back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 >> Sari la pagina:

alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 22:45

Materie = spațiu
materie = rațiune
materie = distincție
materie = defazaj temporal
materie = eveniment real
materie = coerență
materie = aluat eteric
Daca materia este la urma urmei sub orice forma s-ar prezenta ea, formata din particule care la randul lor sunt formate din particule din ce in ce mai mici totul se reduce pana la urma la energie.poti spune ca materia este energie condensata sub diverse forme.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 22:48

De la: alehin, la data 2009-09-15 22:45:20Materie = spațiu
materie = rațiune
materie = distincție
materie = eveniment real
materie = coerență
materie = aluat eteric
Daca materia este la urma urmei sub orice forma s-ar prezenta ea, formata din particule care la randul lor sunt formate din particule din ce in ce mai mici totul se reduce pana la urma la energie.poti spune ca materia este energie condensata sub diverse forme.

...bâzzz...bâzzz...vibrație!!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:11

De la: Dorulet, la data 2009-09-15 22:01:09
De la: mihai5_2, la data 2009-09-15 16:52:31
De la: karpov, la data 2009-09-15 15:20:30 E cam la fel cum ai aparut matale pe lume ,cu ceva creier si cu constiinta de sine ! Dar daca matale nu intelegi cum vine chestia cu materia biostructurala ,cu nevoia de evolutie spre un alt nivel structural al materiei ,daca nu intelegi ce inseamna noesic ,enisic sau superenisic ,cum il intelegi pe un dumnezeu care ar trebui sa se afle inafara puterii tale de intelegere avand in vedere ca ar trebui sa fie mai tare decat o entitate superenisica ,ii fi si matale vreun Einstein si noi nu ne-am dat seama ?? Oricum materia ,in timp,va evolua cu sau fara voia dumnezeului tau si atunci nu vom mai fi noi specia dominanta pe aceasta planeta -problema e ca ar fi cazul sa apara mai repede ca la cata minte avem noi oamenii suntem in stare sa distrugem totul inainte ca universul si materia sa apuce sa-si duca la capat evolutia !

Nevoie de evoluție?!! Ca să existe o nevoie trebuie obligatoriu să existe și o voie. Și dacă există o voie, trebuie să existe și o voință. Și dacă există o voință trebuie să existe și o entitate cu capacitatea de voință.
"Oricum, materia va evolua cu sau fără voia dumnezeului tău.."?11. Legea entropiei zice categoric altceva!
Introducerea (inventarea) unor concepte ca enisic, supernisic sau noesic ține mai mult de sofism decît de o structură logică. Aceste concepte nu se pot înțelege ci doar pt fi acceptate sau nu.

Acceptate sau nu...ele tot există! Chiar dacă unele doar în teorie...deocamdată!

Corect. Acestea exista in teorie deocamdata.

Dar Hristos exista in realtate. El a trait si a inviat si s-a inaltat la cer. Invatatura lui a invins timpul si tot cuvantul lui s-a implinit intocmai. Deci sa credem concepte care exista in "teorie" sau sa credem realitatea?

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:15

De la: mytcor, la data 2009-09-15 20:12:07
...Andu, si tu crezi ca ipotezele lui Maiacovschi au ramas in acel stadiu?...
...N-am dorit sa te trimit cu studiul prin anii1905-1917, ti-am sugerat SA-NCEPI CU !...raspunsul tau, chiar il anticipasem, dar nu-ti fa prob.esti scuzibil, nu-i domeniul tau.
...Am inteles eu f.b. ce-i si cu BR-urile, sa nu te oada constiinta ca nu-i cazul.
...Andu, lasa viermele, demonstratiile confrea siintei caramizile temeliei, religiilor si filozofiei, la ce le-ar face folosinta?....
....cu toate acestea spuse, te inteleg si cred ca ai dreptul sa-ti pastrezi crezul indiferent ce-as crede eu, iar cine-i impotriva-ti, gaseste-n mine-un opozant.

Ipotezele sunt ipoteze. Pozele sunt poze. Teoriile sunt teorii. Dar tu nu ai o cauza care poate schimba ceva neinsufletit in ceva insufletit, in afara de Dumnezeu bineinteles......

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:19

De la: andu30, la data 2009-09-15 23:15:27
...N-am dorit sa te trimit cu studiul prin anii1905-1917, ti-am sugerat SA-NCEPI CU !...raspunsul tau, chiar il anticipasem, dar nu-ti fa prob.esti scuzibil, nu-i domeniul tau.
...Am inteles eu f.b. ce-i si cu BR-urile, sa nu te oada constiinta ca nu-i cazul.
...Andu, lasa viermele, demonstratiile confrea siintei caramizile temeliei, religiilor si filozofiei, la ce le-ar face folosinta?....
....cu toate acestea spuse, te inteleg si cred ca ai dreptul sa-ti pastrezi crezul indiferent ce-as crede eu, iar cine-i impotriva-ti, gaseste-n mine-un opozant.

Ipotezele sunt ipoteze. Pozele sunt poze. Teoriile sunt teorii. Dar tu nu ai o cauza care poate schimba ceva neinsufletit in ceva insufletit, in afara de Dumnezeu bineinteles......

Ei lasă că vine Myitcor acușica și-ți mai dă încă o dată un link...unde stupoare.... îți arată că mai nou...SE POATE...exact ceea ce tu crezi că nu se poate!
Este la început...dar primul pas a fost făcut!

Eu_insumi

63 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:30

Materie = spațiu
materie = rațiune
materie = distincție
materie = eveniment real
materie = coerență
materie = aluat eteric

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Constatarea simpla: delir verbal. Deci e cu un ordin de marime mai misto prostia marxista. Asa cum ma asteptam, inca odata, se dovedeste ca progenitura lu' ancien regime nici la nivelul cartilor fundamentale ale prostiei oficiale nu se ridica. Culca-te, dormi. Felicitari. Apropos, parintii tai stiu ca scrii pe net ?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:53

De la: Dorulet, la data 2009-09-15 23:19:19

Ei lasă că vine Myitcor acușica și-ți mai dă încă o dată un link...unde stupoare.... îți arată că mai nou...SE POATE...exact ceea ce tu crezi că nu se poate!

Abia astept... sa vad materie neinsufletita adusa la viata de Mytcor...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:57

De la: andu30, la data 2009-09-15 23:53:06

Nu cred că Mytcor crează viață....
...dar ce nu fac eu pentru tine măi Andu.... Uite...am găsit și link-ul!

www.actionbioscience.org/newfrontiers/poolepaper.html

Eu_insumi

63 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 00:05

////////The fact that there must have been a LUCA was first made clear in the 1960s when the genetic code was deciphered and found to be universal................

Traducere: intrucat.... atunci trebuie sa credeti ca.......
Poti gasi te rog o pagina unde stiinta sa nu se bazeze pe credinta ?
Next on list, cretinii care au facut articolul ala pot defini "prion" pe baza lui ? I'd doubt. Deci ce e dracia aia, revista "Cutezatorii" format capitalist ?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 00:07

De la: Eu_insumi, la data 2009-09-16 00:05:44////////The fact that there must have been a LUCA was first made clear in the 1960s when the genetic code was deciphered and found to be universal................

Next on list, cretinii care au facut articolul ala pot defini "prion" pe baza lui ? I'd doubt. Deci ce e dracia aia, revista "Cutezatorii" format capitalist ?

Băi...tu ești medic...după cum sunt eu popă!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 00:26

De la: Eu_insumi, la data 2009-09-15 23:30:59Materie = spațiu
materie = rațiune
materie = distincție
materie = eveniment real
materie = coerență
materie = aluat eteric

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Constatarea simpla: delir verbal. Deci e cu un ordin de marime mai misto prostia marxista. Asa cum ma asteptam, inca odata, se dovedeste ca progenitura lu' ancien regime nici la nivelul cartilor fundamentale ale prostiei oficiale nu se ridica. Culca-te, dormi. Felicitari. Apropos, parintii tai stiu ca scrii pe net ?

Bai,tu dormi in papuci ? Ce faci ,aici nu esti la serviciu ,acolo poate pacalesti pacientii ,aici e mai greu ! Raspunsul ,daca in sfarsit te-ai trezit ,ai putea sa observi ca ti la dat Alehin -ea nu cred ca mai are nevoie de acordul parintilor sa bantuie pe net ! Ai avut noroc -daca iti dadeam eu raspunsul iti exploda creierul ! Pentru a preveni un dezastru sfatul meu e sa citesti Materia ,spatiul ,timpul -in gandirea filozofica -nu de alta dar numai asa ai posibilitatea sa evoluezi -sa intelegi si tu despre ce e vorba pe lumea asta -mai citeste si ceva din istoria religiilor deoarece am remarcat pe alt topic -ca esti pe dinafara -ceva psihologie ca sa-ti dai seama cine esti si in ce stadiu embrionar de gandire te afli -mai citeste si biblia de la cap la coada ca sa vezi de unde s-au inspirat Hitler si Stalin -cate ceva despre micro si macrocosmos -ceva genetica - ceva despre crimele facute in numele religiilor ( doar vreo 60 de milioane de decedati ) - atat pentru moment ca dupa aia te am pe constiinta !

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 09:35

De la: Dorulet, la data 2009-09-15 23:57:16
De la: andu30, la data 2009-09-15 23:53:06

Nu cred că Mytcor crează viață....
...dar ce nu fac eu pentru tine măi Andu.... Uite...am găsit și link-ul!
www.actionbioscience.org/newfrontiers/poolepaper.html

Am spicuit un pic acum de dimineata.

Nu inteleg care este noutatea? Oamenii sunt inruditi dupa trup cu animalele, asta tot crestinul stie. S-a discutat de atatea ori pe acest forum cate secvente de ADN sunt identice intre un om si o banana (aprroximativ 50%).

Cat despre LUCA sunt total de acord cu ce spune autorul: "LUCA does not represent the earliest stage in the evolution of life". E o diferenta intre a spune ca toate organismele au aceeasi secventa de baza si a spune ca "provin din acelasi tip de celula".

In alta ordine de idei:

"all life stores its genetic information on DNA, using a common code which we call the genetic code. The information is stored as packets, called genes — recipes for making RNA, and proteins"

Adi ce poti spune de silogismul de mai jos. Astept comentarii.

P1. ADN-ul este un cod genetic, un program.
P2. Nu exista cod/program pe lumea aceasta care sa nu provina dintr-o minte.
C. ADN-ul este o creatie a unei minti.

Eu_insumi

63 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 10:34

Cetateni, eu va inteleg frustrarea legitima si mania sfanta, dar, ca sa reluam asa, pe un ton mai blandutz, site-ul ala vorbeste de o ipoteza, in nici un caz despre o certitudine. Ca sa va linistesc despre unde am discutat si asta si altele, va pun o simpla intrebare: sunteti la curent cu cunostintele despre influenta metaloproteinelor asupra starii zonelor nonsens din ADN, ca daca da, putem avea o discutie savanta despre (bunaoara) noi orizonturi in terapia cancerului, si ca sa va dau mesajul final despre unde stati voi, povestea asta (inceputul ei) dateaza din 1998. Deci, inainte sa va trageti de sireturi cu cartile evident citite de subsemnatul si necitite de voi, va dau un sfat de data asta mai virulent: NU MAI FACETI ONANIE LA CREIERELE ALTORA CA SA VA APARATI COMPLEXELE DE INFERIORITATE MAI ALES CAND NU INTELEGETI O IOTA DIN CE EXPRIMA. Altfel, va multumesc din inima pentru limbajul de comuna primitiva tarzie, neolitic va sa zica.

Iar pentru nelinistile cetatenilor civilizati, ma obosesc sa adaug si asta:

///all life stores its genetic information on DNA, using a common code which we call the genetic code. The information is stored as packets, called genes — recipes for making RNA, and proteins

...e un text depasit de cateva decade, adica vulgarizare stiintifica.. Dati un gugal pentru "central dogm of genetics" si "prion" si lamuriti-va in pana mea.

Ca sa adaug o usurare mintilor crunt de obosite de orgasme excesive provocate de masturbarea la zeita ratiune:

Trogloditii de nivel neanderthal n-au auzit inca ca povestea cu "DNA" e spurcata rau, si anume exista interactiuni prin care proteinele pot conditiona exprimarea genelor si chiar modifica gene. Ca urmare, dogma centrala a geneticii "DNA->RNA->proteine a devenit un circuit, cu cealalta bucla "proteine->acizi nucleici (RNA, DNA) DAR aspectul "to boil somepne's cookies" este ca:

Informatia stocata e depasita cu multe ordine de marime de informatia necesara pentru functionarea circuitului, mai ales in ce priveste specializarile celulare si morfogeneza. Ca urmare domeniul e pata alba. Ca urmare puteti cel mult spera sa dobanditi candva un idol pentru zeita ratiune. Pana atunci idolul e fara cap.

Si inca odata, va multumesc pentru complexele de inferioritate. Denota ce "progres" aduc societatii tipologiile umane declasate. Este evidenta si urmarea: dupa ce o sa va descarcati balele si secretiile ca idolul nu functioneaza ca sa dati in cap altora si sa va simtiti si voi bine (ceea ce de altfel e singurul scop al balivernelor autoerotice contra religiei) o sa inventati, in cel mai bun caz, altul. Iar cutreieram netu', iar mai gasim un bou care rage pe alaturi de stiinta propriile schiloade concluzii, iar o frecam ca suntem uebermeschen. Pa, va pup.

Post scriptum la definitia aia care trebuia sa-mi dea clasa despre "ce e materia".
De la Aristotel incoace, definirea unei notiuni generice prin alte notiuni generice nu e o definitie veritabila, ci o tautologie. Dar, desigur, monumentele de incultura agresiva care sunteti n-au nevoie de atatea precizari inutile. In fond, materialismul vostru e batere de campi si de apa in piua. Ca discutam religie pe net, nu chestii serioase, nu ?

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 18:50

De la: andu30, la data 2009-09-15 23:15:27 ....Dar tu nu ai o cauza care poate schimba ceva neinsufletit in ceva insufletit, in afara de Dumnezeu bineinteles......

Bineînțeles că Dumnezeu poate, dar nici El nu o face. Trupu-i trup și sufletu-i suflet. De-aia românii au expresia: "Trup și Suflet!"

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 20:07

De la: Eu_insumi, la data 2009-09-16 10:34:29Cetateni, eu va inteleg frustrarea legitima si mania sfanta, dar, ca sa reluam asa, pe un ton mai blandutz, site-ul ala vorbeste de o ipoteza, in nici un caz despre o certitudine. Ca sa va linistesc despre unde am discutat si asta si altele, va pun o simpla intrebare: sunteti la curent cu cunostintele despre influenta metaloproteinelor asupra starii zonelor nonsens din ADN, ca daca da, putem avea o discutie savanta despre (bunaoara) noi orizonturi in terapia cancerului, si ca sa va dau mesajul final despre unde stati voi, povestea asta (inceputul ei) dateaza din 1998. Deci, inainte sa va trageti de sireturi cu cartile evident citite de subsemnatul si necitite de voi, va dau un sfat de data asta mai virulent: NU MAI FACETI ONANIE LA CREIERELE ALTORA CA SA VA APARATI COMPLEXELE DE INFERIORITATE MAI ALES CAND NU INTELEGETI O IOTA DIN CE EXPRIMA. Altfel, va multumesc din inima pentru limbajul de comuna primitiva tarzie, neolitic va sa zica.
Iar pentru nelinistile cetatenilor civilizati, ma obosesc sa adaug si asta:

///all life stores its genetic information on DNA, using a common code which we call the genetic code. The information is stored as packets, called genes — recipes for making RNA, and proteins

...e un text depasit de cateva decade, adica vulgarizare stiintifica.. Dati un gugal pentru "central dogm of genetics" si "prion" si lamuriti-va in pana mea.
Ca sa adaug o usurare mintilor crunt de obosite de orgasme excesive provocate de masturbarea la zeita ratiune:

Trogloditii de nivel neanderthal n-au auzit inca ca povestea cu "DNA" e spurcata rau, si anume exista interactiuni prin care proteinele pot conditiona exprimarea genelor si chiar modifica gene. Ca urmare, dogma centrala a geneticii "DNA->RNA->proteine a devenit un circuit, cu cealalta bucla "proteine->acizi nucleici (RNA, DNA) DAR aspectul "to boil somepne's cookies" este ca:
Informatia stocata e depasita cu multe ordine de marime de informatia necesara pentru functionarea circuitului, mai ales in ce priveste specializarile celulare si morfogeneza. Ca urmare domeniul e pata alba. Ca urmare puteti cel mult spera sa dobanditi candva un idol pentru zeita ratiune. Pana atunci idolul e fara cap.
Si inca odata, va multumesc pentru complexele de inferioritate. Denota ce "progres" aduc societatii tipologiile umane declasate. Este evidenta si urmarea: dupa ce o sa va descarcati balele si secretiile ca idolul nu functioneaza ca sa dati in cap altora si sa va simtiti si voi bine (ceea ce de altfel e singurul scop al balivernelor autoerotice contra religiei) o sa inventati, in cel mai bun caz, altul. Iar cutreieram netu', iar mai gasim un bou care rage pe alaturi de stiinta propriile schiloade concluzii, iar o frecam ca suntem uebermeschen. Pa, va pup.

Post scriptum la definitia aia care trebuia sa-mi dea clasa despre "ce e materia".
De la Aristotel incoace, definirea unei notiuni generice prin alte notiuni generice nu e o definitie veritabila, ci o tautologie. Dar, desigur, monumentele de incultura agresiva care sunteti n-au nevoie de atatea precizari inutile. In fond, materialismul vostru e batere de campi si de apa in piua. Ca discutam religie pe net, nu chestii serioase, nu ?

Ce sa-ti spun ! Ne-ai terminat cu enigmele si paradigmele tale mai ai un pas si-ai rezolvat-o si cu metadigma !

Totusi eu cred ca te afli inca in faza necunoasterii -chiar daca tu ai impresia ca ai citit cate ceva -pentru tine cunoasterea e la nivel de ...enigma !

Si totusi ,se invarte , mai nenea doktoru ' !

Atentie ! Dorulet e cadru medical -sa nu te dai in stamba !

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 20:22

De la: andu30, la data 2009-09-15 23:11:53
De la: Dorulet, la data 2009-09-15 22:01:09
De la: mihai5_2, la data 2009-09-15 16:52:31
De la: karpov, la data 2009-09-15 15:20:30 E cam la fel cum ai aparut matale pe lume ,cu ceva creier si cu constiinta de sine ! Dar daca matale nu intelegi cum vine chestia cu materia biostructurala ,cu nevoia de evolutie spre un alt nivel structural al materiei ,daca nu intelegi ce inseamna noesic ,enisic sau superenisic ,cum il intelegi pe un dumnezeu care ar trebui sa se afle inafara puterii tale de intelegere avand in vedere ca ar trebui sa fie mai tare decat o entitate superenisica ,ii fi si matale vreun Einstein si noi nu ne-am dat seama ?? Oricum materia ,in timp,va evolua cu sau fara voia dumnezeului tau si atunci nu vom mai fi noi specia dominanta pe aceasta planeta -problema e ca ar fi cazul sa apara mai repede ca la cata minte avem noi oamenii suntem in stare sa distrugem totul inainte ca universul si materia sa apuce sa-si duca la capat evolutia !

Nevoie de evoluție?!! Ca să existe o nevoie trebuie obligatoriu să existe și o voie. Și dacă există o voie, trebuie să existe și o voință. Și dacă există o voință trebuie să existe și o entitate cu capacitatea de voință.
"Oricum, materia va evolua cu sau fără voia dumnezeului tău.."?11. Legea entropiei zice categoric altceva!
Introducerea (inventarea) unor concepte ca enisic, supernisic sau noesic ține mai mult de sofism decît de o structură logică. Aceste concepte nu se pot înțelege ci doar pt fi acceptate sau nu.

Acceptate sau nu...ele tot există! Chiar dacă unele doar în teorie...deocamdată!

Corect. Acestea exista in teorie deocamdata.

Dar Hristos exista in realtate. El a trait si a inviat si s-a inaltat la cer. Invatatura lui a invins timpul si tot cuvantul lui s-a implinit intocmai. Deci sa credem concepte care exista in "teorie" sau sa credem realitatea?

Nene ,Andule ! m-am scos ! In sfarsit am dat si eu peste cineva care stie sigur ca Iisus ,a inviat . Am luat deja agenda si un pix sa-mi notez data cand a inviat -poti sa mi-o comunici si mie ?Informatiile mele sunt cam " eronate " -in fiecare an e altfel -una e la crestinul ortodox ,alta e la cel catolic -am mai auzit ceva si de pastele cailor ... Poate acum aflu si eu realitatea de la mata ! Hristos a inviat !

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 00:35

In timpul slujbei, vine un frate in fuga si anunta in gura mare:
- Am doua vesti, un abuna si alta proasta: azi am vorbit cu Dumnezeu la telefon. Deci Dumnezeu exista ! Aia proasta... a sunat de la Meca .

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 00:38

De la: Eu_insumi, la data 2009-09-16 00:05:44////////The fact that there must have been a LUCA was first made clear in the 1960s when the genetic code was deciphered and found to be universal................

M-am hotarat sa-l ajut si eu pe Karpov in misiunea lui de a te cultiva pe tine ,mi-am dat seama ca tu te-ai limitat ca si evreii la cunoasterea a doar 10 legi ,cat a putut si el sarmanul Moise sa fure de prin bibliotecile timpului de prin Egipt si sa le transforme pentru a putea fi intelese de "" poporul ales "" pentru prostia lui !

Codul lui Hammurabi (sau Hammurapi sau Codex Hammurapi) este cea mai veche culegere de legi, din timpul regelui babilonian Hammurabi. Codul, scris probabil în jurul anului 1760 î.Hr., cuprindea un Prolog, 282 de articole de lege și un Epilog. Textul a fost săpat pe o stelă din diorit lungă de 2,25 metri. Stela a fost descoperită în 1902 de M. J. de Morgan în timpul săpăturilor arheologice efectuate la Susa. Se presupune că a fost pradă de război luată de un cuceritor dintr-un oraș babilonian. Stela se află în muzeul Louvre din Paris, iar o copie a ei se află la muzeul Pergamon din Berlin.

Codul lui Hammurabi nu a fost în epoca sa ceva ieșit din comun: cu trei sute de ani mai devreme, regele sumerian Ur-Nammu scosese o culegere similară, iar cu 150 de ani înaintea lui Hammurabi, regele Isinului, Lipit-Iștar, dispusese inscripționarea unei stele similare. Însă cele două coduri de legi sumeriene s-au păstrat doar fragmentar. În contrast, codul lui Hammurabi a fost răspândit în exemplare numeroase. O copie, pe tăblițe de lut, a fost descoperită în resturile bibliotecii din Ninive a regelui asirian Asurbanipal.

Codul lui Hammurabi este apreciat mai mult din punct de vedere literar decât din cel juridic.

Codul diferențiază trei tipuri de oameni: omul liber, subalternul (omul care se prosternează) și sclavul (juridic fiind asimilat unui bun mobiliar). Drepturile femeii sunt protejate juridic. Femeia dispune de bunurile sale pe care le administrează liber, practică numeroase meserii și uneori poate avea răspunderi importante în societate. După căsătorie, femeia se supune autorității soțului. Ca văduvă, poate administra și apăra interesele moștenitorilor. La moartea tatălui (capul familiei), puterea revenea fiilor și, în cazul lipsei de moștenitori de parte bărbătească, fiicelor. Pentru supuși, codul lui Hammurabi prevedea observanța monogamiei. Suveranii puteau fi însă poligami.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 10:36

De la: karpov, la data 2009-09-16 20:22:11
Nene ,Andule ! m-am scos ! In sfarsit am dat si eu peste cineva care stie sigur ca Iisus ,a inviat . Am luat deja agenda si un pix sa-mi notez data cand a inviat -poti sa mi-o comunici si mie ?Informatiile mele sunt cam " eronate " -in fiecare an e altfel -una e la crestinul ortodox ,alta e la cel catolic -am mai auzit ceva si de pastele cailor ... Poate acum aflu si eu realitatea de la mata ! Hristos a inviat !

Nu stiu daca iti va fi de ajuns caietul si pixul dar iti voi raspunde. Se stie ziua exacta cand a inviat Hristos, problema consta in echivalarea ei.

Invierea Domnului a avut loc intr-o zi de Duminica si in anul cand iudeii si-au serbat Pastile lor intr-o zi de vineri. Iudeii intotdeauna isi serbau Pastele incepand cu seara zilei de 14 Nisan, prima luna a anului evreiesc. Anul religios al evreilor incepe primavara, odata cu echinoctiul, iar lunile calendarului evreiesc incepeau intotdeauna odata cu luna noua pe cer. Precizam ca primavara astro­nomica incepea in ziua echinoctiului de primavara. Cum luna Nisan incepea in momentul cand pe cer aparea luna noua, care dupa 14 zile devine luna plina, rezulta ca prima luna a anului evreiesc trebuie sa fi inceput la acea vreme cam in preajma echinoctiului de primavara si ca ziua de 14 Nisan, cand iudeii isi serbau Pastele si cand Mantuitorul si-a dat duhul pe Cruce, era prima zi cu luna plina a anului solar dupa echinoctiu de primavara. Asadar, Pastile iudaice se serbau in seara primei zile cu luna plina care urma dupa echinoctiul de primavara, iar minunea invierii Mantuitorului Hristos s-a petrecut in ziua de 16 Nisan, care era prima Duminica cu luna plina dupa echinoctiul de primavara.

Asadar ziua de care m-ai intrebat este ziua de 16 Nisan (data EXACTA a Invierii dupa Calendarul Evreiesc).

Acum echivaleaz-o tu singur cu o zi din calendarul nostru actual si fa-o sa se potriveasca intotdeauna cu o Dumnica pentru ca nu poti sarbatori Invierea decat intr-o zi de Duminica. Mult succes !!!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 17:35

De la: Horus, la data 2009-09-17 00:38:24

M-am hotarat sa-l ajut si eu pe Karpov in misiunea lui de a te cultiva pe tine ,mi-am dat seama ca tu te-ai limitat ca si evreii la cunoasterea a doar 10 legi ,cat a putut si el sarmanul Moise sa fure de prin bibliotecile timpului de prin Egipt si sa le transforme pentru a putea fi intelese de "" poporul ales "" pentru prostia lui !

Codul lui Hammurabi (sau Hammurapi sau Codex Hammurapi) este cea mai veche culegere de legi, din timpul regelui babilonian Hammurabi. Codul, scris probabil în jurul anului 1760 î.Hr., cuprindea un Prolog, 282 de articole de lege și un Epilog. Textul a fost săpat pe o stelă din diorit lungă de 2,25 metri. Stela a fost descoperită în 1902 de M. J. de Morgan în timpul săpăturilor arheologice efectuate la Susa. Se presupune că a fost pradă de război luată de un cuceritor dintr-un oraș babilonian. Stela se află în muzeul Louvre din Paris, iar o copie a ei se află la muzeul Pergamon din Berlin.

Codul lui Hammurabi nu a fost în epoca sa ceva ieșit din comun: cu trei sute de ani mai devreme, regele sumerian Ur-Nammu scosese o culegere similară, iar cu 150 de ani înaintea lui Hammurabi, regele Isinului, Lipit-Iștar, dispusese inscripționarea unei stele similare. Însă cele două coduri de legi sumeriene s-au păstrat doar fragmentar. În contrast, codul lui Hammurabi a fost răspândit în exemplare numeroase. O copie, pe tăblițe de lut, a fost descoperită în resturile bibliotecii din Ninive a regelui asirian Asurbanipal.

Codul lui Hammurabi este apreciat mai mult din punct de vedere literar decât din cel juridic.

Codul diferențiază trei tipuri de oameni: omul liber, subalternul (omul care se prosternează) și sclavul (juridic fiind asimilat unui bun mobiliar). Drepturile femeii sunt protejate juridic. Femeia dispune de bunurile sale pe care le administrează liber, practică numeroase meserii și uneori poate avea răspunderi importante în societate. După căsătorie, femeia se supune autorității soțului. Ca văduvă, poate administra și apăra interesele moștenitorilor. La moartea tatălui (capul familiei), puterea revenea fiilor și, în cazul lipsei de moștenitori de parte bărbătească, fiicelor. Pentru supuși, codul lui Hammurabi prevedea observanța monogamiei. Suveranii puteau fi însă poligami.

si sa inteleg ca oamenii de azi sunt si mai prosti decit evreii lui Moise ,devreme ce nu sunt in stare sa respecte nici macar cele 10 legi ? ca: se ucide,se fura,se minte si insala; se rivneste la tot ce are vecinu' si se huleste intr-o veselie,dar ne-nchinam Banului ! suntem mai destepti cumva decit ei ?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 19:50

De la: gabigabi, la data 2009-09-17 17:35:26

si sa inteleg ca oamenii de azi sunt si mai prosti decit evreii lui Moise ,devreme ce nu sunt in stare sa respecte nici macar cele 10 legi ? ca: se ucide,se fura,se minte si insala; se rivneste la tot ce are vecinu' si se huleste intr-o veselie,dar ne-nchinam Banului ! suntem mai destepti cumva decit ei ?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 20:06

De la: gabigabi, la data 2009-09-17 17:35:26

Prostii tot timpul au fost majoritari ! Cam 80 % din oameni sunt inca la stadiul de pestera -prostii din prezent sunt folositori atat pentru religie cat si ca masa de consumatori si de alegatori -traim intr-o democratie unde toata lumea are drept de vot -o democratie a prostilor . Legile au fost create pentru prosti deoarece acestia nu inteleg decat de frica ! Procentul de 20 % care sa spunem ca ar intelege ce se intampla pe lumea asta totusi nu intelege in totalitate ,nu vor sa inteleaga sau pur si simplu au niste interese .Acestia uneori tin in frau prostimea prin diverse metode care au fost testate mii de ani ! Din acest motiv este tolerata si religia prin care se tin in frau pornirile sau instinctele unora -totul se face pentru a satisface interesele unei minoritati care stie sa manipuleze si se face cu acordul tacit al fiecarui factor de putere implicat in acest joc murdar . Cu alte cuvinte religia este folositoare pentru a controla multimile si este folosita ca atare cu acordul inaltelor fete bisericesti ...din interes ,mai mult personal !

ovidiutiron

5 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 20:12

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 21:18

De la: karpov, la data 2009-09-17 20:06:02 ....... .Acestia uneori tin in frau prostimea prin diverse metode care au fost testate mii de ani ! Din acest motiv este tolerata si religia prin care se tin in frau pornirile sau instinctele unora -totul se face pentru a satisface interesele unei minoritati care stie sa manipuleze si se face cu acordul tacit al fiecarui factor de putere implicat in acest joc murdar . Cu alte cuvinte religia este folositoare pentru a controla multimile si este folosita ca atare cu acordul inaltelor fete bisericesti ...din interes ,mai mult personal !

La voi la școală se mai predă "Marxism-Leninismul???!! Ideile pe care încerci să le îngîlezi acolo le vei găsi bine dezvoltate în "Lenin-Opere Complete" apărute în românește pe la mijlocul secolului trecut sau mai concise în "Manifestul Partidului Comunist" al lui Marx și Engels.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 23:32

De la: mihai5_2, la data 2009-09-17 21:18:20
De la: karpov, la data 2009-09-17 20:06:02 ....... .Acestia uneori tin in frau prostimea prin diverse metode care au fost testate mii de ani ! Din acest motiv este tolerata si religia prin care se tin in frau pornirile sau instinctele unora -totul se face pentru a satisface interesele unei minoritati care stie sa manipuleze si se face cu acordul tacit al fiecarui factor de putere implicat in acest joc murdar . Cu alte cuvinte religia este folositoare pentru a controla multimile si este folosita ca atare cu acordul inaltelor fete bisericesti ...din interes ,mai mult personal !

La voi la școală se mai predă "Marxism-Leninismul???!! Ideile pe care încerci să le îngîlezi acolo le vei găsi bine dezvoltate în "Lenin-Opere Complete" apărute în românește pe la mijlocul secolului trecut sau mai concise în "Manifestul Partidului Comunist" al lui Marx și Engels.

Faci cumva parte din cei 80 % ? Sau din cei 4 milioane de comunisti ,avand in vedere faptul ca esti la curent cu operele de referinta ale comunistilor ! Daca nu intelegi ce vreau sa spun mai normal e sa ceri relatii decat sa -ti demonstrezi neputinta ?! Banuiesc ca tu inca crezi ca toti oamenii sunt la fel ,ca toti sunt egali ,nu vezi diferenta dintre prosti si inteligenti si cred ca ai fi in stare si acum sa-l alegi tot pe Iliescu ! Dupa mintea ta acum e bine ,traim bine ,din moment ce ceea ce critic eu nu te satisface . Binele de azi l-au creat unii ca tine care habar nu au pe ce lume traiesc si care nu stiu sa comunice -isi dau doar cu parerea de parca ceea ce spun ar avea vreo valoare . Nu esti in stare sa intelegi ce inseamna religia si cati prosti se lasa manipulati ca ei,domnii preoti , sa o duca bine -iar voi sperati sa ajungeti in rai ,intr-un loc care de fapt nu exista ! Nu esti in stare sa-ti creezi raiul ,aici,pe pamant ,esti un tarat care sigur nu are satisfactii de nici o natura in viata personala si vii aici pe forum sa te ...refulezi .

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 00:01

De la: karpov, la data 2009-09-17 23:32:50

Calmează-te băiețaș.....

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 10:42

Faci cumva parte din cei 80 % ? Sau din cei 4 milioane de comunisti ,avand in vedere faptul ca esti la curent cu operele de referinta ale comunistilor ! Daca nu intelegi ce vreau sa spun mai normal e sa ceri relatii decat sa -ti demonstrezi neputinta ?! Banuiesc ca tu inca crezi ca toti oamenii sunt la fel ,ca toti sunt egali ,nu vezi diferenta dintre prosti si inteligenti si cred ca ai fi in stare si acum sa-l alegi tot pe Iliescu ! Dupa mintea ta acum e bine ,traim bine ,din moment ce ceea ce critic eu nu te satisface . Binele de azi l-au creat unii ca tine care habar nu au pe ce lume traiesc si care nu stiu sa comunice -isi dau doar cu parerea de parca ceea ce spun ar avea vreo valoare . Nu esti in stare sa intelegi ce inseamna religia si cati prosti se lasa manipulati ca ei,domnii preoti , sa o duca bine -iar voi sperati sa ajungeti in rai ,intr-un loc care de fapt nu exista ! Nu esti in stare sa-ti creezi raiul ,aici,pe pamant ,esti un tarat care sigur nu are satisfactii de nici o natura in viata personala si vii aici pe forum sa te ...refulezi .

e de'adreptul prosteasca insistenta asta a ta cu care vrei sa ne dovedesti cit esti de destept ! hai,las-o jos ca esti facut gramada ! eu te-am intrebat clar : suntem azi mai destepti ca ne-am eliberat mintile de dogma si FURAM , UCIDEM, MINTIM, INSELAM ? despre ce vorbim ?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 11:17

De la: gabigabi, la data 2009-09-18 10:42:09

e de'adreptul prosteasca insistenta asta a ta cu care vrei sa ne dovedesti cit esti de destept ! hai,las-o jos ca esti facut gramada ! eu te-am intrebat clar : suntem azi mai destepti ca ne-am eliberat mintile de dogma si FURAM , UCIDEM, MINTIM, INSELAM ? despre ce vorbim ?

Te-ai trezit cu fata la cearsaf ? Daca erai mai tanara iti tranteam alta expresie -ai avut noroc !
Mai tanti Gabi ! Hai sa te iau usurel ,ca sa intelegi si matale !
Sa-i luam ca exemplu pe tigani -recent niste smecheri din Anglia ,care au studiat infractionalitatea la romi au ajuns la concluzia ca tiganii nostri invata sa fure inca din leagan -sunt invatati de mici sa faca diverse " combinatii " prin care reusesc sa pacaleasca fraierii adica pe romanii aia ai tai -crestini si destepti !
Pai tu crezi ca dupa mii de ani de furaciuni,crime si minciuni ,toate tolerate de religii si stat,oamenii se pot schimba de pe o zi pe alta ?
Cand ei vad ca popii fura,ca mitropolitii fura ,guvernantii si parlamentarii fura sau procurorii,politistii ,judecatorii si notarii sunt corupti -ei ce ar trebui sa faca ? Procedeaza identic,poate si din mimetism,ca tot suntem de un neam cu maimutele ,sau poate si din instinct de conservare -sau dupa legea talionului -furi tu -fur si eu .
Mentalitatile se schimba greu ,asta au remarcat si primii crestini atunci cand au hotarat sarbatorirea Craciunului in data de 25 decembrie desi nu are nici o legatura cu nasterea lui Isus ci mai repede cu Mithra,Horus sau Marduk .Si alte sarbatori sau obiceiuri pagane au fost tolerate de religie tocmai pe motivul ca mentalitatile inradacinate in constiinta oamenilor se schimba greu !
Te-am tot sfatuit sa te informezi si dupa aia sa cauti sa intelegi iar daca nu reusesti sa te descurci nu e o rusine daca apelezi la mine -poate reusesc sa te ajut cu desteptaciunea mea .

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 11:47

iar ai tras un glont in gol,mai incearca !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 11:51

RATEU !?...nah !...munitie CCCP !

Pagini: << 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: