back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 02:13

De la: Republicanus, la data 2009-05-06 01:27:23@adi: de ce a trebuit sa faci uz de titlul academic? Foarte simplu, pentru ca trebuia sa stiu cu cine discut, pe cine am in fata.
Imi permiti totusi sa te intreb, unde ai ajuns tu atat de departe de spui ca te indoiesti ca voi ajunge acolo? ... sunt si eu curios.
Pe cine favorizezi? Simplu, pe cei care sustin punctele tale de vedere. Don't get me wrong, e perfect normal sa faci asa ceva, dar tu te straduiesti sa pari echidistant (si chiar crezi ca esti) si nu prea iti reuseste. Cand am vorbit de taiat capul, evident vorbeam metaforic, si daca citesti singur postarile tale anterioare ai sa vezi cum "ai luat gatul" altora, pentru ca nu erai de acord cu ei. Simpla acuzatie de "prostie si incultura" adresata lui new-age, urmata de apoi de faptul ca m-ai acuzat pe mine ca APAR "prostia si incultura" arata exact atitudinea de care vorbeam eu.
Chiar daca new_age scria cu obida in postarile lui (iarasi, nu ma bag sa comentez daca e chiar asa sau nu), tu, in calitate de persoana cu "un nivel academic", aveai datoria (hai sa zicem morala, desi stii pozitia mea despre ce e moral si ce nu) sa ii arati unde greseste, si chiar daca el te-ar fi provocat cumva, tu tocmai din pozitia pe care o ai trebuia sa nu dai curs provocarii. Nu il sustin pe new_age neaparat, sunt de acord cu unele afirmatii ale lui, cu altele nu, dar nu te sustin nici pe tine cand raspunzi in termenii aia pe care i-am descris mai sus, nu am vrut sa fiu "avocatul" lui, ci am vrut sa-ti atrag tie atentia. Dupa care mi-ai raspuns si mie intr-un registru asemanator cum i-ai raspuns lui, si uite asa... in fine daca continuam, intram intr-o discutie interminabila despre "tu ai inceput; ba tu ai inceput; ba tu" si n-are sens.
Si sa stii ca nici tie nu-ti cad galoanele (trademark adipopa) daca recunosti ca a fost totusi deplasat sa ma acuzi ca apar prostia si incultura.

Ca nota de final, totusi asta e un forum pe internet, vine omu acasa de pe la munca sau de pe unde o fi avut treaba si da drumul la calculator, intra pe forum... ori intra in "ringul de box" cum i-ai spus tu, ca sa se mai racoreasca, ori gaseste ceva amuzant sau de glumit, si iarasi "se mai racoreste"...
Si ca orice om, cateodata e mai bine dispus, cateodata mai prost dispus... human nature., ce sa-i faci

Adi recunoaste si tu ce trebuie si gata fiti prieteni

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 12:24

Pt Republicanus : raspuns la raspunsul pe care o sa mi-l dai .. si nu numai :

Numar aparitii cuvinte "cheie" pe acest topic : (si derivate)

AdiPopa :********4047
Ioana_dark :*****3381
mari_uka :********1351
Mytcor :**********1277
Maressalul:*******839
Andu :*************736
Dora :**************538
Marinescuirina:***346
Republicanus:****218

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 13:51

haha....dak e sa arunc o privire de ansamblu asupra topicului...
poi...se voia a fii un topic despre biblie...in kr noi sa citim si discutam cateva pasaje (cum ne duce pe fiekr mintea)....insa...80% dintre discutiile purtate aici nu au nicio legatura cu biblia
am vorbit si noi doar putin despre estera,pontiu pilat,evangheliile din saptamana mare ...si...se mai trezisera unii la un moment dat cu ark lui noe....
km asta a fost toata biblia noastra....
in rest....conspiratii,siligisme,vaccinuri,masoni,uniunea europeana,etik aplikta....etc....
si culmea...adi nu a impus masuri coercitive nimanui.....ba chiar a participat si el la discutiile noastre....
ne-am distrat bine cu totii si am vorbit liber despre.....orice ne-a trecut prin minte....
topicul asta este unul dintre preferatele mele....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 15:09

**Mai grav este ca tu si traiesti abstract :)**

as fii curioasa sa aflu cum traiesti tu?
dupa ce iti conduci tu viata?
in functie de ce ti-o organizezi?

ps: nu ai stiu sa-mi raspunzi la intrebari...asta e....trebuie sa recunosti k unele lucururi pur si simplu te depasesc....
ce era de greu sa definesti cativa termeni?

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 17:40

Republicanus ca sa intelegi mai bine adevaratul inteles al cuvintelor... ia amite urmatorul exemplu ...ca sa nu te mai consideram lipsit de logica : (nu-mi apartine)

Mã enevreazã denumirea de “atentat cu bombã”. Din câte ºtiu eu, atentat e cand încerci sã faci ceva ºi nu îþi iese. No, în cazul ãsta, daca un musulman îºi leagã 7 kile de C4 de torace, intrã intr-un magazin ºi omoarã 48 de oameni e deja un “reuºit cu bombã”… bine depinde ºi câte victime avea ãla in plan… da’ io zic cã in mare e un reuºit cu bombã. Alea de la 11 septembrie nu sunt atentate teroriste, sunt clar reuºite teroriste, ce sã ne .......pe noi cu trucuri psihologice? Ce, daca-i zicem atentat pe cine pãcãlim ca nu le-a ieºit ?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 18:12

De la: maressalul_, la data 2009-05-06 17:47:59
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-06 15:09:37**Mai grav este ca tu si traiesti abstract :)**

ps: nu ai stiu sa-mi raspunzi la intrebari...asta e....trebuie sa recunosti k unele lucururi pur si simplu te depasesc....

Ioana .. nu ti-am raspuns INTENTIONAT la intrebari pt ca vroiam sa-ti demonstrez ceva. Tu mi-ai pus niste intrebari ...eu ti-am pus niste intrebari ... eu ti-am raspuns la 0 (zero) .. tu mi-ai raspuns la 3. ideea este ca te-am dus cu zaharelul ... si am profitat de avntul si naivitatea ta. Am un 3-0 SEC. Vroiam sa-ti demonstrez ca poti fi manipulata fara sa-ti dai seama. Tu scrii niste abureli despre lucrusi abstrace si eu "te-am facut pe la spate". Problema nu este ca ma facut-o ...ci ca mi-ai dat posibilitatea... si nu ai fost constienta. Este tipic credinciosilor. Daca intelegi asta ...poate mai tarziu vei intelege si manipularea maselor prin religie. Etica religioasa si avantul dat de credinta te fac sa .. FACI si nu sa GANDESTI. I-ao ca pe o lectie de viata.

Apropo ..imi zicei la un moment dat ca voi credinciosii aveti nu stiu ce resurse sa luptati cu clasa politica ... si ca strngeti nu stiu ce semanturi. Cate ati strans pana acum?

don*t be so sure....
dak ai fii reusit sa ma manipulezi asa de bine m-ai fii facut sa uit de intrebari...sa ma pierd in raspunsuri la intrebarile pe kr mi le-ai adresat si sa uit de ceea ce ma interesa pe mine....
dar....uite k nu ai scapat....desi discutiile intre timp s-au indepartat de subietele despre kr vorbeam (si in parte si datorita distorsiunilor tale) eu nu am uitat de ceea ce era esential....adik...sa te fac pe tine sa intelegi niste termeni.....
nu ai reusit sa dai o definitie a lor...stii k exista ,dar habar nu ai ce sunt de fapt....
consideri k in viata nu trebuie sa ne preocupe decat metabolismul si reproducerea...si k oamenii kr inceark sa gandeask in termeni abstracti si sa inteleaga viata isi pierd timpul aiurea...
hm...si totusi..oamenii aia kuta ceva...ti-ai pus vreodata intrebarea ce?

acum o luna auzeam k s-au 220 de mii de semnaturi...pentru a putea propune in parlament o lege prin kr cipurile sa fie anulate aveam nevoie de 500 de mii....
nu stiu cate sunt acum....dar...ma pot interesa.....

numai bine!!!

ps: vezi k la 11 septembrie nu a fost niciun *atentat* terorist....osama bin laden nu exista!!!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 19:49

@maresalul:
foarte interesant ar fi de aflat ce consideri tu "cuvinte cheie si derivate" si cum le-ai numarat. Trecand peste asta, intrebarea "cine te-a facut pe tine arbitru" nu era menita sa obtina un raspuns, era pusa in gluma. Mai mult, nu vad ce treaba are faptul ca topicul e din 3 martie bla bla bla (ce ai scris tu acolo) cu faptul ca tu te-ai auto-numit "omul care tine scorul" . Faptul ca am intervenit in discutia asta mai tarziu nu stiu daca are asa mare importanta, pe un forum lumea vine si lumea pleaca, nu suntem "la partid" sau la locul de munca sa luam in considerare vechimea cand acordam sporuri sau functii

Am spus ca nu ma consider ateu, dar nu am spus ca ma consider credincios. Lucrurile nu sunt numai "albe sau negre". Sunt sceptic in general in ceea ce priveste religia, pentru ca nu vad de ce ortodoxia ar avea monopol asupra adevarului sau ar fi mai dreapta decat catolicismul de exemplu, sau islamul, sau hinduismul si lista poate continua. Dar nu exclud (cel putin nu total) posibilitatea ca exista ceva dincolo de puterea noastra de perceptie sau intelegere, nu neaparat cum este prezentat dumnezeu de diverse religii, dar e posibil sa existe un "motor" (si nu lua cuvantul in sensul de "motor diesel") sau poate cine stie, chiar un scop al vietii pe care noi nu-l cunoastem sau nu-l putem percepte. A, sunt cam sceptic in privinta asta, cu scopul vietii de exemplu, dar sceptic nu inseamna neaparat ca exclud posibilitatea, doar consider ca nu exista dovezi suficiente (in ambele sensuri). Daca vrei neaparat, ca sa pastram linia biblica, poti sa ma consideri un fel de "toma necredinciosul" care pana n-a vazut cu ochii lui nu a crezut.
Faptul ca exista lucruri pe care noi nu le putem percepe, cred ca nu-l poate contesta nimeni.

Poti sa-i arati unei persoane ca greseste si fara a arunca diverse jigniri, ca daca ar veni maine niste extraterestri cu 1 000 de ani mai evoluati decat noi si te-ar lua deoparte si ar rade de tine si cu curu ca "haha, esti prost, haha" nu stiu cat de benefic ti-ar fi, eu cred ca ai adopta o atitudine foarte defensiva, pregatit sa "musti" daca ai ocazia, indiferent cat de evoluati ar fi "verzisorii martieni". Ori asta nu duce decat la conflict, si la un "ring de box" ca sa-l citez pe adi.
Sigur, leaga-te fix de semantica si de sensul in care am folosit eu cuvantul "te fac". Dar nu uita ca pentru asa ceva tu m-ai acuzat de lipsa de logica. Daca aplicam si la tine acelasi standard... atunci you're no better (cu toata vechimea lu peste prajit pe care o ai tu pe topicul asta ).
Iar o dai cu "vechimea" inainte, de parca faptul ca esti aici de 60 de zile ti-ar da dreptul sa fii jerk. Hello, human nature nu e neaparat salbatica, asa cum pretinzi tu ca ar fi .

Si ca sa vorbim de "stralucitul" tau exemplu, ma doare fix in caciula daca tu ma consideri lipsit de logica sau nu. Dar ce, oi fi tu vreo eminenta cenusie? Vreun semizeu? Mi-ai aplicat cumva vreun test standardizat de logica pe care eu l-am picat? NU... pai atunci, cand nu ai nici o baza pentru afirmatia asta de 2 lei, crezi tu ca dau mai mult de o ceapa degerata pe faptul ca WOW, "maresalul de pe forumul 9am m-a facut lipsit de logica... vaaai, o sa plang zilnic pana cand imi spune ca de fapt nu e asa... waaa".
Ca sa te citez: "BA MA LASI ?"

haihui09

38 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 19:50

Te gandesti la vacanta?
w w w.taberelemele . ro

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:31

De la: mytcor, la data 2009-05-06 01:41:14
@ Yahoo! Video

Ce sa-i facem Adi !?..ai nostrii ca brazii cu d-aia sleiti pe piept si pe cai de lemn !...
Le-am spus eu astora odata p-un alt topic, in loc sa luam bani de la UE, --s-asa nu stim prin ce SRL-uri ajung-- mai bine le-am cere un barter , sa ne trimita vr-o 5000.politisti,tot cam atatea magistrati si ne-ar da voie sa le copiem adliteram si legislatia !...

Cred c-ar trebui totsi sa-i incadrezi si tu intr-un program d-asta d-al tau !..ca prea-s öasati in voia sortii d-ai lor !...

Maressal, mi-a fost lene sa-i caut embedul in surse asa ca... sper sa tina !..

Pai..cred ca le-ar place si politistilor de Andre Rieu...
Si apoi fac concurenta manelistilor....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:32

De la: maressalul_, la data 2009-05-06 12:24:34
Pt Republicanus : raspuns la raspunsul pe care o sa mi-l dai .. si nu numai :

Numar aparitii cuvinte "cheie" pe acest topic : (si derivate)

AdiPopa :********4047
Ioana_dark :*****3381
mari_uka :********1351
Mytcor :**********1277
Maressalul:*******839
Andu :*************736
Dora :**************538
Marinescuirina:***346
Republicanus:****218

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:36

eu am inventat faza cu scorurile( )...mi s-a parut o chestie super amuzanta....

republiknul-maresalul: 1-0.....

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:40

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-06 18:12:03
De la: maressalul_, la data 2009-05-06 17:47:59
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-06 15:09:37**Mai grav este ca tu si traiesti abstract :)**

Ioana .. nu ti-am raspuns INTENTIONAT la intrebari pt ca vroiam sa-ti demonstrez ceva. Tu mi-ai pus niste intrebari ...eu ti-am pus niste intrebari ... eu ti-am raspuns la 0 (zero) .. tu mi-ai raspuns la 3. ideea este ca te-am dus cu zaharelul ... si am profitat de avntul si naivitatea ta. Am un 3-0 SEC. Vroiam sa-ti demonstrez ca poti fi manipulata fara sa-ti dai seama. Tu scrii niste abureli despre lucrusi abstrace si eu "te-am facut pe la spate". Problema nu este ca ma facut-o ...ci ca mi-ai dat posibilitatea... si nu ai fost constienta. Este tipic credinciosilor. Daca intelegi asta ...poate mai tarziu vei intelege si manipularea maselor prin religie. Etica religioasa si avantul dat de credinta te fac sa .. FACI si nu sa GANDESTI. I-ao ca pe o lectie de viata.

Apropo ..imi zicei la un moment dat ca voi credinciosii aveti nu stiu ce resurse sa luptati cu clasa politica ... si ca strngeti nu stiu ce semanturi. Cate ati strans pana acum?

don*t be so sure....
dak ai fii reusit sa ma manipulezi asa de bine m-ai fii facut sa uit de intrebari...sa ma pierd in raspunsuri la intrebarile pe kr mi le-ai adresat si sa uit de ceea ce ma interesa pe mine....
dar....uite k nu ai scapat....desi discutiile intre timp s-au indepartat de subietele despre kr vorbeam (si in parte si datorita distorsiunilor tale) eu nu am uitat de ceea ce era esential....adik...sa te fac pe tine sa intelegi niste termeni.....
nu ai reusit sa dai o definitie a lor...stii k exista ,dar habar nu ai ce sunt de fapt....
consideri k in viata nu trebuie sa ne preocupe decat metabolismul si reproducerea...si k oamenii kr inceark sa gandeask in termeni abstracti si sa inteleaga viata isi pierd timpul aiurea...
hm...si totusi..oamenii aia kuta ceva...ti-ai pus vreodata intrebarea ce?

acum o luna auzeam k s-au 220 de mii de semnaturi...pentru a putea propune in parlament o lege prin kr cipurile sa fie anulate aveam nevoie de 500 de mii....
nu stiu cate sunt acum....dar...ma pot interesa.....

numai bine!!!

ps: vezi k la 11 septembrie nu a fost niciun *atentat* terorist....osama bin laden nu exista!!!

Ma bucur de scorul meu de 3-0 savurand un REDD'S si niste SDD (seminte de dovleac)

Nu te grabii cu scorul ...ca abia astept sa-i reaspund lui Republicanus la nonlogismele alea.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:49

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-06 20:36:41eu am inventat faza cu scorurile( )...mi s-a parut o chestie super amuzanta....

Apropo Ioana... tu ai vreun punct ????

Si inca ceva ... acum ti se pare amuzanta ...atunci nu ai facut-o CONSTIENT... DENATUREZI ADEVARUL... si ne aburesti.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:50

**niste SDD (seminte de dovleac) **

maresale..mereu am apreciat la tine si mytcor faptul k aveti simtul umorului.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:51

De la: maressalul_, la data 2009-05-06 20:49:12
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-06 20:36:41eu am inventat faza cu scorurile( )...mi s-a parut o chestie super amuzanta....

in disputa cu cine?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:53

acum mi-am amintit....dak te referi la *prosopul ala*...
poi...nu pot spune k l-am aruncat de buna-voie....mi-a fost smuls aproape cu forta...prin abuz de logik silogistik....

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:53

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-06 20:51:03

in disputa cu cine?

cu ORICINE :))))))))))))))))))))))))))))))

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 20:57

De la: maressalul_, la data 2009-05-06 20:53:45
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-06 20:51:03

in disputa cu cine?

cu ORICINE :))))))))))))))))))))))))))))))

poi...nu stiu ce sa zic...k toti cei cu kr m-am contrazis s-au retras din discutie cand eram gata-gata sa le demonstrez k nu au dreptate....s-au au intervenit alte discutii si din cauza lor nu au mai putut vorbi cu mine
stii cum se numeste asta in fotbal....k au pierdut la *masa verde*....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 21:00

maresale...dak vrei sa te convingi...intra putin pe topicul despre istorie (* sa ne descoperim istoria pierduta* ) sa vezi cum sta pe acolo treaba cu scorul.....

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 6 Mai 2009, ora 22:01

@maresalul:
foarte interesant ar fi de aflat ce consideri tu "cuvinte cheie si derivate" si cum le-ai numarat.

cuvant cheie : Republicanus......... derivare Republicane
Cuvant cheie : MAressalul........... derivare maressal (nearticulat), maresal (fara dublu s)
cuvant cheie : AdiPopa.......... derivare Adi (nu se ia in considerare daca apare in cuvinte ca "ADIca")

Metoda de numarare: In josul paginii este un link care contine "Varianta pt tiparire a "NUMELUI TOPICULUI" ". DAca apesi pe acel link se va genera un document FOARTE MARE care cuprinde TOATE postarile pe topicul asta. Iar in documentul ala dureaza o secunda sa cauti ceva ...sau sa contorizezi ...altceva.
Daca vei avea rabdara si vei posta cu noi pe topicul asta ..vei vedea ca sunt impartial si intotdeauna incerc sa demonstrez ceva irefutabil. Nu-mi statea in caracter sa pun cifrele alea ... "din burta".

Trecand peste asta, intrebarea "cine te-a facut pe tine arbitru" nu era menita sa obtina un raspuns, era pusa in gluma.

Pai tocmai de asta exista semul intrebarii alias "?" ... ca sa i se raspunda. Chiar si glumele tin cont de sintaxa gramaticala. Mi se pare ILOGIC comementariul tau.

Mai mult, nu vad ce treaba are faptul ca topicul e din 3 martie bla bla bla

Pai cum iti spuneam mai sus ... eu dau date CONCRETE SI REALE intr-o discutie. In loc sa dau o data APROXIMATIVA... am dat o data CONCRETA. DIn nou ...de ce te-ar deranja? Poate doar daca nu ai inteles ca teiam intre-o lume concreta si nu una "aproximativa".

Faptul ca am intervenit in discutia asta mai tarziu nu stiu daca are asa mare importanta,

Ba are ..ca ai inceput sa spui aberatiuni... si aberatiunile au EFECT in lumea reala. Aavand EFECT ...conteaza... nu crezi ?

Am spus ca nu ma consider ateu, dar nu am spus ca ma consider credincios. Lucrurile nu sunt numai "albe sau negre".

Pai normal ca la GRAVA LIPSA de logica de care nu duci lipsa ...pt tine lucrurile au si nuate. INTELEGE BINE un lucru ....cuvantul "lucrurile" din fraza ""Lucrurile nu sunt numai "albe sau negre""" inglobeaza credinta si atesmul si doar atat. Ca latfel nu ar avea NICI O LOGICA sa vorbesti de credinta si ateism si apoi sa treci ...dintr-o data ... la alta idea ... inducand idea de debil mintal. Sa zicem ca nu esti si ca acel cuvant "lucrurile" inglobeaza credita + ateismul.
Ok ... acum ... credinta NU ACCEPTA cale de mijloc... FARA NICI UN COMNTARIU. Exista doar credincios si necredincios. Acum ..ce este ateismul ... este negarea credintei. Deci in ateism = NON (credinta) = non(credinciosi + necredinciosi) = non_credinciosi si non_necredinciosi = necredinciosi si credinciosi. Dupa cum vezi nici ateismul nu accepta cale de mijloc. Si cum nici ateismul si nici credinta nu accepta cale de mijloc nici "lucrurile(credita+ ateism)" nu recunosc calea de mijlocire.
Ma vad nevoid sa te CORECTEZ : Lucrurile sunt NUMAI "albe sau negre".(astea din contextul tau). Ti-am DEMONSTRAT.

Intre noi fie vorba ...tu ai o gandire tipica credinciosilor. Ce espun in continuare PRESUPUN (eu)... se poate sa nu fie asa ...dar asa imi zice mie intuitia mea ... ca tu it idai seama ca credinta e o ABUREALA ...dar in "adancul sufletului" iti este frica sa recunosti asta...si de asta nici nu stii ce vrei.

Faptul ca exista lucruri pe care noi nu le putem percepe, cred ca nu-l poate contesta nimeni.

Vezi , mai REpublicanus, ma apuc sa-i scriu dar cand vad asfel de aberatiuni logice ... parca imi vine sa te fac in toate felurile. Deci tu zici ca exista lucruri pe care nu le percepe nimeni? HA ha ha. PAi daca nu le percepe NIMENI ... atunci CUM TOTI nu le pot contesta. Bai ...esti normal ..sa afirmi asa ceva? Ai si tu cele mai mici noriuni de logica ... ce insemna cunatificatorul universal (oricare) sau cel existential (exista). CEVA ce nu EXISTA nu poate fi perceput. Chiar daca exista ceva ce INCA NU PAOTE FI PERCEPUT... nu inseamana autoamat ca exista ceva. Lasa-neeeeeeeeeeeeeeee !!!!

Poti sa-i arati unei persoane ca greseste si fara a arunca diverse jigniri

Da...mai.. nu am zis ca nu poti ... dar contaza efectul pe care il generezi asupra persoanei. Este atat de clasic exemplul ca nu stiu de ce ma mai obosesc sa iti scriu... faza cu seful bun si seful rau ... intot deauna aia "sub" seful rau vor fi mai atenti si mai muncitori. Sau chiar si aici pe forum ... daca eu eram de cord cu tine .. nu iti mai "invarteai rotitele" sa scrii ceva... si cu cat eu sunt mai "brutal" tu vei fi mai atent ce scrii si te vei informa mai bine. Si tu ma pui pe mine "pe jar" .. si eu pe tine ... si ne este benefic amandurora... ne perfectionam. Alt exemplu .. mariuca a postat un mesaj cu lumina de Ierusalim si AM CITICAT-O. Iti zic eu ca alta data va fi mai atenta cand posteaza asa ceva. Este benefic si ei ... ca "evolueaza" si mie ca nu mia citesct PROSTII. Vezi tu ... cand eu iti spun ca ce scrii tu nu are logica ...pai ... CHIAR NU ARE.

ca daca ar veni maine niste extraterestri cu 1 000 de ani mai evoluati decat noi si te-ar lua deoparte si ar rade de tine

Bai ..omule ..esti FENOMNAL... cand te referi la 1000 de ani mai evoluati ca noi inseamana ca se poat aasemana cu oamnenii viitorului ...peste 1.000 de ani. PAi se pare ca in 100 de ani ..datorita incalzirii globale omenirii nu ii va fii prea bine. Cred ca se va lupta sa supravituiasca... si aia nu inseamana evolutie. Asa ca lasa-ma cu ce va fi peste 1.000 de ANI ..CA HABAR nu ai daca atuncii vor fii mai evoluati. Iar daca mai adaugi si extraterestrii ... mai bine ma uit la DESENE ANIMATE... macar ma amuz. Eu ii numesc pe astia care viseaza cu ochii dechisi si mai si povestesc altora ... PAPAGALI.

Sigur, leaga-te fix de semantica si de sensul in care am folosit eu cuvantul "te fac". Dar nu uita ca pentru asa ceva tu m-ai acuzat de lipsa de logica.

NU te-am acuzat ...TI-AM DEMONSTRAT !!!

human nature nu e neaparat salbatica

Nici nu am zis ca este. Human nature este influentata si de LOC ... si da ...aici(topicul asta) prin prisma discutiilor contradictorii ofera acea salbaticie. Ai concret ... unul zice ...0 si altul zice 1. ORICINE ar venii(nou) este in contradictie ori cu 0 ori cu 1. Contradictia va fi mereu si la fel si "salbaticia"... pus i simplu pt faptul ca nu poate fi NICI MACAR UNUL in acord cu TOTI.

Si ca sa vorbim de "stralucitul" tau exemplu, ma doare fix in caciula daca tu ma consideri lipsit de logica sau nu.

Cum ti-am spus ... nu conteaza ce cred eu ...CONTEAZA ce ti-am DEMONSTRAT.

Ca sa te citez: "BA MA LASI ?"

Domne' cand duci lucrurile la absurd ...ca sa vorbesti despre ele, cand confunzi "nuanta" lucrurilor, cand inventezi extraterestrii si mia de ani, denaturezi semnificatia cuvintelor fata de ce a din DEX si nu iei aminte la DEMONSTRATIILE REALE ... nu pot decat SA TE LAS si sa-ti zic : SOMNIC.

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 00:00

Hai ca esti caraghios. Ai demonstrat asta, e clar . Bai "logicule", daca tu ai impresia ca ai demonstrat ceva asta nu inseamna ca ai si facut-o, inca n-ai depasit stadiul de copil mic cu "asa vreau eu, asa e" ?

Ai dat-o pe "semnul intrebarii" si ai aruncat-o la sfarsit ca e "ilogic"... foarte tare demonstratia, n-am ce zice.

Mai departe, dai date concrete si reale in legatura cu ce? Cu data la care ai postat tu prima data pe topicul asta? WOW, cat de tare! Esti un geniu .

Mai departe: daca tie ti se par "niste aberatiuni" unele lucruri, asta nu inseamna ca ce TI SE PARE tie e universal valabil, mai ales in conditiile in care singura ta grija e "seek and destroy".

Omule, cand vorbim de credinta sau necredinta, e una, dar aici vorbim de crestinism sau religie. Ori faptul ca nu mi se pare ca vreo religie detine adevarul absolut nu ma face neaparat ateu, nu ma face neaparat credincios sau necredincios, pot sa am o abordare diferita de religiile mari existente deja, fara sa apartin neaparat uneia. Si atunci cum mai sunt? Complicat nu? Exista oameni care cred, oameni care nu cred, si pot exista oameni care nu se pronunta pentru ca nu au suficiente argumente nici pro nici contra, "logicule".
Spui ca nu exista cale de mijloc intre teism si ateism? Ai auzit de agnosticism? Cauta, documenteaza-te, mai vorbim dupa (mai logicule care te dai mare dar fara vreo baza reala). Asta e problema ta, tu nu pricepi ca intr-adevar, cum spui tu, sunt situatii in care lucrurile sunt ori asa ori asa, dar sunt alte situatii in care exista practic un numar infinit de variante intre extreme. Esti un extremist daca afirmi ca "ori e alb ori e negru" si sustii ca asa ceva e universal valabil. (De altfel se vede si dupa cum postezi tu ca esti extremist). Intre noi fie vorba, NU ai demonstrat NIMIC cu comentariul tau despre credinta-necredinta. Asa pot sa-ti bag si eu o abureala si sa inchei la finalul ei cu "AM DEMONSTRAT" si gata, ma si cred buricul pamantului ca sunt eu "maresalul" (grandomania asta).

La partea cu perceptiile, o sa-ti dau un singur exemplu, tu poti sa percepi razele X? Pai nu prea poti (decat daca oi fi vreun mutant, dar n-as prea crede). Daca acum cateva sute de ani ii spuneai cuiva despre raze X zicea ca esti diliu, cum sa fie acolo ceva pe care el nu il poate VEDEA, AUZI, MIROSI, ATINGE (dumnezeu era singura exceptie acceptata pentru asa ceva)? Asta spun eu, mai "logicule", ca exista lucruri pe care nu le putem percepe, pe care le putem detecta eventual cu anumite mijloace tehnice, dar exista si unele pe care nu le putem detecta nici cu tehnica lui peste prajit, ca nu stim cum (inca). LASA-NEEEEE!

Hai sa-ti zic o chestie cu "seful bun seful rau", subalternii or sa se uite mereu cum sa-i "ia gatul" tiranului, chiar daca de frica pe moment ii arata respect (ala nu e respect real). Si tiranul ala nu se poate astepta de la cineva "inghesuit" in colt sa fie cuminte, ala o sa vrea sa muste cand are ocazia, mai, "motivare cu biciul" ce esti.

Bai, tu esti fenome-dus. Pai tu ai vreo dovada ca omenirea dispare sau o sa fie pe marginea prapastiei in 100 de ani? Sunt doar speculatii si teorii pe care le vezi intr-adevar pe la discovery, dar tin sa te anunt ca sunt si multe alte teorii, nu la fel de apocaliptice, simplul fapt ca tu pleci de la ideea ca "peste 100 de ani omenirea va fi in lupta pentru resurse ca ASA ZIC EU, prin urmare restul nu mai conteaza" arata exact ce am spus, esti doar un extremist si ai impresia ca daca au dat aia ceva pe discovery asa o sa si fie. Esti un incuiat si atat.
Hai sa eliminam extraterestrii, daca te legi de aia, desi daca te ducea putin capul vedeai ca nu extraterestrii si mia de ani erau esenta, esenta era situatia in care ai fi fost pus. Hai sa zicem ca vine la tine un profesor doctor docent cu nu stiu cate studii cu recunoastere la nivel mondial si te pune la colt si rade de tine "haha esti prost haha" (daca te ducea mintea, puteai sa vezi ca ma legam de situatie, extraterestrii erau de decor). O sa fie benefic pentru tine? Pai nu stiu daca o fi, dar cu siguranta (si daca ma iau dupa cum postezi aici, chiar bag mana in foc) tu o sa cauti sa retaliezi cumva, deja inchizi "urechile" la tot ce spune el, poate sa aduca marea cu sarea, daca te-a insultat nu mai esti receptiv. Asta e valabil pt oricine, dupa ce te-ai luat de mine si ai folosit diverse expresii, poti sa aduci tu adevarul absolut, eu acum o sa caut doar sa-ti raspund cu aceeasi moneda, o sa caut cum sa te desfiintez, punct.
De aia zic eu mai, "logicule", ca ai sanse mai mari ca cineva sa fie receptiv fara sa-l faci "varza" sau mai stiu eu cum. Dar pentru asta trebuie sa gandesti un pic mai departe de "alb si negru".

Conteaza faptul ca tu CREZI ca mi-ai demonstrat, asta nu inseamna ca ai si facut-o. Pentru asta am avea nevoie de un arbitru impartial, pentru ca tu o s-o tii pe a ta in continuare, indiferent ce as zice eu.
E interesant ca tot ce spui tu consideri "DEMONSTRATIE REALA" iar ce spun altii sunt "chesiuni ilogice" sau "aberatiuni"... asta arata un narcisism si o grandomanie cam prea "dezvoltata", ca sa ma exprim mai cu perdea.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 09:42

Relaxati-va un pic si nu va mai certati atata. Uite un mic filmulet:

www.youtube.com/watch?v=YoIDjj86fwI&eurl=http%3A%2F%2Falt-om.com...

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Mai 2009, ora 10:26

Republicanus ... dca nu poti ... NU POTI. M-am lamurit. Tie iti dioresc SANATATE... si mie ...SA NU AM PARTE DE OAMENI CA TINE.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Mai 2009, ora 11:00

vai ce ma distrez....

2-0 pentru republikn!!!

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Mai 2009, ora 11:26

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-05-07 11:00:16vai ce ma distrez....

2-0 pentru republikn!!!

Ce mi-ar placea sa ne vedem peste 10 ani. Cine rade la urma, rade mai bine, asa ca ... nu glumiti.

Ioana, imi este si frica sa inteb, dar totusi ... ce ti s-a parut interesant din ce a spus republicanus ?

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 7 Mai 2009, ora 13:44

De la: andu30, la data 2009-05-07 09:42:10Relaxati-va un pic si nu va mai certati atata. Uite un mic filmulet:

Mda, Andu. Mã amuzã uneori invocarea lui Einstein în favoarea teismului. Ce subþire poate fi perceputã linia de demarcaþie dintre agnosticism/ateism ºi teism! Sã fi propus el acest tip de teodicie creºtinã?

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Mai 2009, ora 14:30

De la: adipopa, la data 2009-05-07 13:44:10
De la: andu30, la data 2009-05-07 09:42:10Relaxati-va un pic si nu va mai certati atata. Uite un mic filmulet:

Mda, Andu. Mã amuzã uneori invocarea lui Einstein în favoarea teismului. Ce subþire poate fi perceputã linia de demarcaþie dintre agnosticism/ateism ºi teism! Sã fi propus el acest tip de teodicie creºtinã?

Adi, tu eºti de vinã pentru toate relele de pe topic....uite, vezi ce furtunã ai stârnit?!
Când pisica nu-i acasã.....ia uite ce fac ºoriceii ãºtia mititei...nu-i mai poþi pune sã facã nani...cã ei rãmân la groapa cu nisip....of,of!!! Copilãrie, lume fericitã!!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 14:43

"maressalul" ... "Republicanus" ... [m-am adresat in ordine alfabetica] ...

Pana la urma ... v-a incitat cineva sau este un "concurs" cu tema "Cine scrie mai mult castiga?"

O zi frumoasa ... va doresc ... si plina de intelepciune ...

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 15:06

Dorulet & Joanna

www.youtube.com/v/ZUU_0QMoe2k&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/ZUU_0QMoe2k&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 15:28

Republicanus & Maressal

www.youtube.com/v/4w9u_1BvAqA&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/4w9u_1BvAqA&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

Pagini: << 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: