Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 19:37
De la: karpov, la data 2009-09-24 00:42:09
Există Dumnezeu?: Nu. Am o vîrstă la care nu mai cred în prieteni imaginari.
Depinde cum te raportezi tu la Dumnezeu (cel crestin). Majoritatea crestinilor care nu au citit biblia au credinta ca Dumnezeu este un zeu iubitor si bun. Asta in contrast cu vechiul tetament unde Dumnezeu este un tiran. Multi crestini, mai ales fundamentalistii, vad toate greutatile vietii, suferinta in lume ca pe niste teste. Apoi povestea cu pedeapsa vesnica si cu rasplata raiului. si toate astea in viata de dupa moarte.
A trebuit sa fac introducerea de mai sus, ca sa se stie din capul locului cum sta treaba.
Cand ai certitudinea ca Dumnezeu nu mai exista, toate conceptele de mai sus pica, sau se modifica in functie de ce alte credinte se instaureaza (secte cu extraterestrii, credinte orientale - karma/reincarnare, etc)
Din punctul meu de vedere, la inceput a fost un soc destul de mare. Pentru ca nu exista nici viata de dupa moarte, nici Tatal atotstiutor atotiubitor sa te ajute sau sa te sperie cu frica sa nu faci "prostii". Nici iad si nici rai.
Nimic in afara de aceasta viata ce poate parea efemera si nesemnificativa in comparatie cu marimea universului si cu promisiunile magnifice ale religiilor.
Asa ca la inceput socul a fost mare, dar m-am adaptat. M-am impacat cu ideea si am inceput sa traiesc mai intens. Am calatorit mai mult, am riscat mai mult, am iubit mai mult, am inceput sa fiu mai bun ... si tot asa.
Personal, am cautat fericirea si inainte cand eram "spiritual" si am gasit-o. Si din aceasta perspectiva noua pentru mine fericirea a continuat sa existe. Pentru ca fericirea este ceva intrinsec fiintei si trairii personale. N-ar trebui sa depinda de zei, bani, iubite sau alte lucruri externe.
Pentru mine este acum ca o noua renastere. As putea sa-i zic metaforic renasere spirituala, cu toate si spiritul sau sufletul nu exista in aceasta viziune !
karpov...de ce ar fii de preferat să crezi că nu există viață după moarte decât să crezi că există?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 19:43
De la: karpov, la data 2009-09-24 10:04:38
Daca dumnezeu nu este ateu ,avand in vedere ca nu-si neaga existenta ,pe el cine l-a creat ? Cum a aparut ? Cine a creat conditiile premergatoare aparitiei sale ? Cine i-a dat eventual puterea de a se autocrea ? Daca a existat dintotdeauna ,deci de o infinitate de ani ,de ce a creat omul atat de tarziu ? Se simtea oare singur ,cazuse in depresie ?
In universul cunoscut dumnezeu nu-si are locul, deoarece Raiul si Iadul ar insemna sa aiba suprafete imense ca sa poata sa primeasca miile de miliarde de oameni care au trait,traiesc sau vor trai in aceasta lume ,a noastra ! In iad oare oamenii sub ce forma vor ajunge ,ca sa suporte supliciul avand in vedere ca ale noastre corpuri raman pe pamant ...sau mai binezis in pamant ! Ce vor introduce dracusorii in cazanele cu smoala si cine fabrica cazanele ! Ar insemna sa se faca licitatie publica deoarece cel care ar prinde un asemenea contract s-a scos ...pe vecie !
De ce si-ar dori dumnezeu atata prostime in jur ! S-ar simti mai bine ?
El ,dupa cum remarcam in vechiul testament ,este destul de intolerant ,oare ce motiv ar avea sa se schimbe si sa ne tolereze ? Se pune deasemenea intrebarea si daca noi il vom putea tolera miliarde de miliarde de ani cat vom fi ...sub acelasi acoperis ! Daca ingerii care i-au subminat puterea si care acum populeaza iadul ,si-au permis sa se ridice impotriva lui ,ce pretentii poate sa aiba de la niste muritori de rand ? E sigur ca nu se vor ridica oamenii impotriva lui ?-deoarece mergem pe ideea ca nu poate sa prevada asta avand in vedere ca nu a prevazut nici revolutia lui lucifer !
Necunoscute sunt caile tale , doamne ...
karpov..ridici foarte multe probleme...mi-ar plăcea să le discutăm pe rând pentru că altfel vom fii ambii nevoiți să scriem foarte mult....
dumnezeu nu a fost creat de nimeni..el a existat mereu....doar lumea materială este creată...iar dumnezeu e mai presus de lumea materială...
iar...în ce privește iadul și raiul...crezi că nu vor avea loc oamenii ?...asta ar trebui să fie ultima problemă la care să ne gândim....
mai vorbim despre asta...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 22:18
De la: ioanna_dark, la data 2009-09-24 19:37:34De la: karpov, la data 2009-09-24 00:42:09
Există Dumnezeu?: Nu. Am o vîrstă la care nu mai cred în prieteni imaginari.
Depinde cum te raportezi tu la Dumnezeu (cel crestin). Majoritatea crestinilor care nu au citit biblia au credinta ca Dumnezeu este un zeu iubitor si bun. Asta in contrast cu vechiul tetament unde Dumnezeu este un tiran. Multi crestini, mai ales fundamentalistii, vad toate greutatile vietii, suferinta in lume ca pe niste teste. Apoi povestea cu pedeapsa vesnica si cu rasplata raiului. si toate astea in viata de dupa moarte.
A trebuit sa fac introducerea de mai sus, ca sa se stie din capul locului cum sta treaba.
Cand ai certitudinea ca Dumnezeu nu mai exista, toate conceptele de mai sus pica, sau se modifica in functie de ce alte credinte se instaureaza (secte cu extraterestrii, credinte orientale - karma/reincarnare, etc)
Din punctul meu de vedere, la inceput a fost un soc destul de mare. Pentru ca nu exista nici viata de dupa moarte, nici Tatal atotstiutor atotiubitor sa te ajute sau sa te sperie cu frica sa nu faci "prostii". Nici iad si nici rai.
Nimic in afara de aceasta viata ce poate parea efemera si nesemnificativa in comparatie cu marimea universului si cu promisiunile magnifice ale religiilor.
Asa ca la inceput socul a fost mare, dar m-am adaptat. M-am impacat cu ideea si am inceput sa traiesc mai intens. Am calatorit mai mult, am riscat mai mult, am iubit mai mult, am inceput sa fiu mai bun ... si tot asa.
Personal, am cautat fericirea si inainte cand eram "spiritual" si am gasit-o. Si din aceasta perspectiva noua pentru mine fericirea a continuat sa existe. Pentru ca fericirea este ceva intrinsec fiintei si trairii personale. N-ar trebui sa depinda de zei, bani, iubite sau alte lucruri externe.
Pentru mine este acum ca o noua renastere. As putea sa-i zic metaforic renasere spirituala, cu toate si spiritul sau sufletul nu exista in aceasta viziune !
karpov...de ce ar fii de preferat să crezi că nu există viață după moarte decât să crezi că există?
Mie cred ca mi-ar fi greu sa traiesc alaturi de cineva o vesnicie !
Mie mi-ar fi greu sa traiesc fara cineva o vesnicie !
Mie mi-ar fi greu sa iubesc pe cineva o vesnicie !
Mie mi-ar fi greu sa nu iubesc pe cineva o vesnicie !
Mie mi-a fost usor sa traiesc o vesnicie nenascut !
E mai usor sa treci in nefiinta ...pentru totdeauna !
E greu de inteles vesnicia si nu am siguranta ca mi-o doresc !
Prefer efemeritatea unei vieti alaturi de o persoana iubita !
Nu mi-as dori,cred ,sa traiesc ,o vesnicie fara simturile cu care sunt dotat in prezent -nu vreau sa fiu altfel -cred ca nu m-as adapta la alte trairi -prefer eventual un iad ,acolo cel putin va fi ca pe pamant ,voi simti durerea si voi putea sa ma gandesc ,o vesnicie la persoana pe care am iubito in aceasta lume !
Eu chiar nu vreau sa-mi traiesc ,toata viata pe care o am pe acest pamant -ma multumesc cu o bucatica din ea -conditia ar fi sa fie asa cum vreau eu !
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 22:58
Nu se poate ...bai astia sunt la consemn.....nimeni nu mai pune nicio intrebare ...nici un com ...nimic nimic....OMERTA ....
Adi Popaaaaaaa ....undeeeeee esti? Sa mai inviorezi si tu putin rondurile .....de flori ....mai tunzi iarba ....mai bei o bere ....doua ...trei ....da' ce mai conteaza ......
Lumeeeee ....lume eeee....sorooooo lumeeeee ....!!
|
|
|
Ebony
14969 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 23:11
Se spune ca ,daca nu ai credinta,degeaba te rogi, pentru ceea ce-ti doresti.....nu vei avea niciodata...pentru ca nu esti convins ca acel lucru se poate ......,.dar chiar si atunci cand iti doresti ceva din tot sufletul??  Ioana ,imi poti da un raspuns??Mersi
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 23:17
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 12:53
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 13:14
Exod 22:18 18 Pe vrăjitoare să n-o lași să trăiască.
Si iata un alt pasaj:
Leviticus 20:6-7 6 Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morți și la ghicitori, ca să curvească după ei, Imi voi întoarce Fața împotriva omului aceluia, și-l voi nimici din mijlocul poporului lui. 7 Voi, să vă sfințiți, și să fiți sfinți, căci Eu sînt Domnul, Dumnezeul vostru.
Foarte interesanta carte ! O sa tin cont in momentul in care o sa am copii ,trebuie sa-i tin la curent cu noutatile cu privire la Bau-Bau !
S-ar parea ca vina nu le apartine oamenilor ci lui dumnezeu ,asta in caz ca ce scrie in biblie este adevarat !
Concluzia : credinciosii "sunt painea lui dumnezeu" ,dumnezeu e cel care greseste,el este rau !
Te pomenesti ca atunci cand a fost la ora de religie ,Iisus, nu a studiat si Vechiul Testament ! Ar fi avut ce invata si poate nu mai era asa de milos si enoriasii lui nu s-ar fi pretat doar la niste amarate de cruciade ,niste razboaie religioase, anoste, sau la micile petreceri ale Inchizitiei !
Pacat ,omenirea a pierdut atat de mult ! Am fi in momentul de fata poate mai putini ( restul ar fi fost in Iad ) si am fi dus-o mult mai bine . Poate si preotii ar fi inventat si alte chestii utile omenirii ,nu s-ar fi limitat doar la inventarea rugului !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 18:35
De la: andu30, la data 2009-09-24 16:24:31De la: mytcor, la data 2009-09-24 15:05:12
...Ok. Andu, iti lipsesc atributele...(...)....pe cacre bio-materia insesi le detine, altruism,...etc etc,...daca vrei si-o demonstratie 7 tema am sa ti-o expun, numai daca doresti bine-nteles !...
Abia astept sa-mi spui cum este materia altruista. Abia astept o demonstratie. Sigur ca o doresc. Cat mai concret te rog fara "aruncat de ochi". La obiect te rog... Structureaza si fi concis ca sa inteleg ce vrei sa spui...
Ca de obicei tacere... demonstratii promise in gura mare... care se lasa asteptate mult si bine...
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 19:41
De la: andu30, la data 2009-09-29 18:35:29De la: andu30, la data 2009-09-24 16:24:31De la: mytcor, la data 2009-09-24 15:05:12
...Ok. Andu, iti lipsesc atributele...(...)....pe cacre bio-materia insesi le detine, altruism,...etc etc,...daca vrei si-o demonstratie 7 tema am sa ti-o expun, numai daca doresti bine-nteles !...
Abia astept sa-mi spui cum este materia altruista. Abia astept o demonstratie. Sigur ca o doresc. Cat mai concret te rog fara "aruncat de ochi". La obiect te rog... Structureaza si fi concis ca sa inteleg ce vrei sa spui...
Ca de obicei tacere... demonstratii promise in gura mare... care se lasa asteptate mult si bine...
...Andule, am sa-ti demonstrez , pe-ntelesul tau !....
Andu, am sa-ti fac o demonstratie simpla, pe-ntelesul tau, a ceea ce inseamna altruismul matriei.
Retina, este un strat subtire din interiorul globului ocular, celulele sale (foto sensibile) sunt responsabile cu transformarea emisiei luminoase-n semnale nervoase si transmise creerului prin intermediul structurii neuronale a nervului optic,..asa-i Andule ?...
In timpul vietii, au loc diferite leziuni ale retinei, in urma carora , un numar oarecare de celule fotosensibile mor, odata cu ele, se mor structurile neuronale ce le-au asigurat transmiterea semnalelor luminoase.
Ei bine Andule, daca materia n-ar fi altruista, atunci tie nu ti-ar ramane de constatat ca vezi lumea asa cum ai privi o fotografile patata de tus,cerneala, ori pur si simplu gaurita.
De ce n-ai sa vezi , n-ai sa percepi niciodata aceasta imagine ?...pentru ca functiile neuronilor morti, este preluata de catre cei sanatosi acestia la randul lor simuland virtual transmiterea de date ( semnale nervoase catre creier )ca si cum colegii lor ar exista .
Acesta nu poate fi numit decat; ALTRUISM AL MATERIEI certificat STIINTIFIC .
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 23:06
De la: mytcor, la data 2009-09-29 19:41:45De la: andu30, la data 2009-09-29 18:35:29De la: andu30, la data 2009-09-24 16:24:31De la: mytcor, la data 2009-09-24 15:05:12
Andu, am sa-ti fac o demonstratie simpla, pe-ntelesul tau, a ceea ce inseamna altruismul matriei.
Retina, este un strat subtire din interiorul globului ocular, celulele sale (foto sensibile) sunt responsabile cu transformarea emisiei luminoase-n semnale nervoase si transmise creerului prin intermediul structurii neuronale a nervului optic,..asa-i Andule ?...
In timpul vietii, au loc diferite leziuni ale retinei, in urma carora , un numar oarecare de celule fotosensibile mor, odata cu ele, se mor structurile neuronale ce le-au asigurat transmiterea semnalelor luminoase.
Ei bine Andule, daca materia n-ar fi altruista, atunci tie nu ti-ar ramane de constatat ca vezi lumea asa cum ai privi o fotografile patata de tus,cerneala, ori pur si simplu gaurita.
De ce n-ai sa vezi , n-ai sa percepi niciodata aceasta imagine ?...pentru ca functiile neuronilor morti, este preluata de catre cei sanatosi acestia la randul lor simuland virtual transmiterea de date ( semnale nervoase catre creier )ca si cum colegii lor ar exista .
Aceasta caracteristica este specifica organismelor vii si nu a materiei in sine (i.e. atomii din retina sau nervul optic). Organismele vii au o capacitatea specifica datorita unei "programari genetice" de a se reface partial sau total in urma unor avarii. Aceasta caracteristica nu este o caracteristica a materiei in sine ci a organismului viu, care nu isi are originea in materie. Capacitatea de care vorbesti tu dispare in momentul cand organismul moare (deci organismul pierde controlul materiei), asadar nu putem spune ca materia are aceasta capacitate ci organismul viu (i.e. viata care guverneaza materia).
Materia in sine nu se poate reface deci nu poate fi altruista. O piatra daca o spargi nu se va lipi la loc si un atom daca il rupi nu se va forma singur la loc. Atributul fiintelor vii este dincolo de materia in sine.
Viata guverneaza materia si nu materia guverneaza viata. Viata nu este materie (i.e. atomi, molecule), pentru ca daca viata ar fi materie ar fi alcatuita din materie ca orice alt lucru material.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 23:16
De la: andu30, la data 2009-09-29 23:06:19De la: mytcor, la data 2009-09-29 19:41:45De la: andu30, la data 2009-09-29 18:35:29De la: andu30, la data 2009-09-24 16:24:31De la: mytcor, la data 2009-09-24 15:05:12
Aceasta caracteristica este specifica organismelor vii si nu a materiei in sine (i.e. atomii din retina sau nervul optic). Organismele vii au o capacitatea specifica datorita unei "programari genetice" de a se reface partial sau total in urma unor avarii. Aceasta caracteristica nu este o caracteristica a materiei in sine ci a organismului viu, care nu isi are originea in materie. Capacitatea de care vorbesti tu dispare in momentul cand organismul moare (deci organismul pierde controlul materiei), asadar nu putem spune ca materia are aceasta capacitate ci organismul viu (i.e. viata care guverneaza materia).
Materia in sine nu se poate reface deci nu poate fi altruista. O piatra daca o spargi nu se va lipi la loc si un atom daca il rupi nu se va forma singur la loc. Atributul fiintelor vii este dincolo de materia in sine.
Viata guverneaza materia si nu materia guverneaza viata. Viata nu este materie (i.e. atomi, molecule), pentru ca daca viata ar fi materie ar fi alcatuita din materie ca orice alt lucru material.
...SCHWEITZER. !...c-asa vrei Tu!?...
Andule totul este matrerie!... cum este ea structurata sau cum se restructureaza, aceasta-i alt sortiment tomnatic de zacusca !...
Chiar nu vrei sa renunti a privi prin sita-ti ocazionala ?!..
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 23:50
Oare nu e limpede ca materia este supusa vietii?
Oare nu e limpede ca materia in lipsa vietii este doar o gramada de atomi si molecule?
Oare nu e limpede ca doar viata poate face materia sa lucreze intr-o ordine si armonie, altfel ar fi doar o gramada de atomi?
Iar daca viata este "tot" materie (asa cum spui tu ca totul este materie) din ce atomi este ea alcatuita?
Cine structureaza materia daca nu viata?
Oare materia nu este identica la nivel atomic?
Oare nu toti atomii de cupru sunt identici pe pamantul acesta?
Repet daca totul este materie? Viata din ce tip de atomi este alcatuita?
(sunt doar intrebari de logica elementara)
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 00:01
De la: andu30, la data 2009-09-29 23:50:45Oare nu e limpede ca materia este supusa vietii?
Oare nu e limpede ca materia in lipsa vietii este doar o gramada de atomi si molecule?
Oare nu e limpede ca doar viata poate face materia sa lucreze intr-o ordine si armonie, altfel ar fi doar o gramada de atomi?
Iar daca viata este "tot" materie (asa cum spui tu ca totul este materie) din ce atomi este ea alcatuita?
Andule, pana si timpul este materie !...deja cred ca-i prea mult pt tine Andule, nu-i asa ?..."evolutia" materiei, de la amorf la bios transcede viata si-i dincolo de ea, manifestandu-se prin efecte !...
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 00:19
De la: mytcor, la data 2009-09-30 00:01:53De la: andu30, la data 2009-09-29 23:50:45Oare nu e limpede ca materia este supusa vietii?
Andule, pana si timpul este materie !...deja cred ca-i prea mult pt tine Andule, nu-i asa ?..."evolutia" materiei, de la amorf la bios transcede viata si-i dincolo de ea, manifestandu-se prin efecte !...
Nu inteleg de ce nu raspunzi la intrebari. Crezi ca... daca inlocuiesti "asteptatele raspunsuri" cu atacuri la adresa mea o sa uit ca nu raspunzi? Este o politica ieftina de a-ti ataca interlocutorul pentru a nu-i raspunde la intrebari.
Mizez pe un interlocutor civilizat si repet intrebarile:
1. Daca totul este materie din ce atomi este alcatuita viata? Viata nu poate fi doar un concept, trebuie sa fie tot materie daca adoptam sintagma ta "totul este materie". Adica nu poate exista ceva ce nu poate fi materie (cauza sau efect tot din materie trebuie sa fie). Sper ca am fost clar. Pana si eu accept ca in lumea materiala "nimic nu se pierde nimic nu se castiga totul se transforma".
2. daca timpul este materie din ce atomi este alcatuit?
Te rog raspunde simplu si clar "ca sa pot intelege pana si eu".
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 01:16
"" Sa tratam un pic Mithraismul, o alta religie aparuta inaintea crestinismului dar a carei disparitie s-a facut pe mana acestuia: Tot asa precum Moise loveste stanca cu toiagul si izvoraste apa, Mithra o sageteaza si apa tasneste. Ca si Ilie Tesviteanul, el se inalta la cer intr-un car de foc. La nasterea sa ca si la cea a lui Cristos, vin pastori sa-l adore. Simbolurile animalelor mithraice, leul, taurul si vulturul, se repeta la crestini ca simboluri ale evanghelistilor Marcu, Luca si loan. Soarele si Luna, care stau alaturi de Mithra pe basoreliefuri, apar in primele reprezentari iconografice ale rastignirii hristice. Eonul mithraic poarta cheile cerului, ca si apostolul Petru. Apoi ambele religii au comun botezul prin scufundare, aghiasma, descoperirea icoanelor din altar in sunetul clopotelului, nasterea zeului mantuitor la 25 decembrie, dogma nemuririi sufletului, invierea si judecata viitoare, existenta raiului in sferele superioare ale cerului si a iadului cu demoni in adancurile pamantului, o morala imperativa, precum si faptul ca credinciosii ambelor culte se numeau intre ei frati si se priveau ca atare. Ca si Cristos, Mithra era socotit mijlocitor intre credincios si divinitatea nevazuta; precum Mithra era socotit zeu al luminii, Hristos e numit lumina lumii.""
""Aceste concordante sunt remarcate de timpuriu atat de necrestini cat si de crestini, care motivand ca mithraistii l-ar fi atzatzat pe imparatul Galeriu la o persecutie impotriva lor, incep atacurile contra adoratorilor lui Mithra, distrugandu-le locasurile cultice si arzandu-le cartile. In 377 de pilda, la Roma, prefectul Gracchus spre a face dovada de sinceritatea adeziunii sale la crestinism, inainte de a primi botezul, distruge o cripta cu toate obiectele sacre ale mithraeum-ului. Multi dintre preotii mithraisti, si-au aflat in atari imprejurari lacas de vesnicie in altarele subterane ale mithraeum-urilor lor in care liturghiasera o viata intreaga in cinstea celui care conform nadejdiilor, avea se apara la sfarsitul veacurilor spre invierea generala. Tipicul liturghiei crestine este o copie a oficierii mitraice (ca si botezul), aceasta avandu-si originea (in sens de introducere) in epoca apostolica (apostolic in sens stiintific, adica epoca predicatorilor ambulanti). Insasi impartasania isi are origini precrestine, suferind de-a lungul timpului modificari documentate, evoluand de la o agapa, adica un chef cu potol de-acasa (asa cum ne arata documentul crestin de la sfarsitul primului secol numit Didahia celor 12 apostoli) la un ritual unde preotul iti serveste un dumicat de paine si o gura de vin. Ea isi are originea in mitraism, aceasta existand insa si in cultul zeului Dionisos (omofagia) dar si la comunitatile orfice. Insa iudaismul cu al sau ospat pascal reprezinta sursa primara, intrucat initial impartasania se numea frangerea painii ca si ospatul pascal evreisc, preluand doar ulterior denumirea de impartasanie sau comuniune, sub influenta modelului orfic.""
A avut grija nenea Constantin imparatul cu edictele lui ca tovarasii crestini sa ajunga la putere !
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 01:27
Mithra avea principul festival in perioada anului care mai tarziu a devenit Pastele.
-Religia sa avea un eucarist sau "Cina Domnului" , in care Mithra a spus: "Cel ce nu va manca din corpul meu si nu va bea din sangele meu pentru a fi una cu mine si in mine , nu va fi salvat."
-Sacrificiul sau anual este Pastele Magilor , un juramant simbolic al regenerarii morale si fizice.
Mai mult , Vaticanul este construit pe baza papalitatii lui Mithra , iar ierarhia crestina este aproape identica cu versiunea mithraica. Aproape toate elementele ritualului catolic si ortodox , de la mitra la altar si doxologie , sunt luate direct din misterele pagane.
---
Se mai gasesc exemple si in alte culturi ... dar consider ca este mai mult decat suficient pentru a scoate in evidenta ca imaginea Iisus nu tine de o existenta originala si unica...ci de o simbologie veche de mii de ani.
Ceea ce ar trebui sa inteleaga fiecare ... este ca toti acesti salvatori sunt reprezentari pamantene a unor evenimente astrologice si cosmice.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 01:30
Mithra s-a nascut dintr-o virgina pe 25 Decembrie intr-o pestera , si nasterea sa a fost acompaniata de pastori aducand daruri.
-Era considerat un mare calator si invatator.
-Avea 12 discipoli.
-Urmasilor lui Mithra le-a fost promisa viata eterna.
-Facea miracole.
-Ca si "mare taur al Soarelui" , Mithra s-a sacrificat pe sine pentru pacea lumeasca.
-A fost inmormantat si a reinviat dupa 3 zile.
-Era numit "Pastorul cel bun" si identificat cu Mielul si Leul.
-Era considerat "Calea , Adevarul si Lumina" , "LOGOSUL" , "Cuvantul" , "Salvatorul".
-Ziua sa sfanta era Duminica , "Ziua lui Dumnezeu" , cu sute de ani inaintea aparitiei "lui christ".
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 16:27
De la: Horus, la data 2009-09-29 13:14:51
Exod 22:18 18 Pe vrăjitoare să n-o lași să trăiască.
Si iata un alt pasaj:
Leviticus 20:6-7 6 Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morți și la ghicitori, ca să curvească după ei, Imi voi întoarce Fața împotriva omului aceluia, și-l voi nimici din mijlocul poporului lui. 7 Voi, să vă sfințiți, și să fiți sfinți, căci Eu sînt Domnul, Dumnezeul vostru.
Foarte interesanta carte ! O sa tin cont in momentul in care o sa am copii ,trebuie sa-i tin la curent cu noutatile cu privire la Bau-Bau !
S-ar parea ca vina nu le apartine oamenilor ci lui dumnezeu ,asta in caz ca ce scrie in biblie este adevarat !
Concluzia : credinciosii "sunt painea lui dumnezeu" ,dumnezeu e cel care greseste,el este rau !
Te pomenesti ca atunci cand a fost la ora de religie ,Iisus, nu a studiat si Vechiul Testament ! Ar fi avut ce invata si poate nu mai era asa de milos si enoriasii lui nu s-ar fi pretat doar la niste amarate de cruciade ,niste razboaie religioase, anoste, sau la micile petreceri ale Inchizitiei !
Pacat ,omenirea a pierdut atat de mult ! Am fi in momentul de fata poate mai putini ( restul ar fi fost in Iad ) si am fi dus-o mult mai bine . Poate si preotii ar fi inventat si alte chestii utile omenirii ,nu s-ar fi limitat doar la inventarea rugului !
horus.....adevărul este că în evul mediu vrăjitoria era o realitate...existau școli de vrăjitorie ...se făceau farmece cu absolut orice (de la moaște de sfinți până la avortoni)....
citește johan huizinga *amurgul evului mediu* și vei vedea...
iar vrăjile acelea nu aveau un scop inofensiv ci agresiv...se urmărea uciderea , dezlegarea unei căsătorii, pierderea averii cuiva ..etc...
mai spuneam odată că sentința de spânzurare sau ardere pe rug era întodeauna pusă de autoritățile laice...pedepsele acestea erau menționate în coduri de legi din diferite orașe....rolul autorităților ecleziastice era doar de a detecta acei vrăjitori....
oricum...asta se întâmpla doar în europa occidentală....în cea orientală știi și tu că lucrurile au stat diferit...
vrăjitoria nu era un lucru necunoscut prin părțile răsăritene ale europei, dar...aici nu cunosc cazuri de arderi pe rug pentru motivul ăsta...
ortodocșii au fost foarte toleranți...
tu ai dat acele pasaje din vechiul testament , însă , în cel nou iisus ne spune *dumnezeu nu voiește moartea păcătosului ci să se întoarcă ; să fie viu*....iar în alt loc pentru a arăta cam cum îi iubește dumnezeu pe păcătoși spune pilda fiului risipitor , unde un tată își primește cu mare bucurie înapoi fiul care-i cheltuiese jumătate din avere cu desfrânatele....
în numele ideii că dumnezeu îi iubește inclusiv pe păcătoși și așteaptă pocăința lor sinceră , ortodocșii nu au ars pe rug vrăjitoarele ci le-au lăsat în pace , sperând ca ele să se pocăiască....
paradoxal este faptul că vrăjitoria a fost răspândită foarte mult exact acolo unde se lupta pentru combaterea ei ...în țările catolice !!!!...acolo se extiseseră școlile de vrăjitorie ...în schimb...în țările ortodoxe , acolo unde vrăjitoria a fost tolerată fenomenul a cunoscut doar manifestări sporadice...
numai bine!!!!
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 21:06
iar vrăjile acelea nu aveau un scop inofensiv ci agresiv...se urmărea uciderea , dezlegarea unei căsătorii, pierderea averii cuiva ..etc.,,....
Ioana ...tu chiar poti sa crezi ca vrajitoarele ...trecute sau prezente aveau sau au atata putere ??
,,Vraja ,, lor nu poate avea mai multa ,,putere,, ...ca o rugaciune ....totul este in mintea fiecaruia si ...in resursele personale.....
Asa cum ai auzit ...si acum in prezent vrajitoarele reusesc sa adune averi fabuloase ....speculand doar ....materialul clientului ....Si la preot daca mergi ,si...sa presupunem ca are har, iar cel care apeleaza este un adevarat credincios ....cum crezi ca actioneaza ..ruga????
Totul depinde de ....credinta .....adica mai corect ...in ceea ce crezi .....
Stii efectul placebo? !...doar pt ca au crezut ...ca medicamentele pe care le luau erau adevarate ,s-au vindecat...
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 01:31
De la: andu30, la data 2009-09-30 00:19:59De la: mytcor, la data 2009-09-30 00:01:53De la: andu30, la data 2009-09-29 23:50:45Oare nu e limpede ca materia este supusa vietii?
Nu inteleg de ce nu raspunzi la intrebari. Crezi ca... daca inlocuiesti "asteptatele raspunsuri" cu atacuri la adresa mea o sa uit ca nu raspunzi? Este o politica ieftina de a-ti ataca interlocutorul pentru a nu-i raspunde la intrebari.
Mizez pe un interlocutor civilizat si repet intrebarile:
1. Daca totul este materie din ce atomi este alcatuita viata? Viata nu poate fi doar un concept, trebuie sa fie tot materie daca adoptam sintagma ta "totul este materie". Adica nu poate exista ceva ce nu poate fi materie (cauza sau efect tot din materie trebuie sa fie). Sper ca am fost clar. Pana si eu accept ca in lumea materiala "nimic nu se pierde nimic nu se castiga totul se transforma".
2. daca timpul este materie din ce atomi este alcatuit?
Te rog raspunde simplu si clar "ca sa pot intelege pana si eu".
Andule...dualitatea! Acesta este răspunsul!
Nu există viață fără materie...sunt dependente una de cealaltă!
Dădeai exemplul cu "cuprul"...dar tu crezi că o mică părticică din tine...sau din mine.....nu conține cupru?! Think twice! Încă ceva: Chiar în Biblie...în Geneză scrie negru pe alb..că omul este MATERIE. Din ce a făcut D-zeu omul???!!!! Nu din pământ?
De ce crezi că se spune: " din pământ ești...în pământ te întorci!"
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 01:45
De la: alehin, la data 2009-09-30 21:06:30iar vrăjile acelea nu aveau un scop inofensiv ci agresiv...se urmărea uciderea , dezlegarea unei căsătorii, pierderea averii cuiva ..etc.,,....
Ioana ...tu chiar poti sa crezi ca vrajitoarele ...trecute sau prezente aveau sau au atata putere ??
,,Vraja ,, lor nu poate avea mai multa ,,putere,, ...ca o rugaciune ....totul este in mintea fiecaruia si ...in resursele personale.....
Asa cum ai auzit ...si acum in prezent vrajitoarele reusesc sa adune averi fabuloase ....speculand doar ....materialul clientului ....Si la preot daca mergi ,si...sa presupunem ca are har, iar cel care apeleaza este un adevarat credincios ....cum crezi ca actioneaza ..ruga????
Totul depinde de ....credinta .....adica mai corect ...in ceea ce crezi .....
Stii efectul placebo? !...doar pt ca au crezut ...ca medicamentele pe care le luau erau adevarate ,s-au vindecat...
nu discut acum ce cred eu despre puterea vrăjitoarelor (sau a magiei în general) pentru că aș fii
important e că vrăjitoria nu era o simplă fobie de-a oamenilor evului mediu ci o realitate...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 02:58
Consider ca religia neaga drepturile omului, motiv pentru care ar trebui interzisa. In primul rand, dpretul la fericire - omul trebuie sa sufere pt. pacatul initial si deci sa duca o viata de privatiuni in asceza (stare de delir).
Dreptul la libertate, fizica, dar mai ales psihica: aici nici nu se mai merita discuatat. Omul trebuie sa se supuna "ca un catelus extaziat" vointei "divine" . Omul nu e liber sa gandeasca, sa se exprime, sa aiba o sexualitate normala.
In legatura cu sexualitatea, aceasta este considerata de multi ca fiind motorul vietii. Religia foloseste aceste impulsuri pentru a crea complexe si o perspectiva deformata, adevarate boli psihice.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 03:10
Cum o sa fie religia raspunsul la problemele fundamentale ale omului, cind pentru oricine gindeste e clar scopul religiei...
"'crede si nu cerceta"'....
Eu imi permit sa va dau un sfat : cercetati, cercetati, cercetati !!!.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 03:34
eu consider ca cea mai rusinoasa perioada din istoria omenirii este perioada religioasa. Din punctul meu de vedere, religia a aparut ca un raspus automat la intrebari a caror raspunsuri nu au fost aflate .(cine? de ce? cum?) Nu cred ca lipsa de raspuns la aceste intrebari trebuie sa ne aduca in stadiul in care ne inducem unii altora stari psihotice(deformari de perceptie ale realitatii, motiv de internare la spitalul 9).
Informarea si dezinformarea au fost intotdeauna mijloace puternice de control psihic, insa niciodata atat de puternice ca atunci cand sunt combinate cu notiuni de misticism si cu ignoranta si teama oamenilor...
Multi cred de frica, altii nu stiu in ce cred, insa toti am fost indoctrinati sa credem, furibund, in ceva, orice, ca sa ne satisfacem dorinta de cunoastere. Cum am mai spus, crezi nu pentru ca ai simtit vreo forma de prezenta divina, ci pentru ca ai fost invatzat sa crezi. Copiilor, inca de la cea mai frageda varsta, li se modifica personalitatea psihica, li se denatureaza perspectiva asupra lumii... parintii ne transforma in "bolnavi psihici", subjugati de o teama instinctiva.
Multi de pe acest forum cred pentru ca religia le da un sentiment de bine, si, spun ei, i-a invatzat diferenta intre bine si rau. FALS. Copii crescuti laic pot fi la fel de "persoane bune/normale" ca si ceilalti. Bunul simt nu are nici o legatura cu ritualurile religioase.
Crestinii astepata a 2-a venire a lui Isus. E ok, insa atunci cand cineva isi pierde fragilul echilibru psihic si zice ca L-a vazut, il internam pe viata la nebuni. Nu ar trebui sa facem aceelasi lucru cu oamenii care se auto-flageleaza, tin post negru, se duc o viata intreaga la biserica, isi indoctrineaza copii ?
Intrebarea care se pune e: unde se termina misticiscul si unde incepe nebunia?
Religia pune lumea in criza, pentru a crea o stare de anxietate si sentimente de vina. Pacatul originar este motivul pentru care noi trebuie sa refacem prin ritual un timp primordial, "illud tempus". Omul religios nu se vrea original, ci el tinde sa reproduca un univers mitic si atemporal. Pentru omul religios, lumea inconjuratoare nu are nici o valoare. Suna absurd, nu? Ei aflati ca asta se preda la orele de religie, acestea sunt fundamentele tuturor religiilor.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 08:26
De la: Dorulet, la data 2009-10-01 01:31:34
Andule...dualitatea! Acesta este răspunsul!
Nu există viață fără materie...sunt dependente una de cealaltă!
Corect nu exista viata fara materie pe pamant, dar exista materie fara viata.
Problema care mi-o ridica mytcor nu este aceasta ci anume ca "TOTUL ESTE MATERIE PE PAMANT" impicit viata, timpul etc
Dădeai exemplul cu "cuprul"...dar tu crezi că o mică părticică din tine...sau din mine.....nu conține cupru?! Think twice!
Ba da sigur contine. Cred ca nu ai citit tot. Bineinteles ca contine dar cuprul din mine este supus vietii. Un atom de Cupru X din mine se deosebeste de un atom de cupru oarecare care zace intr-un minereu sau intr-o instalatie sanitara. Ambii atomi atat cel din mine cat si cel din instalatia sanitara sunt practic identici in alcatuire (i.e electroni, neutroni, protoni).
In momentul in care trupul meu nu mai contine viata, atomul de cupru va deveni identic cu cel dintr-o instalatie sanitara (in ideea ca nu mai este supus unui organism viu, dar ca compozitie este acelasi atom). In discutia anterioara (cu Mytcor) acesta sustinea ca viata este materie.
Încă ceva: Chiar în Biblie...în Geneză scrie negru pe alb..că omul este MATERIE. Din ce a făcut D-zeu omul???!!!! Nu din pământ?
De ce crezi că se spune: " din pământ ești...în pământ te întorci!"
Aici nu mai e confuzie ci gresesti fundamental teologic. Omul nu a fost "fiinta vie" pana cand trupul (alcatuit din atomi si molecule ale materiei) nu a avut "viata" data de la Dumnezeu, care este f limpede ca nu este materiala ci de natura divina. Daca discutia mea cu Mytcor ar fi avut o baza cat de cat teologica era de mult finalizata.
FACEREA 2,7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.
adica:
FACEREA 2,7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ (i.e. atomi de Cu, S, P, H2, O2, Au etc), a făcut pe om (i-a dat forma caracteristica,a facut organele necesare vietii, sistem circulator, creier etc, vezi exemplul sugestiv cu modelarea din lut a omului) și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie (abia dupa actiunea divina separata total de materie viata ia in stapanire materia).
|
Fosta membra 9am.ro
314 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 09:47
De la: karpov, la data 2009-10-01 03:10:41
Cum o sa fie religia raspunsul la problemele fundamentale ale omului, cind pentru oricine gindeste e clar scopul religiei...
de cind religia nu-ti da voie sa cercetezi in lumea materiei? Se spune ca toate sint bune dar nu toate sint de folos. Daca iti merge mintea poti sa fii inventator a orice, insa daca esti credincios niciodata scopul inventiei tale nu va fi distrugerea sub orice forma. Cioran spunea ca sfintii nu stiu nimic desi stiu TOT. Crezi ca adevaratii sfinti, ce-si dedica toata viata lor lui DUMNEZEU prin credinta lor nu au ajuns sa cunoasca raspunsul la problemele fundamentale pe calea spiritului?...eu zic ca da, citind viata unor sfinti nu prea am inteles mare lucru pina nu am pus in aplicare , daca se poate spune asa, o bucata din viata mea. Doar prin ruga il poti cunoaste pe DUMNEZEU si tot prin ruga cu ajutorul spiritului poti intelege lucruri ce cu anevoie le intelegi altfel. E legatura ta si doar a ta cu el.
In alta ordine de idei sa stii ca te apreciez fff mult, citesc cu mult interes tot ce scrii.
|
CREMENE
743 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 10:07
Buna.
Am citit cu atentie mai multe postari, suna interesant. Eu nu sunt Ateu am un anume fel de acrede, desi nu poate fi echivalat termenului impamantenit de Credinta, Credinta e de fapt o suma de valori si adearurui pe care ti le insusesti in timp si la care te raportezi.
Cat priveste la a tot cunoasterea Sfintilor...............
Am ajuns la acest stadiu de evolutie, avem telefoane, clinici cu aparatura medicala, tv, si multe altele, prin rodul munci unor inventatori, care si-au dedicat viata cercetarii si inventarii. Nu cunosc nici un caz de preot sau sfant care sa fi inventat ceva, sa fi contribuit cu macar un pas in stiinta. Mai mult, asa zisul "popor ales"
nefiind invatat sa munceasca nu prea a inventat multe lucruri, ci europenii. Europenii au impins lumea inainte, dar numai dupa ce au inteles ca trebuie sa iasa de sub jugul religios. Acel mileniu intunecat al evului mediu a fost stapanit de biserici, atunci afost marea vanatoare de vrajitoare, atunci au fost cele mai cumplite molime si putem continua. Cu ce a contribuit religia si biserica la progresul Omenirii?
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 10:21
De la: 9am064173, la data 2009-10-01 09:47:57De la: karpov, la data 2009-10-01 03:10:41
de cind religia nu-ti da voie sa cercetezi in lumea materiei? Se spune ca toate sint bune dar nu toate sint de folos. Daca iti merge mintea poti sa fii inventator a orice, insa daca esti credincios niciodata scopul inventiei tale nu va fi distrugerea sub orice forma. Cioran spunea ca sfintii nu stiu nimic desi stiu TOT. Crezi ca adevaratii sfinti, ce-si dedica toata viata lor lui DUMNEZEU prin credinta lor nu au ajuns sa cunoasca raspunsul la problemele fundamentale pe calea spiritului?...eu zic ca da, citind viata unor sfinti nu prea am inteles mare lucru pina nu am pus in aplicare , daca se poate spune asa, o bucata din viata mea. Doar prin ruga il poti cunoaste pe DUMNEZEU si tot prin ruga cu ajutorul spiritului poti intelege lucruri ce cu anevoie le intelegi altfel. E legatura ta si doar a ta cu el.
In alta ordine de idei sa stii ca te apreciez fff mult, citesc cu mult interes tot ce scrii.
"dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit" Genesa 3.17.
"Frica Domnului este începutul științei;" Proverbele 1.7
"Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred in El.
N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, și să fii găsit mincinos" Proverbele 30.5,6
"Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut" Ioan 20.29
"Luati seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia și cu o amăgire deșartă, după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Hristos" Coloseni 2.8
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 10:33
Adica, rationalizare nu exista, esenta credintei e tocmai asta, de a crede neconditionat - de ce?
- e mai simplu sa dai vina pe vointa divina decat pe tine insuti, e mai simplu sa consideri ca "asa a vrut Dumnezeu" decat ca n-ai fost tu in stare, e mai simplu sa astepti sa vina Dumnezeu sa te ajute decat sa te ajuti singur;
- e confortabil sa urmezi ritualuri. E drept ca ritualurile confera stabilitate si constanta, mergand pana la a conferi identitate (nu neaparat personala, cat sociala, culturala, familiala). Urmand ritualul vopsirii oalor, de exemplu, iti amintesti de cum facea bunica acelasi lucru, te identifici, continui, te simti mai aproape de vremurile bune, simti ca apartii unui lant;
- e mai simplu sa nu gandesti, decat sa te intrebi si indoiesti;
- ideile impregnate adanc in copilarie sunt foarte greu de dizlocat. Si, in plus, cine esti tu ca sa zici ca stramosii tai au urmat niste ritualuri idioate si fara noima, ca au fost limitati si ingusti, iar tu esti mai emancipat si mai destept decat ei?
- te simti mai la adapost stiind ca cineva acolo sus te vegheaza, in loc sa te simti complet descoperit si supus hazardului;
- nu stii in ce directie sa-ti canalizezi energia si sentimentele si consideri ca dedicandu-ti viata practicarii religiei conferi un sens existentei tale.
De ce considerati ca Biblia e sfanta? Doar pentru ca a fost multa vreme cam singura tiparitura si a primit o aura - falsa - de ceva smecher si deosebit? Unde, in Bliblie, scrie ca trebuie sa vopsesti oua, sau ca trebuie sa impodobesti bradul, si multe alte prostii? De ce atata orbire? De ce nu va puneti putin problema ce e cu toate regulile astea fara rost? De ce nu vedeti cat paganism e in traditiile astea? De ce, daca cei care au produs Biblia au avut o viziune, religia nu e unitara?
Aveti vreun argument viabil pentru toata aceasta sarada? Nu ma refer la existenta lui Dumnezeu, ci la tot acest circ al practicarii.
|
|
|