back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 02:11

adipopa ,,,,,,,pace tie ,,,,,,,,,,bravo

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 02:43

Matei 24
27 Cãci, cum iese fulgerul de la rãsãrit si se vede p�nã la apus, asa va fi si venirea Fiului omului.
Luc 17.24;

28 Oriunde va fi st�rvul (Sau: hoit, mortãciune.), acolo se vor aduna vulturii.
Iov 39.30;Luc 17.37;

29 �ndatã dupã acele zile de necaz, ,soarele se va �ntuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cãdea din cer, si puterile cerurilor vor fi clãtinate.
Dan 7.11-12;Isa 13.10;Ezec 32.7;Ioel 2.10-31;Ioel 3.15;Amos 5.20;Amos 8.9;Mar 13.24;Luc 21.25;Fapt 2.20;Apoc 6.12;

30 Atunci se va arãta �n cer semnul Fiului omului, toate semintiile pãm�ntului se vor boci, si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slavã.
Dan 7.13;Zah 12.12;Mat 16.27;Mar 13.26;Apoc 1.7;

31 El va trimite pe �ngerii Sãi cu tr�mbita rãsunãtoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru v�nturi, de la o margine a cerurilor p�nã la cealaltã.
Mat 13.41;1Cor 15.52;1Tes 4.16;

32 De la smochin �nvãtati pilda lui: C�nd �i frãgezeste si �nfrunzeste mlãdita, stiti cã vara este aproape.
Luc 21.29;Iac 5.9

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 02:44

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 01:44:34
De la: gangsta1, la data 2009-04-12 01:39:04ioana cine a spus ca e cutr

pe mai mult ziare on line....cauta pe google...sa vezi cate gasesti...
(au zis si la otv...eu nu am televizor...dar...s-a uitat una si mi-a povestit)

OTV...e clar
Somn usor Ioana

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 02:46

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 02:48

Mai, voua va e frica de moarte??
Pai crestinilor nu tb sa le fie frica de moarte, pt ca de fapt treci..."dincolo", odihna, verdeata, aer curat,
Garantat ca e mai frumos decat aici!!!

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 02:55

cine a zis ca ii este frica de moarte ,,,,,,imi este frica de cum o sa mor,,,,,,si nu m-ai rade ,,,,nu ai gasit persoana potrivita

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 07:25

De la: gangsta1, la data 2009-04-12 02:55:05cine a zis ca ii este frica de moarte ,,,,,,imi este frica de cum o sa mor,,,,,,

CORECT.

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 07:26

LA MULT ANI TUTUROR.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 07:28

pt.tine,maria

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 08:21

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-12 07:28:40 pt.tine,maria

La multi ani Florinache ,sa ai parte de bucurii alaturi de cei dragi

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 08:58

De la: adipopa, la data 2009-04-12 00:39:28
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 00:15:18adi...nu ai raspuns pana la urma la intrebare...imparatia lui dumnezeu e din lumea aceasta sau nu?

Ioana, ��mp�r��ia lui Dumnezeu� nu este un domeniu, teritoriu sau arie geografic� - pentru a-i stabili cineva loca�ia �i marginile. Expresia nou-testamental� are r�d�cini ebraice (psalmice �i profetice) �i trebuie �n�eleas� dinamic: �Yahve se arat� ca rege� sau �Yahve vine ca rege�.

Da Adi, asa e..asa cred si eu...de aceea tot repet si eu..Imaparatia lui Dumnezeu in ceruri e doar o metafora...Dumnezeul este aici langa noi cu noi si in noi..nu undeva departe!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 08:59

Mai Florinache..uit cum tocami tu mi-ai scapat..La Multi Ani...si sa ramai ca o floare deschisa printre noi!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 09:01

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 01:44:34

pe mai mult ziare on line....cauta pe google...sa vezi cate gasesti...
(au zis si la otv...eu nu am televizor...dar...s-a uitat una si mi-a povestit)

Ioana lasa OTV...!
Eu una am o parere tare proasta despre OTV!
Nu va fi niciun cutremur..sau cel putin nu va fi niciun cutremur care este prezis prin OTV!
Fii si tu mai selectiva!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 09:03

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 00:48:44
De la: marinescuirina, la data 2009-04-12 00:38:07Mergi la o prietena, daca ti-e teama. :-))

nu am la cine la ora asta...si colega mea de camera doarme de trei ore (eu k de obicei nu am somn )...
asta e...dar...ce m-as bucura sa vad maine toate cladirile frumos la locul lor!!!

Te-ai trezit..sunt blocurile in ordine?..hai mai Ioana..nu mai crede toate ineptiile de pe OTV! Astia induc lumea in alerta ca sa aibe ei audienta!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 13:50

Ioana, dac� nu intri ast�zi pe nici un topic o s� deducem c�, de�i nu a avut loc un cutremur la scar� na�ional�, totu�i unul de mai mici dimensiuni a avut loc �n camera ta...!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 13:55

De la: adipopa, la data 2009-04-12 01:18:44Ioana, ��mp�r��ia lui Dumnezeu� nu este un domeniu, teritoriu sau arie geografic� (pentru a-i stabili cineva loca�ia �i marginile).

Expresia are r�d�cini ebraice/profetice �i trebuie �n�eleas� dinamic, ceva de genul �Yahve se arat� ca rege� sau �Yahve devine rege�.

��ntoarcerea lui regelui� sau ��ntoarcerea lui Yahve� �n cetatea davidic� (Sion/Ierusalim) �i la poporul leg�m�ntului este un mit sau simbol-de-control pentru universul g�ndirii lui Iisus.

De mic copil, Iisus s-a ad�pat din textele ebraice despre acea zi, Ziua lui Yahve, f�c�nd-o s� ia trup prin toate zicerile �i gesturile profetice cu care �i-a tr�it voca�ia mesianic�.

Maniera �n care Iisus �i-a regizat el �nsu�i intrarea �n Ierusalim, precum �i reac�ia spontan� �i exuberant� a pelerinilor de Pa�te, fac parte din aceia�i actualizarea (sau punere-�n-scen�) a �NTOARCERII REGELUI. Scripturile citate cu aceast� ocazie sunt scripturile �NTOARCERII LUI YHWH la Sion pentru judecat� �i m�ntuire.

Parte din �NTOARCEREA REGELUI este �i gestul, �nc�rcat de semnifica�ie profetic� profund�, prin care Iisus intr� �n templu (asemenea lui Iuda Macabeul) pentru a rosti condamnarea dumnezeiasc� � dar nu asupra du�manilor din afar� (precum sirienii �n cazul Macabelilor), ci �ns�i asupra institu�iei templului aflate �n conflict direct cu Dumnezeul leg�m�ntului.

Pentru c�teva minute (cel pu�in!), Iisus a �ntrerupt simbolic jertifirea animalelor pascale, ar�t�nd �n miniatur� ce se va �nt�mpla �n momentul rev�rs�rii m�niei dumnezeie�ti peste c�lc�torii de leg�m�nt. Apoi, spre seara, a blestemat un smochin neroditor pentru a ar�ta c�t de hot�r�t� era judecata dumnezeiasc�.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 16:02

adi.....aberezi ....
si spune la un moment dat in biblie....*sunt multe cuvinte greu de inteles pe kr multi le vor talmaci spre a lor piezare*
vai tie!!!

te-ai uitat prea mult la *stapanul ineleor*(si eu l-am vazut de 15 ori...toate trei partile!!!)....

trezeste-te...acum vorbim despre biblie...si despre profetiile din vechiul testament ce vorbeau despre VENIREA PE PAMANT A LUI IISUS HRISTOS...adik intrupare lui dumnezeu in om!!!!
nu stii nimic despre copilaria lui iisus...exista doar un mic pasaj in biblie...nu mai fa speculatii aiurea...iisus si-a petrecut copilaria in galileea(nazaret) ...si nu la ierusalim unde era templul!!!...nu a fost pe acolo k sa cunoasca profetiile vechiului testament despre el(le stia oricum...doar era dumnezeu)....si nu s-a folosit de ele pentru a-i manipula pe evrei ....adik...sa-i determine sa creada k el este regele kr s-a intors sa-i scape de dominatia straina ....pentru a sii atrage k adepti la noua religie...tu nu iti dai seama cate prostii spui?

vorbeste foarte clar despre imparatia cerurilor....nu a venit sa-i scape de romani ci sa le ofere posibilitatea de a intra in rai.....el era chiar prieten cu romanii...si nu se sfia sa arate in public asta....

ps:adi...nu esti un sectant oarecare...esti un sectant cu doctorat!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 16:32

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 16:42

a *disparut* blogul lui saccsiv.....
am incerkt sa intru azi pe el si nu am mai putut....
ce s-o fii intamplat?

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 16:47

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 16:42:11

ce s-o fii intamplat?

saccsiv.wordpress.com/
Cu dedica�ie pentru Ioana!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 16:53

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-12 16:47:35
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 16:42:11

ce s-o fii intamplat?

saccsiv.wordpress.com/
Cu dedica�ie pentru Ioana!

...
asta-i alt blog...eu eram logata pe cel vechi...era un blog rosu...!!!
poate k si l-a sters el pe cel vechi....si si l-a lasat doar pe asta nou...
multumesc ,dora!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 17:57

Hristos este Dumnezeu Fiul si a fost intotdeauna constient de intruparea Sa. El nu a invatat nimic ci a stiut totul dintotdeauna pentru ca era Dumnezeu.

Nasterea lui nu a fost o nastere fireasca pentru ca El nu a fost zamislit din placere ca un om obisnuit. De aceea Fecioara Maria nu a simtit durerile nasterii si a ramas Fecioara si dupa nastere.
Faptul c� z�mislirea mai presus de fire este pricin� a fecioriei Maicii Domnului �i dup� na�tere o spune clar �i Sf�ntul Maxim M�rturisitorul:� Z�mislirea �i na�terea au fost cu totul curate �i neatinse de s�m�n�� �i de stric�ciune �i de aceea Maica Celui n�scut din ea este Fecioar� �i dup� na�tere, r�m�n�nd prin na�tere �i mai nep�timitoare, ceea ce e cu totul str�in firii �i mai presus de ra�iune.�

Hristos nu a invatat nimic, pentru ca era Dumnezeu si pe toate le stia fara sa fi invatat nimic pe pamant si nu poate fi asemuit unui copil obisnuit:
IOAN 7
15 �i Iudeii se mirau, zic�nd: �Cum �tie acesta carte f�r� s� fi �nv��at?�
sau
LUCA 2
49 �i El le-a zis: �Cum se face c� M� c�uta�i? Oare nu �tia�i c� �ntru cele ale Tat�lui Meu trebuie s� fiu?�
50 �i ei n'au �n�eles cuv�ntul pe care l-a gr�it c�tre ei.

Nu se poate concepe ideea ca Dumnezeu nu a fost constient de dumnezeirea Sa o secunda macar si a trebuit sa invete ceva ca un om obisnuit supus nestiintei. Firea dumnezeieasca nu a fost stapanita de firea pamanteasca si nici invers.

Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 17:58

Andu, intra si pe topicul cu leviticul.. poate aduci un alt punct de vedere..

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 18:59

totusi ...trebuie sa ne amintim de ziua de astazi....

matei

Capitolul 21
1. Iar cand s-au apropiat de Ierusalim si au venit la Betfaghe la Muntele Maslinilor, atunci Iisus a trimis pe doi ucenici,
2. Zicandu-le: Mergeti in satul care este inaintea voastra si indata veti gasi o asina legata si un manz cu ea; dezlegati-o si aduceti-o la Mine.
3. Si daca va va zice cineva ceva, veti spune ca-I trebuie Domnului; si le va trimite indata.
4. Iar acestea toate s-au facut, ca sa se implineasca ceea ce s-a spus prin proorocul, care zice:
5. "Spuneti fiicei Sionului: Iata Imparatul tau vine la tine bland si sezand pe asina, pe manz, fiul celei de sub jug".
6. Mergand deci ucenicii si facand dupa cum le-a poruncit Iisus,
7. Au adus asina si manzul si deasupra lor si-au pus vesmintele, iar El a sezut peste ele.
8. Si cei mai multi din multime isi asterneau hainele pe cale, iar altii taiau ramuri din copaci si le asterneau pe cale,
9. Iar multimile care mergeau inaintea Lui si care veneau dupa El strigau zicand: Osana Fiului lui David; binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului! Osana intru cei de sus!
10. Si intrand El in Ierusalim, toata cetatea s-a cutremurat, zicand: Cine este Acesta?
11. Iar multimile raspundeau: Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii.

de asemenea astazi incepe saptamana patimilor....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 19:14

si...pentru adi ...

luk...13
23. Si I-a zis cineva: Doamne, putini sunt, oare, cei ce se mantuiesc? Iar El le-a zis:
24. Siliti-va sa intrati prin poarta cea stramta, ca multi, zic voua, vor cauta sa intre si nu vor putea.
25. Dupa ce se va scula stapanul casei si va incuia usa si veti incepe sa stati afara si sa bateti la usa, zicand: Doamne, deschide-ne! - si el, raspunzand, va va zice: Nu va stiu de unde sunteti,
26. Atunci voi veti incepe sa ziceti: Am mancat inaintea ta si am baut si in pietele noastre ai invatat.
27. Si el va va zice: Va spun: Nu stiu de unde sunteti. Departati-va de la mine toti lucratorii nedreptatii.
28. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor, cand veti vedea pe Avraam si pe Isaac si pe Iacov si pe toti proorocii in IMPARATIA LUI DUMNEZEU , iar pe voi aruncati afara.
29. Si vor veni altii de la rasarit si de la apus, de la miazanoapte si de la miazazi si vor sedea la masa in IMPARATIA LUI DUMNEZEU.
30. Si iata, sunt unii de pe urma care vor fi intai, si sunt altii intai care vor fi pe urma.

cred k e destul de clar despre ce imparatie e vorba....aia in kr se alfa si isaak si iacov....imparatia cerurilor!!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 20:52

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 16:02:48adi.....aberezi ....
si spune la un moment dat in biblie....*sunt multe cuvinte greu de inteles pe kr multi le vor talmaci spre a lor piezare*
vai tie!!!

te-ai uitat prea mult la *stapanul ineleor*(si eu l-am vazut de 15 ori...toate trei partile!!!)....

trezeste-te...acum vorbim despre biblie...si despre profetiile din vechiul testament ce vorbeau despre VENIREA PE PAMANT A LUI IISUS HRISTOS...adik intrupare lui dumnezeu in om!!!!

Ioana, ceea ce am scris mai devreme �ine de teologia istoric� a Noului Testament ca disciplin� academic�. Oricine a studiat subiectul la nivel universitar sau post-universitar recunoa�te leitmotiful �NTOARCERII REGELUI. Este un simbol-de-control f�r� de care via�a �i lucrarea mesianic� a lui Iisus vor fi scoase din contextul istoric ebraic al �nceputului de mileniu � �i eventual rea�ezate pe un fundal unde platonismul �i semi-gnosticismul predomin�.

Te provoc s� cite�ti literatura de specialitate: invectivele nu �in de argument istoric.

Mitul �NTOARCERII REGELUI nu se inspir� din St�p�nul Inelelor, ci apar�ine textelor vechi-testamentale pe care le-am citat. Am crezut c� le-ai parcurs. Urm�toarele expresii sunt scoase din acele texte (pentru context vezi post�rile respective):

DOMNUL VA VENI PE MUNTELE SIONULUI..
DOMNUL SAVAOT VA FI REGE...
IAT� DUMNEZEUL NOSTRU...
EL VA VENI �I NE VA M�NTUI...
SE VA AR�TA SLAVA DOMNULUI...
IAT� DUMNEZEUL VOSTRU!
DOMNUL DUMNEZEU VINE CU PUTERE
DOMNUL SE �NTOARCE �N SION
PENTRU SION EL VA VENI CA UN M�NTUITOR
M�NTUITORUL T�U VINE...
CINE ESTE CEL CE VINE �MPURPURAT...
C�CI DOMNUL VINE...
DAR EU VIN...
SLAVA DUMNEZEULUI LUI ISRAEL VENEA DINSPRE R�S�RIT...
VOI UMPLE DE SLAV� TEMPLUL ACESTA...
IAT� EU VIN S� LOCUIESC �N MIJLOCUL T�U
M-AM �NTORS CU MILOSTIVIRE C�TRE SION
VOI LOCUI �N MIJLOCUL IERUSALIMULUI
IAT� C� VINE ZIUA DOMNULUI
VA VENI �NDAT� �N TEMPLUL S�U DOMNUL PE CARE �L C�UTA�I
IAT�, VINE

Ai citit sau auzit astfel de expresii �n St�p�nul Inelelor? Crezi c� sunt singurele pe care a� fi putut s� le reproduc? Psalmii con�in expresii similare.

Iisus �i le-a �nsu�it (prin lectur�, memorizare �i conversa�ie), le-a citat din memorie at�t �n fa�a prietenilor c�t �i �n fa�a �mpotrivitorilor s�i, s-a rugat �i s-a r�stignit cu aceste expresii pe buze - iar tu, tot ce po�i s� spui e c� m-am uitat prea de multe ori la St�p�nul Inelelor?

DOMNUL DUMNEZEU VINE CU PUTERE, DOMNUL SE �NTOARCE �N SION, VA VENI �NDAT� �N TEMPLUL S�U DOMNUL PE CARE �L C�UTA�I sunt aluzii vechi-testamentale esen�iale pentru a �n�elege Duminica Floriilor.

Recite�te pasajele respective �n evanghelii �i uit�-te cu aten�ie cum sunt contextualizate scripturistic de Iisus (�i evangheli�ti).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 20:57

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 16:02:48nu stii nimic despre copilaria lui iisus...exista doar un mic pasaj in biblie...nu mai fa speculatii aiurea...iisus si-a petrecut copilaria in galileea(nazaret) ...si nu la ierusalim unde era templul!!!...

Ioana, nu fi absurd�!

Nimeni nu a spus c� Iisus a copil�rit �n Ierusalim. Iisus a copil�rit �n Galileea, dar a ajuns �i la Ierusalim la v�rsta de 12 ani, o dat� cu pelerinajul de Pa�te al familiei �i rudeniilor sale.

Pe de alt� parte, a �ti pu�in despre copil�ria lui Iisus nu �nseamn� �a nu �ti nimic.�

�tim cel pu�in dou� lucruri: c� a participat la Ierusalim cu ocazia acelui Pa�te �i c� �i tr�ia copil�ria �ntr-un mod c�t se poate de normal (ascult�nd de p�rin�i, educ�ndu-se �i comport�ndu-se cu har �n societate).

Asta nu �nseamn� �nimic�, ci �nseamn� �ceva�...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 21:01

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 16:02:48nu a fost pe acolo k sa cunoasca profetiile vechiului testament despre el(le stia oricum...doar era dumnezeu)....si nu s-a folosit de ele pentru a-i manipula pe evrei ....adik...sa-i determine sa creada k el este regele kr s-a intors sa-i scape de dominatia straina ....pentru a sii atrage k adepti la noua religie...tu nu iti dai seama cate prostii spui?

Prostii spui tu, Ioana. Nu �n�eleg cum po�i citi at�t de prost postarea mea de mai devreme. Unde am spus eu c� Iisus a venit s�-i scape pe iudei de st�p�nirea roman�?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 21:03

De la: andu30, la data 2009-04-12 17:57:12Hristos este Dumnezeu Fiul si a fost intotdeauna constient de intruparea Sa. El nu a invatat nimic ci a stiut totul dintotdeauna pentru ca era Dumnezeu.

Andu �i Ioana, �n graba cu care arunca�i �n discu�ie dumnezeirea Fiului (cel co-etern �i co-egal cu Tat�l) � ca �i cum ar fi singura care conteaz� � ave�i tendin�a (sau v� expune�i riscului) de a suprima �i relega natura uman� a lui Iisus unui plan secund.

Nu spune evanghelia c� Iisus, ca �i copil iudeu ascult�tor �ntr-o familie normal� din Nazaret, �sporea cu �n�elepciunea �i cu v�rsta �i cu harul la Dumnezeu �i la oameni�?

Sporirea sa �n ce prive�te ��n�elepciunea� (σοφία, sofia) cum crede�i voi c� se f�cea? Nu pe cale natural� � prin �nv��are �i descoperire?

Iar abilitatea sa, la numai 12 ani, de a se �ntre�ine teologic cu cei mai �nv��a�i dintre teologii vremii, folosind scripturile ebraice, crede�i c� s-a f�cut exclusiv prin revela�ie cereasc�, �i nu prin cultivare �i exerci�iu?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 21:15

**Oricine a studiat subiectul la nivel universitar sau post-universitar recunoa�te leitmotiful �NTOARCERII REGELUI**

adi....la ce facultate (sau sau master..sau doctorat) ai studiat tu asa ceva?...in mod sigur nu la teologie.(sau...in orice caz...nu la una de teologie ortodoxa)
pe nicio scriere ortodoxa sau predik de-a vreunui duhovnic ortodox nu exista asa ceva.....iar ineptiile predate intr-o facultate de teologie de orice alta natura nu ma intereseaza....
ortodocsii spun altceva....k profetiile vechiului testament se refera la venirea lui iisus pe pamant pentru a mantui lumea...
spui...
***Este un simbol-de-control f�r� de care via�a �i lucrarea mesianic� a lui Iisus vor fi scoase din contextul istoric ebraic al �nceputului de mileniu **
si apoi...

***Prostii spui tu, Ioana. Nu �n�eleg cum po�i citi at�t de prost postarea mea de mai devreme. Unde am spus eu c� Iisus a venit s�-i scape pe iudei de st�p�nirea roman�?***

ai putea fii mai hotarat?
deci...legi venirea lui iisus pe pamant de contextul istoric sau nu?

eu nu o leg...conteaza mai putin contextul istoric in kr vin iisus....dumnezeu tatal a ales momentul iar eu nu sunt in masura sa judec alegerea sa...
ceea ce afirm eu(si cuvintele scoase de tine din vechiul testement si scrise cu majuscule nu sunt potrivite pentru a incerk sa ma contrazici) este k iisus a venit in lume pentru mantuirea oamenilor...pentru k altfel nu ar fii fost posibila mantuirea sufletelor noastre...adik intrarea lor in raiul din kr au fost alungati parintii nostri in urma paktului stramosesc...prin moartea sa iisus a rascumparat acel pakt...deci...acum putem cu totii sa ne mantuim...
in plus...sustin cu tarie k acolo se afla imparatia lui dumnezeu....!!!

**Ioana, nu fi absurd�!

Nimeni nu a spus c� Iisus a copil�rit �n Ierusalim. Iisus a copil�rit �n Galileea, dar a ajuns �i la Ierusalim la v�rsta de 12 ani, o dat� cu pelerinajul de Pa�te al familiei �i rudeniilor sale.**

nu sunt,adi...asa ai fost tu cand ai spus k iisus se initiase in tainele *intoarcerii regelui* in urma studiilor pe kr le facuse la templul din ierusalim....

Pagini: << 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: