Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 14:16
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 14:34
"" Biblioteca din muzeu, a fost arsa in timpul asediului Alexandriei de catre Iulius Cezar. Ca sa rascumpere fapta de mare ravagiu, Marc Antoniu va oferi Cleopatrei intreaga biblioteca adunata de Eumenes, Regele Pergamului, biblioteca initial creata pentru a rivaliza cu cea infiintata de Ptolemei. Ea a fost adaugata celei din Serapion, sau templul lui Serapis. Nu era insa sorocita sa ramana acolo pentru multe secole, si aceasta avea sa fie distrusa de catre Teofil, Episcopul crestin al Alexandriei in 391 A.D. Istoricul Edward Gibbon povesteste cum dupa ce biblioteca a fost distrusa, imaginea sumbra a rafturilor de carti acum goale si arse, provocau regretul si indignarea trecatorilor ale caror minti nu fusesera inca intunecate de prejudecata religioasa. Distrugerea acesteia, a fost aproape lovitura de moarte pentru gandirea libera acolo unde Crestinismul a domnit pentru mai mult de o mie de ani. Insa veritabila lovitura de moarte, avea sa vina numai cateva decenii mai incolo totusi, cand a fost data de Sfantul Chiril, care il va succedea in functie pe Teofil la episcopatul Alexandriei. Atunci, Hipatia, fiica lui Teon matematicianul, a indraznit sa continue vechile directive ptolemice. In fiecare zi, in fata universitatii sale statea un lung sir de care; sala sa de lectura era aglomerata de elitele si mondenitatile Alexandriei. Ei veneau sa asculte discursurile sale pe temele de care oamenii din orice epoca s-au aratat interesati, dar la care inca nu s-au dat raspunsuri definitive: ‘Cine sunt?’, ‘De unde vin?’, ‘Ce si cat pot sa stiu?’
Hipatia si Chiril, filosofia si bigotismul - ei nu pot exista impreuna. In timp ce Hipatia inca isi repara Universitatea dupa ultimele ‘incursiuni’ crestine, ea a fost atacata de gloata Sfantului Chiril, o adunatura de calugari nitrieni. Fiindu-i rupte hainele de pe ea in plina strada, a fost tarata mai apoi intr-o biserica si omorata acolo de catre grupul lui ‘Petru Cititorul’. Trupul sau a fost taiat in bucati, carnea a fost smulsa de pe oase cu scoici, iar resturile trupului sau aruncate in foc. Pentru aceasta crima, Chiril nu a dat niciodata socoteala ""
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 22:28
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 22:34
De la: andu30, la data 2009-09-10 22:28:44De la: karpov, la data 2009-09-10 14:34:02
In timp ce Hipatia inca isi repara Universitatea dupa ultimele ‘incursiuni’ crestine, ea a fost atacata de gloata Sfantului Chiril, o adunatura de calugari nitrieni. Fiindu-i rupte hainele de pe ea in plina strada, a fost tarata mai apoi intr-o biserica si omorata acolo de catre grupul lui ‘Petru Cititorul’. Trupul sau a fost taiat in bucati, carnea a fost smulsa de pe oase cu scoici, iar resturile trupului sau aruncate in foc. Pentru aceasta crima, Chiril nu a dat niciodata socoteala ""
Nu au fost aduse niciodata dovezi care sa faca o conexiune intre acel grup de fanatici si Chiril.
Daca mie nu-mi place de X (e doar un exemplu) si dezaprob mereu activitatea lui.... si maine ii da cineva lui X in cap si-l omoara, asta nu inseamna ca am fost eu sau am pus pe cineva sa o faca.
Sunt convins ca nu au fost "paganii " , ei in general iubeau cultura -se poate remarca acest fapt atat la romani cat si la greci si egipteni ,in antichitate !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 23:34
De la: karpov, la data 2009-09-10 22:34:00De la: andu30, la data 2009-09-10 22:28:44De la: karpov, la data 2009-09-10 14:34:02
In timp ce Hipatia inca isi repara Universitatea dupa ultimele ‘incursiuni’ crestine, ea a fost atacata de gloata Sfantului Chiril, o adunatura de calugari nitrieni. Fiindu-i rupte hainele de pe ea in plina strada, a fost tarata mai apoi intr-o biserica si omorata acolo de catre grupul lui ‘Petru Cititorul’. Trupul sau a fost taiat in bucati, carnea a fost smulsa de pe oase cu scoici, iar resturile trupului sau aruncate in foc. Pentru aceasta crima, Chiril nu a dat niciodata socoteala ""
Nu au fost aduse niciodata dovezi care sa faca o conexiune intre acel grup de fanatici si Chiril.
Daca mie nu-mi place de X (e doar un exemplu) si dezaprob mereu activitatea lui.... si maine ii da cineva lui X in cap si-l omoara, asta nu inseamna ca am fost eu sau am pus pe cineva sa o faca.
Sunt convins ca nu au fost "paganii " , ei in general iubeau cultura -se poate remarca acest fapt atat la romani cat si la greci si egipteni ,in antichitate !
of, karpov...nu ai mai terminat cu hypathia?  ...mai dã-o  ...
nu începe și tu ca feministele alea despre care îți povesteam  ,cã doar nu a fost hypathia singurul om care a murit vreodatã....
mai terminã cu ea...
și...ți-am spus...nu ortodocșii au ucis-o ci monofiziții....așa cã...nu știu de ce îl cerți pe andu....
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 00:02
De la: ioana_dark, la data 2009-09-10 23:34:07De la: karpov, la data 2009-09-10 22:34:00De la: andu30, la data 2009-09-10 22:28:44De la: karpov, la data 2009-09-10 14:34:02
of, karpov...nu ai mai terminat cu hypathia? ...mai dã-o ...
nu începe și tu ca feministele alea despre care îți povesteam ,cã doar nu a fost hypathia singurul om care a murit vreodatã....
mai terminã cu ea...
și...ți-am spus...nu ortodocșii au ucis-o ci monofiziții....așa cã...nu știu de ce îl cerți pe andu....
Am si eu o obsesie in ...trecut -in prezent nu am voie ( am probleme cu ...inima )
Cu andu nu am nimic ,facem schimb de informatii -e ca si cum as juca o partida de sah !
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 00:36
De la: ioana_dark, la data 2009-09-10 23:34:07De la: karpov, la data 2009-09-10 22:34:00De la: andu30, la data 2009-09-10 22:28:44De la: karpov, la data 2009-09-10 14:34:02
nu începe și tu ca feministele alea despre care îți povesteam ,cã doar nu a fost hypathia singurul om care a murit vreodatã....
mai terminã cu ea...
Ioana cand e vorba de fanatism nu mai conteaza ce fel de crestin esti. Fanatismul poate fi o ratacire mai periculoasa decat orice altceva. Fanatismul este foarte periculos pentru ca indreapta omul spre extreme extraordinar de periculoase. Tu crezi ca monofizitii nu stiau porunca "Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insusti..."?
Karpov, tu stai linistit... cine a omorat-o pe femeia aceia va plati in fata lui Dumnezeu chiar daca a fost crestin sau nu...
Reactia mea a fost doar pentru apararea lui Chiril, atat timp cat nu a fost dovedita o implicare a lui Chiril eu zic ca acesta merita prezumtia de nevinovatie.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 10:03
De la: andu30, la data 2009-09-11 00:36:52De la: ioana_dark, la data 2009-09-10 23:34:07De la: karpov, la data 2009-09-10 22:34:00De la: andu30, la data 2009-09-10 22:28:44De la: karpov, la data 2009-09-10 14:34:02
mai terminã cu ea...
Ioana cand e vorba de fanatism nu mai conteaza ce fel de crestin esti. Fanatismul poate fi o ratacire mai periculoasa decat orice altceva. Fanatismul este foarte periculos pentru ca indreapta omul spre extreme extraordinar de periculoase. Tu crezi ca monofizitii nu stiau porunca "Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insusti..."?
Karpov, tu stai linistit... cine a omorat-o pe femeia aceia va plati in fata lui Dumnezeu chiar daca a fost crestin sau nu...
Reactia mea a fost doar pentru apararea lui Chiril, atat timp cat nu a fost dovedita o implicare a lui Chiril eu zic ca acesta merita prezumtia de nevinovatie.
Chiril avea ceva relatii -ca urmare ,daca voia ,putea sa impiedice crima -dar nu a vrut ,inseamna ca avea un interes . Sa nu uitam ca unchiul sau ,fostul patriarh a dat foc bibliotecii din Alexandria ,cam prea multe coincidente !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 19:40
De la: karpov, la data 2009-09-11 10:03:51
Chiril avea ceva relatii -ca urmare ,daca voia ,putea sa impiedice crima -dar nu a vrut ,inseamna ca avea un interes . Sa nu uitam ca unchiul sau ,fostul patriarh a dat foc bibliotecii din Alexandria ,cam prea multe coincidente !
Iti dai seama... chiar daca nu a facut-o el, sigur putea sa impiedice cumva.... si chiar daca nu putea sa impiedice sigur era vinovat cumva.... pentru ca asa vrea karpov...
Cunosc teoria invartirii batului de chibrit ca sa iasa cum vrei tu... asa ca las-o balta...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 20:28
De la: andu30, la data 2009-09-11 19:40:57De la: karpov, la data 2009-09-11 10:03:51
Iti dai seama... chiar daca nu a facut-o el, sigur putea sa impiedice cumva.... si chiar daca nu putea sa impiedice sigur era vinovat cumva.... pentru ca asa vrea karpov...
Cunosc teoria invartirii batului de chibrit ca sa iasa cum vrei tu... asa ca las-o balta...
Nicolae Iorga si Adrian Paunescu sunt ca oameni de cultura deosebiti dar ca si caracter niste jigodii -la fel si sfantul Chiril si alti sfinti care sunt iertati pentru crimele lor doar pe motiv ca au reusit sa crestineze ,mai mult sau mai putin cu forta popoarele aflate sub dominatia romana-sf.Chiril avea relatii din moment ce i-a luat locul unchiului sau deoarece e putin probabil sa fie doi insi intr-o familie , atat de merituosi incat sa ocupe postul de patriarh ! A reusit sa-l dea jos pe patriarhul Constantinopolului ,sfantul Hristostom si cu ajutorul surorii imparatului Teodosie al -II-lea l-a inlaturat si pe arhiepiscopul Constantinopolului ,Nestorie ,pe care l-a si exilat ! De aici se intelege clar ca avea relatii ,ca era puternic ,ca-si dorea puterea cu orice pret si ca i-ar fi fost usor sa apere pe cineva din Alexandria cand de fapt el avea influenta in tot imperiul ! Daca el se lupta cu rivalii sai din conducerea bisericii sale e clar ca una ca Hipatya -foarte apreciata de cei din " opozitie " era un adevarat pericol ! Acum e clar ca e vinovat chiar si daca este doar pentru faptul ca nu a intervenit ,ceea ce e putin probabil !
Exista clar prezumtia de VINOVATIE !
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 20:32
De la: karpov, la data 2009-09-11 20:28:10De la: andu30, la data 2009-09-11 19:40:57De la: karpov, la data 2009-09-11 10:03:51

Nicolae Iorga si Adrian Paunescu sunt ca oameni de cultura deosebiti dar ca si caracter niste jigodii -la fel si sfantul Chiril si alti sfinti care sunt iertati pentru crimele lor doar pe motiv ca au reusit sa crestineze ,mai mult sau mai putin cu forta popoarele aflate sub dominatia romana-sf.Chiril avea relatii din moment ce i-a luat locul unchiului sau deoarece e putin probabil sa fie doi insi intr-o familie , atat de merituosi incat sa ocupe postul de patriarh ! A reusit sa-l dea jos pe patriarhul Constantinopolului ,sfantul Hristostom si cu ajutorul surorii imparatului Teodosie al -II-lea l-a inlaturat si pe arhiepiscopul Constantinopolului ,Nestorie ,pe care l-a si exilat ! De aici se intelege clar ca avea relatii ,ca era puternic ,ca-si dorea puterea cu orice pret si ca i-ar fi fost usor sa apere pe cineva din Alexandria cand de fapt el avea influenta in tot imperiul ! Daca el se lupta cu rivalii sai din conducerea bisericii sale e clar ca una ca Hipatya -foarte apreciata de cei din " opozitie " era un adevarat pericol ! Acum e clar ca e vinovat chiar si daca este doar pentru faptul ca nu a intervenit ,ceea ce e putin probabil !
Haideti sa vorbim si despre prezentul sau viitorul crestinismului: Cat credeti ca mai dureaza pana apune ?!!!
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 21:03
De la: Dorinel, la data 2009-09-11 20:32:21De la: karpov, la data 2009-09-11 20:28:10De la: andu30, la data 2009-09-11 19:40:57De la: karpov, la data 2009-09-11 10:03:51

Haideti sa vorbim si despre prezentul sau viitorul crestinismului: Cat credeti ca mai dureaza pana apune ?!!!
Daca soarele apune de ce nu ar apune si crestinismul ?
Crestinismul si celelalte religii vor dispare in momentul in care stiinta va mai adauga ceva cunostinte in saculetul sau cu minuni ! Oamenii reusesc cu greutate sa -si recastige discernamantul dupa mii de ani in care au trait intr-o stare de letargie intelectuala . Nu poti sa obtii rezultate clare atata timp cat omenirea in mare parte e alcatuita din specimene care traiesc emotional la nivel de pestera . Cei care au creier dar totusi sunt in aceeasi tabara cred ca sunt conservatori si nu reusesc ,poate si din cauza fricii , sa treaca in cealalta tabara ! Unii pur si simplu nu inteleg nimic dar sunt tributari spiritului de turma ! Frica de necunoscut ,amenintarile voalate ale bisericii si alte "amanunte " picante de acest gen ii obliga sa stea in jurul bisericii -uneori chiar si din interes ,sperand ca dumnezeu ,vreun sfant sau vreo sfanta moasta ( cam morbida chestia asta -tine de necrofilie -o fi legata de practici sexuale stravechi ) ,sa se lase pacalita si eventual sa-i ajute cu privire la vindecarea bolilor sau sa castige la loto desi unii poate nu joaca niciodata ! Majoritatea se pocaiesc azi si maine o iau de la capat - mai ramane sa apara din nou diligentele -ca sa nu se mai complice ! Religia e logic sa dispara in timp iar crestinismul va fi prima religie care va dispare deoarece locul ii va fi luat de islamism . Cred ca asta e primul pas -existenta unei singure religii -pasul doi eliminarea tuturor religiilor -e mai simplu de eliminat daca ramane doar una singura !
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 21:11
De la: karpov, la data 2009-09-11 20:28:10
Asta e chiar tare !!!
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 00:08
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 00:14
CEAAAAATA LUI PITIGOI...DAI INTR-UNUL TIPA DOI .....
!
Ce interesante reactiii ......SPIRIT DE HAITA ....mai ....mai ...sa nu va fie de deochi....
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 01:15
De la: andu30, la data 2009-09-11 21:11:19De la: karpov, la data 2009-09-11 20:28:10
Asta e chiar tare !!! Asta e si mai tare, asa ca hai sa incepem cu inceputu.  Intr-o zi cosmica, eu cu prietenii mei Zeus si Thor, ne gandeam ce sa le spunem oamnenilor cum sa ajunga sau nu in rai, pentru ca trebuie sa urmeze Biblia ca sa ajunga in rai. Si ce-am hotarat ?!! Trebuie sa faca exact ce zic eu, cand le spun sa sara, ei sa intrebe ‘Cat de sus?’. Si Biblia e cuvantul meu, Dumnezeu, iar in ea scrie ca trebuie sa omori copii care nu asculta, oameni care lucreaza duminica si homosexualii.
Si inca o chestie: daca homosexualitatea este un pacat in fata mea, Dumnezeu,  atunci de ce as crea oameni care sunt homosexuali si ajung in iad?
In primul rand, am creat liberul arbitru, desi asta nu poate exista, deci nu l-am creat. Dar nu ai tu cum sa intelegi asa ceva, pentru ca esti un prost. Crede-ma, te-am creat dupa chipul si asemanarea mea.
Dar hai sa ne prefacem ca am creat liberul arbitru, tot stiu orice alegere pe care o sa faca oricine si oricand, pentru ca sunt Dumnezeu, atotstiutor. Si atunci de ce creez oameni care stiu ca o sa ajunga in iad? De ce creez fiinte care au sentimente doar ca sa fie torturate pentru eternitate? Cum pot face asta si in acelasi timp sa fiu atotstiutor, atotputernic si atotbun? Iti spun de ce : pentru ca nu am nici o logica.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 12:09
Logicã. Arta de a gândi ºi de a raþiona în strictã concordanþã cu limitãrile ºi incapacitãþile lipsei de înþelegere tipic omeneºti.
definiþie de Ambrose Bierce în Dicþionarul Diavolului
Logica este igiena pe care matematicianul o practicã pentru a-ºi pãstra ideile sãnãtoase ºi puternice.
definiþie de Hermann Weyl
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 12:50
De la: Dorinel, la data 2009-09-12 01:15:30De la: andu30, la data 2009-09-11 21:11:19De la: karpov, la data 2009-09-11 20:28:10
Asta e chiar tare !!! Asta e si mai tare, asa ca hai sa incepem cu inceputu. Intr-o zi cosmica, eu cu prietenii mei Zeus si Thor, ne gandeam ce sa le spunem oamnenilor cum sa ajunga sau nu in rai, pentru ca trebuie sa urmeze Biblia ca sa ajunga in rai. Si ce-am hotarat ?!! Trebuie sa faca exact ce zic eu, cand le spun sa sara, ei sa intrebe ‘Cat de sus?’. Si Biblia e cuvantul meu, Dumnezeu, iar in ea scrie ca trebuie sa omori copii care nu asculta, oameni care lucreaza duminica si homosexualii.
Si inca o chestie: daca homosexualitatea este un pacat in fata mea, Dumnezeu, atunci de ce as crea oameni care sunt homosexuali si ajung in iad?
In primul rand, am creat liberul arbitru, desi asta nu poate exista, deci nu l-am creat. Dar nu ai tu cum sa intelegi asa ceva, pentru ca esti un prost. Crede-ma, te-am creat dupa chipul si asemanarea mea.
Dar hai sa ne prefacem ca am creat liberul arbitru, tot stiu orice alegere pe care o sa faca oricine si oricand, pentru ca sunt Dumnezeu, atotstiutor. Si atunci de ce creez oameni care stiu ca o sa ajunga in iad? De ce creez fiinte care au sentimente doar ca sa fie torturate pentru eternitate? Cum pot face asta si in acelasi timp sa fiu atotstiutor, atotputernic si atotbun? Iti spun de ce : pentru ca nu am nici o logica.
dorinel...nu se naște nimeni homosexual...și nu dumnezeu a lãsat homoxeuali pe pãmânt...
în momentul în care a fãcut lumea creatorul i-a dat așa numita lex naturalia (lege naturalã) stabilind prin asta o serie de principii dupã care lumea sã se guverneze....
homoxeualitatea este un act împotriva acestei legi naturale...deci împotriva creatorului care a lãsat bãrbatul și femeia pentru a trãi împreunã și a da naștere unor urmași...și cãrora le-a spus *creșteți și vã înmulțiți*...
dacã homoxeualitatea era lãsatã de dumnezeu , deci înscrisã în acea lex naturalia atunci ar fii existat și la plante și la animale..și la toți oamenii din toate timpurile și din toate locurile , indiferent din ce civilizație ar fii provenit...dar...nu e așa!!! homosexualitatea existã doar în anumite cazuri...la unii tâmpiți care au prea multe pe lumea asta ...sunt îndestulați de hranã și de alte foloase materiale ,muncesc foarte puțin pentru asta și..neștiind cu ce sã-ți ocupe timpul încep sã se dedea desfrâului ....
abundența de hranã și lipsa muncii îi face pe unii sã-și caute un sens al vieții în altceva....în cãutarea necontenitã a plãcerilor trupești...în experimentarea celor mai nebãnuite perversiuni doar pentru a mai obține un dram de...*fericire*....
și , culmea este cã mass-media îi încurajeazã în permanențã spunându-le cã e normal și cã nu au de ce sã-și facã griji...în loc sã-i ajute sã-și revinã....
da...vor fii pedepșiți pe lumea cealaltã (dacã bineînțeles nu se pocãiesc)...s-au ridicat împotriva legilor date de dumnezeu ...homosexualitatea e o sfidare la adresa creatorului acestei lumi....e ca și cum unii ar da doi bani pe legile lãsate de el....
sper cã m-am fãcut înțeleasã....
iar despre libertate așa cum o înțeleg creștinii am scris pe topicul ãsta de o sutã de ori și observ cu tristețe cã nu ai înțeles nimic...ceea ce mã face sã cred cã în realitate nici nu te intereseazã sã auzi un rãspuns la nelãmurile tale....ci doar îți place sã faci mișto....
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 13:58
...homosexualitatea / lesbianismul , "accidente" genetice umane ce se transmit ereditar !...religia iud-cre. prin dogma , a combatut si combate aceasta anomalie a fiintei umane, asa ca : Mr. Dorinel, daca nu vrea s-ajunga-n campul cu flori al muncii de raspandac ar trebuii sa-si verifice si revizuiasca sis. inf.
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 14:06
De la: ioana_dark, la data 2009-09-12 12:50:17De la: Dorinel, la data 2009-09-12 01:15:30De la: andu30, la data 2009-09-11 21:11:19De la: karpov, la data 2009-09-11 20:28:10
Asta e chiar tare !!! Asta e si mai tare, asa ca hai sa incepem cu inceputu. Intr-o zi cosmica, eu cu prietenii mei Zeus si Thor, ne gandeam ce sa le spunem oamnenilor cum sa ajunga sau nu in rai, pentru ca trebuie sa urmeze Biblia ca sa ajunga in rai. Si ce-am hotarat ?!! Trebuie sa faca exact ce zic eu, cand le spun sa sara, ei sa intrebe ‘Cat de sus?’. Si Biblia e cuvantul meu, Dumnezeu, iar in ea scrie ca trebuie sa omori copii care nu asculta, oameni care lucreaza duminica si homosexualii.
Si inca o chestie: daca homosexualitatea este un pacat in fata mea, Dumnezeu, atunci de ce as crea oameni care sunt homosexuali si ajung in iad?
dorinel...nu se naște nimeni homosexual...și nu dumnezeu a lãsat homoxeuali pe pãmânt...
în momentul în care a fãcut lumea creatorul i-a dat așa numita lex naturalia (lege naturalã) stabilind prin asta o serie de principii dupã care lumea sã se guverneze....
homoxeualitatea este un act împotriva acestei legi naturale...deci împotriva creatorului care a lãsat bãrbatul și femeia pentru a trãi împreunã și a da naștere unor urmași...și cãrora le-a spus *creșteți și vã înmulțiți*...
dacã homoxeualitatea era lãsatã de dumnezeu , deci înscrisã în acea lex naturalia atunci ar fii existat și la plante și la animale..și la toți oamenii din toate timpurile și din toate locurile , indiferent din ce civilizație ar fii provenit...dar...nu e așa!!! homosexualitatea existã doar în anumite cazuri...la unii tâmpiți care au prea multe pe lumea asta ...sunt îndestulați de hranã și de alte foloase materiale ,muncesc foarte puțin pentru asta și..neștiind cu ce sã-ți ocupe timpul încep sã se dedea desfrâului ....
abundența de hranã și lipsa muncii îi face pe unii sã-și caute un sens al vieții în altceva....în cãutarea necontenitã a plãcerilor trupești...în experimentarea celor mai nebãnuite perversiuni doar pentru a mai obține un dram de...*fericire*....
și , culmea este cã mass-media îi încurajeazã în permanențã spunându-le cã e normal și cã nu au de ce sã-și facã griji...în loc sã-i ajute sã-și revinã....
da...vor fii pedepșiți pe lumea cealaltã (dacã bineînțeles nu se pocãiesc)...s-au ridicat împotriva legilor date de dumnezeu ...homosexualitatea e o sfidare la adresa creatorului acestei lumi....e ca și cum unii ar da doi bani pe legile lãsate de el....
sper cã m-am fãcut înțeleasã....
iar despre libertate așa cum o înțeleg creștinii am scris pe topicul ãsta de o sutã de ori și observ cu tristețe cã nu ai înțeles nimic...ceea ce mã face sã cred cã în realitate nici nu te intereseazã sã auzi un rãspuns la nelãmurile tale....ci doar îți place sã faci mișto....
 Nu sunt de acord cu homosexualitatea....dar greºeºti...existã la unele animale!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 14:15
De la: alehin, la data 2009-09-12 12:09:37Logicã. Arta de a gândi ºi de a raþiona în strictã concordanþã cu limitãrile ºi incapacitãþile lipsei de înþelegere tipic omeneºti.

Logica este igiena pe care matematicianul o practicã pentru a-ºi pãstra ideile sãnãtoase ºi puternice.
...Alehin, lasa ratiunea & logica-n pace atunci cand vorbesti despre credintele dif. religii.
Intr-adevar matematica pana la un anumit nivel are la baza logica sa,(log. mat), dar, ce te faci Alehin dincolo , in zona algebrei superioare....acolo sa te vad de cata logica ai nevoie , de la diferentiale si pana la transcendente si si...
Religia o poti argumenta logic, rational, din pct. de vedere arheologic, istoric, literar, etc, etc,...in zaona credintei , nu ai nevoie de ratiune si logica Alehin, acolo nu-i nevoie decat de "simturile si intuitiile vietii ".
N-am ce va face, voi cei 3 iezi n-ati trecut peste acest prag, deasemenea-mi pare rau de Andu, ni el nu prea vrea sa se-apropie de el !...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 16:11
nseamna ca nu-ti poti pune intrebari de genul ,, de ce iubesc ,, .....asa si cu credinta ...exista sigur un nivel de automultumire Singura afirmatie corecta este ca iubirea nu este rationala...si nici logica nici cuantificabila insa asta nu ipt fiecare ....asta nu inseamna ca daca tu ti-ai atins pragul ceilalti sunt undeva mai jos decat tine (ar fi o varianta ) ...de ce nu poti crede ...ca cei ca Dorinel ,Alehin,Horus ,Florin .IC3 pur si simplu va depasesc ....Eu sincer asta cred ...pt ca eu ca voi am fost (adica sa spunem credincios..)dar dupa ani de acumulare ,sedimentare sunt ceea ce sunt acum adica ...nu ateu ci agnostic .
Defectul matematicienilor este perfectionismul. De altfel fara acest defect nu poti sa faci matematica. Partea proasta e ca incearca sa aplice aceeasi strategie in lumea reala. Cauta oameni perfecti, institutii perfecte, legi perfecte, judecati fara cusur.
Spiritul analitic blocheaza simtul realitatii. Se atarna de concepte si uita realitatea. Fondeaza edificii logice dar uita fundatia realitatii. Toate judecatile sunt nule atata vreme cat axiomele de la care pleaca sunt gresite.
Conceptele astfel create sunt niste minunate edificii inutile.
Oamenii obisnuiti nu inteleg un sir mai lung de 3, 4 pasi logici. Trec mai departe si concluzioneaza ca omul bate campii sau se leaga de chichite si nu vede padurea din cauza copacilor. Cateodata oamenii au dreptate, cateodata nu.
A incerca sa analizezi realitatea prin prisma logicii este o greseala chiar de logica. Oamenii reali nu se comporta logic si nu au incredere in logica, pentru ca in momentul cand nu mai pot urmari sirul logic au impresia ca sunt pacaliti. De multe ori si sunt.......
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 16:27
De la: karpov, la data 2009-09-12 16:11:31 Singura afirmatie corecta este ca iubirea nu este rationala...si nici logica nici cuantificabila insa asta nu Inseamna ca nu-ti poti pune intrebari de genul ,, de ce iubesc ,, .....asa si cu credinta ...exista sigur un nivel de automultumire pt fiecare ....asta nu inseamna ca daca tu ti-ai atins pragul ceilalti sunt undeva mai jos decat tine (ar fi o varianta ) ...de ce nu poti crede ...ca cei ca Dorinel ,Alehin,Horus ,Florin .IC3 pur si simplu va depasesc ....Eu sincer asta cred ...pt ca eu ca voi am fost (adica sa spunem credincios..)dar dupa ani de acumulare ,sedimentare sunt ceea ce sunt acum adica ...nu ateu ci agnostic .
Defectul matematicienilor este perfectionismul. De altfel fara acest defect nu poti sa faci matematica. Partea proasta e ca incearca sa aplice aceeasi strategie in lumea reala. Cauta oameni perfecti, institutii perfecte, legi perfecte, judecati fara cusur.
Spiritul analitic blocheaza simtul realitatii. Se atarna de concepte si uita realitatea. Fondeaza edificii logice dar uita fundatia realitatii. Toate judecatile sunt nule atata vreme cat axiomele de la care pleaca sunt gresite.
Oamenii obisnuiti nu inteleg un sir mai lung de 3, 4 pasi logici. Trec mai departe si concluzioneaza ca omul bate campii sau se leaga de chichite si nu vede padurea din cauza copacilor. Cateodata oamenii au dreptate, cateodata nu.
A incerca sa analizezi realitatea prin prisma logicii este o greseala chiar de logica. Oamenii reali nu se comporta logic si nu au incredere in logica, pentru ca in momentul cand nu mai pot urmari sirul logic au impresia ca sunt pacaliti. De multe ori si sunt.......
ERATA !! ERATA!! LA POSTAREA ANTERIOARA !!
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 16:32
De la: karpov, la data 2009-09-12 16:27:29De la: karpov, la data 2009-09-12 16:11:31 Singura afirmatie corecta este ca iubirea nu este rationala...si nici logica nici cuantificabila insa asta nu Inseamna ca nu-ti poti pune intrebari de genul ,, de ce iubesc ,, .....asa si cu credinta ...exista sigur un nivel de automultumire pt fiecare ....asta nu inseamna ca daca tu ti-ai atins pragul ceilalti sunt undeva mai jos decat tine (ar fi o varianta ) ...de ce nu poti crede ...ca cei ca Dorinel ,Alehin,Horus ,Florin .IC3 pur si simplu va depasesc ....Eu sincer asta cred ...pt ca eu ca voi am fost (adica sa spunem credincios..)dar dupa ani de acumulare ,sedimentare sunt ceea ce sunt acum adica ...nu ateu ci agnostic .
ERATA ! ERATA ! LA POSTAREA ANTERIOARA !!!!
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 17:12
De la: mytcor, la data 2009-09-12 14:15:08De la: alehin, la data 2009-09-12 12:09:37Logicã. Arta de a gândi ºi de a raþiona în strictã concordanþã cu limitãrile ºi incapacitãþile lipsei de înþelegere tipic omeneºti.

...Alehin, lasa ratiunea & logica-n pace atunci cand vorbesti despre credintele dif. religii.
Intr-adevar matematica pana la un anumit nivel are la baza logica sa,(log. mat), dar, ce te faci Alehin dincolo , in zona algebrei superioare....acolo sa te vad de cata logica ai nevoie , de la diferentiale si pana la transcendente si si...
Religia o poti argumenta logic, rational, din pct. de vedere arheologic, istoric, literar, etc, etc,...in zaona credintei , nu ai nevoie de ratiune si logica Alehin, acolo nu-i nevoie decat de "simturile si intuitiile vietii ".
N-am ce va face, voi cei 3 iezi n-ati trecut peste acest prag, deasemenea-mi pare rau de Andu, ni el nu prea vrea sa se-apropie de el !...
Dupa logica ta ...matematica , reiese ca oamenii care traiau in pesteri sau cei de pe vremea lui Moise aveau "" simturile si intuitiile vietii "" cu mult peste cele ale celor " trei iezi " sau ale sarmanului Andu ! Din start putem sa ne dam seama ca iti lipseste cea mai mica farama de logica elementara ! Nu e de mirare ca esti in tabara in care esti ,esti la nivelul incuiatilor de pe vremea lui Moise ! Cum putem folosi arheologia in dovedirea existentei lui dumnezeu ,s-a gasit vreun ciolan din trupul sau si eu sa nu stiu ! Dovada existentei unui nimic e putin probabil sa fie realizabila prin dovezi ale istoriei sau literaturii . Dovezi de genul ca au fost descoperite si vandute ca atare vreo cateva tone de lemn sfant din crucea mantuitorului ,sau cateva mii de cuie din cele cu care a fost crucificat Iisus ,sau vanzarea de diligente sunt pentru cei care au un creier infantil ! Cum poti sa pui baza pe niste scrieri ale unora care nu au produs nimic altceva . E vorba de niste scribi limitati despre care nu stim nici macar cum stateau din punct de vedere psihiatric ! Tu ai pretentia ca esti un geniu al psihiatriei din moment ce le dai gir celor care au scris biblia si evangheliile ! Pana si un copil ,precum Karpov si-a dat seama ca e vorba de niste psihopati ! Ar trebui sa te gandesti ca din punct de vedere intelectual te regasesti undeva prin zona 11 ani cand copii ,unii dintre ei ,inca mai cred in evenimente de genul Mos Craciun . Eu una daca as crede si as vedea reactia unora din jurul meu as fi mai discreta si m-as ruga fara sa-mi etalez optiunea !
Cum poti crede intr-un dumnezeu care ,asa cum e perceput de oameni ,a creat ingeri si oameni imperfecti ,fabricati parca special pentru a popula iadul . Daca ar exista un dumnezeu ,ar insemna sa aiba o forta infinita ,forta pe care noi nu am intelege-o si cu toate asta noi avem pretentia ca stim ce vrea de la noi . ASTA chiar ca e cea mai mare prostie pe care as putea sa mi-o inchipui !
Biblia si evangheliile daca le citesti ca pe o simpla literatura simti ca au fost scrise de niste antitalente din punct de vedere literar ,deci oameni fara prea multa minte si atunci nu vad de ce as avea incredere in discernamantul lor -e absurd -e ilogic -e impotriva bunului simt oricata bunavointa ai avea -nu poti sa le ceri tuturor sa inteleaga realitatea dar trebuie sa inteleaga faptul ca daca o religie devine periculoasa trebuie desfiintata !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 17:31
De la: karpov, la data 2009-09-12 16:11:31nseamna ca nu-ti poti pune intrebari de genul ,, de ce iubesc ,, .....asa si cu credinta ...exista sigur un nivel de automultumire Singura afirmatie corecta este ca iubirea nu este rationala...si nici logica nici cuantificabila insa asta nu ipt fiecare ....asta nu inseamna ca daca tu ti-ai atins pragul ceilalti sunt undeva mai jos decat tine (ar fi o varianta ) ...de ce nu poti crede ...ca cei ca Dorinel ,Alehin,Horus ,Florin .IC3 pur si simplu va depasesc ....Eu sincer asta cred ...pt ca eu ca voi am fost (adica sa spunem credincios..)dar dupa ani de acumulare ,sedimentare sunt ceea ce sunt acum adica ...nu ateu ci agnostic .
Karpoave, tu chiar n-ai nimic de spus ?...tu nu observi ca-ti dezintegrezi personalitatea-n ceea ce nu produce efecte cuantificabile ?...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 17:36
De la: Horus, la data 2009-09-12 17:12:18De la: mytcor, la data 2009-09-12 14:15:08De la: alehin, la data 2009-09-12 12:09:37Logicã. Arta de a gândi ºi de a raþiona în strictã concordanþã cu limitãrile ºi incapacitãþile lipsei de înþelegere tipic omeneºti.

Dupa logica ta ...matematica , reiese ca oamenii care traiau in pesteri sau cei de pe vremea lui Moise aveau "" simturile si intuitiile vietii "" cu mult peste cele ale celor " trei iezi " sau ale sarmanului Andu ! Din start putem sa ne dam seama ca iti lipseste cea mai mica farama de logica elementara ! Nu e de mirare ca esti in tabara in care esti ,esti la nivelul incuiatilor de pe vremea lui Moise ! Cum putem folosi arheologia in dovedirea existentei lui dumnezeu ,s-a gasit vreun ciolan din trupul sau si eu sa nu stiu ! Dovada existentei unui nimic e putin probabil sa fie realizabila prin dovezi ale istoriei sau literaturii . Dovezi de genul ca au fost descoperite si vandute ca atare vreo cateva tone de lemn sfant din crucea mantuitorului ,sau cateva mii de cuie din cele cu care a fost crucificat Iisus ,sau vanzarea de diligente sunt pentru cei care au un creier infantil ! Cum poti sa pui baza pe niste scrieri ale unora care nu au produs nimic altceva . E vorba de niste scribi limitati despre care nu stim nici macar cum stateau din punct de vedere psihiatric ! Tu ai pretentia ca esti un geniu al psihiatriei din moment ce le dai gir celor care au scris biblia si evangheliile ! Pana si un copil ,precum Karpov si-a dat seama ca e vorba de niste psihopati ! Ar trebui sa te gandesti ca din punct de vedere intelectual te regasesti undeva prin zona 11 ani cand copii ,unii dintre ei ,inca mai cred in evenimente de genul Mos Craciun . Eu una daca as crede si as vedea reactia unora din jurul meu as fi mai discreta si m-as ruga fara sa-mi etalez optiunea !
Cum poti crede intr-un dumnezeu care ,asa cum e perceput de oameni ,a creat ingeri si oameni imperfecti ,fabricati parca special pentru a popula iadul . Daca ar exista un dumnezeu ,ar insemna sa aiba o forta infinita ,forta pe care noi nu am intelege-o si cu toate asta noi avem pretentia ca stim ce vrea de la noi . ASTA chiar ca e cea mai mare prostie pe care as putea sa mi-o inchipui !
Biblia si evangheliile daca le citesti ca pe o simpla literatura simti ca au fost scrise de niste antitalente din punct de vedere literar ,deci oameni fara prea multa minte si atunci nu vad de ce as avea incredere in discernamantul lor -e absurd -e ilogic -e impotriva bunului simt oricata bunavointa ai avea -nu poti sa le ceri tuturor sa inteleaga realitatea dar trebuie sa inteleaga faptul ca daca o religie devine periculoasa trebuie desfiintata !
Horus, simplist gandesti !...de fapt, la ce ti-ar mai trebui si altceva atat timp cat te multumesti numai cu ratiunea.
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 17:54
De la: mytcor, la data 2009-09-12 17:31:22De la: karpov, la data 2009-09-12 16:11:31nseamna ca nu-ti poti pune intrebari de genul ,, de ce iubesc ,, .....asa si cu credinta ...exista sigur un nivel de automultumire Singura afirmatie corecta este ca iubirea nu este rationala...si nici logica nici cuantificabila insa asta nu ipt fiecare ....asta nu inseamna ca daca tu ti-ai atins pragul ceilalti sunt undeva mai jos decat tine (ar fi o varianta ) ...de ce nu poti crede ...ca cei ca Dorinel ,Alehin,Horus ,Florin .IC3 pur si simplu va depasesc ....Eu sincer asta cred ...pt ca eu ca voi am fost (adica sa spunem credincios..)dar dupa ani de acumulare ,sedimentare sunt ceea ce sunt acum adica ...nu ateu ci agnostic .
Karpoave, tu chiar n-ai nimic de spus ?...tu nu observi ca-ti dezintegrezi personalitatea-n ceea ce nu produce efecte cuantificabile ?...
Eu cand port discutii cu cei care din puct de vedere literar sunt la nivelul intelectual al celor care au scris biblia si evangheliile incerc sa ma cobor la nivelul lor ! Nu e vina mea ca acestia nu inteleg dar eu nu pot sa discut chiar la nivelul analfabetilor de acum 2000 de ani .
Oricum ma bucur ca ai reusit sa cuantifici prostia celor din antichitate atat de bine incat ai inceput sa crezi si tu in ea . Cum poti sa crezi intr-un dumnezeu desucheat ca cel din biblie ,sarmanul nu se ridica nici macar la nivelul lui Zamolxex ! Apropo de Zamolxex ,recent unul ca si tine ,a afirmat ieri in emisiunea lui Oreste ca Kogaionul ,locul unde ar salaslui acesta , se afla la Sarmisegetusa -ca a fost acolo si a vorbit cu acesta si cu spiritul lui IO Decebal ! S-ar parea ca adevaratul dumnezeu al dacilor se reantoarce si in acest caz ai dat de  ! De ce te-as crede pe tine si biblia ta cand un om contemporan mie imi spune ca a primit directive de la adevarata noastra divinitate -cu ce e mai putin credibil ! Eu zic sa faci un efort de gandire si sa-ti faci o evaluare a cunostintelor -vremea lui Mos Ceraciun a trecut -ai si tu o varsta ! esti umblat prin lume -nu e pacat sa traiesti in ignoranta ?
Karpov intelege mai bine ca tine -fara sa aiba nevoie de dadaca !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 18:09
De la: Horus, la data 2009-09-12 17:54:21
Eu cand port discutii cu cei care din puct de vedere literar sunt la nivelul intelectual al celor care au scris biblia si evangheliile incerc sa ma cobor la nivelul lor ! Nu e vina mea ca acestia nu inteleg dar eu nu pot sa discut chiar la nivel de analfabetilor de acum 2000 de ani .
Oricum ma bucur ca ai reusit sa cuantifici prostia celor din antichitate atat de bine incat ai inceput sa crezi si tu in ea . Cum poti sa crezi intr-un dumnezeu desucheat ca cel din biblie ,sarmanul nu se ridica nici macar la nivelul lui Zamolxex ! Apropo de Zamolxex ,recent unul ca si tine ,a afirmat ieri in emisiunea lui Oreste ca Kogaionul ,locul unde ar salaslui acesta , se afla la Sarmisegetusa -ca a fost acolo si a vorbit cu acesta si cu spiritul lui IO Decebal ! S-ar parea ca adevaratul dumnezeu al dacilor se reantoarce si in acest caz ai dat de  ! De ce te-as crede pe tine si biblia ta cand un om contemporan mie imi spune ca a primit directive de la adevarata noastra divinitate -cu ce e mai putin credibil ! Eu zic sa faci un efort de gandire si sa-ti faci o evaluare a cunostintelor -vremea lui Mos Ceraciun a trecut -ai si tu o varsta ! esti umblat prin lume -nu e pacat sa traiesti in ignoranta ?
Karpov intelege mai bine ca tine -fara sa aiba nevoie de dadaca ![/quote]
....n-am ce-ti face Karpoave, atat de des ai coborat si atat de jos, incat acum ti-e greu sa te mai ridici pentru a putea intelege ceea ce pt. tine este d-acum de ne-nteles !...
...daca tu,... crezi numai ceea ce "vezi",... atunci sa fii sigur ca te-ai nascut prea devreme pt. a intelege existenta si viata
apropos, care-ar fi diferenta intre cele doua , sau, asemanarile ??????
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 18:11
De la: Horus, la data 2009-09-12 17:54:21De la: mytcor, la data 2009-09-12 17:31:22De la: karpov, la data 2009-09-12 16:11:31nseamna ca nu-ti poti pune intrebari de genul ,, de ce iubesc ,, .....asa si cu credinta ...exista sigur un nivel de automultumire Singura afirmatie corecta este ca iubirea nu este rationala...si nici logica nici cuantificabila insa asta nu ipt fiecare ....asta nu inseamna ca daca tu ti-ai atins pragul ceilalti sunt undeva mai jos decat tine (ar fi o varianta ) ...de ce nu poti crede ...ca cei ca Dorinel ,Alehin,Horus ,Florin .IC3 pur si simplu va depasesc ....Eu sincer asta cred ...pt ca eu ca voi am fost (adica sa spunem credincios..)dar dupa ani de acumulare ,sedimentare sunt ceea ce sunt acum adica ...nu ateu ci agnostic .
Eu cand port discutii cu cei care din puct de vedere literar sunt la nivelul intelectual al celor care au scris biblia si evangheliile incerc sa ma cobor la nivelul lor ! Nu e vina mea ca acestia nu inteleg dar eu nu pot sa discut chiar la nivelul analfabetilor de acum 2000 de ani .
Oricum ma bucur ca ai reusit sa cuantifici prostia celor din antichitate atat de bine incat ai inceput sa crezi si tu in ea . Cum poti sa crezi intr-un dumnezeu desucheat ca cel din biblie ,sarmanul nu se ridica nici macar la nivelul lui Zamolxex ! Apropo de Zamolxex ,recent unul ca si tine ,a afirmat ieri in emisiunea lui Oreste ca Kogaionul ,locul unde ar salaslui acesta , se afla la Sarmisegetusa -ca a fost acolo si a vorbit cu acesta si cu spiritul lui IO Decebal ! S-ar parea ca adevaratul dumnezeu al dacilor se reantoarce si in acest caz ai dat de ! De ce te-as crede pe tine si biblia ta cand un om contemporan mie imi spune ca a primit directive de la adevarata noastra divinitate -cu ce e mai putin credibil ! Eu zic sa faci un efort de gandire si sa-ti faci o evaluare a cunostintelor -vremea lui Mos Ceraciun a trecut -ai si tu o varsta ! esti umblat prin lume -nu e pacat sa traiesti in ignoranta ?
Karpov intelege mai bine ca tine -fara sa aiba nevoie de dadaca !
....mositi in 3 o mola cumva ?...
|
|
|