Dorinel
3855 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 01:10
De la: nastasemihail, la data 2009-10-06 01:08:17"Scriu in legatura cu ozn ul pe care spui ca l-ai vazut si arata ca un meteorit.Acelasi lucru am vazut si eu pe cand aveam 7 8 ani.S-a intamplat intr-o seara de vara 7-8 seara,mai exact vacanta de vara la bunici.Eram la poarta cu inca vreo 4 5 amici.A aparut din senin din spate,l-am vazut cum se apropia incet.S-a oprit deasupra noastra la 5 6 metrii inaltime exact deasupra firelor de inalta tensiune prinse de stalpi.Arata exact ca o bila de foc,avea o coada de flacari in spate, craterele de pe el il faceau sa arate ca luna,culoarea era de un portocaliu aprins.A ramas deasupra fara nici un zgomot timp de 40 50 de sec timp in care ramasesem total incremenit si ma chinuiam sa ii atentionez si pe ceilalti care aveau alte preocupari.Surpirnzator doar eu l am vazut deasupra.Chiar cand s a uitat in sfarsit cineva s-a indepartat cu o viteza incredibila miscandu-se in zig zag.Doar atunci a apucat sa l mai vada inca o persoana.Le-am povestit si parintilor dar bineinteles ca nu au crezut.Sa fim seriosi cine ar crede un copilas de 7 8 ani.De atunci nu am mai spus nimanui pana cum.L-am mai vazut dupa 2 3 zile tot pe inserate.Dar era la distanta mare aprox 15 20 km departare,nu-mi venea sa cred ca-l vad iarasi si deodata a explodat cel putin asa mi sa parut mie si a scos un sunet gen trosnitura scoasa de lem atunci cand se crapa sau rupe.Suna total ca naiba dar asta e exact ce am vazut ,nu fabulez absolut nimic."
:roflmaofast:  Mihai, cred ca ai gresit topicul !!!
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 01:14
De la: Dorinel, la data 2009-10-06 01:10:36De la: nastasemihail, la data 2009-10-06 01:08:17"Scriu in legatura cu ozn ul pe care spui ca l-ai vazut si arata ca un meteorit.Acelasi lucru am vazut si eu pe cand aveam 7 8 ani.S-a intamplat intr-o seara de vara 7-8 seara,mai exact vacanta de vara la bunici.Eram la poarta cu inca vreo 4 5 amici.A aparut din senin din spate,l-am vazut cum se apropia incet.S-a oprit deasupra noastra la 5 6 metrii inaltime exact deasupra firelor de inalta tensiune prinse de stalpi.Arata exact ca o bila de foc,avea o coada de flacari in spate, craterele de pe el il faceau sa arate ca luna,culoarea era de un portocaliu aprins.A ramas deasupra fara nici un zgomot timp de 40 50 de sec timp in care ramasesem total incremenit si ma chinuiam sa ii atentionez si pe ceilalti care aveau alte preocupari.Surpirnzator doar eu l am vazut deasupra.Chiar cand s a uitat in sfarsit cineva s-a indepartat cu o viteza incredibila miscandu-se in zig zag.Doar atunci a apucat sa l mai vada inca o persoana.Le-am povestit si parintilor dar bineinteles ca nu au crezut.Sa fim seriosi cine ar crede un copilas de 7 8 ani.De atunci nu am mai spus nimanui pana cum.L-am mai vazut dupa 2 3 zile tot pe inserate.Dar era la distanta mare aprox 15 20 km departare,nu-mi venea sa cred ca-l vad iarasi si deodata a explodat cel putin asa mi sa parut mie si a scos un sunet gen trosnitura scoasa de lem atunci cand se crapa sau rupe.Suna total ca naiba dar asta e exact ce am vazut ,nu fabulez absolut nimic."
:roflmaofast: Mihai, cred ca ai gresit topicul !!!
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 01:14
De la: Dorinel, la data 2009-10-06 01:10:36De la: nastasemihail, la data 2009-10-06 01:08:17"Scriu in legatura cu ozn ul pe care spui ca l-ai vazut si arata ca un meteorit.Acelasi lucru am vazut si eu pe cand aveam 7 8 ani.S-a intamplat intr-o seara de vara 7-8 seara,mai exact vacanta de vara la bunici.Eram la poarta cu inca vreo 4 5 amici.A aparut din senin din spate,l-am vazut cum se apropia incet.S-a oprit deasupra noastra la 5 6 metrii inaltime exact deasupra firelor de inalta tensiune prinse de stalpi.Arata exact ca o bila de foc,avea o coada de flacari in spate, craterele de pe el il faceau sa arate ca luna,culoarea era de un portocaliu aprins.A ramas deasupra fara nici un zgomot timp de 40 50 de sec timp in care ramasesem total incremenit si ma chinuiam sa ii atentionez si pe ceilalti care aveau alte preocupari.Surpirnzator doar eu l am vazut deasupra.Chiar cand s a uitat in sfarsit cineva s-a indepartat cu o viteza incredibila miscandu-se in zig zag.Doar atunci a apucat sa l mai vada inca o persoana.Le-am povestit si parintilor dar bineinteles ca nu au crezut.Sa fim seriosi cine ar crede un copilas de 7 8 ani.De atunci nu am mai spus nimanui pana cum.L-am mai vazut dupa 2 3 zile tot pe inserate.Dar era la distanta mare aprox 15 20 km departare,nu-mi venea sa cred ca-l vad iarasi si deodata a explodat cel putin asa mi sa parut mie si a scos un sunet gen trosnitura scoasa de lem atunci cand se crapa sau rupe.Suna total ca naiba dar asta e exact ce am vazut ,nu fabulez absolut nimic."
:roflmaofast: Mihai, cred ca ai gresit topicul !!!
Ba nu...m-am suparat rau. Asa a aparut religia, cu aparitii din astea. Nu eu am relatat acolo, ci o persoana pe un alt forum.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 18:09
De la: gabigabi, la data 2009-10-05 18:55:36De la: alehin, la data 2009-10-05 00:27:09
,,Cand cineva nu indrazneste sa spuna ceea ce gandeste ,va sfarsi prin a nu gandi ceea ce spune,,
Zenon
uite ca voi urma sfatul dat de Zenon : de ce esti atit de rau ? ce ti-a facut tie adipopa ? si cum poti sa spui mizeria aia cu cateaua numita VANITATE ? dar pe ciinele ala mare si rau ,pe care-l ti in inima ta si care se da la toti , cum il cheama ? poti sa-i dai un nume ? tu singur - tu ,cu sinele tau ! poti fi atit de sincer cu tine si sa-l numesti ?
@ mytcor :
ptr. @ ALEHIN ; sa nu crezi ca nu ti-am vazut raspunsul de prima data, dar ptr.ca eu nu intram in cele 3 catg. enuntate de tine, nu m-am obosit sa-ti raspund ! de ce o fac acum,totusi ? ptr. ca atunci cind ceri altora sa se autoanalizeze si sa-si dea seama unde si cum gresesc, acest indemn ar trebui sa fie si ptr.tine un reper ....de aceea te-am rugat sa-i pui un nume acelui "ciine mare si negru pe care-l ti in inima ta "...nu vreau sa-l denumesc eu ; cunoaste-te pe tine insuti @alehin ....ai adunat prea multa ura si dispret !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 20:59
De la: gabigabi, la data 2009-10-06 18:09:58De la: gabigabi, la data 2009-10-05 18:55:36De la: alehin, la data 2009-10-05 00:27:09
,,Cand cineva nu indrazneste sa spuna ceea ce gandeste ,va sfarsi prin a nu gandi ceea ce spune,,
Zenon
uite ca voi urma sfatul dat de Zenon : de ce esti atit de rau ? ce ti-a facut tie adipopa ? si cum poti sa spui mizeria aia cu cateaua numita VANITATE ? dar pe ciinele ala mare si rau ,pe care-l ti in inima ta si care se da la toti , cum il cheama ? poti sa-i dai un nume ? tu singur - tu ,cu sinele tau ! poti fi atit de sincer cu tine si sa-l numesti ?
@ mytcor :
ptr. @ ALEHIN ; sa nu crezi ca nu ti-am vazut raspunsul de prima data, dar ptr.ca eu nu intram in cele 3 catg. enuntate de tine, nu m-am obosit sa-ti raspund ! de ce o fac acum,totusi ? ptr. ca atunci cind ceri altora sa se autoanalizeze si sa-si dea seama unde si cum gresesc, acest indemn ar trebui sa fie si ptr.tine un reper ....de aceea te-am rugat sa-i pui un nume acelui "ciine mare si negru pe care-l ti in inima ta "...nu vreau sa-l denumesc eu ; cunoaste-te pe tine insuti @alehin ....ai adunat prea multa ura si dispret !
""Telomeraza, enzima descoperita de cei trei laureati Nobel pentru medicina, protejeaza cromozomii care imbatranesc, anunta Comitetul Nobel, in motivatia postata pe site-ul institutiei, astfel incat tineretea vesnica ar putea deveni dintr-un ideal un fapt real, comenteaza presa internationala.
"Acesti trei oameni de stiinta au gasit solutia la una dintre cele mai mari probleme ale biologiei: felul in care cromozomii pot fi copiati in timpul diviziunii celulare si cum sunt ei protejati contra degradarii", mentioneaza Comitetul Nobel.
Potrivit motivatiei premiului, cei trei au descoperit ca solutia se afla in terminatiile cromozomilor, numite telomeri, si intr-o enzima care le formeaza, telomeraza. Aceasta enzima ar putea ajuta la stoparea imbatranirii celulelor, jucand totodata un rol major in cancerizarea celulara, explica NewsIn.
Elizabeth Blackburn si Jack Szostak au descoperit ca o secventa unica a ADN-ului in telomeri protejeaza cromozomii contra degradarii. Carol Greider si Elizabeth Blackburn au identificat telomeraza, o enzima care explica cum capetele cromozomilor sunt protejate de telomeri si apoi sunt reconstruite de telomeraza. Daca telomerii sunt scurtati, celulele imbatranesc. Prin urmare, daca activitatea telomerazei este crescuta, lungimea telomerilor se mentine, iar degenerescenta este oprita. Acesta este cazul celulelor de cancer, despre care se spune ca au "viata eterna". Comitetul Nobel recunoaste, astfel, descoperirea unui mecanism fundamental al celulelor, care stimuleaza dezvoltarea strategiilor terapeutice.
Eu nu inteleg de ce dumnezeu a gresit ,cand ne-a fabricat ! trebuia sa apara gasca astora care sa faca descoperirea de mai sus si care sa-i submineze autoritatea ? E clar ca a fost un nepriceput din moment ce nu a fost el in stare ,singur, sa-si viabilizeze creatia !
Asa si cu tine in comparatie cu Alehin ,nu pricepi anumite lucruri si chiar daca le pricepi nu vrei sa accepti ca exista . Tu te simti bine in epoca lui Copernic si Galilei ,greseala ta insa este ca ramai fidela tot taberei care a gresit atunci . Ar trebui sa meditezi ca te trezesti peste cativa ani cu o teorie clara despre creatie si o sa fii atat de socata incat o sa o iei pe aratura direct ! Ar trebui sa te gandesti la viitorul tau ,nu ai si tu orgoliu ? Nu vrei sa-ti spuna lumea ca ai o minte deschisa ,ca ti-ai dat seama de greseala si ca adevarul e cel pe care ti-l spune ...Karpov ! ??
Iesi din ceata ,lumea a iesit de mult din intuneric !
Acum te las pe mana lui Alehin ,sunt sigura ca te...serveste !
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 6 Octombrie 2009, ora 22:28
Acum te las pe mana lui Alehin ,sunt sigura ca te...serveste !,,
Nu stiu cum  se face ca cei care striga mai tare ca sunt buni si toleranti ...tocmai aia ...nu sunt ....
Nu o s-o ,,servesc ,, ....decat cu dispret ...exact asa cum a zis ea ....si ...ca sa-i fac hatarul ...am sa-i fac pe plac si-i spun cum se numeste,, cainele ala mare si negru...,,ALERGIELAPROSTIE,,
Acum ...lasa-ma ...ignora-ma cum te ignor si eu ....dupa mine ... poti sa existi sau nu ...nu ma interesezi !!!!
 ...nu esti in zona mea de interes ...canta la alta masa...!
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 01:00
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 10:35
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 14:50
De la: andu30, la data 2009-10-07 10:35:46De la: karpov, la data 2009-10-07 01:00:46
De ce sa ne gandim la Biblie sau la nu stiu ce s-ar putea intampla in 2012 ! Ca sa ne minunam la cat de complicat e universul e suficient sa ne gandim la viteza de revolutie a sistemului solar prin galaxia noastra -aceasta viteza este de 720.000 km / h sau de 220 de km /secunda !
Suntem o imensa nava ,ne deplasam prin spatiu si ...nu simtim nimic desi viteza e colosala ! Sa ne mai gandim si ca pamantul se mai misca cu o viteza destul de mare in jurul axei sale ,se mai misca si in jurul soarelui si ne mai miscam si cu tot cu galaxia ! Nu e suficient ca sa ne luam cu mainile de cap ? Problema e ca biblia nu pomeneste nimic despre aceste miscari ,in schimb alte nimicuri sunt prezentate ca niste evenimente iesite din comun !
Mesajul divin este un mesaj global pentru omenire si nu este un mesaj specific pe anumite domenii de interes. Ar fi si absurd sa fie asa. Natura este inferioara si supusa omului si era foarte normal ca Dumnezeu sa ne dea raspunsurile esentiale pentru cererile noastre principale (din toate timpurile) si anume cele sufletesti.
Viteza sistemului solar nu este mai putin spectaculoasa decat un banal proces de fotosinteza. Important este sa ai ochi pentru toate lucrurile minunate care ne inconjoara si prin ele sa-l intelegi pe Creatorul lor. Precizia si frumusetea anumitor fenomene fizice precum si complexitatea lor (reprodusa doar pe alocuri de catre om) nu face decat sa ne dazvaluie o mica parte din frumusetea Creatorului.
Eu cred ca aici are karpov dreptate ! Logic era ca biblia sa transmita mesaje diverse si reale .
Eu cred ca de fapt biblia a fost scrisa de niste oameni care nu stiau nimic concret despre un asazis creator ! Totul este inventat ,daca era reala interventia lui Dumnezeu ,logic era ca acesta sa mai intervina ,mai ales in ultima suta de ani ,deoarece lumea a evoluat si faptele tratate de biblie sunt anacronice . E greu cu mintea pe care o au unii oameni astazi,sa mai crezi in ceva atat de infantil prezentat.
Logica elementara si cea a bunului simt ne indeamna sa credem exact contrariul .
De ce oare s-a dat dumnezeu la fund ?
De unde stim noi ca de fapt puterea pe care o avea nu are totusi limite !
S-ar putea ca el sa se fi transformat in altceva sau poate pur si simplu a disparut . El si-a facut poate treaba si acum e randul nostru sa stapanim universul !
De ce nu ne da un semn ,de ce a " colaborat " cu unul ca Moise si nu cu unul de talia lui Einstein ( in prezent ).Solon,Platon,Aristotel.,Seneca ,Cicero ( in trecut )....
Eu sunt convinsa ca la acea vreme erau oameni mai buni si poate mai intelepti decat Moise,acei oameni poate ,daca e sa credem ca exista dumnezeu,ne-ar fi lasat scrieri care ne-ar fi lamurit multe .
De ce Iisus nu a scris ceva ,de ce nu a avut acest dar .
La vremea aia deja erau oameni foarte inteligenti,oameni care daca l-ar fi vazut pe Iisus ar fi stiut ce mesaj sa ne transmita .
Si dumnezeu si Iisus s-au bazat pe niste prosti ,prosti care au denaturat adevarata credinta ,niste prosti care au scris niste evanghelii din care nu intelegi nimic.
Daca citesti din marii clasici din grecia sau roma antica ai impresia ca traiesc in vremurile noastre . E ceva in neregula si daca ai creier devii suspicios mai ales daca stii si cate ceva din istoria celorlalte religii .
pare mai repede ca nu a fost nimic ,e doar o varianta stilizata a altor religii .
Gandeste si nu te mai baza pe trecut , poate dumnezeu a existat dar nu mai este sau nu mai este interesat de noi !
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 15:20
ANDU !
TEMA PENTRU ACASA !
Ce va face dumnezeu daca omul va deveni nemuritor ?
""Si, spune Ray Kurzweil, atunci când calculatoarele vor atinge puterea de procesare a creierului uman, vom avea posibilitatea de a ne suplimenta inteligenta personala recurgând la implanturi de chip-uri, sau, dupa cum vom prefera, va fi posibil sa procedam la un „uploading” al calculatorului în care sa depozitam întregul continut al mintii noastre. În câteva decenii, este parerea lui Kurzweil, fiinta umana va putea ajunge efectiv nemuritoare."""
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 15:26
De la: Horus, la data 2009-10-07 15:20:55ANDU !
TEMA PENTRU ACASA !
""Si, spune Ray Kurzweil, atunci când calculatoarele vor atinge puterea de procesare a creierului uman, vom avea posibilitatea de a ne suplimenta inteligenta personala recurgând la implanturi de chip-uri, sau, dupa cum vom prefera, va fi posibil sa procedam la un „uploading” al calculatorului în care sa depozitam întregul continut al mintii noastre. În câteva decenii, este parerea lui Kurzweil, fiinta umana va putea ajunge efectiv nemuritoare."""
cipuri???
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 15:46
De la: ioanna_dark, la data 2009-10-07 15:26:02De la: Horus, la data 2009-10-07 15:20:55ANDU !
TEMA PENTRU ACASA !
cipuri???
Daca vrei sa traiesti " vesnic " trebuie sa le folosesti ! E mai usor decat sa lupti cu pacatul ,toata viata,pentru o altfel de viata vesnica !
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 15:49
De la: alehin, la data 2009-10-06 22:28:03Acum te las pe mana lui Alehin ,sunt sigura ca te...serveste !,,
Nu stiu cum se face ca cei care striga mai tare ca sunt buni si toleranti ...tocmai aia ...nu sunt ....
Nu o s-o ,,servesc ,, ....decat cu dispret ...exact asa cum a zis ea ....si ...ca sa-i fac hatarul ...am sa-i fac pe plac si-i spun cum se numeste,, cainele ala mare si negru...,,ALERGIELAPROSTIE,,
Acum ...lasa-ma ...ignora-ma cum te ignor si eu ....dupa mine ... poti sa existi sau nu ...nu ma interesezi !!!!
...nu esti in zona mea de interes ...canta la alta masa...!
dragul meu/ mea ,ca nu stiu sigur ce esti , te Alinti si te amagesti singur/a cu alergia aia la prostie - INFUMURARE e numele ce-l ti in inima ! si parca v-am mai spus ca Punctul de Contact intre lumea noastra ,vizibila si materiala despre care voi credeti ca-i totul si cea Divina,este PAMINTUL insusi ! devreme ce Omul a plecat in lunga lui calatorie de a cauta si gasi CUNOASTEREA ,i s-a pus la dispozitie Laboratorul perfect - adica Terra ! aici se cerceteaza ,se descopera ,se analizeaza NATURA in toata maretia ei ! fratilor,da' nu intelegeti ca ce omul DESCOPERA nu-i facut de el ,ci-i GATA CREEAT ? el doar descopera si-si explica ! nefericirea este ca, nu intra-n profunzime si incepe sa Nege evidenta ! tot ce a creeat omul s-a intors mai devreme sau mai tirziu,impotriva lui si daca va mirati de starea pamintului al carui sistem este dat peste cap ,nu va mai mirati : este urmarea inconstientei cu care omul a intervenit in modificarile aduse sistemului si l-a dereglat ! si @ horus - daca omul ar deveni nemuritor, atunci el va ramine pe vecie legat de aceasta structura materiala si n-ar mai evolua spiritual ! ar fi ca un prizonier intr-o inchisoare de lux ....sau nu chiar ! rostul venirii noastre aici si acum este CUNOASTEREA a TOT ,nu numai a unei zone din univers asa cum este Terra ! cu respect
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 17:05
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 17:07
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 17:09
pe unde ai umblat pânã acum?
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 17:14
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 19:37
De la: Horus, la data 2009-10-07 15:20:55ANDU !
TEMA PENTRU ACASA !
Omul este nemuritor (pentru ca sufletul omului este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu).
Daca te referi la trupul omului, este imposibil sa nu moara in conditiile actuale:
19. În sudoarea fetei tale îþi vei mânca pâinea ta, pânã te vei întoarce în pãmântul din care eºti luat; cãci pãmânt eºti ºi în pãmânt te vei întoarce".
Daca e vreo schimbare fata de vorba de mai sus sa-mi dai de stire. Pana atunci ramane valabila afirmatia de mai sus iar restul sunt presupuneri si vise fara rost. Din momentul pedepsei divine moartea face parte din genetica noastra si nu avem cum sa scapam de ea.
In alta ordine de idei intre cunostintele stiintifice ale lui Moise si cunostintele stiintifice ale noastre, este o diferenta infima daca ne raportam la Dumnezeu. Dumnezeu nu trebuie sa scrie pe hartie nimic, pentru ca El a scris in inima omului ce e bine si ce e rau. Omul stie singur cand greseste si cand face bine. Iar daca isi perverteste constiinta spre rau este doar o urmare a propriei alegeri.
Dumnezeu nu intervine direct in viata noastra pentru ca astfel ne-ar influenta si ne-ar lua libertatea de a alege. Practic ne-ar transforma in niste sclavi pedepsiti sa faca binele. Dumnezeu ne lasa sa ne departam sau sa ne apropiem de El dupa cum consideram noi asa cum a facut si cu protoparintii nostrii Adam si Eva.
Lucrurile au sens si o logica foarte clara, dar oamenii incearca intotdeauna sa-L raporteze pe Dumnezeu la ei in loc sa se raporteze ei la Dumnezeu. Caile lui Dumnezeu si "logica" lui Dumnezeu nu se aseamana cu logica oamenilor, pentru ca Dumnezeu in primul rand nu este om si pentru ca nu toate lucrurile pot fi intelese printr-o minte de om.
Isaia 55,9. ªi cât de departe sunt cerurile de la pãmânt, aºa de departe sunt cãile Mele de cãile voastre ºi cugetele Mele de cugetele voastre.
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:45
Andu e de parere ca:
"Dumnezeu nu intervine direct in viata noastra pentru ca astfel ne-ar influenta si ne-ar lua libertatea de a alege. Practic ne-ar transforma in niste sclavi pedepsiti sa faca binele. Dumnezeu ne lasa sa ne departam sau sa ne apropiem de El dupa cum consideram noi asa cum a facut si cu protoparintii nostrii Adam si Eva"
Se pare ca nu a avut nici o problema in a lua libertatea de alegere a lu' Moise sau Saul (devenit Pavel) pedepsindu-i sa-i faca voia.
Se pare ca isus nu a avut nici o mustrare de constiinta la gandul ca ar putea sa ii rapeasca libertatea de alegere lui Toma cand l-a indemnat sa ii pipaie ranile ca sa se convinga.
Apropo - Toma chipurile a fost discipol al lui Isus , a fost langa el cand a facut tot soiul de miracole si totusi nu i-a venit sa creada ca a inviat. Cum atunci mi se cere mie , la 2000 de ani distanta, fara nici o umbra de dovada sa cred?
Ma uimeste felul cum credinciosii reusesc sa ignore aceste inconsecvente ale comportamentului divin. Ori iti lasa libertatea ori nu - sa se hotarasca. Si de ce cu unii muma si cu altii ciuma?
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 23:12
Nene ANDULE !
Nu vrei sa te dai pe brazda si pace !
O sa-ti ofer o explicatie la aberatiile lu' matale ,am scris-o partial si pe alt topic,mi-e lene sa produc alta ...cu dedicatie :
Nu vom afla niciodata ce este un Dumnezeu, nici chiar daca ne-am afla intr-un stadiu superior al evolutiei noastre ! Un dumnezeu sau ceva asemanator ar fi ceva superior noua de cateva miliarde de ori ,cum crezi tu ca o asemenea forta ar fi interesata de noi ? E o aberatie ,acea forta care a dat nastere la acest univers ,al nostru, nu cred ca rationeaza ! La mijloc este altceva ,un alt tip de intelegere si comunicare ,de care noi nu suntem constienti !
Noi punem vorbele noastre in gura unei divinitati si faptele noastre sunt la fel cu acelea ale lui Dumnezeu ,de parca ar fi un dumnezeu al prostilor ,mai prost decat noi oamenii .
Informatia la nivel de materie cred ca circula altfel ,noi nu intelegem nimic si atunci ca sa credem ca intelegem inventam divinitatea !
O divinitate primitiva ,care este dupa chipul si asemanarea noastra ,traieste undeva prin ceruri ,se mai cearta din cand in cand cu ingerii pe care ii decade din drepturi si-i trimite la
mama  acestia se privatizeaza si deschid un IAD de toata frumusetea !
Dumnezeu este un certaret care nu prea este ...usa de biserica !
Un mit macabru ca de fapt toate miturile ,iesite din creierele bolnave ale unor insi care la vremea aia aveau o scuza ,abia coborasera din copac !
Toate miturile sunt la fel ,se prezinta actiunile unei divinitati de parca o forta atat de puternica nu ar avea altceva de facut decat sa se joace de-a alba-neagra cu Moise . Scuze ,eu il respect mai mult ,nu am nevoie de el ,sa mediteze acolo in maretia lui si sa ne lase in pace cum ne-a lasat si pana acum si viata vesnica sa fie la fel ca cea de dinainte de a ne naste ! Ar fi super ! Si asa cred ca este si va fi ...in vecii vecilor ...Amin ( si cuvantul amin are o origine ciudata -studiaza )
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 00:02
De la: The_Mole, la data 2009-10-07 22:45:06
Ma uimeste felul cum credinciosii reusesc sa ignore aceste inconsecvente ale comportamentului divin. Ori iti lasa libertatea ori nu - sa se hotarasca. Si de ce cu unii muma si cu altii ciuma?
Pentru ca tu nu intelegi egalitatea de sanse. Tu doar iti inchipui intr-un mod omenesc si simplist egalitatea de sanse. Si acest mod simplist de intelegere il treci apoi prin filtrul temerilor tale pervertindu-l intr-un sistem slabanogit de logica. (iarta-mi expunerea)
Egalitatea de sanse raportata la Dumnezeu este bine reprezentata in pilda talantilor pe care voi incerca sa o reprezint in cateva cuvinte: Cui i se da putin i se va cere putin, iar cui i se da mult i se va cere mult. Dumnezeu decide cine primeste mai mult sau mai putin, iar omul decide ce face cu darul primit si ce ii aduce inapoi lui Dumnezeu.
Moise a primit mult si i s-a cerut mult, Pavel de asemenea si Toma de asemenea. Tie ti se cere mult mai putin. Oare vei aduce macar putinul acesta inapoi?
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 00:31
De la: Horus, la data 2009-10-07 23:12:37
Un dumnezeu sau ceva asemanator ar fi ceva superior noua de cateva miliarde de ori ,cum crezi tu ca o asemenea forta ar fi interesata de noi ? E o aberatie ,acea forta care a dat nastere la acest univers ,al nostru, nu cred ca rationeaza ! La mijloc este altceva ,un alt tip de intelegere si comunicare ,de care noi nu suntem constienti !
Chiar daca Dumnezeu este superior noua de X ori, avem o caracteristica comuna cu El, si anume: iubirea. Dumnezeu duce la perfectiune acest sentiment numindu-se insusi "iubitor de oameni" incat ii pasa enorm de noi si de orice ar crea. Asa ca logica ta este atacabila pe toate directiile. Dumnezeu este sursa iubirii. Daca un om isi iubeste copilul cu atata putere gandeste-te cu cat mai mult ne iubeste Dumnezeu. Se spune ca nici cel mai urat sentiment de pe lumea asta nu se poate compara cu iubirea lui Dumnezeu pentru oameni. Nu suntem noi constienti de multe lucruri pe lumea asta dar sunt niste lucruri - care desi nu sunt palpabile - le simtim mai puternic decat orice lucru care este palpabil.
Un dumnezeu ignorant si mandru in "superioritatea lui" asa cum incerci sa-l prezinti tu reflecta probabil personalitatea ta si modul tau de a te raporta la oameni (adica ce ai face tu daca ai fi dumnezeu), decat pe Dumnezeul cel Adevarat. (nu am vrut sa te jignesc dar modul de expunere al unui om iti dezvaluie de obicei felul lui de a fi - sper totusi sa ma fi inselat in cazul tau)
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 00:50
De la: andu30, la data 2009-10-08 00:31:11De la: Horus, la data 2009-10-07 23:12:37
Un dumnezeu sau ceva asemanator ar fi ceva superior noua de cateva miliarde de ori ,cum crezi tu ca o asemenea forta ar fi interesata de noi ? E o aberatie ,acea forta care a dat nastere la acest univers ,al nostru, nu cred ca rationeaza ! La mijloc este altceva ,un alt tip de intelegere si comunicare ,de care noi nu suntem constienti !
Chiar daca Dumnezeu este superior noua de X ori, avem o caracteristica comuna cu El, si anume: iubirea. Dumnezeu duce la perfectiune acest sentiment numindu-se insusi "iubitor de oameni" incat ii pasa enorm de noi si de orice ar crea. Asa ca logica ta este atacabila pe toate directiile. Dumnezeu este sursa iubirii. Daca un om isi iubeste copilul cu atata putere gandeste-te cu cat mai mult ne iubeste Dumnezeu. Se spune ca nici cel mai urat sentiment de pe lumea asta nu se poate compara cu iubirea lui Dumnezeu pentru oameni. Nu suntem noi constienti de multe lucruri pe lumea asta dar sunt niste lucruri - care desi nu sunt palpabile - le simtim mai puternic decat orice lucru care este palpabil.
Un dumnezeu ignorant si mandru in "superioritatea lui" asa cum incerci sa-l prezinti tu reflecta probabil personalitatea ta si modul tau de a te raporta la oameni (adica ce ai face tu daca ai fi dumnezeu), decat pe Dumnezeul cel Adevarat. (nu am vrut sa te jignesc dar modul de expunere al unui om iti dezvaluie de obicei felul lui de a fi - sper totusi sa ma fi inselat in cazul tau)
Pentru matale ,dumnezeu este ca un pensionar ,bunic ,eventual ,care nu are altceva de facut decat sa ne urmareasca pe noi si sa-si dovedeasca afectiunea .
Dupa ce ca a facut un sistem de 2 bani ,tot timpul mor oameni ,fara a avea posibilitatea sa se apere ,din cauza capcanelor intinse de dumnezeul tau iubitor -ma refer aici la eruptii vulcanice,cutremure,furtuni ,trasnete ,uragane ,taifunuri ,etc
Putea sa prevada toate astea si sa creeze o altfel de lume ,sau poate nu se pricepe ? De ce nu o apela la Mithra ,ala are mai multa experienta ! Mataluta ii gasesti mereu scuze ,nu te gandesti ca astfel il cobori -devine un personaj banal fara putere ,de fapt nu are cum sa aiba putere daca nu exista decat in mintea ta ! Tu il vezi prin tine ,crezi ca este asemenea tie ,e fara putere dar ai vrea sa fie perceput de ca si cum ar avea ,in subconstientul tau tu ti-ai dori sa ai o forta speciala si de aceea te raportezi la o divinitate in speranta ca te va ajuta !
Nu vei primi nici un ajutor atata timp cat nu stii sa te ajuti singur ! Dumnezeu mai mult ar incurca daca ar exista deoarece ar trebui sa-i ajute pe toti ! Ar fi ca la agentul de circulatie din intersectie ,cand ala apare ,se blocheaza intersectia 1
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 01:09
De la: andu30, la data 2009-10-08 00:02:09De la: The_Mole, la data 2009-10-07 22:45:06
Pentru ca tu nu intelegi egalitatea de sanse. Tu doar iti inchipui intr-un mod omenesc si simplist egalitatea de sanse. Si acest mod simplist de intelegere il treci apoi prin filtrul temerilor tale pervertindu-l intr-un sistem slabanogit de logica. (iarta-mi expunerea)
Egalitatea de sanse raportata la Dumnezeu este bine reprezentata in pilda talantilor pe care voi incerca sa o reprezint in cateva cuvinte: Cui i se da putin i se va cere putin, iar cui i se da mult i se va cere mult. Dumnezeu decide cine primeste mai mult sau mai putin, iar omul decide ce face cu darul primit si ce ii aduce inapoi lui Dumnezeu.
Moise a primit mult si i s-a cerut mult, Pavel de asemenea si Toma de asemenea. Tie ti se cere mult mai putin. Oare vei aduce macar putinul acesta inapoi?
Amuzant cum ai intors-o insa iti atrag atentia ca nu ai raspuns nicidecum la fondul problemei.
Libertatea de actiune este chipurile motivul pentru care Dumnezeu nu intervine. Nu are relevanta daca ti se cere mult sau putin. Daca beneficiezi de o revelatie precum Saul , e de presupus ca majoritatea oamenilor vor face acel mult , cunoscand realitatea existentei divine. (Las la o parte pentru moment faptul ca nu avem nici o dovada ca daca dumnezeu exista , el ar fi si benevol ca sa merite sa il asculti).
Problema de fond era daca Saul mai are libertate de alegere in conditiile interventiei divine. Nu are relevanta ce crezi tu ca i se cere dupa, aia e o problema separata.
Si daca tot crezi ca cunosti atat de bine mintea divina incat sa imi explici de ce da unora mai mult si altora mai putin, de ce a "cautat" dumnezeu la darurile lui Abel , iar la cele ale lui Cain , nu? Amandoi dadusera cu inima deschisa .
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 09:14
@the mole - poate ca darul dat de Cain nu a fost facut chiar cu inima deschisa si spun asta ptr.ca furia care l-a cuprins,atit de mare incit si-a omorit fratele, imi spune mie ca el astepta ceva in schimbul acelui dar ! oare de putine ori daruim noi insine,cu speranta secreta ca vom fi rasplatiti ? Darul este facut din toata inima,atunci cind nu astepti nici nenumarate multumiri si nici recunostinta ! si,in contextul discutiei, fara doar si poate ca Dumnezeu stie ce-i in inima noastra,oricit de adinc am crede ca am ingropat un gind....
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 09:47
De la: The_Mole, la data 2009-10-08 01:09:50
Amuzant cum ai intors-o insa iti atrag atentia ca nu ai raspuns nicidecum la fondul problemei.
Libertatea de actiune este chipurile motivul pentru care Dumnezeu nu intervine. Nu are relevanta daca ti se cere mult sau putin. Daca beneficiezi de o revelatie precum Saul , e de presupus ca majoritatea oamenilor vor face acel mult , cunoscand realitatea existentei divine. (Las la o parte pentru moment faptul ca nu avem nici o dovada ca daca dumnezeu exista , el ar fi si benevol ca sa merite sa il asculti).
Toti oamenii beneficieaza de revelatii mai mari sau mai mici, si toti au dreptul de a alege in egala masura.
Problema de fond era daca Saul mai are libertate de alegere in conditiile interventiei divine. Nu are relevanta ce crezi tu ca i se cere dupa, aia e o problema separata.
Bineinteles ca a avut de ales. Ti se pare ca a fost dus legat la botez. Saul era deja credincios, el era rabin, dar energia si credinta lui era canalizata intr-o directie gresite.
Si daca tot crezi ca cunosti atat de bine mintea divina incat sa imi explici de ce da unora mai mult si altora mai putin, de ce a "cautat" dumnezeu la darurile lui Abel , iar la cele ale lui Cain , nu? Amandoi dadusera cu inima deschisa .
Nu pretind ca cunosc "mintea divina" in deplinatatea sa, pentru ca nu as avea cum. Dar din actiunile lui Dumnezeu iti poti da seama cat de cat de dreptatea si dragostea lui.
L-a preferat pe Abel pentru smerenia lui si pentru inima lui curata. Dumnezeu cauta la inima omului si detesta mandria. Mai mult decat atat Dumnezeu a incercat sa-i determine pe Cain sa renunte la gandul cel rau.
Facere 4
6. Atunci a zis Domnul Dumnezeu cãtre Cain: "Pentru ce te-ai întristat ºi pentru ce s-a posomorât fata ta?
7. Când faci bine, oare nu-þi este faþa seninã? Iar de nu faci bine, pãcatul bate la uºã ºi cautã sã te târascã, dar tu biruieºte-l!"
Dar Cain a ales asa cum fiecare dintre noi avem dreptul de a alege.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 09:55
De la: karpov, la data 2009-10-08 00:50:22
Pentru matale ,dumnezeu este ca un pensionar ,bunic ,eventual ,care nu are altceva de facut decat sa ne urmareasca pe noi si sa-si dovedeasca afectiunea .
Poate pentru tine este asa, pentru ca eu il percep altfel pe Dumnezeu.
Dupa ce ca a facut un sistem de 2 bani ,tot timpul mor oameni ,fara a avea posibilitatea sa se apere ,din cauza capcanelor intinse de dumnezeul tau iubitor -ma refer aici la eruptii vulcanice,cutremure,furtuni ,trasnete ,uragane ,taifunuri ,etc
Putea sa prevada toate astea si sa creeze o altfel de lume ,sau poate nu se pricepe ?
Sistemul a fost adus de noi starea aceasta. Initial sistemul era perfect. Noi am ales sa-l virusam introducand raul in el. Dumnezeu nu-l facuse asa. Pamantul este dat omului si omul este legat de pamant. Atat pamantul cat si omul sufera consecintele alegerii oamenilor.
De ce nu o apela la Mithra ,ala are mai multa experienta ! Mataluta ii gasesti mereu scuze ,nu te gandesti ca astfel il cobori -devine un personaj banal fara putere ,de fapt nu are cum sa aiba putere daca nu exista decat in mintea ta ! Tu il vezi prin tine ,crezi ca este asemenea tie ,e fara putere dar ai vrea sa fie perceput de ca si cum ar avea ,in subconstientul tau tu ti-ai dori sa ai o forta speciala si de aceea te raportezi la o divinitate in speranta ca te va ajuta !
Nu vei primi nici un ajutor atata timp cat nu stii sa te ajuti singur ! Dumnezeu mai mult ar incurca daca ar exista deoarece ar trebui sa-i ajute pe toti ! Ar fi ca la agentul de circulatie din intersectie ,cand ala apare ,se blocheaza intersectia
Bascalia si anti-logica nu merita raspuns.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 9 Octombrie 2009, ora 01:48
Sa inteleg ca tu ai avut o revelatie si eu nu? bun, de acord cu asta. daca poti sa ii spui personajului care ti s-a revelat sa ma viziteze in timpul zilei, nu cand am vise despre uciderea ingerilor, atunci imi fac un topic si sa vezi posturi inaltatoare.
Dar pana atunci, daca tu compari impresia subiectiva ca ti s-a revelat adevarul cu impresia mea fundamentata stiintific ca vorbesti din carti (pentru ca nu s-a inregistrat nici o revelatie reala), atunci ce pot spune, suntem pe pozitii diferite.
Tu dispui de un tomograf universal care sa ti-l arate pe dumnezeu,un telescop sau macar un microscop ? Un singur lucru vreau, schema electrica! Am niste prieteni care se pricep si construiesc si eu unul. Poate si niste ponturi daca esti bun. Ah, nu ai? Asa credeam si eu.
Deci de unde apare dumnezeul tau? Din mintea ta, sau dintr-o dovedibila, repetabila, si irefutabila experienta practica.
Hai fii sincer !
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 9 Octombrie 2009, ora 02:44
PLAGIAT ?
Popol Vuh este Geneza mayaºa si contine majoritatea elementelor mitologice ale mayasilor. Citind Popol Vuh, nu poti sa nu-ti amintesti de tezele lui Jung, care vorbea de o memorie (amintire istorica): avem elemente din cartea biblica a Facerii, avem o divinitate suparata pe ce a creat, avem un potop si avem o nou inceput, avem elemente din mitologia greaca si din cea romana, avem frati care se impaca mai bine decat Cain si Ebel si care ies sa combata fortele raului asemanator lui Gilgamesh si pana la urma avem genealogia triburilor care inca o data ne aminteste de biblie.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 9 Octombrie 2009, ora 10:16
De la: karpov, la data 2009-10-09 01:48:29
Sa inteleg ca tu ai avut o revelatie si eu nu? bun, de acord cu asta. daca poti sa ii spui personajului care ti s-a revelat sa ma viziteze in timpul zilei, nu cand am vise despre uciderea ingerilor, atunci imi fac un topic si sa vezi posturi inaltatoare.
Dar pana atunci, daca tu compari impresia subiectiva ca ti s-a revelat adevarul cu impresia mea fundamentata stiintific ca vorbesti din carti (pentru ca nu s-a inregistrat nici o revelatie reala), atunci ce pot spune, suntem pe pozitii diferite.
Tu dispui de un tomograf universal care sa ti-l arate pe dumnezeu,un telescop sau macar un microscop ? Un singur lucru vreau, schema electrica! Am niste prieteni care se pricep si construiesc si eu unul. Poate si niste ponturi daca esti bun. Ah, nu ai? Asa credeam si eu.
Deci de unde apare dumnezeul tau? Din mintea ta, sau dintr-o dovedibila, repetabila, si irefutabila experienta practica.
Hai fii sincer !
Doamne,cit poti fi de absurd ! Dumnezeu -sau FORTA UNIVERSALA - sau MARELE TOT - sau acea INTELIGENTA ce a creeat acest univers ,nu se lasa Relevat celor ca tine ! Tu / voi ,vrei sa-l prinzi in formule si scheme,mai caraghios mic ! El nu poate fi cunoscut cu Ratiunea ,decit dupa ce ti-ai deschis Inima !....orice discutie cu tine e,din pct.meu de vedere, inutila ! te salut !
P.S . dar indiferent ce crezi si in ce, straduieste-te sa alegi intotdeauna Principiul binelui ! nu lasa Ura sa-ti invadeze mintea si inima si,cine stie ? se spune ca Dumnezeu ii iubeste pe cei "fierbinti " in iubirea fata de el ,dar si pe cei "reci" ,considerind ca-i de preferat unul care nu crede si nu doar mimeaza o credinta,asa cum fac cei "caldicei " !
|
|
|