back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:44

Ioana...tu chiar nu prea știi de glumă!
Relax fată...viața merge înainte...nu pune toate prostiile la suflețel, că într-o bună zi faci un atac de "coardă" de nu te vezi!!!!
Mie în acea discuție mi-e greu să mă bag...nu vreau să spună lumea cum că aș fi nostalgică....
Ioana...smile!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:44

Bine, Ioana. Hai să încerc să o spun mai serios. Te apreciez că nu mergi neaparat cu valul. E bine. M-ai atins cu referirea la surse. Așa este. În cele din urmă, adevărul (despre comunism în cazul nostru) trebuie stabilit pe baza mărturiilor. Dar mă întreb cum evaluezi sursele cu care lucrezi. Nu numai în istorie, dar și în economie sau în modelul conspirației mondiale. Evaluezi just economia comunistă, proiectele arhitecturale ceaușiste sau libertatea de conștiință îngăduită de Securitate? Nu vreau să redeschid niciunul din aceste subiecte, dar mi-ar plăcea probabil să văd la tine că aplici hermeneutica suspiciunii și când e vorba de interpretări care îți convin.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:47

De la: adipopa, la data 2009-03-21 00:44:59Bine, Ioana. Hai să încerc să o spun mai serios. Te apreciez că nu mergi neaparat cu valul. E bine. M-ai atins cu referirea la surse. Așa este. În cele din urmă, adevărul (despre comunism în cazul nostru) trebuie stabilit pe baza mărturiilor. Dar mă întreb cum evaluezi sursele cu care lucrezi. Nu numai în istorie, dar și în economie sau în modelul conspirației mondiale. Evaluezi just economia comunistă, proiectele arhitecturale ceaușiste sau libertatea de conștiință îngăduită de Securitate? Nu vreau să redeschid niciunul din aceste subiecte, dar mi-ar plăcea probabil să văd la tine că aplici hermeneutica suspiciunii și când e vorba de interpretări care îți convin.

Adi, acum chiar ești rău cu Ioana!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:49

De la: adipopa, la data 2009-03-21 00:44:59Bine, Ioana. Hai să încerc să o spun mai serios. Te apreciez că nu mergi neaparat cu valul. E bine. M-ai atins cu referirea la surse. Așa este. În cele din urmă, adevărul (despre comunism în cazul nostru) trebuie stabilit pe baza mărturiilor. Dar mă întreb cum evaluezi sursele cu care lucrezi. Nu numai în istorie, dar și în economie sau în modelul conspirației mondiale. Evaluezi just economia comunistă, proiectele arhitecturale ceaușiste sau libertatea de conștiință îngăduită de Securitate? Nu vreau să redeschid niciunul din aceste subiecte, dar mi-ar plăcea probabil să văd la tine că aplici hermeneutica suspiciunii și când e vorba de interpretări care îți convin.

da ,adi......incerc sa evaluez critic sursele...asa am fost invatata la facultate!!!
asa fac toti istoricii....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:50

nu,dora...nu e rau...are dreptate aici...o sursa(mai ales una istorik ) trebuie privita critic.....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:50

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-21 00:47:29Adi, acum chiar ești rău cu Ioana!

Da, dar și eu am fost învățat așa la facultate!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:53

De la: adipopa, la data 2009-03-21 00:50:21
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-21 00:47:29Adi, acum chiar ești rău cu Ioana!

adi...tu ai terminat facultatea de istorie?...k mine?....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:59

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 00:53:53
De la: adipopa, la data 2009-03-21 00:50:21

adi...tu ai terminat facultatea de istorie?...k mine?....

După modul de exprimare...eu cred că a terminat filologia! Părerea mea!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:59

Ioana, facultatea a fost așa-și-așa. Doctoratul m-a făcut mai rău. Dar după ce l-am terminat (acum 11 ani!) m-am apucat de altceva.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:02

Da, Dora are dreptate. În anii imediat după 89, am avut o mare pasiune pentru limbile semitice și istoria orientului antic.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:06

Eu acum învăț germana ...cu fi-mea...amândouă în același timp!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:11

De la: adipopa, la data 2009-03-21 00:59:55Ioana, facultatea a fost așa-și-așa. Doctoratul m-a făcut mai rău. Dar după ce l-am terminat (acum 11 ani!) m-am apucat de altceva.

Adi, dar tu ce vârstă ai???
Că eu de-abea acum termin master și sincer, m-aș apuca și de doctorat....dar nu știu dacă mai am răbdare

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:13

De la: adipopa, la data 2009-03-21 01:02:33Da, Dora are dreptate. În anii imediat după 89, am avut o mare pasiune pentru limbile semitice și istoria orientului antic.

mai exista si oameni cu astfel de pasiuni?
in romania?

eu am facut cu daniela zaharia istoria orientului antic...nu cred k ai auzit de ea...e km de varsta ta.....o profesoara(de fapt conferentiara) excelenta...!!!

ps: si eu sunt studenta la litere...in anul 2...dar...nu sunt la zi ci la id(la istorie sunt la zi!!!)...
universitatea din bucuresti...facultatea de litere....sectia romana-engleza

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:30

Ooops. Am citit germană în loc de engleză în postarea Ioanei. Deja sunt obosit.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:33

Am posibilitatea să fac doctorat în SUA...dar parcă prefer România....chiar dacă este mai scump la noi.
Detest SUA!
Noapte bună Adi!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:36

nu stiu germana absolut deloc....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 11:25

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-21 01:06:34Eu acum învăț germana ...cu fi-mea...amândouă în același timp!

SI NOIIIIIIIIIIIIIIIIIII
de fapt fetita mea are un meditator la germana..si eu invata de la ea..sa vezi ce-i place fetitei mele sa joace rolul de profesoara cu mine...ii place la nebunie! Si mai ales cand ma corecteaza...mereu imi spune..uite de ce imi place mie sa invat germana..ca te invat si pe tine..iar eu, ca sa o determin sa-i placa si mai mult, ma prefac ca uit cuvintele sau chiar gresesc intentionat..si se amuza copios invatandu-ma pe mine germana.

Practic am schimbat metoda de studiu...am transformat tot acest studiu intr-un frumos joc!
imi place si mie ii place si ei...atunci cand ne jucam astfel, mai ales cand e de invata o limba grea cum e germana, dar e o limba frumoasa!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 11:28

De la: adipopa, la data 2009-03-21 01:02:33Da, Dora are dreptate. În anii imediat după 89, am avut o mare pasiune pentru limbile semitice și istoria orientului antic.

orientul antic ? atunci primeste de la mine

makewelli

2 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 11:28

si eu invat germanaaa

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 12:00

De la: adipopa, la data 2009-03-21 01:30:33Ooops. Am citit germană în loc de engleză în postarea Ioanei. Deja sunt obosit.

Adiiiiiiiiiiiiii...de la mine ai tot respectul meu!
te apreciez mult!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 13:19

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-21 01:33:39Am posibilitatea să fac doctorat în SUA...dar parcă prefer România....chiar dacă este mai scump la noi.
Detest SUA!

Dora, nu știu în ce domeniu și ce subiect de cercetare ai dori să studiezi la nivel doctoral. Sunt subiecte cu specific românesc care ar fi mai greu de studiat în străinătate. (Deși probabil nici asta nu ar fi imposibil, dacă scopul este să familiarizezi lumea academică internațională cu un subiect românesc. Eu am avut prieteni care îl studiau pe Stăniloaie la Londra, de exemplu).

Două motive bune pentru a alege străinătatea ar fi resursele (bibliotecă, laborator, etc.) și expertiza coordonatorilor. Dar cred că și România a făcut progrese însemnate cel puțin în ce privește expertiza coordonatilor - pe anumite subiecte.

Nu-mi vine să cred totuși că în România un program doctoral costă mai mult decât în Statele Unite! E apoape absurd - dar tu știi mai bine. Eu știu doar cât m-a costat pe mine la sfârșitul anilor 90.

PS Mulțumesc, Maria.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:52

Campania 2% - pentru copiii bolnavi de cancer!

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie pentru Asociatia P.A.V.E.L., informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Ce ofera Asociatia P.A.V.E.L.?

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, proteze mamare, scaune mobile, medicamente,..);
- face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizeaza evenimente pentru copiii spitalizati;
- ofera terapie prin joc la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica;
- ofera consilierea psihologica pacientilor si familiilor;
- face lobby si advovacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagi mana in buzunarul statului’ si directionezi procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Trebuie sã alegeti o singurã organizatie neguvernamentalã!!

Alocarea a 2% nu este o obligatie!
Este un drept si o optiune care aratã dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!

Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din acest site.
Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este.
In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:
- ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita;

Ce trebuie sa faceti ?

Completezi Formularul 230 (Declaratia de venit global): « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual » cu datele tale de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.

Daca obtineti, pe langa salarii si alte venituri, veti completa Formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

La destinatia fondurilor veti trece:
- Denumire organizatie neguvernamentalã : Asociatia P.A.V.E.L.
- Adresa: Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
- Cod de identificare fiscala : 8956076
- Cont Bancar (IBAN) : RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01 , BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual pânã la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza cãruia aveti domiciliul fiscal sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Acum, PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI!

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:09

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:22

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:32

Abia acum ai dat de ele?
Eu le-am avut la sectiunea video de la vechiul cont care mi-a fost spart si sters complet.

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:46

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 18:22:48doamne,dumnezeule......

www.youtube.com/watch?v=zAAKZiT7t58&feature=related
www.youtube.com/watch?v=hC_qZpU6GIo&feature=related
www.youtube.com/watch?v=y1K7OLzoT74&feature=related
www.youtube.com/watch?v=cpkjioXY1g4&feature=related

vedeti si voi documentarul...la ce concluzie ajungeti?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:47

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 18:09:58www.youtube.com/watch?v=Nk5PuxuJpRw

Ioana, eu îmi amintesc acest interviu cu Antonie Iorgovan despre masonerie pe TVR. Nu sunt un expert în masonerie, dar tu ca istoric ar trebui să-ți aduci aminte că nume importante în formarea poporului român și în dezvoltarea noastră culturală au fost asociate cu francmasoneria.

Citez fragmentar dintr-un articol al lui Grigore Măntănescu în revista Forum Masonic nr. 3: Leon Geuca (episcop de Huși), Iordache Cantacuzino, spătarul Ioniță Cuza, caimacanul Sandu Sturza, Dimitrie Cantemir, istoric, filozof dar mai ales luptător pentru independența Țărilor Române, Horea și Cloșca, ce au condus răscoala ce a dus la desființarea iobăgiei au fost masoni, precum si Tudor Vladimirescu, ce a impus masoneriei ca scop în România, după asuprirea revoltei începute de el, Alexandru Ioan Cuza, Mihail Sadoveanu, fratii Golescu, Mihail Kogãlniceanu, Ion Ghica, Vasile Alecsandri, Costache Negruzzi, Costache Negri, Alecu Russo, Ionel Brătianu, C.A. Rosetti, I. Heliade Rădulescu, Cristian Tell, Gheorghe Magheru, maiorul Voinescu, Grigore Alexandrescu, Nicolae Bălcescu, colonelul Ion Câmpineanu, etc.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:48

De la: mariatu, la data 2009-03-21 18:32:37Abia acum ai dat de ele?
Eu le-am avut la sectiunea video de la vechiul cont care mi-a fost spart si sters complet.

nu am vazut...in orice caz...documentarul e interesant...se inceark o reabilitare a lor.....
cik....ar fii renuntat la caracterul secret pentru a le arata oamenilor k nu sunt periculosi...
si ,totusi......

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:50

De la: adipopa, la data 2009-03-21 18:47:50
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 18:09:58

www.youtube.com/watch?v=Nk5PuxuJpRw

Ioana, eu îmi amintesc acest interviu cu Antonie Iorgovan despre masonerie pe TVR. Nu sunt un expert în masonerie, dar tu ca istoric ar trebui să-ți aduci aminte că nume importante în formarea poporului român și în dezvoltarea noastră culturală au fost asociate cu francmasoneria.

Citez fragmentar dintr-un articol al lui Grigore Măntenescu în revista Forum Masonic nr. 3: Leon Geuca (episcop de Huși), Iordache Cantacuzino, spătarul Ioniță Cuza, caimacanul Sandu Sturza, Dimitrie Cantemir, istoric, filozof dar mai ales luptător pentru independența Țărilor Române, Horea și Cloșca, ce au condus răscoala ce a dus la desființarea iobăgiei au fost masoni, precum si Tudor Vladimirescu, ce a impus masoneriei ca scop în România, după asuprirea revoltei începute de el, Alexandru Ioan Cuza, Mihail Sadoveanu, fratii Golescu, Mihail Kogãlniceanu, Ion Ghica, Vasile Alecsandri, Costache Negruzzi, Costache Negri, Alecu Russo, Ionel Brătianu, C.A. Rosetti, I. Heliade Rădulescu, Cristian Tell, Gheorghe Magheru, maiorul Voinescu, Grigore Alexandrescu, Nicolae Bălcescu, colonelul Ion Câmpineanu, etc.

de unde ai toata lista?

ps:eu in afara de Eteria greak si *fratia * din 1848 nu mai cunosc alte organizatii secrete....
poate ne spui tu mai multe.....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:15

Eu am citat din revista Masonic Forum:
www.masonicforum.ro/ro/nr3/rommod.html

Sunt sigur că pe Internet poți găsi mai multe despre istoria fracmasoneriei în România. Probabil tratatul de referință ar fi D. G. R. Șerbănescu și Jacques Pierre, Dicționarul francmasoneriei (Presses universitaires de France: Paris, 1991).

Iar Eteria, nu era condusă de Ipsilanti? Tudor Vladimirescu nu a fost executat pentru că își încălcase jurământul față de Eterie?

Uită-te de asemenea la Athenee des Etrangers! Junimea ia ființă tot pe filiera masonică, nu? Frăția, sigur, trebuie menționată, pentru că din ea făceau parte oameni precum Nicolae Bălcescu, Christian Tell, Ion Ghica, C. A. Rosetti, etc.

Pagini: << 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: