Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 14:30
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 22:20:34MARIA,nimeni nu a negat niciodata existenta lui DUMNEZEU,ci existenta falsului DUMNEZEU creat de biblie si religii,sper ca ai inteles?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 15:44
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 14:30:43De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 22:20:34MARIA,nimeni nu a negat niciodata existenta lui DUMNEZEU,ci existenta falsului DUMNEZEU creat de biblie si religii,sper ca ai inteles? Eu NEG CU VEHEMENTA existente unui Dumnazeu, care ar sta undeva sus ,in univers si care ar avea destinul tuturor in mana, care ar decide binele si raul, care ar mustra sau lauda , care ar pedepsi sau premia , care VEDE TOT CE FACI si care AUDE TOT CE ZICI SI TOT CE GANDESTI ! De aemenea NEG EXISTENTA RAIULUI CAT SI A IADULUI ! Neg toate acestea asa cum sunt prezentate de ideologii orcaror religii ! Voi nega atat timp cat va exista nedreptatea si inegalitatea sociala si atat cat binele va rasplatit cu raul , iar PROSTIA CU LAURI SI DEMNITATI (FUNCTII) sociale ! Sa auzim de bine ! |
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 16:25
1950 d.C. - Doctrina inaltarii la cer a Mariei
1965 d.C. - Maria proclamata ca Mama a Bisericii aceasta CAMELYA citeste ,se pare multe carti ,dar nu cred ca a si avut experente spiriutuale reale. Crestinismul este cu adevarat creatia Mariei ,mama lui Isus,fiinta divina,cea care nu l-a parasit niciodata!!Si pe care Isus a protezat-o spunandu-i,,femeie”. Altfel ar fii fost si ea crucificata IAR ACEASTA LUME NU AR MAI FII FOST POSIBILA! Arhivele Vaticanului ,inaccesibile pana de curand, au documente care confirma. Ultimele cuvinte ale lui ISUS....au fost,de fapt, raspunsul la intrebarea discipolilor sai -,,Doamne noi ce vom face acum? -,,Urmati-o pe MARIA!” Discipolii au devenit Apostoli tot in prezenta Mariei de Rusali si acest fapt a aparut totusi in Biblie. Bisericile,fondate si conduse de barbatii,nu au acceptat pana in secolul 20 acest fapt. Se pare ca conducatorii de varf ai bisericilor au avut ceva ,,revelatii”in ultimul timp...iar acum nu mai stiu cum sa o multumesca pa MARIA. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 17:26
Oricum , este o mare problema. Citim noi biblia ...dar daca nu putem dovedii ca este si reala... atunci avem o problema MARE. Intr-o lume reala...daca gandesti abstract... asa cum vrea biblia... ajungi ori fanatic, nebun, deplasat... ori ateu. Cred ca intai terbuia sa deschizi un topic cu "adevarul despre biblie" si abia apoi topicul asta. De ce sunt "milioane" de topicuri cu credinta/religie? Pt ca baza este SUBREDA RAU, prea interpretabila, ireala, nedemonstrata. Asta e problema.
Vreau sa-mi raspunzi sincer la o intrebare ... Tu cand ai facut topicul asta CHIAR AI CREZUT ca se va ajunge la un conses si ORICINE ar citii ce scrie aici nu va putea sa combata biblia? Si daca raspunsul este NU ... atunci ... pot spune ca este un topic sa "alungam plictiseala". cred k asta este marea problema a tinerilor din ziua de astazi...nu mai pot gandi in termeni abstracti....pentru ei notiuni k egalitate,iubire,libertate ,etc nu mai au niciun sens... traim intr-o lume materialista....tot ce nu este nu este concretizat in ceva palpabil sau nu poate fii demonstrat din punct de vedere stiintific nu exista..... aici s-a ajuns datorita curentului absolut timpit kr a fost promovat in ultimul timp...postmodernismul!!!!... ne-a dezumanizat....ne-a facut sa gandim k niste animale.... cultura a fost inlocuita cu o pseudo-cultura adik Kitsch!!! si...rezultatul....oamenii sunt din ce in ce mai bogati ,insa...din ce in ce mai nefericiti..... observ in jurul meu o tristete ingrozitoare.... oare la ce se va ajunge in final??? |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 17:43
LUCA 18/8
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 19:41
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-16 23:45:10nu mai gasesc topicul *iisus hristos nu vrea sa avem cipuri*....stai linistita,ionico,daca adminul este un om cu creier va sterge cat de curand toate topicurile astea cu imbecilitati despre religii si alte porcarii mai mult sau mai putin ,,sfinte''
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 19:44
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 19:41:26De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-16 23:45:10nu mai gasesc topicul *iisus hristos nu vrea sa avem cipuri*....stai linistita,ionico,daca adminul este un om cu creier va sterge cat de curand toate topicurile astea cu imbecilitati despre religii si alte porcarii mai mult sau mai putin ,,sfinte'' .....si libertatea de exprimare??? |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 19:48
in romania?ma faci sa rad,ha,ha,ha!
|
|
|
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 19:52
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 19:48:57in romania?ma faci sa rad,ha,ha,ha! poi...nu suntem aburiti toata ziua cu sloganuri de genul *principiile democratiei*??? ......
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 19:59
pai tocmai din cauza aburului vostru de pe creiere se intampla multe lucruri nedorite,suntem furati si deznationalizati si invrajbiti pe diverse motive inclusiv religioase pt.a nu vedea cum ajungem o turma miorlaitoare si slugarnica ce sta in genunchi in fata lor,rugandu-i sa le mai dea o bucata de paine,in loc sa-i luati de guler sa-i bagati in puscarii sau sa-i zvarliti afara din tara,grija mare daca mai bateti mult campii cu religia s-ar putea sa ajungeti sa mergeti cu pasaport in ardeal,moldova,dobrogea sau banat,eu avertizez!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:00
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 19:59:10pai tocmai din cauza aburului vostru de pe creiere se intampla multe lucruri nedorite,suntem furati si deznationalizati si invrajbiti pe diverse motive inclusiv religioase pt.a nu vedea cum ajungem o turma miorlaitoare si slugarnica ce sta in genunchi in fata lor,rugandu-i sa le mai dea o bucata de paine,in loc sa-i luati de guler sa-i bagati in puscarii sau sa-i zvarliti afara din tara,grija mare daca mai bateti mult campii cu religia s-ar putea sa ajungeti sa mergeti cu pasaport in ardeal,moldova,dobrogea sau banat,eu avertizez! Florin ai o mentalitate asemanatoare cu a lui freddythebestman
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:06
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 19:59:10pai tocmai din cauza aburului vostru de pe creiere se intampla multe lucruri nedorite,suntem furati si deznationalizati si invrajbiti pe diverse motive inclusiv religioase pt.a nu vedea cum ajungem o turma miorlaitoare si slugarnica ce sta in genunchi in fata lor,rugandu-i sa le mai dea o bucata de paine,in loc sa-i luati de guler sa-i bagati in puscarii sau sa-i zvarliti afara din tara,grija mare daca mai bateti mult campii cu religia s-ar putea sa ajungeti sa mergeti cu pasaport in ardeal,moldova,dobrogea sau banat,eu avertizez! florin...crezi k religia e cauza tuturor lucrurilor rele kr se intampla in lume? de ce nu si-au pastrat romanii ortodoxia???...si atunci nu ar mai fii fost invrajbiti intre ei pe motive de religie.... florin...nu religia e cauza pentru kr romanii traiesc rau(si situatia se va inrautati).... cauza este alta....si anume....uniunea europeana!!!! |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:08
radeti voi,radeti,dar nu prea e rasul vostru,in curand va va ingheta si ultimul suras de pe buze daca tot nu vreti sa va treziti si sa lasati aberatiile,sa deveniti oameni si romani adevarati,eu imi fac datoria si avertizez,e viitorul vostru de cetateni liberi in joc,nu va mai lasati prostiti de toti papagalii,va rog!
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:09
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 20:08:23radeti voi,radeti,dar nu prea e rasul vostru,in curand va va ingheta si ultimul suras de pe buze daca tot nu vreti sa va treziti si sa lasati aberatiile,sa deveniti oameni si romani adevarati,eu imi fac datoria si avertizez,e viitorul vostru de cetateni liberi in joc,nu va mai lasati prostiti de toti papagalii,va rog! Sa traiti...asa o sa facem
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:10
ionico,ti-am mai spus si-ti repet esti mult prea mica pt.un razboi asa de mare,baga-ti mintile in cap,te rog!
|
|
Fosta membra 9am.ro 336 mesaje Membru din: 19/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:18
bai frate baaaaa ba florine am zis si yo ca iti vine mintea la cap daaaaaa pauza,,,,,,vad ca a m-ai aparut unu lordul ion auzi la el asta alt mare ganditor
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:23
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 20:10:07ionico,ti-am mai spus si-ti repet esti mult prea mica pt.un razboi asa de mare,baga-ti mintile in cap,te rog! important e k nu mi-e frik...sufletul nu au cum sa mi-l ia!!! |
|
lerolv4 282 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:26
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-17 20:23:37De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 20:10:07ionico,ti-am mai spus si-ti repet esti mult prea mica pt.un razboi asa de mare,baga-ti mintile in cap,te rog! Adevarat, mai bine sacrific trupu,l decat sa le dau sufletul.
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:27
De la: gangsta1, la data 2009-03-17 20:18:00bai frate baaaaa ba florine am zis si yo ca iti vine mintea la cap daaaaaa pauza,,,,,,vad ca a m-ai aparut unu lordul ion auzi la el asta alt mare ganditorcumetre,cu prostii am renuntat sa discut,este ultima oara cand te mai bag in seama,papagalule!
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:28
fredy unde esti m-ai baga ceva din top
|
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:37
Este o intrebare cu doua raspunsuri...: Pentru unii BIBLIA este ,cu adevarat,literatura...pentru altii este o inspiratie DIVINA....
Eu as intreba altceva....DE UNDE E DUMNEZEUL VOSTRU..? Cine vi l-a prezentat si de unde stiti de EL... As vrea o gindire teologica...
Maranatha
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:42
ai vrea tu ,pai cine esti tu sa vrei raspunsuri ,,,,intai cauta tu singur daca vrei si vei gasi sute mi de raspunsuri,,,,,intai tre sa-ti eliberezi mintea
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 20:50
Cunoaºterea religioasã, conform practicanþilor religiei, poate fi obþinutã de la lideri religioºi, texte sacre (scripturi), ºi/ori prin revelaþie personalã.
Unele religii considerã aceastã cunoaºtere ca nelimitatã ºi capabilã sã rãspundã tuturor intrebãrilor; alþii vãd cunoaºterea religioasã ca jucând un rol mai limitat, adeseori ca un complement la cunoaºterea obþinutã prin observare fizicã. Unii oameni religioºi considerã cã cunoaºterea religioasã obþinutã în acest mod este absolutã ºi infailibilã.
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 21:07
De la: gangsta1, la data 2009-03-17 20:18:00bai frate baaaaa ba florine am zis si yo ca iti vine mintea la cap daaaaaa pauza,,,,,,vad ca a m-ai aparut unu lordul ion auzi la el asta alt mare ganditor Mai, prietene , intra de urgenta in grota ta , nu vezi ca ai nimerit in alt secol ! De ce intri in discutii la care nu te pricepi ! Sterge-o cat mai repede ! |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 21:13
Bertrand Russell spunea:
“Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie. Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.“ “În mod gradat, prin reproducere selectivã, diferenþele congenitale dintre conducãtori ºi conduºi vor creºte pânã când vor deveni specii aproape diferite. O revoltã a plebei ar deveni la fel de negânditã ca ºi o insurecþie organizatã a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie. ” “Dieta, injecþiile ºi interdicþiile se vor combina, de la vârstã foarte timpurie sã producã acel tip de caracter ºi tip de credinþe pe care autoritãþile îl considerã dezirabil ºi orice criticã serioasã a puterii va deveni imposibilã psihologic.“ In societatea occidentala psihiatrul a luat locul duhovnicului iar medicatia a luat locul rugaciunii. Indepartandu-l pe individ de Dumnezeu si de traditiile sanatoase ale umanitatii, furajandu-l zilnic cu surogate de consum si false valori, SISTEMUL nu doar ca a creat tineri imbeciloizi, ci si monstrii … |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 22:21
Maressal, fiind plecat o zi în Germania, nu þi-am rãspuns imediat.
Dar nu mã pot rãbda sã nu admir, mai înainte de toate, estetica textului tãu! Cum reuºeºti sã faci acest lucru...nu ºtiu? Dar poate ne dai ºi nouã niºte idei într-un moment de liniºte pe forum. Sunt câteva privinþe în care sunt de acord cu tine. Oamenii obiºnuiþi cu viaþa academicã ºi un mod de argumentaþie mai sofisticat pot uneori trãi într-un turn de fildeº (distanþi, izolaþi) sau sub un clopot de sticlã (protejaþi, neatinºi). De aceea discuþii asemenea celor de pe forum-ul 9am pot fi un exerciþiu bun de adaptare, expunere, dar ºi învãþare. Este adevãrat ºi cã nu trebuie sã fii un academic pentru a spune lucruri profunde sau pur ºi simplu de bun simþ. Personal am încercat sã apreciez acest aspect oridecâte ori l-am vãzut pe forum. Mi se par interesante de exemplu metaforele tale cu servlet-ul ºi Starcraft. Gândeºti cibernetic - ºi acum înþeleg de unde þi se trage! Impresia însã ar fi cã Biblia-ca-literaturã este un subiect super-specializat sau/ºi cã necesitã o dexteritate dobânditã prin exerciþii, cultivare ºi pasiune. Da ºi nu. Da, discuþia poate fi într-adevãr ridicatã din punct de vedere tehnic (lucru care se practicã pe anumite liste). Nu, nu este nevoie ºi nu am urmãrit aºa ceva aici, mizând în principal pe faptul cã mulþi dintre noi sunt de fapt cititori (devoratori?) de literaturã ºi chiar familiari cu critica literarã. Biblia ºi-a atras o aurã sacrã - nefastã în cele din urmã dacã din prea mult respect faþã de inspiraþia dumnezeiascã ea nu mai este cititã ca un produs literar uman, supus aceloraºi reguli de compoziþie ºi hermeneuticã precum orice alt text. Inspiraþia ºi autoritatea dumnezeiascã (pe care eu nu i le contest scripturii) nu mã fac totuºi sã trec cu vederea sau sã minimalizez aspectele ei literare. Cât despre noþiunile de gen, plot, stil luate drept cãrãmizile unei construcþii, greºeºti...! În analogia fãcutã de mine mai devreme, acestea ar trebuie legate mai degrabã de tipul încãperilor (dormitor, camerã de zi), planul clãdirii ºi design-ul arhitectural. Nu sunt chiar naiv în ce priveºte nãzuinþa de a atinge un anumit consens. Cred însã cã uneori este posibil sã citim celãlalt punct de vedere cu mai mult respect – chiar dacã nu-l ºi îmbrãþiºãm. |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 22:25
adi...ce bine k te-ai intors(
)...vreau sa fiu in lista ta de prieteni...da-mi accept pentru k vreau sa-ti trimit mai multe mesaje.....
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 22:30
De la: lorduljohn, la data 2009-03-17 15:44:18De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-17 14:30:43De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 22:20:34MARIA,nimeni nu a negat niciodata existenta lui DUMNEZEU,ci existenta falsului DUMNEZEU creat de biblie si religii,sper ca ai inteles? Lorduljohn, ºi dacã negi cu atâta vehemenþã existenþa unui Dumnezeu transcendent (dar ºi imanent), cum este Dumnezeul iudeo-creºtin, atotputernic, omniprezent ºi omniscient, care rãsplãteºte ºi pedepseºte (pentru cã este un Dumnezeu drept ºi atotînþelept), cui atribui tu ontologic de exemplu moralitatea – discernãmântul binelui ºi rãului? Pe ce bazã ºtii tu cã este întotdeauna rãu sã chinui sau sã torturezi un copil pentru propria distracþie? Fã-mi pe scurt o ontologie a moralitãþii. Ancoreazã moralitatea într-o realitate mai mare decât ea, definitorie ºi obligatorie pentru orice fiinþã umanã din toate timpurile ºi din toate locurile. Aratã-mi de ce ºi de unde ºtii tu cã exemplul pe care þi l-am dat mai sus este întotdeauna odios. Credinþa în Dumnezeu nu este necesarã pentru a dezvolta atitudini morale (foarte mulþi oameni au fost ºi sunt morali fãrã credinþã în Dumnezeu), dar Dumnezeu însuºi, ca fiinþã moralã perfectã, este absolut necesarã moralitãþii! |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 22:49
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-15 19:25:12De la: adipopa, la data 2009-03-15 19:16:24Ioana, datarea manuscriselor se face prin metoda C14. Manuscrisul Evangheliei lui Iuda a fost datat cu o marjã de eroare nu mai mare de 40 de ani. Ioana, ezitarea ta iniþialã este îndreptãþitã oarecum ºi se datoreazã probabil faptului cã stabilirea vârstei manuscriselor se face de regulã prin metode tradiþionale (paleografice)...ºi mai rar cu ajutorul metodei carbon 14. Motivul pentru care se evitã folosirea metodei C14 pentru datarea manuscriselor þine de costurile destul de ridicate ale metodei, dar ºi de intervalul calendaristic destul de mare pe care îl oferã (plus/minus chiar 100 de ani). Alte neajunsuri ar fi: mãrimea manuscrisului (cu cât e mai mare cu atât mai bine), sigilarea acestuia (pentru a evita contaminarea), posibile variaþii ale ratei C12-C14, etc. Canalul National Geographic, implicat în traducerea ºi mediatizarea Evangheliei lui Iuda (cu tentã anti-creºtinã pe alocuri), a înregistrat momentul datãrii papirusului cu ajutorul metodei carbon 14. Poþi urmãri procesul ºi rezultatele investigãrii prin aceastã metodã a unei bucãþi din papirus aici: video.aol.com/video-detail/carbon-dating-judas/3066914238. |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 23:07
De la: maressalul, la data 2009-03-17 14:21:16 Maressal, ce calitate realã sau de adevãr consideri cã îi lipseºte Bibliei? Nu cred cã vrei sã spui cã Biblia nu existã sau cã nu avem manuscrise pentru Vechiul ºi Noul Testament, precum ºi traduceri sau comentarii antice asupra lor! Atunci ce...? |
|
|
|

LUCA 18/8
)...vreau sa fiu in lista ta de prieteni...da-mi accept pentru k vreau sa-ti trimit mai multe mesaje.....