back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Principele radu al romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale

Pagini: << 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 20:07

ciubótă (ciubóte), s.f. – 1. Gheată, cizmă. – 2. (Înv.) Butuc în care se prindeau picioarele deținuților. – 3. (Pl., înv.) Indemnizație de transport care se plătea de obicei portăreilor care aduceau înștiințări. – Var. ci(o)botă (și der.). Tc. çabata (de unde și it. ciabatta, fr. savate, sp. zapato) intrat prin filieră pol. czobot, rus. cobot (Miklosich, Slaw. Elem., 52; Cihac, II, 51; DAR). Dicționarele nu înregistrează sensul 2, pe care DAR îl confundă cu 3, în ciuda ex. pe care îl dă în continuare. Der. ciubotar, s.m. (cizmar); ciubotăraș, s.m. (insectă, Telephorus fuscus); ciubotăreasă, s.f. (nevastă de cizmar); ciubotăresc, adj. (cizmăresc); ciubotărie, s.f. (cizmărie); ciuboțică, s.f. (primulă, Primula officinalis), în general numită ciuboțica-cucului; ciuboti, vb. (înv., a amenda).

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 20:15

De la: memo, la data 2009-07-22 16:52:38Ca fapt divers, am studiat sistemul militar în profunzimea lui și am întâlnit personaje mai ridicole decât dumneavoastră. Spuneți-mi arma la care ați activat ca militar și vă voi exemplifica în amănunt. Sper că nu ați făcut parte din arma infanterie...

Se pare ca nu ati inteles :
Nu ma preocupa problemele "off topic" care va preocupa pe dumneata. Daca totusi vreti sa discutati probleme despre Armata, puteti sa deschideti un topic care are subiect "Amintiri din Armata". Daca mi se va parea interesant am sa particip si eu cu "amintirile mele", dar pana atunci ... nu ma intereseaza acest subiect.

Asa ca va rog sa reveniti la tema noastra care este : "Principele Radu al Romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale". Aceasta ma intereseaza si aceasta vreau sa discut pe acest topic. Restul il consider "off topic" si nu-l mai bag in seama.

P.S.
Nu am fost "pifan". Este ultimul subiect "off topic" pe care vi-l mai bag in seama. De acuma nu va mai raspund la asa ceva.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 20:28

Domnule "ADERP_NIROLF_ERTEP999" :
Nu mai asteptati raspunsul de la doamna "gabigabi" ca nu are sa va raspunda. Pe deoparte ca v-a anuntat ca a plecat la o alta adresa unde nu are un Calculator disponibil, asa cum ar vrea dansa, ca sa va poata sa raspunda. Cred ca este unul folosit de un copil sau oricum de cineva mat tanar decat dansa, care are probleme mai importante de rezolvat cu calculatorul ...
In ce priveste dilema = "ciubota" sau "pantofi de lux" este facuta o paralela intre Basescu si Duda, in care unul este "ciubota", iar altul e asemuit cu un "pantof de lux". Dumneaei doar a sugerat pe cine considera ca este "ciubota" si cine "pantof de lux", dar nu si-a marturisit preferinta. Asa ca puteti sa alegeti ce doriti. M-as mira, ca de data asta, sa fiti de acord.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 21:14

Una pe zi.

APEL CĂTRE MÎRLANI: Împroșcați, înjurați, murdăriți, strigați, scuipați și alte asemenea fapte de vitejie la care vă pricepeți. Eu o să încerc să vă dau cîte un motiv pe zi.

Tema de azi: Există succese electorale excepționale?

Lia Lucia Epure, în Ziua de Vest, 21 iulie 2009

Principele Radu, vădit conturat ca o persoană pentru care nu există întrebări incomode, ci numai sinceritate pentru fiecare dintre întrebările puse, se comportă deschis, nu produce ipocrizii editoriale, nu se preface că nu știe răspunsul, chiar și atunci când se încearcă presiune mediatică după modelul mioritic dâmbovițean. În vreme ce numărul aparițiilor televizate este în scădere, în țară au loc întâlniri regionale cu oamenii antrenați în campania de susținere, prin voluntariat. Cei angrenați în campania de strângere de semnături o fac necondiționat, există un aer proaspăt în această campanie, chiar dacă partidele au o putere mai mare de penetrare a canalelor de televiziune. Recent, la Castelul Săvârșin a avut loc întâlnirea grupurilor de susținători din Timiș, Arad, Hunedoara și Bihor, care au arătat că există deja foarte multe semnături de susținere din țară, mai ales, așa cum era de așteptat, din partea celor care, în ultima vreme, nu au mai fost la vot. Există exemplul unor succese electorale excepționale în Lituania, Slovenia, în alte state din jur, în care persoanele care au câștigat alegerile din primul tur nu erau susținute de vreun partid „puternic” sau „ de succes”, nu aveau notorietate politico – mafiotă, nu aveau „multă presă”, dar au câștigat altfel! Au câștigat prin promovarea propriei lor personalități, a distincției care a făcut posibilă atenția publică. A celei de bun-simț. A celei care are legătură cu învingătorii. Dacă Principele Radu este, să spunem, ușor neglijat, acum, de televiziunile naționale, s-ar putea ca tocmai acest lucru să-i ajute pe oameni să se decidă, tot altfel!

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 00:24

De la: mihai5_2, la data 2009-07-22 21:14:08Una pe zi.
APEL CĂTRE MÎRLANI: Împroșcați, înjurați, murdăriți, strigați, scuipați și alte asemenea fapte de vitejie la care vă pricepeți. Eu o să încerc să vă dau cîte un motiv pe zi.
Tema de azi: Există succese electorale excepționale?
Lia Lucia Epure, în Ziua de Vest, 21 iulie 2009

Principele Radu, vădit conturat ca o persoană pentru care nu există întrebări incomode, ci numai sinceritate pentru fiecare dintre întrebările puse, se comportă deschis, nu produce ipocrizii editoriale, nu se preface că nu știe răspunsul, chiar și atunci când se încearcă presiune mediatică după modelul mioritic dâmbovițean. În vreme ce numărul aparițiilor televizate este în scădere, în țară au loc întâlniri regionale cu oamenii antrenați în campania de susținere, prin voluntariat. Cei angrenați în campania de strângere de semnături o fac necondiționat, există un aer proaspăt în această campanie, chiar dacă partidele au o putere mai mare de penetrare a canalelor de televiziune. Recent, la Castelul Săvârșin a avut loc întâlnirea grupurilor de susținători din Timiș, Arad, Hunedoara și Bihor, care au arătat că există deja foarte multe semnături de susținere din țară, mai ales, așa cum era de așteptat, din partea celor care, în ultima vreme, nu au mai fost la vot. Există exemplul unor succese electorale excepționale în Lituania, Slovenia, în alte state din jur, în care persoanele care au câștigat alegerile din primul tur nu erau susținute de vreun partid „puternic” sau „ de succes”, nu aveau notorietate politico – mafiotă, nu aveau „multă presă”, dar au câștigat altfel! Au câștigat prin promovarea propriei lor personalități, a distincției care a făcut posibilă atenția publică. A celei de bun-simț. A celei care are legătură cu învingătorii. Dacă Principele Radu este, să spunem, ușor neglijat, acum, de televiziunile naționale, s-ar putea ca tocmai acest lucru să-i ajute pe oameni să se decidă, tot altfel!

Bla, bla, bla... propaganda... sper macar ca sunteti platit pentru implicarea in campania domnului Duda.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 15:50

Asa este ....sunt la Moeciu si folosesc calculatorul gazdei ! dl. E ugenb ,ati intrebat ceva mai sus,ce diferente vedem noi intre Basescu si R.Duda si eu am raspuns,crezind ca-i concludent : exact cea dintre o ciubota ...si o pereche de pantofi de lac ! felul in care suna acest cuvint in ureche : Ciubota ,este edificator ....sau asa mi s-a parut mie c-ar trebui sa fie! persoana popularului nostru presedinte,cu baile lui de multime si limbajul din popor,mi se pare chiar foarte potrivit ptr.cuvintul ciubota ! atitudinea de Domn; prestanta si felul in care se prezinta R.Duda,toate astea imi par a avea eleganta unui pantof de lac !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 16:01

Daca tot continuati cu "propaganda" de sustinere pe care i-o faceti cetateanului RD, poate ii dati ideea de a-si "cosmetiza" CV -iul care este cam "patat" si cu alte lucruri, sau poate veti raspunde in locul lui ca "purtator de presa" :

"Deocamdata nimeni nu a putut sa-mi dovedeasca ca afirmatiile facute de mine ca este un om PARVENIT (daca se casatoria cu o simpla cetateanca nu mai candida - adeclarat singur asta, dar asa ... a prins "curaj", altfel era un simplu cetatean care candida independent - dar neavand "spate" il foloseste numele socrului), un om MINCINOS (ex. s-a adeverit aceasta - fiind nevoit sa schimbe CV -ul) si un om CORUPT (pentru ca aceasta clasificare se poate da unui om care castiga foloase necuvenite de ex. PENSIE DE COLONEL a Armatei Romane, caci nu am auzit ca un civil sa aiba o astfel de pensie la varsta lui si ca alte venituri de subzistenta nu are declarate).

De ce nu-l intrebati stimati "Monarhisti" ce DECLARATIE DE AVERE are si cu ce si-a castigat "traiul" in ultimii 10-15 ani (el si Casa Regala de cand au venit in tara). Cat le-a dat Statul si ce "sponsorii" au (ar fi interesant de vazut si care sunt acestia si ce spera sa primeasca de la el ca recompensa). Asta ca sa stim ce ne asteapta daca ar castiga locul de Presedinte ! Cred ca DNA -ul ar avea un cuvant de spus dupa ce ne-ar prezenta Declaratia respectiva Familia Duda ! "

Ce spui domnule "Mihai5_2" ne ajutati sa aflam adevarul, sau va faceti ca nu intelegeti limba romana.

Se pare ca dumneavoastra discutati cu " ... MIRLANII", ca numai pe ei ii bagati in seama. Sa inteleg ca doar pe acestia ii cunoasteti si-i respectati ? Si tacerea este un raspuns ... care nu va deloc favorabil, daca asta credeti. Sau daca sunteti suparat pe mine si nu vreti sa-mi raspundeti la intrebari, dovediti ca aveti dreptate si ne vom ignora amandoi. Desi titlul de care va folositi inseamna ca sunteti un "neinteles" (pentru ca sugereaza ca suntem mai multi cei care v-au suparat si nu inteleg de ce mai "bantuiti" pe acest topic).

P.S.
Am o nelamurire :
Sunteti unul din "sponsorii" lui RD sau sperati la o functie pe langa "Casa Regala". Ce raspuns puteti sa imi dati ? Daca ar fi intr-adevar asa, putem sau nu sa ne explicam atitudinea dumneavoastra ca fiind atitudinea unui PARVENIT sau nu. Cum interpretati dumneavoastra acest PARVENITISM a lui RD sau nu ii recunosteti aceasta atitudine ? Este adevarat sau nu ?
Intreb doar, pentru ca in cazul dumneavoastra nu am datele necesare si sunt nevoit sa va cred pe cuvant.

Aceste idei ne-ar interesa. Faptul ca s-ar putea sa se fi intalnit cu "suporteri" lui nu ne intereseaza absolut de loc.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 16:07

Cred ca acum domnul "Republicanus" este lamurit. Singurul care este nelamurit sunt ... tot eu. Nu stiu daca acum sunteti de acord cu domnul "Republicanus". Dar aceasta este "off topic", asa ca nu va mai intreb despre asta.

Va propun sa ne intoarcem la RD si la ce doreste el, dar nu merita dupa mine, binenteles.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 16:13

cind vrei sa gasesti pete,le gasesti si-n soare ! TOTI au pete ,nu va e clar asta dl.Eugenb ? chiar si cel pe care-l agreeati dvs. !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 17:44

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 16:13:18cind vrei sa gasesti pete,le gasesti si-n soare ! TOTI au pete ,nu va e clar asta dl.Eugenb ? chiar si cel pe care-l agreeati dvs. !

pai soarele chiar are pete, cum sa nu le gasesti daca ele sunt acolo? ar trebui sa fii chior sa nu le vezi

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 17:52

si tu cum esti de n-ai inteles ironia ? EXACT ! Soarele are pete ! TOTI (politicienii,deci) au pete ....chiar si dalmatienii

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 17:58

nici macar nu stii ce-i aia ironie, ca altfel ai fi priceput-o

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:15

offff! saracul Florian Pittis,s-ar rasuci-n mormint sa te auda cit de categoric esti in toate si cu toti ,dovedind astfel limitarile avute.....dar,ma rog,esti tinar....mai ai timp sa devi intelept!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:39

De la: gabigabi, la data 2009-07-23 20:15:53offff! saracul Florian Pittis,s-ar rasuci-n mormint sa te auda cit de categoric esti in toate si cu toti ,dovedind astfel limitarile avute.....dar,ma rog,esti tinar....mai ai timp sa devi intelept!

tu in schimb ti-ai ratat sansa definitiv, complet si irecuperabil se vede treaba
cine vorbea de limitari, tie nu ti-e un picutz macar rusine asa, de tine in primul rand? ca ma faceai pe mine mincinos, pai tu te minti inclusiv pe tine, ce sa mai vorbim de cei din jur. esti zob.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:43

De la: Republicanus, la data 2009-07-23 22:39:14
De la: gabigabi, la data 2009-07-23 20:15:53offff! saracul Florian Pittis,s-ar rasuci-n mormint sa te auda cit de categoric esti in toate si cu toti ,dovedind astfel limitarile avute.....dar,ma rog,esti tinar....mai ai timp sa devi intelept!

tu in schimb ti-ai ratat sansa definitiv, complet si irecuperabil se vede treaba
cine vorbea de limitari, tie nu ti-e un picutz macar rusine asa, de tine in primul rand? ca ma faceai pe mine mincinos, pai tu te minti inclusiv pe tine, ce sa mai vorbim de cei din jur. esti zob.

TERMINATA!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:45

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-23 22:43:17
De la: Republicanus, la data 2009-07-23 22:39:14

TERMINATA!!!!!!!!!!!!

VARZA!

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 14:23

De la: gabigabi, la data 2009-07-22 18:19:03eiiii,dlEugenb ! de ce Dumnezeu nu cititi atent ? DIFERENTA DINTRE BASESCU SI RADU DUDA este exact la fel ca cea dintre o CIUBOTA si o PERECHE DE PANTOFI DE LAC ! acum e clar ?
credeti ca diferenta dintre un marinar si un actor este foarte mare?????/ va inselati dragilor !!!!!!!! este maxim un tip destept care lupta pentru avere insuranduse cu o fraiera a caselor regale europene revenitiva mai copii :principele este un titlu nobiliar atribuit prin casatorie cu printesa nu este si nu ar putea fii rege !!!!! cum de altfel nici presedinte !!!!!!

Fosta membra 9am.ro

101 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 15:56

De la: gabigabi, la data 2009-07-22 18:19:03eiiii,dlEugenb ! de ce Dumnezeu nu cititi atent ? DIFERENTA DINTRE BASESCU SI RADU DUDA este exact la fel ca cea dintre o CIUBOTA si o PERECHE DE PANTOFI DE LAC ! acum e clar ?

Diferența poate să fie dată de ciohodari, conform unei teme pe forum lansată de ooo, și tare îmi este teamă că încercând să îi deosebiti, ajungeți ciohodari fruntași, într-o tabără sau alta.
Pe înțelesul meu găoaza cu ciubote trage pârț iar popoul cu pantofi de lac trage, cică, vânturi.
Întrerbarea ar fi mai bine formulată dacă s-ar referi la diferența dintre pârț și vânt.

Administrația prezidențială confirmă faptul că noțiunile de „păsăric㔠și „țigancă împuțit㔠aparțin exclusiv președintelui Băsescu și folosirea acestora nu reprezintă un abuz de limbaj.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 16:13

De la: ionescucostica, la data 2009-07-24 14:23:51
credeti ca diferenta dintre un marinar si un actor este foarte mare?????/ va inselati dragilor !!!!!!!! este maxim un tip destept care lupta pentru avere insuranduse cu o fraiera a caselor regale europene revenitiva mai copii :principele este un titlu nobiliar atribuit prin casatorie cu printesa nu este si nu ar putea fii rege !!!!! cum de altfel nici presedinte !!!!!!

corect!!! Radu Duda e un mare speculant.tre' sa fii prea prost sa pui botu' la ce spune el.e cel mai parsiv politician roman!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 16:17

adnana si bogdan.....blablabla,dragilor ! sunteti atit de plini de persoana voastra,incit nu mai incape nimic.....aaaa,asa-si incep ratatii viata : cu promisiuni...cu potential....si,ramin acolo,in acel stadiu,ptr.ca ei sunt proprii lor dusmani !
@memo- vintul vine si se duce repede ! pirtul ?eh- daca-i si unul d'ala puturos,impute tot spatiul si pe cei din jur !.....da' recunosc :discutia asta-i savanta rau si deja ma doare capul....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 16:20

oooo,puicutza! si la ce pui tu botu' ala elevat si plin de invenctive ,la Vadimus?

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 16:35

De la: gabigabi, la data 2009-07-24 16:17:22adnana si bogdan.....blablabla,dragilor ! sunteti atit de plini de persoana voastra,incit nu mai incape nimic.....aaaa,asa-si incep ratatii viata : cu promisiuni...cu potential....si,ramin acolo,in acel stadiu,ptr.ca ei sunt proprii lor dusmani !
@memo- vintul vine si se duce repede ! pirtul ?eh- daca-i si unul d'ala puturos,impute tot spatiul si pe cei din jur !.....da' recunosc :discutia asta-i savanta rau si deja ma doare capul....

da la noi tine de viitor, babo! sau esti si prezicator de acum?? la tine e grav, ca nu mai ai nicio sansa

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 16:53

da,fetito,asa-i :la voi tine de viitor,dar cu atitudinea ta superioara,ca si cind le-ai fumat de mult,pe toate,viitorul se termina acum....si ai grija,nu sta sa te-astepte !

godzila

32 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 19:30

De la: gabigabi, la data 2009-07-24 16:53:32da,fetito,asa-i :la voi tine de viitor,dar cu atitudinea ta superioara,ca si cind le-ai fumat de mult,pe toate,viitorul se termina acum....si ai grija,nu sta sa te-astepte !
Ce dracu sa facem cu Duda ca asta rataceste drumul si cind se intoarce de la WCspre dormitor,cica miroase a mucegai printesa

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 22:22

ce proasta e baba, ca de obicei, are impresia ca daca ea mai are putin si da coltul lumea se termina cu ea. ratata esti tu, babo!

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 08:12

MOZAIC
(Proză scurtă, Romeo Tarhon)

... Prima zi senină, călduță și însorită la început de mai...În sfârșit!... După o iarnă sâcâitor de umedă și mâzgoasă, după o primăvară enervant de lungă, rece și cețoasă, după ce timpul rămăsese parcă blocat undeva într-un anotimp aberant când cerul se scurge inepuizabil, apăsător și acid în pământul suprasaturat și când orașul pare lichid, iată primul soare!...
Nu își amintea să mai fi durat atâta amar de vreme până să se ivească soarele și cerul să se limpezească epuizat, golit de conținut. Clima, își certifica în gând, o luase cu totul razna... Planeta supura...
Ca un dar providențial așteptat cu morgă și disperare, scuturându-se de nori și ceață, astrul își redeschisese în sfârșit evantaiul de carmin încă de la primele ore ale acelei dimineți irepetabile.. Vedeai cu ochii cum natura prindea viață.
Se trezise la aceiași oră, deschisese larg fereastra și nu-i venea să creadă că nu mai ploua, nu mai bătaea vântul rebel și dincolo de blocuri mijeau primele raze. Se bucura ca un copil. Era nerăbdător să iasă, să ia la pas străzile și parcul până la serviciu. Avusese dintotdeauna grijă, o grijă exagerată, să nu întârzie, să sosească printre primii și să se apuce conștiincios de lucru. Devenise,în timp, un robot, un mecanism...
Pornise spre serviciu cu pas ștrengăresc, bine dispus și conștient că zvâcnetul primăverii întârziate îi răscolea adrenalina. Nu se mai simțea obligat și supus, se minuna de sine cât de deschis și dezinvolt se simțea. Tocmai traversa o stradă când, din sens opus, venea o doamnă între două vârste cu un cățeluș în lesă.
-Sărut-mâinile, distinsă doamnă, simțiți și dumneavoastră primăvara?!... Dar și cățelul, pare-se... Foarte simpatic... Pot să-i ofer un biscuite?...
Cu un zâmbet indulgent, femeia și-a văzut de drum.
-Nu-i așa, părinte, am așteptat cam mult de la o zi cu soare de Cel de Sus?!... l-a abordat vesel pe bărbatul îmbrăcat inconfundabil...
-Haideți, coană mare, ușurel, vă ajut eu să traversați....
Nu se mai recunoștea pe sine, se minuna de propria–i vervă și volubilitate. Dintotdeauna fusese un om crispat, încordat, reținut, închis, calculat, disciplinat... Dar astăzi era dezinvolt, spontan, comunicativ, uman...
-Bună-dimineața. Ce credeți, domnule, va fi o zi superbă, nu-i așa? l-a întâmpinat pe bărbatul cu servietă neagră, cu pălpărie neagră, cu palton negru... Nu vreau să fiu nepoliticos, dar v-ați îmbrăcat ca pentru iarnă...Și parcă prea sumbru, iertați-mi sinceritatea!...
Dintotdeauna fusese el însuși excesiv desobru și controlat, funcționase ca o mașinărie care nu se abătea niciodată de la ritmul obișnuit și monoton.
-Hei, copii, simțiți primăvara?... La vârsta voastră hoinăream prin parcuri..., se adresă micului grup de școlari matinali.
Înainta pe străduțele lăturalnice, se depărtase de la traseul cotidian, rătăcea la pas conștient că pentru prima oară în viață va întârzia și nu va semna la timp condica. Deși era convins că nu mai trecuse printre acele clădiri cu zidurile la trotuar, că nu se abătuse niciodată din drumul cunoscut, avea sentimentul ciudat că știa acele străduțe, cum și pe bătrânica de la acea fereastră dezmierdându-se împreună cu pisica, la soare... Era sigur că după primul colț îl va găsi pe bătrânul sifonar, în fața micii prăvăli, citindu-și ziarul la soare, pe scăunelul cu trei picioare...
-Bună-dimineața, l-a salutat jovial, se va face cald astăzi, veți avea vânzare bună la sifon...
Nu încerca să-și chinuie mintea spre a-și explicai cum de știa dianinte oamenii, locurile, casele și străduțele, deși nu trecuse niciodată pe acolo. Știa,pur și simplu știa că după micul scuar, luând-o la dreapta, va trece pe lângă un imobil vechi și păărsit, cu ziduri zdrelite și ferestre crăpate.
Și, fiindcă nicioadată nu se abătuse din drumurile prestabilitei și nu întârziase niciodată la serviciu sa la vreo întâlnire, ajungând în dreptul ușii deschise, a pătuns. L-a izbit încă din prag mirosul de vechi, de rânced, de putred... Și, fiindcă în mod firesc ar fi trebuit să urce treptele, el a hotărât să coboare la demisol. Pășind în coridorul scund și îngust, cu uși de o parte și cealaltă, le trecea în revistă chipurile cenușuii năpăstuiților care locuiseră în micile boxe, oameni săraci și nefericiți, cei mai mulți singuri pe lume...Și-i imagina vegetând...
Trecând prin dreptul unei uși întredeschise a zărit în interior o dâră de lumină difuzând prin mica fereastră cu geamlâcul murdar, mânjit. A pătuns stârnind praful. Încăperea goală... Razele firave ale soarelui ascuns parțial de zidurile exterioare se izbeau în dușumeaua crăpată și umbrită. Lumina căpăta materialitate în praful ca un fum. Privea fascinat cum răzbătea ca un fascicul prin fanta ferestruicii. Soarele se cățăra acum undeva peste clădiri începând să-și dezvăluie discul de văpăi. Privea acel spot care se pierdea absorbit de dușumea. Oblic în jos, între geamlâc și podea se proiecta un coridor luminiscent, se descompunea spectral cu repeziciune, apoi mai lent, tot mai lent în benzi cromatice: roșu, oranj, galben, verde... Benzile alternau din ce în ce mai distincte. Soarele își înfățișa acum în totalitate discul orbitor în centrul ferestruicii. Un culoar de lumină albastră se desfășura la picioarele lui, dușumeaua își pierduse consistența, îi era teamă, se lupta cu sine, nu era hotărât să plece... Și, fiindcă dintotdeauna fusese un om deosebit de reținut, temător și precaut, s-a expus luminii...

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 08:30

Lansarea unui volum biografic "Principele Radu", Editura Litera.

Primele evenimente de lansare sunt programate a se desfasura in urmatoarele locatii:

25 iulie, ora 12.00 - Diverta Magheru, Bvd. Gheorghe Magheru, nr 9, sector 1 Bucuresti

26 iulie , ora 12.00 - Diverta Mall Vitan, Calea Vitan, Bucuresi, sector 3

Evenimentul va beneficia de prezenta ASR Principesa Margareta, actrita Carmen Tanase si autorii volumului, Corina Murafa si Vladimir Cretulescu.

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 08:33

Va trimit atasat un ultim sondaj pe piata !

O zi buna!

Principele Radu are 12% intentie de vot

12% dintre romani ar vota cu Principele Radu in cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegerile, conform unui sondaj national de opinie al companiei GALLUP. Conform aceluiasi sondaj, realizat in iulie 2009, pe un esantion de 1108 persoane, Traian Basescu este preferat de 35% dintre alegatori, Crin Antonescu de 20%, Mircea Geoana de 18%, Corneliu Vadim Tudor de 10% si Kelemen Hunor de 3%.

Conform sondajului, 58% dintre români sunt siguri ca vor merge la vot in noiembrie, iar 15% sunt indecisi in privinta candidatului prezidential. 35% dintre români considera ca alegerile din acest an conteaza mai mult decât cele din ceilalti ani, in timp ce 47% considera ca ele conteaza la fel.

Sondajul a fost solicitat de Asociatia “O viziune pe 30 de ani” a Casei Regale a României.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 10:19

@republicane,ca de obicei,obraznic si cu o intelegere limitata ! ....ramine,deci,cum am vorbit !

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 11:21

Pentru gabigabi : Sarcina pe care ti-ai asumat-o e demna de toata lauda, dar e pentru o cauza pierduta.

Radu Duda(principe e doar la el acasa) nu are nicio sansa, dar , ca orice cetatean are dretul sa candideze.

Daca va ajunge in turul doi cu Basescu , promit sa-l votez pe Radu Duda !

In ce priveste difernta dintre ciubote si pantofii de lac...aici e o problema : depinde in picioarele cui se afla..si inca o problema ... depinde ce cap se afla... deasupra ...umerilor(nu ma gandeam la altceva).

Asa ca ramane ...cum am stabilit !

Pagini: << 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Principele Radu al Romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale
Mergi la: