Info
x
Principele radu al romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale
|
Fosta membra 9am.ro 1086 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:43
De la: gabigabi, la data 2009-07-12 20:15:36v-ati dat in STAMBA cu toti ! a fost suficient sa va zgirie cineva un pic spoiala si a iesit Tinicheaua la suprafata ! asta va este adevarata valoare ! care "toti"? care "zgarieturi"? care e faza? |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:53
daca ai sa te intorci cu vreo 2 pagini innapoi si vei citi ce se scrie si ce se raspunde intr-un iures de invenctive,ai sa intelegi !
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:00
De la: ioa_d, la data 2009-07-13 14:43:25De la: gabigabi, la data 2009-07-12 20:15:36v-ati dat in STAMBA cu toti ! a fost suficient sa va zgirie cineva un pic spoiala si a iesit Tinicheaua la suprafata ! asta va este adevarata valoare ! e faza ca gabi asta , pana acum ceva timp ne injura de mama focului si acum s-a trezit ea din transa , habar nu am si a apucat-o vorbitu frumos si ne termina pe mine si pe Republucanus ca ba ca o uram, ba ca nu avem respect, faze din astea de 2 lei
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:03
De la: gabigabi, la data 2009-07-13 14:53:14daca ai sa te intorci cu vreo 2 pagini innapoi si vei citi ce se scrie si ce se raspunde intr-un iures de invenctive,ai sa intelegi ! Acesta e motivul ptr care eu nu prea intru pe anumite topicuri, in special politica dar si altele in viitor.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:11
tare-ti mai place cearta,nu-i asa Adnana ? si minciuna si zizania ! cind n-ai nimic a spune Adnana - ca n-ai -asa se-ntimpla : stai la "portita" netului si te iei de cine intra-n raza ta vizuala !
|
|
Fosta membra 9am.ro 5013 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:13
De la: gabigabi, la data 2009-07-13 15:11:17 tare-ti mai place cearta,nu-i asa Adnana ? si minciuna si zizania ! cind n-ai nimic a spune Adnana - ca n-ai -asa se-ntimpla : stai la "portita" netului si te iei de cine intra-n raza ta vizuala ! ai tu ceva de spus????????? ce ai tu de spus??? ai spus vreodata ceva??? taci tu!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 16:14
De la: eugenb, la data 2009-07-13 01:27:38Se pare ca administratorii de pe acest Portal ne-au itat in ultima vreme. Degeaba le semnalam ca avem un FALS forumist ca ei nu iau masura de al sterge dintre noi. Este vorba de "romtar" care de cand a intrat pe acest forum nu face decat sa jigneasca si sa arunce numai cuvinte careia si hartiei iar fi rusine sa le aiba scrise. Ca el este un om care se vede ca nu a terminat nici scoala primara, am vazut de la primele afirmatii aduse pe acest forum. Daca administratorii acestui forum nu vor lua masuri impotriva acestui forumist, atunci au toate sansele ca sa ramana fara de cititori. Daca vor sa ajunga sa fie cunoscuti (in modul negativ, binenteles) si de cei cu care colaboreaza (ma refer la celelalte firme de mass-media cu care au afaceri) n-au decat, dar nu va fi in folosul lor (ma refer la banii pe care o sa-i piarda daca nu vor urmarii ce se petrce pe forum). Ar fi bine ca ceilalti forumisti sa continue semnalizarea administratorilor despre aparitia (negativa si deranjanta) a acestui "user", dar sa-l ignore total. Domnul eugenb, eu pe dvs v-am respectat tot timpul, si stiti bine ca in ceea ce va priveste nu m-am adresat vreodata altfel decat respectuos si politicos. Tocmai, datorita faptului ca si dvs v-ati adresat la fel in discutiile cu mine, ati aratat calitati excelente de mediator si vointa de a aplana pasnic "conflictele" aparute. In ceea ce o priveste pe gabigabi, nu stiu de ce se plange acum la dvs, cand a adresat niste "vorbe de duh" deloc magulitoare "pustimii", cum ati numit-o dvs, dupa care a lovit-o brusc "buna cuviinta" (minciuna! ca a continuat la fel). Eu, domnule eugenb, nu am facut NICIODATA altceva decat sa retaliez atunci cand am fost jignit, insultat sau injurat de gabigabi si ceilalti ca ea, care au impresia ca detin ei adevarul si ca cine nu zice ca ei este... ca sa dau doar cateva exemple: tampit, prost, securist, NKVDist, gunoi etc. Marea "concluzie" la care gabigabi a ajuns si de care va spune acolo era ca eu as fi, citez, "un tampit fudul" sau "un prost"... sfanta gabigabi se pare ca brusc a uitat (poate din cauza varstei, cine stie), toate laturile, insultele si jignirile pe care mi le-a aruncat in cap (si nu numai mie) si acum s-o fi pocait si face pe victima. Este suficient sa cititi, nu numai pe acest topic ci si pe altele, si va veti convinge. Acelas lucru este valabil si in cazul altor persoane. Am ripostat asa cum am ripostat pentur un motiv extrem de simplu: NU accept in NICI UN FEL sa fiu insultat sau jignit din senin de catre persoane cu niste cunostinte care tind spre zero si cu o inteligenta cel putin indoielnica (asta ca sa fiu diplomat). In ceea ce priveste sfaturile pe care le dati "pustimii", poate ca aveti dreptate, dar eu va intreb, DE CE va limitati numai la "pustime"? De ce nu dati sfaturi asemanatoare si nu "trageti de urechi" si pe "maturii" acestui forum, care n-au fost CU NIMIC mai "prejos"(ba chiar mai mult, ei se afla la orgininea insultelor si jignirilor, crezand ca lor li se permite ca sunt ei "maturi" - unii sunt dati in mintea copiilor din cate am vazut eu, nu dau nume -)? Eu v-am apreciat mereu impartialitatea, tocmai de aceea va rog sa fiti impartial si cand criticati persoanele de pe acest forum, indiferent de varsta lor, pentru ca daca toata "pustimea", cum ati numit-o dvs, s-a simtit brusc jignita si insultat si s-a coalizat cumva impotriva "maturilor" (mai ales a acestei persoane care isi zice gabigabi), inseamna ca totusi e ceva putred aici si cu "sanctitatea sa, gabi", ca doar n-am visat cu toti pustii urat si ne-am pus in minte "hai sa o balacarim pe aia" asa, din senin, ca ne-am trezit noi cu fata la perna, nu credeti? Toate cele bune, stiti ca aveti tot respectul meu
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 16:22
Da' chiar nu ti-e rusine sa minti in halul asta,mai Bogdane ?! esti mai rau decit cele 3 cuvinte pe care ti le-am spus si de care ma rusinez ! MI-E RUSINE DE RUSINEA VOASTRA ! voi nu sunteti oameni ! sa va fie rusine !
|
|
|
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:46
Imi pare foarte rau ca m-am amestecat in aceasta ... CEARTA. Adevarul este undeva la mijloc si n-ar trebui sa lasati sa iasa din voi ce este mai rau, desi, atat "gabigabi" cat si "republicanus" (i-am scris asa pentru ca politetea ma obliga sa dau prioritate doamnei) -sunt oameni pe care eu ii STIMEZ, totusi foarte mult. Eu ce am scris cu ... "adresa", fiecaruia dintre acesti PRIETENII ai mei, a fost scris din INIMA si VA ROG sa lasati aceasta CEARTA (ADEVARATA si REALA), sa se transforme intr-o "cearta" de ARGUMENTE (indiferent cat de REALE sunt ele pentru celalalt). Ar avea de castigat toata lumea dintr-o DISCUTIE, purtata de niste OAMENI ADEVARATI, asa cum va consider eu. M-am inselat foarte rar in ce priveste ALEGEREA OAMANILOR pe care i-am acceptat ca PRIETENI AI MEI si vreau sa cred ca nu m-am inselat tocmai acuma. Va multumesc anticipat si daca vreti sa-mi spuneti parerea voastra despre aceasta problema (daca nu reuseti sa va intelegeti singuri intr-o discutie intre voi) sunt gata sa incerc sa va mediez, in discutii "particulare" cu fiecare ditre voi, caci de aceea sunt PRIETENII (ca sa AJUTE - sper eu).
Sperand ca m-ati inteles va rog sa reveniti la tema noastra (ati fost prea mult "off topic" si nu trebuia - zic tot eu). V-am dat ceva de discuta, dar se pare ca ati uitat la ce ma refeream. Sau nu vreti sa va "amestecati" in "cearta" de discutii intre mine si "mihai5_2" pe care nu-l vad sa se amestece nici pe el in discutie, desi am facut referire si la el (doar veti uitat "supararile" dintre voi) ? Daca nu va aduceti aminte (desi este recenta "mesajul" meu, va dau un "ajutor". Este vorba de "Doctoratul" lui R.Duda si l-am scris pe acest topic ... pe "Data: 2009-07-13 12:43:07". Deci il gasiti foarte usor daca doriti (dati inapoi "pagina" - daca gasiti alte idei de "cearta"). O zi cat mai buna tuturor ! |
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 20:09
ce vorbesti acolo gabi? tu vrei sa spui ca ne-am trezit noi, astia mai tineri, intr-o dimineatza cu fatza la perna si ne-am propus "hai sa ne luam de baba degeaba
", nu-i asa? si tu saraca, victima inocenta, ai suferit de pe urma railor alora...ne lasi? mincinoasa esti tu! dupa care etalon masori tu cine e om si cine nu? dupa cat intra in ideile tale preconcepute si stereotipurile babesti pe care le ai in cap? tie ar trebui sa-ti fie rusine, ca te dai aici "femeie cu parul alb in cap" si cand colo ai mintea unui copil de 5 anisori, daca nu-ti convine ceva strigi "SUNTETI PROSTI", trantesti usa si te duci sa faci pe victima. |
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 20:23
ca sa revin on-topic, ne-a recomandat aseara nea mihai5_2 sa ne uitam la zig-zag, cu Radu Duda. Eu personal m-am uitat, chiar vroiam sa vad si eu ce are de zis omul ala.
In fine, am retinut ca Mihai, la varsta lui, e in stare buna de sanatate, ca sta toata ziua printre masinile lui (ca el era pasionat de masini din tinerete), ca umbla prin ele, tra la la, foarte bine, sanatate ii doresc in continuare. Am mai retinut din discutia aia ca a baut ceai cu regele Spaniei, regina Angliei, ca la Palatul Elisabeta se tin tot felul de intruniri si alte lucruri bla bla. Insa a mai zis ceva foarte interesant, Duda, si pentru asta a crescut in ochii mei (in nici un caz suficient cat sa-l votez), o sa incerc sa va dau citatul mai mult sau mai putin exact: "Traim intr-o lume a meritului, s-a incheiat cu mostenirea, nu te poti gandi la viitor doar cu ideea ca ai mostenit o pozitie, trebuie sa ai si merite pentru asta. Sper ca toata lumea a inteles asta, ca nu este cale de intoarcere. Acest lucru este vizibil si in Spania, si in Anglia si cu atat mai mult in tari cu constitutii republicane" REPET, sa nu ma acuze cineva ca dezinformez intentionat, citatul asta NU ESTE EXACT, am retinut din el ideile esentiale si l-am "editat", evident n-am putut sa-l retin cuvant cu cuvant, dar in mare cam asta era esenta. Si inca ceva, referitor la "tron", a spus ceva de genul asta " Margareta este prima mostenitoare din familia regala a Romaniei care va mosteni un TRON VIRTUAL, adica CEVA CE NU EXISTA". Deci, care este ideea, stimati colegi? Pai culmea, din spusele lui Radu Duda cam reiese ca tronul nu exista si nici nu va mai exista, reiese ca asa zisa "familie regala" stie clar ca nu e cale de intoarcere spre "epoca mostenirii" si ca suntem in "lumea meritului"... deci, daca il votati pe Duda in speranta ca ar fi un pas spre rastaurarea monarhiei, imi pare rau dar o sa aveti o dezamagire maare. |
|
Fosta membra 9am.ro 7 mesaje Membru din: 13/07/2009 |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 20:30
Va certati pe dude. sint inca multe. trebe doar sa intindeti mina.
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 20:52
UNA PE ZI:
APEL CÃTRE MÎRLANI: Îm ...etc., etc.........Eu o sã încerc sã vã dau cîte un motiv pe zi. Tema de azi: Asearã, la Zig Zag. Citez din memorie, aproximativ: Ion Cristoiu [dupã ce face o digresiune pe marginea "rãsturnãrilor" de situaþie în turul doi pentru Preºedinþie în cele trei cazuri: Constantinescu vs Iliescu, Iliescu vs. Vadim, Bãsescu vs Nãstase, cînd ceilalþi contracandidaþi - excluºi din cursã - "ºi-au dat voturile", îndemnînd electoratul lor fidel sã voteze cu... , de la caz la caz]: Dacã nu ajungenþi în turul doi, cui Veþi da voturile Dumneavoastrã? (nu am folosit întîmplãtor majusculele... aºa sunau întrebãrile..) Principele: Nu e cazul... Ion Cristoiu: ªi dacã totuºi.... Principele: Nimãnui! Le voi tezauriza pentru Casa Regalã! .............................................................. ªi încã una: I.C.: (aprox.) Ce pãrere aveþi despre Traian Bãsescu? Principele: Este cel mai redutabil politician! Cuvîntul "Redutabil" conþine în sine ºi termenul "fricã"...... ªtie sã se facã temut! Repet: Citate aproximative din memorie. Sper cã am reþinut bine ideile. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 20:57
APEL CATRE CRETINI: NU VA MAI UITATI IN GURA LU' DUDILA,ACTORASUL REPETENT SAU IN BURTA LU' ARDEI UMPLUT
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 11:31
exact asa s-a si intimplat@republicanus : toate frustrarile voastre ; tot reprosul pe care-l ai tu de facut parintilor,bunicilor tai si a celor care in opinia ta, sunt vinovati de cum arata viata noastra,mi le-ai aruncat mie in cap.....m-ai identificat pe mine ,de-o virsta cu cei incriminati ,cu tot acest rau si ai refulat ,cu o lipsa de eleganta si fair-pley jenanta ptr.toti ! de altfel,ai spus-o-n clar la un moment dat ! eu am avut taria sa spun ca regret ca discutia a degenerat atit de mult....tu,esti si mincinos si las pe de'asupra ,ptr.ca nici mort nu vei recunoaste ca ai gresit ; cuvintele Onoare, Adevar, Dreptate, Demnitate,n-au nici-un inteles ptr.tine si ca atare, vorbind doua limbi diferite, este imposibil sa ajungem la un rezultat cu aceasta discutie ! asadar, te las- ramii cu bine !
|
|
monaramona 22 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 12:56
9AM News
www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/136354/Principele-Radu-... “9AM News” Interviu de Alexandra Grindean, marti 14 iulie 2009 Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Principele se arata optimist in privinta alegerilor prezidentiale de la sfarsitul acestui an. Alteta Sa Regala spera sa castige simpatia si increderea romanilor, dezamagiti de evolutia politica si indusi in eroare de un presedinte cu atitudine “dictatoriala”. Principele Radu a vorbit in exclusivitate intr-un interviu acordat 9AM despre strategia sa de campanie, despre ce beneficii ar aduce un reprezentant al monarhiei la conducerea tarii si despre solutiile pentru iesirea din impas a Romaniei. * 9AM: Care a fost momentul in care v-ati hotarat sa candidati la prezidentiale si ce v-a determinat sa faceti acest pas? * Principele Radu: Va spun ziua exacta. A fost 21 februarie anul acesta. A fost concluzia unui lung sir de discutii pe care le-am avut cu Regele Mihai si cu Principesa Margareta in ultimii trei ani. Si de asemnea, rezultatul unui sir de consultari si analize de situatie, iar in final am cazut de acord ca acesta este pasul care trebuie facut. * 9AM: Ce considerati ca aduceti in plus fata de ceilalti candidati la prezidentiale? * Principele Radu: Un plus de democratie si un plus de statalitate. Sunt cele doua lucruri care se afla in acest moment in pericol in Romania. La capitolul presedinte, Constitutia spune limpede – acest om e chemat sa reprezinte statul roman nu sa il conduca. Nu exista sintagma sef de stat in Constitutia Romaniei. Presedintele nu are cum sa fie un conducator pentru ca atunci ne intoarcem la ceea ce a fost inainte de 1989 – un presedinte care sa le spuna tuturor oamenilor ce au de facut este nu numai o intoarcere la ‘89 dar este si o aberanta forma de conducere medievala pe care Romania nu are cum sa o accepte in 2009 decat constransa, decat daca ii faci frica, iar democratia din Romania nu merita asa ceva. * 9AM: Cum ati caracteriza nivelul la care a ajuns politica in tara noastra? * Principele Radu: Procentul redus de prezenta la vot arata o mare slabire a increderii populatiei in politicieni, or aici nu este vorba de persoane private pentru ca peste 30 de ani nu vor mai fi ei, vor fi altii, important e ca ce reprezinta ei, democratia, este pusa sub semnul intrebarii si din acest motiv apar tot felul de brese prin care sunt introduce modele extremiste, iar saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine. De aceea ministerele in loc sa performeze frumos in domeniile lor ele sunt ca un fel de casa de ajutor reciproc, unde oamenii stau cu mana intinsa si ei dau. Acesti oameni sunt pusi sa faca pe infirmierele cu aceste domenii din economia romaneasca. Toate acestea pot fi rezolvate daca presedintita nu va mai fi tributara unui comportament public care are drept criterii exclusiv politice, votul, popularitatea, nevoia de a te prostitua public in fiecare zi doar ca sa mentii nivelul de popularitate. Acest efort face bine politicianului, dar postul pe care el e pus sufera. * 9AM: Ce avantaje ar aduce titulatura de principe, atribuita presedintelui Romaniei, pentru imaginea noastra externa? * Principele Radu: Ar aduce o extrordinara garantie pentru toate tarile occidentale importante care cunosc ce insemna democratia si casa regala. Ar aduce o garantie de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism. Acest lucru ar exitnde peste Romania o respectabilitate pe care acum nu o avem. * 9AM: Ati primit vreun sprijin sau semne de incurajare din partea vre-unei case regale? * Principele Radu: Nu, acest lucru nu o sa se intample deoarece casele regale din Occident au doua restrictii care nu le vor permite niciodata o luare de pozitii publica. Mai intai pentru ca in mod traditional o casa regala straina nu se poate niciodata exprima public pe un subiect care tine de natiunea romana si casa ei regala. Al doilea motiv este ca ei niciodata nu se exprima politic in tara lor. Faptul ca eu si Principesa Margareta am fost primit de catre Regele Juan Carlos in prezenta Reginei Sofia a fost un gest privat, ne-am dus in calitate de rude. I-am prezentat intentia mea de a candida, a fost foarte incantat si mi-a dat foarte multa incredere. * 9AM: Ati fost ambasador special pentru Romania timp de 6 ani. Ce parere aveti despre imaginea Romaniei in strainatate de la ora actuala si de ce credeti ca s-a ajus la aceasta situatie? * Principele Radu: Romania nu este asa cum se crede o tara desconsiderata in strainatate din cauza romanilor, eu stiu foarte bine ce se intampla in Austria, Franta, Italia cu infractiunile comise de rromii de origine romana sau chiar de romani. Dar criminalitatea nu are tara, criminalitatea nu are nationalitate. Pe noi ne-a defaimat felul in care ne comportam politic si statal. In momentul in care ne ducem intr-o tara punand problema gresit sau vorbind cand nu trebuie, sau comportandu-ne nepoliticos, certandu-ne intre noi in fata altora, aceste lucruri se taxeaza imediat. Cei dinafara remarca imediat ca Romania este o tara nepregatita, o tara de la care te poti astepta la orice. Acest lucru nu este potrivit. * 9AM: Care sunt in opinia dvs. principalele greseli ale clasei politice din ziua de azi? * Principele Radu: Responsabilitatea politicienilor din Romania nu este atat de mare pe cat se spune. Ei fac greseli, sunt de multe ori ridicoli, sunt de multe ori inacceptabili, promit ceea ce nu pot face, dar au totusi o raspundere administrativa mare, iar unii se achita de ea. Este insa o vulnerabilitate mult mai mare a Romaniei faptul ca societatea civila este critica si atat, ca nu este productiva, ca nu ataca frontal problemele mari ale Romaniei. Politicienii nu ar trebui sa dea sfaturi si solutii la televizor ci prin implicare directa in comunitati. * 9AM: Ce ati dori sa schimbati in administratia prezidentiala si cum planuiti sa faceti acest lucru? * Principele Radu: In primul rand as dori o schimbare a departamentelor existente, le-as modifica atat structural cat si strategic. As forma in locul unui departament de politica interna (care este responsabilitate a guvernului), un departament al vietii romanesti care sa cuprinda o perspectiva asupra vietii romanesti pe profesii si pe geografie. Eu as trata romanii nu dupa varsta, sex, etnie, religie, ci dupa locul unde sunt plasati in geografia Romaniei si in strainatate sau pe profesii. Nu doresc o descentralizare administrativa. Eu voi vorbi de modalitatile practice prin care o comunitate poate sa se sustina pe propriile puteri. Acum, singura sursa de finantare e bugetul de la guvern. Eu vreau ca acesti oameni sa diversifice formele de finantare prin proiecte. * 9AM: Pe cine ati alege prim-ministru in cazul castigarii alegerilor prezidentiale? * Principele Radu: Nu as face nicio alegere, premierul Boc ar guverna in continuare pana in 2012, doar cu exceptia situatiei in care partidele ar decide o alta majoritate parlamentara in legislativ si ca urmare a acestor miscari politice ar veni si mi-ar spune: formam un alt guvern pentru ca acum majoritatea arata altfel. Astfel, as accepta punctul lor de vedere si as accepta sau nu sa desemnez un nou premier, dar unul propus de majoritatea guvernamentala. Eu cred ca Emil Boc va ramane pana in 2012, dar vreau sa clarific ca nu este un om pe care l-am desemnat eu si nu e neaparat preferinta mea, insa adevarul e ca presedintele nu e pus acolo ca sa faca ce-i place, este pus acolo ca sa vegheze la respectarea constitutiei. Eu nu pot ca in momentul in care castig sa ma apuc sa fac tot felul de “smecherii”, aranjamente, intalniri, sau ale asemena lucruri murdare. * 9AM: La ce fel de atacuri va asteptati din partea contracandidatilor in cursa pentru Cotroceni? * Principele Radu: Vor fi multe atacuri de acum incolo, la fel cum au fost si pana acum, dar nu ma tem deoarece acestea fac parte din jocul politic. Dar ceea ce consider ca este anormal sunt “genoflexiunile” facute de oameni inteligenti, care, din motive care imi scapa, s-au lasat in asemenea masura contaminati de rau incat nu vor sa isi arate nici macar interesul pentru ceea ce fac. E greu de inteles ca tocmai cei care pot sa priceapa, refuza sa o faca. Acest lucru este mult mai dureros pentru mine decat faptul ca un politician foloseste diverse mijloace pentru a ma ataca. * 9AM: Ce sanse are Principele Radu de a intra in turul doi? * Principele Radu: In acest moment ma bazez pe 12% din intentia de vot, asta e ceea ce stiu de la ultimele sondaje (facute cu 30 – 40 de zile in urma – n. red.). Eu sper ca in septembrie procentajul sa ajunga undeva la 18%. Daca reusesc acest lucru atunci in mod sigur septembrie si octombrie ma vor aduce in prim-plan ca pe un candidat cu sanse reale. Si daca in aceasta perioada voi reusi sa urc la 24% atunci in mod sigur voi fi “in carti” pentru turul doi, unde singurul contracandidat cu sanse reale este Traian Basescu. * 9AM: Ce se va intampla in cazul in care veti pierde competitia prezidentiala? Aveti de gand sa va afiliati vreunui partid politic? * Principele Radu: Voi continua sa exist in viata publica exact asa cum am facut-o de opt ani, nu voi fi niciodata ministru, senator, deputat si in niciun caz membru al unui partid politic. Singurul profil politic pe care mi-l voi asuma va fi acela de membru al casei regale. * 9AM: Care este electoratul Principelui Radu? * Principele Radu: 61% din cei care nu s-au prezentat la alegerile Parlamentare sunt un target al meu, acei oameni care nu au gasit necesar sa se deplaseze din casa in noiembrie 2008. De asemenea cate o parte din electoratul fiecarui partid. Am remarcat in vizitele mele prin tara membrii ai PD-L, PSD sau PNL care mi-au spus ca isi simpatizeaza candidatii propriului partid, dar vor vota cu mine. Nu exista opreliste, eu sunt un partener pentru toate partidele politice si chiar si pentru candidatii lor. Domnul Basescu, Geoana sau Antonescu pot fi oricand eligibili pentru pozitia de premier pentru ca sunt sefii partidelor lor. Publicat: astazi Autor: Alexandra Grindean Urmator Comentarii (3) Adauga un comentariu 1IONEL EXCELENT IN CONTINUARE ! CURAJ, PUTERE SI RABDARE ! SPERAM CA ADEVARUL SI DREPTATEA VOR INVINGE ! 2V.M. Alteta Voastra, . Contetatenii nostri care s-au implicat in politica in ultimi 19 ani, trebuie facuti sa inteleaga ca domniile lor au facut ce au putut in acest rastimp… Sa fie sanatosi! . Acum este dreptul nostru democratic, *a spectatorilor* acestei perioade si a lor, daca ni se alatura, sa demonstram ce putem! . Nu avem voie moral sa lasam tara in declin! . Nu se fac legi; se fac pasaje, care nu duc nicaieri… . Toate acestea arata o criza in conducerea tarii, a institutiilor ei. Avem substanta cenusie romaneasca, in tara si in diaspora, care ASTEAPTA sa fie folosita in slujba neamului ei… De ce sa nu se foloseasca demn si democratic? 3Bajan Liviu Personal, observ un mod de gindire cu care sunt obisnuit din presa si literatura interbelica.Cu toate ca sunt nascut in timpul rasboiului, am avut norocul sa am acces la o biblioteca de familie si pina am tremniat liceul, concuram intre noi cine citeste mai mult. ( nu-mi fac un merit din asta). Ceeace vreau sa spun e ca regasesc limba romana cu care am fost familiarizat din aceste scrieri.Chiar daca azi traim alte vremuri, regasirea identitatii pierdute ne este de folos.Admir la japonezi imbinarea traditiilor cu modernismul.Cind eram mai tinar imi placea sa-mi formulez definitii pentru cuvinte. Una din ele era: Progres, inseamna sa adaugi ceva bun pastrind in acelas timp ceva bun pe care-l ai dinainte.Gasesc mesajul principelui , nu numai corect , ci si accesibil.Sper ca acest fapt sa fie valabil pentru cit mai multi. oameni. 4Romeo Tarhon, NATIUNEA SELECTIE DE COMENTARII POSTATE PE PAGINA 9AM NEWS Te sustinem Principe Radu Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de iuri_blioju la 14 Iulie 2009, ora 07:43 | Raporteaza limbaj inadecvat Da , nu a fost in casa regala acest om de la inceput, dar a ajuns prin vointa lui acolo unde este acum, noi cei care lucram in Arabia saudita in rafinarii il votam, vrem schimbare, am vazut inclusiv la arabi ce inseamna sa te conduca o casa regala, ai multe , dar multe usi si mult mai mult sprijin pentru tara decit este acum, ROMANI VOTATI SCHIMBAREA, nu va mai fi cum era acum 100 de ani la casele regale, e cu totul si cu totul nou….. Trimis de adrianatelea la 14 Iulie 2009, ora 10:50 | Raporteaza limbaj inadecvat Buna dimineata. Se pare ca se poate schimba mentalul nostru. Ma bucur nespus ca il sustineti si eu vreau sa si votez si sper sa faca asta toti romanii care nu mai merg la vot de ani de zile scarbiti de ceea ce avem astazi la tv. Sa cerem mai mult de la noi, sa avem mai mult respect de sine si fata de ceilalti. Sa redevenim oameni demni. Depinde de noi asta. Daca sunteti de acord cu ideile mele, poate va ganditi sa iesiti la vot in toamna si sa schimbam ceva. Numai bine romani Trimis de 9am029946 la 14 Iulie 2009, ora 11:00 | Raporteaza limbaj inadecvat te sustinem principe sa dispari din tara asta si cu toata curtea si sa freci duda in alte tzari alaturi de mihaita Trimis de radu_florin_bacila la 14 Iulie 2009, ora 11:21 | Raporteaza limbaj inadecvat Il sustin eu si familia mea. Il vom vota in toamna !!! Votez - Principele Radu - Votez Monarhia - Votez Schimbarea. Era si cazul sa vina intervina cineva din familia regala. De mult asteptam acest moment si ma intrebam cand va veni ziua aceea. Acum totul depinde de noi. HAIDETI CU TOTII IN TOAMNA LA VOT Trimis de estefanconde la 14 Iulie 2009, ora 11:48 | Raporteaza limbaj inadecvat Buna !! E foarte important relatia principelui cu JUAN CARLOS regele Spaniei si garantul libertatilor in Spania . Numai in urma cu un an regele Juan a inabusit si arestat contra manifestarile bastilor din nordul Spaniei inpotriva demonstratiilor impotriva coroanei . As mai adauga pentru cei ce nu stiu ca fiecare spaniol cotizeaza o suma de bani pt coroana . Ar fi interesant daca principiile Radu are intentia de a prelua modelul de garant al democratiei si garantarea drepturilor fundamentale exprimate in prezent de rege ce in prezent nu corespunde cu manifestarile sociale ale spaniolilor ,stare de spirit actuala .Legile nepopulare date de premierul Zapateru este de sorginta social comunista si as adauga si femenista prin cele doua legi pro femeniste aplicate in Spania ce face mii si mii de victime si nu gresesc ca ar putea degenera mari conflicte sociale iar regele tace . Raul cel mai mare ar fi daca principiile ar prelua aceste model de la spanioli ce de fapt regele s/a declarat rege si nu descendent ca familie regala ca principile Radu . Ar fi salutabil sa raspunda principile Radu la niste intrebari privind constitutia noastra !!! In alta ordine de idei sunt convins ca revendicarile promovate de principe sunt absolut necesare si realiste azi in Romania . Trimis de m_nastasiu la 14 Iulie 2009, ora 11:58 | Raporteaza limbaj inadecvat Dragii mei, principele Duda nu candideaza pentru coroana regala pe care oricum n-o merita. El candideaza pentru ciolanul de la Cotroceni pe care nu-l merita nici atat! Trimis de Eye la 14 Iulie 2009, ora 11:58 | Raporteaza limbaj inadecvat De la “revolutia” incoace partidele politice au secat netiunea prin angajamente aberante si nici - o data respectate. Cel mai pagubos fenomen este ca partidul care vine la putere matura toti factorii decizionali din economia tarii punand oameni lui indiferent ca sunt sau nu sunt manageri priceputi. Acesti “manageri” pusi pe functii la randul lor “matura” pe toti din statutul anterior si pun la randul lor iar pei cei de ai lor. In economia Tarii este nevoie de stabilitate cu manageri priceputi si nu de lingai politici. Eu asa vad ca cel putin acest fenomen dispare daca Radu al Romaniei castiga alegerile. Atrag atentia mancatorilor de mici si bautorilor de bere gratuite ca sa nu mai cada in capcana partidelor care ofera “gratuitati” pentru a cumpara astfel voturile pentru ca mai tarziu vor linge doar blide goale!! Voi continua sa exist in viata politica Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de corneliacurtean la 14 Iulie 2009, ora 06:42 | Raporteaza limbaj inadecvat “in mod sigur septembrie si octombrie ma vor aduce in prim-plan ca pe un candidat cu sanse reale. Si daca in aceasta perioada voi reusi sa urc la 24% ” “Ar aduce o extrordinara garantie pentru toate tarile occidentale importante care cunosc ce insemna democratia si casa regala. Ar aduce o garantie de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism. Acest lucru ar exitnde peste Romania o respectabilitate pe care acum nu o avem” MULT NOROC! Si eu sint de acord! Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de danalache la 14 Iulie 2009, ora 06:31 | Raporteaza limbaj inadecvat Structura politica propusa este clara, nu este direct interesat de aspectele financiare sau cistig gratis de prestigiu, asa ca pentru tara ar fi o reala schimbare. Ar trebui incercat. votez schimbarea! Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de mioaracrisan la 14 Iulie 2009, ora 07:30 | Raporteaza limbaj inadecvat Iar pentru cei care nu sunt inca hotarati: as vrea sa stiu cine ce are de pierdut?! Mai in gluma, mai in serios, suntem deja invatati cu experimentele facute asupra noastra. Trimis de 9am072996 la 14 Iulie 2009, ora 09:08 | Raporteaza limbaj inadecvat Daca nu analizam ce vrea regele se poate sa fie mai rau cu el decat acum.De ce nu il votam pe Adrian copilul minune daca tot vrem o schimbare? Trimis de 9am029946 la 14 Iulie 2009, ora 11:01 | Raporteaza limbaj inadecvat votez schimbarea liberalismul la haznaua istoriei CONVENTIA 2 ? Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de 9am033287 la 14 Iulie 2009, ora 09:47 | Raporteaza limbaj inadecvat Domnule candidat Radu Duda , Principe , am o rugaminte ca cetatean al acestei natii numite Romania , nu dezamagiti , daca pierdeti , nu faceti compromisuri , daca cistigati , nu faceti rabat de la regulile de aur ale demnitatii umane , sint Romani care-si pun mari sperante intr-o schimbare calitativ buna , rateul dv. poate duce la dezertare sociala - haos in cadrul populatiei , ginditi-va bine ce faceti si cum faceti , dar nu uitati de fostul presedinte cu cei 15000 de specialisti -invizibili si minciunile gogonate asortate cu deziluzii , dezamagiri si schimbari de strategie la 180 grade .Atentie la consilierii de campanie , luatile C.V. cintaritile rezultatele de pina acum . Haosul romanesc este tacut , fara zgomot , ca o bola tacuta care poate tine generatii intregi si macina prin lipsa intiativei civice , aparat de un fals scut critic la tot ce misca in plan social si economic .DUMNEZEU SA VA AJUTE EDUCATIE Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de BELAMI la 14 Iulie 2009, ora 10:33 | Raporteaza limbaj inadecvat ASA AR TREBUI SA VORBEASCA SI SA DEA EXEMPLU PRIN COMPORTAMENT ALESII NOSTRII.SI EI AU STUDII SUPERIOARE DAR NU SUNT NASCUTI PENTRU A CONDUCE ,SUNT BUNI NUMAI PENTRU MINCIUNA ,FURT.BOGATIILE GUVERNANTILOR AR TREBUI SECHESTRATE SUNT BUNUL POPORULUI,DE ACOLO AU FURAT,EI NU AU AVUT NIMIC,CE AU FAMILII BOGATE SUNT NISTE TARANOI DE 3 LEI ,MAI RAU. |
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 13:01
|
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 13:02
De la: monaramona, la data 2009-07-14 13:01:109AM News www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/136354/Principele-Radu-... “9AM News” Interviu de Alexandra Grindean, marti 14 iulie 2009 Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Principele se arata optimist in privinta alegerilor prezidentiale de la sfarsitul acestui an. Alteta Sa Regala spera sa castige simpatia si increderea romanilor, dezamagiti de evolutia politica si indusi in eroare de un presedinte cu atitudine “dictatoriala”. Principele Radu a vorbit in exclusivitate intr-un interviu acordat 9AM despre strategia sa de campanie, despre ce beneficii ar aduce un reprezentant al monarhiei la conducerea tarii si despre solutiile pentru iesirea din impas a Romaniei. * 9AM: Care a fost momentul in care v-ati hotarat sa candidati la prezidentiale si ce v-a determinat sa faceti acest pas? * Principele Radu: Va spun ziua exacta. A fost 21 februarie anul acesta. A fost concluzia unui lung sir de discutii pe care le-am avut cu Regele Mihai si cu Principesa Margareta in ultimii trei ani. Si de asemnea, rezultatul unui sir de consultari si analize de situatie, iar in final am cazut de acord ca acesta este pasul care trebuie facut. * 9AM: Ce considerati ca aduceti in plus fata de ceilalti candidati la prezidentiale? * Principele Radu: Un plus de democratie si un plus de statalitate. Sunt cele doua lucruri care se afla in acest moment in pericol in Romania. La capitolul presedinte, Constitutia spune limpede – acest om e chemat sa reprezinte statul roman nu sa il conduca. Nu exista sintagma sef de stat in Constitutia Romaniei. Presedintele nu are cum sa fie un conducator pentru ca atunci ne intoarcem la ceea ce a fost inainte de 1989 – un presedinte care sa le spuna tuturor oamenilor ce au de facut este nu numai o intoarcere la ‘89 dar este si o aberanta forma de conducere medievala pe care Romania nu are cum sa o accepte in 2009 decat constransa, decat daca ii faci frica, iar democratia din Romania nu merita asa ceva. * 9AM: Cum ati caracteriza nivelul la care a ajuns politica in tara noastra? * Principele Radu: Procentul redus de prezenta la vot arata o mare slabire a increderii populatiei in politicieni, or aici nu este vorba de persoane private pentru ca peste 30 de ani nu vor mai fi ei, vor fi altii, important e ca ce reprezinta ei, democratia, este pusa sub semnul intrebarii si din acest motiv apar tot felul de brese prin care sunt introduce modele extremiste, iar saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine. De aceea ministerele in loc sa performeze frumos in domeniile lor ele sunt ca un fel de casa de ajutor reciproc, unde oamenii stau cu mana intinsa si ei dau. Acesti oameni sunt pusi sa faca pe infirmierele cu aceste domenii din economia romaneasca. Toate acestea pot fi rezolvate daca presedintita nu va mai fi tributara unui comportament public care are drept criterii exclusiv politice, votul, popularitatea, nevoia de a te prostitua public in fiecare zi doar ca sa mentii nivelul de popularitate. Acest efort face bine politicianului, dar postul pe care el e pus sufera. * 9AM: Ce avantaje ar aduce titulatura de principe, atribuita presedintelui Romaniei, pentru imaginea noastra externa? * Principele Radu: Ar aduce o extrordinara garantie pentru toate tarile occidentale importante care cunosc ce insemna democratia si casa regala. Ar aduce o garantie de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism. Acest lucru ar exitnde peste Romania o respectabilitate pe care acum nu o avem. * 9AM: Ati primit vreun sprijin sau semne de incurajare din partea vre-unei case regale? * Principele Radu: Nu, acest lucru nu o sa se intample deoarece casele regale din Occident au doua restrictii care nu le vor permite niciodata o luare de pozitii publica. Mai intai pentru ca in mod traditional o casa regala straina nu se poate niciodata exprima public pe un subiect care tine de natiunea romana si casa ei regala. Al doilea motiv este ca ei niciodata nu se exprima politic in tara lor. Faptul ca eu si Principesa Margareta am fost primit de catre Regele Juan Carlos in prezenta Reginei Sofia a fost un gest privat, ne-am dus in calitate de rude. I-am prezentat intentia mea de a candida, a fost foarte incantat si mi-a dat foarte multa incredere. * 9AM: Ati fost ambasador special pentru Romania timp de 6 ani. Ce parere aveti despre imaginea Romaniei in strainatate de la ora actuala si de ce credeti ca s-a ajus la aceasta situatie? * Principele Radu: Romania nu este asa cum se crede o tara desconsiderata in strainatate din cauza romanilor, eu stiu foarte bine ce se intampla in Austria, Franta, Italia cu infractiunile comise de rromii de origine romana sau chiar de romani. Dar criminalitatea nu are tara, criminalitatea nu are nationalitate. Pe noi ne-a defaimat felul in care ne comportam politic si statal. In momentul in care ne ducem intr-o tara punand problema gresit sau vorbind cand nu trebuie, sau comportandu-ne nepoliticos, certandu-ne intre noi in fata altora, aceste lucruri se taxeaza imediat. Cei dinafara remarca imediat ca Romania este o tara nepregatita, o tara de la care te poti astepta la orice. Acest lucru nu este potrivit. * 9AM: Care sunt in opinia dvs. principalele greseli ale clasei politice din ziua de azi? * Principele Radu: Responsabilitatea politicienilor din Romania nu este atat de mare pe cat se spune. Ei fac greseli, sunt de multe ori ridicoli, sunt de multe ori inacceptabili, promit ceea ce nu pot face, dar au totusi o raspundere administrativa mare, iar unii se achita de ea. Este insa o vulnerabilitate mult mai mare a Romaniei faptul ca societatea civila este critica si atat, ca nu este productiva, ca nu ataca frontal problemele mari ale Romaniei. Politicienii nu ar trebui sa dea sfaturi si solutii la televizor ci prin implicare directa in comunitati. * 9AM: Ce ati dori sa schimbati in administratia prezidentiala si cum planuiti sa faceti acest lucru? * Principele Radu: In primul rand as dori o schimbare a departamentelor existente, le-as modifica atat structural cat si strategic. As forma in locul unui departament de politica interna (care este responsabilitate a guvernului), un departament al vietii romanesti care sa cuprinda o perspectiva asupra vietii romanesti pe profesii si pe geografie. Eu as trata romanii nu dupa varsta, sex, etnie, religie, ci dupa locul unde sunt plasati in geografia Romaniei si in strainatate sau pe profesii. Nu doresc o descentralizare administrativa. Eu voi vorbi de modalitatile practice prin care o comunitate poate sa se sustina pe propriile puteri. Acum, singura sursa de finantare e bugetul de la guvern. Eu vreau ca acesti oameni sa diversifice formele de finantare prin proiecte. * 9AM: Pe cine ati alege prim-ministru in cazul castigarii alegerilor prezidentiale? * Principele Radu: Nu as face nicio alegere, premierul Boc ar guverna in continuare pana in 2012, doar cu exceptia situatiei in care partidele ar decide o alta majoritate parlamentara in legislativ si ca urmare a acestor miscari politice ar veni si mi-ar spune: formam un alt guvern pentru ca acum majoritatea arata altfel. Astfel, as accepta punctul lor de vedere si as accepta sau nu sa desemnez un nou premier, dar unul propus de majoritatea guvernamentala. Eu cred ca Emil Boc va ramane pana in 2012, dar vreau sa clarific ca nu este un om pe care l-am desemnat eu si nu e neaparat preferinta mea, insa adevarul e ca presedintele nu e pus acolo ca sa faca ce-i place, este pus acolo ca sa vegheze la respectarea constitutiei. Eu nu pot ca in momentul in care castig sa ma apuc sa fac tot felul de “smecherii”, aranjamente, intalniri, sau ale asemena lucruri murdare. * 9AM: La ce fel de atacuri va asteptati din partea contracandidatilor in cursa pentru Cotroceni? * Principele Radu: Vor fi multe atacuri de acum incolo, la fel cum au fost si pana acum, dar nu ma tem deoarece acestea fac parte din jocul politic. Dar ceea ce consider ca este anormal sunt “genoflexiunile” facute de oameni inteligenti, care, din motive care imi scapa, s-au lasat in asemenea masura contaminati de rau incat nu vor sa isi arate nici macar interesul pentru ceea ce fac. E greu de inteles ca tocmai cei care pot sa priceapa, refuza sa o faca. Acest lucru este mult mai dureros pentru mine decat faptul ca un politician foloseste diverse mijloace pentru a ma ataca. * 9AM: Ce sanse are Principele Radu de a intra in turul doi? * Principele Radu: In acest moment ma bazez pe 12% din intentia de vot, asta e ceea ce stiu de la ultimele sondaje (facute cu 30 – 40 de zile in urma – n. red.). Eu sper ca in septembrie procentajul sa ajunga undeva la 18%. Daca reusesc acest lucru atunci in mod sigur septembrie si octombrie ma vor aduce in prim-plan ca pe un candidat cu sanse reale. Si daca in aceasta perioada voi reusi sa urc la 24% atunci in mod sigur voi fi “in carti” pentru turul doi, unde singurul contracandidat cu sanse reale este Traian Basescu. * 9AM: Ce se va intampla in cazul in care veti pierde competitia prezidentiala? Aveti de gand sa va afiliati vreunui partid politic? * Principele Radu: Voi continua sa exist in viata publica exact asa cum am facut-o de opt ani, nu voi fi niciodata ministru, senator, deputat si in niciun caz membru al unui partid politic. Singurul profil politic pe care mi-l voi asuma va fi acela de membru al casei regale. * 9AM: Care este electoratul Principelui Radu? * Principele Radu: 61% din cei care nu s-au prezentat la alegerile Parlamentare sunt un target al meu, acei oameni care nu au gasit necesar sa se deplaseze din casa in noiembrie 2008. De asemenea cate o parte din electoratul fiecarui partid. Am remarcat in vizitele mele prin tara membrii ai PD-L, PSD sau PNL care mi-au spus ca isi simpatizeaza candidatii propriului partid, dar vor vota cu mine. Nu exista opreliste, eu sunt un partener pentru toate partidele politice si chiar si pentru candidatii lor. Domnul Basescu, Geoana sau Antonescu pot fi oricand eligibili pentru pozitia de premier pentru ca sunt sefii partidelor lor. Publicat: astazi Autor: Alexandra Grindean Urmator Comentarii (3) Adauga un comentariu 1IONEL EXCELENT IN CONTINUARE ! CURAJ, PUTERE SI RABDARE ! SPERAM CA ADEVARUL SI DREPTATEA VOR INVINGE ! 2V.M. Alteta Voastra, . Contetatenii nostri care s-au implicat in politica in ultimi 19 ani, trebuie facuti sa inteleaga ca domniile lor au facut ce au putut in acest rastimp… Sa fie sanatosi! . Acum este dreptul nostru democratic, *a spectatorilor* acestei perioade si a lor, daca ni se alatura, sa demonstram ce putem! . Nu avem voie moral sa lasam tara in declin! . Nu se fac legi; se fac pasaje, care nu duc nicaieri… . Toate acestea arata o criza in conducerea tarii, a institutiilor ei. Avem substanta cenusie romaneasca, in tara si in diaspora, care ASTEAPTA sa fie folosita in slujba neamului ei… De ce sa nu se foloseasca demn si democratic? 3Bajan Liviu Personal, observ un mod de gindire cu care sunt obisnuit din presa si literatura interbelica.Cu toate ca sunt nascut in timpul rasboiului, am avut norocul sa am acces la o biblioteca de familie si pina am tremniat liceul, concuram intre noi cine citeste mai mult. ( nu-mi fac un merit din asta). Ceeace vreau sa spun e ca regasesc limba romana cu care am fost familiarizat din aceste scrieri.Chiar daca azi traim alte vremuri, regasirea identitatii pierdute ne este de folos.Admir la japonezi imbinarea traditiilor cu modernismul.Cind eram mai tinar imi placea sa-mi formulez definitii pentru cuvinte. Una din ele era: Progres, inseamna sa adaugi ceva bun pastrind in acelas timp ceva bun pe care-l ai dinainte.Gasesc mesajul principelui , nu numai corect , ci si accesibil.Sper ca acest fapt sa fie valabil pentru cit mai multi. oameni. 4Romeo Tarhon, NATIUNEA SELECTIE DE COMENTARII POSTATE PE PAGINA 9AM NEWS Te sustinem Principe Radu Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de iuri_blioju la 14 Iulie 2009, ora 07:43 | Raporteaza limbaj inadecvat Da , nu a fost in casa regala acest om de la inceput, dar a ajuns prin vointa lui acolo unde este acum, noi cei care lucram in Arabia saudita in rafinarii il votam, vrem schimbare, am vazut inclusiv la arabi ce inseamna sa te conduca o casa regala, ai multe , dar multe usi si mult mai mult sprijin pentru tara decit este acum, ROMANI VOTATI SCHIMBAREA, nu va mai fi cum era acum 100 de ani la casele regale, e cu totul si cu totul nou….. Trimis de adrianatelea la 14 Iulie 2009, ora 10:50 | Raporteaza limbaj inadecvat Buna dimineata. Se pare ca se poate schimba mentalul nostru. Ma bucur nespus ca il sustineti si eu vreau sa si votez si sper sa faca asta toti romanii care nu mai merg la vot de ani de zile scarbiti de ceea ce avem astazi la tv. Sa cerem mai mult de la noi, sa avem mai mult respect de sine si fata de ceilalti. Sa redevenim oameni demni. Depinde de noi asta. Daca sunteti de acord cu ideile mele, poate va ganditi sa iesiti la vot in toamna si sa schimbam ceva. Numai bine romani Trimis de 9am029946 la 14 Iulie 2009, ora 11:00 | Raporteaza limbaj inadecvat te sustinem principe sa dispari din tara asta si cu toata curtea si sa freci duda in alte tzari alaturi de mihaita Trimis de radu_florin_bacila la 14 Iulie 2009, ora 11:21 | Raporteaza limbaj inadecvat Il sustin eu si familia mea. Il vom vota in toamna !!! Votez - Principele Radu - Votez Monarhia - Votez Schimbarea. Era si cazul sa vina intervina cineva din familia regala. De mult asteptam acest moment si ma intrebam cand va veni ziua aceea. Acum totul depinde de noi. HAIDETI CU TOTII IN TOAMNA LA VOT Trimis de estefanconde la 14 Iulie 2009, ora 11:48 | Raporteaza limbaj inadecvat Buna !! E foarte important relatia principelui cu JUAN CARLOS regele Spaniei si garantul libertatilor in Spania . Numai in urma cu un an regele Juan a inabusit si arestat contra manifestarile bastilor din nordul Spaniei inpotriva demonstratiilor impotriva coroanei . As mai adauga pentru cei ce nu stiu ca fiecare spaniol cotizeaza o suma de bani pt coroana . Ar fi interesant daca principiile Radu are intentia de a prelua modelul de garant al democratiei si garantarea drepturilor fundamentale exprimate in prezent de rege ce in prezent nu corespunde cu manifestarile sociale ale spaniolilor ,stare de spirit actuala .Legile nepopulare date de premierul Zapateru este de sorginta social comunista si as adauga si femenista prin cele doua legi pro femeniste aplicate in Spania ce face mii si mii de victime si nu gresesc ca ar putea degenera mari conflicte sociale iar regele tace . Raul cel mai mare ar fi daca principiile ar prelua aceste model de la spanioli ce de fapt regele s/a declarat rege si nu descendent ca familie regala ca principile Radu . Ar fi salutabil sa raspunda principile Radu la niste intrebari privind constitutia noastra !!! In alta ordine de idei sunt convins ca revendicarile promovate de principe sunt absolut necesare si realiste azi in Romania . Trimis de m_nastasiu la 14 Iulie 2009, ora 11:58 | Raporteaza limbaj inadecvat Dragii mei, principele Duda nu candideaza pentru coroana regala pe care oricum n-o merita. El candideaza pentru ciolanul de la Cotroceni pe care nu-l merita nici atat! Trimis de Eye la 14 Iulie 2009, ora 11:58 | Raporteaza limbaj inadecvat De la “revolutia” incoace partidele politice au secat netiunea prin angajamente aberante si nici - o data respectate. Cel mai pagubos fenomen este ca partidul care vine la putere matura toti factorii decizionali din economia tarii punand oameni lui indiferent ca sunt sau nu sunt manageri priceputi. Acesti “manageri” pusi pe functii la randul lor “matura” pe toti din statutul anterior si pun la randul lor iar pei cei de ai lor. In economia Tarii este nevoie de stabilitate cu manageri priceputi si nu de lingai politici. Eu asa vad ca cel putin acest fenomen dispare daca Radu al Romaniei castiga alegerile. Atrag atentia mancatorilor de mici si bautorilor de bere gratuite ca sa nu mai cada in capcana partidelor care ofera “gratuitati” pentru a cumpara astfel voturile pentru ca mai tarziu vor linge doar blide goale!! Voi continua sa exist in viata politica Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de corneliacurtean la 14 Iulie 2009, ora 06:42 | Raporteaza limbaj inadecvat “in mod sigur septembrie si octombrie ma vor aduce in prim-plan ca pe un candidat cu sanse reale. Si daca in aceasta perioada voi reusi sa urc la 24% ” “Ar aduce o extrordinara garantie pentru toate tarile occidentale importante care cunosc ce insemna democratia si casa regala. Ar aduce o garantie de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism. Acest lucru ar exitnde peste Romania o respectabilitate pe care acum nu o avem” MULT NOROC! Si eu sint de acord! Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de danalache la 14 Iulie 2009, ora 06:31 | Raporteaza limbaj inadecvat Structura politica propusa este clara, nu este direct interesat de aspectele financiare sau cistig gratis de prestigiu, asa ca pentru tara ar fi o reala schimbare. Ar trebui incercat. votez schimbarea! Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de mioaracrisan la 14 Iulie 2009, ora 07:30 | Raporteaza limbaj inadecvat Iar pentru cei care nu sunt inca hotarati: as vrea sa stiu cine ce are de pierdut?! Mai in gluma, mai in serios, suntem deja invatati cu experimentele facute asupra noastra. Trimis de 9am072996 la 14 Iulie 2009, ora 09:08 | Raporteaza limbaj inadecvat Daca nu analizam ce vrea regele se poate sa fie mai rau cu el decat acum.De ce nu il votam pe Adrian copilul minune daca tot vrem o schimbare? Trimis de 9am029946 la 14 Iulie 2009, ora 11:01 | Raporteaza limbaj inadecvat votez schimbarea liberalismul la haznaua istoriei CONVENTIA 2 ? Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de 9am033287 la 14 Iulie 2009, ora 09:47 | Raporteaza limbaj inadecvat Domnule candidat Radu Duda , Principe , am o rugaminte ca cetatean al acestei natii numite Romania , nu dezamagiti , daca pierdeti , nu faceti compromisuri , daca cistigati , nu faceti rabat de la regulile de aur ale demnitatii umane , sint Romani care-si pun mari sperante intr-o schimbare calitativ buna , rateul dv. poate duce la dezertare sociala - haos in cadrul populatiei , ginditi-va bine ce faceti si cum faceti , dar nu uitati de fostul presedinte cu cei 15000 de specialisti -invizibili si minciunile gogonate asortate cu deziluzii , dezamagiri si schimbari de strategie la 180 grade .Atentie la consilierii de campanie , luatile C.V. cintaritile rezultatele de pina acum . Haosul romanesc este tacut , fara zgomot , ca o bola tacuta care poate tine generatii intregi si macina prin lipsa intiativei civice , aparat de un fals scut critic la tot ce misca in plan social si economic .DUMNEZEU SA VA AJUTE EDUCATIE Comentariu pe articolul Principele Radu: Saracia mentine in continuare iluzia ca daca avem un “tatuc” deasupra noastra ne va fi mai bine Trimis de BELAMI la 14 Iulie 2009, ora 10:33 | Raporteaza limbaj inadecvat ASA AR TREBUI SA VORBEASCA SI SA DEA EXEMPLU PRIN COMPORTAMENT ALESII NOSTRII.SI EI AU STUDII SUPERIOARE DAR NU SUNT NASCUTI PENTRU A CONDUCE ,SUNT BUNI NUMAI PENTRU MINCIUNA ,FURT.BOGATIILE GUVERNANTILOR AR TREBUI SECHESTRATE SUNT BUNUL POPORULUI,DE ACOLO AU FURAT,EI NU AU AVUT NIMIC,CE AU FAMILII BOGATE SUNT NISTE TARANOI DE 3 LEI ,MAI RAU. |
|
egn_ra02 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 15:11
Da pe el il voi vota si nu pentru altceva... ci pentru ca E singurul in stare sa ne trezeasca la realitate pe toti, cu conditia ca lumea asa-l voteze! Aici TOTI avem o obligatie de a inlatura valul gros pus peste fata ROMANILOR de politicienii de ieri sau/si de azi. Cred ca a venit timpul marilor adunari ptr ca numai asa se mai pote face ceva...,
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 16:04
Domnule Mihai imi plac luarile de pozitie ale dvs, sunteti la obiect , bravo......citesc cu placere ce spuneti dvs.
|
|
monasimona 2 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 16:13
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-13 20:57:55APEL CATRE CRETINI: NU VA MAI UITATI IN GURA LU' DUDILA,ACTORASUL REPETENT SAU IN BURTA LU' ARDEI UMPLUT RAMANE CUM AM VORBIT IN LEGATURA CU MONA! FA-I CE TI-AM ZIS, CA ESTI BUN DE...GURA!! (CHESTIA CU SUPTUL...) VALABIL EXCLUSIV PENTRU TINE SI ...MULTIPLII TAI, BOLNAVULE, SECURIST DEPRAVAT! |
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 17:37
Pentru "monaremona" :
- V-ati schimbat numele de "user" sau este o confuzie facuta de mine ? - In afara de a cita (si repeta) ceva, care este de fapt IDEEA altuia (nici macar a lui R.Duda), cu ce veniti nou sau cu ce parere personala veniti ? Ca PAREREA dumneavoastra ... exista, dar (se pare ca) lipseste cu desavarsire ! Sau ma insel si ati venit cu o parere personala si eu va acuz degeaba ? Sa fie (oare ?) "comentariile" care se amesteca cu "fragmentele" introduse din articolul la care faceti referire ? Daca este asa ar trebui sa scoateti in evidenta ori comentariile dumneavoastra (cum ar fi normal) sau fregmentele din articol. Sa stim si noi ce sa comentam : Parerea dumneavoastra sau articolul sau amandoua. Alegeti, si voi reveni daca va veti preciza PAREREA pe care o aveti despre topicul nostru. Pentru "mihai5_2" : - Credeam ca veti raspunde la intrebarea (intrebarile) pe care vi le-am adresat macar recent, dar vad ca la intrebarile care nu va convin le tratati cu indiferenta, DE CE ? Nu aveti cumva raspunsurile produse de altii (mai cu ... scoala, sau ...). Unde este "Onoarea, Adevarul, Dreptatea si Demnitatea" unui OM care LUPTA pentru IDEILE in care CREDE (sunteti "monarhist" declarat si nu un COPIL care acum invata ce este asta), la care facea referire "gabigabi", care este tot o "promonarhista" si de varsta caruia va apropiati si dumneavoastra dupa cate imi dau seama (sunteti nascut in 1952, cred). Sau ma insel asupra CONVINGERILOR pe care le afisati sau la VARSTA reala ? Si poate veti renunta la acuzarile de genul "marlani", etc. cand cineva are o parere contrara dumneavostra. Un "Monarhist" adevarat nu apeleaza la astfel de "etichetari". Nu-i fac CINSTE ! Nici lui ca OM si nici CREZULUI sau ! Stiu acest lucru foarte bine. Am fost crescut asa ... Dar nu vreau sa continui pe aceasta directie, pentru ca avem un alt topic. Acum sa revin la topicul nostru "Principele Radu al Romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale" : 1) Asa cum bine nota un user, care a comentat articolul "nascut MORT" (din punctul meu de vedere) : "Un PRINCIPE (deci un membru al Casei Regale Romanesti") nu poate accede la PRESEDINTIA ROMANIEI(nu "PRESEDITITA" cum gresit a fost pronuntat de RD)". Din simplu motiv, ca noi avem o functie REPUBLICANA si nu MONARHICA. 2) RD afirma ca : "A fost concluzia unui lung sir de discutii pe care le-am avut cu Regele Mihai si cu Principesa Margareta in ultimii trei ani. Si de asemnea, rezultatul unui sir de consultari si analize de situatie, iar in final am cazut de acord ca acesta este pasul care trebuie facut." Deci ce sa intelegem noi de aici ? Ca "a luptat" trei ani ca sa convinga Casa Regala, ca poate sa participe la Alegerile Presedentiei Romanesti ? Asta le arata si celor din Casa Regala ce PARVENIT este. Normal, ca CETATEAN al ROMANIEI are dreptul sa participe la aceste Alegeri. Dar ARIVISMUL lui se manifesta la titulatura sub care VREA EL sa se prezinte Electoratului Roman. Doar este PRINCIPE, nu doar un "amarat" de CETATEAN. Degeaba "socrul" si "verii" sai (din Casele Regale adevarate) ii motivau ca un PRINCIPE al Casei Prusace nu "a coborat atat de jos" ca sa se ROAGE de CETATENII sa-l ALEAGA intr-o FUNCTIE REPUBLICANA, ca el VROIA si trebuie sa fie SUSTINUT. Sa mai amintesc la ce ETNIE se petrec in mod CURENT asemenea discutii ? Nu am sa spun, ca sa nu fiu acuzat de unii ca fac "ura de rasa" dar nu o pot crede ca este adevarata (doar numaI la noi se intalnesc : Principi si Printese, Regi siRegine, dar si ... Imparati si Imparatese). 3) Desi nu stie EXACT (banuieste doar) cu ce PLATFORMA POLITICA vor veni in fata Electoratului Roman contra-candidatii sai, el stie SIGUR ca VA AVEA succes cu NOUL adus de el : "Un plus de democratie si un plus de statalitate." Adica, in acceptia acestiu Candidat, exista mai multe DEMOCRATII. Deci nu se refera la acea DEMOCRATIA REALA (PUR la care aspiram noi - sau macar in numele caruia CANDIDEAZA unii), ci cea INVENTATA de unii CONDUCATORI ai nostrii ( dupa cate vad si RD tot cu asa ceva ne "pacaleste") care ne-au "MINTIT" de pe vremea Casei Regale (dar si dupa). Zice dumnealui : "Voi aduce un plus de democratie si un plus de statalitate". De parca noi nu avem "STATALITATE". Pai daca NU avem STATALITATE in acceptia Casei Regale (ca tot a vrut el sa fie Principe si nu Cetatean , este din cauza Casei Regale si a Socrului sau. Generalul Antonescu pe care l-a "tradat" Mihai (si pe care el il respecta, totusi) si la "predat" COMUNISTILOR RUSI a INTREGIT TARA dar MIHAI si POLITICIENII TRADATORI, nu au stiut sa lupte pentru aceasta tara. DECEBAL a preferat sa MOARA, decat sa fie prins. Ce a facut Casa Regala si Guvernul (condus de Casa Regala - daca nu a condus cu adevarat este din cauza ei si nu a POPORULUI care avea INCREDERE in ea/ei) ? Casa Regala a luat tot ce a putut si a lasat Poporul sa se descurce singur. Iar Politicienii nostrii sa faca tot ce au invatat sa faca : SA MINTA POPORUL ! Doar Actul prin care aceasta tara a fost VANDUTA rusilor se numeste PROCLAMATIA CATRE TARA a lui Mihai si DECLARATIA (TOT) CATRE TARA a celor patru PARTIDE (ISTORICE - ce ironie ?) care vroiau un "os de ros" in Romania acelor zile (tragice). Am pierdut atuncea o serie de "pamanturi istorice" care erau ROMANESTI, pe care ROMANII ar fi luptat "pana la ultima picatura de sange" - dar nu au avut REGELE care sa-i conduca. 3) Referitor la raspunsul dat referitor la modul cum vede Electoratul Roman POLITICA noastra, ne arata ca este "sfatuit" din afara si nu vine cu nimic nou. Intr-adevar "Procentul redus de prezenta la vot arata o mare slabire a increderii populatiei in politicieni", dar asta nu este ceva nou, doar toate tarile se confrunta cu aceasta problema indiferent daca sunt de tip Republican sau Monarhist. Problema este cum CONVINGEM POLITICUL ROMANESC sa-si schimbe ORIENTAREA. El crede ca a gasit "buba" : "Sa schimbe SRUCTURA MINISTERELOR". Asta s-a facut pe timpul Casei Regale, pe timpul Comunistilor si dupa ... S-au facut si in tarile zis "capitaliste" dar ... nu s-au realizat PROGRESE la nivelul omului "de rand", obisnuit. Asa ca .... 4) Ideea ca titulatura de Principe poate fi alaturata celei de PRESEDINTE REPUBLICAN este o PROSTIE, pe care numai RD o poate crede (CONSTITUTIA ROMANIEI nu acepta in prezent acest lucru). Iar "garantia de onorabilitate, de respectabilitate si de profesionalism" se obtine de catre intreg POPORUL ROMAN, si nu de o singura persoana. Parca "tarul" Rus (Meedved) a iesit "bine dispus" de la SUMMITUL G8 a facut celelalte POPOARE din Europa sa nu respecte acest POPOR (rus) din cauza asta ? Sa fim seriosi ! 5) Incurajari PUBLICE ca vrea sa candideze sub titulatura de PRINCIPE sau de ALTETA REGALA nu are cum sa obtina din partea vreunei Case Regale. Singurul care "l-a bagat in seama", desi se dusese cu Socrul sau, nu SINGUR a fost Regele Spaniol. Interpretarea pe care o face el este ... NUMAI a lui RD, Regele Spaniei respecta niste REGULI pe care RD nu a INVATAT sa le respecte si nu-l mai invita nimeni acuma (si inainte nu l-ar fi invitat dar era ... "REPREZENTANT AL ROMANIEI" si JOCUL DIPLOMATIC al Caselor Regale ii obliga sa-l bage in seama. Acuma ... 6) Se lauda ca a fost "Ambasador al Romaniei", dar nu spune nimica in ce perioada a functionat EFECTIV, pentru ce MERITE. A fost numit ONORIFIC, sau a dat EXAMEN. Eu cred ca functia aceasta a fost ONORIFICA asa cum detin si multi CETATENI ai altor tari - pentru SCHIMBURILE (culturale sau de alta natura - ex. economice) dintre tara noastra si acele tari, in care locuiesc acestia. Pentru ca daca ar fi fost numit pe baza unui CONCURS (OBLIGATORIU - conform Legislatiei actuale) aveam si TITULATURA intre FUNCTIILE existente in STRUCTURA MAE. Se vede ca de asta vrea sa umble la ... Structura Ministerelor, ca sa "stoarca" niste bani si de acolo (sa mareasca numarul anilor la Pensia pe care o "mananca" de la Stat (Ministerul Apararii). 7) El isi CRITICA Concurentii ca nu vin cu SOLUTII, Dar si el, in afara de ... PROMISIUNI (deci la fel ca si ceilalti Politicieni) nu aduce nimica concret. Ce a facut el ca simplu CETATEAN al acestei tari ? NIMIC ! Deci intai sa faca efectiv ceva (ca un simplu cetatean) si numai dupa aceea sa vina si sa se laude in fata Electoratului ! ca a facut si a dres ! Nu pentru ca el este ... Alteta Regala (sustine el doar, Poporul nu l-a ALES), este prea PUTIN, pentru ca romanii nu mai sunt ... PROSTI, asa cum cred cei care PRACTICA politica, deci si cum ne considera si el. Dovada este ca oamanii au inceput sa se gandeasca mai mult inainte de asi da VOTUL celor care vor sa-i reprezina. 8) RD afirma ca : "Responsabilitatea politicienilor din Romania nu este atat de mare pe cat se spune". GRESIT ! RESPONSABILITATEA POLITICEINILOR este FOARTE MARE. Pentru ca Politicienii Romani REPREZINTA ROMANIA, indiferent daca sunt la Conducerea tarii sau in Opozitie. Cei care au uitat lucrul acesta au TRADAT interesele ROMANIEI atat pe vremea Casei Regale, dar si dupa ea. Asa ca ne dovedeste IRESPOSABILITATEA in GANDIRE de care da dovada RD. 9) Ca sa se puna bine cu PDL -ul in cazul ca Basescu nu ar mai fi ales Presedinte si sa-i "ia voturile" a spus ca l-ar sustine in continuare pe Boc ca Prim-Ministru. De parca ar fi "fraieri" cei care "conduc din umbra" acest Partid sa ramana pe "mana" lui RD. Ha ! Ha ! Ha ! 10) In ceeace priveste intrarea in Turul II el poate sa VISEZE, dar este o ABERATIE sa crezi ca s-ar putea realiza acum asa ceva. 11) RD afirma ca : "Voi continua sa exist in viata publica exact asa cum am facut-o de opt ani." Adica INEXISTENT. a fost in viata politica romaneasca. Doar de la sfarsitul lunii februarie anul acesta (deci de cinci luni) a inceput sa "activeze" politic in Romania. Prea putin ca sa merite sa fie ales Presedinte al Romaniei. Este ca un Roman venit, din Diaspora, care se vrea Presedinte al Romaniei, numai ca asa ii plkace lui. De parca nu trebuie sa ne placa si noua, POPORUL. DESCONSIDERAREA NOASTRA se vede din ce declara IN continuare : "Singurul profil politic pe care mi-l voi asuma va fi acela de MEMBRU AL CASEI REGALE". De parca ar fi ales NUMAI de SIMPATIZANTI ai MONARHIEI. 12) Cat priveste PROCENTAJELE pe care se bazeaza ca sa fie ALES Presedinte sunt tot ABERATII dupa mine. CONCLUZIE Asa se intampla cand te bazezi pe "SFATUITORI" (din afara Tarii si nu numai), in loc SA FACI CEVA EFECTIV (cele cu care s-a laudat pana acuma sunt ... "basme de adormit copiii"). |
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 18:44
Una pe zi.
APEL CÃTRE MÎRLANI: Împroºcaþi, înjuraþi, murdãriþi, strigaþi, scuipaþi ºi alte asemenea fapte de vitejie la care vã pricepeþi. Eu o sã încerc sã vã dau cîte un motiv pe zi. Tema de azi: comentarii la ZIG ZAG De la: Republicanus, la data 2009-07-13 20:23:01 ...Deci, care este ideea, stimati colegi? Pai culmea, din spusele lui Radu Duda cam reiese ca tronul nu exista si nici nu va mai exista, reiese ca asa zisa "familie regala" stie clar ca nu e cale de intoarcere spre "epoca mostenirii" si ca suntem in "lumea meritului"... deci, daca il votati pe Duda in speranta ca ar fi un pas spre rastaurarea monarhiei, imi pare rau dar o sa aveti o dezamagire maare. Cam aºa ceva a spus. Dar nu fãcut referire decît la prezent, nu ºi la viitor. Aici nu sînt întru-totul de acord cu el, dar campania electoralã este campanie electoralã.... Tronul ca ºi Moºtenirea lui existã în mod real. Cu toate acestea tot cu el voi vota. (aici am scris "el" ºi nu Principele) Dar ideea care a expus-o este cã NU sîntem în "lumea meritului" ci ne oferã o ALTFEL de preºedinþie, în care România va tinde spre "lumea meritului". |
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 19:26
De la: mihai5_2, la data 2009-07-14 18:44:15Una pe zi. cand a vorbit de lumea meritului sigur, nici eu nu cred ca a vorbit de Romania, ci de lumea occidentala. Dar faptul ca a spus "este o lume a meritului, nu este cale de intoarcere" (repet, cuvintele sunt aproximative, n-am retinut cuvant cu cuvant citatul) nu inseamna ca nici pe viitor nu se mai profileaza vreo intoarcere la "lumea mostenirii"? cand eu spun "mergem pe directia asta si nu e cale de intoarcere", pai deja fac o referire la viitor, "nu e cale de intoacere", mergem in directia asta, si acum si pe viitor, nu e logic? mie asa mi se pare. inca ceva, daca "campania electorala e campanie electorala", inseamna ca acceptati ca Duda sa minta sau cel putin sa ascunda niste adevaruri sau interese, ceea ce il face, atentie, POLITICIAN (chiar daca independent), pai unde mai e "casa regala, deasupra politicului" daca e vorba p-asa? |
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 21:06
De la: gabigabi, la data 2009-07-14 11:31:09exact asa s-a si intimplat@republicanus : toate frustrarile voastre ; tot reprosul pe care-l ai tu de facut parintilor,bunicilor tai si a celor care in opinia ta, sunt vinovati de cum arata viata noastra,mi le-ai aruncat mie in cap.....m-ai identificat pe mine ,de-o virsta cu cei incriminati ,cu tot acest rau si ai refulat ,cu o lipsa de eleganta si fair-pley jenanta ptr.toti ! de altfel,ai spus-o-n clar la un moment dat ! eu am avut taria sa spun ca regret ca discutia a degenerat atit de mult....tu,esti si mincinos si las pe de'asupra ,ptr.ca nici mort nu vei recunoaste ca ai gresit ; cuvintele Onoare, Adevar, Dreptate, Demnitate,n-au nici-un inteles ptr.tine si ca atare, vorbind doua limbi diferite, este imposibil sa ajungem la un rezultat cu aceasta discutie ! asadar, te las- ramii cu bine ! stii ceva gabi, nici n-o sa-ti raspund in vreun fel la faptul ca ma faci mincinos, nici n-o sa incerc sa-ti combat in vreun fel "psihanaliza" de necalificat (esti cumva psiholog? daca esti, atunci poate am sa tin cont de ce ai spus, daca nu, nu) desi as putea s-o fac in 2 timpi si 3 miscari. D-nul eugenb are dreptate, eu nu-ti mai raspund la cearta pe care incerci sa o provoci aruncand acuze gratuite la adresa altora. Iti recomand calduros sa-ti vezi de treaba, si sa nu mai consideri orice contra-argument sau parere diferita de a ta ca "lipsa de buna cuviinta" sau "lipsa de respect" si pe oameni care au aceste pareri sa nu-i mai califici drept "prosti", "tampiti", "marlani" etc. Cum bine i-a spus d-nul eugenb lui mihai5_2 (e valabil si pt tine), cand dati de intrebari (eu completez: si de argumente) care nu va convin, ori le evitati ori adresati tot felul de insulte sau "calificative" deloc juste la adresa celor care aduc acele intrebari (sau argumente). |
|
Fosta membra 9am.ro 981 mesaje Membru din: 12/07/2009 |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 07:35
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-13 20:57:55APEL CATRE CRETINI: NU VA MAI UITATI IN GURA LU' DUDILA,ACTORASUL REPETENT SAU IN BURTA LU' ARDEI UMPLUT Esti foarte agitat, agitatorule! |
|
Fosta membra 9am.ro 981 mesaje Membru din: 12/07/2009 |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 07:56
TINETI MINTE ACESTE CUVINTE:
Acest topic a ajuns la pagina 23 fiind lansat in gluma, in ironie de catre o capra ignoranta care mehaie cand si cand si invrajbeste pe diferite topiucuri si pe diferite teme despre care, in goliciunea creierasului ei, nu are opinii, argumente...ci doar venin. A intiat acest topic imediat dupa lansarea candidatului Radu Duda in cursa pentru Cotroceni. Pe zice ce trece si pana la alegerile prezidentiale, acest topic va creste cu tot mai mare repeziciune, iar dupa alegeri si ocuparea fotoliului prezidential de catre ASR Principele Radu, topicul lui va depasi in scurta vreme ca volum topicul dedicat Bsescului. Exista o conspiratie anti-Basescu, nu uitati! Hidra securisto-financiarda nu iarta esecul de a nu fi reusit sa il suspende pe cotrocean cu 3 ani in urma. Iar daca Basescu nu va candida, din motive tot mai evidente care tin de uzura sa prin scandalurile (initriate mediatic) legate de Eba, Ridzi, Udrea si cate vor mai urma, Geoana si Antonescu nu vor avea mari sanse, lipsiti de personajul spre care isi vor fi reglat tirul. O confrun tare a unuia dintre acesti "poiliticieni" marioneta cu Radu Duda le-ar fi fatala. Doar si fiindca electoratul chiar s-a saturat de astfel de politicieni, de politicieni in general. Cineva sa faca pariurile. Eu imi sustin vehement punmctul de vedere si, daca exista amatori, pariez contra cui doreste, cu exceptia indivizilor de genul 666 PETRE FLORIN PREDA (ADERP_NIROLF_ERTEP999) si a altor labili care se manifesta cu un extremism maladiv, posteaza sub mai multe identitati si fac jocuri murdare, din ce in ce mai murdare. |
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 13:35
Uite usere "romtar" ca se poate discuta si fara sa folositi cuvinte "suburbane". Ca suntem sau nu de acord cu ce sustine un alt forumist este ceva normal. Anormal este cand lasam ... "nervii:" sa gandeasca si sa se exprime in locul nostru. Felicitari ! Va doresc, sa puteti sa va abtineti si in viitor la folosirea expresiilor care nu-si au locul pe acest forum..
Inca o data va spun : FELICITARI ! BRAVO ! ASA DA ! |
|
Fosta membra 9am.ro 101 mesaje Membru din: 9/07/2009 Oras: Fagaras |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 14:51
"Republicanus" vrea republica nu monarhie. Îl înþeleg. Atâþia ani de comunism, 20 de ani de aºa zisã democraþie i-au indus ideea cã "republica e-n toate, e-n cele ce sunt, si-n cele ce maine vor râde la soare". Bravos, Bravos!
Ca el sunt mulþi, puþini, nu ºtiu. ªi nu ºtiu fiindcã nu s-a supus la vot forma de guvernãmânt. Dacã electoratul este republican, ce ameninþare poate sã reprezinte un referendum pe tema : republicã sau monarhie ?
Administraþia prezidenþialã confirmã faptul cã noþiunile de „pãsãricã” ºi „þigancã împuþitã” aparþin exclusiv preºedintelui Bãsescu ºi folosirea acestora nu reprezintã un abuz de limbaj.
|
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 15:29
intr-adevar si nu o data am spus pe topicul "monarhie sau republica' cum ca discutia este pur teoretica,intrucit Constitutia asa cum este ea croita ,nici nu vrea ca noi sa ne punem aceasta intrebare ! ceea ce consider ca este total NEDEMOCRATIC ,intrucit imi ingradeste dreptul meu de cetatean al acestei tari ca, in mod DEMOCRATIC sa pot Alege forma de guvernamint a tarii mele !
|
|
|
|

", nu-i asa? si tu saraca, victima inocenta, ai suferit de pe urma railor alora...