Info
x
Ateism si motivatii impotriva religiei.logica si ratiune existentiala.
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 13:20
Religia - o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, Căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată, După ce-amar muncirăți mizeri viața toată Ați mai purta osânda ca vita de la plug? Mihai Eminescu, "Împărat și proletar"
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 13:51
În România, toată lumea se declară credincioasă, cu excepția unei minorități de care s-a declarat atee la ultimul recensământ. Dacă la noi, procentul celor care nu se asociază cu nicio religie abia dacă ajunge la 0,1%, în alte țări, ei sunt majoritatea: de exemplu, în Estonia, 68% sau în Cehia 60%.
Dintre cei mai mult de 99,9% din români care aparțin unei religii, 23% se laudă că ar merge săptămânal la biserică. Dar ce se întâmplă cu restul? Cred ei oare într-adevăr în Dumnezeu? Pentru majoritatea românilor, discuția despre existența lui Dumnezeu pare a fi un subiect tabú: mulți nu vor să discute, întrebând la rândul lor ce ți-a venit să întrebi asta?. Vestea că cineva e ateu e întâmpinată cu o exclamație de uimire: aoleu!, de parcă ateismul ar fi vreo boală venerică. O parte din cei care refuză să vorbească despre asta, nu vor să recunoască faptul că nu cred în Dumnezeu, din cauza ideii că ateu = comunist = răul întruchipat. În concepția multora, moralitatea nu poate fi desprinsă de religie, iar un ateu sigur trebuie să fie o persoană rea și îngrozitoare, deși dacă ne uităm pe statisticile din vest, ateii sunt mai educați și dau mai puține probleme autorităților. România este de departe lider în Uniunea Europeană la procentul celor care declară că au credință în Dumnezeu. Dacă ar fi vreo legătură între moralitate și religiozitate, atunci noi am trebui să fim mult mai puțin corupți decât suedezii, care sunt foarte nereligioși (doar 5% merg la biserică).
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 15:08
De la: Josie, la data 2009-11-06 16:02:21Alehin, Presupun ca intrebarile imi erau adresate mie , deoarece se refera la un raspuns pe care il dadusem eu. De aceea o sa raspund la ele , chiar daca o intrebi pe Alehin. 1. Probabil ca nu am fost clar in raspuns si am lasat impresia ca motivul pentru care resping exemplul dat de tine este ca se refera la cineva pe patul mortii. E o eroare de comunicare din partea mea. Eu vorbisem strict in termenii exemplului tau , insa in realitate rationamentul se aplica tuturor , indiferent daca sunt sau nu pe patul mortii. Cu totii avem o anumita frica de moarte , intr-o masura mai mica sau mai mare, iar iminenta mortii nu face decat sa accentueze aceasta frica. Mai mult decat atat , oamenii au nevoie sa se simta ocrotiti , in ciuda faptului ca nu exista nimic real in asta. Ca sa fac o paralela - e ca si acel scut anti-racheta lansat cu mare tam-tam in SUA in timpul lui Reagan. Autoritatile pretindeau ca prin acel program pot sa intercepteze orice racheta lansata impotriva SUA , desi in realitate nu puteau sa faca asta. Totusi , marea majoritate a americanilor gaseau ceva linistitor in miciuna asta. Sentimentul de liniste era real , dar eficacitatea programului anti-racheta nu. Revenind la oile noastre - imi dau perfect seama de ce multi oameni gasesc o stare de liniste si confort sa se ascunda sub patura ocrotirii divine. Din pacate , nu exista nici o baza reala in acest sentiment. Eu personal n-am absolut nimic impotriva celor care isi doresc sa se simta linistiti datorita credintei. Pe plan individual ii inteleg. Insa am un cui impotriva credintei cand aceasta incearca sa intervina in viata publica. Spre exemplu , in cazul Bisericii Catolice de care apartii , consider ca e o manifestare a raului pe care il poate face credinta , faptul ca se apuca sa predice despre imoralitatea contraceptiei in regiuni analfabete ca Africa , unde SIDA face ravagii. Sau faptul ca incearca sa influenteze guverne sa adopte legislatii anti-divort. Uite un documentar interesant de vazut despre Maica Tereza si legaturile intre religie si politica: www.youtube.com/watch?v=9WQ0i3nCx60&feature=PlayList&p=7031E5794... Sa nu ma intelegi gresit. Sunt convins ca exista oameni care merita respect intre credinciosi. Dar asta e un merit al lor personal si nu un merit al religiei. 2. Raspunsul la a doua intrebare - nu caut un tip anume de dovezi. Orice fel de dovada ar fi ok, daca nu este doar ceva subiectiv. Spre exemplu - daca tu crezi ca comportamentul frumos al preotului de care vorbesti este o dovada a existentei divinitatii , eu iti spun ca asta e o simpla parere. Ai tras concluzia asta pentru ca asa iti place tie sa crezi , nu pentru ca e o concluzie obiectiva. Dupa parerea mea e doar o dovada a faptului ca exista oameni buni in lume. Iar acestia sunt de toate culorile , nu doar crestini sau catolici. |
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 15:19
De la: Ic3, la data 2009-11-07 13:20:49Religia - o frază de dânșii inventată Rugaciune de Mihai Eminescu Nadejde si-ntarire si zid de mantuire pe tine castigandu-te, ingenunchem rugandu-te: de chinuri ce ne bantuie, Marie, tu ne mantuie! O, Sfanta Marie! Tu, maica durerilor, regina tariilor, taria soliilor, izvoru-ndurarilor luceafar al marilor, indura-te, pleaca-te, nadejdea corabiei, invingerea sabiei, limanul sarmanilor si soarele anilor, balsamul ranitilor, norocul iubitilor, o, da-ne tarie, Sfanta Marie! Iisuse Hristoase, de oameni iubitorule, Mantuitorule, izvor mantuirilor, de acum si pururea si-n vecii vecilor! Rugaciune de Mihai Eminescu Craiasa alegandu-te Ingenunchem rugandu-te, Inalta-ne, ne mantuie Din valul ce ne bantuie; Fii scut de intarire Si zid de mantuire, Privirea-ti adorata Asupra-ne coboara, O, Maica prea curata Si pururea Fecioara, Marie! Noi, ce din mila Sfantului Umbra facem pamantului, Rugamu-ne-ndurarilor, Luceafarului marilor; Asculta-a noastre plangeri, Regina peste ingeri, Din neguri te arata, Lumina dulce clara, O, Maica prea curata Si pururea Fecioara, Marie! Invierea de Mihai Eminescu Prin ziduri înnegrite, prin izul umezelii, Al mortii rece spirit se strecura-n tacere; Un singur glas îngâna cuvintele de miere, Inchise în tratajul stravechii evanghelii. C-un muc în mâini mosneagul cu barba ca zapada, Din carti cu file unse norodul îl învata Ca moartea e în lupta cu vecinica viata, Ca de trei zile-nvinge, cumplit muncindu-si prada. O muzica adânca si plina de blândete Patrunde tânguioasa puternicile bolti; Pieirea, Doamne Sfinte, cazu în orice colt, Inveninând pre însusi izvorul de viete. Nimica înainte-ti e omul ca un fulg, S-acest nimic îti cere o raza mângâioasa, In pâlcuri sunatoare de plânsete duioasa A noastre rugi, Parinte, organelor se smulg". Apoi din nou tacere, cutremur si sfiala Si negrul întuneric se sperie de soapte, Douasprezece pasuri rasuna, miez de noapte, Deodata-n negre ziduri lumina da navala. Un clocot lung de glasuri vui de bucurie, Colo-n altar se uita si preoti si popor, Cum din mormânt rasare Christos învingator Iar inimile toate s-unesc în armonie: Cântari si laudenaltam, Noi, Tie Unuia, Primindu-L cu psalme si ramuri Plecati-va neamuri, Cântând Aleluia! Christos a înviat din morti, Cu cetele sfinte, Cu moartea pre moarte calcând-o, Lumina ducând-o Celor din morminte!"
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 15:23
"Sa nu ma intelegi gresit. Sunt convins ca exista oameni care merita respect intre credinciosi. Dar asta e un merit al lor personal si nu un merit al religiei."
Sunt foarte multi oameni care s-au schimbat si au devenit mai buni in urma convertirii la credinta !
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 16:35
De la: tutenes, la data 2009-11-07 15:23:02"Sa nu ma intelegi gresit. Sunt convins ca exista oameni care merita respect intre credinciosi. Dar asta e un merit al lor personal si nu un merit al religiei." Exista si contrariul. Oameni care fac rau din pricina credintei. Spre exemplu un caz in care un crestin a impuscat un medic in fata unei clinici unde se faceau avorturi (in SUA). Totusi nu la asta ma refeream. Indiferent daca unii ajung sa isi imbunatateasca viata prin convertire , meritul e tot al lor. Faptul ca au avut nevoie de o scuza ca sa faca bine in jur , e un pic trist pentru ei. Reversul medaliei insa ar fi: daca renunti la credinta in supranatural , inseamna oare ca te vei apuca sa furi , sa omori sau sa violezi? Daca raspunsul pe care ti-l dai este DA , atunci prefer sa ramai credincios. Totusi asta e doar un calcul ipotetic. In realitate , pe statistici si cifre , ateii au un procent mult mai mic de criminalitate. Deasemeni statele unde ateii reprezinta un procent mai ridicat din populatie sunt societati mai sanatoase .De ex. Olanda si tarile scandinave, dar nu numai. Toate tarile pe care le consideram civilizate sunt cladite pe valori umaniste ce isi au izvorul in Renastere si Iluminism , si nu in religie. Odata ce iti dai seama ca asta e singura viata pe care o avem , o valorizezi mult mai mult decat in situatia cand socotesti ca cea de dupa e mai importanta. |
|
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 17:54
Nu sunt sustinatorul ateismului doar de dragul de a respinge religia,sau de a distruge conceptul conform careia acestia iubesc mai profund umanitatea...What?
.. Sustin ateismul ca o consecinta naturala a imbratisarii ratiunii si spiritului critic,vizibil...Ori...Aceasta diferenta ma face mult mai uman decat cei care folosesc religia ca pe suportul ce le da dreptul sa se proclame mult mai buni ca mine.Ratiunii cei indreptateste sa traiasca pe spatele amaratilor..cei hranesc si le asigura existenta.Resping idea de religie fortata...Etc..etc...Am mai discutat asta de zeci de ori pe acest topic...
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 18:15
De la: Ic3, la data 2009-11-07 17:54:38Nu sunt sustinatorul ateismului doar de dragul de a respinge religia,sau de a distruge conceptul conform careia acestia iubesc mai profund umanitatea...What? Si eu resping ideea de religie fortata ,ca orice altceva imi este impus cu forta ! ideea este ca o poti imbratisa( religia) ,in urma unei experiente de viata sau ti se impune de la Sine ! La multi ani ptr.miine ! |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 7 Noiembrie 2009, ora 18:41
De la: Ic3, la data 2009-11-07 13:51:28În România, toată lumea se declară credincioasă, cu excepția unei minorități de care s-a declarat atee la ultimul recensământ. Dacă la noi, procentul celor care nu se asociază cu nicio religie abia dacă ajunge la 0,1%, în alte țări, ei sunt majoritatea: de exemplu, în Estonia, 68% sau în Cehia 60%. Cum merg credinciosii in fiecare duminica la biserica ?Sa inteleg ca cei care pleaca la sfarsit de saptamana la munte,la mare,in parcuri ,la un mic si o bere la iarba verde sau la parinti la tara ,sau studentii si elevii care dupa o noapte la discoteca sigur nu se mai duc si la biserica sunt in marea lor majoritate atei ? Ar fi o mare prostie sa crezi asta ! Cei de mai sus ,la un recensamant ,mint,ei tin cu echipa lor,considera astfel ca dumnezeu ,daca exista, le apreciaza minciuna, totul tine de ceva asemanator pariului lui Pascal ! Prostimea crede ca daca merge la biserica de 3 ori pe an dumnezeu e multumit si le pregateste locul in rai ! Pentru ei dumnezeu este un bunic care iarta pe banda rulanta-e un mos care poate fi dus de nas cu pomenile pe care le fac ei din cand in cand ,pomeni din care se infrupta nenea preotul si acolitii sai ! Dupa cum se poate observa nu-ti trebuie nu stiu ce argumente savante,e suficient un exemplu banal -conditia este sa ai minte si sa recunosti realitatea ! Ce am prezentat mai sus reprezinta chiar o dovada ca dumnezeu exista ...doar in mintea oamenilor.
|
|
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 15:37
De la: gabigabi, la data 2009-11-07 18:15:38De la: Ic3, la data 2009-11-07 17:54:38Nu sunt sustinatorul ateismului doar de dragul de a respinge religia,sau de a distruge conceptul conform careia acestia iubesc mai profund umanitatea...What? Ziua mea de nastere a fost pe 15 septembrie....Thanks anyway...!
|
|
9am042611 48 mesaje Membru din: 1/05/2009 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 15:51
Eu am devenit ateu datorita slujitorilor bisericii si mai tarziu argumentatiei stiintifiice .Atata bataie am mincat dela popi in clasele 1-3 care mi-au fost profesori de religie incat si azi ma urmareste imaginea calibanica a unora dintre ei.
|
|
9am042611 48 mesaje Membru din: 1/05/2009 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 15:51
Eu am devenit ateu datorita slujitorilor bisericii si mai tarziu argumentatiei stiintifiice .Atata bataie am mincat dela popi in clasele 1-3 care mi-au fost profesori de religie incat si azi ma urmareste imaginea calibanica a unora dintre ei.
|
|
Josie 24 mesaje Membru din: 30/10/2009 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 16:01
De la: karpov, la data 2009-11-07 18:41:19De la: Ic3, la data 2009-11-07 13:51:28În România, toată lumea se declară credincioasă, cu excepția unei minorități de care s-a declarat atee la ultimul recensământ. Dacă la noi, procentul celor care nu se asociază cu nicio religie abia dacă ajunge la 0,1%, în alte țări, ei sunt majoritatea: de exemplu, în Estonia, 68% sau în Cehia 60%. Karpov, ai perfecta dreptate. Pentru toti cei care nu-si coreleaza credinta cu practica, Dumnezeu exista doar in mintea lor. E imaginea proprie pe care si-au fabricat-o despre Dumnezeu, care e fix asa cum zici tu. Si da, e o prostie sa crezi ca daca margi la biserica Dumnezeu iti pregateste un loc in rai. Dupa cum e prostie imensa sa crezi ca Dumnezeu e un automat de implinit rugaciuni: pe o parte bagi rugaciuni si fapte bune, pe partea aialalta iti iese rasplata. Oho, si e prostie catastrofala sa crezi ca-l duci de nas pe Dumnezeu in vreun fel. Deci, 100% de acord cu tine. Nu am nimic, absolut nimic de obiectat. Doar un mic amendament. Acesta despre care vorbesti tu nu e crestinismul autentic. Zi-i prostie, superstitie, formalism, ipocrizie, oricum. Dar crestinism nu e sigur. |
|
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 16:05
De la: The_Mole, la data 2009-11-07 16:35:57De la: tutenes, la data 2009-11-07 15:23:02"Sa nu ma intelegi gresit. Sunt convins ca exista oameni care merita respect intre credinciosi. Dar asta e un merit al lor personal si nu un merit al religiei." Acestea sunt fanatisme, nu crestinism. Nu orice se declara crestin si este cu adevarat, dupa cum a fi crestin nu insemna doar a fi botezat. Isus a spus: "Nu cei care imi spun Doamne Doamne vor intra in imparatia cerurilor, ci aceia care fac faptele Tatalui meu care este in ceruri". "Contrarii", cu spui, vor exista intotdeauna. Dar, tot vorba lui Isus, cine are ochi bun poate vedea si binele, nu numai raul. |
|
parfeni_laura 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 16:06
Daca preotii sunt nenorociti nu inseamna ca Dumnezeu nu exista...
|
|
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 16:43
De la: Josie, la data 2009-11-08 16:05:16 Josie iti recomand sa arunci o privire scurta aici, ca sa intelegi de ce argumentatia ta este eronata: en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman |
|
Postat pe: 8 Noiembrie 2009, ora 18:28
De la: Ic3, la data 2009-11-08 15:37:50De la: gabigabi, la data 2009-11-07 18:15:38De la: Ic3, la data 2009-11-07 17:54:38Nu sunt sustinatorul ateismului doar de dragul de a respinge religia,sau de a distruge conceptul conform careia acestia iubesc mai profund umanitatea...What? pai,nu m-ai spus odata "tizule " ? si chiar ai adaugat ca te cheama gabriel ? m-am inselat eu ?! |
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 15:31
De la: parfeni_laura, la data 2009-11-08 16:06:14Daca preotii sunt nenorociti nu inseamna ca Dumnezeu nu exista... Dar nici ca exista...
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 15:33
De la: gabigabi, la data 2009-11-08 18:28:30De la: Ic3, la data 2009-11-08 15:37:50De la: gabigabi, la data 2009-11-07 18:15:38De la: Ic3, la data 2009-11-07 17:54:38Nu sunt sustinatorul ateismului doar de dragul de a respinge religia,sau de a distruge conceptul conform careia acestia iubesc mai profund umanitatea...What? Ce legatura are cu un La multi ani atat de intarziat? Intradevar...ma cheama Gabriel...dar dupa cum am spus si repet...Ziua mea de nastere a fost pe 15 septembrie...Deci...tot nu vad legatura..
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 15:35
De la: Josie, la data 2009-11-08 16:05:16De la: The_Mole, la data 2009-11-07 16:35:57De la: tutenes, la data 2009-11-07 15:23:02"Sa nu ma intelegi gresit. Sunt convins ca exista oameni care merita respect intre credinciosi. Dar asta e un merit al lor personal si nu un merit al religiei." Isus a spus ...Esti sigura?....ca aspus ceva?...Daca nu a spus nimic tot vorba lui Isus...
|
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 16:53
De la: Ic3, la data 2009-11-09 15:35:48De la: Josie, la data 2009-11-08 16:05:16De la: The_Mole, la data 2009-11-07 16:35:57De la: tutenes, la data 2009-11-07 15:23:02"Sa nu ma intelegi gresit. Sunt convins ca exista oameni care merita respect intre credinciosi. Dar asta e un merit al lor personal si nu un merit al religiei." Da, sunt sigura. Mai sigura decat sunt de faptul ca vorbesc acum cu tine. |
|
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 18:49
De la: Ic3, la data 2009-11-09 15:33:34De la: gabigabi, la data 2009-11-08 18:28:30De la: Ic3, la data 2009-11-08 15:37:50De la: gabigabi, la data 2009-11-07 18:15:38De la: Ic3, la data 2009-11-07 17:54:38Nu sunt sustinatorul ateismului doar de dragul de a respinge religia,sau de a distruge conceptul conform careia acestia iubesc mai profund umanitatea...What? aha,acum vad eu legatura cu asa-zisa ta neintelegere : tu nu -ti recunosti ziua ta onomastica ,in ideea ca daca nu exista Dumnezeu,nu exista nici sfinti sau arhangheli si deci numele pe care-l porti e o pura intimplare ! pai ,mon cherule si aici te-nseli grozav ! numele pe care-l purtam are si el o anume vibratie care ne potenteaza si asa se face ca purtatorii numelui de Gabriel sunt mesteri la vorba ,in special ,dar se exprima destul de bine si in scris ! si daca ai sa urmaresti din curiozitate citi sunt pe la radio sau tv.,ai sa constati ca e ceva adevarat in asta !....cit despre 15 sept. ,sa-ti fie de bine : esti o Fecioara bine ancorata in elementul Pamint,caruia i apartii ,asa ca vocea cea mititica ce-ti sopteste-n constiinta,trece mai greu prin densitatea pamintului ......adica esti un terrian cu o sansa data de Gabriel,totusi ! n-o lasa sa-ti scape !
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 07:44
Mda
|
|
addan 127 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 10:45
...propun ca toti fumatorii sa nu mai posteze absolut nimic pe acest forum, veti vedea ca intreg topicul va fi golit de atei, gnostici, sau mai stiu e ce alte ciudatenii se cred...sau ma rog ,va ma ramane poate karpov ( nu poate fuma din cauze obiective)... DE CE OARE ...fumatorii sunt in masa tagaduitori ai lui Dumnezeu ? Ascult pareri pro si contra , eu am deasemena un raspuns, as vrea sa stiu ce parere au fumatorii... Cum se "intampla" ca din "greseala" majoritatea covarsitoare ateista e donatoare benefica la "uzinele mortii" cum denumesc eu pe buna dreptate, fabricile de tigari... Un obicei primitiv , copiat de la civilizatiile amerindiene , dar productiv pt. cimitire, doctori, si magnatii tutunului (superimbogatiti)... Acum ce mai ai de spus "nene" gabi ic3, referitor la cei care se imbogatesc pe spinarea ta si a celor ca tine...NU MAI ESTI ASA DE REVOLTAT ? ...pai, sigur atunci cand esti donator onorific la "cea cu coasa" , pastrezi ciocul mic , si ataci in stanga si dreapta cum iti convine, credinta e perimata, slujitorii ei la fel, doar obiceiurile voastre pagane, sunt..."moderne"...
777
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 13:34
De la: addan, la data 2009-11-10 10:45:53 Ce-are a face sula cu prefectura? Vrei sa faci o demonstratie a lipsei de logica? Ma intreb de unde scoti statisticile. |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 15:11
Din burta....
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 15:14
Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
10. Budistii din Burma In anul 1850, calugarii budistii din Burma inca mai practicau ritualurile in care se performau sacrificii umane. Odata cu mutarea capitalei la Mandalay, 56 de oameni considerati a fi fara pata au fost sacrificati si ingropati sub zidurile orasului pentru a deveni protectorii noii asezari. La putin timp, doua dintre morminte au fost gasite goale, ceea ce i-a facut pe astrologii regali sa dea un verdict radical: 500 de oameni trebuie ucisi si ingropati sub ziduri, altfel capitala va fi evacuata. Pana la interventia guvernatorilor britanici care a pus capat sacrificiilor, 100 de persoane fusesera ucise deja. 9. Masacrul de la muntele Meadows Odata cu declansarea razboiului din Utah, mormonii de pe intreg teritoriul s-au adunat in scurt timp, pentru a lupta impotriva armatei Statelor Unite, despre care banuiau ca urmareste eradicarea populatiei mormone. Pe fondul acestor tensiuni, au aparut zvonurile conform carora in trenul Fancher-Baker, care transporta emigranti din Arkansas catre California, se aflau inamici care participasera la persecutarea mai multor mormoni. Episodul, ramas in istorie drept masacrul de la muntele Meadows, s-a finalizat cu executarea unui numar mare de emigranti, pe 11 septembrie 1857. Mormonii au atacat trenul cu ajutorul indienilor din tribul Paiute. Doi dintre cei care aveau roluri importante in organizarea militara locala, Isaac C. Haight si John D. Lee au orchestrat acest atac, deghizandu-si oamenii astfel incat sa para un atac al nativilor americani. Dupa asediu, mormonii au reusit sa convinga emigrantii sa se predea. Nedorind sa lase martori ai implicarii lor in acest atac, 120 de oameni, barbati, femei si copii au fost executati. Dintre cei din urma, doar 17 au fost crutati. Abia 20 de ani mai tarziu, pe 23 martie 1877, unul dintre cei doi conducatori, John D.Lee, avea sa fie condamnat si executat chiar la locul masacrului. 8. Vanatoarea de vrajitoare Odata cu sosirea lor in Massachusetts, in jurul anului 1600, puritanii au creat o politie religioasa care urmarea si pedepsea orice devianta doctrinala. Pacatosii erau biciuiti, pusi la stalpul infamiei, spanzurati, li se taiau urechile sau li se gaureau limbile cu un fier incins. De cealalta parte se aflau adeptii formatiunii religioase Quaker, unii dintre cei mai mari inamici ai puritanilor, a caror religie era considerata o blasfemie. Practicantii Quaker prinsi erau spanzurati. In 1690, teama fata de magie si de efectele acesteia i-a facut pe puritani sa condamne la moarte 20 de vrajitoare si sa arunce in inchisoare alte 150 de persoane banuite de vrajitorie. In intreaga perioada a persecutiilor, care a durat din 1484 pana in 1750, mii de oameni au fost arsi pe rug sau spanzurati. Conform statisticilor oficiale, 80% dintre victime erau femei. 7. Crimele sectei Thugee Pentru a potoli setea de sange a nemiloasei zeite Kali, practicantii sectei Thugee din India au dezvoltat inca din anul 1500 o practica religioasa prin care oamenii erau jertifi pe altarul acesteia. Cele mai multe victime erau ucise prin strangulare in timpul ritualurilor. Se aproximeaza ca 2 milioane de oameni i-au cazut victime de-a lungul timpului. Numai in anul 1800 au fost curmate circa 20 000 de vieti, pana cand interventia autoritatilor britanice a pus capat acestor practici. Numarul victimelor s-a diminuat, desi in 1840 un membru Thugee era judecat pentru uciderea a 931 de oameni. In prezent, anumiti preoti hindusi inca mai practica acest ritual, insa locul oamenilor pe altarul jertfei a fost luat de capre. 6. Persecutiile romane Una dintre primele persecutii impotriva crestinilor s-a petrecut in anul 64 d. Cr., din ordinul imparatului Nero. Este acelasi an in care Roma era cuprinsa de unul dintre cele mai mari incendii din istorie. Pentru ca foarte multe zvonuri il inculpau pe insusi Nero de producerea catastrofei, acesta a ordonat ca toti crestinii sa fie arestati si ucisi sub invinuirea de a fi starnit devastatorul incendiu. Multi dintre acestia au fost sfasiati de salbaticiuni in timpul sangeroaselor spectacole romane sau au fost arsi de vii. In urmatorii ani, actiunile indreptate impotriva crestinilor au continuat, ajungand la apogeu in timpul a ceea ce s-a numit Marea persecutie. Aceasta a inceput cu o serie de patru edicte care interzicea practicile religioase crestine si mergeau pana la executia in masa a practicantilor. Persecutiile au incetat odata cu urcarea pe tron a imparatului Constantin I in anul 306, cel care avea sa legalizeze crestinismul sapte ani mai tarziu, in 313. 5. Cruciadele Definite drept conflicte militare cu un caracter religios, cruciadele medievale au fost purtate atat impotriva dusmanilor externi cat si a celor interni. Nu numai musulmanii sau slavii pagani au fost vizati, dar si crestinii greci ortodocsi, catarii, husitii sau oricine dobandea statutul de inamic al papilor. Scopul initial al cruciadelor era recuperarea Pamantului Sfant de la musulmani si impiedicarea expansiunii turcesti. Cruciadele erau purtate impotriva paganilor, ereticilor sau a celor care erau excomunicati din motive religioase, economice sau politice. In scurt timp insa, acestea au inceput sa serveasca si altor scopuri, cu precadere politice. Organizarea unei cruciade insemna mobilizarea unor forte militare imense, iar luptele presupuneau o violenta iesita din comun, avand ca rezultat un numar impresionant de victime. Ideea unui razboi religios care serveste unei cauze nobile a infierbantat mintile laicilor, asa se face ca spre sfarsitul secolului XI, oamenii din popor se angajau in aceste batalii, devenind dupa depunerea unui juramant soldatii bisericii. Se pare ca pana in 1291, numarul victimelor ajunsese la 20 milioane, dar aceasta este numai o cifra aproximativa, in lipsa unor evidente exacte. Este foarte probabil ca cifra sa fi fost mult mai mare, augmentata de numeroasele cruciade petrecute de-a lungul unei perioade lungi de timp. 4. Jihadul islamic Semnificatiile razboiului sfant au nascut de-a lungul timpului o multime de controverse. Unii musulmani inteleg prin jihad utilizarea tuturor resurselor pentru a urma doctrina islamica si pentru a-l multumi pe Alah. Este un proces continuu, prin care acestia invata sa-si controleze propriile dorinte si sa lupte impotriva gandurilor rele. Pentru acestia, jihadul se afla inauntrul fiintei si se materializeaza prin aducerea dreptatii si inlaturarea raului din societate. Aceste precepte au cunoscut in scurt timp o extensie, care s-a materializat impotriva necredinciosilor. Insa un anumit pasaj din Coran, Sura 25, versetul 52 a nascut foarte multe dezbateri in lumea islamica. Multi l-au folosit in trecut si il folosesc si in prezent drept scuza pentru a comite crime ascunse in spatele unei doctrine religioase: Nu cedati in fata necredinciosilor, ci luptati cu indarjire impotriva lor. Razboiul sfant, mentionat in Coran, a facut numeroase victime timp de 12 secole. Se pare ca in decursul istoriei, numarul victimelor ucise in numele Islamului numara aproximativ 200 milioane. In primii ani, armatele musulmane se raspandeau rapid: din estul Indiei pana in vestul Marocului. La scurt timp, diverse formatiuni religioase si-au adus acuze reciproce, declarand jihadul una impotriva celeilalte: Kharijis s-au luptat cu Sunni, Azariqis au declarat moarte tuturor pacatosilor si familiilor lor. In 1850 un mistic sudanez, Umar al-Hajj, a initiat un jihad in scopul de a converti triburile africane pagane. 3. Jertfele aztece Aztecii au inceput elaborarea teocratiei in jurul anului 1300, marcand era de aur a sacrificului uman. Aproximativ 20 000 de oameni au fost jertfiti zeilor, in mod special zeului soare, caruia trebuia sa i se asigure ratia zilnica de sange. In cadrul ritualurilor, inima victimelor era scoasa, iar corpurile erau mancate. Alte victime erau inecate, decapitate, arse sau aruncate de la inaltime. Intr-un ritual dedicat zeului ploii, copii care obisnuiau sa planga des erau omorati incet pentru ca lacrimile lor sa aduca ploaia. Pentru a o multumi pe zeita porumbului, o fecioara trebuia sa danseze timp de 24 de ore, dupa care era ucisa, iar pielea ii era jupuita. O insemnare mentioneaza ca la incoronarea regelui Ahuitzotl, 80 000 de prizonieri au fost macelariti intru satisfacerea zeilor. 2. Inchizitia Primele miscari ale inchizitiei au fost provocate de atitudinea maselor fata de crestinism, in mod particular de cea a catarilor si a valdensienilor. Tortura a inceput sa fie folosita dupa anul 1252. Cel care a autorizat uzul torturii a fost papa Inocent al IV-lea, printr-un edict papal cunoscut sub numele de Ad exstirpanda. Insa decretul interzicea varsarea de sange, mutilarea sau moartea. Una dintre metodele des folosite era strappado, care presupunea legarea mainilor acuzatului la spate si suspendarea acestuia in aer, pana la fracturarea bratelor. Metoda a cunoscut si imbunatatiri: in unele cazuri, se adaugau greutati la picioare, ceea ce ducea implicit, la dislocarea lor. Insa lucrurile nu s-au oprit aici. In 1568, Tribunalul Inchizitiei Spaniole a ordonat exterminarea a 3 milioane de oameni de pe actualul teritoriu al Olandei, atunci domeniu spaniol, sub acuza de rebeliune. Un alt exemplu de fervoare religioasa este celebrul inchizitor spaniol Torquemada, care avea pe constiinta cel putin 10 220 de suflete. 1. Masacrul hindusilor Cucerirea Indiei de catre mahomedani a fost descrisa de catre istoricul W.Durant, drept cel mai sangeros episod din istorie. In anumite parti ale Europei si ale Asiei, natiunile cucerite optau pentru convertirea la Islam in locul mortii sigure care ii astepta. In India lucrurile nu au stat asa cum si-ar fi dorit cuceritorii musulmani, datorita religiei hindu, care isi ocupase locul in viata si in cultura oamenilor cu mai bine de 4000 de ani in urma. Pusi in fata unei rezistente iesite din comun, cuceritorii musulmani nu au ezitat sa incendieze orase intregi si sa masacreze intreaga populatie a acestora. Fiecare astfel de campanie sporea numarul victimelor cu cateva mii de suflete si tot pe atatea erau aruncate in ghearele sclaviei. Fiecare invadator isi putea construi la propriu un deal din craniile adeptilor hindusi. Cucerirea Afganistanului in anul 1000 a avut ca rezultat anihiliarea intregii populatii hinduse de pe acest teritoriu. Sultanii Bahmani din centrul Indiei isi facusera o regula din a omori 100 000 de hindusi pe an. In anul 1399, Teimur a ucis 100 000 de oameni intr-o singura zi si mult mai multi cu alte ocazii. Conform calculelor profesorului Koenraad Elst, numarul populatiei hinduse a scazut din anul 1000 pana in anul 1525 cu 80 milioane.
|
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 15:28
De la: addan, la data 2009-11-10 10:45:53 Heheeeee neica... Sa fii tu sanatos..cati crestini,musulmani si alte oratanii fumatoare cunosc.... Nu am fire de par in cap..
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 18:48
De la: Ic3, la data 2009-11-10 07:44:41Mda Uite de-aici ....legatura cu prefectura ..... Addan l-a vazut pe Ic3 ca fumeaza ..... pe forum si ...afuma peretii ...si de-abia am zugravit ...
|
|
Fosta membra 9am.ro 48 mesaje Membru din: 10/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 18:58
De la: addan, la data 2009-11-10 10:45:53
sunt asa cum m-a creat Dumnezeu.Daca nu va place reclamati la birou de relatii cu publicul
|
|
|
|

.. Sustin ateismul ca o consecinta naturala a imbratisarii ratiunii si spiritului critic,vizibil...Ori...Aceasta diferenta ma face mult mai uman decat cei care folosesc religia ca pe suportul ce le da dreptul sa se proclame mult mai buni ca mine.Ratiunii cei indreptateste sa traiasca pe spatele amaratilor..cei hranesc si le asigura existenta.Resping idea de religie fortata...Etc..etc...Am mai discutat asta de zeci de ori pe acest topic...
merg credinciosii in fiecare duminica la biserica ?
pai ,mon cherule si aici te-nseli grozav ! numele pe care-l purtam are si el o anume vibratie care ne potenteaza si asa se face ca purtatorii numelui de Gabriel sunt mesteri la vorba ,in special ,dar se exprima destul de bine si in scris ! si daca ai sa urmaresti din curiozitate citi sunt pe la radio sau tv.,ai sa constati ca e ceva adevarat in asta !....cit despre 15 sept. ,sa-ti fie de bine : esti o Fecioara bine ancorata in elementul Pamint,caruia i apartii ,asa ca vocea cea mititica ce-ti sopteste-n constiinta,trece mai greu prin densitatea pamintului ......adica esti un terrian cu o sansa data de Gabriel,totusi ! n-o lasa sa-ti scape !
Nu am fire de par in cap..