back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 01:21

De la: Dorinel, la data 2009-09-22 01:19:17
De la: ioanna, la data 2009-09-22 01:15:15
De la: Dorinel, la data 2009-09-22 01:02:08
De la: ioanna, la data 2009-09-22 00:42:14
De la: Dorinel, la data 2009-09-22 00:38:30
De la: ioanna, la data 2009-09-22 00:10:54
De la: Dorinel, la data 2009-09-21 22:19:14
De la: ioanna, la data 2009-09-21 21:09:41
De la: Dorinel, la data 2009-09-21 20:30:16 A rasuflat kakatul si aici ! E jalnic unde s-a ajuns ! Din nici o tabara nu vin argumentele coerente si logice si dorinta de a discuta civilizat, doar injuraturile si incercarea disperata de a aduce interlocutorul in ridicol. Halal topic !
cine vorbește.... .........:))))))))))))))))))))))))))
dorine...cuvintele astea venind de la tine nu pot decât să-mi stârnească râsul....
Sa nu te ineci de atata ras ! ! ! Ce argument mai vrei sa-ti aduc ca nu exista nici un zeu ?!!!
Ioana, ce nu poate fi demonstrat, ce nu face parte din realitatea obiectiva înconjuratoare pe care o percepem (tu ca fiinta, cu ajutorul organelor de simt), este ILOGIC sa afirmam ca exista !!!! Ce nu iti este clar ?? !
Iar ai halucinatii de la tizul tau, pe nume CLEOPA ?!!!

**Ce argument mai vrei sa-ti aduc ca nu exista nici un zeu ?!!!**
păi...ai adus până acum vreunul?
Ce am postat mai sus, spre surprinderea ta, am tot repetat - e adevarat, cu alte cuvinte. Ce nu poti intelege ?! Mai repet inca o data : Ce nu poate fi demonstrat, ce nu face parte din realitatea obiectiva înconjuratoare pe care o percepem (tu ca fiinta, cu ajutorul organelor de simt), este ILOGIC sa afirmam ca exista !!!''

de ce ar fii logic să afirmi că tot ceea ce nu poate fi perceput în urma experinței empirice nu există?
Pentru ca face parte din lumea halucinogena ceea ce-mi propui.

lumea halucinogenă? ...asta ce mai e?
nu am auzit ceva mai irațional și ilogic în viața mea...
Pai asta-i si contextul in care ti-am raspuns .... Greu te prinzi Ioana !!!

nu...nu m-am prins....

oricum..lasă-mă....acum ai treabă cu mytcor pe un alt topic...

Eu_insumi

63 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 05:51

Ce nu face parte din realitatea pe care o putem percepe nu e logic sa afirmam ca exista.
Hm. Baiatule, tu presupui ca perceptia ta ar fi unitara, solidara cu un singur curent de gandire, neinfluentata de nimic subiectiv in selectia datelor si ca urmare coerenta cu realitatea. Defectele acestui fel de gandire sunt masive pentru ca ele nu explica nici macar date simple ale evolutiei umanitatii. Ea s-a produs de fiecare data prin oameni care au perceput si interpretat contra curentelor de gandire acceptate ceva ce ei intuiau ca e altfel.
Dar asta e o obiectie minora.
Sa ajungem la cele majore.
Stiinta este intr-adevar discursul despre fapte. Dar ce este acela un fapt?

Sa dau exemple concrete:
Faptul ca cineva se duce la biserica in ziua in care urmeaza sa-si conceapa copilul este mai mult ca probabil sa duca la selectia altor celule care ajung la tinta.
Faptul ca cineva urmeaza un rit si anume comportamente derivate actioneaza atat de profund incat azi stim (datorita teoriei avansate a geneticii) ca modifica ADN-ul insusi. Pana si faptul ca eu fac sport de un sfert de secol va selecta, atunci cand ii voi concepe, proteine modificate in musculatura copiilor mei.
Mai mult. Ceea ce aparent e rau azi devine bine maine. O infectie virala care ucide este un lucru rau. Cand insa infectia e controlata de organism si ramane coexistenta cu el mai mult timp, virusii devin uriasi prompteri ai evolutiei si schimbarii codului genetic. Suntem numai la inceputurile intelegerii despre cum influenta lor de fapt e una din cheile evolutiei la mamifere.
Departe de a putea controla sau obiectiva aceste lucruri, departe de a putea face cunoasterea unor fapte care se inlantuie strict rational sa devina instrument unic si sigur de a ne face viata mai buna, aceste interactii fine si care scapa celei mai atente observatii si prin uriasul numar si prin subtilitatea lor, alcatuiesc o adevarata sarcina grea, care preseaza cu suferinta asupra oamenilor. Nimeni nu spune sa adoptam conduite absurde. Toti sunt de acord ca explorarea necunoscutului cu mintea deschisa si fara a ne adaposti artificial de ipoteze incomode este neaparat necesara.
Riturile nu sunt altceva decat fapte. Unele din ele revendica a fi fapte de cunoastere asupra noua insine. Nimic in explorarea notiunii "cum gandim cand mintim" nu e logic in aparenta, totusi nu exista "minciuna absoluta". Minciuna deformeaza un adevar, o putem face sa inceteze cand descoperim cum si pe care.

Nu stim nimic despre ce fel vor modifica existenta semenilor nostri gandurile noastre de acum la distanta de (sa zicem) 10 generatii. Ritul este un loc neutru (si tocmai de aceea, pentru ca nu are legatura cu ceva palpabil, desi devine un fapt al mintii) de unde oamenii incearca sa exploreze datele care ne apasa fara sa fie legati de necesitate. Deindata ce apare necesitatea, nu mai esti stapan ci urmezi constrans ce ti se pune la dispozitie. Faptul ca nu pot modifica nimic asa incat sa fiu altceva decat "barbat, 42 de ani" nu e neaparat o apasare. Dar faptul ca in genetica mea poate scrie aici "copil normal" si dincolo "copil mort de leucemie de mic" este o apasare, si nimeni din noi nu stie daca trimitem alte gene la tinta sau nu nici macar cand ne aplecam sa luam o hartie de pe strada. Aceste lucruri sunt tot atat de obiective ca "defectele metaloproteinelor conditioneaza zonele non-sens ale ADN sa activeze genele cancerului". Ritul nu pretinde sa rezolve problema, el pretinde sa ofere mintii un loc fara nelinistea si apasarea ei permanenta. Gratuitatea ritului este adevarata lui generozitate. Daca cineva face ritul cu scopul de a fi superior, evanghelia il avertizeaza ca deja este afara de scopul ritului. Nu-ti mai odihnesti mintea ca sa primesti din destinul tau ceea ce poate fi bun, ei bine, de fapt nu mai ai multe sanse sa stii ce urmeaza sa primesti. Poate primesti avere, pace, bunastare, dar poate in exact acelea se gasesc semintele care-ti vor umple de suferinta semenii. Lucrurile nu trebuie sa duca la nici o spaima, este o miciuna crunta ca ritul se bazeaza pe frica. Abia depasind frica ajungi sa cunosti intelesurile. Dar nu poti depasi frica decat cu constiinta treaza. Cineva care crede ca spune "nu ma tem" si ajunge sa nu se teama seamana cu cineva care crede ca, ignorand virusul HIV, poate face amor neprotejat oricand cu oricine.

Nu era oare Hitler un banal pictor de mana a treia? Important este oare ce tragedie a declansat cand a ajuns "nene rau si mare"? Sigur nu, pentru ca atunci cand a ajuns, societatea era rascoapta pentru razboi, si daca nu era el, aproape sigur aparea altul. Important este ce a fost asa schilod in toate gandurile societatii incat si daca nu aveam pe Hitler, am fi avut pe altul. Este o copilarie sa spui "e de vina religia". Religia e departe de a fi atat de puternica pentru ca nu e conceputa sa schimbe realitatea prin actiune, ci sa deschida alte perspective de a o schimba prin contemplare. Este afara de religie cel care se crede religios dar nu-si schimba viata si nu-si ajuta semenii. Vei gasi aceasta marturisire in vietile multor religiosi ale caror inventii iti fac azi viata mai sigura si mai comoda.
Sper sa incerci macar cu un gand sa nu iei in deradere ce am spus aici. Oricat am fi de diferiti, nu suntem specii diferite.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 10:50

Mai Baiatule ...vezi ca se poate si asa ....sa postezi ceva interesant ,inteligibil fara sa fii arogant ,zeflemitor si mitocan??? sau poate dupa tine depinde ,,de casa in care intri ,,....daca,, te descalti sau nu,,???

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 10:52

De la: alehin, la data 2009-09-22 10:50:32Mai Baiatule ...vezi ca se poate si asa ....sa postezi ceva interesant ,inteligibil fara sa fii arogant ,zeflemitor si mitocan??? sau poate dupa tine depinde ,,de casa in care intri ,,....daca,, te descalti sau nu,,???

Stai ca nu vreau sa te deochi ....am vazut ora la care ai postat ...acum inteleg...... daca e adevarat ca esti medic ...cred ca erai obosit ...la sfarsitul garzii....
Ptiu ...Ptiu ....sa nu te deochi.....

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 10:53

www.diseara.ro/images/poza_zilei/1619.jpg">

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 11:42

De la: Dorinel, la data 2009-09-21 22:19:14
De la: ioanna, la data 2009-09-21 21:09:41
De la: Dorinel, la data 2009-09-21 20:30:16 A rasuflat kakatul si aici ! E jalnic unde s-a ajuns ! Din nici o tabara nu vin argumentele coerente si logice si dorinta de a discuta civilizat, doar injuraturile si incercarea disperata de a aduce interlocutorul in ridicol. Halal topic !
cine vorbește.... .........:))))))))))))))))))))))))))
dorine...cuvintele astea venind de la tine nu pot decât să-mi stârnească râsul....
Sa nu te ineci de atata ras ! ! ! Ce argument mai vrei sa-ti aduc ca nu exista nici un zeu ?!!!
Ioana, ce nu poate fi demonstrat, ce nu face parte din realitatea obiectiva înconjuratoare pe care o percepem (tu ca fiinta, cu ajutorul organelor de simt), este ILOGIC sa afirmam ca exista !!!! Ce nu iti este clar ?? !
Iar ai halucinatii de la tizul tau, pe nume CLEOPA ?!!!

IDEILE - in care categorie le introduci ? sunt vizibile sau invizibile ? exista sau nu ? pot fi percepute cu cele 5 simturi ,Dorinele ? cita vreme sunt in capul tau ,dar tu nu le exprimi in vreun fel, ele nu exista ? sau da ? adica : chiar nu puteti face diferenta intre Manifestat si Nemanifestat ?

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 17:17

De la: Eu_insumi, la data 2009-09-22 05:51:31Ce nu face parte din realitatea pe care o putem percepe nu e logic sa afirmam ca exista.
Hm. Baiatule, tu presupui ca perceptia ta ar fi unitara, solidara cu un singur curent de gandire, neinfluentata de nimic subiectiv in selectia datelor si ca urmare coerenta cu realitatea. Defectele acestui fel de gandire sunt masive pentru ca ele nu explica nici macar date simple ale evolutiei umanitatii. Ea s-a produs de fiecare data prin oameni care au perceput si interpretat contra curentelor de gandire acceptate ceva ce ei intuiau ca e altfel.
Dar asta e o obiectie minora.
Sa ajungem la cele majore.
Stiinta este intr-adevar discursul despre fapte. Dar ce este acela un fapt?

Sa dau exemple concrete:
Faptul ca cineva se duce la biserica in ziua in care urmeaza sa-si conceapa copilul este mai mult ca probabil sa duca la selectia altor celule care ajung la tinta.
Faptul ca cineva urmeaza un rit si anume comportamente derivate actioneaza atat de profund incat azi stim (datorita teoriei avansate a geneticii) ca modifica ADN-ul insusi. Pana si faptul ca eu fac sport de un sfert de secol va selecta, atunci cand ii voi concepe, proteine modificate in musculatura copiilor mei.
Mai mult. Ceea ce aparent e rau azi devine bine maine. O infectie virala care ucide este un lucru rau. Cand insa infectia e controlata de organism si ramane coexistenta cu el mai mult timp, virusii devin uriasi prompteri ai evolutiei si schimbarii codului genetic. Suntem numai la inceputurile intelegerii despre cum influenta lor de fapt e una din cheile evolutiei la mamifere.
Departe de a putea controla sau obiectiva aceste lucruri, departe de a putea face cunoasterea unor fapte care se inlantuie strict rational sa devina instrument unic si sigur de a ne face viata mai buna, aceste interactii fine si care scapa celei mai atente observatii si prin uriasul numar si prin subtilitatea lor, alcatuiesc o adevarata sarcina grea, care preseaza cu suferinta asupra oamenilor. Nimeni nu spune sa adoptam conduite absurde. Toti sunt de acord ca explorarea necunoscutului cu mintea deschisa si fara a ne adaposti artificial de ipoteze incomode este neaparat necesara.
Riturile nu sunt altceva decat fapte. Unele din ele revendica a fi fapte de cunoastere asupra noua insine. Nimic in explorarea notiunii "cum gandim cand mintim" nu e logic in aparenta, totusi nu exista "minciuna absoluta". Minciuna deformeaza un adevar, o putem face sa inceteze cand descoperim cum si pe care.

Nu stim nimic despre ce fel vor modifica existenta semenilor nostri gandurile noastre de acum la distanta de (sa zicem) 10 generatii. Ritul este un loc neutru (si tocmai de aceea, pentru ca nu are legatura cu ceva palpabil, desi devine un fapt al mintii) de unde oamenii incearca sa exploreze datele care ne apasa fara sa fie legati de necesitate. Deindata ce apare necesitatea, nu mai esti stapan ci urmezi constrans ce ti se pune la dispozitie. Faptul ca nu pot modifica nimic asa incat sa fiu altceva decat "barbat, 42 de ani" nu e neaparat o apasare. Dar faptul ca in genetica mea poate scrie aici "copil normal" si dincolo "copil mort de leucemie de mic" este o apasare, si nimeni din noi nu stie daca trimitem alte gene la tinta sau nu nici macar cand ne aplecam sa luam o hartie de pe strada. Aceste lucruri sunt tot atat de obiective ca "defectele metaloproteinelor conditioneaza zonele non-sens ale ADN sa activeze genele cancerului". Ritul nu pretinde sa rezolve problema, el pretinde sa ofere mintii un loc fara nelinistea si apasarea ei permanenta. Gratuitatea ritului este adevarata lui generozitate. Daca cineva face ritul cu scopul de a fi superior, evanghelia il avertizeaza ca deja este afara de scopul ritului. Nu-ti mai odihnesti mintea ca sa primesti din destinul tau ceea ce poate fi bun, ei bine, de fapt nu mai ai multe sanse sa stii ce urmeaza sa primesti. Poate primesti avere, pace, bunastare, dar poate in exact acelea se gasesc semintele care-ti vor umple de suferinta semenii. Lucrurile nu trebuie sa duca la nici o spaima, este o miciuna crunta ca ritul se bazeaza pe frica. Abia depasind frica ajungi sa cunosti intelesurile. Dar nu poti depasi frica decat cu constiinta treaza. Cineva care crede ca spune "nu ma tem" si ajunge sa nu se teama seamana cu cineva care crede ca, ignorand virusul HIV, poate face amor neprotejat oricand cu oricine.

Nu era oare Hitler un banal pictor de mana a treia? Important este oare ce tragedie a declansat cand a ajuns "nene rau si mare"? Sigur nu, pentru ca atunci cand a ajuns, societatea era rascoapta pentru razboi, si daca nu era el, aproape sigur aparea altul. Important este ce a fost asa schilod in toate gandurile societatii incat si daca nu aveam pe Hitler, am fi avut pe altul. Este o copilarie sa spui "e de vina religia". Religia e departe de a fi atat de puternica pentru ca nu e conceputa sa schimbe realitatea prin actiune, ci sa deschida alte perspective de a o schimba prin contemplare. Este afara de religie cel care se crede religios dar nu-si schimba viata si nu-si ajuta semenii. Vei gasi aceasta marturisire in vietile multor religiosi ale caror inventii iti fac azi viata mai sigura si mai comoda.
Sper sa incerci macar cu un gand sa nu iei in deradere ce am spus aici. Oricat am fi de diferiti, nu suntem specii diferite.

vă înțeleg....(mai greu , dar...important este că-mi dau seama ce spuneți)...
dar...nu înțeleg de ce nu vreți să fim prieteni...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 19:33

De la: ioanna, la data 2009-09-22 17:17:33[

vă înțeleg....(mai greu , dar...important este că-mi dau seama ce spuneți)...

dar...nu înțeleg de ce nu vreți să fim prieteni...

i106.photobucket.com/albums/m274/egyptologypage/religion/RELIGIO...">

www.world-wisdom.eu/images/324lg.jpg">

th02.deviantart.net/fs30/300W/f/2008/095/4/c/totemism_by_Purpler.png">

www.stenudd.com/myth/freudjung/images/totem.jpg">

www.probertencyclopaedia.com/j/Totemism.jpg">

www.world-wisdom.eu/images/2430lg.jpg">

www.salagram.net/kaaba1.jpg">

www.aurtorah.org/gifs/The_Menorah.jpg">

www.santaandthemrs.com/Hanukkah/menorah_titus_mncr.jpg">

4.bp.blogspot.com/_71ZPiLxOVfU/SfhSFEwl_EI/AAAAAAAACwo/99YUTDAkU...">

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 21:26

De la: Eu_insumi, la data 2009-09-22 05:51:31 ...
Mi-ai dat unele exemple ce FAC PARTE DIN REALITATEA OBIECTIVA PE CARE O PERCEPEM. Intelegi ?!!!

''Faptul ca cineva urmeaza un rit si anume comportamente derivate actioneaza atat de profund incat azi stim (datorita teoriei avansate a geneticii) ca modifica ADN-ul insusi. Pana si faptul ca eu fac sport de un sfert de secol va selecta, atunci cand ii voi concepe, proteine modificate in musculatura copiilor mei.''
'' O infectie virala care ucide este un lucru rau. Cand insa infectia e controlata de organism si ramane coexistenta cu el mai mult timp, virusii devin uriasi prompteri ai evolutiei si schimbarii codului genetic.''
'' Dar faptul ca in genetica mea poate scrie aici "copil normal" si dincolo "copil mort de leucemie de mic" este o apasare, si nimeni din noi nu stie daca trimitem alte gene la tinta sau nu nici macar cand ne aplecam sa luam o hartie de pe strada. Aceste lucruri sunt tot atat de obiective ca "defectele metaloproteinelor conditioneaza zonele non-sens ale ADN sa activeze genele cancerului ".
'' Nu era oare Hitler un banal pictor de mana a treia? Important este oare ce tragedie a declansat cand a ajuns "nene rau si mare"? Sigur nu, pentru ca atunci cand a ajuns, societatea era rascoapta pentru razboi, si daca nu era el, aproape sigur aparea altul. ''

Am inteles ce vrei sa spui ... dar ce legatura are cu ce-am mentionat eu ''Ce nu face parte din realitatea pe care o putem percepe nu e logic sa afirmam ca exista'' atunci cand ma refer la ... marele zeu !?
Unde este el in realitatea pe care o percepem LOGIC ?!!!

Mai spui: ''Religia e departe de a fi atat de puternica pentru ca nu e conceputa sa schimbe realitatea prin actiune, ci sa deschida alte perspective de a o schimba prin contemplare.'' Asa sa fie ?!!! Fii atent aici, am sa repet si pentru tine : ''Niciuna din religiile de azi nu mai reda continutul real al mesajelor initiale ale intemeietorilor, toate propaga EREZII, toate au evoluat pe cai gresite, toate au interesul MATERIAL-POLITIC de a supune constiintele oamenilor propriilor lor interese de grup. ''

Tu esti genul care gandeste si se exprima asa: religia explica totul. - De ce a murit cutare ? "Asa a vrut Dumnezeu". - De ce electronul se-nvârteste in jurul nucleului ? "Asa e dat de la Cel de Sus"...
si incerci sa-mi bagi cu forta in capatana ceva de genul : pentru ca curiozitatea conduce la inovatie, inovatia conduce la revolutie, revolutia (necontrolata) conduce la haos s.a.m.d., religia oprima curiozitatea NECONTROLATA pentru a evita aparitia haosului.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 21:44

**Ce nu face parte din realitatea pe care o putem percepe nu e logic sa afirmam ca exista**

te-a întrebat adi...ce părere ai...numerele există?

în plus... multe cunoștiințe pe care oamenii nu le dobândesc în urma experienței empirice...ci le au pur și simplu (cele denumite ce kant *a priori*)...ar fii logic să afirm eu că ele pur și simplu ...nu există?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 22:03

Pai bine Ratoiule, de ce crezi tu ca m-am straduit eu sa va postez acele imagini subliniin deea ce doreste sa va spuna @Eu-insumi , mai Ratoiule,

ma , ti-a facut Adi exegeza pe textele biblice, analiza literara, semantica si semiotica, ti-a explicat logica textelor biblice, ce naiba nu intelegiti mai parasutistilor ?...
Ma voi chiar nu pricepeti ce-nseamna sacralitate, ce-nseamna religiile ca sport al intelectului uman?...voi nu intelegeti ca sacrul religios antreneaza o gandire umana transcendenta catre abstract prin cautarea divinitatii ?...cum poate cineva sa va explice pt. ca voi sa-ntelegeti ca profetii biblici de ieri sunt futurologii nostri de astazi mai ?...

Ba !...eu mai mult d-atat n-am ce va face, voi nu percepeti realitatea relativ obiectiva si transformati abstractul biblic intr-o ciorma de zarzavat subiectiv clocita-n tartacutele voastre galbejite d-atata infatuare colrctivista . Pace voua si tie Flambatule, care m-ai clonat si-ai spus ca eu as fi @Eu-insumi .

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 22:07

De la: ioanna, la data 2009-09-22 21:44:23
Este cel mai stupid argument sa afirmi ca exista Dumnezeu ca exista si literele, cifrele, simbolurile ... Adi m-a facut sa ma prapadesc de ras cu o asemenea replica ...
Ioana ... cifrele, literele , semnele ... tin de LOGICA (un sistem de logica perceptibila) ...

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 22:09

De la: Dorinel, la data 2009-09-22 22:07:54
Este cel mai stupid argument sa afirmi ca exista Dumnezeu ca exista si literele, cifrele, simbolurile ... Adi m-a facut sa ma prapadesc de ras cu o asemenea replica ...
Ioana ... cifrele, literele , semnele ... tin de LOGICA (un sistem de logica perceptibila) ...

deci....există sau nu?

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 22:11

dorinel...înainte să-ți bați joc de toți cei care cred în dumnezeu...nah ,poftim....demonstrează tu că nu există...

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 22:12

De la: ioanna, la data 2009-09-22 22:09:46

deci....există sau nu?
3 Kg de pere = & Kg de pere = d kg de pere ....

Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 22:15

De la: Dorinel, la data 2009-09-22 22:12:53
De la: ioanna, la data 2009-09-22 22:09:46

deci....există sau nu?
3 Kg de pere = & Kg de pere = d kg de pere ....

ce tâmpenie...

oricum...să trecem peste ea...răspunde-mi celui de-al doilea mesaj....

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 11:25

De la: ioanna, la data 2009-09-22 22:11:12dorinel...înainte să-ți bați joc de toți cei care cred în dumnezeu...nah ,poftim....demonstrează tu că nu există...
Nu cred ca trebuie sa demonstrez ceva ce nu s-a demonstrat ca EXISTA. Gaseste tu o logica la ce am spus ...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 12:57

Nu exista nimic cu adevarat pentru un om decat propria constiinta de sine. Restul sunt doar perceptii diferite de la individ la individ fata de o lume inconjuratoare pe care o filtram prin cateva simturi limitate. Nu avem o perceptie reala si echidistanta asupra lumii inconjuratoare, pentru ca nu avem cunostinta deplina a realitatii fizice. Adevarata realitate in care traim este doar constiinta de sine, realitate interioara care nu este supusa fizicii.

Este neimportant daca intreaga umanitate percepe culoarea albastra (spre exemplu). Aceasta culoare poate nici nu exista cu adevarat ci exista doar in ochiul nostru. Dar constiinta de sine ar fi la fel de complexa si reala fara ca omul sa dispuna de perceptia culorii albastre.

Singurul lucru care ne uneste este originea comuna a noastra, a umanitatii si aceasta origine se numeste Dumnezeu. Dumnezeu este mai aproape de noi decat orice perceptie fizica, pentru ca asa cum am spus si mai sus fizica este inferioara si mult mai departata de noi decat realitatea noastra interioara. Noi filtram prin realitatea nostra fizica inconjuratoare, iar simtul interior al existentei proprii si a constiintei de sine este mult mai puternic decat simturile exterioare care sunt limitate si slabe.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:08

Daca mai imi vin pe bulina comentarii cu cuvintele biblie religie si chiar politica, s-ar putea sa fac mincarimi pe creier. Sau sa fac ca ala cu "halatul, unde e halatul".

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:23

De la: Dorinel, la data 2009-09-23 11:25:25
De la: ioanna, la data 2009-09-22 22:11:12dorinel...înainte să-ți bați joc de toți cei care cred în dumnezeu...nah ,poftim....demonstrează tu că nu există...
Nu cred ca trebuie sa demonstrez ceva ce nu s-a demonstrat ca EXISTA. Gaseste tu o logica la ce am spus ...

nu găsesc niciuna

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:45

De la: mytcor, la data 2009-09-23 13:58:14
slabut Andule, slabut !...pe undeva pe la mijlocului evului mediu,no hai sa nu te supar prea rau, las ceva de la mine,....sfarsit de E. M. !

Sa nu crezi ca nu am observat cum ai fugit cand trebuia sa demonstrezi cum aduci materia din nefiinta la fiinta si asta mai curand... acum vreo 2 saptamani....

Esti restant si cu explicatia "nimicului nealocat si nedeterminat" ...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:48

---

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:49

24 de ore intr-o zi! 24 beri intr-o lada ! Vreo coincidenta?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:50

De la: andu30, la data 2009-09-23 14:45:58
slabut Andule, slabut !...pe undeva pe la mijlocului evului mediu,no hai sa nu te supar prea rau, las ceva de la mine,....sfarsit de E. M. !

Sa nu crezi ca nu am observat cum ai fugit cand trebuia sa demonstrezi cum aduci materia din nefiinta la fiinta si asta mai curand... acum vreo 2 saptamani....

Nu se aduce nici o materie din nefiinta in fiinta. Materia nevie este biostructurata energetic si material de corpul energetic. Care e cu o durata de viata practic nelimitata. Sint 2 lumi care se unesc in fiintele vii.
Corpul material este cel care creste. Cel energetic are alte modalitati de crestere. Informational si sentimental.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:50

Andule, tu imi spui :
-Exista Dumnezeu !...
eu, raspund :
-Probabil !..
Eu iti spun :
-Evolutia materiei exista !..
Tu raspunzi :
- ...?..

Bine asa ?!..

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 15:01

De la: mytcor, la data 2009-09-23 14:50:45

Andule, tu imi spui :

-Exista Dumnezeu !...

eu, raspund :

-Probabil !..

Eu iti spun :

-Evolutia materiei exista !..

Tu raspunzi :

- ...?..

Bine asa ?!..

NU!

Materia sa evolueze? Un atom de cupru va ramane tot atom de cupru.... si nu va evolua in altceva... Nici macar nu va face o alta legatura cu un alt atom daca nu exista o cauza externa.... Lasa tu un atom oarecare intr-un loc anume fara sa se actioneze asupra lui 1 miliard de ani. Va ramane acelasi atom asa cum l-ai pus initial, nu va evolua in nimic...

In ce ar putea evolua materia?

Fara o cauza (Dumnezeu) nu exista nici macar conceptul de evolutie despre care vorbesti... nu exista nici perceperea materiei si nu ai exista nici tu....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 15:07

Andule, ai raspuns printr-un NU hotarat !...la ce te-ar mai intresa ; "In ce ar putea evolua materia? "?!...

...aici ai "calcat pe bec "Andule, pentru ca desii nu stii, ai dori sa afli, asa-i ?...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 15:13

De la: mytcor, la data 2009-09-23 15:07:32Andule, ai raspuns printr-un NU hotarat !...la ce te-ar mai intresa ; "In ce ar putea evolua materia? "?!...

...aici ai "calcat pe bec "Andule, pentru ca desii nu stii, ai dori sa afli, asa-i ?...

Chiar daca am spus NU, exista posibilitatea sa si gresesc. Eu nu detin toate adevarurile si sunt foarte deschis la orice explicatie si argument contra. Si nu calc pe nici un bec si nici nu ma invart in jurul coziii. De asemenea nu am orgolii de 2 lei si nici nu ma joc cu cuvintele de dragul jocului.

Asadar daca ai ceva de spus spune, daca nu ia-ti picioarele la spinare si nu ma mai ameti cu cuvinte pentru ca nu sunt genul pe care sa-l prinzi in jocuri de cuvinte si nici sa ma faci curios cu povesti nu vei reusi.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 15:40

De la: andu30, la data 2009-09-23 15:13:21
De la: mytcor, la data 2009-09-23 15:07:32Andule, ai raspuns printr-un NU hotarat !...la ce te-ar mai intresa ; "In ce ar putea evolua materia? "?!...

Chiar daca am spus NU, exista posibilitatea sa si gresesc. Eu nu detin toate adevarurile si sunt foarte deschis la orice explicatie si argument contra.

...Andule, preponderenta greselilor tale ( ca ne detinator al "tuturor adevarurilor") unde se manifesta ?....in cadrul relgios , sau in cel stiintific ?...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 15:48

De la: mytcor, la data 2009-09-23 15:40:13
De la: andu30, la data 2009-09-23 15:13:21

Chiar daca am spus NU, exista posibilitatea sa si gresesc. Eu nu detin toate adevarurile si sunt foarte deschis la orice explicatie si argument contra.

...Andule, preponderenta greselilor tale ( ca ne detinator al "tuturor adevarurilor") unde se manifesta ?....in cadrul relgios , sau in cel stiintific ?...

In cele stiintifice nu prea imi dau cu presupusul deci gresesc mai putin. Intrebarile care ti le-am pus tie tin numai de bunul simt stiintific si logic (ex. care este cauza anumitor efecte afirmate de tine?)

Avand in vedere ca subiectele religioase ma preocupa mai mult este f limpede ca gresesc mai mult in acest domeniu.

E o regula simpla.... despre ce vorbesti mai mult.... despre aceea gresesti mai mult...

Pagini: << 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: