Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 21:15
Ioana, iti raspund la ambele mesaje aici..Eu am depasit varsta cand citeam ceva.Acum REcitesc..
Ai un link,ceva ,ptr cartea aia?
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 21:40
ia uitati ce imi trimite o prietena pe mess.... Sa le aratam ca ne pasa de artistii nostri, sa le aratam ca suntem ROMANI! Ia doar 30 secunde (acum e pe locul 17, inca poate fi salvat). www.saatchi-gallery.co.uk/artvote Votati Brancusi! |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 21:50
De la: maressalul_, la data 2009-05-18 11:27:46 Maresale tu nici cand ti se deseneaza nu pricepi nu-i asa?
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 22:33
De la: dark1secret, la data 2009-05-19 15:23:24Daca ar fi sa explic pe intelesul nostru ce inseamna un ''miracol'', as spune ca , aprinzand o lanterna intr-o pestera din neolitic, ti-ai asigura un loc complet nemeritat in galeria zeilor din acea perioada.Asta nu pentru ca lanterna ar fi miraculoasa, ci pentru ca oamenii primitivi habar nu aveau de notiunea de electricitate, ce este plasticul, ce este metalul, ce este sticla, sau cum pot fi ele produse si asamblate intr-un tubuletz minuscul,care sa aduca lumina in fundul pesterii intunecoase,la simpla apasare a unei mici ''excrescente'' de pe suprafata ei.. Dark Secret, Dawkins nu aprinde lanterna într-o peºterã neoliticã pentru a face cu neandertalienii jocuri semantice pe cuvântul miracol. El recunoaºte pur ºi simplu ceea ce toatã lumea ºtiinþificã recunoaºte (fãrã bolboroselilele-la-derutã despre contextul citatului!) cã nu poate explica prima replicare ADN + ARN ºi cã aceastã gaurã în schema evoluþionistã nu poate fi umplutã decât cu ceva-ce-miroase-de-la-o-poºtã a „miracol.” (Restul e cancan). Ia ºi paleologia...Cã nu de teologi s-a temut Darwin, ci de paleologi! ªi ºtii de ce? Pentru cã în cei aproximativ 600.000 de ani pe care îi putem vedea în straturile geologice (de la cambrian încoace) nu existã nici cea mai micã dovadã de macro-evoluþie. Ba mai mult, mãrturia fosilelor ne sugereazã neschimbare morfologicã ºi apariþie instantanee. Uite, îþi mai dau douã citate în acest sens, cu precizarea (pentru cei care nu ºtiu) cã autorii sunt atei. (A propos, e tautologic ºi irelevant sã spui cã un citat este scos din context! Sigur cã e scos, altfel ar trebui sã postez toatã cartea sau tot articolul). „Paleontologists have paid an enormous price for Darwin's argument. We fancy ourselves as the only true students of life's history, yet to preserve our favored account of evolution by natural selection we view our data as so bad that we almost never see the very process we profess to study. ...The history of most fossil species includes two features particularly inconsistent with gradualism: 1. Stasis. Most species exhibit no directional change during their tenure on earth. They appear in the fossil record looking much the same as when they disappear; morphological change is usually limited and directionless. 2. Sudden appearance. In any local area, a species does not arise gradually by the steady transformation of its ancestors; it appears all at once and 'fully formed'" (Stephen J. Gould, The Panda's Thumb: More Reflections in Natural History [New York: W. W. Norton, 1980], pp. 181-182). "Paleontologists are traditionally famous (or infamous) for reconstructing whole animals from the debris of death. Mostly they cheat. ...If any event in life's history resembles man's creation myths, it is this sudden diversification of marine life when multicellular organisms took over as the dominant actors in ecology and evolution. Baffling (and embarrassing) to Darwin, this event still dazzles us and stands as a major biological revolution on a par with the invention of self-replication and the origin of the eukaryotic cell. The animal phyla emerged out of the Precambrian mists with most of the attributes of their modern descendants." (Stefan Bengtson, "The Solution to a Jigsaw Puzzle," Nature 345, 765 - 766 [1990] www.nature.com/nature/journal/v345/n6278/abs/345765a0.html). +++ Concluzia? Douã miracole mai mari decât naºterea din fecioarã sau învierea lui Iisus stau la temelia evoluþionismului naturalist: (prima) replicare ADN + ARN ºi macro-evoluþia (negatã de paleologie)! Cum au stabilit Lennox ºi Dawkins, credinþa în ateism tot credinþã rãmâne...!
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 22:39
De la: Dorulet, la data 2009-05-19 01:37:33Geneticienii de la universitatile Montreal, Lyon si Montpellier au dat publicitatii un studiu menit sa faca lumina in problema evolutiei omenirii, odata cu identificarea stramosului comun al tuturor formelor de viata de pe Pamant, denumit LUCA (Last Universal Common Ancestor). Studiul, publicat in revista Nature arata ca organismul cu o vechime de 3,8 miliarde de ani nu seamana cu nimic din ceea ce ne-am imaginat pana in prezent... Dora ºi Dark Secret, uºurinþa cu care îl luaþi pe LUCA în braþe trãdeazã doar înclinaþiile voastre profund ateiste (ºi la fel de credincioase ca ºi ale creºtinilor), nicidecum vreo preocupare stiinþificã complet dezinteresatã ideologic! Pânã ºi o citire sumarã în Wikipidia v-ar fi putut alerta asupra aspectelor dubioase ale unei teorii care se baza pe rezistenþa arheelor la medii extrem de vitrege, doar ca sã le gãsim ulterior ºi în medii mai puþin ostile. Cã LUCA nu ar fi putut exista fãrã un sistem de translaþie a mARN-ului folosit la construcþia proteinei, vezi ºi www.palaeos.org/LUCA. De ce vã este atât de greu sã acceptaþi cã ºtiinþa (din pãcate) nu are o explicaþie cu privire la apariþia vieþii ºi totuºi postuleazã o teorie a evoluþiei? Dacã vreþi, existã ºi un premiu de 1 milion USD pus la bãtaie pe lifeorigin.info/ dacã vreunul dintre voi reuºeºte sã treacã linia de sosire cu LUCA în braþe! |
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:13
Florine, dacã textul
וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם, וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה; וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם אֶחָד. וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי רָקִיעַ בְּתוֹךְ הַמָּיִם, וִיהִי מַבְדִּיל, בֵּין מַיִם לָמָיִם. înseamnã ce vrei tu, atunci ºi textul tãu, ------- bai puscariasilor[astia c[r]estinii de tipul lui cezarica],voi stiti ca sunteti considerati toti la gramada de biserica si de evreii sionisti niste bieti parnaiasi pe care ii manipuleaza si-i spala ca la coafor,dar nu pe par ci pe creier?vreti argumente,intrebati-ma puscariasilor! ------- înseamnã ce vreau eu, adicã, ------- Florin este în general un tip de treabã, dar devine complet iraþional când aude vorbindu-se despre creºtinism. Preferã bazaconii iisuso-japoneze sau dacisme ieftine ºi de cele mai multe ori înjurã în loc sã argumenteze. Numai cã ieri a fost ziua lui, aºa cã tot ce spune un om de ziua lui i se poate trece cu vederea. Însã data viitoare, îi voi da lecþii de ebraicã... ------- Ce zici, ne dãm la întrecere în deconstructivism sau te dai bãtut? |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:13
De la: adipopa, la data 2009-05-19 22:39:04De la: Dorulet, la data 2009-05-19 01:37:33Geneticienii de la universitatile Montreal, Lyon si Montpellier au dat publicitatii un studiu menit sa faca lumina in problema evolutiei omenirii, odata cu identificarea stramosului comun al tuturor formelor de viata de pe Pamant, denumit LUCA (Last Universal Common Ancestor). Studiul, publicat in revista Nature arata ca organismul cu o vechime de 3,8 miliarde de ani nu seamana cu nimic din ceea ce ne-am imaginat pana in prezent... Cred cã am mai spus cã "încã" nu se poate demonstra....dar peste vreo 50 de ani, în mãsura în care se dezvoltã ºtiinþa....nu vãd nici o problemã! Nu vãd de ce sã nu se poatã! Adi, decât sã cred într-o culegere de texte scrise de oameni preistorici ºi interpretate..traduse ºi rãstãlmãcite...etc., prefer varianta demonstrabilã! Tocmai citeam despre stele. Tu ºtiai cã sunt miliarde de stele precum Soarele nostru, numai în Calea Lactee?! Tu ºtiai cã în fiecare secundã, în Univers explodeazã câte o stea cu lumina unei întregi galaxii?! Tu îþi poþi imagina cât de imens este Universul? Mãcar cel cunoscut... Ai citit ce rãspuns i-am dat lui Eclaudesv? Este valabil....rãmâne aºa!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:18
De la: Dorulet, la data 2009-05-19 23:13:55Adi, decât sã cred într-o culegere de texte scrise de oameni preistorici ºi interpretate..traduse ºi rãstãlmãcite...etc., prefer varianta demonstrabilã! Dora, tocmai þi-am arãtat cã varianta demonstrabilã este...nedemonstrabilã. Miracolele pe care trebuie sã le postulezi tu sunt mai mari decât cele pe care trebuie sã le cred eu!
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:23
adi,sa o luam pe rand,cu puscariasii era o intrebare gen cine stie,raspunde,nicidecum vreo jignire,hai s-o explicam,cine este patronul spiritual al catolicismului-sf.petru,corect?cine este propagandistul si piatra de temelie a ortodoxiei-sf.pavel,corect?cine a fost declarat patron al puscariasilor de biserica si impus cu acest titlu in calendarul popesc?sf.petru si sf.pavel,apostolii cei mai de seama ai crestinismului,corect?ce rezulta de aici,decat ca toti cei care sunt crestini sunt patronati de doi stapani de puscariasi ,corect?si atunci,logic,am dreptate sau nu?unde este jignirea sau greseala?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:24
De la: maressalul_, la data 2009-05-18 11:27:46Nu m-am referit ca ar fi scris apocalipsa de teama ... am zis ca de teama ar fi scris-o "criptat". Si ce ii era teama? Maressal, tu nu înþelegi apocalipsa ca gen literar, ºi nici nu pari dispus sã faci un efort în acest sens, iar eu am uºor senzaþia cã mã strãduiesc inutil sã te învãþ ceva contrar voinþei tale. Autorul unei apocalipse pretinde cã dezvãluie cititorului un adevãr ascuns sau neexplicitat anterior, iar acest procedeu literar s-ar numi eventual decriptare, în nici un caz încriptare. Epistolar (capitolelel 1-3) sau narativ (capitolele 4-22), Apocalipsa lui Ioan îi dezvãluie cititorului creºtin adevãrul cã Iisus Hristos cel rãstignit ºi înviat domneºte, ºi cã domnia lui nu poate fi nici contestatã nici rãsturnatã de vreo altã putere (pãmânteascã sau cosmicã), ci va fi dusã la deplina ei consumare, în ciuda rãului care momentan pare sã învingã. Este complet lipsit de sens, deci, sã întrebi de ce ar fi „criptat” Ioan apocalipsa lui (e.g., din fricã, etc.), pentru cã autorul apocaliptic decripteazã, nu încripteazã. La fel de lipsit de sens, de altfel, cum ar fi sã întrebãm de ce râul curge în amonte. Pãi...nu curge. |
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:25
problema traducerii vechiului text al genezei,hai sa-i dezvaluim secretul:toate literele alfabetului ebraic vechi si nou au un corespondent[conform cabalei] numeric,pe baza caruia se poate face traducerea pe care am redat-o,corect?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:28
De la: adipopa, la data 2009-05-19 23:18:06De la: Dorulet, la data 2009-05-19 23:13:55Adi, decât sã cred într-o culegere de texte scrise de oameni preistorici ºi interpretate..traduse ºi rãstãlmãcite...etc., prefer varianta demonstrabilã! Orice existã se poate demonstra...mai devreme sau mai târziu! Funnymoon dãdea un exemplu pe pagina 135. Este adevãrat cã menirea lui era sã-i astupe gura lui Mareºal, dar uite ce bine se potriveºte în acest caz. Era vorba despre Teorema lui Fermat, care a fost demonstratã de-abea peste 350 de ani de la enunþarea ei. În aceeaºi mãsurã în care eu nu neg total faptul cã tu sau alþi creºtini aþi putea avea dreptate, aºa nici nu sunt sigurã cã ºtiinþa în viitor nu o sã poatã demonstra originea vieþii. Înclin sã cred cã o sã poatã. Fãrã "magicieni"! Orice este posibil....niciodatã sã nu spui niciodatã!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:38
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-19 23:23:01adi,sa o luam pe rand,cu puscariasii era o intrebare gen cine stie,raspunde,nicidecum vreo jignire,hai s-o explicam,cine este patronul spiritual al catolicismului-sf.petru,corect?cine este propagandistul si piatra de temelie a ortodoxiei-sf.pavel,corect?cine a fost declarat patron al puscariasilor de biserica si impus cu acest titlu in calendarul popesc?sf.petru si sf.pavel,apostolii cei mai de seama ai crestinismului,corect?ce rezulta de aici,decat ca toti cei care sunt crestini sunt patronati de doi stapani de puscariasi ,corect?si atunci,logic,am dreptate sau nu?unde este jignirea sau greseala? Deci, sã înþeleg, avem un argument de genul: P1 Petru este patronul BC P2 Pavel este patronul BO P3 Petru + Pavel patronul puºcãriaºilor C Creºtinii (BO + BC) au patroni de puºcãriaºi Premisele nu sunt adevãrate, dar raþionamentul e totuºi logic. Problema fundamentalã e alta. Concluzia ta de acum este cã niºte amãrâþi de creºtinii (ca mine, Andu, Funnymoon, Ioana, etc.) avem patroni de puºcãriaºi, dar asta nu înseamnã cã noi înºine suntem puºcãriaºi (cum ne-ai fãcut mai devreme). Pentru asta îþi mai trebuie un silogism ajutãtor, numai cã în una din noile premise trebuie sã înjuri (ca sã funcþioneze)...
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:39
adi,hai sa-ti mai spun un secret,biblia actuala pe care o citim noi,este o facatura de cea mai joasa speta,majoritatea textelor au fost introduse cu japca ulterior,traduse dupa bunul plac al unuia sau altuia dintre invingatorii momentului+ca nu contine absolut toate scrierile originale sau falsificate de-a lungul timpului
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:44
la modul metaforic,toti crestinii pot fi considerati puscariasi,luati fiecare in parte ca entitate distincta,nu poti spune ca toti crestinii sunt puscariasi,eu vorbeam despre o alta regula de prost gust impusa de biserica,nicidecum nu am acuzat vreun om anume,cat timp biserica si capii ei isi vor mai bate joc de credinciosi si chiar de cei care nu cred,prin impunerea unor absurditati,asta era concluzia
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:44
**Orice existã se poate demonstra...mai devreme sau mai târziu!**
vai... dora ce ma distrezi.... scuze...insa mi-am amintit de un articol pe care l-am citit mai demult pe un site(nu mai tin minte exact unde...dar as putea sa caut)... incercau unii sa demonstreze stiintific(atentie!!) misterul iubirii...voiau sa arate pe baza unor formule fizico-chimice ce ii face pe doi oameni sex opus sa indragosteasca unul de celalalt.... s-au apucat ei sa calculeze.....impartiri,inmultiri,ridicari la nu stiu ce putere...fractii...chestii de-astea... si ajunsesera la o formula de genul....dragostea = inaltimea nu stiu cui adunata cu nu stiu ce..../x+y/z....etc(era o formula lunga)... (retine un aspect...oamenii aia chiar vorbeau serios!!!) acum...inventasera si un parfum care,chipurile continea substantele alea care in corpul uman declanseaza nu stiu ce reactie...si recomandau femeilor sa dea cu el ca sa atraga barbati.... era sa mor de ras cand am citit tampeniile alora.... si acum mi-am amintit fara sa vreau de ele.... ps:nu ,nu dora....nu orice exista in lume se poate demonstra....unele lucuri contin taine mari pe care mintea oameneasca nu le va putea patrude vreodata.... |
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:46
De la: Dorulet, la data 2009-05-19 23:28:35Orice existã se poate demonstra...mai devreme sau mai târziu! ...În aceeaºi mãsurã în care eu nu neg total faptul cã tu sau alþi creºtini aþi putea avea dreptate, aºa nici nu sunt sigurã cã ºtiinþa în viitor nu o sã poatã demonstra originea vieþii. Înclin sã cred cã o sã poatã. Fãrã "magicieni"! Orice este posibil....niciodatã sã nu spui niciodatã! Dora, pui pariu cu istoria cã aceste douã gãuri se vor astupa? ªi dacã nu...? Cum poþi construi ceva în prezent (ateismul) mizând pe un eshaton incert? Probabil tu ºi Ioana veþi bea o cafea în cer împreunã (nu de alta, dar vãd cã pe pãmânt nici una nu aveþi dreptate...)
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:50
Florin, fãcãturã eºti tu! Metaforic. ªi puºcãriaº eºti! Tot metaforic. Nah, ºi-acum ce mai discutãm?
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:51
absolut tot ce vrei tu,bineinteles,tot metaforic vorbind
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:52
De la: adipopa, la data 2009-05-19 23:46:43De la: Dorulet, la data 2009-05-19 23:28:35Orice existã se poate demonstra...mai devreme sau mai târziu! ...În aceeaºi mãsurã în care eu nu neg total faptul cã tu sau alþi creºtini aþi putea avea dreptate, aºa nici nu sunt sigurã cã ºtiinþa în viitor nu o sã poatã demonstra originea vieþii. Înclin sã cred cã o sã poatã. Fãrã "magicieni"! Orice este posibil....niciodatã sã nu spui niciodatã! adi...vad ca mie nu te obosesti sa-mi raspunzi.... iti lasasem un mesaj la la pagina 135..l-ai vazut? poi...e frumos din partea ta?....adica...eu ma chinuiesc sa il scriu...si tu nu imi raspunzi....? |
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:53
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-19 23:51:45absolut tot ce vrei tu,bineinteles,tot metaforic vorbind Ha, ha. Nota 10. Hai s-o luãm de la-nceput!
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:55
De la: ioana_dark, la data 2009-05-19 23:44:26**Orice existã se poate demonstra...mai devreme* Ioana orice lucru mai devreme sau mai tarziu poate fi demonstrat stiintific. Am o mica temere doar in ceea ce priveste ce a fost inainte de existenþa universului. Aici este o problema, si am sa spun si de ce, astrofizicienii sustin Teoria Big Bangului ca un fel de explozie specialã care s-a produs într-un spaþiu inexistent(!!!) ... Mintea omeneasca va deslusi mai devreme sau mai tarziu toate misterele lumii in care intra si religia.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 23:58
De la: ioana_dark, la data 2009-05-19 23:52:28adi...vad ca mie nu te obosesti sa-mi raspunzi.... La ce sã-þi rãspund? Eu pe Eusebiu l-am vorbit pânã acum numai de bine. Neoplatonismul care i-a influenþat gândirea în privinþa "împãrãþiei lui Dumnezeu" meritã discutat, dar tot la o cafea "în cer" (existã cafea, nu?). La textul biblic pe care l-ai citat îþi rãspund când se mai face liniºte...acum e mare hãrmãlaie.
|
|
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 00:01
hai ca eu ma retrag sa va las sa discutati miracolele bibliei in liniste,cand le descoperiti.le puteti explica si demonstra ma chemati,va rog,nu vreau sa pierd un asemenea spectacol[poate vine si michael jackson?!]
|
|
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 00:02
De la: adipopa, la data 2009-05-19 23:58:28De la: ioana_dark, la data 2009-05-19 23:52:28adi...vad ca mie nu te obosesti sa-mi raspunzi.... asa...textul biblic....si pe langa asta...mai era si un citat din ioan hrisostomul...si mai trebuia sa ma lamursti si cu ce e cu *intoarcerea regelui*.... ps: nu stiu daca au si cafea in cer....in orice caz....aici ,pe forum exista suficienta....
|
|
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 00:03
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-19 23:55:28Mintea omeneasca va deslusi mai devreme sau mai tarziu toate misterele lumii in care intra si religia. Vezi cã ºi Stephen Hawking a crezut la început cã avem ºanse jumi-juma sã ajungem la o teorie generalã (a theory of everything) care sã unifice cele patru forþe fundamentale: gravitaþionalã, slabã, tare ºi electromagneticã. Acum se declarã sceptic! |
|
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 00:04
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-20 00:01:54hai ca eu ma retrag sa va las sa discutati miracolele bibliei in liniste,cand le descoperiti.le puteti explica si demonstra ma chemati,va rog,nu vreau sa pierd un asemenea spectacol[poate vine si michael jackson?!] nu,florine...ramai... hai...ca va lasam pe tine si adi sa vorbiti... scuze ca v-am intrerupt.... |
|
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 00:04
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-20 00:01:54poate vine si michael jackson?! Pai nu mai vine, are probleme ... . Deci ai pierdut spectacolul.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 00:09
De la: adipopa, la data 2009-05-20 00:03:57 Bun Adi, sunt de acord cu argumentul tau, este cel al prezentului. Eu ma refeream la viitor.
|
|
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 00:11
spectacolul bibliei tine de cateva mii de ani,multi s-au omorat sa prinda un bilet in primul rand la asemenea show,totusi in afara de cativa fachiri amarati si o gasca de clovni,nimeni nu a putut intelege mare lucru din asemenea miracole si specialitatea casei inghetata isus cu aroma de capsuni si cu euri bune [poate o chemam pe madonna?!]
|
|
|
|