back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Principele radu al romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale

Pagini: << 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:24

De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:20:36trosc-pleosc ! Adnana,ce-ai crezut ca ti-e adresat si te-ai bagat in seama fara rost,caci nu avea legatura cu ce-am vorbit noi, ii era adresat lui Bogdan ! lui i-am spus ca parca mai discutaram despre mineriade ! lui REPUBLICANUS,nu tie ! ...INERTIE ,evident ca ala-i cuvintul si l-am batut gresit ,dar chiar sa nu intelegi ? tu,o fata asa de Inteligenta,de crapa pietrele ? vaiii,nu pot sa cred !

pfff, daca si in discutia aia zici ca te-am atacat, pai adnana a fost chiar politicosa in descrierea pe care ti-a facut-o... chiar ti-am adus argumente foarte calm, fara nici o urma de atac, asteptam de la tine sa-mi aduci contra-argumente (evident, bazate pe fapte, nu mistice) si aia era. dar daca si acolo zici ca te-am atacat, atunci chiar ca nu se poate discuta in vreun fel cu tine, pentru ca in mintea ta orice opinie diferita si orice argument adus impotriva a ce spui tu e atac... si atunci incep sa-mi pierd speranta pe care mi-am exprimat-o mai devreme, legata de ratiune...

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:25

Republicanule,vezi ca raspunsul pe care adnana crede ca-i ptr.ea,este ptr.tine ! erata : INERTIE,bineinteles !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:25

De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:20:36trosc-pleosc ! Adnana,ce-ai crezut ca ti-e adresat si te-ai bagat in seama fara rost,caci nu avea legatura cu ce-am vorbit noi, ii era adresat lui Bogdan ! lui i-am spus ca parca mai discutaram despre mineriade ! lui REPUBLICANUS,nu tie ! ...INERTIE ,evident ca ala-i cuvintul si l-am batut gresit ,dar chiar sa nu intelegi ? tu,o fata asa de Inteligenta,de crapa pietrele ? vaiii,nu pot sa cred !

de unde dracu sa stiu eu cui te adresezi tu, daca tu nu bagi citat, sau macar un @persoana???
si cum la tine totul e un atac, de unde sa stiu ce ti s-a parut tie atac.si la cat de prost te exprimi, nici nu am mai stat sa imi bat capul sa vad daca mi se adreseaza sau nu.
si stai calma, am inteles care e cuvantul, doar ca iti faceam observatie ca nu stii cum se scrie.
o greseala de tastare nu a fost sigur , ca am curaj sa bat pariu, ca bati cu un deget pe tastatura aia si te uiti de fiecare data sa vezi ce apare pe ecran

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:28

hai,gata,va meritati cu prisosinta ....sa fiti fericiti !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:29

De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:28:30hai,gata,va meritati cu prisosinta ....sa fiti fericiti !

in final o sa taci

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:31

Ati liat'o pe aratura....ne mai miram de politicieni ca'si numara ouale'n parlament. Sa facem 2 la 2 ?

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:33

De la: vladidec, la data 2009-07-11 17:31:48Ati liat'o pe aratura....ne mai miram de politicieni ca'si numara ouale'n parlament. Sa facem 2 la 2 ?

ce ??? vrei sa o sustii pe Gabi?sau cum ca nu inteleg

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:36

De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:04:48iar ataci gratuit ! pai parca discutaram la momentul respectiv despre nenorocirea mineriadelor ; parca am spus in postarea prima ca,economia mergea,e drept ,in virtutea enertiei....n-ai vazut ! ce sau cum vrei sa mai spun ca,inafara de NATO si EU,in rest totul merge din rau in mai rau si totul este pus la pamint cu buna intentie ? ca societatea este divizata, pasiva, scirbita si fara alternativa de a iesi din ce-a intrat .... ca luminita de la capatul tunelului e astupata cu kk! ce-as mai putea sa-ti spun altceva ? o noua revolutie ? sa mori de ris

eu ti-am aratat, in primul rand cu cifre, cum mergea economia atunci... daca tu spui ca mergea mai bine decat acum, atunci inseamna ca am invatat matematica in epoci diferite si pe vremea ta mai prost insemna mai bine...
Ce merge din rau in mai rau? somajul a scazut semnificativ, este sub media din UE, sigur ca s-au dat multe "tunuri", asta nu contesta nimeni, si ce tot spun eu aici de nu stiu cand, ca da, avem o mare problema cu coruptia... asta e incontestabil... dar au cam trecut vremurile cand se vindea totul la fiare vechi ca sa se imbogateasca unii, ca nu mai avem ce vinde, si culmea, acum s-a inceput sa se reconstruiasca. A venit si la noi Nokia, Ford, Renault, marile companii, marile banci. Acuma, ca noi am fost prea ocupati cu furatul ca sa constituim un capital autohton si am vandut tot altora, asta e iarasi coruptia si hotia de care vorbeam, ce sa facem, sigur ca ar fi fost frumos sa nu dea faliment atatea companii si sa nu trebuiasca sa le vindem pe 2 lei, dar asa politicieni am avut noi, asta a fost blestemul nostru... in timp de haos, asta urmeaza.
o noua revolutie? ce noua revolutie ca nu inteleg ce spui? nu cred ca a facut cineva referire la "o noua revolutie"... am vazut pe aici intr-adevar ideea de o "revolutie pasnica" in mentalitatea romanilor in primul rand, dar aia nu e o revolutie in sensul ca iesim pe strada si ne impuscam... e altceva.
societatea e diviziata si va ramane divizata in vecii vecilor... toate societatile sunt divizate. Peste tot sunt categorii cu interese diferite... ce, te gandesti la utopia comunista in care era o armonie generala si nu mai existau state, clase si asa mai departe? pai aia era utopie, deci nu poate exista in practica...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:37

o sa tac,Adnana si o sa va las pe voi sa jucati FAZAN ca sa stabiliti ierarhia !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:39

De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:28:30hai,gata,va meritati cu prisosinta ....sa fiti fericiti !

saraca, ce victima e ea... raii astia o ataca din toate partile... ca la ea nu se pune cand isi agita bastonul si improsca cu "tampiti" "prosti" si alte alea, nuuuu... ea e buna de pus pe rana, restul lumii e rea, si cand ii demonstreaza cu argumente logice si rationale ca nu e cum spune ea, gata, e atac!
stii ce, degeaba ai facut umbra pamantului 70 de ani, ca tot infantila esti... fix ca un copil isteric de 5 ani care atunci cand nu-i convine ceva fuge si tranteste usa dupa el. Rusinica rusinica

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:41

De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:37:19o sa tac,Adnana si o sa va las pe voi sa jucati FAZAN ca sa stabiliti ierarhia !

ca treaba are *ula cu prefectura . dar de ce m-as mai mira.la tine toate au treaba.
bine ca te-ai hotarat sa taci.
du-te si scrie pe ortodoxie si pe biblie ca e vremea sa iti purifici sufletul

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 17:45

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-11 17:41:22
De la: gabigabi, la data 2009-07-11 17:37:19o sa tac,Adnana si o sa va las pe voi sa jucati FAZAN ca sa stabiliti ierarhia !

ca treaba are *ula cu prefectura . dar de ce m-as mai mira.la tine toate au treaba.

e o conspiratie mondiala, pusa la cale de diverse grupuri care vor sa puna in practica noua ordine, toate sunt legate intre ele, adnana, cum, nu te-ai prins?

si fazan e jocul lor preferat, al alora cu noua ordine, d-aia are treaba cu toate

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 18:01

FAZAAAAN ! cine a ramas azi-noapte fazan,pe topicul "despre orice" ? deci : care-i scorul,Adnana ? ca tu le ai p'astea cu scorurile ...care-i mai FAZAN dintre voi doi ?! amindooooi,va spune baba !

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 18:23

baba e mult prea proasta ca sa-si dea cu parerea in chestiuni din astea complexe, legate de fazanul jucat de conspiratorii ce vor sa implementeze noua ordine mondiala.
si faci exact ce ti-am spus ca faci, o dai in diverse pentur ca nu esti in stare sa raspunzi cu argumente la ce ti-a fost prezentat, dar o fi adevarat ca dupa o varsta dai in mintea copiilor.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 19:34

De la: gabigabi, la data 2009-07-11 18:01:41FAZAAAAN ! cine a ramas azi-noapte fazan,pe topicul "despre orice" ? deci : care-i scorul,Adnana ? ca tu le ai p'astea cu scorurile ...care-i mai FAZAN dintre voi doi ?! amindooooi,va spune baba !

vai! babo! ce ne-ai zis-o
simt ca prind aripi

asta e o gluma de copii de cativa ani.la atata te duce capul ????

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 19:35

De la: Republicanus, la data 2009-07-11 17:45:28
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-11 17:41:22

e o conspiratie mondiala, pusa la cale de diverse grupuri care vor sa puna in practica noua ordine, toate sunt legate intre ele, adnana, cum, nu te-ai prins?
si fazan e jocul lor preferat, al alora cu noua ordine, d-aia are treaba cu toate

stii ca eu nu prea le am cu grupurile
acum inteleg legatura

egn_ra02

8 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:02

..cred ca tu ai sa fugi dupa ce o sa-ti dai seama ce sclav ai fost si vei fi in continuare...ochelarii de cal sunt mari de nu vezi mai mult de lungu nasului...incearca sa gandesti cu capul tau si sa-ti analizezi starea de libertate...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:15

De la: egn_ra02, la data 2009-07-11 20:02:57..cred ca tu ai sa fugi dupa ce o sa-ti dai seama ce sclav ai fost si vei fi in continuare...ochelarii de cal sunt mari de nu vezi mai mult de lungu nasului...incearca sa gandesti cu capul tau si sa-ti analizezi starea de libertate...

si tu cu cine vorbesti?

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:20

Una pe zi.

APEL CĂTRE MÎRLANI: Împroşcaţi, înjuraţi, murdăriţi, strigaţi, scuipaţi şi alte asemenea fapte de vitejie la care vă pricepeţi. Eu o să încerc să vă dau cîte un motiv pe zi.

Tema de azi: Ce mai zic şi alţii:

SORIN DUMITRESCU

În România libera, Sambata, 13 iunie 2009

Candidatura Principelui Radu la prezidentiale nu repeta catusi de putin procedura candidaturii independente la alegeri folosita util de doctorul Oprescu la municipale. Candidatura lui Radu Duda va fi treptat descoperita de alegatorul votant ca fiind o actiune extrem de original inspirata, iar pentru actuala configuratie istorica fiind drumul scurt catre o solutie statala solida, practica si inteleapta. Principele Radu nu candideaza nici “romantic” imberb, nici superb solitar, nici temerar de capul lui, cum pare la prima vedere.
...............................................................................................................................
Pentru a intelege si sustine avantajele insolitei candidaturi la Presedintie a Principelui, sa observam, mai intai, ca nici unul din candidatii cu sanse nu poseda destui sorti reali de izbanda: daca Geoana este un remarcabil artizan politic, dar lipsit, in mod vadit, de anvergura necesara “postului”, in vreme ce insul politic de exceptie Antonescu se arata prea politic pentru un preseinte, purtand in plus si balastul unui liberalism grav compromis, din pacate, de Tariceanu, actualul presedinte Basescu ar fi mai cuminte daca si-ar ocroti legenda de David al Goliatului politicianist si s-ar retrage devreme, ca Greta Garbo… In al doilea rand, nefiind nicicum angajat politic, Principele Radu nu este nici razbunator si, ca urmare, poate dialoga elegant, destins si dinspre institutia suprema a statalitatii, cu toate orientarile politice si cu toti parlamentarii, fara discriminare.

In al treilea rand, girat fiind atat de prestigios, in comparatie cu ceilalti “candidati politici”, de notabilitati regale, politice, financiare si culturale europene (de al caror sprijin s-a si bucurat ani de zile ca reprezentant al Guvernului Romaniei), cat si de inegalabila competenta a Regelui Mihai, Principele presedinte devine in mod automat un adevarat garant al stoparii coruptiei si abuzului, indreptarii justitiei, toate in favoarea dobandirii unei statalitati stabile si a intrarii in normele veritabilului stat european. Aflat in aceasta situatie, oare ar cuteza cineva sa jigneasca stirpea europeana straveche a unor neamuri de regi si patrioti notorii, incalcandu-si iresponsabil programul prezidential, mintindu-si fara scrupule electoratul si, in final, dezamagindu-si garantii?

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:38

De la: aadnanaaa, la data 2009-07-11 19:34:47
De la: gabigabi, la data 2009-07-11 18:01:41FAZAAAAN ! cine a ramas azi-noapte fazan,pe topicul "despre orice" ? deci : care-i scorul,Adnana ? ca tu le ai p'astea cu scorurile ...care-i mai FAZAN dintre voi doi ?! amindooooi,va spune baba !

simt ca prind aripi

ti-am zis ca baba e o infantila. pentru cineva care considera varsta cel mai mare atu al ei (ca ne-a scos ochii cu cati ani are si cu parul ei alb din cap), comportamentul asta demn de un copilas de gradinita nu arata decat (o data-n plus) cat (NU) o duce capul si ce ipocrita e.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 20:41

De la: Republicanus, la data 2009-07-11 20:38:17
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-11 19:34:47

simt ca prind aripi

ti-am zis ca baba e o infantila. pentru cineva care considera varsta cel mai mare atu al ei (ca ne-a scos ochii cu cati ani are si cu parul ei alb din cap), comportamentul asta demn de un copilas de gradinita nu arata decat (o data-n plus) cat (NU) o duce capul si ce ipocrita e.

poate se tine de promisiune si tace.sa stim numai noi cat o duce capul
bine ca si asa i-au zis mai multi ca e ...... , stie ea cum, dar poate aia inca nu sunt siguri

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 21:31

Se pare ca toata lumea este "off topic", exceptie facand "mihai5_2" care a fost in topic. Desi nu sunt de acord cu el, totusi trebuie sa recunosc ca ia lasat "in urma" pe "republicani", care au cazut in "plasa" celor care sustin "Regalitatea". Adica ei "bat campii" si "regalistii" sunt in "problema".

Hai ca sa va dau o "continuare" :

www.pressgazette.co.uk/story.asp?sectioncode=1&storycode=41948&c=1

"Royals Monthly fails in qualified privilege bid"

Sub acest titlu a aparut in 18 August 2008 in www.pressgazette.co.uk un articol pe tema Radu Duda si Casa Regala. Daca articolul este AREVARAT sau FALS in faptele prezentate, ramane sa apreciati Dumneavoastra.

Poate va intereseaza si cum a fost primit Dineul oferit de Geoana (era Ambasadar atunci) in SUA la care a participat R.Duda cu nevasta-sa.si socrul sau.

www.slate.com/id/3727/workarea/3/entry/24679/

Sau poate va intereseaza www.cs.kent.edu/~amarcus/Mihai/romanian/agendaro.html

Ultimul seit desi este scos de MONARHISTI lamuresc niste intrebari de genul :
Cine l-a adus pe Mihai in tara ? sau Cine i-a dat bani (nemunciti) ca sa poata trai in Romania ? sau ...

Intrebari, intrebari, intrebari ...

Daca tot vreti sa discutati cu adevarat despre acest "candidat la Presedintia Romaniei" aveti un motiv foarte bun sa o faceti acum. Nu credeti ?

Aveti cuvantul ... Regalisti sau Republicani (sau invers - eu am respectat ordinea literelor din Alfabetul Roman, dar puteti sa folositi si Alfabetul Arab sau Evreiesc si sa cititi de la sfarsit, mi-e indiferent)..

9am078966

2 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 09:38

.......... CARE PRINCIPE? ROMANIA NU ARE NICI UN PRINCIPE..................

Fosta membra 9am.ro

101 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 10:19

De la: 9am078966, la data 2009-07-12 09:38:53 .......... CARE PRINCIPE? ROMANIA NU ARE NICI UN PRINCIPE..................

Nu trebuie sa fii atat de radical. Principele Duda, ma incapatanez sa-l numesc asa, va reprezenta, prin comportament si discurs, o bizarerie la alegerile din toamna. Obisnuiti cu injuraturi, cu acuze, cu promisiuni economice, astept cu mult interes infruntarea candidatilor. Sunt curios daca eleganta va face fata mitocaniei. Nu in sensul contabilizarii voturilor pro sau contra, ci in sensul replicilor date pe timpul confruntarii.

Administraţia prezidenţială confirmă faptul că noţiunile de „păsărică” şi „ţigancă împuţită” aparţin exclusiv preşedintelui Băsescu şi folosirea acestora nu reprezintă un abuz de limbaj.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 11:26

De la: memo, la data 2009-07-12 10:19:24
De la: 9am078966, la data 2009-07-12 09:38:53 .......... CARE PRINCIPE? ROMANIA NU ARE NICI UN PRINCIPE..................

Nu trebuie sa fii atat de radical. Principele Duda, ma incapatanez sa-l numesc asa, va reprezenta, prin comportament si discurs, o bizarerie la alegerile din toamna. Obisnuiti cu injuraturi, cu acuze, cu promisiuni economice, astept cu mult interes infruntarea candidatilor. Sunt curios daca eleganta va face fata mitocaniei. Nu in sensul contabilizarii voturilor pro sau contra, ci in sensul replicilor date pe timpul confruntarii.
nu va luati dupa aparente,aparentele inseala,s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 12:07

De la: CAMELYA_, la data 2009-04-05 21:27:50Principele Radu al Romaniei a anuntat ca nu exclude posibilitatea de a candida, anul acesta, la alegerile prezidentiale.

Ce parere aveti???

Ar fi bine !!!!!!! Defapt l-asi, vota si pe Gogu portarul, decat pe cei ce au "scoala politicii romanesti"

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 12:16

Dan Stanca
România libera
Aldine, vineri, 10 Iulie 2009

Democratia nu e sfarsitul

Tanarul si valorosul nostru colaborator, Nicolae Dragusin, a realizat de curand la editura Polirom un volum consistent de convorbiri cu principele Radu al Romaniei, intitulat bulversant ALTFEL Oricine ia cartea si incepe sa se uite prin ea va fi lesne derutat de acest titlu si va cauta o explicatie. Ceea ce nici nu e greu de gasit. Fiindca nu are rost rost sa ma lansez in consideratii si comentarii parazitare ii las putin pe cei doi sa vorbeasca pentru a vedea cam ce i se poate opune lumii actuale atat de desantate si mai ales sa admiram astfel frumoasa riposta adusa unui guru al lumii moderne de talia lui Francis Fukuyama. Spune Nicolae Dragusin: “Nu pot sa fiu insa ignorant la mesajul subtil al ideii ca democratia preceda libertatea: exista pericolul de-a transforma democratia in ideologie.

Nu stiu daca la acelasi lucru se gandeste si Alteta Voastra Regala, dar cred ca atunci cand democratia este gandita ca o ideologie ajungem la concluzii nastrusnice precum cele ale lui Fukuyama, care o priveste ca pe un sfarsit al istoriei. In definitiv, sub semnul acestei eschatologii nu vad nici o dieferenta intre comunismul vazut de Marx si democratia gandita ideologic. Pe ambele le uneste convingerea ca dincolo de ele nu se afla nimic mai bun si ca ele reprezinta punctul terminus al omenirii… Nu mai spun ca democratia ca ideologie exclude din start orice reflectie asupra unor formule alternative precum monarhia sau o privire induiosata catre partea buna a feudalismului, a sistemului ierarhic, al responsabilitatilor etc.” Raspunde Principele Radu: “Cred ca democratia, asa cum este inteleasa astazi, este un instrument. Asociata cu liberalismul constitutional, ea creeaza sistemul atat de puternic si de vast al mediului euro-atlantic de astazi.

Daca este vorba despre criticile aduse sistemului politic occidental – cel care, dupa parerea lui Vladimir Bukovski, nu a castigat Razboiul Rece – este cat se poate de normal. Democratia liberala a Occidentului contemporan are devieri-vulnerabilitati. Se vorbea despre aceasta inca din primii ani de dupa al doilea razboi mondial. Daca, intr-adevar, se va ajunge la nefericita situatie in care democratia, gandita ideologic, va fi orbita de convingerea ca reprezinta punctul terminus al dezvoltarii omenirii, vom experimenta probabil acelasi impas in care a ajuns si comunismul vazut de Marx. Acesta nu este insa un teren pe care sa mearga un membru al Familiei Regale…”

Am dat aceste citate lungi deoarece mi se par esentiale pentru intelegerea lui “altfel”. Toata cartea de convorbiri are ca ax o asemenea viziune prin care doreste sa-l trezeasca pe roman din somnul democratiei ideologizate. Indraznesc sa formulez o ipoteza poate prea curajoasa.

In masura in care in anii ’80 eram treziti din somnolenta generala a ceausismului ascultand “Europa libera” sau “Vocea Americii”, citind carti interzise de care puteam face rost, etc, asa si acum o asemenea lectura ne poate destepta dintr-o letargie similara generata de o viata blazata, din care interesul pentru politica a disparut, in care la orizont nu se inalta decat supermarketuri de tip Carrefour sau Auchan, o viata inclinata spre tabloidizare, spre excitatie si violenta. Cartea la care ne referim tocmai de aceea se intituleaza ALTFEL. Cu alte cuvinte, oameni buni, amintiti-va ca sunteti totusi oameni si nu mamifere, ca aveti duh in voi si nu va limitati la nivelul carcasei, ca toate grijile materiale nu trebuie sa va abrutizeze si sa va faca sa uitati resorturile superioare ale existentei.

Acesta este mesajul fundamental al cartii, care trebuie citit dincolo de cuvintele si de rationamentele uneori dificile la care nu oricine are acces. stim ca Principele Radu candideaza la cea mai inalta functie a Republicii, dar nu avem in vedere cartea influentati de o asemenea conjunctura. ALTFEL este indemnul pe care-l auzim poate chiar din 1990, de atunci de cand Regele era gonit pe autostrada si umilit de autoritati. Aparitia unei asemenea carti reia de fapt o traditie deschisa de regretatul Mircea Ciobanu, care la inceputul anilor ’90, intr-un climat primitiv anti-monarhist, a realizat superbe si necesare convorbiri cu Regele Mihai, redand astfel chipul Majestatii Sale unei Romanii care nu-si revenise din cosmarul comunist. De atunci a trecut multa vreme. Autoritatile post-comuniste si-au imbunatatit comportamentul fata de Familia Regala, iar orice informatie legata de activitatea acesteia este privita acum ca un fapt firesc.

Ne amintim si acum de acel legendar Paste 1992 si de fluxul extraordinar de simpatie cu care a fost inconjurat atunci Regele. Suntem constienti de faptul ca asa ceva nu se va mai repeta. In tot ceea ce spune Principele Radu reliefeaza intrarea in normalitate. Normalitatea intr-un anume sens este preferabila exceptionalitatii, aceasta din simplul motiv ca Regele, chiar daca are si o indrituire divina, este un om care traieste printre si pentru oameni si de la inaltimea sa isi slujeste poporul cu cel mai convins devotament. Tocmai de aceea el are o viziune straina simplilor oameni politici. Fixat in timpul sau, monarhul se indreapta si spre vremurile viitoare si nu se simte constrans de interese meschine. Astfel este altfel. Lumea nu va pieri intr-o ambianta lanceda, locuita de legiuni de pigmei. Dimensiunea verticala caracterizeaza gandirea mornarhilor, iar Principele Radu face mereu apel la o asemenea trezire a omului contemporan.

Orizontala democratiei nu va fi vesnica, asa cum declara apologetii actualului sistem. Iar in final merita sa citam un alt fragment edificator: “Unul dintre lucrurile rele pe care le-a adus deposedarea istorica de putere a monarhiei este ca statalitatea, trecand in mainile oamenilor politici, a condus la o saracie a statalitatii ca principiu… Statul are nevoie sa fie incarnat pentru ca omul sa-l inteleaga si deci sa existe in mintea si sufletul sau.” De o asemenea “incarnare” avem nevoie tocmai ca sa scapam de chipul cenusiu al birocratului si tehnocratului. Ar fi exact diferenta dintre un fruct proaspat, din gradina si unul congelat din galantar…

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 12:19

De la: memo, la data 2009-07-12 10:19:24

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei

Nascut Radu Duda la 7 iunie 1960, la Iasi, intr-o familie de medici. A absolvit Liceul Internat din Iasi in anul 1979 si Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in anul 1984.

Intalnirea cu Alteta Sa Regala Principesa Margareta este, asa cum avea sa marturiseasca ulterior, un moment decisiv in viata sa. Acest lucru s-a petrecut in 1994, cand activitatea sociala a Principesei, ca presedinte al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, s-a intersectat cu primul demers de terapie prin arta din Romania, “Artécole”, condus de actorul si asistentul universitar Radu Duda. Ambele initiative s-au adresat copiilor din orfelinatele din Bucuresti si din tara.

In 1996 se casatoreste cu Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei. In 1999 este numit Principe de Hohenzollern-Veringen. Acest moment va marca sfarsitul carierei artistice din teatru, film si televiziune, inceputa in 1974. In anul 2005 este numit Principe al Romanei si Alteta Regala.

Principele Radu a inceput cariera militara in 2002 cand, dupa absolvirea Colegiului National de Aparare din Bucuresti, a devenit capitan in rezerva in Armata Romaniei. Este, de asemenea, absolvent al Colegiului George C. Marshall din Germania (2003) si al programului “Senior Executives in National and International Security”, John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004).

Astazi, Principele Radu este colonel (r) in Armata Romaniei si doctor in stiinte militare. La Universitatea Nationala de Aparare a sustinut in martie 2006 teza de doctorat cu titlul ”Securitatea europeana in evolutie, in noul context al democratiei si libertatii pe continent”.

Principele este consilier al Majestatii Sale Regelui Mihai si a detinut calitatea de demnitar al Statului roman, ca Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, din anul 2002 pana in anul 2008. Biroul Reprezentantului Special a fost o idee noua in spatiul romanesc, menita sa aplice in practica trei dintre caracteristicile fundamentale ale regalitatii: traditia, continuitatea si identitatea nationala.

Din aceasta pozitie, angajamentele publice ale Altetei Sale Regale in slujba intereselor pe termen lung ale Romaniei au fost, in cei sapte ani, in numar de peste 4.000.

Din 1997 pana in 2002, Principele Radu a jucat un rol important in conceperea, planificarea si organizarea vizitelor oficiale ale Regelui Mihai, in vederea sustinerii integrarii Romaniei in NATO si UE, in tari precum Marea Britanie, SUA, Franta, Belgia, Spania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia si Danemarca.

In cadrul numeroaselor vizite in tara, Alteta Sa Regala a initiat proiecte de dezvoltare a Romaniei locale. Proiectele ”Orasele Romaniei” si ”Initiativa Europa regiunilor” construiesc actiuni de cooperare intre comunitatile locale romanesti si diverse comunitati din regiuni europene. Este autorul conceptului Turneul Mileniului, pe care Majestatea Sa Regele l-a facut in tara, in anul 2000. Scopul acestor vizite l-a constituit coeziunea societatii romanesti prin afirmarea identitatii nationale. A initiat in anul 2006 Turneul Prieteniei, pentru cunoașterea Romaniei in mediile locale din SUA.

Din 1999, Principele a sustinut peste 250 de conferinte despre Romania in tara, ca si in Austria, Azerbaidjan, Belgia, Canada, Croația, Egipt, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, India, Iordania, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Maroc, Moldova, Olanda, Polonia, Senegal, Slovacia, Slovenia, Statele Unite, Suedia, Thailanda,Turcia, Ungaria.

Principele Radu desfasoara o intensa activitate de publicist si scriitor, fiind autorul cartilor ”Dincolo de masca” (UNITEXT 19970), ”L’ame du masque” (Belgia, 1998), ”Ana a Romaniei - Un razboi, un exil, o viata” (Humanitas, 2000 si 2005), ”Michael of Romania - A Tribute” (Suedia - S.U.A. 2001), ”Mihai al Romaniei” (Humanitas, 2001 si 2008), ”Anne of Romania, A War, An Exile, A Life” (Fundatia Culturala Romana, 2002 si Humanitas 2006), ”Kildine” (traducerea romaneasca a cartii de povesti a Reginei Maria a Romaniei - Corint, 2003), ”Sapte” (Nemira, 2003), ”The Royal Family of Romania” (Humanitas, 2004 si 2008), ”Europa din noi” (Polirom, 2005), ”Persona”(Nemira, 2006), ”Palatul Elisabeta” (Humanitas, 2006), ”Biblioteca in flacari” (Polirom, 2007), ”Elena, portretul unei regine” (Rao, 2007), ”Nunta de diamant”, (Rao 2008), ”Coroana Romana la 140 de ani” (Curtea Veche, 2009), ”Altfel (Principele Radu al Romaniei in dialog cu Nicolae Dragusin) (Polirom, 2009)”.

Principele Radu a acordat Inaltul Patronaj Federatiei Romane de Karate Traditional, Camerei de Comert Romano-Britanice, Festivalului Jeunesses Musicales (EUROPAfest) si Institutului Euro-regional de cooperare culturala.

Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 12:21

Presedintele pentru care voi vota
Fiecare dintre dumneavoastra puteti contribui la mai buna intelegere a proiectului de schimbare a Institutiei Presedintelui României. Spuneti celor care doresc sa va asculte de ce anume proiectul nostru are rost si de ce este el necesar României de azi si de mâine:

Principele Radu este cu adevarat singurul candidat independent, singurul care nu face si nici nu va face parte din vreun partid politic.

A câstigat competenta pentru aceasta pozitie, prin 12 ani de exercitiu public si prin educatie in importante scoli politico-militare.

Principele a dobândit o vasta experienta in relatiile internationale, in 6 ani de reprezentare a României peste hotare la cel mai inalt nivel, a conferentiat despre România la cele mai inalte tribune ale lumii, s-a intâlnit constant cu sefi de Stat, mai mult decât orice politician român.

A fost in ultimii 8 ani omul public cel mai legat de tara, prezent in judetele, municipiile, orasele si comunele tarii, de mai multe ori in acelasi loc; el intelege România de dincolo de granitele Bucurestiului.

Apartenenta la Casa Regala ofera Principelui Radu pozitia de a sta in mod egal alaturi de toate personalitatile, organizatiile, institutiile, intelegând fara partinire interesele sau nevoile diverselor parti din societatea româneasca.

El priveste cu seninatate, calm si cu intelegere dinamica politica, pe care nu o va diviza, influenta sau intarâta vreodata.

Principele are o pasiune pentru munca sa, careia ii dedica in mod entuziast cea mai mare parte a timpului si energiei lui.

Vorbeste perfect engleza, franceza si româna si a tinut discursuri in anii din urma in italiana si germana.

Are o pozitie sociala pe care nici o functie din viata publica nu o poate imbunatati sau avantaja.

Nu are nevoie de castele si bani, nu are de ce sa fie obsedat de imbogatire.

Nu va folosi niciodata legea impotriva adversarilor politici.

Principele Radu se adreseaza cu adevarat tuturor românilor, nu doar membrilor de partid – pedelisti, pesedisti, penelisti, etc.

Cornel George Comsa
Directorul de Campanie al Principelui Radu

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 13:32

De la: vladidec, la data 2009-07-12 12:07:15
De la: CAMELYA_, la data 2009-04-05 21:27:50Principele Radu al Romaniei a anuntat ca nu exclude posibilitatea de a candida, anul acesta, la alegerile prezidentiale.

Ce parere aveti???

Ar fi bine !!!!!!! Defapt l-asi, vota si pe Gogu portarul, decat pe cei ce au "scoala politicii romanesti"

oooo, vai! si crezi ca asta nu o are.studiaza-i un pic CV-ul sau wikipedia si o sa ramai uimit

Pagini: << 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Principele Radu al Romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale
Mergi la: