Dorinel
3855 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 12:48
De la: adipopa, la data 2009-04-27 01:48:56
De la: New_Age, la data 2009-04-26 19:51:34Evoluționismul reprezinta o istorie decentă a ideilor. Despre cosmogonia biblică pot spune pe scurt ca sustine ideeaca pamantul are cam 7500 de ani vechime cand el are dovedit stiintific cateva miliarde. Este riduculizarea mea si mi-a asum.
Cosmogonia biblică nu susține ideea că pământul are aproximativ 7,500 ani. Citește ce am mai scris pe acest forum despre cosmogonie ca gen literar, despre cosmogonia biblică și dialogul acesteia cu celelalte cosmogonii antice, despre absurditatea siluirii cosmogoniilor să folosească categorii de gândire tipice literaturii științifice...
Touși, întrebarea mea era puțin diferită: în ce sens evoluția (naturalist înțeleasă) aruncă în aer cosmogonia biblică (pe care o ridiculizezi), dar nu și cea vedică (de care te simți atras)?
Cosmonogia vedica o interpretez stiinta a cunoasterii supreme (vid = a vedea), a carei arborescenta metafizica întortocheata, adesea contradictorie, corespunde cu definitia hinduismului ca "jungla": spatiu vital multiplu existând dintotdeauna. Adi, de asta ma simt atras de cosmonogia vedica. Deci cat se poate de simplu, fata de cosmonogia biblica care sustine ca pamantul are 7500 de ani.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 12:50
De la: adipopa, la data 2009-04-27 11:54:29La un așa răspuns, nu pot nici măcar comenta. Dacă vrei să facem progres, începe să citești literatură antică (nu neaparat biblică) și citește critică literară de specialitate (mai ales legat de genuri literare). Să nu crezi că înțelepciunea începe sau se sfârșește cu tine. Cu astfel de întrebări (și replici), un profesor de istorie sau literatură te-ar trimite în clasele gimnaziale...
Maressal, recitind postarea anterioară mi se pare puțin cam dură și îmi cer scuze. Mi-am pierdut răbdarea. Hai să încerc încă odată. Un om care m-a influențat foarte mult în anii de studiu a fost Paul Ricoeur. Cred că e accesibil deja și în limba română. Dar, dacă nu, citește cel puțin una dintre cărțile lui:
Ricoeur, P. (1977), The Rule of Metaphor: Multi-Disciplinary Studies in the Creation of Meaning in Language, trans. R. Czerny with K. McLaughlin and J. Costello. Toronto: University of Toronto Press
Iar, dacă ai timp cu adevărat, îți recomand călduros cele trei volume:
Paul Ricoeur, Time and Narrative (Temps et Récit), 3 vols. trans. Kathleen McLaughlin and David Pellauer. Chicago: University of Chicago Press, 1984, 1985, 1988 (1983, 1984, 1985).
Eu am o groază de eseuri ale lui Ricoeur fotocopiate în diverse biblioteci din Marea Britanie și pot să-ți trimit cel puțin câteva prin poștă. Cred că ai avea și tu mult de învățat despre compunerea sensului și dialectica adevăr-metaforă.
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 13:18
De la: adipopa, la data 2009-04-27 12:50:35
De la: adipopa, la data 2009-04-27 11:54:29La un așa răspuns, nu pot nici măcar comenta. Dacă vrei să facem progres, începe să citești literatură antică (nu neaparat biblică) și citește critică literară de specialitate (mai ales legat de genuri literare). Să nu crezi că înțelepciunea începe sau se sfârșește cu tine. Cu astfel de întrebări (și replici), un profesor de istorie sau literatură te-ar trimite în clasele gimnaziale...
Maressal, recitind postarea anterioară mi se pare puțin cam dură și îmi cer scuze. Mi-am pierdut răbdarea. Hai să încerc încă odată. Un om care m-a influențat foarte mult în anii de studiu a fost Paul Ricoeur. Cred că e accesibil deja și în limba română. Dar, dacă nu, citește cel puțin una dintre cărțile lui:
Ricoeur, P. (1977), The Rule of Metaphor: Multi-Disciplinary Studies in the Creation of Meaning in Language, trans. R. Czerny with K. McLaughlin and J. Costello. Toronto: University of Toronto Press
Iar, dacă ai timp cu adevărat, îți recomand călduros cele trei volume:
Paul Ricoeur, Time and Narrative (Temps et Récit), 3 vols. trans. Kathleen McLaughlin and David Pellauer. Chicago: University of Chicago Press, 1984, 1985, 1988 (1983, 1984, 1985).
Eu am o groază de eseuri ale lui Ricoeur fotocopiate în diverse biblioteci din Marea Britanie și pot să-ți trimit cel puțin câteva prin poștă. Cred că ai avea și tu mult de învățat despre compunerea sensului și dialectica adevăr-metaforă.
Multumesc pt timpul acordat in scrierea acestui mesaj ... dar CHIAR nu am timp de a citii ceva. Te rog nu-ti pierde timpul recomandandu-mi carti ... nu am timp.
Totusi ... "compunera sensului" este SCOPUL si nu FINALITATEA. Eu sunt interesat de sa-a intamplat ... nu de scopul pe care l-a avut "documentul". Credeam ca am lamurit relevanta finalitatii in derimentul scopului.
Apropo ... nu deranjeaja deloc "exprimmarea dura" ata timp cat este adevarata sau are relevanta.
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 13:22
vai,maresale...sunt profund dezamagita....
ma asteptam la altfel de masaje din partea ta....ti-am cerut sa definesti cativa termeni pe baza unor formule create de tine (la fel cum ai demonstrat ce sunt frumusetea sau muzik)...
ma asteptam sa vad aici postate o serie de formule si ecuatii din kr sa rezulte definitia acelor termeni...si...in schimb ce-mi vad ochii?
niste aberatii aiurea despre noe si ark lui si...km atat....:(
chiar cred k poti mai mult......deci astept in continuare formulele alea *magice*.....
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 13:40
De la: adipopa, la data 2009-04-27 11:54:29
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 11:32:29Pe mine ma intresa ce s-a intamplat in REALITATE ... nu in teologia nou-testamentala.
Maressal, nu ai acces la realitatea primului veac decât prin intermediul "teologiei" nou-testamentale. Ai întrebat cum poate fi asociată învierea lui Iisus cu învierea morților în teologia creștină. Pentru orice istoric al acestei perioade răspunsul pe care ți l-am dat (și care este standard în istoria nou-testamentală) satisface criteriile disciplinei. Tu poți continua mai departe cu dihotomia realitate/teologie, dar dacă o faci nu mai ai istorie. Nici o istorie scrisă vreodată nu este a-ideologică (nici tu dacă ai scrie istoria weekend-ului trecut nu ai scrie într-un vacuum ideologic), însă asta nu înseamnă că nu avem acces la realitate. Ce tu crezi că distruge pe altul te distruge și pe tine!
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 11:32:29Maressal, noi doi am mai vorbit despre importanța genului literar atunci când citim un text antic. BLA BLA BLA ...
La un așa răspuns, nu pot nici măcar comenta. Dacă vrei să facem progres, începe să citești literatură antică (nu neaparat biblică) și citește critică literară de specialitate (mai ales legat de genuri literare). Să nu crezi că înțelepciunea începe sau se sfârșește cu tine. Cu astfel de întrebări (și replici), un profesor de istorie sau literatură te-ar trimite în clasele gimnaziale...
Cele mai importante carti ale literaturii antice stau sub "index", atat cat a mai ramas din ele cu "binevointa" crestinismului care a avut grija sa arda 90% din ele.
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 13:55
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 13:22:00vai,maresale...sunt profund dezamagita....
ma asteptam la altfel de masaje din partea ta....ti-am cerut sa definesti cativa termeni pe baza unor formule create de tine (la fel cum ai demonstrat ce sunt frumusetea sau muzik)...
ma asteptam sa vad aici postate o serie de formule si ecuatii din kr sa rezulte definitia acelor termeni...si...in schimb ce-mi vad ochii?
chiar cred k poti mai mult......deci astept in continuare formulele alea *magice*.....
Nu inteleg unde am "gresit" de esti asa ...dezamagita. intai raspunde la interbarea ...daca ai fost la vot si mai vorbim apoi.
Apopo de formule "magice" : tie oricum iti da mai meru ...cu virgula.
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 14:18
Din pacate diveregentele primeaza, la o asa compzitie structurala a fiecarei Personalitati si definirii irefutabile de gandire ale fiecarui participant, interesant ar fi mai putin cele ce va despart si mai mult cele ce va sunt comune.
Indiferent de religiile si credintele fiecaruia, cred totusi , ca exista cel putin un sinngur scop comun al tuturor !... numai ca, inca n-au fost descoperite "sculele adecvate" realizarii unui "reglaj" folosind "butoanele" de acord fin ale dialogurilor pt. determinarea scopului ....se "lucreaza" inca -din pacate- pe metoda stahanovista a heirupismului pt. demolarea adversarului, nu de putine ori, subtiltatea raspunsurilor mizeaza pe implozia "adversarului",...si totusi , intre natural-senzorial si supranatural-extrasenzorial , atat psihologia cat si parapsihologia umana, ambele continua sa-si determine frontierele cunoasterii in universalul colectiv al unicului scop.
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 15:51
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 11:32:29
Zau asa? Hai sa-ti DEMONSTREZ eu ca ortodoxii sunt responsabili pt avorturi. CINE adopta legile reritoare la legalizarea avortului? Parlamenrul + guvernul + presedintele. Cine le da puterea acestor "organizatii"? Pai ... ALEGATORII. Cei care nu cred in "biserica" (ateii) nu cred nici in politica. Si MAJORITATEA ateilor NU SE DUC LA VOT. PE de alta parte MAJORITATEA ortodoxilor se duc la vot. Deci ORTODOXII sunt aia care INDIRECT legalizeaza avorturile. Este ceva de genul a>b si b>c =>a>c. A si cum majoritatea credinciosilor din romania sunt ortodoxi... nu pot decat sa spun... "dragilor" ortodoxi ...puteti sa va simtiti MANDRII ca ati legalizat avortul. Apropo Ioana ...ai votat?
Da, Maresal, din pacate ai dreptate: majoritatea populatiei este total insensibila la problema avortului (si la multe altele!!).
Cred ca majoritatea oamenilor nu sunt capabili sa ia o decizie, ci traiesc ca intr-un vis, IMITAND ce vad in jur. Nu-si traiesc propria viata, ci doar fac automat ce vad la ceilalti, ca oile in turma. Putini isi pun problema daca avortul e bun sau rau, foarte putini iau o atitudine.
La fel, majoritatea oamenilor se considera crestini "din oficiu", ca sa zic asa, fara a avea habar ce e aia!!
Putini cunosc invatatura ortodoxa, desi au fost botezati in aceasta religie! Parerea mea e ca ortodoxia nu este pentru prosti! Si ortodocsi adevarati eu nu am cunoscut personal!!
Aia 80% sau cat or fi din populatie, de isi spun crestini.. NU sunt, fii sigur!!
Dar ceea ce am afirmat eu despre ateism este ca sta la baza acceptarii avortului. Nu spun ca toti ateii sustin avortul, doar ca avortul este total incompatibil cu invatatura crestina, iar crestinii pro-choice sigur NU-si cunosc religia!! (A sti ca a existat Iisus Hristos, a citi si a accepta Biblia NU TE FAC AUTOMAT CRESTIN!!!!!)
Am cautat despre istoria ideologiei si practicii avortului.. nu am gasit mare lucru.
Crestinismul a condamnat de la inceputurile sale aceasta practica:
"A doua porunca a invataturii: Sa nu ucizi, sa nu savarsesti adulter; sa nu strici baieti, sa nu fii desfrinat, sa nu furi, sa nu vrajesti, sa nu faci otravuri, SA NU UCIZI COPIL IN PANTECE, nici pe cel nascut sa nu-l ucizi, sa nu poftesti cele ale aproapelui."
Citat din Didahia (Invatatura celor 12 Apostoli), datand din secolul 1.
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 17:27
De la: mytcor, la data 2009-04-27 14:18:49Din pacate diveregentele primeaza, la o asa compzitie structurala a fiecarei Personalitati si definirii irefutabile de gandire ale fiecarui participant, interesant ar fi mai putin cele ce va despart si mai mult cele ce va sunt comune.
Indiferent de religiile si credintele fiecaruia, cred totusi , ca exista cel putin un sinngur scop comun al tuturor !... numai ca, inca n-au fost descoperite "sculele adecvate" realizarii unui "reglaj" folosind "butoanele" de acord fin ale dialogurilor pt. determinarea scopului ....se "lucreaza" inca -din pacate- pe metoda stahanovista a heirupismului pt. demolarea adversarului, nu de putine ori, subtiltatea raspunsurilor mizeaza pe implozia "adversarului",...si totusi , intre natural-senzorial si supranatural-extrasenzorial , atat psihologia cat si parapsihologia umana, ambele continua sa-si determine frontierele cunoasterii in universalul colectiv al unicului scop.
Divergentele vor exsista intotdeauna in lumea noastra. Depinde de scopul lor final, ca fiind unul bun sau mai putin bun.
Din pacate sau din "fericire" traim vremuri "tulburi", chiar nenorocite (si nu este nici o exagerare), si prin tot ceea ce fac eu, sper ca ai observat asta in urma postarior mele, fie ca au fost de natura religioasa sau nu, nu incerc altceva decat sa dau odata de pamant cu fundamentalismul asta religios si sa "adaptez" pe cat posibil, pe multi care ma citesc, la o viata mai buna. Nu spun ca ideiile mele sunt geniale, dar am convingerea ca sunt cu mult bun simt, acceptand cat se poate de diplomat orice idee mai buna spre a o dezvolta pe a mea. Eu nu sunt nici religios, nici ateu, sunt OM cu pareri structurale si cu o dorinta care ma depaseste, spre a vedea o lume mai buna, mai spirituala, mai onesta, neinduvidialista.
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 18:14
Eu nu sunt nici religios, nici ateu, sunt OM cu pareri structurale si cu o dorinta care ma depaseste, spre a vedea o lume mai buna, mai spirituala, mai onesta, neinduvidialista. [/quote]
Amat se ipsum unusquisque super omnia (fiecare se iubește pe sine mai presus de toate)-TEMPORA MUTANTUR ET NOS MUTAMUR IN ILLIS..........
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 20:14
De la: adipopa, la data 2009-04-27 11:32:29
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-27 10:38:53"În fine, sunt presat de timp dimineața asta, nu vreau să mă lungesc. Dar întreb, în virtutea celor spuse mai sus, și în ciuda diversității reprezentării atât la nivel imaginativ cât și al acting-ului, nu îndeplinește ateismul condițiile definiției ideologiei? Sau, pentru voi, ce este totuși ateismul dacă nu ideologie?"
Adi, ca să poți numi ateismul, ideologie, ar trebuii să aduni toți ateii și să-i faci să aibă un scop, un țel comun, după niște idei comune! Practic, ar trebuii ca ateii să aibă și ei o biserică, sau un cod anume după care să trăiască pentru o periodă destul de îndelungată.! Este cel puțin absurd
Ideologie = Totalitatea ideilor și concepțiilor filozofice, morale, religioase etc. care reflectă, într-o formă teoretică, interesele și aspirațiile unor categorii într-o anumită epocă. ♦ P. restr. Totalitatea ideilor și concepțiilor care constituie partea teoretică a unui curent, a unui sistem etc. ♦ Știință care are ca obiect de cercetare studiul ideilor, al legilor și al originii lor. [Pr.: -de-o-] Din fr. idéologie.
Și unde, Dora, în definiția de dicționar (incomparabil inferioară definiției filosofice pe care ți-am dat-o eu și materialului spre care te-am îndreptat), vezi tu elementul religios pe care presupui că ateismul ar trebui să-l îndeplinească? Confunzi inexplicabil religia cu ideologia. Nu trebuie să-ți demonstrez decât că ateismul este ideologie (ceea ce e ușor) nu și că ateismul este religie (cum se mai afirmă la nivel popular). Pretenția ta că ateii ar trebui să aibă țel comun, biserică, legi, etc. iese din cadrul definiției (și analizei) lui Athusser. Nu trata superficial subiectul (biserică, țel, legi, sunt bla-bla). Hai să ridicăm ștacheta academică...
Ok Adi, demonstrează-mi că ateismul este o ideologie!
Eu nu văd nici o ideologie în necredință!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 20:31
mytocr...esti on line?
am pentru tine cea mai buna veste posibila....
revin intr-o jumatate de ora si ti-o spun.....te mai las sa fierbi putin k sa fie surpriza si mai mare....
(revin si asupra mesajelor tale de pe pagina asta)....
brb!!!
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 21:42
ok...am revenit cu vestea.....
poi...ce ai zice dak ti-as spune k scorul intre tine si adipopa este 1-1?
am gasit aseara o discutie intre tine si el pe topicul despre ortodoxie....si mi-a placut ce ai postat!!!....
pentru mesaje de genul (te citez!!!)....:
**din cele mai vechi timpuri, invingatorii s-au impus in fata invinsilor prin diferite tehnici ale manipularii multimii ori individului si acest lucru l-au facut incepand de la diferitele forme de tortura fizica aplicate invinsilor pana la privatiuni de tot felul.
Cu cat civilizazia umana a evoluat si tehnicile de impunere a vointei invingatorilor fata de invinsi s-au pectionat .**
ai o bila alba din partea mea....:)
deci...1-1!!!
ai scapat ...gata...nu te mai arde pe rug...de altfel...a si spus k te considera o persoana agreabila.....
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 21:47
De la: New_Age, la data 2009-04-27 13:40:02
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 11:32:29Pe mine ma intresa ce s-a intamplat in REALITATE ... nu in teologia nou-testamentala.
Maressal, nu ai acces la realitatea primului veac decât prin intermediul "teologiei" nou-testamentale. Ai întrebat cum poate fi asociată învierea lui Iisus cu învierea morților în teologia creștină. Pentru orice istoric al acestei perioade răspunsul pe care ți l-am dat (și care este standard în istoria nou-testamentală) satisface criteriile disciplinei. Tu poți continua mai departe cu dihotomia realitate/teologie, dar dacă o faci nu mai ai istorie. Nici o istorie scrisă vreodată nu este a-ideologică (nici tu dacă ai scrie istoria weekend-ului trecut nu ai scrie într-un vacuum ideologic), însă asta nu înseamnă că nu avem acces la realitate. Ce tu crezi că distruge pe altul te distruge și pe tine!
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 11:32:29Maressal, noi doi am mai vorbit despre importanța genului literar atunci când citim un text antic. BLA BLA BLA ...
La un așa răspuns, nu pot nici măcar comenta. Dacă vrei să facem progres, începe să citești literatură antică (nu neaparat biblică) și citește critică literară de specialitate (mai ales legat de genuri literare). Să nu crezi că înțelepciunea începe sau se sfârșește cu tine. Cu astfel de întrebări (și replici), un profesor de istorie sau literatură te-ar trimite în clasele gimnaziale...
Cele mai importante carti ale literaturii antice stau sub "index", atat cat a mai ramas din ele cu "binevointa" crestinismului care a avut grija sa arda 90% din ele.
**Cele mai importante carti ale literaturii antice **
ai citit vreuna dintre cele kr au fost pastrate?....(tot de catre crestini)
e adevarat...mare parte din opera unor autori antici importanti s-a pierdut ...insa asta se datoreaza doar trecerii timpului....
dak iti inchipui k crestinii evului mediu nu au pretuit la adevarata lor valoare autori antici k filozofii greci sau istoricii romani...te inseli amarnic!!!!...:(
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 21:56
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 13:55:32
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 13:22:00vai,maresale...sunt profund dezamagita....
Nu inteleg unde am "gresit" de esti asa ...dezamagita. intai raspunde la interbarea ...daca ai fost la vot si mai vorbim apoi.
Apopo de formule "magice" : tie oricum iti da mai meru ...cu virgula.
unde ai gresit...?...poi ....nicaieri...doar k ai omis sa raspunzi mesajului asta....
**maresale....nu ma pot abtine sa nu-ti las un mesaj de noapte buna...
(si maine cand voi veni de la facultate vreau sa vad dak o sa-mi raspunzi)
vreau si eu cateva defintii din partea ta....
deci...defineste-mi cu cuvintele tale notiunile : valoare,cultura,civilizatie si fericire!!!
sunt 4 termeni...nu ar trebui sa-ti fie prea greu!!!
insa...tine cont de doua lucruri:
1) ai spus k perfectiunea nu exista...deci...nu vreau sa vad nicio raportare la ea
2) consideri notiunile abstracte o mare idiotenie!!!
deci....ceeaza ce definitii vrei,dar tine cont de punctele 1 si 2....treci la treaba!!!... aduna,imparte,inmulteste,ridik la ce putere vrei tu...fa demonstratii ...logice!!!!!
(deja ai demonstrat logic ce insemna *frumos*...1/3 din inaltimea(...) sau 90,60,90 )
fa la fel si cu notiunile astea...
vreau sa te vad....!!!!
numai bine!!!!
ps: si mai gandeste-te la ce te-am intrebat...ai fii fericit dak ai fii intr-o inchisoare unde ai avea conditii de viata acceptabile?
ce e asa greu?....da sau nu....**
de ce nu-mi faci si mie placerea sa-mi raspunzi?.....
si...da....am fost la vot!!!
**Apopo de formule "magice" : tie oricum iti da mai meru ...cu virgula**
sunt curioasa cum iti *da * tie....
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:00
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 21:47:30
De la: New_Age, la data 2009-04-27 13:40:02
**Cele mai importante carti ale literaturii antice **
ai citit vreuna dintre cele kr au fost pastrate?....(tot de catre crestini)
e adevarat...mare parte din opera unor autori antici importanti s-a pierdut ...insa asta se datoreaza doar trecerii timpului....
dak iti inchipui k crestinii evului mediu nu au pretuit la adevarata lor valoare autori antici k filozofii greci sau istoricii romani...te inseli amarnic!!!!...:(
"e adevarat...mare parte din opera unor autori antici importanti s-a pierdut ...insa asta se datoreaza doar trecerii timpului...." si focului. Si nu ma insel deloc. Am citit cateva.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:06
**si focului. Si nu ma insel deloc. Am citit cateva.**
te-ai exprimat ambiguu....din mesajul tau e intelege ceva de genul...*am citit cateva din cele arse*
nu stiu la ce te referi exact...la bibliotek din alexandria arsa de monofiziti?
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:10
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 22:06:43 **si focului. Si nu ma insel deloc. Am citit cateva.**
te-ai exprimat ambiguu....din mesajul tau e intelege ceva de genul...*am citit cateva din cele arse*
Este logic ca nu puteam sa citesc din cele arse cum este logic si evolutionismul.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:15
De la: New_Age, la data 2009-04-27 22:10:32
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-27 22:06:43 **si focului. Si nu ma insel deloc. Am citit cateva.**
Este logic ca nu puteam sa citesc din cele arse cum este logic si evolutionismul.
poi...mi-am dat si eu seama k nu pe cele arse le-ai citit....atunci...ce?
carti referitoare la atitudinea distructiva a bisericii sau carti ale autorilor antici salvate de ea?
despre evolutionism...mai vorbim noi...intai sa terminam cu subiectul asta.....
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:18
De la: mytcor, la data 2009-04-27 14:18:49Din pacate diveregentele primeaza, la o asa compzitie structurala a fiecarei Personalitati si definirii irefutabile de gandire ale fiecarui participant, interesant ar fi mai putin cele ce va despart si mai mult cele ce va sunt comune.
**Indiferent de religiile si credintele fiecaruia, cred totusi , ca exista cel putin un sinngur scop comun al tuturor !..**
kr este in opinia acest scop al nostru?
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:32
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:40
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:48
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:01
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:02
Dorinel
3855 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:04
adipopa
3001 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:25
De la: New_Age, la data 2009-04-27 12:48:50
De la: adipopa, la data 2009-04-27 01:48:56Cosmogonia biblică nu susține ideea că pământul are aproximativ 7,500 ani. Citește ce am mai scris pe acest forum despre cosmogonie ca gen literar, despre cosmogonia biblică și dialogul acesteia cu celelalte cosmogonii antice, despre absurditatea siluirii cosmogoniilor să folosească categorii de gândire tipice literaturii științifice...
Totuși, întrebarea mea era puțin diferită: în ce sens evoluția (naturalist înțeleasă) aruncă în aer cosmogonia biblică (pe care o ridiculizezi), dar nu și cea vedică (de care te simți atras)?
Cosmonogia vedica o interpretez stiinta a cunoasterii supreme (vid = a vedea), a carei arborescenta metafizica întortocheata, adesea contradictorie, corespunde cu definitia hinduismului ca "jungla": spatiu vital multiplu existând dintotdeauna. Adi, de asta ma simt atras de cosmonogia vedica. Deci cat se poate de simplu, fata de cosmonogia biblica care sustine ca pamantul are 7500 de ani.
New Age, cosmogonia vedică nu este (și nu poate fi interpretată ca) știință a cunoașterii supreme!
Cosmogonia (vedică, babiloniană, biblică, etc.) poate sta la baza unui mod de cunoaștere, dar ea nu este acel mod de cunoaștere. Cu alte cuvinte, cosmogonia nu este epistemologie, și nu o poți defini tu self-referențial ca epistemologie (i.e., nu te poți apăra spunând eu așa o văd) pentru că nu ține! Cele două sunt distince și inconfundabile.
Cosmogonia antică (incluzând cea vedică) este de regulă o narațiune în care se folosește un limbaj mitic (i.e., pre-științific) pentru a explica venirea în ființă a universului. Cosmogoniile vedice vorbesc fie de acțiunea creatoare a unor principii materiale (apă, vânt, foc, pământ), abstracte (dorință, ființă, neființă, timp, haos, energii creatoare) sau divine (Brahma-Prajapati, Brahman, Visvakarman).
Așadar, evoluționismul ca teorie științifică (naturalist înțeleasă) se opune radical și ireconciliabil atât cosmogoniei biblice cât și vedice. Cum poți apela la evoluționism pentru a demonta sau ridiculiza cosmogonia biblică și să nu-ți dai seama că acest cățel chemat în ajutor mușcă și din piciorul tău?
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:26
De la: New_Age, la data 2009-04-27 22:40:11
o multime de aiureli in clipul asta.....:(
1)*constantin adopta crestinismul si invinge inamicul*....wrong!!!..constantin nu se va crestina decat pe patul de moarte si nici atunci in forma ortodoxa ,ci in forma ariana
2)constantin a format o singura religie..... ....nimik mai fals...el nu a facut decat sa publice un edict dat de imparatul galerius (mare persecutor al crestinilor) in anul 311 prin kr persecutia crestinilor inceta (in ultimul an din viata galerius si-a schimbat parerea despre ei si a decis sa ofere libertate cultului)
3) la niceea constantin nu a stabilit o ierarhie in biserik crestina (cu el in frunte)...era era deja seful suprem al tuturor religiilor in klitatea sa de pontifx maximus (klitate pe kr o detinusera toti imparatii romani incepand cu augustus)....
la acest consiliu nu s-a discutat absolut deloc despre gnosticism ,ci despre arianism...iar constantin a arbitrat discutiile in klitatile sale de pontifex maximus si defensor pacis....
4) da crestinismul a preluat multe sarbatori pagane pe kr le transformat in sarbatori crestine....de exemplu...craciunul preluat dupa cultul mithraic,floriile (preluate dupa *floralia* sau sarbatoarea florilor),rusaliile (preluata dupa *rosalia* sau *sarbatoarea trandafirilor*)...etc.....insa...in traditia crestina aceste sarbatori au cu totul alta seminifiktie ....craciunul -nasterea lui iisus,floriile-intrarea in ierusalim,rusaliile-pogorarea sfantului duh...deci...tot ce s-a mai pastrat din vechile sarbatori a fost denumirea lor....
(si la fel se va intampla si in evul mediu cand multe elemente din religiile barbare vor capata alte conotatii....(de exemplu hramul bisericii)....insa nu in europa occidentala unde biserik catolik a luptat aprig contra lor,ci in orient unde ortodocsii au fost blanzi si toleranti)
5)cultul feciarei maria si al cinei celei de taina nu au fost preluate din traditia pagana...asta e o confuzie istorik grava a clipului....
6) nu am inteles ce legatura aveau la sfarsitul clipului gnosticii cu toate lucrurile prezentate....gnosticimul a fost o erezie si atat....
dak te uiti putin in urma adi a dat mai multe detalii despre evangheliile gnosticilor si religia lor....
adipopa
3001 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:33
De la: maressalul_, la data 2009-04-27 13:18:11Multumesc pt timpul acordat in scrierea acestui mesaj ... dar CHIAR nu am timp de a citii ceva. Te rog nu-ti pierde timpul recomandandu-mi carti ... nu am timp.
Maressal, fără cărți suntem imaturi în abordare, ipocriți în pretenția că ne interesează un subiect, fanatici în convingeri și sălbatici în comportament. Fă-ți timp să citești, chiar dacă trăim într-o lume înclinată mai degrabă spre mijloacele audio-vizuale, pentru a participa informat, matur, cinstit și modest într-o discuție. Dacă nu plătești prețul cunoașterii și în aceste domenii (cum sunt sigur că l-ai plătit deja în profesia ta) devii un candidat aproape sigur la discuții sterile.
adipopa
3001 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 23:33
New Age, dacă în absența mult deplânsei biblioteci din Alexandria ai decis să-ți desăvărșești educația din astfel de videoclipuri, nu mă mai mir de ce Biserica (Ortodoxă) este pentru tine un cult demonic, iar Iisus Hristos pe care aceasta îl propovăduiește demonul ei înălțat la cer... Halal cultură!