back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:27

TOATE SCRIERILE CRESTINE INCLUSIV BIBLIA ESTE O MARE GOGORITA POPEASCA PENTRU A STOARCE DE BANI TURMELE DE CRESTINI!

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:28

BA HAAAAAAAAAAAAAAA SENZATIONAL AM FOST SA-MI IAU O PITA SI CAND M-AM INTORS CE GASESC PRIVAT DE LA FREDI CARE CE ZICE EL

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:28

INCOLONAREA SI IN CAMERE DE GAZARE CU VOI CRESTINILOR,IMPREUNA CU TOTI POPII SI FAMILIILE LOR DE HOTI SI TRADATORI!

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:29

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:29

N SFARSIT GASESC SI EU UN SMECHER DE MILITARI PE FORUMUL ASTA PLIN DE CRETINI,UNDE ESTI ACUM SI CAND REVII IN TARA?DA-MI ID-UL POATE MAI VORBIM,PACE TIE

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:30

PAI CE FACI BA FREDI IMI DAI CU PACE ACUM DUPA TOT CE TIAM ZIS SI DUPA CE MAI FACUT CUM MAI FACUT

racukoto

209 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:31

Interpretarea carei......Biblii. Fiecare religie *(afara de cele 2 inrudite, ortodoxa si catolica) are specimenul ei de "biblie", total diferita de la religie, la religie .
Cea ce prezinta fiecare religie nu este o ...interpretare ci un...ritual diferit fiecareia.
Poate sectele, daca le poti considera religii ,( reformatii, protestant, baptisti, calvinisti, penticostali, s.a.m.d.) se pot deosebi prin modul de interpretare al.....Bibliei, dar religiile mari sunt complet diferite. Singura caracteristica comuna lor este....DIVINITATEA, in fiecare acesta fiind ..carmuitorul suprem, care in generala are aceleasi trasaturi de "cracter"

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:31

UNDE ITI ESTE LOGICA AIA CREATA

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:32

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:34

MOARTE CRESTINILOR DE ORICE RASA SAU NATIONALITATE,EI SUNT PLAGA SOCIETATII CARE NE TRAG INSPRE EVUL MEDIU,IMPREUNA CU TOTII POPII,HOTI SI TRADATORI,LA TEAPA CU EI!

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:35

CE FACI PRIETENE IAR AI ROSIT NU MAI RASPUNZI ,,,ZIMI TU CINE SI CARE ESTI DIN VETERANILOR CA SA DAU YO UN TELEFON SA VAD DACA NU CUMVA E CEVA IN NEREGULA CU TINE

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:37

FREDDY THE BIG BOSS,SINGURUL SCHIMBATOR DE VALUTA DIN ZONA!

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:37

PARDON VALEA LUNGA

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:38

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:38

HA OK

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:39

AI NEVOIE DE VALUTA,CAT SI CAND ITI TREBUIE?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:39

De la: racukoto, la data 2009-03-15 17:31:05Interpretarea carei......Biblii. Fiecare religie *(afara de cele 2 inrudite, ortodoxa si catolica) are specimenul ei de "biblie", total diferita de la religie, la religie .
Cea ce prezinta fiecare religie nu este o ...interpretare ci un...ritual diferit fiecareia.
Poate sectele, daca le poti considera religii ,( reformatii, protestant, baptisti, calvinisti, penticostali, s.a.m.d.) se pot deosebi prin modul de interpretare al.....Bibliei, dar religiile mari sunt complet diferite. Singura caracteristica comuna lor este....DIVINITATEA, in fiecare acesta fiind ..carmuitorul suprem, care in generala are aceleasi trasaturi de "cracter"

exact ce spuneam eu...un dumnezeu unic!!!....nu mai e nevoie de religii in lume.......desfiintam toate religiile...la gunoi cu ele!
asta e ceea ce vor elitele...sa nu mai existe religii...insa....deschideti ochii!!!...dupa desfiintarea religiilor va urma inlocuirea lor cu una noua....
cata tristete in lume...planul lor diabolic functioneaza perfect!!!!
:( :( :(

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:40

PROLETARI DIN TOATE TARILE,UNITI-VA!

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:42

LA GUNOI CU TINE JOIANA,INAPOI LA COADA VACII,ARDETI TOATE CARTILE POPESTI,MOARTE TRADATORILOR!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:42

De la: racukoto, la data 2009-03-15 17:31:05Interpretarea carei......Biblii. Fiecare religie *(afara de cele 2 inrudite, ortodoxa si catolica) are specimenul ei de "biblie", total diferita de la religie, la religie .

Oricat ar fi de popular si oricat de repede s-ar raspandi Islamul, asa cum vom vedea, el nu este de la Dumnezeu si nu are o origine divina, in ciuda patimii cu care unii ar vrea sa-l apere!
In analizarea miscarilor religioase studierea trecutului istoric este aproape fara exceptie, revelatoare.
Dupa cum se stie istoria de inceput a Islamului a gravitat in jurul unui singur personaj central: Mahomed.
Mahomed s-a nascut in jurul anului 570 dupa Hristos, in orasul Mecca din Arabia. Tatal sau a murit chiar inainte de nasterea sa, iar mama lui, atunci cand el era in varsta de sase ani. Bineinteles ca nasterea sa nu a fost scutita de legenda. Dar daca nu am cunoaste influenta Crestinismului asupra vremii si asupra "profetului" insusi, poate povestirii nu i-am fi spus acum, "legenda"!
Astfel se spune ca, "noaptea nasterii lui a fost insemnata prin cutremure si mari evenimente(?!). Palatul puternicului Sosroes se darama complet; ingerii cerului erau in sarbatoare. Duhurile rele si demonii au observat lumini pe ceruri, care anuntau marea intamplare. Noul nascut era sarac, complet sarac in aceasta lume a desertului" ("Viata, Iubirile si Profetiile lui Mahomed, Creatorul Coranului", Th.Martas, Edit."Portile Orientului",Iasi 1994). Cu unele diferente descrierea nasterii lui Mahomed este izbitor de asemanatoare cu cea a lui Isus Hristos. Daca nu s-ar fi nascut cu 570 de ani dupa nasterea Domnului Isus, poate nu ar fi numai o legenda, si atunci relatarea nasterii lui ar fi fost originala.
Pe langa faptul ca nasterea lui Mahomed nu a fost profetita cu mii de ani mai dinainte ca cea a lui Hristos, el nu s-a nascut din fecioara, ca si Hristos, nu s-a nascut din poporul evreu, nu s-a nascut sub Legea lui Moise si in multe alte conditii pe care trebuia sa le implineasca trimisul lui Dumnezeu, conditii sau profetii pe care vreau sa vi le enumar, pe scurt.
Astfel, acesta trebuia sa fie:
* Samanta femeii care trebuia sa striveasca capul sarpelui.
* Samanta lui Avraam, Isaac si Iacov care sa binecuvanteze toate neamurile pamantului.
* "Profetul asemenea lui Moise" despre care Dumnezeu a spus "sa ascultati de el!"
* Copilul pe care ni-l va da Dumnezeu si care va avea o "domnie fara sfarsit".
* Cel care a fost strapuns si zdrobit pentru pacatele si faradelegile noastre si asupra Caruia Domnul a facut sa cada nelegiuirea noastra a tuturor.
* "Unsul" care sa fie "lepadat" dupa 483 de ani.
* Cel ce isi are "obarsia" din vesnicie si care stapaneste peste Israel si s-a nascut in Betleem, etc.

În toatã cartea Coranului întâlneºti Biblia, plagiatã! Deci, ca adevãr ...islamismul picã din start!
ar celelalte "mici" culte cum le-ai spus tu au de fapt foarte mulþi susþinãtori!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
racukoto

209 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:51

Metoda ...C14 ...le are cu carbonul sau cu cracteristicile carbonului radioactiv, ce se gaseste in orice element. Bineinteles ca si ...ceramica are carbon. Nu vreau sa jignesc, dar nici nu vreau sa fiu contrazis eu, ca eu, dar ....oamenii de stiinta, de profani in ale.....metodei C14.
Cu conspiratia modiala inclin sa-ti dau dreptate, dar in acest sens se poate numi si.....crestinismul, conspiratie, impus,a cateudata cu schingiuirea, arderea pe rug, si alte ...pedepse angelice, aplicate de preotii inchizitiei .....gnosticilor sau cum s-or fi numit opozantii...bisericii.
Ca la societatea prezenta, modul de "perseverenta" al biserici de a impune dogme vechi de peste 2000 de ani, nu mai tine, se observa din...indiferenta tinerilor fata de biserica.
Cred ca nu noi....atei sau dreptcredinciosi atipici trebuie sa ne ...pocaim, ci biserica trerebuie sa persevereze intru ..adevarata menire a ei, de a pastra icopul sacrificiului lui Isus, dar ...inoindu-se, integrand ...ritualurile religioase in contextul tehnocrt al mileniului nostru. Poate biserica catolice va .....continua, dar biserica ortodoxa nu cred, cu toate ca a infiinta...Trinitas.

twincle

275 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:51

De la: freddythebestman, la data 2009-03-15 17:34:45MOARTE CRESTINILOR DE ORICE RASA SAU NATIONALITATE,EI SUNT PLAGA SOCIETATII CARE NE TRAG INSPRE EVUL MEDIU,IMPREUNA CU TOTII POPII,HOTI SI TRADATORI,LA TEAPA CU EI!
bai omule, am iesit de pe forum peste doua ore ,din cauza ta cu toate ca subiectul in sine este extraordinar ,si efectiv poti invata lucruri extraordinare! am crezut ca te-ai dus dracu"sa te spinzuri ,si scapa lumea de o mare belea! ...dar de unde ,ca prostul satului sta de atitea ceasuri , insultind pe oricine ii da cit de cit atentie ,dar mai ales injurind lucrurile sfinte!!!bai bula, ai dat tuturor de inteles ca pina pe 5 aprilie mai e vreme ...vrei sa ne aduci la cunostinta ca pina atunci te suportam??? ca nu-i bai,mai e o tira ,si ca miine e 5 aprilie...

teo
Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:53

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:54

De la: freddythebestman, la data 2009-03-15 17:42:14LA GUNOI CU TINE JOIANA,INAPOI LA COADA VACII,ARDETI TOATE CARTILE POPESTI,MOARTE TRADATORILOR!

freddy...am o dedicatie muzicala pentru tine... www.youtube.com/watch?v=EivPYm17On8&feature=related

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:58

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-15 17:54:25
De la: freddythebestman, la data 2009-03-15 17:42:14LA GUNOI CU TINE JOIANA,INAPOI LA COADA VACII,ARDETI TOATE CARTILE POPESTI,MOARTE TRADATORILOR!

freddy...am o dedicatie muzicala pentru tine... www.youtube.com/watch?v=EivPYm17On8&feature=related

Mi-mi plac Paraziþii!!!

twincle

275 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 17:59

De la: freddythebestman, la data 2009-03-15 17:53:42RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!
doar la atit ai ramas?stam bine!inseamna ca ne lasi pe toti in pace!!!

teo
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 18:00

Ioana!! Nu ºtiam cã asculþi aºa ceva...

racukoto

209 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 18:02

Dora. Asa-i. Islamismul sau mai degraba ...Mahomedanismul, (intre cele doua fiind diferente substantiale) a aparut datorita lui ...Mahomed, asa cun crestinismul a aparut datorita lui Isus.

Mai pregnant este insa la mahomedanism....linia de aparitia a cultului.

Poate nu stii ca prima varianta scrisa a Coranului a aparut dupa ....400 anu de la...aparitie. Pana atunci a fost ...oral. Prima varianta a fosr scrisa numai cu...consoane, ulterior u fost puse si vocalele, odata cu modernizarea..limbilor asiatice.

In consecinta, a exista mii de ...hectare de interpretari...subiective ale povestii lui Mahomed. Sinonim credca s-a intimplat si cu ..istoria lui...Isus.

Consecinta. Nu te increde in...povestile oamenilor....interesat. Povrstile lor vor fi subiective si mai ale , in favoarea lor. Prosti sunt multi pe Pamant, dar putini.....destepti. Numai de prostie nu poti sa-i acuzi pe ...capii ...religiilor.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Martie 2009, ora 18:03

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-15 18:00:30 Ioana!! Nu ºtiam cã asculþi aºa ceva...

ascultau niste prieteni de-ai mei din fostul camin in kr am stat...cand am vazut ce posteaza asta mi-am amintit de melodie...i se potriveste perfect!!!

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 18:04

IARBA VERDE,VEZI-TI DE TREABA SI NU MAI TE BAGA AICI EU AM TREABA MULTA DE REZOLVAT CU CRESTINII ASTIA DE FORUM,MOARTE POPILOR SI ODRASLELOR LOR CARE SE BUCURA DE FURACIUNILE PARINTILOR!

Pagini: << 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: