back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 >> Sari la pagina:

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:45

De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 19:28:38Ce afaceri mai omule? Asta este haina si mincarea saracului.
Mai crestine,aici nu vorbesc de moralitate!Deci,ramane cum am vorbit:afacerile sunt afaceri!Chiar daca "patronii"isi spun crestini!Ce are a face cinstea cu ceea ce crede majoritatea oamenilor ca inseamna crestinism.?Shalom!

Dorinel

3855 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:51

De la: adipopa, la data 2009-04-26 15:24:53
De la: New_Age, la data 2009-04-26 14:49:59"dati un search pe wikipedia..." Fi atenta sa nu plagiezi expunand idei de la o anumita sursa.

New Age, tu ori nu pricepi ori te faci cã nu pricepi. Copierea cuvânt-cu-cuvânt a unui text de la o anumitã sursã nu înseamnã sã plagiezi atâta timp cât precizezi aceastã sursã. În zadar vrei tu sã redefineºti acum sensul cuvântului „plagiat” sau sã sugerezi cã nu ar fi cazul sã ne cramponãm într-o discuþie asupra „mijloacelor" când numai „scopul" conteazã. Plagiatul la care tu ai recurs, prietene, este imoral - punct. Nu le mai scãlda. Recunoaºte-þi greºeala ºi mergi mai departe.

A propos, nu mi-ai explicat încã în ce sens nu eºti anti-creºtin din moment ce susþii cã Biserica Ortodoxã (ºi nu numai) este „demonicã", iar Iisus Hristos pe care aceasta îl propovãduieºte este "demonul înãlþat la cer". Nu mi-ai explicat nici în ce sens evoluþia (naturalist înþeleasã) aruncã în aer cosmogonia biblicã (pe care o ridiculizezi) dar nu ºi cea vedicã (de care te simþi atras). Asta ca sã nu mai pun la socotealã inepþiile debitate în postarea anterioarã despre ce credea sau nu iudaismul zilelor lui Iisus.

New Age, mulþi se folosesc de anonimatul conferit de Internet pentru a face afirmaþii pe care nu le-ar putea face într-un spaþiu controlat de recenzia de specialitate (peer review) ºi guvernat de legi comerciale precise (e.g., dacã nu te citeºte nimeni nu poþi fi publicat). Tu eºti unul dintre aceºtia: eºti ori laº ori inconºtient cã astfel de prostii nu pot fi publicate niciunde, având trecere doar într-un spaþiu naiv ºi neacademic.

Cu exceptia unei singure postari in care am spus ca sunt uimit de „credulitatea unora care posteazã aici”, nu cred ca mi-am permis sa insult parerile celor care au postat cum faci tu. Pe mine mai insultat de sapte ori urmarind istoricul postarilor. Sa vorbim deci de onestitate? Stiam ca in mediul academic se combate o idee cu argumente si doar atat. Deci nu se insulta interlocutorul. Cu toate acestea nu sunt suparat si pot discuta cu tine ca fiind prietenul meu. Ma caracterizeaza diplomatia.
Sa lamurim odata ce inseamna verbul a plagia: a lua, a fura IDEILE, EXPRESIILE, INVENTIILE cuiva ºi a le prezenta drept creaþii proprii. Nu cred ca am spus nici un moment ca prima postare legata de contradictiile biblice imi apartine si in urmatoarea postare am si mentionat ca am sa vin si cu cuvintele mele, deocamdata ma rezum la acest text. Dar pe tine nu te-a deranjat altceva decat ca prin postarea mea atacam indirect Biserica. Nu Adi, aduceam in discutie doar unele contradictii ale Bibliei, dar in urmatoarele mesaje ai inceput sa ma insulti in urma postarilor mele incat ,desi ti-am spus ca nu vreau sa deschid o cutie a pandorei cu ce s-a intamplat in numele crestinismului, m-am vazut nevoit sa raspund cu alte cuvinte si argumente insultelor tale, mai precis am "dat pe fata" o anumita parte a crestinismului.
N-am mentionat niciodata ca Biserica este demonica, demonizarea ei vine in urma unor greseli ale trecutului. Expresia ca Isus este "demonul înãlþat la cer", nu-mi apartine. Eu personal n-am postat asa ceva si cine a modificat cele spuse de mine pe unele forumuri sa-si asume responsabilitatea.
Evoluþionismul reprezinta o istorie decentã a ideilor. Despre cosmogonia biblicã pot spune pe scurt ca sustine ideeaca pamantul are cam 7500 de ani vechime cand el are dovedit stiintific cateva miliarde. Este riduculizarea mea si mi-a asum.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:54

Multumesc de informatie.
Gata, va taiem macaroana.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:58

De la: adipopa, la data 2009-04-26 17:38:43
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 15:48:53stiu cine e mao zedong, insa cei kr vorbeau aici despre hitler si stalin nu ....si i-am invitat pe ei sa dea un search pe wikipedia k sa afle....

Ioana, dacã te referi la Maria Oprea sau la mine (dat fiind cã eu am adus în discuþie Holocaustul, iar Maria a pomenit de Stalin) consider afirmaþia ta total deplasatã ºi chiar arogantã...

În altã ordine de idei, aminteºte-þi cã motivul pentru care am luat în discuþie acest caz de judecatã moralã a fost unul ontologic (i.e., de ce sau pe ce bazã îl considerãm imoral, dat fiind cã la vremea respectivã sau în contextul lor aceste fapte nu au fost condamnate moral) - nu unul semantic (i.e., dacã sunt morale sau imorale aceste fapte).

Dat fiind însã reticenþa cu care tu personal condamni Holocaustul, ai propus un alt caz de judecatã moralã: infidelitatea conjugalã. Din pãcate, în cazul acesta, discuþia se împotmoleºte inevitabil la semanticã (aºa cum Republicanus, Dora ºi chiar Irina au avut grijã sã se împotmoleascã).

Pãrerea mea este cã am pierdut, în aceastã micã ceartã, esenþa argumentului moral în favoarea teismului, argument propus iniþial de Toma d'Aquina ºi reformulat de filosofi precum Kant sau mai recent Plantinga, Mackie, Swinburne, Craig, etc.

Argumentul moral însã este un instrument apologetic important...

**Ioana, dacã te referi la Maria Oprea sau la mine (dat fiind cã eu am adus în discuþie Holocaustul, iar Maria a pomenit de Stalin) consider afirmaþia ta total deplasatã ºi chiar arogantã...
**

si dak nu ma referem la tine sau la maria oprea....cum mai suna afirmatia mea?
nu stiu de ce te-ai simtit asa atacat de mesajul meu.....am spus eu ceva de genul *adi nu stie cine e mao zedong*...???
ai mare grija...ti-am mai spus k detest sa fiu acuzata total aiurea si fara motiv de lucruri pe kr nu le-am facut....
nu am avut nicio treaba cu tine...si regret modul cum ti-am vorbit aseara.....imi pare rau pentru ce ti-am spus ....ma ierti?

adi...in legatura cu holocaustul....fii atent la un aspect....in zilele de azi se manifesta cu putere un curent pe kr eu il denumesc *anti-antisemitism*....ei...curentul asta este exagerat..se tine o zi in amintirea holocaustului,se vorbeste peste tot de crimele naziste (insa doar de cele impotriva evreilor) ,au aparut fel de fel de filme ,de documentare,de publiktii....
apare insa o problema...oamenii s-au saturat de asta....populatia e pur si simplu intoxicata de asa ceva...deja ni se face tuturor sila cand mai auzim de astfel de lucruri.....
si...fii foarte atent la un lucru...terenul asta (cu o populatie satula pana peste cap de *anti-antisemitism*) este un teren propice pentru reaparitia antisemitismului!!!...oamenii au o reactie de genul ....*ia mai dai incolo de jidani...k ne-au inebunit pe toti de cap cu cretinismele lor*...si e adevarat!!!...evreii eu incerkt sa puna monopol pe suferinta...k si cum numai ei ar fii suferit de-a lungul istoriei...iar chestia asta e de-a dreptul revoltatoare!!!
spui k numai in al doilea razboi mondial s-a recurs la exterminarea masiva a unei rase intregi.....adi...ai mare grija!!!...te vede dumnezeu dak mai faci astefel de afirmatii (nu e frumos....e pakt!!!!)...cum poti sa uiti asa de usor faptul k americanii au ucis un continent intreg de indieni (oameni de alta rasa fata de a lor)???...sute de milioane de oameni au fost ucisi pentru k altii aveau nevoie de pamanturile lor (si sper sa nu ma consideri aroganta dak te invit sa recitesti ultimul capitol din cartea lui tocqueville *despre democratie in amerik*...vol 1)
adi...pentru indienii aia nimeni nu mai tine o zii in amintirea mortii lor....
si...dak ne gandim....nici pentru romanii morti in al doilea razboi mondial (culmea...noi k romani trebuie sa comemoram holocaustul ,dar de eroii nostri am uitat definitiv)....
deci...lasa-o mai usor cu evreii...tocmai persoane de genul tau kr exagereza cu anumite lucruri fac k printre ceilati sa reapara antisemitismul!!!

acum....referitor la etik aplikta...ti-am mai spus parerea mea...e o timpenie!!!

nu stiu ce sa zic referitor la argumentul moral in favoarea crestinismului.......cred k erau altele mult mai puternice...si ar fii iesit imediat la iveala dak mentineam discutia in parametrii *valori,cultura ,fericire,rostul omului pe pamant...*.....ne-am indepartat putin de subiectele astea...insa...sper k vom reveni asupra lor maine (cand maresalul o sa apare aici cu niste formule matematice de zile mari!!!)

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:00

De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 19:54:29Multumesc de informatie.
Gata, va taiem macaroana.

..pai,trebuia sa le-o taiati de mult...
..asa au reusit unii oieri si vanzatori de bilete la meci,avand o clasa mai mult ca trenul si afectiuni psihice legate de grandomanie, sa ajunga mari politicieni,mari afaceristi si mari formatori de opinie..Manipuland bunul simt al oamenilor normali si profitand de naivitatea lor.

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:01

New age, Biblia nu este o carte de stiinta.
Altul este rostul ei.
In ea gasesti informatii necesare si suficiente pentru a stabili o legatura cu Dumnezeul revelat intai evreilor, apoi intrupat in Iisus.
Atat.
In plus multe exprimari sunt metaforice.. Cunoasterea pe care ti-o promite crestinismul, de exemplu, nu este una rationala
"Ci precum este scris: "Cele ce ochiul n-a vãzut ºi urechea n-a auzit, ºi la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gãtit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El". "(Corinteni 2:9).
Pe mine nu ma multumeste sa stiu ca muzica este unda, vibratie.. Poti sa explici lumea stiintific, desigur, dar ii iei toata frumusetea.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:05

Ioana, tu cu cine te lupti??

Si ai un scop??
Fara suparare, tu nu observi ca Adi urmareste anumite idei in discutii cu crestinii si cu totul altele in discutii cu ceilalti.. are un scop (care NU este sa te contrazica neaparat pe tine!!!)

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:07

Altfel spus, Adi nu vorbea despre evrei, ci despre morala.
Dar acum, iata, vorbim despre evrei.

miticagabriel

5 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:17

"Evoluþionismul reprezinta o istorie decentã a ideilor. Despre cosmogonia biblicã pot spune pe scurt ca sustine ideeaca pamantul are cam 7500 de ani vechime cand el are dovedit stiintific cateva miliarde."

CUM EXPLICA EVOLUTIONISMUL FAPTUL CA TOATE ANIMALELE AU ROTULA LA MEMBRELE ANTERIOARE (DE LANGA CAP) IAR OMUL (SI PRIMATELE) LA CELE INFERIOARE.

MAI LITERATURA MI SE PARE TEORIA EVOLUTIONISTA DECAT BIBLIA.

si inca ceva: de ce omul cand se parleste ii miroase pielea la fel ca soriciul porcului (noi stim ca omul a EVOLUAT din primate, nu din PORCINE)??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:18

Ajutoarele nu vor inceta, dar vor fi impartite prin supraveghere, adica in prezenta unor reprezentanti ai organizatiei.
Noi am crezut ca dupa revolutie romanii s-au emancipat!
Deja le-am spus unora sa nu mai vina la cersit in America. Nu vor mai primi nimic personal.
Lasa ca venim la fata locului.
Acum am aflat ca unii insarcinati cu lucrarea de caritate, din partea noastra, si-au facut vile in Romania.
Nenorociti, orbi si goi.
Unu a murit inecat si altul are guta.
Dumnezeu nu doarme.
Vai de cel ce se atinge de partea saracului, vaduvei si a orfanului!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:20

De la: marinescuirina, la data 2009-04-26 20:05:20Ioana, tu cu cine te lupti??

Si ai un scop??
Fara suparare, tu nu observi ca Adi urmareste anumite idei in discutii cu crestinii si cu totul altele in discutii cu ceilalti.. are un scop (care NU este sa te contrazica neaparat pe tine!!!)

irina...scopul nu-i scuza mijloace ...intuiesc k scopul lui a fost sa arate tuturor ateilor rolul crestinismului in viata oamenilor...e bine k a incerkt asta...insa nu va reusi nimik in felul asta....
nu stiu cum am reusit sa ne indepartam de subiectul *cultura* (unul dintre preferatele mele)....in discutia asta crestinii mergeau pe un drum bun....
si am fii reusit sa ajungem la capat dak nu interveneau fel de fel de idei kr ne-au abatut din cale...asa...nu vom mai ajunge nicaieri....o sa ne pierdem...
da....si eu am avut un scop....si am incontinuare...insa ma enervez cand vad anumite lucuri....stiu k si eu m-am abatut de pe acel *drum* insa sper k voi reveni la el....
nu folosindu-ne de holocaust aratam ce important e crestinismul.....crestinimul nu este important datorita moralitatii pe kr o impune adeptilor sai(desi nici asta nu e de trecut cu vederea) ...importanta lui e alta....si vom descoperi impreuna kr!!!
dak am inceput sa vorbim despre crime s-s intamplat exact asa cum ma asteptam...ateii au adus in replik k argument pentru a justifik inutilitatea crestinismului ,crimele comise de biserik catolik de-a lungul timpului....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:23

ca o paranteza....
foarte interesanta parerea lui saccsiv despre holocaust...are o bila alba din partea mea!!!
m-am convins ink odata k e un foarte destept....
saccsiv.wordpress.com/2009/04/26/barack-obama-cei-care-spun-ca-h...

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:31

Adi, va trebui sa se coboare intr-o zi din turnul de fildes, sa se plece pe genunchi si sa bea apa de la izvor.

A ajuns sa manince conserve (adica ideile altora) si nu are o legatura directa cu Creatorul.
Cine stie mult i se va cere mult.
Privind la lucrarea mesianica, toti trebuie sa invatam, ca separindu-ne de lume nu o vom putea ajuta!
Numai cei smeriti vor putea creste.
Cu cit te ridici mai sus, caderea va fi dureroasa.

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:33

De la: miticagabriel, la data 2009-04-26 20:17:50"Evoluþionismul reprezinta o istorie decentã a ideilor. Despre cosmogonia biblicã pot spune pe scurt ca sustine ideeaca pamantul are cam 7500 de ani vechime cand el are dovedit stiintific cateva miliarde."

CUM EXPLICA EVOLUTIONISMUL FAPTUL CA TOATE ANIMALELE AU ROTULA LA MEMBRELE ANTERIOARE (DE LANGA CAP) IAR OMUL (SI PRIMATELE) LA CELE INFERIOARE.

MAI LITERATURA MI SE PARE TEORIA EVOLUTIONISTA DECAT BIBLIA.

si inca ceva: de ce omul cand se parleste ii miroase pielea la fel ca soriciul porcului (noi stim ca omul a EVOLUAT din primate, nu din PORCINE)??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

....si unde se duc norii cand se duc?? Luna o fi din cascaval??

pasarea_phoenix

105 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:35

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-04-26 19:45:19
De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 19:28:38Ce afaceri mai omule? Asta este haina si mincarea saracului.
Mai crestine,aici nu vorbesc de moralitate!Deci,ramane cum am vorbit:afacerile sunt afaceri!Chiar daca "patronii"isi spun crestini!Ce are a face cinstea cu ceea ce crede majoritatea oamenilor ca inseamna crestinism.?Shalom!

pasarea_phoenix
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:37

referitor la ajutoarele venite din amerik....
sper sa nu se supere nimeni dak o sa spun *sa-si tina ajutoarele pentru ei*....nu aveam nevoie de nimik din partea lor....nu am ajuns milogii nimanui si nu suntem cersetorii lor....
asta e mesajul meu pentru ei....avem si noi demnitatea noastra si vrem sa ne fie repectata!!!

da...au venit niste americani cu galeti umplute de zahar ,ulei si faina pe kr le-au dat omenilor impreuna cu niste krti frumos colorate ce se voiau a fii biblii...e usor de constatat k aia erau de fapt sectanti kr incerku sa fak prozelitism in felul asta!!!...taranii s-au inghesuit sa primeask galetile alea ,insa...dumink la predik tatal meu i-a certat foarte aspru...cum sa accepte ei pomana de la sectanti?...ce credeti k s-a intamplat apoi?..au venit aia iar cu *ajutoare* insa au fost alungati...iar taranii au ars si toate asa zisele biblii pe kr le-au primit....

asta e adevarul!!!....si nu s-a intamplat asta fiindk tatal meu si-ar fii oprit el galetile alea...credeti-ma...avem ce mank(slava domnului!!!)...la tara un preot si un medic nu duc lipasa de nimik...k de altfel...niciun om din comuna din kr provin....
asa k...ajutoarele alea....sa se spele cu ele pe kp!!!...nu ne vom vinde sufletele si nu vom deveni sclavii nimanui pentru un litru de ulei!!!...avem de toate!!!...nu avem nevoie de amerikni!!!....sa fie sanatosi si sa ne lase in pace...exista multi alti saraci pe lume (ma refer la lumea a treia)...sa fak prozelitism cu aia!!!

ps:dak mai apare vreunul prin comuna pe la mine o sa-l dea taranii afara in suturi!!!!

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:39

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 02:26:52new age...
da..comunismul a avut o doctrina atee...insa iti spuneam k in constitutia din 48 se specifk k oricine are dreptul de a imbratisa sau nu orice religie....
asta era doctrina oficiala...in realitate..stim cu totii ce s-a intamplat....

spuneai mai sus k nu ai avut libertatea de a fii sau nu crestin....uite..iti dau un link ....www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/19812/Religia-in-scoli-pr...
pe pagina asta am postat eu parerile mele despre libertate...uita-te putin peste ele.....sa-mi spui ce crezi....

uite...stiu k tu esti impotriva noii ordini mondiale kr urmeaza sa fie instala in toata lumea...(si eu!!!)...insa..in contextul asta...cum ti se pare pastrarea specificului national al romanilor?....
suntem singurul popor din lume ortodox si latin!!!....asta ne individualizeaza... dak nu vom uita cine suntem nu vom deveni cine vor altii sa fim....
deci...ortodoxia are si ea rolul ei!!!
in plus...ortodocsii nu au avut cruciade,inchizitie si razboaie religioase....ortodoxia pana acum nu s-a discreditat prin astfel de fapte....

Este un subiect interesant. Nu stiu daca aici il putem dezvolta aici si deocamdata ma sa ma rezum doar la anumite afirmatii. Pai nationalismul este promovat masiv in secolul al XIX-lea, naþionalismul po­li­tic s-a nãscut, la noi ºi aiurea, sub auspicii ... masonice. Au!!! S-a dovedit istoric ca masoneria s-a pus o vreme în slujba “emancipãrii naþiilor”. Este interesant cã naþiunile europene se conturaserã de­mult iar Europa creºtinã subzistase veacuri de-a rîn­dul ca ansamblu de diversitãþi etnice consolidate. Naþiona­lis­mului românesc i-au trebuit cîteva decenii ca sã se eman­ci­peze de faza lui ma­so­nicã. Ade­vã­­­rata trecere de la naþionalismul masonic la naþionalismul organic românesc s-a fãcut mai ales prin Emi­nes­cu, dar n-a fost nici înþeles ºi nici ur­mat imediat. Naþio­nalismul emi­nescian se va consolida ºi se va extinde o datã cu gene­raþia lui Iorga, cel ce a vorbit pen­tru întîia oarã de “Cruciada românismului”. Cu toate acestea abia epoca in­ter­­belicã va fi însã aceea care va da naþionalismului ro­mâ­nesc o autenticã bazã spi­ri­tualã, sã­vîr­ºind imbinarea dintre naþionalismul eminescian ºi creºtinis­mul ortodox, fie prin “ortodoxismul” tu­telat de Ni­­chifor Crainic, fie prin Miºcarea Legionarã aºa cum o gîndise iniþial înte­meietorul ei, Corneliu Z. Co­dreanu), fie prin sin­­teza strict teologicã a lui D. Stãniloae în volumele Ortodoxie ºi ro­mânism – 1939.
deci au trebuit deci sã treacã aproape o sutã de ani pentru ca naþionalismul românesc sã-ºi afle suprema articulaþie, pe fondul renaºterii noas­tre ortodoxe, mai ales în deceniul premergãtor celui de-al doilea rãzboi mondial. O datã cu debutul epocii ceau­ºiste, naþionalismul a revenit în forþã, dar în forme pro­fund viciate: dimensiunea lui moral-spiritualã, creºtinã ºi orto­doxã, a fost înlocuitã cu un soi de demagogie pro­to­­cronistã adaptatã ideologiei marxiste. A rezultat o ca­ri­caturã grotescã a naþionalis­mului dupã model moscovit. Avînd în vedere cele de mai sus, toþi cei ce mai cred astãzi într-o posibilã soluþie creºtinã ºi naþionalã a crizei româneºti trebuie sã se delimiteze categoric de orice forme ief­ti­ne sau false de “naþionalism” ºi “funda-mentalism” (cam asta incerc eu sa combat in acest topic), redes­co­pe­rind ºi asumîndu-ºi creator adevãrata tradiþie naþio­nalã, cu toate exigenþele ei morale ºi spirituale. Pe tema asta mai vb , posibil sa deschid un topic.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:40

Da taica preotu' are dezlegare la a primi pomana?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:43

taica preotu era constient ca va minti la greu si va trai numai din pomana,deoarece nu produce nimic decat suferinta

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:44

De la: dark1secret, la data 2009-04-26 18:27:57
De la: adipopa, la data 2009-04-26 17:45:12
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 17:06:48Uite..este foarte simplu...Sunt cateva ONG-uri (mult prea putine) care se ocupa cu ajutarea copiilor institutionalizati si care incearca sa faca apel la populatie ptr a-i ajuta,dar nu dispun de fonduri si,cum nu aduc voturi,nu sunt sprijiniti nici de guvern.

Dark Secret, eu am înfiinþat ºi conduc de 9 ani o astfel de fundaþie cu programe sociale ºi medicale extrem de costisitoare. Câºtig singur cea mai mare parte din banii necesari pentru chletuielile operaþionale. Atitudinea ta arogantã faþã de creºtini (ca ºi cum nu ar face nimic) se bazeazã doar pe ignoranþã...

Nu chiar...Mesajul original al cuvantului ''arogant'',din latina, era aproximativ acela de ''a-si cere dreptul''.Daca la asta te referi,atunci da,sunt arogant si am tot dreptul sa fiu.Daca te referi la sensul de 'obraznic/infumurat'',te anunt ca nu sunt cu nimic mai obraznic si mai infumurat decat credinciosii de duminica care pretind ca detin adevarul absolut si obliga societatea sa se supuna deciziilor luate in baza acestuia.
Atitudinea mea vis-a-vis de religie se bazeaza pe simpla observatie a starii de fapt.Miile de biserici care apar ca ciupercile dupa ploaie,platite din banii populatiei care geme de saracie.Se bazeaza pe fondurile alocate Bisericii,ca institutie,in conditiile in care organizatii ca cea pe care spui ca o conduci sunt de o ineficienta crunta,parte din lipsa de fonduri,parte din lacomia celor care le folosesc pe post de afaceri si surse de venit usoare.Daca este adevarat ca ai infiintat o astfel de fundatie,esti de laudat,dar asta nu adauga cu nimic credit institutiei religioase,in conditiile in care la copii ajung cateva mii de euro,in timp ce biserica inghite ,asemeni unei gauri negre,milioane.Din contra,este penibil.
Daca,in loc sa puna pe biserici acoperisuri de arama poleite cu aur,cumparate din Ucraina,sau alte ineptii dictate de grandomanie,preotii ar fi administrat un fond ptr constructia de locuinte gratuite pentru tineri,sau programe sociale de integrare in societate a celor defavorizati,atunci ai fi putut sa te lauzi cu ''binefacerile''religiei...In conditiile de fata,cu o floare nu se face primavara,iar un miliardar care da de pomana un leu e penibil,daca intelegi ce vreau sa spun..Am,oricum,indoieli serioase in privinta corectitudinii putinelor initiative de acest gen in Romania,indiferent de natura lor.

Este unul din principalele motive pentru care m-am îndepãrtat de bisericã!!!! Popii nesãtui ºi cei care ar trebui sã ajute...furã de sting!!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:46

sa-mi spuna si mie cineva ce au produs slugile lui is-ebraiica[anagrama bisericii] cu care sa se mandreasca societatea umana,altceva in afara de vorbe fara forma si fara fond si ma inclin

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:47

new age..... (pentru ultimul mesaj!!!)

si pentru asta....

**Avînd în vedere cele de mai sus, toþi cei ce mai cred astãzi într-o posibilã soluþie creºtinã ºi naþionalã a crizei româneºti trebuie sã se delimiteze categoric de orice forme ief ti ne sau false de “naþionalism” ºi “funda-mentalism” (cam asta incerc eu sa combat in acest topic), redes co pe rind ºi asumîndu-ºi creator adevãrata tradiþie naþio nalã, cu toate exigenþele ei morale ºi spirituale. Pe tema asta mai vb , posibil sa deschid un topic.**

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:49

ioana,vrei sa umpli forumul de mizerii?treaba ta,umple-l,s-auzim numai de bine!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:50

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 20:44:55
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 18:27:57
De la: adipopa, la data 2009-04-26 17:45:12
De la: dark1secret, la data 2009-04-26 17:06:48Uite..este foarte simplu...Sunt cateva ONG-uri (mult prea putine) care se ocupa cu ajutarea copiilor institutionalizati si care incearca sa faca apel la populatie ptr a-i ajuta,dar nu dispun de fonduri si,cum nu aduc voturi,nu sunt sprijiniti nici de guvern.

Dark Secret, eu am înfiinþat ºi conduc de 9 ani o astfel de fundaþie cu programe sociale ºi medicale extrem de costisitoare. Câºtig singur cea mai mare parte din banii necesari pentru chletuielile operaþionale. Atitudinea ta arogantã faþã de creºtini (ca ºi cum nu ar face nimic) se bazeazã doar pe ignoranþã...

Nu chiar...Mesajul original al cuvantului ''arogant'',din latina, era aproximativ acela de ''a-si cere dreptul''.Daca la asta te referi,atunci da,sunt arogant si am tot dreptul sa fiu.Daca te referi la sensul de 'obraznic/infumurat'',te anunt ca nu sunt cu nimic mai obraznic si mai infumurat decat credinciosii de duminica care pretind ca detin adevarul absolut si obliga societatea sa se supuna deciziilor luate in baza acestuia.
Atitudinea mea vis-a-vis de religie se bazeaza pe simpla observatie a starii de fapt.Miile de biserici care apar ca ciupercile dupa ploaie,platite din banii populatiei care geme de saracie.Se bazeaza pe fondurile alocate Bisericii,ca institutie,in conditiile in care organizatii ca cea pe care spui ca o conduci sunt de o ineficienta crunta,parte din lipsa de fonduri,parte din lacomia celor care le folosesc pe post de afaceri si surse de venit usoare.Daca este adevarat ca ai infiintat o astfel de fundatie,esti de laudat,dar asta nu adauga cu nimic credit institutiei religioase,in conditiile in care la copii ajung cateva mii de euro,in timp ce biserica inghite ,asemeni unei gauri negre,milioane.Din contra,este penibil.
Daca,in loc sa puna pe biserici acoperisuri de arama poleite cu aur,cumparate din Ucraina,sau alte ineptii dictate de grandomanie,preotii ar fi administrat un fond ptr constructia de locuinte gratuite pentru tineri,sau programe sociale de integrare in societate a celor defavorizati,atunci ai fi putut sa te lauzi cu ''binefacerile''religiei...In conditiile de fata,cu o floare nu se face primavara,iar un miliardar care da de pomana un leu e penibil,daca intelegi ce vreau sa spun..Am,oricum,indoieli serioase in privinta corectitudinii putinelor initiative de acest gen in Romania,indiferent de natura lor.

Este unul din principalele motive pentru care m-am îndepãrtat de bisericã!!!! Popii nesãtui ºi cei care ar trebui sã ajute...furã de sting!!!!

ce parere ai despre parintele tanse din valea plopului (despre kr s-a tot vorbit pe topicul despre avort) sau despre parintele iustin parvu (cel de la kr plecat camania anti-cipuri in romania)???
in plus....sa stii k preotii ortodocsi fac fapte bune...numai k...ele nu sunt trambitate....asa cum ii sta bine unui bun crestin!!!

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:51

Da Dora, dar TU Dora tot mai crezi in Dumnezeu, nu-i asa?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:52

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-26 20:49:13ioana,vrei sa umpli forumul de mizerii?treaba ta,umple-l,s-auzim numai de bine!

florine ...sunt dispusa sa apar tot ceea ce am scris....si pentru asta sa port cu tine o discutie (cu toate k ink mai sunt suparata pe tine pentru clipul ala)....
deci....
cu ce anume nu esti de acord din ceea ce am postat eu?

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 20:54

Mai cititi o data "Lupul Moralist"!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 21:00

De la: radita09_telus_net, la data 2009-04-26 20:18:59Ajutoarele nu vor inceta, dar vor fi impartite prin supraveghere, adica in prezenta unor reprezentanti ai organizatiei.
Noi am crezut ca dupa revolutie romanii s-au emancipat!
Deja le-am spus unora sa nu mai vina la cersit in America. Nu vor mai primi nimic personal.
Lasa ca venim la fata locului.
Acum am aflat ca unii insarcinati cu lucrarea de caritate, din partea noastra, si-au facut vile in Romania.
Nenorociti, orbi si goi.
Unu a murit inecat si altul are guta.
Dumnezeu nu doarme.
Vai de cel ce se atinge de partea saracului, vaduvei si a orfanului!

Acum v-aþi trezit???? Dupã mai bine de 15 ani?!
Bine cã i-aþi îmbogãþit pe alþii!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 21:01

APROPO !!!!

Daca exista specialisti in legislatie, as vrea sa deschida cineva un topic,sau macar sa explice pe un topic deja existent, de ce si pe ce baze se face in lege distinctia intre pruncucidere si omucidere si,mai ales,cum se face ca pruncuciderea nu este considerata omucidere?

***Pruncucidere.
Pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea de pruncucidere prevazuta de art. 177 Cod penal este inchisoare de la 2 la 7 ani

...prin comparatie,pentru evaziune fiscala se pot lua 20..
Diferentierea se face pe categorii de varsta? Pai,atunci,sa limiteze si pedepsele pentru babo si mosho-ucidere,nu?...Mi se pare o idiotenie criminala.
Ah...si iata ceva dintr-o lucrare de legislatie,predata oficial in facultatile de drept : ''Pe parcursul deceniilor doctrina penalã trata infracþiunea de pruncucidere în mod diferit, fiindcã în mare mãsurã a depins atât de succesele medicinei la o anumitã perioadã de dezvoltare a societãþii, cât ºi de influenþa concepþiilor religioase. '' Reaaaally???? ...So...Cine spunea ca ateii sunt cei responsabili pentru avorturi si pruncucidere?!?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 21:03

**Cine spunea ca ateii sunt cei responsabili pentru avorturi si pruncucidere?!? **

ortodocsii in niciun caz.....

Pagini: << 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: