back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 23:57

aaaaaa acum am vazut..".este Henry Chadwick, Early Christian Thought (despre Origen, dar și Iustinian și Clement). Probabil însă că acum găsești pe Internet foarte multe pagini dedicate lui Origen; și, fiind bineînțeles un părinte latin, un site foarte bun este cel al enciclopediei catolice New Advent (www.newadvent.org/cathen/11306b.htm). "

multumim Adi

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 23:58

Că eu mai bine mă culc... Noapte bună!

ti-am mai spus eu k te culci cu gainile...
prost obicei....:(

ps:sa mai cauti niste articole maine...la fel de interesante k ala despre ieronim...
noapte buna!!!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:08

Ioanaaaa! Calmează-te dragă! Tot mai crezi în "conspirația mondială"??? Păi tu nu vezi că nu se poate înțelege stânga cu dreapta??? Cum vrei să se unească???

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:14

MULTUMESC !...

Dora
Adipopa
Si tuturor celor ce inca mai spera .

Maresal, und-ai disparut ?!...Hai c-ai fost mentionat ca drept cel mai cinstit "conspirationist"....in curand avem sa te avasam in grad inainte de termen !--

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:22

pentru adi popa.....

nuvaccinurilor.blogspot.com/
nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/03/mai-mult-de-1300-de-eleve-br...
www.eurosceptic.ro/

adi..inceark sa deschizi makr unul dintre link-urile astea....hai...k nu e un efort prea mare....si eu am citit ce mi-ai recomandat tu despre ieronim ....acum....prieteneste ar fii k makr sa te uiti putin pe bloguri....din politete!!!

ps:puteti sa va uitati cu totii...astept pareri!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 00:29

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-03 00:08:57Ioanaaaa! Calmează-te dragă! Tot mai crezi în "conspirația mondială"??? Păi tu nu vezi că nu se poate înțelege stânga cu dreapta??? Cum vrei să se unească???

poi...vad unele lucruri ciudate kr se intampla in lume...mi se face frik...si...e normal sa ma intreb dak nu cumva e o conspiratie...si...apar atunci fel de fel de lucuri kr-mi dau dreptate.....

se pun ei de acord intr-un fel pana la urma....
o sa vezi ce hotarare vor lua cu privire la soarta lumii(pe mine ma infurie la culme numai ideea k liderii unor state trebuie sa hotarasca implicit si soarta romaniei...park am fii in epok moderna )

ps:va spun maine mai multe...am curs cu vali stan ......

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 08:36

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-03 00:29:12
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-03 00:08:57Ioanaaaa! Calmează-te dragă! Tot mai crezi în "conspirația mondială"??? Păi tu nu vezi că nu se poate înțelege stânga cu dreapta??? Cum vrei să se unească???

poi...vad unele lucruri ciudate kr se intampla in lume...mi se face frik...si...e normal sa ma intreb dak nu cumva e o conspiratie...si...apar atunci fel de fel de lucuri kr-mi dau dreptate.....

se pun ei de acord intr-un fel pana la urma....
o sa vezi ce hotarare vor lua cu privire la soarta lumii(pe mine ma infurie la culme numai ideea k liderii unor state trebuie sa hotarasca implicit si soarta romaniei...park am fii in epok moderna )

ps:va spun maine mai multe...am curs cu vali stan ......

Raul in lume e de cand e lumea! tu acum il descoperi? nu trebuie sa fie neaparat o teorie conspirationista pentru a vedea ca raul a existat odata cu nasterea lui Cain..daca vrei sa te raportezi la Biblie...si mereu va fi brat la brat cu binele! face parte din natura noastra umana sa fim si rai sa fim si buni.

Lupii din sufletul Micului Sef de Trib

o poveste inteleapta a indienilor din America de Nord,

Fiul cel mic al Sefului de Trib Sioux a asistat pentru prima oara la ritualul de initiere al tinerilor ce devin barbati. El a vazut cum unii au devenit razboinici neinfricati trecand probele de foc ale initierii, altii au aratat ca tribul se poate baza pe bratul lor tare si ochiul ager, cum unii isi arata talentul de calauza sau tamaduitor, altii mestesugul in a face arme ascutite si mortale, dar, a mai vazut si cum unii se transforma in fiare sangeroase si se manjesc cu sange nevinovat, cum frica si lasitatea omoara omul din sufletul altora si mai ales cum multi prieteni mai mari se transforma intr-un fel sau altul.

Frica si indoiala au patruns in sufletul sau si a alergat la bunica lui, mama vestitului Sef de Trib. Ea a vazut indoiala din sufletul copilului si l-a intrebat:
"- Oare ce duh rau a atins inima nepotului meu si ii tine curajul legat cu latul indoielii ?"
Baiatul i-a raspuns:
"- Bunico, dupa ceremonia de initiere, am vazut cum unii baieti pe care ii cunosteam au devenit barbati in trib si cum altii au devenit rusine pentru noi! Am ceva in suflet care ma face sa vreau sa fiu un Mare Sef ca tata, dar si ceva ce imi strecoara frica! Te rog sa imi spui cum sa fac sa ajung si eu barbat in trib ?"

Bunica a zambit, a intins mana si a tras baiatul langa ea. L-a mangaiat pe cap si i-a povestit:

"- Uite cum sunt lucrurile: in inima omului salasuiesc doi lupi. Unul este sangeros si las, este cel ce starneste frica si ingheata sufletul, este cel ce se hraneste cu sange nevinovat, este razbunator, inegurat si rau, este cel singuratic si crud, se gandeste numai cum sa ii fie lui bine si niciodata la haita!

Celalalt lup este drept si curajos, este cel ce arata ingaduinta si sare in ajutor, este cel ce se hraneste cu dragoste si mila, este iertator, senin si bun, este cel care are grija de perechea, puii si de haita lui, este viteaz si respectat!

Vezi tu baiatul meu, acesti doi lupi din inima fiecarui om se lupta si se bat pe inima omului in fiecare zi din viata lui. Ei se lupta crancen si nici unul nu se lasa, premiul celui care invinge este mare !"

Micul Sef de Trib care o asculta pe bunica cu sufletul la gura si ochii mari, a sarit in sus si a intrebat-o:

"- Si care dintre cei doi lupi castiga inima omului, bunico !??"
Iar bunica, cu zambetul ei intelept, spuse:

"- Cel pe care il hranesti, baiatul meu, cel pe care il hranesti !"

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 14:31

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-02 22:14:11
De la: adipopa, la data 2009-04-02 22:10:02
De la: eclaudesvd, la data 2009-04-02 22:01:59Nu e o noutate ca asa zis marile puteri din lume sa se adune si sa dezbata subiectele fierbinti si de interes pentru ei (mai ales). Nu cred in teorii ale conspiratiei. Eu cred in Dumnezeu si cred ca el poate ”controla” si deschide inimile oamenilor.

Și eu cred că o convingere nedelăsătoare privind atotputernicia și atotînțelepciunea cu care Dumnezeu conduce istoria umană spre desăvârșirea domniei sale prin Hristos ne oprește de la exagerările eshatologice vizibile în rândul anti-globaliștilor.

vai....adi si enclaudesvd...de-abea astept sa vad ce reactie o sa aiba maresalul cand o sa va citeasca mesajele astea....

Hmmmmmm... ce pot sa "zic" ... decat .....

img.9am.ro/comunitate/photos/7/6/3/653671.jpg">

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 15:20

Ti-a luat ceva sa creezi si tu ceva!
Hai ca-mi place...

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 15:25

Mai Maressale...imi place ca ai totusi simtul umorului!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 15:27

De la: mari_uka, la data 2009-04-03 15:25:00Mai Maressale...imi place ca ai totusi simtul umorului!

Mie-mi place Mareșal că e puțin naționalist!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 15:37

Mie imi place cum crede el ca i-a pus la colt pe Adi si Eclaudesvd!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 15:51

De la: adipopa, la data 2009-04-02 21:37:01
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-02 20:27:53RELÍGIE, religii, s.f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion.

Ioana, DEX-ul nu este punctul de plecare în definirea unui concept filosofic complex. În DEX ne uităm de exemplu dacă nu înțelegem cuvinte precum sorit, entimemă, etc. Dar toți avem o înțelegere prealabilă a cuvântului 'religie' și știm că DEX-ul nu dezvoltă cu mult această înțelegere intuitivă.

Eu vă propun să evităm definiția termenului (dat fiind imposibilitatea de a atinge un consens) și să rămânem doar la cele șapte caracteristici întâlnite la aproape toate religiile (în înțelesul clasic al cuvântului), inclusiv la teoria conspirație ca religie (în sensul neo-clasic atribuit de mine).

Ioana, ce din aceste șapte trăsături negi la adresa teoriei conspirației - și de ce?

Cred ca este prea mult a spune ca teoria conspiratiei este o forma de religie....
Cred ca mai mult foloseste unor interese practice
Paranteza: am un bebelus pe care-l observ cu interes. Uneori plange insistent din motive necunoscute.. Atunci eu ii dau un obiect complicat pe care sa-l examineze: o telecomanda, PDA-ul sotului sau in cazuri extreme il las sa butoneze laptopul!!!
Uita de problemele lui (tace!!) si are preocupare cel putin juma de ora (enorm pt un bebelus!!!) Este fff absorbit.. STIE CA OBIECTUL ACELA ESTE CEVA!! DAR CE ESTE, TOTUSI??!!!

Cam asa este cu teoriile conspiratiei: este CEVA acolo!! Dar CE??!! Important este ca noi nu ne mai plangem de problemele reale!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 17:13

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-03 15:27:28
De la: mari_uka, la data 2009-04-03 15:25:00Mai Maressale...imi place ca ai totusi simtul umorului!

Mie-mi place Mareșal că e puțin naționalist!!!

Iar mie îmi place că Maressal îmi atribuie puteri (aproape) magice, salvatoare! Ei bine, o operă de artă trebuie să exagereze ca să fie observată, nu? Păcat că bunul meu prieten, Eclaudesvd, nu primește votul de încredere pe care-l merită! De fapt, el a rezistat unor dulăi mai răi decât cei închipuiți de Maressal... Oricum, Maressal, nu știu ce mare brânză faci tu în programare, dar în caricatură precis ai face și bani!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 17:18

De la: marinescuirina, la data 2009-04-03 15:51:47Cam asa este cu teoriile conspiratiei: este CEVA acolo!! Dar CE??!! Important este ca noi nu ne mai plangem de problemele reale!

Eu am citit undeva tocmai reversul: că preocupările de fiecare zi ne distrag atenția de la ce ni se coace din umbră!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 17:38

ne-a spus astazi vali stan la curs k o tara membra a nato nu poate iesi din alianta decat dupa 20 de ani de la aderare...si la fel e si in cazul uniunii europene......
ne-a pus sa intram.....
acum...de....nu mai avem ce sa facem....:(

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 17:40

De la: marinescuirina, la data 2009-04-03 15:51:47
De la: adipopa, la data 2009-04-02 21:37:01
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-02 20:27:53RELÍGIE, religii, s.f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion.

Ioana, DEX-ul nu este punctul de plecare în definirea unui concept filosofic complex. În DEX ne uităm de exemplu dacă nu înțelegem cuvinte precum sorit, entimemă, etc. Dar toți avem o înțelegere prealabilă a cuvântului 'religie' și știm că DEX-ul nu dezvoltă cu mult această înțelegere intuitivă.

Eu vă propun să evităm definiția termenului (dat fiind imposibilitatea de a atinge un consens) și să rămânem doar la cele șapte caracteristici întâlnite la aproape toate religiile (în înțelesul clasic al cuvântului), inclusiv la teoria conspirație ca religie (în sensul neo-clasic atribuit de mine).

Ioana, ce din aceste șapte trăsături negi la adresa teoriei conspirației - și de ce?

Cred ca este prea mult a spune ca teoria conspiratiei este o forma de religie....
Cred ca mai mult foloseste unor interese practice
Paranteza: am un bebelus pe care-l observ cu interes. Uneori plange insistent din motive necunoscute.. Atunci eu ii dau un obiect complicat pe care sa-l examineze: o telecomanda, PDA-ul sotului sau in cazuri extreme il las sa butoneze laptopul!!!
Uita de problemele lui (tace!!) si are preocupare cel putin juma de ora (enorm pt un bebelus!!!) Este fff absorbit.. STIE CA OBIECTUL ACELA ESTE CEVA!! DAR CE ESTE, TOTUSI??!!!

Cam asa este cu teoriile conspiratiei: este CEVA acolo!! Dar CE??!! Important este ca noi nu ne mai plangem de problemele reale!

trebuie ma intai sa stim exact kr sunt problemele reale!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 17:42

De la: maressalul_, la data 2009-04-03 14:31:40
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-02 22:14:11
De la: adipopa, la data 2009-04-02 22:10:02
De la: eclaudesvd, la data 2009-04-02 22:01:59Nu e o noutate ca asa zis marile puteri din lume sa se adune si sa dezbata subiectele fierbinti si de interes pentru ei (mai ales). Nu cred in teorii ale conspiratiei. Eu cred in Dumnezeu si cred ca el poate ”controla” si deschide inimile oamenilor.

Și eu cred că o convingere nedelăsătoare privind atotputernicia și atotînțelepciunea cu care Dumnezeu conduce istoria umană spre desăvârșirea domniei sale prin Hristos ne oprește de la exagerările eshatologice vizibile în rândul anti-globaliștilor.

vai....adi si enclaudesvd...de-abea astept sa vad ce reactie o sa aiba maresalul cand o sa va citeasca mesajele astea....

Hmmmmmm... ce pot sa "zic" ... decat .....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 17:51

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-03 00:22:20pentru adi popa.....

www.eurosceptic.ro/

adi..inceark sa deschizi makr unul dintre link-urile astea....hai...k nu e un efort prea mare....si eu am citit ce mi-ai recomandat tu despre ieronim ....acum....prieteneste ar fii k makr sa te uiti putin pe bloguri....din politete!!!

Ioana, cei care contribuie la blogul nuvaccinurilor ar trebui vaccinați împotriva prostiei, inculturii și speculațiilor fără noimă. Am zis că nu mai deschid link-urile tale și ar trebui să mă țin de cuvânt.

If you want to get the hard facts of medical research, please visit at least:
www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/silgard/073206en6.pdf

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 18:00

De la: adipopa, la data 2009-04-03 17:51:15

www.eurosceptic.ro/

Ioana, cei care contribuie la blogul nuvaccinurilor ar trebui vaccinați împotriva prostiei, inculturii și speculațiilor fără noimă. Am zis că nu mai deschid link-urile tale și ar trebui să mă țin de cuvânt.

vai...ce sa zic....cine vorbea de extremism....
adi...pentru tine nu conteaza decat anumite pareri...si atat!!!...nu esti interesat sa vezi si alte puncte de vedere....sa certcetezi mai mult..sa incerci sa intelegi de ce anumiti oameni nu sunt de acord cu acest vaccin....pentru tine parerea oficiala e sfanta...si iei de bune toate prostiile pe kr le auzi...
dak dupa logik ta eu sunt extremista..afla de la mine k si tu esti la fel!!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 18:06

Da, Ioana, oi fi și eu un soi de extremist - înclinat iremediabil spre probe nu vorbe, cercetare științifică nu opinii de babe, rezultate măsurabile nu speculații morbide.

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 18:23

Adipopa...te rog crestineste...las-o pe Joanna ,nu o mai zapaci cu teologia,nu de alta dar vine pe alte topicuri si se rafuieste cu noi,deoarece nu ne ridicam la nivelul ei....daca cu tine nu are succes cauta alte victime Ori facultatea e raspunzatoare ???

symy-apocalipsa.blogspot.ro
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:09

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-03 17:38:46

ne-a spus astazi vali stan la curs k o tara membra a nato nu poate iesi din alianta decat dupa 20 de ani de la aderare...si la fel e si in cazul uniunii europene......
ne-a pus sa intram.....

Deci, Ioana, de azi în 15 ani intri în silenzio stampa!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:17

De la: adipopa, la data 2009-04-03 17:51:15

www.eurosceptic.ro/

Avand in vedere ca eu am o fetita, in ce priveste vaccinul de prevenire a cancerului de col uterin, nu sunt de acord doar dintr-un rationament zic, eu, destul de plauzibil si de sanatos...nu se cunosc inca reactiile adverse si efectele secundare. Am noroc ca dna invatatoare ne intreaba in mod expres daca sau nu suntem de acord cu acest vaccin. Voi vedea la anul ce o sa mai fie, cand va trece fetita mea in calasa a IV. Dar aici poate ne ajuta mai mult Dora, sa vedem ea ce ne sfatuieste.
In ce priveste celelalte vacinuri deja testate...nu vad niciun pericol, ba dimpotriva au efect profilactic.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:21

maria...un vorba romaneasca spune urmatorul lucru...*cand esti in indoiala abtine-te*...si cred k in ce priveste vaccinarea fetitei tale ar trebui sa tii seama de ea....
dak ai cea mai mik urma de indoiala k acel vaccin e un lucru bun nu accepta asta pentru fetita ta....nu le permite unora sa experimenteze pe copilul tau efectele vaccinului....

ps:nici eu nu mi-l fac!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:24

De la: adipopa, la data 2009-04-03 19:09:07
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-03 17:38:46

ne-a pus sa intram.....

Deci, Ioana, de azi în 15 ani intri în silenzio stampa!

ce-i aia...?......

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:29

De la: adipopa, la data 2009-04-02 22:49:28Mytcor, valoarea lui Origen ca lingvist m-a impresionat dintotdeauna. Dar comportamentul lui în anii de disgrație eclesială și mai ales anii de tortură îndurați sub Domițian m-au atins mult mai mult decât orice dispută teologică sau apologetică în care l-am admirat mai înainte.

Errata: Decius nu Domițian. (Nu știu unde mi-a fost capul).

Prima carte pe care mi-am cumpărat-o din banii de buzunar - adolescent fiind - a fost Contra Celsus, un tratat apologetic superb a lui Origen. (Pe prima pagină văd că am scris 'București 1983').

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:29

...adica ...MUCLES

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:34

Pai cu acest vaccin, din punctul meu de vedere, nu sunt deloc de acord...am spus deja acest lucru..si ma bucur ca dna invatatoare tine cont si de hotararea noastra a parintilor!
Si in general s-a vazut acest lucru anul acesta....majoritatea parintilor nu au fost de acord...iar pe fetita mea am educat-o, in situatia in care se va face fortat (ceea ce nu cred) sa ma sune urgent pe mobil si sa plece din acel loc...in fine...oricum ce mi-a placut la dna invatoare ca de fiecare data ne suna telefonic sa ne ceara acordul nostru al parintilor cu privire la vaccinarea copiilor...cam asta e!

Cu celelalte vaccinuri sunt de acord...am rezerve mari doar cu privire la vaccinul de prevenire a cancerului de col uterin! atat ! si inchei discutia aici. Daca s-ar fi cunoscut si reactiile adverse...era o treaba buna..dar din pacate nu sunt...si nici cobai nu vrem sa fim!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 19:35

De la: mytcor, la data 2009-04-03 19:29:58...adica ...MUCLES

Pagini: << 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: