Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 23:49
De la: Republicanus, la data 2009-07-09 23:40:27dar atunci, Ioana, de ce nu ne expui tu doctrina PRM-ului si cea a PSD-ului, ca vad ca stii, esti informata... unde se incadreaza PRM-ul si PSD-ul in "spectrul politic", ce urmaresc ei, hai s-auzim.
ce-ai facut mai exact in politica, Ioana? 6 ani de politica? dar ce, erai membru de partid la 15 ani? Si daca erai, cam ce politica puteai tu sa faci la 15 ani? Astept. Bogdane, in PSD nu sunt cei mai, dintre cei mai, crestini ai tarii !!!
 alexandragrin.files.wordpress.com/2009/06/vadim-becali.jpg?v=0">
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 23:53
aaa, am uitat ca asta e criteriul dupa care ioana judeca valoarea unui om, dupa cat de habontic se da! merci ca mi-ai amintit, chiar uitasem! Da, deci e clar, il vrea pe becali ca a construit biserici (desi e acuzat de rapire, daca o luam cate pacate are, nu incap pe forum), pe vadim ca se da mare crestin (ma intreb cum ar reactiona daca ar sti ca Vadim nu e ortodox  ). Gata, e totul clar!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 23:57
De la: Republicanus, la data 2009-07-09 23:53:10aaa, am uitat ca asta e criteriul dupa care ioana judeca valoarea unui om, dupa cat de habontic se da! merci ca mi-ai amintit, chiar uitasem! Da, deci e clar, il vrea pe becali ca a construit biserici (desi e acuzat de rapire, daca o luam cate pacate are, nu incap pe forum), pe vadim ca se da mare crestin (ma intreb cum ar reactiona daca ar sti ca Vadim nu e ortodox ). Gata, e totul clar!
ai o pãrere greșitã despre mine...
și...din partea mea vadim poate sã fie și budist...
dar nu vreau sã continui discuția pentru cã eu consider cã e dreptul meu sã votez ce candidat prefer....pânã la urmã...ștampila e în mâna mea...
doar cã nu vreau sã mã cert și nu vreau sã mi se adreseze insulte pentru preferențile mele în materie de politicã...am revenit doar pentru a-ți spune cã nu țin cont de religia candidaților....
|
21goot
103 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 15:34
ioana bravo ca mai sant si alti care cred in vadim ,si vreau sa precizez pt alti cititorii tot ce a spus vadim din 89 incoace s-a adeverit ,iar noi de betia asa zisa democratie nu am crezut in spusele lui acum unde se vor face inchisorile pt toti ca ,si monica , nastase , boc , si multi alti etc . eu sper ca acum ,ca vadim ne va sustine in europarlament la bruxell vom incepe a avea alta imagine ,si sant sigura ca se vor descoperi foarte multe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .
doamne ajuta .
bravo vadim incet vei ajunge si presedinte este singurul care isi iubeste tara sa lasam laturile caracterului ca nu este nimeni perfect .
cristal
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 18:38
pai daca nu judeci un om dupa caracter - la modul general- atunci, ce-l recomanda ptr.postul de presedinte de tara -in mod special si particular - cind este esential ? ca da citate din x sau y ? asta-i doar un exercitiu de memorie si atit ! trebuie cu mult mai mult d'atit ,altfel vom continua "democratia originala" cu inca 5 ani in care Romania va deveni un cuibusor de nebunii !
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 19:03
Una pe zi.
APEL CÃTRE MÎRLANI: Împroºcaþi, înjuraþi, murdãriþi, strigaþi, scuipaþi ºi alte asemenea fapte de vitejie la care vã pricepeþi. Eu o sã încerc sã vã dau cîte un motiv pe zi.
Tema de azi: Principele despre sondaje ºi procente
Reporter: Ce procent sperati sa obtineti la alegeri?
Principele: Estimez adevarata mea pozitionare acum, la sfârsit de iunie undeva la 12-15%. Sper ca în septembrie sa am 20-22% si, desigur, sa ajung în turul doi. Sunt încredintat ca românii au cum sa înteleaga demersul meu si ca voi câstiga alegerile.
Reporter: Pe ce va bazati când afirmati acest lucru?
Principele: Ma bazez mult pe cei 61% dintre cei care nu au iesit din casa în noiembrie 2008. Dar ma bazez si pe unii dintre alegatorii celor patru partide parlamentare de astazi. În vizitele în tara, multi dintre ei mi-au spus ca ma vor prefera candidatului partidului lor. Douazeci de ani am tot votat când dreapta, când stânga. Dar întotdeauna am votat împotriva a ceva, nu pentru ceva. Am negat mereu, nu am construit înca. Eu nu sunt un candidat de stânga, nu sunt un candidat de dreapta, nu sunt un candidat politic. Nu sunt astazi în fata tarii pentru ca sa arunc cu piatra în nimeni. Sunt astazi aici pentru a pune o piatra jos, la temelia unei Românii respectate, pe care am uitat ca o meritam. Toate acestea ma deosebesc mult de toti ceilalti posibili candidati.
“Nu se pune problema sa sustin un politician, indiferent cât de bun sau puternic ar fi el. Politicienii, daca au clarviziune, ar fi bine sa viseze sa ajunga premieri, nu presedinti”
|
Fosta membra 9am.ro
116 mesaje
Oras: Tecuci
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 19:22
De la: mihai5_2, la data 2009-07-10 19:03:59Una pe zi.
APEL CÃTRE MÎRLANI: Împroºcaþi, înjuraþi, murdãriþi, strigaþi, scuipaþi ºi alte asemenea fapte de vitejie la care vã pricepeþi. Eu o sã încerc sã vã dau cîte un motiv pe zi.
Principele: Estimez adevarata mea pozitionare acum, la sfârsit de iunie undeva la 12-15%. Sper ca în septembrie sa am 20-22% si, desigur, sa ajung în turul doi. Sunt încredintat ca românii au cum sa înteleaga demersul meu si ca voi câstiga alegerile.
Principele: Ma bazez mult pe cei 61% dintre cei care nu au iesit din casa în noiembrie 2008. Dar ma bazez si pe unii dintre alegatorii celor patru partide parlamentare de astazi. În vizitele în tara, multi dintre ei mi-au spus ca ma vor prefera candidatului partidului lor. Douazeci de ani am tot votat când dreapta, când stânga. Dar întotdeauna am votat împotriva a ceva, nu pentru ceva. Am negat mereu, nu am construit înca. Eu nu sunt un candidat de stânga, nu sunt un candidat de dreapta, nu sunt un candidat politic. Nu sunt astazi în fata tarii pentru ca sa arunc cu piatra în nimeni. Sunt astazi aici pentru a pune o piatra jos, la temelia unei Românii respectate, pe care am uitat ca o meritam. Toate acestea ma deosebesc mult de toti ceilalti posibili candidati.
“Nu se pune problema sa sustin un politician, indiferent cât de bun sau puternic ar fi el. Politicienii, daca au clarviziune, ar fi bine sa viseze sa ajunga premieri, nu presedinti”
Chiar daca nu sunt un sustinator al cuiva anume la presedentie, la felul cum vorbeste Duda, cred ca ar avea oarecare (mari) sanse, daca ar fi mult mai mediatizat la televizor.Dar dupa o cuvantare ca asta, securistii care se afla peste tot, stiind poporul roman, isi dau seama ca sunt scosi din carti si asa ca il saboteaza cu brio. Asa ca la tv, apar Vanghelie,Banicioiu,Becali, Sexi braileanca, Naomi, Lazarus, si alte alea, care sa tina mintea romanului ocupata sa nu-l scoata din gandul pesimist- "asta e, toti sunt hoti, toti fura, ne chinuim, asta ne e soarta".Nu realizati ca Duda, este invitat la vreo televiziune o singura data si dupa ce spune ce spune, adio si-un praz verde, televiziunea in cauza primeste "indicatii" sa nu il mai invite ca le strica cartile?!?!? Nu ati realizat ca e o gasca care se ajuta reciproc unii pe altii si se schimba pe rand la oala cu sarmale?! Daca Dan Diaconescu, nu ar pune botul la bani, ca pune rau de tot, si ar face ca in lunile august, septembie si octombie, sa-l aiba invitat pe Duda 3 zile pe saptamana de la ora 20 la 23, Duda ar iesi din prima presedinte cu cel putin 65%.Dar daca Diaconescu ar anunta asta, astia ori iar inchide OTV-ul, ori iar da imediat o suta de milioane de euro spaga, sa nu faca asta.Banuiesc ca nu va citi asta Diaconescu,  ca e in stare sa anunte asta, ca sa faca rost de bani.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 19:39
De la: dorudascalu, la data 2009-07-10 19:22:38De la: mihai5_2, la data 2009-07-10 19:03:59Una pe zi.
Chiar daca nu sunt un sustinator al cuiva anume la presedentie, la felul cum vorbeste Duda, cred ca ar avea oarecare (mari) sanse, daca ar fi mult mai mediatizat la televizor.Dar dupa o cuvantare ca asta, securistii care se afla peste tot, stiind poporul roman, isi dau seama ca sunt scosi din carti si asa ca il saboteaza cu brio. Asa ca la tv, apar Vanghelie,Banicioiu,Becali, Sexi braileanca, Naomi, Lazarus, si alte alea, care sa tina mintea romanului ocupata sa nu-l scoata din gandul pesimist- "asta e, toti sunt hoti, toti fura, ne chinuim, asta ne e soarta".Nu realizati ca Duda, este invitat la vreo televiziune o singura data si dupa ce spune ce spune, adio si-un praz verde, televiziunea in cauza primeste "indicatii" sa nu il mai invite ca le strica cartile?!?!? Nu ati realizat ca e o gasca care se ajuta reciproc unii pe altii si se schimba pe rand la oala cu sarmale?! Daca Dan Diaconescu, nu ar pune botul la bani, ca pune rau de tot, si ar face ca in lunile august, septembie si octombie, sa-l aiba invitat pe Duda 3 zile pe saptamana de la ora 20 la 23, Duda ar iesi din prima presedinte cu cel putin 65%.Dar daca Diaconescu ar anunta asta, astia ori iar inchide OTV-ul, ori iar da imediat o suta de milioane de euro spaga, sa nu faca asta.Banuiesc ca nu va citi asta Diaconescu, ca e in stare sa anunte asta, ca sa faca rost de bani.
ce gluma grozava!  sa castige din primul tur, 65%
sa mori de ras nu alta. 5% o sa ia, nu mai mult. bineinteles ca or sa se gaseasca si atunci unii fanatici si isterici sa spuna (ca vadim) ca de fapt duda a castigat detasat dar a fost votul fraudat... dar atata o sa ia, 5%!
|
|
|
romtar55
4 mesaje
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 21:12
PRINCIPELE RADU AL ROMANIEI
Noi, dupa 160 de ani
Sunt pe punctul de a incepe doua luni de vara pline in vizite prin comunitatile tarii. Timp de opt saptamâni voi fi prezent in peste o suta de localitati rurale si urbane, pentru a-mi face cunoscute pozitia, proiectele, candidatura. Dupa vizita in Spania si inainte de “caravanele” prin tara, doresc sa-mi iau ragazul de a va impartasi câteva gânduri despre societatea in care traim astazi.
Tara noastra a avut si are si astazi multe personalitati care fac bine. Exista parlamentari, ministri, politicieni, administratori locali, intelectuali, ziaristi care-si fac datoria. Sunt oameni de afaceri respectabili, plini de talent si responsabilitate. Exista oameni minunati in România de astazi si au existat si in cea de ieri. Eu doresc sa vorbesc aici cu precadere de aspectele paradoxale, irationale din tara si din Europa de astazi.
De altfel, putine moravuri s-au schimbat in România de la epoca fratilor Golescu la ziua de astazi. Daca cititi articolele critice ale lui Eminescu veti avea sentimentul ca au fost scrise la 1 ianuarie 2009. Unele dintre strâmbaciunile pe care el le ataca in 1875 seamana atat de mult cu cele din 2009 incât te intrebi daca s-a schimbat ceva in acesti ani. Luati-l ca exemplu pe Caragiale. El a scris in jurul anului 1900 cele mai acerbe satire. Unele din ele sunt perfect valabile azi, ceea ce ar duce la ideea ca la noi nu s-a schimbat nimic esential, in mai bine de un secol. Va uitati la alegerile din 2004 si aveti impresia ca priviti „O scrisoare pierduta”. Va uitati la spectacolul public al anului 2008 si vi se pare ca vedeti „Conu Leonida fata cu reactiunea”. Nu spun nimic nou, asa a fost si in 1909, si in 1929, asa este si in 2009.
Nici o epoca nu s-a caracterizat prin lipsa interesului personal sau de grup. Generatiile pasoptiste si cei care au facut posibili pasii catre statul modern român, intre anii, sa spunem, 1848-1881, vor fi fost oameni ca toti oamenii, generosi dar imperfecti, vizionari, dar cu interese personale. Ceea ce a diferit, cred eu, a fost mediul inconjurator, un anume fel de moment istoric prielnic. Viziunea a existat si a folosit la ceva. Au fost suficient de multi oameni care sa sprijine idealul statului modern român si sa aiba instrumentele de a pune in practica idealul; si am fost suficient de norocosi sa vedem acest plan infaptuit. Astazi sunt oameni generosi si animati de viziune. Altii sunt in asteptarea unui ideal care sa-i anime. Si sper ca a venit momentul pentru o coeziune nationala in jurul unui proiect de statornicie, de punere in ordine a institutiilor si valorilor.
Astazi tentatia este sa te lasi guvernat de sondaje de opinie, de procentaje si de dexteritate, nu de gesturi vizionare, de acte de curaj si de forta de caracter.
Multi dintre cei din prima linie a vietii politice au viitorul ipotecat de trecut. Nu numai la propriu, in biografia lor, ci si la figurat, in mentalitatea si psihologia lor. Nu este exclusiv cazul României, asa este si in Cehia, si in Ungaria, si in Bulgaria si chiar si in spatiul fostei Germanii de est. Dar nu trebuie sa fim dezamagiti sau neincrezatori: Vaclav Havel, ca si Ioan Paul al II-lea si Lech Walesa au fost si ei creatii ale acestei parti de lume, contemporani aceastei epoci.
Astazi, nu aducerea unui principe german ar fi actul de curaj al politicienilor, fiindca nu mai sunt aceleasi conditii istorice, culturale, economice si politice. Actul lor de curaj trebuie sa se materializeze in sustinerea complementara a unui nou tip de conducere statala, din afara familiei partidelor politice, care sa fie vizionar. Politicienii sa aiba in continuare puterea politica in tara noastra, cum o au si in restul Europei. Politica trebuie sa fie cea care conduce in România legislativ si guvernamental, conform cu Legea fundamentala. Cârmuirea statala este in complementaritate cu puterea politica. Arbitrajul vine din valorile perene si din comportamentul institutional, nu din manevre care sa te tina in stare de permanent câstig.
Aici nu e vorba doar de România, ci si de partea de Europa republicana. In monarhiile constitutionale, aspectul de simbol, de traditie e respectat indiferent cine e persoana. Alta tari, cum a fost Ungaria sau Cehia, au asezat in functia suprema in stat un profesor universitar, un academician, un om de stiinta sau un dramaturg dizident.
S-ar putea ca momentul limpezirii raportului dintre institutiile statului sa se faca printr-o noua modificare a Constitutiei. Regele Mihai, in mesajul din 10 mai 2007, a spus exact ce trebuia legat de acest subiect. Majestatea Sa identifica vulnerabilitatea Romaniei nu in oamenii ei politici sau in democratia si libertatile ei, ci in echivocul, lipsa de limpezime si de complementaritate a institutiilor. El cerea daltuirea unei Legi fundamentale care sa corijeze acest lucru, adaugand ca drumul european al Romaniei este, de altfel, asigurat. Dar nu numai Constitutia are nevoie sa fie imbunatatita. Elita si, mai mult decât atât, societatea româneasca ar avea nevoie sa constientizeze cât de necesara este repunerea Statului, ca administratie si ca manunchi de valori, in drepturile lui. Pentru moment, societatea nu realizeaza cât de alterat este exercitiul statal, cât de confuz, politizat si impredictibil este el. Asadar, cu sau fara modificarile constitutionale, primordial este reflexul de a respecta Legea fundamentala.
Monarhiile europene au facut o performanta remarcabila in ultima jumatate de veac. Ele au supravietuit unei epoci angajate spre democratizare, prosperitate, consolidarea institutionala a libertatilor. Totul sub semnul obsesiei Cortinei de Fier si a Razboiului Rece. Faptul ca in multe dintre tarile europene, parlamentarismul, buna guvernare, democratizarea continua, prosperitatea si echilibrul militar s-au dezvoltat odata cu salvgardarea traditiei statale este un lucru admirabil. El arata astazi rezultate exceptionale: tarile cu monarhii constitutionale din Europa occidentala sunt modele de democratie si de stabilitate.
Pe de alta parte, monarhia ca atare nu a putut conserva nimic din forta ei anterioara Primului Razboi Mondial, fiindca mare parte a acestei forte era bazata pe privilegii politice si economice pe care lumea de astazi nu le asociaza democratiei. Dar forta simbolului, a reprezentarii si incarnarii natiunii, a continuitatii, mandriei si garantarea neutralitatii Statului fata de dinamica politica sunt argumente inca puternice…
La noi antimonarhismul a aparut dupa plecarea monarhiei, iar anticomunismul este solemn proclamat dupa intrarea in UE. Dar trebuie sa privim cu intelegere si cu luciditatea chestiunea: pe de o parte, in România postdecembrista nu a fost prea clar ce este dreapta si ce este stânga. Pe de alta parte, respingerea Casei Regale de catre clasa politica nu a avut ratiuni doctrinare, ci a fost alimentata de frustrare, complex, antipatie, ignoranta, motive personale si, foarte adesea, desi poate parea surprinzator, gelozie sau micime sufleteasca. Toate acestea nu prea au legatura cu politica de partid, cu doctrina ca atare. Societatea româneasca este inca, in mare masura, inecata in subiectivism, umori, toane, in detrimentul comportamentului institutional, al obiectivismului, al demnitatii in actul public. Exemplul bun, adesea, vine de jos in sus si nu invers, asa cum ar trebui.
Unul dintre motivele pentru care Regele Mihai si Casa Regala sunt fie ignorati, fie dispretuiti este faptul ca societatea româneasca a pierdut intelegerea importantei Statului, pur si simplu. Din 1938 incoace, adica de saptezeci de ani, Statul român a suferit lovituri. Oamenii s-au obisnuit sa traiasca, chiar institutional, cu un surogat de stat sau cu un stat care a succedat surogatului. Românii fie nu vad importanta unui conduceri de tip statal (a omului de stat), fie sunt fericiti sa nu il aiba, fiindca aceasta le-ar incurca socotelile personale sau asociative. Cum Regele si Familia sa reprezinta intr-un fel unic valoarea istorica si legitimitatea a Statului român, catre ei se indreapta o anume rezistenta a sistemului la schimbare, la revenirea la normal. Numai ca societatea, ca si omul, are nevoie de sudarea oaselor rupte. Si, mai devreme sau mai târziu, cu sau fara ajutorul Europei, cu monarhie sau cu republica, România va avea nevoie, pentru propria stabilitate institutionala, sa redea Statului importanta si demnitatea sa originare. Nu doar importanta administrativa, institutionala, ci si valorile cu care investesc românii, in eul lor, institutia ca atare.
Fascinati de spectacolul prezentului, uitam ca sistemul are carente si ca este perfectibil. Sau emitem judecati legate de carentele lui, dar nu-l raportam la nimic din afara. Spunem ca traim un prezent imperfect si sarac, dar nu iesim din el. Si, astfel, golurile cascavalului românesc se maresc.
Avem nevoie sa intarim institutiile si sa profesionalizam pe cei care le servesc. “Oxigenarea” prin europenizare institutionala este suficienta. Plus prosperitate si domnia legii. Astfel, oamenii se vor simti si demni si increzatori, nu numai democrati si liberi.
In România, pericolul nu vine din mentalitate, nici din slabiciunea democratiei, fiindca atât libertatile, cat si politica merg bine. Vulnerabilitatea României de astazi vine din inconsistenta institutiilor, din felul in care oamenii se raporteaza la ele si din confuzia dintre om de stat si om politic, nu ca performanta calitativa, ci ca fisa a postului. Institutiile publice nu sunt complementare, nici limpezi, ci echivoce. Iar omul le-a subordonat total.
Prin proiectul meu de Presedinte, doresc sa readuc in cea mai vizibila si mai reprezentativa institutie a Statului român o performanta publica bazata pe profesionalism, pe valori ale statalitatii si pe respect fata de institutie.
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 23:10
mda... nici n-am mai auzit noi vreodata discursuri din astea poleite cu aur de pe la diversi vanatori de voturi, nuuuu... eu zic sa ne minunam la ce-a zis radu duda, sa ne pice mucu' ca a tinut un discurs populist si politicianist...
vai vai, ce sa zic...
voi inca mai credeti in discursuri rostite de neica-nimeni care candideaza la diverse functii? inca mai luati de bune toate minciunile lor?
trezirea!
|
DanubianKnight
746 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:23
De la: Republicanus, la data 2009-07-10 23:10:41mda... nici n-am mai auzit noi vreodata discursuri din astea poleite cu aur de pe la diversi vanatori de voturi, nuuuu... eu zic sa ne minunam la ce-a zis radu duda, sa ne pice mucu' ca a tinut un discurs populist si politicianist...
vai vai, ce sa zic...
voi inca mai credeti in discursuri rostite de neica-nimeni care candideaza la diverse functii? inca mai luati de bune toate minciunile lor?
trezirea!
Felul in care demagogii- a se vedea Vadim, Basescu, dar si Duda- mai au inca succes la romani, este cel mai clar indicator al lipsei noastre de maturitate politica. Incep sa cred ca Brucan a fost optimist cand a dat un termen de 20 de ani pentru maturizarea democratiei din Romania...
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 15:15
De la: DanubianKnight, la data 2009-07-11 14:23:42De la: Republicanus, la data 2009-07-10 23:10:41mda... nici n-am mai auzit noi vreodata discursuri din astea poleite cu aur de pe la diversi vanatori de voturi, nuuuu... eu zic sa ne minunam la ce-a zis radu duda, sa ne pice mucu' ca a tinut un discurs populist si politicianist...
vai vai, ce sa zic...
trezirea!
Felul in care demagogii- a se vedea Vadim, Basescu, dar si Duda- mai au inca succes la romani, este cel mai clar indicator al lipsei noastre de maturitate politica. Incep sa cred ca Brucan a fost optimist cand a dat un termen de 20 de ani pentru maturizarea democratiei din Romania...
aici nu prea pot sa te contrazic cu cei 20 de ani, ca au trecut si nu se vede vreun semn de imbunatatire la orizont. Dar cine stie, poate dupa 20 de ani e abia inceputul maturitatii, si cu timpul o sa ne maturizam si mai mult.. ehei, vise frate, vise
oricum, totusi 20 de ani de democratie (si aia cu sechele) sunt destul de putini, daca stam sa ne gandim cand vine vorba de scara istorica si de mentalitatile unui popor, democratiile performante au mult mai mult decat atat la activ.
Abia am intrat in UE, daca ar fi sa luam cazurile Spaniei, Portugaliei si Irlandei, care au devenit prospere abia dupa ce au intrat in Uniune (ma rog, nu se numea UE atunci, era Comunitatea, dar tot precursorul UE era), teoretic ar trebui sa vedem si noi rezultate, hai sa nu indraznesc sa sper ca identice, dar macar cat de cat asemanatoare in cativa ani.
Om vedea acum, cert e ca totusi din multe puncte de vedere Romania a evoluat in astia 20 de ani, asa, putin, cu caramida coruptiei legata de gat, dar totusi astazi e incontestabil mai bine decat a fost in anii '90.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:14
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:30
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:35
adica tu @danubianule,nu vezi nici-o diferenta intre discursul lui Radu Duda si al celorlalti ?nu simti ca incearca sa ne mobilizeze cu tot ce-avem mai bun in noi ? ca nu arata cu degetul acuzator catre nimeni si nici nu promite ca EL va face si va drege ,ci mereu impreuna vom face asta ? ca de undeva trebuie sa-ncepem si acest "de undeva" inseamna atitudinea noastra de cetatean al cetatii ? esti tu prea blazat sau eu prea idealista ? cit despre cei 20 ani ai lui Brucan....Moise a avut nevoie de 40 ca sa dispara cei nascuti in sclavie si sa creasca ideea de Libertate in constiinta viitorimii !
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:37
azi suntem membri NATO, avem garantata securitatea internationala
azi suntem membri UE, avem acces la niste fonduri de dezvoltare imense (sigur, ca ai nostri sunt prea hoti si nu vor sa le acceseze, ca de acolo nu poti fura ca stau aia cu ochii pe tine, aia-i alta poveste).
azi putem circula cu buletinul oriunde in UE
azi avem multi ani consecutivi de crestere economica peste media europeana (acum a venit criza asta afurisita, si incepem s-o dam inapoi, dar asta e o problema globala)
azi e nivelul de trai mai mare decat in anii 90
care economie functiona in anii 90? faimoasa "crestere economica zero" a lui Vacaroiu? Recesiunea oribila din vremea lui Ciorbea si Vasile? aia inseamna ca economia functiona? N-as prea crede...
sigur, euforia democratica era mai mare, era normal sa fie asa dupa zeci de ani de dictatura, si astazi ai sa vezi totusi greve, marsuri de protest si mitinguri, doar ca nu la fel de multe ca atunci. oare faptul ca acum sunt mai putine mitinguri de protest decat atunci nu e un indicator ca avem mai putine lucruri fata de care sa protestam? Acum ne gandim la problemele de coruptie, de integrare europeana, atunci lumea se gandea "cum o sa ma descurc eu maine, ca nu-mi ajunge salariul nici de mancare".
azi avem o inflatie normala, atunci au fost ani cand leul s-a devalorizat cu cateva sute de procente (!!!) NU, nu e nici o gluma! Au fost ani de hiperinflatie atunci, acum avem o inflatie rezonabila. Iti dau cateva exemple: 1992 Inflatie 170%, 1993 inflatie 260% (!!) , 1997 150% (sa luam si CDR-ul sa nu zica lumea ca-s partinitor si arat doar perioada PDSRului). Adica nu mai stai cu grija ca tu, cu banii din pensie, luna viitoare n-o sa mai poti nici macar sa-ti iei mancare ca preturile vor creste alarmant!
speranta... aveam speranta, speranta ca ce? speram cu totii ca vom intra in NATO si UE, am intrat, speram ca economia isi va reveni, si-a revenit (sigur, nu e la nivel european, dar e infinit mai stabila decat in anii 90).
Suficiente argumente si constatari? Sau o dam pe "eu nu te cred ca nu vreau" si atunci se duce de rapa tot?
Sa nu fiu inteles gresit, nu spun ca in Romania astazi curge lapte si miere, doar faceam o comparatie cu nenorocitii ani '90 si cu situatia de acum, mai ales pentru cei care spun ca era mai bine atunci (orbiti de propriul crez bazat pe fum si praf in ochi). Mai e MULT de munca in Romania ca sa ajungem la standardele pe care le vrem cu totii. Dar nu poate contesta nimeni ca fata de anii 90 s-a progresat, nu atat de mult pe cat am fi vrut cu totii, dar oricum vizibil.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:40
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:41
o da, inca ceva esential...
anii 90, anii mineriadelor! cat rau au putut sa faca evenimentele alea acestei tari, si pe plan intern si pe plan international! aia au fost "anii 90, mai buni c acum"?
mai concepe cineva ca astazi, in Romania membra NATO si UE, sa se faca mineriade? eu nu prea cred
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:47
nu,nu ,nu asta am vrut sa spun cu SPERANTA ! atunci speram in ideea ca ROMANIA va renaste ! ca ne vom ocupa locul in lume ca o tara civilizata care are resurse ,mai ales Umane ! din speranta de atunci nu a mai ramas decit scrum .....cel putin ,asta-i perceptia mea de om ajuns la capatul drumului....tu,in schimb,esti la inceput de drum si ai tot dreptul sa speri si sa si lupti- de te tin curelele- pentru dreptul tau de a trai intr-o tara Normala ! si eu doresc asta din toata inima tuturor !
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:50
asta-i singurul lucru de care poti sa te legi din tot "carnatul" ala pe care l-am insirat eu acolo? de faptul ca am inteles gresit ce vroiai sa spui prin speranta?
inseamna ca n-ai contra-argumente la ce am spus eu si recunosti tacit ca de fapt asa e (mai putin partea cu speranta, pe care se pare ca am inteles-o gresit).
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 16:57
De la: gabigabi, la data 2009-07-11 16:40:09nici c-am auzit absurditate mai mare : o comunista regalista ! dar, Adnana : de ce ma urasti tu pe mine ? ce ti-am facut ,poti sa-mi spui ? asta daca nu esti LASA si -mi vei raspunde ca si la topicul cu necuvintatoarele ! ....
nici pe departe nu am zis comunista regalista.
ci m-am referit la faptul ca tu vrei sa ne conduca unul singur.ca e rege ca e dictator, nu mai conteaza, da sa aiba tara asta o familie si sa o lase mostenire din neam in neam, ca asa ai tu sperante.stiu ca ai prefera regele , ca e unsul lui Dumnezeu.
 te urasc????  de unde ai mai scos-o si pe asta???
nu te urasc deloc. nu am nimic personal cu tine, doar cu ideile tale.
ia zi nu vii la Moeciu sa vezi ca nu te urasc???
eu zic ca la cate ti-a zis Bogdan si la cat si-a batut capul cu tine, tu esti chiar batuta in cap daca inca nu intelegi care e realitatea.
de asta nu suport sa vad ca inca mai insisti cu porcariile tale nefondate.daca ai avea argumente pentru ce sustii, daca ai fi macar cat de cat informata (cum e Mytcor de ex), pe bune ca nu ti-as zice nimic.
dar sa iti fie clar NU TE URASC!!!!!
si cand am vazut ce ai inteles tu din discursul lui Duda si ca tu inca crezi vrajeli din astea electorale.
tantiiiiii!!!!! nu exista niciunu care candideza si care sa vrea binele Romaniei.isi vor binele lor.trezeste-teeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi trebuie sa alegem acum unul care sa fie urmarit de mama focului (de presa si de ceilalti politicieni), gen Geoana si care sa poata fura cat mai putin si care sa mai aiba si experienta.nu Duda, ca asta e vai steaua lui.cred ca nici nu stie toate judetele din Romania.
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:04
De la: Republicanus, la data 2009-07-11 16:50:34asta-i singurul lucru de care poti sa te legi din tot "carnatul" ala pe care l-am insirat eu acolo? de faptul ca am inteles gresit ce vroiai sa spui prin speranta?
inseamna ca n-ai contra-argumente la ce am spus eu si recunosti tacit ca de fapt asa e (mai putin partea cu speranta, pe care se pare ca am inteles-o gresit).
eu ti-am tot repetat ca nu ai cu cine.ei nu fac decat sa vorbeasca dupa ureche.niste preconceptii din alea tampite.ca asa au auzit ei nu stiu unde, de la nu stiu care mare om, mare caracter.
ai muncit degeaba 5 minute sa ii explici cum stau lucrurile si ea suspina dupa sperante.
insa daca ma iau dupa ce zice ea, ea are si acum speranta.speranta ca va veni un rege.
o speranta identice cu cele din '90, care va ramane numai speranta
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:04
iar ataci gratuit ! pai parca discutaram la momentul respectiv despre nenorocirea mineriadelor ; parca am spus in postarea prima ca,economia mergea,e drept ,in virtutea enertiei....n-ai vazut ! ce sau cum vrei sa mai spun ca,inafara de NATO si EU,in rest totul merge din rau in mai rau si totul este pus la pamint cu buna intentie ? ca societatea este divizata, pasiva, scirbita si fara alternativa de a iesi din ce-a intrat .... ca luminita de la capatul tunelului e astupata cu kk! ce-as mai putea sa-ti spun altceva ? o noua revolutie ? sa mori de ris
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:13
De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:04:48iar ataci gratuit ! pai parca discutaram la momentul respectiv despre nenorocirea mineriadelor ; parca am spus in postarea prima ca,economia mergea,e drept ,in virtutea enertiei....n-ai vazut ! ce sau cum vrei sa mai spun ca,inafara de NATO si EU,in rest totul merge din rau in mai rau si totul este pus la pamint cu buna intentie ? ca societatea este divizata, pasiva, scirbita si fara alternativa de a iesi din ce-a intrat .... ca luminita de la capatul tunelului e astupata cu kk! ce-as mai putea sa-ti spun altceva ? o noua revolutie ? sa mori de ris
Doamneeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si acum te-am atacat, cand am fost atat de prietenoasa????
pai ce pana mea vrei sa te iau cu "iubita stimabila Doamna Gabi"????
la tine orice e un atac, orice e un haos.nah, acum te inteleg: in capul tau e un hoas total.
ce e aia "enertie"
ba tanti, taci dreaq din gura.esti praf!!!!!!!!
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:13
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-11 17:04:17De la: Republicanus, la data 2009-07-11 16:50:34asta-i singurul lucru de care poti sa te legi din tot "carnatul" ala pe care l-am insirat eu acolo? de faptul ca am inteles gresit ce vroiai sa spui prin speranta?
eu ti-am tot repetat ca nu ai cu cine.ei nu fac decat sa vorbeasca dupa ureche.niste preconceptii din alea tampite.ca asa au auzit ei nu stiu unde, de la nu stiu care mare om, mare caracter.
ai muncit degeaba 5 minute sa ii explici cum stau lucrurile si ea suspina dupa sperante.
insa daca ma iau dupa ce zice ea, ea are si acum speranta.speranta ca va veni un rege.
nu stiu de ce inca mai sper ca la un moment dat o sa descopere si ea (si nu numai ea) ratiunea si o sa lase deoparte credinta oarba bazata pe ce-a auzit de te miri unde si "cunostintele" (vezi ghilimelele) luate dupa ureche sau auto-fabricate din nostalgie...
na, ca eu nu mi-am pierdut speranta, ca tot vorbeam de asta
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:14
adnana draga, e bine ca nu ma urasti ,dar parca-mi dai in cap cu parul vorbelor tale de needucata....sigur ca nu capul vrei sa -l spargi,ci doar sa-mi scoti ideile pe care nu le poti tu suferi....acu' ce sa zic : intre tine care ne-ai facut scirbosi ca l-am dat jos pe dragul tau Ceausescu si eu ,care vreau Monarhie,din drag de Dictatura,ce diferenta zici ca e ? ai o minte BETON fata draga !
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:16
De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:14:06adnana draga, e bine ca nu ma urasti ,dar parca-mi dai in cap cu parul vorbelor tale de needucata....sigur ca nu capul vrei sa -l spargi,ci doar sa-mi scoti ideile pe care nu le poti tu suferi....acu' ce sa zic : intre tine care ne-ai facut scirbosi ca l-am dat jos pe dragul tau Ceausescu si eu ,care vreau Monarhie,din drag de Dictatura,ce diferenta zici ca e ? ai o minte BETON fata draga !
tu esti prea proasta sa intelegi ce zic eu.
dragul meu ceausescu???
femeie tu esti tampita! aia a fost o ironie.prinde-te si tu la naiba.ai 100 de ani si nu intelegi o ironie
mare tolomaca
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:18
De la: Republicanus, la data 2009-07-11 17:13:55De la: aadnanaaa, la data 2009-07-11 17:04:17De la: Republicanus, la data 2009-07-11 16:50:34asta-i singurul lucru de care poti sa te legi din tot "carnatul" ala pe care l-am insirat eu acolo? de faptul ca am inteles gresit ce vroiai sa spui prin speranta?
nu stiu de ce inca mai sper ca la un moment dat o sa descopere si ea (si nu numai ea) ratiunea si o sa lase deoparte credinta oarba bazata pe ce-a auzit de te miri unde si "cunostintele" (vezi ghilimelele) luate dupa ureche sau auto-fabricate din nostalgie...
na, ca eu nu mi-am pierdut speranta, ca tot vorbeam de asta
dupa 90 de pagini pe monarhie vs republica, mie mi-e clar, ca femeia asta e prea incuiata sa priceapa ceva.
Regele e unsul domnului si de asta avem nevoie.sa ii redea ei speranta
Dar tu inca mai poti incerca sa ii explici.oricum o sa te faca iar tampit si mai nu stiu cum iti mai zicea ea pe acolo si dupa o sa vina cu faze gen: "tinerii astia needucati".sa ma lase ipocrita!
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:20
trosc-pleosc ! Adnana,ce-ai crezut ca ti-e adresat si te-ai bagat in seama fara rost,caci nu avea legatura cu ce-am vorbit noi, ii era adresat lui Bogdan ! lui i-am spus ca parca mai discutaram despre mineriade ! lui REPUBLICANUS,nu tie ! ...INERTIE ,evident ca ala-i cuvintul si l-am batut gresit ,dar chiar sa nu intelegi ? tu,o fata asa de Inteligenta,de crapa pietrele ? vaiii,nu pot sa cred !
|
Fosta membra 9am.ro
1512 mesaje
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:21
pai asa se intampla, cand ramane fara argumente (si ramane fara argumente cu viteza luminii, ca ii lipsesc cu desavarsire) incepe cu "needucati" "tampiti" "prosti"... si pe urma cand ii raspunzi cu aceeasi moneda cica tu ai fost rau... de, ce sa-i faci, parca poti sa te c*** in placerile omului... (sau in credintele lui oarbe)
|
|
|