Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:27
**Poate...dar pot fi "obtinute" pe baza unor fomule FIZICE (de la stiinta FIZICA).**
maresale...ia uimeste-ne cu niste formule...(hai...ca ma rog de tine de o groaza de timp)
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:41
De la: eclaudesvd, la data 2009-05-18 14:59:32Ioana ... libera exprimare??? Hmmmm. Analfabeta nu te-am facut. Asta ai pus-o de la tine! In acea discutie despre Biserica greco-catolica ai negat existenta ei, afirmand ca de fapt ei sunt ortodocsi si ar trebui sa se intoarca la ortodoxie (e ca si cum eu ti-as spune ca ortodocsi sunt catolici si ar trebui sa se intoarca la catolicism). Ai afirmat de asemenea ca de fapt comunismul a recunoscut toate cultele si le-a tolerat (cand de fapt a desfiintat Biserica greco-catolica). Aici ai fost putina confuza in a raspunde, caci ai afirmat acest lucru si dupa ai venit cu alte argumente care contraziceau ce afirmasei anterior. Poate ca nu am dat dovada de toleranta (tu m-ai acuzat de acest lucru), insa in postarile tale nu s-a vazut prea mare deschidere sau toleranta. Insa un lucru este bun: ca nu ne-am impuscat inca
**In acea discutie despre Biserica greco-catolica ai negat existenta ei, afirmand ca de fapt ei sunt ortodocsi si ar trebui sa se intoarca la ortodoxie (e ca si cum eu ti-as spune ca ortodocsi sunt catolici si ar trebui sa se intoarca la catolicism).**
despre biserica greco-catolica...poi...am spus ca e o simpla facatura aiurea....
austriecii au venit cu ideea asta in transilvania...sa creeze o biserica pe jumatate catolica pe jumatate ortodoxa la care sa adere toti romanii..in schimbul acestei adeziuni li se promitea ca vor obtine drepturi politice(diplomele leopoldine!!!)...
unii romani au preferat sa-si uite religia stramosilor lor sa adere la aceasta noua *confesiune* sperand ca viata lor se va imbunati...insa altii au luptat aprig impotriva ei....(vezi rascoalele lui visarion sarai sau sofronie din cioara...ambii sfinti in calendarul ortodox)....
insa..si in cazul celor care au aderat la greco-catolicism situatia a fost aceeasi...nu au scpat de iobagie si nu au primit niciun fel de drept (diplomele leopoldine au fost doar abureli) si atunci au inceput cu totii sa se intoarca la ortodoxie....
in situatia asta austriecii au inceput si ei sa se mai deschida si sa le faca romanilor anumite concesii...(numai asa au putut pastra aceasta *confesiune*)....
mai spuneam undeva...oficial comunistii nu au interzis religia greco-catolica (doar cateva secte erau interzise si masoneria ...restul religiilor erau acceptate)....cazul bisericii greco-catolice a fost unul mai special...s-au gasit 72 de preoti si un epicop greco-catolic care au semnat un act in care se mentiona ca revin de bunavoie la ortodoxism (tot 72 de preoti ortodocsi si un episcop semnasera si in 1700 actul prin care acceptau unirea cu biserica romei)...deci...s-a considerat ca biserica greco-catolica nu mai exista si ca acum toti membrii ei se pot considera intorsi la ortodoxism....
asta a fost tot...
**Insa un lucru este bun: ca nu ne-am impuscat inca **
dar nu mai avem mult.... ....
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:42
De la: ioana_dark, la data 2009-05-18 15:27:45**Poate...dar pot fi "obtinute" pe baza unor fomule FIZICE (de la stiinta FIZICA).**
maresale...ia uimeste-ne cu niste formule...(hai...ca ma rog de tine de o groaza de timp)
Ioana intai zi-mi ...fara sa te uiti pe net ...de ce se sparge o bucata de gheata care cade pe ciment...
Apropo de Iliuta ...n-am ce sa-i raspund ... poate cand o evolua de la stadiul de atom organic. Bai ce-a putut sa scrie
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:44
Dora tin sa te FELICIT pt discutia cu ecaulsdv... I-AI DAT CLASA... FARA COMENTARII.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:49
De la: maressalul_, la data 2009-05-18 15:42:23
De la: ioana_dark, la data 2009-05-18 15:27:45**Poate...dar pot fi "obtinute" pe baza unor fomule FIZICE (de la stiinta FIZICA).**
Ioana intai zi-mi ...fara sa te uiti pe net ...de ce se sparge o bucata de gheata care cade pe ciment...
Apropo de Iliuta ...n-am ce sa-i raspund ... poate cand o evolua de la stadiul de atom organic. Bai ce-a putut sa scrie
**ioana intai zi-mi ...fara sa te uiti pe net ...de ce se sparge o bucata de gheata care cade pe ciment..**
intai sa vad formulele tale....
**Apropo de Iliuta ...n-am ce sa-i raspund ... poate cand o evolua de la stadiul de atom organic. Bai ce-a putut sa scrie **
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 15:55
Tu esti de tot rasul.
Ti-am mai zis, ti-au zis si altii, vorbeste coerent si vino cu argumente, si nu cu vrei tu sa crezi. Nu mai bate campii pe aici. Cat despre ce am postat eu, mai vorbim. Si inainte de a face acuzatii de genul copy-paste cred ca ar fi cazul sa vezi prima sursa.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 16:12
Te mai intreb odata, si poate daca exista un chimist pe aici sa intervina, daca ai auzit de compusi anorganici simpli - care contin ATOMI de elemente ORGANOGEN? Interpretarea pe care am adus-o prin intrebarea "Cum se poate atunci explica faptul ca atomii anorganici se transforma in atomi organici dupa introducerea lor in organism?", vine de aici. Ok!
Si poate-mi dai si mie exemple coerente de continut a postarilor tale. Cu exceptia faptului ca vi sa contrazici tot, pe toata lumea, te mai pricepi si la altceva? Cu asta am terminat cu tine, imi ocupi timpul de pomana, dar ... daca vrei sa mai vorbim am o sa o fac numai in conditii civilizate de limbaj. Ura si la ... gara!
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 16:25
arata cam asa pentateuch-ul ... pe tablitele alchimice pe care a fost adus ...
incercati sa faceti abstractie de semnele de punctuatie ...
22001300104002200113051060014001530040106006140051200900 = בְּרֵאשִׁ֖ית בָּרָ֣א אֱלֹהִ֑ים אֵ֥ת הַשָּׁמַ֖יִם וְאֵ֥ת הָאָֽרֶץ׃
mai nou vad ca in loc sa va intereseze traducerea acestor texte vad ca va ocupati cu stergerea mesajelor care nu exprima parerile voastre sfinte
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
traducerea lor manipulata de catre masonii epocilor apuse este ...
5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuã, iar întunericul l-a numit noapte. ªi a fost searã ºi a fost dimineaþã: ziua întâi.
6. ªi a zis Dumnezeu: "Sã fie o tãrie prin mijlocul apelor ºi sã despartã ape de ape!" ªi a fost aºa.
priviti diferenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dupa cum am spus...la primul nivel exista 2 sensuri pentru fiecare verset ...
primul sens il voi nota cu a , iar al 2-lea il voi nota cu b ...
un sens descrie istoria rasei ebraice in Atlantida , iar al doilea sens descrie crearea dimensiunii a 3-a...!
Versetul 5
5.a Si ei erau indragiti la inceput , de Dumnezeu/Acestia/Zei , in zilele lipsite de violenta prin mentinerea puritatii creierului si a maduvei spinarii.
Si Initiatul era in fat lor/model pentru ei , in aceasta patrie , el simtind primul chemarea lui Dumnezeu/Acestora/Zeilor , care era idol pentru ei.
Si Dumnezeu era garantia vie a celor multi si pentru preoti/invatatori , si ei se conectau la unicul Dumnezeu in fiecare zi in acel loc.
!!!!! incredibil nu? !!!!!!
al doilea sens...
5.b Si intaia reflectare/oglinda a lui Dumnezeu stralucea/emana oriunde. Si acest model/tipar se condensa/cobora in tonuri , pana cand a devenit tangibil/concret , asemenea unei melodii.
Acest proces ( reflectarea lui Dumnezeu ) , era perceput de oricine ca fiind rece , umed si intunecat asemenea noptii.
Si Dumnezeu a creat impulsul viu/scanteia vietii prin unirea/amestecarea in aceasta materie/tesatura a suflului unicului Dumnezeu , formand intaiul ETER.
!!!!!!!! din nou .... fucking unbeliveble !!!!!!
VERSETUL 6
6.a Si insula mama a acestora ( una dintre insulele Atlantidei ) era oglinda unicului Dumnezeu , in zilele in care din Cer s-a ales testarea gradului de infectare/poluare a celor multi.
Si aceasta poluare/infectie era suficient de alarmanta pentru a se produce un potop care sa-i omita pe cei cu inima curata/alba si pentru a-i invata pe ceilalti.
!?!?!
6.b Si Dumnezeu a stabilit "masura" pentru aceasta oglinda/reflectare su s-au format/s-au strans/s-au adunat tonurile programarii/notele de programare. Si Hidrogenul acestei dimensiuni a fost identificat cu originea/capatul materiei/tesaturii.
Ce ziceti?
Va mai duceti la biserica?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 16:51
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-18 16:12:02
Te mai intreb odata, si poate daca exista un chimist pe aici sa intervina, daca ai auzit de compusi anorganici simpli - care contin ATOMI de elemente ORGANOGEN? Interpretarea pe care am adus-o prin intrebarea "Cum se poate atunci explica faptul ca atomii anorganici se transforma in atomi organici dupa introducerea lor in organism?", vine de aici. Ok!
Si poate-mi dai si mie exemple coerente de continut a postarilor tale. Cu exceptia faptului ca vi sa contrazici tot, pe toata lumea, te mai pricepi si la altceva? Cu asta am terminat cu tine, imi ocupi timpul de pomana, dar ... daca vrei sa mai vorbim am o sa o fac numai in conditii civilizate de limbaj. Ura si la ... gara!
Dorinache ...da-mi ma un exemplu de elemment chimic (din tabloul lui Mendeleev) care contine atomi organici. Si termina cu fumurile din cap si cu abureala ca nu ai dat copy/paste.
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 17:06
Florin
Vezi ca ai nevoie de tichiuta, cind scri asa ceva!
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 17:07
Maresale
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 17:09
De la: maressalul_, la data 2009-05-18 16:51:03
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-18 16:12:02
Dorinache ...da-mi ma un exemplu de elemment chimic (din tabloul lui Mendeleev) care contine atomi organici. Si termina cu fumurile din cap si cu abureala ca nu ai dat copy/paste.
MARESALE!!!!...esti genial.....hai ca era gata sa lesin de ras....
2-0 pentru tine!!!!!!!!!!!
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 17:16
bai puscariasilor[astia c[r]estinii de tipul lui cezarica],voi stiti ca sunteti considerati toti la gramada de biserica si de evreii sionisti niste bieti parnaiasi pe care ii manipuleaza si-i spala ca la coafor,dar nu pe par ci pe creier?vreti argumente,intrebati-ma puscariasilor!
Raporteaza abuz de limbaj
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie.
ADERP_NIROLF_ERTEP999
3355 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 14:08 Citeaza Raspunde
eu am pus aceasta intrebare mai mult formal,deoarece sunt sigur ca toti spalatii pe creier nu sunt interesati decat de ,,adevarurile'' din cartea ,,sfanta'' si nu de cele din lumea reala,ei traiesc in lumea lor plina de balauri,jidani nespalati si criminali,curve,hoti,proxeneti si alte hahalere ,,sfinte''
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 17:19
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-18 17:06:13Florin
Vezi ca ai nevoie de tichiuta, cind scri asa ceva!
emile,nu am tichiuta,dar iti garantez ca sunt mult mai jidan decat multe facaturi de ovrei spalati pe creier de pe aceste forumuri care nu vor sa cunoasca adevarul ci numai sa se balaceasca in mocirla ignorantei
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 17:33
Ioana
Astea se numesc anecdote... chimice!
Si uite asa ai vazut cum se creaza bancurile-din prostia altora.
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 17:40
Toti forumistii
Prezentati lap-top-up, drepti!
E ziua lui Florin:
"Multi ani traiasca, multi ani traiasca, la muuulti ani!"
Luati loc, si la treba! Ce am zis eu pauza?
Si acum,
Cicero a fost invitat la ziua de nastere a Flaviei.
El se intoarce si spune invitatilor:
"La multi ani Flaviei, caci si anul acesta este 29!"
Florine, cind maninci o felie de tort, ridica farfuria si pentru noi.
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 18:11
De la: freddythebestman, la data 2009-05-18 12:17:55MOARTE TRADATORILOR DE POPI SI ODRASLELOR LOR!
De ce nu te muti in El Salvador?
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:44
emile,chiar acum cinstesc un pahar de vin rosu pt. toti forumistii ,indiferent daca ne-am certat sau nu,indiferent de rasa,etnie,culoare,orientare politica,sexuala sau religioasa,va doresc multi ani fericiti tuturor si s-auzim numai de bine!
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:48
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-18 19:44:00emile,chiar acum cinstesc un pahar de vin rosu pt. toti forumistii ,indiferent daca ne-am certat sau nu,indiferent de rasa,etnie,culoare,orientare politica,sexuala sau religioasa,va doresc multi ani fericiti tuturor si s-auzim numai de bine!
Astãzi este ziua ta Florinel????? Wow! Pãi meriþi un:
"Mulþi ani trãiascã, mulþi ani trãiascã!!!!! La mulþi ani!!!! Cine sã trãiascã, cine sã trãiascã?! FLORIN sã ne trãiascã....
LA MULÞI ANI !!!!!! Sãnãtate ºi fericire!!!! Hai te
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:48
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-18 19:44:00emile,chiar acum cinstesc un pahar de vin rosu pt. toti forumistii ,indiferent daca ne-am certat sau nu,indiferent de rasa,etnie,culoare,orientare politica,sexuala sau religioasa,va doresc multi ani fericiti tuturor si s-auzim numai de bine!
la multi ani forin!!!
ps: si lasa rautatea la o parte..macar azi ...de ziua ta!!!
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:52
Dora
Nu-l pupa atita, ca te trezesti cu cameliile damei peste tine!
E, si tu, are iarasi 30.
Florine ti-am strins mina! Nu la use, bre!
Felicitari!
Dorulet
7896 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:58
De la: radita09_telus_net, la data 2009-05-18 19:52:10Dora
Nu-l pupa atita, ca te trezesti cu cameliile damei peste tine!
E, si tu, are iarasi 30.
Florine ti-am strins mina! Nu la use, bre!
Felicitari!
Mie chiar mi-a promis asta!!!! Cã mã voi trezii cu el ºi dama lui cu multe Camelii...pe la mine! So, care-i baiul? Crezi cã nu fac faþã?!
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 20:03
No-apa daca ase,... bine-o fi!
Or nu te temi aha?
(Vezi ca am facut o gramada de greseli gramaticale. Vor avea fetele astea o saptamina de lucru.)
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 21:27
De la: ioana_dark, la data 2009-05-18 17:09:18MARESALE!!!!...esti genial.....hai ca era gata sa lesin de ras....2-0 pentru tine!!!!!!!!!!!
Ioana, cand lesini ai grija sa-ti fiu in apropiere sa-ti acord primul ajutor ... cu niste apa sfiintita. Daca te multumeste cu ceva poti sa-i acorzi "mar(e)salului" si 200-0!
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 21:33
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-18 21:27:09
De la: ioana_dark, la data 2009-05-18 17:09:18MARESALE!!!!...esti genial.....hai ca era gata sa lesin de ras....2-0 pentru tine!!!!!!!!!!!
Ioana, cand lesini ai grija sa-ti fiu in apropiere sa-ti acord primul ajutor ... cu niste apa sfiintita. Daca te multumeste cu ceva poti sa-i acorzi "mar(e)salului" si 200-0!
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 21:44
De la: maressalul_, la data 2009-05-18 16:51:03Dorinache ...da-mi ma un exemplu de elemment chimic (din tabloul lui Mendeleev) care contine atomi organici.
Prietene, se vede inca o data modul tau de a privi lucrurile. Am sa-ti mai repet odata contextul in care am folosit "framantarea" ta. Ma citez: "Alt mister este cel al aparitiei vietii in univers. ATOMII DIN LUMEA ANORGANICA nu se deosebesc cu nimic de ATOMII DIN CORPURILE VII. ... si atentie mar(e)salule, atentie mare si nu te mai da mare destept ... Cum se poate atunci explica faptul ca "atomii anorganici" se transforma in "atomi organici" dupa introducerea lor in organism? Calcule statistice au demonstrat ca probabilitatea aparitiei moleculelor mai complicate (proteine, enzime etc), ca rezultat al unui lant de pure întâmplari, este practic zero. Originea vietii ramâne in continuare o mare enigma. Probabilitatea nasterii întâmplatoare a vietii in univers este practic nula!".Daca nici acum n-ai inteles ai o mare problema. Da, este adevarat ca nu exista elem(m)ent chimic (din tabloul lui Mendeleev) care contine atomi organici, dar tu nu intelegi sensul folosit de mine. Si totusi in termeni chimici nu este cu nimic gresit chimic cand am afirmat ca ATOMI de elemente ... atentie mar(e)salule ... ORGANOGEN fac parte din compusii anorganici simplii. Si daca totul la tine se reduce la ce poate fi demonstrat stiintific (si eu sunt adeptul stiintei, dar nu in sensul radical ales de tine) poate-mi demonstrezi si mie, noua de pe acest forum, daca exista sau nu dumnezeu. Poate ne explici si originea vietii. Poate ne explici si tainele acestui univers. Poate ne explici ce este universul. Poate ne explici cum s-a nascut universul. Poate ne explici ce a fost inainte de nasterea universului. Hai ca te las, nu de alta, dar ai o tema grea mare sustinator radical al stiintei.
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 21:55
999
Dorulet
7896 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 23:03
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-18 21:44:11
De la: maressalul_, la data 2009-05-18 16:51:03Dorinache ...da-mi ma un exemplu de elemment chimic (din tabloul lui Mendeleev) care contine atomi organici.
Prietene, se vede inca o data modul tau de a privi lucrurile. Am sa-ti mai repet odata contextul in care am folosit "framantarea" ta. Ma citez: "Alt mister este cel al aparitiei vietii in univers. ATOMII DIN LUMEA ANORGANICA nu se deosebesc cu nimic de ATOMII DIN CORPURILE VII. ... si atentie mar(e)salule, atentie mare si nu te mai da mare destept ... Cum se poate atunci explica faptul ca "atomii anorganici" se transforma in "atomi organici" dupa introducerea lor in organism? Calcule statistice au demonstrat ca probabilitatea aparitiei moleculelor mai complicate (proteine, enzime etc), ca rezultat al unui lant de pure întâmplari, este practic zero. Originea vietii ramâne in continuare o mare enigma. Probabilitatea nasterii întâmplatoare a vietii in univers este practic nula!".Daca nici acum n-ai inteles ai o mare problema. Da, este adevarat ca nu exista elem(m)ent chimic (din tabloul lui Mendeleev) care contine atomi organici, dar tu nu intelegi sensul folosit de mine. Si totusi in termeni chimici nu este cu nimic gresit chimic cand am afirmat ca ATOMI de elemente ... atentie mar(e)salule ... ORGANOGEN fac parte din compusii anorganici simplii. Si daca totul la tine se reduce la ce poate fi demonstrat stiintific (si eu sunt adeptul stiintei, dar nu in sensul radical ales de tine) poate-mi demonstrezi si mie, noua de pe acest forum, daca exista sau nu dumnezeu. Poate ne explici si originea vietii. Poate ne explici si tainele acestui univers. Poate ne explici ce este universul. Poate ne explici cum s-a nascut universul. Poate ne explici ce a fost inainte de nasterea universului. Hai ca te las, nu de alta, dar ai o tema grea mare sustinator radical al stiintei.
Ufff! Dorin, hai sã te ajut puþin, cã doar la ce sunt buni prietenii?!Nu de alta, dar prea þi s-a suit lumea-n cap! Ai luat-o pe o cale greºitã....cu explicaþiile. Corect era ceva de genul ( este copy/paste, scris de mine pe alt topic, dar se leagã de ceea ce ai vrut tu sã explici):
ORIGINEA VIEÞII
Unul din primele puncte ale disputei dintre evoluþionism ºi creaþionism este cel referitor la originea vieþii. Creaþioniºtii susþin cã viaþa a fost creatã de Dumnezeu, în timp ce evoluþioniºtii susþin cã materia ne-vie s-ar fi organizat în mod spontan ºi ar fi dat naºtere vieþii (teorie care a primit numele de generaþie spontanee). Mai existã ºi unii autori, relativ puþin numeroºi, care susþin o teorie hibridã: primul organism viu a fost creat de Dumnezeu iar celelalte au luat naºtere din acesta prin evoluþie. Sã încercãm sã analizãm în continuare posibilitatea generaþiei spontanee.
În mod evident, în condiþiile actuale, materia ne-vie nu se organizeazã spontan pentru a da naºtere la organisme vii. Evoluþioniºtii susþin, însã, cã atmosfera primitivã ºi oceanul primordial ar fi avut o altã compoziþie chimicã, mai favorabilã apariþiei vieþii. Aceasta este o simplã ipotezã care nu poate fi demonstratã, dar sã presupunem cã ar fi adevãratã. Ca urmare a acestui fapt s-ar fi format prin sintezã chimicã, mai întâi o “supã organicã” în ocean, dupã care, substanþele din aceastã “supã” s-ar fi autoorganizat treptat pentru a da naºtere vieþii, mai întâi în forme acelulare (virusuri), iar apoi în formele celulare.
În unele experienþe de laborator, în condiþii total diferite de cele pe care le întâlnim astãzi în naturã, dar despre care se afirmã cã ar fi identice cu cele din atmosfera primarã, cercetãtorii au reuºit sã sintetizeze unele substanþe organice, printre care cel mai cunoscut exemplu îl constituie aminoacizii. Evoluþioniºtii considerã acest fapt ca pe o dovadã a posibilitãþii generaþiei spontanee. Ei “uitã” însã sã precizeze câteva “mici detalii”, cum ar fi:
Aminoacizii obþinuþi prin sintezã chimicã nu sunt identici cu cei din organismele vii. Mai explicit: aminoacizii sunt substanþe optic active ºi pot avea douã forme – levogirã ºi dextrogirã. Aminoacizii obþinuþi prin sintezã chimicã se prezintã sub forma unui amestec de 50% aminoacizi levogiri ºi 50% aminoacizi dextrogiri. Þinând cont de faptul cã nu existã nici un mecanism natural de separare a acestui amestec (exceptând reacþiile enzimatice din organismele vii deja formate), rezultã cã, dacã viaþa ar fi apãrut dintr-un astfel de amestec, ar trebui ca aminoacizii din organismele vii sã fie ºi ei 50% levogiri ºi 50% dextrogiri, numai cã toþi aminoacizii din organismele vii sunt levogiri.
Acestea sunt unele insuccese, eu zic temporare,pe care se bazeazã "adepþii creºtinãtãþii"
Asta nu înseamnã cã peste 50 de ani, ceretãtorii nu o sã poatã!
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 23:33
De la: Dorulet, la data 2009-05-18 23:03:08
Ufff! Dorin, hai sã te ajut puþin, cã doar la ce sunt buni prietenii?!Nu de alta, dar prea þi s-a suit lumea-n cap! Ai luat-o pe o cale greºitã....cu explicaþiile. Corect era ceva de genul ( este copy/paste, scris de mine pe alt topic, dar se leagã de ceea ce ai vrut tu sã explici):
Multumesc Teodora, eu tot nu vad unde am gresit cand mi-am sustinut teoria despre notiunea de dumnezeu. Ne legam de "atomii anorganici" si "atomi organici" fara sa ne uitam in ce context i-am folosit. Cat despre "Corect era ceva de genul ( este copy/paste, scris de mine pe alt topic, dar se leagã de ceea ce ai vrut tu sã explici)" adevarul este undeva pe la mijloc. Este adevarat ca postarea imi apartine de undeva din 2001 pe un alt forum, dar cel care a contribuit pe langa mine la sustinerea ideii de notiune despre dumnezeu, este un anume domn respectabil in varsta de 71 de ani pe care i-a implinit de curand, Radu, pentru care eu personal am cel mai mare respect. Cat despre "personaje" de genul mar(e)salului care-si arunca "mucii" pe aici, ma vad nevoit sa renunt la bunul simt si sa-i raspund necivilizat. I-am atras atentia de la bun inceput sa se abtina sa nu jigneasca si sa ma combata civilizat si el ... .
Cat despre "Ai luat-o pe o cale greºitã....cu explicaþiile", ma vad nevoit sa spun ca am incercat pentru marele sustinator radical al stiintei sa-i aduc in discutie atomii de elemente organogen ce fac parte din compusii anorganici simplii. Dar repet, altul era contextul intrebarii de care s-a tot legat.
Multumesc pentru sustinere.