back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:22

Matei 12

28 Dar dacã Eu scot afarã dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Împãrãtia lui Dumnezeu a venit peste voi.

Dan 2.44;Dan 7.14;Luc 1.33;Luc 11.20;Luc 17.20-21;

Luca 17:21 Nu se va zice: ,Uite-o aici, sau: ,Uite-o acolo! Cãci iatã cã Împãrãtia lui Dumnezeu este înãuntrul vostru."
Luc 17.23;Rom 14.17
Romani 14:17 Cãci Împãrãtia lui Dumnezeu nu este mâncare si bãuturã, ci neprihãnire, pace si bucurie în Duhul Sfânt.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:24

De la: adipopa, la data 2009-04-12 23:10:41
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 22:37:31mai intai trebuie sa demonstrezi faptul k iudeii credeau intr-un asemenea mit...

Am demonstrat deja. Tu operezi pe o altă frecvență. Sensul pe care îl atribui cuvântului 'mântuire' (i.e., izbăvire post-mortem din iad) nu există în Vechiul Testament. Dacă tu crezi că exită, ai obligația să vii cu dovezi.

adi...
poi...dak accept teoria ta cum k evreii nu credeau in nemurirea sufletului asta nu inseamna k dumnezeu nu a descoperit proorocilor asta...si le-a aratat k va veni mesia kr ii va izbavi din iad....sunt proorocii kr s-au indeplinit...
sau...vrei cumva sa insinuezi k sensul mortii lui iisus a fost altul?...k de fapt nu pentru mantuirea intregii lumi s-a lasat el rastignit pe cruce?
spune si sf apostol pavel la un moment dat...*dak hristos nu ar fii inviat zadarnik ar fii fost credinta noastra*...deci...am fii ajuns oricum in iad pentru k asta era plata paktului stramosesc...insa...cum iisus a rascumparat acest pakt MANTUIREA este posibila....
asta a fost sensul intruparii lui dumnezeu k om si al mortii sale pe cruce....si venirea sa a fost prezisa cu mult timp inainte(k si multe din evenimentele din vremea sa)....

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:31

De la: adipopa, la data 2009-04-12 23:10:41
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 22:37:31mai intai trebuie sa demonstrezi faptul k iudeii credeau intr-un asemenea mit...

Am demonstrat deja. Tu operezi pe o altă frecvență. Sensul pe care îl atribui cuvântului 'mântuire' (i.e., izbăvire post-mortem din iad) nu există în Vechiul Testament.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:37

De la: tumaria, la data 2009-04-12 23:22:38Matei 12

28 Dar dacã Eu scot afarã dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Împãrãtia lui Dumnezeu a venit peste voi.
Luca 17:21 Nu se va zice: ,Uite-o aici, sau: ,Uite-o acolo! Cãci iatã cã Împãrãtia lui Dumnezeu este înãuntrul vostru."
Luc 17.23;Rom 14.17
Romani 14:17 Cãci Împãrãtia lui Dumnezeu nu este mâncare si bãuturã, ci neprihãnire, pace si bucurie în Duhul Sfânt.

maria tudorie...nici tu nu crezi in viata de dupa moarte?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:38

De la: adipopa, la data 2009-04-12 23:03:55
De la: andu30, la data 2009-04-12 22:47:17Nu e vorba ca o fire o ia inainte. Pentru ca una e firea dumnezeiasca care nu se poate schimba (ea nu poate creste si nu poate descreste ea ramane aceiasi intotdeauna) iar firea omeneasca trebuie sa-si urmeze cursul ei (fat -> bebe -> copil -> matur). Faptul ca firea omeneasca are nevoie de un timp pentru a se manifesta (exemplu: un bebelus nu poate vorbi pentru ca nu are capacitatea fizica pentru a pronunta cuvintele) nu inseamna ca a ramas in urma, ea are cursul ei firesc....

Vezi si tu ca este o problema complexa, pentru ca cele doua firi sunt unite si neamestecate, dar o fire este limitata (cea omeneasca) pentru ca este creatie dar totusi nu se pierde deloc in comuniunea cu firea dumnezeiasca... Faptul ca firea omeneasca este limitata inseamna ca limita si firea dumnezeiasca de a se manifesta intre oameni se limiteaza dupa cea omeneasca (am dat exemplul cu incapacitatea de a vorbi a unui bebelus pentru ca este un exemplu mai simplu si mai clar decat intelepciunea si altele)..

Andu, am senzația că, prin diferențierea pe care o introduci acum (i.e., firea dumnezeiască este perfectă în timp firea omenească este imperfectă/perfectibilă) accentuezi cvasi-monifizismul postării anterioare în care ponderea cea mai mare în algoritmul tău o deține firea dumnezeiască.

Ea subordonează (și poate chiar suprimă) firea omenească în actul cunoașterii – nu numai în ce privește cunoașterea vocației mesianice slujitoare probabil, dar și în ce privește cunoașterea elementelor fizice (operațiile matematice, cititul și scrisul, etc.).

Andu, eu recunosc la fel ca tine dificultatea pe care o avem în faț㠖 dar, acceptând DISTINCȚIA, refuz SEPARAȚIA. Atâta tot.

Nu vreau sa spun ca o fire o domina pe cealalta, dar intr-adevar vreau sa spun ca o fire este pefectibila in sensul ca a avut nevoie de timp pentru maturizare atata tot... firea trupeasca este limitata de procesul de maturizare pe care cealalta fire nu il are. Firea dumnezeiasca este aceeasi din totdeauna ea nu se poate schimba si ea produce de fapt si indumnezeirea carnii fara a o absorbi. Si nici firea omeneasca nu limiteaza firea dumnezeiasca.

Probabil la o intelegere mai buna se poate ajunge comparand omul obisnuit (suflet si trup) cu Hristos (Dumnezeu si om). Am sa meditez la subiectul acesta care este foarte de complex si imi place teribil. Taina intruparii este o mare mare minune si e foarte dificil de inteles... poate mai discutam si altadata despre subiectul acesta...

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:46

Ioana cred ca sunt doua sensuri cu care este folosita expresia "Imparatia lui Dumnezeu".

Odata Imparatia lui Dumnezeu care este in inimile noastre:
20. Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
21. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.

si odata imparatia lui Dumnezeu cea de dupa Inviere cand este folosit sensul acesta:

29. Și Eu vă rânduiesc vouă împărăție, precum Mi-a rânduit Mie Tatăl Meu,
30. Ca să mâncați și să beți la masa Mea, în împărăția Mea și să ședeți pe tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel.

sau acesta:
21. Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
22. Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia.
23. Dar fiecare în rândul cetei sale: Hristos începătură, apoi cei ai lui Hristos, la venirea Lui,
24. După aceea, sfârșitul, când Domnul va preda împărăția lui Dumnezeu și Tatălui, când va desființa orice domnie și orice stăpânire și orice putere.

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:50

bai andule ce m-ai imi place sa te citesc,,,,,,,,,,bine ca esti pe aici sa pui lucrurile la punct

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:52

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 23:16:44adi...dezbaterea asta e foarte importanta...dak demonstram k imparatia lui dumnezeu e *imparatia cerurilor* ii vom putea usor convinge pe cei kr cred in dumnezeu (sau in divinitate ...mai bine spus) k exista viata dupa moarte...

Ioana, între noi doi există o diferență importantă. Eu mă supun cu resemnare istorică în fața mărturiilor pe care le avem. Tu le obligi să spună ceea ce ele refuză (și vor refuza în ciuda eforturilor tale) să spună.

În evanghelii, fie pe buzele lui Iisus fie în interpretarea evangheliștilor, expresiile „împărărția lui Dumnezeu” și „împărăția cerurilor” nu înseamnă niciodată viață după moarte.

Dacă îți place să crezi altceva, vino cu exegeze serioase de text.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:53

De la: andu30, la data 2009-04-12 23:46:59Ioana cred ca sunt doua sensuri cu care este folosita expresia "Imparatia lui Dumnezeu".

20. Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
21. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.

si odata imparatia lui Dumnezeu cea de dupa Inviere cand este folosit sensul acesta:

30. Ca să mâncați și să beți la masa Mea, în împărăția Mea și să ședeți pe tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel.

sau acesta:
21. Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
23. Dar fiecare în rândul cetei sale: Hristos începătură, apoi cei ai lui Hristos, la venirea Lui,
24. După aceea, sfârșitul, când Domnul va preda împărăția lui Dumnezeu și Tatălui, când va desființa orice domnie și orice stăpânire și orice putere.

andu...accept primul sens dat de tine...e posibil sa se fii referit si la asta....
insa..sensul de baza al expresiei este imparatia de dupa moarte..aceea in kr cu totii vom intra dupa ce vom muri si vom fii supusi unei judecati particulare..deci....sustin k vom ajunge in *imparatia lui dumnezeu inainte de sfarsitul lumii*...imediat dupa ce vom muri...
andu...e imosibil k tu sa nu crezi in viata de dupa moarte (k nu vreau sa raman eu singura de pe tot topicul)...
imaparatia cerurilor este cea in kr vom intra....
(insa accept k un alt sens al expresiei poate fii primul pe kr l-ai dat tu)

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:54

De la: andu30, la data 2009-04-12 23:38:51Probabil la o intelegere mai buna se poate ajunge comparand omul obisnuit (suflet si trup) cu Hristos (Dumnezeu si om). Am sa meditez la subiectul acesta care este foarte de complex si imi place teribil. Taina intruparii este o mare mare minune si e foarte dificil de inteles... poate mai discutam si altadata despre subiectul acesta...

[cu alcool te rog]

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:56

De la: gangsta1, la data 2009-04-12 23:50:41bai andule ce m-ai imi place sa te citesc,,,,,,,,,,bine ca esti pe aici sa pui lucrurile la punct

Nu ma ridica prea mult in slavi. Scopul discutiilor nu este sa ne punem la punct unii pe ceilalti, scopul este sa invatam unii de la ceilalti si sa ne corectam greselile acolo unde fiecare consideram ca gresim. Si crede-ma eu am invatat foarte multe lucruri de la toti de pe forum si la toti vreau sa le multumesc pentru asta, pentru ca in viata de zi cu zi nu as fi gasit asemenea interlocutori care sa ridice astfel de probleme...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 23:58

Ioana, doar pentru a clarifica din start lucrul acesta (și să nu fiu înțeles greșit), eu cred în învierea morților și în viața de după viața după moarte. Însă, în evanghelii, nu expresiile „împărărția lui Dumnezeu” și „împărăția cerurilor” vorbesc despre asta.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 00:02

De la: adipopa, la data 2009-04-12 23:52:51
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 23:16:44adi...dezbaterea asta e foarte importanta...dak demonstram k imparatia lui dumnezeu e *imparatia cerurilor* ii vom putea usor convinge pe cei kr cred in dumnezeu (sau in divinitate ...mai bine spus) k exista viata dupa moarte...

Ioana, între noi doi există o diferență importantă. Eu mă supun cu resemnare istorică în fața mărturiilor pe care le avem. Tu le obligi să spună ceea ce ele refuză (și vor refuza în ciuda eforturilor tale) să spună.

În evanghelii, fie pe buzele lui Iisus fie în interpretarea evangheliștilor, expresiile „împărărția lui Dumnezeu” și „împărăția cerurilor” nu înseamnă niciodată viață după moarte.

Dacă îți place să crezi altceva, vino cu exegeze serioase de text.

esti sigur k sursele spun ceea ce vrei tu sa auzi..si nu ceea ce vreau eu?
de ce nu vi tu cu o exegeza serioasa?
si nu uita un lucru...astea nu sunt ideile mele ci ale lui eusebiu din cezareea....el le-a formulat..eu doar subscriu celor spuse de el....
sunt de acord cu el intru totul in ce priveste *imparatia cerurilor*....
acum va trebui sa-mi spui si tu de la cine ai preluat ideile cu *intoarcerea regelui*....e posibil sa fie ale tale insa...dak nu sunt ...spune-mi unde pot gasi mai multe....

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 00:04

De la: andu30, la data 2009-04-12 23:56:51
De la: gangsta1, la data 2009-04-12 23:50:41bai andule ce m-ai imi place sa te citesc,,,,,,,,,,bine ca esti pe aici sa pui lucrurile la punct

Nu ma ridica prea mult in slavi. Scopul discutiilor nu este sa ne punem la punct unii pe ceilalti, scopul este sa invatam unii de la ceilalti si sa ne corectam greselile acolo unde fiecare consideram ca gresim. Si crede-ma eu am invatat foarte multe lucruri de la toti de pe forum si la toti vreau sa le multumesc pentru asta, pentru ca in viata de zi cu zi nu as fi gasit asemenea interlocutori care sa ridice astfel de probleme...
andule nu te ridic nicaieri ,,,,,si prin lucrurile la punct ,,ma refer ca ai cel m-ai bun comentariu,,,si uitate si tu ce ai scris m-ai sus ,cum sa nu-ti dau cu pace,,,,,,,,,,bravoooooooooooo

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 00:05

De la: adipopa, la data 2009-04-12 23:58:41Ioana, doar pentru a clarifica din start lucrul acesta (și să nu fiu înțeles greșit), eu cred în învierea morților și în viața de după viața după moarte. Însă, în evanghelii, nu expresiile „împărărția lui Dumnezeu” și „împărăția cerurilor” vorbesc despre asta.

mi-ai luat o piatra de pe inima...incepusem sa cred lucruri aiurea despre tine(de exemplu k ar fii la mijloc influenta lui mytcor )

PS:

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 00:06

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 23:53:18
De la: andu30, la data 2009-04-12 23:46:59Ioana cred ca sunt doua sensuri cu care este folosita expresia "Imparatia lui Dumnezeu".

sau acesta:

andu...accept primul sens dat de tine...e posibil sa se fii referit si la asta....
insa..sensul de baza al expresiei este imparatia de dupa moarte..aceea in kr cu totii vom intra dupa ce vom muri si vom fii supusi unei judecati particulare..deci....sustin k vom ajunge in *imparatia lui dumnezeu inainte de sfarsitul lumii*...imediat dupa ce vom muri...
andu...e imosibil k tu sa nu crezi in viata de dupa moarte (k nu vreau sa raman eu singura de pe tot topicul)...

Ioana tu nu citesti cu atentie ce am scris. Am spus ca eu vad doua sensuri cu care este folosita expresia "imparatia cerurilor". Citeste-l pe al doilea cu atentie:

... Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia. ....
sau
....Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.

Am contestat eu vreodata invierea mortilor ??? Am contestat eu vreodata viata vesnica???
Omul nu poate muri caci este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

Adevarata moarte este a acelora care nu il au pe Dumnezeu...

...Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru. ...

Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 00:13

De la: andu30, la data 2009-04-13 00:06:44
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 23:53:18

sau acesta:

Ioana tu nu citesti cu atentie ce am scris. Am spus ca eu vad doua sensuri cu care este folosita expresia "imparatia cerurilor". Citeste-l pe al doilea cu atentie:

... Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia. ....
sau
....Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.

Am contestat eu vreodata invierea mortilor ??? Am contestat eu vreodata viata vesnica???
Omul nu poate muri caci este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

Adevarata moarte este a acelora care nu il au pe Dumnezeu...

...Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru. ...

Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.

...da..insa mi s-a parut k ai spus k imparatia lui dumnezeu se va constitui deabea la sfarsitul veacurilor...te-am inteles gresit...scuze!!!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 01:50

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 00:30:16

spuneti-mi pls...cine mai sta prin bucuresti?...k deja ma ia cu ameteli.....
cred k e doar spaima mea....dar...in orice caz...dak mai e cineva din bucuresti sa-mi spuna k o sa fie bine...am nevoie sa-mi ridice cineva moralul....

ps:asta referitor la faptul k s-a scris in unele ziare k in noaptea asta va fii in bucuresti un cutremur asa de mare incat toate cladirile construite inainte de 1977 o sa kda.....

Ioana, pentru ca să dormi liniștită în următorii ani.....un ciot dintr-un articol:
Intrebat de Cotidianul daca Romania poate fi afectata de pe urma cutremurului produs in Italia, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, a raspuns ca “sistemul tectonic din jurul partii centrale a Europei e complet rupt sau diferit de ce e in Romania. Acolo sunt alte structuri geologice. Deocamdata nu se pune problema unui cutremur catastrofal. Mici pot sa fie si maine. Un cutremur peste 7 grade pe scara Richter poate sa dea necazuri Romaniei, insa nu vom avea asa ceva in urmatorii 3-4 ani”.
sursa: 9am

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 08:22

In teologie cand se vorbeste despre ”Imparatia Cerurilor” se foloseste aceasta expresie: deja si nu inca. ea este prezenta in lumea de azi, dar nu este prezenta in totalitate. isus nu explica in mod clar ce este ”imparatia cerurilor”, insa se foloseste de parabole. Aceasta tehnica literara este foarte importanta,deoarece destinatarii sunt oameni simpli, din popor. In scrisoarea catre Romani, Sf paul explica in putine cuvinte ce este si ce nu este Imparacia cerurilor. Nu este nici mancare, nici bautura; este pace, bucurie in Duhul sfant si dreptate. Viata vesnica nu incepe o data cu moartea, ci incepe cand suntem vii. Pregatirea vietii viitoare are la baza acceptarea mesajului mesianic, raspandirea Imparatiei sale si trairea dupa exemplul lui isus. Intram in economia mantuirii prin Botez si implicit participam la construirea Imparatiei lui Dumnezeu. Cristos are trei titluri importante: preot, profet si rege. Prin Botez noi devenim fii adoptivi ai lui Dumnezeu si frati ai lui Cristos, marturisitori ai Evangheliei sale, preoti, profeti si regi, prin participarea noastra la preotia comuna, la profetia lui Cristos si la regalitatea sa. Asemanarile Imparatiei Cerurilor cu un sambure de mustar sau cu o comoara ascunsa pe care o gasim si facem totposibilul sa o dobandim, scot in evidenta miscarea care se produce: in prima parabola, a grauntelui de mustar, impratia creste fara sa o simtim - nu o vedem cum creste, insa o vedem crescuta; a doua parabola, cea a comorii ascunsa in ogor, implica o miscare din partea persoanei - omul este cel care cauta comoara si cand o gaseste face tot posibilul sa o aiba. In Evanghelia dupa Sf. Marcu, Isus isi incepe activitatea vestind ca imparatia cerurilor este aproape si ne indeamna la pocainta. Nu vorbeste explicit de o imparatie de dupa moarte, dar de o cale pentru a ajunge in ea, cale care incepe in aceasta viata.

In Vechiul Testament nu gasim notiuena de mantuire si nici de viata de dupa moarte. O marturie vaga se regaseste in Cartea lui Tobia. Profetii nu vorbesc despre mantuire in sensul NT, insa folosesc un limbaj metaforic. Isaia in cartea sa vb despre slujitorul suferind si despre Mesia care va veni si va rascumpara pe Israel. Insa nu vorbeste despre viata de dupa moarte.

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 08:50

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 23:37:52
De la: tumaria, la data 2009-04-12 23:22:38Matei 12

Luc 17.23;Rom 14.17

maria tudorie...nici tu nu crezi in viata de dupa moarte?

De ce spui asta?
Mantuirea o obti in urma modului crestin (cu Hristos)in care ai trait pe acest pamant.In momentul in care ai murit, nu se mai poate face nimic.Deci mort fiind(mort fizic fara Hristos) nu se mai poate obtine mantuirea.

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 08:57

De la: andu30, la data 2009-04-12 23:56:51

(fara alcool) Cu placere, Andu!

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 09:22

Daniel 12
1 În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tãu; cãci aceasta va fi o vreme de strâmtorare, cum n-a mai fost de când sunt neamurile si pânã la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tãu va fi mântuit, si anume oricine va fi gãsit scris în carte.
Dan 10.13-21;Isa 26.20-21;Ier 30.7;Mat 24.21;Apoc 16.18;Rom 11.26;Exod 32.32;Ps 56.8;Ps 69.28;Ezec 13.9;Luc 10.20;Filp 4.3;Apoc 3.5;Apoc 13.8;

2 Multi din cei ce dorm în tãrâna pãmântului se vor scula: unii pentru viata vesnicã, si altii pentru ocarã si rusine vesnicã.
Mat 25.46;Ioan 5.28-29;Fapt 24.15;Isa 66.24;Rom 9.21;

3 Cei întelepti vor strãluci ca strãlucirea cerului, si cei ce vor învãta pe multi sã umble în neprihãnire vor strãluci ca stelele, în veac si în veci de veci.
Dan 11.33-35;Prov 4.18;Mat 13.43;Iac 5.20;1Cor 15.41-42;

4 Tu, însã, Daniele, tine ascunse aceste cuvinte, si pecetluieste cartea, pânã la vremea sfârsitului. Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste."
Dan 8.26;Dan 12.9;Apoc 10.4;Apoc 22.10;Dan 10.1;Dan 12.9;
.
.
.

13 Iar tu, du-te, pânã va veni sfârsitul; tu te vei odihni, si te vei scula iarãsi... odatã în partea ta de mostenire, la sfârsitul zilelor."

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 09:26

DANIEL 12
2. Și mulți dintre cei care dorm în țărâna pământului se vor scula, unii la viață veșnică, iar alții spre ocară și rușine veșnică.
3. Și cei înțelepți vor lumina ca strălucirea cerului și cei care vor fi îndrumat pe mulți pe calea dreptății vor fi ca stelele în vecii vecilor.

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 09:30

Da pusesem niste versete, dar nu citisem cu atentie ultimile mesaje ale lui Adi, ei vb de Imparatia cerurilor in Vt, iar eu pusesem versetele cu viata vesnica si de aceea le-am sters.

Uite ce le-am pus la loc

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 09:39

De la: eclaudesvd, la data 2009-04-13 08:22:32
In Vechiul Testament nu gasim notiuena de mantuire si nici de viata de dupa moarte. O marturie vaga se regaseste in Cartea lui Tobia. Profetii nu vorbesc despre mantuire in sensul NT, insa folosesc un limbaj metaforic. Isaia in cartea sa vb despre slujitorul suferind si despre Mesia care va veni si va rascumpara pe Israel. Insa nu vorbeste despre viata de dupa moarte.

Citatul din Daniel era mai mult o trimitere pentru portiunea asta din ce a scris eclaudesvd...

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 10:59

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-13 00:05:42
De la: adipopa, la data 2009-04-12 23:58:41Ioana, doar pentru a clarifica din start lucrul acesta (și să nu fiu înțeles greșit), eu cred în învierea morților și în viața de după viața după moarte. Însă, în evanghelii, nu expresiile „împărărția lui Dumnezeu” și „împărăția cerurilor” vorbesc despre asta.

mi-ai luat o piatra de pe inima...incepusem sa cred lucruri aiurea despre tine(de exemplu k ar fii la mijloc influenta lui mytcor )

PS:

Ioana..dar ma rog ce influenta lasa Mytcor?

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 11:26

Azi este

13 aprilie

...

este ziua mea(de nastere)

.

28 de anishori... wee weeeee.

Vroiam sa va "atac" dar o las pe maine. Azi ... pt voi ...

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 11:38

De la: maressalul_, la data 2009-04-13 11:26:03 Azi este 13 aprilie ... este ziua mea(de nastere) . 28 de anishori... wee weeeee.

La multi ani !!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 11:46

De la: maressalul_, la data 2009-04-13 11:26:03 Azi este 13 aprilie ... este ziua mea(de nastere) . 28 de anishori... wee weeeee.

Maressal, ești un adevărat ghinionist...că nu ne ai alături...și trebuie să bei 3 beri de unul singur.

La mulți ani!

PS Nu s-ar putea cumva să fie ziua ta și mâine...și poate tot anul...ca să nu ne mai ataci deloc?

erikahd2008

13 mesaje
Oras: Hunedoara

Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 11:52

........................SA FII FERICIT SI IN JURUL TAU SA REVERSI TOT FERICIRE ,NU URA SI DEZBINARE...............O ZI FRUMOASA........

Pagini: << 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: