back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:32

De la: adipopa, la data 2009-03-21 20:25:35Ioana, mai citez tot din Sfântul SInod (l-ai citit? e foarte interesant!):

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Iatã ce spune acelaºi Fr. Osw. Wirth, în manualul maestrului: „Sã avem curajul sã ne zicem religioºi ºi sã ne afirmãm apostoli ai unei religiuni mai sfinte decât toate celelalte. Sã propagãm Religia Republicii, care va forma inima cetãþenilor ºi va cultiva virtuþile republicane”. Tema întemeierii republicii mondiale sub stãpânirea Francmasoneriei a format obiectul Congresului mondial al F.M., din 1900, þinut la Paris.

Când vorbesc metaforic, francmasonii se prezintã ca zidarii care au sã rezideascã, sub conducerea lui Hiram, templul lui Solomon din Ierusalim. Aceasta înseamnã, fãrã metafore, restabilirea dominaþiei lui Israil asupra lumii întregi.

Numai din tendinþa F.M., dupã republica laicã, internaþionalã ºi extrem de democraticã se explicã de ce toate revoluþiile de la cea din 1789 încoace, toate loviturile date creºtinismului, principiului monarhic ºi naþional, principiului autoritãþii, sunt opera francmasonilor.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Numai cã acest Studiu este destul de vechi (1937) ºi ar trebui citit în paralele cu niºte istorici laici (precum Berindei).

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:36

De la: mari_uka, la data 2009-03-21 20:12:45Te intreb altfel...tu te-ai naste in triburile, cele care au mai ramas, in Africa

ai mai avea astfel de greutati religioase pe umerii tai?
ai mai avea frica asta..ca ai ajunge in iad?
ai mai avea speranta ca ai ajunge in Rai?
NU..pentru ca nu ai aceste notiuni inoculate in mintea ta si in sufletul tau

Maria, întrebarea este grea ºi pentru un creºtin mai misionar implicat în rãspândirea evangheliei pe glob decât Biserica Ortodoxã. Discutam acum câteva seri cu Eclaudesvd despre conceptul de Cristianus Anonimus cu ajutorul cãrui teologul iezuit Karl Rahner explica mântuirea celor care nu au auzit niciodatã evanghelia pe baza spiritualitãþii lor ºi a conºtiinþei morale. În ciuda faptului cã Vatican II s-a lãsat cãlãuzit (în Lumen Gentum) de Cristianus Anonimus, eu cred cã Rahner submineazã un element vital în mãrturisirea creºtinã, anume cã omul se mântuieºte numai prin Iisus Hristos.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:40

De fapt Rahner spunea cã ºi aceia care, dupã ce au auzit evanghelia, îl neagã pe Iisus Hristos sunt tot Cristianus Anonimus. ªtiu de exemplu câteva încercãri de a-l prezenta pe Nitsche ºi Cioran ca ºi creºtini anonimi – ceea ce e absolut ridicol!

lerolv4

282 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:52

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 20:32:41
De la: adipopa, la data 2009-03-21 20:25:35Ioana, mai citez tot din Sfântul SInod (l-ai citit? e foarte interesant!):

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Iatã ce spune acelaºi Fr. Osw. Wirth, în manualul maestrului: „Sã avem curajul sã ne zicem religioºi ºi sã ne afirmãm apostoli ai unei religiuni mai sfinte decât toate celelalte. Sã propagãm Religia Republicii, care va forma inima cetãþenilor ºi va cultiva virtuþile republicane”. Tema întemeierii republicii mondiale sub stãpânirea Francmasoneriei a format obiectul Congresului mondial al F.M., din 1900, þinut la Paris.

Când vorbesc metaforic, francmasonii se prezintã ca zidarii care au sã rezideascã, sub conducerea lui Hiram, templul lui Solomon din Ierusalim. Aceasta înseamnã, fãrã metafore, restabilirea dominaþiei lui Israil asupra lumii întregi.

Numai din tendinþa F.M., dupã republica laicã, internaþionalã ºi extrem de democraticã se explicã de ce toate revoluþiile de la cea din 1789 încoace, toate loviturile date creºtinismului, principiului monarhic ºi naþional, principiului autoritãþii, sunt opera francmasonilor.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Numai cã acest Studiu este destul de vechi (1937) ºi ar trebui citit în paralele cu niºte istorici laici (precum Berindei).

Adi cu toate cele profund respectuoase, de ce??
De ce acum???
De ce nu altfel, precum istorici spun daca traiesti in trecut te trage inapoi.
Eu sunt urmas al cuvantului Romanesc Viorel care este PUR.
Mai inseamna si Viata, Iubire, Onoare, Rabdare, Elucidare, Luciditate.
Nu doresc sa scornesc sau sa intarat spiritele, dar InsuS conditiA PrimordialA p3ntrU a credE iN cevA este existenta si nu Secretismele, eu spun ca este o facatorie 100%
Vrajitorie si vrajala pentru ce?
Pentru ca sa ne intre bani in cont si o data ce nu mai aducem folos sau ne schimbam opiniile sa ne termine de tot?
Spuneti NU raspicat si nu mai va dati in besini.
Pana acum nu ati existat public, mergeti de unde ati venit si sa nu mai iesiti niciodata ca nu sunteti importanti de nici un fel.
In Romania Romani sa conduca ca altfel va fi dezastru universal.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 21:29

De la: adipopa, la data 2009-03-21 20:36:35
De la: mari_uka, la data 2009-03-21 20:12:45Te intreb altfel...tu te-ai naste in triburile, cele care au mai ramas, in Africa

NU..pentru ca nu ai aceste notiuni inoculate in mintea ta si in sufletul tau

Maria, întrebarea este grea ºi pentru un creºtin mai misionar implicat în rãspândirea evangheliei pe glob decât Biserica Ortodoxã. Discutam acum câteva seri cu Eclaudesvd despre conceptul de Cristianus Anonimus cu ajutorul cãrui teologul iezuit Karl Rahner explica mântuirea celor care nu au auzit niciodatã evanghelia pe baza spiritualitãþii lor ºi a conºtiinþei morale. În ciuda faptului cã Vatican II s-a lãsat cãlãuzit (în Lumen Gentum) de Cristianus Anonimus, eu cred cã Rahner submineazã un element vital în mãrturisirea creºtinã, anume cã omul se mântuieºte numai prin Iisus Hristos.

Stiu Adi ca este grea...de asta si cautam multe raspunsuri la intrebarea mea, studiind istoria religiilor...si prefer sa raman la convingerea ca avem nevoie de Isus pentru mantuirea noastra!..in fine..

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 21:50

Maria, creºtinismul primar a devenit la scurt timp dupã rãstignirea ºi învierea lui Iisus o religie distinct misionarã. Cãlãtorind din loc în loc, din raþiuni economice sau de siguranþã (refugiindu-se din calea persecuþiilor), creºtinii au mãrturisit conversaþional dar ºi formal aceastã evanghelie, din câteva motive:

(1) Au crezut cã evanghelia era adevãratã - cã fiecare vorbã rostitã ºi minune sãvârºitã de Iisus erau adevãrate, cã învierea ºi manifestarea dumnezeiascã plenarã în Iisus erau adevãrate.
(2) Li s-a imprimat acest etos misionar de cãtre Iisus însuºi - prin exemplul propovãduitor personal (asemuit de unii cu cel al Cinicului antic), dar ºi prin însãrcinarea expresã a ucenicilor cu propovãduirea evangheliei în toatã lumea.
(3) S-au încãrcat cu viziunea unei lumi pierdute în neascultare de Dumnezeul care a fãcut cerurile ºi pãmântul ºi au crezut cã fãrã Iisus Hristos nu existã restaurare ºi reînoire în creaþie.

Dacã Cristianus Anonimus ar fi adevãrat, aceste trei convingeri nou-testamentale importante ar fi serios ameninþate. Un creºtin din primele douã-trei secole nu ar fi putut nici mãcar contempla varianta creºtinilor anonimi în religiile grecilor, romanilor, sciþilor, parþilor, elamiþilor, etc.

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:06

Adipopa conceptul de ”crestin anonim” nu este intalnit in documentele oficilae ale Conciliului Vatican II. In Lumen Gentium nu este mentionat acest aspect.Fiin un document ecleziolaogic trateaza despre noua conceptie ierarhica a Bisericii side spre rolul Mariei in Biserica. Insa documentul ”Nostra Aetate” vorbeste despre dialogul cu celelalte religii. Ceea ce aminteste documentul e faptul ca in fiecare religie (dintre cele mentionate in document) Dumnzeu a sadit o samanta a de adevar. Lucrarea sa se face simtita si in celellate religii. Nu cred ca Dumnezeu i-a abandonat pe evrei pentru ca nu l-a acceptat pe Fiul sau si nu cred ca condamna pe cineva daca nu e crestin. In Apocalipsa, Ioan scrie ceva de genul: te-am scuipat afara pentru ca nu erai nici cald, nici rece; erai caldicel. pentru mine aceste cuvinete spun mult despre radicalitatea urmarii lui cristos, dar nu de condamnarea unora care nu-l urmeaza. Evanghelia este vestita in continuare Adi sub indrumarea Episcopilor, urmasii apostolilor si se incearca evanghelizarea culturilor. Chiar ieri am vizitat vestigiile unei culturi preincaice - yumbos - in Ecuador. Este interesant ca aduceau cult soarelui si lunei, un cult normal pentru acest popor. Insa ce m-a surprins a fost ca isi faceau casa cu usa si fereastra spre rasarit, pentru a intra soarele si un alt lucru, ai multe elemenete ”pagane” in sarbatorile crestine din aceasta zona (langa Quito). la fel ca si crestinismul antic in Europa care a imprumutat si a inlocuit multe dintre sarbatorile romane, vedem ca si azi fenomenul se intampla intr-o alta parte a lumii. Azi e echinoctiul si sunt anumite rutualuri care se desfasoara cu samani si indigeni. Anumite elemente au intrat in crestinism, in liturgie, in trairea credintei. Pentru mine este o marturie in plus ca cultura poate fi evanghelizata.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:38

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-21 22:06:14Adipopa conceptul de ”crestin anonim” nu este intalnit in documentele oficilae ale Conciliului Vatican II. In Lumen Gentium nu este mentionat acest aspect.Fiin un document ecleziolaogic trateaza despre noua conceptie ierarhica a Bisericii side spre rolul Mariei in Biserica. Insa documentul ”Nostra Aetate” vorbeste despre dialogul cu celelalte religii. Ceea ce aminteste documentul e faptul ca in fiecare religie (dintre cele mentionate in document) Dumnzeu a sadit o samanta a de adevar.

Eclaudesvd, e importantã precizarea ta. Eu aveam urmãtorul citat (în limba englezã) din Lumen Gentium, dar nu-l pot localiza exact:

"Those also can attain to everlasting salvation who through no fault of their own do not know the gospel of Christ or his Church, yet sincerely seek God and, moved by grace, strive by their deeds to do his will as it is known to them through the dictates of conscience."

Mai am un citat similar din Gaudium et Spes:

"Since Christ died for all men, and since the ultimate vocation of man is in fact one, and divine, we ought to believe that the Holy Spirit in a manner known only to God offers to every man the possibility of being associated with this paschal mystery."

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:39

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-21 22:06:14Lucrarea sa se face simtita si in celellate religii. Nu cred ca Dumnezeu i-a abandonat pe evrei pentru ca nu l-a acceptat pe Fiul sau si nu cred ca condamna pe cineva daca nu e crestin. In Apocalipsa, Ioan scrie ceva de genul: te-am scuipat afara pentru ca nu erai nici cald, nici rece; erai caldicel. pentru mine aceste cuvinete spun mult despre radicalitatea urmarii lui cristos, dar nu de condamnarea unora care nu-l urmeaza.

Referitor la întrebarea dacã Dumnezeu i-a abandonat sau nu pe iudeii care au respins mesianitatea lui Iisus, nu cred cã situaþia acestora se deosebeºte esenþialmente, cel puþin în gândirea apostolicã, de cea a necredincioºilor de orice altã etnie. Apostolul Pavel este probabil cel mai clar în privinþa aceasta, susþinând (în Romani de exemplu) cã nu este absolut nici o deosebire între primitorii Torei ºi cei strãini de legãmintele fãgãduinþei – toþi fiind chemaþi de sub mânia dumnezeiascã la aceiaºi îndreptãþire prin Iisus Hristos!

Iar dacã eºti de acord cã proprietatea de cãldicel atribuitã în Apocalipsa unei biserici din Asia Micã stã mãrturie privind radicalitatea evangheliei hristice, cu cât mai mult nu ar trebui oare sã deducem cã tratamentul celor care nu-l urmeazã pe Iisus va fi la fel de radical? Cu alte cuvinte, dacã cei ipocriþi strecuraþi în bisericã sunt sub o osândã atât de mare, oare cei sinceri dar vehemenþi în respingerea lui Hristos vor fi trataþi cu blândeþe (doar pentru sinceritatea lor)?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:41

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-21 22:06:14Evanghelia este vestita in continuare Adi sub indrumarea Episcopilor, urmasii apostolilor si se incearca evanghelizarea culturilor. Chiar ieri am vizitat vestigiile unei culturi preincaice - yumbos - in Ecuador. Este interesant ca aduceau cult soarelui si lunei, un cult normal pentru acest popor. Insa ce m-a surprins a fost ca isi faceau casa cu usa si fereastra spre rasarit, pentru a intra soarele si un alt lucru, ai multe elemenete ”pagane” in sarbatorile crestine din aceasta zona (langa Quito). la fel ca si crestinismul antic in Europa care a imprumutat si a inlocuit multe dintre sarbatorile romane, vedem ca si azi fenomenul se intampla intr-o alta parte a lumii. Azi e echinoctiul si sunt anumite rutualuri care se desfasoara cu samani si indigeni. Anumite elemente au intrat in crestinism, in liturgie, in trairea credintei. Pentru mine este o marturie in plus ca cultura poate fi evanghelizata.

Nu pot decât sã admir implicarea ta (misionarã?) în America Latinã. Poate aº dori sã înþeleg ce vrei sã spui prin evanghelizarea unei culturi... Presupun cã nu excluzi oamenii (adicã propovpãduirea directã), ci faptul cã o culturã atât de diferitã necesitã adaptarea sau întruparea evangheliei. Dar...mai bine te las pe tine sã explici.

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 22:54

Intr-adevar Adi sunt aici in Amrica Latina pentru o experienta misionara. In nici un caz nu exclude propovaduirea directa. Intalnirea dintre crestinism si cultura locala este importanta. Nu numai intalnirea interpersonala. In trecut s-a facut o greseala enorma: s-a importat modelul european in toate colturile lumii. Dupa Conciliul Vatican II s-a reanalizat ideea de misiune si ce inseamna sa fii misionar. Misionar este cel care evanghelizeaza, care transmite Cuvantulu lui Dumnezeu .. si toti sunt de acord cu acest fapt. Insa misionarul este si purtator de o anumita cultura care intalneste o alta cultura diferita de a sa. In acest context se pune intrebarea: Cum pot sa raspandesc Cuvantul in noua cultura? Conquistadorii au distrus cultura inca si alte culturi locale din zona unde sunt eu. Acum se urmareste o redescoperire a culturilor. In aceasta munca de redescoperire (care nu este noua) s-a constatat ca ai comunitati indigene crestine dar care pastreaza si anumite elemente ritualice de la ”paganism” Faimoasa este cultura ”Pacha Mama” care se intalneste in Bolivia, dar si in partea Anzilor din Ecuador. Am facut aceasta expliccatie pentru a intelege care este baza acestei evanghelizari a culturii. Misionarul vesteste cuvantul, dar incearca sa gaseasca elemente din cultura locala, pe care indigenii le inteleg mult mai bine, pentru a le vorbi despre Cristos. E o munca si un studiu antropologic important pentru un misionar. De aceea este importanta cunoasterea limbii locale, ca prim pas in contactul cu alta cultura. Urmeaza studiul istoriei si culturii si mai apoi evanghelizarea propriu-zisa, prin corelarea simbolurilor ”pagane” cu evanghelia! Nu e nici o greseala in acest mod de a proceda, intr-ucat se are la baza un prncipiu fundamental: respectarea culturii din care vine misonarul si a persoanei careia i se adreseaza.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:25

Eclaudesvd, este exact ceea ce am sperat sã-mi spui. Te apreciez foarte mult pentru modul cum gândeºti în aceastã privinþã. Sã-þi dea Dumnezeu izbândã în tot ce faci acolo!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:27

de ce nu te uiti la asta?....
e chiar frumos filmuletul....:)
www.youtube.com/watch?v=n0gLrPv5vvM

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:41

Bizar. Numai sã ºtii cã eu am vãzut ºi alte lucruri bizare. Unii mi-au arãtat de exemplu, prin stabilirea unor reguli simple de citire a textului ebraic, cã marile evenimente mondiale (inclusiv nume precum Hitler sau Auschwitz, Bush sau Irak) apar în text...! Ei, ºi? Asta e întrebarea. Demonstreazã ce? Doar nu vrei sã spui cã ºi Biblia face parte din conspiraþia mondialã!?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:43

De la: adipopa, la data 2009-03-21 23:41:08Bizar. Numai sã ºtii cã eu am vãzut ºi alte lucruri bizare. Unii mi-au arãtat de exemplu, prin stabilirea unor reguli simple de citire a textului ebraic, cã marile evenimente mondiale (inclusiv nume precum Hitler sau Auschwitz, Bush sau Irak) apar în text...! Ei, ºi? Asta e întrebarea. Demonstreazã ce? Doar nu vrei sã spui cã ºi Biblia face parte din conspiraþia mondialã!?

adi....cine a distrus turnurile gemene?....
atacurile teroriste?
osama bin laden?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:48

Ipoteza unui atac terorist este cea mai plauzibilã. Toate celelalte sunt speculaþii alimentate de diverse scãpãri ale sistemului de informare ºi apãrare a Statelor Unite.

Îmi rãspunzi ºi tu la întrebarea cu Biblia acum? Face parte din conspiraþia mondialã - doar pentru cã pot sã citesc cuvântul 'Bin Laden' într-un text de mai bine de 2500 de ani?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:50

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 23:43:22
De la: adipopa, la data 2009-03-21 23:41:08Bizar. Numai sã ºtii cã eu am vãzut ºi alte lucruri bizare. Unii mi-au arãtat de exemplu, prin stabilirea unor reguli simple de citire a textului ebraic, cã marile evenimente mondiale (inclusiv nume precum Hitler sau Auschwitz, Bush sau Irak) apar în text...! Ei, ºi? Asta e întrebarea. Demonstreazã ce? Doar nu vrei sã spui cã ºi Biblia face parte din conspiraþia mondialã!?

adi....cine a distrus turnurile gemene?....
atacurile teroriste?
osama bin laden?

Chestia aia cu bacnota de 20 USD, e veche. Eu o ºtiu de vreo 4 ani.....
Este purã coincidenþã!
Am vãzut cã tot aºa, prin anumite, cicã prevestiri, încerca Vieru Cezar sã demonstreze nu ºtiu ce pe forum, dar sunt simple coincidenþe...nimic mai mult. Nu au nimic "divin" în ele.

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 23:53

Bravo, Dora. Mulþumesc cã mã ajuþi în rãzboiul ãsta orb cu Ioana ºi teoria ei privind conspiraþia mondialã. Am impresia cã nu se va sfârºi niciodatã!

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:02

Fobia de o conspiratie mondiala poate duce in anumite cazuri la balamuc... sper ca cei care sustin aceasta teorie sa nu ajunga acolo... (daca nu cumva poate unii au scapat de acolo!!!???).
In fine... ideea e ca e o pierdere de vreme sa vorbim despre conspiratii evitand de fapt lucrurile esentiale, cele ale vietii noastre de zi cu zi.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:02

De la: adipopa, la data 2009-03-21 23:53:23Bravo, Dora. Mulþumesc cã mã ajuþi în rãzboiul ãsta orb cu Ioana ºi teoria ei privind conspiraþia mondialã. Am impresia cã nu se va sfârºi niciodatã!

da,adi...nu se va sfarsi...incerc sa-ti arat k nu e bine ce crezi.....k ai apucat-o pe un drum gresit.....:(
insa...orice ti-as zice o bagi pe aia k e *teoria conspiratiei*.....si k toti cei kr spun astfel de lucruri sunt nebuni...
si totusi....nu-ti dai seama k park sunt prea multi *nebuni* in lume...si tot ceea ce spun ei se leaga?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:04

Da, Ioana. Sunt de acord cu tine. Sunt deja prea mulþi nebuni în lume. Stai cât mai departe de ei. ªi rãspunde-mi odatã la întrebare, cã vreau sã merg la culcare!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:05

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-22 00:02:09Fobia de o conspiratie mondiala poate duce in anumite cazuri la balamuc... sper ca cei care sustin aceasta teorie sa nu ajunga acolo... (daca nu cumva poate unii au scapat de acolo!!!???).
In fine... ideea e ca e o pierdere de vreme sa vorbim despre conspiratii evitand de fapt lucrurile esentiale, cele ale vietii noastre de zi cu zi.

uite cum se leaga totul...asa spunea si saccsiv...k oamenii vor fii incurajati in permanenta sa se ocupe doar de lucruri banale de zi cu zi.....si astfel sa nu-si mai dea seama k se pune la kle crearea unei noi ordini mondiale.....
pe ei nu ii intereseaza decat sa *traiasca bine* adik sa manance bine ,sa bea bine ,sa se imbrace bine...si...era sa zic eu ce sa mai fak la fel de bine.....
:(

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:07

De la: adipopa, la data 2009-03-21 23:53:23Bravo, Dora. Mulþumesc cã mã ajuþi în rãzboiul ãsta orb cu Ioana ºi teoria ei privind conspiraþia mondialã. Am impresia cã nu se va sfârºi niciodatã!

adi..biblia nu e o cospiratie....si nici dak tu ai avea la tine in mod intamplator 666 de lei nu ar insemna k esti agentul diavolului....
insa....aia cu turnurile park e prea de tot.....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:08

Ioana, saccsiv umblã dupã macaroane drepte!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:09

De la: adipopa, la data 2009-03-22 00:04:35Da, Ioana. Sunt de acord cu tine. Sunt deja prea mulþi nebuni în lume. Stai cât mai departe de ei. ªi rãspunde-mi odatã la întrebare, cã vreau sã merg la culcare!

noapte buna,adi!
si sa nu fi suparat pe mine in legatura cu ong-ul ala.....mai uita si tu....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:11

De la: adipopa, la data 2009-03-22 00:08:42Ioana, saccsiv umblã dupã macaroane drepte!

saccsiv e doar un bun crestin si atat....

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:12

Ioana... fiecare cu cel doare... dar sa stii ca pe majoritatea oamenilor ii intereseaza cat negru sub unghie de conspiratia mondiala. Se gandesc exact la ce ai spus: cum sa faca bani sa traiasca mai bine, ce sa puna pe masa copiilor, cu ce sa se imbrace, care e ultima masina iesita pe piata, cum sa-si mentita mai mult timp locul de munca, cum sa faca dragoste, ce manele mai sunt pe piata muzicala... etc. asa ca Ioana e o abureala de stire cea cu bancnota de 20$. Pur si simplu senzatie si nimic mai mult! hai ca merg sa beau ceaiul de la ora 5.00

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:16

Ioana, tu eviþi un rãspuns clar.

De la: adipopa, la data 2009-03-21 23:48:09Face Biblia parte din conspiraþia mondialã - doar pentru cã pot sã citesc cuvântul 'Bin Laden' într-un text de mai bine de 2500 de ani?

E cam târziu acum, dar dacã mã provoci îþi povestesc mai multe despre Equidistant Letter Sequence. Îþi dau totuºi o imagine mai jos (dacã reuºesc tehnic) ca sã-þi spun cum ajung la Bush ºi la Bin Laden în Biblie:

Aah, nu merge. Maressal ãla se pricepe; ºi Mytcor!

lerolv4

282 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:18

De la: lerolv4, la data 2009-03-21 20:30:10

NU..pentru ca nu ai aceste notiuni inoculate in mintea ta si in sufletul tau!

Nu exista colt al lumi civilizate in care sa nu se fi auzita de ISUS HRISTOS.
Daca un trib care nu a auzit de ISUS HRISTOS, de nici un fel eu stiu ca vor fi civilizati si de aceia se comporta cu frica de mama natura in care este Dumnezeu si creatia sa.
Pacat ca Sunt folositi ca si sclavi de propriul lor guvern si sunt folositi pe post de guinee pigs, de catre cercetatori asa de bine civilizati in cat ei insisi nu cred in Isus Hristos si Dumnezeu.
Dar marturisirile multor oameni care au participat la aceste proiecte, nu au stat mai mult de 1 an in acele zone, pentru a nu pierde din evolutia civilizatiei moderne iar daca cineva alege sa traiasca in acele imprejurari inseamna ca ceva sa intamplat si ceva nu e normal in decizia si starea de fapt.
Ganditi pentru voi care ar fi motivele, sunt salbatici si se complac in acele teritori??
Sau ce altceva sa mai gandesc despre cei cu lipsa de credinta? Si cunoastere?

Mai, Mai,Mai...
De ordinul LerolV ati auzit?
Este un ordin care provine din anul 200 e.n.
Fost infiintat de urmasii Fratelui de cruce al lui Decebal pe nume Lero care ordin a contribuit prin existenta istorica a sa la numele de Romania.
Poate va veti intreba care e povestea, pai raspunsul este sa va imaginati istoricii care au tinut secret trecutul ordinului si in prezent mai traiesc urmasi care sunt instruiti dupa principiile strabune. O influenta si in regiunile africane si in cele americane si asiatice ajungand pana si in Europa rasariteana,orientul mic si mijlociu.
Acest ordin este infiltrat in toate gruparile oricarui sistem mondial si nu numai.
Atat va pot dezvalui deocamdata.
Mai multe peste alti 100 ani daca va fi pace si prosperitate, daca nu va fi pace si prosperitate, va voi mai da alte detali si se poate face chiar recrutari daca, mortalitatea membrilor ordinului, va fi ridicata in slavi de ingeri si arhangeli.
E important sa nu spuneti nimanui ce ati citit in aceasta marturisire, nici sa ganditi a specula ceva despre istoria ordinului.
NOI CREDEM VOINICESTE SI SUSTINEM LUMEA ACEASTA LA FEL CA INTOTDEAUNA

Ceva aici??

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 00:19

adi..ti-am raspuns clar mai sus....

Pagini: << 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: