Info
x
Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ â indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 00:45
"Întunericul nu poate înlătura întunericul; doar lumina o poate face. Ura nu poate înlătura ura; doar iubirea o poate face."
[Dr. Martin Luther King Jr.] |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 00:55
De la: alehin, la data 2009-10-04 00:45:07"Întunericul nu poate înlătura întunericul; doar lumina o poate face. Ura nu poate înlătura ura; doar iubirea o poate face." B. PASCAL Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste. ....unde s-o ascunde aceasta Inima PASCALA? |
|
Fosta membra 9am.ro 1572 mesaje Membru din: 20/09/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:01
părintele paisie....
- Smerenia este cugetul inimii noastre care ne incredinteaza ca suntem mai pacatosi decat toti oamenii si nevrednici de mila lui Dumnezeu. Cand ne defaimam pe noi insine nu inseamna ca avem smerenie. Ci, atunci cand altul ne ocaraste si ne defaima, inca in pubhc, iar noi rabdam si zicem : " Dumnezeu i-a poruncit fratelui sa ma ocarasca pentru pacatele mele " , aceasta este smerenia cea adevarata. Deci, sa primim toate ca din mana si cu voia lui Dumnezeu. Cand te ocaraste cineva, Dumnezeu ii porunceste sa te ocarasca. Cand iti ia cineva vreun lucru, Dumnezeu ii porunceste sa-l ia, ca sa te faca calugar. Cand te muta de ici colo mai marele tau, Dumnezeu iti schimba locul, ca sa-ti schimbi si naravul si obiceiul. Asta ar fi smerenia cea adevarata. Iar mandria, dimpotriva, este atunci cand te increzi in tine, in mintea si puterile tale; cand socotesti ca esti mai priceput decat altul, mai bun decat altul, mai frumos decat altul, mai sporit in fapte bune si mai placut lui Dumnezeu decat altul. Atunci esti stapanit de pacatul cel urat al mandriei, de cam sa ne fereasca pe toti Dumnezeu, Cel ce S-a smerit pentru mantuirea noastra. Sa ne smerim, fratilor, ca cel mandru nu se poate mantui. Sa plangem pacatele noastre aici ca sa ne bucuram dincolo in veci, ca dupa plecarea noastra din trup, toti ne vor uita. Sa nu ne punem nadejdea in oameni, ci numai in Domnul. Ca omul se schimba. Azi iti da si maine iti cere; azi te lauda si maine te ocaraste. Ci, sa ne punem nadejdea in mila lui Dumnezeu si nu vom gresi niciodata. Sa va ajute Dumnezeu cu harul Lui sa va folositi de restul vietii, sporind in fapte bune, si mai intai in smerenie si dragoste, ca sa va mantuiti sufletele voastre si sa folositi si pe altii, indemnandu-i spre Hristos. |
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:37
john blanchard
Oamenii nu resping Biblia fiindcă găsesc greșeli în ea, ci fiindcă ea găsește greșeli la ei.
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:46
john blanchard
Oamenii nu resping Biblia fiindcă găsesc greșeli în ea, ci fiindcă ea găsește greșeli la ei.,, Ce greseli ar putea sa gaseasca Biblia in oameni??? Slabiciunile lor ?? Dar poate ca Biblia a gasit greseli si la sotia d-lui Blanchard ?!: În mai 2008 John Blanchard soția lui Joyce a fost găsit pentru a avea o tumoare malignă colorectal. This was successfully removed on 16 June 2008, but she is now in an ongoing chemotherapy programme as the disease had spread to both her liver and lungs. Acest lucru a fost înlăturat cu succes la 16 iunie 2008, dar ea este acum în curs de desfășurare un program de chimioterapie, ca boala sa întins și ei atât de ficat și plămâni. Please remember the Blanchard family in your prayers. Vă rugăm să rețineți de familie Blanchard în rugăciunile dumneavoastră. |
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:55
Scoala de prostie
Adresa site: colegiulgoethe.eu/ Descriere: Cei mai mari prosti, cei mai dati in fite cocalari, invata aici cum sa fi prost si cum sa te integrezi intr-o societate de prosti. Noi suntem singurul liceu din capitala care promoveaza cu adevarat prostia. |
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 01:56
De la: mytcor, la data 2009-10-04 00:55:58De la: alehin, la data 2009-10-04 00:45:07"Întunericul nu poate înlătura întunericul; doar lumina o poate face. Ura nu poate înlătura ura; doar iubirea o poate face." Dr. House: Hai să votăm: cine crede că nu-s întreg la cap? Și cine crede că am uitat un fapt neurologic elementar? Cine crede că există o a treia variantă? (Dr. Chase ridică mâna să voteze.) Foarte bine. Care e a treia variantă? Dr. Chase: Habar n-am. Ați întrebat doar dacă cred că există. |
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 02:04
Dreptul de a fi prost
Dreptul de a fi prost ar trebui grabnic trecut în Carta universală a drepturilor omului la loc de cinste, deoarece este un drept recunoscut și apărat din ce în ce mai mult în Europa. Jurnalul național de săptămâna asta povestește o întâmplare halucinantă petrecută în Italia, care i-ar face invidioși pe Kafka și Orwell cel puțin. Justiția italiană a sechestrat trei copii români pe motivul că gândesc repede, subtil, se exprimă într-un limbaj superior mediei, sunt foarte buni la matematică, științe, limbi străine.! Concluzia de un absurd piramidal a judecătorilor italieni a fost că doamna Claudia Amut, mama celor trei copii, îi privează pe aceștia de afecțiune, altfel nu se explică performanțele lor școlare. Vecini, învățătoare, profesori afirmă contrariul: familia românilor este ea însăși peste media socială din Italia, doamna Claudia Amut este absolventă a filologiei bucureștene, iar acum face o a doua facultate în Italia, știe mai multe limbi străine, soțul este un întreprinzător care și-a deschis o afacere de succes, au o casă frumoasă și în familie este armonie. Ediția electronică a Jurnalului național postează mai multe videoclipuri luate de pe YouTube unde cei doi români povestesc întâmplarea halucinantă pe care o trăiesc. Judecătorii din Italia îi pedepsesc pe copii pentru că aceștia sunt prea deștepți. Judecătorii apără dreptul de a fi prost, care probabil pentru ei este sacru. Unii spun că de fapt se caută copii care să fie internați în casele de copii, pentru a nu-i lăsa pe lucrătorii din asemenea stabilimente fără slujbă. Alții spun că probabil sunt familii care vor să-i înfieze și care i-au cumpărat, pur și simplu. Dacă justiția din Italia dorește atât de mult să protejeze social copiii, de ce nu-i adună pe cerșetori și pe hoții de buzunare, cu care și-ar face, într-adevăr, pomană? Oare copiii vagabonzi au parte de mai multă afecțiune decât cei trei copii ai doamnei Claudia Amut? Sau vina celor trei români este că sunt prea deștepți, iar justiția italiană apără cu strășnicie dreptul la prostie al propriilor conaționali. Să nu uităm că mulți români s-au dus în Italia să îngrijească bătrâni sau să spele vase, mulți sunt acolo pe post de slugi, ori nu-i bine ca sluga să fie mai deșteaptă decât stăpânul! Dreptul la prostie de care vorbeam mai sus devine deci obligație, cum se întâmplă cu dreptul la învățătură, de exemplu. Aflu din ziare că un român are în Anglia un salariu de 400.000 euro pe lună. Și în România se poate câștiga 50.000 euro pe lună, dar evident nu oricine ajunge la asemenea performanțe. Ce se fac italienii dacă, tot prin absurd, am presupune că toți românii ajunși acolo ar deveni directori, și-ar deschide afaceri, ar cumpăra proprietăți? Nu ajung italienii slugi la români? Socoteala e simplă, trebuie să li se interzică românilor să fie performanți, ei trebuie să respecte dreptul la prostie al majorității! Acest drept este pe cale de a fi legiferat și în România. Corul de proteste dirijat de Realitatea, care clamează că programele școlare sunt nefolositoare(!!!), toți cei care plâng pe umărul proștilor, cerând să se reducă materia la matematică, științe, limbi străine, română, eventual aceste materii să devină facultative, iar în loc să se pună ore de sport, ba chiar bacalaureatul să se dea numai la sport, capătă din ce în ce mai mulți adepți. Toată lumea se pricepe la școală. Mâine, când politicienii gravi și competenți se vor aduna la Cotroceni să hotărască destinul școlii românești, parcă văd că se va introduce de urgență în Legea învățământului, poate chiar în Constituție, un articol care să apere dreptul oricărui cetățean de a fi prost. Ne vom integra astfel și din acest punct de vedere în Uniunea Europeană! 26 feb. nu e numai un drept ,e si o obligatie |
|
|
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 18:14
De la: mytcor, la data 2009-10-04 00:15:05....PT. Adipopa : Credința e chiar acest paradox, că individualul, ca individual, e mai presus de universal și e justificat în fața acestuia, nu ca subordonat, ci ca supraordonat totuși, a se remarca, astfel încât individualul, după ce va fi fost, ca individual, subordonat universalului, acum prin intermediul universalului, devine individualul care, ca individual, stă într-un raport absolut cu Absolutul. Tăcerea e capcana demonului și cu cât este mai profundă, cu atât mai terifiant devine demonul. Dar tăcerea e și înțelegerea reciprocă dintre divin și individual. S. A. Kierkegaard |
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 19:39
Uite iti spun eu ca sa nu te mai obosesti ....Adipopa ...e foarte ocupat ...el are pe langa celelalte ocupatii ..tradus ,scoala ,interpretat ,facut palinca ,scos alcool....hac ! baut ....baut ....asa...une-am ramas ?! asa ..la ocupatii...are un animal de casa ....nu mic ...e chiar mediu spre mare ......de care trebuie sa aiba grija ...sa-i dea de mancare ,sa-l spele ,sa-l plimbe , sa-l duca la doctor.....treaba seriasa .....
AnImalul lui are si-un nume .....e fetita (doamne sper c-a sterilizat-o ...ca altfel ii umple curtea de pui mici...)....o cheama VANITATEA.....
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 20:39
De la: alehin, la data 2009-10-04 19:39:09Uite iti spun eu ca sa nu te mai obosesti ....Adipopa ...e foarte ocupat ...el are pe langa celelalte ocupatii ..tradus ,scoala ,interpretat ,facut palinca ,scos alcool....hac ! baut ....baut ....asa...une-am ramas ?! asa ..la ocupatii...are un animal de casa ....nu mic ...e chiar mediu spre mare ......de care trebuie sa aiba grija ...sa-i dea de mancare ,sa-l spele ,sa-l plimbe , sa-l duca la doctor.....treaba seriasa ..... ....probabil, c-ar trebui sa te mai gandesti !... sau poate nu. |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 00:27
,,Cand cineva nu indrazneste sa spuna ceea ce gandeste ,va sfarsi prin a nu gandi ceea ce spune,, Zenon
|
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 00:42
Confucius
A studia si a nu gandi ,este o risipa ! A gandi si a nu studia ,este periculos ! Natura ne aseamana - Educatia ne deosebeste ! |
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 00:46
A gândi înseamnă a suplini experiența cu idei.
A gândi înseamnă a suferi. A gândi înseamnă a crea A gândi înseamnă a fi diferit. A gândi înseamnă a practica chimia minții. A gândi înseamnă a căuta lumânări într-o pădure. |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 00:52
Cinci tipuri de minte pentru viitor, in care se demonstreaza ca secolul XXI va apartine oamenilor ce pot sa-si dezvolte cinci feluri de a gandi sau cinci tipuri de minte). Cei care nu se dovedesc in stare sa faca asta se vor trezi sub imperiul unor forte pe care nu le vor putea pricepe, vor fi coplesiti de informatii, se vor vedea incapabili sa reuseasca la locul de munca si complet neputinciosi cand va fi vorba sa ia decizii corecte in probleme personale sau profesionale. Gardner identifica cinci tipuri cognitive: mintea disciplinata, priceputa (si cu o educatie adecvata) la subiecte precum istoria, stiinta si arta, dar care, in mod esential, exceleaza intr-o anumita profesie sau vocatie; mintea sintetizatoare, care poate pune laolalta bucati disparate de informatie (autorul considera ca aceasta este trasatura-cheie a bunilor manageri si subliniaza importanta ei in epoca Internetului); mintea creatoare, capabila sa puna noi intrebari si sa ofere raspunsuri pline de imaginatie; mintea respectuoasa, care stie sa aprecieze diferitele culturi, si mintea etica, adica acea minte care ingaduie unei anumite persoane sa se poarte responsabil, in calitate de cetatean si de membru al unei organizatii. Trebuie inteles ca acestea nu sunt niste tipuri de personalitate, ci niste moduri de gandire la care oricine poate ajunge, cu conditia sa investeasca timp si efort in invatarea lor.
Howard Gardner |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 18:55
De la: alehin, la data 2009-10-05 00:27:09 uite ca voi urma sfatul dat de Zenon : de ce esti atit de rau ? ce ti-a facut tie adipopa ? si cum poti sa spui mizeria aia cu cateaua numita VANITATE ? dar pe ciinele ala mare si rau ,pe care-l ti in inima ta si care se da la toti , cum il cheama ? poti sa-i dai un nume ? tu singur - tu ,cu sinele tau ! poti fi atit de sincer cu tine si sa-l numesti ? @ mytcor :
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 19:03
De la: Horus, la data 2009-10-05 00:46:25A gândi înseamnă a suplini experiența cu idei. A gandi inseamna a cunoaste A cunoaste inseamna a iubi A iubi inseamna a intelege ca esti firul de nisip ce alcatuieste Lumea si Doamne ce-o mai iubesti cu toata individualitatea unita cu Universul ! |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 19:11
De la: alehin, la data 2009-10-05 00:27:09 Alehin,acelasi Zenon spunea:~ " ceea ce este evident din punct de vedere logic, ADESEA NU ESTE EVIDENT DELOC, daca te gandesti mai bine ".... asa ca:...depinde ce doresti a "injumatati cu Zenon"...sper ca-nu-ti va trebui o vesnicie sa realizezi ca cea de-a doua jumatate ar fi ami convenabila pt. tine-n raport cu Adipopa in cazul dat; ("va sfarsi prin a nu gandi ceea ce spune") |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 19:12
De la: gabigabi, la data 2009-10-05 18:55:36De la: alehin, la data 2009-10-05 00:27:09
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 19:17
Sa stii ca eu am un simt teribil la oameni ...daca e sub nivelul meu (conteaza perceptia mea ....fie ea doar prin intermediul scrisului ..) accept conversatie,dialog ...doar de dragul amuzamentului ...,daca este pe la nivelul meu ...ma bucur si discut cu placere.....daca este insa peste nivelul meu ....incerc sa ma,, ridic,, ...si... respect ...admir... Eu nu vreau sa te jignesc ...dar nu-mi amintesc sa te fi abordat vreodata eu ...cred ca ti-am raspuns doar ...la ce puteai tu sa emiti .... (si numai atunci cand m-ai ,,pus tu la zid ,,cu vreo ineptie.....) Nu ma deranjeaza ..(..cred ca ai inteles ca am simtul umorului ......) daca ...numesti tu.... ,,cainele ala pe care crezi ca-l port in suflet,, ....oricum nu ma obosesc sa-ti raspund ... Eu personal sunt 100% de acord cu zicala ,,cu cat cunosc mai bine oamenii cu atat ..iubesc mai mult cainii,, |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 19:37
De la: mytcor, la data 2009-10-05 19:11:25De la: alehin, la data 2009-10-05 00:27:09 pt. tine-n raport cu Adipopa in cazul dat,,; Referitor la mine in raport cu Adipopa ...sa stii ca eu exprim ceea ce gandesc ...numai ca ..mi-e de-ajuns sa inteleg din siguranta si certitudinea cu care-si sustine argumentele .....ca ceva nu e cum trebuie .... Oameni suntem ....cu limita corespunzatoare ...si oricat am aprofunda ...mai mult de un domeniu (si nici pe-ala ) nu putem .......Raman descoperite (in sensul de prea putin cunoscute) atatea domenii ...... El are pretentia ca dincolo de argumentul lui ...nu mai exista nimic ...mai ales cand crede ca are de-a face cu niste novici.... Nu-mi place aroganta, nu-mi place suficienta ., chiar si orgoliul asta care ne insoteste de cate ori urcam o scara ...la el e putin spre infatuare ...deja.... Asa ca eu am vorbit ...dar am simtit ca ma lovesc de-un zid ...sau chiar mai rau ...de un parapet care ma arunca mai departe ....ca o coarda elastica ...care respinge tot ce primeste ..... Eu l-am observat (citit) si in,, conversatie,,(corect mai mult un monolog) cu ceilalati .... e la fel .... Nu aceeasi parere am despre Andu ....este echilibrat ...cred ca daca esti pe domeniul lui de interes ...este un companion de dialog foarte placut ...interesant ,civilizat ,cu bun simt ....in niciun caz nu te simti lezat cumva...
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 19:57
Alehin, in Adipopa ai intalnit un adversar puternic si foarte bine dotat, nu un dusman!...
...nu-s avocatul lui si nici nu incerc sa-l apar in vreun fel, se poate apara foarte bine si singur, asa cum o poate face si Andu in numele sau si eu la randul meu dac-ar fi nevoie, numai ca la tine , imaginanta linie de demarcatie ce face distinctia intre adversat si dusman, imi face impresia ca-i lipsita de-o fundamentare a priincipiilor de la care ai plecat in abordarea subiectului si-a interlocutorului . ...sper sa ma-nsel !.... |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 20:03
alehin...stai liniștită că și alții au întâlnit în adi popa un adversar extrem de puternic și foarte bine dotat ..intelectual
si nu mă refer la mine
|
|
www_p_daniel85 11 mesaje Membru din: 12/11/2008 |
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 20:11
nu in prezent,popate pe viitor,acum se pune in aplicare ce nu e voie,mai bine nu are rost sa o citesti ca ajungi sa faci la fel,dupa ce cunosti cateva persoane si vezi mentalitatea fiecaruia , E POSIBIL SA RAMAI CU UN SOC SI NU ITI MAI REVII INDATA !!!!!. ASA ca mai bine pastreaza-ti cei sapte ani ,si cauta alte mijloace de a te ''CULTIVA.
pa.o seara buna |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 20:15
Mytcor ,sa stii ca eu nu-l vad un dusman pe Adipopa in niciun caz(poate cu stilul meu asta haz de necaz...am lasat impresia asta ) este un adversar redutabil si chiar daca eu sunt de parere ..asa grosso modo ca tot ce tine de barierea simturilor noastre ...ar trebui de bun simt sa acceptam ca nu vom intelege vreodata ....poate putin cate putin mai aruncam cate o luminita in bezna asta a creatiei Creatorului ,Universul
Eu am observat la mine cu cat am invatat mai mult cu atat mi-am dat seama mai mult cat de mult nu stiu .... Accept dialogul ...insa in privinta credintei ...sunt de acord Tutea care spunea ceva de genul ca ,,el considera ca ultima baba uitata de lume ...ar putea avea mai multa credinta decat toti prelatii la un loc,, (am reprodus din memorie..) Ca sa fii credincios nu trebuie sa-l INTELEGI pe Dumnezeu (si sa te lauzi cu asta) ...nu e nimic de inteles si tradus in fel si chip ...credinta trebuie sa fie ca iubirea .....NU SE INVATA ....SE SIMTE . |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 20:42
De la: alehin, la data 2009-10-05 19:17:20 Pt GabiGabi:
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 21:14
De la: alehin, la data 2009-10-05 20:15:09 ....aici se fac diferentele intre religii si credinte,...credintele se simt !...nu conteaza decat de sumumum raspunsurilor pe care le cunosti si diminuarea necunoscutelor pe care le cauti pentru a le intelege. ....daca filozofia poate fi catalogata ; "o carja arhaica a religiilor", stiinta poate fi "sceptrul divinitatii" oferit omului inspre a-L cunoaste !...prin credinta si revelatie divinetatea intreaba: De ce ?...iar noi prin stiinta incercam aa-I raspunde , Cum . ..o gandire habotnica, arhaica sau medievala-n cazul dat, cu toaate ca-i majoritara cantitativ, intr-un spatiu mult prea mult delimitat, din punct de vedere calitativ si-al harului necesar implinirilor de credinta a celor ce-l populeaza, cu mult prea mult lasa de dorit !.... |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 22:55
De la: alehin, la data 2009-10-05 20:15:09 Mytcor ,sa stii ca eu nu-l vad un dusman pe Adipopa in niciun caz(poate cu stilul meu asta haz de necaz...am lasat impresia asta ) este un adversar redutabil si chiar daca eu sunt de parere ..asa grosso modo ca tot ce tine de barierea simturilor noastre ...ar trebui de bun simt sa acceptam ca nu vom intelege vreodata ....poate putin cate putin mai aruncam cate o luminita in bezna asta a creatiei Creatorului ,Universul Un copil voia sa scoata pestele din apa, sa nu se înece. 5 Ce încearca Lucian Blaga sa ne spuna? Ca atunci când traiesti numai în mediul tau, ca atunci când nu ai depasit granitele acestui mediu unitatea de masura nu poate fi alta decât mediul tau. Daca largim cadrul, am putea spune ca atunci când traiesti numai în cultura ta nici pe aceea nu o cunosti bine! |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 22:58
.o gandire habotnica, arhaica sau medievala-n cazul dat, cu toaate ca-i majoritara cantitativ, intr-un spatiu mult prea mult delimitat, din punct de vedere calitativ si-al harului necesar implinirilor de credinta a celor ce-l populeaza, cu mult prea mult lasa de dorit !..,,,,
Ai dreptate ,.......nu stiu ce-as putea sa mai adaug .... ,.. |
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 23:00
Daca largim cadrul, am putea spune ca atunci când traiesti numai în cultura ta nici pe aceea nu o cunosti bine!,,
Karpov ...sa nu te recunosc ....!!?? Am citit prima data ce-ai postat si eram sigura ca este Mytcor ......ma surprinzi.......
|
|
|
|