Info
x
HaideĂŸi sĂŁ ne descoperim istoria pierdutĂŁ
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:25
De la: ioana_dark, la data 2009-05-11 00:23:41**Practic, Eutropius n-a vrut să arate decît caracterul categoric al victoriei romane, nicidecum exterminarea tuturor dacilor, nici măcar a luptătorilor daci, pentru că după înfrângerea armatei dacilor, acest lucru ar fi fost atât de extraordinar încât l-ar fi comentat Eutropius însuși ca atare, cu precizările de rigoare, obligatorii! Expediind în numai două cuvinte soarta luptătorilor daci, Eutropius lasă să se înțeleagă că lucrurile s-au desfășurat după tipicul obișnuit în asemenea situații, când un teritoriu este cucerit de romani prin lupta, prin război și transformat în provincie.** Poziția lor...diferă??? Să nu-mi spui că sunt de acord cu "ungurienii"...
Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:26
GRANITELE IMPERIULUI TRACIC: -vest- -Alpii Norici (estul Austriei) pana la lacul Bodense (vestul Bavariei) -tot sudul Bavariei pana la lacul Bodense -Raul Drava din Croatia (granita dintre Croatia si Ungaria) -la vest de Viena -sud- -muntii din Kosovo (pana unde se termina raul Morava si Maritza) -pana aproape de Skopje -raurile Sava,Drava si Dunarea (unde erau scordiscii) -la vest de raul Morava pana la raul Bosna (langa Saraevo) -Haem (intra raul Morava la vest si raul -Iskar din Bulgaria la est -Muntii Balcani (pana langa Sofia) -est- -pana la Marea Neagra (Sozopol) la sud de Burgas -pana la Olbia (unde se varsa Bugul,in Ucraina) -nord- -estul Boemiei in Cehia si Moravia (cadrilaterul boem-sudul Boemiei) -avea granita de nord-est raul Bug -vestul Ucrainei de la Hust pana la Lvov in Carpati Padurosi -sudul Poloniei (pana la raurile Vistula si Oder). -------------------- Regalian,primul rege restaurator al Daciei ! Dacia Magazin nr 54, Iulie 2008 : www.dacia.org/mag-2008-54.pdf
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:28
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-11 00:25:15Florineee! De ce? de-aia că înjură ca la ușa cortului?! De-aia sunt oltenii mai speciali???Hai măi....contează să fi OM!
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:31
emile,dacii liberi mai traiesc numai in spiritul si mintea celor care n-au fost mancurtizati si nu si-au uitat originile si stramosii,eu am mai spus ca am sange de oltean,secui si german,toate amestecate
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:33
asa e dora,oltenii injura ca la usa cortului dar numai pe cei care-i calca pe bataturi,cu restul ,,cin' se poarta bine cu mine,dau camesa de pe mine''
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:33
** Geții, un neam barbar și puternic - care s-a ridicat împotriva romanilor și i-a umilit până la plătirea tributului, mai târziu, când aveau rege pe Decebal - a fost până într-atâta zdrobit de Traian, încât tot neamul ajunsese la vreo patruzeci de bărbați, după cum povestește Criton în Getice.**
(patriarhul arethas din cezareea) ..tot o dediktie speciala pentru dacisti.... ps: dar in cazul asta...va intereseaza pozitia universitatii bucuresti sau sunteti capabili sa interpretati singuri fragmentul? |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:34
De la: Dorulet, la data 2009-05-11 00:25:51De la: ioana_dark, la data 2009-05-11 00:23:41**Practic, Eutropius n-a vrut să arate decît caracterul categoric al victoriei romane, nicidecum exterminarea tuturor dacilor, nici măcar a luptătorilor daci, pentru că după înfrângerea armatei dacilor, acest lucru ar fi fost atât de extraordinar încât l-ar fi comentat Eutropius însuși ca atare, cu precizările de rigoare, obligatorii! Expediind în numai două cuvinte soarta luptătorilor daci, Eutropius lasă să se înțeleagă că lucrurile s-au desfășurat după tipicul obișnuit în asemenea situații, când un teritoriu este cucerit de romani prin lupta, prin război și transformat în provincie.** doamne fereste!!!!! |
|
Fosta membra 9am.ro 2406 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:38
Dora
Vad ca tare ii mai iubesti pe unguri! |
|
|
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:42
emile,eu ii iubesc pe toti oamenii care stiu sa respecte poporul roman,fie ei si unguri secui sau chiar tigani,am rude de sange in sibiu,covasna,suceava,arges si valcea
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:44
Va interzic sa mai puneti careva, nume la copil Traian.
Joana este textul pentru orice muritor sau nmai pentru un grup select? |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:44
De la: ioana_dark, la data 2009-05-11 00:33:38** Geții, un neam barbar și puternic - care s-a ridicat împotriva romanilor și i-a umilit până la plătirea tributului, mai târziu, când aveau rege pe Decebal - a fost până într-atâta zdrobit de Traian, încât tot neamul ajunsese la vreo patruzeci de bărbați, după cum povestește Criton în Getice.** am uitat sa specifik...eu nu incerc sa demonstrez cu citatele astea k dacii ar fii fost exterminati in urma razboaielor romane si k noi am fii romani puri ....doar ma distrez putin cu dacistii si incerc sa le arat cat de mult conteaza in astfel de situatii parerea profesorilor de la universitatea bucuresti ....(niste eruditi in domeniu) |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:45
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-11 00:44:01Va interzic sa mai puneti careva, nume la copil Traian. textele au fost scrise pentru oricine stia latina....nu vizeaza o categorie anume de cititori... |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:49
Auzi ce a facut nenorocitu ala de Traian, sa lase el bietele femei fara barbati.
Pai nu-i de mirare ca s-au luat dupa romani. daca si-or fi luat oltence vai de mamaliga lor, pardon ca pe vremea aia nu era mamaliga. Gata, ii spun la varu-meu sa-si schimbe numele! Si unchiu-meu la fel. Trebuie sa desfintam numele de Traian din neam! |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:49
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-11 00:44:01Va interzic sa mai puneti careva, nume la copil Traian. Pardon?????!!!!! Pe tatăl meu l-a chemat Traian! Sunt mândră că am fost fiica lui!!!!Pe fiul meu îl chemă Flaviu Traian (îi spun Traian)....și sunt mândră să-i fiu mamă!
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:50
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-11 00:42:43emile,eu ii iubesc pe toti oamenii care stiu sa respecte poporul roman,fie ei si unguri secui sau chiar tigani,am rude de sange in sibiu,covasna,suceava,arges si valcea
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:51
cat de mult conteaza in astfel de situatii parerea profesorilor de la universitatea bucuresti ....(niste eruditi in domeniu)
niste trogloditi cu creiere spalate,niste mancurti plini de emfaza,ascunzandu-si prostia in umbra diplomelor luate pe coji de nuci sau oua de porumbel,astia sunt istoricii de la u.b.
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:51
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-11 00:49:09Auzi ce a facut nenorocitu ala de Traian, sa lase el bietele femei fara barbati. |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:52
Dora
Nu ar trebui sa fi impotriva ungurilor, ca Atila i-a mai pus cu botul pe labe pe romani. Gingis Han i-a facut praf. |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:53
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-11 00:51:48cat de mult conteaza in astfel de situatii parerea profesorilor de la universitatea bucuresti ....(niste eruditi in domeniu) atunci..poftim...interpreteaza tu ceea ce spunea arethas din cezareea...
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:57
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-11 00:52:42Dora va explic ce era si cu atila...cand ajungem la popoaree migratoare... (momentan suntem la romanizare...iar unii ink nu au depasit neoliticul si mai cred k in spatiul cdp a aparut prima scriere.. )usor..k ajungem la toate subiectele...(si topicul asta cat *a doua venire a lui hristos* )
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 00:58
Dora
Tu esti un element refractar credintei Geto_Dacice, si ca urmare, tovarasa va fi discutata in sedinta de UTC. Voi propune sa ti se ia carnetul de UTC. Vei fi retrogradata la pionera! Totusi iti mai dam o sansa: sa te faci capitalista! |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 01:00
De la: ioana_dark, la data 2009-05-11 00:57:35De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-11 00:52:42Dora Da Joana i-am vazut si eu pe aia din neolitic: nespalati, jegosi, zdrentarosi si drogati. Stau prin orasele mari din America. |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 01:01
va las acum...am avut o discutie foarte frumoasa cu voi in seara asta....revin maine ...
noapte buna tuturor!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 01:04
De la: adipopa, la data 2009-05-11 00:14:26De la: mytcor, la data 2009-05-10 23:50:11www.prehistory.it/ftp/tartaria_tablets/merlinitartaria.htm[/quote] |
|
umblataprinlume 72 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 01:05
Acum lumea s-a globalizat si se va mai globaliza inca enorm in continuare. Ce importanta mai are ce a fost o data pe vremuri? Fosta-i lele cat ai fost!
Let's look forward :)
favorita nr.1
|
|
oana_cristina_m 140 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 01:43
De la: ioana_dark, la data 2009-05-10 23:21:46bai...nu va mai luati la intrecere cu mine *care stie mai multa istorie*....va pot nenoroci pe toti dacistii cu un singur citat din eutropius *in urma razboaielor cu romanii dacia a fost secatuita de barbati*....insa..din fericire pentru voi...eu situ sa fac istorie asa cum spunea tacitus k trebuie facuta *sine ira et studio* (fara ura si fara partinire Pardon mon cher..DE SOLDATI....:) cauta traducerea in italiana. O gasesti online la biblioteca Cagliari (cred ca asa se scrie)
Veghează să nu dispari în personalitatea altcuiva - Scott Fitzgerald
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 01:58
Pentru Ioana, si nu numai....
In acest moment la UniBuc si prin alte multe cercuri de intelectuali este ,iar la moda "latinitatea " si negare elementului local dacic in geneza poporului roman. Asa e moda care se schimba de 2-3 ori la 2 secole. Tu ca studenta, trebuie,in primul rand sa inveti, dupa cursurile acestor profesori ,pentru ca altfel nu vei absolvi ,in veci , facultatea , daca vei incerca sa sustii in fata acestor profesori -care in urma cu 25-30 de ani aveau alt discurs si curs-pareri proprii ! Cu asta sunt de acord.Stii de ce ? iti dau un exemplu personal : -eu am de 2 ori ceva varsta ta. -am citit multa istorie , atat ca literaura cat si ca stiinta. -in ultimii 70 de ani , aceiasi istorici care azi iti predau tie aceste cursuri aveau alte conceptii ! De ce ? pentru ca asa era curetul politic iar ei trebuia sa traiasca . Corect ! Tu ca un bun student trebuie sa-ti asculti orbeste profesorii? asa-i ? Pai sigur , daca vrei sa termini facultatea. Acum fac paranteza de care spuneam: -am absolvit o facultate tehnica. -la unul din cursurile specifice aveam o profesoara care nu admitea niciun fel deobservatii. Dar avea o mare carenta .Habar nu avea de schemel cinematice ale utilajelor.Cu toate astea, avea damblaua sa deseneze scheme cinematice formate din sute de elemente care ar fi trebuit sa puna in miscare urilaje de zeci de tone. Toate aceste scheme aveau o hiba :NU FUNCIONAU PENTRU CA ERAU GRESITE ! -Ca intotdeuna printre studenti mai sunt si unii tampiti rau. Asa un specimen am fost eu .Am facut prostia ca la exame sa desen shema cinematica corect si sa-i spun profesoarei unde a gresit.Rezultatul a fost ca am fost tinut 12 ore la examen si , atrebuit sa-l mai sustin de doua ori. Asta a fost invatatura de minte :INTOTDEUNA CEL CARE PUNE NOTELE IN CATALOG ARE DREPTATE. Deci ,in aceasta privinta te inteleg ! Dar iti pun o intrbare: tu doresti sa devii un simplu profesoras care sa predea elevilor istoria impusa de puternicii zilei sau doresti sa devii un istoric adevarat ? Daca nu-ti vei schimba atitudinea de a refuza orice alta parere decat pe cea a profesorilor tai , aunci -cu regret - iti spun ca nu vei depasi niciodata stadiul unui profesor plafonat. daca doresti sa devii un istoric adevarat-as vrea sa cred ca da-atunci va trebui sa-ti revizuiesti atitudinea cat mai repede. Ica ceva: imi esti datoare cu un raspuns ,pe un alt topic ! Mult succes ! |
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 02:09
De la: ioana_dark, la data 2009-05-10 22:51:56**Daca vrei sa ne contrazicem pe filosofie te invit sa deschizi un topic specializat. Te-as intreba cata filosofie ai citit sau macar interpretari de texte filosofice, daca nici macar nu stiai ca pitagora n-a lasat nimic scris?** ******* Eu am spus ca nu vorbim franceza. Se referea strict la afirmatia ta anterioara
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 02:17
*[******Pai uita-te la date. Sau nu stii in ce perioada au domnit Mircea, Mihai sau in ce secol se incadreaza un anumit an?**
cu siguranta nu stiu insa eu ma itrebam ...oare la ce perioda se refereau cei kr au facut hartile...cred k k erau legate de preocupari de-ale lor de istorie antik si nu de realitati ale epocii in kr traiau... (bai...dacia in evul evul mediu? ...chiar si pentru un dacist convins...mi se pare mult prea mult...)***** Nu era vorba de harti....era vorba de documente, de scrieri istorice. Uita-te putin la ce am citat eu. Daca esti nelamurita, iti dau sursa, anul si pagina. ****** **Zuzu zuzu....da refresh si arata-mi un singur roman idiot stabilit in America dupa care ti-am citat eu sau pe care l-as fi dat eu drept exemplu de urmat. ** poi...poate nu tu ,insa astia de pe aici ma tot bat la cap cu congresele de dacologie......alea sunt organizate de romani plekti din tara,dar kr revin din cand in cand k sa le organizeze... Nu ma priveste. Mi-am exprimat deja parerea in ceea ce priveste acest aspect. ******* **Eu ti-am dat exemple si de istorici romani care sustin contrariul. ISTORICI.** poi...cine sustine contrariul ( si are tupeu sa contrazik teorii ale unor istorici k : d.onciu , al.tocilescu,v.parvan,m.babes,....)......m.dogaru (am cautat pe net sa vad ce meserie are si...nimik),n.vlassa(un cretin kr habar nu are cum se face arheologia ),n.savescu (kr e atat de penibil incat nici tu nu poti crede aberatiile lui) sau n.densusianu kr considera cantecele si legende preluate din folclor surse istorice.... acum..judek si tu...eu ii am de partea mea pe onciu si parvan ,iar tu pe dogaru si densusianu....[/quote] ******* Pai eu ti-am dat drept exemplu pe Dogaru care sustine ca dacii erau 3 tribulete amarate, sau pe Savescu? Ti-am citat chiar din Parvan. Vezi ca faci confuzii si ma acuzi aiurea....citeste mai bine ceea ce scriu eu.
|
|
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 02:22
De la: ioana_dark, la data 2009-05-10 23:27:54De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-10 23:24:56De la: ioana_dark, la data 2009-05-10 23:21:46bai...nu va mai luati la intrecere cu mine *care stie mai multa istorie*....va pot nenoroci pe toti dacistii cu un singur citat din eutropius *in urma razboaielor romane dacia a fost secatuita de barbati*....insa..din fericire pentru voi...eu situ sa fac istorie asa cum spunea tacitus k trebuie facuta *sine ira et studio* (fara ura si fara partinire Nu sustine nimeni asta, sau celputin eu, cea care a deschis discutia. Eu doar pun intrebari asupra unor aspecte neclare. Si ridic problema minimalizarii aportului dacic, care este muuuulllt mai mare decat credeti voi "istoricii".
|
|
|
|

Poziția lor...diferă??? Să nu-mi spui că sunt de acord cu "ungurienii"...
De-aia sunt oltenii mai speciali???
)
)...