiilor aparute dupa caderea comunismului. Cum a decurs maltratarea parintelui nu se stie exact, dar cu siguranta a fost supus unor torturi ingrozitoare, spune Dan Lucinescu in cartea sa Parintele Arsenie Boca, un sfant al zilelor noastre. Degetele mainilor i-au fost distruse. Aratatorul de la mana dreapta a fost singurul scos din patrafir, in sicriul Parintelui, pentru a fi sarutat. In mod normal, mai ales in cazul unui duhovnic atat de iubit de credinciosii lui, se scoate intreaga mana. Pe figura Parintelui, al carui corp era asezat in sicriu, la Manastirea Prislop unde a fost ingropat, se vedeau pe pometii obrazului arsuri circulare, in diametru de cca doi cm, iar pielea fetei avea urmele unor traumatisme (sursa citata). Inmormantarea a avut loc pe 4 decembrie 1989. Parintele era imbracat in haine preotesti, vesminte pe care nu le mai purtase din 1959, cand i s-au inscenat niste nereguli financiare pentru a fi scos din monahism si indepartat de la altar. Ucenicul sau, Presfintitul Daniil Stoenescu, acum episcop in Varsetul Voivodinei (Serbia), isi aminteste ca la ultima lor intalnire de la Prislop, din decembrie 1988, Parintele a plans si a profetit: Imi pare rau pentru voi. Frica e de la diavol Imi pare rau pentru voi. Vor cadea multi dintre cei alesi. Va vor pune impozite, taxe si alte dari. Nu veti mai putea fi sfinti Acum nu mai e timpul sfintilor. Acum începe timpul mucenicilor. Dar Parintele continua sa ne vorbeasca prin profetiile si predicile scrise pe zidurile bisericutei Sfantul Nicolae de la Draganescu. Tot acolo se afla si profetirea mortii domniei sale, atat de subtil (si totusi atat de limpede) formulata prin zugravirea mortii martirice a Sfantului Stefan cel Nou, praznuit tot la 28 noiembrie si al carui destin semana izbitor cu cel al lui Arsenie Boca. Lacrimi si sfinti la Manastirea Prislop SORIN PREDA, Formula AS (un reportaj superb scris in 2009, cand s-au implinit doua decenii de la moartea Parintelui) Exista o zi aparte de sfarsit de noiembrie, cand Tara Hategului se trezeste mai devreme ca de obicei, in tanguirea unor clopote ce cheama parca toata suflarea Ardealului la parastasul parintelui Arsenie Boca. Exista o zi anume in an, cand toate drumurile Hategului se astern grabite spre Prislop, umplandu-se de o mare nesfarsita de oameni si flori. Pe 28 noiembrie, la Prislop, florile sunt biletul de intrare in manastire si semnul de recunoastere intre pelerini. Pe 28 noiembrie, irisii imperiali, daliile galbene si craciunitele imprejmuiesc mormantul parintelui, ca un acoperamant de lacrimi multicolore acoperamant delicat si plin de scanteieri tomnatice, asa cum era odata chipul transfigurat in rugaciune al celui numit inca din timpul vietii sfant si duhovnic al Ardealului parintele Arsenie Boca. O apasare pe umar Inca inainte de a ajunge la Prislop si de a patrunde pe portile deschise solemn, ca o Psaltire, am simtit deodata o apasare asternuta bland pe umarul meu; am simtit ceea ce multi pelerini dau marturie ca simt: prezenta si ocrotirea nevazuta, abia perceptibila, a parintelui ajutorul si rugaciunea sa. Nu stiu cum am razbit prin multimea adunata in jurul soborului de preoti, pentru a asculta slujba de pomenire si cuvantul Prea Sfintitului Daniil vechi si incercat ucenic testamentar al parintelui. Nu stiu cum am strabatut drumul pana la cimitirul din deal si cine mi-a condus pasii. Stiu doar ca la mormantul parintelui m-am cutremurat, ochii mi s-au umezit de lacrimi si o sfiiciune lina si curata m-a stapanit un timp, sub privirile deloc mirate ale pelerinilor care vegheasera crucea ieromonahului Arsenie toata noaptea, de-a dreptul sub cerul liber. La sfarsit de noiembrie, de ziua parintelui, la Prislop se petrec lucruri ciudate si minunate in acelasi timp. Cateodata, pe scoarta unor copaci apare semnul crucii; cateodata, o lumina alb aurie te insoteste pana la pestera Sfantului Ioan de la Prislop, iar bradul din fata bisericii se umple, uneori, de parelnice globuri stralucitor transparente, spre uimirea si cutremurul credinciosilor adunati la slujba. De ziua parintelui, cu precizia unui ceasornic stelar, se mai petrec doua lucruri, pe care cei mai vechi pelerini le traiesc aievea, de fiecare data: pe 28 noiembrie, vremea se indulceste negresit (fie ca e deja zapada sau ploaie indesita dusmanos cu moina), iar drumul pana la manastire se arata atat de usor si fara poticnire, incat toti credinciosii dau marturie ca, de fapt, nu au calatorit pe osteneala picioarelor lor, ci intr-un zbor neobisnuit, in chiar causul palmelor sfintite si ocrotitoare ale parintelui. intamplarisavante.wordpress.com/category/duhovnicesti/ Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 15:11
De la: Yorick, la data 2013-01-20 13:14:10De la: gabigabi2, la data 2013-01-20 09:18:13De la: 9am_1275, la data 2013-01-19 23:44:02De la: 9am121159, la data 2013-01-19 20:16:23Si de ce crezi ca era dumnezeu si nu Horus?S-a prezentat in vis? ma bucur ca mai apari ca sa spui cite ceva, ceea ce-nseamna ca ochiul tau e vigilent si urmareste discutiile ! faptul ca iesi din tacere la postarile mele, iar ma bucura, caci asta inseamna ca numai eu reusesc sa te incit la vorba ! si acum , referitor la ce-ai spus : am SPUS eu ca Horus e in straie omenesti ? am spus ca Dumnezeu isi creeaza un AVATAR ca sa poata intra in lumea noastra materiala ...a PAMINTULUI, adica !si de ce te-ncurca un cap de soim sau de sacal , daca POATE IMBRACA ORICE forma ? avatarul tau e o Hirca si ce-i cu asta , devreme ce ASA ai Vrut TU sa ne apari noua ? asta inseamna ca eu NU stiu cine e in spatele acestui AVATAR ? ba stiu foarte bine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 15:33
Foarte isteti sunt crestinii,ling crucile,alearga dupa moaste,o zi si o noapte,se bat pentru sarmale gratuite si dupa o vadra de aghesma.Cred in minciunile preotilor care-si pun tarife in functie de vadul pe care-l are biserica si isi boteaza copiii in faza de sugari desi dupa scripturi botezul ar trebui efectuat cu mult mai tarziu,insa atunci manipularea ar fi cu mult mei greu de efectuat.
-------- Aici ai observat bine.Dar Dumnezeu nu cere sa fii crestin ortodox,ca nici lui nu-i place sa fie linse crucile,idoli,moastele.....Dumnezeu cere sa fii crestin pocait,sa-i aduci inchinare numai Lui,caci El e singurul creator.Multa pace. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 15:50
Era un exemplu si el e cel pe care il copia isus
--------- Dar am mai spus ca Horus s'a nascut pe 25 Decembrie,dar Domnul Isus,nu s'a nascut in aceiasi zi cu Horus.Am mai spus ca ce citesti despre Horus este o maculatura contrafacuta,pentru ratacirea oamenilor.Roaga-te adanc lui Dumnezeu si El ti se va descoperi.Un om mergea pe strada si zicea in gand.Doamne am auzit ca faci minuni,te rog fa si cu mine o minune ca sa cred.Deodata vede un om care atunci cand vedea o flare se oprea si zicea:"Doamne ce minuneeeeee",Vedea o pasare si zicea:"Doamne ce minuneeeee",Vedea un pom si zicea:"Doamne ce minuneeeee".................. Cand il vede si-l aude ce spune,se duce la el si-i zice "ce ai omule esti nebun cumva ,ce minuni vezi ca acestea sant de cand e lumea pe pamant.Celalalt raspunde "pentru dumneata or fii de cand lumea,dar eu am fost operat la ochi si acum le vad pentru prima data,toate sant minuni"Mai bine du-ma si pe mine la o biserica sa-i dau slava lui Dumnezeu pentru ce a creat.Il duce la biserica,ingenunche si el si zice "Doamne iarta-ma de acum voi crede in tine ca astazi ai facut o minune cu mine,eu aveam ochi si nu vedeam minunile tale,dar acest om a fost orb si imediat a vazut minunile Tale. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 15:52
te sarut si, iarta-ma : Dumnezeu NU ne cere si Nu ne impune Nimic ! astea-s Inventiile unor oameni ce se pretind a fi MIJLOCITORI intre EL si noi ! ori, EL e in INIMA noastra si doar trebuie sa ciulim urechea si sa auzim ce ne sopteste ! ce ne spune ? ca ne Iubeste si suntem nascuti din IUBIRE, atit !
singurul lucru, dupa Intelesul meu, ce-l doreste de la noi , este sa-l Cunoastem si, .Cunoscindu-L cu adevarat sa-l si iubim asa cum ne iubeste el pe noi ! povestea noastra a inceput cu dorinta de CUNOASTERE, asa ca asta avem de facut ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

de ,, spargator de( nunti
) casnicii cu partener abuziv.......,,..(. iluzoriu,,mai degraba)
la limita incompetentei noastre
.Dorinta de cunoastere este o forma de speranta ( cred eu ..).este un fel de alta credinta ( careia ii subscriu ..si ma inrolez cu placere...)
Universul sta drept dovada vie a incapacitatii stiintei de a intelege totul. Si totusi inaintarea in stiinta nu poate fi posibila... daca ea ar fi ghidata doar de logica. Inevitabil stiinta se ciocneste de erori sau ambiguitati unde in mod necesar este nevoita sa faca compromisuri, aproximari. Din clipa aceea logica dispare, filozofia luandu-i locul.
sufleteasca omului, adorm in el intrebarile ce ar putea sa-l chinuie oferindu-i raspunsuri dinainte pregatite....,,
Ca o completare: Logica si argumentul sunt elementele de baza atunci cand dorim sa clarificam aspecte legate de existenta..atunci cand existenta este pusa sub semnul indoielii.Raportam aceasta la existenta oricarei forme.Palpabile,vizibile..Lizibile...atata timp cat capacitatea de intelegere a celor care inghit asemenea comentarii este acceptabila..Cand stam de vorba cu nea Costica din fundul gradinii
...trebuie totusi sa avem grija.Deoarece acesta are tendinta (intotdeauna)de a devia de la subiectul de baza,transformand logica in mixtura..In ceva greu de digerat si cu care nu poti avea rabdare.
El insusi e un mare nesimtit,pune mana pe biblie,necredinciosule
Mintea lor de "carne" ii tine inca in mrejele "ratiunii " pamintesti care, Da , este valabila de la un pct pina la altul ....dincolo de el , Inima e cea care vorbeste despre o alta Logica !