back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Principele radu al romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:

DanubianKnight

746 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 20:41

De la: mihai5_2, la data 2009-06-12 18:19:37
Au fost date exemple și n-are rost să mai sotocim subiectul că vom găsii exemple cu sutele. Dar contrar acestora insiști să spui că "Așa ceva nu s-a mai întîlnit!!" mizînd pe faptul că cei intrați mai nou pe forum nu au văzut comentariile respective și în consecință te vor crede mai degrabă pe baza insistenței cu care vehiculezi ideea respectivă. E o metodă de manipulator de idei predată în urmă cu ceva deceni la școala generală fără frecvență de colaboratori ai securității.

Republicanule, iti multumesc pentru sfat, dar am sa-i raspund totusi domnului Mihai, pentru ca este prima data cand domnia sa mi se adreseaza.

Asadar, preastimabile domn, daca pozuca care va insoteste postarile este intr-adevar a dumneavoastra, ma tem ca nu-mi aduc aminte sa va fi vazut figura prin Piata Universitatii in 1990, sau la alte evenimente din acea perioada revolutionara, dar daca dumneavoastra spuneti ca ti luptat impotriva comunismului, eu va cred. Exact care este numele dumneavoastra complet? Poate ca, asemenea mie, prin 1994-1996, faceati gazetarie de opozitie...

Acum, daca tehnicile mele va aduc aminte de tehnicile manipulatorilor securisti, bravo lor ca s-au ridicat la nivelul meu de rafinament. Totusi, as dori sa va intreb cum de cunoasteti atat de intim acele tehnici? Eu am avut un singur contact cu scolile Securitatii, si anume prin toamna lui 1989 cand, imbracati in uniforme PTAP, ne-au luat pe destul de putinii baieti de clasa a IX-a din liceul nostru aflat in Floreasca si ne-au dus cu niste autocare la actuala Academie de Politie din Baneasa, ca sa asistam la depunerea juramantului de catre studentii de militie si securitate si la un foarte plicticos si lemnos discurs al lui Nicolae Andruta Ceausescu. Ma tem ca o ora sau doua cat am stat acolo la festivitate nu au fost suficiente ca sa invatam ceva despre tehnicile de manipulare ale Securitatii. Ah, si mai imi aduc aminte cum pe drum, stimulatii de uniformele cvasi-militare, baietii glumeau cum ca suntem mujahedini, adica luptatori anticomunisti afgani. E adevarat insa, daca aveti varsta pe care v-o arata poza, ati avut sansa unui mai aprofundat contact cu scolile Securitatii decat am avut eu vreodata, chiar daca am fost uns ticalos de utecist inca de la 14 ani, din clasa a 8-a (doar ca asta se intampla tot in '89...).

Revenind la subiect, faceti va rog un efort de imaginatie si inchipuiti-va ca nu am citit chiar 12 pagini de forum, cand eu am intervenit de-abia undeva pe la a 10-a pagina. Asa ca, daca domnia voastra aveti acel unic si mirobolant exemplu de ofiter in rezerva, care din subofiter ajunge in interval de cateva luni colonel, care absolva in mod miraculos un foarte rapid Colegiu National de Aparare, desi in timpul asta mai face si altele, si care devine mare expert militar fara sa fi participat ca ofiter la o actiune de lupta, fie si simulata, in viata lui, si reuseste toate acestea fara pila, fara vreo rudenie sus-pusa sau fara sa faca parte din camarila vreunui baron local sau central, va implor loviti-ma cu acle exemplu inca o data!

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
NESIMTITUL

786 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 21:45

NU SINTEM SATUI DE MASCARICI,RADU DUDA MAI LIPSEA !
Romania are nevoie de un presedinte care a cunoscut munca,pentru a intelege necesitatile poporului si ale tarii ,nu de neghiobi,am avu Iliescu,Constantinescu mai avem inca,tot asa vreti sa mergem ?

cuculete

4 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 21:53

era mai bine daca statea in banca lui!se va face de ras!!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 09:21

De la: cuculete, la data 2009-06-13 21:53:03era mai bine daca statea in banca lui!se va face de ras!!

Cum se va face de ras?O sa inceapa sa injure,sa vorbeasca aiurea ,sa se "hahaie"?Se va scobi in nas?...Daca va referiti la faptul ca va avea un procent mic de votanti atunci trebuie sa va spun ca asta nu insemna A TE FACE DE RAS.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 09:48

De la: vaneamarin, la data 2009-06-14 09:21:53
De la: cuculete, la data 2009-06-13 21:53:03era mai bine daca statea in banca lui!se va face de ras!!

Cum se va face de ras?O sa inceapa sa injure,sa vorbeasca aiurea ,sa se "hahaie"?Se va scobi in nas?...Daca va referiti la faptul ca va avea un procent mic de votanti atunci trebuie sa va spun ca asta nu insemna A TE FACE DE RAS.

Nu...va urla alaturi de Vadim ca au fost boicotate alegerile

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 09:52

De la: CAMELYA_, la data 2009-06-14 09:48:11

Pai Vadim nu spune ca au fost boicotate ci ca adevaratul castigator este el insa a fost furat ingrozitor ! In general da si procentele cu care iesise el invingator,vorbeste "pe cifre" nu aiurea , iar noi, deoarece il stim baiat onest, nu avem motive sa ne indoim ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 10:09

De la: eugenb, la data 2009-06-13 14:20:50Pentru ca am afirmat ca acest CETATEAN DUDA este la origine tigan sau rrom (mie imi este indiferent cum il numiti) am sa va dau CITATE ce m-au INSPIRAT catre aceasta origine de care se pare ca unora le este rusine (Rene Duda - intamplator si parinte al lui Duda de care vorbim, era profesor universitar si nu-i era rusine cu aceasta echivalenta), de parca lui "nea Feraru" cu care m-am intalnit intamplator la medic acum cateva luni ii era rusine sa spuna ca este tigan, nu rrom. Din contra, el se mai si se lauda cu aceasta origine (mai afirma si ca este si cel mai bun FIERAR din "etnia tiganeasca" din Romania - asa se lauda si cand intrebai si altii de etnia lui, acestia spuneau imediat ca, acest ... OM este cel mai bun dintre ei toti).

Etimologia cuvantului si numelui "DUDA"

www.scribd.com/doc/8730458/null

duda, dude, s.f. = 1. teava; spec.: burlan, horn. 2. Sirena fabricii sau a trenului (“suna duda”). 3. (Fig.) Bleg, tont, natarau (cu trimitere la expresia “sta cu duda-n sus” - adica doarme pe spate).

dexonline.ro/search.php?cuv=duda

DÚDĂ, dude, s.f. Fructul dudului; agudă. – Dud + suf. -ă.
Sursa: DEX '98 (Dicționarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de Lingvistic㠄Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998)
DÚDĂ s. (BOT.) (înv. și reg.) mură, (reg.) pomiță, (Mold.) agudă, (Transilv.) fragă.
Sursa: Sinonime (Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002)
DÚDĂ s. v. burlan.
Sursa: Sinonime (Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002)
dúdă (-de), s.f. – (Olt., Trans.) Canal, fistulă. Sb., mag. duda (Candrea; Scriban). – Der. dudoi, s.m. (Trans., corn făcut din coajă de cireș); dudulean, s.m. (Trans., știulete de porumb; Olt., tulpină de ceapă); duduloi, s.n. (Olt., canal; tulpină de ceapă).
Sursa: DER (Dicționarul etimologic român, Alexandru Ciorănescu, Universidad de la Laguna, Tenerife, 1958-1966)

www.netarhia.ro/alteta-sa-domnul-principe-radu-a-lu-duda-bai.html

bibliophil.bibliotecamm.ro/?s=catalog&f=3&ca[c1]=4&ca[c1t]=3&ca[..., Radu

Dincolo de masca
Duda, Radu / Popescu, Marian
   Editura: Unitext   An: 1997

Deci nu a fost ... scrisa de unul singur ci in "colaborare". Ar fi interesant de stiut cat reprezinta contributia lui Duda la scrierea acestei lucrari.

www.websters-online-dictionary.org/translation/duda
Duda
English Translation: duda
Language
Expression
English Translation or Definition
Basque
duda - question, uncertainty, doubt, hesitation.
Croatian
duda - soother.
Hungarian - Duda, duda - bagpipes, bagpipe, hooter, horn.
Indonesian - duda - widower.
Kinga - duda - pour away.
Lithuanian - duda - fife, pipe.
Malay - duda - widower.
Maltese - duda - dong.
Ndebele - duda - rouse or excite passion.
Papiamentu - duda - hesitate, doubt.
Polish - DUDA - hornpipe, booby, bowels, fathead.
Romanian - duda - mulberry.
Serbian (Latin Script) - duda - soother.
Siha - duda - grain.
Spanish - duda - doubt, hesitation, wavering.
Venda - duda - head cold.

en.wikipedia.org/wiki/Duda

www.belarusguide.com/culture1/music/Instruments.html

P.S.
Va las pe dumneavoastra sa spuneti daca, ETIMOLOGIA acestui CUVINT se transforma si in ETIMOLOGIA unui NUME cu aceasta denumire. Numai un RAU VOITOR (zic eu) poate sustine ca termenul DUDA este diferit ca scriere (si pronuntie - in general) daca vorbim de un CUVANT (la modul general) sau de un NUME (caz special). Se poate spune mai multe pe marginea modului cum isi "boteaza" parintii de etnie tiganeasca, dar ma voi opri aici pe marginea acestei idei pentru ca nu este tema acestui topic. Am dat si exemplul cu acel OM ca sa nu mai fiu acuzat de "rasism" sau de alte acuze fara de sustinere adevarata.

Eugene, nu inteleg. Unde naiba este scris ca Duda este nume tiganesc ,de unde ai scos acest lucru?Din poloneza,din lituaniana ?...Parerea mea este ca din basca...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 11:46

@danubianule,nu ma bag in discutia dintre tine si @mihai52,decit ca sa te-ntreb cu mare mirare : da' tu-i sti ,dupa figura,pe toti cei care au fost atunci in p.ta universitatii ? asa memorie buna ai sau dupa niste poze facute atunci ....caci erau niste baieti frumosi cu ochi albastri si sfredelitori care se fitiiau prin piata si se bagau printre diversele grupuri de oameni care stateau de vorba ....si care,sunt convinsa i-au fotografiat pe cei prezenti ! dar daca tu aveai atunci 15-16ani cum sa fi ajuns la ele ? ....si apropo :inseamna ca ma sti si pe mine...stateam cam in dreptul fintinii ....

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 11:50

De la: vaneamarin, la data 2009-06-14 09:21:53Cum se va face de ras?O sa inceapa sa injure,sa vorbeasca aiurea ,sa se "hahaie"?Se va scobi in nas?...Daca va referiti la faptul ca va avea un procent mic de votanti atunci trebuie sa va spun ca asta nu insemna A TE FACE DE RAS.
Propun pentru asta pe Adrian Nastase, este un om cult, rafinat, bine educat si ... un mare corupt.

Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 11:54

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-14 11:50:42
De la: vaneamarin, la data 2009-06-14 09:21:53Cum se va face de ras?O sa inceapa sa injure,sa vorbeasca aiurea ,sa se "hahaie"?Se va scobi in nas?...Daca va referiti la faptul ca va avea un procent mic de votanti atunci trebuie sa va spun ca asta nu insemna A TE FACE DE RAS.
Propun pentru asta pe Adrian Nastase, este un om cult, rafinat, bine educat si ... un mare corupt.
Marine, te inteleg ca susti monarhia ... dar cauta un alt reprezentant al monarhiei romanesti sa candideze. Acest Duda are mari probleme de imagine si cu trecutul lui. Numai bine.

Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 12:43

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-14 11:54:21Marine, te inteleg ca susti monarhia ... dar cauta un alt reprezentant al monarhiei romanesti sa candideze. Acest Duda are mari probleme de imagine si cu trecutul lui. Numai bine.

Dorine, eu nu il votez pe Duda si am spus asta clar. Ca sa fiu sincer candidatura sa la presedentie imi pare chiar inoportuna iar sanse reale dupa mine nu are. Constat insa ca exista o intensa lupta impotriva sa si ca se incearca "inegrirea" sa .Sa ajunga domnul Eugenb sa studieze cuvantul Duda in toate limbile pamantului doar ca sa incerce (ca nu reuseste de fapt ) sa demonstreze ca Duda este nume de tigan ,spre exemplu,imi pare culmea fortarii lucrurilor si oarecum hilar .Este limpede ca Eugenb VREA ca Duda sa fie tigan si este limpede si ca domnul Eugenb speculeaza opinia pe care romanii o au fata de aceasta minoritate .Hai ce naiba,daca vrea cineva sa-linjure pe Duda sa o faca,treaba lui, dar sa o faca cu argumente clare si cu fapte care sa acuze persoana respectiva, daca le are.Uite la mine cu Base ce simplu este !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 12:49

De la: gabigabi, la data 2009-06-14 11:46:44 ....si apropo :inseamna ca ma sti si pe mine...stateam cam in dreptul fintinii ....

Doamna in rochie alba ? ....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 16:33

twincle

49 mesaje
Oras: Iasi
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 14:51 Citeaza Raspunde

Desi am urmarit "de pe tusa "tot ce s-a scris pina acum in ultima perioada pro si anti Basescu , va spun sincer m-am blocat , vazind atitea insulte , acuzatii de o parte si de cealalta , si ma intreb nu fara uimire :nu ati obosit , sa va "balacariti ca la usa cortului "??? Credeam ca sinteti ceva mai rationali , fara sa recurgeti la injurii , indiferent de partidul din care faceti parte !! Il admir pe Basescu ? O.K. !Nu il insult pe cel ce il agreeaza pe crinisor , dudici , vadim ....Nu fac altceva decit sa ma retrag , fara sa imi insult interlocutorul !!!Fereasca-ma Dumnezeu de mintea tinuta prea mult la soare , dar nu indeajuns de coapta !Cred ca unii dintre voi , au nevoie de cite putina sare sa-si toarne pe inteligenta , altfel se strica si nu o mai pot folosi la urmatoarele alegeri prezidentiale !!!!

Raporteaza abuz de limbaj

teo
monaromm2000

1 mesaj
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 16:31 Modifica Citeaza Raspunde

FETELOR, FETELOR, BLONDELOR, BRUNETELOR...,
Ascultati ultima veste: VANEAMARIN si MYTCOR si-au pus-o de un topic nou ("VICTORII PENIBILE") unde s-au retras in intimitate sa isi dea satisfactii in doi, sa dezbata, sa combata...Ma rog, placerea lor, sa-i lasam sa se simta bine, prea s-au urmarit, s-au obosit si s-au hartuit. Nu cumva sa trageti cu coada ochilor prin gaura cheii de la usa topicului lor!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 16:35

De la: CAMELYA_, la data 2009-06-14 09:48:11
De la: vaneamarin, la data 2009-06-14 09:21:53

twincle

49 mesaje
Oras: Iasi
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 14:51 Citeaza Raspunde

Desi am urmarit "de pe tusa "tot ce s-a scris pina acum in ultima perioada pro si anti Basescu , va spun sincer m-am blocat , vazind atitea insulte , acuzatii de o parte si de cealalta , si ma intreb nu fara uimire :nu ati obosit , sa va "balacariti ca la usa cortului "??? Credeam ca sinteti ceva mai rationali , fara sa recurgeti la injurii , indiferent de partidul din care faceti parte !! Il admir pe Basescu ? O.K. !Nu il insult pe cel ce il agreeaza pe crinisor , dudici , vadim ....Nu fac altceva decit sa ma retrag , fara sa imi insult interlocutorul !!!Fereasca-ma Dumnezeu de mintea tinuta prea mult la soare , dar nu indeajuns de coapta !Cred ca unii dintre voi , au nevoie de cite putina sare sa-si toarne pe inteligenta , altfel se strica si nu o mai pot folosi la urmatoarele alegeri prezidentiale !!!!

Raporteaza abuz de limbaj

teo
monaromm2000

1 mesaj
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 16:31 Modifica Citeaza Raspunde

I
FETELOR, FETELOR, BLONDELOR, BRUNETELOR...,
Ascultati ultima veste: VANEAMARIN si MYTCOR si-au pus-o de un topic nou ("VICTORII PENIBILE") unde s-au retras in intimitate sa isi dea satisfactii in doi, sa sa dezbata, sa combata...Ma rog, placerea lor, sa-i lasam sa se simta bine, prea s-au urmarit, s-au obosit si s-au hartuit. Nu cumva sa trageti cu coada ochilor prin gaura cheii de la usa topicului lor!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:12

daaaaa@vanea si ne-am salutat zimbind ,caci atunci ,in p.ta Universitatii s- a intimplat cel mai frumos lucru ,pe care romanii il uitasera de mult : sa-si zimbeasca ; sa se uite cu incredere si caldura in ochii celorlalti ; sa fie uniti si sa-si strige-n gura mare dorul de libertate !

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:21

De la: gabigabi, la data 2009-06-14 11:46:44@danubianule,nu ma bag in discutia dintre tine si @mihai52,decit ca sa te-ntreb cu mare mirare : da' tu-i sti ,dupa figura,pe toti cei care au fost atunci in p.ta universitatii ? asa memorie buna ai sau dupa niste poze facute atunci ....caci erau niste baieti frumosi cu ochi albastri si sfredelitori care se fitiiau prin piata si se bagau printre diversele grupuri de oameni care stateau de vorba ....si care,sunt convinsa i-au fotografiat pe cei prezenti ! dar daca tu aveai atunci 15-16ani cum sa fi ajuns la ele ? ....si apropo :inseamna ca ma sti si pe mine...stateam cam in dreptul fintinii ....

Era o ironie. ;)

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:29

Ah, doamna Gabi, si intrucat am bagat de seama o usoara sugestie de legatura intre mine si baietii aia foarte corect tunsi care se alegeau cu ropote de aplauze de la cei din jurul lor in Piata, dincolo de varsta de 15 ani- cam mica chiar si pentru ei- pe care o aveam atunci, eu am fost si retinut pentru vreo 12 ore in timpul celei de-a doua mineriade (februarie 1990) iar in 1991 am fost citat ca martor in procesul lotului 18 februarie, ocazie cu care am depus o marturie foarte in favoarea acuzatilor.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:33

asta chiar este o durere ptr.mine : ne ironizam; ne insultam; ne batjocorim in fel si chip ,desi e clar ca cei citiva care participa pe aceste citeva forumuri de politica ,sunt din tagma celor care inca mai simt, judeca si doresc ca lucrurile sa stea altfel in tara asta ! tu esti multumit de ce se-ntimpla ? ca tot mi-ai raspuns dincolo,la "monarhie sau republica"cum ca dupa 89 romanii au avut un Sef ,tin sa te anunt ca actualul presedinte tinde catre notiunea de Stapin ! ...au nu se baga de seama ?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:37

"era o ironie "....asa am si remarcat ca tu ,fiind in cl. IX ,aveai doar 15-16 ani si nu prea aveai cum....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:57

De la: gabigabi, la data 2009-06-14 17:12:04 daaaaa@vanea si ne-am salutat zimbind ,caci atunci ,in p.ta Universitatii s- a intimplat cel mai frumos lucru ,pe care romanii il uitasera de mult : sa-si zimbeasca ; sa se uite cu incredere si caldura in ochii celorlalti ; sa fie uniti si sa-si strige-n gura mare dorul de libertate !

Da Gabi,exact asta s-a intamplat dupa PIATA UNIVERSITATII. S-a pierdut increderea si CREDINTA.Credinta ca poti TU sa schimbi lucrurile spre mai bine,ca nu este ridicol ca O MINORITATE sa strige si sa incerce sa trezeasca majoritatea, ca inteligenta conteaza mai mult decat manipularea , ca poporul roman se trezeste daca il strigi .Dragostea si increderea pe care puteam sa o avem unii fata de altii au fost pierdute inca din '89,au avut grija de asta, , credinta si speranta insa au inceput sa se piarda dupa Piata Universitatii (cel putin pentru mine).Ce dezamagitor stau lucrurile peste ani referitor la Piata Universitatii.A fost CONFISCATA de catre aripa FSN condusa de Base si au aparut grupari noi si foarte active , scoase de baieti, gen "Noii Golani".Nu,eu prefer Piata Universitatii care era impotriva FSN si vechii golani, nu Noii Golani ...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:08

da@vanea ,asta s-a intimplat si a fost un lucru bine calculat ,mai ales psihologic si spun asta,intrucit dupa 20 mai, se stie : protestarii in marea lor majoritate,au parasit piata si au ramas citiva....nu stiu daca nu cumva la Comanda,avind in vedere ce trebuia sa se intimple : venirea minerilor ! acea venire a avut ptr.mine,cel putin,o incarcatura simbolica : din tenebrele pamintului au iesit miazme urit mirositoare care trebuiau sa murdareasca,sa striveasca raza de soare ce se itise acolo si ea trebuia stinsa,strivita si orice dor de libertate,zdrobit !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:22

Vad ca unora le trebuie sa le explici ca unor copiii mici, de ... ce sunt :

www.websters-online-dictionary.org/translation/duda
Duda
English Translation: duda
Language
Expression
English Translation or Definition

Hungarian - Duda, duda - bagpipes, bagpipe, hooter, horn - adica "bagpipes, cimpoi, fluier, corn"
Lithuanian - duda - fife, pipe - in rom. "pipe" (instrumente de fumat)
Polish - DUDA - hornpipe, booby, bowels - adica "dans, gură-cască, intestine"
Romanian - duda - mulberry.- in romaneste "duda" - fruct al plantei cu acest nume in Romania

Am luat doar cateva explicatii la aceasta denumire, facute in unele tari cu care aveam legaturi mai intense pe timpul cand tiganii (popor migrator) au venit si in tara noastra. Repet nu sustin "ura de rasa" si nu o fac asa cum insinueaza unii. Doar faceam etimologia acestui termen. Se vede ca in materia analizarii etimologice a unui cuvant acesti "detractori" ai mei, mai au multe de invatat. Eu nu vreau sa fie DUDA de etnie tiganeasca (sau rroma - cum va place sa-i spuneti), el ... este, orice ar face el sau altii sa spuna, Cat priveste folosirea termenului "duda" in Romania va invit sa studiati (cine doreste mai multe date) si "DEX-online.ro" si au sa aiba multe ... "surprize". Eu am avut , am si cred ca o sa mai am si de acum incolo OAMENI care fac parte din ETNIA TzIGANEASCA (sau RROMA), dar acest IMPOSTOR nu va fi printre ei (OAMENII). Nu merita aceasta CINSTE (un om care este PARVENIT, MINCINOS si POLITICIAN CORUPT).

P.S.
Faptul ca unii cand nu sunt de acord cu afirmatiile pe care le fac, inseamna ca l-ai injurat, am inteles asta de ceva vreme. Ei mai degraba ii injuri de mama, decat sa-l contrzici cumva ! Sunt unii care nu-l agreeaza (zic ei) pe acest Duda, dar nu cumva sa-ti dai cu parerea despre el, ca iau ... "foc". El nu ti-ar veni cu ceva care sa-l implice cu ceva, dar trebuie sa-i tot aduca ceilalti date si tot nu-i multumit. Asa ca am inceput sa-i "ignor" pe acesti "anti-Duda" "vopsiti". Interesant este faptul ca, atunci cand vorbesc despre alti Politicieni folosesc acuze si expresii cu mult mai "jignitoare" decat mine (chiar si la discutiile pe acest Forum si Topic), dar nu le observa. Se vede ca este o "problema" de ... EDUCATIE ! Ramane de vazut a cui este ... VINA : A Parintilor si a Familiei lor, sau ... a Scolii (neterminate ?) !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 19:28

@eugenb- in legatura cu cei care,desi nu-l agreeaza pe Duda, zici ca iau foc,as putea gasi o explicatie ptr.atitudinea lor : este acel sentiment de fair-play care se manifesta atunci cind omul luat in tarbaca,nu-i de fata si nu se poate apara de lucrurile puse pe Nedrept in spinarea sa !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 00:30

Va fac o invitatie la ISTORIA MILITARA poate va schimbati parerea despre termenul MONARHIE (culmea este ca va ia "apararea" tocmai ISTORICUL MILITAR care nu prea va agreeaza, dar este CINSTIT cand este vorba de ISTORIE). Trebuie numai sa aveti rabdare si sa ascultati in intregime aceste video-clipiuri (aprox. 30 min.) :.

Monarhia din România [2/2]
www.youtube.com/watch?v=5wx-wucwIJg&feature=related
Monarhia din România [1/2]
www.youtube.com/watch?v=oPldeAD7c3w&feature=related

Principele Radu Duda sau cetățeanul Radu Duda? [3/3]
www.youtube.com/watch?v=-XFQDq9YeX0&feature=related
Principele Radu Duda sau cetățeanul Radu Duda? [2/3]
www.youtube.com/watch?v=olLj_kpq3rc&feature=related
Principele Radu Duda sau cetățeanul Radu Duda? [1/3]
www.youtube.com/watch?v=upoMiLvfTK4

In amandoua subiecte este vorba despre acest CETATEAN DUDA si despre pretentiile pe care le are in paralel cu DREPTURILE adevarate pe care le are. sI MAI ARE O INTREBARE DE FINAL :

Ce s-a intamplat (cu ce verdict s-a finalizat, daca s-a finalizat) cu cazul in care un subofiter a murit (care s-ar fi SINUCIS, dar glontul ar luat o alta directie dacat cea normala) in casa in care locuieste impreuna cu socrii lui (resedinta platita din banii nostrii ai celor care platim taxele si impozitele anuale) ?

Eu initial am cautat raspunsuri la care nimeni nu a putut sa-mi raspunda intr-un mod multumitor, asa ca nu este vorba de fair-play aici, ci doar de "dragul contrazicerii" unora care l-au luat ca "mostenitor" al unei Case Regale fara sa aiba in momentul de fata dreptul acesta. Este un simplu CETATEAN ROMAN care vrea sa ajunga PRESEDINTE al Romaniei. Atat si nimic in plus ! Devenind PERSOANA PUBLICA trebuie sa raspunda la intrebarile pe care i le pune ori si care dintre "votanti". Ca raspunde numai la ce ii place lui este treaba lui nu a mea. Atata timp cat eu am spus ca imi asum raspunderea pentru acuzele mele inseamna ca imi pot sustine afirmatiile. Problema este daca si cei care sustin contrariu pot face acelasi lucru (mai ales care ii sunt "fayr-play" ?). Si eu sunt fayr-play cu tiganii care sunt OAMENI adevarati, spre deosebire de tiganii care incalca Legea in fiecare zi, fata de care nu gasesc nicio scuza.

Cititi intotdeauna TOT ce am scris eu, nu numai inceputul sau finalul, pentru ca riscati sa "pierdeti" ce era mai important din text si nu ne mai "intelegem" (eu crezand ca ati citit la ce fac referire si dumneavoastra crezand ca ati citit ce era mai important).

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 07:18

buna dimineata @eugenb- tot din spirit de fair-play as vrea sa-ti aduci aminte ca eu n-am scris niciodata altfel decit CETATEANUL R.Duda ! te rog sa verifici si sa-mi spui de maninc ce nu trebuie ! cit despre intrebarile la care ar trebui sa raspunda, ai ai ai ! la cite intrebari asteptam raspunsul de vreo 20 ani ...!ne-am obisnuit deja cu mistificarile venite din partea politicului,incit mi se pare o naivitate sa credem ca Adevarul gol-golut ni se va spune vreodata !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 10:53

In ultimul meu comentariu ma referam la altcineva, dar pentru ca incerc sa nu raspund provocarilor lui (am auzit ca si-a deschis alt topic si acolo nu am sa ajung, sper sa ne ignoram reciproc pe acest topic).

Dar ati vazut video-clipurile pe care vi le-am prezentat ? Ce parere aveti ? Istoricul militar are dreptate sau nu ?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 11:19

De la: eugenb, la data 2009-06-15 10:53:44In ultimul meu comentariu ma referam la altcineva, dar pentru ca incerc sa nu raspund provocarilor lui (am auzit ca si-a deschis alt topic si acolo nu am sa ajung, sper sa ne ignoram reciproc pe acest topic).

Dar ati vazut video-clipurile pe care vi le-am prezentat ? Ce parere aveti ? Istoricul militar are dreptate sau nu ?

Evident ca istoricul colonel dr. Mircea Dogaru are dreptate.Dansul are mereu dreptate. Iata un articol exclent din ziarul PRM,Tricolorul in care domnul doctor colonel Mircea Dogaru aduce un mic elogiu fostei securitati.Cum sa ne indoim ca un astfel de om nu ar avea dreptate in ce sustine?

www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=4018&_nr=179

"In ciuda tuturor presiunilor Tovarasului Gogu si ale "Cabinetului Doi", odioasa "Securitate", pe care o balacaresc astazi "securistii" si "turnatorii" care au trecut din vreme, tradand Romania, de partea serviciilor agresoare, vanandu-si fostii colegi ramasi credinciosi juramantului fata de patrie..."

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 01:27

De la: gabigabi, la data 2009-06-14 17:33:06 asta chiar este o durere ptr.mine : ne ironizam; ne insultam; ne batjocorim in fel si chip ,desi e clar ca cei citiva care participa pe aceste citeva forumuri de politica ,sunt din tagma celor care inca mai simt, judeca si doresc ca lucrurile sa stea altfel in tara asta ! tu esti multumit de ce se-ntimpla ? ca tot mi-ai raspuns dincolo,la "monarhie sau republica"cum ca dupa 89 romanii au avut un Sef ,tin sa te anunt ca actualul presedinte tinde catre notiunea de Stapin ! ...au nu se baga de seama ?

Si dau eu cumva impresia ca sunt vreun adept de-al lui Basescu? Parerea mea despre Basescu este ca acest individ este nociv tocmai pentru ca raspunde prea bine unor asteptari retrograde pe care unii romani le au (nostalgia Stapanului). Si tocmai pentru ca nu sunt multumit si imi doresc ca Basescu sa piarda alegerile nu pot sa nu consider candidatura lui Radu Duda altfel decat nociva din motivele de calcul politic pe care le-am mai expus deja.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 08:38

ok ! dar ai vrea sa analizam un pic cine ar avea sanse sa-l trimeata in concediu pe Sefu' ?.....desi incep sa cred ca cel mai bun lucru ar fi ca toti contracandidatii lui ar trebui sa se retraga din cursa si sa-l /sa-i lase sa-si sparga capetele cu ce va sa vie peste noi !

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 22:24

De la: gabigabi, la data 2009-06-16 08:38:44ok ! dar ai vrea sa analizam un pic cine ar avea sanse sa-l trimeata in concediu pe Sefu' ?.....desi incep sa cred ca cel mai bun lucru ar fi ca toti contracandidatii lui ar trebui sa se retraga din cursa si sa-l /sa-i lase sa-si sparga capetele cu ce va sa vie peste noi !

Dupa parerea mea singurul care are o sansa in acest moment este Crin Antonescu, dar este esential ca el sa intre in turul doi si nu Geoana. Tocmai de aceea mi se pare nociva candidatura lui Radu Duda: este posibil ca aceasta sa preia din voturile celor cu vederi monarhiste, care altfel s-ar duce la Antonescu, intr-o suficienta masura ca sa-l plaseze pe candidatul PNL pe locul trei. Scorul e strans, nu trebuie mult pentru asta, iar daca in turul doi intra Prostanacul, realegerea lui Basescu e garantata.

In orice alte conditii candidatura lui Radu Duda m-ar fi lasat complet indiferent; in definitiv e dreptul lui de cetatean.

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Principele Radu al Romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale
Mergi la: