Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 22:54
De la: dark1secret, la data 2009-05-16 22:30:11
...pai,stai sa vedem...Daca peste cateva zile se anunta ca un asteroid gigantic va pulveriza planeta,omorandu-ne pe toti si toata ''creatia'', iar singura salvare va veni de la armamentul nuclear care ar devia obiectul de la curs, ai auzi intreaga crestinatate,plus cea mai mare parte din mozaism si islam spunand ca ''acesta a fost voia domnului'', ca ''misterioase sunt caile domnului'' si ca inventatorul bombei sigur a beneficiat de ''inspiratie divina''...
Cat de convenabil..Cand folosesti ceva ca sa faci rau,dai vina pe diavol.Daca acelasi lucru e folosit spre a face bine,e clar, ''voia lui d-zeu''
Fie voia lui Dumnezeu! Fir-al-dracului sa fi! Vorbe uzuale la un crestin.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:03
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-16 22:54:22Fie voia lui Dumnezeu! Fir-al-dracului sa fi! Vorbe uzuale la un crestin.
 Explica-i lui Tisor...In verva lui religioasa,probabil confunda parerile diferite de ale sale cu instigari satanice ale anticristului  ...Undeva,spunea ca pe el nu il deranjeaza parerile diferite,apoi incheia cu faptul ca e dezgustat de blasfemie si blasfemiatori...Problema e ca in religie,orice nu concorda perfect cu propria credinta se numeste blasfemie,inclusiv o gluma nevinovata,asa ca,de fapt, el ARE ceva cu cei care au pareri diferite...Dar spune ca nu are...Dar are....si tot asa..
Nu incerca sa prinzi logica.Religia nu are nimic de-a face cu ea.
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:08
De la: dark1secret, la data 2009-05-16 23:03:29
Explica-i lui Tisor...In verva lui religioasa,probabil confunda parerile diferite de ale sale cu instigari satanice ale anticristului ...Undeva,spunea ca pe el nu il deranjeaza parerile diferite,apoi incheia cu faptul ca e dezgustat de blasfemie si blasfemiatori...Problema e ca in religie,orice nu concorda perfect cu propria credinta se numeste blasfemie,inclusiv o gluma nevinovata,asa ca,de fapt, el ARE ceva cu cei care au pareri diferite...Dar spune ca nu are...Dar are....si tot asa..
Nu incerca sa prinzi logica.Religia nu are nimic de-a face cu ea.
Mda, nu am nimic cu tine dar ... fir-al-dracului sa fi!
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:12
De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 22:17:23**Vrei sa jucam dur sau sa vorbim civilizat?**
dur!!!...imi plac provocarile .....nu mi-e teama....
spui....*Dumnezeu nu este o persoana, EL este totul.*
iar eu te-am intrebat...*daca dumnezeu este totul...atunci se poate afirma ca dumnezeu se afla si in lucrurile rele din lume?*....
raspunde provocarii....
 Ok Ioana, cine a plantat în "grãdina raiului" pomul cunoºtinþei binelui ºi a rãului?
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:13
De la: dark1secret, la data 2009-05-16 22:30:11De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 22:17:23**Vrei sa jucam dur sau sa vorbim civilizat?**
iar eu te-am intrebat...*daca dumnezeu este totul...atunci se poate afirma ca dumnezeu se afla si in lucrurile rele din lume?*....
raspunde provocarii....
Bombele nucleare,mai sus pomenite,nu pot face parte din inspiratia lui D-zeu?
...pai,stai sa vedem...Daca peste cateva zile se anunta ca un asteroid gigantic va pulveriza planeta,omorandu-ne pe toti si toata ''creatia'', iar singura salvare va veni de la armamentul nuclear care ar devia obiectul de la curs, ai auzi intreaga crestinatate,plus cea mai mare parte din mozaism si islam spunand ca ''acesta a fost voia domnului'', ca ''misterioase sunt caile domnului'' si ca inventatorul bombei sigur a beneficiat de ''inspiratie divina''...
Cat de convenabil..Cand folosesti ceva ca sa faci rau,dai vina pe diavol.Daca acelasi lucru e folosit spre a face bine,e clar, ''voia lui d-zeu''
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:13
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-16 22:51:57De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 22:17:23**Vrei sa jucam dur sau sa vorbim civilizat?**
raspunde provocarii....
Ti-am raspuns prin afirmatia ca Dumnezeu este totul! Ti-am mai zis, el te vrea sa gandesti. Dar tu nu mi-ai raspuns ce ti-au facut cainii aia pe doreai sa-i ucizi doar pentru ca ... latrau. Asa pentru tine, ei sunt tot creatia lui Dumnezeu si n-ai nici un drept asupra vietii lor.
**Ti-am raspuns prin afirmatia ca Dumnezeu este totul! Ti-am mai zis, el te vrea sa gandesti. **
interesanta conceptia ta despre dumnezeu...deci...el se afla si in pachetul de tigari de pe unii la aceasta ora se pregatesc sa-l fumeze...el se afla in absolut orice....chiar si in oameni....
poi...atunci..cum mai vrea ca noi sa gandim?...oricum...el ne poate controla deciziile....de ce ar mai avea nevoie de gandirea noastra?
unde mai e libertatea omului?
daca sustii ca dumnezeu se afla in toata creatia sa....atunci...sustii un dumnezeu imperfect(lumea aceasta este imperfecta!!!)...?
*filozofia * mea referitoare la cainii strazii e urmatoarea....
cainii aia ar trebui ucisi fara durere...daca alta masura pentru eradicarea lor nu este posibila....sa se recurga la *solutia finala*!!!!
cainii sunt doar animale...au fost lasati pe pamant cu scopul de a-l sluji pe om...deci...daca eli in loc sa-l slujeasca ii fac rau (adica il latra sau il musca) nu este un pacat ca ei sa fie ucisi....scopul pentru care au fost lasati pe pamant dispare...nu mai are niciun rost sa fie lasati in viata...
insa...hai sa vorbim in continuare despre imparatia lui dumnezeu...pentru caini exista un alt topic....
deci...dumnezeul tau e imperfect?
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:14
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:15
De la: dark1secret, la data 2009-05-16 22:30:11De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 22:17:23**Vrei sa jucam dur sau sa vorbim civilizat?**
raspunde provocarii....
Bombele nucleare,mai sus pomenite,nu pot face parte din inspiratia lui D-zeu?
raul in lume apare ca urmare a deciziilor omului...atat....
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:21
De la: Dorulet, la data 2009-05-16 23:12:21De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 22:17:23**Vrei sa jucam dur sau sa vorbim civilizat?**
raspunde provocarii....
Ok Ioana, cine a plantat în "grãdina raiului" pomul cunoºtinþei binelui ºi a rãului?
dumnezeu....si le-a poruncit lui adam si eva sa nu manance din el....tocmai pentru a-i proteja de raul din lume....
prin plantarea pomului dumnezeu avrut sa le ofere oamenilor varinata ...cunoastere,suferinta....sau...necunoastere ,fericire....
omul a cedat ispitei de a cunoaste si a mancat din pom....atunci a aparut si nefericirea in lume....
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:28
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:33
De la: Dorulet, la data 2009-05-16 23:28:52De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:21:15De la: Dorulet, la data 2009-05-16 23:12:21De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 22:17:23**Vrei sa jucam dur sau sa vorbim civilizat?**
raspunde provocarii....
dumnezeu....si le-a poruncit lui adam si eva sa nu manance din el....tocmai pentru a-i proteja de raul din lume....
prin plantarea pomului dumnezeu avrut sa le ofere oamenilor varinata ...cunoastere,suferinta....sau...necunoastere ,fericire....
omul a cedat ispitei de a cunoaste si a mancat din pom....atunci a aparut si nefericirea in lume....
În cazul ãsta, îi dau dreptate lui Dorin! Dacã existã D-zeu, el este absolut în totul....
dora...si ce crezi despre dumnezeu ca pantocrator?
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:35
De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:13:57daca sustii ca dumnezeu se afla in toata creatia sa....atunci...sustii un dumnezeu imperfect(lumea aceasta este imperfecta!!!)...?
Cica,pe vremea cand d-zeu calatorea pe Pamant,printre oameni, acestia se adunau sa il asculte ori de cate ori se oprea sa le vorbeasca pe diverse teme...
Intr-o buna zi,pe cand tinea o astfel de conferinta de presa,in care isi lauda creatia si perfectiunea ei , in adunare s-a strecurat si un cocosat.Era un om scund,umil,dar avea o cocoasa enorma,drept in mijlocul spatelui.Si,de parca nu ajungea,cocoasa mai era si tzuguiata,de parca facea in ciuda privitorului...
Cocosatul nostru a dat ce-a dat din coate,impingand ici si colo,pana a ajuns in fata,pentru a-l auzi pe d-zeu mai bine...
Si dumnezeu vorbea.
Isi lauda Creatia.
Perfectiunea ei totala...
''Copacii, spunea el, sunt PERFECTI..Uitati-va si voi, fiecare frunza inmugureste,inverzeste si se usuca dupa ce isi face treaba pentru a lasa loc alteia..Copacii sunt PERFECTI !..Apa,este PERFECTA! Astampara setea,stinge focul,racoreste,e folositoare in fel si chip.E PERFECTA ! Calul,e un animal vanjos,puternic,rapid,folositor...E PERFECT si el...Tot ce am creat eu e PERFECT! Omul, este absolut PERFECT..Uitat-va doar...'''
....dar aici,cocosatul nu mai putu rabda..Patruns pana in maduva oaselor de manie si indignare,impinse pe cei doi-trei care ii stateau in cale si,scrashnind din dintzi, ajungand in fata lui dumnezeu striga:
''PERFECT???? Perfect spui???? Ia uita-te mai bine la mine !! Oare nu vezi ceva ce nu ar trebui sa fie asa?? Si eu sunt perfect???? Atunci, ASTA CE E???????...si intorcandu-se cu spatele la d-zeu,isi dezgoli spatele,aratandu-si imensa cocoasa ce se itea,parca facand in ciuda tuturor,pana la inaltimea unui stat de om..
Dumnezeu privi lung,fara replica,cu gura cascata, imensa cocoasa...
Intr-un tarziu,dupa ce ii reveni glasul, sugrumat de emotie, spuse:
'' E cea mai PERFECTA cocoasa pe care am vazut-o vre-odata !!!!''
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:35
De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:13:57
interesanta conceptia ta despre dumnezeu...deci...el se afla si in pachetul de tigari de pe unii la aceasta ora se pregatesc sa-l fumeze...el se afla in absolut orice....chiar si in oameni.... poi...atunci..cum mai vrea ca noi sa gandim?...oricum...el ne poate controla deciziile....de ce ar mai avea nevoie de gandirea noastra?
unde mai e libertatea omului?daca sustii ca dumnezeu se afla in toata creatia sa....atunci...sustii un dumnezeu imperfect(lumea aceasta este imperfecta!!!)...
Am facut la un moment dat o mentiune: El (de parca ar fi o persoana) te vrea ... N-ai inteles nimic. Tu nu intelegi ca el nu este o persoana? Tu doar faci parte din creatie, nicidecum ca el se identifica cu un "Dumnezeu Astral". Tu esti o fiinta rationala, parte a universului.. .
De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:13:57
*filozofia * mea referitoare la cainii strazii e urmatoarea ... cainii aia ar trebui ucisi fara durere...daca alta masura pentru eradicarea lor nu este posibila....sa se recurga la *solutia finala*!!!!cainii sunt doar animale...au fost lasati pe pamant cu scopul de a-l sluji pe om...deci...daca eli in loc sa-l slujeasca ii fac rau (adica il latra sau il musca) nu este un pacat ca ei sa fie ucisi....scopul pentru care au fost lasati pe pamant dispare...nu mai are niciun rost sa fie lasati in viata...
insa...hai sa vorbim in continuare despre imparatia lui dumnezeu...pentru caini exista un alt topic....
deci...dumnezeul tau e imperfect?
*cainii aia ar trebui ucisi fara durere*. - Om fara judecata. Medicamente Ioana, medicamente ...
*cainii sunt doar animale...au fost lasati pe pamant cu scopul de a-l sluji pe om.*
*scopul pentru care au fost lasati pe pamant dispare...nu mai are niciun rost sa fie lasati in viata...* - Gata, ti-ai dat pe fata alura de crestin.
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:38
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:43
**Am facut la un moment dat o mentiune: El (de parca ar fi o persoana) te vrea ... N-ai inteles nimic. Tu nu intelegi ca el nu este o persoana? Tu doar faci parte din creatie, nicidecum ca el se identifica cu un "Dumnezeu Astral". Tu esti o fiinta rationala, parte a universului.. . **
dorin...rau imi pare,dar...nu inteleg nimic din ce spui...
poate sunt eu mai grea de cap de felul meu...  ...sau ...poate nu te exprimi tu cum trebuie....in orice caz...undeva apare o problema....  ...
dorin...hai sa o luam incet...deci...raspunde-mi treptat la intrebari...ca poate intr-un final o sa ma prind despre ce e vorba...
lumea asta este creatia lui dumnezeu?(da sau nu)
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:43
De la: dark1secret, la data 2009-05-16 23:35:31E cea mai PERFECTA cocoasa pe care am vazut-o vre-odata !
Ma dor falcile de ras dar si ochii de plans cand vad atata ...
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:47
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
|
Dorulet
7896 mesaje
|
dora...si ce crezi despre dumnezeu ca pantocrator?
 Cred cã glumeºti?! Icoanele nu ajutã la nimic....dimpotrivã!
Dacã D-zeu ar fi vrut sã avem icoane ºi alte alea...ar fi specificat în mod expres...dar nu a fãcut-o! El a spus doar atât: sã te rogi singur în chilia ta...fãrã alte alea...
Nu aparþin nici unui cult religios...sã nu zic sectã...dar nu sunt de acord cu icoane, statui etc.
Relaþia dintre D-zeu ºi o persoanã...este cât se poate de intimã...în viziunea mea. Chiar ºi atunci când þine careva post...în clipa în care a spus cã þine post....s-a dus  Tot postul...nu mai este valabil...pentru cã scrie clar cã trebuie þinut în secret!
Whatever....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:49
De la: dark1secret, la data 2009-05-16 23:35:31De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:13:57daca sustii ca dumnezeu se afla in toata creatia sa....atunci...sustii un dumnezeu imperfect(lumea aceasta este imperfecta!!!)...?
Cica,pe vremea cand d-zeu calatorea pe Pamant,printre oameni, acestia se adunau sa il asculte ori de cate ori se oprea sa le vorbeasca pe diverse teme...
Intr-o buna zi,pe cand tinea o astfel de conferinta de presa,in care isi lauda creatia si perfectiunea ei , in adunare s-a strecurat si un cocosat.Era un om scund,umil,dar avea o cocoasa enorma,drept in mijlocul spatelui.Si,de parca nu ajungea,cocoasa mai era si tzuguiata,de parca facea in ciuda privitorului...
Cocosatul nostru a dat ce-a dat din coate,impingand ici si colo,pana a ajuns in fata,pentru a-l auzi pe d-zeu mai bine...
Si dumnezeu vorbea.
Isi lauda Creatia.
Perfectiunea ei totala...
''Copacii, spunea el, sunt PERFECTI..Uitati-va si voi, fiecare frunza inmugureste,inverzeste si se usuca dupa ce isi face treaba pentru a lasa loc alteia..Copacii sunt PERFECTI !..Apa,este PERFECTA! Astampara setea,stinge focul,racoreste,e folositoare in fel si chip.E PERFECTA ! Calul,e un animal vanjos,puternic,rapid,folositor...E PERFECT si el...Tot ce am creat eu e PERFECT! Omul, este absolut PERFECT..Uitat-va doar...'''
....dar aici,cocosatul nu mai putu rabda..Patruns pana in maduva oaselor de manie si indignare,impinse pe cei doi-trei care ii stateau in cale si,scrashnind din dintzi, ajungand in fata lui dumnezeu striga:
''PERFECT???? Perfect spui???? Ia uita-te mai bine la mine !! Oare nu vezi ceva ce nu ar trebui sa fie asa?? Si eu sunt perfect???? Atunci, ASTA CE E???????...si intorcandu-se cu spatele la d-zeu,isi dezgoli spatele,aratandu-si imensa cocoasa ce se itea,parca facand in ciuda tuturor,pana la inaltimea unui stat de om..
Dumnezeu privi lung,fara replica,cu gura cascata, imensa cocoasa...
Intr-un tarziu,dupa ce ii reveni glasul, sugrumat de emotie, spuse:
'' E cea mai PERFECTA cocoasa pe care am vazut-o vre-odata !!!!''
despre handicapati si rostul lor pe pamant noi am mai vorbit (vreo 10 pagini intregi)...dark1 secret...tu unde ai fost atunci?
ps:
|
oprisordomnariu
2 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:50
Evident ca Dzeu este in tot si in toate. Cum zicea Isus, ridicati o piatra si ma veti gasi.
Raul si binele sunt niste notiuni complexe. Oamenii tind sa inteleega binele si raul subiectiv. Ce cred io ca e bine pentru mine, poate fi rau pentru altul. Pentru un fumator a fuma o tigare e un lucru pe care il percepe pozitiv- o necesitate satisfacuta, pentru un nefumator fumatul ramane un rau. Noi putem defini binele si raul limitat, numai din prisma noastra personala. Atunci cand vom percepe binele si raul raportandu ne la toti oamenii, atunci am putea intelege binele si raul relativ obiectiv. Ceea ce este, cel putin la ora actuala, pentru oameni imposibil. Asa ca bunul Dzeu sa ne pazeasca!
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:54
Ioana,
Quasarii, sunt cele mai distructive ºi mai periculoase forme din Univers (din puþinul pe care-l cunoaºtem).....Crezi cã au legãturã cu dumnealui:  ????
Nu sunt tot creaþia lui D-zeu????  ...Ca sã nu mai vorbim de Black Holes
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:54
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:55
De la: Dorulet, la data 2009-05-16 23:47:31dora...si ce crezi despre dumnezeu ca pantocrator?
Dacã D-zeu ar fi vrut sã avem icoane ºi alte alea...ar fi specificat în mod expres...dar nu a fãcut-o! El a spus doar atât: sã te rogi singur în chilia ta...fãrã alte alea...
Nu aparþin nici unui cult religios...sã nu zic sectã...dar nu sunt de acord cu icoane, statui etc.
Relaþia dintre D-zeu ºi o persoanã...este cât se poate de intimã...în viziunea mea. Chiar ºi atunci când þine careva post...în clipa în care a spus cã þine post....s-a dus Tot postul...nu mai este valabil...pentru cã scrie clar cã trebuie þinut în secret!
Whatever....
nu dora..nu ma refeream la icoane...
*pantocrator* in greaca inseamna *atotputernic*....te intrebam ce crezi despre ipostaza aceasta in care este vazut dumnezeu...
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:59
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 00:04
Provocare pentru crestini (si pentru religiosi): Daca s-ar reduce Universul la dimensiunea unui continent, Pamântul nu s-ar putea vedea nici sub un microscop electronic cu puterea de marire de 300.000 ori ! De ce risipa de spatiu, materie si energie spre a crea viata si pe om numai pe o singura si minuscula planeta, pierduta undeva in Univers ?
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 00:11
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-16 23:47:02De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:43:03**Am facut la un moment dat o mentiune: El (de parca ar fi o persoana) te vrea ... N-ai inteles nimic. Tu nu intelegi ca el nu este o persoana? Tu doar faci parte din creatie, nicidecum ca el se identifica cu un "Dumnezeu Astral". Tu esti o fiinta rationala, parte a universului.. . **
poate sunt eu mai grea de cap de felul meu... ...sau ...poate nu te exprimi tu cum trebuie....in orice caz...undeva apare o problema.... ...
dorin...hai sa o luam incet...deci...raspunde-mi treptat la intrebari...ca poate intr-un final o sa ma prind despre ce e vorba...
Ioana, el se identifica cu creatia. El este totul! Trebuia sa-ti gasesti raspunsurile atunci cand am spus ca tu esti o fiinta rationala, parte a universului. Prin asta se subantelegea ca trebuie sa gandesti, sa distingi binele de rau, etc
Si inca ceva pentru ... luminarea ta: El este o energie multidimensionala, impersonala, parte integranta a propriilor creatii.
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 00:11
De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:55:17De la: Dorulet, la data 2009-05-16 23:47:31dora...si ce crezi despre dumnezeu ca pantocrator?
Relaþia dintre D-zeu ºi o persoanã...este cât se poate de intimã...în viziunea mea. Chiar ºi atunci când þine careva post...în clipa în care a spus cã þine post....s-a dus Tot postul...nu mai este valabil...pentru cã scrie clar cã trebuie þinut în secret!
Whatever....
nu dora..nu ma refeream la icoane...
*pantocrator* in greaca inseamna *atotputernic*....te intrebam ce crezi despre ipostaza aceasta in care este vazut dumnezeu...
Ioana, sunt convinsã cã acest cuvânt vine din greacã......dar pe la noi se defineºte prin "reprezentarea lui Isus atotputernic în icoane"....
Þi-am rãspuns....nu cred în icoane.
Nu sunt convinsã cã Isus a fost D-zeu întrupat....am motivele mele! Doar ºtii asta cã am mai discutat....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 00:13
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-16 23:47:02De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:43:03**Am facut la un moment dat o mentiune: El (de parca ar fi o persoana) te vrea ... N-ai inteles nimic. Tu nu intelegi ca el nu este o persoana? Tu doar faci parte din creatie, nicidecum ca el se identifica cu un "Dumnezeu Astral". Tu esti o fiinta rationala, parte a universului.. . **
poate sunt eu mai grea de cap de felul meu... ...sau ...poate nu te exprimi tu cum trebuie....in orice caz...undeva apare o problema.... ...
Ioana, el se identifica cu creatia. El este totul! Trebuia sa-ti gasesti raspunsurile atunci cand am spus ca tu esti o fiinta rationala, parte a universului. Prin asta se subantelegea ca trebuie sa gandesti, sa distingi binele de rau, etc
ai o gandire teologica incalcita de tot....spui...*el se identifica cu CREATIA*....insa...creatia cui?
ar fii mai logic sa spui *universul este creatia lui dumnezeu*....(marelui arhitect  )
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 00:16
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-17 00:11:20De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-16 23:47:02De la: ioana_dark, la data 2009-05-16 23:43:03**Am facut la un moment dat o mentiune: El (de parca ar fi o persoana) te vrea ... N-ai inteles nimic. Tu nu intelegi ca el nu este o persoana? Tu doar faci parte din creatie, nicidecum ca el se identifica cu un "Dumnezeu Astral". Tu esti o fiinta rationala, parte a universului.. . **
Si inca ceva pentru ... luminarea ta: El este o energie multidimensionala, impersonala, parte integranta a propriilor creatii.
o asemenea gandire abstracta ma lasa cu gura cascata....ceva de genul ...
(mi-ar placea sa fie maresalul on line...sunt curioasa ce ar crede el despre mesajul asta)....
|
|
|