Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 17:12
din pacate, tocmai cei care ar trebui sa STIE ca Dumnezeu e UNUL SINGUR , atzitza lucrurile si-i dezbina pe credinciosi , sustinind ca Numai biserica lor este cea mai Adevarata si restu' i-n ratacire !
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 17:34
De la: Black_Friday, la data 2013-01-20 16:25:56De la: 9am121159, la data 2013-01-20 15:33:57Foarte isteti sunt crestinii,ling crucile,alearga dupa moaste,o zi si o noapte,se bat pentru sarmale gratuite si dupa o vadra de aghesma.Cred in minciunile preotilor care-si pun tarife in functie de vadul pe care-l are biserica si isi boteaza copiii in faza de sugari desi dupa scripturi botezul ar trebui efectuat cu mult mai tarziu,insa atunci manipularea ar fi cu mult mei greu de efectuat. Acu ai pus degetul unde trebuie,Ia sa vedem cum stam cu teologia Sfintelor Scripturi..
Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 19:21
De la: gabigabi2, la data 2013-01-20 15:11:25 Pai comentez cu precadere la comentariile tale deoarece tu ai unele dintre cele mai bizare idei exprimate aci. Si o lipsa de remuscari cu privire la faptul ca nu sprijini pe nici un fel de ratiune ceea ce exprimi. De regula oamenii simt nevoia sa justifice in vreun fel ceea ce cred. Chiar si crestinii se raporteaza la ceva , si anume textul scripturii si textele patristice ca sa isi intemeieze credintele. E drept ca si alea sunt dubioase ca origine, insa macar ei incearca sa gaseasca acea justificare despre care vorbesc. Au atitudinea : "nu e doar ce mi se pare mie, mai exista o suma de texte provenite de la alti oameni , pe care ma bazez". Tu insa esti particulara in priviinta asta. Tu lansezi ideii fara nici cea mai mica incercare de a le intemeia pe ceva exterior mintii tale. Iti pare ca orice idee sugubeata care iti trece prin minte , trebe negresit sa fie si corecta. Asta e un lucru bizar din perspectiva mea. Revenind la ideea sugubeata ca "dumnezeu poate imbraca orice forma" fie ca e vorba de soim, sacal, sobolan sau gandac , as zice asa: 1. nu exista vreo justificare oricat de mica de a crede asa ceva 2. pun pariu ca nu te-ai oprit vreodata sa te gandesti ca te faci vinovata de deicid , daca cumva ai pus otrava pentru sobolani candva , sau daca ai dat cu insecticid prin casa , spre a elimina gandacii. Asta indica celor coerenti in gandire ca nici macar tu nu crezi la nivelul profund ideile sugubete pe care le torni fara remuscari. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 19:38
De la: Yorick, la data 2013-01-20 19:21:30De la: gabigabi2, la data 2013-01-20 15:11:25 si daca-ti spun ca atunci cind dau cu flit ptr. gindaci sau omor o musca, imi cer scuze ? dar, Yoricke, NU mi-am inceput eu postarea cu Povestile populare in care apare IDEEA ca Dumnezeu se coboara pe Pamint, imbracind " straie omenesti" ? de la asta , n-am dezvoltat ca in traducere moderna asta se cheama AVATAR ? il folosim si noi, am vazut s' un film cu numele asta....de ce te miri ? te mira ca o femeie batrina are asa libertati de gindire ? de ce nu te bucura faptul ca cineva poate iesi din prea batatoritele cai ale banalitatilor emise ca fiind truisme de necontestat ? ca nu ma-ncurg in Dogma si ca VREAU sa Inteleg ce-i Lumea asta, ce suntem noi si care ar fi rostul aparitiei noastre , asta de mira ? himmmm
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1113 mesaje Membru din: 7/01/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Ianuarie 2013, ora 22:27
De la: 9am121159, la data 2013-01-20 15:50:06Era un exemplu si el e cel pe care il copia isus Mei,ceea ce crede,orice.Despre Isus se stie de vreo 2000 de ani,despre horus de vreo 5000 de ani Ce se spune despre Horus poate fi gasit ca dovada pe bolovani si piramide mai vechi cu 3000 de ani decat momentul in care s-a auzit scancetul isus-ului tau.Deci nu sunt inventii citite,fa o vizita in Egipt si le gasesti acolo,scrise la prima mana,originale,netraduse.Pe cand biblia ta e plina de minciuni,originale sau interpuse de catre unii traducatori sau smecheri de genul imparatului constantin sau nu stiu ce papa sau patriarh,direct interesati sa minta.Si tu ca o naiva crezi ca ce au crezut evreii,ce au crezut egiptenii,e ceva real in realitatea-ti virtuala,unde te bantuie prin vis un dumnezeu care nu are cum sa-ti apara!Tu pentru un dumnezeu nu existi,daca ar fi sa existe.Totul e prea coplicat ca sa poti sa crezi,ca tu prin ceea ce crezi,ajungi sa intelegi acest univers.
Anubis
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 15:18
Mihai Bendeac: Mi-e greata de tot ce inseamna religie!
Mihai Bendeac si-a exprimat parerea despre felul in care religia afecteaza oamenii si a scris, in acest sens, cateva randuri pe pagina personala de Facebook. "Promit solemn si ferm ca NU voi mai intra, incepand din azi, in nicio biserica ortodoxa. Mi-e greata de TOT ce inseamna religie. E un rau mai mare decat orice secta satanica. Exista o teama stupida de a vorbi deschis despre asta. Cum sa vorbesti religia de rau?! Te bate Dumnezeu! Da' cine e Dumnezeu? Morosanu?! Ba chiar se si spune ca e cumplit 'blestemul preotilor'. Uite parerea mea. Dumnezeu nu face rau. Niciodata! Nimanui! Dumnezeu e Iubire. Asa ca, decat sa pup eu mana unor borfasi mercantili turnatori, n-ar vrea sa ma pupe ei? Ghici unde? Treziti-va!', a scris actorul. Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 16:36
pai, asta nu-i exact ca-n vorba veche- veche : " fa ce zice popa, NU ce face popa " ?
de ce se tot Confunda Credinta cu cei care, vremelnic , o pastoresc in numele Institutiei ? una-i Una, alta-i Alta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 17:24
De la: gabigabi2, la data 2013-01-21 16:36:31pai, asta nu-i exact ca-n vorba veche- veche : " fa ce zice popa, NU ce face popa " ? Poi daca popa e betiv,curvar,homosexual,pedofil,hot si mincinos,de ce as crede ce zice popa?De ce nu te gandesti ca ceea ce scrie prin scripturi a fost scris de asemenea oameni,urmarind un interes personal,vremelnic.Sunt multe 'chestii' cusute cu ata alba si trebuie sa fii indoctrinat de mic ca sa le crezi.Fara dovezi,la maturitate,putini ar mai pune.......botu'
Anubis
|
|
|
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 17:33
De la: Yorick, la data 2013-01-20 19:21:30De la: gabigabi2, la data 2013-01-20 15:11:25 Culmea este ca pe acest topic nu posteaza un ortodox sau un catolic.Cei care au 'opinii' sunt unii ciudati precum gabi sau sectanti.Pentru ei isus e un fel de izbavitor de genul omului paianjen Explicatia e clara.Crestinii nu au citit biblia si ca urmare se simt cu musca pe caciula.Ateii stiu mai mult si nu au cu cine sa se 'lupte' deoarece crestinii sunt niste enoriasi care se roaga,dupa ureche.Sunt la nivel zero in ceea ce priveste doctrina crestina....stiu doar sa faca cruce,sa linga icoane si moaste si sa semneze condica din cand in cand la biserica.Multi intra in biserica la botezul propriu,la cununia religioasa si cand decedeaza ,la asta din urma intra fara acordul lor
Anubis
|
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 20:05
Culmea este ca pe acest topic nu posteaza un ortodox sau un catolic.Cei care au 'opinii' sunt unii ciudati precum gabi sau sectanti.Pentru ei isus e un fel de izbavitor de genul omului paianjen Explicatia e clara.Crestinii nu au citit biblia si ca urmare se simt cu musca pe caciula.Ateii stiu mai mult si nu au cu cine sa se 'lupte' deoarece crestinii sunt niste enoriasi care se roaga,dupa ureche.Sunt la nivel zero in ceea ce priveste doctrina crestina....stiu doar sa faca cruce,sa linga icoane si moaste si sa semneze condica din cand in cand la biserica.Multi intra in biserica la botezul propriu,la cununia religioasa si cand decedeaza ,la asta din urma intra fara acordul lor
------ Domnul Isus si-a dat viata pentru pacatele noastre,sa ne rascumpere din mana diavolului si a morti,sa ne impace cu Dumnezeu,sa intram in neprihanire prin Neprihanirea Sa,prin har,fara bani si fara plata,astea toate si altele mai mari pentru cei ce biruiesc,pentru cei ce CRED cu adevarat si fac voia lui Dumnezeu.Culmea este ca unii fac aceasta prin educatie,nu prin credinta.Iar un pacatos care a facut multe pacate,ramane strapuns in inima si se intoarce la Dumnezeu prin credinta,face voia Sa si capata viata vesnica,cununi,un loc in Imparatia lui Dumnezeu si altele.Iar cel educat care nu crede pana moare,va pieri.Multa pace si lumina. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 20:15
Foarte isteti sunt crestinii,ling crucile,alearga dupa moaste,o zi si o noapte,se bat pentru sarmale gratuite si dupa o vadra de aghesma.Cred in minciunile preotilor care-si pun tarife in functie de vadul pe care-l are biserica si isi boteaza copiii in faza de sugari desi dupa scripturi botezul ar trebui efectuat cu mult mai tarziu,insa atunci manipularea ar fi cu mult mei greu de efectuat.
-------- Aici ai observat bine.Dar Dumnezeu nu cere sa fii crestin ortodox,ca nici lui nu-i place sa fie linse crucile,idoli,moastele.....Dumnezeu cere sa fii crestin pocait,sa-i aduci inchinare numai Lui,caci El e singurul creator.Multa pace. --------- Crestin ortodox, catolic, protestant, baptist, evanghelist, pocait...nu-i totuna? Crestinul nu crede in aceeasi Sfanta Treime? Nu prea inteleg postarea dumneavoastra. ------------ Apocalipsa 14/ 9 Apoi a urmat un alt înger, al treilea, și a zis cu glas tare: Dacă se închină cineva fiarei și icoanei ei și primește semnul ei pe frunte sau pe mână, 10 va bea și el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; și va fi chinuit în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului. 11 Și fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Și nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei și icoanei ei și oricine primește semnul numelui ei! 12 Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus. Daca biserica ta are toate poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus este bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:02
Dupa mintea unora,lumea a inceput acum 2000 de ani.De atunci exista o 'traditie' crestina desi ea a aparut acum vreo mie de ani.Dar ce a fost inainte cum
se mai numeste,nu cumva traditie?Poi aia este adevarata traditie,pana la Decebal.Cei care au preluat crestinismul au fost tradatorii de neam sau veneticii.Acei evrei,goti,ostrogoti,slavi,greci si chiar turci si tatari care ne-au invadat tara.Adevaratii daci au pastrat vechea traditie,nu si-au vandut sufletul dumnezeului evreilor si unui mesia evreu care nu valoreaza nimic in tara lui.Ca lupii, stand la panda. Vom insera cu anul Si-om deveni pamanturi. Ne-o tine minte neam Frumosi ca doua canturi. Ne vom zidi-n Credinta, In bolta Casei noastre, Vom ninge cu vointa Si vom ploua cu astre. Vom asfinti cu veacul Si-om deveni zapada. Ne-o pomeni saracul In planset de balada... Ne-o creste foc din Suflet, Ne-or plange-n palme macii, Cand ne-om opri din umblet, Feciori ai Sfintei Dacii
Anubis
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:10
"Dacii, cind se uneau,
erau de neinvins ! " Dar au aparut tradatorii,lasii si prostii care si atunci,ca si acum,erau majoritari.Acestia ne-au vandut neamul si traditia pentru avantaje efemere.Si in prezent urmasii lor detin puterea si chiar au inceput sa creada ca minciuna stramosilor lor este un adevar. Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:19
De la: 9am_1275, la data 2013-01-21 22:02:38Dupa mintea unora,lumea a inceput acum 2000 de ani.De atunci exista o 'traditie' crestina desi ea a aparut acum vreo mie de ani.Dar ce a fost inainte cum ,,Balada Lupului Alb'' de Pavel Corut....
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:20
BALADA LUPULUI ALB
de Pavel Corut Feciori din dacã mamã, Pribegi ca douã cânturi, Trecând din vamã-n vamã Sub pãlmuiri de vânturi, Mai blânzi ca o poveste Din care-i lipsa vina, Ne-au zãmislit din Creste Si ne-a scãldat Lumina. Spãlati în ploi si moine, Curati ca douã schituri, Ne-au botezat în doine Si ne-au sfintit în mituri. Mai plânsi ca douã lacrimi, Cuminti ca douã stele, Noi dezlegãm de patimi Si descântãm de jele. Din tâmple ningem vise, Din Inimã-dureri, Sperantele nezise La porti de învieri. Ne-am îmbrãcat în Soartã, Cumpliti ca o osândã La daca noastrã poartã Ca lupii stând la pândã. Vom însera cu anul Si-om deveni pãmânturi Ne-o tine minte Neamul Frumosi ca douã cânturi. Vom adormi cu veacul Si-om deveni zãpadã Ne-o pomeni sãracul În plânset de baladã. Ne vom zidi-n Credintã, În bolta Casei noastre, Vom ninge cu vointã Si vom ploua cu astre. Ne-o creste foc din Suflet, Ne-or plânge-n palme macii, Când ne-om opri din umblet Feciori ai sfintei Dacii Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:22
Legenda:
Imaginea mitică a Lupului Alb căpetenia lupilor, era respectată cu sfințenie de către strămoșii noștri ca pe cel care a fost salvatorul dacilor, din cetatea Sarmisegetuza asediată de romani și în general cel care-i ajuta în orice moment de cumpănă. Este surprinzătoare similitudinea între legenda Lupului alb și legenda zeului Apollo. Acesta își avea templul pe insula Alba ( Leuke), pe malul Mării Negre ( actuala Insulă a Șerpilor). În fiecare toamnă Apollo se retrăgea în misterioasa țară a hiperboreenilor, unde domește aprigul Boreas * pentru a petrece iarna. El era conducătorul acestor hiperboreeni și era denumit Lycantropul , adică Lupul, în mitologie rămânând cu denumirea de * Lupul Luminos *. Pentru a contracara credința în puterea magico-mistică a lupului, creștinismul primitiv l-a investit pe Sfântul Petru (Sâmedru) cu atributele de păstor al lupilor , care sunt considerați câinii săi, precum și pe fratele său , Apostolul Andrei, care se spune că a propovăduit Evanghelia Mântuitorului în * teritoriile lupilor *, printre care și Dobrogea. (Dumitru Manolache Sfântul Apostol Andrei și protocreștinismul în spațiul românesc. Lupii mielului) Se pot bănui cel puțin două izvoare ale acestei ipostaze de patron al lupilor: una poate dacogetică dacă locuitorii Daciei vor fi practicat într-adevăr Lycantropia (cuvânt grecesc însemnând transformarea unui om în animal. În Evul Mediu, Lycantropia era una dintre acuzațiile pentru care erau arse pe rug vrăjitoarele. În psihiatrie este asimilată cu dedublarea personalității). O altă ipostază este în mod sigur alano-osetă, știind că alanii au staționat un răstimp destul de lung pe teritoriul fostei Dacii și că urmașii lor oseții din Caucazul de nord, au avut în epica lor precreștină un cult al zeului Tutyr , venerat ca păstor al lupilor. ( Victor Kernbach Universul mitic al românilor). Pentru poporul român imaginea lupului persistă ca o dominantă mitică. În patru substraturi mitice se reia și se verifică imaginea sacră a lupului: Substratul aborigen local , cel al lupului neolitic; substratul indo-european , cel al lupului dac și daco-celtic; substratul neo-indo-european , cel al lupului latin îngemănat cu cel dac într-o sinteză dacă-romană; substratul iudeo-creștin primitiv, care preia și răstălmăcește aspectele zoomitologice ale lupului din celelalte trei substraturi mitice anterioare într-o viziune de bestiar apocaliptic. ( Romulus Vulcănescu în Mitologie Română) Semnificative sunt cuvintele bocetului cules de către Constantin Brăiloiu : Și-ți va mai ieși / Lupul înainte / Ca să te spăimânte / Să nu te spăimânți, / Frate, cum să-l prinzi / Că lupul mai știe / Seama codrilor / Și-a potecilor / Și el te va scoate / La drumul de plai / La-un fecior de crai. Sa te duca-n rai / C-acolo-i de trai / In dealul cu jocul / C-acolo ti-e locul / In camp cu bujorul / C-acolo ti-e dorul Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:25
De la: 9am_1275, la data 2013-01-21 22:10:39"Dacii, cind se uneau, fara tradatori nu se putea face nimic...totusi agenda FRATIEI BABILONIENE trebuia dusa la indeplinire oricum...chiar si prin forta NOULUI BABILON----IMPERIUL ROMAN...
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:26
Dacia,un spațiu geografic și temporar plasat la începuturi, în care totul a fost exact cum nu mai este astăzi
Anubis
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 22:41
De la: Black_Friday, la data 2013-01-21 21:12:08De la: 9am121159, la data 2013-01-21 20:15:22 Foarte isteti sunt crestinii,ling crucile,alearga dupa moaste,o zi si o noapte,se bat pentru sarmale gratuite si dupa o vadra de aghesma.Cred in minciunile preotilor care-si pun tarife in functie de vadul pe care-l are biserica si isi boteaza copiii in faza de sugari desi dupa scripturi botezul ar trebui efectuat cu mult mai tarziu,insa atunci manipularea ar fi cu mult mei greu de efectuat. prietene...te rog frumos sa nu te lasi pacalit si manipulat..chiar acum in plin secol 21...mai fa sapaturi..
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2013, ora 23:02
Hindusii ortodocsi neaga existenta lui Dumnezeu. Altii, desi nu-l neaga pe Dumnezeu, ii acorda un loc secundar, considerandu-l o faza iluzorie a Absolutului.
Anubis
|
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2013, ora 09:30
De la: 9am_1275, la data 2013-01-21 23:02:26Hindusii ortodocsi neaga existenta lui Dumnezeu. Altii, desi nu-l neaga pe Dumnezeu, ii acorda un loc secundar, considerandu-l o faza iluzorie a Absolutului. asa ai inteles, ca-l Neaga ? mai, Clona, Nu-l neaga, i-a dat alt nume : REALITATEA ULTIMA ! cu alte cuvinte : duca ce veti tot nega , veti trece prin antichitate si veti aduce la suprafata traditiile si Adevarurile Cuprinse-n toate religiile Lumii, veti inchide Cercul si va veti intoarce tot la conceptul de Creeator ,ca fiind ULTIMA REALITATE ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Ianuarie 2013, ora 16:02
Credinta mea ortodoxa este credinta strabunilor mei, iar ea incepe de la Apostolul Pavel, deci este veridica, nu inventata acum 100 de ani. Pe noi romanii nu a venit niciun misionar ca sa ne crestineze, ca pe triburile de pigmei din Africa, pentru ca noi avem credinta de la inceputuri si aceasta credinta ne-a tinut uniti, ne-a aparat pamanturile si limba, altfel poate si noi eram un fel de bosnieci.
-------- De ce v'a fost frica n-ati scapat.Din 89 incoace s'a vandut mult pamant strainilor si sti de cine?De crestini ortodocsi care sant la conducere.Sectele cum le spuneti voi au luat calea credintei si atat,nu va ia nici-un pamant.Asta cu strabuni si pamanturile este o scuza ca sa nu veniti la Dumnezeu,ca nu va puteti lasa de curvie,minciuna,furtisagurii.... Intrebare: Pot stramosi sa va mantuiasca??? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2013, ora 21:32
De la: 9am121159, la data 2013-01-22 16:02:59Credinta mea ortodoxa este credinta strabunilor mei, iar ea incepe de la Apostolul Pavel, deci este veridica, nu inventata acum 100 de ani. Pe noi romanii nu a venit niciun misionar ca sa ne crestineze, ca pe triburile de pigmei din Africa, pentru ca noi avem credinta de la inceputuri si aceasta credinta ne-a tinut uniti, ne-a aparat pamanturile si limba, altfel poate si noi eram un fel de bosnieci. Stramosii nostri sunt dacii ....nu cei care au imbratisat crestinismul....evrei si alte "neamuri"....Si nu ei stramosii ne vor mantui ci noi ....urmasii lor.Ca doar nu o sa ne mantuiasca un dumnezeu ce nu exista sau niste crestini atei-fosti comunisti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2013, ora 21:42
Ce respect pot sa am fata de crestini?Daca vor un minim respect ei ar trebui sa fie primii care sa solicite scoaterea religiei din scoli....Ei nu o vor face....au o frica fata de cel ce nu este.....ei cred ca este si ca ii va pedepsi....Si atunci popa prostu' isi permite orice.....inclusiv un salariu de 7000 de lei pentru sefu' BORacilor....pentru ca citeste din cand in cand din biblie...neproducand macar o fraza....de doamne ajuta...intr-o viata.....macar un proverb....sau o vorba de duh....Este un NUL....cu ifose...Si enoriasul tace malc....si atunci de ce l-as respecta?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 00:39
De la: _KARPOV, la data 2013-01-22 21:42:57 uiti ca nenea boratu-sef este din randul ,,celor alesi''...adica mai pe romaneste un tradator vandut FRATIEI BABILONULUI....
|
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 09:42
De la: Black_Friday, la data 2013-01-21 21:12:08De la: 9am121159, la data 2013-01-21 20:15:22 Foarte isteti sunt crestinii,ling crucile,alearga dupa moaste,o zi si o noapte,se bat pentru sarmale gratuite si dupa o vadra de aghesma.Cred in minciunile preotilor care-si pun tarife in functie de vadul pe care-l are biserica si isi boteaza copiii in faza de sugari desi dupa scripturi botezul ar trebui efectuat cu mult mai tarziu,insa atunci manipularea ar fi cu mult mei greu de efectuat. MANTUIREA ESTE DATA OAMENILOR DE CATRE DUMNEZEU IN DAR SI FARA PLATA Chiar daca oamenii nu stiu sau nu vor sa stie,Dumnezeu poate salva orice om prin jertfa Domnului Isus. Mantuirea nu o poate da omul,Biserica sau vreo faptura. Repetam: Mantuire (salvarea) o da doar Dumnezeu. Sa presupunem ca azi catorva oameni,le cade in mana o Biblie. In urma unei lecturi sincere, acesti oameni,2-3 sa zicem, se hotarasc ca sa se intoarca la Dumnezeu. Astfel ei se aduna laolalta unde se sfatuiesc, se roaga,canta lui Dumnezeuin, fiind adunati in Numele lui Isus asa cum relateaza Biblia. Nu este nici o lipsa,nici o problema ca aceasta tanara Biserica formata de 2-3 credinciosi slujeste Dumnezeului cel viu si vesnic incepand din anul 2013 deci fara o traditie! Stiti de ce? Pentru-ca in Cuvant sta scris: (vorbeste Isus) Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor." ------Tot asa, cei din urma vor fi cei dintai, si cei dintai vor fi cei din urma; pentru ca multi sunt chemati, dar putini sunt alesi." Doua extrasuri din Biblie. Drept dovada ca acesti oameni (indifferent ce zic alti oameni) sunt credinciosi crestini,este faptul ca acestia s-au nascut din nou ducand o viata noua,sfanta,placuta lui Dumnezeu. Ei s-au rupt de minciuna,curvie,coruptie,hotie,lacomie,inselaciune,mandrie,de indiferenta fata de evanghelie....ect. Acesti oameni,au iertarea,pacea in inima ,nadejdea,dragostea pe care le simt in mod personal date de Cel prea Inalt in Numele scump a lui Isus Hristos. Ei il vestesc pe Isus caci asa cere Isus.fiind nelipsiti de Duhul Sfant. Nu ma cred,si nu sunt un apologet al cuiva. Cred insa ca Cuvantul,mantuirea omului trebuie sa primeze fiind de fapt ceva logic,normal. Doamnelor,domnilor,Dumnezeu exista! Ce va semana omul,aceia va si secera. Raporteaza abuz de limbaj |
|
WinstonSmith 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 10:35
Dumnezeul tau nu exista! Treci peste. Cum pot sa fii atat de arogant sa imi spui mie ca tu stii ce vrea creatorul universului de la mine. Cartea aia e tradusa astfel incat sa o inteleaga oricine de pe Pamant, si totusi doar 30% o iau in serios. Ma rog, cred ca cu adevarat in serios o iau mult mai putini, dar de dragul argumentului lasam cifra la 30%.
Religia s-a dovedit a fii o forta de diviziune intre oameni. Vinde marfa spiritualitatii. Imbraca nevoia de spiritualitate a omului intr-un ambalaj cu brand-ul X, X fiind orice religie organizata iti vine in minte. Dupa care iti spune ca nu e de ajuns sa ai o spiritualitate innascuta si iti zice ca aceasta spiritualitate vine de la Dzeu (Dzeul religiei respective normal). Dupa care incepe sa iti bage in cap de ce produsul lor este mai bun decat cel al competitorilor, facandu-te la un moment dat sa fii chiar tu parte din lantul de vanzare. Nu ai nevoie de zei sa fii bun. Moralitatea e innascuta in fiecare din noi. Daca nu ar fi fost, te-ai fi asteptat ca statele unde procentul de religiosi este sub 50% sa aiba o rata a criminalitatii mai mare decat sa zicem Romania ortodocsilor (86% din populatie ortodoxa). Insa realitatea ne arata ca lucrurile stau cam invers. Cu cat un stat este mai religios cu atat sansele ca rata criminalitatii sa fie mai mare creste. Daca nu incerci sa iti testezi credintele in fata realitatii, atunci traiesti intr-o lume aflata doar in imaginatia ta. Oamenii nu au nevoie sa fie salvati de Isus. Oamenii au nevoie de educatie, de oportunitati, de comfort, de iubire, de respect. Este trist ca nu poti sa evadezi din gandirea asta magica. Lumea este mult mai minunata decat o prezinta orice carte religioasa. Sunt atatea lucruri de cunoscut, de aflat, lucruri reale, palpabile. Sentimentele innascute din cunoastere le intrec pe cele ale oricarui religios. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 17:53
De la: WinstonSmith, la data 2013-01-23 10:35:07Dumnezeul tau nu exista! Treci peste. Cum pot sa fii atat de arogant sa imi spui mie ca tu stii ce vrea creatorul universului de la mine. Cartea aia e tradusa astfel incat sa o inteleaga oricine de pe Pamant, si totusi doar 30% o iau in serios. Ma rog, cred ca cu adevarat in serios o iau mult mai putini, dar de dragul argumentului lasam cifra la 30%. Biblia ii ajuta poate pe cei care au depresii.Si se stie ca in Romania 3 din 5 romani au depresii. QED Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 18:46
Tema pentru cei saraci cu duhul:daca mergeti pe ipoteza că la un moment dat ceva, zeitate, spirit,duh sfant,se sustrage necesității de a fi creat (fiind o necesară cauză fără cauză), se invalideaza astfel întregul concept conform căruia orice lucru are nevoie de un creator.
Deci daca dumnezeu nu a fost creat atunci de ce nu am merge pe ideea ca nici universul nu a fost creat?
Anubis
|
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2013, ora 22:19
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Anubis
|
|
|
|

Acu ai pus degetul unde trebuie,Ia sa vedem cum stam cu teologia Sfintelor Scripturi..
am spus ca Dumnezeu isi creeaza un AVATAR ca sa poata intra in lumea noastra materiala ...a PAMINTULUI, adica !
Explicatia e clara.Crestinii nu au citit biblia si ca urmare se simt cu musca pe caciula.Ateii stiu mai mult si nu au cu cine sa se 'lupte' deoarece crestinii sunt niste enoriasi care se roaga,dupa ureche.Sunt la nivel zero in ceea ce priveste doctrina crestina....stiu doar sa faca cruce,sa linga icoane si moaste si sa semneze condica din cand in cand la biserica.Multi intra in biserica la botezul propriu,la cununia religioasa si cand decedeaza ,la asta din urma intra fara acordul lor
se mai numeste,nu cumva traditie?Poi aia este adevarata traditie,pana la Decebal.Cei care au preluat crestinismul au fost tradatorii de neam sau veneticii.Acei evrei,goti,ostrogoti,slavi,greci si chiar turci si tatari care ne-au invadat tara.Adevaratii daci au pastrat vechea traditie,nu si-au vandut sufletul dumnezeului evreilor si unui mesia evreu care nu valoreaza nimic in tara lui.