back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 18:24

Bai incuiatilor (fii pe faza Mytcoare ) ce dracu cine te-a incuiat si a pierdut cheia ....? ai ramas blocat la nivelul I .....de 2000 de ani....(de intelegere...binenteles ...)acum suntem la nivelul IX .......fa si tu rost de niste RESURSE ...ca sa sari si tu naibii peste niste nivele ...!Hai ...la treaba ...baa.!.pt unul ca tine ,, functia creeaza organul,, ... hai ba pune-ti curul la treaba ca mintea te conduce ,,brici,,...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 18:29

De la: Horus, la data 2009-09-12 18:24:34Bai incuiatilor (fii pe faza Mytcoare ) ce dracu cine te-a incuiat si a pierdut cheia ....? ai ramas blocat la nivelul I .....de 2000 de ani....(de intelegere...binenteles ...)acum suntem la nivelul IX .......fa si tu rost de niste RESURSE ...ca sa sari si tu naibii peste niste nivele ...!Hai ...la treaba ...baa.!.pt unul ca tine ,, functia creeaza organul,, ... hai ba pune-ti curul la treaba ca mintea te conduce ,,brici,,...

... tie-ti lipseste discernamantul, sau, n-ai ce face cu el !...ultima vrianta-i preponderent probabila , alfel ai fii deja pierdut !..

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 18:36

De la: mytcor, la data 2009-09-12 18:29:19
De la: Horus, la data 2009-09-12 18:24:34Bai incuiatilor (fii pe faza Mytcoare ) ce dracu cine te-a incuiat si a pierdut cheia ....? ai ramas blocat la nivelul I .....de 2000 de ani....(de intelegere...binenteles ...)acum suntem la nivelul IX .......fa si tu rost de niste RESURSE ...ca sa sari si tu naibii peste niste nivele ...!Hai ...la treaba ...baa.!.pt unul ca tine ,, functia creeaza organul,, ... hai ba pune-ti curul la treaba ca mintea te conduce ,,brici,,...

... tie-ti lipseste discernamantul, sau, n-ai ce face cu el !...ultima vrianta-i preponderent probabila , alfel ai fii deja pierdut !..

De la Horus :
Baaaa ...Mytcoare ..daca vezi,,,..i ca nu reusesti sa treci de nivelul I ori restartezi calc-ul ,ori reiei jocul la nesfarsit pana pricepi dracu si tu ceva ori te gandesti ca esti prea ,,obosit si te duci la culcare...

Hai

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 18:51

De la: Horus, la data 2009-09-12 18:36:06
De la: mytcor, la data 2009-09-12 18:29:19

De la Horus :
Baaaa ...Mytcoare ..daca vezi,,,..i ca nu reusesti sa treci de nivelul I ori restartezi calc-ul ,ori reiei jocul la nesfarsit pana pricepi dracu si tu ceva ori te gandesti ca esti prea ,,obosit si te duci la culcare...

Hai

asa mai vi d-acasa !...onirice vesele-ti doresc !...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 20:31

De la: Dorulet, la data 2009-09-12 14:06:01
De la: ioana_dark, la data 2009-09-12 12:50:17
De la: Dorinel, la data 2009-09-12 01:15:30
De la: andu30, la data 2009-09-11 21:11:19
De la: karpov, la data 2009-09-11 20:28:10
Exista clar prezumtia de VINOVATIE !

Asta e chiar tare !!!
Asta e si mai tare, asa ca hai sa incepem cu inceputu. Intr-o zi cosmica, eu cu prietenii mei Zeus si Thor, ne gandeam ce sa le spunem oamnenilor cum sa ajunga sau nu in rai, pentru ca trebuie sa urmeze Biblia ca sa ajunga in rai. Si ce-am hotarat ?!! Trebuie sa faca exact ce zic eu, cand le spun sa sara, ei sa intrebe ‘Cat de sus?’. Si Biblia e cuvantul meu, Dumnezeu, iar in ea scrie ca trebuie sa omori copii care nu asculta, oameni care lucreaza duminica si homosexualii.
Si inca o chestie: daca homosexualitatea este un pacat in fata mea, Dumnezeu, atunci de ce as crea oameni care sunt homosexuali si ajung in iad?
In primul rand, am creat liberul arbitru, desi asta nu poate exista, deci nu l-am creat. Dar nu ai tu cum sa intelegi asa ceva, pentru ca esti un prost. Crede-ma, te-am creat dupa chipul si asemanarea mea.
Dar hai sa ne prefacem ca am creat liberul arbitru, tot stiu orice alegere pe care o sa faca oricine si oricand, pentru ca sunt Dumnezeu, atotstiutor. Si atunci de ce creez oameni care stiu ca o sa ajunga in iad? De ce creez fiinte care au sentimente doar ca sa fie torturate pentru eternitate? Cum pot face asta si in acelasi timp sa fiu atotstiutor, atotputernic si atotbun? Iti spun de ce : pentru ca nu am nici o logica.

dorinel...nu se naște nimeni homosexual...și nu dumnezeu a lãsat homoxeuali pe pãmânt...

în momentul în care a fãcut lumea creatorul i-a dat așa numita lex naturalia (lege naturalã) stabilind prin asta o serie de principii dupã care lumea sã se guverneze....
homoxeualitatea este un act împotriva acestei legi naturale...deci împotriva creatorului care a lãsat bãrbatul și femeia pentru a trãi împreunã și a da naștere unor urmași...și cãrora le-a spus *creșteți și vã înmulțiți*...
dacã homoxeualitatea era lãsatã de dumnezeu , deci înscrisã în acea lex naturalia atunci ar fii existat și la plante și la animale..și la toți oamenii din toate timpurile și din toate locurile , indiferent din ce civilizație ar fii provenit...dar...nu e așa!!! homosexualitatea existã doar în anumite cazuri...la unii tâmpiți care au prea multe pe lumea asta ...sunt îndestulați de hranã și de alte foloase materiale ,muncesc foarte puțin pentru asta și..neștiind cu ce sã-ți ocupe timpul încep sã se dedea desfrâului ....
abundența de hranã și lipsa muncii îi face pe unii sã-și caute un sens al vieții în altceva....în cãutarea necontenitã a plãcerilor trupești...în experimentarea celor mai nebãnuite perversiuni doar pentru a mai obține un dram de...*fericire*....
și , culmea este cã mass-media îi încurajeazã în permanențã spunându-le cã e normal și cã nu au de ce sã-și facã griji...în loc sã-i ajute sã-și revinã....
da...vor fii pedepșiți pe lumea cealaltã (dacã bineînțeles nu se pocãiesc)...s-au ridicat împotriva legilor date de dumnezeu ...homosexualitatea e o sfidare la adresa creatorului acestei lumi....e ca și cum unii ar da doi bani pe legile lãsate de el....

sper cã m-am fãcut înțeleasã....

iar despre libertate așa cum o înțeleg creștinii am scris pe topicul ãsta de o sutã de ori și observ cu tristețe cã nu ai înțeles nimic...ceea ce mã face sã cred cã în realitate nici nu te intereseazã sã auzi un rãspuns la nelãmurile tale....ci doar îți place sã faci mișto....

Nu sunt de acord cu homosexualitatea....dar greºeºti...existã la unele animale!

nu mã înnebuni

ce savant a descoperit asta ?

9am134249

80 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 20:54

ati luat-o pe aratura pe topicul asta.
fata asta Ioana se crede tare desteapta.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 20:58

De la: 9am134249, la data 2009-09-12 20:54:21ati luat-o pe aratura pe topicul asta.

știu ce iq am...102

dar...nu înțeleg de ce te legi de asta....am scris ceva aiurea?

9am134249

80 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 21:27

ma mir ca bietul Adi, care este un intelectual, te mai suporta!
oricum considerind ca esti inca la virsta cind inca mai inveti, te iert!
probabil ca in intrebarile anterioare, pe care i le pui, este doar dorinta de a sti!
dar nu sint de acord cind te imbatatosezi, cind nu sti un subiect, si continui argumente nefondate.
oricum, il felicit pe Adi ca are rabdare cu tine!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 21:33

De la: 9am134249, la data 2009-09-12 21:27:34ma mir ca bietul Adi, care este un intelectual, te mai suporta!
oricum considerind ca esti inca la virsta cind inca mai inveti, te iert!
probabil ca in intrebarile anterioare, pe care i le pui, este doar dorinta de a sti!
dar nu sint de acord cind te imbatatosezi, cind nu sti un subiect, si continui argumente nefondate.
oricum, il felicit pe Adi ca are rabdare cu tine!

îmi cer scuze , dar...nu-mi dau seama despre ce întrebãri vorbești...
fii mai explicit...spune-mi exact cu ce din ceea ce am scris eu nu ești de acord....

9am134249

80 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 21:50

de exemplu:
ai vrut sa sti despre Israel, si istoria statului, cind ti s-au adus explicatii, ai continuat comentriile fara rost:
"dar cine le da lor dreptul..."
ai argumentat despre unele scrieri vechi si intelesul lor, chiar dupa ce Adi ti-a adus dovezi scripturale, teologice, lingvistice etc.
oricum, iti dau un sfat: daca nu sti ceva, stai si asculta, caci daca vei tacea toti vor crede ca esti inteleapta!
nimeni nu ajuns la cunostinta absoluta inca.
toti mai avem de invatat.cel mai intelept a fost Solomon, dar si el pierdut cursa din cauza femeilor (a avut prea multe 700+300 - tema de casa: cum sint numite cele 700 si cum sint numite cele 300?)

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 22:06

De la: 9am134249, la data 2009-09-12 21:50:26de exemplu:
ai vrut sa sti despre Israel, si istoria statului, cind ti s-au adus explicatii, ai continuat comentriile fara rost:
"dar cine le da lor dreptul..."
ai argumentat despre unele scrieri vechi si intelesul lor, chiar dupa ce Adi ti-a adus dovezi scripturale, teologice, lingvistice etc.
oricum, iti dau un sfat: daca nu sti ceva, stai si asculta, caci daca vei tacea toti vor crede ca esti inteleapta!
nimeni nu ajuns la cunostinta absoluta inca.
toti mai avem de invatat.cel mai intelept a fost Solomon, dar si el pierdut cursa din cauza femeilor (a avut prea multe 700+300 - tema de casa: cum sint numite cele 700 si cum sint numite cele 300?)

apreciez faptul cã mã citești pe mai multe topicuri , dar...îmi dau seama cã în cazul tãu nu m-am fãcut înțeleasã...

eu și adi nu am dezbãtut istoria statului israel...eu doar i-am spus cã în contextul politic internațional actual nu are dreptul sã facã apel la istorie....dreptul istoric asupra unui teritoriu nu poate fii luat în considerare atunci când se stabililesc granițele unui stat....

iar...despre biblie...interpretãrile lui adi nu corespund cu cele ale ortodoxiei...el neagã faptul cã împãrãția lui dumnezeu este în ceruri ...spune cã mântuirea era posibilã și pânã la venirea lui iisus pe pãmânt (trecând cu vederea cuvintele sfântului apostol pavel care zice cã dacã hristos nu ar fii înviat , zadarnicã ar fii fost credința noastrã) , deci...implicit..neagã necesitatea sfintelor taine pentru mântuire....iar de aici pânã la negarea importaței întregii ortodoxii nu e decât un pas....
îți dai seama cã nu pot fii de acord cu așa ceva....eu sunt ortodoxã....

mai ai și alte nelãmuriri?

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 01:11

De la: ioana_dark, la data 2009-09-12 20:58:41
De la: 9am134249, la data 2009-09-12 20:54:21ati luat-o pe aratura pe topicul asta.

știu ce iq am...102

dar...nu înțeleg de ce te legi de asta....am scris ceva aiurea?

Ai mai mult de 102 IQ ! Trebuie sa ai mai mare incredere in tine ! Intra pe MENSA ! Esti inca intr-o perioada de intelegere a sinelui -citeste ceva mai multa psihologie si o sa-ti dai seama de valoarea ta ! Eu te simt si stiu cat de deosebita esti -nu te limita doar la aprecierile de pe forum -tu ai deschidere spre cunoastere mai mare decat Adi Popa -vei ajunge sa cunosti adevarul si atunci nu vei mai avea nevoie de aprecierile lor !

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 02:16

IOANA nu se crede desteapta ,este desteapta ! Iar problema cu evreii e simpla ,se afla totul daca citesti biblia ,e o lucrare pe intelesul tuturor -nu inteleg de ce crezi ca Ioana nu a inteles ce trebuie din ce scrie acolo !?
Eu unul am inteles si stiu cine si ce inseamna evreii si ce drepturi au s-au isi aroga pe drept sau pe nedrept - uneori popoarele sau statele si-o mai fac si cu mana lor ! Evreii si-au cam dat in petec de prea multe ori de-a lungul istoriei -nu si-au ales cu discernamant optiunile si din acest motiv trag acum ponoasele ! Nu intotdeauna banii si influenta ajuta pe termen lung ! Istoria se mai repeta din cand in cand si nu intotdeauna in favoarea ta ! Greselile se platesc si evreii in general sunt clienti ai alegerilor gresite -fapt care este demonstrat si de biblie !

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 02:22

karpov...îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase ....

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 02:53

De la: mytcor, la data 2009-09-12 13:58:46...homosexualitatea / lesbianismul , "accidente" genetice umane ce se transmit ereditar !...religia iud-cre. prin dogma , a combatut si combate aceasta anomalie a fiintei umane, asa ca : Mr. Dorinel, daca nu vrea s-ajunga-n campul cu flori al muncii de raspandac ar trebuii sa-si verifice si revizuiasca sis. inf.

Mytcor, homosexualitatea/lesbiabismul nu sunt accidente genetice.

Dupã cum spuneam ºi în discuþia despre aºa-zisa genã a transcendenþei-de-sine, pretenþia lui Dean Hamer în 1993 de a fi descoperit o componentã geneticã în cele 40 de cazuri de homosexualitate studiate (ceea ce nu înseamnã nicidecum cã o anumitã genã ar determina comportamentul homosexual) nu a putut fi confirmatã de nici un alt genetician, iar teoria a fost ca atare abandonatã. Deºi aplicat pe un eºantion mai larg ºi mai diversificat decât cel ales de Hamer, studiul lui George Rice ºi George Ebers asupra regiunii cromozomiene Xq28, publicat în 1999 în revista Science, a pus serios la îndoialã rezultatele cercetãrii acestuia.

De fapt, cu doi ani înaintea articolului lui Hamer, revista Archives of General Psychiatry publicase concluziile la fel de neverosimile ale lui J. Michael Bailey and Richard C. Pillard privind originea parþial geneticã a orientãrii spre relaþii de acelaºi sex în cazurile gemenilor de sex feminin studiate. La câteva luni dupã publicarea acestor idei însã Joseph Nicolosi a arãtat cã modul în care Bailey ºi Pillard ºi-au ales subiecþii voluntari (i.e., prin reclame în reviste homosexuale/lesbiene) a fãcut posibil ºi în acelaºi timp prejudiciat/compromis rezultatele cercetãrii. Mai mult, Nicolosi a putut astfel sublinia factorii de mediu ºi familie care au contribuit mult mai clar la alegerea orientãrii sexuale fãcutã de subiecþii lui Bailey ºi Pillard.

Tot în 1991, Simon LeVay observa cã un set de neuroni numiþi INAH-3 ar avea dimensiuni mai mici în cazul celor 19 bãrbaþi homosexuali ale cãror cadavre le-a analizat în comparaþie cu 16 ale unor bãrbaþi presupuºi a fi heterosexuali (5 murind de fapt de SIDA). Pe lângã rãspunsul extrem de sceptic ºi foarte influent pe care l-au dat William Byne ºi Bruce Parsons în 1994 în Archives of General Psychiatry tuturor acestor încercãri de a introduce noþiunea de cauzaþie geneticã pe uºa din dos, este remarcabil rãspunsul similar în conþinut dat de Edward Stein, om de ºtiinþã ºi totodatã activist homosexual, din care citez urmãtorul paragraf:

“Many gay people want to use this research to promote gay rights. If gay people are 'born that way,' then discrimination against them must be wrong. ... A gay or lesbian person's public identity, sexual behaviors, romantic relationships, or decisions to raise children are all choices. No theory suggests that these choices are genetic” (Michael Bronski, "Blinded by Science," The Advocate [2000], p. 64).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 02:54

De la: ioana_dark, la data 2009-09-13 02:22:05karpov...îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase ....

Nu le crede.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 03:02

De la: adipopa, la data 2009-09-13 02:54:23
De la: ioana_dark, la data 2009-09-13 02:22:05karpov...îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase ....

Nu le crede.

ce drãguț din partea ta... ....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 03:05

De la: ioana_dark, la data 2009-09-13 03:02:05

Nu le crede.

Tu esti pe mai multe topicuri in acelasi timp?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 03:11

De la: nastasemihail, la data 2009-09-13 03:05:48
De la: ioana_dark, la data 2009-09-13 03:02:05

Nu le crede.

Tu esti pe mai multe topicuri in acelasi timp?

mai vorbesc și eu cu cei care mai sunt on line....

9am134249

80 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 03:30

Ioana
Tu nu poti dormi de dorul epoletilor!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 03:46

De la: ioana_dark, la data 2009-09-12 20:31:09
De la: Dorulet, la data 2009-09-12 14:06:01Nu sunt de acord cu homosexualitatea....dar greºeºti...existã la unele animale

nu mã înnebuni ce savant a descoperit asta ?

Ioana, aici eºti în eroare. Dora are dreptate. Comportamentul homosexual al unor animale a fost observat ºi bine documentat în ultima vreme (cf. Bruce Bagemihl, Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity [New York: St. Martin's Press, 1999]). Nu putem spune însã nici mãcar în cazul animalelor cã ar fi un comportament a la lex naturalia, chiar dacã ajutã uneori supravieþuirii, pentru cã homosexualitatea nu asigurã (cum nu asigurã nici la om) perpetuarea speciei. În orice caz, faptul cã acest comportament homosexual existã pe scarã redusã ºi la animale nu îl recomandã ºi nu îl justificã automat în cazul unei fiinþe raþionale ºi morale cum este homo sapiens sapiens. Dacã am gândi aºa, atunci nu vãd de ce uciderea, tortura ºi violul, practicate în mod curent în rândul animalelor, nu ar putea fi considerate practici la fel de naturale ºi în cazul omului...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 03:53

De la: ioana_dark, la data 2009-09-12 22:06:17iar...despre biblie...interpretãrile lui adi nu corespund cu cele ale ortodoxiei...el neagã faptul cã împãrãția lui dumnezeu este în ceruri ...spune cã mântuirea era posibilã și pânã la venirea lui iisus pe pãmânt (trecând cu vederea cuvintele sfântului apostol pavel care zice cã dacã hristos nu ar fii înviat , zadarnicã ar fii fost credința noastrã) , deci...implicit..neagã necesitatea sfintelor taine pentru mântuire....iar de aici pânã la negarea importaței întregii ortodoxii nu e decât un pas....

Ioana, încã o datã reprezinþi eronat deosebirea dintre noi asupra naturii împãrãþiei lui Dumnezeu ºi a mântuirii credincioºilor înainte de întruparea lui Hristos. În ce priveºte împãrãþia lui Dumnezeu, dã-mi voie sã-þi reamintesc mai întâi o discuþie lexicalã pe care am avut-o:

...βασιλεία are într-adevãr douã sensuri de dicþionar (BDAG, Louw-Nida, Friberg): (1) actul de a domni/împãrãþi (cu subseturi lexicale care includ putere/domnie împãrãteascã/dumnezeiascã) ºi (2) împãrãþie sau teritoriu condus de un împãrat. Când spui cã sensul (1) este sensul despre care vorbim aici, spui un lucru care (pentru mine) este clar ca lumina zilei. De fapt, dacã dai câteva pagini înapoi vei gãsi cã, în timp ce tu insistai de zor asupra interpretãrii teritoriale (2) a împãrãþiei „în cer,” eu afirmam tocmai contrariul, adicã sensul (1), cã „împãrãþia lui Dumnezeu” nu este un domeniu, teritoriu sau arie geograficã (pentru a-i stabili cineva locaþia ºi marginile), cã expresia are rãdãcini ebraice/profetice ºi cã trebuie înþeleasã dinamic (ceva de genul „Yahve se aratã ca rege” sau „Yahve devine rege”).

Nu sunt convins în ce mãsurã ideea reducþionistã (dupã pãrerea mea) care face împãrãþia lui Dumnezeu sã se suprapunã cu raiul/paradisul (adicã cu viaþa dupã moarte) ºi care localizeazã împãrãþia exclusiv în ceruri este: a) o idee autentic ortodoxã ºi completã; b) respectã sensul lexical (1) necesar textelor pe care le-am discutat în acel context (logia lui Iisus, de exemplu, „Dacã eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni, iatã a ajuns la voi împãrãþia lui Dumnezeu”); c) chiar dacã ar fi pe alocuri o interpretare tradiþionalã/patristicã rãsãriteanã nu ar putea totuºi acomoda o formulare dinamicã?

În ce priveºte mântuirea credincioºilor înainte de întruparea lui Hristos, mã faci sã cred cã nu ai citit încã textul la care am fãcut trimitere (Romani 4) ºi unde se vorbeºte despre îndreptãþirea lui Avraam prin credinþa în Dumnezeu care înviazã morþii, despre faptul cã aceastã credinþã i s-a socotit lui Avraam ca dreptate ºi cã apostolul o aseamãnã în putere ºi valoare însãºi credinþei creºtine în Dumnezeu care nu numai cã înviazã morþii în mod general ci l-a înviat pe Iisus în mod particular:

Romani 4.14-25

De aceea (moºtenirea fãgãduitã) este din credinþã, ca sã fie din har ºi ca fãgãduinþa sã rãmânã sigurã pentru toþi urmaºii, nu numai pentru toþi cei ce se þin de lege, ci ºi pentru cei ce se þin de credinþa lui Avraam, care este pãrinte al nostru al tuturor, precum este scris: "Te-am pus pãrinte al multor neamuri", în faþa celui în care a crezut, a lui Dumnezeu, care înviazã morþii ºi cheamã la fiinþã cele ce încã nu sunt. Împotriva oricãrei nãdejdi, Avraam a crezut cu nãdejde cã el va fi pãrinte al multor neamuri, dupã cum i s-a spus: "Aºa va fi seminþia ta"; ºi neslãbind în credinþã, nu s-a uitat la trupul sãu amorþit - cãci era aproape de o sutã de ani - ºi nici la amorþirea pântecelui Sarrei; ºi nu s-a îndoit, prin necredinþã, de fãgãduinþa lui Dumnezeu, ci s-a întãrit în credinþã, dând slavã lui Dumnezeu, ºi fiind încredinþat cã ceea ce i-a fãgãduit are putere sã ºi facã. De acea, credinþa lui i s-a socotit ca dreptate. ªi nu s-a scris numai pentru el cã i s-a socotit ca dreptate, ci se va socoti ºi pentru noi, cei care credem în Cel ce a înviat din morþi pe Iisus, Domnul nostru, care S-a dat pentru pãcatele noastre ºi a înviat pentru îndreptarea noastrã.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 03:54

De la: adipopa, la data 2009-09-13 03:46:12
De la: ioana_dark, la data 2009-09-12 20:31:09
De la: Dorulet, la data 2009-09-12 14:06:01Nu sunt de acord cu homosexualitatea....dar greºeºti...existã la unele animale

nu mã înnebuni ce savant a descoperit asta ?

Ioana, aici eºti în eroare. Dora are dreptate. Comportamentul homosexual al unor animale a fost observat ºi bine documentat în ultima vreme (cf. Bruce Bagemihl, Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity [New York: St. Martin's Press, 1999]). Nu putem spune însã nici mãcar în cazul animalelor cã ar fi un comportament a la lex naturalia, chiar dacã ajutã uneori supravieþuirii, pentru cã homosexualitatea nu asigurã (cum nu asigurã nici la om) perpetuarea speciei. În orice caz, faptul cã acest comportament homosexual existã pe scarã redusã ºi la animale nu îl recomandã ºi nu îl justificã automat în cazul unei fiinþe raþionale ºi morale cum este homo sapiens sapiens. Dacã am gândi aºa, atunci nu vãd de ce uciderea, tortura ºi violul, practicate în mod curent în rândul animalelor, nu ar putea fi considerate practici la fel de naturale ºi în cazul omului...

.dacã așa spun biologii....îi cer scuze dorei.....
însã...în privința valorii de adevãr a afirmației cã ar exista homosexualitate la animale dã-mi voie sã-mi pãstrez rezervele....
o sã mai caut și eu pe net...

numai bine!!!

9am134249

80 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 04:00

Cimpanzeii sint cei mai homo: Discovery.

9am134249

80 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 04:01

Babunii sint cei mai criminali.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 04:12

Iar urangutanii sint cei mai linistiti.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am134249

80 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 07:42

Mai Karpov
Tie iti place de Ioana, hai recunoaste, ca boala lunga-i moarte sigura.
Ioana da-i o poza sa o puna pe perete, si sa te vada in fiecare zi.
Pupy love-dragoste de catelus.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 15:47

De la: adipopa, la data 2009-09-13 02:53:27
De la: mytcor, la data 2009-09-12 13:58:46...homosexualitatea / lesbianismul , "accidente" genetice umane ce se transmit ereditar !...religia iud-cre. prin dogma , a combatut si combate aceasta anomalie a fiintei umane, asa ca : Mr. Dorinel, daca nu vrea s-ajunga-n campul cu flori al muncii de raspandac ar trebuii sa-si verifice si revizuiasca sis. inf.

Mytcor, homosexualitatea/lesbiabismul nu sunt accidente genetice.

Dupã cum spuneam ºi în discuþia despre aºa-zisa genã a transcendenþei-de-sine, pretenþia lui Dean Hamer în 1993 de a fi descoperit o componentã geneticã în cele 40 de cazuri de homosexualitate studiate (ceea ce nu înseamnã nicidecum cã o anumitã genã ar determina comportamentul homosexual) nu a putut fi confirmatã de nici un alt genetician, iar teoria a fost ca atare abandonatã. Deºi aplicat pe un eºantion mai larg ºi mai diversificat decât cel ales de Hamer, studiul lui George Rice ºi George Ebers asupra regiunii cromozomiene Xq28, publicat în 1999 în revista Science, a pus serios la îndoialã rezultatele cercetãrii acestuia.

De fapt, cu doi ani înaintea articolului lui Hamer, revista Archives of General Psychiatry publicase concluziile la fel de neverosimile ale lui J. Michael Bailey and Richard C. Pillard privind originea parþial geneticã a orientãrii spre relaþii de acelaºi sex în cazurile gemenilor de sex feminin studiate. La câteva luni dupã publicarea acestor idei însã Joseph Nicolosi a arãtat cã modul în care Bailey ºi Pillard ºi-au ales subiecþii voluntari (i.e., prin reclame în reviste homosexuale/lesbiene) a fãcut posibil ºi în acelaºi timp prejudiciat/compromis rezultatele cercetãrii. Mai mult, Nicolosi a putut astfel sublinia factorii de mediu ºi familie care au contribuit mult mai clar la alegerea orientãrii sexuale fãcutã de subiecþii lui Bailey ºi Pillard.

Tot în 1991, Simon LeVay observa cã un set de neuroni numiþi INAH-3 ar avea dimensiuni mai mici în cazul celor 19 bãrbaþi homosexuali ale cãror cadavre le-a analizat în comparaþie cu 16 ale unor bãrbaþi presupuºi a fi heterosexuali (5 murind de fapt de SIDA). Pe lângã rãspunsul extrem de sceptic ºi foarte influent pe care l-au dat William Byne ºi Bruce Parsons în 1994 în Archives of General Psychiatry tuturor acestor încercãri de a introduce noþiunea de cauzaþie geneticã pe uºa din dos, este remarcabil rãspunsul similar în conþinut dat de Edward Stein, om de ºtiinþã ºi totodatã activist homosexual, din care citez urmãtorul paragraf:

“Many gay people want to use this research to promote gay rights. If gay people are 'born that way,' then discrimination against them must be wrong. ... A gay or lesbian person's public identity, sexual behaviors, romantic relationships, or decisions to raise children are all choices. No theory suggests that these choices are genetic” (Michael Bronski, "Blinded by Science," The Advocate [2000], p. 64).

Adi, stiu la ce te referi (studiile ADN a Dr.Hamer cu privire la identificarea "genei gay" ale anilor "93 localizata-n cromozonul X ce a primit ind.Xq28 , capatand la vremea respectiva denumirea populara GAy-1)...
Atacurile virulente ,ale vremurilor respectve declansate de catre lumea stiintifica, la adresa Dr. Hamer si asupra cercetarilor sale genetice sau stins cam de multicel, nu crezi ?...
Acest GAY-1 ca marker genetic al hohosexualitatii masculine, la vremea respectiva , a fost combatut cu vehementa in special datorita implicatiilor sociale ale acelor vremuri,in ceea ce priveste acuratetea stiintifica a Dr.Hamer in aceasta prob. lucrurile stau cu totol altfel, chiar daca adversarii Dr.Hamer din acea vreme se pot lesne-ncadra in maxima lui I.Minulescu.
Reluarea cercetarilor in acest domeniu, s-asta pentru a nu spune mai mult, va reconfirma studiile si cercetarile Dr. Hamer in aceasta directie, mai mult decat atat, in cadrul U.Nth.Shore USA, grupa cercetatorilor condusi de catre Dr.Alan Sanders, doreste aprofundarea cercetarilor si-n ceeace priveste lesbianismul.
Acceptarea acestor rezultate in urma studiilor si cercetarilor efectuate pe cele doua segmente amintite, va demonstra ca homosexualitatea si lesbianismul nu-s efecte ale comportamentului uman dobandit in urma unor factori externi, o alegere sociala de grup pur speculativa sau un comportament a la lifestyl al persoanei respective ci un comportament patologic transmis ereditar in urma unui accident genetic.
Adi, ing.genetica-i in sec XXI respectiv "anul" 2009, nu in 1993, nivelul informational creste exponential din 2-in- 2 ani Adi, comunitatile socio-umane dac-ar renunta la conservatorismul desuet, nu crezi c-aceasta prob. ar fi transata-n mod benefic pt. toata lumea-n acest domeniu.dar nu numai?...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 19:15

adi...

spui așa...

**βασιλεία are într-adevãr douã sensuri de dicþionar (BDAG, Louw-Nida, Friberg): (1) actul de a domni/împãrãþi (cu subseturi lexicale care includ putere/domnie împãrãteascã/dumnezeiascã) ºi (2) împãrãþie sau teritoriu condus de un împãrat. ***

aici nu te contrazic , ...eu am afirmat asta pe topicul tãu chiar înaintea ta...

în rest..nici nu știu ce te mai complici sã explici...în unele pasaje din biblie este vorba despre primul sens al termenului ( de exemplu...cel pe care îl dai tu..**Dacã eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni, iatã a ajuns la voi împãrãþia lui Dumnezeu**) iar în altele de cel de-al doilea ...de exemplu...

*Sfânta Evanghelie dupã Luca
Cap. 21

26. Iar oamenii vor muri de fricã ºi de aºteptarea celor ce au sã vinã peste lume, cãci puterile cerurilor se vor clãtina.

Sfânta Evanghelie dupã Matei
Cap. 3

2. Spunând: Pocãiþi-vã cã s-a apropiat împãrãþia cerurilor.

Cap. 4

17. De atunci a început Iisus sã propovãduiascã ºi sã spunã: Pocãiþi-vã, cãci s-a apropiat împãrãþia cerurilor.

Cap. 5

3. Fericiþi cei sãraci cu duhul, cã a lor este împãrãþia cerurilor.

10. Fericiþi cei prigoniþi pentru dreptate, cã a lor este împãrãþia cerurilor.

19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, ºi va învãþa aºa pe oameni, foarte mic se va chema în împãrãþia cerurilor; iar cel ce va face ºi va învãþa, acesta mare se va chema în împãrãþia cerurilor.

20. Cãci zic vouã: Cã de nu va prisosi dreptatea voastrã mai mult decât a cãrturarilor ºi a fariseilor, nu veþi intra în împãrãþia cerurilor.

Cap. 7

21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împãrãþia cerurilor, ci cel ce face voia Tatãlui Meu Celui din ceruri.

Cap. 8

11. ªi zic vouã cã mulþi de la rãsãrit ºi de la apus vor veni ºi vor sta la masã cu Avraam, cu Isaac ºi cu Iacov în împãrãþia cerurilor.

Cap. 10

7. ªi mergând, propovãduiþi, zicând: S-a apropiat împãrãþia cerurilor.

Cap. 11

11. Adevãrat zic vouã: Nu s-a ridicat între cei nãscuþi din femei unul mai mare decât Ioan Botezãtorul; totuºi cel mai mic în împãrãþia cerurilor este mai mare decât el.

12. Din zilele lui Ioan Botezãtorul pânã acum împãrãþia cerurilor se ia prin strãduinþã ºi cei ce se silesc pun mâna pe ea.

Cap. 13

11. Iar El, rãspunzând, le-a zis: Pentru cã vouã vi s-a dat sã cunoaºteþi tainele împãrãþiei cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat.

24. Altã pildã le-a pus lor înainte, zicând: Asemenea este împãrãþia cerurilor omului care a semãnat sãmânþã bunã în þarina sa.

31. O altã pildã le-a pus înainte, zicând: Împãrãþia cerurilor este asemenea grãuntelui de muºtar, pe care, luându-l, omul l-a semãnat în þarina sa,

33. Altã pildã le-a spus lor: Asemenea este împãrãþia cerurilor aluatului pe care, luându-l, o femeie l-a ascuns în trei mãsuri de fãinã, pânã ce s-a dospit toatã.

44. Asemenea este împãrãþia cerurilor cu o comoarã ascunsã în þarinã, pe care, gãsind-o un om, a ascuns-o, ºi de bucuria ei se duce ºi vinde tot ce are ºi cumpãrã þarina aceea.

45. Iarãºi asemenea este împãrãþia cerurilor cu un neguþãtor care cautã mãrgãritare bune.

47. Asemenea este iarãºi împãrãþia cerurilor cu un nãvod aruncat în mare ºi care adunã tot felul de peºti.

52. Iar El le-a zis: De aceea, orice cãrturar cu învãþãturã despre împãrãþia cerurilor este asemenea unui om gospodar, care scoate din vistieria sa noi ºi vechi.

Cap. 16

19. ªi îþi voi da cheile împãrãþiei cerurilor ºi orice vei lega pe pãmânt va fi legat ºi în ceruri, ºi orice vei dezlega pe pãmânt va fi dezlegat ºi în ceruri.

Cap. 18

1. În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus ºi I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împãrãþia cerurilor?

3. ªi a zis: Adevãrat zic vouã: De nu vã veþi întoarce ºi nu veþi fi precum pruncii, nu veþi intra în împãrãþia cerurilor.

4. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împãrãþia cerurilor.

23. De aceea, asemãnatu-s-a împãrãþia cerurilor omului împãrat care a voit sã se socoteascã cu slugile sale.

Cap. 19

12. Cã sunt fameni care s-au nãscut aºa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au fãcut fameni, ºi sunt fameni care s-au fãcut fameni pe ei înºiºi, pentru împãrãþia cerurilor. Cine poate înþelege sã înþeleagã.

14. Iar Iisus a zis: Lãsaþi copiii ºi nu-i opriþi sã vinã la Mine, cã a unora ca aceºtia este împãrãþia cerurilor.

23. Iar Iisus a zis ucenicilor Sãi: Adevãrat zic vouã cã un bogat cu greu va intra în împãrãþia cerurilor.

Cap. 20

1. Cãci împãrãþia cerurilor este asemenea unui om stãpân de casã, care a ieºit dis-de-dimineaþã sã tocmeascã lucrãtori pentru via sa.

Cap. 22

2. Împãrãþia cerurilor asemãnatu-s-a omului împãrat care a fãcut nuntã fiului sãu.

Cap. 23

13. Vai vouã, cãrturarilor ºi fariseilor fãþarnici! Cã închideþi împãrãþia cerurilor înaintea oamenilor; cã voi nu intraþi, ºi nici pe cei ce vor sã intre nu-i lãsaþi.

Cap. 24

29. Iar îndatã dupã strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca ºi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cãdea din cer ºi puterile cerurilor se vor zgudui.

31. ªi va trimite pe îngerii Sãi, cu sunet mare de trâmbiþã, ºi vor aduna pe cei aleºi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor pânã la celelalte margini.

Cap. 25

1. Împãrãþia cerurilor se va asemãna cu zece fecioare, care luând candelele lor, au ieºit în întâmpinarea mirelui. **

mai e nevoie sã adaug ceva?....nu e clar unde localizeazã domnul nostru iisus hristos împãrãția sa?

cât despre intrarea în rai și fãrã sfintele taine...adi...las-o baltã....
nu scrie nicãieri în pasajul pe care mi l-ai citat cum cã avraam ar fii intrat în rai...spune doar cã a fost considerat un om drept de cãtre dumnezeu....
numai dumnezeu știe unde se aflã sufletul lui acum...tu nu!!!

acum....e rândul tãu....
cum interpretezi tu pasajul ãsta...** dacã hristos nu ar fii înviat zadarnicã ar fii fost credința noastrã** ???

adi...tu negi importanța sfintelor taine deci...a ortodoxiei...
nu e problema mea...nu simt cã voi da sema de sufletul tãu pe lumea cealaltã...tu alegi singur în ce sã crezi...ești suficient de mare pentru asta și nu încerc sã fac prozelitism cu tine....tot ceea e pot eu sã fac e sã mã rog pentru tine pentru ca dumnezeu sã-ți lumineze mintea ți sã-ți dai seama cã greșești , și în absența sfintelor taine vei ajunge în iad...
însã....mã enerveazã pretenția ta cum cã tu ai fii de fapt ortodox și eu aia ereticã....ți-am mai spus...știu în ce cred.....cunosc ortodoxia!!!.....
și...credința ortodoxã spune referitor la împãrãția lui dumnezeu ceea ce spun eu.....
ți-am mai explicat odatã...demult , când domeniile politic și religios într-un stat nu erau separate se considera cã și pe pãmânt trebuie sã existe o singurã împãrãție la fel cum e în ceruri ...cu timpul...când lumea s-a mai laicizat....a rãmas doar ideea cã biserica ortodoxã sã fie pe pãmânt copia împãrãției lui dumnezeu din ceruri....și chiar așa e....noi , ortodocșii încercãm în permanențã sã ducem o viața plãcutã înaintea lui dumnezeu...ca și cum ne-am afla deja în împãrãția lui....ți sperând ca dupã moarte sã intrãm în ea...
dacã tu nu vrei sã mã crezi...nu am ce sã-ți fac....vei vedea pe lumea cealatã dupã ce vei muri, însã..atunci va fii prea târziu pentru tine....:(

numai bine!!

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 22:24

Mytcor, iti vorbeste Dumnezeu. Da, n-ai inebunit ! Eu sunt ! Trebuie sa faci exact ce zic eu: cand iti spun sa sari, fie in sus, fie in jos, tu sa ma intrebi ‘Cat de sus Doamne?’. Si Biblia e cuvantul meu, iar in ea scrie CLAR ca trebuie sa omori copii care nu asculta, oameni care lucreaza duminica (ce sa-i faci, pe vremea mea, atunci cand oamenii m-au inventat, nu existau joburi de duminica !) si homosexualii.
Mytcor, si cum eu iti spun asta, robul meu, te intreb (desi in mod normal, ca atotstiutor, ar fi trebuit sa stiu) : ai omorat pana acuma copii neastamparati, oameni care lucreaza duminica sau homosexuali? Sunt cu ochii pe tine si ... daca nu ma urmezi, nu o duci prea bine..

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Pagini: << 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: