Info
x
Principele radu al romaniei ar putea candida la alegerile prezidentiale
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 17:29
1) Am constatat ca Mona mulge vaca bine. BA, CHIAR, FOARTE BINE!!!
2) Actorul Radu Duda are tot dreptul sa participe la alegeri. Bine ar fi ca distinsa Casa Regala sa-i permita sa joace teatru. E un bun actor de comedie!!! Sunt sigur ca, in public, duce greu sobra haina princiara!!! |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 18:59
Pe doamna "gaigabi" nu ma pot supara, asa ca ma opresc aici.
In alta ordine de idei azi s-a publicat ceva care imi sprijina (partial) cele afirmate de mie referitor la cum se iau gradele militare "LEGAL" in Romania : www.newsin.ro/mo%c5%a3iune-pnl.php?cid=view&nid=d4b7336e-7ea1-4a... Liberalii au depus, la Senat, moțiunea simplă pe Apărare Moțiunea simplă, cu titlul "Demnitatea Armatei, călcată în picioare de ministrul 0,2%" inițiată de liberalii care cer demisia ministrului Apărării, Mihai Stănișoară, și adoptarea de măsuri în domeniu, a fost depusă, miercuri, la Senat, fiind semnată de 37 de senatori PNL și UDMR. George Scutaru, vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, spune că "ministrul 0,2%" face referire la cota de notorietate de care s-ar bucura Mihai Stănișoară, potrivit unui sondaj de opinie recent. Moțiunea inițiată de liberali se referă la problemele de persanal din MApN, scăderea veniturilor militarilor, în urma efectelor bugetare, și la incoerența în gestionarea programelor de înzestrare strategică. Pe lângă demisia lui Stănișoară, liberalii cer reevaluarea programelor strategice, în speță renunțarea la cumpărarea de Corvete, și adoptarea măcar a unui program pentru forțele terestre. În moțiune se mai cere ca soldații și gradații voluntari să poată rămână în armată până la 45 de ani, față de 40 de ani în prezent. Se mai solicită o rectificare bugetară, pentru ca militarii să își poată primi sporurile ca până acum. 10 iunie 2009 10:45 reporter Eugen Constantin editor Ionela Tudor Deci se cer "demisia ministrului Apărării, Mihai Stănișoară, și adoptarea de măsuri în domeniu" si se refera printre altele la "problemele de persanal din MApN", adica aici intra si ACORDAREA (I)LEGALA de Grade Militare UNOR PERSOANE CARE NU AU DREPTUL LEGAL la acest lucru. Incet-incet ADEVARUL iese la "suprafata", chiar daca tot unii cauta sa-l ascunda de restul lumii. Cel putin asta este ce am inteles eu pana acum. Binenteles ca altii (Monarhisti) pot sa inteleaga altceva. Voia este a fiecaruia si nu ma supar din atata lucru. Sper sa nu se supere nici ceilalti din atata lucru ! Doar schimbam impresii pe Forum si "nu dam in capul nimanu-i" daca fiecare ne sustinem afirmatia individuala ! Cui nu-i convine, poate sa nu bage in seama afirmatiile care nu-i plac si sa discute doar cu cine ii accepta afirmatiile personale pe care si le sustine cum crede. Nu credeti ?! |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 19:07
asa este dle Eugenb - nici eu nu ma pot supara pe dvs. ! am spus doar ca in fata simpatiilor noastre- nu numai politice ci si in viata de zi cu zi - suntem Subiectivi si astfel ,toate comentariile noastre au o doza de ori atenuare,ori de exagerare !
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 19:11
De la: gabigabi, la data 2009-06-10 19:07:52asa este dle Eugenb - nici eu nu ma pot supara pe dvs. ! am spus doar ca in fata simpatiilor noastre- nu numai politice ci si in viata de zi cu zi - suntem Subiectivi si astfel ,toate comentariile noastre au o doza de ori atenuare,ori de exagerare !gabi,uite eu sunt obiectiv si nu ascund deloc faptul ca de multe ori ceea ce mi-a placut[sau imi place],mi-as dori sa fie ceva universal valabil[desi sunt convins ca este o imposibilitate si nici nu ar fi bine sa fie asa]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 19:24
De la: gabigabi, la data 2009-06-10 19:07:52asa este dle Eugenb - nici eu nu ma pot supara pe dvs. ! am spus doar ca in fata simpatiilor noastre- nu numai politice ci si in viata de zi cu zi - suntem Subiectivi si astfel ,toate comentariile noastre au o doza de ori atenuare,ori de exagerare ! Sunt nevoit sa va ... APROB, chiar daca as ... dori sa va contrazic un pic (de dragul contrazicerii, evident). O seara placuta tuturor ! |
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 02:00
Domnule Vanea Marin, eu cred ca am adus suficiente argumente in favoarea opiniilor mele. Ma tem ca cel care trebuie sa-si sustina pozitia in momentul acesta sunteti dumneavoastra. Nu mi-ati raspuns la niciuna dintre intrebarile de ordin moral, apropo de gesturile si conduita lui Radu Duda, in schimb va ascundeti in mod stangaci in spatele unor artificii juridice pe care le stiu prea bine, fiind de meserie. Pana la urma ce importanta are care print contesta, cand acela chiar este un autentic print de Hohenzollern, in timp ce stimabilul Radu Duda are unicul merit de a fi ginerele plebeu al unui Hohenzollern, si singurul dintre ginerii nenobili ai regelui Mihai care se tot chinuie sa obtina si el un rang princiar.
In ce priveste problema gradelor militare, sper ca sunteti constient ca si in privinta lui Al Capone nu avem decat "banuieli", "deductii", "suspiciuni", celebrul gangster nefiind vreodata condamnat pentru crima... Asa ca haideti sa nu mai facem pe naivii. Din partea mea votati cu cine doriti, dar aratati-mi un singur caz in care cineva a ajuns intr-un interval atat de scurt la un grad atat de inalt, fara a avea o zi de practica ca ofiter in armata si fara a avea o pila puternica. Daca-mi aduceti acel unic caz, altul decat Radu Duda si fara vreo conexiune politica inalta, atunci voi admite ca este posibil ca ascensiunea militara rezervista a lui Duda sa fie una corecta. Doamna Gabi, exact ce relevanta are priapismul lui Carol II?
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 08:17
De la: DanubianKnight, la data 2009-06-11 02:00:13Domnule Vanea Marin, eu cred ca am adus suficiente argumente in favoarea opiniilor mele. Ma tem ca cel care trebuie sa-si sustina pozitia in momentul acesta sunteti dumneavoastra. Nu mi-ati raspuns la niciuna dintre intrebarile de ordin moral, apropo de gesturile si conduita lui Radu Duda, in schimb va ascundeti in mod stangaci in spatele unor artificii juridice pe care le stiu prea bine, fiind de meserie. Pana la urma ce importanta are care print contesta, cand acela chiar este un autentic print de Hohenzollern, in timp ce stimabilul Radu Duda are unicul merit de a fi ginerele plebeu al unui Hohenzollern, si singurul dintre ginerii nenobili ai regelui Mihai care se tot chinuie sa obtina si el un rang princiar. Cavalere, evident ca votez cu cine vreau si evident ca asa faci si tu. Ca tot a venit vorba eu voi vota cu Crin Antonescu nu cu Radu Duda. Imi place insa sa discut fara patima, ne trece timul mai usor .Spui ca "ma ascund in spatele unor artificii juridice pe care tu,fiind de meserie, le stii foarte bine". Cred ca esti de meserie deoarece vad ca stii si sa le eviti foarte bine. Evident ca ARE IMPORTANTA CARE ANUME MEMBRU AL CASEI HOHENZOLLERN CONTESTA TITLUL . Tu ai spus ca titlul a fost contestat de seful Casei Princiare de Hohenzollern , adica de cel care l-a si acordat.Eu am spus ,si imi mentin afirmatia, ca nu este adevarat! Una este sa conteste titlul un membru care are capacitate decizionala in cadrul Casei Princiare si alta este sa-l conteste un oarecare membru care nu are capacitate decizionala. Diferentele sunt mari,in primul caz este o problema a Casei Princiare cu Radu Duda iar in al doilea este o problema personala a unui membru. In privinta gradelor militare zau ca imi jignesti logica.Pai tu imi dai un exemplu negativ,pe Al Capone si imi sugerezi deci ca si in cazul lui Duda lucrurile tot asa stau, ca este un personaj negativ fata de care insa nu avem suficinte dovezi. Pai tu de calomnii nu ai auzit? Daca Radu Duda nu este un Al Capone ci un Corneliu Coposu despre care se spunea ca a pus botnite la tarani, ca a stat in strainatate fara sa manance ca noi salam cu soia, ca o avea amanta pe Doina Cornea,ca vrea sa vanda tara, etc? Pe scurt cavalere se pot spune multe lucruri despre un om dar nu inseamna ca sunt si adevarate. Intre banuiala si afirmatie rauvoitoare pe o parte si realitate de cealalta parte, diferentele pot sa fie foarte mari. Aceste probleme se pot clarifica doar daca cei care fac afirmatiile le si demonstreaza. Admit ca sunt greu de demonstrat, aproape imposibil, insa atunci macar sa pastram si prezumtia de nevinovatie, ceea ce voi nu faceti cu Radu Duda. |
|
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 11:38
doamne @danubianule,parca n-ai fi barbat si n-ai sti cit de importanta este in viata unui om -barbat- sexualitatea lui si cum isi pune amprenta pe toate deciziile luate ! a fost judecat atit de aspru Carol II pentru greselile facute,dar nimeni n-a incercat sa inteleaga si motivul lor,in rest ,chiar nu ma intereseaza !
|
|
|
|
|
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 13:22
ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Duda,_Prin%C5%A3_de_Hohenzollern-Veringen
La data de 1 ianuarie 1999 a fost numit "principe de Hohenzollern-Veringen" de către ASR prințul Friedrich Wilhelm, șeful casei princiare de Hohenzollern-Sigmaringen, numele său legal devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda[2][3][4][5][6][7]. Prințul Radu nu are blazon, deoarece nu i-a fost specificat vreunul prin decretul princiar care i-a acordat noul nume. De asemenea, decretul nu i-a acordat lui Radu nici apelativul de "Alteță".[8] Prin noul Statut al Casei Regale semnat de Regele Mihai al României la 30 decembrie, 2007, Radu a primit titlul de "Principe al României" cu apelativul de "Alteță Regală" și urmează să poarte titlul de "Alteța Sa Regală Principele Consort al României" începând de la moartea lui Mihai[12]. E membru al Familiei Regale Române. Fie acompaniat de soția sa, Principesa Margareta, fie cel mai adesea singur[13], prințul reprezintă Familia Regală cu diverse ocazii. Cariera politica Radu a jucat un rol primordial în planificarea și organizarea vizitelor internaționale ale regelui Mihai I al României în 1997 și 2002 pentru integrarea României în NATO, cât și pentru crearea conceptului "Turneului Mileniului" al Maiestății Sale Regele în România din 2000. În turneele sale în NATO, Regele a vizitat Anglia, Norvegia, Belgia, Danemarca, Spania, Luxemburgul și Olanda, întâlnindu-se cu șefii de stat și de guverne ai țărilor respective. Prințul l-a acompaniat pe Rege în marea majoritate a acestor vizite. În 2002, a absolvit Colegiul Național de Apărare din România, precum și Colegiul George C. Marshall, din Garmisch, Germania. În august 2004 a participat in cadrul programului de doua saptamani pentru Senior Executives în securitate națională și internațională al școlii de administrație "John F. Kennedy" a universității Harvard din S.U.A. [14][15]. În septembrie 2002 a fost numit Reprezentant Special al Guvernului Român pentru Integrare, Co-operare și Dezvoltare Durabilă. Radu mai e și Consilier al MS Regelui Mihai I, Patron al Camerei de Comerț Româno-Britanice, Membru al Comitetului de Directori ai Asociației "Casa NATO" din București și Membru de Onoare al Senatelor Universității "Aurel Vlaicu" din Arad și al Universității din Oradea. Din 2005 e colonel al Armatei Romane și și-a obținut un doctorat în Științe Militare de la Academia Națională Militară din București. Personalitate E un admirator al filmului cu tematică homosexuală Brokeback Mountain, Controverse Acuzatiile de coruptie Compania BAE Systems[37], unul din sponsorii fundației de caritate a principesei Margareta, precum și reprezentanții companiei, au fost implicați într-un scandal de corupție în legătură cu achiziția de către Guvernul României a două fregate britanice decomisionate de către Royal Navy și recondiționate de către BAE, pentru care se spune că o mită de 7 milioane lire sterline s-ar fi plătit[38]. Unii din acești bani, se mai spune, ar fi "ajuns în buzunarele familiei regale de Hohenzollern"[39]. Colaborarea cu Securitatea Radu a explicat că în 1986, Securitatea i-a cerut să colaboreze datorită carierei sale de succes ca actor: "toți cei care reprezentau ceva știau că există acest risc" de a fi chemat de către Securitate pentru a deveni informator. La acea dată, Radu lucrase de doi ani pe scena din Iași ca absolvent de teatru și urma să plece în al doilea și ultimul său turneu cu teatrul în străinătate în Israel[52], Fostul șef al filialei locale din Iași a Securității a explicat într-un interviu[53] că "persoanele de sprijin", ca Duda și alți cei peste 1.000 de oameni de pe lista respectivă (...) ci erau membrii ai PCR, în special cei care călătoreau în străinătate, racolați de Securitate cu acordul partidului pentru a îndeplini misiuni bine definite pentru o perioadă limitată de timp. El a confirmat deasemenea într-un interviu ulterior[54], că lista respectivă e reală. Scandalul titlului În august 2004, reprezentanți ai ASS Karl Friedrich, Prinț Moștenitor de Hohenzollern-Sigmaringen, l-au acuzat pe Radu[56] de folosirea numelui Hohenzollern fără permisiune, cât și de a fi cerut sume "considerabile" de bani de la persoanele care ar fi interesate în cumpărarea acestui titlu. Prințul Moștenitor l-a atenționat pe Radu deasemenea că familia Hohenzollern va lua "măsuri legale" în cazul că aceste lucruri se vor repeta și i-a cerut să nu mai folosească titlul de "Prinț de Hohenzollern-Veringen". Prințul Moștenitor e fiul ASS Friedrich Wilhelm, Prințul de Hohenzollern-Sigmaringen, care[56] i-a acordat lui Radu "numele" ad personam de "Prinz von Hohenzollern-Veringen" la 1 ianuarie, 1999. Scandalul se crede că ar fi fost instigat de către un descendant al regelui Carol al II-lea și prieten al Prințului Moștenitor, Paul Lambrino, cunoscut deasemenea în UE și ca Paul Hohenzollern, ca urmare a două procese din Portugalia și Franța care i-au recunoscut tatăl drept fiu legitim al regelui Carol al II-lea, fără drepturi dinastice sau de titlu. Radu a dat în judecată revista "Royalty Monthly" din Londra pentru calomnie[57][58] pentru publicarea acestor acuze într-un articol. Prințul Radu n-a încetat să poarte numele și titlul de "Prinț de Hohenzollern-Veringen" și nu există dovadă că s-ar fi luat măsuri legale contra sa de către familia de Hohenzollern. Gradul militar Unii[59][60] au contestat legalitatea ascensiunii rapide a lui Radu în Armata Română, de la subofițer în rezervă la rangul de colonel activ, în mult mai puțin timp decât acela necesar avansărilor obișnuite. Fostul Șef al Statului Major al Armatei a argumentat că reactivarea lui Radu s-a făcut la cererea sa proprie, în timp ce promovarea i se datorează unor merite "extraordinare", precum lobby-ul său pentru admiterea României în NATO. Răspunsul oficial al lui Radu pretinde, însă, că propria sa reactivare n-a fost rezultatul vreunei cereri unilaterale, ci a uneia comune, atât a Casei Regale, cât și a Ministerului Apărării Wikipedia Pe blogul său personal[61], răspunzând unor plângeri anonime privind editările pe acest articol, precum și cele pe articolul "Mihai al României", Radu și-a exprimat insatisfacția pentru elementele "abjecte", care, după cum a văzut, au "infestat" Wikipedia. În același mesaj, Radu afirma că nu citește Wikipedia. Suport politic Între septembrie 2002 și septembrie 2008, Prințul Radu a fost Reprezentant special al Guvernului României sub două administrații succesive, atât cea a guvernului de coaliție al PSD, cât și cea a alianței de centru-dreapta "Dreptate și Adevăr", ulterior a alianței PNL-UDMR. (...) Actualul președinte al României, Traian Băsescu, nu îl apreciază pe Radu și crede că acesta dăunează percepției publice a românilor asupra ideii de monarhie.[66][67]. (...) La 28 februarie, 2008, Radu a declarat că intenționează să se retragă din poziția de Reprezentant Special al Guvernului, pe care o deține de "șapte ani", din septembrie 2002, și să nu mai accepte o poziție similară într-un viitor guvern.[69] La 17 septembrie 2008 Radu a demisionat din funcție." Deocamdata ma opresc la aceasta parte, data de situl ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Duda,_Prin%C5%A3_de_Hohenzollern-Veringen care nu este atat de impotriva lui Duda pe cat i se pare acestuia (ramane o intrebare cum de stie ca este acuzat de ceva daca nu si citeste acele acuzatii ? - asa cum se afirma), dar eu inteleg ca afirmatiile mele pe care le-am scris inainte de a citi acest sit nu sunt atat de ... "pe langa", cum am fost acuzat. Iar eu am tras concluziile mele vazandu-le prin prisma unui Ofiter al armatei romane si nu din cea a unui om care acuma citeste ceva si i se pare ca "tot ce zboara se mai si mananca". 1.- Sunt toate sansele ca sa fie "deposedat" de Titlul acordat dupa moartea Sefului de Casa Regala. Mostenitorul Titlului Casei Regale are o alta parere (si numai are prea mult de asteptat pana ajuge el Seful). Dar este o treaba (murdara) a lor, asa ca nu ma intereseaza acuma. 2.- Numele apobat de prusaci este Radu Hohenzollern Veringen Duda. Atat doar ! Faptul ca l-a "pacalit" pe Mihai I sa-i mai dea o completare a Titlului ofiucial al Casei Regale care este cea de baza, este un "moft" pe care doar unele Case Regale din Europa l-au recunoscut (Anglia pentru ca Mihai are si stramosi englezi printr-o matusa a sa). De fapt se mentiona ca Printul l-a insotit pe Mihai in acele vizite in care a facut loby Romaniei pentru a intra in NATO (deci se poate trage concluzia ca nu lui trebuie sa-i aducem multumiri ci ... lui Mihai). 3.- Se afirma ca ar fi absolvit in 2002 Colegiul National de Aparare din Romania. Tot ce se poate dar inainte de asta nu se mentioneaza nimic, cu exceptia faptului ca era ... SUBOFITER in REZERVA. Este un fapt care vine in sprijinul meu, ca nu putea sa devina COLONEL in REZERVA asa de ... repede. Doar trecand pe langa Regulamentele Militare si pe langa Legea Apararii se poate asa ceva. Deci cineva ar trebui sa plateasca pentru incalcarea lor si Duda sa predea banii pe care i-a incasat in plus. Este cumva cetateanul DUDA si PENSIONAR al Ministerului Apararii ? - ADICA PRIMESTE BANII PENTRU O FUNCTIE CARE "LEGAL" NU AVEA DREPTUL ? Si uite asa cresc "artificial" banii alocati pentru Armata ... 4.- In 2002 s-a "invartit" si de functia de "Reprezentant Special al Guvernului Român pentru Integrare, Co-operare și Dezvoltare Durabilă" (oare cine era din 2002 pana in 2008 Seful Guvernului - stiti cumva ?). Desi tot Mihai a dus greul deplasarilor "la intalniri" (pe banii Tarii, binenteles). 5.- Din 2005 este avansat la gradul de COLONEL in Rezerva, deci se presupune ca au "curs" gradele peste ... sarmanul Subofiter de nu mai stia cum sa se prezinte in fata Sefilor lui pe linie militara. Dar este o "practica" la Casele Regale sa nu respecte ierarhia militara. Cei din Casa Regala au alt Statut Militar si o alta Lege. Numai ca uita sa o aduca si la cunostinta celorlalti, din pacate. Sau mai bine zis au uitat ca train intr-o REPUBLICA, nu intr-o Monarhie. Din fericire (pentru noi) ! 6.- De scandalul cu banii incasati in Anglia nu cunosc prea multe asa ca nu o sa remarc decat atat : "Nu iese fum daca nu este si foc". Coruptia se vede ca este o "obisnuinta" pentru cei din Casa Regala. Interesant cum a aparut scandalul de cand a intrat si Duda in aceasta Casa Regala ?! 7.- Ca a fost sau nu "racolat" de Securitate se vede foarte bine in interviului dat de fostul Securist (Sef) care vorbeste despre acel lucru, asa ca nu ma voi opri acum la acest fapt. Oricum eu nu am pus prea baza pe acest fapt, decat ca putea sa fie "rampa de lansare" a Gradelor Militare ale lui Duda. 8.- Reluand Scandalul Titlului nu mai fac alte referiri ci o singura remarca : Duda afirma ca a dat in judecata acel ziar dar nu spune nimica la ce VERDICT s-a ajuns (a castigat sau ... a pierdut - cu date concrete, binenteles) ? Interesant este faptul ca nu l-a dat in judecata pe Mostenitorul Casei Regale (prusace) ci ... un (biet) ziar ... 9.- Fostul Sef al Statului de Stat Major al Armatei (interesant de aflat la care din ei se face referire) afirma ca la cererea proprie a lui Duda, iar Duda afirma ca la "vointa comuna". Asa ca eu ii dau crezare Sefului de Stat Major, ca fiind singurul care "respecta cat de cat" in acel moment Legea Militara, dintre Sefii Armatei. 10.- Asa ca va ramane un MARE SEMN DE INTREBARE : ESTE CETATEANUL DUDA UN OM CARE POATE FI PRESEDINTELE ROMANIEI SAU NU ? Observatie Analizand din nou modul in care s-a prezentat Duda in fata Electoratului am obtinand acelasi rezultat : NU. P.S. cotidianul.ro/fascinanta_ascensiune_militara_a_printului_hohenzo... Dar sunt foarte interesante si comentariile la acest articol. Interesant ca nici aici nu a dat in judecata pe cineva (nici macar ziarul acesta). Sa fie din cauza ca este al Taranistilor, singurii care il mai sustin pe Mihai ? www.cronicaromana.ro/opinii-in-contrasenspenalizari-si-autopenal... |
|
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 16:17
Un ultim exemplu de CORUPTIE in Politica Romaneasca :
www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/133589/SGG-cere-verific... De ce a trebuit sa fie dat EXEMPLU NEGATIV Casa Regala a lui Mihai ? |
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 01:09
Vanea, cam fortata comparatia cu Corneliu Coposu, nu crezi? Pentru ca seniorul taranist nu a facut nimic din acele abjectii pe care niste zvoneri securisti i le-au aruncat in spate, pe cand ascensiunea militara trasa de par a lui Radu Duda- in conditiile in care acesta si-a folosit fara jene sotia si ilustrul socru drept trambulina sociala si politica- este o realitate care tine de natura evidentei. Asa cum de natura evidentei tine faptul ca Al Capone a fost un criminal, chiar daca legal nu s-a reusit niciodata condamnarea sa pentru crima. Am facut aceasta comparatie pentru ca in politica juridicul nu este totul iar eticul ar trebui cel putin sa conteze. Or domnia ta te tot legai de niste detalii juridice care nu schimbau cu nimic fondul etic al problemei, incercand sa-mi respingi pledoaria cu un set de argumente care fiind luate dintr-o cu totul alta sfera, irelevanta pentru chestiunea pe care o ridicasem eu, nu erau de fapt valide.
Doamna Gabi, oricate probleme sexuale ar fi avut Carol II, ele nu-l scuza. A fi seful unui stat inseamna o anumita raspundere; nu faci fata, ai probleme care nu-ti permit sa fii coerent si dedicat datoriei tale, nu te mai bagi.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 08:16
@ danubian- de scuzat,nu ,intr-adevar,dar de explicat ,da ! macar acum,dupa mai bine de 80 de ani de la ce s-antimplat atunci, am putea sa "citim "acele evenimente acordind ,daca nu iertare,macar intelegerea unei situatii ! cel putin,asa mi se pare mie corect !
- mie mi s-a parut ca facind comparatia cu dl Coposu,vanea a dorit ca prin exagerarea ei sa marcheze ca aria calomniei functioneaza oricind si fata de oricine ,atunci cind vrei sa scapi de persoana respectiva ! calomniaza,calomniaza,ca tot ramine ceva ! |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 08:26
De la: DanubianKnight, la data 2009-06-12 01:09:39Vanea, cam fortata comparatia cu Corneliu Coposu, nu crezi? Pentru ca seniorul taranist nu a facut nimic din acele abjectii pe care niste zvoneri securisti i le-au aruncat in spate, pe cand ascensiunea militara trasa de par a lui Radu Duda- in conditiile in care acesta si-a folosit fara jene sotia si ilustrul socru drept trambulina sociala si politica- este o realitate care tine de natura evidentei. Asa cum de natura evidentei tine faptul ca Al Capone a fost un criminal, chiar daca legal nu s-a reusit niciodata condamnarea sa pentru crima. Am facut aceasta comparatie pentru ca in politica juridicul nu este totul iar eticul ar trebui cel putin sa conteze. Or domnia ta te tot legai de niste detalii juridice care nu schimbau cu nimic fondul etic al problemei, incercand sa-mi respingi pledoaria cu un set de argumente care fiind luate dintr-o cu totul alta sfera, irelevanta pentru chestiunea pe care o ridicasem eu, nu erau de fapt valide. Da,cred ca este cam fortata comparatia cu Corneliu Coposu dar la fel de sigur sunt ca este fortata si comparatia cu Al Capone. |
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 13:51
Nu există niciun candidat la președinție cu numele de Hohenzollern! www.realitatea.net/principele-radu--nu-exista-niciun-candidat-la...'>
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 13:51
oamenii trebuie in sfarsit sa inteleaga ca sunt proprii stapani. Ca ei se pot conduce singuri, fara a fi sclavii guvernelor, a unor anumite
familii, a bancilor, ca nu depind de nimeni si de nimic. Acum este momentul in care trebuie sa ne trezim si sa incepem sa simtim, sa ne luam in maini fraiele propriilor vieti. Nu mai trebuie sa ne Iasam influentati de altii. Nu mai trebuie sa inghitim intoxicarile zilnice. Acum e clipa noastra,nu trebuie s-o ratam!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 18:19
De la: DanubianKnight, la data 2009-06-11 02:00:13 ..., dar aratati-mi un singur caz in care cineva a ajuns intr-un interval atat de scurt la un grad atat de inalt, fara a avea o zi de practica ca ofiter in armata si fara a avea o pila puternica.... Au fost date exemple și n-are rost să mai sotocim subiectul că vom găsii exemple cu sutele. Dar contrar acestora insiști să spui că "Așa ceva nu s-a mai întîlnit!!" mizînd pe faptul că cei intrați mai nou pe forum nu au văzut comentariile respective și în consecință te vor crede mai degrabă pe baza insistenței cu care vehiculezi ideea respectivă. E o metodă de manipulator de idei predată în urmă cu ceva deceni la școala generală fără frecvență de colaboratori ai securității. |
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 18:56
Ce faci, mos mihaie, iar nu te lasa securistii in pace? Mama lor, toti care nu-s de acord cu ineptiile si idioteniile tale, sustinute fara vreun argument, sunt securistii dracului, ce aia ma-sii! @danubian: n-are rost cu nenea asta, pentru el toti care nu-l vor pe rege, pe duda sau nu-s de acord cu parerile lui stupide (sustinute doar din fanatism si credinta oarba) sunt comunist,securisti, manipulatori antrenati de securitate etc. Iti recomand sa renunti la incercarea de a discuta logic cu el, e imposibil. Toti sunt comunisti si securisti sau au creierul spalat de securisti si comunisti. PS. Cel mai probabil, daca il cautam prin dosare il gasim si pe el ca pe mona musca, cu angajament semnat cu securitatea, ca cei mai "aprigi" sunt mereu si cei mai ipocriti si mincinosi. As putea sa pun pariu ca are dosar de colaborare. |
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 19:56
De la: Republicanus, la data 2009-06-12 18:56:18 ...Mama lor, toti care nu-s de acord cu ineptiile si idioteniile tale, sustinute fara vreun argument, .... Văd că te-ai recunoscut și tu în comentariul meu, altfel nu săreai așa ca prostu'. Deocamdată tu debitezi doar inepții și idioțenii pe care în mintea ta de om prost crescut și mîrlan le consideri a fi argumente. |
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 20:08
asa e, mos mihaie, ca totdeauna ai dreptate... si toti sunt securisti, nu uita!
|
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 20:16
De la: Republicanus, la data 2009-06-12 20:08:02 ...si toti sunt securisti, nu uita! Nu sînt securiști dar au în mod evident apucăturile lor și în plus hăhăie într-una. Și nu era vorba de toți ci doar de vre-o trei-patru care insistă cu actvitatea lor "specifică" pe acest forum. |
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 20:32
E-o conspiratie! Sau vorba reclamei la Rom: "E-o provocare!"
cred ca pandesc pe undeva fostii securisti si scriu "mesaje specifice" pe aici, sa suceasca mintile tineretului care altfel l-ar vota pe duda Asa e! Agenti de influenta bre, nea mihaie, io zic sa-i tragem in teapa, vorba lu il prezidente PS: pai or hahai si ei, cine stie, or fi tras ceva la masea, ca o fi plicticos sa filezi lumea si sa influentezi publicul pe 9am
|
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 20:53
De la: Republicanus, la data 2009-06-12 20:32:39 E-o conspiratie! ...cred ca pandesc pe undeva fostii securisti ....: De data asta cred că crezi bine. De la: Republicanus, la data ..., sa suceasca mintile tineretului care altfel l-ar vota pe duda Despre opțiunile tineretului.... vom mai povesti în decembrie. Deocamdată, din cei 10%...12% care și-au exprimat opțiunea pentru Principe, mai mult de două treimi au mai puțin de 35 de ani, aceeași grupă de vîrstă care deocamdată a fost cea mai absentă de la vot. |
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 21:01
da, bine... vedem noi cate procente ia la toamna... (5% cum am mai spus, probabil)
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 21:06
De la: mihai5_2, la data 2009-06-12 20:53:37De la: Republicanus, la data 2009-06-12 20:32:39 E-o conspiratie! ...cred ca pandesc pe undeva fostii securisti ....: Domnule Mihai, cu tot respectul , va rog sa-mi explicati si mie ceva ce nu inteleg: - de ce nu vrea Radu Duda sa candideze cu numele sau real ?Ii este rusine de el ? -de ce tot continuati sa-i spuneti "Principe", cand stiti ca nu este asa ceva si nu va fi niciodata ? -Stiti ca s-a prezentat: Eu sun Radu al Romaniei Duda , sub acest nume voi candida .... ? -De cand tara in care traim se numeste " Romania Duda" ? -Daca divorteaza de Margareta , Radu Duda, isi va mai aroga titlul de "Principe" ? |
|
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 21:49
De la: lorduljohn, la data 2009-06-12 21:06:15De la: mihai5_2, la data 2009-06-12 20:53:37De la: Republicanus, la data 2009-06-12 20:32:39 E-o conspiratie! ...cred ca pandesc pe undeva fostii securisti ....: N-o sa va raspunda, orice nu-i convine ignora sau catalogheaza drept securist, comunist sau alte alea
|
|
Fosta membra 9am.ro 118 mesaje Membru din: 21/02/2009 |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 06:45
Este nemaipomenit ca ne putem spune parerile. Asa ne cunoastem mai bine. Eu cred ca un titlu nobiliar poate adopta oricine. Sa fie nobili insa pot foarte pitini. Unii nici nu inteleg despre ce este vorba. Ei stiu doar sa scrie fara ca probabil sa fi citit vreodata ceva in fara poate de ce au scris ei. Mai greu dar trece. In ce-l priveste pe principele Radu Duda in ultima vreme mai des aparut la TV cu intentia declarata de a candida, nici macar o singura data nu a coborat ata de mult incat sa-i improaste pe ceilalti contracandidati cu noroi in stil neaos. Mie mi se pare nobil si acest lucru este foarte mult in comparatie cu toti presedintii si candidatii la presedentie de pana acum.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 12:04
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 12:03 Modifica Citeaza Raspunde
Se pare ca amti rams pe topic doar cei alesi si culesi, doar cei tunati si adunati...Sper ca Vaneamarin sa isi dea seama ca trebuie sa se retraga. Pare sa aiba caracter, educatie, bun simt... Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabisoarenicolae 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 13:55
sa plece unde a fost pana acuma... cand ne-a fost mai greu unde a fost? el a dus-o bine noi rau .. acuma vrea la fel ? ne intoarcem din nou la monarhie? cum au trait oamenii de rand? cum atrait el.. cine l-a facut PRINCIPE ? de unde are acel titlu de nobil? unde a stat acolo sa candideze ca "principe ".... nu la noi si nici o data sa nu mai ceara asa ceva... >>>>>>>
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 14:20
Pentru ca am afirmat ca acest CETATEAN DUDA este la origine tigan sau rrom (mie imi este indiferent cum il numiti) am sa va dau CITATE ce m-au INSPIRAT catre aceasta origine de care se pare ca unora le este rusine (Rene Duda - intamplator si parinte al lui Duda de care vorbim, era profesor universitar si nu-i era rusine cu aceasta echivalenta), de parca lui "nea Feraru" cu care m-am intalnit intamplator la medic acum cateva luni ii era rusine sa spuna ca este tigan, nu rrom. Din contra, el se mai si se lauda cu aceasta origine (mai afirma si ca este si cel mai bun FIERAR din "etnia tiganeasca" din Romania - asa se lauda si cand intrebai si altii de etnia lui, acestia spuneau imediat ca, acest ... OM este cel mai bun dintre ei toti).
Etimologia cuvantului si numelui "DUDA" www.scribd.com/doc/8730458/null duda, dude, s.f. = 1. teava; spec.: burlan, horn. 2. Sirena fabricii sau a trenului (suna duda). 3. (Fig.) Bleg, tont, natarau (cu trimitere la expresia sta cu duda-n sus - adica doarme pe spate). dexonline.ro/search.php?cuv=duda DÚDĂ, dude, s.f. Fructul dudului; agudă. Dud + suf. -ă. Sursa: DEX '98 (Dicționarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan, Editura Univers Enciclopedic, 1998) DÚDĂ s. (BOT.) (înv. și reg.) mură, (reg.) pomiță, (Mold.) agudă, (Transilv.) fragă. Sursa: Sinonime (Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002) DÚDĂ s. v. burlan. Sursa: Sinonime (Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002) dúdă (-de), s.f. (Olt., Trans.) Canal, fistulă. Sb., mag. duda (Candrea; Scriban). Der. dudoi, s.m. (Trans., corn făcut din coajă de cireș); dudulean, s.m. (Trans., știulete de porumb; Olt., tulpină de ceapă); duduloi, s.n. (Olt., canal; tulpină de ceapă). Sursa: DER (Dicționarul etimologic român, Alexandru Ciorănescu, Universidad de la Laguna, Tenerife, 1958-1966) www.netarhia.ro/alteta-sa-domnul-principe-radu-a-lu-duda-bai.html bibliophil.bibliotecamm.ro/?s=catalog&f=3&ca[c1]=4&ca[c1t]=3&ca[..., Radu Dincolo de masca Duda, Radu / Popescu, Marian Editura: Unitext An: 1997 Deci nu a fost ... scrisa de unul singur ci in "colaborare". Ar fi interesant de stiut cat reprezinta contributia lui Duda la scrierea acestei lucrari. www.websters-online-dictionary.org/translation/duda Duda English Translation: duda Language Expression English Translation or Definition Basque duda - question, uncertainty, doubt, hesitation. Croatian duda - soother. Hungarian - Duda, duda - bagpipes, bagpipe, hooter, horn. Indonesian - duda - widower. Kinga - duda - pour away. Lithuanian - duda - fife, pipe. Malay - duda - widower. Maltese - duda - dong. Ndebele - duda - rouse or excite passion. Papiamentu - duda - hesitate, doubt. Polish - DUDA - hornpipe, booby, bowels, fathead. Romanian - duda - mulberry. Serbian (Latin Script) - duda - soother. Siha - duda - grain. Spanish - duda - doubt, hesitation, wavering. Venda - duda - head cold. en.wikipedia.org/wiki/Duda www.belarusguide.com/culture1/music/Instruments.html P.S. Va las pe dumneavoastra sa spuneti daca, ETIMOLOGIA acestui CUVINT se transforma si in ETIMOLOGIA unui NUME cu aceasta denumire. Numai un RAU VOITOR (zic eu) poate sustine ca termenul DUDA este diferit ca scriere (si pronuntie - in general) daca vorbim de un CUVANT (la modul general) sau de un NUME (caz special). Se poate spune mai multe pe marginea modului cum isi "boteaza" parintii de etnie tiganeasca, dar ma voi opri aici pe marginea acestei idei pentru ca nu este tema acestui topic. Am dat si exemplul cu acel OM ca sa nu mai fiu acuzat de "rasism" sau de alte acuze fara de sustinere adevarata. |
|
Fosta membra 9am.ro 118 mesaje Membru din: 21/02/2009 |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 16:39
Tu ai fost aici cand ne-a fost greu? si cea-i facut? Cat despre titlul de principe iati si tu unul. Nimeni nu te opreste dar dupa aceia ce te faci ca trebuie sa te comporti la acel nivel. Romaneste se spune: " ai belito". Asa ca mai bine cujeta inainte ca sa nu credem ca vorbeste gura fara tine.
|
|
|
|

.